Fogyás - A sikeres fogyás titka FOGYÁS • EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD

Fogyás - A sikeres fogyás titka LETÖLTHETŐ FOGYÁS KÖNYVHogyan tudnál Te a leghatékonyabban lefogyni? .Hatékony fogyás: Fogyás teszt egyéni értékeléssel Fogyás teszt
Kattints ide! - 7 tipp, amivel beindíthatod fogyásodat!
Kattints ide, és tudd meg, hogyan állhatnál át zsírégető üzemmódba!
Kattints ide, és töltsd le! - A végleges fogyás új megközelítése
www.Fogyás.info: A sikeres fogyás titka - Hogy jobban érezd magad a bőrödben!

Tea - Amit a teáról tudni érdemes...

A zöld tea és fekete tea közötti különbségA tea fogyasztása évezredes hagyományokkal rendelkezik. Első használatát Sen Nung császár korából (i.e. 2700) származó kínai történetek említik. A távol-keletről behozott különféle árucikkek kapcsán a tea a XVII. század elején került Európába. A XVIII. századtól a tea fogyasztása Európában is egyre elterjedtebbé vált, olyannyira, hogy mára már európai országok (Írország, Anglia) vezetik a világ teafogyasztásának rangsorát.

A tea elterjedt és hétköznapi használata ellenére sokak számára nem ismert a tea jelentése, származása, valamint feldolgozásának típusai. Sok a tévhit a zöld és a fekete teával kapcsolatban is. Ha szeretünk teázni, érdemes talán egy picit jobban megismernünk ezt a területet!

A tea meghatározása

1. A tea (Thea sinensis) egy fehér virágú örökzöld cserje.

2. A tea cserje szárított és feldolgozott leveleiből készített ital.

3. Gyógynövények, fűszerek vagy szárított gyümölcsök főzete.

A tea levelének feldolgozása

A hervadás és oxidáció elkerülése érdekében a tea cserje leveleit a leszedést követően gyorsan fel kell dolgozni. A feldolgozás eltéréseinek következtében többféle tea típust különböztetünk meg. A tea két legismertebb csoportja a zöld tea és a fekete tea.

Zöld tea - fekete tea

Mindkét teát ugyanannak a tea cserjének a leveléből állítják elő. A két tea közötti különbség a levelek feldolgozásában van. A fekete tea esetében a szárítást követően a leveleket egy jelentős oxidációs folyamaton viszik keresztül. Az oxidációnak köszönhetően a tea elveszti antioxidáns tulajdonságainak nagy részét, íze azonban karakteresebb és összetettebb lesz. Ezzel szemben a zöld tea elkészítésénél a leveleket csupán minimálisan teszik ki ennek az oxidációs folyamatnak, így antioxidáns összetevői sértetlenek maradnak. A zöld tea éppen ezen antioxidáns anyagoknak köszönheti számtalan jótékony hatását.

A két tea közötti különbség elkészítésükben is megnyilvánul. A fekete teát forrásban lévő vízzel, míg a zöld teát a forrást követően kb. 80°-os vízzel kell leönteni. Ennek magyarázata egyszerű; a forró víz elpusztítja a zöld teában lévő értékes antioxidáns anyagokat és vitaminokat, ami pedig a zöld tea lényegét képezi.

A zöld tea és fekete tea közötti hasonlóság a tea koffein összetételében van. Mindkét tea koffein tartalma meghaladja a kávéét, azonban felszívódása a kávéval ellentétben nem lökésszerűen, hanem fokozatosan történik. Így a tea képes hosszú távú, kiegyensúlyozott és természetes felfrissülést okozni.
Amit a teáról tudni érdemes:


Hogyan tudnál Te a leghatékonyabban lefogyni? .Hatékony fogyás: Fogyás teszt egyéni értékeléssel Fogyás teszt