Főoldal: Fogyás.info – A sikeres fogyás titka Fogyás.info - Menü
Érezd jól magad a bőrödben!

Éhség ellen

Hogyan lehet csökkenteni az éhséget?Az éhségérzet testünk üzenete, hogy szükségünk van valamilyen tápanyagra. Az éhség egy teljesen normális és szükséges érzet. Valójában akkor lenne baj, ha nem éreznénk éhséget.

Azonban egyre gyakoribb, hogy már nem figyelünk oda kellően testünk jelzéseire, kevesebbet vagy többet eszünk a kelleténél, vagy éppen egészen mást eszünk, mint amire szükségünk lenne. A megszokásból vagy valamilyen egyéb hiányérzet pótlásaként történő evésről már nem is beszélve.

Mivel az éhségérzet a fogyás egyik sarkalatos pontja, érdemes kicsit behatóbban foglalkozni ezzel a kérdéssel.

Nézzük végig, milyen okok állhatnak az éhségérzet mögött, s akkor azt is jobban átlátjuk, mit tehetünk a – túlzott – éhség ellen!


Éhség ellen • Tippek az éhség csökkentésére • Éhségérzet okai

Az éhségérzet okai

Mi állhat a gyakori éhségérzet mögött?

1. Mennyiségi éhezés

Ha nem eszünk eleget...

Elég triviálisan hangzik; azért vagyunk éhesek, mert nem ettünk eleget. De az igazság az, hogy sokan – s most főleg a fogyókúrázókra gondolunk – könnyen beleesnek abba a hibába, hogy a fogyókúrát az éhezéssel azonosítják. Azt hiszik, hogy csak éhezéssel tudnak lefogyni, s nem adják meg testüknek a szükséges tápanyag mennyiséget.

Noha a drasztikus kalóriamegvonás átmenetileg valóban súlyvesztést, fogyást eredményez – a gyakori kínzó éhségérzet mellett –, hosszabb távon tönkreteszi az anyagcserét, és ha „picit nem figyelünk oda”, jóval több jöhet vissza, mint ami az éhezéssel lement.

Részletes leírás: A koplalás veszélye

2. Minőségi éhezés

Ha nem azt esszük, amire szükségünk van...

Ez már kevésbé egyértelmű, és sajnos sokszor nem is tudjuk, hogy ez állhat az éhség mögött.

Az emberi szervezet a tápanyagok anyagcsere folyamatán lezajló égetés révén jut hozzá a szükséges energiához. Azonban az energia nem minden. Ha csak a kalória mennyiséget néznénk, szervezetünk valószínűleg nem jutna hozzá a működéséhez létfontosságú összetevőkhöz: szénhidrátok, fehérjék, zsírok, vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek.

Az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás pont azt jelenti, hogy mindent, megfelelő arányban és mennyiségben juttatunk be a szervezetünkbe.

És éppen ez a legtöbb „divat fogyókúra” veszélye; hiányt teremtenek a létfontosságú tápanyagokból.

A minőségi hiányra testünk ugyanolyan éhségérzettel reagál, mintha nem ettünk volna eleget. Eszünk, szervezetünk mégis éhezik. És bizony, ez az egyik leggyakoribb oka az elhízás ilyen széleskörű terjedésének, főleg a fiatalok körében; túlzottan egészségtelenül táplálkoznak (gyorséttermek, sok cukor, péksütemények...). Esznek, sokat esznek, szervezetük közben mégis szó szerint éhezik. Ezért még többet esznek...

Egy fogyókúra alatt még inkább oda kell figyelni a minőségi táplálkozásra, hogy a csökkent kalóriabevitel ne váltsa ki az éhségérzetet. Ma már amúgy is – szinte – lehetetlen csak az étkezéssel magunkhoz venni az összes szükséges létfontosságú összetevőt, gondolunk itt leginkább a vitaminokra és nyomelemekre. (Az elmúlt 20 évben átlagosan 40%-kal csökkent a különböző zöldségek és gyümölcsök vitamintartalma!)

Éppen ezért a fogyókúrát nagyban elő lehet segíteni azzal, ha az egészséges táplálkozás, valamint a túlzott éhségérzet elkerülése érdekében plusz vitaminokat és jó minőségű táplálékkiegészítőket szedünk!

3. Félreértett éhség

Amikor nem éhesek vagyunk, hanem szomjasak...

A szomjúságot gyakran éhségként érzékeljük. Egy átlagos testalkatú felnőtt ember napi 2-3 liter folyadékot veszít izzadáson, légzésen és mozgáson keresztül. Vagyis, ha nem iszunk eleget, testünk egyrészt kiszárad, másrészt tovább küldi az „éhség jeleket”, s noha eszünk, szervezetünk valójában nem kapta meg, amire vágyott (folyadék), s így továbbra is „éhesek” maradunk.

Részletes leírás: Folyadékfogyasztás – Miért érdemes sok folyadékot inni?

4. Hamis éhségérzet

Nem testileg, hanem lelkileg vagyunk éhesek...

A „lelki éhség” egy kicsit megfoghatatlanul hangzik, de azért valamennyire mégis körülhatárolható...

Előfordulhat, hogy valaki fizikailag is úgy érzi éhes, de valójában nem kézzelfogható táplálékra vágyik, hanem valami egészen másra.

Úgy lehetne felismerni – feltéve, hogy az első három pontban leírtak már ki vannak zárva –, hogy az ember megkérdezi magától: „Mit ennék szívesen?”, s erre nem kap érdemleges választ. Aztán felteheti magának a kérdést: „Mire vágyom, minek örülnék most leginkább?” És ha ebbe belegondol, kap valami választ; pl. baráti beszélgetés, egy kis ajándék, ölelés stb.

Természetesen lehet, hogy noha tudja, mire vágyna inkább az evés helyett, az számára jelenleg nem elérhető. De ha már eddig eljutott, akkor van rá esély, hogy legalább az evést, mint pótcselekvést ejteni tudja.

Elképzelhető az is, hogy jóllehet a válasz valahol ott van, nem olyan könnyű szembenézni vele, és így továbbra is az evés marad egyedüli „megoldásként”. De ha még ez is történik, egy biztos; ha már legalább feltette magának a kérdést, picit könnyített a helyzetén!

Bővebben itt: Fogyás diéta nélkül – A kényszeres evés leküzdése

5. Egészségügyi okok

Ennek van a legkisebb valószínűsége, de természetesen előfordulhat.

Ha az első négy pontot mind korrigáltad, ha kellett; vagyis 1. eleget eszel, 2. minőségileg megfelelően táplálkozol (szedsz vitaminokat is), 3. eleget iszol és 4. kezelted az esetleges lelki tényezőket, és még mindig állandó éhségérzet gyötör, akkor érdemes elmenni egy orvosi kivizsgálásra.

Éhség ellen

Hogyan lehet csökkenteni az éhséget?

A cikk első felében leírtuk azokat az okokat, melyek az erős éhségérzet mögött állhatnak. Azok alapján, most a másik oldalról megfogalmazva összefoglaljuk, miket tehetünk az éhség ellen, az éhségérzet csökkentése érdekében.

Éhség csökkentése: 1. Egyél eleget!

Ne egyél kevesebbet, mint az alapanyagcseréd energiaigénye! Ellenkező esetben nagy valószínűséggel beindítod az éhező üzemmódot, hiszen szervezeted még az alapvető fenntartáshoz szükséges energiát sem kapja meg!

Bővebben: Mennyi a napi minimális kalóriaszükségleted?

Éhség csökkentése: 2. Étkezz egészségesen!

Add meg a szervezetednek az egészséges működéshez szükséges létfontosságú összetevőket: szénhidrátok, fehérjék, zsírok, vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek!

Bővebben: Egészséges táplálkozás és életmód

Éhség csökkentése: 3. Igyál eleget!

Egy átlagos testalkatú felnőtt ember napi 2-3 liter folyadékot veszít izzadáson, légzésen és mozgáson keresztül. Ha ezt nem pótolod, tested kiszárad.

És, ami a fogyás szempontjából különösen fontos; ha nem iszol eleget, előbb utóbb el fogsz hízni!

Bővebben: Milyen vizet érdemes inni?Kiút az evés fogságából - A kényszeres evés kezelése

IGEN

Felejtsd el a diétákat!
NEM

Lépj tovább!

Kényszeres evés esetén a fogyókúrák nem működnek.
Nézd meg, hogyan tudsz kikerülni az evés csapdájából, és végleg lefogyni!

Megmutatjuk, mi a zsírégetés legfontosabb titka, és hogyan tudsz gyorsan, egészségesen, tartós eredménnyel lefogyni!

Kiút az evés
fogságából


Sikeres fogyás
7 lépésbenÉhség ellen, az éhség csökkentése:


Nekem ez vált be:
2099 hozzászólás

Hozzászólás írása

Réka (20): Sok folyadek, keves szenhidratbevitel

Zsolt (35): Az étkezések beosztásai, hogy mikor mit ehetek.

Zsuzsanna (46): kitartó testmozgás hosszútávon

Zsuzsa (30): Többszöri, de kevesebb étkezés. A péksütemémyek elhagyása és napi három l folyadék fogyasztása.

Kata (24): nem ettem 5 napig és sokat táncoltam.

Mariann (35): Életmódváltás, mozgás és a kitartás.

Gyöngyi (36): Nem szeretek futni, de a kardió futás, hogy nem kell sokáig és folyamatosan futni, nagyon bejött! És még jobban is fogyaszt...

Kati (32): sport

Monika (42): par eve 3 müszakban dolgoztam es akkor sikerült 13 kg-ot fogyni

Lilla (30): feherje, keves kaloriabevitel

Judit (49): Teljes életmód váltás. Mindenképpen a több mozgás és több zöldség, gyümölcs fogyasztása. Legalább 2 l. folyadék naponta.

Lives (20): életmód váltás

Mercédesz (23): Bio karnitin

Maja (44): az etrend megvaltoztatasa teljesen kihagytam a kenyeret es a teszta feleket

Kitti (22): Megfogadtam a tanácsokat és odafigyeltem az étkezésre és sokkal többet mozogtam.

Zoltán (50): Napi 1000 kalória alatt tartani a bevitt étel mennyiségét. Elértem a kívánt célt 3 hónap alatt 110 kg-ról, 92-re sikerült fogynom.

Anna (82): Szigorúan tartottam a diétát

Judit (36): diéta,sport

Nikolett (27): Szénhidrát szegény étrend

Ildikó (41): Mikor elkezdtem, kéthéti, semmi látszata nem volt. 5-héten -10-kg tartok!

Csilla (38): Tisztába lettem a zsír és a szénhidrát égetés közti különbséggel ami sokat számít

Nóri (24): Ahogy tanácsoltátok, elhagytam a fehér kenyeret, illetve 6 után nem eszem. Csökkentettem a az étel mennyiségét és minden nap szobabiciklizek és ugrókötelezek. 2 hét alatt 3 kiló ment le.

Bogica (13): Evés

Ágnes (19): Főleg a mozgással kapcsolatos cikkek, hogy melyis mozgásforma hogyan alakítja a testem.

Krisztina (37): sport,több folyadék,és diéta.

Andi (29): Sok zöldség, csirkemell, és semmi lisztes, semmi tészta, rengeteg gyümölcs... :)

Szilvia (39): Kenyeret,tésztafélét,édességet nem ettem.Helyette sok zölsség gyümölcs, fözelélek sajátmagával süritve,turó ( zsirszegény),tojás,sovány sajt,Csirkemell párolt zöldségek,hal,szardinia,sok folyadék! és napi 1 ill másfél óra mozgás! Este 18:00 után nem enni semmit.Reggelre joghurt,kefir stb..

Zsuzsa (27): Tobb folyadek bevitel

Viktória (48): almakúra

Zsolt (40): -sport -kenyér,cukor,műkaják,űditök elhagyása.

Rita (45): A szénhidrát és a cukor elhagyása,,, 6 napig ,,, a 7.-en éltem 'bűnös' életet!! :-D A legnehezebb a viz fogyasztás növelése!!

Katalin (61): Kevesebb édességet ettem

Mate (19): A folyadék fogyasztás

Niki (28): Cukor fogyasztás felfüggesztése

Tünde (50): Talán a Króm és hát mozgás.De ez csak mos jelentkezett,miután betöltöttem az ötvenet:))))+7kg

Anita (44): napi 5x étkezés és mozgás

András (33): A diéta szigorú betartása ,ami a legfontosabb és egyben a legnehezebb.Sok-sok mozgás.

Judit (52): Folyamatosan kontrollálom a bevitt kalóriákat, egészséges tápanyag bevitel mellett igyekszem minél többet mozogni.

Réka (24): Többször keveset enni, mozgás, sok folyadék

Paula (20): A nem evés

Tünde (31): Jelenleg stagnálok vagy inkább hízok. Annak ellenére, hogy sportolok, adiponix tablettát szedek és nem fogyasztok kenyeret.

Mónika (40): Mérem a fehérjét szénhidrátod és a zsirt. Természetesrn grammra.

Zoltán (57): Edz?s,hetente 3x1óra, ?trend váltás,17.00 ut?n már nem ettem a liszt,cukor,keny?r csökkent?se.

Anikó (32): étrend változtatás

Anikó (39): 6+1 napos diéta

Viola (35): Rendszeres mozgás (min.napi fél óra),étrend változtatás

Erzsebet (45): Nem sokat eszek es zoldsegfeleket

Móni (27): Étrend változtatása és több mozgás.

Zsuzsanna (47): Liszt,cukor,tejtermékek, napraforgó olaj elhagyása, sok zöldség,magvak fogyasztása.

István (56): amit ti is írtok mozgás, rendszeres étkezés. nálam bevált régebben a ferenc josef ásványviz kura, de már csak bélfürdőhöz használom most alamaecete kurára fogytam magam, két hónap alattegy öltönyméretet fogytam megaztán ugy gondolom fejben dől el ez is, mint minden

Flora (18): alig ettem és sportáborba mentem

Terézia (63): sok zöldség többszöri evés és szénhidrát csökkentés

Évi (32): reggelire, és délelőtt csak gyümölcsöt eszem, illetve napi 2kapszula CLA-t fogyasztok

Zsuzsa (39): még semmi

Maria (53): Sok mozg?s

Bea (36): Ganoderma lucidum

Eszter (27): rendszeres (napi) futás: kb. 5-6 km és diétás átrend

Erika (54): diéta+sport+ igen ! a cigeretta evés helyett .

Helen (19): Napi 1 étkezés tudatosan

Barbara (46): Flabelos gépet vettem..nem eszem kenyeret..tésztát..január harmadika óa..hét kiló ment le..

Zita (34): testkontroll 'diéta' és zöldturmix

Péter (36): Szénhidrátok részleges megvonása

Judit (50): Mérsékletesség

Livia (36): sokszor enni egy nap es keveset,tobb mozgas-6 honap alatt 20 kg es nem koplaltam

Szandi (21): Minden este futni jártam, próbáltam kevesebbet enni és a kenyérféléket mellőzni.

Viola (18): dieta, sport

ágnes (53): sok folyadékot ittam, jobban odafigyeltem az étkezésekre

Klára (54): A napi ötszöri étkezés,a mozgás!!!

Heni (23): Ha nem ettem semmit lenyegeben csak fottojast

Alexa (23): seta

Éva (30): sok zöldség fogyasztás,sok folyadék bevitel,elhagytam a cukor,liszt,fehér pékáru fogyasztását és a sport

Mónika (49): sterssz,torna,kisebb adag étel,több folyadék

Brigo (19): Tobb kardio edzes,csak turelem es kitartas kell,meg ido az latvanyos eredmenyhez. A boromben jobban erzem magam,konnyebb a mozgas es magabiztosabb vagyok.

Edina (20): Kevesebb etelmennyiseg es tobb sport .

Veronika (34): Kardió zóna és erősítő edzések itthon (Péntek Enikő).Az étkezésre odafigyelés és sok folyadék (víz). Éhgyomorra egy pohár citromos víz. Az edzés pedig heti 3-4 alkalom és kb félóra.

Gábor (37): Kenyér, és a sok szénhidrát elhagyása, odafigyelés, mozgás.

Erzsi (48): Emelt folyadékfogyasztás (citromos víz),cukor minimalizálása,több mozgás,kevesebb szénhidrát.

Andrea (49): Nyáron nem kezdtem bele semmibe

Éva (45): Kemény torna, biciklizés a szabadban, kőkemény elszántság és a kitartásom!

Bea (28): 3 után nem evés. Reggeli bőségesen.

Eszter (37): A szétválasztó dieta!

Krisztina (43): sok víz fogyasztása,szénhidrátok kiiktatása.

József (62): Sok folyadékot ittam ezerrel, és sokkal jobban odafigyeltem az étkezésemre,édességeket kevesebbet fogyasztottam.

Nikita (38): Esti plusz tejsavofeherje, sulyzos es aerob edzes.

Ferenc (59): ....hmm, az odafigyelés önmagamra :)

Éva (60): étrendváltozás,

Helga (37): a glikémias index szerinti etkezés,elhagyva a cukrot,fehérlisztes termékeket és a sport

Eniko (38): kizártam a fehérkenyeret, lisztet, cukrot, rizset illetve csak délelőtt eszem kenyeret (teljes kiőrlésüt) krumplit, délután csak zőldség sovány húst, sovány tejterméket

Magdi (53): nem ettem édességet!

Szilvia (33): Korábban 90 napos diéta, de az már nem játsszhat, mert a második turnusnál már tönkretettem vele a gyomrom és már nem tudom csinálni.

Melinda (26): elkezdtem konditerembe járni

Tünde (57): Léböjtkúra és utána rendszeres böjtnapok beiktatása. Mindennapi mozgásra odafigyelés. (Nem elég, hogy tudom, csinálni is kell...)

Nóra (20): Mikor nem eszek semmit napi-.kg-t fogyok :) Az előző két napban ezzel 3kg ment le :)

Martina (32): reggelire 2 puffasztott rizsszeletet ettem felvágottal, ebédre a szokásos ebédet, és utána már nem ettem semmit. mellette napi 30-45 percet sétáltam futópadon. ennek eredménye 8 kg mínusz 2 hónap alatt. most nem tudom miért megállt a fogyásom.szerintetek miért?

Zsuzsanna (53): kenyér,péksutemény kihagyása, ill. helyettesítése extrudált kenyérrel, zoldséggel, gyumolcsel

Betti (28): a 90 napos dieta es a mozgas

Sándor (63): nagyrészt gyümölcs és zöldsé gböl állo étkezés 1 honap alatt 10 kg minusz éhezés nélkül

Enikő (46): Szénhidrát mentes étkezés, minden nap edzés.

Júlia (42): Rendszeresen vezettem a kalóriabázison a fogyásomat , sportomat, és nehezen bár, de 10 év óta először megmozdult a mérleg - Lefelé

Mónika (33): torna(futás mellett),diéta

Andi (30): Nem paszos a nadrág, kényelmesen kezdek bele férni.

Lilla (36): Sok fehérfe hust ettem salátával-káposztával nagy akarat ero kell három nap kell hogy megszokja a szervezet hogy kevesebbett eszel utánna már nem kíván annyi energiát táplálékot és gyogyteák zold tea stb.

Piroska (60): A Norbi update diétával nem éhezek. Miután imádom a húst- a vércsoport diéta szerint ragadozó vagyok:)-, ehetem is. Odafigyelek arra is, hogy naponta többször, de keveset egyek. És természetesen megfelelő mennyiségű folyadékot iszom, és többet mozgok.

Zsófi (22): kardió,diéta

György (63): Étrend változtatás+napi mozgás.

Marianna (28): kitartás

Szilvia (20): koplalás,hánytatás

Kriszti (34): Rengeteg mozgás és szénhidrát

Melinda (39): Infraszauna mellett napi öt étkezéssel és sok-sok vízzel értem el a fogyást.

Kriszti (28): mozgás

Erika (32): Több nyers zöldségek,több testmozgás

Éva (34): Kevesebb étel

Márta (47): nem ettem kenyeret sokat ittam

Katalin (53): Jártam akupunktúrás kezeléseken és ez sokat segített, mert jobban be tudtam tartani az ötszöri étkezést, azonkívül a tornázást is.

Gabriella (51): Étrend változás, heti 3-4 lakalom a fitneszteremben.

Patricia (12): Kevesebbet ettem és tobbet sportoltam

Ibolya (60): kenyér helyett puffasztott rizs és a napi 5x-i kevés evés,

Hanna (23): Több mozgás

Krisztina (42): este 6 után már nem eszek, és ez nagyon sokat jelent, három hét alatt 2 kilót fogytam

Annamária (35): szénhidrátszegény diéta

Momo (18): Sajnos eddig semmi nem vezetett sikerhez, és nagyon elvagyok keseredve. félek hogy soha nem fogok tudni lefogyni. 165 cm magas vagyok, 87 kilóval.

Ketrin (18): meg nem adtam le egy dekat sem sajnalom .nem tom hogy fondnak le.

István (41): Koplalás nélkül kipróbáltam a ganoderma gyógygomba tartalmú zöldteát ill. kávét. Lúgosít és pörgeti az anyagcserét. Kb. 1 hónap alatt 6 kg-t fogytam.

Tícia (23): Szénhidrát bevitelt csökkentettem,több vizet iszük és elkezdtem mégtöbbet mozogni

Barbara (23): Vettem egy digitális konyhamérleget

Eta (53): A 90 napos diétát kezdtem el,és ha tudom hogy mely élelmiszert mivel párosíthatom akkor nem kell lemondanom szinte semmilyen ételről

Ács szabó Ágnes (32): Terhességi alatt kemény dieta szénhidrát

Marianna (51): Először is az elhatározás és a kitartás. A gyakori de kevesebb mennyiségű evés. Sok-sok saláta, kenyér helyettesítő dolgok, zsírmentes ételek, majdnem minden cukor mentesen eszek, iszok. Zsír égető teák pl. a kömény, a kardamon és a zöld tea. A gyömbért nyersen pépesítem citromlével és minden evésnél egy kiskanállal elfogyasztok belőle. Több vizet igyekszem inni. A torna nagyon fontos. Továbbra is, ami újat megtudok mi járulhat hozzá a fogyáshoz, majdnem mindent kipróbálok. Fogyasztó tablettákat sohasem szedtem, és sikeresen, mert már ott tartok, hogy 120 kg-ról 93 kg-ra lefogytam 6 hónap alatt, 178 cm magas vagyok és 51 éves. Már elég jól nézek ki. Habár még vagy 10-15 kg-t le szeretnék adni, ami tudom, hogy most már sikerülni is fog.

Anna (59): kenyér, tésztafélék elhagyása, minimális rizs, zabpehely kb. hetente 2x. Sok nyers zöldség, hidegen sajtolt növényi olaj, levesek, hús. Sok folyadék.

Kriszta (44): Hay diéta kombinálva méregtelenítővel. (Nem reklámozom, ha valakit érdekel, privátban írom.)

Anett (31): A fogyókúra abszolút nem vezetett sikerhez. Én nem vagyok kövér, sem túlsúlyos, az alakom ideális, vékony testalkatú vagyok, viszont egy nap az alkalmi ruhámat nem tudtam magamra zippelni.... szoval elkezdtem fogyókúrázni, de semmi sikere nem volt, a kilogramjaim ugyanazok maradtak. Majd elkezdtem futni járni, először csak hetente, majd naponta, és ma már akár kétszer egy napban - korán reggel és este. sikeres akció-e? :D hát a testsúlyom két hónap elteltével is ugyanaz, azonban ami változott - jó kondició, izmosabb lábak, a hasfal laposabbá válása - érdekes számomra, hogy a testsúlyom ugyanannyi, mégis vékonyabbnak érzem magam... PS: a ruhámat azóta nem probáltam fel, de ha még most sem fog feljönni rám, azthiszem a futást erőteljesebb fogyókúrával kell majd kombinálnom.

Vivien dorottya (12): én sokat futottam , és nem ettem kenyeret , és este mindig csináltam 30 db felülést ,10 db vekfőtámaszt

Renáta (40): Kenyér, édesség ,tilalom!

Melinda (47): Joga,olivaolaj mas zsiradekok helyett,gyumolcs,zoldseg

Kriszta (45): Legjobban az vált be, hogy csökkentettem a lisztes és keményítős dolgokat pl: kenyér, krumpli, rizs, tészta, és az acélom, hogy teljesen el is hagyjam.

Dorka (26): estére nem ettem haéhes voltam ittam inkábba valamit.

György (44): A kitartás és a cél, s a múlt elleni küzdelem.Táplálkozás terén pedig az egészségesebb ételek, azok is mértékkel!

Tünde (20): A további torna és a folyadékfogyasztás.

Melinda (49): Meg nemfogtam hozza de sokmindenben valtoztattam

István (54): almaecet,kenyér,sütemény elhagyása,több mozgás

Andrea (48): Novemberben mütötték a könyököm és mivel elötte abbahagytam a rendszeres mozgást a fájdalmaim miatt 5 hónap alatt felszedtem 6 kilót, ami rettenetesen zavar. Még csak pár hete kezdtem el megint mozogni és jobban odafigyelni az étkezésre. Nem kezdtem el rohamosan fogyni, de elindult lefelé a mérleg mutatója és fittebbnek érzem magam. Edzésnaplót vezetek, amibe beleírom a napi edzésadagot és hogy mit eszem (a nassolást is szigorúan!), meg a reggel mért súlyomat.

Piroska (43): Csökkentettem a szénhidrát fogyasztását

Csaba (37): Töbet mozgok (futok).

Zsuzsi (53): Nem ettem

Monika (32): Dieta

Krisztina (37): Delutan mar nem fogyasztok cukrot es szenhidratot. Az elejen nagyon nehez volt, de most mar egeszen jol megszoktam. :-))

Tímea (41): Eddig fogytam 6 kg-ot, de sajnos most megtorpanni látszik .

Brigitta (28): Rájöttem, hogy nem fogok megerőltető sportoktól meg éhezéstől fogyni. Táblázatban számolom a napi kalóriabevitelt, igyekszem betartani az ajánlott fehérje, zsír, szénhidrát (és cukor) arányokat, minden nap sétálok 5-10kilométert, amennyit kedvem és időm engedi. Néha szünetet tartok, de nem többet, mint hetente egyszer.

Éva (61): 90 napos diéta, már az is siker, hogy jobb a közérzetem. De még csak két hete élek így, 3 kg-mal kevesebbet mutat a mérleg.

Szabolcs (35): Heti 70-80km biciklizes es kevesebb szenhidrat fogyasztasa. Az utobbi sokkal nehezebb nekem mint ha ketszer haromszor ennyit mozognek. Eddig bevallt, masfel honap alatt 3-4 kilot fogytam.

Misi (63): Kaloriabazis.hu szerint élek. Nekem fontos, hogy az egyenleget tudjam a megevett és lesportolt kalóriák között.

Szilvia (41): REGENOR

S erika (39): egy heten belul 3 beiktatott gyumolcsnap, 1-2 savanyokaposztale napos lekura

Szilvia (43): Kalória számolás, egészséges ételek fogyasztása, sok zöldség, kevés szénhidrát, sok folyadék.

Krisztina (51): nem ettem, és a folyadékot emeltem , mivel nagyon keveset iszom,

Judit (56): Napi kalóriabevitel kontrollja számlálással.(1700 alatt próbáltam tartani)

Zoltán (46): Betartottam a javasolt étkezési szokásokat, többszöri étkezés és egyszerre kevés kalória bevitel. Átalakítottam az étrendemet, csökkentettem a szénhidrát és zsír bevitelt és a zöldségeket és fehérjéket emeltem. Összesen 1200 max 1400 kalóriát vittem be és sportolással hetente kétszer alkalmankét 600-800 kalóriát égettem pluszban. Sikerült 1 hónap alatt 6 kilótol megszabadúlni és azóta (1 hónapja) tartom a súlyomat nehézségek nélkül.

Ildi (53): Tudatosabban étkeztem és látványosra sikerült a zabpehely és leves váltogatása.

Marika (55): elsősorban a szervezet lugositásával kezdtem.reggel 1 evőkanál frissen facsart citomlé evés előtt fél órával.délben 1 evőkanál almaecet szintén evés előtt fél órával.este lefekvés előtt szintén 1 evő kanál almaecet mindezt 2dl langyon vízben,és este félóra szobakerékpározás.napi 2.5lt folyadék!!!

Marta (43): 90 napos dietanak fogtam, 12 nap telt el, meg csak 1.4 kg-t fogytam...remelem ez lesz a sikeres akcio, ami fogyashoz vezet :)

Ilona (54): A táplálkozás terén: fogyasztottam csicsókát, citromot, zabkorpát,búza csirát, tört lenmagot. ezek a táplálékok sokat segítettek, és elég sokáig lehetett tartani a szintet. Igaz mindig kel törődni a táplálkozással.

Eszti (18): Teljes életmódváltás. Az életemet teljesen megváltoztattam, a mozgás a mindennapjaimhoz tartozik már.

Jucus (59): az hogy elkezdtem figyelni arra,hogy mit eszem és amit eszem hogyan készítem el.

Ibolya (57): ?trend,

Tímea (25): Cukor, krumpli és fehér liszt elhagyás

Gabi (37): Fehérje diéta, a Teletáltól rendelem a Speed Fitt menüt és nagyon tudom ajánlani. Január közepén még 89 kg voltam, ma már csak 71 kg. 18 kg-ot fogytam, úgy hogy nem is éheztem, és finomakat ettem! Hihetetlen, hogy ilyen könnyű volt. Már csak a ruhatáram lecserélése okoz gondot! :)

Krisztina (24): Kicsivel többet mozgok, és átalakítottam az étrendemet!

Brigitta Barbara (20): Kalóriaszámolgatás

Edina (44): Elszántság, kitartás.

Eszter (42): Szenhidrat megvonas

Tibor (65): kontrolált táplálkozás és több mozgás

Éva (51): A króm tabletta.

Ildiko (30): Az aloe Vera diéta!

Tímea (20): a spor és hogy kitartó voltam

Anna (62): Testmozgás

Zsuzsa (33): Áttértem egészséges étkezésre.Rendszeres sportolásra.

Zsolt (21): Ételmegvonás, léböjt

Angi (35): napi 5x étkezés kis adagokban,odafigyeltem,hogy sokat igyak,csökkentettem a tészta és kenyér félék fogyasztását heti 1-2 alkalomra,sok gyümölcs zöldség húsfélék,müzli,tejtermék fogyasztása mellet nem érzek éhséget.Ha édesre vágyom,édesítőszert használok.Semmit nem tagadok meg magamtól,csak módjával,oda figyelve étkezem.1 hónap alatt -5 kg :)

Judit (35): Elkezdtem nem dugug enni magam és jobban kezdem figyelni mit is fogyasztok!többet iszom bár ezzel eddig sem volt nagy gond...szeretem a vizet:-)

Alisa (35): torna és kevés kaja

LÁszlÓ (52): napi 1400 kcal.beállítás és több mozgás!

Andrea (32): tesztat es egy etkezest kihagyok

Ircsi (44): szénhidrát, cukor elhagyása, sok folyadék fogyasztása

Rika (45): még nem tudom, lehet, hogy a kenyér elhagyása.

Móni (36): a helyes táplálkozás a legfontosabb tényező,és utána a sport

Renáta (25): A mozgás és a szénhidrátok csökkentése!

Zsuzsanna (43): Este 6-fél 7 után nem ettem semmit, kevesebb étel,

Györgyi (50): Sok zöldség és a mozgás

Ferenc (46): Mozgás, mozgás...Zsírszegény ételek.

Fruzsi (18): CH-csökkentett étrend, sport

Eszter (23): Sok víz, folyadék és tésztafélék kevesebb fogyasztása.

Pisti (56): 5 napos léböjt kúra, kevesebb szénhidrát,több folyadék (zsírégető teák), -5 kiló 10 nap alatt

Gyöngyi (53): Még nem

Tibi (47): Több mozgás, több viz, kevesebb étel, kevesebb szénsavas ital és kevesebb édesség. Igy lettem 2,3 kg-mal könnyebb.

Meli (38): Növeltem a vízbevitelt 3l-re. Szénhidrátok elhagyása kivéve gyümölcsök

Andrea (38): Következetes diéta kalória számolgatással, sok torna, sport.

Vivien (29): több sport és az étkezésben való odafigyelés

Piri (30): fehérje+zöldség fogyasztása, szinte semmi más

Marika (63): többször kevés etkezés

Zsóka (38): Akkor konkrétan nem ettem.

Pali (37): étrend átalakítása: mást, és kicsit kevesebbet.

Gabriella (56): lisztes dolgok csökkentése, több mozgás, kevesebb vöröshús

Edit (53): böjtölés

Ágnes (36): Mozgás és nem eszem már olyan sok cukros ételt

György (49): A testkontroll, Harvey és Marilyn Diamond sikerkönyvéből megértett és megvalósított szisztéma, ami a helyes gyümölcsfogyasztásról, valamint a fehérje-, és szénhidrátok elkülönítve való fogyasztásáról szól. (nagyon-nagyon leegyszerűsítve) 22 évvel ezelőtt sikerült tartósan 33 kg fogyást elérni, ami inkább drasztikus életmódváltás volt. Ebben az időszakban, a következő élelmiszerek és italok törlésre kerültek a táplálkozásból: alkohol, kávé, cukros üdítők, fehér lisztkészítmények, rétesek, bukták, palacsinták, kristálycukor, disznóhús, egyéb zsíros húsok, erős fűszerek (pl:bors) só teljes visszafogása, csokoládék, sütemények stb. Helyettük csirke, hal, teljes kiőrlésű kenyérfélék, olívaolaj fogyasztása, gyümölcsök, zöldségek,(nyersen, párolva) szinte 'orvérzésig'. Fontosnak tartom, az este hat óra utáni étkezés mellőzését. Az életmódváltáshoz nagyban hozzájárult a sport (súlyzós edzés, úszás, szauna, futás, előfordult mezítlábas futás hóban, hetente. Ebben az időszakban 80 ezer szál cig

Evelin (53): mozgás-futás-torna

Eva (63): Fegyelmezettebb vagyok.

Nikoletta (19): sportolás, mozgás és egészséges táplálkozás .

Klára (34): kevesebb szénhidrát de csak valamedig ment a súly aztán megállt .

Vali (26): Életmódváltás. Heti 3-4 alkalommal mozgás, sok zöldség, hús, folyadék.

Edina (47): Mozgáshoz szoktattam az eddig lusta kutyámat!

Patrik (18): glutenmentes dieta,vercsoport dieta

Márta (37): Étkezés drasztikus megváltoztatása.

Mis (45): kaloria bevitel csökkentese

Marika (60): Eddig a legsikeresebb fogyókúrás módszerek közül az segített, amikor szénhidrátot csak délig, bizonyos gyümölcsöt, rizst és krumplit 3-ig ettem. Este meg már csak fehérjét. Elhagytam teljesen a kenyeret. Lehetőleg 5X ettem. Mellette sokat gyalogoltam. Még azt figyeltem meg, hogy ha kevés folyadékot iszom, azonnal feljön rám néhány kg.

Elizabeth (40): Edzes (heti 5*500 kaloria egetes) es dieta (zoldseg, gyumolcs, hus napi 1000 kaloria)

Gabi (37): Sokkal többet iszok,étrend változás(-4kg);;))))

Brigitta (35): Szénhidrát bevitel nagyfokú csökkentése, Update1 kódos termékekkel és persze napi 30 perc mozgás!!!

Marcsi (42): mozgás, édesség és köretek elhagyása

Zsani (35): diéta és torna

Bea (41): Szénhidrát csökkentése, plusz a heti két TRX sportot kiegészítettem minden napos futással.

Nikolett (15): Sport

Ági (31): Életmód váltás

Ria (20): mediterrán étrend, kevés tésztaféle, sok gyümölcs és zöldség

Helena (53): edesseg, kenyer kihagyasa, tornazas

Paksi melinda (35): diéta és sport

Zsuzsa (39): Szigorú önkontroll az étkezés terén. Napi szinten számolom a kalóriákat, amit beviszek a szervezetembe. Fontos a tápanyagok eloszlása is, amire szintén figyelek. Az étkezési szokásaimat teljesen megváltoztattam. Próbálok napi 5* étkezni. A gyorsan felszívódó szénhidrátok helyébe, kevesebb alacsonyabb glikémiaindexes ételeket választok. Nem iszom cukros üdítőket, teákat csak ásványvizet. Sokkal több zöldséget és gyümölcsöt eszem, lehetőleg nyersen (bár ezzel még gondjaim vannak). Mind ezek nagy erőfeszítést igényeltek tőlem, de már jelentős változásokat tapasztaltam magamon. És igyekszem többet sportolni

Andrea (46): Beteg voltam. Nem bírtam enni. Sok citromos vizet iszok. Délig gyümölcsöt. Most kertészetben dolgozok.

Péter (37): Sport , étrend

Mónika (44): A rendszeres táplálkozás és a mozgás bevezetése. A türelem és a kitartás fontossága.

Timi (19): Változatos, tudatos, kalóriacsökkentett étkezés és heti 4-5-szöri mozgás (kardió:futás, lépcsőzés/lépcsőn futás, emellett súlyzós gyakorlatok minden testrészre).

Emese (32): rendszeres edzés

Timea leontina (18): REggel 2-héten keresztül 45-perc futás és 30 hasizom legelőször a második hétre ezt megnöveltem 5-tel.

Dóra (24): Rendszeres táplálkozás és mozgás.

Diána (17): A minden másnapi mozgás. Mivel kifárasztani nem akartam magam, de sokkal könnyebb elaludnom, ha fáradt vagyok testileg is teljesen. Ráadásul a kedvem is sokkal jobb ha mozgok.

Zsuzsi (42): Elkezdtem rendszeresen konditerembe is járni és nagyon figyelek az étkezésekre.

Szabina (19): Sok mozgás, egészséges étkezés és életmód. Odafigyelni a helyes táplálkozásra.

Fanni (19): Sok sport. Ma már rendszeresen csinálom.

Aranka (56): az édesség mennyiségének csökkentése

Edit (43): Kevesebb evés,napi 40 perc mozgás,napi 2-2,5 liter viz

May (21): Nem innen vettem a fogyókúrás étrendet

Ilona (26): Tobb mozg?s, ev?s helyett ittam, n?ha osszet?vesztettem.T?vesen azt hittem, teljesen kerulni kell a sz?nhidr?tokat, pedig nagyon nem.

Edit (54): Szénhidrát ,zsír különválasztása.Egyszerre nem ettem őket.Lassú fogyás,de nagyon eredményes.

Nóra (21): futás

László (54): Reggeli mindig csak és kizárólag gyümölcs. Ebéd normálisan. Vacsora, joghurt némi gyümölcs. Igy fogytam 3 hónap alatt 9-10 kgot. Sajnos vissza jött 3 kg, de igyekszem normalizálni az étkezéseimet.

Dóra (23): Eltudtam hitetni magammal azt,hogy igenis képes vagyok lefogyni a saját erőmből is!

Rozália (45): A szénhidrátok szinte teljes elhagyása

Ági (51): többet mozogtam

Noémi (18): futás és kardio együtt (kardio nem mindig) emellett próbáltam odafigyelni mennyit eszem

Mirtill (20): Az edzés intenzitásának fokozása, A cukor és fehér liszt valamint a tej teljes mértékben történő kiiktatása az étrendből. Sokat segített a CLA szedése is.

Reka (23): Betartom, hogy nem eszek edeset.A cukrot, kenyeret es mas tesztafeleket kiiktattam az etrendembol. Sok folyadek!!!!

Gita (44): Több mozgás,semmi cukor,étkezések közötti nasi kihagyása,sok folyadek.

Edina (26): Több folyadék és mozgás!

Bernadett (31): Diéta és torna. :)

Szuzanna (32): Több folyadék bevitel kevés szénhidrát az is csak délelött

Csilla (27): diéta

Hajnalka (31): Tartos dieta

Anikó (54): citromos,zöld tea napi 1,5 l

Renata (28): lisztes es cukros etelek 95%-os mellozese

Ádám (20): Kalóriaszámlálás a neten, sportolás nálam biciklizés és hiit futás, motivációt nyujtott a pulzusmérős kalóriaszámlálós órám.

Györgyi (48): Fehérje dieta, de csak egy hétig volt sikeres. Aztán megállt a fogyas.

Rita (24): Több zöldséget fogyasztok és mozogni is elkezdtem

Ildikó (32): Rendszeres testmozgás.

Tímea (45): odafigyeltem a folyadék mennyiségére

Marcsi (43): 24 évesen 7és17 italporral 24 kg

Diána (40): 15 kg fogytam terhesség után, újra 55-58 kg vagyok. Edzés önmagában kevés, nagyon kemény diéta! 1-1 db csoki ok, üres sonka, kefír vacsi.

Edit (37): 90napossal 16 kg

Zoltán (46): Délelőtt folyamatosan répát, almát ettem (napi 1 kg is simán), amitől soha nem voltam éhes. Hetente 3-4 alkalommal elmentem futni. A 100 méterről két hónap alatt sikerült a mennyiséget 5-6 km-re emelni alkalmanként.

Mónika (40): Csökkentettem cukor és a kenyér bevitelt.

Alexandra (24): Edzés

Hanga (36): Nem eszek cukrot,feher lisztet, tejtermeket (kiveve natur joghurt, kefir), tojast, hust keveset.

Kati (48): többször keveset, éh gyomorra langyos citromos víz, nap folyamán is ezt ittam, délelőtt főleg gyümölcs, c vitamin 1000 mg, napi séta

Ilike (54): Étkezésem radikális megreformálása és minden délután 45 perc torna (DUCI TORNA - NORBIVAL) segítségével. Egy hete csinálom és fogytam 2 kg-ot.

Ági (50): almaecet kúra

Ibolya (51): Vércsoportos étkezés, mindig kevés étel egyszerre, sok víz, gyaloglás. Nyers zöldségek, kis adagok, sok víz, gyaloglás.

Annaa (56): torna

Ágnes (21): 90 napos diéta, de már lefogytam vele annyira, hogy több kilót egyszer csak nem tudtam leadni

Éva (41): duci-tréning,sok folyadék

Anikó (50): az idegesség

János (55): monitorozás

Enikő (28): Sok folyadékot iszom, és kevesebb szénhidrátot fogyasztok

Marcsi (26): diéta, rendszeres zsírégető+erősítő mozgás, sok folyadék

Zoli (19): Étrend változtatása.

Erika (60): zöldség, fehérje, gyümölcs kombináció

Anikó (40): Diéta és Edzés heti 5 alkalommal.

Tünde (32): még csak most kezdtem 3 hete kb. és 4 kilót fogytam, sokszor kicsit megoldással és a citromos melegvízzel próbálkozom:)

Mária (55): C.és MagneB6.vitamin,almaecet,Norbi mikor mit ehetünk.Súlyzós edzés. Kalóriabevitel csökkentése.

Bernadett (19): Sport

Niki (19): Odafigyelek az étkezésre és naponta/kétnaponta 40 percet tornázok.

Dia (24): Szénhidrátbevitel erős csökkentése (semmi pékárú, semmi tészta).

Gyula (65): a zóna diéta,de jöttek a különböző ünnepek és a siker eltűnt!Alig -2 Kg maradt csak meg.

Reni (40): fehérje dita

István (46): Heti négyszeri mozgás ( alkalmanként 8 km kocogás) .Minimális kenyér és zéró alkohol fogyasztás. Valamint étkezés változtatás.

Alexandra (20): többször kicsit ettem, többet ittam.

Irén (58): Többszöri étkezés .több zöldség fogyasztása.

Levente (36): Egészségesebb táplálkozás sok gyümölcsöt ettem meg salátákat.

Kitti (28): több mozgás,több folyadék,kevesebb zsíros étel,több fehérje fogyasztása és több zöldség fogyasztása.

Beáta (41): Az infóitok!

Zoltán (40): Mozgás, minimális szénhidrát és cukor bevitel

Liza (36): Zsírtőrés masszással,almaecet kúra

Adriana (45): 90 napos diéta

Erika (47): Sport és étrend váltás.

Imre (25): Napi 500-700 ckal bevitele, szénhidrát kerülése, kenyér és pékárú teljes kiküszöbölése, napi 1 citrom leve vízzel hígitva

Kinga (27): Elsősorban a 90 napos diéta,és beszereztem egy kerékpárt amin napról napra több km-ert teszek meg.Nem eszek kenyeret,vagy nagyon ritkán teljes kiőrlésűt de azt is lassan csökkentem.Igaz eddig még nem igazán indult meg a fogyásom,de remélem mihamarabb eredményes lesz.

Richárd (32): Rendszeresebb étrend.

Dániel (35): Keveset ettem többször és többet mozgok

Juliana (61): az édességek ki hagyása az étrendbôl

Sandor (44): Valami gyogyszerek,kb 5 eve,de ahogy abbahagytam azonnal vissza is hiztam.

Vivien (18): Sokkal több vizet ittam.

Mónika (42): többször keveset enni.Nuku cukor,liszt.

Monica (31): Rengeteg sport,reggeli futtas,kiegyensulyozott etkezes. Most kezdem a feher dietat. Eddig 6kg ment le a 75kgbol/172cm. Meg 6kg akarok leadni.

Eszter (23): Heti 5 nap 1 óra edzés.

Éva (35): Fehér liszt és cukor teljes elhagyása

Zsófi (26): Rengeteg víz...amint megeheztem ittam,es ittam..delelott ettem,delutan csak gyumolcs es viz!!

Gabriella (48): Naponta többszöri étkezés, minimális vacsora, minimális szénhidrát és cukor fogyasztása, mozgás.

Zsuzsa (62): Kalória szerint étkezem. Naponta 1000-1200 kal. fogyasztok. Mellette egy kicsit tornázom és legalább fél órát sétálok.

Zsófi (25): kevesebb és napi többszöri táplálkozás, napi 2-3 l folyadék, cukor-liszt-tészta elhagyása

Krisztina (22): Meg folyamatbam van az alomtest elerese de sok hasznis cikket olvastam itt ami konnyebbe tette a fogyast, segitette. Rengeteget edzek es egeszsegesen rendesen taplalkozom.

Gabi (45): Édesség elhagyása,csökkentett vacsora mennyiség.

Eszter (26): szenhidratok csokkentese, tobb zoldseg, testmozgas

Gábor (30): A tanácsaitokat megfogadtam és változtattam az étkezési szokásaimon. Jobban odafigyelek arra hogy mit eszek, csökkentettem a cukor bevitelt és próbálok csak teljes kiőrlésű kenyeret enni. Növeltem a mozgás mennyiségét, most már nem itthon tornázok (ez kb. 20 perc volt reggelente amikor csináltam). Heti kétszer eljárok edzőterembe. Ez egy kombinált cardio és erőnléti edzés, kb. összesen 2 óra per alkalom. Edzés előtt fél órával meg szoktam inni egy 2000 ml-es L-karnitin zsírégető koncentrátumot, hogy felgyorsítsam a zsírégetést az edzésem során. Vitamint is elkezdtem szedni, hogy megfelelő mennyiségű ásványi anyagot vigyek be a szervezetembe illetve hogy csökkentsem az étvágyamat. Az elmúlt 2 hónap alatt kb. 7 kg-ot fogytam. Úgy érzem, hogy jó úton haladok. :)

Inez (45): Sok folyadék fogyasztása.Önmagam elfogadása.

Zoli (49): Kcaĺ bevitel / kiadas

Kata (28): update1

Niki (28): önkontrol, tudatosság és akarat

Erika (60): Napi 4-5 szöri kevés étkezés, kenyér elhagyása és napi fél óra torna

Gigi (44): egy hétnapos diéta

Niki (19): December óta 6 kilót fogytam diétával, minden nap egy óra bicikli és heti két óra zumba segítségével.

Robi (41): kalória számlálás

Eszter (50): 90 napos szétválsztásos diéta, de most nehezen megy a figyás a chusing kórom miatt.

Ördög (29): Update1 termékek beiktatása az étrendembe, cukrozott-zsíros ételek kerülése,cukor helyett sztíviával való édesítés, magas cukortartalmú gyümölcsök kiiktatása, kenyérfogyasztás felére csökkentése, és csakis teljes kiőrlésű, sok-magvas fajták fogyasztása minimális mértékben, heti kétszeri testmozgás (futás alkalmanként 4-5 km távon, emelkedőkkel), mérték bevezetése az elfogyasztott adagok tekintetében.

Lívia (42): kevesebb szénhidrát fogyasztás,és több mozgás.

Kata (28): Napi 5szöri étkezés, sok zöldség, kb napi 1200 kcal fogyasztása, heti 3-4szeri mozgás, cukor, liszt, zsír elhagyása.

Tagyi (35): nagyon sok mozgás,különböző feladatokkal elvontam a figyelmemet az állandó evésről,így nem ettem sokat,csak amennyi szükséges volt.

Teca (51): Szétválasztós diéta, több folyadék, intenzivebb mozgás, Nincs nasi!!!!!! De mindent megeszek amit szeretek, csoki, fagyi, szalonna, csak megnézem mit mivel eszem, több zöldség es gyümölcs, semmi kenyér es kenyerféle.

István (32): nem ettem pékárút(kenyeret), sok vízet ittam és odafigyeltem a mennyiségre

Tamas (40): Napi max 1500kaloria. Crom tabletta. Acai bery tabletta.

Bettina (18): mepróbálok nem enni 7 után, almaecetet iszok étkezések előtt, több gyümölcsöt eszek

Timi (24): anorexia

Antal (45): Levesporral egyik nap csak 3*2dl ittam sok folyadékkal a másik nap aszt ettem amit akartam igy sikerült 28kg ot leadnom 3honap alatt

Ádám (22): Kontrollálni tudtam saját magam.

Zoli (33): Több eddzés, és odafigyeltem az étkezésre

Mária (31): 15 évesen sikerült lefogynom 90 kilóról 65-re. Kevesebbet ettem, nem vacsoráztam, csak almát és sokat sétáltam, néha futottam. Később 25 évesen elkezdtem a 90 napos fogyókúrát, mert felszedtem 10 kilót. Azzal sikerült 12 kilótól megszabadulnom. Azóta tartom a 60-63 kilót, pedig közben született két kisfiam. Sajnos nem tudom rászánni magam a sokszor keveset elvre, legtöbbször délelőtt gyümölcsöt eszem, délután pedig egy adag főtt ételt. Így elég vékony tudok maradni, mert magas vagyok, de sportolnom nagyon kellene, csak két pici gyerek mellett elég nehéz megoldanom.

Erika (37): Édesség csökkentése, kiváltása cukormentes saját készítésű lekvárral, rendszeres, kemény edzés.

Ágnes (45): Szigorú diéta+ mozgás

Emoke (38): a mozgas

Andrea (48): egy fogyókúra tea de csak részben sikerült fogynom.

Katalin (52): kevesebb szénhidrát

Szilvia (39): Több zöldség,gyümölcs fogyasztása valamint több folyadék

Éva (58): Amikor kiköltöztem Németországba, itt másképp étkeztem, minden nap sétáltam 4-5 km, kutyasétáltatás az erdőben, fél év alatt le is ment 15 kg.

Ildikó (36): nem tudok 1 dolgot kiemelni: édesgyökér, L-Karnitin, kevesebb szénhidrát, sok zöldség, kevés vacsora, testkezelések, sok folyadék

Klára (62): Megtanultam,hogy mit mivel egyek,és egy nap 5x és keveset.A vizből is keztem 3 litert meginni

Tünde (35): Kitartás,sok folyadék,mozgás

Ágnes (60): protein kura

Tris (22): Sport, kalória számlálás. Életmód váltás!!

Krisztina (40): Nagyon figyelek az iv?sra ?s este 6 után nem fogyasztok ?telt.

Szandrus (24): Aerobik, odacigyelés a napi kalóriabevitelre és tápanyageloszlásra

Anita (26): Joforman csak feherjet eszem,stevia edesitoszert hasznalok,es kokusz olajjal fozok.so helyett pedig himalaya so es kenyer helyett ha neha szukseget erzem puffasztott rizset fogyasztok.

Tîmea (43): Mozgás /zumba/ életmod váltás ,

Melinda (20): Étrend váltás és szoba biciklizés két naponta minimum 40perc

Istvan (42): Az étkezés és az edzés

Renáta (37): Keveset eszek, és nem nassolok.

Orsi (41): Cukor és szénhidrát megvonás

Vali (60): Kalória számítás és csökkentés. Több mozgás

Zsófia (31): Hit önmagamban, hogy meg tudom csinálni. Nem fogyasztottam cukrot és fehérkenyeret.

Évagabi (61): Nem eszek kenyeret, krumplit, rizst,tésztaféléket.Schaket iszok és a szervezet zsírtartalékát használja az emésztéshez.

Valika (35): testmozgas

Imre (61): Csak fehérhús és hal, néha tojásrántotta, pékárúból hetente 3 db. zsemle napi 2x 1200 m futás,kocogás

János (39): Fehérkenyér nékülözése.ezzel közel 2 hónsp alatt 8 kilot adtam le

Zoli (36): Szénhidrát étel minimálisra csökkentése, sok zöldség, kiegyensúlyozottabb táplálkozás több testmozgás. mind az oldalon megtalálható számomra szinpatikus elemek összeválogatásával.

Piroska (38): A késő esti evés elhagyása, a rendszeres mozgás bevezetése az első időkben jó közérzethez vezetett, majd lassan elindult a testsúlycsökkenésem.

Kati (53): hodi54 kapszuát szedtem 2honapig. kb5kg fogytam nem éreztem az állandó kinzó éséfet! Utána át tértem calotin L500ra plussz zsirégető thermo. 82kg val kezdtem a fogyo kurát most 66vagyok 4hó alatt.Közben ithon tornászok heti 3szor 20perc.Cukor liszt tabu számomra! Napközben rendesen eszem ebéd után viszont már csak fehérjét fogyasztok!!! Ez lényeg.

Zita (25): kevesebb szénhidrát, sok folyadék, naponta minimum fél óra mozgás

Ági (53): Rendszeres étkezés napi ötször kis adagokban.Sosem voltam éhes.Gyümölcsnap heti egyszer, sok folyadék, napi fél óra kötelező bármilyen aktív mozgás /séta, torna bármi, csak autómentes legyen:))

Zsuzsi (28): Kevesebb szénhidrát,Fehér cukor helyett nyírcukrot használok,

Kriszta (38): Többször is volt sikerem,különböző módszerekkel,de amint megendedek esti evést,vagy nassolást,vagy csak vissza térek a kenyér -pékáru fogyasztásához,mindig lassan vissza is szedem a nehezen leadott kilókat!

Tibor (42): kalória számolás

Vivien (19): Ételadagjaim csökkentése, vacsora elhagyása. És trambulin heti 2-3 alkalommal 1órát. Cukor, tészta, kenyérfélék, nassolni valók, üdítőitalok, teljes elhagyása.

Ildikó (44): A szénhidrát diéta és a kocogás.

Gyula (54): eddig semmi

Dóra (37): sokkal több folyadék fogyasztása

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Andi (31): Kalóriaszámlálás, sokkal kevesebb étel és egészségesebb étel fogyasztása. Sok zöldség és gyümölcs és természetesen a rengeteg edzőtermi munka. Az elmúlt évek során 30 kg-t adtam le, ebből tavaly adtam le 18 kg-t. Most lassan egy hónapja csinálom megint komolyan, mert még szeretnék leadni kb 20 kg-t.

Betty (40): Kevesebb szénhidrát, és rendszeres mindennapi edzés

Kata (33): Rendszeres testmozgás és egészséges táplálkozás.

Marietta (31): kevesebb nasi, több folyadék

Gábor (50): Folyadékbevitel növelése a testsúlyhoz viszonyított arányban, és a citromos víz fogyasztása.

Adel (62): dieta

Zsuzsa (65): A szénhidrát mennyiségének minimálisra csökkentése, a cukor teljes elhagyása.

András (65): napi többszöri, kevesebb étkezés, zöldségek fogyasztása

Krisztina (44): csökkentett szénhidrát bevitel, mozgás

Zsuzsi (28): Norbi Update, és minden nap torna

Marianna (41): megfelelő étrend,rendszeres mozgás

Renáta (30): Edzés ,cukrot és szénhidrátot , pékárut kivontam az életemböl és a jo tanácsok

Lili (21): Hétfő, Kedd 6 km futás, Szerda semmi, Csütörtök, Péntek 6 km futás, Szombat semmi, Vasárnap 10 km futás. közben 700 kalória bevitel, így eddig -> 2 hónap= -12 kg

Ildikó (48): Cukor, fehér kenyér teljes elhagyása, diétás étrend, torna naponta

Erzsébet (32): Minden kipróbált fogyáshoz vezetö dolgok,mint pl. a diéta nálam -4kg megvolt,de azután megállt a tudomány nem megy le tovább és ez elszomorít. Na meg hamar vissza is jön

Ildiko (31): Kevesebbet ettem egyszerre es tobszor ,nem laktam jol egy etkezesnel sem, edesseg kihagyasa.

Anikó (32): Rengeteg vízivás, szénhidrát 1gram/testtömegkilogram, 2gram fehérje/ttkg

Agota (26): sport,etrend valtoztatas és recode használata

József (45): Kevesebb kaloriabevitel és sokkal több mozgás, edzés.

Edit (53): napi többszöri kevés étkezés, szénhidrát, cukor csökkentése

Katalin (31): Sziasztok nem eszem édességet és rendszeresen tornázom.

Laci (48): Időlegesen fogytam többnapos böjttel.

Anett (20): kevesebbet eszek

Renata (19): torna,egesseges etrend,kaloriaszamlalas

Icuska (32): Szénhidrát diéta

Kata (31): Nálam az vezet legjobban eredményre, hog többször eszem kis mennyiséget. De viszont este hat óra után szigúran nem eszem csak egy almát. Így nem vagyok este lefekvéskor éhes, viszont nem üres a gyomrom.

Anikó (59): eddig még nem fogyókuráztam,most kezdtem a 90 napos diétát,egész jól haladok, csak a gyümölcs nap nehéz egy kicsit,estére már nagyon éhes vagyok.

Maria (35): sok folyadekot ittam,sok zoldseg,gyumolcs

Szuzyka (35): akupunktúra,diéta,torna

Gizella (51): egy életmód tanácsadó klubba jártam

Erzsi (54): több folyadék,kevesebb étel

Judit (49): 90 napos diéta

Tamara (30): Sokszor kis mennyiséget ettem, sok folyadékkal, a sovány tejtermékeket választom inkább az eddigiek helyett.

Kitti (19): kevesebb krumpli, több nyers zöldség gyümölcs

Sándor (48): 10 napos neera szirup kúra és 2 héttel utánna 14 napos bécsi diéta.

Ilona (42): prutein dieta

Joe (47): Napi egy óra rendszeres mozgás (gyilkos evezőpad :-)) Táblázatban vezetett kalória, fehérje, zsír és szénhidrát mennyiség kordábantartása.

Edit (45): Saját magam által kitalált étrend (alapja:szénhidrát és cukor/csoki elhagyása), sok folyadékkal és a heti 2-3 alkalmas mozgás, tornázás. És természetesen az akarat és a kitartás. 3 hónap alatt 6 kilót fogytam így.

Ottília (39): Az élelmiszerek glikémiás indexét figyelembe vettem és lehetőleg csak alacsony GI élelmiszereket fogyasztok,minden második nap 40 percet tornázok.25 nap alatt 5 kg-ot fogytam,65 kg vagyok és boldog és folytatom.5x étkezem egy nap keveset de finomat,külön főzök magamnak.Van Tupper párolóedényem,ezzel hamar megy.Multivitamint,probiotikumot,C vitamint és magnéziumot szedek.A nyáron 2x20 leszek és már alig várom a szülinapi partimat,jól fogok kinézni!

Melinda (29): kalóriaszámolás

Réka (18): Betartottam a megfelelő kalóriabevitelt, plussz még sokat edzettem mellette..., nem ettem édességeket, gyorskajákat, illetve péksüteményeket

Brigitta (18): napi egyszeri evés

Szilvia (23): Szénhidrát diéta (150g)

Anett (25): Kevesebb étel kellő odafigyeléssel,cukros üdítők mellőzése,több mozgás.

Zsuzsanna (46): kevesebb kalória, kevesebb szénhidrát,mit mivel eszek;húst zöldséggel,tésztát zölséggel,

Edina (28): Nálam leginkább a szénhidrát és cukor megvonás és sokszori kis adagok amiket ettem!

István (46): A sok futás és a ninja

Renáta (25): Gluténmentes diéta és min. heti 3x fél óra mozgás.

Kinga (46): MÉG TÖBB MOZGÁS, GYAKORI KIS SZÉNHIDRÁTTARTALMÚ ÉTKEZÉSEK, HÚS MINIMALIZÁLÁSA.

Anna (53): Minden étkezés előtt, egy citrom frissen facsart levét ittam meg, naponta 3-szor, és a teljes kiőrlésű kenyér. Három hét alatt 4kg.

Zsani (21): Teljesen kizártam a csokoládét az életemből és a cukros üdítőket, a teát is édesítővel iszom (ha iszom), és naponta elfogyasztok kb. 3 liter vizet.

Teréz (63): rendszeres evés

Petra (25): Több vizet iszom, heti 4-5 sport, este csak zöldség és fehérje, kb 1 ig nasi megengedett, mert nap során felhasználom a bevitt energiát, persze nem egy tábla csoki egyszerre :)

Vivien (23): almaecet fogyasztása, vacsora minimalizálása/kihagyása, hastánc videó, kevesebb cukortartalmú ételek fogyasztása

Barbi (27): 90 napos szétválasztó diéta

Tünde (18): Citromos víz, fahéj, túró, zöld tea

Katalin (59): Napi 1500-1600 Kcal bevitel

Margit (63): Súlyos betegség,erős antibiotikumok miatt nem kezdhettem bele a fogyókúrába,de pár napon belül mindenképpen elkezdem,ui.az írások alapján szentül hiszem,hogy ezúttal sikerül.Akkor újra jelentkezem.

Szabolcs (39): Kalóriaszámolás, testmozgás növelése, fehérjemennyiség növelése, makronutritensek megfelelő aránya a táplálkozásban.

Marika (52): Sok mozgás ! Kevesebb nasi ! Korábbiakhoz képest sok folyadék, zöld tea ( télen amúgy is sok gyógytea fogy a családban !) almaecet ! :)

Gabriella (56): csökkentett szénhidrát bevitel

Bea (31): Heti 4-5 alkalommal edzés

Róbert (18): A testmozgás

Tünde (46): Rendszeresített mozgás, 30 percet futok 3-4-szer egy héten, mellőzöm a szénhidrátokat, sok zöldséget eszem, sokat iszom

Zsolt (30): Hétfő, szerda, péntek súlyzós edzés, kedd, csütörtök, szombat futás, ezekmellé diéta.

Tünde (52): Szénhidrát teljes megvonás, hús,sajt,hal +zöldség evése naponta 4x kevés,reggelire Adiponix diéta turmix, sok folyadék és legalább napi fél óra intenzív mozgás. Nem éheztem, és mégis két hét alatt 6 kg-ot fogytam.

Csilla (52): A szétválasztó diéta.

Nusi (26): liszt, tej, cukor kerülése, megszokott adagok csökkentése, több zöldség fogyasztása

Mónika (21): egészséges étkezés, kevesebb étel + torna

Ildi (52): Nagyon sok edzés ,kardio

Mónika (19): Minden napos, nem túl megerőltető testmozgás, megváltozott étrend.

Vinczeller (30): fogyokura

Szilvia (34): Étrend

Mária (58): Töbszöri ?tkezés d?lután 15óráig utána folyadék kőzben szobabiciklizés.Tal?n ennyi.

Edina (27): minden reggel tornáztam meg este is + szobabicikliztem!!ez melett regelente megettem egy fügekaktusz tablettát!!a tornázás az még most is megy napi szinten!!

Hajni (35): Reggel csak gyümölcs, délben Norbi Update étel (Teletáltól rendelem), este gyümölcs, ivójoghurt és ami a legfontosabb, nem eszem fehér kenyeret, zsemlyét, semmilyen pékárut. Rengeteg víz elfogyasztása.

Tibor (31): AZ első az hogy megváltoztattam az étrendemet, elhagytam a kenyeret, tésztát! naponta többször étkezek keveset!

Mária (20): Az étrend átalakítása és a megfelelő folyadékbevitel.

Csaba (28): étrend+edzés

Gergő (37): Több mozgás, rendszeres edzés. Vettem egy FitBit Charge HR órát, ami nagyságrendileg megmondja elég volt-e a napi zsírégetés, stb. Nagyon jó támpont.

Zita (18): sok mozgás

János (58): akarat!!!

Marika (50): onuralom

Melinda (19): sok mozgás és a citromos víz

Andrea (29): Több mozgás, diéta, cukor és liszt elhagyása, több zöldség fogyasztása, víz, víz, víz tudatos étkezés

Sándor (53): az akaraterő, a diéta, a mozgás együttes alkalmazása

Edit (46): Három nap csak gzümölcsöt ettem, és sok folyadékot ittam. Azután pedig odafigyeltem, hogy mit és mennzit eszem. Nem esyem fehér kenyeret, édességet, süteményt pedik ritkán és keveset. Nekem kissé nehéz a fogyókúra, mert nem régen volt egy szivműtétem. De ez a gzümölcsös bevált. 3 kg-ot fogytam. Sokat sétálok, biciklizek, néha úszni járok. Remálem segitettem.

Éva (50): kerákpározás, kenyér, tészta, édesség teljes kivonása az étrendből, valamint étrendem megszokott mennyiségét 1/3.-dra csökkentettem

János (36): Rendszeres sport Testépítés heti 4-5 alkalommal. +diéta napi 6-7 étkezés + sok sok sima víz :)

Otília (25): cukor kiiktatása, sok fehérje, kevés szénhidrát

Orsi (32): Több test mozgás, nagyobb folyadék bevitel, és az ételadagok megfelezése

Renáta (31): Bevezettem a napi 5-i étkezést és figyeltem a bőséges folyadék fogyasztásra.1.5 hét alatt 3 kiló ment le :)

Ildiko (46): el hagytam az esti nasit

Sándor (41): Este 6 után csak egy joghurt vagy egy alma volt a vacsaora . Kenyeret egyáltalán nem eszek. Sok folyadék akár 3l víz naponta.

Alexandra (22): Regenor

Marcsi (52): A feher liszt es cukor, krumpli es rizs elhagyasa. Tobb zoldseg, tobb folyadek (gyogytea), este 6 utan semmi kaja! Rendszeres mozgas: heti 3-4x.

Edith (48): Gyakori étkezések, kicsi adagok, nagyon kevés kenyér, semmi édesség.

Krisztina (46): up date torna felülés l carnitinnel kapszula (slim lady)

Attila (60): Szénhidrát 0 diéta, plusz sok mozgás.

Gertrud (38): Talan a legtobbet Ti segitettetek, nem tartok semmilyen szigoru dietat, de tobb szempontot is figyelembe veszek, azert, hogy egeszsegeebben eljek, es ezzel egyutt jar az idealis testsuly elerese is. Ti ebresztettetek ra arra, hogy tulajdonkeppen csak egeszsegesen kell taplalkozzak ahoz, hogy csokkenjen a testsulyom. Harom hete Fogyokurazom, harom kilot fogytam. 71 rol 68ra ertem el. szeretnek meg fogyni. Koszonom a segitseget!

Csilla (27): ehezes

Vera (46): kalóriák számolása, szénhidrát/zsír/fehérje optimális aránya, semmi éhezés, napi 5x-i étkezés, mozgás... szóval életmódváltás, amivel tartani tudom a heti 1kg fogyást.

Alexandra (24): Megfelelő étkezés 160 gr Ch be tartása ,szénhidrát számolás

Zsuzsanna (40): elkezdtem kevesebbet enni mint eddig három hét alatt csak 2kg -fogytam le

Zsüzsü (42): diéta + futópad

Marcsi (50): víz ,c vitamin2000,napfény.

Zsu (27): keveset tobbszor ettem, es szamoltam a ragasaimat, emrt tudtam hogy nem ragom meg kulonben az etelt es igy kesobb jelentkezik majd a telitettseg erzese. Sokat mozogtam mindemellett es sokat ittam.

Katalin (46): Sok gyümölcs, és a szétválasztó 90 nap diéta

Ildikó (46): csökentettem a menyiségen amit megeszek.

Zsuzsanna (27): Több mozgás!

Laci (58): Kedves Bea, még nem sikerült semmit tennem a cél érdekében,igérem igyekszem,szükségem volna rá,de még az elhatározás hiányos. Köszönöm az érdeklődést,,ígérem igyekszem.

Katalin (24): sok mozgas es lemondas az edesegrol

Anna (62): többszöri étkezés és a cukor elhagyása

Lenke (51): A szénhidrát bevitelének csökkentése.

Attila (39): Cardio , se búzaliszt se cukor ! 24kg/2hónap

Kati (38): Kevesebbet eszem, kevesebb szénhidrátot, szétválasztó diétát részesítem előnyben, és kerékpárral járok dolgozni.

Vera (42): ha nem ettem szinte semmit,de akkor viszont rosszul lettem :(

Gabi (30): A rendszeres evés és a vacsora idő előbbre hozása. Ezzel -2 kg ment le idáig.

Kriszti (40): Kevesebb kalória

Angyalka (36): 6+1 es dieta. Volt egy tevhitem, hogy nekem nem sikerul, mert ugyis felbehagyom, ha kinoz az ehseg.De itt nem kell ehezni, igy dolgozni tudok Mellette.

Timea (21): Rendszeres torna,18 ora utánni evés elhagyás,és a cukor/édesség elhagyása

Ildikó (47): szénhidrát mentes étkezés (vagy minimális szénhidrát)+ rendszeres mozgás

András (48): rendszeres sport; kevesebb fehérkenyér fogyasztás; este nincs kaja

Eszter (25): Mozgás, kezdésnek legalább heti 1x, valamint az étkezésen való változtatás.

Bogika (27): Sport

László (50): Diéta és mozgás

Szilvia (40): mindig a mozgás, mértékletes evés

Judit (48): Rengeteg dolgom volt a munkahelyemen és nem volt időm a nassolásra. Csak azt ettem amit előre elkészítettem magamnak.

Gábor (47): elhatározás,napi kb 600 Kcal

Győző (40): a 90 napos fogyokura

Anita (24): kevesseb eves

Szilvi (28): Nem ettem cukrot, lisztet, burgonyat es rizst, valamint este 6 ora utan nem ettem semmit, emellett jartam aerobickra heti 3x-4x.

Violetta (47): etkezesi adag csokentese

Imre (67): Legutóbbi karácsony és szilveszter között 10 és 16.5 közötti cukorszint, a súlyom 94 kg, 67 éves férfi. Ettől megijedtem és január 21-től Norbitól LowCarb diétás kaja rendelés. Két hónap múltán 13 kg-al kevesebb a súlyom és nem mellesleg a cukorszintem 5.0 és 5.9 között leledzik. Hosszú távon ezt fogom követni. A régebbi életmódomhoz képest a szervezetemet sokkoltam a burgonya, tészta, rizs, paníros húsok stb, stb elhagyásával. A fogyással és cukorszint csökkentéssel 4-5 betegségtől szabadultam.

Nati (26): A szétválasztó, vagyis a 90 napos diéta :) Több mozgás beiktatása

László (46): kevesebb kaja,sok sulyzós edzés

Stefi (18): Kevesebbet ettem mint ahogy szoktam

Mónika (33): Összeállított edzésterv, 'mit-mivel' étrend kialakítása.

Brigitta (38): Sport

Frida (22): futás sokat használ

Laci (47): egy fogyókúrás diéta és , hogy utána tudtam tartani a súlyomat (tojásdiéta)

Peter (35): Etrend valtozas,rengeteg sport,mozgas

Zoltán (36): Diéta és edzés.

Margit (55): Torna, kevesebb és egészségesebb ételek fogyasztása.

Rita (44): Léböjt

Katalin (45): Az étkezéseimből ki hagytam az édességeket a kenyeret a tésztákat,és sokkal több folyadékot ittam,és iszom még mindíg.

Piroska (68): Megadása semmi pedig sok mindent kipróbáltammar.A zoldtra sem segít,pedig évek óta iszom.Segítséget kérek,hogy letudjak fogyni.

Klaudia (22): Kevesebbet eszek és az édességet próbálom kiszorítani.

Gabor (37): Rendszeres sport es a rendszeres, viszont egyszerre keves etel.

Alica (45): Futás, burpee-edzés,(amiről itt hallottam először és nagyon jól bevált), több mozgás, racionális étkezés, nagyobb mennyiségű folyadékbevitel.

Hajni (18): Próbáltam lassan étkezni, s kevesebbet a megszokottnál. Kipróbáltam különféle sportokat. Sok folyadékot ittam. Kerültem a cukros ételeket.

Sári (42): Sok zöldség, gyümölcs, napi 4x, a fehérkenyér teljes elhagyása, a sütemények, édességek tiltólistán, most a cukor is, s húsvét előtti 2 hétben kezdtem el az életmódváltást,húsvétkor 2 nap sütinap volt 3 szelet sütivel....s most még mérlegre nem álltam, de a ruháim már lógnak! :) Ez út a siker felé??? Majd meglátom.

Viktória (38): fehérje alapú diéta, fokozott folyadékbevitel, ami a bőrömre is jó hatással volt.

Niki (23): Több vizet fogyasztottam,ami sokkal jobb közérzetet adott!Növeltem a mozgást is és csökkentettem a felesleges kalória bevitelt!

Sanyi (63): Az öszinte válaszok

Gábor (37): Minden nap valami mozgás (séta, bicikli) és a cukormentesség!

Magdi (42): Nagyon sok zöldséget kezdtem el enni, és megprobáltam oda figyelni a lúgosító ételekre. Rögtön 3kg lement egy hét alatt.

Hajni (34): Konkrétan nem fogyni szerettem volna, csak a meglévő zsírból izmmá alakítani.

Anikó (29): Elhagytam a kenyeret

Ildiko (55): elkezdtem a feherje dietat ,ami eddig sikerrel jar nalam,mert az anyag cseret szeretnem megvaltoztatni.

Judit (45): Torna, torna felülés.

Anita (34): kevesebb kalória bevitel, mint az alapanyagcsere.

Éva (42): A megrendelt fogyasztó tabletták megérkeztek kb. 10 napja szedem! Még nincs mit írni róla!

István (59): Alapban szerintem elsődlegesen agyban dől el. Tényleg akarom-e, elhiszem, látom előre az eredményeket és aért hajlandóvagyok a szükséges (választott) módszer alakalmazására.

Noémi (24): étkezésen való változtatás (ez nagyon sokat számít nálam)

Imola (28): Dieta es lugosito italok:zoldtea citromos viz

Mónika (42): Kevesebbet eszem, és mozgok.

Erzsébet (26): Többnyire a testmozgás. Kév év alatt fogytam le 22 kilót,az utóbbi időben megrekedtem 75-6 kilónál,az oldalon talált instrukciók további 3 és fél kiló eltüntetését eredményezték :)

Anita (30): kevest ettem

Edit (38): Mozgas, dieta, zsiregeto kapszulak (Acetyl-L Karnitin es zold kave)

Otília (25): Súlyfigyelő diéta. Naplóztam a napi kajákat, és persze pontoztam. Mellette rengeteget dolgoztam, így kevés idő jutott az evésre.

Veronika (60): Sok saláta, szinte mindenhez (sárgarépa uborka, paradicsom, vitaminpaprika stb..), gyümölcs napközben. Norbi duci tornája reggel este, ezt soha nem hagytam ki volt olyan napom amikor este 22 órakor kezdtem.

Gréta (18): Életmódváltás és heti 2x mozgás.

Jenő (62): 76KG-RÓL 68 kg-ra való súlyleadás DIÉTA NÉLKÜL!!De ez csak akkor sikerülhet,ha van olyan anyag,mint a TIÉTEK,SOK 'NORMÁLIS' TANÁCCSAL!!!

Bernadett (26): Folyékon L-Carnitine fogyaszt?sa alatt 22kg-ot adtam le, heti 5x2 ?ra edzéssel megfűszerezve! Ez most is sikeres...

Dóra30 (30): Szénhidrátból sokkal kevesebbet, folyadékból többet vittem be a szervezetembe.

Reni (26): Diéta, sport ( spinning)

Andi (41): cukor és szénhidrát bevitelének elhagyása

Tibor (49): Sajnos lassan megy,mivel túl falánk vagyok(ünnepek).A kitartás a fontos és 5-6 kg-ot szeretnék fogyni!-A gyakori kis étkezés,ami segít a fogyásban.

Annamária (44): Gyeses időszakomra ha vissza emlékszem akkor teákat ittam, és azt ettem amit kívántam csak sokkal kevesebbet mint korábban. Héten 1x vagy 2x ahogy tehettem eljártam tornázni. Tartott 10 évig, utána a torna abba maradt és felszedtem elég sokat. Azután eltelt újra 10 év és az eddigi recept már nem vált be. Elkezdtem heti rendszerességgel 2-3x tornázni, lúgosítani kezdtem a testem. Maradtam a vegyes táplálkozásnál de nagyobb arányban fogyasztok zöldséget-gyümölcsöt, kevesebb húst és pékárut/tésztát. Itt is figyelek a bevitt mennyiségre. Ezek a támpontjaim, ja és a vízfogyasztás tudatos mennyisége. Elindult szépen a fogyás. 2-3 kg már lement két hó alatt. Ha tehetem az évszaknak megfelelően fogyasztok zöldséget és gyümölcsöt.

Edit (60): torna, lépcsőzés, táplálkozás /sok zöldség, alma, ananász, citrom, hal, csirkehús, barna rizs, rozs kenyeret csak reggel eszek sorolhatnám tovább/ szóval életmódváltás, sok séta és egy kis kocogás.

Katalin (26): 2 hét után megjegyezték hogy látszik az eredmény!

Ildiko (45): 90 napossal indítottam,mozgás

Zoltán (46): A cukor és a liszt likvidálása

Györgyi (35): sokkal több, folyadék (házi limonádé): víz+zöld tea+citromfű, menta+citrom+gyömbér

Krisztina (33): Egyenlőre semmi

Krisztina (40): Nem ettem és mozogtam.

Monika (55): Delutan ot ora utan mar nem ettem, es el kezdtem mozogni.

Moncsi (44): ...nem ettem édességet, a fogyókúra elején fokozatosan leszoktattam magam a kenyérről, nem ettem se zsemlét, kiflit....a töltött káposztát is kenyér nélkül ettem már. :)

Ildi (36): a nassolás elhagyása, csak zöldség evés estére!

Enikő (21): edzőtermi súlyzós edzés valamintkardio

Laci (18): 90 napos diéta 18 napján tartok.Eddig 6 kilót fogytam.

Zelma (44): Most már megiszom a napi 2-2,5 liter vizet (mert eddig alig ittam 2 pohárral naponta) és ezáltal nincs mindig éhségérzetem.Nem kivánom a nasit és oda figyelek az bevitt étel menyiségére, illetve kevesebbet eszem és lassan, nem pedig kapkodva mint régebben.

Imre (56): A szénhidrátok,zsírok,hús ételek megvonása!Március 1-én elkezdett diéta 97 kg-ról 79 kg a mai nap.Számomra siker történet.

Tibor (39): Étrend változás, plusz vitaminok

Laura (20): kaloriaszamlalas

Katalin (34): sportolás!!!!!!!!!!!!!!!

Mónika (39): Szénhidrát fogyasztás lecsökkentése minimumra. Flabelos gép napi 30 perc használat

Ildi (45): Odafigyelek az etkezesre es napi mozgas (heti 1 kg)

Judith (42): 6 + 1 diéta (kedvencem a 'bünözési nap'! ), ételek helyes t?rsit?sa, sok mozg?s, délelött csak gyümölcs, gluténmentes étkezés. A cukros tejes k?vé és az alkohol teljes kiiktat?sa

Kitti (24): Kevesebb,mértékletes evés.

Anna (20): A barátommal lassan már 3 hete súlyzós edzést csinálok és mellette próbálok odafigyelni a táplálkozásra és a megfelelő mennyiségű víz fogyasztásra. Súlyban nagy változás még nincs, de látványra már másabbul fest a testem. Úgy edzek, ahogyan ő, csak valamivel kevesebb súllyal, de ezt hatásosnak találom. Nem kardiózok, mert eredményesebbnek találom ezt a fajta edzést, amit most csinálok. Nincs sok felesleg rajtam, így ez nekem tökéletes. :)

Moni (49): Szerintem fejben dől el minden. Az akaraterő is. Kell egy cél, ami miatt úgy érzem,hogy feltétlenül le kell fogynom.

Andrea (28): több folyadék fogyasztása

Attila (53): kevesebb süteményt eszek és mindenböl csak a felét.

Marti (26): Hogy betudtam tartani a rendszeres etkezest es ez igen sokat tett a fogyasban.

Julianna (35): Az első sikeres fogyássom a gyomor gyűrű műtét után volt, amit ki kellett vetetni, mert begyulladt. Ez nem volt egy sikeres fogyás, utána vissza híztam a leadott kilókat .

Naola (19): Sok mozgás. Pedig nem annyira étkeztem egészségesen. Csak vissza fogtam a magam, és ha ettem is édességet csak nagyon keveset.

Tamara (19): Futâs

Bbenő (53): Az étkezési időpontok és sűrűség megváltoztatása ugyan annyi kalória mellett -5kg egy hónap alatt ,ja és a fogyi napló fontos!!!

Joci (32): odafigyelek mennyit eszem és mit

Ildikó (52): a 14 napos fogyókúra,egyszer bírtam betartani-7 kg-ot fogytam,közel 2 évig nem híztam vissza.

Nikolett (40): nem eszem kenyeret,tésztát,cukrosat,szénhidrátot.

Szilvi (24): Mozgás és este nem evés vagy csak zöldség,gyümölcs

Judit (43): Az alkohol gátolja a zsírlebontást, edzésnapokon teljesen el kell hagyni!

Réka (16): nem ettem

Tímea (19): kevesett ettem es mellette tornáztam

Anita (18): Többször kevesebbet ettem, csak azt és akkor, amikor tényleg kívántam. Hetente többször sétáltam néhány órát. Gyakran fogyasztottam folyadékot.

Gábor (23): Szerintem az vezetett a siker útjához, hogy beiktatódott a mozgás és valamivel megfontoltabban étkeztem.

Hencsi (25): Nem eszem cukrot,semmilyen cukros terméket sem eszem/iszom és nem hiányzik

Szabolcs (30): nem vacsoraztam csak 1 gyumolcsot

Denise (49): életmód váltás: megfelelő táplálkozás mellett mindennap tornázok.Heti 1-2 alkalommal futok ill. biciklizek.

Petonella (19): mikor eszem előtte iszok egy nagy pohár vizet,mert így kevesebbet tudok enni

Dóra (21): Mozgás

Gyöngyi (29): Este már nem eszem,és üdítők helyett vizet iszom,és többet mozgok!

Gyuszi (25): napi rendszeres edzes

Erika (19): Dietaztam.

Zsuzsanna (59): szigorú diéta

Zsóka (35): Kevesebb édesség és péksüti!

Hajnalka (24): Rengeteg sport, nem evés :)

Teréz Dorina (19): nem ettem

Zsu (45): Az ivás! Korábban keveset ittam, most tartok 2,5 liternél. Próbálkozom még egy kicsit emelni ezt a mennyiséget.

Erzsébet (59): Ételeket odafigyeléssel választom meg.

Kata (35): sport

Zita (37): A diéta betartása,és az edzés.

György (45): Fogadás de most magamért teszem és ebben is metaláltam a sikert.

Balázs (39): nem eszem fehér kenyeret, és zsíros dolgokat.

Imre (23): étrend váltás

Edina (26): Napi 2 szer eszem és tornázok minden nap!

Szandra (23): Update táplálkozás

Amarilla (33): Bikini Body Katus Attilával - torna napi 4x, mindig hagytam a tányéromon ételt ( gyomorszűkítés házilag ), zöldségek és gyümölcsök napi fogyasztása, édességből csak a Nutella és a fagyi maradt.

Erzsébet (31): kevesebbet ettem

Bettina (24): rendes etkezes es mozgas

Katalin (45): tobb gyumolcsot es zoldseget eszem

Melinda (39): Le kellett cserélnem a kenyeremet teljes kiőrlésűre és már ettől is észrevettem magamon nagyon pozitív változásokat.

Melinda (43): Amikor szerelmes lettem,ugyanis megismertem életem szerelmét,és csak ra tudtam gondolni.

Ágnes (59): Atkins diéta alapján: a szénhidrátok megvonása: semmi tészta, kenyér, rizs, krumpli,helyette fehér húsok, sajt és minimális zölssaláta és napi egy alma) + napi rendszerességgel biciklizés(ez a térdsérülésem előtt volt))

Timea (19): nem fogytam,csak formásodtam.

Zsuzsa (24): Rendszeres torna, futás.

Kriszti (34): felülés, gyaloglás, futás, cukor fehér liszt, tészta mellőzése.

Niki (31): Sok torna, rendszeres napi 6szori étkezés, kis adagokban. Sok folyadék. Édességek, rágcsálni valók kerülése.

Brigitta (30): Az hogy csokkentettem az etel mennyiseget

Zsaklin (24): Rendeltem egy csomagot az oldalról, ami hozzájárul ahhoz, hogy egészségesebben és biztonságosabban tudjak megszabadulni a feleslegtől.

Gabriella (28): étrendváltozás ,torna, purident fito12 lúgosító ital

Ibolya (41): több mozgás

Reka (31): en a norbi apdate 1 es kodszerint etkezek es nekem bevalt

Linda (29): Az oldalról rendelt vitaminok segítettek a fogyás elíndításában,és mostmár jobban odafigyelek arra,hogy mit és mennyit eszem. S mindemellett eljárok tornázni.

Kata (28): sport

Gergely (26): Kalóriaszámlálás+sport

Zsolt (19): sport és diéta

Valéria (55): Még nem fogytam.

Viki (20): Végre rászántam magam a helyes étkezés részére is :)

Jutka (49): cm-ek változása

Katalin (62): Erősen lecsökkentettem a szénhidrát bevitelt és beiktattam napi fél óra könnyű tornát. Követtem a kapott tanácsokat, és bevált.

Manyi (46): Látni, hogy mennyi kaloriát etem.

Erzsébet (59): Turbó diéta, de aztán visszajött, amit lefogytam rövid idő után.

Marcsi (46): Rendszeres mozgás,kenyér kiiktatása amennyire lehet!Próbálok többször keveset enni!

Zoli (51): kevesebb kalóriabevitel, aktív élet, napfény

Zita (37): kalória számolás

Edina (29): Először is bevezettem az életembe a sok sok zöldség és gyümölcs fogyasztását, turmix formájában. Délelőtt illetve ha délután is megéhezem, turmixot iszom. Mivel arra nem vagyok nagyon hajlamos, hogy elrágcsáljak egy répát vagy bármilyen zöldséget én a turmixos megoldást választottam, melybe nem csak a zöldségeket, de a zöld részeit is beleteszem, amibe rengeteg vitamin és ugye fehérje is van. Így ezt bármikor szívesen megiszom, nagyon kellemes ízük van. Emellett már este lefekvés előtt nem eszem. S elkezdtem edzeni otthon. Minden másnap végig csinálok háromszor nyolc perces turnusokban comb-far-hasizom gyakorlatokat. Majd 10 perc kemény zsírégető programot, s levezetés képen hogy meg legyen az egy óra tömény mozgás, zumbázok. Sokkal jobban érzem magam, erőnlétem is javult, nem vagyok annyira fáradékony sem. S ugye mind emellett fogytam/ fogyok! :)

Márti (23): A kenyér és a pékáru mellőzése

Dia (27): Teljesen elhagytam a kenyeret és a tésztákat. A levesekkel pedig elkerülöm az éhségrohamokat.

Domi (20): Nagyon keveset enni és az is csak mértékkel. Semmi kenyér vagy csak ritkán. Aztán a szervezet hozzá szokik és nem is kíván annyi ételt az ember. Ezzel módszerrel én 10 kilót fogytam!

Eva (48): KEVESEBBET ETTEM TOBBET MOZOGTAM

Zsolt (50): A tanácsadás.

Melinda (33): reggeli citromosvíz ivása

Anita (27): Megvalogatni az ételt amit eszem.

Erika (50): A napi 5 étkezés ebből 2étkezés gyümölcs amit mindig hanyagoltam .Nem eszem kenyeret pékárut és édességet.

Virgínia (19): Taposógép használata, káposztadiéta, napi 15 perc futás ill. kerültem a cukrot.

Maria (27): teljesen elhagytam a fehér lisztből készült ételeket, és a reggelt egy citromos vízzel kezdtem(2dl ásványvíz, 1/2 citrom kifacsart leve)

Gabi (48): Több mozgás, étkezési szokások megváltoztatása

Mónika (35): A tánc és a a zsírégető edzés (zumba-lady) mellé beiktattam heti 1-2 erősítő edzést is, valamint jelentősen csökkentettem a kenyérfogyasztást, max heti 2-3 kis szelet magvas, vagy tönkölybúza kenyeret eszem csak. Több zöldséget fogyasztok.

Noemi (46): meg nem fogytam de egy kicsit hiztam ez az almaecetes viz nagyon finom es meghozza az etvagyamat.

Hajni (24): A kenyer es mas pekaruk kiiktatasa az etrendembol.

Judit (27): a rendszeres mozgásra sikerült rá vennem magam. napi szinten, és élvezettem csináltam!

Anett (30): Atkins diéta és torna

Krisztina (19): Étrend változtatás.

Marika (41): 2013.áprilís 13-án kezdtem el a fogyókúrát Norbi uptad szerint. Tíz kilogramot fogytam, úgyhogy nem éhezem.

Anna (58): A 90 napos diéta és mellette (heti 4 alkalom) otthoni torna.

Xénia (19): az étrend változtatás részéről volt sikeres

Annamária (45): GYALOGLAS NAPONTA 6KM,ETREND VALTAS

Dávid (19): Kevés cukor, mozgás, sok zöldség és gyümölcs

Hajni (37): Napi 5-ször ettem. kis mennyiséget csak fehérjét és zöldséget, gyümölcsöt. Semmi főtt tészta, semmi kenyér

Csilla (23): alamecet+torna(futás)

Aniko (43): Mozgás,folyadék

Kata (53): Mozgás, megtartóztatás, fegyelem.

Attila (51): Rendszeres futás, kevesebb étel bevitel.

Mária (60): csökkent kalória bevitel

Szilvi (37): Számolom a kalóriát és napi 1200kcal-nál többet nem eszem. Több zöldségfélét és fehér húst eszem. Sajnos még a mozgás hiányzik, majd ha jobb idők lesznek tudok többet biciklizni .4 hét alatt 5 kg ment így le! De most egy kicsit meg állt a fogyás!

Rozália (50): Már este öt után nem ettem semmit, elhagytam a fehér kenyérféléket és többet mozogtam például futottam minden nap 2 km-t

Ildikó (50): Kevesebbet eszek, sok zöldséget és gyümölcsöt és tornászok rendszeresen

Timi (22): 5 mins shaper ?s ?trend változtat?s

Piroska (18): Volt 2 hét amelyen keveset ettem és sokat mozogtam és 65 kg ről 58 kg re fogytam.

Melinda (33): Több folyadék fogyasztás (szénsavments ásványvíz) és több mozgás, több jó minőségű és tipusú zsír fogyasztása (kókuszszír, lenmag olaj)

Eszter (36): CH szegény étrend

Anikó (28): Sokszor enni keveset + testmozgás

Anett (19): a mozgás, és a napi többszöri de kicsi adagok étkezéskor

Annamari (22): mértékletes étkezés

Norbert (38): a szénhidrát megvonása ill L-karnitin zsírégető szedése, Fogyókúra tippek - Diéták - Zsírégetők - Egészséges életmód

Erika (54): Jelenle a 90 napos diéta 16. napjánál tartok. Az általatok javasolt ételeket fogyasztom, természetesen a diéa szerinti csoportosításban. Nem éhezek, de eddig még sajnos csak 1 kiló ment le stabilan. Amit észrevettem, mintha a zsírréteg vékonyodna, kisebb a hasam, de mivel szellemi munkát végzek, a szénhidráthiány délutánra már koncentrációs nehézségekhez vezet. Amennyiben sikerul látványosabb eredményt elérnem értesítelek.

Betti (40): Napi többszöri étkezés, kisebb mennyiséggel és zéró szénhidrát. Semmi lisztes és cukros dolog és sok víz fogyasztásával. Ezt szigorúan betartva két és fél hónap alatt 15kg mínusz. 68 kg-ról 53 kg-ra. Ezen idő alatt nem sportoltam. Azóta lazítottam a diétán, viszont beépítettem rendszeres testmozgást, de a nehéz emésztésű szénhidráttal teli ételeket azóta is mellőzöm. 1-2 kg jött vissza, de azt tartom. Azóta eltelt 1 év.

Marian (30): sportolas,kevesebet etkezem

Róza (60): aminosavak fogyasztása, fehérjék, finomítottch megvonás

Balázs (32): próbáltam napi ötször keveset enni és 18 óra után már csak vizet ittam két hétig napi 30 percet kocogtam a szabadba aztán a kocogást abbahagytam és kondizni kezdtem az bánt kicsit hogy a mérleg szerint fogytam 3 kilót de nem látszik

Izabella (46): mennyiseg csokkentese

Zsóka (56): Lényegesen kevesebb evés..!!!!

Szabina (19): Kenyér, cukor kivonása az étrendemből, egészséges, rostokban és vitaminokban gazdag ételek. Rendszeres mozgás.

Réka (27): Növeltem a sportolás heti rendszerességét, illetve átalakítottam az étrendemet. Este 6-7 óra után már nem nagyon ettem, főleg szénhidrátot nem. Bár a szénhidrátot napközben is jóval lecsökkentettem az előzőkhöz képest.

Marcsi (55): A teszt segített elindulni a dietetikusom által segített úton. A testem változik a labor eredményeim javultak.

Erika Noémi (38): Napi egy min felora edzes a konditeremben mar egy honapja. De inkabb tobb, hetei min 3 szor uszas, heti egy alkalom joga . A feher kenyer elhagyasa, hellyette teljes kiorlesu vagy magvas kenyerek, de abbol is minimalis , tobb feherjebevitel es kevesebb szenhidrat. EGy honap alatt leadtam 5 kg -ot

Tibi (28): Valtoztattam az etrendemen, a Fogyas Info Kedves kollegai altal kuldott levelben osszefoglaltakat kovettem es kovetem a mind a mai napig.

Sándor (48): Táplálék mennyiség és szénhidrát csökkentés.

Meli (33): diéta+mozgás

Sándor (40): részben elhagytam a kenyeret, nyers zöldségeket eszem, föleg káposztasalátát sárgarépával.

Anita (33): Diéta mozgás

Kriszta (40): A szénhidrát bevitel csökkentése, ill. a fehérje bevitel növelése. Ennek következtében kiegyensúlyozottabb étrend kialakítása.

Andrea (42): az étkezésre jobban odafigyeltem

Márta (58): Minimálisra csökkentettem a cukor a zsir ?s a keny?r fogyasztását.

Dóra (48): elsősorban a kalória számolás

Kata (53): A Gastroyal zsírégető ételeit fogyasztom, még több gyümölcsöt eszem, több folyadékot iszom.

Ildikó (41): diéta és torna

Zita (48): étrendváltás

Erika (44): Nekem a 9 napos diéta vált be,de hát a jo- jo efekt.....

Gábor (35): A honlapon található fehérje diéta + több mozgás

Imola (32): nagyon sok mozgas semi kenyer fele

Kata (58): étrenden való változtatás: - reggelire joghurt zabpehellyel, - normál ebéd - vacsora natúr kefír, fél magos kiflivel, - este 18.00 óra után csak folyadék, - napi folyadékbevitel emelése, - gyümölcs, zöldségek, saláták, - rendszeres mozgás: napi 3 km futás, kerékpározás, - eddig: 1,5 kg mínusz, lassan, de biztosan

Tünde (39): megváltoztattam a táplálkozásomat többet mozgok

Dávid (24): Nálam a sok mozgás vezetett sikerre, az étkezés terén bármit változtathattam, nem adtam le egy dekát sem, de heti 2-3 óra aktív sportolással egy hónap alatt 2 kilót leadtam

Ágota (20): Diéta

Zsuzsa (54): Szinte teljesen elhagytam a fehér kenyér és péksütemények fogyasztását.Cukor helyett édesítőszert használok, igyekszem sok fehérjét tartalmazó ételeket enni. Igyekszem a folyadékbevitelt is növelni,mert sajnos elég kevés vizet iszom.

Anita (18): nem tudom

Violetta (47): most legujabban a hold dietat probaltam ki bar meg sak egy rovid ideig csinalom az eredmenyekkel nagyon is meg vagyok elegedve

Gyöngyi (53): mozgás

Erzsébet (54): Rengeteget, napi haromliter vizet is meg iszok!

Bernadett (34): 18 óra után semmit nem eszek, és sokat mozgok.

Melinda (42): mozgás naponta, mértékletesség a táplálkozásban, cukor elhagyása

Gabi (43): Kenyér tészta elhagyása

Vivi (19): A gyümölcs, zöldség fogyasztása és a mozgás. Igaz nem sokat fogytam, de próbálok mindig keveset enni 5-6 alkalommal egy nap, csak pár kilótól akartam megszabadulni, aminek a fele már sikerült is. A napi folyadék mennyiséget is növeltem. Most már a szervezetem igényli is a folyadékot, aminek nagyon örülök.

Noemi (29): Etrend valtoztatas, taplalekkiegeszito, heti 3 sulyzos edzes

Sándor (37): Étrend és mozgás megváltoztatása.

Brigitta (30): Elhagytam az étrendemből a fehér kenyeret, tésztákat és a kólát. Az evési mennyiségemet is csökkentettem, és lassabban kezdtem enni. Szinte minden nap tornázom 20-30 percet.

Szuzanna (23): lemondtam a szenhidratokrol.

Sándor (47): kalória számolás , minden bevitt étel ital esetén. Fogyásnapló vezetése.FONTOS.

Angyal (46): Kalória számlálás, teljes étrend váltás,mozgás, 6 óra után nem étkezem...

Ági (36): Rendszeres mozgás.Eleinte csak keveset bírtam(napi 20perc),de ma már a másfél órát végig edzem.

Gyuszi (39): 5 óra után nem étkeztem, evés előtt elfogyasztottam egy pohár vizet

Julika (58): elkezdtem az almaecetes 'kúrát', eddig semmi hatás előzőleg a reggeli citromos vizet is ittam, nem változott a súlyom, jóval kevesebbet eszek , az összetételen is módosítottam, legalább nem lettem több

Niki (18): 90 napos dieta

Hajnalka (29): cukor és kenyér mentes étkezés, valamint a torna.

Laci (38): Naponta legalább ötszöri étkezés. Kisebb adagok fogyasztása egy-egy étkezés alkalmával, este már minimális szénhidrát bevitellel.

György (43): A szénhidrát mentesétkezés.

Kati (35): Viszonylag rendszeres testmozgás(annyi amennyi jólesik, izzadni de nem kifulladásig, hanem élvezettel), többszöri kevés étkezés odafigyeléssel(röhej, de ha ritkán eszel, éhezel, még akkor is ha közben dagadsz...).

Elvira (38): fehércukor,fehérliszt kivonása az étrendből

Éva (63): A szénhidrát a cukor elhagyása és esti torna

Ildikó (42): sok torna,sok folyadék

Veronika (26): kevesebbet eszem, több vizet iszom

Gyongyver (44): napi 20 perc torna es minden masnap 40 perc,etrend valtoztatasa,tobbszor eszem es keveset,kenyeret es edeset mellozom, este 6 utan nem eszem.elszantsag,kitartas, 1 honap alatt 3,4 kg -ot fogytam

Beatrice (15): Naponta ötször étkeztem és legalább 3 liter vizet megittam.Nagyon kevés húst ettem, viszont annál több zöldséget (főleg répát, uborkát és karfiolt). Heti háromszor 2 és fél órás aerobik- és kétszer 1 órás táncedzésre jártam. Próbáltam többet pihenni és gyalog járni (pl. iskolába, munkába).

Andi (42): kisebb adag ételek,sok séta,biciklizés

Mariann (37): Napi 5 étkezés keveset,és sok folyadék!Sok gyümölcs,kevés szénhidrát!-4kg

Betti (21): Sok vizet iszok, többet mozgok és egészségesen táplálkozok.

Henrietta (19): Az átlagos napi folyadék bevitelemhez képest sokkal több folyadékot vittem be a szervezetembe, ezáltal sokkal élénkebbnek, figyelmesebbnek éreztem magamat, ráadásul kevesebb élelmiszert (kenyeret, tésztaféléket) fogyasztottam, ami miatt (nem sokat, de) csökkent a testsúlyom.

Zsuzsa (57): teljesen zsírmentes étkezés, ill. almaecet kapszula

Erika (48): Megértettem, hogy miért kívánom annyira az édességet, hogy a vércukor szint ingadozás miért van, beláttam, hogy több folyadékra van szükségem, mert nagyon keveset fogyasztok.

Novák anna (23): kocogas fel ülés gugolás biciglizés

Glória (21): sok vizet iszok

Valentina (42): Candida és hrono diéta

Magdika (27): A napi többszörös étkezés, dél előtt szénhidrátot, gyümölcsöt,/délután fehérjét,zöldséget eszem. Tornázok amikor csak tudok. És méregtelenítő tea kúra,sok folyadék.Csökkentett cukor.

Kati (36): Inkabb feherje mint szenhidrat es napi 10 15p mozgas.

Gabor (47): Sok zoldseg, gyumolcs, heti 4-5 alkalommal intenziv testmozgas, sok folyadek bevitelnapi 4-5 alkalommal torteno etkezes

Magdi (57): Korábban eszem reggel,kevesebb cukrot fogyasztok.minden nap picivel többet mozgok,

Nagy klaudia (23): a rendszeres mozgás kevesebbet eszem

Renáta (33): Az abonett

Róbert (40): 2000Kcal kevesebb étel bevitel

Hajnalka (30): torna, kaloriaszamlalas

Ági (38): Fehér liszt cukor elhagyása rendszeres mozgás

Denisza (33): Odafigyeltem hogy kevés szénhidrát tartalmú ételeket fogyasztottam és kipróbáltam az Atkins diétát is,amit csak javasolni tudok mindenkinek,mert jól érzed magad tőle és 2het utan mar látható eredmények vannak.

Anna (42): A türelem, bíztam a lassú fogyásban, 3 hónap alatt tartósan lefogytam 3 kg-ot, a következő 3 hónapban ugyanilyen intenzítással még 3 kg-ot akarok fogyni.

Zsuzsanna (32): Mozgás diéta

Mária (44): diéta

Tímea (30): Kevesebbet ettem, többször, és többet mozogtam.

Julcsi (45): Próbálok esete 6 után nem enni, sok vizet iszom. Figyelek arra is hogy mit eszem, de csak nagyjából, azért nem lettem fanatikus, de figyelek egy picit a kalóriákra is. Van amikor egyszerűen felezem az adagot. Pl reggel, vagy este.

Bianka (18): Mozgás , illetve az étkezésre való figyelem

Anna (57): Tobb folyadek, kenyeret egyaltalan nem eszem. Igazabol en nem dietazom hanem naponta 5-6 etkezem keveset. Igy 3 kg fogytam Heti egy alkalom 1 ora seta

Márti (29): Minimális mennyiségű szénhidrátot ettem, mást pedig naponta 5-ször;és hetente 3 alkalommal súlyzós edzést, valamint fegyencedzést végeztem.

Éva (60): A szénhidrát és a zsír csökkentése,ugyanakkor a nagymennyiségű kényszerevés visszaszorítása,amely igen nagy önfegyelmet igényel.

Iki (35): A jó időben több időt töltünk a szabadban. Kertészkedünk, szépítjük az udvart. Észrevétlenül is többet mozgok.

Zsuzsa (46): Reggelire 1 db konspitsz kifli teával, tízórai és uzsonna jogobella light, ebéd 400-500 cal, vacsora magos kenyer pici vajjal csirkemell sonkaval és paradicsom. Napi 2x 1 dl Salvus viz, 2-3x kerékpározas 1 óra.

KlÁra (53): NEM IGAZÁN TUDOM, NAGYON NEHEZEN HALAD.

Kati (57): Februárban határoztam el, hogy fogyni AKAROK.Az igazság az , hogy füllentettem a doktornőmnek,amikor rákérdezett a súlyomra.103 kg voltam amikor utoljára voltam nála,és mondtam hogy amióta nem találkoztunk kicsit híztam sajnos(105 kg vallottam be)csak suttogva írom,hogy 115 voltam.Tehát meg volt a nyomás hogy ha fene fenét eszik is le kell fogynom!Azért írtam nagy betűvel,mert nem szeretnék,hanem AKAROK,TEHÁT MEG IS TESZEM!Úgy gondolom mindenkinél első fontos lépés az elhatározás valami véghez viteléhez.A lényeg, hogy négy hónap alatt megszabadultam 12 kg-tól.A fogyásinfó oldala adata meg a löketet ,rendeltem étrend kiegészítőket, számoltam a kalóriákat.Ez a szokásom is megmaradt ,kevesebbet eszem jelenleg is.Többet iszom.Jelenleg járok úszni és vízi tornára.Érlelődik bennem a gondolat, hogy az úszást beépítem az élet vitelembe,mivel szemlátomást alakul a formám minden nap.

Kati (37): Tejtermék és szénhidrát visszaszorítása valamint a napi 5x étkezés

Ibolya (53): Schorbert Norbi főzelékének ebédre történő beiktatása (azóta már nincsen, nem árulják), reggeli a német teljes kiőrlésű kenyér, mandula stb...ebéd után alma és este nem is voltam éhes..igaz, több mint 10 kg leadása után ki is volt már merülve a szervezetem....tehát nem volt jó módszer..

Edit (53): a 90 napos diéta

Veronika (30): Mozgás és diéta

Attika1 (46): sportolás...biciklizés és kondizás

Karolyna (29): Heti két alkalommal edzés

Beáta (40): Torna es egyes elelmiszerek kihagyasa

Zsuzsa (60): Talán az, hogy most már érzem a ruháimon hogy egy kicsit lötyög rajtam. Nagyon sokat iszom, fehér kenyeret már én sem fogyasztok, csak barnát és azt is nagyon keveset, általában csak reggel egy szeletet, esetleg délután uzsonnára és többet nem.

László (39): Mozgás és koplalás

Attila (25): Minden nap edzettem és figyeltem arra, hogy mit és mikor ettem.

Zsanett (32): gyümöcs,zöldség,mozgás,4liter folyadék v?z és zöldt tea,adipex szedése

Barbi (21): Rendszeres edzés, egészséges táplálkozás

Katalin (58): A napi többszöri étkezés alkalmazása.

Zsuzsanna balogh (36): az idegesseg.

Kriszti (38): mozgás!!! szénhidrát minimálisra csökkentése

Clau (24): Február 12.-én jött az elhatározás, hogy igen is most változtatni fogok az életvitelemen. Két kislány anyukájaként nem sok időm van magamra, hiszen szinte minden percemet elfoglalják. A fogyásom titka: reggel meleg citromos vízzel kezdek, napközben megiszok 2-3 l sima csapvizet+ 2-3 pohár zöldteát, az étkezéseim számát megnöveltem viszont a mennyiséget a felére csökkentettem, hamar hozzá lehet szokni. :) A cukrot próbálom édesítővel kiküszöbölni a fehérkenyeret pedig minimalizálni( sosem tudnám teljesen elhagyni :) ) Ha van időm a nap folyamán tornázni az max 30-40 perc a gyerekek alvásidejében. Az eredményem 2,5 hónap alatt 7,5 kg a centik csak úgy olvadnak úgy, hogy nem éhezek. A siker pedig még jobban ösztönöz! Minden féle fogyókúrát kipróbáltam már, de ez amit saját magamnak raktam össze ez mindennél jobb és még koplalnom sem kell. Jól érzem magam és folytatom a kilók olvasztását kényelmesen. Még kb. 5-7 kilótól akarok megszabadulni. Ha ez is sikerül megosztom veletek. :)

Laura (19): Sok mozgás,többször ettem keveset.

Mónika (38): torna,diéta,

Kati (54): Az első étkezés korábbra hozása.

Tamás (28): Citromos víz folyamatos bevitele, sör és üdítőitalok kivonása, szénsavas és cukros italok kivonása, édesség kivonása, teljes kiörlésű kenyér használata, olajbogyó és olívaolaj használata

Angela (49): az ha elhagytam az edesseg fogyasztasat

Katalin (51): Nem ettem fehér kenyeret és édességet.Sok gyümölcsöt ettem.

Judit (33): A szénhidrátok kihagyása az étkezésekből,még több mozgás

László (59): Napi 5-6 alkalommal étkezés, 3-4 liter víz, sok sok séta. Semmi alkohol,semmi megterhelő sport. 143 kg voltam, most 104! (Mindez 8 hónap alatt!) Szeretnék még 20 kg fogyni!!!

Gizella (52): Kevesebb szénhidrát, több zöldség, gyümölcs, kisebb adagok, mozgás.

Linda (27): Elhagytam a finomított cukrokat és a fehér lisztet.

Marika (57): 4 hete csak paleo-t eszem, ez alatt 3,8kg-t fogytam, kevésbé vagyok fáradékony

Kriszta (18): Nagyobb vízfogyasztás, kalóriaszámlálás.

Viktória (21): Sport, 1 bűnözés nap a héten, ezen kívül sok fehérje és zöldség, kenyér és pékáruk mellőzése.

Edina (23): este 6 utan mar nem ettem, minden masodik nap torna.minden reggel reggelizem.

Mária (43): rendszeres edzés és nagyon kevés étel

Katalin (48): 21 éve 3 hónap alatt a testkontroll című könyv és mindennapi torna segítségével sikerült 20 kg fogynom.

Brigita (38): a torna

Ibolya (27): RENDSZERES MOZGAS

Laci (52): odafigyeltem milyent és mennyit eszek

Annamária (59): Napi fél óra mozgás ( tánc itthon ), picit kevesebb kalóriabevitel a szükségletemnél, vacsora csak natur joghurt kevés mézzel, őrölt fahéjjal, korpával, almával. Ha van időm, akkor gyaloglás (1 óra ).

Tomi (48): többet kell mozogni.

Gabi (42): Megfelelo folyadek bevitel.

Éva (50): Liszt allergia :( , és most magas cukor szint

Andrea (47): Diéte mellett napi rendszerességű edzés.

Lívia (21): Sajnos még egy módszer se vált be igazán.

Bernadett (28): A rendszeres mozgás segített abba hogy fogyjak

Mária (28): most már semmi.

Teréz (56): kevés szénhidrát,kevés cukor,sok séta

Bernadett (30): Többszöri kis mennyiségű evés, sok zöldség és gyümölcs és a sport.

Zsóka (59): A cukor teljes mellőzése. Sem tészta, sem krumpli, És a gyümölcsöt is csak módjával.13 kg-ot fogytam /sok izületi gyúlladás mellett, tehát a mozgás korlátozott/, most azonban leállt, és nem megy lejjebb. Mit tegyek?

Nikolett (24): Többszöri étkezés és kisebb mennyiség, cukor elhagyása, folyadék mennyiség növelése

Kata (38): Este 6 után nem eszem, sok vizet iszom, jógázom, kevesebb csoki.

Mariann (25): nincs vacsora - nincs édesség

Kira (31): Mikor nem eszek semmit

Erzsók (51): 6+1 diéta

László (47): Vegyesen alkalmazom az olvasottakat!

Mari (44): Tudatosan kevesebbet ettem. Odafigyeltem, hogy mennyit iszom. Csökkentettem az édességet és helyette inkább gyümölcsöt ettem.

Ferenc (38): kalória számolás

Erika (35): kevesebbet enni, torna

Anita (33): Mozgás+diéta

Zsuzsanna (44): rendszeres mozgás,kevesebb és egészséges táplálkozás

Judit (44): Sajnos az amikor nem ettem.

Andrea (26): Igen pl:nem ettem este 5 után illetve csak gyümölcsöt ha éhes voltam .

Csaba (36): napi 30 perc mozgás,étkezés

Fruzsi (25): kalóriaszámolás - ne vigyél be többet, mint amennyit elégetsz, ha mégis, akkor mozogd le a többletet!

Szilvia (32): Többször keveset eszek. Nem nassolok, csak heti 1-2 alkalommal. Több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok a nap folyamán és vacsorára csak gyümölcsöt és zöldséget eszek. Köszönöm a segítséget!

Csilla (27): 6 óra után nem ettem,citromos vizet ittam,figyeltem h mit eszek/kevesebb zsir,szénhidrát,cukor/,torna

Magdi (56): Én a 90napos diétát választottam ez már egyszer bevált nekem.Még hozzá vettem napi 20perc szobabicajozást .

Bernadett (24): Heti 4-5x1óra Karido. Napi ötszöri étkezés, az adagok csökentésével természetesen. Kedvesebb cukor és szénhidrát bevitele.

Klaudia (18): Napi ketszeri etkezes.. Delelott es delutan

Anna (53): a léböjt

Emi (63): még egyiktől sem fogytam le

Ági (30): Agyban dől el, ha nincs meg az elhatározás akkor nem is lehet lefogyni.

Ágota (65): kevesebbet ettem és többször, többet mozogtam

Ilona (42): A kenyér elhagyása és mozgás

Kriszta (41): több fehérjét fogyasztottam zöldségkörettel, a hagyományos köreteket elhagytam.

Rózsa (40): Elkezdtem rendszeresen mozogni.

Rita (31): Eletmod-valtas

Rita (45): Herbalife shake és rost tabletta, valamint termo tabletta

Andrea (36): főleg a mozgás segitett.

Krisztina (41): Cukor elhagyasa

Melinda (23): Sok folyadék és rendszeres mozgás.

Eleonóra (60): A szénhidrát a finomított lisztek,tartós tej, olajak kiiktatása az étrendembol, és az elv tobbszor keveset

Joci (13): futás

Regina (42): Kevesebb kalóriabevitel , napi fél óra mozgás .

Eszter (62): Diabetikus édességek fogyasztása.

Tímea (46): nagyon kevés étel

Gabriella (50): Már délután sem ettem, csak gyümölcsöt. Mindennap kerékpározom, hullahopp karikázom 30 percet.

Angéla (34): többször ,kevesebbet és a szénhidrátot csökkentettem

Márta (51): Napi 5-6 -szori kisebb mennyiségű étkezés, több folyadék, kevesebb szénsavas üdítőital (még ha cukormentes is) fogyasztása. A mozgás gyakoriságának növelése. A zsírégetés módszerének megismerése.

Kriszti (31): A többször kevesebb étkezés és az édesség visszaszorítása.

Erika (50): Betartottam a szabályt

Anita (23): A rendszeres sport és a 90 napos diéta bevezetése az életembe.

Teréz (63): Folyadékot sokkal többet fogyasztok, az étkezések számát növeltem, viszont a mennyiséget csökkentettem,

Tündi (26): még semmi :)

Reka (34): a napi otszori etkezes

Melinda (34): Vacsorára már nem ettem: Rízs, krumpli, tészta, édességek. Ebédre kis tányérban kicsi adagot, semmi nassolás.

Anna (27): Többet mozogtam, étrendemből kivontam a cukrokat és csökkentettem a szénhidrátot. Betartottam a napi háromszori étkezést, köztes időben csak gyümölcsöt ettem.

Roland (34): Diéta,bőséges folyadék bevitel, 'tiszta étrend', mozgás,zsírégetők.

László (63): minél több mozgás,valamint az étkezés kivállasztás!

Dorottya (26): testmozgás

Ilona (59): Rendszeres mozgás (nálam heti 2x 1 óra), sok gyaloglás, fehér kenyér és egyéb búzából készült termékek fogyasztásának minimalizálása.

Rozsi (52): sok zöldség és gyümőcs és almaecet

Violetta (48): megvaltoztattam az etkezesi szokasaimat,lemondtam az etkezes kozti nasolasokrol,tobb gyumolcsot es vetemenyt eszek

Dóra (21): Napi 1200-1300 kaloria es meg plusz torna,futas,sulyzozas

Petra (27): Az étkezésemen változtattam.

Judit (40): zöld tea,cukor ,kenyér elhagyása,és nem vacsorázom

Kata (31): Kevesebb szénhidrát,több fehérje. Mindennapos mozgás.

Krisztián (32): Csirke mell salival fehér kenyér 0 a étrend kiegészítő edzés - 8,5 kg sok folyadék

Etelka (43): sport

Pamela (21): Sport, rágógumi

Mária (65): sajnos eddig semmi, mert pajzsmirigy alulmüködésem van és akárhogy fogyózok nem megy semmi

Marianna (34): Szénhidrát megvonása, heti 2-3 alkalommal futottam.

Rita (24): Étrend változás

Csilla (50): étrend átalakítása, a zöldségfélék nagyobb fogyasztása, kerülni a szénhidrátot tartalmazó ételeket, erősebb tornát végzek

Lizzy (52): saját magam motiválása

Irmus (56): Bár azt nem itt olvastam,de én a 7-napos káposztaleves diéta szigorú betartásával kezdtem. Folytattam a lisztes dolgok,részbeni elhagyásával, rengeteg gyümőlcsök beiktatásával, egészségesebb étrenddel. A sok folyadékfogyasztás betartása. Több mozgás.

Andrea (45): elhatároztam, hogy tavaszra visszanyerem a versenysúlyomat

Stefania (39): Norbi update kodok betartasa

Berni (33): konkrét menü és mozgásterv, sok folyadék

Emese (22): futás

Andi (28): Napi fél óra mozgás bevezetése, jobban odafigyelek az étkezéseimre.

Zsolt (39): Cukor es a hus bevitelenek minimalizalasa

Anita (36): Minimális étel, sok folyadék

Roland (39): A kalória tábla használata

Eszter (58): 8 hónapig napi 6-700cal ,napi 45-60 p torna hétvégén is .Pajzsmirígy szív és magas vérnyomás gondom van,az orvosaim nagyon leteremtettek a módszerem miatt, helytelenül fogytam le a 27kg-t

Andrea (45): az akarat és a nasi rol leszokás

Szilvia (29): Alkalmaztam a szinte semmit nem eszek logikát , mert valaki azt mondta nekem, hogy Auschwitzban sem volt kövér ember. Heti 4 nap eddzéssel, Be is vált, 5 hónap alatt -33 kg. Amiből következett, hogy vissza kellett szednem 10 kg-ot, mert akkora vitaminhiányom lett, hogy az orvosi rendelőben törzsvendég voltam. Lényegében most egészséges ételeket eszek sok zöldséggel, vizet rendszeresen, és rengeteg féle vitamint, ami nekem a legfontosabb a B12! Eddzés maradt a heti szinten 4 alkalom. Beválik!

Móni (28): Életmódváltás

Erika (25): A kenyér és liszt elhagyása a vacsorával együtt :)

Vivi (20): Kevesebbet ettem

Ágnes (33): Mindennapi (legalább 1 óra)edzés, kenyér elkerülése, sok folyadék ivása.

Angéla (58): Kevés étel, nagyjából annak a fele, amit enni szoktam, négyszeri étkezés, napi egy db kis rozsos zsemle - elosztva egész napra. sok vizet ittam. Reggelire főtt tojás és/vagy párizsi, és/vagy sajt paradicsommal, paprikával és egy pohár 100%-os gyümölcslé vagy tej. Délelőtt gyümölcs. Ebédre főzelék egy szelet hússal, délután gyümölcs, hat óra után semmi. Heti egy kg ment le ezzel az 'étrenddel'. Ez nem sok, de nekem nem sürgős és éhezni nem szeretek.

Agnes (32): Mozgas

Anna (50): Nagyon odafigyelek mit eszek! Eddig nem tartottam a napi töbszöri étkezést.Egyszer esetleg kétszer ettem! Most naponta töbször, gyümölcsöt zöldséget! Kenyeret egyáltalán!!

Gabriella (57): a hetes fogyokura

Erzsébet (48): több testmozgás, ami nem a kilókban , inkább a testformában kezd már látszani

SÁri (46): kevesebb mennyiség az egyszeri evésnél

Izabella (38): Ha nem eszem fehér kenyeret és semmit ,ami fehér lisztből van.

Gabi (38): inzulin diéta bevezetése, napi 2.5 - 3 liter víz fogyasztás, napi szintű testmozgás

Emo (38): egészséges étrend, odafigyelés és sport

József (44): 2 hónap kardió edzés és elhagytam a kenyérféléket lisztes termékeket hejette pufasztotrizst és aboneteket eszem -meg rizst sok zöldséget gyümölcsöket mentes ásványvíz bodzás mentes ásványvíz.

Péter (21): A diéta, vitami