Főoldal: Fogyás.info – A sikeres fogyás titka Fogyás.info - Menü
Érezd jól magad a bőrödben!

Éhség ellen

Hogyan lehet csökkenteni az éhséget?Az éhségérzet testünk üzenete, hogy szükségünk van valamilyen tápanyagra. Az éhség egy teljesen normális és szükséges érzet. Valójában akkor lenne baj, ha nem éreznénk éhséget.

Azonban egyre gyakoribb, hogy már nem figyelünk oda kellően testünk jelzéseire, kevesebbet vagy többet eszünk a kelleténél, vagy éppen egészen mást eszünk, mint amire szükségünk lenne. A megszokásból vagy valamilyen egyéb hiányérzet pótlásaként történő evésről már nem is beszélve.

Mivel az éhségérzet a fogyás egyik sarkalatos pontja, érdemes kicsit behatóbban foglalkozni ezzel a kérdéssel.

Nézzük végig, milyen okok állhatnak az éhségérzet mögött, s akkor azt is jobban átlátjuk, mit tehetünk a – túlzott – éhség ellen!


Éhség ellen • Tippek az éhség csökkentésére • Éhségérzet okai

Az éhségérzet okai

Mi állhat a gyakori éhségérzet mögött?

1. Mennyiségi éhezés

Ha nem eszünk eleget...

Elég triviálisan hangzik; azért vagyunk éhesek, mert nem ettünk eleget. De az igazság az, hogy sokan – s most főleg a fogyókúrázókra gondolunk – könnyen beleesnek abba a hibába, hogy a fogyókúrát az éhezéssel azonosítják. Azt hiszik, hogy csak éhezéssel tudnak lefogyni, s nem adják meg testüknek a szükséges tápanyag mennyiséget.

Noha a drasztikus kalóriamegvonás átmenetileg valóban súlyvesztést, fogyást eredményez – a gyakori kínzó éhségérzet mellett –, hosszabb távon tönkreteszi az anyagcserét, és ha „picit nem figyelünk oda”, jóval több jöhet vissza, mint ami az éhezéssel lement.

Részletes leírás: A koplalás veszélye

2. Minőségi éhezés

Ha nem azt esszük, amire szükségünk van...

Ez már kevésbé egyértelmű, és sajnos sokszor nem is tudjuk, hogy ez állhat az éhség mögött.

Az emberi szervezet a tápanyagok anyagcsere folyamatán lezajló égetés révén jut hozzá a szükséges energiához. Azonban az energia nem minden. Ha csak a kalória mennyiséget néznénk, szervezetünk valószínűleg nem jutna hozzá a működéséhez létfontosságú összetevőkhöz: szénhidrátok, fehérjék, zsírok, vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek.

Az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás pont azt jelenti, hogy mindent, megfelelő arányban és mennyiségben juttatunk be a szervezetünkbe.

És éppen ez a legtöbb „divat fogyókúra” veszélye; hiányt teremtenek a létfontosságú tápanyagokból.

A minőségi hiányra testünk ugyanolyan éhségérzettel reagál, mintha nem ettünk volna eleget. Eszünk, szervezetünk mégis éhezik. És bizony, ez az egyik leggyakoribb oka az elhízás ilyen széleskörű terjedésének, főleg a fiatalok körében; túlzottan egészségtelenül táplálkoznak (gyorséttermek, sok cukor, péksütemények...). Esznek, sokat esznek, szervezetük közben mégis szó szerint éhezik. Ezért még többet esznek...

Egy fogyókúra alatt még inkább oda kell figyelni a minőségi táplálkozásra, hogy a csökkent kalóriabevitel ne váltsa ki az éhségérzetet. Ma már amúgy is – szinte – lehetetlen csak az étkezéssel magunkhoz venni az összes szükséges létfontosságú összetevőt, gondolunk itt leginkább a vitaminokra és nyomelemekre. (Az elmúlt 20 évben átlagosan 40%-kal csökkent a különböző zöldségek és gyümölcsök vitamintartalma!)

Éppen ezért a fogyókúrát nagyban elő lehet segíteni azzal, ha az egészséges táplálkozás, valamint a túlzott éhségérzet elkerülése érdekében plusz vitaminokat és jó minőségű táplálékkiegészítőket szedünk!

3. Félreértett éhség

Amikor nem éhesek vagyunk, hanem szomjasak...

A szomjúságot gyakran éhségként érzékeljük. Egy átlagos testalkatú felnőtt ember napi 2-3 liter folyadékot veszít izzadáson, légzésen és mozgáson keresztül. Vagyis, ha nem iszunk eleget, testünk egyrészt kiszárad, másrészt tovább küldi az „éhség jeleket”, s noha eszünk, szervezetünk valójában nem kapta meg, amire vágyott (folyadék), s így továbbra is „éhesek” maradunk.

Részletes leírás: Folyadékfogyasztás – Miért érdemes sok folyadékot inni?

4. Hamis éhségérzet

Nem testileg, hanem lelkileg vagyunk éhesek...

A „lelki éhség” egy kicsit megfoghatatlanul hangzik, de azért valamennyire mégis körülhatárolható...

Előfordulhat, hogy valaki fizikailag is úgy érzi éhes, de valójában nem kézzelfogható táplálékra vágyik, hanem valami egészen másra.

Úgy lehetne felismerni – feltéve, hogy az első három pontban leírtak már ki vannak zárva –, hogy az ember megkérdezi magától: „Mit ennék szívesen?”, s erre nem kap érdemleges választ. Aztán felteheti magának a kérdést: „Mire vágyom, minek örülnék most leginkább?” És ha ebbe belegondol, kap valami választ; pl. baráti beszélgetés, egy kis ajándék, ölelés stb.

Természetesen lehet, hogy noha tudja, mire vágyna inkább az evés helyett, az számára jelenleg nem elérhető. De ha már eddig eljutott, akkor van rá esély, hogy legalább az evést, mint pótcselekvést ejteni tudja.

Elképzelhető az is, hogy jóllehet a válasz valahol ott van, nem olyan könnyű szembenézni vele, és így továbbra is az evés marad egyedüli „megoldásként”. De ha még ez is történik, egy biztos; ha már legalább feltette magának a kérdést, picit könnyített a helyzetén!

Bővebben itt: Fogyás diéta nélkül – A kényszeres evés leküzdése

5. Egészségügyi okok

Ennek van a legkisebb valószínűsége, de természetesen előfordulhat.

Ha az első négy pontot mind korrigáltad, ha kellett; vagyis 1. eleget eszel, 2. minőségileg megfelelően táplálkozol (szedsz vitaminokat is), 3. eleget iszol és 4. kezelted az esetleges lelki tényezőket, és még mindig állandó éhségérzet gyötör, akkor érdemes elmenni egy orvosi kivizsgálásra.

Éhség ellen

Hogyan lehet csökkenteni az éhséget?

A cikk első felében leírtuk azokat az okokat, melyek az erős éhségérzet mögött állhatnak. Azok alapján, most a másik oldalról megfogalmazva összefoglaljuk, miket tehetünk az éhség ellen, az éhségérzet csökkentése érdekében.

Éhség csökkentése: 1. Egyél eleget!

Ne egyél kevesebbet, mint az alapanyagcseréd energiaigénye! Ellenkező esetben nagy valószínűséggel beindítod az éhező üzemmódot, hiszen szervezeted még az alapvető fenntartáshoz szükséges energiát sem kapja meg!

Bővebben: Mennyi a napi minimális kalóriaszükségleted?

Éhség csökkentése: 2. Étkezz egészségesen!

Add meg a szervezetednek az egészséges működéshez szükséges létfontosságú összetevőket: szénhidrátok, fehérjék, zsírok, vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek!

Bővebben: Egészséges táplálkozás és életmód

Éhség csökkentése: 3. Igyál eleget!

Egy átlagos testalkatú felnőtt ember napi 2-3 liter folyadékot veszít izzadáson, légzésen és mozgáson keresztül. Ha ezt nem pótolod, tested kiszárad.

És, ami a fogyás szempontjából különösen fontos; ha nem iszol eleget, előbb utóbb el fogsz hízni!

Bővebben: Milyen vizet érdemes inni?Kiút az evés fogságából - A kényszeres evés kezelése

IGEN

Felejtsd el a diétákat!
NEM

Lépj tovább!

Kényszeres evés esetén a fogyókúrák nem működnek.
Nézd meg, hogyan tudsz kikerülni az evés csapdájából, és végleg lefogyni!

Megmutatjuk, mi a zsírégetés legfontosabb titka, és hogyan tudsz gyorsan, egészségesen, tartós eredménnyel lefogyni!

Kiút az evés
fogságából


Sikeres fogyás
7 lépésbenÉhség ellen, az éhség csökkentése:


Nekem ez vált be:
2097 hozzászólás

Hozzászólás írása

Domi (20): Nagyon keveset enni és az is csak mértékkel. Semmi kenyér vagy csak ritkán. Aztán a szervezet hozzá szokik és nem is kíván annyi ételt az ember. Ezzel módszerrel én 10 kilót fogytam!

Tagyi (35): nagyon sok mozgás,különböző feladatokkal elvontam a figyelmemet az állandó evésről,így nem ettem sokat,csak amennyi szükséges volt.

Krisztina (41): sajnos az ha nem ettem szinte semmit :(.

Gábor (50): Folyadékbevitel növelése a testsúlyhoz viszonyított arányban, és a citromos víz fogyasztása.

Ferenc (46): Mozgás, mozgás...Zsírszegény ételek.

Erzsi (54): több folyadék,kevesebb étel

Alica (45): Futás, burpee-edzés,(amiről itt hallottam először és nagyon jól bevált), több mozgás, racionális étkezés, nagyobb mennyiségű folyadékbevitel.

Norbi (25): Több mozgás, megváltozott étrend.

Judit (55): Odafigyelek,hogy mit eszek, mennyit és mikor.

Zita (43): Megtervezett étkezés, a szokásos adagjaimnál sokkal kevesebb. Több folyadék, mozgás. A szénhidrátok (nasik) radikális csökkentése.

Nikita (38): Esti plusz tejsavofeherje, sulyzos es aerob edzes.

Eva (63): Fegyelmezettebb vagyok.

Szabolcs (35): Heti 70-80km biciklizes es kevesebb szenhidrat fogyasztasa. Az utobbi sokkal nehezebb nekem mint ha ketszer haromszor ennyit mozognek. Eddig bevallt, masfel honap alatt 3-4 kilot fogytam.

Margit (63): Súlyos betegség,erős antibiotikumok miatt nem kezdhettem bele a fogyókúrába,de pár napon belül mindenképpen elkezdem,ui.az írások alapján szentül hiszem,hogy ezúttal sikerül.Akkor újra jelentkezem.

Ádám (20): Kalóriaszámlálás a neten, sportolás nálam biciklizés és hiit futás, motivációt nyujtott a pulzusmérős kalóriaszámlálós órám.

Éva (60): A szénhidrát és a zsír csökkentése,ugyanakkor a nagymennyiségű kényszerevés visszaszorítása,amely igen nagy önfegyelmet igényel.

Szilvia (50): kevesebbet eszem

Tímea (25): Cukor, krumpli és fehér liszt elhagyás

Kata (27): Még több torna,aerobik.

Zita (34): testkontroll 'diéta' és zöldturmix

Eszter (42): Sok folyadék,torna.Torna napi fél óra.Kevés mennyiségű étel(gyermekem kis tányérkája volt az adag :)) napi háromszori étkezés. 16 óra után egy darab gyümölcs,sok folyadék.

Maria (53): Sok mozg?s

Erika (53): Szénhidrát diéta

Mária (54): a reggeli egy evőkanál almaecet egy pohár vízben feloldva

Ildikó (23): fehérje diéta, rendszeres kerdio mozgás, jóga

Veronika (24): torna, elsősorban kardio, valamint a lemondás a kenyérről és péksüteményekről

Ildikó (53): caloría ki számolás,napi többször kevés evés

Anikó (40): Diéta és Edzés heti 5 alkalommal.

Betti (29): odafigyeltem, hogy mit, mennyit és mikor eszem (semmit nem vontam meg magamtól :) és elkezdtem újra sportolni.

Mónika (33): torna(futás mellett),diéta

Renáta (18): több folyadékot iszom mostmár és kevesebbszer (hetente kétszer) eszem csak húsokat

Ács szabó Ágnes (32): Terhességi alatt kemény dieta szénhidrát

Vivien (29): Több zöldség, édesség 3 hétig nem, fehérje, és napi 5x-i étkezés.

Nikolett (18): torna

Marcsi (36): 1-szer-i étkezés.

Vera (28): 90 napos diéta

Annamari (37): torna, na meg persze kenyér és egyéb hasonló dolgok csökkentése, több zöldség és gyümölcs fogyasztása

Inez (45): Sok folyadék fogyasztása.Önmagam elfogadása.

Janos (32): mindent eszek ugyan ugy csak pekarut,cukrot,tesztat nem eszek.

Erika (45): heti 4X1,5-2 óra edzés és diéta

Ági (46): A rendszeres mozgás.

Lara (31): A sport, már egy hónapja naponta tornázom. Hol több, hol kevesebb időm van, de egyetlen napot sem hagyok ki. Lassú folyamat és kitartónak kell lenni, akkor a végén eléred a célod. A gyors fogyásnak a hátránya az, hogy az ember gyorsan vissza is nyeri a kilókat. A legfontosabb a pozitív hozzáállás és a kitartás.

Zsófika (60): Többet mozgok, naponta sétálok kb. egy órát, ez 3-4 km, nagyon jónak érzem, sok vizet és almaecetes vizet kezdtem fogyasztani, nem cukrozom a tejeskávémat, nem fogyasztok kenyeret, édességet, gyümölcsnapokat tartok (háromszor alma és kétszer mandarin), számlálom a kalóriákat, naponta beveszek 1-2 tabletta 1000 mg-os csipkebogyó kivonattal készített C-vitamint és egy Supradyn-t, a napi 1000 kcal-t nem lépem túl, este 6 óra után nagyon keveset eszem, ha éhes vagyok- 1 mandarin vagy egy alma, jó sokáig rágcsálva:) Öt hét után 4 kg-val mutat kevesebbet reggel a mérleg, és nagyon remélem, hogy ez nem csak az első napokban távozott víz:) Nem állok meg, a következő hetekben is folytatom :)

Szilvia (29): Citromos víz, 6 óra után nem ettem, sok zöldséget fogyasztottam

Pál (63): Sajnos még nem tudtam felkészülni a rengeteg vendég miatt, unoka Olaszországból, stb...!

Krisztina (24): atkins diéta..

Otto (51): Kitartas

Mónika (38): torna,diéta,

Niki (19): kétnaponta -1 kg

Erika (28): Reggel felkelés után kb 30 perc elteltével már ettem és többet mozogtam.

Szilvia (39): Kenyeret,tésztafélét,édességet nem ettem.Helyette sok zölsség gyümölcs, fözelélek sajátmagával süritve,turó ( zsirszegény),tojás,sovány sajt,Csirkemell párolt zöldségek,hal,szardinia,sok folyadék! és napi 1 ill másfél óra mozgás! Este 18:00 után nem enni semmit.Reggelre joghurt,kefir stb..

Kata (33): Rendszeres testmozgás és egészséges táplálkozás.

Csilla (46): Szinte . szénhidrát, kis adagok,mozgás

Norbi (30): Mérsékelt evés, minimalizált szénhidrátbevitel, rengeteg kardió edzés.

Mária (36): 1200 kalóriás egészséges éttend plusz gyaloglás

Marian (30): sportolas,kevesebet etkezem

Noémi (34): még semmi, mert még nem kezdtem fogyózni, de már megiszom a napi 2-2,5 liter folyadékot, de van amikor többet is

Anna (42): A türelem, bíztam a lassú fogyásban, 3 hónap alatt tartósan lefogytam 3 kg-ot, a következő 3 hónapban ugyanilyen intenzítással még 3 kg-ot akarok fogyni.

Zoli (51): kevesebb kalóriabevitel, aktív élet, napfény

Edit (38): Mozgas, dieta, zsiregeto kapszulak (Acetyl-L Karnitin es zold kave)

Zsó (30): napi kétszeri étkezés, nem sok szénhidráttal 4 óra előtt...

Kata (25): növelt fehérje bevitel+edzés

Brigitta (28): Elkezdtem sportolni, több folyadékot ittam ,csökkentettem a szénhidrát bevételt

Gabriella (50): Már délután sem ettem, csak gyümölcsöt. Mindennap kerékpározom, hullahopp karikázom 30 percet.

Betti (28): a 90 napos dieta es a mozgas

Éva (35): Fehér liszt és cukor teljes elhagyása

Kitti (24): Kevesebb,mértékletes evés.

Edina (26): igazából én azt,hogy mindig figyeljem mit és mennyit meg mikor 3 gyerek mellett nem megy,de én 1 hét alatt 6 kg fogytam.mégpedig úgy hogy azt vontam meg amit imádok(kenyér) és azt ettem amit kevésbé szeretek.Szóval reggel délbe és este megette 1 natúr joghurtot 1 répát nyersen lereszelve, 1 almát meg puculva lereszelve 1 virslit beleszeletelve ezt összekevertem ill 1,5 l zöld tea

Renáta (37): Keveset eszek, és nem nassolok.

Móni (38): szerelem :-) -15kg az eredmény

Rajmund (26): Táplálkozásra odafigyeltem!!kevés minimális szénhidrát bevitel sok fehérje

Viktória (38): fehérje alapú diéta, fokozott folyadékbevitel, ami a bőrömre is jó hatással volt.

Zsuzsa (24): Rendszeres torna, futás.

Erzsebet (45): rendszeres sport,meg a viz fogyasztasa

Judit (33): A szénhidrátok kihagyása az étkezésekből,még több mozgás

Viola (35): Rendszeres mozgás (min.napi fél óra),étrend változtatás

Barbara (22): figyeltem a kalória bevitelt, friss zöldség és gyümölcs levek fogyasztása, sok folyadék evitel

Károly (60): Kisebb mennyiség, rostosabb ételek, zöldségek, gyümölcsök Kevesebb pékáru.

Angéla (58): Kevés étel, nagyjából annak a fele, amit enni szoktam, négyszeri étkezés, napi egy db kis rozsos zsemle - elosztva egész napra. sok vizet ittam. Reggelire főtt tojás és/vagy párizsi, és/vagy sajt paradicsommal, paprikával és egy pohár 100%-os gyümölcslé vagy tej. Délelőtt gyümölcs. Ebédre főzelék egy szelet hússal, délután gyümölcs, hat óra után semmi. Heti egy kg ment le ezzel az 'étrenddel'. Ez nem sok, de nekem nem sürgős és éhezni nem szeretek.

Maria (30): A heti 3sport; a reggelizes es 6-utan nem eszem

Emma (38): sok folyadek, minimalis mennyisegu szenhidrat

Zsolt (40): -sport -kenyér,cukor,műkaják,űditök elhagyása.

István (40): Norbi Update

Katalin (38): Minden második napon tornáztam.

Zoltán (43): keveset ettem bicikliztem és nem utolsó sorban étvágycsökkentő készítményt szedtem

LÁszlÓ (52): napi 1400 kcal.beállítás és több mozgás!

Zsuzsa (59): a paleo etrenddel es a rendszeres mozgässal mär voltak sikereim

Emese (42): edzés, diéta

Mariann (25): nincs vacsora - nincs édesség

Mónika (21): egészséges étkezés, kevesebb étel + torna

Brigi (43): Dieta

Ildikó (45): 6+1 diéta + mozgás: heti 3x45 perc, sok vizet iszom, C-vitamint és krómot szedek. Még csak 10 napja kezdtem, de már érzem a jótékony hatását. Sokkal jobban érzem magam, és a nadrágom sem szorít. :-)

Eva (23): a meg tobb gyumolcs fogyasztasa illetve sokkal kevesebbett ettem

Réka (27): Növeltem a sportolás heti rendszerességét, illetve átalakítottam az étrendemet. Este 6-7 óra után már nem nagyon ettem, főleg szénhidrátot nem. Bár a szénhidrátot napközben is jóval lecsökkentettem az előzőkhöz képest.

Melinda (29): kalóriaszámolás

Sibeli (18): még nem probáltam

Gábor (37): Minden nap valami mozgás (séta, bicikli) és a cukormentesség!

Gabu (43): Csökkentettem az édességet,fehér lisztet,és hetente 4-szer 20 perces torna

Mária (61): Sok folyadék ,gyümölcs és zöldség fogyasztása

Dia (27): Teljesen elhagytam a kenyeret és a tésztákat. A levesekkel pedig elkerülöm az éhségrohamokat.

Etelka (39): napi sokszori étkezés kis adagokban, vízfogyasztás és persze a sport.

Gabriella (34): Teljes étrendv?ltoztat?s és életmódv?lt?s. /Edzés/.

Ildiko (55): A sok zoldseg fogyasztasa,nyersen es parolva,talan a citromos viz is segitett sokat.

Kata (35): ideg ossze ropanas edesanyam hirtelen halala miat

Piroska (31): Fehérje diéta, 5kg 2,5 hét alatt és nem jött vissza.

Elvira (38): fehércukor,fehérliszt kivonása az étrendből

Brigitta (32): Kevesebb edesseg, tobb gyumolcs es zoldseg! Kevesebb edesitett udito es sokkal tobb viz! Es nem mellekes a tavasszal tobb mozgas!

Zsuzsa (38): Édesség elhagyása, gyömbéres zöld tea.

ágnes (53): sok folyadékot ittam, jobban odafigyeltem az étkezésekre

Mónika (40): Mérem a fehérjét szénhidrátod és a zsirt. Természetesrn grammra.

Andrea (49): három hónapja egy power plate edzést kezdtem el,valamint elhagytam a kenyereket,burgonyát,péksüteményeket,cukrot egyáltalán nem fogyasztok,sem olyat ami ilyet tartalmaz-hat.Igyekszem többször enni kb 4-5 alkalommal de csak keveset és a főétkezés mindig úgy alakítom,hogy mind adagban,mind kb kalóriában alacsony legyen.Az egyik ,rendszerint a reggelit étkezést kiváltom kazein fogyasztásával.Sokkal több folyadékot fogyasztok,pl almaecetes víz,szűrt víz,natur tea.

Bernadett (34): 18 óra után semmit nem eszek, és sokat mozgok.

Tîmea (36): Sok-sok zöldségből készített levest ettem, amit kevés rizsliszttel és néhány kanál tejföllel sürítettem, tettem ízletesebbé. Főleg káposzta, kelkáposzta, répa, kevés krumpli összefőzve. Mivel húsimádó vagyok így a husokat zacsiba fűszeresen fokhagymásan megsütöttem és köret n?lkül ettem. Ez hidegen is nagyon fincsi. Bárcén a csirkemell helyett inkább szárnyat és combot sütöttem. A salátákat pedig feta sajttal dobtam fel. Napi min. 1,5liter teát ittam cukor nélkül,a többi csapvíz.

Melinda (39): Infraszauna mellett napi öt étkezéssel és sok-sok vízzel értem el a fogyást.

Andrea (36): főleg a mozgás segitett.

István (31): még nem indult meg a fogyás de viszont észrevettem h kevesebet eszem és keveseb a szénhidrát az életemben

Zsófi (47): Atkins dieta, Dukan dieta, kalória számolás, Herbalife, ezek mind külön

Eszter (62): Diabetikus édességek fogyasztása.

Zoltán (46): A cukor és a liszt likvidálása

Lili (21): Hétfő, Kedd 6 km futás, Szerda semmi, Csütörtök, Péntek 6 km futás, Szombat semmi, Vasárnap 10 km futás. közben 700 kalória bevitel, így eddig -> 2 hónap= -12 kg

Judith (59): Szénhidrátok csökkentése minimálisra, liszt, cukor teljes elhagyása, napi 2-3 liter folyadék fogyasztása, sok nyers zöldség és gyümölcs, napi 1 liter házilag készített zöldségleves. Figyelek arra, hogy tartósítószer- mentes ételeket fogyasszak és napi 4-5-ször étkezem. Nem fogyókúrázom, hanem életmódot váltottam. Nem akarok gyorsan fogyni, egy gramm nem jött vissza amióta megváltoztattam az étkezésemet. Hetente 5-ször tornázom.

M?ria (55): ?tszerveztem az evési szok?saimat, jobban odafigyelek, miböl mennyit és mikor eszem, persze még van min javitanom

Laci (38): Naponta legalább ötszöri étkezés. Kisebb adagok fogyasztása egy-egy étkezés alkalmával, este már minimális szénhidrát bevitellel.

Anett (18): egészségesen étkeztem, kevesebb édességet ettem

Marcsi (46): Rendszeres mozgás,kenyér kiiktatása amennyire lehet!Próbálok többször keveset enni!

László (40): 90 Napos diátával sikerült lefogynom 17 kilót!

Agnes (31): Sport,Kevesebb szénhidrát fogyasztás.

Kati (37): Tejtermék és szénhidrát visszaszorítása valamint a napi 5x étkezés

Erika (48): Megértettem, hogy miért kívánom annyira az édességet, hogy a vércukor szint ingadozás miért van, beláttam, hogy több folyadékra van szükségem, mert nagyon keveset fogyasztok.

Nóri (24): Ahogy tanácsoltátok, elhagytam a fehér kenyeret, illetve 6 után nem eszem. Csökkentettem a az étel mennyiségét és minden nap szobabiciklizek és ugrókötelezek. 2 hét alatt 3 kiló ment le.

Zita (23): Nincs rajtam rengeteg súlyfelesleg, mindössze 8-10 kg. Viszont ezzel a néhány kilóval már évek óta küzdök. Hol leadok 5 kilót, hol felszedek 5-öt. Éppen ezért már nagyon rutinos vagyok a fogyókúrázásban :) Nekem nagyon sokat segít a fogyásban, ha többször eszem keveset egy nap, ahogy azt a fogyás.info oldala is javasolja és ha 5-6 óra után gyümölcsön kívül nem eszem mást. Ami viszont talán a legfontosabb, hogy ha valamit megkívánok, azt nem feltétlenül vonom meg magamtól. Eszem csokit és néha sültkrumplit is fogyókúra alatt, csak keveset, de ezzel együtt is sikerül a fogyás. Elsősorban az étel mennyiségén változtatok, a minőségén csak részben. Ez lassabb fogyást eredményez, de nekem ez vált be a legjobban.

Monika (36): kevés étel+sok edzés+KITARTÁS!!!

Kati (54): Az első étkezés korábbra hozása.

Enikő (42): szénhidrát csökkentés és torna

Marietta (31): kevesebb nasi, több folyadék

Evelin (53): mozgás-futás-torna

Ági (38): Fehér liszt cukor elhagyása rendszeres mozgás

Marcsi (50): víz ,c vitamin2000,napfény.

Gizella (51): az étrenden változtatás és a mozgás

Melinda (23): Sok folyadék és rendszeres mozgás.

Mira (28): A mozgás,a kitartás

Ervin (28): Hat elsosorban az hogy kitartoan minden reggel meg iszom egy nagy pohar citromlevet.Es nem eszem kenyeret egyaltalan.Es este 6 utan sem eszem gyumolcson kivul semmit.Es megprobalok minden nap bar 1 orat setalni sajnos tobre nincs idom.

Agnes (32): Mozgas

Edit (40): kenyer,edesseg elhagyasa,tobb gyumolcs es zoldseg

Monika (35): Napi min. 3l tiszta viz fogyasztasa

Timi (26): Kalóriabázis.hu- ez segitett mindenben

Anita (18): nem tudom

Momo (18): Sajnos eddig semmi nem vezetett sikerhez, és nagyon elvagyok keseredve. félek hogy soha nem fogok tudni lefogyni. 165 cm magas vagyok, 87 kilóval.

Anna (62): többszöri étkezés és a cukor elhagyása

Tünde (37): Este már el tudtam hagyni az evést, illetve hetente 1-2 alkalommal tornázok is. Illetve nem várom meg a déli étkezést mire farkaséhes leszek, legtöbbször már 10 óra körül eszek.

Aliz (20): Finomított fehérliszt elhagyása, szénhidrát csökkentett életmód.

Zsófi (26): Rengeteg víz...amint megeheztem ittam,es ittam..delelott ettem,delutan csak gyumolcs es viz!!

Tamas (29): Futas

Ágnes (58): hetente 1 kiló fogyás

Zsolt (35): Az étkezések beosztásai, hogy mikor mit ehetek.

László (64): igen szénhidrát szegény éternd

Ildikó (46): több zöldség , gyümölcs fogyasztás és a több folyadék

Vali (23): Odafigyelek az étrendemre: kevesebb cukor, ne egyek kenyeret, több gyümölcsöt, illetve többször egyek kevesebbet. Valamint többet mozgok: tömegközlekedés helyett inkább megyek gyalog.

Zsolt (20): Sok edzés, odafigyeltem mit eszek a kalóriatáblázat segítségét gyakran igénybe vettem :)

György (43): A szénhidrát mentesétkezés.

Piri (30): fehérje+zöldség fogyasztása, szinte semmi más

Marika (60): Eddig a legsikeresebb fogyókúrás módszerek közül az segített, amikor szénhidrátot csak délig, bizonyos gyümölcsöt, rizst és krumplit 3-ig ettem. Este meg már csak fehérjét. Elhagytam teljesen a kenyeret. Lehetőleg 5X ettem. Mellette sokat gyalogoltam. Még azt figyeltem meg, hogy ha kevés folyadékot iszom, azonnal feljön rám néhány kg.

Anett (19): a mozgás, és a napi többszöri de kicsi adagok étkezéskor

Eszter (26): szenhidratok csokkentese, tobb zoldseg, testmozgas

Sándor (53): az akaraterő, a diéta, a mozgás együttes alkalmazása

Ferenc (59): ....hmm, az odafigyelés önmagamra :)

Borbála (58): betegség :(

Monica (31): Rengeteg sport,reggeli futtas,kiegyensulyozott etkezes. Most kezdem a feher dietat. Eddig 6kg ment le a 75kgbol/172cm. Meg 6kg akarok leadni.

Brigitta (30): Az hogy csokkentettem az etel mennyiseget

Anita (34): TELJESEN kihagyom a cukrot és az édességeket, szörpöt az étrendemből, vizet iszok kb óránként egy pohárral és reggelire egy tejeskávéra levittem az adagom 2 db édesítőpöttyel. Tésztaféléket egyáltalán nem csak rizst, vagy krumpli és zöldségköretet eszek, kenyér helyett pedig találtam szénhidrát szegény és csupa magos kenyeret ez negyed kilós és 4 napig kitart!!! Hetente legalább 4* kerékpározok kb 2 órát, még a tornára nem vettem rá magam:)

Árpi (43): Nem eszem szénhidrátot. Azaz semmi kenyér, krumpli, rizs, tészta. csak annyit ami a zöldségekben van. ja és semmi édesség. Sok folyadék ( tea citrommal cukor nélkül )

Nora (48): amikor számoltam mennyi kaloriát fogyasztok ésmozogtam rendszeresen

Anikó (45): Nálam az étrend, ami segített. Nem sok, de 2.5 kg lement..eddig. gondolom tovább is megy majd. Köszönöm a segítséget!

Andi (28): Napi fél óra mozgás bevezetése, jobban odafigyelek az étkezéseimre.

Thomas (43): folyamatosan követem a leírtakat, illetve a weboldalon hasznos további tanácsoakt találok.

Balázs (32): próbáltam napi ötször keveset enni és 18 óra után már csak vizet ittam két hétig napi 30 percet kocogtam a szabadba aztán a kocogást abbahagytam és kondizni kezdtem az bánt kicsit hogy a mérleg szerint fogytam 3 kilót de nem látszik

Tímea (30): Kevesebbet ettem, többször, és többet mozogtam.

Zoltán (45): Szénhidrát bevitel drasztikus csökkentése

István (39): Gluténmentes diétával 6 hét alatt 8 kg fogyás, 0 koplalással, jóízű étkezésekkel. Még pár (nem búza) sör is belefért. De ami számomra ennél is fontosabb, az a lényegesen jobb közérzet, és pihentető nyugodt alvás, amivel a diéta előtt gondok voltak. Ez innentől nem is diéta, mert maradok 99%-ban gluténmentes :)

Glória (21): sok vizet iszok

Márta (38): Testmozgás, és 1200kalória betartása az étkezésbe.

Eniko (35): kaloria syamlalas es az otszori etkezes as a 2 liter folyadek,futas minden este min negyed ora szemelyre szabott dietaval fogyok

Zoltan (46): 90 napos dieta, meg tart ... 10 het alatt 15kg fogytam :)

László (54): Reggeli mindig csak és kizárólag gyümölcs. Ebéd normálisan. Vacsora, joghurt némi gyümölcs. Igy fogytam 3 hónap alatt 9-10 kgot. Sajnos vissza jött 3 kg, de igyekszem normalizálni az étkezéseimet.

Anna (30): elkeztem kromot szedni megszüntek az éhség rohamaim, és rendszeresen járok futni 2 hete

Adriana (45): 90 napos diéta

Laci (18): 90 napos diéta 18 napján tartok.Eddig 6 kilót fogytam.

Maria (27): teljesen elhagytam a fehér lisztből készült ételeket, és a reggelt egy citromos vízzel kezdtem(2dl ásványvíz, 1/2 citrom kifacsart leve)

Judit (32): 90 napos diéta, sok folyadék + Flabelos edzés heti 3X és heti 2-3 alkalom sport (görkori, bicikli). Még az elején tartok, de már látható a változás. :-) + a közérzetem és erőnlétem is sokkal jobb!

Gita (44): Több mozgás,semmi cukor,étkezések közötti nasi kihagyása,sok folyadek.

Marti (26): Hogy betudtam tartani a rendszeres etkezest es ez igen sokat tett a fogyasban.

Ferko (40): Sok mozgás,koplalás

AndrÁs (65): Kevesebb kaloria bevitel, KICSIVEL TÖBB GYÜMÖLCS.

Mária (58): napi 6-szori nagyon kevés mennyiségű, szénhidrátszegény étkezés.

Piroska (68): Megadása semmi pedig sok mindent kipróbáltammar.A zoldtra sem segít,pedig évek óta iszom.Segítséget kérek,hogy letudjak fogyni.

Erzsike (61): 2hét alatt 2.5 kg szétvállaszó diétát kezdtem el

Marika (52): Sok mozgás ! Kevesebb nasi ! Korábbiakhoz képest sok folyadék, zöld tea ( télen amúgy is sok gyógytea fogy a családban !) almaecet ! :)

Katalin (50): Figyelek a szénhidrátok bevitelére.

Anna (62): Testmozgás

Timea (27): Több folyadékot iszom, többször étkezem egy nap ( 4-5) a mennyiségre is vigyázok ( kevesebbet) , gyümölcs ,zöldségfélét naponta... kellett - péksüteményeket ha csak lehet kerülöm ( eddig sikeresen ). És egy héten legalább 3-rom alakalommal tornázok vagy kocogok. Eddig 5-6 kg adtam le. Még én sem hiszem el de megindult a fogyás. :)

Edina (34): A napi 1000- 1200 kaloria betartása.Sokat ittam és próbálok több gyümölcsöt zöldséget enni.

Rita (45): Herbalife shake és rost tabletta, valamint termo tabletta

Ildikó (42): sok torna,sok folyadék

Laura (20): kaloriaszamlalas

Róbert (18): A testmozgás

Mirtill (20): Az edzés intenzitásának fokozása, A cukor és fehér liszt valamint a tej teljes mértékben történő kiiktatása az étrendből. Sokat segített a CLA szedése is.

Etelka (61): diét,torna

Alexa (21): Rendszeres táplálkozás naponta 5-őr alacsony kalória tartalmu ételeket illetve edzés.

Katalin (45): Sok folyadék,tán még életemben nem ettem ennyi gyümölcsöt mint most,tulajdonképpen majdnem mindent megehetek amit szeretek ,és mégis fogyok, ennek ellenére nem éhezek,jobban oda figyelek az étkezésemre,nem eszek össze vissza mindent. Ráadásul a fogyókúra előtt,délutánra már szinte mindig be voltak dagadva a lábaim az ödémától,mióta fogyókúrázom nem dagad a lábam.

Zsaklin (24): Rendeltem egy csomagot az oldalról, ami hozzájárul ahhoz, hogy egészségesebben és biztonságosabban tudjak megszabadulni a feleslegtől.

Bandi (39): akaraterő, nem enni, amikor ennék

Krisztina (45): Kenyér, tészták elhagyása mindig abban az időben étkezem.

Zsuzsi (34): Étrend megválasztása és ami nélkül nem tudtamvolna eredményt elérni az a heti 4futás ,ami már rendszeressé vállt és. Már nem tudnék meglenni nélküle.1óra naponta.Ezenkívül erősítö torna

Anita (27): Megvalogatni az ételt amit eszem.

Szuzanna (23): lemondtam a szenhidratokrol.

Kati (30): koplalás

István (46): Probálkoztam de azt a fogyokura gyogyszert betiltották.Akkor leadtam 6-kg-ot.

Erika (34): Szénhidrát diéta tornával egybekötve!

Éva (30): Evészavarom gyógyszeres kezelése és a cukrozott italok (édes kávé és tejtermékek) kiiktatása.

András (48): rendszeres sport; kevesebb fehérkenyér fogyasztás; este nincs kaja

Reka (31): en a norbi apdate 1 es kodszerint etkezek es nekem bevalt

Martina (37): Kevesebb szénhidrát bevitel, és picit több mozgás.

Paula (20): A nem evés

Krisztina (23): Sokszor kevesebb evés, több ivás, kevesebb szénhidrát fogyasztás, mozgásnak pedig futás és tornagyakorlatok.

Edina (28): Nálam leginkább a szénhidrát és cukor megvonás és sokszori kis adagok amiket ettem!

Rita (28): Cukor nélkül készített édesség, rendszeres testmozgás,

Anna (40): 90 napos diéta

György (48): Mértékletesség az evés terén, rendszeres kardiozás otthon

Andrea (31): GLÜKOMANNÁN + DIÉTA

Marika (52): Lecsökkentettem a kenyérmennyiséget a felére, nem nasizok, cukrot teljesen elhagytam az étrendemböl

László (50): Diéta és mozgás

István (28): diéta,sulyzós torna

Norbert (19): Szénhidrát csökkentés, fittnesz.

Éva (42): Több mozgás, kevesebb szénhidrát bevitel.

Irén (35): Diéta és még tobb sport.

Ildikó (52): A szerelem, ami miatt nem tudtam enni, s segített az endorfin. Emellett sokat ittam, öt után nem ettem. Csökkentettem az adagok méretét. Bár ez a semminél persze nem lehetséges. Ezt ne kövessétek, mert amit egy kicsivel többet ettem, rögtön be akarta építeni a szervezetem azt a keveset is! Különben nálam a diéták, bármelyik fél eredménnyel zárul! Mindig fele annyit fogyok, mint sorstársaim.

Tris (22): Sport, kalória számlálás. Életmód váltás!!

Noémi (24): étkezésen való változtatás (ez nagyon sokat számít nálam)

Noemi (29): Etrend valtoztatas, taplalekkiegeszito, heti 3 sulyzos edzes

Anna (59): kenyér, tésztafélék elhagyása, minimális rizs, zabpehely kb. hetente 2x. Sok nyers zöldség, hidegen sajtolt növényi olaj, levesek, hús. Sok folyadék.

Angi (26): most kezdtem igazán tényleg érdeklődni az egészségesebb ételek után és nézni h mennyi kalóriát tartalmaz és ez segített nekem,3 hét alatt 3 kiló mínusz

Kata (31): Nálam az vezet legjobban eredményre, hog többször eszem kis mennyiséget. De viszont este hat óra után szigúran nem eszem csak egy almát. Így nem vagyok este lefekvéskor éhes, viszont nem üres a gyomrom.

Ilona (42): A kenyér elhagyása és mozgás

Andi (37): rendszeres edzés

Alexandra (19): Nagyon hasznosnak tartom 2 hete nem eszek csokoládét helyette gyümölcsöt és zöldséget kevés szénhidrátot mert hát az is kell a szervezetnek reggel többet eszem délbe kevesebbet este meg nagyon kevesebbet eszem. fehérjét eszem sokat, Edzem minden nap és fogytam is 2 és fél kg. Ha edzem utána egy kis fehérjét kell ennem mert az nélkül nem ér semmit az edzés ha jól tudom. Szerintem nagyon jól váltottam életmódot és jót is tesz nekem. Jól érzem magam a bőrömben nagyon.

Alexa (23): seta

Zsuzsanna (53): Cukor, alkohol, gyümölcs és tejmentes táplálkozás.

Adrienn (23): Este 5 után már nem eszek csak folyadékot iszok.

Aniko (65): zsirmentes etkezes, sok parolt zoldseg, korlatlan mennyisegben

Noémi (27): A vacsora elhagyása és az edzés.

Brigita (38): a torna

Ildi (36): a nassolás elhagyása, csak zöldség evés estére!

Sándor andrás (20): intenzív sport, kevesebb bevitt szénhidrát, este 6-7 után semmi étel csak nagyon ritkán és az se mindegy, hogy mi, több gyümölcs bevitel, egészségesebb ételek fogyasztása, kevesebb cukor fogyasztás

Zsuzsi (42): Elkezdtem rendszeresen konditerembe is járni és nagyon figyelek az étkezésekre.

Sophie (44): Tobb folyadek, tobb zoldseg, plusz zold kave naponta ketszer-haromszor, grepfruit naponta legalabb egyszer.

Ezsbet (53): diéta

Kata (28): sport

Jázmi (41): Fehér liszt es cukor száműzésw az étrendemből

Mária (63): IR. Diéta/-25.kg/

Zsu (27): keveset tobbszor ettem, es szamoltam a ragasaimat, emrt tudtam hogy nem ragom meg kulonben az etelt es igy kesobb jelentkezik majd a telitettseg erzese. Sokat mozogtam mindemellett es sokat ittam.

Gabriella (48): Naponta többszöri étkezés, minimális vacsora, minimális szénhidrát és cukor fogyasztása, mozgás.

Viktória (49): Szia! Igen, a káposzta leves, és most hogy 10 kg-ot leadtam, kezdek savanyúvá válni. nem csak azt eszem, de a leg hatékonyabb a leves.

Viktória (24): Nekem sajnos csak a napi 1x étkezés hoz eredményt mellette sok folyadék fogyasztása.

Anikó (50): az idegesség

Aniko (63): Elkezdtem a disociat-etrendet,ittam 2 liter vizet naponta,setaltam 20-30 percet

Gabriella (64): Tobb zoldseget gyumolcsot ettem, kevesebb hust es kenyeret de sajnos a korom (64) a szivmutetem es a mostani foglalkozasom (bentlakasos hazi apolo) nem biztosit eleg testmozgast

Tamás (31): Az evés nagymértékű mérséklése.

Petra (19): Nem ettem.

Tünde (32): még csak most kezdtem 3 hete kb. és 4 kilót fogytam, sokszor kicsit megoldással és a citromos melegvízzel próbálkozom:)

Tünde (57): Léböjtkúra és utána rendszeres böjtnapok beiktatása. Mindennapi mozgásra odafigyelés. (Nem elég, hogy tudom, csinálni is kell...)

Zsuzsanna (53): Teljesen más étkezés. Sok hal,kevés szénhidrát ,több zöldség.

Anita (27): A tornázás, csak lusta vagyok tornázni.

Gyöngyi (18): Tánc és futás, ami által újra fölfedezhettem a mozgás öröméit. :D A cél súlyomat valójában még nem értem el, de igen közel vagyok hozzá. De emiatt már nem aggódom, mert élvezem az edzéseket és tudom, hogy előbb-utóbb úgyis eljutok majd odáig.

Mónika (31): Odafigyelek az evésre és nem eszek mindent össze vissza.Minden reggel tornázom és ásványvizet iszom.Mellőzöm az édeset és sok zöldséget eszem.

Edit (57): ananászdiéta+szénhidrátszegény diéta keverése

Angi (35): napi 5x étkezés kis adagokban,odafigyeltem,hogy sokat igyak,csökkentettem a tészta és kenyér félék fogyasztását heti 1-2 alkalomra,sok gyümölcs zöldség húsfélék,müzli,tejtermék fogyasztása mellet nem érzek éhséget.Ha édesre vágyom,édesítőszert használok.Semmit nem tagadok meg magamtól,csak módjával,oda figyelve étkezem.1 hónap alatt -5 kg :)

Andrea (36): Ahogy időm engedi tornázom. Kerékpárral járok mindenhová.Csökkentett szénhidrát tartalmú ételek fogyasztása.Sok folyadék és kínai teát iszom napi 2x.

Csaba (37): Töbet mozgok (futok).

Gigi (44): egy hétnapos diéta

Eszter (22): Több mozgás, kevesebb kalória

Mariann (35): Életmódváltás, mozgás és a kitartás.

Eszter (23): Sok víz, folyadék és tésztafélék kevesebb fogyasztása.

Virgínia (19): Taposógép használata, káposztadiéta, napi 15 perc futás ill. kerültem a cukrot.

Rita (45): A szénhidrát és a cukor elhagyása,,, 6 napig ,,, a 7.-en éltem 'bűnös' életet!! :-D A legnehezebb a viz fogyasztás növelése!!

Éva (57): A rendszeres testmozgás és étrendváltoztatás.

Annamária (35): szénhidrátszegény diéta

Márta (40): eddig még nem sikerült fogynom

Szabolcs (30): nem vacsoraztam csak 1 gyumolcsot

Gréta (18): Életmódváltás és heti 2x mozgás.

Naola (19): Napi 2óra intenzív edzés és napi 6 étkezés(2 óránként).

Klári (61): rendszeres mozgás

Gizella (51): egy életmód tanácsadó klubba jártam

Kati (45): Naponta 4-5 alkalommal enni, fele adagot...sok zöldséggel, salátával . króm tabletta - biorost. Sütit is eszem, inkább gyümölcsöst. sok vizet iszom

István (34): Sok sok mozgás és futás:):)

Viola (18): dieta, sport

Angéla (30): szénhidrátok visszaszorítása, minden napos mozgás, sok folyadék (víz) fogyasztása

Kovács edit (36): Kisebb adagok fogyasztása gyakrabban.

Anna (62): Minimális mennyiséget ettem.

Sándor (37): cukor,kenyér,tészta, ezeket egyáltalán nem ettem, és heti 3nap 1óra bicigli.

Csaba (38): Bevitt kaloriamennyiseg csokkentese,szenhidratok csokkentese

Zoli (36): Szénhidrát étel minimálisra csökkentése, sok zöldség, kiegyensúlyozottabb táplálkozás több testmozgás. mind az oldalon megtalálható számomra szinpatikus elemek összeválogatásával.

László (28): Kalória- és szénhidrátszegény diéta, valamint rendszeres futás, edzés (testépítés).

Rita (31): Eletmod-valtas

Erzsébet (25): kalóriaszámlálás+testmozgás (én a zumbára esküszöm) :)

Babu (19): több test mozgás

Csilla (23): alamecet+torna(futás)

Joe (47): Napi egy óra rendszeres mozgás (gyilkos evezőpad :-)) Táblázatban vezetett kalória, fehérje, zsír és szénhidrát mennyiség kordábantartása.

Judit (34): Norbi Update

Csilla (47): Dukan diéta (volt valamihez pontosan ragaszkodni)

Attila (39): Cardio , se búzaliszt se cukor ! 24kg/2hónap

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Filip katalina (34): Kevesebb csoki,es több mozgas

Zoltán (59): Próbáltam mindent megtenni hogy fogyjak.Segiteni akarnak

Katalin (37): cukor elhagyása, sport

Lili (22): A sok sport, és rendszeres, jól időzített evés.

Szandrus (24): Aerobik, odacigyelés a napi kalóriabevitelre és tápanyageloszlásra

Ildikó (18): Kevesebbet nassoltam

Anikó (36): torna

Zsuzsa (33): Áttértem egészséges étkezésre.Rendszeres sportolásra.

Zoltan (27): Kaloriaszamlalas

Anna (51): amikor tényleg nagyon keveset ettem,és teljes mértékbe odafigyeltem,hogy mit eszek meg.De az tényleg nagyon kevés kaja volt.

Zoltán (46): Betartottam a javasolt étkezési szokásokat, többszöri étkezés és egyszerre kevés kalória bevitel. Átalakítottam az étrendemet, csökkentettem a szénhidrát és zsír bevitelt és a zöldségeket és fehérjéket emeltem. Összesen 1200 max 1400 kalóriát vittem be és sportolással hetente kétszer alkalmankét 600-800 kalóriát égettem pluszban. Sikerült 1 hónap alatt 6 kilótol megszabadúlni és azóta (1 hónapja) tartom a súlyomat nehézségek nélkül.

Márta (47): nem ettem kenyeret sokat ittam

Laci (47): egy fogyókúrás diéta és , hogy utána tudtam tartani a súlyomat (tojásdiéta)

Antal (63): Napi 1200 kcal, 150g szénhidrát. Napi rendszeresség következetesen az étkezések terén.

Zsuzsa (33): 90 napos diéta

Annamária (44): Gyeses időszakomra ha vissza emlékszem akkor teákat ittam, és azt ettem amit kívántam csak sokkal kevesebbet mint korábban. Héten 1x vagy 2x ahogy tehettem eljártam tornázni. Tartott 10 évig, utána a torna abba maradt és felszedtem elég sokat. Azután eltelt újra 10 év és az eddigi recept már nem vált be. Elkezdtem heti rendszerességgel 2-3x tornázni, lúgosítani kezdtem a testem. Maradtam a vegyes táplálkozásnál de nagyobb arányban fogyasztok zöldséget-gyümölcsöt, kevesebb húst és pékárut/tésztát. Itt is figyelek a bevitt mennyiségre. Ezek a támpontjaim, ja és a vízfogyasztás tudatos mennyisége. Elindult szépen a fogyás. 2-3 kg már lement két hó alatt. Ha tehetem az évszaknak megfelelően fogyasztok zöldséget és gyümölcsöt.

Mesko (34): nem

Valéria (55): Még nem fogytam.

Ildikó (36): nem tudok 1 dolgot kiemelni: édesgyökér, L-Karnitin, kevesebb szénhidrát, sok zöldség, kevés vacsora, testkezelések, sok folyadék

Melinda (49): Meg nemfogtam hozza de sokmindenben valtoztattam

Gábor (22): Napi 5-6 étkezés, kevesebbet mint amikor kitöltöttem a tesztet (bár férfiként el kell, hogy mondjam nem könnyű) + a cukor helyett is természetes édesítőt használok. Szedek vitaminokat és az általatok javasolt Zsírégetőket.

Zsóka (53): többször kis adag

Ildikó (19): Áttértem a vegán étrendre, és az nekem nagyon sikeresnek bizonyul, mind egészségügyileg, mind ízvilágra is tökéletes. Nem érzem magam fáradékonynak, rengeteg friss zöldséget, gyümölcsöt fogyasztok, a táplálkozásomnak ezek teszik ki a 70%-át, egyáltalán nem érzem, hogy hiányom lenne bármiből is, és fogyok is, és éhezni sem éhezem.

Aniko (54): Még rövid az idő ahoz hogy foggyak,de mostmár próbálok teljes kiőrlésü kenyeret a kifli helyett,mozogni többet egyenlőre! És ezt a ti javaslatotokra teszem!Köszi!

Kata (51): Az elválasztó diétát próbálom tartani, eddig megy. kb 1,5 kg sikerült leadni.

Edit (52): 5-évvel ezelőtt, 3-hónap alatt fogytam 12-kg, de alig ettem, és tornáztam minden este,

Kata (55): Sajnos még nem sikerült fogynom ,de a saját hibámból!

Sára (56): zumba- fitnesz-jóga

Reni (25): A rendszeres sportolás, egészséges étrenddel kiegészítve.

Viktória (48): almakúra

Erika (18): Az erős paprika masszázsolaj, sportolás, diéta.

Andrea (36): szénhidrát bevitel csökkentése

Teréz (56): kevés szénhidrát,kevés cukor,sok séta

Linda (32): Sokat segít,hogy elkezdtem rendszeresen táplálkozni. Napi négyszer, fele annyit, mint ezelőtt. Kenyeret csak akkor eszem,ha nincs más. :-| :-) Hozzászoktam az üres kávéhoz és naponta 2liter üres teát is megiszom. Eddig 3 és fél kiló lement 2hét alatt mozgás nélkül. Ideje lesz beiktatnom. :-D

Szilvia (32): Többször keveset eszek. Nem nassolok, csak heti 1-2 alkalommal. Több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok a nap folyamán és vacsorára csak gyümölcsöt és zöldséget eszek. Köszönöm a segítséget!

Kriszti (19): a napi testmozgás és a kevesebb kalóriabevitel

Zoltán (36): Diéta és edzés.

Melinda (33): reggeli citromosvíz ivása

Pamela (21): Sport, rágógumi

Éva (34): Kevesebb étel

Nusi (61): tobb receptet is kiprobaltam. mindenik hozott sikert,pl 2 het alatt 9 kilo . de ezek tul drasztikusak voltak szamomra. ezekhez ezutan csak akkor nyulnek ha surgosen kellene leadjak egy par kilot. itt olvastam a 90 napos fogyokurarol. kiprobaltam , meg mindeg probalom:). nem nehez betartani, nem kell ehezni, talan a gyumolcsnap egy kicsit macera de ki lehet birni. nalam ez hoz eredmenyt minden heten leadtam mostanig 1,2 kg. nagyon orulok ,hogy rabukkantam erre az oldalra. szerkesztoinek koszonet, gratula, es sok-sok jo olvasnivalo! tisztelettel samsudean nusi

Agota (61): Sok folyadékot ittam, dietat tartottam és mellette tornáztam.

Livia (36): sokszor enni egy nap es keveset,tobb mozgas-6 honap alatt 20 kg es nem koplaltam

Mária (47): Az etrend megvaltoztatasa es heti 5x egy oras mozgas (uszas,fit labdan valo torna es gyors gyaloglas konditeremben.13kg fogytam december 2-tol mostanaig.

Adrián (35): Szénhidrátbevitel csökkentése,cukor és zsir teljes elhagyása, valamint az edzésidőtartam kismértékű növelése.

Szilvia (39): Több zöldség,gyümölcs fogyasztása valamint több folyadék

László (17): moyg's

Anna (22): mozgás és kalória bevitel csökkentése, oda figyelve a napi bevitt szénhidrát, zsír és fehérje bevitelre is

Marika (41): 2013.áprilís 13-án kezdtem el a fogyókúrát Norbi uptad szerint. Tíz kilogramot fogytam, úgyhogy nem éhezem.

Ágnes (60): protein kura

István (46): Heti négyszeri mozgás ( alkalmanként 8 km kocogás) .Minimális kenyér és zéró alkohol fogyasztás. Valamint étkezés változtatás.

Ágnes (31): Elhagytam a kenyeret,mindenféle cukros italokat,csak vizet iszom,sok gyümölcsöt, zöldség és fehérje.

Szilvia (20): koplalás,hánytatás

Emese (27): Betartott étrend ,cafe form kávé de költséges

Anna (58): A 90 napos diéta és mellette (heti 4 alkalom) otthoni torna.

Adri (32): étkezés változtatása, sport és az akarat.

Tibor (42): kalória számolás

Szilvia (57): A szénhidrát és a cukor mennyiségének csökkentése.Sokkal több folyadékot- vizet iszok.A szervezetemet folyamatosan lúgosítom.Nagyon fontos,hogy ismerjük a vércsoportunkhoz illeszkedő ételeket.

Terézia (63): sok zöldség többszöri evés és szénhidrát csökkentés

Ágnes katalin (60): Az hogy fiatalabb voltam, és tudtam mozogni.

Kinga (19): Citromlé

Gyula (54): eddig semmi

Bea (28): Étkezésre odafigyelni és mozogni heti 3 alkalommal

Kristian (25): szigoru dieta

László (47): Vegyesen alkalmazom az olvasottakat!

Hajnalka (24): Rengeteg sport, nem evés :)

Kata (20): több mozgás, egyszerre kis adagok, sok folyadék

Ági (53): Rendszeres étkezés napi ötször kis adagokban.Sosem voltam éhes.Gyümölcsnap heti egyszer, sok folyadék, napi fél óra kötelező bármilyen aktív mozgás /séta, torna bármi, csak autómentes legyen:))

Tünde (39): A mozgás,a sok folyadék bevitel.Sok gyümölcsöt tudtamenni és így már kora délutántól nem ettem semmit.Cask a gyümölcsöt.

?va (38): Futás

Pisti (56): 5 napos léböjt kúra, kevesebb szénhidrát,több folyadék (zsírégető teák), -5 kiló 10 nap alatt

Gyula (63): Minimális szénhidrátot fogyasztottam, sok fehérjét ettem.

Ed (39): a rendszeres táplálkozás kevés étellel, kevés szénhidráttal, kevés cukorral

Otília (25): cukor kiiktatása, sok fehérje, kevés szénhidrát

Reni (26): Diéta, sport ( spinning)

Anita (44): napi 5x étkezés és mozgás

Gabi (48): Több mozgás, étkezési szokások megváltoztatása

Szilvia (43): mozgás

Réka (19): A súlyom csökkenésnek indult, bár kicsit neheziti a tény hogy nyár van, így több időm jut az evésre.

Márti (50): A testmozgás és többszöri kevés étkezés. Viszont ha nem értem rá napközben, este bepótoltam. Ugyanannyi kg vagyok.

Dávid (28): Elhatározás, legalább napi 3 liter folyadékot inni, többször keveset enni, délután 5 után már nem enni, minden reggel egy nagy pohár citromos langyos víz elfogyasztása, délig csak gyümölcsöt enni, kenyeret egyáltalán nem fogyasztani

Ági (24): Tudatos táplálkozás, sok sport

Ági (31): Életmód váltás

Barbara (31): már többször eszem egy nap

Monika (55): Delutan ot ora utan mar nem ettem, es el kezdtem mozogni.

Mate (19): A folyadék fogyasztás

Réka (32): sokat ittam

Ági (36): Rendszeres mozgás.Eleinte csak keveset bírtam(napi 20perc),de ma már a másfél órát végig edzem.

Andi (37): Kevesebb szénhidrát,több mozgás:)

Timea (30): Volt aki hajtott

Klára (47): kevesebb kalória, több mozgás, L-karnitin, folyadékfogyasztás emelése, reggeli étkezés bevezetése, este 6+ óra után csak gyümölcs

Győző (40): a 90 napos fogyokura

Eszter (23): Heti 5 nap 1 óra edzés.

Eta (53): A 90 napos diétát kezdtem el,és ha tudom hogy mely élelmiszert mivel párosíthatom akkor nem kell lemondanom szinte semmilyen ételről

Jutka (49): cm-ek változása

Gizella (52): Kevesebb szénhidrát, több zöldség, gyümölcs, kisebb adagok, mozgás.

Csilla (52): A szétválasztó diéta.

Peti (33): 5 étkezés,heti 3 kardió edzés.

Ria (20): mediterrán étrend, kevés tésztaféle, sok gyümölcs és zöldség

Angela (49): az ha elhagytam az edesseg fogyasztasat

Péter (30): Diéta és test mozgás

Pál (44): A rendszeres mozgás. Séta, kocogás, futás.

Szabina (19): Sok mozgás, egészséges étkezés és életmód. Odafigyelni a helyes táplálkozásra.

Szandi (21): Rubint Réka 120 perces alakformáló video

Ildikó (56): Plank edzés, 30 napos hasizom, + heti 3 egyéb intenzív mozgás ( túra,evezés,úszás,tánc) fehér liszt, cukor végleges kiiktatása az étrendből

Móni (36): Kisebb adagokat eszek,kevesebb cukrot és lisztet.Próbálok többet inni és biciklivel járok dolgozni.Célkitűzéseim is vannak,pl.beleférni egy szép ruhába.

Judit (58): oda figyelés

Lilla (26): fehérje szénhidrát egyensúly,torna

Ilona (48): Kevesebbet ettem, és igyekeztem többet mozogni.

Mónika (33): Összeállított edzésterv, 'mit-mivel' étrend kialakítása.

Nelli (37): Fejben 'rá tudtam állni' arra, hogy akkor most tudatosan étkezek, nem mindegy mikor mit és mivel. Így legalább lappadt a hasam, ami kezdésnek szerintem nem rossz, ettől lesz kedve az embernek tovább csinálni!

Anett (30): Atkins diéta és torna

György (22): Igazából sok folyadék és a diéta!keményen edzek,bár néha el gyengülök az evéssel kapcsolatban,de utána többet edzek!

Anikó (32): Rengeteg vízivás, szénhidrát 1gram/testtömegkilogram, 2gram fehérje/ttkg

Edit (60): torna, lépcsőzés, táplálkozás /sok zöldség, alma, ananász, citrom, hal, csirkehús, barna rizs, rozs kenyeret csak reggel eszek sorolhatnám tovább/ szóval életmódváltás, sok séta és egy kis kocogás.

Nóra (33): Étel rendelés

Nikoletta (28): A napi 5 étkezés, illetve az, hogy reggelizem. Arra is figyelek, hogy mit eszem és mennyit

Adri (33): Igen, a 90 napos diéta.

Tünde (20): A további torna és a folyadékfogyasztás.

Vera (65): napi max 1200 kcal és 160 ch. ennél több nem lehetett, csak kevesebb. Így 8 hónap alatt 10 kg- ot sikerült leadni, ami másfél év alatt sem jött vissza.

Monika (22): Sprot! Mersekkel eves, 6utan nem ettem egyaltalan kenyeret! Edesseg kihagyasa illetve minimalisra csokkentese!

Feri (53): szénhidrát jelentős csökkentése

Timi (24): Hoodia mellett mozogtam, kevesebbet ettem.

Márta (44): Éhség megakadályozására szedett tabletta. Minden egészségtelen étel száműzése. Zsírégető pulzuson végzett mozgás.

Julcsi (45): Próbálok esete 6 után nem enni, sok vizet iszom. Figyelek arra is hogy mit eszem, de csak nagyjából, azért nem lettem fanatikus, de figyelek egy picit a kalóriákra is. Van amikor egyszerűen felezem az adagot. Pl reggel, vagy este.

Ildikó (47): szénhidrát mentes étkezés (vagy minimális szénhidrát)+ rendszeres mozgás

Sándor (41): Este 6 után csak egy joghurt vagy egy alma volt a vacsaora . Kenyeret egyáltalán nem eszek. Sok folyadék akár 3l víz naponta.

Ferenc (70): 1000kcal, cukormentes italok,fehérhúsok, kefír

Mónika (35): A tánc és a a zsírégető edzés (zumba-lady) mellé beiktattam heti 1-2 erősítő edzést is, valamint jelentősen csökkentettem a kenyérfogyasztást, max heti 2-3 kis szelet magvas, vagy tönkölybúza kenyeret eszem csak. Több zöldséget fogyasztok.

Gabi (43): Kenyér tészta elhagyása

Ingrid (38): Jóval több folyadékot iszok, este már nem eszek, sokat mozgok. És sok zöldséget, gyümölcsöt eszek nyersen.

Terez (41): a teak

Viki (20): Végre rászántam magam a helyes étkezés részére is :)

Edina (38): -25 kg fogyás 6 éve. elhagytam a fehér lisztes és cukros dolgokat naponta tornáztam, zöld tea, csak reggeli és ebéd, és rengeteg folyadék.

Vivien dorottya (12): én sokat futottam , és nem ettem kenyeret , és este mindig csináltam 30 db felülést ,10 db vekfőtámaszt

Kriszti (40): Kevesebb kalória

Anna (22): kisebb adagok, sok mozgás, sok folyadékbevitel

Erika (26): Napi ötszöri étkezés mindig csak kicsit!

Gábor (47): elhatározás,napi kb 600 Kcal

Tibor (65): kontrolált táplálkozás és több mozgás

Edina (44): Elszántság, kitartás.

Eszter (53): Visszafogott, napi 5 szöri étkezés, és a mindennapi mozgás.

Ildiko (54): A mindennapos tornaval ertem el sikereket.

Eszter (25): Mozgás, kezdésnek legalább heti 1x, valamint az étkezésen való változtatás.

Imre (23): étrend váltás

Hanga (36): Nem eszek cukrot,feher lisztet, tejtermeket (kiveve natur joghurt, kefir), tojast, hust keveset.

Sándor (44): Először a méregtelenítés ( 10 napos citrommal) valamint kalóriaszámolás + mozgás.

Nóra (20): A rendszeres (napi) komditermi hasznalat.

Andrea (34): Este hat utan nem ettem

Violetta (47): most legujabban a hold dietat probaltam ki bar meg sak egy rovid ideig csinalom az eredmenyekkel nagyon is meg vagyok elegedve

Piroska (43): Csökkentettem a szénhidrát fogyasztását

Ildiko (43): Bocsi Viki testreszabott tanacsadasaval

Gyorgy (45): azota megiszom a napi 3 litervizet , es elkezdtem az alma ecetes dietat.

Erika (56): Mozgás, a táplálkozási szokások változtatása.

Mónika (46): éhezés nélküli fogyás

István (41): Koplalás nélkül kipróbáltam a ganoderma gyógygomba tartalmú zöldteát ill. kávét. Lúgosít és pörgeti az anyagcserét. Kb. 1 hónap alatt 6 kg-t fogytam.

Rozsa (60): grapfruit minden fo etel elott !! es minden reggel fel citrom leve egy kis langyos vizben.

Bia (18): Napi minimum 2 óra mozgás, napi 5 étkezés, sok, folyadék, zöldség és gyümölcs de emellett nem vetettem meg a húst sem és a csokit sem :D

Andrea (48): Novemberben mütötték a könyököm és mivel elötte abbahagytam a rendszeres mozgást a fájdalmaim miatt 5 hónap alatt felszedtem 6 kilót, ami rettenetesen zavar. Még csak pár hete kezdtem el megint mozogni és jobban odafigyelni az étkezésre. Nem kezdtem el rohamosan fogyni, de elindult lefelé a mérleg mutatója és fittebbnek érzem magam. Edzésnaplót vezetek, amibe beleírom a napi edzésadagot és hogy mit eszem (a nassolást is szigorúan!), meg a reggel mért súlyomat.

Boglárka (24): Diéta kardióval, majd kemény edzés sporttáplálkozással

Mária (55): C.és MagneB6.vitamin,almaecet,Norbi mikor mit ehetünk.Súlyzós edzés. Kalóriabevitel csökkentése.

Marcsi (55): A teszt segített elindulni a dietetikusom által segített úton. A testem változik a labor eredményeim javultak.

Angéla (40): Az elszántság a mozgás területén.

Bea (38): Elhagytam a fehérlisztet, cukrot, édesítőket, tartósítószereket. Sport.

Marika (65): Még nem sikerült elkezdenem a fogyást.

Kata (58): étrenden való változtatás: - reggelire joghurt zabpehellyel, - normál ebéd - vacsora natúr kefír, fél magos kiflivel, - este 18.00 óra után csak folyadék, - napi folyadékbevitel emelése, - gyümölcs, zöldségek, saláták, - rendszeres mozgás: napi 3 km futás, kerékpározás, - eddig: 1,5 kg mínusz, lassan, de biztosan

Edit (32): Nem küldtetek semmit a tesz kitöltése után

Laura (20): Nem eszek annyit. Inkább iszok sokat vizet. És nem is vagyok éhes. Köszi mindent.?

Georgina (27): Az segített a legtöbbet, hogy nem egyedül csinálom, mert a családom segít.

Ádám (22): Kontrollálni tudtam saját magam.

Márta (44): Nem eszem kenyeret csak reggel.Kevesebb édesség és persze több folyadék.

Laci (39): Gondoltam összeírom, hogy milyen sikerem volt a saját fogyásomban, és ezt nagymértékben a fogyas.info-nak köszönhetem. 39 éves vagyok, nem volt nagy súly pluszom, csak a hasam zavart, és éreztem, hogy lomhábban mozgok. 77-78 kiló voltam, és ez sok volt a 168 cm-es magasságomhoz. Elkezdtem mozogni egyre többet, ezt sikerült megcsinálnom. Majdnem naponta lementem futni vagy focizni. Ez jól esett, de a testsúlyom nem csökkent sajnos ettől még. Ekkor találtam rá a fogyas.info cikkeire és a “6+1-es diétára' Azt hamar megéreztem, hogy az étkezéssel van a gond. A baj az volt, hogy soha nem tudtam változtatni a szénhidrátos, kólás, csokis étkezésemen. Gyakorlatilag reggel-délben-este ettem édességeket, kenyeret. Nem csoda, hogy nem fogytam. A fogyas.info-n nagyon sok anyagot találtam és elkezdtem képezni magamat. Rájöttem, hogy nem tudok dolgokat, nem világos, hogy mit eszek, az mit tartalmaz. Felszínesen tudtam pár adatot, de rá kellett döbbennem, hogy ez messze nem elég. A 6+1-

Anikó (38): Az ételek glükémiás indexe alapján terveztem meg az étrendem, igyekszem emellett a napi szénhidrát bevitelt 160g körül tartani, 5 étkezésre bontva. Kétnaponta 'sportolok', ami - kisbabával vagyok itthon - másfél-két órás babakocsis sétát jelent. És hegyen lakunk :D. Naplózom, hogy mit eszem és hogy mennyit iszom, így könnyű mind az ételekre, mind a napi 2,5 liter víz bevitelére figyelni.

Éva (31): 90 napos diéta - két hónap alatt 15 kg.

Szilvia (42): Az étkezésre próbáltam odafigyelni, nem nagy sikerrel.

Adriana (44): több folyadék fogyasztás, rendszeresebb mozgás

Évi (32): kevesebb adagokat ettem és mozogtam

Éva (31): sok zöldség saláta és mozgás

Zsanett (32): gyümöcs,zöldség,mozgás,4liter folyadék v?z és zöldt tea,adipex szedése

Ági (31): Figyelek, hogy mit eszem.

Vali (26): Életmódváltás. Heti 3-4 alkalommal mozgás, sok zöldség, hús, folyadék.

Zsuzska (22): Napi torna + elkezdtem a 90 napos diétát.

Judit (61): Az etkezessel kapcso;atos tanacsok.Hanyszor enni,menyit,mit..Foleg tobb folyadekot fogyasztok

János (40): kenyér mellözése,illetve adagok csökentése

Jutka (47): vacsora kihagyása kenyér

Zsu (37): A ruháim, egy számmal kisebb kell.

Bea (25): Mozgás

Edina (47): Mozgáshoz szoktattam az eddig lusta kutyámat!

Andrea (50): sokkal kevesebb bevitt etel es hozza etvagycsokkento pirula,es hozza Lipo+ liqvid es egy jo kondigep amit mindenmasnap hasznalni megha nem is orakat de mozogni es nem enniEn sok zoldseget eszem hussal mert ha nem eszem hust elgyengulok annyira hogy ajulas kerulget.mindenkinek megkell talani a megfeleo dietat.Igazan nincs egyforma recept mnert mindenki kulon egyeniseg.Ez nagyon fontos.

Krisztina (43): sok víz fogyasztása,szénhidrátok kiiktatása.

Erika (50): Elsőre elkezdtem reggelizni. Délután pedig próbálok nem enni szénhidrátot. Még nem mérem magam.

Timi (39): A fogyás szerintem csak kombináltan és lassan kivitelezhető, így számomra a testmozgás, zöld tea fogyasztás és az étrendem módosítása együttesen vezetett már korábban is eredményre, most is ezzel próbálkozom.

Hajni (19): Nem fogyasztok cukros üdítőket. csak vizet. Nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok.

Erzsébet (51): Kevés kalóriabevitel.Igaz nagyon nehéz volt mert mindig éhes voltam

Enikö (28): almaecetes vizet iszom,nem eszek kenyeret sem cukros ételeket, semmi édesség és amikor idöm engedi mozgok, este 7 után már csak vizet iszom

Alexandra (24): Megfelelő étkezés 160 gr Ch be tartása ,szénhidrát számolás

Krisztina (24): Kicsivel többet mozgok, és átalakítottam az étrendemet!

Vera (45): nem ettem csak minimális kalória bevitel volt

Gabi (44): Több mozgás, kevesebb étel, több ásványvíz.

Anna (62): mozgás, kertészkedés, diéta, folyadék

Betti (40): Napi többszöri étkezés, kisebb mennyiséggel és zéró szénhidrát. Semmi lisztes és cukros dolog és sok víz fogyasztásával. Ezt szigorúan betartva két és fél hónap alatt 15kg mínusz. 68 kg-ról 53 kg-ra. Ezen idő alatt nem sportoltam. Azóta lazítottam a diétán, viszont beépítettem rendszeres testmozgást, de a nehéz emésztésű szénhidráttal teli ételeket azóta is mellőzöm. 1-2 kg jött vissza, de azt tartom. Azóta eltelt 1 év.

Judit (44): sport

Melinda (40): mozgás, mérsékelt táplálkozás

Éva (61): 90 napos diéta, már az is siker, hogy jobb a közérzetem. De még csak két hete élek így, 3 kg-mal kevesebbet mutat a mérleg.

Mónika (44): A rendszeres táplálkozás és a mozgás bevezetése. A türelem és a kitartás fontossága.

Ilike (54): Étkezésem radikális megreformálása és minden délután 45 perc torna (DUCI TORNA - NORBIVAL) segítségével. Egy hete csinálom és fogytam 2 kg-ot.

Ilona (50): életmódváltás

Zita (25): kevesebb szénhidrát, sok folyadék, naponta minimum fél óra mozgás

Brigitta (35): Szénhidrát bevitel nagyfokú csökkentése, Update1 kódos termékekkel és persze napi 30 perc mozgás!!!

Beatrice (15): Naponta ötször étkeztem és legalább 3 liter vizet megittam.Nagyon kevés húst ettem, viszont annál több zöldséget (főleg répát, uborkát és karfiolt). Heti háromszor 2 és fél órás aerobik- és kétszer 1 órás táncedzésre jártam. Próbáltam többet pihenni és gyalog járni (pl. iskolába, munkába).

Éva (63): A szénhidrát a cukor elhagyása és esti torna

Piroska (46): Zumba, hetente 2x, tarsasagi tanc hetente 1x, gyalogolas minden nap hegyre 20 percet, egeszseges taplalozas, adagok csokkkentese - 4 kg-ot fogytam

Zeller (39): Reggelire gyümölcsöt eszek, vacsira pedig szénhidrát mentes kaját.

Zsanett (27): 13NAPOS DIÉTA,TÖBB MOZGÁS ,EDDIGINÉL KEVESEBB ÉTEL FOGYASZTÁSA,BÚZALISZT TÖRÖLVE!!!!!3-4 LITER VÍZ NAPONTA

Ilona (55): Az étrend átalakítása és több mozgás.

Zoltán (40): Mozgás, minimális szénhidrát és cukor bevitel

Mmarika (42): Mozgás, étkezés, viz fogyaszt?s.

Tímea (46): heti 4x1 óra sport, napi 20 perc sport otthon, hétvégén több óra tánc, turbó fogyókúra étrend-Gastroyal=nem éhezek

Nóra (23): kevés szénhidrát, édesség

Katalin (45): tobb gyumolcsot es zoldseget eszem

Rebeka (20): Candida diéta és mindennapi sport (futás, edzőterem vagy jóga)

Maja (44): az etrend megvaltoztatasa teljesen kihagytam a kenyeret es a teszta feleket

Marika (28): Nem ettem degeszre magam.Este 17órától pedig csak vizet iszom.Mostanában fél óra hasprés,fél óra lábemelés.

Erika (55): használom a kalória táblázatot

Tünde (45): napi rendszeres mozgás a friss levegőn, tempós séta, 30-90 percig

Violetta (48): megvaltoztattam az etkezesi szokasaimat,lemondtam az etkezes kozti nasolasokrol,tobb gyumolcsot es vetemenyt eszek

Lilla (36): Sok fehérfe hust ettem salátával-káposztával nagy akarat ero kell három nap kell hogy megszokja a szervezet hogy kevesebbett eszel utánna már nem kíván annyi energiát táplálékot és gyogyteák zold tea stb.

Alexandra (22): Sportolás, odafigyelés arra, hogy mit eszek ( pl.: tartalmaz e szinezéket, édesítőszert a termék....stb)

Tünde (41): Zsírégetés harcosai módszer alapján ( étrend-mozgás) sikerült 8kg-tól megszabadulni.

Zsóka (38): Akkor konkrétan nem ettem.

Attila (57): 10 kg. De azért mert magasabb volt a cukrom és 200 gr, széndidrátor fogyasztok azóta

Viki (25): Rendszeres mozgás és a csökkentett kalóriabevitel

Vivien (29): több sport és az étkezésben való odafigyelés

Inez (20): Kenyér és cukor mentes élet

Petra (25): Több vizet iszom, heti 4-5 sport, este csak zöldség és fehérje, kb 1 ig nasi megengedett, mert nap során felhasználom a bevitt energiát, persze nem egy tábla csoki egyszerre :)

Edit (25): Életmódváltás

Brigitta (23): étvágytalanság

Mária (55): Korábban napi 3-szor ettem nagyon keveset, de nem fogytam egyáltalán. Mostanság kicsit másképpen étkezem, 5-6-szor naponta keveset, kerülöm a kenyeret és a cukrot, csokit minimálisat de még eszegetek. A lényeg, lement kb 1 hónap alatt 3 kg. :)

Éva (41): duci-tréning,sok folyadék

Andrea (49): még nem rendeltem ezen az oldalon keresztül

Kati (37): Reggelizek es sokszor eszem keveset . Ugy néz ki , elindult .

Tünde (50): Talán a Króm és hát mozgás.De ez csak mos jelentkezett,miután betöltöttem az ötvenet:))))+7kg

Kata (31): Fitness, többszöri, de kevesebb étkezés, természetesen sok folyadék bevitele!

Brigitta (39): Mozgás, kalóriaszámlálás

András (65): napi többszöri, kevesebb étkezés, zöldségek fogyasztása

Zsike (55): még sohasem fogyóztam

Réka (18): Sport és odafigyeltem arra,hogy mit eszek.

Tamas (40): Napi max 1500kaloria. Crom tabletta. Acai bery tabletta.

Linda (27): Elhagytam a finomított cukrokat és a fehér lisztet.

Renata (41): más étkezési kultúra,napi kalória bevitel csökkentése

Tímea (35): kalóriaszámolgatás szigorúan

Valéria (43): A lisztes cukros dolgok elhagyása,

Monika (24): renceres etkezes

Richárd (32): Rendszeresebb étrend.

Ágnes (55): mindent ettem, de kevesebbet

Mónika (26): Még nem vált be,de csak diétával probálkoztam

Klaudia (22): Kevesebbet eszek és az édességet próbálom kiszorítani.

Anita (40): Kaloriaszamlalas, sport

János (55): monitorozás

Lives (20): életmód váltás

Szilvia (52): áttértem a Norbi update ételekre

Hajni (37): Napi 5-ször ettem. kis mennyiséget csak fehérjét és zöldséget, gyümölcsöt. Semmi főtt tészta, semmi kenyér

Ani (25): mozgás, diéta

Katalin (53): Jártam akupunktúrás kezeléseken és ez sokat segített, mert jobban be tudtam tartani az ötszöri étkezést, azonkívül a tornázást is.

Helen (19): Napi 1 étkezés tudatosan

Naola (19): Sok mozgás. Pedig nem annyira étkeztem egészségesen. Csak vissza fogtam a magam, és ha ettem is édességet csak nagyon keveset.

Anna (57): Tobb folyadek, kenyeret egyaltalan nem eszem. Igazabol en nem dietazom hanem naponta 5-6 etkezem keveset. Igy 3 kg fogytam Heti egy alkalom 1 ora seta

Máté (19): A 90 napos diéta hozta meg nekem a várva várt sikert, 3x csináltam végig, mellette persze mozogtam rendszeresen!

Timi (41): Rendszeres mozgás és megfelelő étrend kialakítása.Olajok,zsírok ,szénhidrátok utóbbi részben törölve az étrendből.Sok saláta és csirke hús fogyasztása.

Hegyi gabriella (29): étkezés megváltoztatása és rendszeres edzés

Andrea (42): A finomliszt, cukor elhagyása. Gluténmentes étrend, mozgás. Gyógyteák fogyasztása.

Eva (28): torna

Zita (18): sok mozgás

Györgyi (50): Sok zöldség és a mozgás

Anikó (28): Sokszor enni keveset + testmozgás

Vivi (19): A gyümölcs, zöldség fogyasztása és a mozgás. Igaz nem sokat fogytam, de próbálok mindig keveset enni 5-6 alkalommal egy nap, csak pár kilótól akartam megszabadulni, aminek a fele már sikerült is. A napi folyadék mennyiséget is növeltem. Most már a szervezetem igényli is a folyadékot, aminek nagyon örülök.

Martina (32): reggelire 2 puffasztott rizsszeletet ettem felvágottal, ebédre a szokásos ebédet, és utána már nem ettem semmit. mellette napi 30-45 percet sétáltam futópadon. ennek eredménye 8 kg mínusz 2 hónap alatt. most nem tudom miért megállt a fogyásom.szerintetek miért?

Évi (49): Szerelmi bánat.

Dorka (26): estére nem ettem haéhes voltam ittam inkábba valamit.

Szabina (19): Kenyér, cukor kivonása az étrendemből, egészséges, rostokban és vitaminokban gazdag ételek. Rendszeres mozgás.

Erzsi (60): Számomra sokkal vékonyabb lett a PÉNZTÁRCÁM...

Ivett (28): almaecet

Margit (60): Talan hogy jobban oda figyelek hogy mennyit iszok es mennyit eszek es mikkor

Jucus (59): az hogy elkezdtem figyelni arra,hogy mit eszem és amit eszem hogyan készítem el.

Attila (18): El?ször is lemondtam a cukros ételekröl, italokrol. Nem fogyasztottam lisztes ételeket... Bio étrendre váltottam.

Mária (50): rendszeres testmozgás - torna, úszás tudatos táplálkozás - szénhidrát bevitel csökkentése

Barbara (46): Flabelos gépet vettem..nem eszem kenyeret..tésztát..január harmadika óa..hét kiló ment le..

Bea (53): Több víz, zöld tea fogyasztása. Kevesebb szénhidrát bevitele.

Ágnes (41): Lúgosítás. Próbálok minél több ételt lecserélni az étrendemben, ami inkább lúgosít és elhagyni azokat, amik savasítanak.

Annamari (22): mindennap futottam és öt féle felülést csináltam

Enikő (19): rubint rékás edzés

Alfréd (40): Eddig csak nézelődtem,és így pár napja csinálom. ...de már egy kilót sikerült fogyni.

Éva (42): A megrendelt fogyasztó tabletták megérkeztek kb. 10 napja szedem! Még nincs mit írni róla!

Evelin (24): Narancs diétázom :) és minden nap legalább 40 percet tornázom!:)

András (33): A diéta szigorú betartása ,ami a legfontosabb és egyben a legnehezebb.Sok-sok mozgás.

Ildi (52): Nagyon sok edzés ,kardio

Erzsébet (43): jobban oda figyeltem az étkezésemre :)

Viktor (24): Több mozgás, kisebb adag ételek, cukor és finomliszt fogyasztásának minimalizálása.

Noémi (18): futás és kardio együtt (kardio nem mindig) emellett próbáltam odafigyelni mennyit eszem

Peter (62): Heti 4 edzes (2 kondi -2 kardio ) szelektiv taplalkozas 108,9 kg/jan.3. 99.7kg/marc.10.

Klára (27): A stressz csökkentése. Kiiktattam az életemből rengeteg olyan dolgot, illetve személyt, ami stresszt okozott, és újraszerveztem a napirendem. Megengedtem magamnak, hogy többet figyeljek magamra.

Etelka (41): Sok folyadékot ittam...nem ettem kenyeret pl.,..sokszor ettem keveset

Zsolt (31): összességben kevesebb kenyeret eszem, este 6 után már nem eszem

Enikő (46): Szénhidrát mentes étkezés, minden nap edzés.

Judit (50): Mérsékletesség

Judit (35): mozgás sok zöldség sok folyadék

Izabella (46): mennyiseg csokkentese

Lívia (47): Mozgás

Barbi (23): Rendszeres mozgas, es a rendszeres (lugosito) gyumolcsok fogyasztasa

Mária (37): torna

Rita (24): Étrend változás

Ágnes (61): Átgondoltam, milyen étkezési szokásaim vannak, ami miatt hízom, és hogy tudok ezeken úgy változtatni, hogy fogyjak, de a komfort érzetem is megmaradjon.

Luca (61): Odafigyelés az étkezésekre, fehérjében gazdag,szénhidrátokban szegény étrend kialakítása 'kalória.számolgatós' módszerrel.

Klaudia (23): Naponta többszöri étkezés, és figyelni mikor, mit, mennyit eszem. Fontos az is, mennyit iszik az ember.

Zoli (49): Kcaĺ bevitel / kiadas

Linda (29): Az oldalról rendelt vitaminok segítettek a fogyás elíndításában,és mostmár jobban odafigyelek arra,hogy mit és mennyit eszem. S mindemellett eljárok tornázni.

Barbi (36): Minimális kenyér/pékáru,burgonya és rizs fogyasztása,illetve tésztafél?k mellőzése

Hanna szidónia (23): Sport, változatos étrend, hetente egy szelet csoki (halál komoly)

Ákos (19): minden nap lejártam kondiba

Ibolya (27): RENDSZERES MOZGAS

Anita (34): kevesebb kalória bevitel, mint az alapanyagcsere.

Nikolett (40): nem eszem kenyeret,tésztát,cukrosat,szénhidrátot.

Amarilla (33): Bikini Body Katus Attilával - torna napi 4x, mindig hagytam a tányéromon ételt ( gyomorszűkítés házilag ), zöldségek és gyümölcsök napi fogyasztása, édességből csak a Nutella és a fagyi maradt.

Anita (41): több folyadék bevitel kevesebb evés

Tibor (49): Sajnos lassan megy,mivel túl falánk vagyok(ünnepek).A kitartás a fontos és 5-6 kg-ot szeretnék fogyni!-A gyakori kis étkezés,ami segít a fogyásban.

Gyöngyvér (44): A szokásos napi ételmennyiség 4 v. 5 adagra porciózása a napi 2x-i étk. helyett, sok víz, torna.

Ágnes (30): egyedül élés sokáig

Andi (28): Edzés, egeszséges ételek, napi 5 étkezés

Niki (28): önkontrol, tudatosság és akarat

Csilla (38): Tisztába lettem a zsír és a szénhidrát égetés közti különbséggel ami sokat számít

Marianna (36): du-2 óra után nem ettem. 2-hét alatt lement 4 kg. de utána már sajnos nem bírtam tovább és 2-hét alatt vissza jöttek a kg-ok.

Bernadeta (19): Napi többszöri étkezés persze kis adagokat és a mozgás természetesen.

Dávid (35): norbi update 1-es kód + kalória számolás (1300 kcal/nap)

Sára (25): 90 napos diéta + fitnesz heti 3x

Zsuzsa (62): Kalória szerint étkezem. Naponta 1000-1200 kal. fogyasztok. Mellette egy kicsit tornázom és legalább fél órát sétálok.

Vali (68): Erre nem tudok válaszolni, ha tudnám nem okozna gondot a további teendő!Talán ha az esti vacsorát elhagytam./Soha nem ettem ki a hőtőt,ennek ellenére talán akkor fogytam/

Gabriella (45): Sok-sok folyadék fogyasztása

Ági (30): Agyban dől el, ha nincs meg az elhatározás akkor nem is lehet lefogyni.

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Mária (20): Az étrend átalakítása és a megfelelő folyadékbevitel.

Laci (20): több zöldség és gyümölcs, kisebb adagok étkezésekkor

Marianna (36): A gyömbér azthiszem segíteni fog....

Judit (45): Torna, torna felülés.

Orsolya (25): Rengeteg edzés, diéta és vitaminok sokasága. :)

Zsuzsa (27): Tobb folyadek bevitel

Teréz (63): Folyadékot sokkal többet fogyasztok, az étkezések számát növeltem, viszont a mennyiséget csökkentettem,

Rene (46): Muay Thai edzés

Évi (27): a kevés kalória bevitel

Barbara (19): Megszabtam hány óráig ehetek

Szilvia (34): Étrend

Zsuzsi (41): sokszor keveset és szénhidrát menteset.

Irén (52): A folyadékfogyasztásra figyelek oda, csak liszt, cukor, zsír,olajat nem eszem, heti 3x4x tornázom alkalmanként 30-40 percet.

Évi (23): Amikor végre rászántam magamat, hogy heti háromszor edzek.

V (36): Két hetes diétával kezdtem utánna több mozgás mellett jobban figyeltem a bevitt étel mennyiségére,cukrosat,fehér lisztet és kenyeret semmilyen formában nem eszek.

Krisztina (35): kenyér és a cukor elhagyása, sok folyadék, több mozgás

Emi (63): még egyiktől sem fogytam le

Viki (40): Több folyadék (víz), kevesebb nasi (sajnos) :-(

Erzsébet (52): Egyszerűen csak az 1500 kalóriát tartom. Mindent megeszek, csak ne lépjen túl a napi 1500 kalórián. Azonkívül próbálok minél többet inni. Sajnos ez nálam nem túl sok, de igyekszem. Most a napi kettő és fél, három liternél tartok, ami természetesen semmi más nem lehet, csak tiszta víz.

Ibolya (55): elhagytam a kenyeret beiktatam a zöldségeket .salátákat elhagytam a köreteket

Sara (24): Nem eszek 18 óra után, több folyadékot iszom, stb

Timea (21): Rendszeres torna,18 ora utánni evés elhagyás,és a cukor/édesség elhagyása

Renata (28): lisztes es cukros etelek 95%-os mellozese

Katalin (62): Erősen lecsökkentettem a szénhidrát bevitelt és beiktattam napi fél óra könnyű tornát. Követtem a kapott tanácsokat, és bevált.

Zita (37): A diéta betartása,és az edzés.

Ági (51): Átértékeltem a folyadék bevitelemet, és az étkezések időpontját, megtanulta, lassan rágni, módszeresen enni

Andrea (48): Amikor Adipexet ettem, de ma már az sem használ.

Zoltan (45): nem eszem zsirt

Ildikó (40): Belekezdtem a cellRESET fogyás programba ami fantasztikus!

Marianna (41): most jelenleg nem eszek húst és hústermékeket tartalmazó ételeket, de azért nem fogytam olyan sokat.

Zoltán (57): Edz?s,hetente 3x1óra, ?trend váltás,17.00 ut?n már nem ettem a liszt,cukor,keny?r csökkent?se.

Klára (52): Paleo étrenddel, de nálam csak pár kg-ról volt szó. A lányom találta ezt az oldalt. Főleg miatta olvastam és kíváncsiságból töltöttem ki a tesztet. Egyébként Ő is kitöltötte.

Ági (25): a fehér kenyeret felcseréltem rozskenyérre,több gyümölcsöt és zöldséget eszek :)

Attila (28): Több folyadék,mozgás és az étkezéseimre nagyobb figyelmet szántam

Ágnes (55): az adagokat csökkentettem

Ilona (59): Rendszeres mozgás (nálam heti 2x 1 óra), sok gyaloglás, fehér kenyér és egyéb búzából készült termékek fogyasztásának minimalizálása.

Petra (19): kevesebb és egészségesebb étkezés.

Gyöngyi (35): Lemondtam a kenyérről, a péksüteményekről és sokkal kevesebb édességet eszek. Zöldséget eszek a kenyér helyett.

Krisztina (37): Delutan mar nem fogyasztok cukrot es szenhidratot. Az elejen nagyon nehez volt, de most mar egeszen jol megszoktam. :-))

Marcsi (43): 24 évesen 7és17 italporral 24 kg

Veronika (20): Nekem az segített sokat, hogy napi 3 liter vizet mindig megittam :) Persze mellette tornázok is és semmi édesség :) Az édesség vágyadat csillapithatod gyumolcsokkel (én ananászt, kiwit és narancsot szoktam enni), de például a mandula és a foldimogyoro is nagyon segit :) És ne feledkezzunk el a savanyú káposztáról sem, ami tényleg nagyon hasznos :) És had írjam ide, hogy 4 hét alatt 8 kg-tól szabadultam meg :)

Mónika (37): Szénhidrát bevitel csökkentése

Eszter (42): Szenhidrat megvonas

Melinda (20): Étrend váltás és szoba biciklizés két naponta minimum 40perc

Marianna (49): több folyadék bevitel oda figyelek mikor mit eszem

Zsuzsa (29): Kevesebb és egészségesebb t?pl?lkoz?s,es több mozg?s

Csilla (28): Diéta, napi min. 2 l víz, és heti 3 alkalommal mozgás.

Nikolett (28): Legfőképpen a rendszeres testmozgás. Nagyon hatékony a szaunázás. És természetesen jobban odafigyelek az étkezésemre.

Vivi (20): Kevesebbet ettem

Erika (47): Sport és étrend váltás.

Edina (20): Kevesebb etelmennyiseg es tobb sport .

Anita (33): Mozgás+diéta

Anikó (33): rengeteg edzés és nem eszem finomított szénhidrátokat.

Rita (48): 2 évvel ezelőtt... 7 hónap alatt, 35kg.... 6+1-el...,, :-) Most neki ugrok még pár kg-nak... :—)

Erika (54): Amikor a kalóriát számolva le tudtam mondani a nassolásról.

Monika (32): Dieta

Katalin (33): kenyérfélék, tészták, cukor megvonása

Vanessza (31): Kevesebb szénhidrát és zsír,több fehérje,zöldség és gyümölcs és torna

Anita (26): Joforman csak feherjet eszem,stevia edesitoszert hasznalok,es kokusz olajjal fozok.so helyett pedig himalaya so es kenyer helyett ha neha szukseget erzem puffasztott rizset fogyasztok.

Maggi (39): szénhidrátdiéta, heti 3x1 óra aerobic

András (64): visszafogott étkezés, fogyasztóöv, kemény fizikai munka, futás

Marika (57): 4 hete csak paleo-t eszem, ez alatt 3,8kg-t fogytam, kevésbé vagyok fáradékony

Nati (26): A szétválasztó, vagyis a 90 napos diéta :) Több mozgás beiktatása

Erzsi (60): az egészséges étkezés,elhagytam a cukrot,lisztet,keményitőt,helyette sok zöldség,hal,gyümi és napi 25 perc torna.

Zoltán (41): Egy időben elhagytam az étrendemből minden pékárút.

Ilona (64): Dukan diéta 14 kg és 3 éve nem híztam vissza

Ildikó (32): Rendszeres testmozgás.

Renáta (34): Elkezdtem tornázni rendszeresen. változtattam az étkezési szokásaimon, jelenleg 3 hét alatt 10 kg-ot fogytam.

Mercédesz (23): Bio karnitin

Borbála (21): sokat mozogtam, tornáztam és több vizet ittam, valamint jobban odafigyeltem arra, hogy mit eszem és mennyit

Niki (23): Fitness Junkie 30 napos program

Vivien (29): Torna,bicikli

Hajni (30): kenyér,tészta,cukrozott üdítők elhagyása

Patrik (33): A szénhidrát és cukor fogyasztásának minimalizálása, a szénsavas üdítőitalok elhagyása, és persze valamennyi mozgás.

Tamara (30): Sokszor kis mennyiséget ettem, sok folyadékkal, a sovány tejtermékeket választom inkább az eddigiek helyett.

Viki (18): Kalória számolás

Eszter (24): Teljesen kihagyom a kenyeret és péktermékeket, valamint a hozzáadott cukrokat az étkezésemből.

Hilde (25): cardio tréning!!! váltottam a rosszul bevált formulán, pl.: hogy sokat kell futni egyenletes tempomba.

Zsuzsa (54): Még az 'elején' vagyok és csak kb. 3 kg körül fogytam ( két hét alatt) De ami ehhez vezetett, az a tudatos táplálkozás,( saláták, zöldségek, gyümölcsök, sovány húsok) egészséges és nem hizlaló ételek fogyasztása, a kenyérfélék és édességek szigorú elhagyása,helyette teljes kiörlésű termékek, abból is napi max. 2 db ! Napi 5-szöri kevés étkezés,amibe mindig legyen gyümölcs, zöldség! Este 6 után már nem evés !!! Plusz napi 20 perc torna, és napi 1,5 km futás. Ez eleinte elég nagy áldozat és lemondás, de meg lehet szokni ! A cél: 68-69 kg , már 'csak' 22 kg-tól kell megszabadulni ! A sikeres fogyás titka a tudatosság, minden az 'agyban' dől el ! Ne akarjunk gyorsan fogyni ( pl. 1 hónap alatt 16 kg-ot) mert az soha nem lesz tartós. Nincsenek 'csodapirulák', csodaszerek ! A lassú, de biztos fogyás titka : az életmódváltás és táplálkozásváltás! A fogyásért igen is tenni kell, a nem jön magától ! A mozgás és sportolás elengedhetetlen ehhez, kb. 50 %-ot tesz hozzá ! Ja és ne mérjük magunk

Bernadett (24): Heti 4-5x1óra Karido. Napi ötszöri étkezés, az adagok csökentésével természetesen. Kedvesebb cukor és szénhidrát bevitele.

Attila (40): betartottam a dietat

Ani (49): akkupunktúrás kezelés, calanetics torna

Évagabi (61): Nem eszek kenyeret, krumplit, rizst,tésztaféléket.Schaket iszok és a szervezet zsírtartalékát használja az emésztéshez.

György (44): A kitartás és a cél, s a múlt elleni küzdelem.Táplálkozás terén pedig az egészségesebb ételek, azok is mértékkel!

Ilona (51): minden reggel iszom étkezés előtt egy pohár almaecetes italt amit mézzel és citromlével kiegészítek délben rendesen étkezem délután gyümölcs és sok sok folyadék természetesen a zöld tea nem hiányozhat este is csak könnyű vacsora az édességet nagyrészben ki iktattam csak néha eszem

Edith (31): A sikeres akcio nalam a gluten mentesseg volt!Igaz nagyon nehez,mert akinek fozni kell nap mint nap a gyerekeknek,es a konyhaban surog forog annak nagyon nehez ellenallni!!!

Judit (35): Sok sport, tudatos étkezés

Juraj (30): Az hogy akkora volt már a hasam hogy nem tudtam bekötni a cipőfűzőmet.

Berni (33): konkrét menü és mozgásterv, sok folyadék

Zsuzsi (44): Szénhidrát elhagyása az étrendből. Folyadék bevitelre való odafigyelés. Rendszeres étkezés.

Agota (26): sport,etrend valtoztatas és recode használata

Gábor (30): A tanácsaitokat megfogadtam és változtattam az étkezési szokásaimon. Jobban odafigyelek arra hogy mit eszek, csökkentettem a cukor bevitelt és próbálok csak teljes kiőrlésű kenyeret enni. Növeltem a mozgás mennyiségét, most már nem itthon tornázok (ez kb. 20 perc volt reggelente amikor csináltam). Heti kétszer eljárok edzőterembe. Ez egy kombinált cardio és erőnléti edzés, kb. összesen 2 óra per alkalom. Edzés előtt fél órával meg szoktam inni egy 2000 ml-es L-karnitin zsírégető koncentrátumot, hogy felgyorsítsam a zsírégetést az edzésem során. Vitamint is elkezdtem szedni, hogy megfelelő mennyiségű ásványi anyagot vigyek be a szervezetembe illetve hogy csökkentsem az étvágyamat. Az elmúlt 2 hónap alatt kb. 7 kg-ot fogytam. Úgy érzem, hogy jó úton haladok. :)

Krisztina (36): Nekem ,mivel mozgásban kotrlátozott vagyok,így maradt az úszás és a kerékpártozás!Mivel kerékpározni nem merek a csipő műtétem után,így Úszni járok kb.:1 hónapja napi 2h-át!Persze az evésről is lemondtam,teljesen zsír és olaj mentes diétán vagyok! Párolt zöldség,párolt hús,teljes kiörlésű kenyér vagy zsemle,sovány felvágott,és persze rengeteg gyümölcs!!!Az első napok,hetek nagyon nagyon nehéz,volt és igazából a fogyásom akkor indult meg mikor elkezdtem úszni,addig hiába tartottam be a diétát nem ment le 3 hónap alatt eghy deka sem! De kitartok az Úszás melllettt és remélem látható eredménye lesz 1 éven belül!

Katalin (42): gyümölcs ,zöldség smoothie-k fogyasztása

Ágnes (33): Mindennapi (legalább 1 óra)edzés, kenyér elkerülése, sok folyadék ivása.

Erzsébet (32): Minden kipróbált fogyáshoz vezetö dolgok,mint pl. a diéta nálam -4kg megvolt,de azután megállt a tudomány nem megy le tovább és ez elszomorít. Na meg hamar vissza is jön

Rita (36): Kettő is volt,de sajnos egyik sem maradt végleges,bár ez valószínű a mozgásszegény időszakokból fakadt.Az egyik és ez volt a tartósabb.napi torna,délután már csak gyümölcs.A másik a szétválasztó diéta.

Emőke (34): sok folyadék, kevesebb kaja, sok gyümölcs, zöldség

Kriszti (28): mozgás

Edit (53): a 90 napos diéta

Csaba (28): étrend+edzés

Zsani (21): Teljesen kizártam a csokoládét az életemből és a cukros üdítőket, a teát is édesítővel iszom (ha iszom), és naponta elfogyasztok kb. 3 liter vizet.

Rozália (50): Már este öt után nem ettem semmit, elhagytam a fehér kenyérféléket és többet mozogtam például futottam minden nap 2 km-t

Beatrix (37): 3 liter vizet iszom,? próbálok többet mozogni.

Ilona (60): Az étkezések gyakoriságának növelése -2-3 alkalomról 5-6 alkalomra,valamint a mennyiségek - számomra jelentős- csökkentése. Az utóbbi nagy önfegyelmet igényel!!

Zsuzsa (54): Szinte teljesen elhagytam a fehér kenyér és péksütemények fogyasztását.Cukor helyett édesítőszert használok, igyekszem sok fehérjét tartalmazó ételeket enni. Igyekszem a folyadékbevitelt is növelni,mert sajnos elég kevés vizet iszom.

Nikolett (15): Sport

Anna (54): Étrend változás,torna

Marianna (43): Rendszeres étkezés, mozgás.

Emese (47): Mozgás

Nikolett (29): rendszeres testmozgás, édességek elhagyása

Moncsi (22): Megfelelő táplálkozás es rengeteg edzés, főként cardio jellegű, de erősítés is volt benne, plusz nagyon sok vizet es zöld teát ittam

Meli (33): diéta+mozgás

John (28): Kevesebb cukor, több mozgás.

Bea (36): Ganoderma lucidum

Eliza (41): A cukor,édességek teljes elhagyása pótlása steviával,mézzel. Még több mozgás .Sok gyümölcs és zöldség fogyasztása.Nagyon nagy akarat erő pláne az első napokban,hetekben. Eddig -15kg 1.5 hónap alatt:)

Katalin (50): Megnéztem, hogy súly, életkor, mozgás, magasság alapján heti 0,5 kg fogyáshoz 1282 kcal-t fogyaszthatok és ehhez probálom tartani magam.

István (58): Sajnos a drasztikusság,nagyon kevés kalória,számomra lényeges volt a látványosság, ami ösztökélt,hogy ne hadjam abba.egy hónap alatt 10kg második hónap hat kg ment le.

Szilvia (30): probálok sok folyadékot inni ,reggel ennni és naponta többször

Erzsi (48): Emelt folyadékfogyasztás (citromos víz),cukor minimalizálása,több mozgás,kevesebb szénhidrát.

Vali (60): Kalória számítás és csökkentés. Több mozgás

Attila (55): Kevesebb élelem bevitel.

Irén (56): Sokat (minden nap)tornáztam

Tamás (36): Sport és a táplálkozásom újragondolása, átszervezése és radikalizálása! 2 hónap alatt 87,5-ről 72,5-re fogytam le. Ez 10db másfélliteres ásványvíz!!! Ma volt elösször ideális a testsúlyom!! Folytatom még 68,5kg-ig. Nekem nagyon bejött és rengeteg sikerélményt jelent nap, mint nap. Vidáman ébredek, nagyon korán teljesen magamtól. Energikus vagyok, vidám, jó a közérzetem és minden másnap hajnalban lefutok 1.30 perc alatt 12,5km-t. Nagyon nagy boldogság megélni a sikereket! A kilók, meg zuhannak le rólam! A másik csodafegyverem a TRX! Ezt használom izomerősítőnek. Ott is érzem, hogy van izmom, ahol nem is gondoltam! Pár edzés után, már úgy megerősítette a hátizmaimat, hogy az elötte gyakran jelentkező hátfájásom eltünt teljesen!!! A bokámmal is sokat kínlódtam ,de a negyedik edzés óta semmi panaszom nincs! Az étkezésről rengeteget tudnék írni, mert szerintem 60%-ban ez a siker kúlcsa, de az elég hosszú lenne.

Krisztina (37): sport,több folyadék,és diéta.

Beáta (39): Rendszeres étkezés

Karolina (28): kalloria bevitel csökentése és a napi egy óra torna

Erika (60): Napi 4-5 szöri kevés étkezés, kenyér elhagyása és napi fél óra torna

Erzsébet (54): amikor két hétig csináltam a 90 napos diétát, de vendégségbe mentünk és feladtam

Klári (38): 600kal./nap

Csilla (42): KALORIA SZAMOLAS

Timi (19): Változatos, tudatos, kalóriacsökkentett étkezés és heti 4-5-szöri mozgás (kardió:futás, lépcsőzés/lépcsőn futás, emellett súlyzós gyakorlatok minden testrészre).

Maria (52): Több gyümölcs, zöldség és mozgás

Csilla (46): Erős elhatározással indultam neki,kellően motivált voltam,célokat tűztem ki magam elé.Súlyvesztéskor büszke voltam és elégedett.Keveset és odafigyelve ettem.Első körben több,mint 20kilót fogytam.

Magdi (31): Nem vagyok benne biztos,de talán az,hogy több folyadékot ittam.

Ildi (44): akkupunktura,csala tea

Otília (25): Súlyfigyelő diéta. Naplóztam a napi kajákat, és persze pontoztam. Mellette rengeteget dolgoztam, így kevés idő jutott az evésre.

Bettina (18): mepróbálok nem enni 7 után, almaecetet iszok étkezések előtt, több gyümölcsöt eszek

Ágota (20): Diéta

Renáta (29): Sok folyadékot ittam,mint szoktam és persze kevesebbet ettem.

Imre (67): Legutóbbi karácsony és szilveszter között 10 és 16.5 közötti cukorszint, a súlyom 94 kg, 67 éves férfi. Ettől megijedtem és január 21-től Norbitól LowCarb diétás kaja rendelés. Két hónap múltán 13 kg-al kevesebb a súlyom és nem mellesleg a cukorszintem 5.0 és 5.9 között leledzik. Hosszú távon ezt fogom követni. A régebbi életmódomhoz képest a szervezetemet sokkoltam a burgonya, tészta, rizs, paníros húsok stb, stb elhagyásával. A fogyással és cukorszint csökkentéssel 4-5 betegségtől szabadultam.

Zsu (29): szénhidrát csökkentése és cukor elhagyása mellett kalória számlálás, plussz heti 1 gyümölcsnap (alma)

Lajos (56): Kevesebbet ettem.

István (65): napi 1 ó -kerékpározás és diéta

Laci (35): Sajnos semmi ezidaig :(

Kriszta (18): Sok sok mozgás :)

Paksi melinda (35): diéta és sport

Judit (54): Napi 20 perc torna, 30 perc biciklizés (szoba)

Márti (25): Több gyümölcs és zöldség fogyasztása, sok mozgás.

Krisztina (44): csökkentett szénhidrát bevitel, mozgás

Dika (21): koplalás

Mónika (32): Este hat után már nem eszem,odafigyelek mennyit eszem,és nem nassolok.

Réka (18): Betartottam a megfelelő kalóriabevitelt, plussz még sokat edzettem mellette..., nem ettem édességeket, gyorskajákat, illetve péksüteményeket

Gabriella (56): lisztes dolgok csökkentése, több mozgás, kevesebb vöröshús

Hajni (36): Kevesebbet ettem

Györgyi (44): Kevesebb evés

Sándor (37): Étrend és mozgás megváltoztatása.

Piroska (20): sok mozgás

Jacqueline (33): Mindennapi mozgás és próbálok 5-szőr kis adagban étkezni. És már jó két hete 2l iszok naponta.Sokkal szebb a bőröm is tőle...

Tamás (22): hát kis kilotol meg szabadultam

Norbi' (53): 1. a mozgás, 2. szabadság ideje alatt tudtam figyelni az étkezésre, 3. amikor megszaladt a házi GDP minőségibb ételt tudtam venni - ezek miatt elkezdtem fogyni

Eva (48): KEVESEBBET ETTEM TOBBET MOZOGTAM

Imre (25): Napi 500-700 ckal bevitele, szénhidrát kerülése, kenyér és pékárú teljes kiküszöbölése, napi 1 citrom leve vízzel hígitva

Merci (20): a zöld tea , az abonett kenyér és a sok zöldség a szénhidrátok minimálisra csökkentése, a kalóriák száma 1300 kcal/nap. Napi min.25 perc mozgás 1hónap alatt 5kiló minusz ! Nem megerőltető mozgással és éhezés nélkül napi 5x étkezés este, 6 után már csak víz szigorú száboj nélkül néha-néha egy kis bűnözés belefér! szerintem ez a hosszútávú sikeres fogyás valamint az elért súly megtartásának titka!

Gabriella (33): Sok folyadék,fehérhús fogyaszt?s sok zöldség és gyümölcs.

Mária (58): Céklás koktél reggeli elött egy órával. Az ételadag mennyiségének lecsökkentése, majdnem teljes mértékben a kenyér fogyasztásának kiiktatása. Vacsora kihagyása. Édességek mellözése.

Erika (28): napi 5 étkezés, nem lehet túlenni magam, sok folyadék

Niki (19): December óta 6 kilót fogytam diétával, minden nap egy óra bicikli és heti két óra zumba segítségével.

Renáta (27): Megpróbáltam napi legalább 4 szer enni (eszek),kb. 3 liter vizet fogyasztok napont és napi 20 percet tornázom. Így 2 kg-ot fogytam 1 hónap alatt. Nem is a súly a problémám, bár az is jó hogy megy legy, inkább cm-ben látszik.

Gabriella (31): Nem ettem kenyeret és nem fogyasztottam üdítőket.

Erika (30): nassolas helyett folyadekot ittam,citromos vizet.odafigyelek a napi 2 L folyadek bevitelre reggeli torna napi 15 perc

Novák anna (23): kocogas fel ülés gugolás biciglizés

Melissa (21): csökkentettem a kcal bevitelt, rengeteg folyadékot zöld teat, csalán teat ill. más gyogyteakat iszom amik segitik a méregtelenitest illetve napi szinten bevezettem a sportot, az intervallumos futassal égetem a zsirt.

Rozália (45): A szénhidrátok szinte teljes elhagyása

Cintia ivett (21): Több zöldséget és gyümölcsöt eszek. Meg még még több vízet és gyümölcsleveket iszom. Többet mozgok.

Kata (58): több folyadékot fogyasztok, igyekszem 11 előtt lefeküdni aludni.

Anita (39): Sport es kcal szamolas.

Annamari (44): A kalóriák + folyadék bevitel figyelése + TORNA!!- már akár napi 20'is.

Éva (40): Reggelire csak gyümölcsöt eszem. Sokkal energikusabb lettem és az emésztésem is sokat javult. Már nem puffadok annyira mint ez előtt.

Katalin (20): Elkezdtem a 90 npos diétát és már most 2 hét után sikerélményeim vannak

Edina (26): Több folyadék és mozgás!

Kati (65): Próbáltam be tartani a napi 5 étkezést de nem túl lépni az 1000-1200 kalóriát minimum 2 liter folyadék és torna . Három hét alatt 4 kg tól sikerült meg szabadulnom .

Bea (39): Reggelire zabkását, ebédre salátát sovány hússal, vacsorára gyümölcsöt fogyasztottam, és heti négy alkalommal mozogtam

Gabi (37): Sokkal többet iszok,étrend változás(-4kg);;))))

Tîmea (43): Mozgás /zumba/ életmod váltás ,

Zsuzsa (35): A reggeli bevezetése. Ezáltal nem voltam farkas éhes délre és nem faltam. Napi ötszöri kis étkezés. Napi zöldség fogyasztás.

Kinga (27): Elsősorban a 90 napos diéta,és beszereztem egy kerékpárt amin napról napra több km-ert teszek meg.Nem eszek kenyeret,vagy nagyon ritkán teljes kiőrlésűt de azt is lassan csökkentem.Igaz eddig még nem igazán indult meg a fogyásom,de remélem mihamarabb eredményes lesz.

Barbi (32): Sport,mértékletes étkezés!És Jóval több folyadékot fogyasztok mint régen.

Renáta (30): Edzés ,cukrot és szénhidrátot , pékárut kivontam az életemböl és a jo tanácsok

Anita (23): A rendszeres sport és a 90 napos diéta bevezetése az életembe.

Nikolett (27): Szénhidrát szegény étrend

Viktória (24): Kevesebb kalória bevitel, jobb minőségű tápanyagok.

Dávid (20): nem ettem túl magamat csak amennyi jól esett a szervezetemnek kicsit többet mozogtam ,meg a munka is segített ! :)

Magdi (57): Korábban eszem reggel,kevesebb cukrot fogyasztok.minden nap picivel többet mozgok,

Janka (29): Csökkentett étel mennyiség valamint odafigyelés az összetételére . Liszt, krumpli , cukor mellőzése .

Tünde (46): Rendszeresített mozgás, 30 percet futok 3-4-szer egy héten, mellőzöm a szénhidrátokat, sok zöldséget eszem, sokat iszom

Tünde (52): Szénhidrát teljes megvonás, hús,sajt,hal +zöldség evése naponta 4x kevés,reggelire Adiponix diéta turmix, sok folyadék és legalább napi fél óra intenzív mozgás. Nem éheztem, és mégis két hét alatt 6 kg-ot fogytam.

Helen (19): Napi 1 étkezés tudatosan

Kati (35): Viszonylag rendszeres testmozgás(annyi amennyi jólesik, izzadni de nem kifulladásig, hanem élvezettel), többszöri kevés étkezés odafigyeléssel(röhej, de ha ritkán eszel, éhezel, még akkor is ha közben dagadsz...).

Mária (44): diéta

Anna (53): a léböjt

Éva (61): Elhagytam a rizst,tésztát,krumplit.Kenyeret eddig sem ettem. több húst felvágottat eszem,rengeteg paradicsom,paprikával.

Anita (36): Minimális étel, sok folyadék

Anikó (26): A kapott információkat felhasználva változtattam az életmódomon! Kiszámoltam mennyi kalóriát ettem eddig (több mint 2000 kcal volt), ebből levontam az oldalon ajánlott 700 kcal-t. Így ma már csak napi 1500 kcal-ra szorítkozom, és egyáltalán nem okoz megerőltetést. Igyekszem naponta 5x enni. Két étkezés közt egyáltalán nem vagyok éhes. Tornázni kezdtem, ahogy Önök javasolták, ehhez vásároltam 2 eszközt is, hogy otthon végezhessem mindezt, ugyanis borzasztóan fázós típus vagyok. A legnagyobb probléma a haskörfogatommal volt, ez szinte depresszióssá tett. 106 cm-es haskörfogattal, a kapott javaslat után kezdtem el a fogyit, mára 98 cm-nél állok. A 4.-5. emelet megmászása sem jelent már gondot! :) Kevesebb cigit szívok! Alapvetően megváltozott az életem, és ezért nagyon hálás vagyok az oldal szerkesztőinek! :)

Vanda (22): Az étrend változtatás és a több mozgás.

Krisztina (37): diéta,kerékpározás

Zsuzsa (56): Megtalaltam a megfelelo fogyokurat,amit konnyen betudtam tartani.

Gabi (51): lé kúra

Renátó (20): Hát abonet és párolt zöldséget eszek már egy jó ideje +néhe egy két rántott dolgot pl rántott sajt 1-2db rántott padlizsán.

Kriszta (18): Nagyobb vízfogyasztás, kalóriaszámlálás.

Szilvia (55): kalóriaszámolás

Marianna (49): A napi életvitelembe rendszerességet kezdek beütemezni.Odafigyelek mit eszem,napi folyadék bevitelemet próbálom emelni ami számomra a legne- hezebb,és a mozgást emelem.

Helga (37): a glikémias index szerinti etkezés,elhagyva a cukrot,fehérlisztes termékeket és a sport

Zsófi (21): sok mozgás,kevés szénhidrát

István (56): amit ti is írtok mozgás, rendszeres étkezés. nálam bevált régebben a ferenc josef ásványviz kura, de már csak bélfürdőhöz használom most alamaecete kurára fogytam magam, két hónap alattegy öltönyméretet fogytam megaztán ugy gondolom fejben dől el ez is, mint minden

Melinda (34): Vacsorára már nem ettem: Rízs, krumpli, tészta, édességek. Ebédre kis tányérban kicsi adagot, semmi nassolás.

Krisztina (46): up date torna felülés l carnitinnel kapszula (slim lady)

Andrea (46): Beteg voltam. Nem bírtam enni. Sok citromos vizet iszok. Délig gyümölcsöt. Most kertészetben dolgozok.

Sándor (48): 10 napos neera szirup kúra és 2 héttel utánna 14 napos bécsi diéta.

Maja (44): 90 napos diéta

Dávid (24): Nálam a sok mozgás vezetett sikerre, az étkezés terén bármit változtathattam, nem adtam le egy dekát sem, de heti 2-3 óra aktív sportolással egy hónap alatt 2 kilót leadtam

Gergely (26): Kalóriaszámlálás+sport

Anita (22): reggeli előtt 1pohár almaecetes víz, naponta többször kis adagokba evés, +3l víz,ami nagyon jó mert így nembirok és nem is kívánok sokat enni és reggel-este min30p ugrálókötél :)

Évi (28): Sok folyadék, este 6 után nem evés.

Betti (26): Napi rendszeres folyadekbevitel tudatosan beepitve : reggel 6-tol este 10 ig vagyok aktiv. Minden oraban igyekeztem 2 dl vizet kifacsart citromlevel inni. Igy kb. megvolt a napi 2-2, 5 L, ami nekem nagy nehezseg volt eddig betartani. Illetve elhagytam a cukrot es a cukros eteleket, edesseget. Csak vizet iszom. Kenyeret, peksütit nem eszem. Es heti ketszeri Zumba januar ota. Este 7-8 utan nem ettem :)

Erzsébet (35): Kiegyensúlyozott táplálkozás, sok víz

Dóra (21): Mozgás, nem enni ha jól vagyok lakva

Mariann (37): Napi 5 étkezés keveset,és sok folyadék!Sok gyümölcs,kevés szénhidrát!-4kg

László (63): Kis adagok többször.sok mozgás. Cukorés szénhidrát csökkentés.

Éva (46): a testmozgás, minimális szénhidrát bevitel.

Anna (53): Minden étkezés előtt, egy citrom frissen facsart levét ittam meg, naponta 3-szor, és a teljes kiőrlésű kenyér. Három hét alatt 4kg.

Zsófia (27): kevesebb szénhidrát

Barbara (23): Vettem egy digitális konyhamérleget

Krisztina (41): Cukor elhagyasa

Ildikó (38): Mozgás beiktatása

Hencsi (25): Nem eszem cukrot,semmilyen cukros terméket sem eszem/iszom és nem hiányzik

Erika (25): a nasiról való lemondás, sokkal több zöldség

Anikó (26): Sajnos nem volt ilyen,pedig otthon ellaptrikus tréneren szinte napi szinten ,,edzek'+a nállatok talált gyakorlatokból csinálok (hasfeszesítés),de még mindig semmi.De nem adom fel!!!

Erzsi (52): Kenyér, és cukor féleségek elhagyása. Sok folyadék, -víz ivása.

Csilla (27): 6 óra után nem ettem,citromos vizet ittam,figyeltem h mit eszek/kevesebb zsir,szénhidrát,cukor/,torna

Dóra (40): Szénhidrát csökkentése, mennyiség csökkentése mozgásprogrammal egybekötve.

János (36): Rendszeres sport Testépítés heti 4-5 alkalommal. +diéta napi 6-7 étkezés + sok sok sima víz :)

Katalin (62): 20 éve az Adipex Retard tabletta(szuper volt, 1 hónap alatt 7 kg-ot fogytam és nem jött vissza 2 évig). Sajnos ezt betiltották. Mostanában egy kéthetes, szétválasztó diéta az egyetlen, ami hatásos, de 3-4 kg-nál többet ezzel se tudok leadni csak akkor, ha a diétát több héten keresztül folytatom. 2 hét nem elég. Semmi más nem használ. Az a meglátásom, hogy a fogyitabletták egyszerűen placebók, csak a pénzemet viszik el.

Bandi (36): Kb. 6-7 éve csinálom a 'Bandi-féle' fogyást! Sjanos szeptembertől történik mindig egy vágás az életemben, amit nem tudok megmagyarázni és elkezdek zabálni, édességet tömni..stb. és persze lazsálni. Fel is hízom 95-98 kilóra. Aztán január elejétől nekiállok leadni! Csupán annyival, hogy kihagyom az édességet, az esti zabálást, amellyel egy ember napi kalóriaszükségletét bevittem és mozgok (szobabicikli, több gyaloglás autózás helyett) minden évben sikerül 80 kilóra lemennem. Erre büszke is vagyok! Viszont tudom, hogy ez az állandó súlyingadozás megterheli a szervezetem! De ha valakit érdekel a 'technikám', szívesen leírom bővebben, mert 15-18 kiló minusz 3-4 hónap alatt drasztikus megerőltetés, kínzás nélkül nem semmi!

Zsuzsa (65): A szénhidrát mennyiségének minimálisra csökkentése, a cukor teljes elhagyása.

Gabriella (23): Kevesebb kalóriát viszek be,többet mozgok,többet iszok

Dóri (19): Sportolás, rostban gazdag étkezés

Bea (41): Szénhidrát csökkentése, plusz a heti két TRX sportot kiegészítettem minden napos futással.

Anna (58): Rendszeres mozgás és dietetikus által személyre szabott egyéni étrend.

Peter (31): Kezdetben sok kesu diot es mogyorot fogyasztottam,majd pedig edesitokent mezet kezdtem hasznalni.

Kriszti (31): A többször kevesebb étkezés és az édesség visszaszorítása.

Emil (32): 6 hét alatt most 6 kiló ment le rólam. 112 kilóról indultam.

Ildiko (51): csak lugos ételeket eszek,meg sok zöldséget,cukrosakat egyáltalan,meg kenyeret csak piritost.

Edina (27): Mióta nem eszem glutén taralmú készitnényeket (Fehér kenyeret,és fehér lisztből készült dolgok)azóta már sikerült fogynom 5-kg

Kata (24): nem ettem 5 napig és sokat táncoltam.

Zsolt (50): A tanácsadás.

Gabi (56): fogyást segítő vitaminok szedése+étrend változás+kicsi mozgás/egészségügyi ok miatt nem tudok rendesen mozogni/-2kg/1 hó

Hajni (35): eletmod valtas,szenhidrat mellozese

Anna (49): kevesebbet eszem és drasztikusan nem esze kenyeret, sütit és csokit

Peter (35): Etrend valtozas,rengeteg sport,mozgas

Tündi (26): még semmi :)

Judit (56): Napi kalóriabevitel kontrollja számlálással.(1700 alatt próbáltam tartani)

Katalin (58): A napi többszöri étkezés alkalmazása.

Renáta (33): Az abonett

Erika (50): A napi 5 étkezés ebből 2étkezés gyümölcs amit mindig hanyagoltam .Nem eszem kenyeret pékárut és édességet.

Betty (40): Kevesebb szénhidrát, és rendszeres mindennapi edzés

Andrea (29): Rendszeres sport, diéta. ( fehér, sovány hús, friss zöldséggel és a többi)

Brigitta Barbara (20): Kalóriaszámolgatás

Andrea (47): Diéte mellett napi rendszerességű edzés.

István (59): Alapban szerintem elsődlegesen agyban dől el. Tényleg akarom-e, elhiszem, látom előre az eredményeket és aért hajlandóvagyok a szükséges (választot