Főoldal: Fogyás.info – A sikeres fogyás titka Fogyás.info - Menü
Érezd jól magad a bőrödben!

Vízfogyasztás - Milyen vizet igyunk?

Milyen a jó víz? - A jó minőségű tisztított víz fontosságaEgy átlagos testalkatú felnőtt ember napi 2-3 liter folyadékot veszít a vizelettel, valamint izzadáson, légzésen és mozgáson keresztül. Ha ezt nem pótoljuk, testünk kiszárad.

Miért a víz legjobb választás egy fogyókúra alatt? Ideális esetben 15-20 testsúlykilónként (ez természetesen függ még a hőmérséklettől, izzadástól stb.) 1 liter folyadék fogyasztása lenne megfelelő.

Bővebben: Miért kell - különösen egy fogyókúra alatt - sokat inni?

A mennyiségi kérdés mellett létfontosságú, hogy
mivel is lehet a legjobban pótolni a napi vízveszteséget?

A víz szerepe - Miért kell odafigyelni a víz minőségére?

Szerveink igen jelentős mértékben tartalmaznak vizet, és a sejten belüli és kívüli közeget is alapvetően víz alkotja. (Az emberi szervezet körülbelül 70%-a víz.)

A sejten belüli közeg adott, és enyhén savas jellegű, de a külső közeg, amely enyhén lúgos, igen érzékenyen reagál a szervezetbe folyamatosan bevitt táplálékra és vízre.

Egy enyhe változás is már igen komoly problémákat von maga után, ami számunkra érzékelhetően már csak a különböző betegségekben nyilvánul meg. Rengeteg tanulmány is készült ebben a témában.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy odafigyeljünk az általunk fogyasztott víz minőségére.

Érdekes adat még, hogy szervezetünk akár 30 napig is bírja evés nélkül, víz nélkül azonban csak 72 órát bírnánk ki! Ebből is látszik, hogy a víznek életbevágóan fontos szerepe van!


Nagyon nem mindegy tehát, hogy mivel elégítjük ki szervezetünk folyadék igényét. A 100%-os rostos gyümölcslevek, noha hozzáadott cukrot nem, viszont rengeteg gyümölcssavat tartalmaznak. Az üdítők is legtöbb esetben cukrot és különböző savakat (leginkább citromsavat) rejtenek magukban. A kávé és fekete tea is a szervezet elsavasodását segíti elő (főként cukrozva).


A víz az alábbi nélkülözhetetlen feladatokat látja el a szervezetünkben:
 • Segíti az anyagcsere folyamatokat;
 • Erősíti a szívet és a vérkeringést;
 • Javítja a szervezet immunrendszerét;
 • Elszállítja a tápanyagokat a sejtekhez;
 • Segíti az emésztést, megakadályozza a gyomorsav túltengést;
 • Elősegíti a vesék működését, optimalizálja a test tisztulási folyamatait;
 • Aktiválja az idegrendszert, és csökkenteni a stresszre való hajlamot;
 • Növeli a koncentráló- és teljesítőképességet;
 • Frissességet és rugalmasságot ad a bőrnek;
 • Kiüríti a testből a felesleges mérgeket és salakanyagokat;
 • Rugalmassá teszi az ízületeket.

Ezen létfontosságú feladatok ellátására csakis a jó minőségű, tiszta víz képes!

Mi számít jó minőségű, tiszta víznek?

Bármennyire csodálatos hatású és szükséges is a víz, ha nagy mennyiségben rossz minőségű vizet fogyasztunk, az épp az ellenkező hatást váltja ki; megbetegíthet, és tovább savasíthatja szervezetünket.

Éppen ezért fontos, hogy tisztában legyünk a jó minőségű víz alapvető tényezőivel.

A víz minőségi tényezői:
 1. Tisztaság - tisztított víz legyen;
 2. Lúgos kémhatású legyen (ne savasítson);
 3. Elektronokban gazdag, antioxidáns hatású legyen;
 4. Sejt szinten hidratáljon (molekuláris szerkezet).

1. A víz tisztasága - Miért nem jó, ha csapvizet iszunk?

A civilizáció kialakulása előtt az olvadt gleccservíz, az esővíz vagy a hegyekben lévő forrásvizek ideális minőségű vízforrások voltak. Mára azonban a fokozott talaj- és környezetszennyezés következtében, valamint az óceánokba öntött szemét miatt alig találni tiszta vizet a természetben. A vizet ma már tisztítani kell.

Sajnos a csapvíz nem tartozik bele a tiszta víz kategóriába; klór tartalma a vízben található egyéb anyagokkal reakcióba lépve átalakul, és további, az egészségre káros klórvegyületeket hoz létre. Nem csak az emésztőszerveket, érfalakat, de az agyat is károsíthatja, továbbá tönkreteszi a szervezet E vitamin készletét és szív problémákhoz vezethet. Nem beszélve arról, hogy a tisztító üzemtől a lakásokig érve a víz meglehetősen hosszú utat kénytelen megtenni. Ezalatt, pusztán a régi vezetékekből is további szennyeződések oldódnak ki, mint pl. nehézfémek, arzén, vas, ammónia, sőt nyomokban gyógyszermaradványok is találhatóak a tisztító üzem szűrőrendszerén áthaladt vízben.

Egyelőre a megoldást az utólagos víztisztítás jelentheti.

Otthonra jelenleg a leghatékonyabb és legmegfizethetőbb megoldás a fordított ozmózis elven működő háztartási víztisztító rendszer használata.

2. Lúgos kémhatású - Miért jó, ha enyhén lúgos vizet iszunk?

A tiszta desztillált víz pH értéke 7. Minden, ami e fölött van, lúgos kémhatású. A lúgos víz segít semlegesíteni a testben lévő savakat és méreganyagokat, ami mind az egészségünk megőrzése, mind pedig a fogyás szempontjából létfontosságú. [Bővebben: Lúgosítás - A lúgos víz szerepe]

3. Elektronokban gazdag, antioxidáns hatású - Miért fontos ez?

A víz energiáját az ORP (oxidációs-redukciós potenciál) segítségével lehet kimutatni. Az ORP, vagyis az oxidációs-redukciós potenciál azt mutatja, hogy milyen mértékben képes valami csökkenteni az oxidációs folyamatot. Más szavakkal, az oxidáció-redukciós potenciál az anyagok antioxidáns hatásának mértékegysége. [Bővebben: Antioxidáns védelem - Az öregedés lassítása]

Az ORP-t leggyakrabban millivoltban (mV) adják meg. Ha az ORP negatív tartományban van, akkor az adott anyag elektronokkal telített, vagyis antioxidáns hatású, így megakadályozza és visszafordítja szervezet oxidációját. Pozitív ORP érték esetén az adott anyag oxidáns hatású, vagyis egészségünkre káros.

Víz esetén az ideális ORP érték -50 és -1250 mV között van.

Viszonyítási értéknek jó tudni, hogy a csapvíz ORP értéke +250 és +500 mV körüli. De az ásványvizek sem sokkal jobbak e téren; a szénsavas vizek egyértelműen +ORP tartományban vannak, de még a mentes ásványvizek legtöbbje is +ORP értékű, a cukrozott üdítőitalokról már nem is beszélve.

4. Molekuláris szerkezet, sejt szinten hidratáljon

A legtöbb vízben a vízmolekulák tízesével, húszasával összetapadnak, ami egyrészt csökkenti a víz elektronaktivitását (veszít antioxidáns hatásából), valamint a túl nagy molekula-tömörülések nem tudnak kellően áthatolni a sejtek membránjain, és így nem tudják a sejteket belülről hidratálni.

Ezért érdemes arra is figyelni, hogy a víz molekula-tömörülései minél kisebb egységek legyenek, hogy a víz valóban sejt szinten hidratáljon, és minél több oxigénnel tudja ellátni azokat.

Összefoglalva:

 • Alapvető - különösen egy fogyókúra alatt, - hogy sokat igyunk.
 • A víz a legjobb választás a folyadékveszteség pótlására.
 • Az ideális víz: tisztított, antioxidáns hatású, lúgos, sejt szinten hidratál.
Milyen a jó víz:


Nekem ez vált be:
2097 hozzászólás

Hozzászólás írása

Károly (29): Rendszeres ?tkez?s, nemszabaf ?hezni, több zölds?g amiket szeretek is. Így nem kinzom magam.

György (33): többszöri kevés étkezés, kevés vacsorával, sok zöldséggel és csirkemellel .

Márti (29): Minimális mennyiségű szénhidrátot ettem, mást pedig naponta 5-ször;és hetente 3 alkalommal súlyzós edzést, valamint fegyencedzést végeztem.

Erzsébet (59): Turbó diéta, de aztán visszajött, amit lefogytam rövid idő után.

Rebeka (23): Rendszeres futás, és helyes étkezés. ( minden fajta szénhidrát elhagyása)

Renáta (25): Gluténmentes diéta és min. heti 3x fél óra mozgás.

Marianna (49): A napi életvitelembe rendszerességet kezdek beütemezni.Odafigyelek mit eszem,napi folyadék bevitelemet próbálom emelni ami számomra a legne- hezebb,és a mozgást emelem.

Attika1 (46): sportolás...biciklizés és kondizás

Tímea (20): a spor és hogy kitartó voltam

Mónika (40): Mérem a fehérjét szénhidrátod és a zsirt. Természetesrn grammra.

Bandi (36): Kb. 6-7 éve csinálom a 'Bandi-féle' fogyást! Sjanos szeptembertől történik mindig egy vágás az életemben, amit nem tudok megmagyarázni és elkezdek zabálni, édességet tömni..stb. és persze lazsálni. Fel is hízom 95-98 kilóra. Aztán január elejétől nekiállok leadni! Csupán annyival, hogy kihagyom az édességet, az esti zabálást, amellyel egy ember napi kalóriaszükségletét bevittem és mozgok (szobabicikli, több gyaloglás autózás helyett) minden évben sikerül 80 kilóra lemennem. Erre büszke is vagyok! Viszont tudom, hogy ez az állandó súlyingadozás megterheli a szervezetem! De ha valakit érdekel a 'technikám', szívesen leírom bővebben, mert 15-18 kiló minusz 3-4 hónap alatt drasztikus megerőltetés, kínzás nélkül nem semmi!

Piroska (60): A Norbi update diétával nem éhezek. Miután imádom a húst- a vércsoport diéta szerint ragadozó vagyok:)-, ehetem is. Odafigyelek arra is, hogy naponta többször, de keveset egyek. És természetesen megfelelő mennyiségű folyadékot iszom, és többet mozgok.

Gábor (37): Minden nap valami mozgás (séta, bicikli) és a cukormentesség!

Csaba (61): diéta,mozgás

Ilona (56): Több folyadék fogyasztása, mozgás

Mónika (49): sterssz,torna,kisebb adag étel,több folyadék

Mária (58): Céklás koktél reggeli elött egy órával. Az ételadag mennyiségének lecsökkentése, majdnem teljes mértékben a kenyér fogyasztásának kiiktatása. Vacsora kihagyása. Édességek mellözése.

Erzsébet (49): Még jelenleg is fogyókúrázom. Elsősorban fehérjét, zöldséget, gyümölcsöt eszek, sovány húsokat, valamint néhány szem mogyorót, mandulát. Cukrot, lisztet, és az élelmiszerekben található olajon kívül más zsiradékot nem fogyasztok, ellenben sok rostot és még több vizet.

Xénia (19): az étrend változtatás részéről volt sikeres

István (39): Gluténmentes diétával 6 hét alatt 8 kg fogyás, 0 koplalással, jóízű étkezésekkel. Még pár (nem búza) sör is belefért. De ami számomra ennél is fontosabb, az a lényegesen jobb közérzet, és pihentető nyugodt alvás, amivel a diéta előtt gondok voltak. Ez innentől nem is diéta, mert maradok 99%-ban gluténmentes :)

Kati (57): Sikertörténetem az,hogy 3 kg lekopott rólam 3 hét alatt.Megrendeltem az ideális csomagot az étrend kiegészítőkből.Nagyon gyorsan és korrekten leszállították.Február 22-én kezdtem életmód váltásba,,Február 25. óta szedem az étrend kiegészítőket.Jegyzem a kalóriákat kevesebbet eszem,igyekszem 1000 kcal alatt maradni/nap.Végül is elindult bennem egy folyamat a változtatásra.Már csak többet kellene mozognom. :-)

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

János (58): akarat!!!

Helena (53): edesseg, kenyer kihagyasa, tornazas

Otília (25): Súlyfigyelő diéta. Naplóztam a napi kajákat, és persze pontoztam. Mellette rengeteget dolgoztam, így kevés idő jutott az evésre.

Ági (53): Rendszeres étkezés napi ötször kis adagokban.Sosem voltam éhes.Gyümölcsnap heti egyszer, sok folyadék, napi fél óra kötelező bármilyen aktív mozgás /séta, torna bármi, csak autómentes legyen:))

Marika (60): Eddig a legsikeresebb fogyókúrás módszerek közül az segített, amikor szénhidrátot csak délig, bizonyos gyümölcsöt, rizst és krumplit 3-ig ettem. Este meg már csak fehérjét. Elhagytam teljesen a kenyeret. Lehetőleg 5X ettem. Mellette sokat gyalogoltam. Még azt figyeltem meg, hogy ha kevés folyadékot iszom, azonnal feljön rám néhány kg.

Maria (53): az egeszseges etrendre valo atteres es a heti 3 alkalommal eltoltott 6o perces edzes..

Gita (44): Több mozgás,semmi cukor,étkezések közötti nasi kihagyása,sok folyadek.

Katalin (50): Megnéztem, hogy súly, életkor, mozgás, magasság alapján heti 0,5 kg fogyáshoz 1282 kcal-t fogyaszthatok és ehhez probálom tartani magam.

Laura (27): 18óra után nem ettem és edzésnek a táncot választottam amivel idáig 3kg adtam le! Bár szerencsére ez az első alkalom,hogy picit oda figyeltem eddig nem volt rá szükségem és remélem ezután sem lesz.Ennek a 3kg örülök és még 5kg szeretnék májusig leadni!!!

Kata (38): Este 6 után nem eszem, sok vizet iszom, jógázom, kevesebb csoki.

Zsoka (54): A rendszeres,napi 4-5 etkezes

Mária (43): rendszeres edzés és nagyon kevés étel

Zsuzsa (32): 90 napos diéta, aerobik, pilates

Mártika (64): A bétablokkoló gyógyszerek elhagyása és a paleolit diéta.

Katalin (51): Nem ettem fehér kenyeret és édességet.Sok gyümölcsöt ettem.

Edina (33): napi többszöri étkezés

Gabriella (26): rengeteg fehérjében gazdag étel, és egy héten keresztül dinnyét is ettem, Nah és persze ezt kiegeszitve naponta legalább egy óra cardio és sulyzos edzés is ez a sikeres fogyás titka tapasztaltam tényleg be válik.

Szuzanna (32): Több folyadék bevitel kevés szénhidrát az is csak délelött

Frida (22): futás sokat használ

Rita (20): kevesebbet eszek, többet mozgok

Bernadett (31): Diéta és torna. :)

Teréz (63): rendszeres evés

Szabolcs (30): nem vacsoraztam csak 1 gyumolcsot

Szilvia (43): mozgás

Anita (44): napi 5x étkezés és mozgás

Anett (20): kevesebbet eszek

Zsani (21): Teljesen kizártam a csokoládét az életemből és a cukros üdítőket, a teát is édesítővel iszom (ha iszom), és naponta elfogyasztok kb. 3 liter vizet.

Adrienn (23): Este 5 után már nem eszek csak folyadékot iszok.

Kata (25): növelt fehérje bevitel+edzés

Gyula (54): kevesebb vacsora , csökkentett nassolás, zöld tea.

Diána (17): A minden másnapi mozgás. Mivel kifárasztani nem akartam magam, de sokkal könnyebb elaludnom, ha fáradt vagyok testileg is teljesen. Ráadásul a kedvem is sokkal jobb ha mozgok.

Irén (62): Rengeteg mozgás, kevés evés, az is lehetőleg csak zöldség, gyümölcsből állt, semmi nasi.

Robi (41): kalória számlálás

Aniko (65): zsirmentes etkezes, sok parolt zoldseg, korlatlan mennyisegben

Andrea (36): főleg a mozgás segitett.

Denise (49): életmód váltás: megfelelő táplálkozás mellett mindennap tornázok.Heti 1-2 alkalommal futok ill. biciklizek.

Ágota (20): Diéta

Tamara (30): Sokszor kis mennyiséget ettem, sok folyadékkal, a sovány tejtermékeket választom inkább az eddigiek helyett.

Edith (31): A sikeres akcio nalam a gluten mentesseg volt!Igaz nagyon nehez,mert akinek fozni kell nap mint nap a gyerekeknek,es a konyhaban surog forog annak nagyon nehez ellenallni!!!

Áron (23): egyszerre csak keveset enni

Károly (62): Szénhidrát megvonás

Dániel (35): Keveset ettem többször és többet mozgok

Szilvi (24): Mozgás és este nem evés vagy csak zöldség,gyümölcs

Éva (51): A króm tabletta.

Mária (58): napi 6-szori nagyon kevés mennyiségű, szénhidrátszegény étkezés.

Viktória (24): Kevesebb kalória bevitel, jobb minőségű tápanyagok.

Lilla (26): fehérje szénhidrát egyensúly,torna

Andrea (28): több folyadék fogyasztása

Melinda (20): Étrend váltás és szoba biciklizés két naponta minimum 40perc

Antal (63): Napi 1200 kcal, 150g szénhidrát. Napi rendszeresség következetesen az étkezések terén.

Edina (38): -25 kg fogyás 6 éve. elhagytam a fehér lisztes és cukros dolgokat naponta tornáztam, zöld tea, csak reggeli és ebéd, és rengeteg folyadék.

Ircsi (44): szénhidrát, cukor elhagyása, sok folyadék fogyasztása

Gyöngyi (50): Többszöri étkezés,kevesebb kalória bevitel.

Anita (38): még nem

Margit (38): napi ötszöri étkezés

Timi (22): Koplalás.. :)

Andrea (50): sokkal kevesebb bevitt etel es hozza etvagycsokkento pirula,es hozza Lipo+ liqvid es egy jo kondigep amit mindenmasnap hasznalni megha nem is orakat de mozogni es nem enniEn sok zoldseget eszem hussal mert ha nem eszem hust elgyengulok annyira hogy ajulas kerulget.mindenkinek megkell talani a megfeleo dietat.Igazan nincs egyforma recept mnert mindenki kulon egyeniseg.Ez nagyon fontos.

Éva (42): Több mozgás, kevesebb szénhidrát bevitel.

Tibor (54): reggeli citrom ivása

Eszti (20): Táplálkozás során a mérték betartása, sok mozgás.

Judit (34): Norbi Update

Zoltán (35): Nekem másfél hónap alatt sikerült lefogynom 12 kilót már, ami szép siker számomra. Betartottam, betartom továbra is a diétával kapcsolatos infokat, és az eredmény nem marad el szerencsére.

Krisztina (43): sok víz fogyasztása,szénhidrátok kiiktatása.

Judit (35): mozgás sok zöldség sok folyadék

Erika (60): Narancs, alma, joghurt, zabpehely, rozspehely, lenmagdara turmix. Rendkívül laktató.

Edit (40): kenyer,edesseg elhagyasa,tobb gyumolcs es zoldseg

Brigitta (28): Elkezdtem sportolni, több folyadékot ittam ,csökkentettem a szénhidrát bevételt

Dóra (21): Mozgás

Marika (65): Még nem sikerült elkezdenem a fogyást.

Ilona (55): Az étrend átalakítása és több mozgás.

Laci (48): Időlegesen fogytam többnapos böjttel.

Tímea (24): Rengeteg edzés, alacsony kalória bevitel.

Szilvia (33): Korábban 90 napos diéta, de az már nem játsszhat, mert a második turnusnál már tönkretettem vele a gyomrom és már nem tudom csinálni.

Szilvia (52): áttértem a Norbi update ételekre

Klara (60): Nem eszek egyaltalan azota edesseget es nem nassolok

Attila (57): 10 kg. De azért mert magasabb volt a cukrom és 200 gr, széndidrátor fogyasztok azóta

György (48): Mértékletesség az evés terén, rendszeres kardiozás otthon

Timi (41): Rendszeres mozgás és megfelelő étrend kialakítása.Olajok,zsírok ,szénhidrátok utóbbi részben törölve az étrendből.Sok saláta és csirke hús fogyasztása.

Ágnes (45): Szigorú diéta+ mozgás

Edit (50): Mozgás, alkohol elhagyása, korai vacsora

Anna (51): amikor tényleg nagyon keveset ettem,és teljes mértékbe odafigyeltem,hogy mit eszek meg.De az tényleg nagyon kevés kaja volt.

Hanna szidónia (23): Sport, változatos étrend, hetente egy szelet csoki (halál komoly)

Marcsi (52): A feher liszt es cukor, krumpli es rizs elhagyasa. Tobb zoldseg, tobb folyadek (gyogytea), este 6 utan semmi kaja! Rendszeres mozgas: heti 3-4x.

Tamás (36): Sport és a táplálkozásom újragondolása, átszervezése és radikalizálása! 2 hónap alatt 87,5-ről 72,5-re fogytam le. Ez 10db másfélliteres ásványvíz!!! Ma volt elösször ideális a testsúlyom!! Folytatom még 68,5kg-ig. Nekem nagyon bejött és rengeteg sikerélményt jelent nap, mint nap. Vidáman ébredek, nagyon korán teljesen magamtól. Energikus vagyok, vidám, jó a közérzetem és minden másnap hajnalban lefutok 1.30 perc alatt 12,5km-t. Nagyon nagy boldogság megélni a sikereket! A kilók, meg zuhannak le rólam! A másik csodafegyverem a TRX! Ezt használom izomerősítőnek. Ott is érzem, hogy van izmom, ahol nem is gondoltam! Pár edzés után, már úgy megerősítette a hátizmaimat, hogy az elötte gyakran jelentkező hátfájásom eltünt teljesen!!! A bokámmal is sokat kínlódtam ,de a negyedik edzés óta semmi panaszom nincs! Az étkezésről rengeteget tudnék írni, mert szerintem 60%-ban ez a siker kúlcsa, de az elég hosszú lenne.

Glória (21): sok vizet iszok

Veronika (20): Nekem az segített sokat, hogy napi 3 liter vizet mindig megittam :) Persze mellette tornázok is és semmi édesség :) Az édesség vágyadat csillapithatod gyumolcsokkel (én ananászt, kiwit és narancsot szoktam enni), de például a mandula és a foldimogyoro is nagyon segit :) És ne feledkezzunk el a savanyú káposztáról sem, ami tényleg nagyon hasznos :) És had írjam ide, hogy 4 hét alatt 8 kg-tól szabadultam meg :)

John (28): Kevesebb cukor, több mozgás.

Reka (34): a napi otszori etkezes

Veronika (34): Kardió zóna és erősítő edzések itthon (Péntek Enikő).Az étkezésre odafigyelés és sok folyadék (víz). Éhgyomorra egy pohár citromos víz. Az edzés pedig heti 3-4 alkalom és kb félóra.

Moncsi (36): Sok folyadékivás,többszöri kevés evés.

Orsi (28): Étrend változtatás, bizonyos ételek helyettesítése, több folyadék, és heti rendszeres mozgás.

Peter (31): Kezdetben sok kesu diot es mogyorot fogyasztottam,majd pedig edesitokent mezet kezdtem hasznalni.

László (39): Mozgás és koplalás

Erika (28): Reggel felkelés után kb 30 perc elteltével már ettem és többet mozogtam.

Klaudia (23): Naponta többszöri étkezés, és figyelni mikor, mit, mennyit eszem. Fontos az is, mennyit iszik az ember.

Margit (48): NEM VACSORÁZOM

Piroska (38): A késő esti evés elhagyása, a rendszeres mozgás bevezetése az első időkben jó közérzethez vezetett, majd lassan elindult a testsúlycsökkenésem.

Edit (57): ananászdiéta+szénhidrátszegény diéta keverése

Eniko (35): kaloria syamlalas es az otszori etkezes as a 2 liter folyadek,futas minden este min negyed ora szemelyre szabott dietaval fogyok

Ibolya (58): feleztem az adaot

Györgyi (55): Kevesebb szénhidrát fogyasztása.

Csaba (36): napi 30 perc mozgás,étkezés

Renáta (37): Keveset eszek, és nem nassolok.

Éva (58): Amikor kiköltöztem Németországba, itt másképp étkeztem, minden nap sétáltam 4-5 km, kutyasétáltatás az erdőben, fél év alatt le is ment 15 kg.

Pál (44): A rendszeres mozgás. Séta, kocogás, futás.

Attila (55): Kevesebb élelem bevitel.

Vivien (17): A helyes táplálkozás betartása.

Zoltán (35): alacsony szénhidrát,magas fehérje

Barbara (19): Megszabtam hány óráig ehetek

Kati (65): Próbáltam be tartani a napi 5 étkezést de nem túl lépni az 1000-1200 kalóriát minimum 2 liter folyadék és torna . Három hét alatt 4 kg tól sikerült meg szabadulnom .

Zsolt (38): Mozgás kevesebb evés

Gabriella (50): Már délután sem ettem, csak gyümölcsöt. Mindennap kerékpározom, hullahopp karikázom 30 percet.

Andrea (48): Amikor Adipexet ettem, de ma már az sem használ.

Julia (48): odafigyeltem a vizivasra, naponta elfogyasztottam 2,5 litert. csokkentettem az elfogyasztott etel mennyiseget.

Alexandra (24): Megfelelő étkezés 160 gr Ch be tartása ,szénhidrát számolás

Judit (39): Kalóriasz?mol?s,odafigyelve a szénhidr?t bevitelre. Életmódváltás. Sport.

Beatrice (15): Naponta ötször étkeztem és legalább 3 liter vizet megittam.Nagyon kevés húst ettem, viszont annál több zöldséget (főleg répát, uborkát és karfiolt). Heti háromszor 2 és fél órás aerobik- és kétszer 1 órás táncedzésre jártam. Próbáltam többet pihenni és gyalog járni (pl. iskolába, munkába).

Andi (30): Nem paszos a nadrág, kényelmesen kezdek bele férni.

Klára (62): 1liter folyadék helyett 3 liter folyadékot iszok naponta. Most már rendszeresen tornázom és a torna is hozzájárult a fogyásomhoz.

Anita (22): reggeli előtt 1pohár almaecetes víz, naponta többször kis adagokba evés, +3l víz,ami nagyon jó mert így nembirok és nem is kívánok sokat enni és reggel-este min30p ugrálókötél :)

Anikó (39): 6+1 napos diéta

Andrea (29): sok mozgás, méregtelenítő kúrák

Nóra (21): futás

Viktória (26): többszöri, kevesebb evés

Jutka (47): vacsora kihagyása kenyér

Andrea (23): ha nem ettem

Katalin (37): cukor elhagyása, sport

Veronika (26): kevesebbet eszem, több vizet iszom

László (47): Vegyesen alkalmazom az olvasottakat!

Gabriella (33): szénhidrát csökkentett, fehérjedús táplálkozás

Zsolt (30): Hétfő, szerda, péntek súlyzós edzés, kedd, csütörtök, szombat futás, ezekmellé diéta.

Erzsi (53): a csal'di bajok

Réka (16): nem ettem

Lívia (26): anyag csere gyorsítás rostbevitellel ( napi búzakorpa bevitel ), minden másnap 40perc intenzív mozgás ( szobabicikli), fehércukor megvonás, édesítővel helyettesítés.

Bea (31): Heti 4-5 alkalommal edzés

Erika (52): Kevesebb szénhidrátot ettem és többet mozogtam. És az étkezések adagjait is csökkentettem.

György (43): A szénhidrát mentesétkezés.

Eruska (54): Kevesebb szénhidrát.

Kata (58): több folyadékot fogyasztok, igyekszem 11 előtt lefeküdni aludni.

Erzsebet (45): Nem sokat eszek es zoldsegfeleket

Szandi (21): Minden este futni jártam, próbáltam kevesebbet enni és a kenyérféléket mellőzni.

Erika (42): nincs éhezés, de kevesebb étel

Erika (42): Mindenből minimális mennyiséget fogyasztok, próbálom kivonni étrendemből a kenyeret.

Rita (45): Herbalife shake és rost tabletta, valamint termo tabletta

Bea (28): 3 után nem evés. Reggeli bőségesen.

Anita (36): Minimális étel, sok folyadék

Anett (25): Kevesebb étel kellő odafigyeléssel,cukros üdítők mellőzése,több mozgás.

Rebeka (20): Candida diéta és mindennapi sport (futás, edzőterem vagy jóga)

Jolika (56): az amikor kevesebbet ettem

Gabor (37): Rendszeres sport es a rendszeres, viszont egyszerre keves etel.

Mária (55): C.és MagneB6.vitamin,almaecet,Norbi mikor mit ehetünk.Súlyzós edzés. Kalóriabevitel csökkentése.

Violetta (47): most legujabban a hold dietat probaltam ki bar meg sak egy rovid ideig csinalom az eredmenyekkel nagyon is meg vagyok elegedve

Ági (24): Tudatos táplálkozás, sok sport

Zsuzsa (39): még semmi

Emese (47): Mozgás

Dóra (21): Mozgás, nem enni ha jól vagyok lakva

László (17): moyg's

Anikó (25): Szénhidrátok csökkentése. Zöldség, gyümölcs nagyobb mennyiségben való fogyasztása. Tudatos táplálkozás. Akarat!

Anikó (33): rengeteg edzés és nem eszem finomított szénhidrátokat.

Mária (53): Az agynak van a legfontosabb szerepe. Mikor nyúlsz a sütemény után ő nem engedi.

Agota (26): sport,etrend valtoztatas és recode használata

Edo (57): A legfontosabb az volt , hogy olvastam sok poziíiv tapasztalatot és ez adott erőt a fogyókúra elkezdéséhez jelenleg 19kg mínuszom van már,

Kriszti (40): Kevesebb kalória

György (49): A testkontroll, Harvey és Marilyn Diamond sikerkönyvéből megértett és megvalósított szisztéma, ami a helyes gyümölcsfogyasztásról, valamint a fehérje-, és szénhidrátok elkülönítve való fogyasztásáról szól. (nagyon-nagyon leegyszerűsítve) 22 évvel ezelőtt sikerült tartósan 33 kg fogyást elérni, ami inkább drasztikus életmódváltás volt. Ebben az időszakban, a következő élelmiszerek és italok törlésre kerültek a táplálkozásból: alkohol, kávé, cukros üdítők, fehér lisztkészítmények, rétesek, bukták, palacsinták, kristálycukor, disznóhús, egyéb zsíros húsok, erős fűszerek (pl:bors) só teljes visszafogása, csokoládék, sütemények stb. Helyettük csirke, hal, teljes kiőrlésű kenyérfélék, olívaolaj fogyasztása, gyümölcsök, zöldségek,(nyersen, párolva) szinte 'orvérzésig'. Fontosnak tartom, az este hat óra utáni étkezés mellőzését. Az életmódváltáshoz nagyban hozzájárult a sport (súlyzós edzés, úszás, szauna, futás, előfordult mezítlábas futás hóban, hetente. Ebben az időszakban 80 ezer szál cig

Orsi (41): Cukor és szénhidrát megvonás

Bea (41): Szénhidrát csökkentése, plusz a heti két TRX sportot kiegészítettem minden napos futással.

Marta (43): 90 napos dietanak fogtam, 12 nap telt el, meg csak 1.4 kg-t fogytam...remelem ez lesz a sikeres akcio, ami fogyashoz vezet :)

Zsuzsanna (53): kenyér,péksutemény kihagyása, ill. helyettesítése extrudált kenyérrel, zoldséggel, gyumolcsel

István (58): Sajnos a drasztikusság,nagyon kevés kalória,számomra lényeges volt a látványosság, ami ösztökélt,hogy ne hadjam abba.egy hónap alatt 10kg második hónap hat kg ment le.

Anikó (26): A kapott információkat felhasználva változtattam az életmódomon! Kiszámoltam mennyi kalóriát ettem eddig (több mint 2000 kcal volt), ebből levontam az oldalon ajánlott 700 kcal-t. Így ma már csak napi 1500 kcal-ra szorítkozom, és egyáltalán nem okoz megerőltetést. Igyekszem naponta 5x enni. Két étkezés közt egyáltalán nem vagyok éhes. Tornázni kezdtem, ahogy Önök javasolták, ehhez vásároltam 2 eszközt is, hogy otthon végezhessem mindezt, ugyanis borzasztóan fázós típus vagyok. A legnagyobb probléma a haskörfogatommal volt, ez szinte depresszióssá tett. 106 cm-es haskörfogattal, a kapott javaslat után kezdtem el a fogyit, mára 98 cm-nél állok. A 4.-5. emelet megmászása sem jelent már gondot! :) Kevesebb cigit szívok! Alapvetően megváltozott az életem, és ezért nagyon hálás vagyok az oldal szerkesztőinek! :)

Eszter (58): 8 hónapig napi 6-700cal ,napi 45-60 p torna hétvégén is .Pajzsmirígy szív és magas vérnyomás gondom van,az orvosaim nagyon leteremtettek a módszerem miatt, helytelenül fogytam le a 27kg-t

Ibolya (33): A kalóriaszámolás, és a dietetikus által javasolt diéta.

Erzsebet (45): rendszeres sport,meg a viz fogyasztasa

István (41): Koplalás nélkül kipróbáltam a ganoderma gyógygomba tartalmú zöldteát ill. kávét. Lúgosít és pörgeti az anyagcserét. Kb. 1 hónap alatt 6 kg-t fogytam.

Éva (31): sok zöldség saláta és mozgás

Ilona (48): Kevesebbet ettem, és igyekeztem többet mozogni.

Magdi (57): Korábban eszem reggel,kevesebb cukrot fogyasztok.minden nap picivel többet mozgok,

Tamás (31): Az evés nagymértékű mérséklése.

Mária (65): sajnos eddig semmi, mert pajzsmirigy alulmüködésem van és akárhogy fogyózok nem megy semmi

Réka (20): Nem eszem annyi hízlaló ételt, és több egészséges étel szerepel az étrendemben.

Zoltan (46): 90 napos dieta, meg tart ... 10 het alatt 15kg fogytam :)

Krisztina (40): Nagyon figyelek az iv?sra ?s este 6 után nem fogyasztok ?telt.

Eszter (22): Több mozgás, kevesebb kalória

Imre (67): Legutóbbi karácsony és szilveszter között 10 és 16.5 közötti cukorszint, a súlyom 94 kg, 67 éves férfi. Ettől megijedtem és január 21-től Norbitól LowCarb diétás kaja rendelés. Két hónap múltán 13 kg-al kevesebb a súlyom és nem mellesleg a cukorszintem 5.0 és 5.9 között leledzik. Hosszú távon ezt fogom követni. A régebbi életmódomhoz képest a szervezetemet sokkoltam a burgonya, tészta, rizs, paníros húsok stb, stb elhagyásával. A fogyással és cukorszint csökkentéssel 4-5 betegségtől szabadultam.

Marcsi (38): Minden étkezés előtt megittam egy zöld teát, kevesebb adagot ettem mindenből, majd az étkezés után egy lúgosító teakeveréket ittam.

Ed (39): a rendszeres táplálkozás kevés étellel, kevés szénhidráttal, kevés cukorral

Krisztina (37): sport,több folyadék,és diéta.

Szabolcs (39): Kalóriaszámolás, testmozgás növelése, fehérjemennyiség növelése, makronutritensek megfelelő aránya a táplálkozásban.

Györgyi (58): Level diéta

Ildikó (57): Egy hónapja kezdtem a főleg fehérje diétát, ettől 5 Kg-ot fogytam.

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Ádám (22): Kontrollálni tudtam saját magam.

Gabriella (46): A gyorsan felszívódó szénhidrátok elhagyása pld a fehér kenyér és a finomított kristálycukor,ezeket helyettesítettem a teljes kiőrlésű kenyérrel és az édesítőszerekkel!

Hajnalka (29): cukor és kenyér mentes étkezés, valamint a torna.

Andrea (33): Étkezési szokások megváltoztatása (egészséges étkezés) napi egy óra torna,napi 2-3 liter víz. 2013 dec.30.án kereken 90 kg voltam jelenleg 2014.feb.27.én 81.30 kg vagyok, és egyre jobb a közérzetem.

Zsuzsi (47): Életmód-váltás és rengeteg sport

Kira (31): Mikor nem eszek semmit

Nikolett (27): Szénhidrát szegény étrend

Emese (27): Betartott étrend ,cafe form kávé de költséges

Erzsi (60): az egészséges étkezés,elhagytam a cukrot,lisztet,keményitőt,helyette sok zöldség,hal,gyümi és napi 25 perc torna.

Beáta (41): Az infóitok!

Györgyi (40): Kalória számlás. zumba 3x hetente 50 perc

Andrea (34): Este hat utan nem ettem

Gizella (51): az étrenden változtatás és a mozgás

Otto (51): Kitartas

Viktória (22): Teljes étrend változás és sok-sok mozgás

Karesz (48): 4 nap alatt kb 1 - 1, 1 kg - ot leadtam. Végülis az almaecet módszert választottam, + ma már tudom, hogy nem szabad állandóan - görcsösen alig ennem sztán este pedig bepótolni mindezt.

Angelika (29): ESte hat után már semmit nem eszek és mozgok.

Eszter (23): Sok víz, folyadék és tésztafélék kevesebb fogyasztása.

Szandi (21): Rubint Réka 120 perces alakformáló video

Ágnes (41): Lúgosítás. Próbálok minél több ételt lecserélni az étrendemben, ami inkább lúgosít és elhagyni azokat, amik savasítanak.

Erika (35): kevesebbet enni, torna

Kata (53): A Gastroyal zsírégető ételeit fogyasztom, még több gyümölcsöt eszem, több folyadékot iszom.

Ilona (60): Az étkezések gyakoriságának növelése -2-3 alkalomról 5-6 alkalomra,valamint a mennyiségek - számomra jelentős- csökkentése. Az utóbbi nagy önfegyelmet igényel!!

Zsuzska (33): Tisztító léböjtkúra. Odafigyelek, hogy csak akkor egyek ha éhes vagyok, lassan az evésre időt hagyva.

Edina (34): A napi 1000- 1200 kaloria betartása.Sokat ittam és próbálok több gyümölcsöt zöldséget enni.

Judit (48): Rengeteg dolgom volt a munkahelyemen és nem volt időm a nassolásra. Csak azt ettem amit előre elkészítettem magamnak.

Tamara (45): Édességek kerülése, mérséklése. Közel azonos időben történő étkezések, és a mennyiségek kontrollálása.

Krisztina (39): mozgás

Csilla (27): ehezes

Andrea (26): Igen pl:nem ettem este 5 után illetve csak gyümölcsöt ha éhes voltam .

Agnes (31): Sport,Kevesebb szénhidrát fogyasztás.

Szuzyka (35): akupunktúra,diéta,torna

Sándor andrás (20): intenzív sport, kevesebb bevitt szénhidrát, este 6-7 után semmi étel csak nagyon ritkán és az se mindegy, hogy mi, több gyümölcs bevitel, egészségesebb ételek fogyasztása, kevesebb cukor fogyasztás

Brigita (38): a torna

Szűcs magdolna (53): 1000 kal egy napra, és edzés mindennap 30 perc elliptikus tréner

Mária (51): kalóriaszegény diéta naponta torna

Alexandra (19): Nagyon hasznosnak tartom 2 hete nem eszek csokoládét helyette gyümölcsöt és zöldséget kevés szénhidrátot mert hát az is kell a szervezetnek reggel többet eszem délbe kevesebbet este meg nagyon kevesebbet eszem. fehérjét eszem sokat, Edzem minden nap és fogytam is 2 és fél kg. Ha edzem utána egy kis fehérjét kell ennem mert az nélkül nem ér semmit az edzés ha jól tudom. Szerintem nagyon jól váltottam életmódot és jót is tesz nekem. Jól érzem magam a bőrömben nagyon.

Edith (48): Gyakori étkezések, kicsi adagok, nagyon kevés kenyér, semmi édesség.

Judit (21): nem volt még

Imre (61): Csak fehérhús és hal, néha tojásrántotta, pékárúból hetente 3 db. zsemle napi 2x 1200 m futás,kocogás

Judit (36): diéta,sport

Andrea (44): Kalóriaszámlálás és torna

Reka (31): en a norbi apdate 1 es kodszerint etkezek es nekem bevalt

Zsóka (35): Kevesebb édesség és péksüti!

Kati (60): Sok folyadék, és a jó idő, ami kicsábít a természetbe. Így a testedzés is könnyebb. Nem egyedül kezdtem neki a fogyókúrának és az életmódváltásnak.

Zsuzsi (53): Nem ettem

Kata (31): Kevesebb szénhidrát,több fehérje. Mindennapos mozgás.

Zsolt (37): Helyes étkezés,és több mozgás együtt

Zsanett (32): gyümöcs,zöldség,mozgás,4liter folyadék v?z és zöldt tea,adipex szedése

Tünde (18): Citromos víz, fahéj, túró, zöld tea

Kristian (25): szigoru dieta

Peti (33): 5 étkezés,heti 3 kardió edzés.

Gabriella (51): Étrend változás, heti 3-4 lakalom a fitneszteremben.

Viktória (42): Diéta,sok folyadék,mozgás.

Ákos (19): minden nap lejártam kondiba

Marika (52): Sok mozgás ! Kevesebb nasi ! Korábbiakhoz képest sok folyadék, zöld tea ( télen amúgy is sok gyógytea fogy a családban !) almaecet ! :)

Csilla (19): Édességek, szénhidrátok mellőzése ! Sok halat eszem, csirke húst, gombát, zöldségeket, joghurtokat, sajtokat (alacsony zsirtartalmúakat) valamint gyümölcs turmixokat !

Marcsi (46): Rendszeres mozgás,kenyér kiiktatása amennyire lehet!Próbálok többször keveset enni!

Anna (62): többszöri étkezés és a cukor elhagyása

Zsófi (21): sok mozgás,kevés szénhidrát

Zsuzsa (35): A reggeli bevezetése. Ezáltal nem voltam farkas éhes délre és nem faltam. Napi ötszöri kis étkezés. Napi zöldség fogyasztás.

Dorottya (26): testmozgás

Csilla (50): étrend átalakítása, a zöldségfélék nagyobb fogyasztása, kerülni a szénhidrátot tartalmazó ételeket, erősebb tornát végzek

Zsuzsanna (57): Számoltam a bevitt szénhidrátot

Ildi (34): mozgás, sok gyümölcs, zöldség fogyasztás, szénhidrát kevés fogyasztása, édességek teljes elhagyása

Ibolya (41): A testmozgás.

Edit (43): Kevesebb evés,napi 40 perc mozgás,napi 2-2,5 liter viz

Gabriella (48): Naponta többszöri étkezés, minimális vacsora, minimális szénhidrát és cukor fogyasztása, mozgás.

Kata (53): Mozgás, megtartóztatás, fegyelem.

Edit (60): torna, lépcsőzés, táplálkozás /sok zöldség, alma, ananász, citrom, hal, csirkehús, barna rizs, rozs kenyeret csak reggel eszek sorolhatnám tovább/ szóval életmódváltás, sok séta és egy kis kocogás.

Ervin (28): Hat elsosorban az hogy kitartoan minden reggel meg iszom egy nagy pohar citromlevet.Es nem eszem kenyeret egyaltalan.Es este 6 utan sem eszem gyumolcson kivul semmit.Es megprobalok minden nap bar 1 orat setalni sajnos tobre nincs idom.

Klára (47): kevesebb kalória, több mozgás, L-karnitin, folyadékfogyasztás emelése, reggeli étkezés bevezetése, este 6+ óra után csak gyümölcs

Eszter (21): A napi többszöri kevés evés.

István (38): napi 1250-1300 kcal max bevitel + mozgás

József (62): Sok folyadékot ittam ezerrel, és sokkal jobban odafigyeltem az étkezésemre,édességeket kevesebbet fogyasztottam.

Anna (59): kenyér, tésztafélék elhagyása, minimális rizs, zabpehely kb. hetente 2x. Sok nyers zöldség, hidegen sajtolt növényi olaj, levesek, hús. Sok folyadék.

Emi (63): még egyiktől sem fogytam le

Ferenc (31): Sportolás és helyes étrend.

Gábor (50): Folyadékbevitel növelése a testsúlyhoz viszonyított arányban, és a citromos víz fogyasztása.

Helga (37): a glikémias index szerinti etkezés,elhagyva a cukrot,fehérlisztes termékeket és a sport

Katalin (48): 21 éve 3 hónap alatt a testkontroll című könyv és mindennapi torna segítségével sikerült 20 kg fogynom.

Zoltán (57): Edz?s,hetente 3x1óra, ?trend váltás,17.00 ut?n már nem ettem a liszt,cukor,keny?r csökkent?se.

Kata (23): Mértékletes étkezés, egészséges életmód

Kriszti (28): mozgás

?va (38): Futás

Tünde (45): napi rendszeres mozgás a friss levegőn, tempós séta, 30-90 percig

Ferenc (62): Tisztító kúra.Rendszeres evés csökkentett mennyiség.

Anett (18): egészségesen étkeztem, kevesebb édességet ettem

Zsófi (47): Atkins dieta, Dukan dieta, kalória számolás, Herbalife, ezek mind külön

Éva (30): Evészavarom gyógyszeres kezelése és a cukrozott italok (édes kávé és tejtermékek) kiiktatása.

Szabina (19): Sok mozgás, egészséges étkezés és életmód. Odafigyelni a helyes táplálkozásra.

Zsuzsa (29): Kevesebb és egészségesebb t?pl?lkoz?s,es több mozg?s

Zoltán (40): Futás heti négy alkalommal + kalória számlálás!

Anna (58): Rendszeres mozgás és dietetikus által személyre szabott egyéni étrend.

Orsi (33): a cukrok, finomított szénhidrátok elhagyása, sok víz fogyasztása

Annamari (44): A kalóriák + folyadék bevitel figyelése + TORNA!!- már akár napi 20'is.

Bogika (27): Sport

Csilla (42): KALORIA SZAMOLAS

Eta (53): A 90 napos diétát kezdtem el,és ha tudom hogy mely élelmiszert mivel párosíthatom akkor nem kell lemondanom szinte semmilyen ételről

Edit (32): Nem küldtetek semmit a tesz kitöltése után

Ilona (54): A táplálkozás terén: fogyasztottam csicsókát, citromot, zabkorpát,búza csirát, tört lenmagot. ezek a táplálékok sokat segítettek, és elég sokáig lehetett tartani a szintet. Igaz mindig kel törődni a táplálkozással.

Krisztina (46): up date torna felülés l carnitinnel kapszula (slim lady)

Barbara (23): Vettem egy digitális konyhamérleget

Ibolya (27): RENDSZERES MOZGAS

Tímea (37): Reg-enor /-19 kg/

Zsuzsanna (44): rendszeres mozgás,kevesebb és egészséges táplálkozás

Mariann (35): Életmódváltás, mozgás és a kitartás.

Ildi (53): Tudatosabban étkeztem és látványosra sikerült a zabpehely és leves váltogatása.

Noémi (18): futás és kardio együtt (kardio nem mindig) emellett próbáltam odafigyelni mennyit eszem

Gyula (65): a zóna diéta,de jöttek a különböző ünnepek és a siker eltűnt!Alig -2 Kg maradt csak meg.

Éva (27): kevesebb étel, több mozgás

Gabi (37): Sokkal többet iszok,étrend változás(-4kg);;))))

Katalin (59): Napi 1500-1600 Kcal bevitel

Betty (30): minden nap edzés és odafigyelés az étkezésre. Szerintem ez a legfontosabb.

Maja (44): 90 napos diéta

Renátó (20): Hát abonet és párolt zöldséget eszek már egy jó ideje +néhe egy két rántott dolgot pl rántott sajt 1-2db rántott padlizsán.

Csaba (37): paleolit étrend foci kondi

Gabriella (56): csökkentett szénhidrát bevitel

Andrea (54): Tulajdonképpen az, hogy mindent eszem, de az eddigiek felét, kivéve azöldség-gyümölcsöt

Laci (58): Kedves Bea, még nem sikerült semmit tennem a cél érdekében,igérem igyekszem,szükségem volna rá,de még az elhatározás hiányos. Köszönöm az érdeklődést,,ígérem igyekszem.

Judit (56): több mozgás, kevesebb, de minőségi étel, több folyadékbevitel

Renáta (30): Edzés ,cukrot és szénhidrátot , pékárut kivontam az életemböl és a jo tanácsok

Bernadett (26): Folyékon L-Carnitine fogyaszt?sa alatt 22kg-ot adtam le, heti 5x2 ?ra edzéssel megfűszerezve! Ez most is sikeres...

Erika (28): kevesebbet edtem, es nem fogyasztottam kenyeret es edesseget

Margit (60): Talan hogy jobban oda figyelek hogy mennyit iszok es mennyit eszek es mikkor

Manyi (46): Látni, hogy mennyi kaloriát etem.

Ildikó (52): A szerelem, ami miatt nem tudtam enni, s segített az endorfin. Emellett sokat ittam, öt után nem ettem. Csökkentettem az adagok méretét. Bár ez a semminél persze nem lehetséges. Ezt ne kövessétek, mert amit egy kicsivel többet ettem, rögtön be akarta építeni a szervezetem azt a keveset is! Különben nálam a diéták, bármelyik fél eredménnyel zárul! Mindig fele annyit fogyok, mint sorstársaim.

Réka (38): Elkezdtem rendszeresen mozogni és felhagytam a koplalással fogyással.

Ágnes katalin (60): Az hogy fiatalabb voltam, és tudtam mozogni.

György (44): A kitartás és a cél, s a múlt elleni küzdelem.Táplálkozás terén pedig az egészségesebb ételek, azok is mértékkel!

Tatjana (31): Este hat óra után nem ettem semmit csak gyümölcsöt ha nagyon megéheztem . Plusz heti 3-4 alkalom torna

Tünde (57): Léböjtkúra és utána rendszeres böjtnapok beiktatása. Mindennapi mozgásra odafigyelés. (Nem elég, hogy tudom, csinálni is kell...)

Angyalka (36): 6+1 es dieta. Volt egy tevhitem, hogy nekem nem sikerul, mert ugyis felbehagyom, ha kinoz az ehseg.De itt nem kell ehezni, igy dolgozni tudok Mellette.

Noémi (24): étkezésen való változtatás (ez nagyon sokat számít nálam)

Vera (28): 90 napos diéta

Liza (36): Zsírtőrés masszással,almaecet kúra

Erzsébet (38): Odafigyelek az étkezésemre, számolom a kalóriákat!Tornázom is csak sajna nem sikerül rendszeresen!

Csilla (23): alamecet+torna(futás)

Mónika (46): éhezés nélküli fogyás

Tibi (28): Valtoztattam az etrendemen, a Fogyas Info Kedves kollegai altal kuldott levelben osszefoglaltakat kovettem es kovetem a mind a mai napig.

Szimonetta (18): rá szoktattam magam ara hogy egy nap 4szer eszek de keveset, sok gyümölcsöt eszek meg salátákat, csökkentettem a szénhidrátot is, most jól érzem magam a bőrömbe, el kezdtem sportolni is, 4 kilót fogytam, fel merek venni olyan ruhákat is amiket eddig nem, de több kilót nem nagyon szeretnék fogyni.

Mónika (42): többször keveset enni.Nuku cukor,liszt.

Edina (27): minden reggel tornáztam meg este is + szobabicikliztem!!ez melett regelente megettem egy fügekaktusz tablettát!!a tornázás az még most is megy napi szinten!!

Timea (27): Több folyadékot iszom, többször étkezem egy nap ( 4-5) a mennyiségre is vigyázok ( kevesebbet) , gyümölcs ,zöldségfélét naponta... kellett - péksüteményeket ha csak lehet kerülöm ( eddig sikeresen ). És egy héten legalább 3-rom alakalommal tornázok vagy kocogok. Eddig 5-6 kg adtam le. Még én sem hiszem el de megindult a fogyás. :)

Anikó (38): Az ételek glükémiás indexe alapján terveztem meg az étrendem, igyekszem emellett a napi szénhidrát bevitelt 160g körül tartani, 5 étkezésre bontva. Kétnaponta 'sportolok', ami - kisbabával vagyok itthon - másfél-két órás babakocsis sétát jelent. És hegyen lakunk :D. Naplózom, hogy mit eszem és hogy mennyit iszom, így könnyű mind az ételekre, mind a napi 2,5 liter víz bevitelére figyelni.

Zsuzsa (54): Még az 'elején' vagyok és csak kb. 3 kg körül fogytam ( két hét alatt) De ami ehhez vezetett, az a tudatos táplálkozás,( saláták, zöldségek, gyümölcsök, sovány húsok) egészséges és nem hizlaló ételek fogyasztása, a kenyérfélék és édességek szigorú elhagyása,helyette teljes kiörlésű termékek, abból is napi max. 2 db ! Napi 5-szöri kevés étkezés,amibe mindig legyen gyümölcs, zöldség! Este 6 után már nem evés !!! Plusz napi 20 perc torna, és napi 1,5 km futás. Ez eleinte elég nagy áldozat és lemondás, de meg lehet szokni ! A cél: 68-69 kg , már 'csak' 22 kg-tól kell megszabadulni ! A sikeres fogyás titka a tudatosság, minden az 'agyban' dől el ! Ne akarjunk gyorsan fogyni ( pl. 1 hónap alatt 16 kg-ot) mert az soha nem lesz tartós. Nincsenek 'csodapirulák', csodaszerek ! A lassú, de biztos fogyás titka : az életmódváltás és táplálkozásváltás! A fogyásért igen is tenni kell, a nem jön magától ! A mozgás és sportolás elengedhetetlen ehhez, kb. 50 %-ot tesz hozzá ! Ja és ne mérjük magunk

Kati (54): Az első étkezés korábbra hozása.

Nagy klaudia (23): a rendszeres mozgás kevesebbet eszem

Andi (29): Sok zöldség, csirkemell, és semmi lisztes, semmi tészta, rengeteg gyümölcs... :)

Márti (49): a testkontroll által ajánlott szétválasztó étrend, a szénhidrát táblázat figyelése..

Ágnes (64): 90 napos diéta

Zsuzsa (57): teljesen zsírmentes étkezés, ill. almaecet kapszula

Szoszi (28): mivel hogy 4kor kelek,,,,,reggeli muzlis jokhurt-sezammal,kave...3ora mulva valami alma,,,,,ebed lehet csipos csirkemell darabkak,kaposzta salataval,,,,az a fontos,h szines legyen es valtozatos:-)husit is lehet sok fele kepen:-) na es itt szokom tornyire eltoni.....,,,,de ahoz kepest,h 83kg-rol 57re lefogytam,,,,,,,tartom a 62ot-63 senki sem tokeletes:-)

Ági (41): Kevés étel, sok ásványvíz, rengeteg mozgás heti 7*2 edzés min.60perc 10hónap -18kg

Péter (37): Sport , étrend

Réka (18): Sport és odafigyeltem arra,hogy mit eszek.

Krisztina (35): kenyér és a cukor elhagyása, sok folyadék, több mozgás

Kovács edit (36): Kisebb adagok fogyasztása gyakrabban.

Zita (43): Megtervezett étkezés, a szokásos adagjaimnál sokkal kevesebb. Több folyadék, mozgás. A szénhidrátok (nasik) radikális csökkentése.

Enci (24): mozgás, 6 óra után nem eszem

Etelka (49): akupuntúra, fegyelmezett étkezés és mozgás

Barbi (21): Napi 15 perc mozgás,odafigyeltem az étkezés mennyiségére.

Csilla (38): Tisztába lettem a zsír és a szénhidrát égetés közti különbséggel ami sokat számít

Violetta (47): etkezesi adag csokentese

Eri (19): napi 4-5x-i kevés evés, délben picit több, egyáltalán nem eszek már kenyeret ha igen csak nagyon néha, hetente 1x-2x 1-1 szeletet. Heti 3-4 napi 20-50 perces edzés. Ebben Palkó Noémi videói segítettek hogy összerakjak egy saját edzéstervet. :) áprilisban még 72 kg voltam mára már 62 vagyok. :) A célom még -4 vagy 6 kg. az ideális 58 kg lenne a 158 cm magasságomhoz, de kis pocim még még akkor is lenne meg combom is. :D Szóval folytatom. :) Tízórai és Uzsona esetleg a vacsi is, gyümölcs vagy zöldség vagy ha nagyon éhes vagyok, 1 szelet bundáskenyér. :) Tartom a súlyom, s szerencsére mindig lentebb lentebb mennek a kilók. :) és nem szabad elfelejtkezni a napi 2 liter folyadékról sem. :) Mindenkinek kitartást, erőt is sikert kívánok a fogyáshoz! :)

Csilla (27): 6 óra után nem ettem,citromos vizet ittam,figyeltem h mit eszek/kevesebb zsir,szénhidrát,cukor/,torna

Katalin (38): Napi 40-60 perc futás-gyorsgyaloglás

Nusi (61): tobb receptet is kiprobaltam. mindenik hozott sikert,pl 2 het alatt 9 kilo . de ezek tul drasztikusak voltak szamomra. ezekhez ezutan csak akkor nyulnek ha surgosen kellene leadjak egy par kilot. itt olvastam a 90 napos fogyokurarol. kiprobaltam , meg mindeg probalom:). nem nehez betartani, nem kell ehezni, talan a gyumolcsnap egy kicsit macera de ki lehet birni. nalam ez hoz eredmenyt minden heten leadtam mostanig 1,2 kg. nagyon orulok ,hogy rabukkantam erre az oldalra. szerkesztoinek koszonet, gratula, es sok-sok jo olvasnivalo! tisztelettel samsudean nusi

Judit (50): Mérsékletesség

Dóra (37): sokkal több folyadék fogyasztása

Adri (33): Igen, a 90 napos diéta.

Gabor (47): Sok zoldseg, gyumolcs, heti 4-5 alkalommal intenziv testmozgas, sok folyadek bevitelnapi 4-5 alkalommal torteno etkezes

Janka (29): Csökkentett étel mennyiség valamint odafigyelés az összetételére . Liszt, krumpli , cukor mellőzése .

Margó (48): Napi ötször, és keveset, plusz napi 3 liter folyadék.

Csaba (49): szénhidrát megvonás

Gyöngyi (45): életmódváltás a cukros és lisztes ételek elhagyása, futás, torna

Andrea (32): tesztat es egy etkezest kihagyok

Viktória (38): fehérje alapú diéta, fokozott folyadékbevitel, ami a bőrömre is jó hatással volt.

Mónika (39): Szénhidrát fogyasztás lecsökkentése minimumra. Flabelos gép napi 30 perc használat

Zsuzsa (56): Megtalaltam a megfelelo fogyokurat,amit konnyen betudtam tartani.

Klaudia (18): Napi ketszeri etkezes.. Delelott es delutan

Eszter (37): A szétválasztó dieta!

Lara (26): Egeszsegesebb etelek,szukseges napi folyadek bevitel,napi 20-30 perc torna.

Mónika (38): torna,diéta,

Zsuzsi (28): Norbi Update, és minden nap torna

Adriana (45): 90 napos diéta

Annamari (22): mindennap futottam és öt féle felülést csináltam

Kitti (28): több mozgás,több folyadék,kevesebb zsíros étel,több fehérje fogyasztása és több zöldség fogyasztása.

Edina (26): igazából én azt,hogy mindig figyeljem mit és mennyit meg mikor 3 gyerek mellett nem megy,de én 1 hét alatt 6 kg fogytam.mégpedig úgy hogy azt vontam meg amit imádok(kenyér) és azt ettem amit kevésbé szeretek.Szóval reggel délbe és este megette 1 natúr joghurtot 1 répát nyersen lereszelve, 1 almát meg puculva lereszelve 1 virslit beleszeletelve ezt összekevertem ill 1,5 l zöld tea

Tünde (24): Cukros üdítők kerülése, nasinak magvakat eszem, kerültem a fehér kenyeret.

Edit (52): 5-évvel ezelőtt, 3-hónap alatt fogytam 12-kg, de alig ettem, és tornáztam minden este,

Terézia (57): sajnos eddig eredménytelen voltam!

Mónika (19): Minden napos, nem túl megerőltető testmozgás, megváltozott étrend.

Bia (18): Napi minimum 2 óra mozgás, napi 5 étkezés, sok, folyadék, zöldség és gyümölcs de emellett nem vetettem meg a húst sem és a csokit sem :D

Zsuzsa (40): mozgás

Zsuzsa (60): Talán az, hogy most már érzem a ruháimon hogy egy kicsit lötyög rajtam. Nagyon sokat iszom, fehér kenyeret már én sem fogyasztok, csak barnát és azt is nagyon keveset, általában csak reggel egy szeletet, esetleg délután uzsonnára és többet nem.

Rita (43): Nekem a táplálkozás megváltoztatása mellett nagyon sokat segített a heti háromszori cardio-edzés.

Marcsi (55): A teszt segített elindulni a dietetikusom által segített úton. A testem változik a labor eredményeim javultak.

Juliana (61): az édességek ki hagyása az étrendbôl

János (39): Fehérkenyér nékülözése.ezzel közel 2 hónsp alatt 8 kilot adtam le

Mónika (35): A tánc és a a zsírégető edzés (zumba-lady) mellé beiktattam heti 1-2 erősítő edzést is, valamint jelentősen csökkentettem a kenyérfogyasztást, max heti 2-3 kis szelet magvas, vagy tönkölybúza kenyeret eszem csak. Több zöldséget fogyasztok.

Anita (43): szénhidrát csökkentése

Anett (31): A fogyókúra abszolút nem vezetett sikerhez. Én nem vagyok kövér, sem túlsúlyos, az alakom ideális, vékony testalkatú vagyok, viszont egy nap az alkalmi ruhámat nem tudtam magamra zippelni.... szoval elkezdtem fogyókúrázni, de semmi sikere nem volt, a kilogramjaim ugyanazok maradtak. Majd elkezdtem futni járni, először csak hetente, majd naponta, és ma már akár kétszer egy napban - korán reggel és este. sikeres akció-e? :D hát a testsúlyom két hónap elteltével is ugyanaz, azonban ami változott - jó kondició, izmosabb lábak, a hasfal laposabbá válása - érdekes számomra, hogy a testsúlyom ugyanannyi, mégis vékonyabbnak érzem magam... PS: a ruhámat azóta nem probáltam fel, de ha még most sem fog feljönni rám, azthiszem a futást erőteljesebb fogyókúrával kell majd kombinálnom.

Emese (20): Betartottam a tanácsokat, a piramis alapján próbáltam étkezni és elkezdtem tornázni is.

Árpád (47): kevesebb szénhidrát bevitel,só-cukor mellözés, az étel mennyiség megfelezése....és ninusz 15 kg 40 nap alatt könyedén szenvedés nélkül. Most kezdtem el konditerem--kardió-has..

Ria (56): A 6 napos piramis diéta sokat segitett

Ria (20): mediterrán étrend, kevés tésztaféle, sok gyümölcs és zöldség

Margit (55): Torna, kevesebb és egészségesebb ételek fogyasztása.

Hajni (24): A kenyer es mas pekaruk kiiktatasa az etrendembol.

Ilike (54): Étkezésem radikális megreformálása és minden délután 45 perc torna (DUCI TORNA - NORBIVAL) segítségével. Egy hete csinálom és fogytam 2 kg-ot.

Erika (50): Elsőre elkezdtem reggelizni. Délután pedig próbálok nem enni szénhidrátot. Még nem mérem magam.

István (56): amit ti is írtok mozgás, rendszeres étkezés. nálam bevált régebben a ferenc josef ásványviz kura, de már csak bélfürdőhöz használom most alamaecete kurára fogytam magam, két hónap alattegy öltönyméretet fogytam megaztán ugy gondolom fejben dől el ez is, mint minden

Mária (50): rendszeres testmozgás - torna, úszás tudatos táplálkozás - szénhidrát bevitel csökkentése

Kriszta (41): több fehérjét fogyasztottam zöldségkörettel, a hagyományos köreteket elhagytam.

Judit (53): Az étkezésre jobban figyeltem, fôleg arra, h mit egyek!

Krisztina (36): Nekem ,mivel mozgásban kotrlátozott vagyok,így maradt az úszás és a kerékpártozás!Mivel kerékpározni nem merek a csipő műtétem után,így Úszni járok kb.:1 hónapja napi 2h-át!Persze az evésről is lemondtam,teljesen zsír és olaj mentes diétán vagyok! Párolt zöldség,párolt hús,teljes kiörlésű kenyér vagy zsemle,sovány felvágott,és persze rengeteg gyümölcs!!!Az első napok,hetek nagyon nagyon nehéz,volt és igazából a fogyásom akkor indult meg mikor elkezdtem úszni,addig hiába tartottam be a diétát nem ment le 3 hónap alatt eghy deka sem! De kitartok az Úszás melllettt és remélem látható eredménye lesz 1 éven belül!

Zsolt (36): Akupunktúra,napi háromszori étkezés,vacsora helyett fehérje turmix

Emese (32): rendszeres edzés

Mónika (26): Még nem vált be,de csak diétával probálkoztam

György (63): Étrend változtatás+napi mozgás.

Sándor (48): Táplálék mennyiség és szénhidrát csökkentés.

Valéria (47): rengeteget futottam és még több kefirt ettem müzlivel erre emlékszem mert már 10 éve volt most kezdem újra közel az 50 évhez remélem sikerül

Sándor (53): az akaraterő, a diéta, a mozgás együttes alkalmazása

Levente (36): Egészségesebb táplálkozás sok gyümölcsöt ettem meg salátákat.

Pali (37): étrend átalakítása: mást, és kicsit kevesebbet.

Gigi (44): egy hétnapos diéta

Erika (31): Kisebb adagok

Ili (39): Diétázás.

Szandra (23): Update táplálkozás

Bettina (16): kalóriabevitel lecsökkentése, torna

Erika (53): kevesebbet eszem

LÁszlÓ (52): napi 1400 kcal.beállítás és több mozgás!

Andrea (42): az étkezésre jobban odafigyeltem

Mária (44): diéta

Sibeli (18): még nem probáltam

Dóra (24): Rendszeres táplálkozás és mozgás.

Bea (33): többszöt ettem kevesebbet

Adri (32): étkezés változtatása, sport és az akarat.

Eniko (39): A kemeny edzes

Orsi (34): Sport, intenziv es rendszeres mozgas

Kata (30): A szerelem csodákra képes.:-)

Zsu (27): keveset tobbszor ettem, es szamoltam a ragasaimat, emrt tudtam hogy nem ragom meg kulonben az etelt es igy kesobb jelentkezik majd a telitettseg erzese. Sokat mozogtam mindemellett es sokat ittam.

Brigitta (24): Sok folyadék bevitel. Só,cukor,zsír nagyon mérsékelt fogyasztása. Fehér kenyér elhagyása. Sok gyümölcs-zöldség fogyasztása. Méregtelenítő és gyógyteák fogyasztása. Mozgásforma bevezetése. Szaunázások.

Livia (36): sokszor enni egy nap es keveset,tobb mozgas-6 honap alatt 20 kg es nem koplaltam

Loretta (37): Cukor mellőzése és a testmozgás.Étrend megválogatása.

Judit (43): Az alkohol gátolja a zsírlebontást, edzésnapokon teljesen el kell hagyni!

Kata (24): A töb zöldség evés,a vsorára könnyű étel fogyasztás és a sport.

Laci (52): odafigyeltem milyent és mennyit eszek

Izabella (38): Ha nem eszem fehér kenyeret és semmit ,ami fehér lisztből van.

Petra (22): a pékárú megvonása.

Kata (33): Magas fehérjetartalmú étrend, mozgás. Nem diétázok megváltoztattam a szokásaimat az itt olvasottak segítségével.

Anita (37): mozgás,diéta,glabridin

Niki (31): Sok torna, rendszeres napi 6szori étkezés, kis adagokban. Sok folyadék. Édességek, rágcsálni valók kerülése.

Emese (29): Kihagyom az étrendből a szénhidrátot, a cukrot. Nem eszem kenyeret, tésztát, sem krumplit vagy rizst. Maximum update kenyeret vagy teljes kiőrlésű tésztát, de csak nagyon keveset. Update édességeket és sok nyers gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok. Igyekszem naponta legalább ötször enni, mindig keveset. Mellette sportolok is, heti 2-3 kardió edzést csinálok végig. Eddig 8 kilót fogytam.

Noémi (27): A vacsora elhagyása és az edzés.

Nelly (30): l-karnitin króm tabletta és zöld tea fogyasztása több folyadék fogyasztás

Móni (36): a helyes táplálkozás a legfontosabb tényező,és utána a sport

Marianna (49): több folyadék bevitel oda figyelek mikor mit eszem

Zsolt (40): Kivontam teljesen a szenhidratokat de sohasem eheztem.

Niki (19): kétnaponta -1 kg

Kati (37): Reggelizek es sokszor eszem keveset . Ugy néz ki , elindult .

Iki (35): A jó időben több időt töltünk a szabadban. Kertészkedünk, szépítjük az udvart. Észrevétlenül is többet mozgok.

Alexandra (19): A különböző hasgyakorlatok,futás,és kerékpározás.

Csilla (46): Erős elhatározással indultam neki,kellően motivált voltam,célokat tűztem ki magam elé.Súlyvesztéskor büszke voltam és elégedett.Keveset és odafigyelve ettem.Első körben több,mint 20kilót fogytam.

Judit (54): Napi 20 perc torna, 30 perc biciklizés (szoba)

Katalin (31): este 6 óra után nem eszek,édesség csökkentés

Katalin (54): gyakori étkezés kis adagok és szénhidrátmentes

ágnes (53): sok folyadékot ittam, jobban odafigyeltem az étkezésekre

Angéla (27): aloe vera termékek és a mozgás

Zsuzsa (33): 90 napos diéta

Angi (26): most kezdtem igazán tényleg érdeklődni az egészségesebb ételek után és nézni h mennyi kalóriát tartalmaz és ez segített nekem,3 hét alatt 3 kiló mínusz

Péter (31): Kevesebb étel meg a jó tanácsok.

Nikolett (29): rendszeres testmozgás, édességek elhagyása

Ilona (42): prutein dieta

Gyöngyi (36): Nem szeretek futni, de a kardió futás, hogy nem kell sokáig és folyamatosan futni, nagyon bejött! És még jobban is fogyaszt...

Krisztina (42): este 6 után már nem eszek, és ez nagyon sokat jelent, három hét alatt 2 kilót fogytam

Nikoletta (20): Feleztem az adagokat és nem nassolok

Gabi (51): evés helyett inkább iszom és az osztott étrend

Ferenc (59): ....hmm, az odafigyelés önmagamra :)

Fruzsi (25): kalóriaszámolás - ne vigyél be többet, mint amennyit elégetsz, ha mégis, akkor mozogd le a többletet!

Anikó (32): étrend változtatás

Renáta (29): Sok folyadékot ittam,mint szoktam és persze kevesebbet ettem.

Ágnes (33): Mindennapi (legalább 1 óra)edzés, kenyér elkerülése, sok folyadék ivása.

Ramona (32): sport és L-carnitin. mértéktartás és rengeteg folyadék

Ibolya (69): 1hónap éhezés,nagy bánat miatt

László (53): korai még sikerekről beszélni ,nem diétázok,csak értelmesebben eszek mint eddig.Reggelire mindent,ebéd egy tányérral vacsora saláta.Eredmény: két hét -2 kg.

Misi (63): Kaloriabazis.hu szerint élek. Nekem fontos, hogy az egyenleget tudjam a megevett és lesportolt kalóriák között.

Kriszta (25): 30% Lelki motiváció, 30% Diéta, 40% Sport,Sport,Sport :)

Andrea (38): Következetes diéta kalória számolgatással, sok torna, sport.

Enikő (46): Szénhidrát mentes étkezés, minden nap edzés.

Rajmund (26): Táplálkozásra odafigyeltem!!kevés minimális szénhidrát bevitel sok fehérje

Zsuzska (36): komolyan vettem az általatok leírt programot amit a részemre kuldtetek :-)

Istvan (53): kevesebb kaloria tobb mozgas

Monika (32): Dieta

Sandor (44): Valami gyogyszerek,kb 5 eve,de ahogy abbahagytam azonnal vissza is hiztam.

Évi (32): reggelire, és délelőtt csak gyümölcsöt eszem, illetve napi 2kapszula CLA-t fogyasztok

Zsóka (38): Akkor konkrétan nem ettem.

Zsolt (37): A fehérje diétát kezdtem el 3 hete. Akkor 150,2kg ról indultam, most 141.1 kg vagyok.

Zsuzsanna (32): Mozgás diéta

Andi (28): Edzés, egeszséges ételek, napi 5 étkezés

Brigitta (30): Elhagytam az étrendemből a fehér kenyeret, tésztákat és a kólát. Az evési mennyiségemet is csökkentettem, és lassabban kezdtem enni. Szinte minden nap tornázom 20-30 percet.

Anita (34): TELJESEN kihagyom a cukrot és az édességeket, szörpöt az étrendemből, vizet iszok kb óránként egy pohárral és reggelire egy tejeskávéra levittem az adagom 2 db édesítőpöttyel. Tésztaféléket egyáltalán nem csak rizst, vagy krumpli és zöldségköretet eszek, kenyér helyett pedig találtam szénhidrát szegény és csupa magos kenyeret ez negyed kilós és 4 napig kitart!!! Hetente legalább 4* kerékpározok kb 2 órát, még a tornára nem vettem rá magam:)

Feri (53): szénhidrát jelentős csökkentése

Barbara (22): figyeltem a kalória bevitelt, friss zöldség és gyümölcs levek fogyasztása, sok folyadék evitel

Mária (47): Az etrend megvaltoztatasa es heti 5x egy oras mozgas (uszas,fit labdan valo torna es gyors gyaloglas konditeremben.13kg fogytam december 2-tol mostanaig.

Ani (25): mozgás, diéta

Tímea (36): Sport

Zsóka (53): többször kis adag

Bea (28): Étkezésre odafigyelni és mozogni heti 3 alkalommal

Ágnes (55): mindent ettem, de kevesebbet

Judit (35): Sok sport, tudatos étkezés

Tamas (40): Napi max 1500kaloria. Crom tabletta. Acai bery tabletta.

Mónika (37): Szénhidrát bevitel csökkentése

Anikó (37): kalóriabázis.hu

Renáta (34): Elkezdtem tornázni rendszeresen. változtattam az étkezési szokásaimon, jelenleg 3 hét alatt 10 kg-ot fogytam.

Balázs (28): Az étrend, figyeltem a kalóriabevitelre, fehérjemaximalizálás, szénhidrát csökkentés, valamint a folyamatos mozgás és folyadékbevitel.

Évi (23): Amikor végre rászántam magamat, hogy heti háromszor edzek.

Etel (54): Először is nagyon megijedtem az egészségem romlása miatt,aztán ijedtemben össze-vissza keresgéltem a cikkek között.Majd jött a nagy elhatározás: muszáj tennem valamit az egészségemért.Azzal hogy fogyok segitek magamon, a romló állapotomon. Most reggel éhgyomorra almaecetet iszom,langyos vízzel majd Abonett keksszel szenvicset reggelizek..A 'normal' kenyeret. péksüteményeket nem eszem.Nem használok cukrot, házizsírt csak stivia édesítőt és étolajat ,olivaolajat.Próbállok nagyon sokat inni mert ez nekem idáig nem ment. Délelőtt csak gyümölcsöket eszem.Hát az ebédre muszály 'jókat' ennem de a vacsora megint Abonettes szenvics almaecetes vízzel.Ezekkel az apró változtatásokkal már lement 5kg-ez nálam igen nagy siker.

Éva (42): A megrendelt fogyasztó tabletták megérkeztek kb. 10 napja szedem! Még nincs mit írni róla!

Veronika (24): torna, elsősorban kardio, valamint a lemondás a kenyérről és péksüteményekről

Szilvia (55): kalóriaszámolás

Betti (32): Bevezettem esti tornázást,és még több gyümölcs.Amihez csak tudom nélkülözöm a kenyeret.

Lollo (58): citromlé és CH szegény étrend

Magdika (27): A napi többszörös étkezés, dél előtt szénhidrátot, gyümölcsöt,/délután fehérjét,zöldséget eszem. Tornázok amikor csak tudok. És méregtelenítő tea kúra,sok folyadék.Csökkentett cukor.

Teréz (56): kevés szénhidrát,kevés cukor,sok séta

Erika (46): Vezettem a Kalóriabázist és heti 5 alkalommal tornáztam.

Rika (45): még nem tudom, lehet, hogy a kenyér elhagyása.

Tímea (25): Cukor, krumpli és fehér liszt elhagyás

Dávid (24): Nálam a sok mozgás vezetett sikerre, az étkezés terén bármit változtathattam, nem adtam le egy dekát sem, de heti 2-3 óra aktív sportolással egy hónap alatt 2 kilót leadtam

Ottília (39): Az élelmiszerek glikémiás indexét figyelembe vettem és lehetőleg csak alacsony GI élelmiszereket fogyasztok,minden második nap 40 percet tornázok.25 nap alatt 5 kg-ot fogytam,65 kg vagyok és boldog és folytatom.5x étkezem egy nap keveset de finomat,külön főzök magamnak.Van Tupper párolóedényem,ezzel hamar megy.Multivitamint,probiotikumot,C vitamint és magnéziumot szedek.A nyáron 2x20 leszek és már alig várom a szülinapi partimat,jól fogok kinézni!

Ilona (42): A kenyér elhagyása és mozgás

Gábor (55): Áttértem a délelőtt csak gyümölcs fogyasztásra.

Kriszta (18): Nagyobb vízfogyasztás, kalóriaszámlálás.

Éva (31): 90 napos diéta - két hónap alatt 15 kg.

Andi (31): Kalóriaszámlálás, sokkal kevesebb étel és egészségesebb étel fogyasztása. Sok zöldség és gyümölcs és természetesen a rengeteg edzőtermi munka. Az elmúlt évek során 30 kg-t adtam le, ebből tavaly adtam le 18 kg-t. Most lassan egy hónapja csinálom megint komolyan, mert még szeretnék leadni kb 20 kg-t.

Ildikó (19): Áttértem a vegán étrendre, és az nekem nagyon sikeresnek bizonyul, mind egészségügyileg, mind ízvilágra is tökéletes. Nem érzem magam fáradékonynak, rengeteg friss zöldséget, gyümölcsöt fogyasztok, a táplálkozásomnak ezek teszik ki a 70%-át, egyáltalán nem érzem, hogy hiányom lenne bármiből is, és fogyok is, és éhezni sem éhezem.

Dika (21): koplalás

Andi (28): Napi fél óra mozgás bevezetése, jobban odafigyelek az étkezéseimre.

Gabi (48): Több mozgás, étkezési szokások megváltoztatása

Lilla (30): feherje, keves kaloriabevitel

Anna (62): a kevesebb evés, az édesség csökkentése

Gertrud (38): Talan a legtobbet Ti segitettetek, nem tartok semmilyen szigoru dietat, de tobb szempontot is figyelembe veszek, azert, hogy egeszsegeebben eljek, es ezzel egyutt jar az idealis testsuly elerese is. Ti ebresztettetek ra arra, hogy tulajdonkeppen csak egeszsegesen kell taplalkozzak ahoz, hogy csokkenjen a testsulyom. Harom hete Fogyokurazom, harom kilot fogytam. 71 rol 68ra ertem el. szeretnek meg fogyni. Koszonom a segitseget!

Mária (64): mozgás, torna. Kilók még nem változtak, de cm-rek csökkentek. Egy hét alatt 3 centi csökkenés a csípőn, s 4 centi csökkenés a derékon.

Károly (60): Kisebb mennyiség, rostosabb ételek, zöldségek, gyümölcsök Kevesebb pékáru.

Denisza (33): Odafigyeltem hogy kevés szénhidrát tartalmú ételeket fogyasztottam és kipróbáltam az Atkins diétát is,amit csak javasolni tudok mindenkinek,mert jól érzed magad tőle és 2het utan mar látható eredmények vannak.

Mónika (35): Nem eszek csak keveset,édességet egyáltalán nem.

Paksi melinda (35): diéta és sport

Anna (53): Minden étkezés előtt, egy citrom frissen facsart levét ittam meg, naponta 3-szor, és a teljes kiőrlésű kenyér. Három hét alatt 4kg.

Edit (38): Mozgas, dieta, zsiregeto kapszulak (Acetyl-L Karnitin es zold kave)

Rudolf (42): kalóriaszámolás+edzés

Tünde (20): A további torna és a folyadékfogyasztás.

Peti (19): sok mozgás, napi 1000 kalóriás táplálék bevitel

Tamara (37): Napi 5-6-szori kisebb étkezés.mozgás beiktatása heti 3-4 alkalommal 1óra,finomított szénhidrátok minimálisra csökkentve(elhagyva),napi 3-4 liter víz fogyasztása

Viki (40): Több folyadék (víz), kevesebb nasi (sajnos) :-(

Szilvia (57): A szénhidrát és a cukor mennyiségének csökkentése.Sokkal több folyadékot- vizet iszok.A szervezetemet folyamatosan lúgosítom.Nagyon fontos,hogy ismerjük a vércsoportunkhoz illeszkedő ételeket.

Niki (18): 90 napos dieta

Violetta (48): megvaltoztattam az etkezesi szokasaimat,lemondtam az etkezes kozti nasolasokrol,tobb gyumolcsot es vetemenyt eszek

Győző (40): a 90 napos fogyokura

Thomas (43): folyamatosan követem a leírtakat, illetve a weboldalon hasznos további tanácsoakt találok.

Balázs (32): próbáltam napi ötször keveset enni és 18 óra után már csak vizet ittam két hétig napi 30 percet kocogtam a szabadba aztán a kocogást abbahagytam és kondizni kezdtem az bánt kicsit hogy a mérleg szerint fogytam 3 kilót de nem látszik

Zsu (37): A ruháim, egy számmal kisebb kell.

Attila (28): Több folyadék,mozgás és az étkezéseimre nagyobb figyelmet szántam

Stefania (39): Norbi update kodok betartasa

Máté (19): A 90 napos diéta hozta meg nekem a várva várt sikert, 3x csináltam végig, mellette persze mozogtam rendszeresen!

Laura (20): kaloriaszamlalas

Piroska (20): sok mozgás

Anita (18): Többször kevesebbet ettem, csak azt és akkor, amikor tényleg kívántam. Hetente többször sétáltam néhány órát. Gyakran fogyasztottam folyadékot.

Naola (19): Sok mozgás. Pedig nem annyira étkeztem egészségesen. Csak vissza fogtam a magam, és ha ettem is édességet csak nagyon keveset.

Gábor (60): Nálam a mozgás (gyaloglás) indította be a zsírégetést.

Hajni (25): sok folyadék és gyümölcs.

Vali (68): Erre nem tudok válaszolni, ha tudnám nem okozna gondot a további teendő!Talán ha az esti vacsorát elhagytam./Soha nem ettem ki a hőtőt,ennek ellenére talán akkor fogytam/

Ibolya (55): elhagytam a kenyeret beiktatam a zöldségeket .salátákat elhagytam a köreteket

Anikó (28): Sokszor enni keveset + testmozgás

Tris (22): Sport, kalória számlálás. Életmód váltás!!

András (65): napi többszöri, kevesebb étkezés, zöldségek fogyasztása

Maca (55): sport,lefoglalni magam,hogy ne nassoljak

Zsuzsa (54): Szinte teljesen elhagytam a fehér kenyér és péksütemények fogyasztását.Cukor helyett édesítőszert használok, igyekszem sok fehérjét tartalmazó ételeket enni. Igyekszem a folyadékbevitelt is növelni,mert sajnos elég kevés vizet iszom.

Viktória (24): Nekem sajnos csak a napi 1x étkezés hoz eredményt mellette sok folyadék fogyasztása.

Julia (52): akupunktura

Sándor (40): részben elhagytam a kenyeret, nyers zöldségeket eszem, föleg káposztasalátát sárgarépával.

Gábor (30): Ketogén diéta

Marcsy (26): testmozgás, sok folyadék, teák, ill odafigyeltem, h mit eszek

Anita (35): torna,es az étrend változtatás

Erzsébet (52): Egyszerűen csak az 1500 kalóriát tartom. Mindent megeszek, csak ne lépjen túl a napi 1500 kalórián. Azonkívül próbálok minél többet inni. Sajnos ez nálam nem túl sok, de igyekszem. Most a napi kettő és fél, három liternél tartok, ami természetesen semmi más nem lehet, csak tiszta víz.

Móni (27): Étrend változtatása és több mozgás.

Viki (18): Kalória számolás

Imola (24): a stresz

Éva (46): a testmozgás, minimális szénhidrát bevitel.

Laura (40): csak senhidratot esfeherjet fogyasztok

Petra (24): Több folyadék bevitel.

Anita (33): Mozgás+diéta

Kati (57): Februárban határoztam el, hogy fogyni AKAROK.Az igazság az , hogy füllentettem a doktornőmnek,amikor rákérdezett a súlyomra.103 kg voltam amikor utoljára voltam nála,és mondtam hogy amióta nem találkoztunk kicsit híztam sajnos(105 kg vallottam be)csak suttogva írom,hogy 115 voltam.Tehát meg volt a nyomás hogy ha fene fenét eszik is le kell fogynom!Azért írtam nagy betűvel,mert nem szeretnék,hanem AKAROK,TEHÁT MEG IS TESZEM!Úgy gondolom mindenkinél első fontos lépés az elhatározás valami véghez viteléhez.A lényeg, hogy négy hónap alatt megszabadultam 12 kg-tól.A fogyásinfó oldala adata meg a löketet ,rendeltem étrend kiegészítőket, számoltam a kalóriákat.Ez a szokásom is megmaradt ,kevesebbet eszem jelenleg is.Többet iszom.Jelenleg járok úszni és vízi tornára.Érlelődik bennem a gondolat, hogy az úszást beépítem az élet vitelembe,mivel szemlátomást alakul a formám minden nap.

Mónika (46): A szénhidrátok csökkentése. Napi ötszöri, meghatározott időpontokban történő étkezés.

Annie (32): Mozgás bevezetése az életemben.

Andrea (42): A finomliszt, cukor elhagyása. Gluténmentes étrend, mozgás. Gyógyteák fogyasztása.

Kati (49): kerékpározás

Edit (53): böjtölés

Melinda (39): Infraszauna mellett napi öt étkezéssel és sok-sok vízzel értem el a fogyást.

Éva (26): Nem eszem fehér kenyeret, nagyon minimális cukrot hasznälok. Igyekszem 6előtt megvacsorázni valami könnyűt.Egyébként mindent ettem csak olyan 14óráig.minden nap tornázom minimum 30percet.másfél hónap alatt ment le 5kg

Gai (45): Heti 4-szer 1-1 óra kerékpározás,plusz erősítő edzések,és a kalóriaszámlálás.

Gyorgy (45): azota megiszom a napi 3 litervizet , es elkezdtem az alma ecetes dietat.

Marcsi (42): mozgás, édesség és köretek elhagyása

Kata (55): Sajnos még nem sikerült fogynom ,de a saját hibámból!

Gyöngyi (53): Még nem

István (46): Probálkoztam de azt a fogyokura gyogyszert betiltották.Akkor leadtam 6-kg-ot.

Kinga (27): Elsősorban a 90 napos diéta,és beszereztem egy kerékpárt amin napról napra több km-ert teszek meg.Nem eszek kenyeret,vagy nagyon ritkán teljes kiőrlésűt de azt is lassan csökkentem.Igaz eddig még nem igazán indult meg a fogyásom,de remélem mihamarabb eredményes lesz.

Vera (45): nem ettem csak minimális kalória bevitel volt

Gréta (18): Életmódváltás és heti 2x mozgás.

Teréz (63): Folyadékot sokkal többet fogyasztok, az étkezések számát növeltem, viszont a mennyiséget csökkentettem,

Alexandra (22): Sportolás, odafigyelés arra, hogy mit eszek ( pl.: tartalmaz e szinezéket, édesítőszert a termék....stb)

Anett (30): Atkins diéta és torna

Rita (24): Étrend változás

Erika (37): Elkezdtem szedni az ideális csomagot, több vizet iszok, és ébredés után minél előbb eszek, ahogy tanácsoltátok.

Bojána (23): több testmozgás,oda figyeltem arra is h több folyadékot igyak,kerültem a cukros italokat és ez nagyon jó eredményhez vezetett,még nem értem el a végleges célomat ,de már nem kell sok hozzá,és ha azt sikerül is elérnem,továbbra is fogok rendszeresen sportolni,feltölt energiával .

Tünde (36): Szénhidrát csökkentés

Szilvia (30): probálok sok folyadékot inni ,reggel ennni és naponta többször

Ilona (64): Dukan diéta 14 kg és 3 éve nem híztam vissza

Laci (39): Gondoltam összeírom, hogy milyen sikerem volt a saját fogyásomban, és ezt nagymértékben a fogyas.info-nak köszönhetem. 39 éves vagyok, nem volt nagy súly pluszom, csak a hasam zavart, és éreztem, hogy lomhábban mozgok. 77-78 kiló voltam, és ez sok volt a 168 cm-es magasságomhoz. Elkezdtem mozogni egyre többet, ezt sikerült megcsinálnom. Majdnem naponta lementem futni vagy focizni. Ez jól esett, de a testsúlyom nem csökkent sajnos ettől még. Ekkor találtam rá a fogyas.info cikkeire és a “6+1-es diétára' Azt hamar megéreztem, hogy az étkezéssel van a gond. A baj az volt, hogy soha nem tudtam változtatni a szénhidrátos, kólás, csokis étkezésemen. Gyakorlatilag reggel-délben-este ettem édességeket, kenyeret. Nem csoda, hogy nem fogytam. A fogyas.info-n nagyon sok anyagot találtam és elkezdtem képezni magamat. Rájöttem, hogy nem tudok dolgokat, nem világos, hogy mit eszek, az mit tartalmaz. Felszínesen tudtam pár adatot, de rá kellett döbbennem, hogy ez messze nem elég. A 6+1-

József (40): Sport.

Erzsébet (26): Többnyire a testmozgás. Kév év alatt fogytam le 22 kilót,az utóbbi időben megrekedtem 75-6 kilónál,az oldalon talált instrukciók további 3 és fél kiló eltüntetését eredményezték :)

Ingrid (38): Jóval több folyadékot iszok, este már nem eszek, sokat mozgok. És sok zöldséget, gyümölcsöt eszek nyersen.

Józsi (44): nem eszem kenyeret egyáltalán,helyette a puffasztott rizst eszem.

Mónika (40): Csökkentettem cukor és a kenyér bevitelt.

Bernadeta (19): Napi többszöri étkezés persze kis adagokat és a mozgás természetesen.

Róbert (40): 2000Kcal kevesebb étel bevitel

Kati (48): többször keveset, éh gyomorra langyos citromos víz, nap folyamán is ezt ittam, délelőtt főleg gyümölcs, c vitamin 1000 mg, napi séta

Hencsi (25): Nem eszem cukrot,semmilyen cukros terméket sem eszem/iszom és nem hiányzik

Barbara (32): kétnaponta reggel futottam és figyeltem az étkezésre - a testkontroll / elválasztásos módszert alkalmaztam.

Ági (30): Agyban dől el, ha nincs meg az elhatározás akkor nem is lehet lefogyni.

Anna (25): Lemondtam a saját egészségem érdekében bizonyos ételekről. Minimálisan fogyasztok olajban sütött ételeket, és száműztem a majonézt is...

Zsolt (18): Heti 4-5 football a barátokkal, ami naponta 3-4 órát jelentett.

Judit (49): 90 napos diéta

Marianna (36): A gyömbér azthiszem segíteni fog....

Orsolya (25): Rengeteg edzés, diéta és vitaminok sokasága. :)

Zsuzsa (62): Kalória szerint étkezem. Naponta 1000-1200 kal. fogyasztok. Mellette egy kicsit tornázom és legalább fél órát sétálok.

Éva (40): Reggelire csak gyümölcsöt eszem. Sokkal energikusabb lettem és az emésztésem is sokat javult. Már nem puffadok annyira mint ez előtt.

Melinda (33): Hasznos volt amit írtak, tanácsoltak!! köszönöm !! megfogadtam naponta többet iszom :) jobban oda figyelek !!!

Andrea (35): kevesebb szénhidrát vacsora elhagyása mozgás heti 3x

Reni (40): fehérje dita

Barbi (31): zsírszegény ételek és kisebb adagok fogyasztása

Petra (27): Az étkezésemen változtattam.

Viki (25): Rendszeres mozgás és a csökkentett kalóriabevitel

Anita (35): szénhidrát kihagyása étrendemből

Klementina (38): kalóriaszámolás,és a folyadékfogyasztás fontossága

Eszter (44): az idő,mikor mit eszem

Évi (21): diéta

Emoke (38): a mozgas

Balázs (39): nem eszem fehér kenyeret, és zsíros dolgokat.

Andrea (45): Vacsora elhagyása, kevesebb cukros étel fogyasztása

Mira (28): A mozgás,a kitartás

Erzsébet (54): Paleo-t eszem, de keveset és lassan + sok vizet iszom.

Csilla (42): Kevesebb kenyér félét ettem és kerültem a fehér lisztet, fehér rizst, és a cukrot. De még a mesterséges édesítőket is.

Betti (20): 800 kalória maximum napi bevitel, heti 3x flabélos edzés, heti 3x 30 perc infraszauna tekercseléssel, heti 3x 30 perc ugrálókötelezés és láberősítő gyakorlatok egyben

Zsolt (50): A tanácsadás.

Anna (62): Minimális mennyiséget ettem.

Andrea (42): Szénhidrát elhagyása

Krisztina (24): Kicsivel többet mozgok, és átalakítottam az étrendemet!

Ibolya (53): Schorbert Norbi főzelékének ebédre történő beiktatása (azóta már nincsen, nem árulják), reggeli a német teljes kiőrlésű kenyér, mandula stb...ebéd után alma és este nem is voltam éhes..igaz, több mint 10 kg leadása után ki is volt már merülve a szervezetem....tehát nem volt jó módszer..

Andrea (50): Korábbi sikernél, a jelentősen kevesebb kalóriabevitel a megszokottnál, ami meglehetősen nagy nehézséget okozott, ezért is az állandó visszaesés.

Erika (54): Amikor a kalóriát számolva le tudtam mondani a nassolásról.

Marika (50): onuralom

Piroska (18): Volt 2 hét amelyen keveset ettem és sokat mozogtam és 65 kg ről 58 kg re fogytam.

Azisvan (43): szénhidrátok teljes mellőzése

Andrea (49): még nem rendeltem ezen az oldalon keresztül

Enikö (28): almaecetes vizet iszom,nem eszek kenyeret sem cukros ételeket, semmi édesség és amikor idöm engedi mozgok, este 7 után már csak vizet iszom

Zita (23): Nincs rajtam rengeteg súlyfelesleg, mindössze 8-10 kg. Viszont ezzel a néhány kilóval már évek óta küzdök. Hol leadok 5 kilót, hol felszedek 5-öt. Éppen ezért már nagyon rutinos vagyok a fogyókúrázásban :) Nekem nagyon sokat segít a fogyásban, ha többször eszem keveset egy nap, ahogy azt a fogyás.info oldala is javasolja és ha 5-6 óra után gyümölcsön kívül nem eszem mást. Ami viszont talán a legfontosabb, hogy ha valamit megkívánok, azt nem feltétlenül vonom meg magamtól. Eszem csokit és néha sültkrumplit is fogyókúra alatt, csak keveset, de ezzel együtt is sikerül a fogyás. Elsősorban az étel mennyiségén változtatok, a minőségén csak részben. Ez lassabb fogyást eredményez, de nekem ez vált be a legjobban.

Erika (47): Sport és étrend váltás.

Norbi' (53): 1. a mozgás, 2. szabadság ideje alatt tudtam figyelni az étkezésre, 3. amikor megszaladt a házi GDP minőségibb ételt tudtam venni - ezek miatt elkezdtem fogyni

Juraj (58): a minusz háron kilo

János (40): kenyér mellözése,illetve adagok csökentése

Andrea (46): Beteg voltam. Nem bírtam enni. Sok citromos vizet iszok. Délig gyümölcsöt. Most kertészetben dolgozok.

Erika (25): a nasiról való lemondás, sokkal több zöldség

Szilvia (50): kevesebbet eszem

Eva (23): a meg tobb gyumolcs fogyasztasa illetve sokkal kevesebbett ettem

Tamara (32): szénhidrátok fogyasztásának minimumra csökkentése,este 6 után nem eszem,sok folyadékot fogyasztok,rendszeresen étkezem

Anikó (40): Diéta és Edzés heti 5 alkalommal.

Katalin (33): kenyérfélék, tészták, cukor megvonása

Vanessza (31): Kevesebb szénhidrát és zsír,több fehérje,zöldség és gyümölcs és torna

Timea (19): nem fogytam,csak formásodtam.

Etelka (39): napi sokszori étkezés kis adagokban, vízfogyasztás és persze a sport.

Gabi (43): Kenyér tészta elhagyása

Marika (41): Norbi uptad diéta

Orsolya (31): A szénhidr?t és cukor megvon?sa.

Viola (35): Rendszeres mozgás (min.napi fél óra),étrend változtatás

Fanny (22): A csokoládé, édességek minimalizálása, kenyérből rozs és teljes kiőrlésű fogyasztása, az is ritkán, krumpli elkerülése, 3-4 liter víz naponta, heti pár alkalom mozgás, és az, hogy ELHITTEM, hogy sikerül

Erika (25): A kenyér és liszt elhagyása a vacsorával együtt :)

Zsanett (22): szénhidrát számolás

Julcsi (21): diéta és edzés (súlyzós és kardió)

Szilárd (19): Konditerem. Sokkal több folyadékot iszok. kevesebbet eszek. próbálok több fehérjét bevinni mint szénhidrátot. heti 4-szer járok konditerembe, napi másfél-két órát.

Ildiko (32): kevesebb evés, és tobb folyadék

Edina (26): Napi 2 szer eszem és tornázok minden nap!

Ilona (50): életmódváltás

Mária (55): Korábban napi 3-szor ettem nagyon keveset, de nem fogytam egyáltalán. Mostanság kicsit másképpen étkezem, 5-6-szor naponta keveset, kerülöm a kenyeret és a cukrot, csokit minimálisat de még eszegetek. A lényeg, lement kb 1 hónap alatt 3 kg. :)

Ági (25): a fehér kenyeret felcseréltem rozskenyérre,több gyümölcsöt és zöldséget eszek :)

Sára (56): zumba- fitnesz-jóga

Timi (24): anorexia

Imre (23): étrend váltás

Judit (39): Kontrollált étkezés. Sport megfelelő mennyiségének megtalálása.

Katalin (46): Sok gyümölcs, és a szétválasztó 90 nap diéta

Kati (29): vacsorára kevesebbet eszem, és többet sporotolok

Magdi (35): Diéta , napi 4km futás, cellulit kezelés

Zsuzsanna (53): Cukor, alkohol, gyümölcs és tejmentes táplálkozás.

Mónika (33): Még csak most kezdtem el a fogyókúrát, de 4 hét alatt 3,5 kg-ot fogytam. :) Ez persze még nem túl sok, de próbálom az étkezésemet visszaszorítani, amennyire csak lehet (kevés kalória), többször eszem keveset, törekszem egészséges ételeket fogyasztani, kerülöm a cukros ételeket, a finomított szénhidrátokat, sok ásványvizet iszom. Nyaralás után tervezem, hogy eljárok majd heti 2x aerobikozni, ez a mozgásforma eddig mindig bevált. Próbálok kitartó és következetes lenni.

Gyöngyi (53): mozgás

Lilla (34): kevesebb szénhidrát, több mozgás

Edina (36): Elfogyasztott kalória mennyiség kordában tartása és mozgás.

Kata (51): Az elválasztó diétát próbálom tartani, eddig megy. kb 1,5 kg sikerült leadni.

Gabriella (53): Sajnos 2-3 napnál tovább nem tudom csinálni.Elég stresszes környezetben dolgozom,és evéssel oldom a feszültséget.

Annamari (37): torna, na meg persze kenyér és egyéb hasonló dolgok csökkentése, több zöldség és gyümölcs fogyasztása

Marika (28): Nem ettem degeszre magam.Este 17órától pedig csak vizet iszom.Mostanában fél óra hasprés,fél óra lábemelés.

Renáta (19): próbáltam kerülni a cukros ételeket illetve a szénsavas üditőket..igaz eddig még 1kg ment le,de nem is régóta csinálom.Nagyon sokat segit nekem ez az oldal..köszönöm. :)

Zsuzska (22): Napi torna + elkezdtem a 90 napos diétát.

Erika (41): változtattam az étrendemen, és figyelek a kalória bevitelre

Katalin (26): 2 hét után megjegyezték hogy látszik az eredmény!

Dia (27): Teljesen elhagytam a kenyeret és a tésztákat. A levesekkel pedig elkerülöm az éhségrohamokat.

György (45): Fogadás de most magamért teszem és ebben is metaláltam a sikert.

Kriszti (18): Kevesebb evés több mozgás

István (59): Alapban szerintem elsődlegesen agyban dől el. Tényleg akarom-e, elhiszem, látom előre az eredményeket és aért hajlandóvagyok a szükséges (választott) módszer alakalmazására.

Krisztina (24): atkins diéta..

Sándor (47): kalória számolás , minden bevitt étel ital esetén. Fogyásnapló vezetése.FONTOS.

István (65): napi 1 ó -kerékpározás és diéta

András (48): rendszeres sport; kevesebb fehérkenyér fogyasztás; este nincs kaja

Norbi (30): Mérsékelt evés, minimalizált szénhidrátbevitel, rengeteg kardió edzés.

László (50): Diéta és mozgás

Zsanett (27): 13NAPOS DIÉTA,TÖBB MOZGÁS ,EDDIGINÉL KEVESEBB ÉTEL FOGYASZTÁSA,BÚZALISZT TÖRÖLVE!!!!!3-4 LITER VÍZ NAPONTA

Annamária (44): Gyeses időszakomra ha vissza emlékszem akkor teákat ittam, és azt ettem amit kívántam csak sokkal kevesebbet mint korábban. Héten 1x vagy 2x ahogy tehettem eljártam tornázni. Tartott 10 évig, utána a torna abba maradt és felszedtem elég sokat. Azután eltelt újra 10 év és az eddigi recept már nem vált be. Elkezdtem heti rendszerességgel 2-3x tornázni, lúgosítani kezdtem a testem. Maradtam a vegyes táplálkozásnál de nagyobb arányban fogyasztok zöldséget-gyümölcsöt, kevesebb húst és pékárut/tésztát. Itt is figyelek a bevitt mennyiségre. Ezek a támpontjaim, ja és a vízfogyasztás tudatos mennyisége. Elindult szépen a fogyás. 2-3 kg már lement két hó alatt. Ha tehetem az évszaknak megfelelően fogyasztok zöldséget és gyümölcsöt.

Ibolya (57): ?trend,

Ari (39): heti 6 edzés, cukor és liszt elhagyása

István (34): Sok sok mozgás és futás:):)

Nora (48): amikor számoltam mennyi kaloriát fogyasztok ésmozogtam rendszeresen

Péter (36): Szénhidrátok részleges megvonása

Frici (46): Testépítés, Fitness

Viola (19): Betartottam a szabályokat.

Krisztina (51): nem ettem, és a folyadékot emeltem , mivel nagyon keveset iszom,

Maria (35): sok folyadekot ittam,sok zoldseg,gyumolcs

Melinda (49): Meg nemfogtam hozza de sokmindenben valtoztattam

Zsuzsa (32): Mozgás és a szénhidrát bevitelének csökkentése.

Kriszta (43): szénhidrátcsökkentés

Tünde (53): Nekem a gluténmentes liszt és a szobabiciklizés indította be a fogyást.

Era (26): Rendszeres mozgás és az étkezési szokáson való változás.

Magdaléna (34): mindenképpen a több mozgás és az édességek csökkentése az étrendemben!

Ildikó (40): Kevesebbet ettem, megvontam a süteményeket, kenyereket és nem vacsiztam.Meg persze besegített a kínai fogi tea!

Ágnes (30): egyedül élés sokáig

Gábor (22): Napi 5-6 étkezés, kevesebbet mint amikor kitöltöttem a tesztet (bár férfiként el kell, hogy mondjam nem könnyű) + a cukor helyett is természetes édesítőt használok. Szedek vitaminokat és az általatok javasolt Zsírégetőket.

Dávid (28): Elhatározás, legalább napi 3 liter folyadékot inni, többször keveset enni, délután 5 után már nem enni, minden reggel egy nagy pohár citromos langyos víz elfogyasztása, délig csak gyümölcsöt enni, kenyeret egyáltalán nem fogyasztani

Niki (19): edzés + diéta

Lajos (56): Kevesebbet ettem.

Ágnes (60): protein kura

Barbara (46): Flabelos gépet vettem..nem eszem kenyeret..tésztát..január harmadika óa..hét kiló ment le..

Anett (25): 14:00 után már csak Norbi update termékeket fogyasztottam és minden nap kardióztam minimum 1 órát

Krisztina (40): Nem ettem és mozogtam.

Katalin (50): Figyelek a szénhidrátok bevitelére.

Gábor (37): Kenyér, és a sok szénhidrát elhagyása, odafigyelés, mozgás.

Ibolya (41): több mozgás

Timea (30): Volt aki hajtott

Melinda (35): torna,sok folyadék

Zsuzsanna (46): kitartó testmozgás hosszútávon

Tünde (52): Szénhidrát teljes megvonás, hús,sajt,hal +zöldség evése naponta 4x kevés,reggelire Adiponix diéta turmix, sok folyadék és legalább napi fél óra intenzív mozgás. Nem éheztem, és mégis két hét alatt 6 kg-ot fogytam.

Zsuzsi (29): Szemelyi edzo, aki folyamatosan motivalt.

Marcsi (55): 1000 kcal étrend,és mellette a mozgás.

Erzsébet (59): Ételeket odafigyeléssel választom meg.

Erzsi (52): Kenyér, és cukor féleségek elhagyása. Sok folyadék, -víz ivása.

Anett (19): a mozgás, és a napi többszöri de kicsi adagok étkezéskor

Anna (22): mozgás és kalória bevitel csökkentése, oda figyelve a napi bevitt szénhidrát, zsír és fehérje bevitelre is

Mónika (31): Odafigyelek az evésre és nem eszek mindent össze vissza.Minden reggel tornázom és ásványvizet iszom.Mellőzöm az édeset és sok zöldséget eszem.

Monika (36): kevés étel+sok edzés+KITARTÁS!!!

Timi (42): Kevesebb szénhidrát és cukor fogyasztás, rendszeres mozgás beiktatása.

István (40): Norbi Update

Petra (19): Nem ettem.

Renáta (20): Sokkal több folyadékot ittam és próbáltam mindennap mozogni egy kicsit. Természetesen az étkezésemre is odafigyeltem,csökkentettem a finomított szénhidrát és a cukor bevitelt.

Monika (22): Sprot! Mersekkel eves, 6utan nem ettem egyaltalan kenyeret! Edesseg kihagyasa illetve minimalisra csokkentese!

Józsi (52): szénhidrátok, alkohol elhagyása

István (48): Tanácsaitok,hogy mit ehetek mivel

Annamária (38): Kevés szénhidrát, sok fehérje és zöldség, napi ötszöri kisebb étkezés és heti 3-4-szer torna.

Diana (18): Jobban oda figyeltem az étkezésemre... Sportoltam..

Regina (42): Kevesebb kalóriabevitel , napi fél óra mozgás .

Andrea (45): az akarat és a nasi rol leszokás

Krisztina (39): Gluténmentes diéta

Éva (41): duci-tréning,sok folyadék

Gabriella (33): Sok folyadék,fehérhús fogyaszt?s sok zöldség és gyümölcs.

Pál (37): fegyelmezett étkezés, mindennapi kiegyensúlyozott, nem megerőltető de kitartást igénylő mozgás. az esti zabálás-ingert, kelbimbóval csapom agyon

Mmarika (42): Mozgás, étkezés, viz fogyaszt?s.

Vera (46): kalóriák számolása, szénhidrát/zsír/fehérje optimális aránya, semmi éhezés, napi 5x-i étkezés, mozgás... szóval életmódváltás, amivel tartani tudom a heti 1kg fogyást.

Kati (30): koplalás

Marianna (41): most jelenleg nem eszek húst és hústermékeket tartalmazó ételeket, de azért nem fogytam olyan sokat.

Klára (34): kevesebb szénhidrát de csak valamedig ment a súly aztán megállt .

Aniko (54): Még rövid az idő ahoz hogy foggyak,de mostmár próbálok teljes kiőrlésü kenyeret a kifli helyett,mozogni többet egyenlőre! És ezt a ti javaslatotokra teszem!Köszi!

Ági (29): igazából a mozgás és a nem túlzásba vitt evést

Zsuzsa (33): Áttértem egészséges étkezésre.Rendszeres sportolásra.

Éva (60): étrendváltozás,

László (52): sütik , üdítők és alkohol mellőzése !

Ritu (39): Meforal heti 3-zumba

Marianna (36): du-2 óra után nem ettem. 2-hét alatt lement 4 kg. de utána már sajnos nem bírtam tovább és 2-hét alatt vissza jöttek a kg-ok.

Vivien (19): Ételadagjaim csökkentése, vacsora elhagyása. És trambulin heti 2-3 alkalommal 1órát. Cukor, tészta, kenyérfélék, nassolni valók, üdítőitalok, teljes elhagyása.

Judit (62): több mozgás (amennyire a 62 éves korom engedi) és kevesebb sütizés, nasizás

József (45): Kevesebb kaloriabevitel és sokkal több mozgás, edzés.

Babu (19): több test mozgás

Kata (28): update1

Erika (44): Nekem a 9 napos diéta vált be,de hát a jo- jo efekt.....

Edit (37): 90napossal 16 kg

Juraj (30): Az hogy akkora volt már a hasam hogy nem tudtam bekötni a cipőfűzőmet.

Erika (34): Tőb időt forditottam sportra, jobban odafigyeltem az étkezésre.

Szilvia (20): koplalás,hánytatás

Peter (35): Etrend valtozas,rengeteg sport,mozgas

Mucika (53): Csoki, süti, rágcsa nassolás elhagyása, zsírégető szedése, rendszeres sport (gyaloglás, kerékpározás naponta)

Brigitta (38): Sport

Csilla (27): diéta

Eszter (42): Sok folyadék,torna.Torna napi fél óra.Kevés mennyiségű étel(gyermekem kis tányérkája volt az adag :)) napi háromszori étkezés. 16 óra után egy darab gyümölcs,sok folyadék.

Zsolt (40): fehér liszt,cukor,zsíros ételek teljes elhagyása. sok zöldség és zsírszegény husok foyasztása. 2naponta 1-1.5óra intenzív edzés.

Marika (65): káposztaleves(részben)

Erika (48): csak az ha odafigyeltem mit eszem és előre elkészítettem minden ételt, nem akkor habzsoltam be amit éppen találtam amikor már nagyon éhes voltam

Dóra (48): elsősorban a kalória számolás

Ildiko (31): Kevesebbet ettem egyszerre es tobszor ,nem laktam jol egy etkezesnel sem, edesseg kihagyasa.

István (28): diéta,sulyzós torna

Monika (42): par eve 3 müszakban dolgoztam es akkor sikerült 13 kg-ot fogyni

Éva (57): A rendszeres testmozgás és étrendváltoztatás.

Imola (28): Dieta es lugosito italok:zoldtea citromos viz

Erika (54): diéta+sport+ igen ! a cigeretta evés helyett .

Melinda (43): Amikor szerelmes lettem,ugyanis megismertem életem szerelmét,és csak ra tudtam gondolni.

Mária (58): Töbszöri ?tkezés d?lután 15óráig utána folyadék kőzben szobabiciklizés.Tal?n ennyi.

Fanni (19): Sok sport. Ma már rendszeresen csinálom.

Dóra (26): Vacsora kihagyása, kevesebb kenyér fogyasztása!

Monika (24): renceres etkezes

Szabina (28): elhagytam a pékárút(mindet, semmi teljes és akármilyen kiörlésű) a burgonyát, a tésztát és rizsből is keveset ettem

Hanna (23): Több mozgás

Gyöngyi (29): Este már nem eszem,és üdítők helyett vizet iszom,és többet mozgok!

Éva (61): 1 liter sós koktél reggelire és utána semmi étel, csak pótcselekvésként 1-1 kávé és citromleves folyadék, 5 napon át.

Anikó (59): eddig még nem fogyókuráztam,most kezdtem a 90 napos diétát,egész jól haladok, csak a gyümölcs nap nehéz egy kicsit,estére már nagyon éhes vagyok.

Zsolt (20): Sok edzés, odafigyeltem mit eszek a kalóriatáblázat segítségét gyakran igénybe vettem :)

Vivien dorottya (12): én sokat futottam , és nem ettem kenyeret , és este mindig csináltam 30 db felülést ,10 db vekfőtámaszt

Alexa (21): Rendszeres táplálkozás naponta 5-őr alacsony kalória tartalmu ételeket illetve edzés.

Szilvia (42): Az étkezésre próbáltam odafigyelni, nem nagy sikerrel.

Szilvia (39): Kenyeret,tésztafélét,édességet nem ettem.Helyette sok zölsség gyümölcs, fözelélek sajátmagával süritve,turó ( zsirszegény),tojás,sovány sajt,Csirkemell párolt zöldségek,hal,szardinia,sok folyadék! és napi 1 ill másfél óra mozgás! Este 18:00 után nem enni semmit.Reggelre joghurt,kefir stb..

Mate (19): A folyadék fogyasztás

Mercédesz (23): Bio karnitin

SÁri (46): kevesebb mennyiség az egyszeri evésnél

Noemi (46): meg nem fogytam de egy kicsit hiztam ez az almaecetes viz nagyon finom es meghozza az etvagyamat.

Jpiroska (62): szénhidrát csökkentése, sok mozgás

Maria (30): A heti 3sport; a reggelizes es 6-utan nem eszem

Tünde (20): Sport, étrend változtatás.

Marika (52): Lecsökkentettem a kenyérmennyiséget a felére, nem nasizok, cukrot teljesen elhagytam az étrendemböl

Ferenc (38): kalória számolás

Mónika (24): Rendszerey mozgás, kalóriabevitel csökkentése

Eszter (50): 90 napos szétválsztásos diéta, de most nehezen megy a figyás a chusing kórom miatt.

Virág (20): sport és sok zöldség

Kriszti (19): a napi testmozgás és a kevesebb kalóriabevitel

Aniko (43): Mozgás,folyadék

Julianna (59): Láttam mindig, hogy mit és mennyit eszem.

Tünde (39): Csökkentettem az adagokat ill lecseréltem a lisztet, nem eszem kenyeret, cukrot nincs nasi csak magvak, nincs több vaj, lecseréltem az olajat extra szűz olivára, kimaradt a sertéshús, több a hal és a gyümölcs és napi 3 l víz! Heti három Rubint Réka+ fél óra step gép.

Petonella (19): mikor eszem előtte iszok egy nagy pohár vizet,mert így kevesebbet tudok enni

Tîmea (43): Mozgás /zumba/ életmod váltás ,

Szilvia (31): A FOGYASZTÓKRÉMEK BEVÁLTAK

Ágnes (61): Átgondoltam, milyen étkezési szokásaim vannak, ami miatt hízom, és hogy tudok ezeken úgy változtatni, hogy fogyjak, de a komfort érzetem is megmaradjon.

Ildiko (45): 90 napossal indítottam,mozgás

Csilla (52): A szétválasztó diéta.

Barbi (27): 90 napos szétválasztó diéta

Timi (39): A fogyás szerintem csak kombináltan és lassan kivitelezhető, így számomra a testmozgás, zöld tea fogyasztás és az étrendem módosítása együttesen vezetett már korábban is eredményre, most is ezzel próbálkozom.

Ibolya (60): kenyér helyett puffasztott rizs és a napi 5x-i kevés evés,

Laci (32): Étkezés rendszeresitése, sokszor keves de intenziv kardio mozgas,nagyon fontos napi bőduletes folyadekpotlas

Ági (46): A rendszeres mozgás.

Erika (54): Jelenle a 90 napos diéta 16. napjánál tartok. Az általatok javasolt ételeket fogyasztom, természetesen a diéa szerinti csoportosításban. Nem éhezek, de eddig még sajnos csak 1 kiló ment le stabilan. Amit észrevettem, mintha a zsírréteg vékonyodna, kisebb a hasam, de mivel szellemi munkát végzek, a szénhidráthiány délutánra már koncentrációs nehézségekhez vezet. Amennyiben sikerul látványosabb eredményt elérnem értesítelek.

Zoli (33): Több eddzés, és odafigyeltem az étkezésre

Martina (32): reggelire 2 puffasztott rizsszeletet ettem felvágottal, ebédre a szokásos ebédet, és utána már nem ettem semmit. mellette napi 30-45 percet sétáltam futópadon. ennek eredménye 8 kg mínusz 2 hónap alatt. most nem tudom miért megállt a fogyásom.szerintetek miért?

Zsuzsanna (43): Este 6-fél 7 után nem ettem semmit, kevesebb étel,

Roland (34): Diéta,bőséges folyadék bevitel, 'tiszta étrend', mozgás,zsírégetők.

Zsuzsa (64): Az elszántság,de most van egy kicsi visszaesésem.

Kati (52): Számolom a kalóriákat, sok zöldséget, gyümölcsöt eszem.

Alexa (23): seta

Anita (18): nem tudom

Lívia (47): Mozgás

Madonna (25): Mozgás

Ildikó (44): Azt a 'programot' csinálom,amit e-mailben elküldtetek.

Angéla (30): szénhidrátok visszaszorítása, minden napos mozgás, sok folyadék (víz) fogyasztása

Eleonóra (60): A szénhidrát a finomított lisztek,tartós tej, olajak kiiktatása az étrendembol, és az elv tobbszor keveset

Joe (47): Napi egy óra rendszeres mozgás (gyilkos evezőpad :-)) Táblázatban vezetett kalória, fehérje, zsír és szénhidrát mennyiség kordábantartása.

Anikó (43): kcal figyelés + mozgás + sok folyadék

Szandrus (24): Aerobik, odacigyelés a napi kalóriabevitelre és tápanyageloszlásra

Gizella (41): torna + diéta + táplálék kiegészítők

Kata (28): sport

Dóra (23): Eltudtam hitetni magammal azt,hogy igenis képes vagyok lefogyni a saját erőmből is!

Judit (44): Sajnos az amikor nem ettem.

Mariann (35): A mozgás

Melinda (26): elkezdtem konditerembe járni

Imola (32): nagyon sok mozgas semi kenyer fele

Luca (61): Odafigyelés az étkezésekre, fehérjében gazdag,szénhidrátokban szegény étrend kialakítása 'kalória.számolgatós' módszerrel.

Bandi (29): A kalória bevitel folyamatos figyelése, és a rendszeres sport.

Marianna (43): Rendszeres étkezés, mozgás.

Ancsa (37): A mozgád

László (54): Reggeli mindig csak és kizárólag gyümölcs. Ebéd normálisan. Vacsora, joghurt némi gyümölcs. Igy fogytam 3 hónap alatt 9-10 kgot. Sajnos vissza jött 3 kg, de igyekszem normalizálni az étkezéseimet.

Zsuzsi (44): Szénhidrát elhagyása az étrendből. Folyadék bevitelre való odafigyelés. Rendszeres étkezés.

Gabriella (56): lisztes dolgok csökkentése, több mozgás, kevesebb vöröshús

Timi (27): Szétválasztó diéta

Anna (20): 90 napos diéta

Andrea (31): GLÜKOMANNÁN + DIÉTA

Márta (42): mennyiségek csökkentése, folyadék bevitel növelése

Nóra (23): kevés szénhidrát, édesség

Erika Noémi (38): Napi egy min felora edzes a konditeremben mar egy honapja. De inkabb tobb, hetei min 3 szor uszas, heti egy alkalom joga . A feher kenyer elhagyasa, hellyette teljes kiorlesu vagy magvas kenyerek, de abbol is minimalis , tobb feherjebevitel es kevesebb szenhidrat. EGy honap alatt leadtam 5 kg -ot

Erzsébet (48): több testmozgás, ami nem a kilókban , inkább a testformában kezd már látszani

Diána (40): 15 kg fogytam terhesség után, újra 55-58 kg vagyok. Edzés önmagában kevés, nagyon kemény diéta! 1-1 db csoki ok, üres sonka, kefír vacsi.

Gyuri (52): Fehér kenyér, péksütemények elhagyása, változó intenzítású mozgás.

Dávid (30): Nem tudom pontosan mi vezetett a sikerhez, mivel egyszerre több tanácsot fogadtam meg. Minimális rossz szénhidrát fogyasztás, több folyadék, naponta több étkezés. Két hétig nehéz utána át áll a szervezet. 2 hónap -11kg.

Kati (32): sport

Anna (53): a léböjt

Éva (63): A szénhidrát a cukor elhagyása és esti torna

May (21): Nem innen vettem a fogyókúrás étrendet

Bernadett (25): kesoi oraban nem ettem

Mária (36): 1200 kalóriás egészséges éttend plusz gyaloglás

Mónika (44): A rendszeres táplálkozás és a mozgás bevezetése. A türelem és a kitartás fontossága.

Pál (63): Sajnos még nem tudtam felkészülni a rengeteg vendég miatt, unoka Olaszországból, stb...!

Andrea (40): Az en sikeres modszerem a következö volt: csökkentettem az eteladagokat, teljesen elhagytam az edessegeket, a chipset es egyeb brutalisan hizlalo elemeket. Potoltam a krom hianyomat, (jelenleg is szedem) -ez lenyeges volt, mert mar sejtszinten megjelent a cukoranyagcsere-zavar! Ekkor kicsit megijedtem. Ezert halas vagyok nektek, hogy elmagyaraztatok, hogy a megfelelö krom-szint miert is fontos a szervezetnek!! Elkezdtem rendszeresen zöld teat fogyasztani, nem eszek feher kenyeret es Pilatesre jarok. Ja es majdnem kifelejtettem, hogy a fogyas beindulasa elött lenmaggal meregtelenitettem. Kefirbe (0,5 l) tettem 1-2 evökanal lenmagot es nagyon hatasos salaktalinatast vegzett a kettö együtt (kefir+lenmag). Azota nincs gondom az evek ota fennallo hasi puffadasommal es szekrekedesemmel! Ez mar önmagaban is oriasi. Ezutan pedig a fogyas is gyorsabban beindult. Oh es meg valami: az igazsaghoz az is hozzatartozik, hogy a lenmagos meregtelenites idejen voltam ket alkalommal nyirokmasszazson is.

Lizi (19): Rengeteg vizet iszom és a kenyeret és egyéb péksüteményeket teljesen elhagytam az étrendemből. Mára már cukros ételeket és italokat sem fogyasztok és ezek a változások segítettek ahhoz, hogy elinduljon a fogyásom.

Erika (59): A kevés evés cukor és kenyér nélkül.<