Főoldal: Fogyás.info – A sikeres fogyás titka Fogyás.info - Menü
Érezd jól magad a bőrödben!
Fogyás teszt ... Fogyás étrend


Fogyás kalkulátor

1 kattintás 4 érték

Fogyás kalkulátor

Ideális testsúly
Testtömegindex – BMI
Napi kalóriaszükséglet
Alapanyagcsere – BMR

........ Férfi

Életkor:
Magasság (cm):
Testsúly (kg):

Savasodás és lúgosítás - pH egyensúly

pH érték és pH kifejezés meghatározása, pH mérés, pH számításAz utóbbi időben egyre többet lehet hallani a pH érték, a sav bázis egyensúly vagy pH egyensúly helyreállításáról. Dr. Robert O. Young (biokémikus, mikrobiológus és tudományos kutató) szerint csak egyetlen megbetegedés létezik: savasodás, a szervezet elsavasodása.

A szervezet elsavasodásának oka elsősorban a természetestől elrugaszkodott életmód, gondolkodásmód és táplálkozás.

A savasodás a mikroorganizmusok túlzott elszaporodásához vezet. Az általuk kibocsátott méreganyagok felelősek mindazokért a tünetegyüttesekért, melyeket összefoglaló néven „betegség”-nek hívunk.

A megoldás pedig innentől kezdve kézen fekvő: lúgosítás, vagyis a savasodás folyamatát megfordítva, vissza kell állítani a szervezet optimális pH egyensúlyát, és lúgosítani kell testünket!

A pH érték, pH kifejezés meghatározása, pH számítás

A pH egy olyan szimbólum, ami egy oldat savas, illetve lúgos jellegére utal. A tiszta desztillált víz sav-lúg szempontból semlegesnek számít, értéke pH7, s ehhez képest lett meghatározva a savas, illetve a lúgos oldat minősége. 0-7-ig terjedő pH érték savasnak, 7-14-ig terjedő pH érték pedig lúgosnak vagy más szóval bázikusnak számít.

pH számítás - A pH érték kiszámításának képlete

A pH érték kiszámításának képlete: pH érték = 1 liter oldatban található hidrogén ion koncentráció (gramm) reciprokának logaritmusa. Példa: 1 liter vízben 0,0000001 grammnyi hidrogén ion található. Ennek reciproka 10000000 (A reciprok az az érték, amivel az eredeti számot megszorozva 1-et kapunk, vagyis 0,0000001 x 10000000 = 1). A 10000000 logaritmusa pedig 7 (10 a 7. hatványon = 10000000). Így lett a desztillált víz pH értéke 7.

A pH kifejezést Soren Peter Lauritz Sorensen (1868-1939) dán biokémikus vezette be. A pH a "p(otenz) H(ydrogen)" kifejezés rövidítése, ami szó szerint hidrogén hatványt jelent. A szó eredetére vonatkozóan találkozhatunk még a "p(ower) of H(ydrogen)" elnevezéssel is, ami szintén hidrogén hatványt jelent (power = hatvány).

Savasodás - a pH érték, sav bázis egyensúly felborulása

Szervezetünk akkor működik a legoptimálisabban, ha a legtöbb testfolyadékban enyhén lúgos állapot uralkodik, tehát a pH érték 7 és 8 között mozog. Szervezetünk elsavasodása esetén megbomlott az egyensúly, és számos létfontosságú enzim nem tudja a működését elvégezni.

Étkezésünk során számtalan sav keletkezik, melyeket szervezetünk kiválasztás és légzés útján képes közömbösíteni. A baj akkor kezdődik, amikor a helytelen táplálkozás következtében lehengerlődik a szervezet lúgosító rendszere, s már nem képes a savas hatást kiküszöbölni. Ilyen esetben beszélünk a pH érték vagy a pH egyensúly felborulásáról, melynek következményei nem optimális testi működésben nyilvánulnak meg.

A savasodás, illetve a sav bázis egyensúly felborulásának mértékében tapasztalhatjuk a különböző negatív fizikai kihatásokat, mint például betegségek (csontritkulás, magas vérnyomás, cukorbetegség stb.), felborult anyagcsere (elhízás vagy annak ellenpárja a kóros soványság) vagy rendszeres fáradság érzet. A lúgosítás megerősítése segíthet ezen tünetek kezelésében.

Néhány példa különböző savasító ételekre:
 • hús: emésztése során húgysavat termel;
 • kóla: foszforsavban gazdag;
 • buborékos italok: szénsavasak;
 • cukor és finomlisztből készült tésztafélék: ecetsavat termelnek;
 • sajt és a sózott, tartósított felvágottak: salétromsavat termelnek;
 • bor: kénsavvá alakul;
 • kávé, tea: csersavban gazdagok.

Lúgosítás - a pH érték, sav bázis egyensúly helyreállítása

A fenti adatokból következik, hogyha helyre akarjuk állítani szervezetünk sav bázis vagy pH egyensúlyát érdemes odafigyelnünk a táplálkozásunkra. A hatékonyabb lúgosítás érdekében hasznos lehet kifejezetten lúgosító táplálékkiegészítők használata is.

Néhány példa lúgosító ételekre:
 • zöldségek (bármely zöldség);
 • a gyümölcsök inkább savasítanak, kivéve a citrom, grapefruit, meggy, kókusz;
 • szója;
 • gabonafélék közül a hajdina, köles és tönköly búza;
 • magvak közül a tökmag, mandula;
 • fűszerek közül a hagyma, fokhagyma, piros-paprika, cayenne bors, gyömbér.

pH mérés lakmuszpapír segítségével

Lakmuszpapír vagy pH indikátorpapír segítségével bárki könnyen megmérheti szervezetének pH értékét. [A lakmusz zuzmókból készült színezék, melyet kifejezetten a savak és lúgok kimutatására használnak.]

A pH mérés többféle mélységgel és precizitással is végezhető. Az otthoni pH mérés legegyszerűbb formája a vizeleten, illetve a nyálon keresztüli pH érték megállapítása. Mindkettőre a felkelés utáni első mérés a legalkalmasabb. Ez azt jelenti, hogy ébredés után, mielőtt bármit ettünk vagy ittunk volna (beleértve a fogmosást vagy dohányzást is) a lakmuszpapír segítségével ellenőrizzük le a nyál, majd a reggeli első vizelet pH értékét.

Az indikátorpapíron egy színskála segítségével lehet majd megállapítani az aktuális pH értéket. Az optimális pH érték 7 és 8 között található. Amennyiben szervezetünk pH értéke rendszeresen 7 alatt van, tudjuk, hogy egészségünk megőrzésének szempontjából érdemes odafigyelnünk étkezésünkre, és a további savasodás elkerülése érdekében elő kell segítenünk a lúgosítás folyamatának beindítását; tartózkodnunk kell a savas ételektől és italoktól, és el kell kezdenünk bőséges mennyiségben fogyasztani zöld zöldségeket, alacsony cukortartalmú gyümölcsöket, valamint többszörösen telítetlen zsírsavakat.

A lakmuszpapír használatával házilag is kontrollálható a lúgosítás, a pH érték, az optimális pH egyensúly vagy sav bázis egyensúly fenntartása, s rendszeres odafigyeléssel elkerülhető a savasodás, a szervezet elsavasodása. A pH mérés végzéséhez használható lakmuszpapír vagy más néven pH indikátorpapír gyógynövény- vagy vitaminboltokban kapható.
pH egyensúly:


Nekem ez vált be:
2090 hozzászólás

Hozzászólás írása

Teca (51): Szétválasztós diéta, több folyadék, intenzivebb mozgás, Nincs nasi!!!!!! De mindent megeszek amit szeretek, csoki, fagyi, szalonna, csak megnézem mit mivel eszem, több zöldség es gyümölcs, semmi kenyér es kenyerféle.

Ildikó (19): Áttértem a vegán étrendre, és az nekem nagyon sikeresnek bizonyul, mind egészségügyileg, mind ízvilágra is tökéletes. Nem érzem magam fáradékonynak, rengeteg friss zöldséget, gyümölcsöt fogyasztok, a táplálkozásomnak ezek teszik ki a 70%-át, egyáltalán nem érzem, hogy hiányom lenne bármiből is, és fogyok is, és éhezni sem éhezem.

Renata (41): más étkezési kultúra,napi kalória bevitel csökkentése

András (65): napi többszöri, kevesebb étkezés, zöldségek fogyasztása

Gizella (41): torna + diéta + táplálék kiegészítők

Edit (45): Saját magam által kitalált étrend (alapja:szénhidrát és cukor/csoki elhagyása), sok folyadékkal és a heti 2-3 alkalmas mozgás, tornázás. És természetesen az akarat és a kitartás. 3 hónap alatt 6 kilót fogytam így.

Anita (39): Sport es kcal szamolas.

Judit (43): Az alkohol gátolja a zsírlebontást, edzésnapokon teljesen el kell hagyni!

Nikolett (20): Próbálok jobban odafigyelni a napi ötszöri étkezésre.

Evelin (53): mozgás-futás-torna

Joe (47): Napi egy óra rendszeres mozgás (gyilkos evezőpad :-)) Táblázatban vezetett kalória, fehérje, zsír és szénhidrát mennyiség kordábantartása.

Mónika (46): A szénhidrátok csökkentése. Napi ötszöri, meghatározott időpontokban történő étkezés.

Eva (39): 90 NAPOS FOGYOKURA

Azisvan (43): szénhidrátok teljes mellőzése

Orsi (32): Több test mozgás, nagyobb folyadék bevitel, és az ételadagok megfelezése

Szandra (23): Update táplálkozás

Mónika (37): Szénhidrát bevitel csökkentése

Leili (18): Evési szokások megváltoztatása, edzés.

Maria (52): Több gyümölcs, zöldség és mozgás

Gizella (39): Több mozgás, kevesebb szénhidrát.

Judit (34): Norbi Update

Edina (29): Először is bevezettem az életembe a sok sok zöldség és gyümölcs fogyasztását, turmix formájában. Délelőtt illetve ha délután is megéhezem, turmixot iszom. Mivel arra nem vagyok nagyon hajlamos, hogy elrágcsáljak egy répát vagy bármilyen zöldséget én a turmixos megoldást választottam, melybe nem csak a zöldségeket, de a zöld részeit is beleteszem, amibe rengeteg vitamin és ugye fehérje is van. Így ezt bármikor szívesen megiszom, nagyon kellemes ízük van. Emellett már este lefekvés előtt nem eszem. S elkezdtem edzeni otthon. Minden másnap végig csinálok háromszor nyolc perces turnusokban comb-far-hasizom gyakorlatokat. Majd 10 perc kemény zsírégető programot, s levezetés képen hogy meg legyen az egy óra tömény mozgás, zumbázok. Sokkal jobban érzem magam, erőnlétem is javult, nem vagyok annyira fáradékony sem. S ugye mind emellett fogytam/ fogyok! :)

Marianna (51): Először is az elhatározás és a kitartás. A gyakori de kevesebb mennyiségű evés. Sok-sok saláta, kenyér helyettesítő dolgok, zsírmentes ételek, majdnem minden cukor mentesen eszek, iszok. Zsír égető teák pl. a kömény, a kardamon és a zöld tea. A gyömbért nyersen pépesítem citromlével és minden evésnél egy kiskanállal elfogyasztok belőle. Több vizet igyekszem inni. A torna nagyon fontos. Továbbra is, ami újat megtudok mi járulhat hozzá a fogyáshoz, majdnem mindent kipróbálok. Fogyasztó tablettákat sohasem szedtem, és sikeresen, mert már ott tartok, hogy 120 kg-ról 93 kg-ra lefogytam 6 hónap alatt, 178 cm magas vagyok és 51 éves. Már elég jól nézek ki. Habár még vagy 10-15 kg-t le szeretnék adni, ami tudom, hogy most már sikerülni is fog.

Ibolya (58): feleztem az adaot

Ferenc (31): Sportolás és helyes étrend.

Ildikó (40): Belekezdtem a cellRESET fogyás programba ami fantasztikus!

István (46): Probálkoztam de azt a fogyokura gyogyszert betiltották.Akkor leadtam 6-kg-ot.

Erika (52): Kevesebb szénhidrátot ettem és többet mozogtam. És az étkezések adagjait is csökkentettem.

Anita (38): még nem

Bözse (51): Az hogy tudtam hány kalóriát ehetek egy nap. Hányszor ehetek.

Kira (31): Mikor nem eszek semmit

Judit (21): nem volt még

Robi (41): kalória számlálás

Angi (35): napi 5x étkezés kis adagokban,odafigyeltem,hogy sokat igyak,csökkentettem a tészta és kenyér félék fogyasztását heti 1-2 alkalomra,sok gyümölcs zöldség húsfélék,müzli,tejtermék fogyasztása mellet nem érzek éhséget.Ha édesre vágyom,édesítőszert használok.Semmit nem tagadok meg magamtól,csak módjával,oda figyelve étkezem.1 hónap alatt -5 kg :)

Bea (25): Mozgás

Kata (28): Napi 5szöri étkezés, sok zöldség, kb napi 1200 kcal fogyasztása, heti 3-4szeri mozgás, cukor, liszt, zsír elhagyása.

György (22): Igazából sok folyadék és a diéta!keményen edzek,bár néha el gyengülök az evéssel kapcsolatban,de utána többet edzek!

Julia (48): odafigyeltem a vizivasra, naponta elfogyasztottam 2,5 litert. csokkentettem az elfogyasztott etel mennyiseget.

Magdi (35): Diéta , napi 4km futás, cellulit kezelés

Piroska (38): A késő esti evés elhagyása, a rendszeres mozgás bevezetése az első időkben jó közérzethez vezetett, majd lassan elindult a testsúlycsökkenésem.

Enikö (28): almaecetes vizet iszom,nem eszek kenyeret sem cukros ételeket, semmi édesség és amikor idöm engedi mozgok, este 7 után már csak vizet iszom

Enikő (32): Ma kezdetem el a Dukan diétát, remélem ez az akció fog fogyáshoz vezetni.

Meli (36): Kevés szénhidrát, 18óra után csak gyümölcs saláta.

Violetta (47): most legujabban a hold dietat probaltam ki bar meg sak egy rovid ideig csinalom az eredmenyekkel nagyon is meg vagyok elegedve

Niki (18): 90 napos dieta

Szilvia (42): Az étkezésre próbáltam odafigyelni, nem nagy sikerrel.

Brigi (43): Dieta

Dóra (21): Mozgás, nem enni ha jól vagyok lakva

Terézia (57): sajnos eddig eredménytelen voltam!

Edina (23): este 6 utan mar nem ettem, minden masodik nap torna.minden reggel reggelizem.

Rita (20): kevesebbet eszek, többet mozgok

Reka (34): a napi otszori etkezes

Agnes (28): Az egeszseges taplalkozas es a folyamatos testmozgas

András (63): mozgás + kalória csökkentés (1500kcal/nap)

Anita (35): szénhidrát kihagyása étrendemből

Györgyi (44): Kevesebb evés

Krisztina (35): kenyér és a cukor elhagyása, sok folyadék, több mozgás

Kata (23): Mértékletes étkezés, egészséges életmód

István (46): Heti négyszeri mozgás ( alkalmanként 8 km kocogás) .Minimális kenyér és zéró alkohol fogyasztás. Valamint étkezés változtatás.

László (64): Ötödik hete fogyókurázom, csak a piramis legalsó két sorát fogyasztom, a zöldségeknél mennyiségi korlátot nem tartok, hust minden nap ugy átlagosan 30-40 dkg, főve vagy sütve, általában két részlet

Erika (34): Szénhidrát diéta tornával egybekötve!

Zsuzsa (59): a paleo etrenddel es a rendszeres mozgässal mär voltak sikereim

Szuzanna (32): Több folyadék bevitel kevés szénhidrát az is csak délelött

Reni (26): Diéta, sport ( spinning)

Attila (61): 1000 kalóriás étrend

Kata (53): Mozgás, megtartóztatás, fegyelem.

Jennifer (21): Valtozatos étrend

Kata (30): A szerelem csodákra képes.:-)

Katalin (45): tobb gyumolcsot es zoldseget eszem

Bojána (23): több testmozgás,oda figyeltem arra is h több folyadékot igyak,kerültem a cukros italokat és ez nagyon jó eredményhez vezetett,még nem értem el a végleges célomat ,de már nem kell sok hozzá,és ha azt sikerül is elérnem,továbbra is fogok rendszeresen sportolni,feltölt energiával .

Vera (65): napi max 1200 kcal és 160 ch. ennél több nem lehetett, csak kevesebb. Így 8 hónap alatt 10 kg- ot sikerült leadni, ami másfél év alatt sem jött vissza.

Anna (58): A 90 napos diéta és mellette (heti 4 alkalom) otthoni torna.

Zoltán (50): Napi 1000 kalória alatt tartani a bevitt étel mennyiségét. Elértem a kívánt célt 3 hónap alatt 110 kg-ról, 92-re sikerült fogynom.

Jani (54): a kórházban töltött 40 nap!!-9kg !cukorbeteg vagyok !a jobb lábam ortopéd lett!! lábbal való sport kizárva! esetleg sakk és ulti!!amugy dolgozok de gépen ami a lábam nem nagyon terheli!!

Hajnalka (24): Rengeteg sport, nem evés :)

Piroska (54): nem eszem kenyeret es tejet, tejes dolgokat

Marcsi (36): 1-szer-i étkezés.

Hajni (34): Konkrétan nem fogyni szerettem volna, csak a meglévő zsírból izmmá alakítani.

Bernadett (31): Diéta és torna. :)

Gigi (44): egy hétnapos diéta

Erika (48): Megértettem, hogy miért kívánom annyira az édességet, hogy a vércukor szint ingadozás miért van, beláttam, hogy több folyadékra van szükségem, mert nagyon keveset fogyasztok.

Anita (40): cukor és a fehérliszt elhagyása, több folyadék fogyasztása

Anna (54): Étrend változás,torna

Brigitta (39): Mozgás, kalóriaszámlálás

Jucus (59): az hogy elkezdtem figyelni arra,hogy mit eszem és amit eszem hogyan készítem el.

Zsuzsanna (53): Cukor, alkohol, gyümölcs és tejmentes táplálkozás.

Márti (49): a testkontroll által ajánlott szétválasztó étrend, a szénhidrát táblázat figyelése..

Pálma (21): Sokat sportoltam szabadidőmben.

Attila (60): Szénhidrát 0 diéta, plusz sok mozgás.

Gabor (47): Sok zoldseg, gyumolcs, heti 4-5 alkalommal intenziv testmozgas, sok folyadek bevitelnapi 4-5 alkalommal torteno etkezes

Judit (27): a rendszeres mozgásra sikerült rá vennem magam. napi szinten, és élvezettem csináltam!

Zita (48): étrendváltás

Ildikó (52): A szerelem, ami miatt nem tudtam enni, s segített az endorfin. Emellett sokat ittam, öt után nem ettem. Csökkentettem az adagok méretét. Bár ez a semminél persze nem lehetséges. Ezt ne kövessétek, mert amit egy kicsivel többet ettem, rögtön be akarta építeni a szervezetem azt a keveset is! Különben nálam a diéták, bármelyik fél eredménnyel zárul! Mindig fele annyit fogyok, mint sorstársaim.

Linda (27): Elhagytam a finomított cukrokat és a fehér lisztet.

Csilla (27): 6 óra után nem ettem,citromos vizet ittam,figyeltem h mit eszek/kevesebb zsir,szénhidrát,cukor/,torna

Alexa (19): Életmód váltás

Kati (38): Kevesebbet eszem, kevesebb szénhidrátot, szétválasztó diétát részesítem előnyben, és kerékpárral járok dolgozni.

Éva (61): Elhagytam a rizst,tésztát,krumplit.Kenyeret eddig sem ettem. több húst felvágottat eszem,rengeteg paradicsom,paprikával.

Balázs (28): Az étrend, figyeltem a kalóriabevitelre, fehérjemaximalizálás, szénhidrát csökkentés, valamint a folyamatos mozgás és folyadékbevitel.

Marcsi (50): víz ,c vitamin2000,napfény.

Mariann (37): Napi 5 étkezés keveset,és sok folyadék!Sok gyümölcs,kevés szénhidrát!-4kg

Csaba (37): paleolit étrend foci kondi

Virgínia (19): Taposógép használata, káposztadiéta, napi 15 perc futás ill. kerültem a cukrot.

Gai (45): Heti 4-szer 1-1 óra kerékpározás,plusz erősítő edzések,és a kalóriaszámlálás.

Zsolt (37): A fehérje diétát kezdtem el 3 hete. Akkor 150,2kg ról indultam, most 141.1 kg vagyok.

Andrea (38): Következetes diéta kalória számolgatással, sok torna, sport.

Edina (33): napi többszöri étkezés

Renáta (34): Elkezdtem tornázni rendszeresen. változtattam az étkezési szokásaimon, jelenleg 3 hét alatt 10 kg-ot fogytam.

Marianna (36): A gyömbér azthiszem segíteni fog....

Timi (38): Nem ettem cukrot, pèkárut,(szènhidrátot)köretet.

Anna (62): Minimális mennyiséget ettem.

Janka (29): Csökkentett étel mennyiség valamint odafigyelés az összetételére . Liszt, krumpli , cukor mellőzése .

Pál (37): fegyelmezett étkezés, mindennapi kiegyensúlyozott, nem megerőltető de kitartást igénylő mozgás. az esti zabálás-ingert, kelbimbóval csapom agyon

Judit (50): Mérsékletesség

Imre (67): Legutóbbi karácsony és szilveszter között 10 és 16.5 közötti cukorszint, a súlyom 94 kg, 67 éves férfi. Ettől megijedtem és január 21-től Norbitól LowCarb diétás kaja rendelés. Két hónap múltán 13 kg-al kevesebb a súlyom és nem mellesleg a cukorszintem 5.0 és 5.9 között leledzik. Hosszú távon ezt fogom követni. A régebbi életmódomhoz képest a szervezetemet sokkoltam a burgonya, tészta, rizs, paníros húsok stb, stb elhagyásával. A fogyással és cukorszint csökkentéssel 4-5 betegségtől szabadultam.

Brigitta (32): Kevesebb edesseg, tobb gyumolcs es zoldseg! Kevesebb edesitett udito es sokkal tobb viz! Es nem mellekes a tavasszal tobb mozgas!

Ilona (59): Rendszeres mozgás (nálam heti 2x 1 óra), sok gyaloglás, fehér kenyér és egyéb búzából készült termékek fogyasztásának minimalizálása.

Andrea (29): Rendszeres sport, diéta. ( fehér, sovány hús, friss zöldséggel és a többi)

Edina (27): Mióta nem eszem glutén taralmú készitnényeket (Fehér kenyeret,és fehér lisztből készült dolgok)azóta már sikerült fogynom 5-kg

Betti (20): 800 kalória maximum napi bevitel, heti 3x flabélos edzés, heti 3x 30 perc infraszauna tekercseléssel, heti 3x 30 perc ugrálókötelezés és láberősítő gyakorlatok egyben

Roland (34): Diéta,bőséges folyadék bevitel, 'tiszta étrend', mozgás,zsírégetők.

Betti (28): a 90 napos dieta es a mozgas

Erzsébet (32): Minden kipróbált fogyáshoz vezetö dolgok,mint pl. a diéta nálam -4kg megvolt,de azután megállt a tudomány nem megy le tovább és ez elszomorít. Na meg hamar vissza is jön

Tünde (41): Aerobik edzés hetente 3-szor

Judit (56): több mozgás, kevesebb, de minőségi étel, több folyadékbevitel

Hajni (25): sok folyadék és gyümölcs.

Zoltán (40): Futás heti négy alkalommal + kalória számlálás!

Szabina (40): 90 napos szétválasztó diétát csináltam végig és így 9 kg fogytam, mellette pedig jártam heti 2-3x edzésre .

Timi (42): Kevesebb szénhidrát és cukor fogyasztás, rendszeres mozgás beiktatása.

Ági (24): Tudatos táplálkozás, sok sport

Réka (18): Betartottam a megfelelő kalóriabevitelt, plussz még sokat edzettem mellette..., nem ettem édességeket, gyorskajákat, illetve péksüteményeket

Bea (41): Szénhidrát csökkentése, plusz a heti két TRX sportot kiegészítettem minden napos futással.

Erika (56): Mozgás, a táplálkozási szokások változtatása.

Angéla (34): többször ,kevesebbet és a szénhidrátot csökkentettem

Maria (27): teljesen elhagytam a fehér lisztből készült ételeket, és a reggelt egy citromos vízzel kezdtem(2dl ásványvíz, 1/2 citrom kifacsart leve)

Ildiko (40): 3hét alat sikerült 1.50 kg fogynom bio alma ecetes kúrát csinálok 1 dcl vizhez 1 evőkanál ecet és kevesebb kenyeret eszek, nagyon őrvendek

Ági (29): rengeteg sport, az édességek fogyasztását csökkentettem, az alkohol fogyaszasztást szinte teljesen abbahagytam

S erika (39): egy heten belul 3 beiktatott gyumolcsnap, 1-2 savanyokaposztale napos lekura

László (28): Kalória- és szénhidrátszegény diéta, valamint rendszeres futás, edzés (testépítés).

Krisztina (51): nem ettem, és a folyadékot emeltem , mivel nagyon keveset iszom,

Jázmi (41): Fehér liszt es cukor száműzésw az étrendemből

Mária (50): rendszeres testmozgás - torna, úszás tudatos táplálkozás - szénhidrát bevitel csökkentése

Kata (31): Nálam az vezet legjobban eredményre, hog többször eszem kis mennyiséget. De viszont este hat óra után szigúran nem eszem csak egy almát. Így nem vagyok este lefekvéskor éhes, viszont nem üres a gyomrom.

Szandrus (24): Aerobik, odacigyelés a napi kalóriabevitelre és tápanyageloszlásra

LÁszlÓ (52): napi 1400 kcal.beállítás és több mozgás!

Irén Edit (49): Több mozgás, almaecet kúra.

ágnes (53): sok folyadékot ittam, jobban odafigyeltem az étkezésekre

Anikó (59): eddig még nem fogyókuráztam,most kezdtem a 90 napos diétát,egész jól haladok, csak a gyümölcs nap nehéz egy kicsit,estére már nagyon éhes vagyok.

Rozália (50): Már este öt után nem ettem semmit, elhagytam a fehér kenyérféléket és többet mozogtam például futottam minden nap 2 km-t

Péter (21): A diéta, vitaminok és több mozgás! 2 hét alatt 2 és fél kiló, csak pocakból...

Eniko (39): A kemeny edzes

Laci (20): több zöldség és gyümölcs, kisebb adagok étkezésekkor

éva (34): a mozgás

Anna (25): Lemondtam a saját egészségem érdekében bizonyos ételekről. Minimálisan fogyasztok olajban sütött ételeket, és száműztem a majonézt is...

Manyi (46): Látni, hogy mennyi kaloriát etem.

Noémi (18): futás és kardio együtt (kardio nem mindig) emellett próbáltam odafigyelni mennyit eszem

Gabi (37): Sokkal többet iszok,étrend változás(-4kg);;))))

Éva (52): Nagyon kevés evés föleg este 5 után.... Csak zöldség...

Ritu (39): Meforal heti 3-zumba

Ibolya (53): Schorbert Norbi főzelékének ebédre történő beiktatása (azóta már nincsen, nem árulják), reggeli a német teljes kiőrlésű kenyér, mandula stb...ebéd után alma és este nem is voltam éhes..igaz, több mint 10 kg leadása után ki is volt már merülve a szervezetem....tehát nem volt jó módszer..

Éva (48): a gyaloglás ha rendszeresen végeztem

Vivien (17): A helyes táplálkozás betartása.

Laura (40): csak senhidratot esfeherjet fogyasztok

Szandi (21): Minden este futni jártam, próbáltam kevesebbet enni és a kenyérféléket mellőzni.

Marika (41): 2013.áprilís 13-án kezdtem el a fogyókúrát Norbi uptad szerint. Tíz kilogramot fogytam, úgyhogy nem éhezem.

Zsolt (31): összességben kevesebb kenyeret eszem, este 6 után már nem eszem

Anna (62): többszöri étkezés és a cukor elhagyása

Marika (50): onuralom

Klaudia (21): kevesebbet ettem ( nem vacsoráztam)

Kati (36): Inkabb feherje mint szenhidrat es napi 10 15p mozgas.

Gabi (42): Megfelelo folyadek bevitel.

Klára (27): A stressz csökkentése. Kiiktattam az életemből rengeteg olyan dolgot, illetve személyt, ami stresszt okozott, és újraszerveztem a napirendem. Megengedtem magamnak, hogy többet figyeljek magamra.

Alexandra (22): Sportolás, odafigyelés arra, hogy mit eszek ( pl.: tartalmaz e szinezéket, édesítőszert a termék....stb)

Clau (24): Február 12.-én jött az elhatározás, hogy igen is most változtatni fogok az életvitelemen. Két kislány anyukájaként nem sok időm van magamra, hiszen szinte minden percemet elfoglalják. A fogyásom titka: reggel meleg citromos vízzel kezdek, napközben megiszok 2-3 l sima csapvizet+ 2-3 pohár zöldteát, az étkezéseim számát megnöveltem viszont a mennyiséget a felére csökkentettem, hamar hozzá lehet szokni. :) A cukrot próbálom édesítővel kiküszöbölni a fehérkenyeret pedig minimalizálni( sosem tudnám teljesen elhagyni :) ) Ha van időm a nap folyamán tornázni az max 30-40 perc a gyerekek alvásidejében. Az eredményem 2,5 hónap alatt 7,5 kg a centik csak úgy olvadnak úgy, hogy nem éhezek. A siker pedig még jobban ösztönöz! Minden féle fogyókúrát kipróbáltam már, de ez amit saját magamnak raktam össze ez mindennél jobb és még koplalnom sem kell. Jól érzem magam és folytatom a kilók olvasztását kényelmesen. Még kb. 5-7 kilótól akarok megszabadulni. Ha ez is sikerül megosztom veletek. :)

Laci (32): Étkezés rendszeresitése, sokszor keves de intenziv kardio mozgas,nagyon fontos napi bőduletes folyadekpotlas

Gabriella (36): Sok séta...

László (47): Minden nap hasizom gyakorlatok.Heti 4 súlyzós edzés.Alkohol fogyasztás 90 százalékkal csökkentése.Kerékpározás.

Kati (37): Tejtermék és szénhidrát visszaszorítása valamint a napi 5x étkezés

Mária (44): diéta

Dávid (20): nem ettem túl magamat csak amennyi jól esett a szervezetemnek kicsit többet mozogtam ,meg a munka is segített ! :)

Maria (53): az egeszseges etrendre valo atteres es a heti 3 alkalommal eltoltott 6o perces edzes..

Erika (42): nincs éhezés, de kevesebb étel

Mária (55): többet mozgok,nem eszem fehér lisztből készült ételt,cukrot

Timi (19): Egy nap többször ettem keveset, mozogtam mellette intenzíven.

Tímea (46): heti 4x1 óra sport, napi 20 perc sport otthon, hétvégén több óra tánc, turbó fogyókúra étrend-Gastroyal=nem éhezek

Kristian (25): szigoru dieta

Gabi (38): inzulin diéta bevezetése, napi 2.5 - 3 liter víz fogyasztás, napi szintű testmozgás

Györgyi (40): Kalória számlás. zumba 3x hetente 50 perc

Gabi (44): Leginkább az hozott látványosabb fogyást, amikor teljesen leálltam a kenyér, zsömle és társai fogyasztásával és ha odafigyelek a folyadék fogyasztásomra.

Kati (65): Próbáltam be tartani a napi 5 étkezést de nem túl lépni az 1000-1200 kalóriát minimum 2 liter folyadék és torna . Három hét alatt 4 kg tól sikerült meg szabadulnom .

Tünde (39): megváltoztattam a táplálkozásomat többet mozgok

Csilla (27): diéta

Kitti (28): több mozgás,több folyadék,kevesebb zsíros étel,több fehérje fogyasztása és több zöldség fogyasztása.

Márta (37): Étkezés drasztikus megváltoztatása.

Ancsa (37): A mozgád

Eszter (23): Sok víz, folyadék és tésztafélék kevesebb fogyasztása.

Katalin (37): cukor elhagyása, sport

Éva (30): Evészavarom gyógyszeres kezelése és a cukrozott italok (édes kávé és tejtermékek) kiiktatása.

Éva (63): A szénhidrát a cukor elhagyása és esti torna

Ildikó (32): Rendszeres testmozgás.

Ildikó (41): Mikor elkezdtem, kéthéti, semmi látszata nem volt. 5-héten -10-kg tartok!

Paksi melinda (35): diéta és sport

Vali (26): Életmódváltás. Heti 3-4 alkalommal mozgás, sok zöldség, hús, folyadék.

Szilvia (37): drasztikus étrendváltoztatás és mennyiség csökkentés

Éva (45): Kemény torna, biciklizés a szabadban, kőkemény elszántság és a kitartásom!

Barbi (36): Minimális kenyér/pékáru,burgonya és rizs fogyasztása,illetve tésztafél?k mellőzése

Ibolya (51): Vércsoportos étkezés, mindig kevés étel egyszerre, sok víz, gyaloglás. Nyers zöldségek, kis adagok, sok víz, gyaloglás.

Anna (20): A barátommal lassan már 3 hete súlyzós edzést csinálok és mellette próbálok odafigyelni a táplálkozásra és a megfelelő mennyiségű víz fogyasztásra. Súlyban nagy változás még nincs, de látványra már másabbul fest a testem. Úgy edzek, ahogyan ő, csak valamivel kevesebb súllyal, de ezt hatásosnak találom. Nem kardiózok, mert eredményesebbnek találom ezt a fajta edzést, amit most csinálok. Nincs sok felesleg rajtam, így ez nekem tökéletes. :)

Ildiko (51): csak lugos ételeket eszek,meg sok zöldséget,cukrosakat egyáltalan,meg kenyeret csak piritost.

Pamela (21): Sport, rágógumi

Alexandra (19): Nagyon hasznosnak tartom 2 hete nem eszek csokoládét helyette gyümölcsöt és zöldséget kevés szénhidrátot mert hát az is kell a szervezetnek reggel többet eszem délbe kevesebbet este meg nagyon kevesebbet eszem. fehérjét eszem sokat, Edzem minden nap és fogytam is 2 és fél kg. Ha edzem utána egy kis fehérjét kell ennem mert az nélkül nem ér semmit az edzés ha jól tudom. Szerintem nagyon jól váltottam életmódot és jót is tesz nekem. Jól érzem magam a bőrömben nagyon.

Vivien (29): Több zöldség, édesség 3 hétig nem, fehérje, és napi 5x-i étkezés.

Erika (26): Napi ötszöri étkezés mindig csak kicsit!

Rozsa (60): grapfruit minden fo etel elott !! es minden reggel fel citrom leve egy kis langyos vizben.

Timi (41): Rendszeres mozgás és megfelelő étrend kialakítása.Olajok,zsírok ,szénhidrátok utóbbi részben törölve az étrendből.Sok saláta és csirke hús fogyasztása.

Ilona (60): Az étkezések gyakoriságának növelése -2-3 alkalomról 5-6 alkalomra,valamint a mennyiségek - számomra jelentős- csökkentése. Az utóbbi nagy önfegyelmet igényel!!

Erzsébet (59): Ételeket odafigyeléssel választom meg.

Iki (35): A jó időben több időt töltünk a szabadban. Kertészkedünk, szépítjük az udvart. Észrevétlenül is többet mozgok.

Györgyi (58): Level diéta

Otília (25): cukor kiiktatása, sok fehérje, kevés szénhidrát

Évi (27): a kevés kalória bevitel

Ágnes (57): Napi kalória bevitel 600-1000 közé csökkentése, párhuzamos mozgás terápiával, most jelenleg szétválasztó diéta.

Zoltán (35): alacsony szénhidrát,magas fehérje

Hajni (36): délelőtt csak gyümölcs,minimális szénhidrát

Ágnes (36): Mozgás és nem eszem már olyan sok cukros ételt

Tímea (32): mozgás és a gondos odafigyelés a táplálkozásra

Marika (65): Még nem sikerült elkezdenem a fogyást.

Nati (26): A szétválasztó, vagyis a 90 napos diéta :) Több mozgás beiktatása

Marti (26): Hogy betudtam tartani a rendszeres etkezest es ez igen sokat tett a fogyasban.

Mária (51): kalóriaszegény diéta naponta torna

Kriszti (18): Kevesebb evés több mozgás

Gabriella (46): A gyorsan felszívódó szénhidrátok elhagyása pld a fehér kenyér és a finomított kristálycukor,ezeket helyettesítettem a teljes kiőrlésű kenyérrel és az édesítőszerekkel!

Laura (27): 18óra után nem ettem és edzésnek a táncot választottam amivel idáig 3kg adtam le! Bár szerencsére ez az első alkalom,hogy picit oda figyeltem eddig nem volt rá szükségem és remélem ezután sem lesz.Ennek a 3kg örülök és még 5kg szeretnék májusig leadni!!!

Mária (58): napi 6-szori nagyon kevés mennyiségű, szénhidrátszegény étkezés.

Róbert (40): 2000Kcal kevesebb étel bevitel

Gy (26): sok zöldség, sok gyümölcs, este csak turmixok vagy nyers gyümölcsök ivása, evése

Dorka (26): estére nem ettem haéhes voltam ittam inkábba valamit.

Gina (19): fehérjediéta

Anna (62): a kevesebb evés, az édesség csökkentése

Zoltán (50): Nem fogyasztok kenyeret, tésztát, burgonyát, csokoládét, cukrot.

Juraj (58): a minusz háron kilo

Andrea (20): helyes táplálkozás és a rendszeres sport

Marcsi (55): A teszt segített elindulni a dietetikusom által segített úton. A testem változik a labor eredményeim javultak.

Emo (38): egészséges étrend, odafigyelés és sport

Mária (46): betartom az étkezéshez adott tanácsokat

András (48): rendszeres sport; kevesebb fehérkenyér fogyasztás; este nincs kaja

Nóra (20): A rendszeres (napi) komditermi hasznalat.

Angéla (19): kevesebb étkezés

Ági (30): Agyban dől el, ha nincs meg az elhatározás akkor nem is lehet lefogyni.

Zsuzsa (54): Szinte teljesen elhagytam a fehér kenyér és péksütemények fogyasztását.Cukor helyett édesítőszert használok, igyekszem sok fehérjét tartalmazó ételeket enni. Igyekszem a folyadékbevitelt is növelni,mert sajnos elég kevés vizet iszom.

Vivien dorottya (12): én sokat futottam , és nem ettem kenyeret , és este mindig csináltam 30 db felülést ,10 db vekfőtámaszt

István (52): A régebben elfogyasztott adagok mérséklése, kb a felére. Ebben sokat segít a sok folyadék bevitel (2-3 liter napi). Este hat után nincs kaja. Mellőzve a kenyér csoki, sütemény stb. A folyadék csak víz, aránylag sok gyümölcs. A testmozgás egyelőre elmaradt.

Gabi (27): Futás

Katalin (42): gyümölcs ,zöldség smoothie-k fogyasztása

Emőke (32): több folyadék, ami inkább víz, illetve lúgos víz. Próbáltam glutén mentes lisztféleségeket vásárolni, többet mozogni, és édesítőszerként xillitet használok.

Julcsi (21): diéta és edzés (súlyzós és kardió)

László (53): korai még sikerekről beszélni ,nem diétázok,csak értelmesebben eszek mint eddig.Reggelire mindent,ebéd egy tányérral vacsora saláta.Eredmény: két hét -2 kg.

Norbi' (53): 1. a mozgás, 2. szabadság ideje alatt tudtam figyelni az étkezésre, 3. amikor megszaladt a házi GDP minőségibb ételt tudtam venni - ezek miatt elkezdtem fogyni

Brigitta (38): Sport

Judit (42): Heti 2x1 óra alakformáló torna, és a klasszikus dietetikusi útmutatás: semmi cukor, semmi fehér liszt, sok zöldség, gyümölcs, folyadék,napi 5x étkezés.

Zsolt (39): Cukor es a hus bevitelenek minimalizalasa

Éva (58): Amikor kiköltöztem Németországba, itt másképp étkeztem, minden nap sétáltam 4-5 km, kutyasétáltatás az erdőben, fél év alatt le is ment 15 kg.

Vera (37): a heti rendszeres mozgás és oda figyelek,hogy mit és mikor eszek,és megpróbálok sokkal többet inni.

Ági (41): Kevés étel, sok ásványvíz, rengeteg mozgás heti 7*2 edzés min.60perc 10hónap -18kg

Kinga (32): Betegségem miatt a szénhidrátmentes diéta hozott egy kevéske eredményt.

Nikolett (30): Kevesebb kalória bevitel, zsíros ételeket nem fogyasztottam. Több mozgás

Anita (43): szénhidrát csökkentése

Edit (40): kenyer,edesseg elhagyasa,tobb gyumolcs es zoldseg

Edina (28): Nálam leginkább a szénhidrát és cukor megvonás és sokszori kis adagok amiket ettem!

Hajnalka (30): torna, kaloriaszamlalas

István (28): diéta,sulyzós torna

Erika (28): kevesebbet edtem, es nem fogyasztottam kenyeret es edesseget

Zsuzsa (64): Az elszántság,de most van egy kicsi visszaesésem.

Irénke (58): Reggelizek rendzseresen-sok gyümölcsöt eszek-és ha tehetem szinte naponta 16-km-kerékpározok-és legaláb 2 liter folyadékot iszom-kizárólag forrásvizet.

Attila (57): 10 kg. De azért mert magasabb volt a cukrom és 200 gr, széndidrátor fogyasztok azóta

István (40): Norbi Update

Kinga (46): MÉG TÖBB MOZGÁS, GYAKORI KIS SZÉNHIDRÁTTARTALMÚ ÉTKEZÉSEK, HÚS MINIMALIZÁLÁSA.

Maggi (39): szénhidrátdiéta, heti 3x1 óra aerobic

Enci (24): mozgás, 6 óra után nem eszem

Zsuzsa (30): Többszöri, de kevesebb étkezés. A péksütemémyek elhagyása és napi három l folyadék fogyasztása.

Györgyi (35): sokkal több, folyadék (házi limonádé): víz+zöld tea+citromfű, menta+citrom+gyömbér

Krisztina (37): Delutan mar nem fogyasztok cukrot es szenhidratot. Az elejen nagyon nehez volt, de most mar egeszen jol megszoktam. :-))

Andrea (54): Tulajdonképpen az, hogy mindent eszem, de az eddigiek felét, kivéve azöldség-gyümölcsöt

Gyuszi (39): 5 óra után nem étkeztem, evés előtt elfogyasztottam egy pohár vizet

Beatrix (37): 3 liter vizet iszom,? próbálok többet mozogni.

Anita (35): Minden napi mozgás és többszöri étkezés.

Zsuzsanna (43): Este 6-fél 7 után nem ettem semmit, kevesebb étel,

János (58): akarat!!!

Katalin (31): Sziasztok nem eszem édességet és rendszeresen tornázom.

Kinga (32): Norbi Update , Szétválasztó diéta

Erika (37): Elkezdtem szedni az ideális csomagot, több vizet iszok, és ébredés után minél előbb eszek, ahogy tanácsoltátok.

Viola (19): Betartottam a szabályokat.

Renáta (33): Az abonett

Mária (55): C.és MagneB6.vitamin,almaecet,Norbi mikor mit ehetünk.Súlyzós edzés. Kalóriabevitel csökkentése.

Zoltán (59): Próbáltam mindent megtenni hogy fogyjak.Segiteni akarnak

Zsuzsanna (47): Liszt,cukor,tejtermékek, napraforgó olaj elhagyása, sok zöldség,magvak fogyasztása.

Kata (35): ideg ossze ropanas edesanyam hirtelen halala miat

Csilla (34): étrendváltás, mozgás

Tibor (59): 90 napos diéta

Róbert (18): A testmozgás

Éva (60): étrendváltozás,

Hilde (25): cardio tréning!!! váltottam a rosszul bevált formulán, pl.: hogy sokat kell futni egyenletes tempomba.

Judit (58): oda figyelés

Judith (42): 6 + 1 diéta (kedvencem a 'bünözési nap'! ), ételek helyes t?rsit?sa, sok mozg?s, délelött csak gyümölcs, gluténmentes étkezés. A cukros tejes k?vé és az alkohol teljes kiiktat?sa

Martina (37): Kevesebb szénhidrát bevitel, és picit több mozgás.

Pál (50): bontott étkezési program (fehérje, zöldség,szénhidrát, gyümölcs),napi bontásban.

Bianka (18): Mozgás , illetve az étkezésre való figyelem

Katalin (38): Napi 40-60 perc futás-gyorsgyaloglás

Mónika (40): Csökkentettem cukor és a kenyér bevitelt.

Erika (47): Sport és étrend váltás.

Edina (34): A napi 1000- 1200 kaloria betartása.Sokat ittam és próbálok több gyümölcsöt zöldséget enni.

IldikÓ (33): KENYÉR MELLŐZÉSE

Anna (27): Többet mozogtam, étrendemből kivontam a cukrokat és csökkentettem a szénhidrátot. Betartottam a napi háromszori étkezést, köztes időben csak gyümölcsöt ettem.

Noémi (24): étkezésen való változtatás (ez nagyon sokat számít nálam)

Mária (54): a reggeli egy evőkanál almaecet egy pohár vízben feloldva

Edit (53): böjtölés

Erika (54): Jelenle a 90 napos diéta 16. napjánál tartok. Az általatok javasolt ételeket fogyasztom, természetesen a diéa szerinti csoportosításban. Nem éhezek, de eddig még sajnos csak 1 kiló ment le stabilan. Amit észrevettem, mintha a zsírréteg vékonyodna, kisebb a hasam, de mivel szellemi munkát végzek, a szénhidráthiány délutánra már koncentrációs nehézségekhez vezet. Amennyiben sikerul látványosabb eredményt elérnem értesítelek.

László (39): Mozgás és koplalás

Kriszti (40): Kevesebb kalória

Jpiroska (62): szénhidrát csökkentése, sok mozgás

Gábor (22): Napi 5-6 étkezés, kevesebbet mint amikor kitöltöttem a tesztet (bár férfiként el kell, hogy mondjam nem könnyű) + a cukor helyett is természetes édesítőt használok. Szedek vitaminokat és az általatok javasolt Zsírégetőket.

Zsuzsanna (57): Számoltam a bevitt szénhidrátot

Cintia ivett (21): Több zöldséget és gyümölcsöt eszek. Meg még még több vízet és gyümölcsleveket iszom. Többet mozgok.

Andrea (29): Norbi update kód szerint evés

Klári (38): 600kal./nap

Ilike (54): Étkezésem radikális megreformálása és minden délután 45 perc torna (DUCI TORNA - NORBIVAL) segítségével. Egy hete csinálom és fogytam 2 kg-ot.

Erika (53): Szénhidrát diéta

Laci (35): Sajnos semmi ezidaig :(

Edina (27): minden reggel tornáztam meg este is + szobabicikliztem!!ez melett regelente megettem egy fügekaktusz tablettát!!a tornázás az még most is megy napi szinten!!

Kitti (24): szénhidrátmentes étrend,lement a hasam,javult a közérzetem és nem tört rám napközben a farkaséhség.valamint 4ora után semmit nem eszek.a sok folyadékbevitel is elengedhetetlen.

Helen (19): Napi 1 étkezés tudatosan

Krisztina (37): diéta,kerékpározás

Zsolt (42): este 5-kor egy gyenge kave edesitovel,ra fel orara egy muzli szelet majd ra egy orara 40 perc othoni trening.Lefekves elott,1.5-2-oraval nagy pohar hideg tej.Ez nekem tokeletesen bejott.

Nikolett (40): nem eszem kenyeret,tésztát,cukrosat,szénhidrátot.

Zoltán (41): Egy időben elhagytam az étrendemből minden pékárút.

Angela (49): az ha elhagytam az edesseg fogyasztasat

Zsófika (60): Többet mozgok, naponta sétálok kb. egy órát, ez 3-4 km, nagyon jónak érzem, sok vizet és almaecetes vizet kezdtem fogyasztani, nem cukrozom a tejeskávémat, nem fogyasztok kenyeret, édességet, gyümölcsnapokat tartok (háromszor alma és kétszer mandarin), számlálom a kalóriákat, naponta beveszek 1-2 tabletta 1000 mg-os csipkebogyó kivonattal készített C-vitamint és egy Supradyn-t, a napi 1000 kcal-t nem lépem túl, este 6 óra után nagyon keveset eszem, ha éhes vagyok- 1 mandarin vagy egy alma, jó sokáig rágcsálva:) Öt hét után 4 kg-val mutat kevesebbet reggel a mérleg, és nagyon remélem, hogy ez nem csak az első napokban távozott víz:) Nem állok meg, a következő hetekben is folytatom :)

Ibolya (41): több mozgás

Emese (33): jártam aerobikra + citromos dolgokat ittam

Anna (30): elkeztem kromot szedni megszüntek az éhség rohamaim, és rendszeresen járok futni 2 hete

Rita (27): a 'sokszor de keveset' és nagyobb menyiségű folyadék bevitel...

Anikó (39): 6+1 napos diéta

Anita (23): A rendszeres sport és a 90 napos diéta bevezetése az életembe.

Csilla (42): Kevesebb kenyér félét ettem és kerültem a fehér lisztet, fehér rizst, és a cukrot. De még a mesterséges édesítőket is.

Agota (26): sport,etrend valtoztatas és recode használata

Annamária (35): szénhidrátszegény diéta

Kata (25): növelt fehérje bevitel+edzés

Júlia (52): keveseb etel, es mozgas

Szilvia (23): Szénhidrát diéta (150g)

Nusi (26): liszt, tej, cukor kerülése, megszokott adagok csökkentése, több zöldség fogyasztása

Dávid (19): Kevés cukor, mozgás, sok zöldség és gyümölcs

Anita (44): napi 5x étkezés és mozgás

Tünde (39): fülakupunktura

Juliana (61): az édességek ki hagyása az étrendbôl

Viktória (38): fehérje alapú diéta, fokozott folyadékbevitel, ami a bőrömre is jó hatással volt.

Zoltán (40): Mozgás, minimális szénhidrát és cukor bevitel

Erzsi (60): Számomra sokkal vékonyabb lett a PÉNZTÁRCÁM...

Judit (48): Rengeteg dolgom volt a munkahelyemen és nem volt időm a nassolásra. Csak azt ettem amit előre elkészítettem magamnak.

Sándor (48): Táplálék mennyiség és szénhidrát csökkentés.

Angéla (52): Kezd átállni a szervezetem, még nem látványos fogyás, de én olyan ramaty állapotban voltam-vagyok, hogy idő kell ahhoz, hogy egyáltalán a fogyást megindíthassam! előtte a masszív Frontinozásról kell leszoktatni a szervezetem, a vízhiányos, és ételmegvonásos totális visszaéléstől a szervezetem! Aztán a normális, stresszmentesebb, lazább napi rutin, pszichés átalakulás, alvás tanulás, stb! Ezeken a területeken kezdek elérni sikereket, mindössze 10 nappal az elhatározást követően.

Bandi (36): Kb. 6-7 éve csinálom a 'Bandi-féle' fogyást! Sjanos szeptembertől történik mindig egy vágás az életemben, amit nem tudok megmagyarázni és elkezdek zabálni, édességet tömni..stb. és persze lazsálni. Fel is hízom 95-98 kilóra. Aztán január elejétől nekiállok leadni! Csupán annyival, hogy kihagyom az édességet, az esti zabálást, amellyel egy ember napi kalóriaszükségletét bevittem és mozgok (szobabicikli, több gyaloglás autózás helyett) minden évben sikerül 80 kilóra lemennem. Erre büszke is vagyok! Viszont tudom, hogy ez az állandó súlyingadozás megterheli a szervezetem! De ha valakit érdekel a 'technikám', szívesen leírom bővebben, mert 15-18 kiló minusz 3-4 hónap alatt drasztikus megerőltetés, kínzás nélkül nem semmi!

Katalin (58): A napi többszöri étkezés alkalmazása.

Ircsi (44): szénhidrát, cukor elhagyása, sok folyadék fogyasztása

Éva (50): Liszt allergia :( , és most magas cukor szint

Emese (26): napi többszöri étkezés, több folyadék, és a reggeli futás

Laci (47): egy fogyókúrás diéta és , hogy utána tudtam tartani a súlyomat (tojásdiéta)

Tibor (44): Almaecet fogyókúra, többszöri étkezés kevesebb mennyiséget, vacsorára kevesebb étel

Dóra (26): Vacsora kihagyása, kevesebb kenyér fogyasztása!

Évi (28): Sok folyadék, este 6 után nem evés.

Sophie (44): Tobb folyadek, tobb zoldseg, plusz zold kave naponta ketszer-haromszor, grepfruit naponta legalabb egyszer.

Krisztina (43): sok víz fogyasztása,szénhidrátok kiiktatása.

Mónika (42): többször keveset enni.Nuku cukor,liszt.

Kinga (19): Citromlé

Móni (27): Étrend változtatása és több mozgás.

Martina (32): reggelire 2 puffasztott rizsszeletet ettem felvágottal, ebédre a szokásos ebédet, és utána már nem ettem semmit. mellette napi 30-45 percet sétáltam futópadon. ennek eredménye 8 kg mínusz 2 hónap alatt. most nem tudom miért megállt a fogyásom.szerintetek miért?

Szilvia (40): mindig a mozgás, mértékletes evés

Zsanett (22): szénhidrát számolás

Gyöngyi (53): Még nem

Zsuzsi (28): Kevesebb szénhidrát,Fehér cukor helyett nyírcukrot használok,

Veronika (60): Sok saláta, szinte mindenhez (sárgarépa uborka, paradicsom, vitaminpaprika stb..), gyümölcs napközben. Norbi duci tornája reggel este, ezt soha nem hagytam ki volt olyan napom amikor este 22 órakor kezdtem.

Hanna szidónia (23): Sport, változatos étrend, hetente egy szelet csoki (halál komoly)

Gergely (26): Kalóriaszámlálás+sport

Maca (55): sport,lefoglalni magam,hogy ne nassoljak

Mirtill (20): Az edzés intenzitásának fokozása, A cukor és fehér liszt valamint a tej teljes mértékben történő kiiktatása az étrendből. Sokat segített a CLA szedése is.

Eszter (25): Kevesebbet ettem,jobban odafigyeltem az étkezésre.

Orsi (28): Étrend változtatás, bizonyos ételek helyettesítése, több folyadék, és heti rendszeres mozgás.

Szilvia (20): koplalás,hánytatás

Ágnes (60): protein kura

István (41): Koplalás nélkül kipróbáltam a ganoderma gyógygomba tartalmú zöldteát ill. kávét. Lúgosít és pörgeti az anyagcserét. Kb. 1 hónap alatt 6 kg-t fogytam.

Timi (39): A fogyás szerintem csak kombináltan és lassan kivitelezhető, így számomra a testmozgás, zöld tea fogyasztás és az étrendem módosítása együttesen vezetett már korábban is eredményre, most is ezzel próbálkozom.

Erika (25): A kenyér és liszt elhagyása a vacsorával együtt :)

Marietta (31): kevesebb nasi, több folyadék

Márta (51): Napi 5-6 -szori kisebb mennyiségű étkezés, több folyadék, kevesebb szénsavas üdítőital (még ha cukormentes is) fogyasztása. A mozgás gyakoriságának növelése. A zsírégetés módszerének megismerése.

Niki (19): kétnaponta -1 kg

Edina (26): Több folyadék és mozgás!

Ágnes (64): 90 napos diéta

Sára (56): zumba- fitnesz-jóga

Mesko (34): nem

Iza (40): Sok folyadék. kevesebb cukor bevitel

Csilla (23): alamecet+torna(futás)

Melinda (35): torna,sok folyadék

Zoltán (57): Edz?s,hetente 3x1óra, ?trend váltás,17.00 ut?n már nem ettem a liszt,cukor,keny?r csökkent?se.

Barbi (19): A sport mindenképp, és az hogy néhány 'bűnözés' után elhesegettem a bűntudatomat és azt mondtam,nembaj holnap folytatom tovább

Klára (62): Megtanultam,hogy mit mivel egyek,és egy nap 5x és keveset.A vizből is keztem 3 litert meginni

Mária (57): a sport,a chrom tabletta..

Anita (18): Többször kevesebbet ettem, csak azt és akkor, amikor tényleg kívántam. Hetente többször sétáltam néhány órát. Gyakran fogyasztottam folyadékot.

Eniko (38): kizártam a fehérkenyeret, lisztet, cukrot, rizset illetve csak délelőtt eszem kenyeret (teljes kiőrlésüt) krumplit, délután csak zőldség sovány húst, sovány tejterméket

Józsi (44): nem eszem kenyeret egyáltalán,helyette a puffasztott rizst eszem.

Eszter (58): 8 hónapig napi 6-700cal ,napi 45-60 p torna hétvégén is .Pajzsmirígy szív és magas vérnyomás gondom van,az orvosaim nagyon leteremtettek a módszerem miatt, helytelenül fogytam le a 27kg-t

Linda (21): 26 kg-t már fogytam egyszer csak a terhesség alatt feljött 13 kg

Kata (35): Mozgás, kevesebb étel

Zsolt (40): Kivontam teljesen a szenhidratokat de sohasem eheztem.

Hajni (35): Reggel csak gyümölcs, délben Norbi Update étel (Teletáltól rendelem), este gyümölcs, ivójoghurt és ami a legfontosabb, nem eszem fehér kenyeret, zsemlyét, semmilyen pékárut. Rengeteg víz elfogyasztása.

Eva (48): KEVESEBBET ETTEM TOBBET MOZOGTAM

Renáta (25): Gluténmentes diéta és min. heti 3x fél óra mozgás.

Erika (28): napi 5 étkezés, nem lehet túlenni magam, sok folyadék

Tünde (20): A további torna és a folyadékfogyasztás.

György (49): A testkontroll, Harvey és Marilyn Diamond sikerkönyvéből megértett és megvalósított szisztéma, ami a helyes gyümölcsfogyasztásról, valamint a fehérje-, és szénhidrátok elkülönítve való fogyasztásáról szól. (nagyon-nagyon leegyszerűsítve) 22 évvel ezelőtt sikerült tartósan 33 kg fogyást elérni, ami inkább drasztikus életmódváltás volt. Ebben az időszakban, a következő élelmiszerek és italok törlésre kerültek a táplálkozásból: alkohol, kávé, cukros üdítők, fehér lisztkészítmények, rétesek, bukták, palacsinták, kristálycukor, disznóhús, egyéb zsíros húsok, erős fűszerek (pl:bors) só teljes visszafogása, csokoládék, sütemények stb. Helyettük csirke, hal, teljes kiőrlésű kenyérfélék, olívaolaj fogyasztása, gyümölcsök, zöldségek,(nyersen, párolva) szinte 'orvérzésig'. Fontosnak tartom, az este hat óra utáni étkezés mellőzését. Az életmódváltáshoz nagyban hozzájárult a sport (súlyzós edzés, úszás, szauna, futás, előfordult mezítlábas futás hóban, hetente. Ebben az időszakban 80 ezer szál cig

Adri (32): étkezés változtatása, sport és az akarat.

Rozi (28): 800 kalória/nap és napi torna 20-90 perc

Sándor (47): kalória számolás , minden bevitt étel ital esetén. Fogyásnapló vezetése.FONTOS.

AndrÁs (65): Kevesebb kaloria bevitel, KICSIVEL TÖBB GYÜMÖLCS.

Tibi (47): Több mozgás, több viz, kevesebb étel, kevesebb szénsavas ital és kevesebb édesség. Igy lettem 2,3 kg-mal könnyebb.

Andrea (49): még nem rendeltem ezen az oldalon keresztül

Magdi (56): Én a 90napos diétát választottam ez már egyszer bevált nekem.Még hozzá vettem napi 20perc szobabicajozást .

Krisztina (41): Cukor elhagyasa

Diana (18): Jobban oda figyeltem az étkezésemre... Sportoltam..

Aliz (20): Finomított fehérliszt elhagyása, szénhidrát csökkentett életmód.

Peter (62): Heti 4 edzes (2 kondi -2 kardio ) szelektiv taplalkozas 108,9 kg/jan.3. 99.7kg/marc.10.

Kata (23): 30 napos guggolás kihívás 50- ről kezdtem és a 30. napon 250- et kellett megcsinálni.

Emese (32): rendszeres edzés

Janos (32): mindent eszek ugyan ugy csak pekarut,cukrot,tesztat nem eszek.

Márta (44): Nem eszem kenyeret csak reggel.Kevesebb édesség és persze több folyadék.

Bea (36): Ganoderma lucidum

Tünde (36): Szénhidrát csökkentés

Gizella (51): az étrenden változtatás és a mozgás

Szilvia (29): Citromos víz, 6 óra után nem ettem, sok zöldséget fogyasztottam

Niki (31): Sok torna, rendszeres napi 6szori étkezés, kis adagokban. Sok folyadék. Édességek, rágcsálni valók kerülése.

Katalin (20): Elkezdtem a 90 npos diétát és már most 2 hét után sikerélményeim vannak

Mariann (25): nincs vacsora - nincs édesség

Timi (27): Szétválasztó diéta

Judit (62): több mozgás (amennyire a 62 éves korom engedi) és kevesebb sütizés, nasizás

Betti (26): Napi rendszeres folyadekbevitel tudatosan beepitve : reggel 6-tol este 10 ig vagyok aktiv. Minden oraban igyekeztem 2 dl vizet kifacsart citromlevel inni. Igy kb. megvolt a napi 2-2, 5 L, ami nekem nagy nehezseg volt eddig betartani. Illetve elhagytam a cukrot es a cukros eteleket, edesseget. Csak vizet iszom. Kenyeret, peksütit nem eszem. Es heti ketszeri Zumba januar ota. Este 7-8 utan nem ettem :)

Glória (21): sok vizet iszok

Nikoletta (24): keveseb evés több mozgás

Kati (37): Reggelizek es sokszor eszem keveset . Ugy néz ki , elindult .

Gyöngyi (45): rendszeres sport ( otthoni torna, és futás ), étkezési szokásaim változtatása( cukros és lisztes étel elhagyása)

István (48): Tanácsaitok,hogy mit ehetek mivel

Zoltán (58): Az étel mennyiségi csökkentése,valamint a kenyér és a vöröshús elhagyása.

András (64): visszafogott étkezés, fogyasztóöv, kemény fizikai munka, futás

Edit (38): Mozgas, dieta, zsiregeto kapszulak (Acetyl-L Karnitin es zold kave)

Eszter (62): Diabetikus édességek fogyasztása.

Evelin (24): Narancs diétázom :) és minden nap legalább 40 percet tornázom!:)

Károly (60): Kisebb mennyiség, rostosabb ételek, zöldségek, gyümölcsök Kevesebb pékáru.

Alexa (21): Rendszeres táplálkozás naponta 5-őr alacsony kalória tartalmu ételeket illetve edzés.

Dorottya (22): Én a 90 napos diétát csinálom még mindig, nagyon jól haladok, most tartok lassan 1 hónapnál és sikerült leadnom már 5 kg-ot. Nagyon büszke vagyok magamra, hogy ilyen jól haladok és be tudom tartani a diéta minden napját.

Adriana (44): több folyadék fogyasztás, rendszeresebb mozgás

Eszter (42): Sok folyadék,torna.Torna napi fél óra.Kevés mennyiségű étel(gyermekem kis tányérkája volt az adag :)) napi háromszori étkezés. 16 óra után egy darab gyümölcs,sok folyadék.

Barbara (31): már többször eszem egy nap

Vivien (18): Sokkal több vizet ittam.

Eszter (26): szenhidratok csokkentese, tobb zoldseg, testmozgas

Szabina (19): Sok mozgás, egészséges étkezés és életmód. Odafigyelni a helyes táplálkozásra.

Zsuzsi (29): Napi 6-7 evés

Kriszti (19): a napi testmozgás és a kevesebb kalóriabevitel

Yvett (20): Heti 3-5 nap 40 perces kardió edzések(vagy 20 perc kardió - 20 perc erősítő gyakorlatok), és az ételadag csökkentése.

Ági (51): Átértékeltem a folyadék bevitelemet, és az étkezések időpontját, megtanulta, lassan rágni, módszeresen enni

Annamari (22): mértékletes étkezés

Csilla (46): Erős elhatározással indultam neki,kellően motivált voltam,célokat tűztem ki magam elé.Súlyvesztéskor büszke voltam és elégedett.Keveset és odafigyelve ettem.Első körben több,mint 20kilót fogytam.

Maja (44): 90 napos diéta

Éva (26): Nem eszem fehér kenyeret, nagyon minimális cukrot hasznälok. Igyekszem 6előtt megvacsorázni valami könnyűt.Egyébként mindent ettem csak olyan 14óráig.minden nap tornázom minimum 30percet.másfél hónap alatt ment le 5kg

Filip katalina (34): Kevesebb csoki,es több mozgas

Magdi (53): nem ettem édességet!

Nóri (41): Szénhidrát és fehérje fogyasztásomat elkülönítettem egymástól.

Éva (28): Kevesebb kaloria bevitel sok folyadek(lugos víz) heti 3-4 alkalommal torna

Violetta (48): megvaltoztattam az etkezesi szokasaimat,lemondtam az etkezes kozti nasolasokrol,tobb gyumolcsot es vetemenyt eszek

Katalin (38): Pilates, sok folyadék fogyasztás, odafigyelni az étrendre

Erzsébet (43): Szénhidrát elhagyása

Kati (48): többször keveset, éh gyomorra langyos citromos víz, nap folyamán is ezt ittam, délelőtt főleg gyümölcs, c vitamin 1000 mg, napi séta

Zsuzsa (29): Kevesebb és egészségesebb t?pl?lkoz?s,es több mozg?s

Zsike (55): még sohasem fogyóztam

Brigitta Barbara (20): Kalóriaszámolgatás

Csilla (35): Csakis a kevesebb kalóriabevitel testmozgással kombinálva. Nagyon fontos az, hogy az alapvető mozgásomra is jobban figyelek, minden mozgásban ahol csak lehet megfeszítem az izmaimat.

Tunde (36): Meg nem tudom

Aniko (65): zsirmentes etkezes, sok parolt zoldseg, korlatlan mennyisegben

Mária (40): Először végigcsináltam a Los Angelesi fogyókúrát 3x5 napot, -2 kg, utána a 10 naposat, újabb -1 kg, azóta pedig próbálok szénhidrátmentese enni, ez most már kb 6. hét és - 1 kg . Heti 2x aerob mozgás+2-3 l víz naponta

Anita (33): Mozgás+diéta

Gyorgy (45): azota megiszom a napi 3 litervizet , es elkezdtem az alma ecetes dietat.

Erika (53): kenyér , sertéshús, cukor, tészta elhagyása ill. sok zöldság, gyömölcs , hal fogyasztása, és napi mozgás ( tornázás, biciklizés, kocokos ez vált be a legjobban

Szilvia (31): A FOGYASZTÓKRÉMEK BEVÁLTAK

Laci (58): Kedves Bea, még nem sikerült semmit tennem a cél érdekében,igérem igyekszem,szükségem volna rá,de még az elhatározás hiányos. Köszönöm az érdeklődést,,ígérem igyekszem.

Eszter (25): Mozgás, kezdésnek legalább heti 1x, valamint az étkezésen való változtatás.

Edina (38): -25 kg fogyás 6 éve. elhagytam a fehér lisztes és cukros dolgokat naponta tornáztam, zöld tea, csak reggeli és ebéd, és rengeteg folyadék.

Márti (44): Sokkal jobban oda figyelek az étkezésemre, a mozgásra és ez nagyon sokat segített abban, hogy pár kilótól sikerült megszabadulnom.

Lenke (51): A szénhidrát bevitelének csökkentése.

Alexandra (20): többször kicsit ettem, többet ittam.

Anita (18): nem tudom

Maja (44): az etrend megvaltoztatasa teljesen kihagytam a kenyeret es a teszta feleket

Karolinka (34): zumba elkezdése, ételek mennyiségének csökkentése, egészségtelen ételek kiváltása diétásokkal.

Mária (60): csökkent kalória bevitel

Ádám (20): Kalóriaszámlálás a neten, sportolás nálam biciklizés és hiit futás, motivációt nyujtott a pulzusmérős kalóriaszámlálós órám.

Tibor (49): Sajnos lassan megy,mivel túl falánk vagyok(ünnepek).A kitartás a fontos és 5-6 kg-ot szeretnék fogyni!-A gyakori kis étkezés,ami segít a fogyásban.

Erika (53): kevesebbet eszem

Daisy (22): diéta, mozgás mindennap

Veronika (30): Mozgás és diéta

Frida (22): futás sokat használ

József (47): Életmódváltás,étkezési szokások változtatása stb.

Eta (53): A 90 napos diétát kezdtem el,és ha tudom hogy mely élelmiszert mivel párosíthatom akkor nem kell lemondanom szinte semmilyen ételről

Marianna (41): megfelelő étrend,rendszeres mozgás

Lili (22): A sok sport, és rendszeres, jól időzített evés.

Melinda (23): torna

Brigita (38): a torna

Enikő (28): Sok folyadékot iszom, és kevesebb szénhidrátot fogyasztok

Mária (35): Csak reggel eszek kenyeret. Sok folyadékot iszok.

Anita (26): Joforman csak feherjet eszem,stevia edesitoszert hasznalok,es kokusz olajjal fozok.so helyett pedig himalaya so es kenyer helyett ha neha szukseget erzem puffasztott rizset fogyasztok.

Eszti (20): Táplálkozás során a mérték betartása, sok mozgás.

Krisztián (32): Csirke mell salival fehér kenyér 0 a étrend kiegészítő edzés - 8,5 kg sok folyadék

Kata (28): sport

Bernadett (24): Heti 4-5x1óra Karido. Napi ötszöri étkezés, az adagok csökentésével természetesen. Kedvesebb cukor és szénhidrát bevitele.

István (19): Sikerült koplalás nélkül 1 hónap alatt leadnom 5 kilót, aztán nem tudom miért, de feladtam, most már sokkal motiváltabbnak érzem magam.

Zoltan (46): 90 napos dieta, meg tart ... 10 het alatt 15kg fogytam :)

Kriszti (34): Rengeteg mozgás és szénhidrát

M?ria (55): ?tszerveztem az evési szok?saimat, jobban odafigyelek, miböl mennyit és mikor eszem, persze még van min javitanom

Csaba (53): A kalória számolás, mozgás.

Erika (50): A napi 5 étkezés ebből 2étkezés gyümölcs amit mindig hanyagoltam .Nem eszem kenyeret pékárut és édességet.

Ildiko (63): nem eszem kenyeret, csak laskat sutök magamnak

Ágnes (19): Főleg a mozgással kapcsolatos cikkek, hogy melyis mozgásforma hogyan alakítja a testem.

Tünde (24): Cukros üdítők kerülése, nasinak magvakat eszem, kerültem a fehér kenyeret.

Mónika (35): A tánc és a a zsírégető edzés (zumba-lady) mellé beiktattam heti 1-2 erősítő edzést is, valamint jelentősen csökkentettem a kenyérfogyasztást, max heti 2-3 kis szelet magvas, vagy tönkölybúza kenyeret eszem csak. Több zöldséget fogyasztok.

Alisa (35): torna és kevés kaja

Éva (51): Kalória számolás, torna.

Teréz (63): Folyadékot sokkal többet fogyasztok, az étkezések számát növeltem, viszont a mennyiséget csökkentettem,

Sándor (37): cukor,kenyér,tészta, ezeket egyáltalán nem ettem, és heti 3nap 1óra bicigli.

Attila (39): Cardio , se búzaliszt se cukor ! 24kg/2hónap

Tibor (18): több mozgás, sokkal több vizet fogyaszto és oda figyelek hogy mikor mit eszek

Maria (35): sok folyadekot ittam,sok zoldseg,gyumolcs

Rózsa (40): Elkezdtem rendszeresen mozogni.

Ágnes (55): az adagokat csökkentettem

Bernadett (34): 18 óra után semmit nem eszek, és sokat mozgok.

Attila (18): El?ször is lemondtam a cukros ételekröl, italokrol. Nem fogyasztottam lisztes ételeket... Bio étrendre váltottam.

Judit (39): Kalóriasz?mol?s,odafigyelve a szénhidr?t bevitelre. Életmódváltás. Sport.

Pál (63): Sajnos még nem tudtam felkészülni a rengeteg vendég miatt, unoka Olaszországból, stb...!

Gábor (29): Rendszeres mozgás odafigyelve a minél helyes táplálkozásra.

Zoli (49): Kcaĺ bevitel / kiadas

Noémi (27): A vacsora elhagyása és az edzés.

Erika (31): Kisebb adagok

Tibor (31): AZ első az hogy megváltoztattam az étrendemet, elhagytam a kenyeret, tésztát! naponta többször étkezek keveset!

Gábor (30): A tanácsaitokat megfogadtam és változtattam az étkezési szokásaimon. Jobban odafigyelek arra hogy mit eszek, csökkentettem a cukor bevitelt és próbálok csak teljes kiőrlésű kenyeret enni. Növeltem a mozgás mennyiségét, most már nem itthon tornázok (ez kb. 20 perc volt reggelente amikor csináltam). Heti kétszer eljárok edzőterembe. Ez egy kombinált cardio és erőnléti edzés, kb. összesen 2 óra per alkalom. Edzés előtt fél órával meg szoktam inni egy 2000 ml-es L-karnitin zsírégető koncentrátumot, hogy felgyorsítsam a zsírégetést az edzésem során. Vitamint is elkezdtem szedni, hogy megfelelő mennyiségű ásványi anyagot vigyek be a szervezetembe illetve hogy csökkentsem az étvágyamat. Az elmúlt 2 hónap alatt kb. 7 kg-ot fogytam. Úgy érzem, hogy jó úton haladok. :)

Dávid (30): Nem tudom pontosan mi vezetett a sikerhez, mivel egyszerre több tanácsot fogadtam meg. Minimális rossz szénhidrát fogyasztás, több folyadék, naponta több étkezés. Két hétig nehéz utána át áll a szervezet. 2 hónap -11kg.

Szilvia (41): REGENOR

Julianna (33): Több, tehát sok folyadék, ami elvette a TÖBBLET étvágyamat.

Szandi (21): Rubint Réka 120 perces alakformáló video

Ágnes (55): Acai berry, Super fast burner táplálékkiegészítők (csaknem) kenyérmegvonás sok fehérjebevitel mellett. A mozgás csak kicsivel több, mert gerincbeteg vagyok :(.

Mária (63): IR. Diéta/-25.kg/

Bernadett (25): kesoi oraban nem ettem

Szilvi (46): 90 napos diéta egyesítve 1000-1200 kalóriás diétával,mozgás

Melinda (43): Amikor szerelmes lettem,ugyanis megismertem életem szerelmét,és csak ra tudtam gondolni.

Madonna (25): Mozgás

Tomi (48): többet kell mozogni.

Veronika (37): mozgás, diéta-kevesebb étel

Anna (58): Rendszeres mozgás és dietetikus által személyre szabott egyéni étrend.

Orsi (33): a cukrok, finomított szénhidrátok elhagyása, sok víz fogyasztása

Erika (40): ha meleg van lefogyaszt mert csak zöldeket eszel meg sokat iszol

Anett (18): egészségesen étkeztem, kevesebb édességet ettem

Zsuzsa (62): Kalória szerint étkezem. Naponta 1000-1200 kal. fogyasztok. Mellette egy kicsit tornázom és legalább fél órát sétálok.

Éva (35): Fehér liszt és cukor teljes elhagyása

Ari (39): heti 6 edzés, cukor és liszt elhagyása

Csilla (32): tojás,savanyúkáposzta,citromlé

Nikolett (27): Szénhidrát szegény étrend

Zsóka (38): Akkor konkrétan nem ettem.

Mate (19): A folyadék fogyasztás

Viktória (26): többszöri, kevesebb evés

Réka (20): Nem eszem annyi hízlaló ételt, és több egészséges étel szerepel az étrendemben.

Andrea (42): az étkezésre jobban odafigyeltem

Edith (48): Gyakori étkezések, kicsi adagok, nagyon kevés kenyér, semmi édesség.

Melinda (23): Sok folyadék és rendszeres mozgás.

Gabriella (50): Már délután sem ettem, csak gyümölcsöt. Mindennap kerékpározom, hullahopp karikázom 30 percet.

Márta (38): Testmozgás, és 1200kalória betartása az étkezésbe.

Zeller (39): Reggelire gyümölcsöt eszek, vacsira pedig szénhidrát mentes kaját.

Kata (24): A töb zöldség evés,a vsorára könnyű étel fogyasztás és a sport.

Anna (53): Minden étkezés előtt, egy citrom frissen facsart levét ittam meg, naponta 3-szor, és a teljes kiőrlésű kenyér. Három hét alatt 4kg.

Veronika (26): kevesebbet eszem, több vizet iszom

Erika (54): diéta+sport+ igen ! a cigeretta evés helyett .

Katalin (50): Figyelek a szénhidrátok bevitelére.

Domi (20): Nagyon keveset enni és az is csak mértékkel. Semmi kenyér vagy csak ritkán. Aztán a szervezet hozzá szokik és nem is kíván annyi ételt az ember. Ezzel módszerrel én 10 kilót fogytam!

Valéria (55): Még nem fogytam.

Hajni (30): kenyér,tészta,cukrozott üdítők elhagyása

Denise (49): életmód váltás: megfelelő táplálkozás mellett mindennap tornázok.Heti 1-2 alkalommal futok ill. biciklizek.

Barbi (27): 90 napos szétválasztó diéta

Angyalka (36): 6+1 es dieta. Volt egy tevhitem, hogy nekem nem sikerul, mert ugyis felbehagyom, ha kinoz az ehseg.De itt nem kell ehezni, igy dolgozni tudok Mellette.

Annamária (44): Gyeses időszakomra ha vissza emlékszem akkor teákat ittam, és azt ettem amit kívántam csak sokkal kevesebbet mint korábban. Héten 1x vagy 2x ahogy tehettem eljártam tornázni. Tartott 10 évig, utána a torna abba maradt és felszedtem elég sokat. Azután eltelt újra 10 év és az eddigi recept már nem vált be. Elkezdtem heti rendszerességgel 2-3x tornázni, lúgosítani kezdtem a testem. Maradtam a vegyes táplálkozásnál de nagyobb arányban fogyasztok zöldséget-gyümölcsöt, kevesebb húst és pékárut/tésztát. Itt is figyelek a bevitt mennyiségre. Ezek a támpontjaim, ja és a vízfogyasztás tudatos mennyisége. Elindult szépen a fogyás. 2-3 kg már lement két hó alatt. Ha tehetem az évszaknak megfelelően fogyasztok zöldséget és gyümölcsöt.

Anna (22): mozgás és kalória bevitel csökkentése, oda figyelve a napi bevitt szénhidrát, zsír és fehérje bevitelre is

Mária (52): Napi 40 perc szobakerékpározás+10perc felülés,zöldségekből készült ételek(külön főzök magamnak)76 kg-ról 72-re fogytam még 6kg a cél.

Edit (60): torna, lépcsőzés, táplálkozás /sok zöldség, alma, ananász, citrom, hal, csirkehús, barna rizs, rozs kenyeret csak reggel eszek sorolhatnám tovább/ szóval életmódváltás, sok séta és egy kis kocogás.

Lili (21): Hétfő, Kedd 6 km futás, Szerda semmi, Csütörtök, Péntek 6 km futás, Szombat semmi, Vasárnap 10 km futás. közben 700 kalória bevitel, így eddig -> 2 hónap= -12 kg

Andi (29): Sok zöldség, csirkemell, és semmi lisztes, semmi tészta, rengeteg gyümölcs... :)

Zita (37): A diéta betartása,és az edzés.

Mária (43): rendszeres edzés és nagyon kevés étel

Anita (40): Kaloriaszamlalas, sport

Ildi (52): Nagyon sok edzés ,kardio

Ágnes (33): Mindennapi (legalább 1 óra)edzés, kenyér elkerülése, sok folyadék ivása.

Zsuzska (36): komolyan vettem az általatok leírt programot amit a részemre kuldtetek :-)

Éva (50): Fehérje diéta,naponta 5-6 étkezés,rengeteg folyadék.

Tibi (28): Valtoztattam az etrendemen, a Fogyas Info Kedves kollegai altal kuldott levelben osszefoglaltakat kovettem es kovetem a mind a mai napig.

KlÁra (53): NEM IGAZÁN TUDOM, NAGYON NEHEZEN HALAD.

Katalin (33): kenyérfélék, tészták, cukor megvonása

Magdi (42): Nagyon sok zöldséget kezdtem el enni, és megprobáltam oda figyelni a lúgosító ételekre. Rögtön 3kg lement egy hét alatt.

Stefania (39): Norbi update kodok betartasa

Erzsók (51): 6+1 diéta

Kriszta (43): szénhidrátcsökkentés

Imi (40): 6 után nincs evés!!!

Gyöngyi (18): Tánc és futás, ami által újra fölfedezhettem a mozgás öröméit. :D A cél súlyomat valójában még nem értem el, de igen közel vagyok hozzá. De emiatt már nem aggódom, mert élvezem az edzéseket és tudom, hogy előbb-utóbb úgyis eljutok majd odáig.

Csaba (37): Töbet mozgok (futok).

Fruzsi (19): A 90 napos diéta.

Anna (53): a léböjt

Monika (55): Delutan ot ora utan mar nem ettem, es el kezdtem mozogni.

Sándor (41): Este 6 után csak egy joghurt vagy egy alma volt a vacsaora . Kenyeret egyáltalán nem eszek. Sok folyadék akár 3l víz naponta.

Melinda (29): kalóriaszámolás

Gertrud (38): Talan a legtobbet Ti segitettetek, nem tartok semmilyen szigoru dietat, de tobb szempontot is figyelembe veszek, azert, hogy egeszsegeebben eljek, es ezzel egyutt jar az idealis testsuly elerese is. Ti ebresztettetek ra arra, hogy tulajdonkeppen csak egeszsegesen kell taplalkozzak ahoz, hogy csokkenjen a testsulyom. Harom hete Fogyokurazom, harom kilot fogytam. 71 rol 68ra ertem el. szeretnek meg fogyni. Koszonom a segitseget!

Ibolya (55): elhagytam a kenyeret beiktatam a zöldségeket .salátákat elhagytam a köreteket

Krisztina (45): Kenyér, tészták elhagyása mindig abban az időben étkezem.

Marika (57): 4 hete csak paleo-t eszem, ez alatt 3,8kg-t fogytam, kevésbé vagyok fáradékony

Moncsi (36): Sok folyadékivás,többszöri kevés evés.

Krisztina (36): Nekem ,mivel mozgásban kotrlátozott vagyok,így maradt az úszás és a kerékpártozás!Mivel kerékpározni nem merek a csipő műtétem után,így Úszni járok kb.:1 hónapja napi 2h-át!Persze az evésről is lemondtam,teljesen zsír és olaj mentes diétán vagyok! Párolt zöldség,párolt hús,teljes kiörlésű kenyér vagy zsemle,sovány felvágott,és persze rengeteg gyümölcs!!!Az első napok,hetek nagyon nagyon nehéz,volt és igazából a fogyásom akkor indult meg mikor elkezdtem úszni,addig hiába tartottam be a diétát nem ment le 3 hónap alatt eghy deka sem! De kitartok az Úszás melllettt és remélem látható eredménye lesz 1 éven belül!

Vali (68): Erre nem tudok válaszolni, ha tudnám nem okozna gondot a további teendő!Talán ha az esti vacsorát elhagytam./Soha nem ettem ki a hőtőt,ennek ellenére talán akkor fogytam/

Zsófi (26): Rengeteg víz...amint megeheztem ittam,es ittam..delelott ettem,delutan csak gyumolcs es viz!!

Szilvi (38): Rendszeres étkezés

Kriszti (28): mozgás

Enikő (42): szénhidrát csökkentés és torna

István (32): nem ettem pékárút(kenyeret), sok vízet ittam és odafigyeltem a mennyiségre

Szilvi (24): Mozgás és este nem evés vagy csak zöldség,gyümölcs

Ági (31): Figyelek, hogy mit eszem.

Szimonetta (18): rá szoktattam magam ara hogy egy nap 4szer eszek de keveset, sok gyümölcsöt eszek meg salátákat, csökkentettem a szénhidrátot is, most jól érzem magam a bőrömbe, el kezdtem sportolni is, 4 kilót fogytam, fel merek venni olyan ruhákat is amiket eddig nem, de több kilót nem nagyon szeretnék fogyni.

László (17): moyg's

Katalin (38): ételadag csökkentés, cukrozott ételek megvonása, több zöldség - gyümölcs, este 6 után nem étkezem és a sok tiszta víz fogyasztása.

Szabolcs (35): Heti 70-80km biciklizes es kevesebb szenhidrat fogyasztasa. Az utobbi sokkal nehezebb nekem mint ha ketszer haromszor ennyit mozognek. Eddig bevallt, masfel honap alatt 3-4 kilot fogytam.

Ádám (22): Kontrollálni tudtam saját magam.

Zita (43): Megtervezett étkezés, a szokásos adagjaimnál sokkal kevesebb. Több folyadék, mozgás. A szénhidrátok (nasik) radikális csökkentése.

Bea (53): Több víz, zöld tea fogyasztása. Kevesebb szénhidrát bevitele.

Erzsi (45): egy kapszula növényi eredetű és ez mellett ehettem igaz kicsit kevesebbet, de megérte a lábaim nem fájnak.

Piroska (46): Zumba, hetente 2x, tarsasagi tanc hetente 1x, gyalogolas minden nap hegyre 20 percet, egeszseges taplalozas, adagok csokkkentese - 4 kg-ot fogytam

Marika (60): Eddig a legsikeresebb fogyókúrás módszerek közül az segített, amikor szénhidrátot csak délig, bizonyos gyümölcsöt, rizst és krumplit 3-ig ettem. Este meg már csak fehérjét. Elhagytam teljesen a kenyeret. Lehetőleg 5X ettem. Mellette sokat gyalogoltam. Még azt figyeltem meg, hogy ha kevés folyadékot iszom, azonnal feljön rám néhány kg.

Emese (29): Kihagyom az étrendből a szénhidrátot, a cukrot. Nem eszem kenyeret, tésztát, sem krumplit vagy rizst. Maximum update kenyeret vagy teljes kiőrlésű tésztát, de csak nagyon keveset. Update édességeket és sok nyers gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok. Igyekszem naponta legalább ötször enni, mindig keveset. Mellette sportolok is, heti 2-3 kardió edzést csinálok végig. Eddig 8 kilót fogytam.

Aranka (62): a szénhidrát csökkentése,édesség minimálisra csökkentése napi többszöri étkezés

Györgyi (50): Sok zöldség és a mozgás

Reka (23): Betartom, hogy nem eszek edeset.A cukrot, kenyeret es mas tesztafeleket kiiktattam az etrendembol. Sok folyadek!!!!

Zsu (45): Az ivás! Korábban keveset ittam, most tartok 2,5 liternél. Próbálkozom még egy kicsit emelni ezt a mennyiséget.

Amarilla (33): Bikini Body Katus Attilával - torna napi 4x, mindig hagytam a tányéromon ételt ( gyomorszűkítés házilag ), zöldségek és gyümölcsök napi fogyasztása, édességből csak a Nutella és a fagyi maradt.

Naola (19): Napi 2óra intenzív edzés és napi 6 étkezés(2 óránként).

Hajni (18): Próbáltam lassan étkezni, s kevesebbet a megszokottnál. Kipróbáltam különféle sportokat. Sok folyadékot ittam. Kerültem a cukros ételeket.

Katalin (38): Minden második napon tornáztam.

Veronika (24): torna, elsősorban kardio, valamint a lemondás a kenyérről és péksüteményekről

Évagabi (61): Nem eszek kenyeret, krumplit, rizst,tésztaféléket.Schaket iszok és a szervezet zsírtartalékát használja az emésztéshez.

Fanny (22): A csokoládé, édességek minimalizálása, kenyérből rozs és teljes kiőrlésű fogyasztása, az is ritkán, krumpli elkerülése, 3-4 liter víz naponta, heti pár alkalom mozgás, és az, hogy ELHITTEM, hogy sikerül

Ágnes (46): kenyér és más pékáru elhagyása az abonettet kivéve

Tamás (36): Sport és a táplálkozásom újragondolása, átszervezése és radikalizálása! 2 hónap alatt 87,5-ről 72,5-re fogytam le. Ez 10db másfélliteres ásványvíz!!! Ma volt elösször ideális a testsúlyom!! Folytatom még 68,5kg-ig. Nekem nagyon bejött és rengeteg sikerélményt jelent nap, mint nap. Vidáman ébredek, nagyon korán teljesen magamtól. Energikus vagyok, vidám, jó a közérzetem és minden másnap hajnalban lefutok 1.30 perc alatt 12,5km-t. Nagyon nagy boldogság megélni a sikereket! A kilók, meg zuhannak le rólam! A másik csodafegyverem a TRX! Ezt használom izomerősítőnek. Ott is érzem, hogy van izmom, ahol nem is gondoltam! Pár edzés után, már úgy megerősítette a hátizmaimat, hogy az elötte gyakran jelentkező hátfájásom eltünt teljesen!!! A bokámmal is sokat kínlódtam ,de a negyedik edzés óta semmi panaszom nincs! Az étkezésről rengeteget tudnék írni, mert szerintem 60%-ban ez a siker kúlcsa, de az elég hosszú lenne.

Vivien (29): több sport és az étkezésben való odafigyelés

Barbara (46): Flabelos gépet vettem..nem eszem kenyeret..tésztát..január harmadika óa..hét kiló ment le..

Mari (44): Tudatosan kevesebbet ettem. Odafigyeltem, hogy mennyit iszom. Csökkentettem az édességet és helyette inkább gyümölcsöt ettem.

Eszter (44): az idő,mikor mit eszem

Csilla (50): étrend átalakítása, a zöldségfélék nagyobb fogyasztása, kerülni a szénhidrátot tartalmazó ételeket, erősebb tornát végzek

Zsuzsi (29): 5 hét alatt 4 kg-t fogytam diétával és speed fitnessel.

Mária (28): most már semmi.

Zsuzsanna (46): kevesebb kalória, kevesebb szénhidrát,mit mivel eszek;húst zöldséggel,tésztát zölséggel,

Andrea (26): Igen pl:nem ettem este 5 után illetve csak gyümölcsöt ha éhes voltam .

Adrián (35): Szénhidrátbevitel csökkentése,cukor és zsir teljes elhagyása, valamint az edzésidőtartam kismértékű növelése.

Ágnes (21): 90 napos diéta, de már lefogytam vele annyira, hogy több kilót egyszer csak nem tudtam leadni

Andy (29): rengeteg zoldséget fogyasztottam,feherjet,teljesen elhagytam a cukros lisztes ételeket.és emellett napi 3 bogre zold teát fogyasztottam

Dávid (43): Még a legelején tartok 3-4 kg fogyással. Én orvosi kivizsgálással kezdtem. Utána kalória csökkentett ételek, kis mennyiség, vacsora gyümölcs, fokozott mozgás. Zöld kávé tabl. Krómmal.

Anikó (38): Az ételek glükémiás indexe alapján terveztem meg az étrendem, igyekszem emellett a napi szénhidrát bevitelt 160g körül tartani, 5 étkezésre bontva. Kétnaponta 'sportolok', ami - kisbabával vagyok itthon - másfél-két órás babakocsis sétát jelent. És hegyen lakunk :D. Naplózom, hogy mit eszem és hogy mennyit iszom, így könnyű mind az ételekre, mind a napi 2,5 liter víz bevitelére figyelni.

Gábor (37): Kenyér, és a sok szénhidrát elhagyása, odafigyelés, mozgás.

József (45): Kevesebb kaloriabevitel és sokkal több mozgás, edzés.

Judit (49): 90 napos diéta

Angéla (40): Az elszántság a mozgás területén.

Norbi (25): Több mozgás, megváltozott étrend.

Kriszta (18): Nagyobb vízfogyasztás, kalóriaszámlálás.

Kata (31): Fitness, többszöri, de kevesebb étkezés, természetesen sok folyadék bevitele!

Judit (31): Napi fel óra testmozgás, kevesebb szénhidrát bevitele.

Erika (34): Tőb időt forditottam sportra, jobban odafigyeltem az étkezésre.

Zsóka (35): Kevesebb édesség és péksüti!

Eruska (54): Kevesebb szénhidrát.

Ani (49): akkupunktúrás kezelés, calanetics torna

Mónika (21): egészséges étkezés, kevesebb étel + torna

Viktória (24): Kevesebb kalória bevitel, jobb minőségű tápanyagok.

Bea (28): 3 után nem evés. Reggeli bőségesen.

Barbara (46): Étrend v?ltoztatás..flabelos gép

Kati (63): szenhidratokat kihagyni az etkezesbol, bazis-sav aranyt betartani, sokat inni, 19 ora utan nem enni, napi egy orat mozogni

Csaba (41): Fehérjediéta napi 2-3 db 1,5 l-s palack bubimentes vízzel, napi 5x-s étkezés

Gabi (48): Több mozgás, étkezési szokások megváltoztatása

Melinda (39): Le kellett cserélnem a kenyeremet teljes kiőrlésűre és már ettől is észrevettem magamon nagyon pozitív változásokat.

Tilda (65): A magam által bevezetett és lassan szokássá vált életforma. 1.! reggeli torna, 2. teljes kiőrlésű kenyér ( abból is kevés) 3./ sok zöldség, főzelék és csirke, máj, kevés vörös hús

Kitti (38): cukor, fehérliszt elhagyása.Sok zöldség,folyadék (víz) pótlása,mozgás.

János (54): csak csirke

Zoltán (42): Megértetem az étkezések összetevői és a mozgás fontossága közötti összefüggést. Ennek hatására életmódot váltottam, ettől a pillanattól minden pozitív irányba indult el az életemben. Az elért eredményem 6hét alatt fogytam 22kg-ot, koplalás nélkül de rengeteg mozgással. A legpozitívabb változás az, ami az állóképességemben javulása hozott és a sport által új barátaim lettek, akik ösztönzően hatnak rám.

Daniel (28): akaraterő

Kovács edit (36): Kisebb adagok fogyasztása gyakrabban.

Eszter (22): Több mozgás, kevesebb kalória

Kriszta (18): Sok sok mozgás :)

Zsani (35): diéta és torna

Gabi (30): A rendszeres evés és a vacsora idő előbbre hozása. Ezzel -2 kg ment le idáig.

Gabriella (23): Kevesebb kalóriát viszek be,többet mozgok,többet iszok

Pali (37): étrend átalakítása: mást, és kicsit kevesebbet.

Attila (33): A többszöri étkezés, kis mennyiségekben

Anita (33): Diéta mozgás

Krisztina (37): sport,több folyadék,és diéta.

Nikita (38): Esti plusz tejsavofeherje, sulyzos es aerob edzes.

Gabi (45): Édesség elhagyása,csökkentett vacsora mennyiség.

Zsolt (37): Helyes étkezés,és több mozgás együtt

Andrea (35): kevesebb szénhidrát vacsora elhagyása mozgás heti 3x

Viola (18): dieta, sport

Marcsi (43): 24 évesen 7és17 italporral 24 kg

György (63): Étrend változtatás+napi mozgás.

Ilona (42): prutein dieta

Szilvia (55): kalóriaszámolás

Vera (28): 90 napos diéta

Krisztina (24): Kicsivel többet mozgok, és átalakítottam az étrendemet!

Szuzanna (23): lemondtam a szenhidratokrol.

Andrea (40): Az en sikeres modszerem a következö volt: csökkentettem az eteladagokat, teljesen elhagytam az edessegeket, a chipset es egyeb brutalisan hizlalo elemeket. Potoltam a krom hianyomat, (jelenleg is szedem) -ez lenyeges volt, mert mar sejtszinten megjelent a cukoranyagcsere-zavar! Ekkor kicsit megijedtem. Ezert halas vagyok nektek, hogy elmagyaraztatok, hogy a megfelelö krom-szint miert is fontos a szervezetnek!! Elkezdtem rendszeresen zöld teat fogyasztani, nem eszek feher kenyeret es Pilatesre jarok. Ja es majdnem kifelejtettem, hogy a fogyas beindulasa elött lenmaggal meregtelenitettem. Kefirbe (0,5 l) tettem 1-2 evökanal lenmagot es nagyon hatasos salaktalinatast vegzett a kettö együtt (kefir+lenmag). Azota nincs gondom az evek ota fennallo hasi puffadasommal es szekrekedesemmel! Ez mar önmagaban is oriasi. Ezutan pedig a fogyas is gyorsabban beindult. Oh es meg valami: az igazsaghoz az is hozzatartozik, hogy a lenmagos meregtelenites idejen voltam ket alkalommal nyirokmasszazson is.

Zsuzsa (57): teljesen zsírmentes étkezés, ill. almaecet kapszula

Kata (33): Rendszeres testmozgás és egészséges táplálkozás.

Hajnalka (31): Tartos dieta

Lívia (21): Sajnos még egy módszer se vált be igazán.

Kata (20): ideiglenes vegán étrend, méregtelenítő kúra, napi 2-2,5 liter víz

Margit (48): NEM VACSORÁZOM

Ágnes (31): Elhagytam a kenyeret,mindenféle cukros italokat,csak vizet iszom,sok gyümölcsöt, zöldség és fehérje.

Judit (53): Az étkezésre jobban figyeltem, fôleg arra, h mit egyek!

Csaba (38): Bevitt kaloriamennyiseg csokkentese,szenhidratok csokkentese

Éva (61): 90 napos diéta, már az is siker, hogy jobb a közérzetem. De még csak két hete élek így, 3 kg-mal kevesebbet mutat a mérleg.

Denisza (33): Odafigyeltem hogy kevés szénhidrát tartalmú ételeket fogyasztottam és kipróbáltam az Atkins diétát is,amit csak javasolni tudok mindenkinek,mert jól érzed magad tőle és 2het utan mar látható eredmények vannak.

Bernadett (28): A rendszeres mozgás segített abba hogy fogyjak

Rozália (45): A szénhidrátok szinte teljes elhagyása

Andrea (49): három hónapja egy power plate edzést kezdtem el,valamint elhagytam a kenyereket,burgonyát,péksüteményeket,cukrot egyáltalán nem fogyasztok,sem olyat ami ilyet tartalmaz-hat.Igyekszem többször enni kb 4-5 alkalommal de csak keveset és a főétkezés mindig úgy alakítom,hogy mind adagban,mind kb kalóriában alacsony legyen.Az egyik ,rendszerint a reggelit étkezést kiváltom kazein fogyasztásával.Sokkal több folyadékot fogyasztok,pl almaecetes víz,szűrt víz,natur tea.

Zsuzsi (34): Étrend megválasztása és ami nélkül nem tudtamvolna eredményt elérni az a heti 4futás ,ami már rendszeressé vállt és. Már nem tudnék meglenni nélküle.1óra naponta.Ezenkívül erősítö torna

Mónika (19): Minden napos, nem túl megerőltető testmozgás, megváltozott étrend.

Helga (37): a glikémias index szerinti etkezés,elhagyva a cukrot,fehérlisztes termékeket és a sport

Kata (29): Kevesebb fehér lisztes és cukros ételt eszem!!

Gyöngyi (45): életmódváltás a cukros és lisztes ételek elhagyása, futás, torna

Eszter (23): Heti 5 nap 1 óra edzés.

Ildi (45): Odafigyelek az etkezesre es napi mozgas (heti 1 kg)

József (44): rendszer

Tamara (45): Édességek kerülése, mérséklése. Közel azonos időben történő étkezések, és a mennyiségek kontrollálása.

Lenke (55): Erős akarat, kitartás, sport, szauna, aktivitások.

Róbert (39): Étkezési szokás megváltoztatása,folyadékbevitel növelése,célirányosabb mozgás.

Erika (18): Az erős paprika masszázsolaj, sportolás, diéta.

Szilvia (30): Egészséges életmód, a mozgás,és a sok viz fogyasztás.

Beatrix (29): 160g-os ch diéta

Patricia (12): Kevesebbet ettem és tobbet sportoltam

Barbi (32): Sport,mértékletes étkezés!És Jóval több folyadékot fogyasztok mint régen.

Magdaléna (34): mindenképpen a több mozgás és az édességek csökkentése az étrendemben!

Mónika (38): torna,diéta,

Brigitta (30): Elhagytam az étrendemből a fehér kenyeret, tésztákat és a kólát. Az evési mennyiségemet is csökkentettem, és lassabban kezdtem enni. Szinte minden nap tornázom 20-30 percet.

Anna (49): kevesebbet eszem és drasztikusan nem esze kenyeret, sütit és csokit

Ági (38): Fehér liszt cukor elhagyása rendszeres mozgás

Nóri (57): Többször keveset enni, figyelni az összetételre, kenyér féle, dugító étel kizárva. Hetente 1-2x csak leves, yoghurt, vagy gyümölcs fogyasztása. Ha éhes vagyok, evés előtt először inni.

Mária (55): Korábban napi 3-szor ettem nagyon keveset, de nem fogytam egyáltalán. Mostanság kicsit másképpen étkezem, 5-6-szor naponta keveset, kerülöm a kenyeret és a cukrot, csokit minimálisat de még eszegetek. A lényeg, lement kb 1 hónap alatt 3 kg. :)

Katalin (26): 2 hét után megjegyezték hogy látszik az eredmény!

Edit (43): Kevesebb evés,napi 40 perc mozgás,napi 2-2,5 liter viz

Edina (44): Elszántság, kitartás.

Szuzyka (35): akupunktúra,diéta,torna

Gabriella (26): rengeteg fehérjében gazdag étel, és egy héten keresztül dinnyét is ettem, Nah és persze ezt kiegeszitve naponta legalább egy óra cardio és sulyzos edzés is ez a sikeres fogyás titka tapasztaltam tényleg be válik.

Dániel (35): Keveset ettem többször és többet mozgok

Sanyi (63): Az öszinte válaszok

Mónika (45): Kevesebb étel, több mozgás és alvás!

Rita (28): Cukor nélkül készített édesség, rendszeres testmozgás,

László (47): Vegyesen alkalmazom az olvasottakat!

Hegyi gabriella (29): étkezés megváltoztatása és rendszeres edzés

Petra (27): Az étkezésemen változtattam.

Eszti (30): Napi 3 liter víz elfogyasztása és napi 1 db króm tabletta bevitele.

Ilona (50): életmódváltás

Andrea (45): az akarat és a nasi rol leszokás

Rudolf (42): kalóriaszámolás+edzés

Margit (60): Talan hogy jobban oda figyelek hogy mennyit iszok es mennyit eszek es mikkor

Julcsi (45): Próbálok esete 6 után nem enni, sok vizet iszom. Figyelek arra is hogy mit eszem, de csak nagyjából, azért nem lettem fanatikus, de figyelek egy picit a kalóriákra is. Van amikor egyszerűen felezem az adagot. Pl reggel, vagy este.

Eszter (37): A szétválasztó dieta!

Marcsi (38): Minden étkezés előtt megittam egy zöld teát, kevesebb adagot ettem mindenből, majd az étkezés után egy lúgosító teakeveréket ittam.

Irmus (56): Bár azt nem itt olvastam,de én a 7-napos káposztaleves diéta szigorú betartásával kezdtem. Folytattam a lisztes dolgok,részbeni elhagyásával, rengeteg gyümőlcsök beiktatásával, egészségesebb étrenddel. A sok folyadékfogyasztás betartása. Több mozgás.

Nora (48): amikor számoltam mennyi kaloriát fogyasztok ésmozogtam rendszeresen

Bandi (39): akaraterő, nem enni, amikor ennék

Maria (53): Sok mozg?s

Erika (50): Elsőre elkezdtem reggelizni. Délután pedig próbálok nem enni szénhidrátot. Még nem mérem magam.

Zsuzsanna (53): Teljesen más étkezés. Sok hal,kevés szénhidrát ,több zöldség.

Katalin (46): Sok gyümölcs, és a szétválasztó 90 nap diéta

Zsuzsa (40): mozgás

Réka (20): Sok folyadek, keves szenhidratbevitel

Eri (19): napi 4-5x-i kevés evés, délben picit több, egyáltalán nem eszek már kenyeret ha igen csak nagyon néha, hetente 1x-2x 1-1 szeletet. Heti 3-4 napi 20-50 perces edzés. Ebben Palkó Noémi videói segítettek hogy összerakjak egy saját edzéstervet. :) áprilisban még 72 kg voltam mára már 62 vagyok. :) A célom még -4 vagy 6 kg. az ideális 58 kg lenne a 158 cm magasságomhoz, de kis pocim még még akkor is lenne meg combom is. :D Szóval folytatom. :) Tízórai és Uzsona esetleg a vacsi is, gyümölcs vagy zöldség vagy ha nagyon éhes vagyok, 1 szelet bundáskenyér. :) Tartom a súlyom, s szerencsére mindig lentebb lentebb mennek a kilók. :) és nem szabad elfelejtkezni a napi 2 liter folyadékról sem. :) Mindenkinek kitartást, erőt is sikert kívánok a fogyáshoz! :)

Rita (44): Léböjt

Laci (38): Naponta legalább ötszöri étkezés. Kisebb adagok fogyasztása egy-egy étkezés alkalmával, este már minimális szénhidrát bevitellel.

Andrea (43): Az,hogy alig ettem.KB.600 kalóriát naponta.De ez még fiatal koromban volt,ma már nem bírnám.

Marcsi (52): A feher liszt es cukor, krumpli es rizs elhagyasa. Tobb zoldseg, tobb folyadek (gyogytea), este 6 utan semmi kaja! Rendszeres mozgas: heti 3-4x.

Marika (55): elsősorban a szervezet lugositásával kezdtem.reggel 1 evőkanál frissen facsart citomlé evés előtt fél órával.délben 1 evőkanál almaecet szintén evés előtt fél órával.este lefekvés előtt szintén 1 evő kanál almaecet mindezt 2dl langyon vízben,és este félóra szobakerékpározás.napi 2.5lt folyadék!!!

Orsolya (31): A szénhidr?t és cukor megvon?sa.

Erzsi (48): Emelt folyadékfogyasztás (citromos víz),cukor minimalizálása,több mozgás,kevesebb szénhidrát.

Mária (20): Az étrend átalakítása és a megfelelő folyadékbevitel.

Mónika (33): Összeállított edzésterv, 'mit-mivel' étrend kialakítása.

Era (26): Rendszeres mozgás és az étkezési szokáson való változás.

Livia (36): sokszor enni egy nap es keveset,tobb mozgas-6 honap alatt 20 kg es nem koplaltam

Kriszta (45): Legjobban az vált be, hogy csökkentettem a lisztes és keményítős dolgokat pl: kenyér, krumpli, rizs, tészta, és az acélom, hogy teljesen el is hagyjam.

Anna (42): A türelem, bíztam a lassú fogyásban, 3 hónap alatt tartósan lefogytam 3 kg-ot, a következő 3 hónapban ugyanilyen intenzítással még 3 kg-ot akarok fogyni.

László (50): Diéta és mozgás

András (33): A diéta szigorú betartása ,ami a legfontosabb és egyben a legnehezebb.Sok-sok mozgás.

Kata (51): Csak a helyes táplálkozás és mozgás :)

Kitti (19): kevesebb krumpli, több nyers zöldség gyümölcs

Zsuzsa (50): kalória számlálás

Márti (25): Több gyümölcs és zöldség fogyasztása, sok mozgás.

Szabolcs (30): nem vacsoraztam csak 1 gyumolcsot

Erika (50): Betartottam a szabályt

Kati (53): hodi54 kapszuát szedtem 2honapig. kb5kg fogytam nem éreztem az állandó kinzó éséfet! Utána át tértem calotin L500ra plussz zsirégető thermo. 82kg val kezdtem a fogyo kurát most 66vagyok 4hó alatt.Közben ithon tornászok heti 3szor 20perc.Cukor liszt tabu számomra! Napközben rendesen eszem ebéd után viszont már csak fehérjét fogyasztok!!! Ez lényeg.

Edina (21): Diéta és sok mozgás.

Monika (36): kevés étel+sok edzés+KITARTÁS!!!

Etelka (43): sport

Jolika (56): az amikor kevesebbet ettem

Niki (19): December óta 6 kilót fogytam diétával, minden nap egy óra bicikli és heti két óra zumba segítségével.

Klára (47): kevesebb kalória, több mozgás, L-karnitin, folyadékfogyasztás emelése, reggeli étkezés bevezetése, este 6+ óra után csak gyümölcs

Nikoletta (19): sportolás, mozgás és egészséges táplálkozás .

Árpád (47): kevesebb szénhidrát bevitel,só-cukor mellözés, az étel mennyiség megfelezése....és ninusz 15 kg 40 nap alatt könyedén szenvedés nélkül. Most kezdtem el konditerem--kardió-has..

Zsuzsa (38): Édesség elhagyása, gyömbéres zöld tea.

Reka (31): en a norbi apdate 1 es kodszerint etkezek es nekem bevalt

Nikolett (18): torna

Erika (60): zöldség, fehérje, gyümölcs kombináció

Lívia (47): Mozgás

Mónika (33): torna(futás mellett),diéta

Tamara (30): Sokszor kis mennyiséget ettem, sok folyadékkal, a sovány tejtermékeket választom inkább az eddigiek helyett.

Nelly (30): l-karnitin króm tabletta és zöld tea fogyasztása több folyadék fogyasztás

Zsuzsa (60): Talán az, hogy most már érzem a ruháimon hogy egy kicsit lötyög rajtam. Nagyon sokat iszom, fehér kenyeret már én sem fogyasztok, csak barnát és azt is nagyon keveset, általában csak reggel egy szeletet, esetleg délután uzsonnára és többet nem.

Katalin (45): Sok folyadék,tán még életemben nem ettem ennyi gyümölcsöt mint most,tulajdonképpen majdnem mindent megehetek amit szeretek ,és mégis fogyok, ennek ellenére nem éhezek,jobban oda figyelek az étkezésemre,nem eszek össze vissza mindent. Ráadásul a fogyókúra előtt,délutánra már szinte mindig be voltak dagadva a lábaim az ödémától,mióta fogyókúrázom nem dagad a lábam.

Ildikó (46): több zöldség , gyümölcs fogyasztás és a több folyadék

Rita (31): Eletmod-valtas

Andrea (23): ha nem ettem

Ildiko (31): Kevesebbet ettem egyszerre es tobszor ,nem laktam jol egy etkezesnel sem, edesseg kihagyasa.

Norbert (38): a szénhidrát megvonása ill L-karnitin zsírégető szedése, Fogyókúra tippek - Diéták - Zsírégetők - Egészséges életmód

Ági (36): Rendszeres mozgás.Eleinte csak keveset bírtam(napi 20perc),de ma már a másfél órát végig edzem.

Melinda (34): Vacsorára már nem ettem: Rízs, krumpli, tészta, édességek. Ebédre kis tányérban kicsi adagot, semmi nassolás.

Kriszti (23): Bizonyos ételek 'megvonása' és a testmozgás

Nóra (48): Életmód váltás. Napi egy óra kocogás.

Hajnalka (56): Megkerestem Az intelligens fogyás csapatát, s az ő útmutatásuk alapján életmódot változtattam /elkezdtem, 5 hete, -5 kg , többet eszem, mint azelőtt, naponta ötször táplálkozom, heti 3 alkalommal zsírégető torna itthon

Ancsi (17): Biciklizes, akár egy nap 20 km is, rengeteg folyadék, meg a kiegyemsúlyozott étrend.

Katalin (34): sportolás!!!!!!!!!!!!!!!

Eszter (27): rendszeres (napi) futás: kb. 5-6 km és diétás átrend

Szilvia (24): Mindig a felit ettem mint szoktam.

Enikő (46): Szénhidrát mentes étkezés, minden nap edzés.

Margit (38): napi ötszöri étkezés

Zsuzsa (31): Kevesebb étel adagok, kalóriaszámlálás, rendszeres edzések.

Dóra (21): Mozgás

Marcsi (26): diéta, rendszeres zsírégető+erősítő mozgás, sok folyadék

Tünde (53): Nekem a gluténmentes liszt és a szobabiciklizés indította be a fogyást.

Andrea (42): A finomliszt, cukor elhagyása. Gluténmentes étrend, mozgás. Gyógyteák fogyasztása.

Kata (31): Kevesebb szénhidrát,több fehérje. Mindennapos mozgás.

Rebeka (23): Rendszeres futás, és helyes étkezés. ( minden fajta szénhidrát elhagyása)

Anikó (32): Rengeteg vízivás, szénhidrát 1gram/testtömegkilogram, 2gram fehérje/ttkg

Zsuzsi (42): Elkezdtem rendszeresen konditerembe is járni és nagyon figyelek az étkezésekre.

Kati (29): vacsorára kevesebbet eszem, és többet sporotolok

?va (38): Futás

Gabor (37): Rendszeres sport es a rendszeres, viszont egyszerre keves etel.

Szoszi (28): mivel hogy 4kor kelek,,,,,reggeli muzlis jokhurt-sezammal,kave...3ora mulva valami alma,,,,,ebed lehet csipos csirkemell darabkak,kaposzta salataval,,,,az a fontos,h szines legyen es valtozatos:-)husit is lehet sok fele kepen:-) na es itt szokom tornyire eltoni.....,,,,de ahoz kepest,h 83kg-rol 57re lefogytam,,,,,,,tartom a 62ot-63 senki sem tokeletes:-)

Ildikó (36): nem tudok 1 dolgot kiemelni: édesgyökér, L-Karnitin, kevesebb szénhidrát, sok zöldség, kevés vacsora, testkezelések, sok folyadék

Tünde (57): Léböjtkúra és utána rendszeres böjtnapok beiktatása. Mindennapi mozgásra odafigyelés. (Nem elég, hogy tudom, csinálni is kell...)

Tünde (20): Sport, étrend változtatás.

Nóra (23): kevés szénhidrát, édesség

Márta (44): Éhség megakadályozására szedett tabletta. Minden egészségtelen étel száműzése. Zsírégető pulzuson végzett mozgás.

Marika (52): Sok mozgás ! Kevesebb nasi ! Korábbiakhoz képest sok folyadék, zöld tea ( télen amúgy is sok gyógytea fogy a családban !) almaecet ! :)

Timea leontina (18): REggel 2-héten keresztül 45-perc futás és 30 hasizom legelőször a második hétre ezt megnöveltem 5-tel.

Orsolya (25): Rengeteg edzés, diéta és vitaminok sokasága. :)

Anita (26): Kevesebb szénhidrát, sok mozgás, sok víz fogyasztás, üdítők kerülése.

Petra (24): Minimalizáltam a CH-bevitelt, napi rendszerességgel sportoltam, súlyzós edzéseket végeztem, elkezdtem futni és rengeteg fehérjét fogyasztottam.

Emi (23): Mostanaban ujra tancolok. :) Reszben japan (parapara) tancot folytatok, es mar a baratnoimet is sikerult bevonni :) Ami jo, mert igy nem egyedul csinalom. :) Tobb folyadekot iszom, es tobb gyumolcsot is fogyasztok. Napi 3*parapara [edzes] es ezek mellett 4het alatt sikerult 6kgtol megszabadulnom. :) (^-^)/

Erika (35): kitartás és elszántság és az a tudat,hogy másoknak is sikerult eröt ad. 9 kilo minusz két honap alatt.

Márta (58): Minimálisra csökkentettem a cukor a zsir ?s a keny?r fogyasztását.

Zoltán (46): Délelőtt folyamatosan répát, almát ettem (napi 1 kg is simán), amitől soha nem voltam éhes. Hetente 3-4 alkalommal elmentem futni. A 100 méterről két hónap alatt sikerült a mennyiséget 5-6 km-re emelni alkalmanként.

Hanna (23): Több mozgás

Meli (33): diéta+mozgás

Gabi (38): Diéta, sportolás

Andrea (42): Szénhidrát elhagyása

Edit (50): Mozgás, alkohol elhagyása, korai vacsora

Renáta (37): Keveset eszek, és nem nassolok.

Nikolett (15): Sport

Kati (54): Az első étkezés korábbra hozása.

Levente (36): Egészségesebb táplálkozás sok gyümölcsöt ettem meg salátákat.

Noemi (46): meg nem fogytam de egy kicsit hiztam ez az almaecetes viz nagyon finom es meghozza az etvagyamat.

Piroska (31): Fehérje diéta, 5kg 2,5 hét alatt és nem jött vissza.

Patrik (33): A szénhidrát és cukor fogyasztásának minimalizálása, a szénsavas üdítőitalok elhagyása, és persze valamennyi mozgás.

Imre (61): Almát ettem ebédig.

Kati (48): Torna,zöld kávé+ króm kapszula

Gabriella (51): Étrend változás, heti 3-4 lakalom a fitneszteremben.

Petra (19): Nem ettem.

Mónika (40): Mérem a fehérjét szénhidrátod és a zsirt. Természetesrn grammra.

Bogica (13): Evés

Gábor (35): A honlapon található fehérje diéta + több mozgás

Tímea (24): Rengeteg edzés, alacsony kalória bevitel.

Tímea (37): Reg-enor /-19 kg/

Éva (31): 90 napos diéta - két hónap alatt 15 kg.

Ibolya (27): Sok munkka keves kaja

Ági (25): a fehér kenyeret felcseréltem rozskenyérre,több gyümölcsöt és zöldséget eszek :)

Éva (31): sok zöldség saláta és mozgás

László (63): minél több mozgás,valamint az étkezés kivállasztás!

Natasa (47): Az figyeltem arra amit , és amennyit eszem , és igyekeztem olyan ételt fogyasztani ami vércukor szintet nem tulságosan emeli meg . Naponta többször.

Niki (19): edzés + diéta

Gyöngyi (53): mozgás

Marika (52): Lecsökkentettem a kenyérmennyiséget a felére, nem nasizok, cukrot teljesen elhagytam az étrendemböl

Jenő (62): 76KG-RÓL 68 kg-ra való súlyleadás DIÉTA NÉLKÜL!!De ez csak akkor sikerülhet,ha van olyan anyag,mint a TIÉTEK,SOK 'NORMÁLIS' TANÁCCSAL!!!

Andrea (44): Cukor, liszt,?dess?gek elhagyása.Sok víz, zöld tea ,torna.

Imola (24): a stresz

Gina (27): betegség

Zsuzsa (33): 90 napos diéta

Melinda (29): csökkentet ch tartalmú fehérjedús étrend és rendszeres sport

Zoltán (43): keveset ettem bicikliztem és nem utolsó sorban étvágycsökkentő készítményt szedtem

Edina (47): Mozgáshoz szoktattam az eddig lusta kutyámat!

Anett (20): kevesebbet eszek

Marika (41): Norbi uptad diéta

Renáta (19): próbáltam kerülni a cukros ételeket illetve a szénsavas üditőket..igaz eddig még 1kg ment le,de nem is régóta csinálom.Nagyon sokat segit nekem ez az oldal..köszönöm. :)

Ildikó (44): A szénhidrát diéta és a kocogás.

Katalin (31): este 6 óra után nem eszek,édesség csökkentés

Dee (31): Sok folyadék (főleg víz), egészségesebb táplálkozás. Több mozgás, és az édességek, nasik radikális csökkentése.

Györgyi (48): Fehérje dieta, de csak egy hétig volt sikeres. Aztán megállt a fogyas.

Zsuzsa (46): Reggelire 1 db konspitsz kifli teával, tízórai és uzsonna jogobella light, ebéd 400-500 cal, vacsora magos kenyer pici vajjal csirkemell sonkaval és paradicsom. Napi 2x 1 dl Salvus viz, 2-3x kerékpározas 1 óra.

Gabi (44): Több mozgás, kevesebb étel, több ásványvíz.

Tünde (39): A mozgás,a sok folyadék bevitel.Sok gyümölcsöt tudtamenni és így már kora délutántól nem ettem semmit.Cask a gyümölcsöt.

Andi (30): Nem paszos a nadrág, kényelmesen kezdek bele férni.

Tünde (50): Talán a Króm és hát mozgás.De ez csak mos jelentkezett,miután betöltöttem az ötvenet:))))+7kg

Vali (60): Kalória számítás és csökkentés. Több mozgás

Viktor (24): Több mozgás, kisebb adag ételek, cukor és finomliszt fogyasztásának minimalizálása.

Kati (52): Számolom a kalóriákat, sok zöldséget, gyümölcsöt eszem.

Anikó (41): Mivel nem bírom megállni, hogy ne egyek édességet, így a torna sokat nem ért.:) Torna mellett szedem a hoodiát, így nem kívánom az ételt. Beválik!!!! :)

Nelli (37): Fejben 'rá tudtam állni' arra, hogy akkor most tudatosan étkezek, nem mindegy mikor mit és mivel. Így legalább lappadt a hasam, ami kezdésnek szerintem nem rossz, ettől lesz kedve az embernek tovább csinálni!

Lizzy (52): saját magam motiválása

Betti (21): Sok vizet iszok, többet mozgok és egészségesen táplálkozok.

Melinda (33): Több folyadék fogyasztás (szénsavments ásványvíz) és több mozgás, több jó minőségű és tipusú zsír fogyasztása (kókuszszír, lenmag olaj)

Borbála (58): betegség :(

László (40): 90 Napos diátával sikerült lefogynom 17 kilót!

Ács szabó Ágnes (32): Terhességi alatt kemény dieta szénhidrát

Timi (22): Koplalás.. :)

Feri (53): szénhidrát jelentős csökkentése

Bernadeta (19): Napi többszöri étkezés persze kis adagokat és a mozgás természetesen.

Ördög (29): Update1 termékek beiktatása az étrendembe, cukrozott-zsíros ételek kerülése,cukor helyett sztíviával való édesítés, magas cukortartalmú gyümölcsök kiiktatása, kenyérfogyasztás felére csökkentése, és csakis teljes kiőrlésű, sok-magvas fajták fogyasztása minimális mértékben, heti kétszeri testmozgás (futás alkalmanként 4-5 km távon, emelkedőkkel), mérték bevezetése az elfogyasztott adagok tekintetében.

Gabi (43): Kenyér tészta elhagyása

Máté (19): A 90 napos diéta hozta meg nekem a várva várt sikert, 3x csináltam végig, mellette persze mozogtam rendszeresen!

Tünde (46): Rendszeresített mozgás, 30 percet futok 3-4-szer egy héten, mellőzöm a szénhidrátokat, sok zöldséget eszem, sokat iszom

Krisztina (39): Gluténmentes diéta

Erika (43): sok fojadekot iszok

Andi (28): Edzés, egeszséges ételek, napi 5 étkezés

Róza (60): aminosavak fogyasztása, fehérjék, finomítottch megvonás

Brigo (19): Tobb kardio edzes,csak turelem es kitartas kell,meg ido az latvanyos eredmenyhez. A boromben jobban erzem magam,konnyebb a mozgas es magabiztosabb vagyok.

Izabella (46): mennyiseg csokkentese

Ibolya (33): A kalóriaszámolás, és a dietetikus által javasolt diéta.

Tímea (36): Sport

Erzsi (38): Csak és kizárólag du.5-kor étkezem utoljára iszom az almaecet napi három négy alkalommal.

Mária (64): mozgás, torna. Kilók még nem változtak, de cm-rek csökkentek. Egy hét alatt 3 centi csökkenés a csípőn, s 4 centi csökkenés a derékon.