Főoldal: Fogyás.info – A sikeres fogyás titka Fogyás.info - Menü
Érezd jól magad a bőrödben!

Antioxidáns védelem - Az öregedés lassítása

Az egészség, szépség és fiatalság megőrzésének titkaÉlhetnénk akár 100-120 évet is, genetikai programunk ugyanis ennyire van beállítva. „Egyáltalán nem lehetetlen ötvenévesen olyan külsővel rendelkezni, mint harmincöt éves korban.” – állítják a sejtkutatók, akik a természet rejtélyeivel foglalkoznak.

Az emberi élet és fiatalság meghosszabbításának titka

A BBC TV bemutatja: Az élet elixírje - Hogyan lassítható az öregedési folyamat?

A tudósok nemrég bebizo- nyították, hogy az állatok esetében kétszeresére nö- velhető az élettartam. A szakértők úgy gondolják, hogy az emberi kor is megduplázható! Nézd meg ezt az izgal- mas filmet, és tudd meg hogyan őrizheted meg fiatalságod!A folytatáshoz kattints ide: Az élet elixírje: 2. rész

Oxidáció - a romboló folyamat

Az oxigén, amely alapvetően szükséges az élethez, egy nagyon reaktív elem. Reakciója során a vassal rozsdát képez, amikor pedig a vajban lévő zsírt oxidálja, az megavasodik.

Hasonló folyamat játszódik le szervezetünkben is: az oxidációnak köszönhetően a testünk is "rozsdásodni kezd".

Az oxidáció következménye; szabadgyökök

Szervezetünkben a molekulák stabilitását páros számú elektronokból álló kötések biztosítják. Az oxidáció hatására felborul ez az egyensúly, melynek melléktermékeként egy elektronból álló rövid életű, de annál nagyobb reakcióképességű molekulák termelődnek. Ezeket nevezzük szabadgyököknek. Elveszett elektronjukat a szabadgyökök a környező szövetekből próbálják pótolni. A szabadgyökök állandóan elektronra "éheznek", romboló hatásukat azzal fejtik ki, hogy behatolnak a sejt legkényesebb részeibe, hogy onnan elektronokat "zsákmányoljanak" – azaz tovább oxidáljanak.

E folyamatok eredménye a sejtek szétesése és a szövetek károsodása lehet, amit súlyosabb formájában már betegségnek hívunk. A rák például a szabadgyök támadás azon stádiuma, amikor a szabadgyököknek sikerült behatolniuk a sejtmagba, ahol meg tudták változtatni a sejtosztódást irányító DNS programot.

A szövetek károsodásának mértéke, vagyis az öregedés sebessége, valamint a betegségek kialakulása attól függ, mennyi szabadgyök garázdálkodik szervezetünkben.

Az anyagcsere normál működésén kívül, az alábbi hatások serkentik az oxidációt, a szabadgyökök kialakulását: dohányzás, sugárzás, napsugárzás, gyógyszeres kezelés, mérgező anyagok, tartósítószerek, stressz.

Szabadgyökök - A károkozó rosszfiúk

A szabadgyökök nagy reakcióképességű, rövid életű molekulák, amelyek képesek a szervezet bármely anyagában kárt okozni. Állandóan elektronra "éheznek", romboló hatásukat azzal fejtik ki, hogy behatolnak a sejt legkényesebb részeibe, hogy onnan elektronokat "zsákmányoljanak" – azaz oxidálnak.

A szabadgyökök által kifejtett hatás

Az a sejtrészecske, amit egy szabadgyök megtámadott, vagy elpusztul vagy megsérül. Mindenesetre korábbi működését nem, vagy csak nehezen tudja folytatni. Ha nincs szerencséje, mert mondjuk gyenge a szervezet immunrendszerének kapacitása, akkor még a javító rendszer sem tudja helyrehozni. Ilyenkor jobbik esetben egyszerűen távozik a szervezetből, rosszabbik esetben viszont ott marad hibásan, azonban működése ekkor már inkább árt, mint használ.

Sejtjeink attól függően károsodnak vagy menekülnek meg a támadásoktól, hogy fokozzuk vagy csökkentjük-e a szabadgyökök kialakulásának lehetőségét, illetve hogy rendelkezünk-e olyan anyagokkal (antioxidánsokkal), amelyek baj esetén sikerrel veszik fel a harcot az elektronrablókkal.

Lehetnek hasznosak a szabadgyökök?

Fehér János professzor szerint a szabadgyökök, az agresszív molekularészek alapvető szerepet játszanak öregedésünkben. A szabadgyökök nem gonosztevők, hanem a természet eszköze – szervezetünk arra használja őket, hogy segítségükkel elpusztítsa a baktériumokat. A szabadgyökökre ezen kívül még az energiatermelés során is szükség van. Gond akkor van, ha sok lesz belőlük, mert féktelen elektronhiányuk csillapításában nekimennek az egészséges sejtrészeknek is. Ha ezt nem szeretnénk, akkor csökkenteni kellene a szabadgyökök kialakulásának lehetőségeit.

Antioxidánsok - Antioxidáns védelem

Az antioxidánsok olyan anyagok, melyek megakadályozzák vagy lassítják az oxidációs folyamatot.

A növényi vitaminok szinte valamennyi formája – az A, E, D, C, B stb. – részt vesz a szabadgyökök oxidációjának fékezésében. Ezért nevezzük őket antioxidánsoknak.

A vitaminokat eredetileg a növények „találtak fel”.

A növényeket sok milliárd éves fejlődéstörténetük során egyre hevesebben szorongatták olyan agresszív anyagok, mint a szabadgyökök, a gombák, a paraziták és a vírusok. Ezek ellen nemzedékről-nemzedékre tanultak meg védekezni.

Antioxidáns védelem - Antioxidáns hatás

Az antioxidánsoknak sok különböző fajtája van, ezek együttműködve közösen dolgoznak a szabadgyökök káros hatásainak leküzdésében. Ahhoz, hogy egy anyag antioxidánsnak minősüljön, hosszú távon fenntartott működési rendszer szerint, egy elektron hozzáadásával hatástalanítania kell a szabadgyököket. Szervezetünk képes bizonyos antioxidánsokat előállítani, míg más fontos antioxidánsokat táplálékunkkal kell magunkhoz vennünk. Az antioxidánsok közösen, egy erős rendszert képezve működnek együtt a jó antioxidáns-védelem, illetve az optimális antioxidáns hatás fenntartása érdekében.

Melyik a legjobb antioxidáns?

A legfontosabb antioxidánsok az A-vitamin, C-vitamin, E-vitamin és a szelén. Az antioxidánsok egyik legerősebb osztályát jelentik a karotinoidok. Az ásványok maguk nem antioxidánsok, de sok ásvány elengedhetetlenül szükséges a szervezet által termelt antioxidáns enzimek felépüléséhez. Ide sorolható a szelén, a vas, valamit a mangán, a réz és a cink.

Amikor az emberek azon gondolkoznak, hogy melyik antioxidáns a legfontosabb és a legerőteljesebb, megfeledkeznek arról, hogy ezek a tápanyagok együtt hatnak. Mint ahogy egy lánc is csak annyira erős, mint a leggyengébb szeme. Ugyanez igaz az antioxidánsokra. A különböző antioxidánsok különböző típusú szabadgyökök ellen védenek, a sejtek különböző részében, más és más helyeken a szervezetben – együttes erejük fontosabb, mint az, hogy melyiket választjuk.

Egészségünk megőrzése - Mit tehetünk a szabadgyökök ellen?

Megelőzhetjük azokat a tényezőket, amelyek fokozzák testünkben a szabadgyökök termelődését. A dohányzás, a szmog, a napfény és a röntgensugár következtében pl. jelentősen elszaporodhatnak. A zsír és a cukor nagyban a szabadgyökök segítségére van, ahogy a túl sok stresszhatás is. A nehéz fizikai feladatok, amelyek növelik az oxigénfogyasztást, ugyancsak elősegítik a szabadgyökök képződését. Mindezen túl a legtöbb szabadgyök az oxigén normál kiválasztása során termelődik, amelyet szervezetünk arra használ fel, hogy az elfogyasztott táplálékot energiává alakítsa át. Nagyon sok olyan tényező van, amelyet azért befolyásolni tudunk – lehet, hogy nem költözhetünk ki a szennyezett városból, de kompenzálhatjuk ezt azzal, hogy fokozzuk az antioxidánsok fogyasztását.

Egészséges táplálkozás - Mely ételekben találhatók antioxidánsok?

Napi ötszöri bőséges gyümölcs- és zöldségfogyasztást is tartalmazó változatos étrend, alapjaiban biztosítja az antioxidánsokban gazdag egészséges tápanyagbevitelt.

Nagy mennyiségű antioxidáns anyag található a teljes, finomítatlan ételekben. Az ételek elkészítése közben sajnos sok antioxidáns kárba vész. A karotinoidok (az antioxidánsok egyik családja) a sárga, a narancssárga és a piros gyümölcsökben, illetve zöldségekben, és még néhány más zöld növényben találhatók. A bioflavonoidok a legtöbb gyümölcsben megtalálhatók, de különösen nagy számban jellemzőek a kék és a vörös színű gyümölcsökre (pl. szőlő, áfonya). A C-vitamin a citrusgyümölcsökben található, a bioflavonoidok pedig azon belül is a növény kérgében. E-vitamint a gabonafélék, a mogyoró és a növényi olajok tartalmaznak. Szelént az egész gabonaszemekben, a fokhagymában és brazil mogyoróban találhatunk – feltéve persze, hogy a termőföld, amelyben fejlődnek, elég szelént tartalmaz.

Erős antioxidánsok - Az antioxidáns védelem bástyái

Bár a legalapvetőbb forrás a zöldségben és gyümölcsben gazdag egészséges étrend, ma már sajnos szükségünk van kiegészítésre is ahhoz, hogy optimális szinten tarthassuk szervezetünkben az antioxidáns anyagokat.

Zöld tea: az egyik legjobb antioxidáns hatás

Az egyik legjobb antioxidáns hatás a zöld teában található polifenolok, illetve annak egyik csoportja, a katekin vegyületeknek köszönhető.

Ezen kívül a zöld tea, illetve a zöld tea kivonatot tartalmazó natúr koncentrátum befolyásolja az anyagcserét, és kedvezően hat a régóta jelen lévő zsírrétegek lebontására.

A teljes cikk itt olvasható: Zöld tea | A zöld tea fogyasztó, zsírégető hatása

Acai Berry - A gyümölcsök közül a legjobb antioxidáns

A Wikipédia ezt írja: "Az Acai vagy Açaí (ejtsd ászáí) az amazonasi őserdőkben előforduló pálmafajta. Bogyó terméséről híres, mely bolygónk tökéletes gyümölcsének is nevezhető, mivel nagyon gazdag tápanyagokban, mint az aminosavak, létfontosságú zsírsavak, vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek. A gyümölcsök közül növényi tápanyag összetételben a legjobb antioxidáns."

A teljes cikk itt olvasható: Acai berry - Acai bogyó | Természetes fogyókúrás étrendkiegészítő


Antioxidáns védelem:


Nekem ez vált be:
2097 hozzászólás

Hozzászólás írása

Dóra (24): Rendszeres táplálkozás és mozgás.

István (39): Gluténmentes diétával 6 hét alatt 8 kg fogyás, 0 koplalással, jóízű étkezésekkel. Még pár (nem búza) sör is belefért. De ami számomra ennél is fontosabb, az a lényegesen jobb közérzet, és pihentető nyugodt alvás, amivel a diéta előtt gondok voltak. Ez innentől nem is diéta, mert maradok 99%-ban gluténmentes :)

Éva (51): Kalória számolás, torna.

Mónika (26): Még nem vált be,de csak diétával probálkoztam

Gina (27): betegség

Marcsi (38): Minden étkezés előtt megittam egy zöld teát, kevesebb adagot ettem mindenből, majd az étkezés után egy lúgosító teakeveréket ittam.

Enikő (28): Sok folyadékot iszom, és kevesebb szénhidrátot fogyasztok

Szabina (40): 90 napos szétválasztó diétát csináltam végig és így 9 kg fogytam, mellette pedig jártam heti 2-3x edzésre .

Lili (21): Hétfő, Kedd 6 km futás, Szerda semmi, Csütörtök, Péntek 6 km futás, Szombat semmi, Vasárnap 10 km futás. közben 700 kalória bevitel, így eddig -> 2 hónap= -12 kg

Edina (28): Nálam leginkább a szénhidrát és cukor megvonás és sokszori kis adagok amiket ettem!

Ildiko (51): csak lugos ételeket eszek,meg sok zöldséget,cukrosakat egyáltalan,meg kenyeret csak piritost.

Barbi (18): ha este nem eszek, illetve kevesebbet kell enni több adagba, tornázni kell, mozogni kell, és boldognak kell lenni :)

Erika (45): heti 4X1,5-2 óra edzés és diéta

Csilla (46): napi 1200 cal., 5 x-i étkezéssel

Ildikó (46): több zöldség , gyümölcs fogyasztás és a több folyadék

Anikó (45): Nálam az étrend, ami segített. Nem sok, de 2.5 kg lement..eddig. gondolom tovább is megy majd. Köszönöm a segítséget!

Réka (18): Betartottam a megfelelő kalóriabevitelt, plussz még sokat edzettem mellette..., nem ettem édességeket, gyorskajákat, illetve péksüteményeket

Renáta (25): Gluténmentes diéta és min. heti 3x fél óra mozgás.

Ildikó (45): 6+1 diéta + mozgás: heti 3x45 perc, sok vizet iszom, C-vitamint és krómot szedek. Még csak 10 napja kezdtem, de már érzem a jótékony hatását. Sokkal jobban érzem magam, és a nadrágom sem szorít. :-)

Mmarika (42): Mozgás, étkezés, viz fogyaszt?s.

Edit (32): Nem küldtetek semmit a tesz kitöltése után

István (19): Sikerült koplalás nélkül 1 hónap alatt leadnom 5 kilót, aztán nem tudom miért, de feladtam, most már sokkal motiváltabbnak érzem magam.

Orsolya (25): Rengeteg edzés, diéta és vitaminok sokasága. :)

Ildiko (63): nem eszem kenyeret, csak laskat sutök magamnak

Ági (41): Kevés étel, sok ásványvíz, rengeteg mozgás heti 7*2 edzés min.60perc 10hónap -18kg

Tibor (65): kontrolált táplálkozás és több mozgás

Mónika (33): Még csak most kezdtem el a fogyókúrát, de 4 hét alatt 3,5 kg-ot fogytam. :) Ez persze még nem túl sok, de próbálom az étkezésemet visszaszorítani, amennyire csak lehet (kevés kalória), többször eszem keveset, törekszem egészséges ételeket fogyasztani, kerülöm a cukros ételeket, a finomított szénhidrátokat, sok ásványvizet iszom. Nyaralás után tervezem, hogy eljárok majd heti 2x aerobikozni, ez a mozgásforma eddig mindig bevált. Próbálok kitartó és következetes lenni.

Katalin (34): sportolás!!!!!!!!!!!!!!!

Róbert (39): Étkezési szokás megváltoztatása,folyadékbevitel növelése,célirányosabb mozgás.

Edina (29): Először is bevezettem az életembe a sok sok zöldség és gyümölcs fogyasztását, turmix formájában. Délelőtt illetve ha délután is megéhezem, turmixot iszom. Mivel arra nem vagyok nagyon hajlamos, hogy elrágcsáljak egy répát vagy bármilyen zöldséget én a turmixos megoldást választottam, melybe nem csak a zöldségeket, de a zöld részeit is beleteszem, amibe rengeteg vitamin és ugye fehérje is van. Így ezt bármikor szívesen megiszom, nagyon kellemes ízük van. Emellett már este lefekvés előtt nem eszem. S elkezdtem edzeni otthon. Minden másnap végig csinálok háromszor nyolc perces turnusokban comb-far-hasizom gyakorlatokat. Majd 10 perc kemény zsírégető programot, s levezetés képen hogy meg legyen az egy óra tömény mozgás, zumbázok. Sokkal jobban érzem magam, erőnlétem is javult, nem vagyok annyira fáradékony sem. S ugye mind emellett fogytam/ fogyok! :)

Nóra (48): Életmód váltás. Napi egy óra kocogás.

Zita (34): testkontroll 'diéta' és zöldturmix

Dia (27): Teljesen elhagytam a kenyeret és a tésztákat. A levesekkel pedig elkerülöm az éhségrohamokat.

Móni (36): a helyes táplálkozás a legfontosabb tényező,és utána a sport

Zsuzsi (28): Kevesebb szénhidrát,Fehér cukor helyett nyírcukrot használok,

Anna (59): kenyér, tésztafélék elhagyása, minimális rizs, zabpehely kb. hetente 2x. Sok nyers zöldség, hidegen sajtolt növényi olaj, levesek, hús. Sok folyadék.

Hajni (30): kenyér,tészta,cukrozott üdítők elhagyása

Mária (44): sokat mozogtam keveset és sokszor eszem nem sokat gyümölcs zöldség sok fehérjét vitamint viszek be a szervezettemben köszönöm szépen a tanácsokat nagyon jók köszönöm szépen :) 5.kg fogytam már

László (59): Napi 5-6 alkalommal étkezés, 3-4 liter víz, sok sok séta. Semmi alkohol,semmi megterhelő sport. 143 kg voltam, most 104! (Mindez 8 hónap alatt!) Szeretnék még 20 kg fogyni!!!

Tamás (22): hát kis kilotol meg szabadultam

Gergő (24): Rendszeres, minden napi mozgás és az odafigyelés a táplálkozásra, hogy mit egyek és mit hanyagoljak.

Erzsébet (43): jobban oda figyeltem az étkezésemre :)

Nelly (30): l-karnitin króm tabletta és zöld tea fogyasztása több folyadék fogyasztás

Nikolett (28): Legfőképpen a rendszeres testmozgás. Nagyon hatékony a szaunázás. És természetesen jobban odafigyelek az étkezésemre.

Angéla (34): többször ,kevesebbet és a szénhidrátot csökkentettem

Péter (37): Sport , étrend

Mária (53): Az agynak van a legfontosabb szerepe. Mikor nyúlsz a sütemény után ő nem engedi.

Csaba (41): Fehérjediéta napi 2-3 db 1,5 l-s palack bubimentes vízzel, napi 5x-s étkezés

Ildiko (56): javaslatotokra megemeltem a viz fogyasztast 3 literre, kevesebb kenyeret fogyasztottam a vacsihoz, es heti 4-5 alkalommal 15 perces izomfejleszto gyakorlatok. az eredmeny heti 1 kg suly csokkenes volt eddig

Richárd (32): Rendszeresebb étrend.

Klaudia (22): Kevesebbet eszek és az édességet próbálom kiszorítani.

Edit (53): böjtölés

Krisztina (40): Nem ettem és mozogtam.

Marcsi (50): víz ,c vitamin2000,napfény.

Erika (31): Kisebb adagok

Noémi (27): A vacsora elhagyása és az edzés.

László (17): moyg's

Krisztina (19): Étrend változtatás.

Rita (48): 2 évvel ezelőtt... 7 hónap alatt, 35kg.... 6+1-el...,, :-) Most neki ugrok még pár kg-nak... :—)

Vivien (29): Több zöldség, édesség 3 hétig nem, fehérje, és napi 5x-i étkezés.

Diána (40): 15 kg fogytam terhesség után, újra 55-58 kg vagyok. Edzés önmagában kevés, nagyon kemény diéta! 1-1 db csoki ok, üres sonka, kefír vacsi.

Kata (23): 30 napos guggolás kihívás 50- ről kezdtem és a 30. napon 250- et kellett megcsinálni.

Gina (22): Étkezés rendszerezés

Gyuri (52): Fehér kenyér, péksütemények elhagyása, változó intenzítású mozgás.

Mária (55): C.és MagneB6.vitamin,almaecet,Norbi mikor mit ehetünk.Súlyzós edzés. Kalóriabevitel csökkentése.

Gabriella (53): Sajnos 2-3 napnál tovább nem tudom csinálni.Elég stresszes környezetben dolgozom,és evéssel oldom a feszültséget.

Kati (52): Számolom a kalóriákat, sok zöldséget, gyümölcsöt eszem.

Gábor (47): elhatározás,napi kb 600 Kcal

Edit (43): Kevesebb evés,napi 40 perc mozgás,napi 2-2,5 liter viz

Krisztina (43): sok víz fogyasztása,szénhidrátok kiiktatása.

Tünde (35): Kitartás,sok folyadék,mozgás

Krisztina (41): sajnos az ha nem ettem szinte semmit :(.

Barbi (32): Sport,mértékletes étkezés!És Jóval több folyadékot fogyasztok mint régen.

Valéria (55): Még nem fogytam.

Julia (52): akupunktura

Kati (37): Reggelizek es sokszor eszem keveset . Ugy néz ki , elindult .

László (40): 90 Napos diátával sikerült lefogynom 17 kilót!

Judith (59): Szénhidrátok csökkentése minimálisra, liszt, cukor teljes elhagyása, napi 2-3 liter folyadék fogyasztása, sok nyers zöldség és gyümölcs, napi 1 liter házilag készített zöldségleves. Figyelek arra, hogy tartósítószer- mentes ételeket fogyasszak és napi 4-5-ször étkezem. Nem fogyókúrázom, hanem életmódot váltottam. Nem akarok gyorsan fogyni, egy gramm nem jött vissza amióta megváltoztattam az étkezésemet. Hetente 5-ször tornázom.

Mónika (49): sterssz,torna,kisebb adag étel,több folyadék

Jennifer (21): Valtozatos étrend

Szilvi (46): 90 napos diéta egyesítve 1000-1200 kalóriás diétával,mozgás

Marcsi (43): 24 évesen 7és17 italporral 24 kg

Klára (52): Paleo étrenddel, de nálam csak pár kg-ról volt szó. A lányom találta ezt az oldalt. Főleg miatta olvastam és kíváncsiságból töltöttem ki a tesztet. Egyébként Ő is kitöltötte.

Sándor (48): 10 napos neera szirup kúra és 2 héttel utánna 14 napos bécsi diéta.

Alexa (21): Rendszeres táplálkozás naponta 5-őr alacsony kalória tartalmu ételeket illetve edzés.

Marietta (31): kevesebb nasi, több folyadék

Eva (48): KEVESEBBET ETTEM TOBBET MOZOGTAM

Ritu (39): Meforal heti 3-zumba

Marika (50): onuralom

Andrea (45): elhatároztam, hogy tavaszra visszanyerem a versenysúlyomat

Balázs (28): Az étrend, figyeltem a kalóriabevitelre, fehérjemaximalizálás, szénhidrát csökkentés, valamint a folyamatos mozgás és folyadékbevitel.

Attila (60): Szénhidrát 0 diéta, plusz sok mozgás.

Nóri (57): Többször keveset enni, figyelni az összetételre, kenyér féle, dugító étel kizárva. Hetente 1-2x csak leves, yoghurt, vagy gyümölcs fogyasztása. Ha éhes vagyok, evés előtt először inni.

Mónika (32): Este hat után már nem eszem,odafigyelek mennyit eszem,és nem nassolok.

Tünde (36): Szénhidrát csökkentés

Niki (23): Fitness Junkie 30 napos program

Sándor andrás (20): intenzív sport, kevesebb bevitt szénhidrát, este 6-7 után semmi étel csak nagyon ritkán és az se mindegy, hogy mi, több gyümölcs bevitel, egészségesebb ételek fogyasztása, kevesebb cukor fogyasztás

Andrea (28): több folyadék fogyasztása

Petra (22): a pékárú megvonása.

Bea (33): többszöt ettem kevesebbet

Kata (30): A szerelem csodákra képes.:-)

Imre (61): Almát ettem ebédig.

Gina (19): fehérjediéta

Mónika (39): Szénhidrát fogyasztás lecsökkentése minimumra. Flabelos gép napi 30 perc használat

Betti (40): Napi többszöri étkezés, kisebb mennyiséggel és zéró szénhidrát. Semmi lisztes és cukros dolog és sok víz fogyasztásával. Ezt szigorúan betartva két és fél hónap alatt 15kg mínusz. 68 kg-ról 53 kg-ra. Ezen idő alatt nem sportoltam. Azóta lazítottam a diétán, viszont beépítettem rendszeres testmozgást, de a nehéz emésztésű szénhidráttal teli ételeket azóta is mellőzöm. 1-2 kg jött vissza, de azt tartom. Azóta eltelt 1 év.

Andrea (47): Diéte mellett napi rendszerességű edzés.

Edina (27): minden reggel tornáztam meg este is + szobabicikliztem!!ez melett regelente megettem egy fügekaktusz tablettát!!a tornázás az még most is megy napi szinten!!

Enikő (32): Ma kezdetem el a Dukan diétát, remélem ez az akció fog fogyáshoz vezetni.

Lívia (47): Mozgás

Anna (62): mozgás, kertészkedés, diéta, folyadék

Agota (26): sport,etrend valtoztatas és recode használata

Mária (63): IR. Diéta/-25.kg/

László (53): korai még sikerekről beszélni ,nem diétázok,csak értelmesebben eszek mint eddig.Reggelire mindent,ebéd egy tányérral vacsora saláta.Eredmény: két hét -2 kg.

Adrienn (25): rendszeres edzés, kevés szénhidrát, többször kissebb mennyisegű étkezés

Zsu (27): keveset tobbszor ettem, es szamoltam a ragasaimat, emrt tudtam hogy nem ragom meg kulonben az etelt es igy kesobb jelentkezik majd a telitettseg erzese. Sokat mozogtam mindemellett es sokat ittam.

Tibor (18): több mozgás, sokkal több vizet fogyaszto és oda figyelek hogy mikor mit eszek

Anita (38): még nem

Vali (23): Odafigyelek az étrendemre: kevesebb cukor, ne egyek kenyeret, több gyümölcsöt, illetve többször egyek kevesebbet. Valamint többet mozgok: tömegközlekedés helyett inkább megyek gyalog.

Zoltán (46): A cukor és a liszt likvidálása

Erika (59): A kevés evés cukor és kenyér nélkül.

Andrea (29): Norbi update kód szerint evés

Gyula (65): a zóna diéta,de jöttek a különböző ünnepek és a siker eltűnt!Alig -2 Kg maradt csak meg.

Szilvia (33): Korábban 90 napos diéta, de az már nem játsszhat, mert a második turnusnál már tönkretettem vele a gyomrom és már nem tudom csinálni.

Virgínia (19): Taposógép használata, káposztadiéta, napi 15 perc futás ill. kerültem a cukrot.

Gizella (39): Több mozgás, kevesebb szénhidrát.

Andrea (31): GLÜKOMANNÁN + DIÉTA

Zsolt (20): Sok edzés, odafigyeltem mit eszek a kalóriatáblázat segítségét gyakran igénybe vettem :)

Zsolt (21): Ételmegvonás, léböjt

Zoltán (50): Napi 1000 kalória alatt tartani a bevitt étel mennyiségét. Elértem a kívánt célt 3 hónap alatt 110 kg-ról, 92-re sikerült fogynom.

Ildikó (50): Kevesebbet eszek, sok zöldséget és gyümölcsöt és tornászok rendszeresen

Éva (26): Nem eszem fehér kenyeret, nagyon minimális cukrot hasznälok. Igyekszem 6előtt megvacsorázni valami könnyűt.Egyébként mindent ettem csak olyan 14óráig.minden nap tornázom minimum 30percet.másfél hónap alatt ment le 5kg

Brigitta (28): Elkezdtem sportolni, több folyadékot ittam ,csökkentettem a szénhidrát bevételt

David (37): Este alvas elott zoldseget ettem csak.

Andi (37): Kevesebb szénhidrát,több mozgás:)

Mariann (25): nincs vacsora - nincs édesség

Gyorgy (45): azota megiszom a napi 3 litervizet , es elkezdtem az alma ecetes dietat.

Gizella (41): torna + diéta + táplálék kiegészítők

Mária (20): Az étrend átalakítása és a megfelelő folyadékbevitel.

Katalin (38): Minden második napon tornáztam.

Ferenc (59): ....hmm, az odafigyelés önmagamra :)

Lilla (34): kevesebb szénhidrát, több mozgás

Tîmea (43): Mozgás /zumba/ életmod váltás ,

Tunde (36): Meg nem tudom

Edina (29): Kevesebbet eszem, tornázok hetente 5 alkalommal 1 órát

Ilona (42): A kenyér elhagyása és mozgás

Noémi (18): futás és kardio együtt (kardio nem mindig) emellett próbáltam odafigyelni mennyit eszem

Alexa (19): Életmód váltás

Kata (24): A töb zöldség evés,a vsorára könnyű étel fogyasztás és a sport.

Erzsébet (31): kevesebbet ettem

Kriszti (34): Rengeteg mozgás és szénhidrát

Erika (54): Amikor a kalóriát számolva le tudtam mondani a nassolásról.

Orsolya (31): A szénhidr?t és cukor megvon?sa.

Katalin (20): Elkezdtem a 90 npos diétát és már most 2 hét után sikerélményeim vannak

Józsi (44): nem eszem kenyeret egyáltalán,helyette a puffasztott rizst eszem.

Brigitta (32): Kevesebb edesseg, tobb gyumolcs es zoldseg! Kevesebb edesitett udito es sokkal tobb viz! Es nem mellekes a tavasszal tobb mozgas!

Attila (33): A többszöri étkezés, kis mennyiségekben

Orsi (28): Étrend változtatás, bizonyos ételek helyettesítése, több folyadék, és heti rendszeres mozgás.

Évi (23): Amikor végre rászántam magamat, hogy heti háromszor edzek.

Gabriella (48): Naponta többszöri étkezés, minimális vacsora, minimális szénhidrát és cukor fogyasztása, mozgás.

Marika (52): Lecsökkentettem a kenyérmennyiséget a felére, nem nasizok, cukrot teljesen elhagytam az étrendemböl

László (64): igen szénhidrát szegény éternd

Laci (35): Sajnos semmi ezidaig :(

András (64): visszafogott étkezés, fogyasztóöv, kemény fizikai munka, futás

Kata (35): ideg ossze ropanas edesanyam hirtelen halala miat

Anita (39): Sport es kcal szamolas.

Andi (31): Kalóriaszámlálás, sokkal kevesebb étel és egészségesebb étel fogyasztása. Sok zöldség és gyümölcs és természetesen a rengeteg edzőtermi munka. Az elmúlt évek során 30 kg-t adtam le, ebből tavaly adtam le 18 kg-t. Most lassan egy hónapja csinálom megint komolyan, mert még szeretnék leadni kb 20 kg-t.

Zoltán (59): Próbáltam mindent megtenni hogy fogyjak.Segiteni akarnak

Eszti (20): Táplálkozás során a mérték betartása, sok mozgás.

Kati (72): nem ettem

Emma (38): sok folyadek, minimalis mennyisegu szenhidrat

Marika (52): Sok mozgás ! Kevesebb nasi ! Korábbiakhoz képest sok folyadék, zöld tea ( télen amúgy is sok gyógytea fogy a családban !) almaecet ! :)

Edit (54): Szénhidrát ,zsír különválasztása.Egyszerre nem ettem őket.Lassú fogyás,de nagyon eredményes.

Éva (31): 90 napos diéta - két hónap alatt 15 kg.

Misi (63): Kaloriabazis.hu szerint élek. Nekem fontos, hogy az egyenleget tudjam a megevett és lesportolt kalóriák között.

Anna (40): 90 napos diéta

Anna (20): A barátommal lassan már 3 hete súlyzós edzést csinálok és mellette próbálok odafigyelni a táplálkozásra és a megfelelő mennyiségű víz fogyasztásra. Súlyban nagy változás még nincs, de látványra már másabbul fest a testem. Úgy edzek, ahogyan ő, csak valamivel kevesebb súllyal, de ezt hatásosnak találom. Nem kardiózok, mert eredményesebbnek találom ezt a fajta edzést, amit most csinálok. Nincs sok felesleg rajtam, így ez nekem tökéletes. :)

Csaba (38): Bevitt kaloriamennyiseg csokkentese,szenhidratok csokkentese

Krisztina (36): Nekem ,mivel mozgásban kotrlátozott vagyok,így maradt az úszás és a kerékpártozás!Mivel kerékpározni nem merek a csipő műtétem után,így Úszni járok kb.:1 hónapja napi 2h-át!Persze az evésről is lemondtam,teljesen zsír és olaj mentes diétán vagyok! Párolt zöldség,párolt hús,teljes kiörlésű kenyér vagy zsemle,sovány felvágott,és persze rengeteg gyümölcs!!!Az első napok,hetek nagyon nagyon nehéz,volt és igazából a fogyásom akkor indult meg mikor elkezdtem úszni,addig hiába tartottam be a diétát nem ment le 3 hónap alatt eghy deka sem! De kitartok az Úszás melllettt és remélem látható eredménye lesz 1 éven belül!

Edit (60): torna, lépcsőzés, táplálkozás /sok zöldség, alma, ananász, citrom, hal, csirkehús, barna rizs, rozs kenyeret csak reggel eszek sorolhatnám tovább/ szóval életmódváltás, sok séta és egy kis kocogás.

Tünde (45): NÉHÁNY ÉVE ,MÉG ELÉG VOLT A 6 UTÁN NEM ESZEK STRATÉGIÁT BETARTANI....

Bernadett (26): Folyékon L-Carnitine fogyaszt?sa alatt 22kg-ot adtam le, heti 5x2 ?ra edzéssel megfűszerezve! Ez most is sikeres...

Tímea (37): Reg-enor /-19 kg/

Gábor (30): Ketogén diéta

Renáta (27): Megpróbáltam napi legalább 4 szer enni (eszek),kb. 3 liter vizet fogyasztok napont és napi 20 percet tornázom. Így 2 kg-ot fogytam 1 hónap alatt. Nem is a súly a problémám, bár az is jó hogy megy legy, inkább cm-ben látszik.

Kati (49): kerékpározás

Adel (62): dieta

Andrea (20): van egy újságom ami a fogyáshoz vezethet engem de abban voltak ivó joghurt meg minden például még a good milk az is ivó joghurt meg még teljeskiőrlésű lisztből van kenyér ami érdekes

Rozsa (60): grapfruit minden fo etel elott !! es minden reggel fel citrom leve egy kis langyos vizben.

Margó (48): Napi ötször, és keveset, plusz napi 3 liter folyadék.

Zoltán (46): Betartottam a javasolt étkezési szokásokat, többszöri étkezés és egyszerre kevés kalória bevitel. Átalakítottam az étrendemet, csökkentettem a szénhidrát és zsír bevitelt és a zöldségeket és fehérjéket emeltem. Összesen 1200 max 1400 kalóriát vittem be és sportolással hetente kétszer alkalmankét 600-800 kalóriát égettem pluszban. Sikerült 1 hónap alatt 6 kilótol megszabadúlni és azóta (1 hónapja) tartom a súlyomat nehézségek nélkül.

Lives (20): életmód váltás

Szilvia (41): REGENOR

Zoli (33): Több eddzés, és odafigyeltem az étkezésre

Zsuzsa (31): Kevesebb étel adagok, kalóriaszámlálás, rendszeres edzések.

Csaba (37): paleolit étrend foci kondi

Judit (36): diéta,sport

Judit (58): oda figyelés

Gábor (29): Rendszeres mozgás odafigyelve a minél helyes táplálkozásra.

Kristian (25): szigoru dieta

Etelka (41): Sok folyadékot ittam...nem ettem kenyeret pl.,..sokszor ettem keveset

Ildikó (52): a 14 napos fogyókúra,egyszer bírtam betartani-7 kg-ot fogytam,közel 2 évig nem híztam vissza.

Judit (21): nem volt még

Hajnalka (30): torna, kaloriaszamlalas

Éva (50): Liszt allergia :( , és most magas cukor szint

Kinga (32): Norbi Update , Szétválasztó diéta

Katalin (45): tobb gyumolcsot es zoldseget eszem

Lilla (26): fehérje szénhidrát egyensúly,torna

Ezsbet (53): diéta

Dávid (30): Nem tudom pontosan mi vezetett a sikerhez, mivel egyszerre több tanácsot fogadtam meg. Minimális rossz szénhidrát fogyasztás, több folyadék, naponta több étkezés. Két hétig nehéz utána át áll a szervezet. 2 hónap -11kg.

Ildi (45): Odafigyelek az etkezesre es napi mozgas (heti 1 kg)

Monika (55): Delutan ot ora utan mar nem ettem, es el kezdtem mozogni.

Elvira (38): fehércukor,fehérliszt kivonása az étrendből

Hajni (36): délelőtt csak gyümölcs,minimális szénhidrát

Ildikó (48): Cukor, fehér kenyér teljes elhagyása, diétás étrend, torna naponta

Alexa (23): seta

Ibolya (57): ?trend,

István (52): A régebben elfogyasztott adagok mérséklése, kb a felére. Ebben sokat segít a sok folyadék bevitel (2-3 liter napi). Este hat után nincs kaja. Mellőzve a kenyér csoki, sütemény stb. A folyadék csak víz, aránylag sok gyümölcs. A testmozgás egyelőre elmaradt.

Kitti (24): szénhidrátmentes étrend,lement a hasam,javult a közérzetem és nem tört rám napközben a farkaséhség.valamint 4ora után semmit nem eszek.a sok folyadékbevitel is elengedhetetlen.

Reka (34): a napi otszori etkezes

Mária (58): Céklás koktél reggeli elött egy órával. Az ételadag mennyiségének lecsökkentése, majdnem teljes mértékben a kenyér fogyasztásának kiiktatása. Vacsora kihagyása. Édességek mellözése.

Karolyna (29): Heti két alkalommal edzés

Márti (49): a testkontroll által ajánlott szétválasztó étrend, a szénhidrát táblázat figyelése..

Kriszta (25): 30% Lelki motiváció, 30% Diéta, 40% Sport,Sport,Sport :)

Monika (35): Delelott nem ettem, csak gyumolcsot.

Szilvia (40): mindig a mozgás, mértékletes evés

Judit (42): Heti 2x1 óra alakformáló torna, és a klasszikus dietetikusi útmutatás: semmi cukor, semmi fehér liszt, sok zöldség, gyümölcs, folyadék,napi 5x étkezés.

Eleonóra (60): A szénhidrát a finomított lisztek,tartós tej, olajak kiiktatása az étrendembol, és az elv tobbszor keveset

Szilvia (37): Rendszeres étkezés

Zsolt (35): Az étkezések beosztásai, hogy mikor mit ehetek.

Aniko (43): Mozgás,folyadék

Hajni (34): Konkrétan nem fogyni szerettem volna, csak a meglévő zsírból izmmá alakítani.

Laci (39): Gondoltam összeírom, hogy milyen sikerem volt a saját fogyásomban, és ezt nagymértékben a fogyas.info-nak köszönhetem. 39 éves vagyok, nem volt nagy súly pluszom, csak a hasam zavart, és éreztem, hogy lomhábban mozgok. 77-78 kiló voltam, és ez sok volt a 168 cm-es magasságomhoz. Elkezdtem mozogni egyre többet, ezt sikerült megcsinálnom. Majdnem naponta lementem futni vagy focizni. Ez jól esett, de a testsúlyom nem csökkent sajnos ettől még. Ekkor találtam rá a fogyas.info cikkeire és a “6+1-es diétára' Azt hamar megéreztem, hogy az étkezéssel van a gond. A baj az volt, hogy soha nem tudtam változtatni a szénhidrátos, kólás, csokis étkezésemen. Gyakorlatilag reggel-délben-este ettem édességeket, kenyeret. Nem csoda, hogy nem fogytam. A fogyas.info-n nagyon sok anyagot találtam és elkezdtem képezni magamat. Rájöttem, hogy nem tudok dolgokat, nem világos, hogy mit eszek, az mit tartalmaz. Felszínesen tudtam pár adatot, de rá kellett döbbennem, hogy ez messze nem elég. A 6+1-

Dóri (21): Rendszeres sport, ez nálam a torna és a lovaglás volt, emellett figyeltem az étkezésre, bár azzal eddig se nagyon volt gondom illetve a víz fogyasztása. Végül még a párom, aki csinosnak lát azóta, mivel belül kezdem magam elfogadni és ez kifelé is látszik :)

Dalma (20): Víz és zöldtea fogyasztás, aerob és erősítő edzés

Renáta (33): Az abonett

Marika (65): Még nem sikerült elkezdenem a fogyást.

Kriszta (38): Többször is volt sikerem,különböző módszerekkel,de amint megendedek esti evést,vagy nassolást,vagy csak vissza térek a kenyér -pékáru fogyasztásához,mindig lassan vissza is szedem a nehezen leadott kilókat!

Petra (25): Több vizet iszom, heti 4-5 sport, este csak zöldség és fehérje, kb 1 ig nasi megengedett, mert nap során felhasználom a bevitt energiát, persze nem egy tábla csoki egyszerre :)

Marianna (36): du-2 óra után nem ettem. 2-hét alatt lement 4 kg. de utána már sajnos nem bírtam tovább és 2-hét alatt vissza jöttek a kg-ok.

Sándor (63): nagyrészt gyümölcs és zöldsé gböl állo étkezés 1 honap alatt 10 kg minusz éhezés nélkül

Csilla (53): Több folyadék, anyagcseregyorsító , méregtelenîtő gyógyteák, több saláta, de. Csak gyümolcsöt fogyasztok, káposzta leves, glútén mentesebb élelmiszer, torna, táplálék kiegészítők.

Mária (58): Töbszöri ?tkezés d?lután 15óráig utána folyadék kőzben szobabiciklizés.Tal?n ennyi.

Tibi (47): Több mozgás, több viz, kevesebb étel, kevesebb szénsavas ital és kevesebb édesség. Igy lettem 2,3 kg-mal könnyebb.

Éva (61): 90 napos diéta, már az is siker, hogy jobb a közérzetem. De még csak két hete élek így, 3 kg-mal kevesebbet mutat a mérleg.

Veronika (37): mozgás, diéta-kevesebb étel

Iza (40): Sok folyadék. kevesebb cukor bevitel

Márta (42): mennyiségek csökkentése, folyadék bevitel növelése

Melinda (35): torna,sok folyadék

Krisztina (22): Meg folyamatbam van az alomtest elerese de sok hasznis cikket olvastam itt ami konnyebbe tette a fogyast, segitette. Rengeteget edzek es egeszsegesen rendesen taplalkozom.

Szilvia (52): áttértem a Norbi update ételekre

István (38): napi 1250-1300 kcal max bevitel + mozgás

Ildikó (47): szénhidrát mentes étkezés (vagy minimális szénhidrát)+ rendszeres mozgás

Katalin (31): este 6 óra után nem eszek,édesség csökkentés

Piroska (46): Zumba, hetente 2x, tarsasagi tanc hetente 1x, gyalogolas minden nap hegyre 20 percet, egeszseges taplalozas, adagok csokkkentese - 4 kg-ot fogytam

Kata (28): Napi 5szöri étkezés, sok zöldség, kb napi 1200 kcal fogyasztása, heti 3-4szeri mozgás, cukor, liszt, zsír elhagyása.

Irén (35): Diéta és még tobb sport.

Tamas (40): Napi max 1500kaloria. Crom tabletta. Acai bery tabletta.

Petonella (19): mikor eszem előtte iszok egy nagy pohár vizet,mert így kevesebbet tudok enni

Évi (50): Ha nem ettem, vagy nagyon keveset !

Ilona (48): Amikor többet mozogtam szépen formálódott az alakom.

Renata (28): lisztes es cukros etelek 95%-os mellozese

Ildiko (32): kevesebb evés, és tobb folyadék

Sára (25): 90 napos diéta + fitnesz heti 3x

Boglárka (24): Diéta kardióval, majd kemény edzés sporttáplálkozással

Orsi (32): Több test mozgás, nagyobb folyadék bevitel, és az ételadagok megfelezése

Zelma (44): Most már megiszom a napi 2-2,5 liter vizet (mert eddig alig ittam 2 pohárral naponta) és ezáltal nincs mindig éhségérzetem.Nem kivánom a nasit és oda figyelek az bevitt étel menyiségére, illetve kevesebbet eszem és lassan, nem pedig kapkodva mint régebben.

Emese (22): futás

Klári (38): 600kal./nap

Mari (44): Tudatosan kevesebbet ettem. Odafigyeltem, hogy mennyit iszom. Csökkentettem az édességet és helyette inkább gyümölcsöt ettem.

Ágnes (55): Acai berry, Super fast burner táplálékkiegészítők (csaknem) kenyérmegvonás sok fehérjebevitel mellett. A mozgás csak kicsivel több, mert gerincbeteg vagyok :(.

Gábor (55): Áttértem a délelőtt csak gyümölcs fogyasztásra.

Andrea (43): Az,hogy alig ettem.KB.600 kalóriát naponta.De ez még fiatal koromban volt,ma már nem bírnám.

István (34): Sok sok mozgás és futás:):)

Nóra (33): Étel rendelés

Anett (25): Kevesebb étel kellő odafigyeléssel,cukros üdítők mellőzése,több mozgás.

Alexandra (19): Nagyon hasznosnak tartom 2 hete nem eszek csokoládét helyette gyümölcsöt és zöldséget kevés szénhidrátot mert hát az is kell a szervezetnek reggel többet eszem délbe kevesebbet este meg nagyon kevesebbet eszem. fehérjét eszem sokat, Edzem minden nap és fogytam is 2 és fél kg. Ha edzem utána egy kis fehérjét kell ennem mert az nélkül nem ér semmit az edzés ha jól tudom. Szerintem nagyon jól váltottam életmódot és jót is tesz nekem. Jól érzem magam a bőrömben nagyon.

Csilla (35): Csakis a kevesebb kalóriabevitel testmozgással kombinálva. Nagyon fontos az, hogy az alapvető mozgásomra is jobban figyelek, minden mozgásban ahol csak lehet megfeszítem az izmaimat.

Roland (34): Diéta,bőséges folyadék bevitel, 'tiszta étrend', mozgás,zsírégetők.

Pál (50): bontott étkezési program (fehérje, zöldség,szénhidrát, gyümölcs),napi bontásban.

Mária (55): Korábban napi 3-szor ettem nagyon keveset, de nem fogytam egyáltalán. Mostanság kicsit másképpen étkezem, 5-6-szor naponta keveset, kerülöm a kenyeret és a cukrot, csokit minimálisat de még eszegetek. A lényeg, lement kb 1 hónap alatt 3 kg. :)

Gábor (37): Minden nap valami mozgás (séta, bicikli) és a cukormentesség!

Kata (55): Sajnos még nem sikerült fogynom ,de a saját hibámból!

Izabella (38): Ha nem eszem fehér kenyeret és semmit ,ami fehér lisztből van.

Edit (57): ananászdiéta+szénhidrátszegény diéta keverése

Teréz Dorina (19): nem ettem

Zsolt (36): Munkahely váltás..ahol napi 12-20 km sétáltam.Viszont megszokta a szervezetem és leállt a fogyás addig 10 kiló lement.Most viszont a legnehezebb,hogy menni kellene futni amit utálok sajna :)Inkább mennék háborúba mit futni.

Kriszti (38): mozgás!!! szénhidrát minimálisra csökkentése

Ilona (55): Az étrend átalakítása és több mozgás.

Zsuzsi (44): Szénhidrát elhagyása az étrendből. Folyadék bevitelre való odafigyelés. Rendszeres étkezés.

Bea (31): Heti 4-5 alkalommal edzés

Bogica (13): Evés

Anita (37): mozgás,diéta,glabridin

Krisztina (44): csökkentett szénhidrát bevitel, mozgás

Zsóka (59): A cukor teljes mellőzése. Sem tészta, sem krumpli, És a gyümölcsöt is csak módjával.13 kg-ot fogytam /sok izületi gyúlladás mellett, tehát a mozgás korlátozott/, most azonban leállt, és nem megy lejjebb. Mit tegyek?

Katalin (38): ételadag csökkentés, cukrozott ételek megvonása, több zöldség - gyümölcs, este 6 után nem étkezem és a sok tiszta víz fogyasztása.

Andrea (33): Étkezési szokások megváltoztatása (egészséges étkezés) napi egy óra torna,napi 2-3 liter víz. 2013 dec.30.án kereken 90 kg voltam jelenleg 2014.feb.27.én 81.30 kg vagyok, és egyre jobb a közérzetem.

Norbi (30): Mérsékelt evés, minimalizált szénhidrátbevitel, rengeteg kardió edzés.

Kriszti (18): Kevesebb evés több mozgás

Vivien (17): A helyes táplálkozás betartása.

Reni (28): Nagyon alacsony kcal tartalmú vacsora - fehérje turmix vagy rántotta és rengeteg zöldség. Heti 3-5 edzés.

Dia (24): Szénhidrátbevitel erős csökkentése (semmi pékárú, semmi tészta).

Reni (25): A rendszeres sportolás, egészséges étrenddel kiegészítve.

Nusi (26): liszt, tej, cukor kerülése, megszokott adagok csökkentése, több zöldség fogyasztása

Viktória (49): Szia! Igen, a káposzta leves, és most hogy 10 kg-ot leadtam, kezdek savanyúvá válni. nem csak azt eszem, de a leg hatékonyabb a leves.

Ildikó (53): caloría ki számolás,napi többször kevés evés

Gyula (54): eddig semmi

Jenő (62): 76KG-RÓL 68 kg-ra való súlyleadás DIÉTA NÉLKÜL!!De ez csak akkor sikerülhet,ha van olyan anyag,mint a TIÉTEK,SOK 'NORMÁLIS' TANÁCCSAL!!!

Emese (26): napi többszöri étkezés, több folyadék, és a reggeli futás

Katalin (38): Pilates, sok folyadék fogyasztás, odafigyelni az étrendre

IldikÓ (33): KENYÉR MELLŐZÉSE

János (36): Rendszeres sport Testépítés heti 4-5 alkalommal. +diéta napi 6-7 étkezés + sok sok sima víz :)

Vera (28): 90 napos diéta

Katalin (31): Sziasztok nem eszem édességet és rendszeresen tornázom.

Barbara (31): már többször eszem egy nap

Szilvia (43): mozgás

Karolinka (34): zumba elkezdése, ételek mennyiségének csökkentése, egészségtelen ételek kiváltása diétásokkal.

Zsuzsanna (40): elkezdtem kevesebbet enni mint eddig három hét alatt csak 2kg -fogytam le

Tícia (23): Szénhidrát bevitelt csökkentettem,több vizet iszük és elkezdtem mégtöbbet mozogni

Ili (39): Diétázás.

Vali (68): Erre nem tudok válaszolni, ha tudnám nem okozna gondot a további teendő!Talán ha az esti vacsorát elhagytam./Soha nem ettem ki a hőtőt,ennek ellenére talán akkor fogytam/

Tamara (19): Futâs

Stefania (39): Norbi update kodok betartasa

Éva (50): kerákpározás, kenyér, tészta, édesség teljes kivonása az étrendből, valamint étrendem megszokott mennyiségét 1/3.-dra csökkentettem

Erika (37): Elkezdtem szedni az ideális csomagot, több vizet iszok, és ébredés után minél előbb eszek, ahogy tanácsoltátok.

Piroska (43): Csökkentettem a szénhidrát fogyasztását

Ildikó (23): fehérje diéta, rendszeres kerdio mozgás, jóga

Nora (48): amikor számoltam mennyi kaloriát fogyasztok ésmozogtam rendszeresen

Gyöngyi (50): Többszöri étkezés,kevesebb kalória bevitel.

Timi (19): Egy nap többször ettem keveset, mozogtam mellette intenzíven.

Szilárd (19): Konditerem. Sokkal több folyadékot iszok. kevesebbet eszek. próbálok több fehérjét bevinni mint szénhidrátot. heti 4-szer járok konditerembe, napi másfél-két órát.

Angéla (30): szénhidrátok visszaszorítása, minden napos mozgás, sok folyadék (víz) fogyasztása

Anita (27): Megvalogatni az ételt amit eszem.

Jolán (52): Heti 1 gyümölcsnap, kevesebb pékáru és édesség, több folyadék fogyasztása, rendszeres mozgás

Judit (35): Sok sport, tudatos étkezés

Monika (35): Napi min. 3l tiszta viz fogyasztasa

Kata (35): sport

Zoltán (31): kalóriaszámlálás

Andrea (35): kevesebb szénhidrát vacsora elhagyása mozgás heti 3x

Gyula (63): Minimális szénhidrátot fogyasztottam, sok fehérjét ettem.

Lara (31): A sport, már egy hónapja naponta tornázom. Hol több, hol kevesebb időm van, de egyetlen napot sem hagyok ki. Lassú folyamat és kitartónak kell lenni, akkor a végén eléred a célod. A gyors fogyásnak a hátránya az, hogy az ember gyorsan vissza is nyeri a kilókat. A legfontosabb a pozitív hozzáállás és a kitartás.

Andrea (48): Amikor Adipexet ettem, de ma már az sem használ.

Marcsi (46): Rendszeres mozgás,kenyér kiiktatása amennyire lehet!Próbálok többször keveset enni!

Katalin (61): Kevesebb édességet ettem

András (63): mozgás + kalória csökkentés (1500kcal/nap)

Kati (37): Tejtermék és szénhidrát visszaszorítása valamint a napi 5x étkezés

Etel (54): Először is nagyon megijedtem az egészségem romlása miatt,aztán ijedtemben össze-vissza keresgéltem a cikkek között.Majd jött a nagy elhatározás: muszáj tennem valamit az egészségemért.Azzal hogy fogyok segitek magamon, a romló állapotomon. Most reggel éhgyomorra almaecetet iszom,langyos vízzel majd Abonett keksszel szenvicset reggelizek..A 'normal' kenyeret. péksüteményeket nem eszem.Nem használok cukrot, házizsírt csak stivia édesítőt és étolajat ,olivaolajat.Próbállok nagyon sokat inni mert ez nekem idáig nem ment. Délelőtt csak gyümölcsöket eszem.Hát az ebédre muszály 'jókat' ennem de a vacsora megint Abonettes szenvics almaecetes vízzel.Ezekkel az apró változtatásokkal már lement 5kg-ez nálam igen nagy siker.

ágnes (53): sok folyadékot ittam, jobban odafigyeltem az étkezésekre

Monica (31): Rengeteg sport,reggeli futtas,kiegyensulyozott etkezes. Most kezdem a feher dietat. Eddig 6kg ment le a 75kgbol/172cm. Meg 6kg akarok leadni.

Piroska (68): Megadása semmi pedig sok mindent kipróbáltammar.A zoldtra sem segít,pedig évek óta iszom.Segítséget kérek,hogy letudjak fogyni.

Kati (30): koplalás

Márti (25): Több gyümölcs és zöldség fogyasztása, sok mozgás.

Erika (30): nassolas helyett folyadekot ittam,citromos vizet.odafigyelek a napi 2 L folyadek bevitelre reggeli torna napi 15 perc

Zsuzsa (64): Az elszántság,de most van egy kicsi visszaesésem.

Dorka (26): estére nem ettem haéhes voltam ittam inkábba valamit.

Zsuzsa (35): A reggeli bevezetése. Ezáltal nem voltam farkas éhes délre és nem faltam. Napi ötszöri kis étkezés. Napi zöldség fogyasztás.

Renáta (37): Keveset eszek, és nem nassolok.

Mónika (35): Nem eszek csak keveset,édességet egyáltalán nem.

Ildikó (41): Mikor elkezdtem, kéthéti, semmi látszata nem volt. 5-héten -10-kg tartok!

Márta (40): eddig még nem sikerült fogynom

Evelin (53): mozgás-futás-torna

Peter (35): Etrend valtozas,rengeteg sport,mozgas

Ildiko (30): Az aloe Vera diéta!

Zsolt (18): Heti 4-5 football a barátokkal, ami naponta 3-4 órát jelentett.

Barbara (46): Flabelos gépet vettem..nem eszem kenyeret..tésztát..január harmadika óa..hét kiló ment le..

Imola (32): nagyon sok mozgas semi kenyer fele

Zsani (35): diéta és torna

Nikoletta (28): A napi 5 étkezés, illetve az, hogy reggelizem. Arra is figyelek, hogy mit eszem és mennyit

Niki (18): 90 napos dieta

Ibolya (41): A testmozgás.

Anita (40): cukor és a fehérliszt elhagyása, több folyadék fogyasztása

Zsuzsa (24): Rendszeres torna, futás.

Ildi (34): mozgás, sok gyümölcs, zöldség fogyasztás, szénhidrát kevés fogyasztása, édességek teljes elhagyása

Zsuzsa (30): Többszöri, de kevesebb étkezés. A péksütemémyek elhagyása és napi három l folyadék fogyasztása.

Vivien dorottya (12): én sokat futottam , és nem ettem kenyeret , és este mindig csináltam 30 db felülést ,10 db vekfőtámaszt

Zsuzsanna (27): Több mozgás!

Attila (40): betartottam a dietat

Marcsy (26): testmozgás, sok folyadék, teák, ill odafigyeltem, h mit eszek

Eri (19): napi 4-5x-i kevés evés, délben picit több, egyáltalán nem eszek már kenyeret ha igen csak nagyon néha, hetente 1x-2x 1-1 szeletet. Heti 3-4 napi 20-50 perces edzés. Ebben Palkó Noémi videói segítettek hogy összerakjak egy saját edzéstervet. :) áprilisban még 72 kg voltam mára már 62 vagyok. :) A célom még -4 vagy 6 kg. az ideális 58 kg lenne a 158 cm magasságomhoz, de kis pocim még még akkor is lenne meg combom is. :D Szóval folytatom. :) Tízórai és Uzsona esetleg a vacsi is, gyümölcs vagy zöldség vagy ha nagyon éhes vagyok, 1 szelet bundáskenyér. :) Tartom a súlyom, s szerencsére mindig lentebb lentebb mennek a kilók. :) és nem szabad elfelejtkezni a napi 2 liter folyadékról sem. :) Mindenkinek kitartást, erőt is sikert kívánok a fogyáshoz! :)

Évi (49): Szerelmi bánat.

Ildikó (42): sok torna,sok folyadék

Judit (49): Teljes életmód váltás. Mindenképpen a több mozgás és több zöldség, gyümölcs fogyasztása. Legalább 2 l. folyadék naponta.

Kati (60): Sok folyadék, és a jó idő, ami kicsábít a természetbe. Így a testedzés is könnyebb. Nem egyedül kezdtem neki a fogyókúrának és az életmódváltásnak.

Gyuszi (25): napi rendszeres edzes

Zoltán (50): Nem fogyasztok kenyeret, tésztát, burgonyát, csokoládét, cukrot.

Katalin (54): gyakori étkezés kis adagok és szénhidrátmentes

Eszter (27): rendszeres (napi) futás: kb. 5-6 km és diétás átrend

Veronika (60): Sok saláta, szinte mindenhez (sárgarépa uborka, paradicsom, vitaminpaprika stb..), gyümölcs napközben. Norbi duci tornája reggel este, ezt soha nem hagytam ki volt olyan napom amikor este 22 órakor kezdtem.

Katalin (50): Figyelek a szénhidrátok bevitelére.

Tatjana (31): Este hat óra után nem ettem semmit csak gyümölcsöt ha nagyon megéheztem . Plusz heti 3-4 alkalom torna

Laci (38): Naponta legalább ötszöri étkezés. Kisebb adagok fogyasztása egy-egy étkezés alkalmával, este már minimális szénhidrát bevitellel.

Klára (62): Megtanultam,hogy mit mivel egyek,és egy nap 5x és keveset.A vizből is keztem 3 litert meginni

Zsuzsanna (50): több mozgás

Lizzy (52): saját magam motiválása

Gabriella (45): Sok-sok folyadék fogyasztása

Juraj (30): Az hogy akkora volt már a hasam hogy nem tudtam bekötni a cipőfűzőmet.

Mónika (46): éhezés nélküli fogyás

Bettina (16): kalóriabevitel lecsökkentése, torna

Judit (61): Az etkezessel kapcso;atos tanacsok.Hanyszor enni,menyit,mit..Foleg tobb folyadekot fogyasztok

Kata (25): növelt fehérje bevitel+edzés

Nikolett (29): rendszeres testmozgás, édességek elhagyása

Györgyi (35): sokkal több, folyadék (házi limonádé): víz+zöld tea+citromfű, menta+citrom+gyömbér

Mária (31): 15 évesen sikerült lefogynom 90 kilóról 65-re. Kevesebbet ettem, nem vacsoráztam, csak almát és sokat sétáltam, néha futottam. Később 25 évesen elkezdtem a 90 napos fogyókúrát, mert felszedtem 10 kilót. Azzal sikerült 12 kilótól megszabadulnom. Azóta tartom a 60-63 kilót, pedig közben született két kisfiam. Sajnos nem tudom rászánni magam a sokszor keveset elvre, legtöbbször délelőtt gyümölcsöt eszem, délután pedig egy adag főtt ételt. Így elég vékony tudok maradni, mert magas vagyok, de sportolnom nagyon kellene, csak két pici gyerek mellett elég nehéz megoldanom.

Péter (21): A diéta, vitaminok és több mozgás! 2 hét alatt 2 és fél kiló, csak pocakból...

Márti (29): Minimális mennyiségű szénhidrátot ettem, mást pedig naponta 5-ször;és hetente 3 alkalommal súlyzós edzést, valamint fegyencedzést végeztem.

Csilla (52): A szétválasztó diéta.

Renáta (20): Nehezen tudom rávenni magam az edzésre, szóval az étkezésemre próbálok figyelni kisebb-nagyobb sikerrel.

Erika (35): kitartás és elszántság és az a tudat,hogy másoknak is sikerult eröt ad. 9 kilo minusz két honap alatt.

Enikő (38): Megszorítani a kalóriabevitelt többet mozogni.

Gyöngyi (53): mozgás

Anita (33): Mozgás+diéta

Imola (28): Dieta es lugosito italok:zoldtea citromos viz

Tímea (36): Sport

Janos (32): mindent eszek ugyan ugy csak pekarut,cukrot,tesztat nem eszek.

Jázmi (41): Fehér liszt es cukor száműzésw az étrendemből

Sándor (53): az akaraterő, a diéta, a mozgás együttes alkalmazása

Rozsi (52): sok zöldség és gyümőcs és almaecet

Eva (28): torna

Erika (37): Édesség csökkentése, kiváltása cukormentes saját készítésű lekvárral, rendszeres, kemény edzés.

Fanny (22): A csokoládé, édességek minimalizálása, kenyérből rozs és teljes kiőrlésű fogyasztása, az is ritkán, krumpli elkerülése, 3-4 liter víz naponta, heti pár alkalom mozgás, és az, hogy ELHITTEM, hogy sikerül

Zsani (21): Teljesen kizártam a csokoládét az életemből és a cukros üdítőket, a teát is édesítővel iszom (ha iszom), és naponta elfogyasztok kb. 3 liter vizet.

Katalin (53): Jártam akupunktúrás kezeléseken és ez sokat segített, mert jobban be tudtam tartani az ötszöri étkezést, azonkívül a tornázást is.

Ágota (65): kevesebbet ettem és többször, többet mozogtam

Ilona (54): A táplálkozás terén: fogyasztottam csicsókát, citromot, zabkorpát,búza csirát, tört lenmagot. ezek a táplálékok sokat segítettek, és elég sokáig lehetett tartani a szintet. Igaz mindig kel törődni a táplálkozással.

András (33): A diéta szigorú betartása ,ami a legfontosabb és egyben a legnehezebb.Sok-sok mozgás.

Ildikó (52): A szerelem, ami miatt nem tudtam enni, s segített az endorfin. Emellett sokat ittam, öt után nem ettem. Csökkentettem az adagok méretét. Bár ez a semminél persze nem lehetséges. Ezt ne kövessétek, mert amit egy kicsivel többet ettem, rögtön be akarta építeni a szervezetem azt a keveset is! Különben nálam a diéták, bármelyik fél eredménnyel zárul! Mindig fele annyit fogyok, mint sorstársaim.

Joe (47): Napi egy óra rendszeres mozgás (gyilkos evezőpad :-)) Táblázatban vezetett kalória, fehérje, zsír és szénhidrát mennyiség kordábantartása.

Pali (37): étrend átalakítása: mást, és kicsit kevesebbet.

Edina (26): igazából én azt,hogy mindig figyeljem mit és mennyit meg mikor 3 gyerek mellett nem megy,de én 1 hét alatt 6 kg fogytam.mégpedig úgy hogy azt vontam meg amit imádok(kenyér) és azt ettem amit kevésbé szeretek.Szóval reggel délbe és este megette 1 natúr joghurtot 1 répát nyersen lereszelve, 1 almát meg puculva lereszelve 1 virslit beleszeletelve ezt összekevertem ill 1,5 l zöld tea

Zsuzsanna (46): kevesebb kalória, kevesebb szénhidrát,mit mivel eszek;húst zöldséggel,tésztát zölséggel,

Erzsébet (59): Turbó diéta, de aztán visszajött, amit lefogytam rövid idő után.

Andrea (20): helyes táplálkozás és a rendszeres sport

Azisvan (43): szénhidrátok teljes mellőzése

Erika (25): a nasiról való lemondás, sokkal több zöldség

Sibeli (18): még nem probáltam

Inez (20): Kenyér és cukor mentes élet

Gyuszi (39): 5 óra után nem étkeztem, evés előtt elfogyasztottam egy pohár vizet

Ferenc (70): 1000kcal, cukormentes italok,fehérhúsok, kefír

Csilla (27): ehezes

Zsuzsa (32): Mozgás és a szénhidrát bevitelének csökkentése.

Zsuzsa (33): 90 napos diéta

Melinda (26): elkezdtem konditerembe járni

Eszter (37): A szétválasztó dieta!

Marina (53): Jobban figyeltem az étkezéseimre.. mit..mikor..és mennyit egyek..Sokkal több folyadékot fogyasztok azóta..

Péter (31): Kevesebb étel meg a jó tanácsok.

Anna (50): Nagyon odafigyelek mit eszek! Eddig nem tartottam a napi töbszöri étkezést.Egyszer esetleg kétszer ettem! Most naponta töbször, gyümölcsöt zöldséget! Kenyeret egyáltalán!!

Anna (49): kevesebbet eszem és drasztikusan nem esze kenyeret, sütit és csokit

Szabina (19): Sok mozgás, egészséges étkezés és életmód. Odafigyelni a helyes táplálkozásra.

Ibolya (27): Sok munkka keves kaja

Emo (38): egészséges étrend, odafigyelés és sport

Bea (28): Étkezésre odafigyelni és mozogni heti 3 alkalommal

Teréz (63): rendszeres evés

Kati (57): Sikertörténetem az,hogy 3 kg lekopott rólam 3 hét alatt.Megrendeltem az ideális csomagot az étrend kiegészítőkből.Nagyon gyorsan és korrekten leszállították.Február 22-én kezdtem életmód váltásba,,Február 25. óta szedem az étrend kiegészítőket.Jegyzem a kalóriákat kevesebbet eszem,igyekszem 1000 kcal alatt maradni/nap.Végül is elindult bennem egy folyamat a változtatásra.Már csak többet kellene mozognom. :-)

Ági (29): rengeteg sport, az édességek fogyasztását csökkentettem, az alkohol fogyaszasztást szinte teljesen abbahagytam

Kinga (46): MÉG TÖBB MOZGÁS, GYAKORI KIS SZÉNHIDRÁTTARTALMÚ ÉTKEZÉSEK, HÚS MINIMALIZÁLÁSA.

Julianna (33): Több, tehát sok folyadék, ami elvette a TÖBBLET étvágyamat.

Réka (20): Sok folyadek, keves szenhidratbevitel

Zsófia (27): kevesebb szénhidrát

Kati (45): Naponta 4-5 alkalommal enni, fele adagot...sok zöldséggel, salátával . króm tabletta - biorost. Sütit is eszem, inkább gyümölcsöst. sok vizet iszom

István (59): Alapban szerintem elsődlegesen agyban dől el. Tényleg akarom-e, elhiszem, látom előre az eredményeket és aért hajlandóvagyok a szükséges (választott) módszer alakalmazására.

Gabor (37): Rendszeres sport es a rendszeres, viszont egyszerre keves etel.

Eszter (53): Visszafogott, napi 5 szöri étkezés, és a mindennapi mozgás.

Monika (22): Sprot! Mersekkel eves, 6utan nem ettem egyaltalan kenyeret! Edesseg kihagyasa illetve minimalisra csokkentese!

Erika (28): napi 5 étkezés, nem lehet túlenni magam, sok folyadék

Eszti (18): Teljes életmódváltás. Az életemet teljesen megváltoztattam, a mozgás a mindennapjaimhoz tartozik már.

Tímea (24): Rengeteg edzés, alacsony kalória bevitel.

Edit (52): 5-évvel ezelőtt, 3-hónap alatt fogytam 12-kg, de alig ettem, és tornáztam minden este,

Ildikó (36): nem tudok 1 dolgot kiemelni: édesgyökér, L-Karnitin, kevesebb szénhidrát, sok zöldség, kevés vacsora, testkezelések, sok folyadék

Éva (42): A megrendelt fogyasztó tabletták megérkeztek kb. 10 napja szedem! Még nincs mit írni róla!

Csilla (18): több folyadékot ittam ,és mellé mozogtam is! illetve mozgok.. emellett mértékkel eszem,és próbálok egészségesebben táplálkozni ,igaz ez több kevesebb sikerrel megy hiszen nehéz a rossz szokásoktól egy könnyen megszabadulni..

Szandrus (24): Aerobik, odacigyelés a napi kalóriabevitelre és tápanyageloszlásra

Tünde (20): Sport, étrend változtatás.

Szilvia (31): A FOGYASZTÓKRÉMEK BEVÁLTAK

Vivien (18): Sokkal több vizet ittam.

Réka (20): Nem eszem annyi hízlaló ételt, és több egészséges étel szerepel az étrendemben.

Emoke (38): a mozgas

Csilla (34): folyamatos szigorú mozgás, nálam leginkább a zumba mint mozgásforma vált be

György (49): A testkontroll, Harvey és Marilyn Diamond sikerkönyvéből megértett és megvalósított szisztéma, ami a helyes gyümölcsfogyasztásról, valamint a fehérje-, és szénhidrátok elkülönítve való fogyasztásáról szól. (nagyon-nagyon leegyszerűsítve) 22 évvel ezelőtt sikerült tartósan 33 kg fogyást elérni, ami inkább drasztikus életmódváltás volt. Ebben az időszakban, a következő élelmiszerek és italok törlésre kerültek a táplálkozásból: alkohol, kávé, cukros üdítők, fehér lisztkészítmények, rétesek, bukták, palacsinták, kristálycukor, disznóhús, egyéb zsíros húsok, erős fűszerek (pl:bors) só teljes visszafogása, csokoládék, sütemények stb. Helyettük csirke, hal, teljes kiőrlésű kenyérfélék, olívaolaj fogyasztása, gyümölcsök, zöldségek,(nyersen, párolva) szinte 'orvérzésig'. Fontosnak tartom, az este hat óra utáni étkezés mellőzését. Az életmódváltáshoz nagyban hozzájárult a sport (súlyzós edzés, úszás, szauna, futás, előfordult mezítlábas futás hóban, hetente. Ebben az időszakban 80 ezer szál cig

Kati (65): Próbáltam be tartani a napi 5 étkezést de nem túl lépni az 1000-1200 kalóriát minimum 2 liter folyadék és torna . Három hét alatt 4 kg tól sikerült meg szabadulnom .

Magdi (57): Korábban eszem reggel,kevesebb cukrot fogyasztok.minden nap picivel többet mozgok,

József (62): Sok folyadékot ittam ezerrel, és sokkal jobban odafigyeltem az étkezésemre,édességeket kevesebbet fogyasztottam.

Szilvia (24): Mindig a felit ettem mint szoktam.

Erzsi (38): Csak és kizárólag du.5-kor étkezem utoljára iszom az almaecet napi három négy alkalommal.

Szandi (21): Minden este futni jártam, próbáltam kevesebbet enni és a kenyérféléket mellőzni.

Ferko (40): Sok mozgás,koplalás

Kati (57): Februárban határoztam el, hogy fogyni AKAROK.Az igazság az , hogy füllentettem a doktornőmnek,amikor rákérdezett a súlyomra.103 kg voltam amikor utoljára voltam nála,és mondtam hogy amióta nem találkoztunk kicsit híztam sajnos(105 kg vallottam be)csak suttogva írom,hogy 115 voltam.Tehát meg volt a nyomás hogy ha fene fenét eszik is le kell fogynom!Azért írtam nagy betűvel,mert nem szeretnék,hanem AKAROK,TEHÁT MEG IS TESZEM!Úgy gondolom mindenkinél első fontos lépés az elhatározás valami véghez viteléhez.A lényeg, hogy négy hónap alatt megszabadultam 12 kg-tól.A fogyásinfó oldala adata meg a löketet ,rendeltem étrend kiegészítőket, számoltam a kalóriákat.Ez a szokásom is megmaradt ,kevesebbet eszem jelenleg is.Többet iszom.Jelenleg járok úszni és vízi tornára.Érlelődik bennem a gondolat, hogy az úszást beépítem az élet vitelembe,mivel szemlátomást alakul a formám minden nap.

Ádám (20): Kalóriaszámlálás a neten, sportolás nálam biciklizés és hiit futás, motivációt nyujtott a pulzusmérős kalóriaszámlálós órám.

Zsolt (50): A tanácsadás.

Ági (38): Fehér liszt cukor elhagyása rendszeres mozgás

Emese (20): Betartottam a tanácsokat, a piramis alapján próbáltam étkezni és elkezdtem tornázni is.

Zsófi (26): Rengeteg víz...amint megeheztem ittam,es ittam..delelott ettem,delutan csak gyumolcs es viz!!

Dee (31): Sok folyadék (főleg víz), egészségesebb táplálkozás. Több mozgás, és az édességek, nasik radikális csökkentése.

Szilvia (23): Szénhidrát diéta (150g)

Ágnes (55): az adagokat csökkentettem

Niki (28): Glutén mentes étrend leginkább

Enci (24): mozgás, 6 óra után nem eszem

Borbála (21): sokat mozogtam, tornáztam és több vizet ittam, valamint jobban odafigyeltem arra, hogy mit eszem és mennyit

Zsolt (42): este 5-kor egy gyenge kave edesitovel,ra fel orara egy muzli szelet majd ra egy orara 40 perc othoni trening.Lefekves elott,1.5-2-oraval nagy pohar hideg tej.Ez nekem tokeletesen bejott.

Marika (47): tob mozgas csak keves az idom ra

Anita (23): A rendszeres sport és a 90 napos diéta bevezetése az életembe.

Emil (32): 6 hét alatt most 6 kiló ment le rólam. 112 kilóról indultam.

Mónika (44): Odafigyelek, hogy mit, mikor, mivelés mennyit eszem, valamint sokkal több erősítő edzést végzek. Rájöttem, hogy nem is feltétlenül fogyni akarok, hanem átalakulni. Megértettem, hogy az izom több kalóriát éget, ezért kevesebb kardiós edzést csinálok és több erősítőt. Persze edzetlenségem és a korom miatt csak saját testsúllyal.Hosszútávon kezdtem el gondolkozni, tudom, hogy ez egy hosszú folyamat lesz. A fogyás szót már nem is használom, szép lassan az életmódomat AKAROM!!! megváltoztatni.

Ildi (53): Tudatosabban étkeztem és látványosra sikerült a zabpehely és leves váltogatása.

Erzsébet (54): Rengeteget, napi haromliter vizet is meg iszok!

Melinda (19): sok mozgás és a citromos víz

Erika (34): Tőb időt forditottam sportra, jobban odafigyeltem az étkezésre.

Aranka (56): az édesség mennyiségének csökkentése

Renáta (31): Bevezettem a napi 5-i étkezést és figyeltem a bőséges folyadék fogyasztásra.1.5 hét alatt 3 kiló ment le :)

Zoltán (41): Egy időben elhagytam az étrendemből minden pékárút.

Tünde (18): Citromos víz, fahéj, túró, zöld tea

Aniko (65): zsirmentes etkezes, sok parolt zoldseg, korlatlan mennyisegben

István (46): A sok futás és a ninja

Csilla (42): Kevesebb kenyér félét ettem és kerültem a fehér lisztet, fehér rizst, és a cukrot. De még a mesterséges édesítőket is.

Lívia (26): anyag csere gyorsítás rostbevitellel ( napi búzakorpa bevitel ), minden másnap 40perc intenzív mozgás ( szobabicikli), fehércukor megvonás, édesítővel helyettesítés.

Beáta (41): Az infóitok!

Anita (26): Kevesebb szénhidrát, sok mozgás, sok víz fogyasztás, üdítők kerülése.

Terez (41): a teak

Károly (60): Kisebb mennyiség, rostosabb ételek, zöldségek, gyümölcsök Kevesebb pékáru.

Zsuzsi (47): Életmód-váltás és rengeteg sport

Kati (63): szenhidratokat kihagyni az etkezesbol, bazis-sav aranyt betartani, sokat inni, 19 ora utan nem enni, napi egy orat mozogni

Petra (19): kevesebb és egészségesebb étkezés.

KlÁra (53): NEM IGAZÁN TUDOM, NAGYON NEHEZEN HALAD.

Tris (22): Sport, kalória számlálás. Életmód váltás!!

Györgyi (58): Level diéta

Erika (53): Szénhidrát diéta

Katalin (62): 20 éve az Adipex Retard tabletta(szuper volt, 1 hónap alatt 7 kg-ot fogytam és nem jött vissza 2 évig). Sajnos ezt betiltották. Mostanában egy kéthetes, szétválasztó diéta az egyetlen, ami hatásos, de 3-4 kg-nál többet ezzel se tudok leadni csak akkor, ha a diétát több héten keresztül folytatom. 2 hét nem elég. Semmi más nem használ. Az a meglátásom, hogy a fogyitabletták egyszerűen placebók, csak a pénzemet viszik el.

Erika (28): Reggel felkelés után kb 30 perc elteltével már ettem és többet mozogtam.

Zsuzsa (39): még semmi

Kati (53): hodi54 kapszuát szedtem 2honapig. kb5kg fogytam nem éreztem az állandó kinzó éséfet! Utána át tértem calotin L500ra plussz zsirégető thermo. 82kg val kezdtem a fogyo kurát most 66vagyok 4hó alatt.Közben ithon tornászok heti 3szor 20perc.Cukor liszt tabu számomra! Napközben rendesen eszem ebéd után viszont már csak fehérjét fogyasztok!!! Ez lényeg.

Ági (29): Sport, kevesebb nasi (édesség)

Péter (39): A mértéktelen evés elhagyása

Magdi (56): Én a 90napos diétát választottam ez már egyszer bevált nekem.Még hozzá vettem napi 20perc szobabicajozást .

Attila (55): Kevesebb élelem bevitel.

Anita (30): kevest ettem

István (54): almaecet,kenyér,sütemény elhagyása,több mozgás

Zoltan (27): Kaloriaszamlalas

István (48): Tanácsaitok,hogy mit ehetek mivel

Ildiko (40): 3hét alat sikerült 1.50 kg fogynom bio alma ecetes kúrát csinálok 1 dcl vizhez 1 evőkanál ecet és kevesebb kenyeret eszek, nagyon őrvendek

László (47): Minden nap hasizom gyakorlatok.Heti 4 súlyzós edzés.Alkohol fogyasztás 90 százalékkal csökkentése.Kerékpározás.

Erika (52): Kevesebb szénhidrátot ettem és többet mozogtam. És az étkezések adagjait is csökkentettem.

Erika (42): nincs éhezés, de kevesebb étel

Enikő (19): rubint rékás edzés

Betti (32): Bevezettem esti tornázást,és még több gyümölcs.Amihez csak tudom nélkülözöm a kenyeret.

Ari (39): heti 6 edzés, cukor és liszt elhagyása

Andi (46): Szigorú szénhidrát és kalória kontroll diéta, napi 5x-i evés, napi 4-5 l folyadék

Anna (51): amikor tényleg nagyon keveset ettem,és teljes mértékbe odafigyeltem,hogy mit eszek meg.De az tényleg nagyon kevés kaja volt.

Anikó (26): A kapott információkat felhasználva változtattam az életmódomon! Kiszámoltam mennyi kalóriát ettem eddig (több mint 2000 kcal volt), ebből levontam az oldalon ajánlott 700 kcal-t. Így ma már csak napi 1500 kcal-ra szorítkozom, és egyáltalán nem okoz megerőltetést. Igyekszem naponta 5x enni. Két étkezés közt egyáltalán nem vagyok éhes. Tornázni kezdtem, ahogy Önök javasolták, ehhez vásároltam 2 eszközt is, hogy otthon végezhessem mindezt, ugyanis borzasztóan fázós típus vagyok. A legnagyobb probléma a haskörfogatommal volt, ez szinte depresszióssá tett. 106 cm-es haskörfogattal, a kapott javaslat után kezdtem el a fogyit, mára 98 cm-nél állok. A 4.-5. emelet megmászása sem jelent már gondot! :) Kevesebb cigit szívok! Alapvetően megváltozott az életem, és ezért nagyon hálás vagyok az oldal szerkesztőinek! :)

Bandi (36): Kb. 6-7 éve csinálom a 'Bandi-féle' fogyást! Sjanos szeptembertől történik mindig egy vágás az életemben, amit nem tudok megmagyarázni és elkezdek zabálni, édességet tömni..stb. és persze lazsálni. Fel is hízom 95-98 kilóra. Aztán január elejétől nekiállok leadni! Csupán annyival, hogy kihagyom az édességet, az esti zabálást, amellyel egy ember napi kalóriaszükségletét bevittem és mozgok (szobabicikli, több gyaloglás autózás helyett) minden évben sikerül 80 kilóra lemennem. Erre büszke is vagyok! Viszont tudom, hogy ez az állandó súlyingadozás megterheli a szervezetem! De ha valakit érdekel a 'technikám', szívesen leírom bővebben, mert 15-18 kiló minusz 3-4 hónap alatt drasztikus megerőltetés, kínzás nélkül nem semmi!

Aniko (63): Elkezdtem a disociat-etrendet,ittam 2 liter vizet naponta,setaltam 20-30 percet

Istvan (42): Az étkezés és az edzés

Veronika (30): Mozgás és diéta

Lollo (58): citromlé és CH szegény étrend

Kata (34): Itt a tavasz, ki lehet menni futni a szabadba a jó levegőre, a kerti munka.

Anna (62): többszöri étkezés és a cukor elhagyása

Bandi (39): akaraterő, nem enni, amikor ennék

Mónika (19): Minden napos, nem túl megerőltető testmozgás, megváltozott étrend.

Erzsébet (43): Szénhidrát elhagyása

Orsi (34): Sport, intenziv es rendszeres mozgas

M?ria (55): ?tszerveztem az evési szok?saimat, jobban odafigyelek, miböl mennyit és mikor eszem, persze még van min javitanom

Annamária (35): szénhidrátszegény diéta

Zsófi (25): kevesebb és napi többszöri táplálkozás, napi 2-3 l folyadék, cukor-liszt-tészta elhagyása

Anikó (38): Az ételek glükémiás indexe alapján terveztem meg az étrendem, igyekszem emellett a napi szénhidrát bevitelt 160g körül tartani, 5 étkezésre bontva. Kétnaponta 'sportolok', ami - kisbabával vagyok itthon - másfél-két órás babakocsis sétát jelent. És hegyen lakunk :D. Naplózom, hogy mit eszem és hogy mennyit iszom, így könnyű mind az ételekre, mind a napi 2,5 liter víz bevitelére figyelni.

Martina (32): reggelire 2 puffasztott rizsszeletet ettem felvágottal, ebédre a szokásos ebédet, és utána már nem ettem semmit. mellette napi 30-45 percet sétáltam futópadon. ennek eredménye 8 kg mínusz 2 hónap alatt. most nem tudom miért megállt a fogyásom.szerintetek miért?

Bea (38): Elhagytam a fehérlisztet, cukrot, édesítőket, tartósítószereket. Sport.

SÁri (46): kevesebb mennyiség az egyszeri evésnél

Nóri (24): Ahogy tanácsoltátok, elhagytam a fehér kenyeret, illetve 6 után nem eszem. Csökkentettem a az étel mennyiségét és minden nap szobabiciklizek és ugrókötelezek. 2 hét alatt 3 kiló ment le.

Clau (24): Február 12.-én jött az elhatározás, hogy igen is most változtatni fogok az életvitelemen. Két kislány anyukájaként nem sok időm van magamra, hiszen szinte minden percemet elfoglalják. A fogyásom titka: reggel meleg citromos vízzel kezdek, napközben megiszok 2-3 l sima csapvizet+ 2-3 pohár zöldteát, az étkezéseim számát megnöveltem viszont a mennyiséget a felére csökkentettem, hamar hozzá lehet szokni. :) A cukrot próbálom édesítővel kiküszöbölni a fehérkenyeret pedig minimalizálni( sosem tudnám teljesen elhagyni :) ) Ha van időm a nap folyamán tornázni az max 30-40 perc a gyerekek alvásidejében. Az eredményem 2,5 hónap alatt 7,5 kg a centik csak úgy olvadnak úgy, hogy nem éhezek. A siker pedig még jobban ösztönöz! Minden féle fogyókúrát kipróbáltam már, de ez amit saját magamnak raktam össze ez mindennél jobb és még koplalnom sem kell. Jól érzem magam és folytatom a kilók olvasztását kényelmesen. Még kb. 5-7 kilótól akarok megszabadulni. Ha ez is sikerül megosztom veletek. :)

Zsuzska (36): komolyan vettem az általatok leírt programot amit a részemre kuldtetek :-)

Viki (20): Végre rászántam magam a helyes étkezés részére is :)

Borbála (58): csak halat és csirmellet ettem és párolt zöldséget és ha lehet tornézom szobakerékpározom. De csak kimérten mert térd protézisre várok.

László (63): Kis adagok többször.sok mozgás. Cukorés szénhidrát csökkentés.

Tamara (30): Sokszor kis mennyiséget ettem, sok folyadékkal, a sovány tejtermékeket választom inkább az eddigiek helyett.

Zoltán (35): Nekem másfél hónap alatt sikerült lefogynom 12 kilót már, ami szép siker számomra. Betartottam, betartom továbra is a diétával kapcsolatos infokat, és az eredmény nem marad el szerencsére.

Lara (26): Egeszsegesebb etelek,szukseges napi folyadek bevitel,napi 20-30 perc torna.

Csaba (47): mozgás+diéta

Bernadett (34): 18 óra után semmit nem eszek, és sokat mozgok.

Zsuzsi (28): Norbi Update, és minden nap torna

Éva (60): A szénhidrát és a zsír csökkentése,ugyanakkor a nagymennyiségű kényszerevés visszaszorítása,amely igen nagy önfegyelmet igényel.

Paksi melinda (35): diéta és sport

Ács szabó Ágnes (32): Terhességi alatt kemény dieta szénhidrát

Berni (33): konkrét menü és mozgásterv, sok folyadék

Zsófi (21): sok mozgás,kevés szénhidrát

Eszter (24): Teljesen kihagyom a kenyeret és péktermékeket, valamint a hozzáadott cukrokat az étkezésemből.

Marta (43): 90 napos dietanak fogtam, 12 nap telt el, meg csak 1.4 kg-t fogytam...remelem ez lesz a sikeres akcio, ami fogyashoz vezet :)

Rebeka (20): Candida diéta és mindennapi sport (futás, edzőterem vagy jóga)

Dóra (21): Napi 1200-1300 kaloria es meg plusz torna,futas,sulyzozas

Edit (56): Napi többszöri étkezés, persze kevesebbet ettem egy-egy alkalommal, illetve több folyadékot ittam.

Otília (25): Súlyfigyelő diéta. Naplóztam a napi kajákat, és persze pontoztam. Mellette rengeteget dolgoztam, így kevés idő jutott az evésre.

Klementina (38): kalóriaszámolás,és a folyadékfogyasztás fontossága

István (58): Sajnos a drasztikusság,nagyon kevés kalória,számomra lényeges volt a látványosság, ami ösztökélt,hogy ne hadjam abba.egy hónap alatt 10kg második hónap hat kg ment le.

Laci (47): egy fogyókúrás diéta és , hogy utána tudtam tartani a súlyomat (tojásdiéta)

Ági (51): Átértékeltem a folyadék bevitelemet, és az étkezések időpontját, megtanulta, lassan rágni, módszeresen enni

Tímea (46): nagyon kevés étel

Kovács edit (36): Kisebb adagok fogyasztása gyakrabban.

Lilla (36): Sok fehérfe hust ettem salátával-káposztával nagy akarat ero kell három nap kell hogy megszokja a szervezet hogy kevesebbett eszel utánna már nem kíván annyi energiát táplálékot és gyogyteák zold tea stb.

Vinczeller (30): fogyokura

Detti (29): Több víz, minosegi szénhidrát bevitel(rizs), kiiktattam a cukrokat, több fehérje, zöldség bevitel

Barbara (22): figyeltem a kalória bevitelt, friss zöldség és gyümölcs levek fogyasztása, sok folyadék evitel

Szilvia (42): Az étkezésre próbáltam odafigyelni, nem nagy sikerrel.

Mária (64): mozgás, torna. Kilók még nem változtak, de cm-rek csökkentek. Egy hét alatt 3 centi csökkenés a csípőn, s 4 centi csökkenés a derékon.

Csilla (34): étrendváltás, mozgás

Anikó (50): az idegesség

Marianna (28): kitartás

Ági (31): Életmód váltás

Patricia (12): Kevesebbet ettem és tobbet sportoltam

Ilona (51): minden reggel iszom étkezés előtt egy pohár almaecetes italt amit mézzel és citromlével kiegészítek délben rendesen étkezem délután gyümölcs és sok sok folyadék természetesen a zöld tea nem hiányozhat este is csak könnyű vacsora az édességet nagyrészben ki iktattam csak néha eszem

Tünde (46): Rendszeresített mozgás, 30 percet futok 3-4-szer egy héten, mellőzöm a szénhidrátokat, sok zöldséget eszem, sokat iszom

Melinda (33): Több folyadék fogyasztás (szénsavments ásványvíz) és több mozgás, több jó minőségű és tipusú zsír fogyasztása (kókuszszír, lenmag olaj)

Marianna (41): most jelenleg nem eszek húst és hústermékeket tartalmazó ételeket, de azért nem fogytam olyan sokat.

Edina (26): Több folyadék és mozgás!

Győző (40): a 90 napos fogyokura

Renátó (20): Hát abonet és párolt zöldséget eszek már egy jó ideje +néhe egy két rántott dolgot pl rántott sajt 1-2db rántott padlizsán.

Orsi (41): Cukor és szénhidrát megvonás

Ágnes (45): Szigorú diéta+ mozgás

Valéria (43): A lisztes cukros dolgok elhagyása,

Zoli (36): Szénhidrát étel minimálisra csökkentése, sok zöldség, kiegyensúlyozottabb táplálkozás több testmozgás. mind az oldalon megtalálható számomra szinpatikus elemek összeválogatásával.

Dóra (26): Vacsora kihagyása, kevesebb kenyér fogyasztása!

Angéla (40): Az elszántság a mozgás területén.

Ildiko (43): Bocsi Viki testreszabott tanacsadasaval

Anna (30): elkeztem kromot szedni megszüntek az éhség rohamaim, és rendszeresen járok futni 2 hete

Mária (38): nem ettem semmi szénhidrátott -15kg,

Juraj (58): a minusz háron kilo

Norbert (38): a szénhidrát megvonása ill L-karnitin zsírégető szedése, Fogyókúra tippek - Diéták - Zsírégetők - Egészséges életmód

Ágnes katalin (60): Az hogy fiatalabb voltam, és tudtam mozogni.

Edina (38): -25 kg fogyás 6 éve. elhagytam a fehér lisztes és cukros dolgokat naponta tornáztam, zöld tea, csak reggeli és ebéd, és rengeteg folyadék.

Szabolcs (30): nem vacsoraztam csak 1 gyumolcsot

Andrea (46): Beteg voltam. Nem bírtam enni. Sok citromos vizet iszok. Délig gyümölcsöt. Most kertészetben dolgozok.

Ilona (48): Kevesebbet ettem, és igyekeztem többet mozogni.

Zsuzsanna (32): Mozgás diéta

Pamela (21): Sport, rágógumi

Kati (48): többször keveset, éh gyomorra langyos citromos víz, nap folyamán is ezt ittam, délelőtt főleg gyümölcs, c vitamin 1000 mg, napi séta

Zsuzsi (38): elkezdtem lúgosítani, és az esti vacsikat korábbra tenni, kevesebbet enni, többet inni...

Szabolcs (39): Kalóriaszámolás, testmozgás növelése, fehérjemennyiség növelése, makronutritensek megfelelő aránya a táplálkozásban.

Renáta (20): Sokkal több folyadékot ittam és próbáltam mindennap mozogni egy kicsit. Természetesen az étkezésemre is odafigyeltem,csökkentettem a finomított szénhidrát és a cukor bevitelt.

Krisztina (46): up date torna felülés l carnitinnel kapszula (slim lady)

Imre (23): étrend váltás

Ilona (42): prutein dieta

Zoltán (40): Étkezés ,sport

Vali (60): Kalória számítás és csökkentés. Több mozgás

Gyöngyi (45): rendszeres sport ( otthoni torna, és futás ), étkezési szokásaim változtatása( cukros és lisztes étel elhagyása)

Moncsi (44): ...nem ettem édességet, a fogyókúra elején fokozatosan leszoktattam magam a kenyérről, nem ettem se zsemlét, kiflit....a töltött káposztát is kenyér nélkül ettem már. :)

Marti (26): Hogy betudtam tartani a rendszeres etkezest es ez igen sokat tett a fogyasban.

Hanna (23): Több mozgás

Szilvia (29): Citromos víz, 6 óra után nem ettem, sok zöldséget fogyasztottam

Barbi (19): A sport mindenképp, és az hogy néhány 'bűnözés' után elhesegettem a bűntudatomat és azt mondtam,nembaj holnap folytatom tovább

Teréz (56): kevés szénhidrát,kevés cukor,sok séta

Irén (58): Többszöri étkezés .több zöldség fogyasztása.

Brigitta (23): étvágytalanság

Móni (28): Életmódváltás

Tünde (37): Este már el tudtam hagyni az evést, illetve hetente 1-2 alkalommal tornázok is. Illetve nem várom meg a déli étkezést mire farkaséhes leszek, legtöbbször már 10 óra körül eszek.

Mária (51): kalóriaszegény diéta naponta torna

Kati (32): sport

Erzsébet (26): Többnyire a testmozgás. Kév év alatt fogytam le 22 kilót,az utóbbi időben megrekedtem 75-6 kilónál,az oldalon talált instrukciók további 3 és fél kiló eltüntetését eredményezték :)

Ágnes (46): kenyér és más pékáru elhagyása az abonettet kivéve

Hajnalka (31): Tartos dieta

Anna (62): a kevesebb evés, az édesség csökkentése

Kata (27): Még több torna,aerobik.

István (40): Norbi Update

Ildikó (40): Kevesebbet ettem, megvontam a süteményeket, kenyereket és nem vacsiztam.Meg persze besegített a kínai fogi tea!

Zsolt (39): Cukor es a hus bevitelenek minimalizalasa

Timi (39): A fogyás szerintem csak kombináltan és lassan kivitelezhető, így számomra a testmozgás, zöld tea fogyasztás és az étrendem módosítása együttesen vezetett már korábban is eredményre, most is ezzel próbálkozom.

Krisztina (24): Kicsivel többet mozgok, és átalakítottam az étrendemet!

Filip katalina (34): Kevesebb csoki,es több mozgas

Imi (40): 6 után nincs evés!!!

Katalin (62): Erősen lecsökkentettem a szénhidrát bevitelt és beiktattam napi fél óra könnyű tornát. Követtem a kapott tanácsokat, és bevált.

Mária (60): csökkent kalória bevitel

Laci (32): Étkezés rendszeresitése, sokszor keves de intenziv kardio mozgas,nagyon fontos napi bőduletes folyadekpotlas

Mirtill (20): Az edzés intenzitásának fokozása, A cukor és fehér liszt valamint a tej teljes mértékben történő kiiktatása az étrendből. Sokat segített a CLA szedése is.

Norbert (19): Szénhidrát csökkentés, fittnesz.

Alexandra (34): Szénhidrát kihagyása

Gyöngyi (53): Még nem

Nóra (21): futás

Bernadett (25): kesoi oraban nem ettem

Szuzyka (35): akupunktúra,diéta,torna

Krisztina (32): Este 6 utan nem ettem. Szenhidratot reggel. Sok zoldseg.

Timea leontina (18): REggel 2-héten keresztül 45-perc futás és 30 hasizom legelőször a második hétre ezt megnöveltem 5-tel.

Gábor (60): Nálam a mozgás (gyaloglás) indította be a zsírégetést.

Annamari (44): A kalóriák + folyadék bevitel figyelése + TORNA!!- már akár napi 20'is.

Brigitta (35): Szénhidrát bevitel nagyfokú csökkentése, Update1 kódos termékekkel és persze napi 30 perc mozgás!!!

Márti (55): Sok-sok gyümölcs és napi min. 1 liter folyadék bevitel:-)

Kati (36): Inkabb feherje mint szenhidrat es napi 10 15p mozgas.

Józsi (52): szénhidrátok, alkohol elhagyása

Júlia (52): keveseb etel, es mozgas

Erzsébet (57): kenyér,burgonya, tészta mellőzése, zöldség fogyasztás

Nikoletta (20): Feleztem az adagokat és nem nassolok

Mariann (47): Minden héten hétfőtől péntekig naponta 100 percet edzőteremben töltök, ahol zsírégető programmal biciklizek és a futópadon gyalogolok. A napi kalóriabevitel max 1300. Az elégett edzőtermi kalóra 700 és 1000 között van.

Mária (65): sajnos eddig semmi, mert pajzsmirigy alulmüködésem van és akárhogy fogyózok nem megy semmi

Ibolya (40): a ch csökkentés

Imre (25): Napi 500-700 ckal bevitele, szénhidrát kerülése, kenyér és pékárú teljes kiküszöbölése, napi 1 citrom leve vízzel hígitva

Erzsébet (52): Egyszerűen csak az 1500 kalóriát tartom. Mindent megeszek, csak ne lépjen túl a napi 1500 kalórián. Azonkívül próbálok minél többet inni. Sajnos ez nálam nem túl sok, de igyekszem. Most a napi kettő és fél, három liternél tartok, ami természetesen semmi más nem lehet, csak tiszta víz.

Krisztina (37): diéta,kerékpározás

Erika (60): Napi 4-5 szöri kevés étkezés, kenyér elhagyása és napi fél óra torna

Judit (44): Sajnos az amikor nem ettem.

Mária (46): betartom az étkezéshez adott tanácsokat

Ildikó (19): Áttértem a vegán étrendre, és az nekem nagyon sikeresnek bizonyul, mind egészségügyileg, mind ízvilágra is tökéletes. Nem érzem magam fáradékonynak, rengeteg friss zöldséget, gyümölcsöt fogyasztok, a táplálkozásomnak ezek teszik ki a 70%-át, egyáltalán nem érzem, hogy hiányom lenne bármiből is, és fogyok is, és éhezni sem éhezem.

Diána (17): A minden másnapi mozgás. Mivel kifárasztani nem akartam magam, de sokkal könnyebb elaludnom, ha fáradt vagyok testileg is teljesen. Ráadásul a kedvem is sokkal jobb ha mozgok.

Zoltán (57): Edz?s,hetente 3x1óra, ?trend váltás,17.00 ut?n már nem ettem a liszt,cukor,keny?r csökkent?se.

Julianna (35): Az első sikeres fogyássom a gyomor gyűrű műtét után volt, amit ki kellett vetetni, mert begyulladt. Ez nem volt egy sikeres fogyás, utána vissza híztam a leadott kilókat .

Rika (45): még nem tudom, lehet, hogy a kenyér elhagyása.

Gabriella (34): Teljes étrendv?ltoztat?s és életmódv?lt?s. /Edzés/.

Judit (52): Folyamatosan kontrollálom a bevitt kalóriákat, egészséges tápanyag bevitel mellett igyekszem minél többet mozogni.

Anita (33): zöld tea kúra

István (65): napi 1 ó -kerékpározás és diéta

Erzsébet (25): kalóriaszámlálás+testmozgás (én a zumbára esküszöm) :)

Melinda (29): csökkentet ch tartalmú fehérjedús étrend és rendszeres sport

Anna (22): mozgás

Mónika (21): egészséges étkezés, kevesebb étel + torna

Gizella (51): az étrenden változtatás és a mozgás

Ördög (29): Update1 termékek beiktatása az étrendembe, cukrozott-zsíros ételek kerülése,cukor helyett sztíviával való édesítés, magas cukortartalmú gyümölcsök kiiktatása, kenyérfogyasztás felére csökkentése, és csakis teljes kiőrlésű, sok-magvas fajták fogyasztása minimális mértékben, heti kétszeri testmozgás (futás alkalmanként 4-5 km távon, emelkedőkkel), mérték bevezetése az elfogyasztott adagok tekintetében.

Meli (36): Kevés szénhidrát, 18óra után csak gyümölcs saláta.

Sári (42): Sok zöldség, gyümölcs, napi 4x, a fehérkenyér teljes elhagyása, a sütemények, édességek tiltólistán, most a cukor is, s húsvét előtti 2 hétben kezdtem el az életmódváltást,húsvétkor 2 nap sütinap volt 3 szelet sütivel....s most még mérlegre nem álltam, de a ruháim már lógnak! :) Ez út a siker felé??? Majd meglátom.

LÁszlÓ (52): napi 1400 kcal.beállítás és több mozgás!

Klára (62): 1liter folyadék helyett 3 liter folyadékot iszok naponta. Most már rendszeresen tornázom és a torna is hozzájárult a fogyásomhoz.

Viktória (26): többszöri, kevesebb evés

Timi (22): 5 mins shaper ?s ?trend változtat?s

Julcsi (21): diéta és edzés (súlyzós és kardió)

Gabu (43): Csökkentettem az édességet,fehér lisztet,és hetente 4-szer 20 perces torna

László (21): kcal és szénhidrát megvonás

Szuzanna (32): Több folyadék bevitel kevés szénhidrát az is csak délelött

Ágnes (57): Napi kalória bevitel 600-1000 közé csökkentése, párhuzamos mozgás terápiával, most jelenleg szétválasztó diéta.

Ágnes (19): Főleg a mozgással kapcsolatos cikkek, hogy melyis mozgásforma hogyan alakítja a testem.

Évagabi (61): Nem eszek kenyeret, krumplit, rizst,tésztaféléket.Schaket iszok és a szervezet zsírtartalékát használja az emésztéshez.

Terézia (63): sok zöldség többszöri evés és szénhidrát csökkentés

Anita (24): kevesseb eves

Mis (45): kaloria bevitel csökkentese

Marcsi (26): diéta, rendszeres zsírégető+erősítő mozgás, sok folyadék

Gabi (27): Futás

Melinda (33): reggeli citromosvíz ivása

Zoltán (58): Az étel mennyiségi csökkentése,valamint a kenyér és a vöröshús elhagyása.

Maria (42): a csalada velem egyutt csinalta es segitettek betartani... Es oda figyeltek elottem nem ettek nasit..

Anita (33): Diéta mozgás

Gabi (44): Leginkább az hozott látványosabb fogyást, amikor teljesen leálltam a kenyér, zsömle és társai fogyasztásával és ha odafigyelek a folyadék fogyasztásomra.

Attila (57): 10 kg. De azért mert magasabb volt a cukrom és 200 gr, széndidrátor fogyasztok azóta

Zoltan (45): nem eszem zsirt

Szuzanna (23): lemondtam a szenhidratokrol.

Karesz (48): 4 nap alatt kb 1 - 1, 1 kg - ot leadtam. Végülis az almaecet módszert választottam, + ma már tudom, hogy nem szabad állandóan - görcsösen alig ennem sztán este pedig bepótolni mindezt.

Aranka (62): a szénhidrát csökkentése,édesség minimálisra csökkentése napi többszöri étkezés

Balázs (32): próbáltam napi ötször keveset enni és 18 óra után már csak vizet ittam két hétig napi 30 percet kocogtam a szabadba aztán a kocogást abbahagytam és kondizni kezdtem az bánt kicsit hogy a mérleg szerint fogytam 3 kilót de nem látszik

Szandra (23): Update táplálkozás

Ibolya (60): kenyér helyett puffasztott rizs és a napi 5x-i kevés evés,

Csaba (28): étrend+edzés

Mária (55): többet mozgok,nem eszem fehér lisztből készült ételt,cukrot

Marcsi (36): 1-szer-i étkezés.

Dika (21): koplalás

Jani (54): a kórházban töltött 40 nap!!-9kg !cukorbeteg vagyok !a jobb lábam ortopéd lett!! lábbal való sport kizárva! esetleg sakk és ulti!!amugy dolgozok de gépen ami a lábam nem nagyon terheli!!

Mária (61): Sok folyadék ,gyümölcs és zöldség fogyasztása

Nóra (23): kevés szénhidrát, édesség

Szilvia (30): probálok sok folyadékot inni ,reggel ennni és naponta többször

Kata (53): Mozgás, megtartóztatás, fegyelem.

Marcsi (52): A feher liszt es cukor, krumpli es rizs elhagyasa. Tobb zoldseg, tobb folyadek (gyogytea), este 6 utan semmi kaja! Rendszeres mozgas: heti 3-4x.

Laura (27): 18óra után nem ettem és edzésnek a táncot választottam amivel idáig 3kg adtam le! Bár szerencsére ez az első alkalom,hogy picit oda figyeltem eddig nem volt rá szükségem és remélem ezután sem lesz.Ennek a 3kg örülök és még 5kg szeretnék májusig leadni!!!

Andrea (34): Este hat utan nem ettem

Alica (45): Futás, burpee-edzés,(amiről itt hallottam először és nagyon jól bevált), több mozgás, racionális étkezés, nagyobb mennyiségű folyadékbevitel.

Rene (46): Muay Thai edzés

Niki (28): önkontrol, tudatosság és akarat

Dóra (23): Eltudtam hitetni magammal azt,hogy igenis képes vagyok lefogyni a saját erőmből is!

Ancsa (37): A mozgád

Betty (30): minden nap edzés és odafigyelés az étkezésre. Szerintem ez a legfontosabb.

Ágnes (55): mindent ettem, de kevesebbet

Helena (53): edesseg, kenyer kihagyasa, tornazas

Gizella (51): egy életmód tanácsadó klubba jártam

Eruska (54): Kevesebb szénhidrát.

Vanda (22): Az étrend változtatás és a több mozgás.

László (63): minél több mozgás,valamint az étkezés kivállasztás!

Kriszti (31): A többször kevesebb étkezés és az édesség visszaszorítása.

Erika (50): Betartottam a szabályt

Norbi' (53): 1. a mozgás, 2. szabadság ideje alatt tudtam figyelni az étkezésre, 3. amikor megszaladt a házi GDP minőségibb ételt tudtam venni - ezek miatt elkezdtem fogyni

Zsanett (32): gyümöcs,zöldség,mozgás,4liter folyadék v?z és zöldt tea,adipex szedése

Marcsi (55): 1000 kcal étrend,és mellette a mozgás.

Rita (20): kevesebbet eszek, többet mozgok

Viki (40): Több folyadék (víz), kevesebb nasi (sajnos) :-(

Erika (50): A napi 5 étkezés ebből 2étkezés gyümölcs amit mindig hanyagoltam .Nem eszem kenyeret pékárut és édességet.

Viktória (24): Nekem sajnos csak a napi 1x étkezés hoz eredményt mellette sok folyadék fogyasztása.

Etelka (39): napi sokszori étkezés kis adagokban, vízfogyasztás és persze a sport.

Zsuzsa (56): Megtalaltam a megfelelo fogyokurat,amit konnyen betudtam tartani.

Ferenc (62): Tisztító kúra.Rendszeres evés csökkentett mennyiség.

Agnes (28): Az egeszseges taplalkozas es a folyamatos testmozgas

Reka (23): Betartom, hogy nem eszek edeset.A cukrot, kenyeret es mas tesztafeleket kiiktattam az etrendembol. Sok folyadek!!!!

Joco (37): lugos etelek es sok viz fogyasztasa

Gai (45): Heti 4-szer 1-1 óra kerékpározás,plusz erősítő edzések,és a kalóriaszámlálás.

Kinga (18): Jobban figyelek a taplalkozasomra es tobb vizet iszom!

Anna (22): kisebb adagok, sok mozgás, sok folyadékbevitel

Zsu (45): Az ivás! Korábban keveset ittam, most tartok 2,5 liternél. Próbálkozom még egy kicsit emelni ezt a mennyiséget.

György (43): A szénhidrát mentesétkezés.

Timi (30): A gyógyszer nem haszng semmit főt hozzam ker kilót

Niki (44): sok mozgás, kevesebb kalória, többször kevesebb étkezés

Mucika (53): Csoki, süti, rágcsa nassolás elhagyása, zsírégető szedése, rendszeres sport (gyaloglás, kerékpározás naponta)

Marta (27): ki hagytam a lisztet cukrot es napi45perc torna

Kati (48): Torna,zöld kávé+ króm kapszula

Erzsi (53): a csal'di bajok

Erika (26): Napi ötszöri étkezés mindig csak kicsit!

Anna (57): Tobb folyadek, kenyeret egyaltalan nem eszem. Igazabol en nem dietazom hanem naponta 5-6 etkezem keveset. Igy 3 kg fogytam Heti egy alkalom 1 ora seta

Gabi (37): A Teletál Speed Fitt zsírégető fehérje diétáját eszem. Ez egész napi menü a hét minden napjára.

János (55): monitorozás

Edina (44): Elszántság, kitartás.

Maja (44): 90 napos diéta

Éva (60): étrendváltozás,

Julia (48): odafigyeltem a vizivasra, naponta elfogyasztottam 2,5 litert. csokkentettem az elfogyasztott etel mennyiseget.

Nikoletta (24): keveseb evés több mozgás

Kati (54): Az első étkezés korábbra hozása.

Zsuzsanna balogh (36): az idegesseg.

Lajos (56): Kevesebbet ettem.

Eszter (25): Kevesebbet ettem,jobban odafigyeltem az étkezésre.

Viktor (24): Több mozgás, kisebb adag ételek, cukor és finomliszt fogyasztásának minimalizálása.

Nóri (41): Szénhidrát és fehérje fogyasztásomat elkülönítettem egymástól.

Zsuzsa (38): Édesség elhagyása, gyömbéres zöld tea.

Viktória (24): Kevesebb kalória bevitel, jobb minőségű tápanyagok.

Andrea (36): szénhidrát bevitel csökkentése

Renáta (34): Elkezdtem tornázni rendszeresen. változtattam az étkezési szokásaimon, jelenleg 3 hét alatt 10 kg-ot fogytam.

Maria (30): A heti 3sport; a reggelizes es 6-utan nem eszem

Tünde (50): Talán a Króm és hát mozgás.De ez csak mos jelentkezett,miután betöltöttem az ötvenet:))))+7kg

Otília (25): cukor kiiktatása, sok fehérje, kevés szénhidrát

Róbert (18): A testmozgás

Gergely (26): Kalóriaszámlálás+sport

Violetta (47): most legujabban a hold dietat probaltam ki bar meg sak egy rovid ideig csinalom az eredmenyekkel nagyon is meg vagyok elegedve

Zsolt (37): A fehérje diétát kezdtem el 3 hete. Akkor 150,2kg ról indultam, most 141.1 kg vagyok.

Nóra (20): A rendszeres (napi) komditermi hasznalat.

Niki (19): Odafigyelek az étkezésre és naponta/kétnaponta 40 percet tornázok.

Zoltán (40): Futás heti négy alkalommal + kalória számlálás!

Moni (49): Szerintem fejben dől el minden. Az akaraterő is. Kell egy cél, ami miatt úgy érzem,hogy feltétlenül le kell fogynom.

Levente (36): Egészségesebb táplálkozás sok gyümölcsöt ettem meg salátákat.

Noémi (34): még semmi, mert még nem kezdtem fogyózni, de már megiszom a napi 2-2,5 liter folyadékot, de van amikor többet is

Nelli (37): Fejben 'rá tudtam állni' arra, hogy akkor most tudatosan étkezek, nem mindegy mikor mit és mivel. Így legalább lappadt a hasam, ami kezdésnek szerintem nem rossz, ettől lesz kedve az embernek tovább csinálni!

Petra (24): Több folyadék bevitel.

Szilvia (39): Több zöldség,gyümölcs fogyasztása valamint több folyadék

Zsuzsanna (43): Este 6-fél 7 után nem ettem semmit, kevesebb étel,

Anikó (26): Sajnos nem volt ilyen,pedig otthon ellaptrikus tréneren szinte napi szinten ,,edzek'+a nállatok talált gyakorlatokból csinálok (hasfeszesítés),de még mindig semmi.De nem adom fel!!!

Gabi (56): fogyást segítő vitaminok szedése+étrend változás+kicsi mozgás/egészségügyi ok miatt nem tudok rendesen mozogni/-2kg/1 hó

Mercédesz (23): Bio karnitin

Brigi (43): Dieta

Emőke (34): sok folyadék, kevesebb kaja, sok gyümölcs, zöldség

Piroska (31): Fehérje diéta, 5kg 2,5 hét alatt és nem jött vissza.

Zsike (55): még sohasem fogyóztam

Alexandra (24): Edzés

Andrea (50): Korábbi sikernél, a jelentősen kevesebb kalóriabevitel a megszokottnál, ami meglehetősen nagy nehézséget okozott, ezért is az állandó visszaesés.

Kitti (28): több mozgás,több folyadék,kevesebb zsíros étel,több fehérje fogyasztása és több zöldség fogyasztása.

Judit (27): a rendszeres mozgásra sikerült rá vennem magam. napi szinten, és élvezettem csináltam!

Szilvia (34): Étrend

Bogika (27): Sport

István (41): Koplalás nélkül kipróbáltam a ganoderma gyógygomba tartalmú zöldteát ill. kávét. Lúgosít és pörgeti az anyagcserét. Kb. 1 hónap alatt 6 kg-t fogytam.

Angela (49): az ha elhagytam az edesseg fogyasztasat

Tagyi (35): nagyon sok mozgás,különböző feladatokkal elvontam a figyelmemet az állandó evésről,így nem ettem sokat,csak amennyi szükséges volt.

Erika (48): Megértettem, hogy miért kívánom annyira az édességet, hogy a vércukor szint ingadozás miért van, beláttam, hogy több folyadékra van szükségem, mert nagyon keveset fogyasztok.

Inke (61): Kevesebb kalória és mozgás

Vera (45): nem ettem csak minimális kalória bevitel volt

Fanni (19): Sok sport. Ma már rendszeresen csinálom.

Éva (46): a testmozgás, minimális szénhidrát bevitel.

Éva (50): Fehérje diéta,naponta 5-6 étkezés,rengeteg folyadék.

Emőke (32): több folyadék, ami inkább víz, illetve lúgos víz. Próbáltam glutén mentes lisztféleségeket vásárolni, többet mozogni, és édesítőszerként xillitet használok.

Marianna (36): A gyömbér azthiszem segíteni fog....

Ancsi (17): Biciklizes, akár egy nap 20 km is, rengeteg folyadék, meg a kiegyemsúlyozott étrend.

Renáta (25): A mozgás és a szénhidrátok csökkentése!

Barbi (27): 90 napos szétválasztó diéta

Brigitta (28): Rájöttem, hogy nem fogok megerőltető sportoktól meg éhezéstől fogyni. Táblázatban számolom a napi kalóriabevitelt, igyekszem betartani az ajánlott fehérje, zsír, szénhidrát (és cukor) arányokat, minden nap sétálok 5-10kilométert, amennyit kedvem és időm engedi. Néha szünetet tartok, de nem többet, mint hetente egyszer.

István (58): Házat építettem, és a nehéz testi munka.

Réka (32): sokat ittam

Renáta (29): Sok folyadékot ittam,mint szoktam és persze kevesebbet ettem.

Beatrix (29): 160g-os ch diéta

Zsolt (30): Hétfő, szerda, péntek súlyzós edzés, kedd, csütörtök, szombat futás, ezekmellé diéta.

Eszter (22): Több mozgás, kevesebb kalória

Tibor (54): reggeli citrom ivása

Angelika (29): ESte hat után már semmit nem eszek és mozgok.

Judit (35): Elkezdtem nem dugug enni magam és jobban kezdem figyelni mit is fogyasztok!többet iszom bár ezzel eddig sem volt nagy gond...szeretem a vizet:-)

Mate (19): A folyadék fogyasztás

Zsolt (40): Kivontam teljesen a szenhidratokat de sohasem eheztem.

Zsanett (22): szénhidrát számolás

Cintia (29): Természetesen a szénhidrát megvonása

Linda (32): Sokat segít,hogy elkezdtem rendszeresen táplálkozni. Napi négyszer, fele annyit, mint ezelőtt. Kenyeret csak akkor eszem,ha nincs más. :-| :-) Hozzászoktam az üres kávéhoz és naponta 2liter üres teát is megiszom. Eddig 3 és fél kiló lement 2hét alatt mozgás nélkül. Ideje lesz beiktatnom. :-D

Zita (23): Nincs rajtam rengeteg súlyfelesleg, mindössze 8-10 kg. Viszont ezzel a néhány kilóval már évek óta küzdök. Hol leadok 5 kilót, hol felszedek 5-öt. Éppen ezért már nagyon rutinos vagyok a fogyókúrázásban :) Nekem nagyon sokat segít a fogyásban, ha többször eszem keveset egy nap, ahogy azt a fogyás.info oldala is javasolja és ha 5-6 óra után gyümölcsön kívül nem eszem mást. Ami viszont talán a legfontosabb, hogy ha valamit megkívánok, azt nem feltétlenül vonom meg magamtól. Eszem csokit és néha sültkrumplit is fogyókúra alatt, csak keveset, de ezzel együtt is sikerül a fogyás. Elsősorban az étel mennyiségén változtatok, a minőségén csak részben. Ez lassabb fogyást eredményez, de nekem ez vált be a legjobban.

Erika (28): kevesebbet edtem, es nem fogyasztottam kenyeret es edesseget

Rajmund (26): Táplálkozásra odafigyeltem!!kevés minimális szénhidrát bevitel sok fehérje

Kinga (32): Betegségem miatt a szénhidrátmentes diéta hozott egy kevéske eredményt.

Renáta (18): több folyadékot iszom mostmár és kevesebbszer (hetente kétszer) eszem csak húsokat

Norbi (25): Több mozgás, megváltozott étrend.

Szimonetta (18): rá szoktattam magam ara hogy egy nap 4szer eszek de keveset, sok gyümölcsöt eszek meg salátákat, csökkentettem a szénhidrátot is, most jól érzem magam a bőrömbe, el kezdtem sportolni is, 4 kilót fogytam, fel merek venni olyan ruhákat is amiket eddig nem, de több kilót nem nagyon szeretnék fogyni.

Ivett (28): almaecet

Imre (67): Legutóbbi karácsony és szilveszter között 10 és 16.5 közötti cukorszint, a súlyom 94 kg, 67 éves férfi. Ettől megijedtem és január 21-től Norbitól LowCarb diétás kaja rendelés. Két hónap múltán 13 kg-al kevesebb a súlyom és nem mellesleg a cukorszintem 5.0 és 5.9 között leledzik. Hosszú távon ezt fogom követni. A régebbi életmódomhoz képest a szervezetemet sokkoltam a burgonya, tészta, rizs, paníros húsok stb, stb elhagyásával. A fogyással és cukorszint csökkentéssel 4-5 betegségtől szabadultam.

Erzsébet (59): Ételeket odafigyeléssel választom meg.

Hajnalka (38): nincs kenyér péktermék, liszt

Kriszti (19): a napi testmozgás és a kevesebb kalóriabevitel

László (50): Diéta és mozgás

Csilla (46): Erős elhatározással indultam neki,kellően motivált voltam,célokat tűztem ki magam elé.Súlyvesztéskor büszke voltam és elégedett.Keveset és odafigyelve ettem.Első körben több,mint 20kilót fogytam.

Edina (23): este 6 utan mar nem ettem, minden masodik nap torna.minden reggel reggelizem.

József (44): 2 hónap kardió edzés és elhagytam a kenyérféléket lisztes termékeket hejette pufasztotrizst és aboneteket eszem -meg rizst sok zöldséget gyümölcsöket mentes ásványvíz bodzás mentes ásványvíz.

Annamari (22): mindennap futottam és öt féle felülést csináltam

Dóra (21): Mozgás, nem enni ha jól vagyok lakva

Györgyi (50): Sok zöldség és a mozgás

Mónika (44): A rendszeres táplálkozás és a mozgás bevezetése. A türelem és a kitartás fontossága.

Piroska (54): nem eszem kenyeret es tejet, tejes dolgokat

József (47): Életmódváltás,étkezési szokások változtatása stb.

Andi (28): Edzés, egeszséges ételek, napi 5 étkezés

Ervin (28): Hat elsosorban az hogy kitartoan minden reggel meg iszom egy nagy pohar citromlevet.Es nem eszem kenyeret egyaltalan.Es este 6 utan sem eszem gyumolcson kivul semmit.Es megprobalok minden nap bar 1 orat setalni sajnos tobre nincs idom.

Andrea (29): Több mozgás, diéta, cukor és liszt elhagyása, több zöldség fogyasztása, víz, víz, víz tudatos étkezés

Évi (21): diéta

Patrik (33): A szénhidrát és cukor fogyasztásának minimalizálása, a szénsavas üdítőitalok elhagyása, és persze valamennyi mozgás.

László (39): Mozgás és koplalás

Szilvia (39): Kenyeret,tésztafélét,édességet nem ettem.Helyette sok zölsség gyümölcs, fözelélek sajátmagával süritve,turó ( zsirszegény),tojás,sovány sajt,Csirkemell párolt zöldségek,hal,szardinia,sok folyadék! és napi 1 ill másfél óra mozgás! Este 18:00 után nem enni semmit.Reggelre joghurt,kefir stb..

Hajnalka (29): cukor és kenyér mentes étkezés, valamint a torna.

Edit (50): Mozgás, alkohol elhagyása, korai vacsora

Kinga (27): Elsősorban a 90 napos diéta,és beszereztem egy kerékpárt amin napról napra több km-ert teszek meg.Nem eszek kenyeret,vagy nagyon ritkán teljes kiőrlésűt de azt is lassan csökkentem.Igaz eddig még nem igazán indult meg a fogyásom,de remélem mihamarabb eredményes lesz.

Melinda (49): Meg nemfogtam hozza de sokmindenben valtoztattam

Krisztina (39): mozgás

Maggi (39): szénhidrátdiéta, heti 3x1 óra aerobic

Betti (29): odafigyeltem, hogy mit, mennyit és mikor eszem (semmit nem vontam meg magamtól :) és elkezdtem újra sportolni.

Ramona (32): sport és L-carnitin. mértéktartás és rengeteg folyadék

Bernadett (28): A rendszeres mozgás segített abba hogy fogyjak

Kata (58): étrenden való változtatás: - reggelire joghurt zabpehellyel, - normál ebéd - vacsora natúr kefír, fél magos kiflivel, - este 18.00 óra után csak folyadék, - napi folyadékbevitel emelése, - gyümölcs, zöldségek, saláták, - rendszeres mozgás: napi 3 km futás, kerékpározás, - eddig: 1,5 kg mínusz, lassan, de biztosan

Tündi (26): még semmi :)

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Marianna (51): Először is az elhatározás és a kitartás. A gyakori de kevesebb mennyiségű evés. Sok-sok saláta, kenyér helyettesítő dolgok, zsírmentes ételek, majdnem minden cukor mentesen eszek, iszok. Zsír égető teák pl. a kömény, a kardamon és a zöld tea. A gyömbért nyersen pépesítem citromlével és minden evésnél egy kiskanállal elfogyasztok belőle. Több vizet igyekszem inni. A torna nagyon fontos. Továbbra is, ami újat megtudok mi járulhat hozzá a fogyáshoz, majdnem mindent kipróbálok. Fogyasztó tablettákat sohasem szedtem, és sikeresen, mert már ott tartok, hogy 120 kg-ról 93 kg-ra lefogytam 6 hónap alatt, 178 cm magas vagyok és 51 éves. Már elég jól nézek ki. Habár még vagy 10-15 kg-t le szeretnék adni, ami tudom, hogy most már sikerülni is fog.

András (65): napi többszöri, kevesebb étkezés, zöldségek fogyasztása

Ildiko (46): el hagytam az esti nasit

Évi (32): kevesebb adagokat ettem és mozogtam

Krisztina (39): Gluténmentes diéta

Anita (34): gi diéta, több torna

Károly (62): Szénhidrát megvonás

Dávid (20): nem ettem túl magamat csak amennyi jól esett a szervezetemnek kicsit többet mozogtam ,meg a munka is segített ! :)

Klára (65): Gyakrabban és kevesebbet eszem. Fő étkezések előtt almaecetes vizet iszom (1 kanál almaecet egy pohár vízben).Több folyadékot fogyasztok. 18 óra után csak alma. Több mozgás, jelenleg a szobabiciklire korlátozódik a rossz időjárás miatt. Fontos, hogy az ember lelki békéje meglegyen, hogy koncentrálhasson a kitűzött célra.

Renáta (30): Edzés ,cukrot és szénhidrátot , pékárut kivontam az életemböl és a jo tanácsok

Laci (58): Kedves Bea, még nem sikerült semmit tennem a cél érdekében,igérem igyekszem,szükségem volna rá,de még az elhatározás hiányos. Köszönöm az érdeklődést,,ígérem igyekszem.

Rozália (50): Már este öt után nem ettem semmit, elhagytam a fehér kenyérféléket és többet mozogtam például futottam minden nap 2 km-t

Zsolt (54): Sikerült olyan napi étrendet kialakitanom aminek rendszeres betartásával heti egy kg.fogyást értem el.

Marika (60): Eddig a legsikeresebb fogyókúrás módszerek közül az segített, amikor szénhidrátot csak délig, bizonyos gyümölcsöt, rizst és krumplit 3-ig ettem. Este meg már csak fehérjét. Elhagytam teljesen a kenyeret. Lehetőleg 5X ettem. Mellette sokat gyalogoltam. Még azt figyeltem meg, hogy ha kevés folyadékot iszom, azonnal feljön rám néhány kg.

<