Főoldal: Fogyás.info – A sikeres fogyás titka Fogyás.info - Menü
Érezd jól magad a bőrödben!

Antioxidáns védelem - Az öregedés lassítása

Az egészség, szépség és fiatalság megőrzésének titkaÉlhetnénk akár 100-120 évet is, genetikai programunk ugyanis ennyire van beállítva. „Egyáltalán nem lehetetlen ötvenévesen olyan külsővel rendelkezni, mint harmincöt éves korban.” – állítják a sejtkutatók, akik a természet rejtélyeivel foglalkoznak.

Az emberi élet és fiatalság meghosszabbításának titka

A BBC TV bemutatja: Az élet elixírje - Hogyan lassítható az öregedési folyamat?

A tudósok nemrég bebizo- nyították, hogy az állatok esetében kétszeresére nö- velhető az élettartam. A szakértők úgy gondolják, hogy az emberi kor is megduplázható! Nézd meg ezt az izgal- mas filmet, és tudd meg hogyan őrizheted meg fiatalságod!A folytatáshoz kattints ide: Az élet elixírje: 2. rész

Oxidáció - a romboló folyamat

Az oxigén, amely alapvetően szükséges az élethez, egy nagyon reaktív elem. Reakciója során a vassal rozsdát képez, amikor pedig a vajban lévő zsírt oxidálja, az megavasodik.

Hasonló folyamat játszódik le szervezetünkben is: az oxidációnak köszönhetően a testünk is "rozsdásodni kezd".

Az oxidáció következménye; szabadgyökök

Szervezetünkben a molekulák stabilitását páros számú elektronokból álló kötések biztosítják. Az oxidáció hatására felborul ez az egyensúly, melynek melléktermékeként egy elektronból álló rövid életű, de annál nagyobb reakcióképességű molekulák termelődnek. Ezeket nevezzük szabadgyököknek. Elveszett elektronjukat a szabadgyökök a környező szövetekből próbálják pótolni. A szabadgyökök állandóan elektronra "éheznek", romboló hatásukat azzal fejtik ki, hogy behatolnak a sejt legkényesebb részeibe, hogy onnan elektronokat "zsákmányoljanak" – azaz tovább oxidáljanak.

E folyamatok eredménye a sejtek szétesése és a szövetek károsodása lehet, amit súlyosabb formájában már betegségnek hívunk. A rák például a szabadgyök támadás azon stádiuma, amikor a szabadgyököknek sikerült behatolniuk a sejtmagba, ahol meg tudták változtatni a sejtosztódást irányító DNS programot.

A szövetek károsodásának mértéke, vagyis az öregedés sebessége, valamint a betegségek kialakulása attól függ, mennyi szabadgyök garázdálkodik szervezetünkben.

Az anyagcsere normál működésén kívül, az alábbi hatások serkentik az oxidációt, a szabadgyökök kialakulását: dohányzás, sugárzás, napsugárzás, gyógyszeres kezelés, mérgező anyagok, tartósítószerek, stressz.

Szabadgyökök - A károkozó rosszfiúk

A szabadgyökök nagy reakcióképességű, rövid életű molekulák, amelyek képesek a szervezet bármely anyagában kárt okozni. Állandóan elektronra "éheznek", romboló hatásukat azzal fejtik ki, hogy behatolnak a sejt legkényesebb részeibe, hogy onnan elektronokat "zsákmányoljanak" – azaz oxidálnak.

A szabadgyökök által kifejtett hatás

Az a sejtrészecske, amit egy szabadgyök megtámadott, vagy elpusztul vagy megsérül. Mindenesetre korábbi működését nem, vagy csak nehezen tudja folytatni. Ha nincs szerencséje, mert mondjuk gyenge a szervezet immunrendszerének kapacitása, akkor még a javító rendszer sem tudja helyrehozni. Ilyenkor jobbik esetben egyszerűen távozik a szervezetből, rosszabbik esetben viszont ott marad hibásan, azonban működése ekkor már inkább árt, mint használ.

Sejtjeink attól függően károsodnak vagy menekülnek meg a támadásoktól, hogy fokozzuk vagy csökkentjük-e a szabadgyökök kialakulásának lehetőségét, illetve hogy rendelkezünk-e olyan anyagokkal (antioxidánsokkal), amelyek baj esetén sikerrel veszik fel a harcot az elektronrablókkal.

Lehetnek hasznosak a szabadgyökök?

Fehér János professzor szerint a szabadgyökök, az agresszív molekularészek alapvető szerepet játszanak öregedésünkben. A szabadgyökök nem gonosztevők, hanem a természet eszköze – szervezetünk arra használja őket, hogy segítségükkel elpusztítsa a baktériumokat. A szabadgyökökre ezen kívül még az energiatermelés során is szükség van. Gond akkor van, ha sok lesz belőlük, mert féktelen elektronhiányuk csillapításában nekimennek az egészséges sejtrészeknek is. Ha ezt nem szeretnénk, akkor csökkenteni kellene a szabadgyökök kialakulásának lehetőségeit.

Antioxidánsok - Antioxidáns védelem

Az antioxidánsok olyan anyagok, melyek megakadályozzák vagy lassítják az oxidációs folyamatot.

A növényi vitaminok szinte valamennyi formája – az A, E, D, C, B stb. – részt vesz a szabadgyökök oxidációjának fékezésében. Ezért nevezzük őket antioxidánsoknak.

A vitaminokat eredetileg a növények „találtak fel”.

A növényeket sok milliárd éves fejlődéstörténetük során egyre hevesebben szorongatták olyan agresszív anyagok, mint a szabadgyökök, a gombák, a paraziták és a vírusok. Ezek ellen nemzedékről-nemzedékre tanultak meg védekezni.

Antioxidáns védelem - Antioxidáns hatás

Az antioxidánsoknak sok különböző fajtája van, ezek együttműködve közösen dolgoznak a szabadgyökök káros hatásainak leküzdésében. Ahhoz, hogy egy anyag antioxidánsnak minősüljön, hosszú távon fenntartott működési rendszer szerint, egy elektron hozzáadásával hatástalanítania kell a szabadgyököket. Szervezetünk képes bizonyos antioxidánsokat előállítani, míg más fontos antioxidánsokat táplálékunkkal kell magunkhoz vennünk. Az antioxidánsok közösen, egy erős rendszert képezve működnek együtt a jó antioxidáns-védelem, illetve az optimális antioxidáns hatás fenntartása érdekében.

Melyik a legjobb antioxidáns?

A legfontosabb antioxidánsok az A-vitamin, C-vitamin, E-vitamin és a szelén. Az antioxidánsok egyik legerősebb osztályát jelentik a karotinoidok. Az ásványok maguk nem antioxidánsok, de sok ásvány elengedhetetlenül szükséges a szervezet által termelt antioxidáns enzimek felépüléséhez. Ide sorolható a szelén, a vas, valamit a mangán, a réz és a cink.

Amikor az emberek azon gondolkoznak, hogy melyik antioxidáns a legfontosabb és a legerőteljesebb, megfeledkeznek arról, hogy ezek a tápanyagok együtt hatnak. Mint ahogy egy lánc is csak annyira erős, mint a leggyengébb szeme. Ugyanez igaz az antioxidánsokra. A különböző antioxidánsok különböző típusú szabadgyökök ellen védenek, a sejtek különböző részében, más és más helyeken a szervezetben – együttes erejük fontosabb, mint az, hogy melyiket választjuk.

Egészségünk megőrzése - Mit tehetünk a szabadgyökök ellen?

Megelőzhetjük azokat a tényezőket, amelyek fokozzák testünkben a szabadgyökök termelődését. A dohányzás, a szmog, a napfény és a röntgensugár következtében pl. jelentősen elszaporodhatnak. A zsír és a cukor nagyban a szabadgyökök segítségére van, ahogy a túl sok stresszhatás is. A nehéz fizikai feladatok, amelyek növelik az oxigénfogyasztást, ugyancsak elősegítik a szabadgyökök képződését. Mindezen túl a legtöbb szabadgyök az oxigén normál kiválasztása során termelődik, amelyet szervezetünk arra használ fel, hogy az elfogyasztott táplálékot energiává alakítsa át. Nagyon sok olyan tényező van, amelyet azért befolyásolni tudunk – lehet, hogy nem költözhetünk ki a szennyezett városból, de kompenzálhatjuk ezt azzal, hogy fokozzuk az antioxidánsok fogyasztását.

Egészséges táplálkozás - Mely ételekben találhatók antioxidánsok?

Napi ötszöri bőséges gyümölcs- és zöldségfogyasztást is tartalmazó változatos étrend, alapjaiban biztosítja az antioxidánsokban gazdag egészséges tápanyagbevitelt.

Nagy mennyiségű antioxidáns anyag található a teljes, finomítatlan ételekben. Az ételek elkészítése közben sajnos sok antioxidáns kárba vész. A karotinoidok (az antioxidánsok egyik családja) a sárga, a narancssárga és a piros gyümölcsökben, illetve zöldségekben, és még néhány más zöld növényben találhatók. A bioflavonoidok a legtöbb gyümölcsben megtalálhatók, de különösen nagy számban jellemzőek a kék és a vörös színű gyümölcsökre (pl. szőlő, áfonya). A C-vitamin a citrusgyümölcsökben található, a bioflavonoidok pedig azon belül is a növény kérgében. E-vitamint a gabonafélék, a mogyoró és a növényi olajok tartalmaznak. Szelént az egész gabonaszemekben, a fokhagymában és brazil mogyoróban találhatunk – feltéve persze, hogy a termőföld, amelyben fejlődnek, elég szelént tartalmaz.

Erős antioxidánsok - Az antioxidáns védelem bástyái

Bár a legalapvetőbb forrás a zöldségben és gyümölcsben gazdag egészséges étrend, ma már sajnos szükségünk van kiegészítésre is ahhoz, hogy optimális szinten tarthassuk szervezetünkben az antioxidáns anyagokat.

Zöld tea: az egyik legjobb antioxidáns hatás

Az egyik legjobb antioxidáns hatás a zöld teában található polifenolok, illetve annak egyik csoportja, a katekin vegyületeknek köszönhető.

Ezen kívül a zöld tea, illetve a zöld tea kivonatot tartalmazó natúr koncentrátum befolyásolja az anyagcserét, és kedvezően hat a régóta jelen lévő zsírrétegek lebontására.

A teljes cikk itt olvasható: Zöld tea | A zöld tea fogyasztó, zsírégető hatása

Acai Berry - A gyümölcsök közül a legjobb antioxidáns

A Wikipédia ezt írja: "Az Acai vagy Açaí (ejtsd ászáí) az amazonasi őserdőkben előforduló pálmafajta. Bogyó terméséről híres, mely bolygónk tökéletes gyümölcsének is nevezhető, mivel nagyon gazdag tápanyagokban, mint az aminosavak, létfontosságú zsírsavak, vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek. A gyümölcsök közül növényi tápanyag összetételben a legjobb antioxidáns."

A teljes cikk itt olvasható: Acai berry - Acai bogyó | Természetes fogyókúrás étrendkiegészítő


Antioxidáns védelem:


Nekem ez vált be:
2099 hozzászólás

Hozzászólás írása

Anita (41): több folyadék bevitel kevesebb evés

Ilona (42): prutein dieta

Reni (25): A rendszeres sportolás, egészséges étrenddel kiegészítve.

Nagy klaudia (23): a rendszeres mozgás kevesebbet eszem

Margit (38): napi ötszöri étkezés

Etelka (61): diét,torna

Laci (48): Időlegesen fogytam többnapos böjttel.

Tamás (28): Citromos víz folyamatos bevitele, sör és üdítőitalok kivonása, szénsavas és cukros italok kivonása, édesség kivonása, teljes kiörlésű kenyér használata, olajbogyó és olívaolaj használata

Mónika (36): rendszeres sport,diéta

Kinga (36): Naponta többször eszek keveset.

Imre (25): Napi 500-700 ckal bevitele, szénhidrát kerülése, kenyér és pékárú teljes kiküszöbölése, napi 1 citrom leve vízzel hígitva

Éva (34): Életmódváltás: több mozgás, egészségesebb ételek

Andrea (20): helyes táplálkozás és a rendszeres sport

Ildiko (31): Kevesebbet ettem egyszerre es tobszor ,nem laktam jol egy etkezesnel sem, edesseg kihagyasa.

Krisztina (41): sajnos az ha nem ettem szinte semmit :(.

Zsolt (36): Akupunktúra,napi háromszori étkezés,vacsora helyett fehérje turmix

Loretta (37): Cukor mellőzése és a testmozgás.Étrend megválogatása.

Sziszko (26): Nem eszem cukrot semmilyen formában, mézet használok helyette. Fehér lisztet sem csak néha pogácsát (sajnos nagyon szeretem). Probálok lugosan étkezni, sem kávé, tej, tejtermékek, hus. Zöldség gyümölcs minden mennyis?gben. Lemondtam a süteményekről ami nagy szo, cukrászként. De hamar látványos volt az eredmény. 65-66 kilorol 61re fogytam. Kezdem beépiteni a futást a mindennapjaimba és tovább szeretnék fogyni. Ja és sok sok zöld tea!

Nóra (33): Étel rendelés

Zsuzsa (60): Talán az, hogy most már érzem a ruháimon hogy egy kicsit lötyög rajtam. Nagyon sokat iszom, fehér kenyeret már én sem fogyasztok, csak barnát és azt is nagyon keveset, általában csak reggel egy szeletet, esetleg délután uzsonnára és többet nem.

Hanna (23): Több mozgás

Alexandra (34): Szénhidrát kihagyása

Éva (42): Több mozgás, kevesebb szénhidrát bevitel.

Zsuzsi (28): Norbi Update, és minden nap torna

Barbi (31): zsírszegény ételek és kisebb adagok fogyasztása

Kriszti (34): Rengeteg mozgás és szénhidrát

Enikő (19): rubint rékás edzés

Mónika (24): Rendszerey mozgás, kalóriabevitel csökkentése

Nusi (26): liszt, tej, cukor kerülése, megszokott adagok csökkentése, több zöldség fogyasztása

Kriszta (41): több fehérjét fogyasztottam zöldségkörettel, a hagyományos köreteket elhagytam.

Erika (32): Több nyers zöldségek,több testmozgás

Julcsi (21): diéta és edzés (súlyzós és kardió)

Róbert (37): Fehérje diéta

Bernadeta (19): Napi többszöri étkezés persze kis adagokat és a mozgás természetesen.

László (62): Egészséges táplálkozás

Márti (46): Vettem végre egy elliptikus trénert és és nagy örömmel használom

Ibolya (33): A kalóriaszámolás, és a dietetikus által javasolt diéta.

Attika1 (46): sportolás...biciklizés és kondizás

Brigitta (28): Rájöttem, hogy nem fogok megerőltető sportoktól meg éhezéstől fogyni. Táblázatban számolom a napi kalóriabevitelt, igyekszem betartani az ajánlott fehérje, zsír, szénhidrát (és cukor) arányokat, minden nap sétálok 5-10kilométert, amennyit kedvem és időm engedi. Néha szünetet tartok, de nem többet, mint hetente egyszer.

Judit (62): több mozgás (amennyire a 62 éves korom engedi) és kevesebb sütizés, nasizás

Krisztina (37): diéta,kerékpározás

Zsuzsanna (53): Cukor, alkohol, gyümölcs és tejmentes táplálkozás.

Anikó (26): Sajnos nem volt ilyen,pedig otthon ellaptrikus tréneren szinte napi szinten ,,edzek'+a nállatok talált gyakorlatokból csinálok (hasfeszesítés),de még mindig semmi.De nem adom fel!!!

Maria (30): A heti 3sport; a reggelizes es 6-utan nem eszem

Kati (57): Februárban határoztam el, hogy fogyni AKAROK.Az igazság az , hogy füllentettem a doktornőmnek,amikor rákérdezett a súlyomra.103 kg voltam amikor utoljára voltam nála,és mondtam hogy amióta nem találkoztunk kicsit híztam sajnos(105 kg vallottam be)csak suttogva írom,hogy 115 voltam.Tehát meg volt a nyomás hogy ha fene fenét eszik is le kell fogynom!Azért írtam nagy betűvel,mert nem szeretnék,hanem AKAROK,TEHÁT MEG IS TESZEM!Úgy gondolom mindenkinél első fontos lépés az elhatározás valami véghez viteléhez.A lényeg, hogy négy hónap alatt megszabadultam 12 kg-tól.A fogyásinfó oldala adata meg a löketet ,rendeltem étrend kiegészítőket, számoltam a kalóriákat.Ez a szokásom is megmaradt ,kevesebbet eszem jelenleg is.Többet iszom.Jelenleg járok úszni és vízi tornára.Érlelődik bennem a gondolat, hogy az úszást beépítem az élet vitelembe,mivel szemlátomást alakul a formám minden nap.

Nati (26): A szétválasztó, vagyis a 90 napos diéta :) Több mozgás beiktatása

Enikő (21): edzőtermi súlyzós edzés valamintkardio

Gyula (54): kevesebb vacsora , csökkentett nassolás, zöld tea.

Péter (36): Szénhidrátok részleges megvonása

Vinczeller (30): fogyokura

Edit (43): Kevesebb evés,napi 40 perc mozgás,napi 2-2,5 liter viz

Gyöngyi (36): Nem szeretek futni, de a kardió futás, hogy nem kell sokáig és folyamatosan futni, nagyon bejött! És még jobban is fogyaszt...

Violetta (47): etkezesi adag csokentese

Bea (53): Több víz, zöld tea fogyasztása. Kevesebb szénhidrát bevitele.

Zsuzsa (24): Rendszeres torna, futás.

Marianna (41): megfelelő étrend,rendszeres mozgás

Zoltán (46): A cukor és a liszt likvidálása

Katalin (45): tobb gyumolcsot es zoldseget eszem

Ági (51): többet mozogtam

Marika (28): Nem ettem degeszre magam.Este 17órától pedig csak vizet iszom.Mostanában fél óra hasprés,fél óra lábemelés.

Borbála (21): sokat mozogtam, tornáztam és több vizet ittam, valamint jobban odafigyeltem arra, hogy mit eszem és mennyit

Marika (57): 4 hete csak paleo-t eszem, ez alatt 3,8kg-t fogytam, kevésbé vagyok fáradékony

Zoltán (35): alacsony szénhidrát,magas fehérje

Viola (35): Rendszeres mozgás (min.napi fél óra),étrend változtatás

György (63): Étrend változtatás+napi mozgás.

Aniko (54): Még rövid az idő ahoz hogy foggyak,de mostmár próbálok teljes kiőrlésü kenyeret a kifli helyett,mozogni többet egyenlőre! És ezt a ti javaslatotokra teszem!Köszi!

Tibor (49): Sajnos lassan megy,mivel túl falánk vagyok(ünnepek).A kitartás a fontos és 5-6 kg-ot szeretnék fogyni!-A gyakori kis étkezés,ami segít a fogyásban.

Eszter (42): Szenhidrat megvonas

Aniko (65): zsirmentes etkezes, sok parolt zoldseg, korlatlan mennyisegben

Melinda (39): Infraszauna mellett napi öt étkezéssel és sok-sok vízzel értem el a fogyást.

Viktória (26): többszöri, kevesebb evés

Judit (44): Sajnos az amikor nem ettem.

Szabina (28): elhagytam a pékárút(mindet, semmi teljes és akármilyen kiörlésű) a burgonyát, a tésztát és rizsből is keveset ettem

László (64): Ötödik hete fogyókurázom, csak a piramis legalsó két sorát fogyasztom, a zöldségeknél mennyiségi korlátot nem tartok, hust minden nap ugy átlagosan 30-40 dkg, főve vagy sütve, általában két részlet

Zsuzsanna (56): Nekem nagyon nehezen megy még a jelen pillanatban is . Ugyanis nekem van pajzsmirigy problémám és így nagyon néhez a fogyás . Naponta tôbször eszem keveset . Kéves kenyeret illetve egyáltalán nem eszem . Nagyon sok folyadékot iszom kb. 3 litert.

Ferenc (59): ....hmm, az odafigyelés önmagamra :)

Mónika (39): Szénhidrát fogyasztás lecsökkentése minimumra. Flabelos gép napi 30 perc használat

Erika (35): kevesebbet enni, torna

Betty (30): minden nap edzés és odafigyelés az étkezésre. Szerintem ez a legfontosabb.

Valéria (55): Még nem fogytam.

István (38): napi 1250-1300 kcal max bevitel + mozgás

Edina (34): A napi 1000- 1200 kaloria betartása.Sokat ittam és próbálok több gyümölcsöt zöldséget enni.

Zsuzsa (35): A reggeli bevezetése. Ezáltal nem voltam farkas éhes délre és nem faltam. Napi ötszöri kis étkezés. Napi zöldség fogyasztás.

Zsuzsa (47): CH-megvonás,gyaloglás...,és most beszereztem egy kondigépet is!!!!

Helen (19): Napi 1 étkezés tudatosan

Gabriella (31): Nem ettem kenyeret és nem fogyasztottam üdítőket.

Edina (26): Több folyadék és mozgás!

Melinda (29): kalóriaszámolás

Anikó (36): torna

Róbert (39): Étkezési szokás megváltoztatása,folyadékbevitel növelése,célirányosabb mozgás.

Anikó (43): kcal figyelés + mozgás + sok folyadék

Eszter (23): Heti 5 nap 1 óra edzés.

Zsuzsi (53): Nem ettem

Zsolt (18): Heti 4-5 football a barátokkal, ami naponta 3-4 órát jelentett.

Réka (27): Növeltem a sportolás heti rendszerességét, illetve átalakítottam az étrendemet. Este 6-7 óra után már nem nagyon ettem, főleg szénhidrátot nem. Bár a szénhidrátot napközben is jóval lecsökkentettem az előzőkhöz képest.

Andy (29): rengeteg zoldséget fogyasztottam,feherjet,teljesen elhagytam a cukros lisztes ételeket.és emellett napi 3 bogre zold teát fogyasztottam

Zsuzska (33): Tisztító léböjtkúra. Odafigyelek, hogy csak akkor egyek ha éhes vagyok, lassan az evésre időt hagyva.

Irén (56): Sokat (minden nap)tornáztam

Jolika (56): az amikor kevesebbet ettem

Irmus (56): Bár azt nem itt olvastam,de én a 7-napos káposztaleves diéta szigorú betartásával kezdtem. Folytattam a lisztes dolgok,részbeni elhagyásával, rengeteg gyümőlcsök beiktatásával, egészségesebb étrenddel. A sok folyadékfogyasztás betartása. Több mozgás.

Csilla (46): Szinte . szénhidrát, kis adagok,mozgás

Ágota (20): Diéta

Zoltan (46): 90 napos dieta, meg tart ... 10 het alatt 15kg fogytam :)

Anna (27): Többet mozogtam, étrendemből kivontam a cukrokat és csökkentettem a szénhidrátot. Betartottam a napi háromszori étkezést, köztes időben csak gyümölcsöt ettem.

Kriszta (18): Sok sok mozgás :)

Erika (50): Elsőre elkezdtem reggelizni. Délután pedig próbálok nem enni szénhidrátot. Még nem mérem magam.

Izabella (46): mennyiseg csokkentese

Barbi (18): ha este nem eszek, illetve kevesebbet kell enni több adagba, tornázni kell, mozogni kell, és boldognak kell lenni :)

László (47): Vegyesen alkalmazom az olvasottakat!

Gyuszi (39): 5 óra után nem étkeztem, evés előtt elfogyasztottam egy pohár vizet

Csaba (49): szénhidrát megvonás

Margit (58): A nagy műtéteim után újra elkezdtem mozogni. A rántott és a sült dolgokat lájtosan készítem. Sok zöldség gyümölcs és a rendszeres séta.

Teréz Dorina (19): nem ettem

Pál (37): fegyelmezett étkezés, mindennapi kiegyensúlyozott, nem megerőltető de kitartást igénylő mozgás. az esti zabálás-ingert, kelbimbóval csapom agyon

Lenke (20): Napi többször étkezek, de keveset, sokkal több folyadékot viszek be a szervezetembe akár 6 litert is naponta. naponta többet sportolok, kerülöm a szénhidrátos termékeket, sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok. Mindezek segitségével 07.01-től mostanáig 09.01. 12kg-ot sikerült fogynom, nagyon szépen köszönöm a sok segitséget.

Erika (30): nassolas helyett folyadekot ittam,citromos vizet.odafigyelek a napi 2 L folyadek bevitelre reggeli torna napi 15 perc

Móni (27): Étrend változtatása és több mozgás.

Nikolett (29): rendszeres testmozgás, édességek elhagyása

Marta (32): Elkezdtem a 90 napos dietat.

Eniko (39): A kemeny edzes

Lívia (26): anyag csere gyorsítás rostbevitellel ( napi búzakorpa bevitel ), minden másnap 40perc intenzív mozgás ( szobabicikli), fehércukor megvonás, édesítővel helyettesítés.

Alexa (19): Életmód váltás

Réka (38): Elkezdtem rendszeresen mozogni és felhagytam a koplalással fogyással.

Roland (34): Diéta,bőséges folyadék bevitel, 'tiszta étrend', mozgás,zsírégetők.

Gábor (30): Ketogén diéta

Melinda (39): Le kellett cserélnem a kenyeremet teljes kiőrlésűre és már ettől is észrevettem magamon nagyon pozitív változásokat.

Piroska (31): Fehérje diéta, 5kg 2,5 hét alatt és nem jött vissza.

Anita (38): még nem

Petra (19): Nem ettem.

Erzsébet (52): Egyszerűen csak az 1500 kalóriát tartom. Mindent megeszek, csak ne lépjen túl a napi 1500 kalórián. Azonkívül próbálok minél többet inni. Sajnos ez nálam nem túl sok, de igyekszem. Most a napi kettő és fél, három liternél tartok, ami természetesen semmi más nem lehet, csak tiszta víz.

Bernadett (30): Többszöri kis mennyiségű evés, sok zöldség és gyümölcs és a sport.

Glória (21): sok vizet iszok

Monika (55): Delutan ot ora utan mar nem ettem, es el kezdtem mozogni.

Kata (23): 30 napos guggolás kihívás 50- ről kezdtem és a 30. napon 250- et kellett megcsinálni.

Ketrin (18): meg nem adtam le egy dekat sem sajnalom .nem tom hogy fondnak le.

Kata (27): Még több torna,aerobik.

Erika (50): Betartottam a szabályt

Anita (26): Joforman csak feherjet eszem,stevia edesitoszert hasznalok,es kokusz olajjal fozok.so helyett pedig himalaya so es kenyer helyett ha neha szukseget erzem puffasztott rizset fogyasztok.

Ibolya (58): feleztem az adaot

Judit (42): Heti 2x1 óra alakformáló torna, és a klasszikus dietetikusi útmutatás: semmi cukor, semmi fehér liszt, sok zöldség, gyümölcs, folyadék,napi 5x étkezés.

Zita (25): kevesebb szénhidrát, sok folyadék, naponta minimum fél óra mozgás

Zita (43): Megtervezett étkezés, a szokásos adagjaimnál sokkal kevesebb. Több folyadék, mozgás. A szénhidrátok (nasik) radikális csökkentése.

Beáta (46): kihagytam az szénhidrátokat

Ágnes (57): Napi kalória bevitel 600-1000 közé csökkentése, párhuzamos mozgás terápiával, most jelenleg szétválasztó diéta.

Enikő (42): szénhidrát csökkentés és torna

Anna (62): Testmozgás

Maria (35): sok folyadekot ittam,sok zoldseg,gyumolcs

Peti (33): 5 étkezés,heti 3 kardió edzés.

Andrea (29): sok mozgás, méregtelenítő kúrák

Eva (39): 90 NAPOS FOGYOKURA

Móni (36): a helyes táplálkozás a legfontosabb tényező,és utána a sport

Kata (30): A szerelem csodákra képes.:-)

Réka (18): Betartottam a megfelelő kalóriabevitelt, plussz még sokat edzettem mellette..., nem ettem édességeket, gyorskajákat, illetve péksüteményeket

Tamás (31): Az evés nagymértékű mérséklése.

László (40): 90 Napos diátával sikerült lefogynom 17 kilót!

Edit (40): kenyer,edesseg elhagyasa,tobb gyumolcs es zoldseg

József (44): 2 hónap kardió edzés és elhagytam a kenyérféléket lisztes termékeket hejette pufasztotrizst és aboneteket eszem -meg rizst sok zöldséget gyümölcsöket mentes ásványvíz bodzás mentes ásványvíz.

Erika (50): A napi 5 étkezés ebből 2étkezés gyümölcs amit mindig hanyagoltam .Nem eszem kenyeret pékárut és édességet.

Rozsi (52): sok zöldség és gyümőcs és almaecet

Erika (37): Elkezdtem szedni az ideális csomagot, több vizet iszok, és ébredés után minél előbb eszek, ahogy tanácsoltátok.

Petra (22): a pékárú megvonása.

Edina (36): Elfogyasztott kalória mennyiség kordában tartása és mozgás.

Viktória (22): Teljes étrend változás és sok-sok mozgás

Szabina (19): Kenyér, cukor kivonása az étrendemből, egészséges, rostokban és vitaminokban gazdag ételek. Rendszeres mozgás.

Zsóka (38): Akkor konkrétan nem ettem.

Laci (32): Étkezés rendszeresitése, sokszor keves de intenziv kardio mozgas,nagyon fontos napi bőduletes folyadekpotlas

Zsuzsa (57): teljesen zsírmentes étkezés, ill. almaecet kapszula

Luca (61): Odafigyelés az étkezésekre, fehérjében gazdag,szénhidrátokban szegény étrend kialakítása 'kalória.számolgatós' módszerrel.

Balázs (32): próbáltam napi ötször keveset enni és 18 óra után már csak vizet ittam két hétig napi 30 percet kocogtam a szabadba aztán a kocogást abbahagytam és kondizni kezdtem az bánt kicsit hogy a mérleg szerint fogytam 3 kilót de nem látszik

Erzsébet (59): Ételeket odafigyeléssel választom meg.

Ildiko (30): Az aloe Vera diéta!

Ági (53): Rendszeres étkezés napi ötször kis adagokban.Sosem voltam éhes.Gyümölcsnap heti egyszer, sok folyadék, napi fél óra kötelező bármilyen aktív mozgás /séta, torna bármi, csak autómentes legyen:))

Nikita (38): Esti plusz tejsavofeherje, sulyzos es aerob edzes.

Erzsébet (59): Turbó diéta, de aztán visszajött, amit lefogytam rövid idő után.

Renáta (25): Gluténmentes diéta és min. heti 3x fél óra mozgás.

Zoltán (50): Nem fogyasztok kenyeret, tésztát, burgonyát, csokoládét, cukrot.

Tímea (35): kalóriaszámolgatás szigorúan

Ildikó (40): Belekezdtem a cellRESET fogyás programba ami fantasztikus!

Niki (19): Odafigyelek az étkezésre és naponta/kétnaponta 40 percet tornázok.

Andrea (43): Az,hogy alig ettem.KB.600 kalóriát naponta.De ez még fiatal koromban volt,ma már nem bírnám.

Marcsi (55): A teszt segített elindulni a dietetikusom által segített úton. A testem változik a labor eredményeim javultak.

Bea (25): Mozgás

Irén (52): A folyadékfogyasztásra figyelek oda, csak liszt, cukor, zsír,olajat nem eszem, heti 3x4x tornázom alkalmanként 30-40 percet.

Ágnes (41): Lúgosítás. Próbálok minél több ételt lecserélni az étrendemben, ami inkább lúgosít és elhagyni azokat, amik savasítanak.

Zsuzska (36): komolyan vettem az általatok leírt programot amit a részemre kuldtetek :-)

Éva (52): Nagyon kevés evés föleg este 5 után.... Csak zöldség...

Jenő (62): 76KG-RÓL 68 kg-ra való súlyleadás DIÉTA NÉLKÜL!!De ez csak akkor sikerülhet,ha van olyan anyag,mint a TIÉTEK,SOK 'NORMÁLIS' TANÁCCSAL!!!

Zsuzsanna (46): kitartó testmozgás hosszútávon

Petra (25): Több vizet iszom, heti 4-5 sport, este csak zöldség és fehérje, kb 1 ig nasi megengedett, mert nap során felhasználom a bevitt energiát, persze nem egy tábla csoki egyszerre :)

Kata (35): sport

Kriszti (23): Bizonyos ételek 'megvonása' és a testmozgás

István (32): nem ettem pékárút(kenyeret), sok vízet ittam és odafigyeltem a mennyiségre

István (46): A sok futás és a ninja

Mónika (21): egészséges étkezés, kevesebb étel + torna

Zoltán (40): Mozgás, minimális szénhidrát és cukor bevitel

Ilona (41): a sportolas

Adri (32): étkezés változtatása, sport és az akarat.

Tatjana (31): Este hat óra után nem ettem semmit csak gyümölcsöt ha nagyon megéheztem . Plusz heti 3-4 alkalom torna

Tünde (46): Rendszeresített mozgás, 30 percet futok 3-4-szer egy héten, mellőzöm a szénhidrátokat, sok zöldséget eszem, sokat iszom

Mate (19): A folyadék fogyasztás

Ági (30): Agyban dől el, ha nincs meg az elhatározás akkor nem is lehet lefogyni.

Azisvan (43): szénhidrátok teljes mellőzése

Szilvia (37): Rendszeres étkezés

Erika (28): Reggel felkelés után kb 30 perc elteltével már ettem és többet mozogtam.

Mónika (33): Összeállított edzésterv, 'mit-mivel' étrend kialakítása.

Ildikó (41): diéta és torna

Andrea (48): egy fogyókúra tea de csak részben sikerült fogynom.

Henrietta (19): Az átlagos napi folyadék bevitelemhez képest sokkal több folyadékot vittem be a szervezetembe, ezáltal sokkal élénkebbnek, figyelmesebbnek éreztem magamat, ráadásul kevesebb élelmiszert (kenyeret, tésztaféléket) fogyasztottam, ami miatt (nem sokat, de) csökkent a testsúlyom.

Eva (48): KEVESEBBET ETTEM TOBBET MOZOGTAM

Petonella (19): mikor eszem előtte iszok egy nagy pohár vizet,mert így kevesebbet tudok enni

Vivien dorottya (12): én sokat futottam , és nem ettem kenyeret , és este mindig csináltam 30 db felülést ,10 db vekfőtámaszt

Kati (32): sport

Mónika (26): Még nem vált be,de csak diétával probálkoztam

Moni (49): Szerintem fejben dől el minden. Az akaraterő is. Kell egy cél, ami miatt úgy érzem,hogy feltétlenül le kell fogynom.

János (54): csak csirke

Hajni (35): eletmod valtas,szenhidrat mellozese

Zsolt (21): Ételmegvonás, léböjt

Norbi (25): Több mozgás, megváltozott étrend.

Zsolt (35): Az étkezések beosztásai, hogy mikor mit ehetek.

Tomi (48): többet kell mozogni.

Anna (22): mozgás

Zsolt (20): Sok edzés, odafigyeltem mit eszek a kalóriatáblázat segítségét gyakran igénybe vettem :)

Timi (38): Nem ettem cukrot, pèkárut,(szènhidrátot)köretet.

Tamás (36): Sport és a táplálkozásom újragondolása, átszervezése és radikalizálása! 2 hónap alatt 87,5-ről 72,5-re fogytam le. Ez 10db másfélliteres ásványvíz!!! Ma volt elösször ideális a testsúlyom!! Folytatom még 68,5kg-ig. Nekem nagyon bejött és rengeteg sikerélményt jelent nap, mint nap. Vidáman ébredek, nagyon korán teljesen magamtól. Energikus vagyok, vidám, jó a közérzetem és minden másnap hajnalban lefutok 1.30 perc alatt 12,5km-t. Nagyon nagy boldogság megélni a sikereket! A kilók, meg zuhannak le rólam! A másik csodafegyverem a TRX! Ezt használom izomerősítőnek. Ott is érzem, hogy van izmom, ahol nem is gondoltam! Pár edzés után, már úgy megerősítette a hátizmaimat, hogy az elötte gyakran jelentkező hátfájásom eltünt teljesen!!! A bokámmal is sokat kínlódtam ,de a negyedik edzés óta semmi panaszom nincs! Az étkezésről rengeteget tudnék írni, mert szerintem 60%-ban ez a siker kúlcsa, de az elég hosszú lenne.

Adel (62): dieta

Judit (35): Elkezdtem nem dugug enni magam és jobban kezdem figyelni mit is fogyasztok!többet iszom bár ezzel eddig sem volt nagy gond...szeretem a vizet:-)

Edina (27): Mióta nem eszem glutén taralmú készitnényeket (Fehér kenyeret,és fehér lisztből készült dolgok)azóta már sikerült fogynom 5-kg

Erika (56): Mozgás, a táplálkozási szokások változtatása.

Szilvia (20): koplalás,hánytatás

László (17): moyg's

Ildi (34): mozgás, sok gyümölcs, zöldség fogyasztás, szénhidrát kevés fogyasztása, édességek teljes elhagyása

Jacqueline (33): Mindennapi mozgás és próbálok 5-szőr kis adagban étkezni. És már jó két hete 2l iszok naponta.Sokkal szebb a bőröm is tőle...

Ildikó (56): Plank edzés, 30 napos hasizom, + heti 3 egyéb intenzív mozgás ( túra,evezés,úszás,tánc) fehér liszt, cukor végleges kiiktatása az étrendből

Csaba (37): paleolit étrend foci kondi

Klara (60): Nem eszek egyaltalan azota edesseget es nem nassolok

Ibolya (60): kenyér helyett puffasztott rizs és a napi 5x-i kevés evés,

Zita (37): kalória számolás

Kata (38): Este 6 után nem eszem, sok vizet iszom, jógázom, kevesebb csoki.

Erika (46): Vezettem a Kalóriabázist és heti 5 alkalommal tornáztam.

Anita (22): reggeli előtt 1pohár almaecetes víz, naponta többször kis adagokba evés, +3l víz,ami nagyon jó mert így nembirok és nem is kívánok sokat enni és reggel-este min30p ugrálókötél :)

Tünde (50): Talán a Króm és hát mozgás.De ez csak mos jelentkezett,miután betöltöttem az ötvenet:))))+7kg

Fanni (19): Sok sport. Ma már rendszeresen csinálom.

Ági (38): Fehér liszt cukor elhagyása rendszeres mozgás

Gábor (37): Kenyér, és a sok szénhidrát elhagyása, odafigyelés, mozgás.

Kata (20): ideiglenes vegán étrend, méregtelenítő kúra, napi 2-2,5 liter víz

Eszter (24): Teljesen kihagyom a kenyeret és péktermékeket, valamint a hozzáadott cukrokat az étkezésemből.

Mónika (37): Szénhidrát bevitel csökkentése

Tibor (42): kalória számolás

Vera (37): a heti rendszeres mozgás és oda figyelek,hogy mit és mikor eszek,és megpróbálok sokkal többet inni.

Kata (58): több folyadékot fogyasztok, igyekszem 11 előtt lefeküdni aludni.

Mária (53): Az agynak van a legfontosabb szerepe. Mikor nyúlsz a sütemény után ő nem engedi.

Zsuzsanna (50): több mozgás

Valentina (42): Candida és hrono diéta

Istvan (53): kevesebb kaloria tobb mozgas

Katalin (33): kenyérfélék, tészták, cukor megvonása

Bori (26): Több zöldséget gyümölcsöt fogyasztok valamint próbálok többet tornázni és odafigyelek a bevitt cukrokra-zsírokra.

Csilla (35): Csakis a kevesebb kalóriabevitel testmozgással kombinálva. Nagyon fontos az, hogy az alapvető mozgásomra is jobban figyelek, minden mozgásban ahol csak lehet megfeszítem az izmaimat.

Dóri (29): Pákárukat nem fogyasztottam, most fehérje dús ételeket eszek, minimális ch bevitellel, és tkrnázok, amennyit időm enged...

Bogica (13): Evés

Évi (32): reggelire, és délelőtt csak gyümölcsöt eszem, illetve napi 2kapszula CLA-t fogyasztok

Gabriella (48): Naponta többszöri étkezés, minimális vacsora, minimális szénhidrát és cukor fogyasztása, mozgás.

János (39): Fehérkenyér nékülözése.ezzel közel 2 hónsp alatt 8 kilot adtam le

Maria (27): teljesen elhagytam a fehér lisztből készült ételeket, és a reggelt egy citromos vízzel kezdtem(2dl ásványvíz, 1/2 citrom kifacsart leve)

Anita (35): szénhidrát kihagyása étrendemből

Edit (37): 90napossal 16 kg

István (31): még nem indult meg a fogyás de viszont észrevettem h kevesebet eszem és keveseb a szénhidrát az életemben

Erika (41): változtattam az étrendemen, és figyelek a kalória bevitelre

Andi (28): Edzés, egeszséges ételek, napi 5 étkezés

Nikolett (28): Legfőképpen a rendszeres testmozgás. Nagyon hatékony a szaunázás. És természetesen jobban odafigyelek az étkezésemre.

Teréz (56): kevés szénhidrát,kevés cukor,sok séta

Mónika (33): Még csak most kezdtem el a fogyókúrát, de 4 hét alatt 3,5 kg-ot fogytam. :) Ez persze még nem túl sok, de próbálom az étkezésemet visszaszorítani, amennyire csak lehet (kevés kalória), többször eszem keveset, törekszem egészséges ételeket fogyasztani, kerülöm a cukros ételeket, a finomított szénhidrátokat, sok ásványvizet iszom. Nyaralás után tervezem, hogy eljárok majd heti 2x aerobikozni, ez a mozgásforma eddig mindig bevált. Próbálok kitartó és következetes lenni.

Edit (53): napi többszöri kevés étkezés, szénhidrát, cukor csökkentése

Tamas (40): Napi max 1500kaloria. Crom tabletta. Acai bery tabletta.

Anna (50): Nagyon odafigyelek mit eszek! Eddig nem tartottam a napi töbszöri étkezést.Egyszer esetleg kétszer ettem! Most naponta töbször, gyümölcsöt zöldséget! Kenyeret egyáltalán!!

Reni (28): Nagyon alacsony kcal tartalmú vacsora - fehérje turmix vagy rántotta és rengeteg zöldség. Heti 3-5 edzés.

Mónika (32): Este hat után már nem eszem,odafigyelek mennyit eszem,és nem nassolok.

Zsanett (27): 13NAPOS DIÉTA,TÖBB MOZGÁS ,EDDIGINÉL KEVESEBB ÉTEL FOGYASZTÁSA,BÚZALISZT TÖRÖLVE!!!!!3-4 LITER VÍZ NAPONTA

Ircsi (44): szénhidrát, cukor elhagyása, sok folyadék fogyasztása

Zsuzsa (27): Az amikor szerelmes voltam.

Mária (35): Csak reggel eszek kenyeret. Sok folyadékot iszok.

Dávid (35): norbi update 1-es kód + kalória számolás (1300 kcal/nap)

Katalin (59): Napi 1500-1600 Kcal bevitel

Ramona (32): sport és L-carnitin. mértéktartás és rengeteg folyadék

Jázmi (41): Fehér liszt es cukor száműzésw az étrendemből

Judit (39): Kontrollált étkezés. Sport megfelelő mennyiségének megtalálása.

Kitti (19): kevesebb krumpli, több nyers zöldség gyümölcs

Martina (32): reggelire 2 puffasztott rizsszeletet ettem felvágottal, ebédre a szokásos ebédet, és utána már nem ettem semmit. mellette napi 30-45 percet sétáltam futópadon. ennek eredménye 8 kg mínusz 2 hónap alatt. most nem tudom miért megállt a fogyásom.szerintetek miért?

Mmarika (42): Mozgás, étkezés, viz fogyaszt?s.

Andrea (34): Este hat utan nem ettem

IldikÓ (33): KENYÉR MELLŐZÉSE

Zsóka (53): többször kis adag

Renáta (29): Sok folyadékot ittam,mint szoktam és persze kevesebbet ettem.

Tünde (32): még csak most kezdtem 3 hete kb. és 4 kilót fogytam, sokszor kicsit megoldással és a citromos melegvízzel próbálkozom:)

Gabriella (57): a hetes fogyokura

Marianna (28): kitartás

Nikolett (27): Szénhidrát szegény étrend

Richárd (18): Minden napi edzés aminek a tartalma: 30 perc/1 órán át 1perc futás 1 per séta felváltva (kardio edzés gyanánt) +500 hasprés, felülések és egyéb gimnasztika.

Anikó (32): Rengeteg vízivás, szénhidrát 1gram/testtömegkilogram, 2gram fehérje/ttkg

Andrea (45): elhatároztam, hogy tavaszra visszanyerem a versenysúlyomat

Zsuzsanna (62): A kenyér evés elhagyása, kerékpározás

Orsi (41): Cukor és szénhidrát megvonás

Évi (50): Ha nem ettem, vagy nagyon keveset !

Vivi (20): Kevesebbet ettem

Mónika (45): Kevesebb étel, több mozgás és alvás!

Mária (55): C.és MagneB6.vitamin,almaecet,Norbi mikor mit ehetünk.Súlyzós edzés. Kalóriabevitel csökkentése.

Réka (20): Sok folyadek, keves szenhidratbevitel

Gyöngyvér (44): A szokásos napi ételmennyiség 4 v. 5 adagra porciózása a napi 2x-i étk. helyett, sok víz, torna.

Tibor (54): reggeli citrom ivása

Eszter (21): A napi többszöri kevés evés.

Mária (28): most már semmi.

Rika (45): még nem tudom, lehet, hogy a kenyér elhagyása.

Kati (53): hodi54 kapszuát szedtem 2honapig. kb5kg fogytam nem éreztem az állandó kinzó éséfet! Utána át tértem calotin L500ra plussz zsirégető thermo. 82kg val kezdtem a fogyo kurát most 66vagyok 4hó alatt.Közben ithon tornászok heti 3szor 20perc.Cukor liszt tabu számomra! Napközben rendesen eszem ebéd után viszont már csak fehérjét fogyasztok!!! Ez lényeg.

Mártika (64): A bétablokkoló gyógyszerek elhagyása és a paleolit diéta.

Erzsók (51): 6+1 diéta

Gabi (37): Sokkal többet iszok,étrend változás(-4kg);;))))

Bea (38): Elhagytam a fehérlisztet, cukrot, édesítőket, tartósítószereket. Sport.

Mária (20): Az étrend átalakítása és a megfelelő folyadékbevitel.

Edina (27): minden reggel tornáztam meg este is + szobabicikliztem!!ez melett regelente megettem egy fügekaktusz tablettát!!a tornázás az még most is megy napi szinten!!

Ákos (19): minden nap lejártam kondiba

Andrea (50): stressz a legjobb

Hajni (19): Nem fogyasztok cukros üdítőket. csak vizet. Nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok.

Lajos (56): Kevesebbet ettem.

Rajmund (26): Táplálkozásra odafigyeltem!!kevés minimális szénhidrát bevitel sok fehérje

Réka (16): nem ettem

Valéria (43): A lisztes cukros dolgok elhagyása,

Ibolya (27): Sok munkka keves kaja

Denisza (33): Odafigyeltem hogy kevés szénhidrát tartalmú ételeket fogyasztottam és kipróbáltam az Atkins diétát is,amit csak javasolni tudok mindenkinek,mert jól érzed magad tőle és 2het utan mar látható eredmények vannak.

Anett (20): kevesebbet eszek

Melinda (33): Több folyadék fogyasztás (szénsavments ásványvíz) és több mozgás, több jó minőségű és tipusú zsír fogyasztása (kókuszszír, lenmag olaj)

Anita (33): zöld tea kúra

Sándor (41): Este 6 után csak egy joghurt vagy egy alma volt a vacsaora . Kenyeret egyáltalán nem eszek. Sok folyadék akár 3l víz naponta.

Szilvia (39): Több zöldség,gyümölcs fogyasztása valamint több folyadék

Zsuzsa (29): Kevesebb és egészségesebb t?pl?lkoz?s,es több mozg?s

Erzsi (52): Kenyér, és cukor féleségek elhagyása. Sok folyadék, -víz ivása.

Hanna szidónia (23): Sport, változatos étrend, hetente egy szelet csoki (halál komoly)

Paula (20): A nem evés

Sándor (63): nagyrészt gyümölcs és zöldsé gböl állo étkezés 1 honap alatt 10 kg minusz éhezés nélkül

Éva (50): Fehérje diéta,naponta 5-6 étkezés,rengeteg folyadék.

Ildikó (52): A szerelem, ami miatt nem tudtam enni, s segített az endorfin. Emellett sokat ittam, öt után nem ettem. Csökkentettem az adagok méretét. Bár ez a semminél persze nem lehetséges. Ezt ne kövessétek, mert amit egy kicsivel többet ettem, rögtön be akarta építeni a szervezetem azt a keveset is! Különben nálam a diéták, bármelyik fél eredménnyel zárul! Mindig fele annyit fogyok, mint sorstársaim.

Virág (20): sport és sok zöldség

Ilona (59): Rendszeres mozgás (nálam heti 2x 1 óra), sok gyaloglás, fehér kenyér és egyéb búzából készült termékek fogyasztásának minimalizálása.

Zsuzsa (33): 90 napos diéta

Peti (19): sok mozgás, napi 1000 kalóriás táplálék bevitel

Tímea (20): a spor és hogy kitartó voltam

Emma (38): sok folyadek, minimalis mennyisegu szenhidrat

Judit (49): Teljes életmód váltás. Mindenképpen a több mozgás és több zöldség, gyümölcs fogyasztása. Legalább 2 l. folyadék naponta.

Márta (40): eddig még nem sikerült fogynom

Erika (26): Napi ötszöri étkezés mindig csak kicsit!

Barbara (19): Megszabtam hány óráig ehetek

Ágota (65): kevesebbet ettem és többször, többet mozogtam

Gábor (22): Paleo diéta. sok hús zöldségel...

Csilla (27): ehezes

Zsuzsa (38): Édesség elhagyása, gyömbéres zöld tea.

Aliz (20): Finomított fehérliszt elhagyása, szénhidrát csökkentett életmód.

Virgínia (19): Taposógép használata, káposztadiéta, napi 15 perc futás ill. kerültem a cukrot.

Tünde (45): napi rendszeres mozgás a friss levegőn, tempós séta, 30-90 percig

Attila (51): Rendszeres futás, kevesebb étel bevitel.

Mária (46): betartom az étkezéshez adott tanácsokat

Klára (34): kevesebb szénhidrát de csak valamedig ment a súly aztán megállt .

Katalin (58): A napi többszöri étkezés alkalmazása.

Manyi (46): Látni, hogy mennyi kaloriát etem.

Erzsi (54): több folyadék,kevesebb étel

Erika (18): Az erős paprika masszázsolaj, sportolás, diéta.

Erzsi (60): az egészséges étkezés,elhagytam a cukrot,lisztet,keményitőt,helyette sok zöldség,hal,gyümi és napi 25 perc torna.

Vivien (18): Sokkal több vizet ittam.

Zsuzsa (39): még semmi

Magdi (53): nem ettem édességet!

Erzsike (61): 2hét alatt 2.5 kg szétvállaszó diétát kezdtem el

László (62): Sokkal kevesebb mennyiségű étel! Sokkal inkább megválogatott étel összeállítás! Kenyér szinte teljes kiiktatása!!!

Szilvia (40): mindig a mozgás, mértékletes evés

Borbála (58): csak halat és csirmellet ettem és párolt zöldséget és ha lehet tornézom szobakerékpározom. De csak kimérten mert térd protézisre várok.

Erika (45): heti 4X1,5-2 óra edzés és diéta

Ildikó (40): Kevesebbet ettem, megvontam a süteményeket, kenyereket és nem vacsiztam.Meg persze besegített a kínai fogi tea!

Erika (49): Nem eszem fehér lisztból készült kenyeret, finompékárut. Odafigyelek, hogy mikor mit és mivel eszem.

Viki (40): Több folyadék (víz), kevesebb nasi (sajnos) :-(

Andi (41): cukor és szénhidrát bevitelének elhagyása

Hajni (25): sok folyadék és gyümölcs.

Nóra (20): A rendszeres (napi) komditermi hasznalat.

Ildiko (45): 90 napossal indítottam,mozgás

Aranka (62): a szénhidrát csökkentése,édesség minimálisra csökkentése napi többszöri étkezés

Julia (52): akupunktura

Niki (19): edzés + diéta

Anna (54): Étrend változás,torna

Mária (51): kalóriaszegény diéta naponta torna

Éva (48): Szoó Judit Kilófaló termékek, nyírfacukor, kókuszzsír, csökkentett CH tartalmú étrend és mozgás

Bernadett (24): Heti 4-5x1óra Karido. Napi ötszöri étkezés, az adagok csökentésével természetesen. Kedvesebb cukor és szénhidrát bevitele.

Klementina (38): kalóriaszámolás,és a folyadékfogyasztás fontossága

Zsóka (59): A cukor teljes mellőzése. Sem tészta, sem krumpli, És a gyümölcsöt is csak módjával.13 kg-ot fogytam /sok izületi gyúlladás mellett, tehát a mozgás korlátozott/, most azonban leállt, és nem megy lejjebb. Mit tegyek?

Imre (23): étrend váltás

Andrea (19): helyes taplalkozas,minden heten 5-szor kondi terem,tobbek kozott hetvegen szobabiciklizes.

Kovács edit (36): Kisebb adagok fogyasztása gyakrabban.

Zsuzsa (54): Szinte teljesen elhagytam a fehér kenyér és péksütemények fogyasztását.Cukor helyett édesítőszert használok, igyekszem sok fehérjét tartalmazó ételeket enni. Igyekszem a folyadékbevitelt is növelni,mert sajnos elég kevés vizet iszom.

Karolyna (29): Heti két alkalommal edzés

Rozália (50): Már este öt után nem ettem semmit, elhagytam a fehér kenyérféléket és többet mozogtam például futottam minden nap 2 km-t

Marika (65): káposztaleves(részben)

Kati (36): Inkabb feherje mint szenhidrat es napi 10 15p mozgas.

Kata (28): sport

Nóra (48): Életmód váltás. Napi egy óra kocogás.

Mariann (35): Életmódváltás, mozgás és a kitartás.

Márta (38): Testmozgás, és 1200kalória betartása az étkezésbe.

Magdika (27): A napi többszörös étkezés, dél előtt szénhidrátot, gyümölcsöt,/délután fehérjét,zöldséget eszem. Tornázok amikor csak tudok. És méregtelenítő tea kúra,sok folyadék.Csökkentett cukor.

Katalin (38): Minden második napon tornáztam.

Andi (30): Nem paszos a nadrág, kényelmesen kezdek bele férni.

Erzsébet (54): Paleo-t eszem, de keveset és lassan + sok vizet iszom.

Erika (28): napi 5 étkezés, nem lehet túlenni magam, sok folyadék

Richárd (32): Rendszeresebb étrend.

Tünde (20): Sport, étrend változtatás.

?va (38): Futás

Mónika (42): többször keveset enni.Nuku cukor,liszt.

Andrea (50): Adipex

Marika (50): onuralom

Krisztina (23): Sokszor kevesebb evés, több ivás, kevesebb szénhidrát fogyasztás, mozgásnak pedig futás és tornagyakorlatok.

Pisti (56): 5 napos léböjt kúra, kevesebb szénhidrát,több folyadék (zsírégető teák), -5 kiló 10 nap alatt

Nóra (23): kevés szénhidrát, édesség

Zsuzsa (27): Tobb folyadek bevitel

Gyuszi (25): napi rendszeres edzes

Emo (38): egészséges étrend, odafigyelés és sport

Timea (27): Több folyadékot iszom, többször étkezem egy nap ( 4-5) a mennyiségre is vigyázok ( kevesebbet) , gyümölcs ,zöldségfélét naponta... kellett - péksüteményeket ha csak lehet kerülöm ( eddig sikeresen ). És egy héten legalább 3-rom alakalommal tornázok vagy kocogok. Eddig 5-6 kg adtam le. Még én sem hiszem el de megindult a fogyás. :)

Nóri (41): Szénhidrát és fehérje fogyasztásomat elkülönítettem egymástól.

Frici (46): Testépítés, Fitness

István (19): Sikerült koplalás nélkül 1 hónap alatt leadnom 5 kilót, aztán nem tudom miért, de feladtam, most már sokkal motiváltabbnak érzem magam.

Enci (24): mozgás, 6 óra után nem eszem

Dóri (21): Rendszeres sport, ez nálam a torna és a lovaglás volt, emellett figyeltem az étkezésre, bár azzal eddig se nagyon volt gondom illetve a víz fogyasztása. Végül még a párom, aki csinosnak lát azóta, mivel belül kezdem magam elfogadni és ez kifelé is látszik :)

Gyöngyi (53): mozgás

Anna (49): gyümölsc, zöldség, sport, sok víz és zöldtea

Laci (18): 90 napos diéta 18 napján tartok.Eddig 6 kilót fogytam.

Zsuzsanna (53): kenyér,péksutemény kihagyása, ill. helyettesítése extrudált kenyérrel, zoldséggel, gyumolcsel

Niki (44): sok mozgás, kevesebb kalória, többször kevesebb étkezés

Klaudia (23): Naponta többszöri étkezés, és figyelni mikor, mit, mennyit eszem. Fontos az is, mennyit iszik az ember.

Monika (36): kevés étel+sok edzés+KITARTÁS!!!

Thomas (43): folyamatosan követem a leírtakat, illetve a weboldalon hasznos további tanácsoakt találok.

Zoli (51): kevesebb kalóriabevitel, aktív élet, napfény

Erika (60): Napi 4-5 szöri kevés étkezés, kenyér elhagyása és napi fél óra torna

Zsuzsanna (43): Este 6-fél 7 után nem ettem semmit, kevesebb étel,

Ágnes katalin (60): Az hogy fiatalabb voltam, és tudtam mozogni.

Kriszta (25): 30% Lelki motiváció, 30% Diéta, 40% Sport,Sport,Sport :)

Szilvia (41): REGENOR

Mónika (46): A szénhidrátok csökkentése. Napi ötszöri, meghatározott időpontokban történő étkezés.

Peter (35): Etrend valtozas,rengeteg sport,mozgas

Andrea (49): még nem rendeltem ezen az oldalon keresztül

Andrea (45): az akarat és a nasi rol leszokás

Zsuzsa (31): Kevesebb étel adagok, kalóriaszámlálás, rendszeres edzések.

Andrea (29): Norbi update kód szerint evés

Andrea (54): Tulajdonképpen az, hogy mindent eszem, de az eddigiek felét, kivéve azöldség-gyümölcsöt

Maja (44): 90 napos diéta

Katalin (45): Az étkezéseimből ki hagytam az édességeket a kenyeret a tésztákat,és sokkal több folyadékot ittam,és iszom még mindíg.

Agnes (32): Mozgas

Kriszti (31): A többször kevesebb étkezés és az édesség visszaszorítása.

Alexandra (20): többször kicsit ettem, többet ittam.

Timi (24): anorexia

Timi (24): Hoodia mellett mozogtam, kevesebbet ettem.

Fruzsi (18): CH-csökkentett étrend, sport

Sándor (47): kalória számolás , minden bevitt étel ital esetén. Fogyásnapló vezetése.FONTOS.

Zsóka (56): Lényegesen kevesebb evés..!!!!

Marcsi (52): A feher liszt es cukor, krumpli es rizs elhagyasa. Tobb zoldseg, tobb folyadek (gyogytea), este 6 utan semmi kaja! Rendszeres mozgas: heti 3-4x.

Tímea (32): mozgás és a gondos odafigyelés a táplálkozásra

Ildikó (50): Kevesebbet eszek, sok zöldséget és gyümölcsöt és tornászok rendszeresen

Andrea (33): Szénhidr?t csökkentés.pl.kenyér ki iktat?sa cukor el hagy?sa kalória bevitel csökkentésel

Anita (44): napi 5x étkezés és mozgás

Judit (49): 90 napos diéta

Reni (26): Diéta, sport ( spinning)

Magdi (57): Korábban eszem reggel,kevesebb cukrot fogyasztok.minden nap picivel többet mozgok,

Mária (55): többet mozgok,nem eszem fehér lisztből készült ételt,cukrot

Orsi (28): Étrend változtatás, bizonyos ételek helyettesítése, több folyadék, és heti rendszeres mozgás.

Józsi (44): nem eszem kenyeret egyáltalán,helyette a puffasztott rizst eszem.

Éva (63): A szénhidrát a cukor elhagyása és esti torna

Bea (36): Ganoderma lucidum

Margit (48): NEM VACSORÁZOM

Balázs (39): nem eszem fehér kenyeret, és zsíros dolgokat.

Patrik (33): A szénhidrát és cukor fogyasztásának minimalizálása, a szénsavas üdítőitalok elhagyása, és persze valamennyi mozgás.

Irén (61): Több folyadék, több mozgás és az étrendre jobban figyelek.

Erika (55): használom a kalória táblázatot

Judit (50): Mérsékletesség

Zita (37): A diéta betartása,és az edzés.

Szabina (19): Sok mozgás, egészséges étkezés és életmód. Odafigyelni a helyes táplálkozásra.

Zsolt (36): Munkahely váltás..ahol napi 12-20 km sétáltam.Viszont megszokta a szervezetem és leállt a fogyás addig 10 kiló lement.Most viszont a legnehezebb,hogy menni kellene futni amit utálok sajna :)Inkább mennék háborúba mit futni.

Gyöngyi (45): rendszeres sport ( otthoni torna, és futás ), étkezési szokásaim változtatása( cukros és lisztes étel elhagyása)

Ildiko (40): 3hét alat sikerült 1.50 kg fogynom bio alma ecetes kúrát csinálok 1 dcl vizhez 1 evőkanál ecet és kevesebb kenyeret eszek, nagyon őrvendek

Fanny (22): A csokoládé, édességek minimalizálása, kenyérből rozs és teljes kiőrlésű fogyasztása, az is ritkán, krumpli elkerülése, 3-4 liter víz naponta, heti pár alkalom mozgás, és az, hogy ELHITTEM, hogy sikerül

Györgyi (55): Kevesebb szénhidrát fogyasztása.

Ildikó (45): 6+1 diéta + mozgás: heti 3x45 perc, sok vizet iszom, C-vitamint és krómot szedek. Még csak 10 napja kezdtem, de már érzem a jótékony hatását. Sokkal jobban érzem magam, és a nadrágom sem szorít. :-)

Eri (19): napi 4-5x-i kevés evés, délben picit több, egyáltalán nem eszek már kenyeret ha igen csak nagyon néha, hetente 1x-2x 1-1 szeletet. Heti 3-4 napi 20-50 perces edzés. Ebben Palkó Noémi videói segítettek hogy összerakjak egy saját edzéstervet. :) áprilisban még 72 kg voltam mára már 62 vagyok. :) A célom még -4 vagy 6 kg. az ideális 58 kg lenne a 158 cm magasságomhoz, de kis pocim még még akkor is lenne meg combom is. :D Szóval folytatom. :) Tízórai és Uzsona esetleg a vacsi is, gyümölcs vagy zöldség vagy ha nagyon éhes vagyok, 1 szelet bundáskenyér. :) Tartom a súlyom, s szerencsére mindig lentebb lentebb mennek a kilók. :) és nem szabad elfelejtkezni a napi 2 liter folyadékról sem. :) Mindenkinek kitartást, erőt is sikert kívánok a fogyáshoz! :)

Károly (29): Rendszeres ?tkez?s, nemszabaf ?hezni, több zölds?g amiket szeretek is. Így nem kinzom magam.

Mária (61): Sok folyadék ,gyümölcs és zöldség fogyasztása

Márti (25): Több gyümölcs és zöldség fogyasztása, sok mozgás.

Mónika (46): éhezés nélküli fogyás

Dávid (19): Kevés cukor, mozgás, sok zöldség és gyümölcs

Monika (42): par eve 3 müszakban dolgoztam es akkor sikerült 13 kg-ot fogyni

Janka (29): Csökkentett étel mennyiség valamint odafigyelés az összetételére . Liszt, krumpli , cukor mellőzése .

Krisztina (24): Kicsivel többet mozgok, és átalakítottam az étrendemet!

Vivi (19): A gyümölcs, zöldség fogyasztása és a mozgás. Igaz nem sokat fogytam, de próbálok mindig keveset enni 5-6 alkalommal egy nap, csak pár kilótól akartam megszabadulni, aminek a fele már sikerült is. A napi folyadék mennyiséget is növeltem. Most már a szervezetem igényli is a folyadékot, aminek nagyon örülök.

Kinga (27): Elsősorban a 90 napos diéta,és beszereztem egy kerékpárt amin napról napra több km-ert teszek meg.Nem eszek kenyeret,vagy nagyon ritkán teljes kiőrlésűt de azt is lassan csökkentem.Igaz eddig még nem igazán indult meg a fogyásom,de remélem mihamarabb eredményes lesz.

Csilla (19): Édességek, szénhidrátok mellőzése ! Sok halat eszem, csirke húst, gombát, zöldségeket, joghurtokat, sajtokat (alacsony zsirtartalmúakat) valamint gyümölcs turmixokat !

Márti (44): szénhidrát csökkentése

Anita (34): kevesebb kalória bevitel, mint az alapanyagcsere.

Bettina (24): rendes etkezes es mozgas

Maria (53): Sok mozg?s

Laura (20): kaloriaszamlalas

Erzsi (53): a csal'di bajok

Gyula (54): eddig semmi

Brigitta (30): Elhagytam az étrendemből a fehér kenyeret, tésztákat és a kólát. Az evési mennyiségemet is csökkentettem, és lassabban kezdtem enni. Szinte minden nap tornázom 20-30 percet.

Renáta (30): Edzés ,cukrot és szénhidrátot , pékárut kivontam az életemböl és a jo tanácsok

Anita (35): Minden napi mozgás és többszöri étkezés.

Anna (82): Szigorúan tartottam a diétát

Meli (33): diéta+mozgás

Melinda (20): Étrend váltás és szoba biciklizés két naponta minimum 40perc

Imola (28): Dieta es lugosito italok:zoldtea citromos viz

Mária (55): Korábban napi 3-szor ettem nagyon keveset, de nem fogytam egyáltalán. Mostanság kicsit másképpen étkezem, 5-6-szor naponta keveset, kerülöm a kenyeret és a cukrot, csokit minimálisat de még eszegetek. A lényeg, lement kb 1 hónap alatt 3 kg. :)

Nóra (20): Mikor nem eszek semmit napi-.kg-t fogyok :) Az előző két napban ezzel 3kg ment le :)

Angi (26): most kezdtem igazán tényleg érdeklődni az egészségesebb ételek után és nézni h mennyi kalóriát tartalmaz és ez segített nekem,3 hét alatt 3 kiló mínusz

Csilla (46): Erős elhatározással indultam neki,kellően motivált voltam,célokat tűztem ki magam elé.Súlyvesztéskor büszke voltam és elégedett.Keveset és odafigyelve ettem.Első körben több,mint 20kilót fogytam.

Attila (39): Cardio , se búzaliszt se cukor ! 24kg/2hónap

Kata (51): Csak a helyes táplálkozás és mozgás :)

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Barbara (46): Étrend v?ltoztatás..flabelos gép

Szilvia (29): Alkalmaztam a szinte semmit nem eszek logikát , mert valaki azt mondta nekem, hogy Auschwitzban sem volt kövér ember. Heti 4 nap eddzéssel, Be is vált, 5 hónap alatt -33 kg. Amiből következett, hogy vissza kellett szednem 10 kg-ot, mert akkora vitaminhiányom lett, hogy az orvosi rendelőben törzsvendég voltam. Lényegében most egészséges ételeket eszek sok zöldséggel, vizet rendszeresen, és rengeteg féle vitamint, ami nekem a legfontosabb a B12! Eddzés maradt a heti szinten 4 alkalom. Beválik!

Viki (18): Kalória számolás

Marianna (34): Szénhidrát megvonása, heti 2-3 alkalommal futottam.

Zsuzsa (33): Áttértem egészséges étkezésre.Rendszeres sportolásra.

Bettina (16): kalóriabevitel lecsökkentése, torna

Gabi (27): Futás

Szilvia (30): probálok sok folyadékot inni ,reggel ennni és naponta többször

István (58): Sajnos a drasztikusság,nagyon kevés kalória,számomra lényeges volt a látványosság, ami ösztökélt,hogy ne hadjam abba.egy hónap alatt 10kg második hónap hat kg ment le.

Melinda (23): torna

Gabi (51): lé kúra

Rita (48): 2 évvel ezelőtt... 7 hónap alatt, 35kg.... 6+1-el...,, :-) Most neki ugrok még pár kg-nak... :—)

Roland (39): A kalória tábla használata

Szabolcs (35): Heti 70-80km biciklizes es kevesebb szenhidrat fogyasztasa. Az utobbi sokkal nehezebb nekem mint ha ketszer haromszor ennyit mozognek. Eddig bevallt, masfel honap alatt 3-4 kilot fogytam.

Timea leontina (18): REggel 2-héten keresztül 45-perc futás és 30 hasizom legelőször a második hétre ezt megnöveltem 5-tel.

Andi (42): kisebb adag ételek,sok séta,biciklizés

Orsi (33): a cukrok, finomított szénhidrátok elhagyása, sok víz fogyasztása

Erzsébet (49): Még jelenleg is fogyókúrázom. Elsősorban fehérjét, zöldséget, gyümölcsöt eszek, sovány húsokat, valamint néhány szem mogyorót, mandulát. Cukrot, lisztet, és az élelmiszerekben található olajon kívül más zsiradékot nem fogyasztok, ellenben sok rostot és még több vizet.

Peter (31): Kezdetben sok kesu diot es mogyorot fogyasztottam,majd pedig edesitokent mezet kezdtem hasznalni.

Mónika (40): Mérem a fehérjét szénhidrátod és a zsirt. Természetesrn grammra.

András (48): rendszeres sport; kevesebb fehérkenyér fogyasztás; este nincs kaja

Anna (22): mozgás és kalória bevitel csökkentése, oda figyelve a napi bevitt szénhidrát, zsír és fehérje bevitelre is

Erika (53): kenyér , sertéshús, cukor, tészta elhagyása ill. sok zöldság, gyömölcs , hal fogyasztása, és napi mozgás ( tornázás, biciklizés, kocokos ez vált be a legjobban

Zoli (33): Több eddzés, és odafigyeltem az étkezésre

Rita (20): kevesebbet eszek, többet mozgok

Gizella (39): Több mozgás, kevesebb szénhidrát.

Kinga (18): Jobban figyelek a taplalkozasomra es tobb vizet iszom!

Ezsbet (53): diéta

Kata (25): növelt fehérje bevitel+edzés

Adrienn (25): rendszeres edzés, kevés szénhidrát, többször kissebb mennyisegű étkezés

Ági (29): rengeteg sport, az édességek fogyasztását csökkentettem, az alkohol fogyaszasztást szinte teljesen abbahagytam

Szandi (21): Minden este futni jártam, próbáltam kevesebbet enni és a kenyérféléket mellőzni.

Andrea (31): GLÜKOMANNÁN + DIÉTA

Nikolett (24): Többszöri étkezés és kisebb mennyiség, cukor elhagyása, folyadék mennyiség növelése

Monika (24): renceres etkezes

Marusz (56): Torna, úszás, diéta.

Gábor (47): elhatározás,napi kb 600 Kcal

Niki (28): Cukor fogyasztás felfüggesztése

Timi (27): Szétválasztó diéta

Krisztina (33): Egyenlőre semmi

Zsu (37): A ruháim, egy számmal kisebb kell.

Ani (25): mozgás, diéta

Ágnes (55): Acai berry, Super fast burner táplálékkiegészítők (csaknem) kenyérmegvonás sok fehérjebevitel mellett. A mozgás csak kicsivel több, mert gerincbeteg vagyok :(.

Kata (31): Kevesebb szénhidrát,több fehérje. Mindennapos mozgás.

Éva (48): a gyaloglás ha rendszeresen végeztem

Zsuzsa (56): Megtalaltam a megfelelo fogyokurat,amit konnyen betudtam tartani.

Noemi (46): meg nem fogytam de egy kicsit hiztam ez az almaecetes viz nagyon finom es meghozza az etvagyamat.

Judit (34): Norbi Update

Ildikó (18): Kevesebbet nassoltam

Zsuzsanna balogh (36): az idegesseg.

Annamária (44): Gyeses időszakomra ha vissza emlékszem akkor teákat ittam, és azt ettem amit kívántam csak sokkal kevesebbet mint korábban. Héten 1x vagy 2x ahogy tehettem eljártam tornázni. Tartott 10 évig, utána a torna abba maradt és felszedtem elég sokat. Azután eltelt újra 10 év és az eddigi recept már nem vált be. Elkezdtem heti rendszerességgel 2-3x tornázni, lúgosítani kezdtem a testem. Maradtam a vegyes táplálkozásnál de nagyobb arányban fogyasztok zöldséget-gyümölcsöt, kevesebb húst és pékárut/tésztát. Itt is figyelek a bevitt mennyiségre. Ezek a támpontjaim, ja és a vízfogyasztás tudatos mennyisége. Elindult szépen a fogyás. 2-3 kg már lement két hó alatt. Ha tehetem az évszaknak megfelelően fogyasztok zöldséget és gyümölcsöt.

Árpád (47): kevesebb szénhidrát bevitel,só-cukor mellözés, az étel mennyiség megfelezése....és ninusz 15 kg 40 nap alatt könyedén szenvedés nélkül. Most kezdtem el konditerem--kardió-has..

Gabi (38): Diéta, sportolás

Ágnes (21): 90 napos diéta, de már lefogytam vele annyira, hogy több kilót egyszer csak nem tudtam leadni

Andrea (40): Az en sikeres modszerem a következö volt: csökkentettem az eteladagokat, teljesen elhagytam az edessegeket, a chipset es egyeb brutalisan hizlalo elemeket. Potoltam a krom hianyomat, (jelenleg is szedem) -ez lenyeges volt, mert mar sejtszinten megjelent a cukoranyagcsere-zavar! Ekkor kicsit megijedtem. Ezert halas vagyok nektek, hogy elmagyaraztatok, hogy a megfelelö krom-szint miert is fontos a szervezetnek!! Elkezdtem rendszeresen zöld teat fogyasztani, nem eszek feher kenyeret es Pilatesre jarok. Ja es majdnem kifelejtettem, hogy a fogyas beindulasa elött lenmaggal meregtelenitettem. Kefirbe (0,5 l) tettem 1-2 evökanal lenmagot es nagyon hatasos salaktalinatast vegzett a kettö együtt (kefir+lenmag). Azota nincs gondom az evek ota fennallo hasi puffadasommal es szekrekedesemmel! Ez mar önmagaban is oriasi. Ezutan pedig a fogyas is gyorsabban beindult. Oh es meg valami: az igazsaghoz az is hozzatartozik, hogy a lenmagos meregtelenites idejen voltam ket alkalommal nyirokmasszazson is.

Anita (39): Sport es kcal szamolas.

Annamária (45): GYALOGLAS NAPONTA 6KM,ETREND VALTAS

Viktória (49): Szia! Igen, a káposzta leves, és most hogy 10 kg-ot leadtam, kezdek savanyúvá válni. nem csak azt eszem, de a leg hatékonyabb a leves.

Bernadett (26): Folyékon L-Carnitine fogyaszt?sa alatt 22kg-ot adtam le, heti 5x2 ?ra edzéssel megfűszerezve! Ez most is sikeres...

Rita (18): Rendszeres mozgás

Ilona (48): Amikor többet mozogtam szépen formálódott az alakom.

Viktória (42): Diéta,sok folyadék,mozgás.

Petra (24): Minimalizáltam a CH-bevitelt, napi rendszerességgel sportoltam, súlyzós edzéseket végeztem, elkezdtem futni és rengeteg fehérjét fogyasztottam.

Dee (31): Sok folyadék (főleg víz), egészségesebb táplálkozás. Több mozgás, és az édességek, nasik radikális csökkentése.

Moreh katalin (49): volt egy erdekes fogyokuraetrendem amitol le is fogytam

Gabriella (28): étrendváltozás ,torna, purident fito12 lúgosító ital

Niki (23): Több vizet fogyasztottam,ami sokkal jobb közérzetet adott!Növeltem a mozgást is és csökkentettem a felesleges kalória bevitelt!

Alisa (35): torna és kevés kaja

László (63): minél több mozgás,valamint az étkezés kivállasztás!

Gina (19): fehérjediéta

Erika (31): Kisebb adagok

Borbála (58): betegség :(

May (21): Nem innen vettem a fogyókúrás étrendet

Nusi (61): tobb receptet is kiprobaltam. mindenik hozott sikert,pl 2 het alatt 9 kilo . de ezek tul drasztikusak voltak szamomra. ezekhez ezutan csak akkor nyulnek ha surgosen kellene leadjak egy par kilot. itt olvastam a 90 napos fogyokurarol. kiprobaltam , meg mindeg probalom:). nem nehez betartani, nem kell ehezni, talan a gyumolcsnap egy kicsit macera de ki lehet birni. nalam ez hoz eredmenyt minden heten leadtam mostanig 1,2 kg. nagyon orulok ,hogy rabukkantam erre az oldalra. szerkesztoinek koszonet, gratula, es sok-sok jo olvasnivalo! tisztelettel samsudean nusi

Anita (23): A rendszeres sport és a 90 napos diéta bevezetése az életembe.

Edit (56): Napi többszöri étkezés, persze kevesebbet ettem egy-egy alkalommal, illetve több folyadékot ittam.

Noémi (18): futás és kardio együtt (kardio nem mindig) emellett próbáltam odafigyelni mennyit eszem

Anita (26): Kevesebb szénhidrát, sok mozgás, sok víz fogyasztás, üdítők kerülése.

Katalin (38): Pilates, sok folyadék fogyasztás, odafigyelni az étrendre

Zoltan (27): Kaloriaszamlalas

Beatrice (15): Naponta ötször étkeztem és legalább 3 liter vizet megittam.Nagyon kevés húst ettem, viszont annál több zöldséget (főleg répát, uborkát és karfiolt). Heti háromszor 2 és fél órás aerobik- és kétszer 1 órás táncedzésre jártam. Próbáltam többet pihenni és gyalog járni (pl. iskolába, munkába).

Hencsi (25): Nem eszem cukrot,semmilyen cukros terméket sem eszem/iszom és nem hiányzik

Joci (32): odafigyelek mennyit eszem és mit

Rozika (48): Kenyér, cukor elhagyása, és szétválasztó diéta

Szilvia (29): Citromos víz, 6 óra után nem ettem, sok zöldséget fogyasztottam

Tamara (37): Napi 5-6-szori kisebb étkezés.mozgás beiktatása heti 3-4 alkalommal 1óra,finomított szénhidrátok minimálisra csökkentve(elhagyva),napi 3-4 liter víz fogyasztása

Katalin (26): 2 hét után megjegyezték hogy látszik az eredmény!

Betti (29): Ébredés után rögtön frissen facsart citromos vízzel indítok, aztán reggeli, bár nem vagyok még éhes..., nos meg naponta többször eszem :) A víz elengedhetetlen része lett az életemnek. Kb. 3 l naponta... Egy hét alatt teljesen 'átállt' az agyam a rendszerességre és mérsékletességre! Nagyon igyekszem ;)

Laci (20): több zöldség és gyümölcs, kisebb adagok étkezésekkor

Denise (49): életmód váltás: megfelelő táplálkozás mellett mindennap tornázok.Heti 1-2 alkalommal futok ill. biciklizek.

Marianna (43): Rendszeres étkezés, mozgás.

Kriszta (40): A szénhidrát bevitel csökkentése, ill. a fehérje bevitel növelése. Ennek következtében kiegyensúlyozottabb étrend kialakítása.

Móni (36): Kisebb adagokat eszek,kevesebb cukrot és lisztet.Próbálok többet inni és biciklivel járok dolgozni.Célkitűzéseim is vannak,pl.beleférni egy szép ruhába.

Norbert (19): Szénhidrát csökkentés, fittnesz.

Kriszti (40): Kevesebb kalória

Heni (23): Ha nem ettem semmit lenyegeben csak fottojast

Sándor (44): Először a méregtelenítés ( 10 napos citrommal) valamint kalóriaszámolás + mozgás.

Gabi (45): Édesség elhagyása,csökkentett vacsora mennyiség.

Csilla (53): Több folyadék, anyagcseregyorsító , méregtelenîtő gyógyteák, több saláta, de. Csak gyümolcsöt fogyasztok, káposzta leves, glútén mentesebb élelmiszer, torna, táplálék kiegészítők.

Ági (46): A rendszeres mozgás.

Renáta (25): A mozgás és a szénhidrátok csökkentése!

Andrea (31): kevesebbet eszem, és többet mozgok.

Rita (27): a 'sokszor de keveset' és nagyobb menyiségű folyadék bevitel...

Reka (34): a napi otszori etkezes

Mis (45): kaloria bevitel csökkentese

Bernadett (28): A rendszeres mozgás segített abba hogy fogyjak

Zsolt (42): este 5-kor egy gyenge kave edesitovel,ra fel orara egy muzli szelet majd ra egy orara 40 perc othoni trening.Lefekves elott,1.5-2-oraval nagy pohar hideg tej.Ez nekem tokeletesen bejott.

Tamas (29): Futas

Balázs (36): no kaja minimumra csökentettem +acai megduplázva

György (48): Mértékletesség az evés terén, rendszeres kardiozás otthon

Ani (49): akkupunktúrás kezelés, calanetics torna

Irén (58): Többszöri étkezés .több zöldség fogyasztása.

Angéla (40): Az elszántság a mozgás területén.

Györgyi (50): Sok zöldség és a mozgás

Tünde (24): Cukros üdítők kerülése, nasinak magvakat eszem, kerültem a fehér kenyeret.

Renáta (27): Megpróbáltam napi legalább 4 szer enni (eszek),kb. 3 liter vizet fogyasztok napont és napi 20 percet tornázom. Így 2 kg-ot fogytam 1 hónap alatt. Nem is a súly a problémám, bár az is jó hogy megy legy, inkább cm-ben látszik.

Alica (45): Futás, burpee-edzés,(amiről itt hallottam először és nagyon jól bevált), több mozgás, racionális étkezés, nagyobb mennyiségű folyadékbevitel.

Bea (32): Gondosan odafigyelek rá, hogy mindig reggelizzek (általában 2 szendvicset eszek teljes kiőrlésű kenyérből). A nap további részében kerülöm a szénhidrátot és igyekszem minél több folyadékot inni. A víz már nagyon nehezen csúszik, így pár napja váltottam, gyümölcs és zöld teát iszom felváltva

Zsuzsi (34): Étrend megválasztása és ami nélkül nem tudtamvolna eredményt elérni az a heti 4futás ,ami már rendszeressé vállt és. Már nem tudnék meglenni nélküle.1óra naponta.Ezenkívül erősítö torna

Erzsi (60): Számomra sokkal vékonyabb lett a PÉNZTÁRCÁM...

Gabriella (51): Étrend változás, heti 3-4 lakalom a fitneszteremben.

Babu (19): több test mozgás

Anita (33): Diéta mozgás

Sándor (48): 10 napos neera szirup kúra és 2 héttel utánna 14 napos bécsi diéta.

Betty (54): Úgy tűnik valami megindult, remélem folytatódik. Nálam a mozgás mindenképpen sokat nyom a latba és jobban odafigyelek az étkezésemre.

Alexandra (19): Nagyon hasznosnak tartom 2 hete nem eszek csokoládét helyette gyümölcsöt és zöldséget kevés szénhidrátot mert hát az is kell a szervezetnek reggel többet eszem délbe kevesebbet este meg nagyon kevesebbet eszem. fehérjét eszem sokat, Edzem minden nap és fogytam is 2 és fél kg. Ha edzem utána egy kis fehérjét kell ennem mert az nélkül nem ér semmit az edzés ha jól tudom. Szerintem nagyon jól váltottam életmódot és jót is tesz nekem. Jól érzem magam a bőrömben nagyon.

S erika (39): egy heten belul 3 beiktatott gyumolcsnap, 1-2 savanyokaposztale napos lekura

István (40): Norbi Update

Márta (44): Éhség megakadályozására szedett tabletta. Minden egészségtelen étel száműzése. Zsírégető pulzuson végzett mozgás.

Attila (55): Kevesebb élelem bevitel.

Ildikó (19): Áttértem a vegán étrendre, és az nekem nagyon sikeresnek bizonyul, mind egészségügyileg, mind ízvilágra is tökéletes. Nem érzem magam fáradékonynak, rengeteg friss zöldséget, gyümölcsöt fogyasztok, a táplálkozásomnak ezek teszik ki a 70%-át, egyáltalán nem érzem, hogy hiányom lenne bármiből is, és fogyok is, és éhezni sem éhezem.

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Piroska (18): Volt 2 hét amelyen keveset ettem és sokat mozogtam és 65 kg ről 58 kg re fogytam.

Dávid (43): Még a legelején tartok 3-4 kg fogyással. Én orvosi kivizsgálással kezdtem. Utána kalória csökkentett ételek, kis mennyiség, vacsora gyümölcs, fokozott mozgás. Zöld kávé tabl. Krómmal.

Márti (49): a testkontroll által ajánlott szétválasztó étrend, a szénhidrát táblázat figyelése..

Anita (35): torna,es az étrend változtatás

Ottília (39): Az élelmiszerek glikémiás indexét figyelembe vettem és lehetőleg csak alacsony GI élelmiszereket fogyasztok,minden második nap 40 percet tornázok.25 nap alatt 5 kg-ot fogytam,65 kg vagyok és boldog és folytatom.5x étkezem egy nap keveset de finomat,külön főzök magamnak.Van Tupper párolóedényem,ezzel hamar megy.Multivitamint,probiotikumot,C vitamint és magnéziumot szedek.A nyáron 2x20 leszek és már alig várom a szülinapi partimat,jól fogok kinézni!

Mónika (35): A tánc és a a zsírégető edzés (zumba-lady) mellé beiktattam heti 1-2 erősítő edzést is, valamint jelentősen csökkentettem a kenyérfogyasztást, max heti 2-3 kis szelet magvas, vagy tönkölybúza kenyeret eszem csak. Több zöldséget fogyasztok.

Kitti (28): több mozgás,több folyadék,kevesebb zsíros étel,több fehérje fogyasztása és több zöldség fogyasztása.

Ilona (54): A táplálkozás terén: fogyasztottam csicsókát, citromot, zabkorpát,búza csirát, tört lenmagot. ezek a táplálékok sokat segítettek, és elég sokáig lehetett tartani a szintet. Igaz mindig kel törődni a táplálkozással.

Zita (48): étrendváltás

Ildikó (44): A szénhidrát diéta és a kocogás.

Imre (56): A szénhidrátok,zsírok,hús ételek megvonása!Március 1-én elkezdett diéta 97 kg-ról 79 kg a mai nap.Számomra siker történet.

Cintia (29): Természetesen a szénhidrát megvonása

Kati (49): kerékpározás

Erika (44): Nekem a 9 napos diéta vált be,de hát a jo- jo efekt.....

Marcsi (26): diéta, rendszeres zsírégető+erősítő mozgás, sok folyadék

Kriszta (44): Hay diéta kombinálva méregtelenítővel. (Nem reklámozom, ha valakit érdekel, privátban írom.)

Vali (60): Kalória számítás és csökkentés. Több mozgás

Gita (44): Több mozgás,semmi cukor,étkezések közötti nasi kihagyása,sok folyadek.

Eniko (35): kaloria syamlalas es az otszori etkezes as a 2 liter folyadek,futas minden este min negyed ora szemelyre szabott dietaval fogyok

Erika (52): Elhagytam a fehér kenyeret, helyette teljes kiőrlésű v. rozsos kenyeret fogyasztok, azt is keveset és leginkább pirítva. Az édességek mennyiségét is lecsökkentettem. A folyadék bevitelt viszont nehéz fentebb tornászni.

László (39): Mozgás és koplalás

István (52): A régebben elfogyasztott adagok mérséklése, kb a felére. Ebben sokat segít a sok folyadék bevitel (2-3 liter napi). Este hat után nincs kaja. Mellőzve a kenyér csoki, sütemény stb. A folyadék csak víz, aránylag sok gyümölcs. A testmozgás egyelőre elmaradt.

Tímea (46): nagyon kevés étel

Györgyi (58): Level diéta

Sándor (48): Táplálék mennyiség és szénhidrát csökkentés.

Szandrus (24): Aerobik, odacigyelés a napi kalóriabevitelre és tápanyageloszlásra

György (43): A szénhidrát mentesétkezés.

Péter (31): Kevesebb étel meg a jó tanácsok.

Gyula (65): a zóna diéta,de jöttek a különböző ünnepek és a siker eltűnt!Alig -2 Kg maradt csak meg.

Évi (49): Szerelmi bánat.

Zsófi (26): Rengeteg víz...amint megeheztem ittam,es ittam..delelott ettem,delutan csak gyumolcs es viz!!

Erika (35): kitartás és elszántság és az a tudat,hogy másoknak is sikerult eröt ad. 9 kilo minusz két honap alatt.

Barbi (23): Rendszeres mozgas, es a rendszeres (lugosito) gyumolcsok fogyasztasa

Zsuzsi (29): 5 hét alatt 4 kg-t fogytam diétával és speed fitnessel.

Alexandra (22): Sportolás, odafigyelés arra, hogy mit eszek ( pl.: tartalmaz e szinezéket, édesítőszert a termék....stb)

Erika (37): Édesség csökkentése, kiváltása cukormentes saját készítésű lekvárral, rendszeres, kemény edzés.

Irina (24): A futás leginkabb es a kevesebb esti étkezés!

Erika (48): Megértettem, hogy miért kívánom annyira az édességet, hogy a vércukor szint ingadozás miért van, beláttam, hogy több folyadékra van szükségem, mert nagyon keveset fogyasztok.

M?ria (55): ?tszerveztem az evési szok?saimat, jobban odafigyelek, miböl mennyit és mikor eszem, persze még van min javitanom

Misi (63): Kaloriabazis.hu szerint élek. Nekem fontos, hogy az egyenleget tudjam a megevett és lesportolt kalóriák között.

Mira (28): A mozgás,a kitartás

Kati (38): Kevesebbet eszem, kevesebb szénhidrátot, szétválasztó diétát részesítem előnyben, és kerékpárral járok dolgozni.

Károly (62): Szénhidrát megvonás

Sándor andrás (20): intenzív sport, kevesebb bevitt szénhidrát, este 6-7 után semmi étel csak nagyon ritkán és az se mindegy, hogy mi, több gyümölcs bevitel, egészségesebb ételek fogyasztása, kevesebb cukor fogyasztás

Mária (57): a sport,a chrom tabletta..

Juliana (61): az édességek ki hagyása az étrendbôl

Mirtill (20): Az edzés intenzitásának fokozása, A cukor és fehér liszt valamint a tej teljes mértékben történő kiiktatása az étrendből. Sokat segített a CLA szedése is.

Ági (31): Életmód váltás

Rita (43): Nekem a táplálkozás megváltoztatása mellett nagyon sokat segített a heti háromszori cardio-edzés.

Áron (23): egyszerre csak keveset enni

Csaba (28): étrend+edzés

Helga (37): a glikémias index szerinti etkezés,elhagyva a cukrot,fehérlisztes termékeket és a sport

Katalin (62): Erősen lecsökkentettem a szénhidrát bevitelt és beiktattam napi fél óra könnyű tornát. Követtem a kapott tanácsokat, és bevált.

Enikő (46): Szénhidrát mentes étkezés, minden nap edzés.

Brigitta (38): Sport

Adri (33): Igen, a 90 napos diéta.

Judit (61): Az etkezessel kapcso;atos tanacsok.Hanyszor enni,menyit,mit..Foleg tobb folyadekot fogyasztok

Magdi (35): Diéta , napi 4km futás, cellulit kezelés

Zsuzsi (28): Kevesebb szénhidrát,Fehér cukor helyett nyírcukrot használok,

Edit (25): Életmódváltás

Attila (57): 10 kg. De azért mert magasabb volt a cukrom és 200 gr, széndidrátor fogyasztok azóta

Mária (44): sokat mozogtam keveset és sokszor eszem nem sokat gyümölcs zöldség sok fehérjét vitamint viszek be a szervezettemben köszönöm szépen a tanácsokat nagyon jók köszönöm szépen :) 5.kg fogytam már

Dorka (26): estére nem ettem haéhes voltam ittam inkábba valamit.

Dóra (40): Szénhidrát csökkentése, mennyiség csökkentése mozgásprogrammal egybekötve.

Klaudia (22): Kevesebbet eszek és az édességet próbálom kiszorítani.

Eszti (30): Napi 3 liter víz elfogyasztása és napi 1 db króm tabletta bevitele.

Kati (37): Tejtermék és szénhidrát visszaszorítása valamint a napi 5x étkezés

Filip katalina (34): Kevesebb csoki,es több mozgas

Jutka (53): Elkezdtem futni, ami először inkább kocogásból állt. Futás után nem voltam olyan eszeveszett éhes. Ezt igyekszem kordában tartani, ami már nem is olyan nehéz. 2hét 2kg mínusz. Érezhetően feszesebb husika, lazább nadrág. Ennél maradok.

Kata (55): Sajnos még nem sikerült fogynom ,de a saját hibámból!

Laura (27): 18óra után nem ettem és edzésnek a táncot választottam amivel idáig 3kg adtam le! Bár szerencsére ez az első alkalom,hogy picit oda figyeltem eddig nem volt rá szükségem és remélem ezután sem lesz.Ennek a 3kg örülök és még 5kg szeretnék májusig leadni!!!

Tilda (65): A magam által bevezetett és lassan szokássá vált életforma. 1.! reggeli torna, 2. teljes kiőrlésű kenyér ( abból is kevés) 3./ sok zöldség, főzelék és csirke, máj, kevés vörös hús

György (49): A testkontroll, Harvey és Marilyn Diamond sikerkönyvéből megértett és megvalósított szisztéma, ami a helyes gyümölcsfogyasztásról, valamint a fehérje-, és szénhidrátok elkülönítve való fogyasztásáról szól. (nagyon-nagyon leegyszerűsítve) 22 évvel ezelőtt sikerült tartósan 33 kg fogyást elérni, ami inkább drasztikus életmódváltás volt. Ebben az időszakban, a következő élelmiszerek és italok törlésre kerültek a táplálkozásból: alkohol, kávé, cukros üdítők, fehér lisztkészítmények, rétesek, bukták, palacsinták, kristálycukor, disznóhús, egyéb zsíros húsok, erős fűszerek (pl:bors) só teljes visszafogása, csokoládék, sütemények stb. Helyettük csirke, hal, teljes kiőrlésű kenyérfélék, olívaolaj fogyasztása, gyümölcsök, zöldségek,(nyersen, párolva) szinte 'orvérzésig'. Fontosnak tartom, az este hat óra utáni étkezés mellőzését. Az életmódváltáshoz nagyban hozzájárult a sport (súlyzós edzés, úszás, szauna, futás, előfordult mezítlábas futás hóban, hetente. Ebben az időszakban 80 ezer szál cig

Krisztina (36): Nekem ,mivel mozgásban kotrlátozott vagyok,így maradt az úszás és a kerékpártozás!Mivel kerékpározni nem merek a csipő műtétem után,így Úszni járok kb.:1 hónapja napi 2h-át!Persze az evésről is lemondtam,teljesen zsír és olaj mentes diétán vagyok! Párolt zöldség,párolt hús,teljes kiörlésű kenyér vagy zsemle,sovány felvágott,és persze rengeteg gyümölcs!!!Az első napok,hetek nagyon nagyon nehéz,volt és igazából a fogyásom akkor indult meg mikor elkezdtem úszni,addig hiába tartottam be a diétát nem ment le 3 hónap alatt eghy deka sem! De kitartok az Úszás melllettt és remélem látható eredménye lesz 1 éven belül!

Gábor (60): Nálam a mozgás (gyaloglás) indította be a zsírégetést.

Mária (50): rendszeres testmozgás - torna, úszás tudatos táplálkozás - szénhidrát bevitel csökkentése

Anna (53): a léböjt

Andrea (35): kevesebb szénhidrát vacsora elhagyása mozgás heti 3x

Éva (26): Nem eszem fehér kenyeret, nagyon minimális cukrot hasznälok. Igyekszem 6előtt megvacsorázni valami könnyűt.Egyébként mindent ettem csak olyan 14óráig.minden nap tornázom minimum 30percet.másfél hónap alatt ment le 5kg

Éva (27): kevesebb étel, több mozgás

Paksi melinda (35): diéta és sport

Hajni (30): kenyér,tészta,cukrozott üdítők elhagyása

Anita (34): gi diéta, több torna

Emi (63): még egyiktől sem fogytam le

Pali (37): étrend átalakítása: mást, és kicsit kevesebbet.

Mónika (35): Nem eszek csak keveset,édességet egyáltalán nem.

Jpiroska (62): szénhidrát csökkentése, sok mozgás

Momo (18): Sajnos eddig semmi nem vezetett sikerhez, és nagyon elvagyok keseredve. félek hogy soha nem fogok tudni lefogyni. 165 cm magas vagyok, 87 kilóval.

Melissa (21): csökkentettem a kcal bevitelt, rengeteg folyadékot zöld teat, csalán teat ill. más gyogyteakat iszom amik segitik a méregtelenitest illetve napi szinten bevezettem a sportot, az intervallumos futassal égetem a zsirt.

Niki (31): Sok torna, rendszeres napi 6szori étkezés, kis adagokban. Sok folyadék. Édességek, rágcsálni valók kerülése.

Evelin (24): Narancs diétázom :) és minden nap legalább 40 percet tornázom!:)

Éva (56): több folyadék, napi 5x evés keveset

Dániel (35): Keveset ettem többször és többet mozgok

Ildi (45): Odafigyelek az etkezesre es napi mozgas (heti 1 kg)

Vivien (17): A helyes táplálkozás betartása.

Erika (54): Jelenle a 90 napos diéta 16. napjánál tartok. Az általatok javasolt ételeket fogyasztom, természetesen a diéa szerinti csoportosításban. Nem éhezek, de eddig még sajnos csak 1 kiló ment le stabilan. Amit észrevettem, mintha a zsírréteg vékonyodna, kisebb a hasam, de mivel szellemi munkát végzek, a szénhidráthiány délutánra már koncentrációs nehézségekhez vezet. Amennyiben sikerul látványosabb eredményt elérnem értesítelek.

Kata (34): Itt a tavasz, ki lehet menni futni a szabadba a jó levegőre, a kerti munka.

Sandor (44): Valami gyogyszerek,kb 5 eve,de ahogy abbahagytam azonnal vissza is hiztam.

Zsike (55): még sohasem fogyóztam

Mónika (42): Kevesebbet eszem, és mozgok.

Dika (21): koplalás

Nikolett (20): Próbálok jobban odafigyelni a napi ötszöri étkezésre.

Kati (48): Torna,zöld kávé+ króm kapszula

Dalma (20): Víz és zöldtea fogyasztás, aerob és erősítő edzés

Brigita (38): a torna

Brigitta (24): Sok folyadék bevitel. Só,cukor,zsír nagyon mérsékelt fogyasztása. Fehér kenyér elhagyása. Sok gyümölcs-zöldség fogyasztása. Méregtelenítő és gyógyteák fogyasztása. Mozgásforma bevezetése. Szaunázások.

Ági (29): Sport, kevesebb nasi (édesség)

Vanessza (31): Kevesebb szénhidrát és zsír,több fehérje,zöldség és gyümölcs és torna

Norbi' (53): 1. a mozgás, 2. szabadság ideje alatt tudtam figyelni az étkezésre, 3. amikor megszaladt a házi GDP minőségibb ételt tudtam venni - ezek miatt elkezdtem fogyni

Hilde (25): cardio tréning!!! váltottam a rosszul bevált formulán, pl.: hogy sokat kell futni egyenletes tempomba.

János (36): Rendszeres sport Testépítés heti 4-5 alkalommal. +diéta napi 6-7 étkezés + sok sok sima víz :)

Nikoletta (20): Feleztem az adagokat és nem nassolok

Hegyi gabriella (29): étkezés megváltoztatása és rendszeres edzés

Katalin (63): csak keveset eszek es tobb folyadekot fogyasztok

Melinda (42): mozgás naponta, mértékletesség a táplálkozásban, cukor elhagyása

Kriszti (38): mozgás!!! szénhidrát minimálisra csökkentése

Gabi (30): A rendszeres evés és a vacsora idő előbbre hozása. Ezzel -2 kg ment le idáig.

Timea (21): Rendszeres torna,18 ora utánni evés elhagyás,és a cukor/édesség elhagyása

Csilla (34): folyamatos szigorú mozgás, nálam leginkább a zumba mint mozgásforma vált be

Ancsi (17): Biciklizes, akár egy nap 20 km is, rengeteg folyadék, meg a kiegyemsúlyozott étrend.

Szilvia (43): mozgás

Lenke (55): Erős akarat, kitartás, sport, szauna, aktivitások.

István (41): Koplalás nélkül kipróbáltam a ganoderma gyógygomba tartalmú zöldteát ill. kávét. Lúgosít és pörgeti az anyagcserét. Kb. 1 hónap alatt 6 kg-t fogytam.

Imre (61): Almát ettem ebédig.

Laci (39): Gondoltam összeírom, hogy milyen sikerem volt a saját fogyásomban, és ezt nagymértékben a fogyas.info-nak köszönhetem. 39 éves vagyok, nem volt nagy súly pluszom, csak a hasam zavart, és éreztem, hogy lomhábban mozgok. 77-78 kiló voltam, és ez sok volt a 168 cm-es magasságomhoz. Elkezdtem mozogni egyre többet, ezt sikerült megcsinálnom. Majdnem naponta lementem futni vagy focizni. Ez jól esett, de a testsúlyom nem csökkent sajnos ettől még. Ekkor találtam rá a fogyas.info cikkeire és a “6+1-es diétára' Azt hamar megéreztem, hogy az étkezéssel van a gond. A baj az volt, hogy soha nem tudtam változtatni a szénhidrátos, kólás, csokis étkezésemen. Gyakorlatilag reggel-délben-este ettem édességeket, kenyeret. Nem csoda, hogy nem fogytam. A fogyas.info-n nagyon sok anyagot találtam és elkezdtem képezni magamat. Rájöttem, hogy nem tudok dolgokat, nem világos, hogy mit eszek, az mit tartalmaz. Felszínesen tudtam pár adatot, de rá kellett döbbennem, hogy ez messze nem elég. A 6+1-

Tibor (39): Étrend változás, plusz vitaminok

David (37): Este alvas elott zoldseget ettem csak.

Edith (48): Gyakori étkezések, kicsi adagok, nagyon kevés kenyér, semmi édesség.

Zita (18): sok mozgás

Gabi (37): Fehérje diéta, a Teletáltól rendelem a Speed Fitt menüt és nagyon tudom ajánlani. Január közepén még 89 kg voltam, ma már csak 71 kg. 18 kg-ot fogytam, úgy hogy nem is éheztem, és finomakat ettem! Hihetetlen, hogy ilyen könnyű volt. Már csak a ruhatáram lecserélése okoz gondot! :)

Klára (62): Megtanultam,hogy mit mivel egyek,és egy nap 5x és keveset.A vizből is keztem 3 litert meginni

Zoltán (46): Délelőtt folyamatosan répát, almát ettem (napi 1 kg is simán), amitől soha nem voltam éhes. Hetente 3-4 alkalommal elmentem futni. A 100 méterről két hónap alatt sikerült a mennyiséget 5-6 km-re emelni alkalmanként.

Tímea (45): odafigyeltem a folyadék mennyiségére

Zsuzsi (41): sokszor keveset és szénhidrát menteset.

Imola (24): a stresz

Gábor (23): Szerintem az vezetett a siker útjához, hogy beiktatódott a mozgás és valamivel megfontoltabban étkeztem.

Bernadett (19): Sport

Kinga (46): MÉG TÖBB MOZGÁS, GYAKORI KIS SZÉNHIDRÁTTARTALMÚ ÉTKEZÉSEK, HÚS MINIMALIZÁLÁSA.

László (53): korai még sikerekről beszélni ,nem diétázok,csak értelmesebben eszek mint eddig.Reggelire mindent,ebéd egy tányérral vacsora saláta.Eredmény: két hét -2 kg.

Imi (40): 6 után nincs evés!!!

Gábor (35): A honlapon található fehérje diéta + több mozgás

Szilvia (30): Egészséges életmód, a mozgás,és a sok viz fogyasztás.

Marianna (51): Először is az elhatározás és a kitartás. A gyakori de kevesebb mennyiségű evés. Sok-sok saláta, kenyér helyettesítő dolgok, zsírmentes ételek, majdnem minden cukor mentesen eszek, iszok. Zsír égető teák pl. a kömény, a kardamon és a zöld tea. A gyömbért nyersen pépesítem citromlével és minden evésnél egy kiskanállal elfogyasztok belőle. Több vizet igyekszem inni. A torna nagyon fontos. Továbbra is, ami újat megtudok mi járulhat hozzá a fogyáshoz, majdnem mindent kipróbálok. Fogyasztó tablettákat sohasem szedtem, és sikeresen, mert már ott tartok, hogy 120 kg-ról 93 kg-ra lefogytam 6 hónap alatt, 178 cm magas vagyok és 51 éves. Már elég jól nézek ki. Habár még vagy 10-15 kg-t le szeretnék adni, ami tudom, hogy most már sikerülni is fog.

Emese (33): jártam aerobikra + citromos dolgokat ittam

Pamela (21): Sport, rágógumi

Erika (48): csak az ha odafigyeltem mit eszem és előre elkészítettem minden ételt, nem akkor habzsoltam be amit éppen találtam amikor már nagyon éhes voltam

Renáta (40): Kenyér, édesség ,tilalom!

Marika (60): Eddig a legsikeresebb fogyókúrás módszerek közül az segített, amikor szénhidrátot csak délig, bizonyos gyümölcsöt, rizst és krumplit 3-ig ettem. Este meg már csak fehérjét. Elhagytam teljesen a kenyeret. Lehetőleg 5X ettem. Mellette sokat gyalogoltam. Még azt figyeltem meg, hogy ha kevés folyadékot iszom, azonnal feljön rám néhány kg.

Évi (32): kevesebb adagokat ettem és mozogtam

Rebeka (23): Rendszeres futás, és helyes étkezés. ( minden fajta szénhidrát elhagyása)

Beáta (40): Torna es egyes elelmiszerek kihagyasa

Adriana (45): 90 napos diéta

Szilvia (57): A szénhidrát és a cukor mennyiségének csökkentése.Sokkal több folyadékot- vizet iszok.A szervezetemet folyamatosan lúgosítom.Nagyon fontos,hogy ismerjük a vércsoportunkhoz illeszkedő ételeket.

László (63): Kis adagok többször.sok mozgás. Cukorés szénhidrát csökkentés.

Niki (23): Fitness Junkie 30 napos program

Lenna (20): Sehogy se tudok lefogyni

Etel (54): Először is nagyon megijedtem az egészségem romlása miatt,aztán ijedtemben össze-vissza keresgéltem a cikkek között.Majd jött a nagy elhatározás: muszáj tennem valamit az egészségemért.Azzal hogy fogyok segitek magamon, a romló állapotomon. Most reggel éhgyomorra almaecetet iszom,langyos vízzel majd Abonett keksszel szenvicset reggelizek..A 'normal' kenyeret. péksüteményeket nem eszem.Nem használok cukrot, házizsírt csak stivia édesítőt és étolajat ,olivaolajat.Próbállok nagyon sokat inni mert ez nekem idáig nem ment. Délelőtt csak gyümölcsöket eszem.Hát az ebédre muszály 'jókat' ennem de a vacsora megint Abonettes szenvics almaecetes vízzel.Ezekkel az apró változtatásokkal már lement 5kg-ez nálam igen nagy siker.

Csilla (28): Diéta, napi min. 2 l víz, és heti 3 alkalommal mozgás.

Katalin (31): este 6 óra után nem eszek,édesség csökkentés

Mercédesz (23): Bio karnitin

István (56): amit ti is írtok mozgás, rendszeres étkezés. nálam bevált régebben a ferenc josef ásványviz kura, de már csak bélfürdőhöz használom most alamaecete kurára fogytam magam, két hónap alattegy öltönyméretet fogytam megaztán ugy gondolom fejben dől el ez is, mint minden

Ibolya (41): A testmozgás.

Ari (39): heti 6 edzés, cukor és liszt elhagyása

Meli (38): Növeltem a vízbevitelt 3l-re. Szénhidrátok elhagyása kivéve gyümölcsök

Tünde (39): Csökkentettem az adagokat ill lecseréltem a lisztet, nem eszem kenyeret, cukrot nincs nasi csak magvak, nincs több vaj, lecseréltem az olajat extra szűz olivára, kimaradt a sertéshús, több a hal és a gyümölcs és napi 3 l víz! Heti három Rubint Réka+ fél óra step gép.

Ildikó (42): sok torna,sok folyadék

Laura (40): csak senhidratot esfeherjet fogyasztok

Szilvia (27): Sok folyadékot ittam.

Kitti (24): Kevesebb,mértékletes evés.

Kati (63): szenhidratokat kihagyni az etkezesbol, bazis-sav aranyt betartani, sokat inni, 19 ora utan nem enni, napi egy orat mozogni

Tímea (19): kevesett ettem es mellette tornáztam

Ilona (51): minden reggel iszom étkezés előtt egy pohár almaecetes italt amit mézzel és citromlével kiegészítek délben rendesen étkezem délután gyümölcs és sok sok folyadék természetesen a zöld tea nem hiányozhat este is csak könnyű vacsora az édességet nagyrészben ki iktattam csak néha eszem

Melinda (33): reggeli citromosvíz ivása

Teréz (63): Folyadékot sokkal többet fogyasztok, az étkezések számát növeltem, viszont a mennyiséget csökkentettem,

Eszter (23): Sok víz, folyadék és tésztafélék kevesebb fogyasztása.

Sári (42): Sok zöldség, gyümölcs, napi 4x, a fehérkenyér teljes elhagyása, a sütemények, édességek tiltólistán, most a cukor is, s húsvét előtti 2 hétben kezdtem el az életmódváltást,húsvétkor 2 nap sütinap volt 3 szelet sütivel....s most még mérlegre nem álltam, de a ruháim már lógnak! :) Ez út a siker felé??? Majd meglátom.

Terez (41): a teak

Andrea (26): Igen pl:nem ettem este 5 után illetve csak gyümölcsöt ha éhes voltam .

Zoltán (31): kalóriaszámlálás

Péter (39): A mértéktelen evés elhagyása

Sára (25): 90 napos diéta + fitnesz heti 3x

Gergely (26): Kalóriaszámlálás+sport

Krisztina (42): este 6 után már nem eszek, és ez nagyon sokat jelent, három hét alatt 2 kilót fogytam

Judit (21): nem volt még

Attila (25): Minden nap edzettem és figyeltem arra, hogy mit és mikor ettem.

Erika (42): Mindenből minimális mennyiséget fogyasztok, próbálom kivonni étrendemből a kenyeret.

Eva (23): a meg tobb gyumolcs fogyasztasa illetve sokkal kevesebbett ettem

Szandra (23): Update táplálkozás

Margit (63): Súlyos betegség,erős antibiotikumok miatt nem kezdhettem bele a fogyókúrába,de pár napon belül mindenképpen elkezdem,ui.az írások alapján szentül hiszem,hogy ezúttal sikerül.Akkor újra jelentkezem.

Erika (60): Narancs, alma, joghurt, zabpehely, rozspehely, lenmagdara turmix. Rendkívül laktató.

Ildiko (32): kevesebb evés, és tobb folyadék

Melinda (40): mozgás, mérsékelt táplálkozás

Aniko (63): Elkezdtem a disociat-etrendet,ittam 2 liter vizet naponta,setaltam 20-30 percet

Szabina (40): 90 napos szétválasztó diétát csináltam végig és így 9 kg fogytam, mellette pedig jártam heti 2-3x edzésre .

Márti (29): Minimális mennyiségű szénhidrátot ettem, mást pedig naponta 5-ször;és hetente 3 alkalommal súlyzós edzést, valamint fegyencedzést végeztem.

Hajnalka (56): Megkerestem Az intelligens fogyás csapatát, s az ő útmutatásuk alapján életmódot változtattam /elkezdtem, 5 hete, -5 kg , többet eszem, mint azelőtt, naponta ötször táplálkozom, heti 3 alkalommal zsírégető torna itthon

Renata (41): más étkezési kultúra,napi kalória bevitel csökkentése

Tünde (35): Kitartás,sok folyadék,mozgás

Katalin (52): kevesebb szénhidrát

Monika (35): Napi min. 3l tiszta viz fogyasztasa

Brigitta Barbara (20): Kalóriaszámolgatás

Ibolya (55): elhagytam a kenyeret beiktatam a zöldségeket .salátákat elhagytam a köreteket

Ilike (54): Étkezésem radikális megreformálása és minden délután 45 perc torna (DUCI TORNA - NORBIVAL) segítségével. Egy hete csinálom és fogytam 2 kg-ot.

Hajnalka (29): cukor és kenyér mentes étkezés, valamint a torna.

Kata (29): Kevesebb fehér lisztes és cukros ételt eszem!!

Katalin (62): 20 éve az Adipex Retard tabletta(szuper volt, 1 hónap alatt 7 kg-ot fogytam és nem jött vissza 2 évig). Sajnos ezt betiltották. Mostanában egy kéthetes, szétválasztó diéta az egyetlen, ami hatásos, de 3-4 kg-nál többet ezzel se tudok leadni csak akkor, ha a diétát több héten keresztül folytatom. 2 hét nem elég. Semmi más nem használ. Az a meglátásom, hogy a fogyitabletták egyszerűen placebók, csak a pénzemet viszik el.

Csilla (38): Tisztába lettem a zsír és a szénhidrát égetés közti különbséggel ami sokat számít

Zsuzska (22): Napi torna + elkezdtem a 90 napos diétát.

Tünde (41): Aerobik edzés hetente 3-szor

Mariann (25): nincs vacsora - nincs édesség

Judit (31): Napi fel óra testmozgás, kevesebb szénhidrát bevitele.

Anikó (41): Mivel nem bírom megállni, hogy ne egyek édességet, így a torna sokat nem ért.:) Torna mellett szedem a hoodiát, így nem kívánom az ételt. Beválik!!!! :)

Brigitta (28): Elkezdtem sportolni, több folyadékot ittam ,csökkentettem a szénhidrát bevételt

Ferenc (31): Sportolás és helyes étrend.

Reni (40): fehérje dita

Katalin (37): cukor elhagyása, sport

Vivien (23): almaecet fogyasztása, vacsora minimalizálása/kihagyása, hastánc videó, kevesebb cukortartalmú ételek fogyasztása

Betti (32): Bevezettem esti tornázást,és még több gyümölcs.Amihez csak tudom nélkülözöm a kenyeret.

Erzsi (38): Csak és kizárólag du.5-kor étkezem utoljára iszom az almaecet napi három négy alkalommal.

Brigitta (23): étvágytalanság

László (28): Kalória- és szénhidrátszegény diéta, valamint rendszeres futás, edzés (testépítés).

Margó (48): Napi ötször, és keveset, plusz napi 3 liter folyadék.

Zsuzsa (50): kalória számlálás

Marcsy (26): testmozgás, sok folyadék, teák, ill odafigyeltem, h mit eszek

Ildiko (46): el hagytam az esti nasit

Zsófi (25): kevesebb és napi többszöri táplálkozás, napi 2-3 l folyadék, cukor-liszt-tészta elhagyása

Orsi (34): Sport, intenziv es rendszeres mozgas

Zoli (49): Kcaĺ bevitel / kiadas

Anita (27): A tornázás, csak lusta vagyok tornázni.

Nikolett (15): Sport

Évagabi (61): Nem eszek kenyeret, krumplit, rizst,tésztaféléket.Schaket iszok és a szervezet zsírtartalékát használja az emésztéshez.

Tímea (36): Sport

Dávid (24): Nálam a sok mozgás vezetett sikerre, az étkezés terén bármit változtathattam, nem adtam le egy dekát sem, de heti 2-3 óra aktív sportolással egy hónap alatt 2 kilót leadtam

Anita (24): kevesseb eves

Ferenc (38): kalória számolás

Zoltán (42): Megértetem az étkezések összetevői és a mozgás fontossága közötti összefüggést. Ennek hatására életmódot váltottam, ettől a pillanattól minden pozitív irányba indult el az életemben. Az elért eredményem 6hét alatt fogytam 22kg-ot, koplalás nélkül de rengeteg mozgással. A legpozitívabb változás az, ami az állóképességemben javulása hozott és a sport által új barátaim lettek, akik ösztönzően hatnak rám.

Krisztina (45): Kenyér, tészták elhagyása mindig abban az időben étkezem.

Zsó (30): napi kétszeri étkezés, nem sok szénhidráttal 4 óra előtt...

Barbi (36): Minimális kenyér/pékáru,burgonya és rizs fogyasztása,illetve tésztafél?k mellőzése

Eszter (25): Kevesebbet ettem,jobban odafigyeltem az étkezésre.

Zsuzsa (64): Az elszántság,de most van egy kicsi visszaesésem.

Klaudia (21): kevesebbet ettem ( nem vacsoráztam)

Hajnalka (38): nincs kenyér péktermék, liszt

Szilvi (28): Nem ettem cukrot, lisztet, burgonyat es rizst, valamint este 6 ora utan nem ettem semmit, emellett jartam aerobickra heti 3x-4x.

Zsani (21): Teljesen kizártam a csokoládét az életemből és a cukros üdítőket, a teát is édesítővel iszom (ha iszom), és naponta elfogyasztok kb. 3 liter vizet.

Kata (33): Rendszeres testmozgás és egészséges táplálkozás.

István (65): napi 1 ó -kerékpározás és diéta

Szimonetta (18): rá szoktattam magam ara hogy egy nap 4szer eszek de keveset, sok gyümölcsöt eszek meg salátákat, csökkentettem a szénhidrátot is, most jól érzem magam a bőrömbe, el kezdtem sportolni is, 4 kilót fogytam, fel merek venni olyan ruhákat is amiket eddig nem, de több kilót nem nagyon szeretnék fogyni.

Zoltán (36): Diéta és edzés.

Ágnes (58): hetente 1 kiló fogyás

Timea (30): Volt aki hajtott

Judit (43): Az alkohol gátolja a zsírlebontást, edzésnapokon teljesen el kell hagyni!

Dóra (21): Mozgás, nem enni ha jól vagyok lakva

Ibolya (41): több mozgás

Timi (26): Kalóriabázis.hu- ez segitett mindenben

Anikó (40): Diéta és Edzés heti 5 alkalommal.

Zsófika (60): Többet mozgok, naponta sétálok kb. egy órát, ez 3-4 km, nagyon jónak érzem, sok vizet és almaecetes vizet kezdtem fogyasztani, nem cukrozom a tejeskávémat, nem fogyasztok kenyeret, édességet, gyümölcsnapokat tartok (háromszor alma és kétszer mandarin), számlálom a kalóriákat, naponta beveszek 1-2 tabletta 1000 mg-os csipkebogyó kivonattal készített C-vitamint és egy Supradyn-t, a napi 1000 kcal-t nem lépem túl, este 6 óra után nagyon keveset eszem, ha éhes vagyok- 1 mandarin vagy egy alma, jó sokáig rágcsálva:) Öt hét után 4 kg-val mutat kevesebbet reggel a mérleg, és nagyon remélem, hogy ez nem csak az első napokban távozott víz:) Nem állok meg, a következő hetekben is folytatom :)

László (46): kevesebb kaja,sok sulyzós edzés

Vivien (19): Ételadagjaim csökkentése, vacsora elhagyása. És trambulin heti 2-3 alkalommal 1órát. Cukor, tészta, kenyérfélék, nassolni valók, üdítőitalok, teljes elhagyása.

Marika (52): Sok mozgás ! Kevesebb nasi ! Korábbiakhoz képest sok folyadék, zöld tea ( télen amúgy is sok gyógytea fogy a családban !) almaecet ! :)

Norbi (30): Mérsékelt evés, minimalizált szénhidrátbevitel, rengeteg kardió edzés.

Zita (23): Nincs rajtam rengeteg súlyfelesleg, mindössze 8-10 kg. Viszont ezzel a néhány kilóval már évek óta küzdök. Hol leadok 5 kilót, hol felszedek 5-öt. Éppen ezért már nagyon rutinos vagyok a fogyókúrázásban :) Nekem nagyon sokat segít a fogyásban, ha többször eszem keveset egy nap, ahogy azt a fogyás.info oldala is javasolja és ha 5-6 óra után gyümölcsön kívül nem eszem mást. Ami viszont talán a legfontosabb, hogy ha valamit megkívánok, azt nem feltétlenül vonom meg magamtól. Eszem csokit és néha sültkrumplit is fogyókúra alatt, csak keveset, de ezzel együtt is sikerül a fogyás. Elsősorban az étel mennyiségén változtatok, a minőségén csak részben. Ez lassabb fogyást eredményez, de nekem ez vált be a legjobban.

Dóra (48): elsősorban a kalória számolás

Ágnes (59): Atkins diéta alapján: a szénhidrátok megvonása: semmi tészta, kenyér, rizs, krumpli,helyette fehér húsok, sajt és minimális zölssaláta és napi egy alma) + napi rendszerességgel biciklizés(ez a térdsérülésem előtt volt))

Eszter (22): Több mozgás, kevesebb kalória

István (59): Alapban szerintem elsődlegesen agyban dől el. Tényleg akarom-e, elhiszem, látom előre az eredményeket és aért hajlandóvagyok a szükséges (választott) módszer alakalmazására.

Violetta (47): most legujabban a hold dietat probaltam ki bar meg sak egy rovid ideig csinalom az eredmenyekkel nagyon is meg vagyok elegedve

Éva (34): Kevesebb étel

Mária (37): torna

Csilla (42): Kevesebb kenyér félét ettem és kerültem a fehér lisztet, fehér rizst, és a cukrot. De még a mesterséges édesítőket is.

Karolina (28): kalloria bevitel csökentése és a napi egy óra torna

Józsi (52): szénhidrátok, alkohol elhagyása

Anna (53): Minden étkezés előtt, egy citrom frissen facsart levét ittam meg, naponta 3-szor, és a teljes kiőrlésű kenyér. Három hét alatt 4kg.

Attila (60): Szénhidrát 0 diéta, plusz sok mozgás.

Anikó (59): eddig még nem fogyókuráztam,most kezdtem a 90 napos diétát,egész jól haladok, csak a gyümölcs nap nehéz egy kicsit,estére már nagyon éhes vagyok.

Katalin (54): gyakori étkezés kis adagok és szénhidrátmentes

Krisztina (40): Nagyon figyelek az iv?sra ?s este 6 után nem fogyasztok ?telt.</