www.Fogyás.infoHogy jobban érezd magad a bőrödben!A sikeres fogyás titka

Tesztek Kalkulátorok Fogyás Testmozgás Egészséges életmód Érdekességek E-könyvek
Fogyás könyvek letöltése Új fogyás könyv

Kattints ide, és nézd meg! - Végleges fogyás diéta nélkül
Kattints ide, és nézd meg! - Végleges fogyás diéta nélkül
Jelenleg


Filozófiánk:

Mivel az ember nem csak egy "hús-vér test", hanem sokkal több annál, a fogyást sem lehet pusztán testi nézőpontból megközelíteni.

Továbbá nem vagyunk egyformák, mindenkinek meg kell találnia a számára működőképes módszereket.

S végül, nem az a cél, hogy megfeleljünk a mai divatos "ideális" testképnek, hanem sokkal inkább az, hogy aki nem érzi jól magát a bőrében, annak segíthessünk ezen változtatni!

Első lépésként ajánlott:

Kattints ide, és megmutatjuk, hogyan tudnál Te a leghatékonyabban lefogyni!

A fogyás teszt személyes értékelést ad a fogyás elősegítéséhez, a hibák és buktatók feltárásához. [Ingyenes]

Legnagyobb reklám átverések

Nem minden arany, ami fénylik - Ígéretek és tényekLépten-nyomon reklámokba ütközünk. És ha akarjuk, ha nem, tudatosan vagy tudat alatt, a reklámok bizony befolyásolják döntéseinket. A sokszor lehengerlő mennyiségű árucikkeket látva automatikusan is a "megszokott" és "ismert" termékeket keressük.

De vajon minden úgy igaz, ahogy a reklámokban elhangzik? Tényleg "könnyű", "egészséges", "immunerősítő" vagy "zsírégető" az éppen reklámozott termék?

'Goldene Windbeutel' díj a legnagyobb reklám átverésekért A fogyasztók védelmében - Berlinben - alapított Foodwatch (= Élelmiszer-felügyelő) közhasznú egyesület évről évre ezeket a kérdéseket vizsgálja, és "Arany Képviselőfánk" díjjal "értékeli" a legnagyobb reklám átveréseket.

Az "Arany Képviselőfánk" (németül: "Goldene Windbeutel") egy negatív díj, amely felhívja a figyelmet a reklámokban elhangzott ígéretek és a valóságban létező tulajdonságok közötti különbségekre.

Nézzük meg, eddig mely termékek kaptak "Arany Képviselőfánk" díjat!

Reklám és valóság közötti különbségek

Nestlé Alete Italporok

Nestlé Alete Italpor: Reklám és valóság közötti különbségek 2014-ben több mint 72.000 szavazattal a Nestlé Alete Italpor kapta az "Arany Képviselőfánk" díjat.

Jogosan kapta a Nestlé a negatív díjat. Az orvosok már évek óta figyelmeztetik a szülőket; ezen italporok fogyasztása könnyen túltápláltsághoz és fogszuvasodáshoz vezetnek.

Ennek ellenére a Nestlé egészséges és csecsemőbarát termékként hirdeti az Alete italporokat!

Capri Sonne Üdítőital

2013-ban több mint 50.000 szavazattal a Capri Sonne Üdítőital kapta az "Arany Képviselőfánk" díjat. A választás oka, hogy a Capri Sonne gyártói (Wild/SiSi-Werke) tudatosan a szülők egészséges életmód nevelése ellen dolgoznak.

Capri Sonne Üdítőital: Reklám és valóság közötti különbségek Ugyanis egy 200 ml-es kis üdítős tasak 6,5 kockacukornyi cukrot tartalmaz. Magas cukortartalma ellenére a gyártók minden lehetséges reklám-csatornán próbálják elérni a gyerekeket; s itt nemcsak a klasszikus TV reklámokról beszélünk, hanem Internet kampányokról, iskolások számára szponzorált kalandpark kirándulásokról és sportrendezvényekről.

A szülőknek vagy állandóan "nem-et kell mondani", vagy kénytelenek tűrni, hogy gyermeküket lassan, de biztosan cukor-függővé teszik!

Hipp Instant Gyümölcstea

Hipp Instant Gyümölcstea: Reklám és valóság közötti különbségek 2012-ben több mint 44.000 szavazattal a Hipp Instant Gyümölcstea kapta az "Arany Képviselőfánk" díjat.

A reklámok szerint a Hipp Instant Gyümölcstea a 12. hónaptól kifejezetten ajánlott a kisgyermekek számára.

A valóságban viszont egy pohár (2 dl) elkészített Hipp Gyümölcstea 2,5 kockacukrot tartalmaz. Vagyis összességében a Hipp tea nem több mint cukros üdítő, ami egyáltalán nem ajánlott kisgyermekeknek.

Kinder Tejszelet

2011-ben több mint 51.000 szavazattal a Kinder Tejszelet kapta az "Arany Képviselőfánk" díjat.

Kinder Tejszelet: Reklám és valóság közötti különbségek A reklámok szerint a Kinder Tejszelet könnyű és ideális a főétkezések között.

A valóságban viszont a Kinder Tejszelet 60%-ban zsírból és cukorból áll.

Ha ez könnyű, akkor a csokitorta egyenesen diétásnak számít, mivel arányaiban kevesebb zsírt és cukrot tartalmaz.

Zott Monte Tejital

Zott Monte Tejital: Reklám és valóság közötti különbségek 2010-ben több mint 30.000 szavazattal a Zott Monte Tejital kapta az "Arany Képviselőfánk" díjat.

A reklámok szerint a Zott Monte Tejital egészséges, tele van értékes szőlőcukorral, s ideális főétkezések közötti fogyasztásra.

A valóságban viszont a Monte Tejital legfőképpen cukrot tartalmaz. Átszámítva egy üvegecske tejital 8 kockacukrot tartalmaz, ami több mint ugyanennyi mennyiségű kólában. Így a Monte Tejital csupán egy ízesített cukor-tejkrém-keverék, ami értékesnek vagy egészségesnek nem igen mondható.

Danone Actimel

Danone Actimel: Reklám és valóság közötti különbségek 2009-ben több mint 35.000 szavazattal a Danone Actimel joghurtital kapta az "Arany Képviselőfánk" díjat.

A reklámok szerint az Actimel hozzájárul az immunrendszerünk megfelelő működéséhez, fellép a nemkívánatos baktériumok ellen, és általában véd a megfázásokkal szemben.

A valóságban viszont az Actimel nincs extra hatással az immunrendszerünkre, legalábbis semmivel sem jobban, mint bármely más natúr joghurt.

Mindazonáltal az Actimel kb. négyszer drágább egy normál joghurtnál, s ami még rosszabb, 10-12% cukortartalmával egy igazi cukorbomba, melynek fogyasztása így nem éppen az egészséges kategóriába esik.


A nem "díjnyertes" termékek között is találhatunk még további érdekességeket, mint pl. a Nimm2 cukorka vagy a Danone Activia joghurt.

Nimm2: Reklám és valóság közötti különbségek A reklámok szerint a Nimm2 tele van vitaminokkal, egészséges és kiváló a gyerekek számára. Ez nemcsak, hogy átverés, de nagy felelőtlenség is!
A gyerekeknek nem azt kellene megtanulniuk, hogy vitaminszükségleteiket cukrokkal és édességekkel fedezzék, hanem a valóban egészséges és vitamindús étkezés irányába kellene őket nevelnünk.

Danone Activia: Reklám és valóság közötti különbségek A Danone Activia pedig, ami tele van a kimondhatatlan és egy átlag halandó számára érthetetlen bifidus valamivel, a valóságban semmivel sem képes jobban hatással lenni az emésztésünkre, mint bármely más natúr joghurt, ára viszont annál borsosabb. Itt is csak ugyanazt látjuk; minimális hatás, maximálisan felfújva és drágán eladva.

Forrásoldalak: http://foodwatch.de és http://www.abgespeist.de

Nem minden arany, ami fénylik - Gondolkodj a saját fejeddel!

És mielőtt még valaki félreértené; nem arról van szó, hogy a fenti termékek nem finomak vagy bármivel is rosszabbak lennének a piacon kapható hasonló termékeknél. Itt "csupán" a fogyasztók félrevezetése az, amivel ezen termékek kivívták a Foodwatch figyelmét; eltérés van a reklámokban elhangzott ígéretek és a valóságban létező tulajdonságok között.

És a fogyasztók védelmében - a mi védelmünkben - ez ellen valamit tenni kell!

Nem minden arany, ami fénylik - Gondolkodj a saját fejeddel! Az összeesküvés-elméleteket félretéve, valószínűleg sokan egyetértenek azzal, hogy sok minden nem az, mint aminek tűnik vagy inkább, ahogy feltüntetik.

Hihetnénk azt is, hogy ennyi kommunikációs csatornával (TV, internet stb.) csak kiderül az igazság, és ha ilyen sokan tudnak valamiről, az csak igaz és jó lehet. De ez sajnos nem így van.

Elkerülhetetlen, hogy saját ép eszünket használva gondolkodjunk, és utánajárjunk a dolgoknak, mert ha nem tesszük, egészségünket, boldogságunkat vagy akár életünket tesszük kockára!

Ami a fogyást illeti, épp ezért is hangsúlyozzuk az alábbi tanácsot, mint első és legfontosabb irányelvet:

A fogyás, fogyókúrák területe hemzseg a jobbnál jobb "biztos módszerektől" és "garantált fogyást ígérő szerektől". Ebben a zűrzavarban nehéz az igaz és stabil adatokat megkülönböztetni a puszta véleményektől, vagy ami még rosszabb, az átverésektől.

Fontos, hogy ne fogadj el vakon minden "szakértői" vélekedést, hanem vizsgáld meg, számodra tényleg működnek-e az adatok, tanácsok vagy termékek, használatukkal el tudod-e érni a kívánt eredményt. Ha igen, tarts ki mellettük, de ha nem, bárkitől is származzanak, vesd el őket! (Ez a hozzáállás természetesen az oldalon megjelent írásokra is vonatkozik!)


Szerencsére egyre több az olyan jó weboldal, melyek segítenek eligazodni a hazugságok és tévhitek tengerében. Mi igyekszünk ezeket az oldalakat és cikkeket felkutatni (elsősorban a fogyás és egészséges étkezés terén), és minél több ember számára elérhetővé tenni, hogy döntéseinket manipulációk helyett egyre inkább az igaz adatok vezéreljék.


Reklám kontra valóság:
Fogyás.info oldal:


Hogyan tudnál Te gyorsabban fogyni? .Hatékony fogyás: Fogyás teszt egyéni értékeléssel Töltsd ki a tesztet!