Főoldal: Fogyás.info – A sikeres fogyás titka Fogyás.info - Menü
Érezd jól magad a bőrödben!

Anyagcsere megértése

Mitől lassú vagy gyors az anyagcsere?A lassú vagy gyors anyagcsere (metabolizmus), az anyagcsere gyorsítása, az elhízás és a fogyás, az energiaszint és a frissesség kérdése nagyrészt szervezetünk energiaforrásától függ.

Az anyagcsere sebességének kulcsa, hogy:
Szénhidrátégető vagy zsírégető üzemmódban működünk-e?

Szénhidrátégető üzemmód:

Szénhidrátégető üzemmódban a szervezet zsír helyett szénhidrátot használ elsődleges energiaforrásként, s a felesleges szénhidrátot zsírrá alakítva eltárolja. Ilyenkor alacsony az energiaszint, evés utáni fáradtság érzet jelentkezhet, valamint az érzés, hogy valamit még enni kellene. Az alvás nem annyira pihentető, s a felkelés gyakorta nehézkes lehet.

Zsírégető üzemmód:

Zsírégető üzemmódban a szervezet testzsírt használ elsődleges energiaforrásként. Ilyenkor az energiaszint magas, nincs sóvárgás bizonyos ételek után, megszűnik az édesség utáni vágy. Jóval kevesebb étel is kielégítő, nincs fáradtság vagy levertség érzése, kevesebb alvás is pihentetően hat, s a felkelés sem okoz nehézséget.

Zsírégető üzemmódban gyorsabb az anyagcsere, nagyobb energiaszinttel tudunk működni, s felhasználjuk a szervezet zsírtartalékait, => vagyis le fogunk fogyni!


Mielőtt azonban megnéznénk, hogyan tudunk könnyedén szénhidrátégetésből zsírégetésbe átváltani, érdemes megérteni a metabolizmus, az anyagcsere folyamatok működését, valamint az ezzel kapcsolatos alapvető meghatározásokat.


Anyagcsere | Metabolizmus • Anyagcsere gyorsítás

Anyagcsere folyamatok megértése

Anyagcsere vagy metabolizmus: Azon folyamatok összességére utal, ahogy a szervezet a bejövő táplálékot feldolgozza. [A metabolizmus a görög 'metabolé' szóból ered, melynek jelentése 'változás, változtatás'.]

Aminosavak: Az aminosavak szerves molekulák, melyek összekapcsolódva fehérjéket alkotnak.

Fehérje vagy protein: A fehérjék az aminosavak különböző kombinációi. A fehérje nem energiaforrás, hanem a sejtek, izmok, bőr, belső szervek stb. legfontosabb építőelme. [A protein a görög 'proteios, protos' szóból ered, melynek jelentése 'elsődleges, fő'.]

Zsír, zsírok: A zsír szilárd vagy folyékony, általában szagtalan, íztelen, sikamlós anyag. Növényekben és állati szövetekben találhatóak. A zsírok hosszan tartó, magas minőségű energiaforrást biztosítanak.

Szénhidrát, szénhidrátok

A szénhidrátok a szén és a víz kombinációi, melynek legegyszerűbb formája a cukor. Bonyolultabb kombinációja a keményítő, legbonyolultabb formája pedig a rostok vagy cellulóz-félék. A szénhidrátok gyorsan felhasználható, ámde rövid ideig tartó energiaforrást biztosítanak.

Cukor: A cukor a szénhidrátok legegyszerűbb formája, általában édes anyagok (kristálycukor, gyümölcscukor, tejcukor, stb.), és különböző növényekben találhatók.

Keményítő: A keményítők bonyolultabb összetételű szénhidrátok. A keményítő fehér, porszerű anyag, ami a burgonyában, kukoricában, búzában és egyéb magvakban található. A szervezetben egyszerűbb szénhidrátokra, cukrokra bomlik. A keményítő gyorsan képes energiát adni, és zsírrá alakítható át.

Rostok: A rostok a legösszetettebb szénhidrát-félék. Ezek nem emészthető növényi anyagok (zöldségek), de ugyanakkor segítik az emésztést és tisztítják az emésztőrendszert. A bennük lévő kis mennyiségű cukor által csak kevés energiát adnak.

Vércukor: Az emésztés folyamán az összes emészthető szénhidrátféle - a rostok kivételével - egyszerű cukorrá bomlik (glükóz). Azért hívják vércukornak, mert a véráramon keresztül tud eljutni a sejtekhez. A szénhidrátokon kívül a szervezet más anyagokból - főként zsírból - is képes a vércukor előállítására. Ebben az esetben beszélünk zsírégetésről.

Hormonok

A hormonok a nyirokrendszerben, különböző mirigyek által termelt anyagok, melyek pontosan meghatározott biológiai funkciókat látnak el. Gyakorlatilag hormonok szabályoznak mindent, ami kívül és belül történik a szervezetben. Az egész hormonrendszer egy összefüggő egységet alkot. Ezért bármilyen változás egy hormon szintjében változást jelent az összes többi hormon szintjében is. Léteznek építő (anabolikus) és lebontó (katabolikus) hormonok. Ezek egymáshoz képest egy mérleghinta két oldalán helyezkednek el, így ha az egyik csoport szintje felmegy, akkor a másik lemegy. Ettől függően a testet és a szervezetet vagy építik, vagy lebontják.

Inzulin: Az inzulin egy anyagcsere szabályzó hormon, melynek sok életbe vágó funkciója van. Az inzulin többek között segít a szervezetünknek a cukor és szénhidrátok felhasználásában. Egyik fő funkciója a felesleges szénhidrátok zsírrá alakítása, azok tárolása.

Glukagon: A glukagon egy másik anyagcsere szabályzó hormon, az inzulinnal ellentétes funkciókkal. A glukagon fő funkciója a testzsír lebontása, majd annak energiává való átalakítása.

Anyagcsere gyorsítás

Zsírtárolás vagy zsírégetés?

Az inzulin és a glukagon párban lévő hormonok, az anyagcsere ellentétes erőit képviselik. Ez azt jelenti, hogy amikor az egyik szintje felmegy, a másiké leesik. Ennek következtében szervezetünkben vagy zsírtárolás vagy zsírégetés dominál.

Egy egyszerű kísérletben a kutatók inzulint és glukagont fecskendeztek kísérleti állatok különböző csoportjába. Az a csoport, amelyik inzulint kapott, többet evett és meghízott, míg a másik csoport, amelyik glukagont kapott, kevesebbet evett és lefogyott (zsírt vesztett).

Az inzulin-glukagon egyensúly a kulcs a zsírégetéshez, az energiaszintünk és szellemi teljesítőképességünk növeléséhez, egészségünk megőrzéséhez, valamint a jó lelkiállapotunk eléréséhez!

Az inzulin szerepe [zsírtárolás]

A testünk egy biológiai energiafejlesztő gép. Soha nem nyugszik, az anyagcsere állandó mozgásban van. Működése főként glükóz (egyszerű cukor) felhasználásával van biztosítva. A testben minden szénhidrát végezetül glükózzá (vércukorrá) bomlik. A szervezetnek a működéséhez állandóan szüksége van glükózra. Amikor nem kapja meg az ehhez szükséges szénhidrátot, képes más anyagokat, úgymint zsírt és izmokat glükózzá bontani ahhoz, hogy energiával lássa el az életbe vágó funkciókat.

Amikor bármilyen szénhidrátot eszünk, az vércukorrá bomlik, és a vércukorszint a vérben gyorsan emelkedni kezd. A szervezet gyors döntést hoz, hogy ennek a tiszta energiának mekkora mennyisége menjen azonnali felhasználásra, és mennyi legyen eltárolva. Ennek a döntésnek a végrehajtója az inzulin, ami a vércukor feldolgozását szabályozza. Célja, hogy az összes cukor ki legyen vonva a vérből.

Az inzulin három dolgot tesz a vércukorral:

1. Kielégíti az azonnali energiaigényt azáltal, hogy a sejtekhez eljuttatja a vércukrot.
2. Feltölti az izmokban és a májban lévő szénhidrát raktárakat.
3. Minden fennmaradó felesleges vércukrot zsírrá alakít, és testzsírként eltárol.

Bővebben itt: A vércukorszint zsírégető zónája

A glukagon szerepe [zsírégetés]

A glukagon az inzulinnal ellentétes funkciókkal bír. Ahogy az inzulin zsírt készít, majd azokat elraktározza, a glukagon kinyitja ezeket a raktárakat, és elhasználja, elégeti a felesleges testzsírt. Más szóval mozgósítja az elraktározódott zsírt, hogy ebből energiát állítson elő.

Anyagcsere gyorsítás

A fenti ismeretekből következik, hogy ha szénhidrátégető üzemmódból át akarunk állni zsírégető üzemmódba, nem kell mást tennünk, mint megemelni a glukagon és csökkenti az inzulin szintet. Az inzulin egy zsírtároló és raktárlezáró hormon. Más szóval kövérré tesz és úgy is tart. Ezért a stabil lefogyáshoz szükséges, hogy szoros kontrollt tartsunk felette!

Evészavarok esetén Evészavarok esetén...

mint kényszeres evés, érzelmi evés, falásrohamok, bulimia stb., a fogyókúrák nem működnek.

És ne csak saját akaraterődet okold emiatt! Tudd meg, mit tehetsz másképp, hogy kikerülj az evés csapdájából!

» Végleges fogyás diéták nélkülKiút az evés fogságából - A kényszeres evés kezelése

IGEN

Felejtsd el a diétákat!
NEM

Lépj tovább!

Kényszeres evés esetén a fogyókúrák nem működnek.
Nézd meg, hogyan tudsz kikerülni az evés csapdájából, és végleg lefogyni!

Megmutatjuk, mi a zsírégetés legfontosabb titka, és hogyan tudsz gyorsan, egészségesen, tartós eredménnyel lefogyni!

Kiút az evés
fogságából


Sikeres fogyás
7 lépésbenAnyagcsere gyorsítás:


Nekem ez vált be:
2099 hozzászólás

Hozzászólás írása

Viktória (49): Szia! Igen, a káposzta leves, és most hogy 10 kg-ot leadtam, kezdek savanyúvá válni. nem csak azt eszem, de a leg hatékonyabb a leves.

Barbi (31): zsírszegény ételek és kisebb adagok fogyasztása

Tünde (45): napi rendszeres mozgás a friss levegőn, tempós séta, 30-90 percig

Réka (20): Sok folyadek, keves szenhidratbevitel

Tünde (37): Este már el tudtam hagyni az evést, illetve hetente 1-2 alkalommal tornázok is. Illetve nem várom meg a déli étkezést mire farkaséhes leszek, legtöbbször már 10 óra körül eszek.

Mónika (44): A rendszeres táplálkozás és a mozgás bevezetése. A türelem és a kitartás fontossága.

Piroska (46): Zumba, hetente 2x, tarsasagi tanc hetente 1x, gyalogolas minden nap hegyre 20 percet, egeszseges taplalozas, adagok csokkkentese - 4 kg-ot fogytam

Zsuzsa (50): kalória számlálás

Eszter (24): Teljesen kihagyom a kenyeret és péktermékeket, valamint a hozzáadott cukrokat az étkezésemből.

Bernadett (25): kesoi oraban nem ettem

Gina (27): betegség

Andi (32): Szénhidrát diéta, 4 hét alatt 5 kg, mivel a torna nem igazán nekem való így a tánc mint testmozgás sokat segített.

Timea (30): Volt aki hajtott

Andrea (48): Amikor Adipexet ettem, de ma már az sem használ.

Gabi (51): lé kúra

Monika (24): renceres etkezes

Zoltán (31): kalóriaszámlálás

Ibolya (33): A kalóriaszámolás, és a dietetikus által javasolt diéta.

Marianna (34): Szénhidrát megvonása, heti 2-3 alkalommal futottam.

László (46): kevesebb kaja,sok sulyzós edzés

Edina (36): Elfogyasztott kalória mennyiség kordában tartása és mozgás.

Györgyi (55): Kevesebb szénhidrát fogyasztása.

Ilona (50): életmódváltás

Laura (20): kaloriaszamlalas

Zsuzsa (59): a paleo etrenddel es a rendszeres mozgässal mär voltak sikereim

Anita (34): TELJESEN kihagyom a cukrot és az édességeket, szörpöt az étrendemből, vizet iszok kb óránként egy pohárral és reggelire egy tejeskávéra levittem az adagom 2 db édesítőpöttyel. Tésztaféléket egyáltalán nem csak rizst, vagy krumpli és zöldségköretet eszek, kenyér helyett pedig találtam szénhidrát szegény és csupa magos kenyeret ez negyed kilós és 4 napig kitart!!! Hetente legalább 4* kerékpározok kb 2 órát, még a tornára nem vettem rá magam:)

Zoltán (46): Délelőtt folyamatosan répát, almát ettem (napi 1 kg is simán), amitől soha nem voltam éhes. Hetente 3-4 alkalommal elmentem futni. A 100 méterről két hónap alatt sikerült a mennyiséget 5-6 km-re emelni alkalmanként.

Barbara (31): már többször eszem egy nap

Zsuzsi (42): Elkezdtem rendszeresen konditerembe is járni és nagyon figyelek az étkezésekre.

Angéla (34): többször ,kevesebbet és a szénhidrátot csökkentettem

Viktória (21): Sport, 1 bűnözés nap a héten, ezen kívül sok fehérje és zöldség, kenyér és pékáruk mellőzése.

Andrea (36): főleg a mozgás segitett.

Tomi (48): többet kell mozogni.

Annamária (44): Gyeses időszakomra ha vissza emlékszem akkor teákat ittam, és azt ettem amit kívántam csak sokkal kevesebbet mint korábban. Héten 1x vagy 2x ahogy tehettem eljártam tornázni. Tartott 10 évig, utána a torna abba maradt és felszedtem elég sokat. Azután eltelt újra 10 év és az eddigi recept már nem vált be. Elkezdtem heti rendszerességgel 2-3x tornázni, lúgosítani kezdtem a testem. Maradtam a vegyes táplálkozásnál de nagyobb arányban fogyasztok zöldséget-gyümölcsöt, kevesebb húst és pékárut/tésztát. Itt is figyelek a bevitt mennyiségre. Ezek a támpontjaim, ja és a vízfogyasztás tudatos mennyisége. Elindult szépen a fogyás. 2-3 kg már lement két hó alatt. Ha tehetem az évszaknak megfelelően fogyasztok zöldséget és gyümölcsöt.

Kata (30): A szerelem csodákra képes.:-)

Ilonka (24): Étrend betartása

Angi (26): most kezdtem igazán tényleg érdeklődni az egészségesebb ételek után és nézni h mennyi kalóriát tartalmaz és ez segített nekem,3 hét alatt 3 kiló mínusz

Ibolya (27): RENDSZERES MOZGAS

Erika (35): kevesebbet enni, torna

Mária (55): C.és MagneB6.vitamin,almaecet,Norbi mikor mit ehetünk.Súlyzós edzés. Kalóriabevitel csökkentése.

Borbála (58): csak halat és csirmellet ettem és párolt zöldséget és ha lehet tornézom szobakerékpározom. De csak kimérten mert térd protézisre várok.

Anita (27): Megvalogatni az ételt amit eszem.

Edit (52): 5-évvel ezelőtt, 3-hónap alatt fogytam 12-kg, de alig ettem, és tornáztam minden este,

Zsolt (37): Helyes étkezés,és több mozgás együtt

Lívia (21): Sajnos még egy módszer se vált be igazán.

Xénia (19): az étrend változtatás részéről volt sikeres

Fruzsi (25): kalóriaszámolás - ne vigyél be többet, mint amennyit elégetsz, ha mégis, akkor mozogd le a többletet!

Erika (60): Napi 4-5 szöri kevés étkezés, kenyér elhagyása és napi fél óra torna

Ács szabó Ágnes (32): Terhességi alatt kemény dieta szénhidrát

Anita (23): A rendszeres sport és a 90 napos diéta bevezetése az életembe.

Éva (57): A rendszeres testmozgás és étrendváltoztatás.

Etelka (49): akupuntúra, fegyelmezett étkezés és mozgás

Bogika (27): Sport

Kata (24): A töb zöldség evés,a vsorára könnyű étel fogyasztás és a sport.

Edina (34): A napi 1000- 1200 kaloria betartása.Sokat ittam és próbálok több gyümölcsöt zöldséget enni.

Anita (33): zöld tea kúra

Anikó (39): 6+1 napos diéta

Éva (48): a gyaloglás ha rendszeresen végeztem

Sanyi (63): Az öszinte válaszok

Krisztina (35): kenyér és a cukor elhagyása, sok folyadék, több mozgás

Erika (54): Jelenle a 90 napos diéta 16. napjánál tartok. Az általatok javasolt ételeket fogyasztom, természetesen a diéa szerinti csoportosításban. Nem éhezek, de eddig még sajnos csak 1 kiló ment le stabilan. Amit észrevettem, mintha a zsírréteg vékonyodna, kisebb a hasam, de mivel szellemi munkát végzek, a szénhidráthiány délutánra már koncentrációs nehézségekhez vezet. Amennyiben sikerul látványosabb eredményt elérnem értesítelek.

Márti (50): A testmozgás és többszöri kevés étkezés. Viszont ha nem értem rá napközben, este bepótoltam. Ugyanannyi kg vagyok.

Anna (27): Többet mozogtam, étrendemből kivontam a cukrokat és csökkentettem a szénhidrátot. Betartottam a napi háromszori étkezést, köztes időben csak gyümölcsöt ettem.

Linda (29): Az oldalról rendelt vitaminok segítettek a fogyás elíndításában,és mostmár jobban odafigyelek arra,hogy mit és mennyit eszem. S mindemellett eljárok tornázni.

Angéla (27): aloe vera termékek és a mozgás

Veronika (34): Kardió zóna és erősítő edzések itthon (Péntek Enikő).Az étkezésre odafigyelés és sok folyadék (víz). Éhgyomorra egy pohár citromos víz. Az edzés pedig heti 3-4 alkalom és kb félóra.

Brigi (43): Dieta

Tibor (65): kontrolált táplálkozás és több mozgás

Jolán (52): Heti 1 gyümölcsnap, kevesebb pékáru és édesség, több folyadék fogyasztása, rendszeres mozgás

Marcsi (55): 1000 kcal étrend,és mellette a mozgás.

Anikó (43): kcal figyelés + mozgás + sok folyadék

Mesko (34): nem

Gyöngyi (29): Este már nem eszem,és üdítők helyett vizet iszom,és többet mozgok!

Erika (25): a nasiról való lemondás, sokkal több zöldség

Sára (25): 90 napos diéta + fitnesz heti 3x

Rozsa (60): grapfruit minden fo etel elott !! es minden reggel fel citrom leve egy kis langyos vizben.

Anna (62): mozgás, kertészkedés, diéta, folyadék

Adriana (44): több folyadék fogyasztás, rendszeresebb mozgás

Alexandra (20): többször kicsit ettem, többet ittam.

Vivi (20): Kevesebbet ettem

Krisztina (43): sok víz fogyasztása,szénhidrátok kiiktatása.

Brigitta (23): étvágytalanság

Edit (53): napi többszöri kevés étkezés, szénhidrát, cukor csökkentése

Anett (25): Kevesebb étel kellő odafigyeléssel,cukros üdítők mellőzése,több mozgás.

Mmarika (42): Mozgás, étkezés, viz fogyaszt?s.

Zsuzsa (56): Megtalaltam a megfelelo fogyokurat,amit konnyen betudtam tartani.

Marika (65): káposztaleves(részben)

Csilla (46): Szinte . szénhidrát, kis adagok,mozgás

Erika (28): kevesebbet edtem, es nem fogyasztottam kenyeret es edesseget

Edit (32): Nem küldtetek semmit a tesz kitöltése után

Robi (41): kalória számlálás

Tímea (46): nagyon kevés étel

Erzsi (53): a csal'di bajok

Eszter (27): rendszeres (napi) futás: kb. 5-6 km és diétás átrend

Pál (44): A rendszeres mozgás. Séta, kocogás, futás.

Katlyn (34): Több folyadék bevitel és elhagytam a kenyérfogyasztást

Zsuzska (22): Napi torna + elkezdtem a 90 napos diétát.

Krisztina (41): sajnos az ha nem ettem szinte semmit :(.

Agota (61): Sok folyadékot ittam, dietat tartottam és mellette tornáztam.

Zoltán (41): Egy időben elhagytam az étrendemből minden pékárút.

Daisy (22): diéta, mozgás mindennap

Évi (27): a kevés kalória bevitel

Jennifer (21): Valtozatos étrend

Timi (24): Hoodia mellett mozogtam, kevesebbet ettem.

Éva (50): Liszt allergia :( , és most magas cukor szint

Ágnes (55): mindent ettem, de kevesebbet

Anita (44): napi 5x étkezés és mozgás

Éva (61): 1 liter sós koktél reggelire és utána semmi étel, csak pótcselekvésként 1-1 kávé és citromleves folyadék, 5 napon át.

Andrea (33): Szénhidr?t csökkentés.pl.kenyér ki iktat?sa cukor el hagy?sa kalória bevitel csökkentésel

Kriszti (18): Kevesebb evés több mozgás

Ferenc (62): Tisztító kúra.Rendszeres evés csökkentett mennyiség.

Marcsi (43): 24 évesen 7és17 italporral 24 kg

Dóra (26): Vacsora kihagyása, kevesebb kenyér fogyasztása!

Beáta (41): Az infóitok!

Vivien dorottya (12): én sokat futottam , és nem ettem kenyeret , és este mindig csináltam 30 db felülést ,10 db vekfőtámaszt

Ildikó (57): Egy hónapja kezdtem a főleg fehérje diétát, ettől 5 Kg-ot fogytam.

Móni (27): Étrend változtatása és több mozgás.

Anna (54): Étrend változás,torna

Tünde (50): Talán a Króm és hát mozgás.De ez csak mos jelentkezett,miután betöltöttem az ötvenet:))))+7kg

Noémi (24): étkezésen való változtatás (ez nagyon sokat számít nálam)

Reni (28): Nem nagyon ettem, inkább csak zöldségeket! Este 5 után semmit.

Zoltán (50): Nem fogyasztok kenyeret, tésztát, burgonyát, csokoládét, cukrot.

Zsófi (25): kevesebb és napi többszöri táplálkozás, napi 2-3 l folyadék, cukor-liszt-tészta elhagyása

Lilla (26): fehérje szénhidrát egyensúly,torna

Nóri (24): Ahogy tanácsoltátok, elhagytam a fehér kenyeret, illetve 6 után nem eszem. Csökkentettem a az étel mennyiségét és minden nap szobabiciklizek és ugrókötelezek. 2 hét alatt 3 kiló ment le.

Csilla (32): tojás,savanyúkáposzta,citromlé

Joci (32): odafigyelek mennyit eszem és mit

Magdi (42): Nagyon sok zöldséget kezdtem el enni, és megprobáltam oda figyelni a lúgosító ételekre. Rögtön 3kg lement egy hét alatt.

Zoli (51): kevesebb kalóriabevitel, aktív élet, napfény

Polett (26): 90 napos diétát csinálom jelenleg. 168 cm vagyok, 70 kilósan kezdtem el a diétát szülés után. Most a 8. hétnél tartok és leadtam 12 kilót, nem is igazán van rajtam mostmár felesleg, még talán 3 kilótól szeretnék megszabadulni. Viszont azt meg kell jegyeznem, hogy a diétát 100%-osan betartottam, egyszer sem 'bűnöztem'!

Mária (55): többet mozgok,nem eszem fehér lisztből készült ételt,cukrot

Marta (27): ki hagytam a lisztet cukrot es napi45perc torna

Dávid (43): Még a legelején tartok 3-4 kg fogyással. Én orvosi kivizsgálással kezdtem. Utána kalória csökkentett ételek, kis mennyiség, vacsora gyümölcs, fokozott mozgás. Zöld kávé tabl. Krómmal.

István (40): Norbi Update

Szuzanna (23): lemondtam a szenhidratokrol.

Gabi (51): evés helyett inkább iszom és az osztott étrend

Annamária (59): Napi fél óra mozgás ( tánc itthon ), picit kevesebb kalóriabevitel a szükségletemnél, vacsora csak natur joghurt kevés mézzel, őrölt fahéjjal, korpával, almával. Ha van időm, akkor gyaloglás (1 óra ).

Péter (52): Nics olyan hogy 'a sikeres' akció, átfogóan kell kezelni az egész életvitelt.

Anna (49): gyümölsc, zöldség, sport, sok víz és zöldtea

Zsaklin (24): Rendeltem egy csomagot az oldalról, ami hozzájárul ahhoz, hogy egészségesebben és biztonságosabban tudjak megszabadulni a feleslegtől.

Zsuzska (33): Tisztító léböjtkúra. Odafigyelek, hogy csak akkor egyek ha éhes vagyok, lassan az evésre időt hagyva.

Zsuzsi (29): Szemelyi edzo, aki folyamatosan motivalt.

Éva (58): Amikor kiköltöztem Németországba, itt másképp étkeztem, minden nap sétáltam 4-5 km, kutyasétáltatás az erdőben, fél év alatt le is ment 15 kg.

Kata (55): Sajnos még nem sikerült fogynom ,de a saját hibámból!

Judit (34): Norbi Update

Erzsi (52): Kenyér, és cukor féleségek elhagyása. Sok folyadék, -víz ivása.

Ildikó (53): caloría ki számolás,napi többször kevés evés

Kati (37): Tejtermék és szénhidrát visszaszorítása valamint a napi 5x étkezés

Kati (48): többször keveset, éh gyomorra langyos citromos víz, nap folyamán is ezt ittam, délelőtt főleg gyümölcs, c vitamin 1000 mg, napi séta

László (39): Mozgás és koplalás

Kata (23): Mértékletes étkezés, egészséges életmód

Anett (31): A fogyókúra abszolút nem vezetett sikerhez. Én nem vagyok kövér, sem túlsúlyos, az alakom ideális, vékony testalkatú vagyok, viszont egy nap az alkalmi ruhámat nem tudtam magamra zippelni.... szoval elkezdtem fogyókúrázni, de semmi sikere nem volt, a kilogramjaim ugyanazok maradtak. Majd elkezdtem futni járni, először csak hetente, majd naponta, és ma már akár kétszer egy napban - korán reggel és este. sikeres akció-e? :D hát a testsúlyom két hónap elteltével is ugyanaz, azonban ami változott - jó kondició, izmosabb lábak, a hasfal laposabbá válása - érdekes számomra, hogy a testsúlyom ugyanannyi, mégis vékonyabbnak érzem magam... PS: a ruhámat azóta nem probáltam fel, de ha még most sem fog feljönni rám, azthiszem a futást erőteljesebb fogyókúrával kell majd kombinálnom.

Anett (19): a mozgás, és a napi többszöri de kicsi adagok étkezéskor

Gréta (18): Életmódváltás és heti 2x mozgás.

Anikó (50): az idegesség

Szilvi (37): Számolom a kalóriát és napi 1200kcal-nál többet nem eszem. Több zöldségfélét és fehér húst eszem. Sajnos még a mozgás hiányzik, majd ha jobb idők lesznek tudok többet biciklizni .4 hét alatt 5 kg ment így le! De most egy kicsit meg állt a fogyás!

Kinga (32): Norbi Update , Szétválasztó diéta

Andrea (20): van egy újságom ami a fogyáshoz vezethet engem de abban voltak ivó joghurt meg minden például még a good milk az is ivó joghurt meg még teljeskiőrlésű lisztből van kenyér ami érdekes

Judit (45): Torna, torna felülés.

Lenke (55): Erős akarat, kitartás, sport, szauna, aktivitások.

Andrea (49): még nem rendeltem ezen az oldalon keresztül

Márta (38): Testmozgás, és 1200kalória betartása az étkezésbe.

Marika (41): Norbi uptad diéta

Szilvia (39): Több zöldség,gyümölcs fogyasztása valamint több folyadék

Csilla (47): Dukan diéta (volt valamihez pontosan ragaszkodni)

Szilvia (29): Alkalmaztam a szinte semmit nem eszek logikát , mert valaki azt mondta nekem, hogy Auschwitzban sem volt kövér ember. Heti 4 nap eddzéssel, Be is vált, 5 hónap alatt -33 kg. Amiből következett, hogy vissza kellett szednem 10 kg-ot, mert akkora vitaminhiányom lett, hogy az orvosi rendelőben törzsvendég voltam. Lényegében most egészséges ételeket eszek sok zöldséggel, vizet rendszeresen, és rengeteg féle vitamint, ami nekem a legfontosabb a B12! Eddzés maradt a heti szinten 4 alkalom. Beválik!

Szilvia (27): Sok folyadékot ittam.

Ildikó (44): A szénhidrát diéta és a kocogás.

Ildiko (32): kevesebb evés, és tobb folyadék

Linda (32): Sokat segít,hogy elkezdtem rendszeresen táplálkozni. Napi négyszer, fele annyit, mint ezelőtt. Kenyeret csak akkor eszem,ha nincs más. :-| :-) Hozzászoktam az üres kávéhoz és naponta 2liter üres teát is megiszom. Eddig 3 és fél kiló lement 2hét alatt mozgás nélkül. Ideje lesz beiktatnom. :-D

Gabriella (64): Tobb zoldseget gyumolcsot ettem, kevesebb hust es kenyeret de sajnos a korom (64) a szivmutetem es a mostani foglalkozasom (bentlakasos hazi apolo) nem biztosit eleg testmozgast

Anikó (28): Sokszor enni keveset + testmozgás

Jacqueline (33): Mindennapi mozgás és próbálok 5-szőr kis adagban étkezni. És már jó két hete 2l iszok naponta.Sokkal szebb a bőröm is tőle...

Kata (25): növelt fehérje bevitel+edzés

Edit (43): Kevesebb evés,napi 40 perc mozgás,napi 2-2,5 liter viz

Andrea (19): helyes taplalkozas,minden heten 5-szor kondi terem,tobbek kozott hetvegen szobabiciklizes.

Irén (56): Sokat (minden nap)tornáztam

Ilona (54): A táplálkozás terén: fogyasztottam csicsókát, citromot, zabkorpát,búza csirát, tört lenmagot. ezek a táplálékok sokat segítettek, és elég sokáig lehetett tartani a szintet. Igaz mindig kel törődni a táplálkozással.

Szilvia (30): Egészséges életmód, a mozgás,és a sok viz fogyasztás.

Gábor (22): Paleo diéta. sok hús zöldségel...

Katalin (45): tobb gyumolcsot es zoldseget eszem

Alisa (35): torna és kevés kaja

Meli (36): Kevés szénhidrát, 18óra után csak gyümölcs saláta.

Zoltán (57): Edz?s,hetente 3x1óra, ?trend váltás,17.00 ut?n már nem ettem a liszt,cukor,keny?r csökkent?se.

Kovács edit (36): Kisebb adagok fogyasztása gyakrabban.

Ibolya (41): A testmozgás.

Gabor (37): Rendszeres sport es a rendszeres, viszont egyszerre keves etel.

Teréz (63): Folyadékot sokkal többet fogyasztok, az étkezések számát növeltem, viszont a mennyiséget csökkentettem,

Gergő (37): Több mozgás, rendszeres edzés. Vettem egy FitBit Charge HR órát, ami nagyságrendileg megmondja elég volt-e a napi zsírégetés, stb. Nagyon jó támpont.

Ildiko (45): 90 napossal indítottam,mozgás

Ilona (42): prutein dieta

György (22): Igazából sok folyadék és a diéta!keményen edzek,bár néha el gyengülök az evéssel kapcsolatban,de utána többet edzek!

Kata (23): 30 napos guggolás kihívás 50- ről kezdtem és a 30. napon 250- et kellett megcsinálni.

Ilona (60): Az étkezések gyakoriságának növelése -2-3 alkalomról 5-6 alkalomra,valamint a mennyiségek - számomra jelentős- csökkentése. Az utóbbi nagy önfegyelmet igényel!!

Flora (18): alig ettem és sportáborba mentem

Tamás (22): hát kis kilotol meg szabadultam

Erzsi (45): egy kapszula növényi eredetű és ez mellett ehettem igaz kicsit kevesebbet, de megérte a lábaim nem fájnak.

Judit (32): 90 napos diéta, sok folyadék + Flabelos edzés heti 3X és heti 2-3 alkalom sport (görkori, bicikli). Még az elején tartok, de már látható a változás. :-) + a közérzetem és erőnlétem is sokkal jobb!

Moreh katalin (49): volt egy erdekes fogyokuraetrendem amitol le is fogytam

Kati (45): Naponta 4-5 alkalommal enni, fele adagot...sok zöldséggel, salátával . króm tabletta - biorost. Sütit is eszem, inkább gyümölcsöst. sok vizet iszom

Zsuzsa (32): Mozgás és a szénhidrát bevitelének csökkentése.

Cintia (29): Természetesen a szénhidrát megvonása

Brigitta (30): Az hogy csokkentettem az etel mennyiseget

Kinga (32): Betegségem miatt a szénhidrátmentes diéta hozott egy kevéske eredményt.

Mária (58): Töbszöri ?tkezés d?lután 15óráig utána folyadék kőzben szobabiciklizés.Tal?n ennyi.

László (28): Kalória- és szénhidrátszegény diéta, valamint rendszeres futás, edzés (testépítés).

Réka (24): Többször keveset enni, mozgás, sok folyadék

Nusi (61): tobb receptet is kiprobaltam. mindenik hozott sikert,pl 2 het alatt 9 kilo . de ezek tul drasztikusak voltak szamomra. ezekhez ezutan csak akkor nyulnek ha surgosen kellene leadjak egy par kilot. itt olvastam a 90 napos fogyokurarol. kiprobaltam , meg mindeg probalom:). nem nehez betartani, nem kell ehezni, talan a gyumolcsnap egy kicsit macera de ki lehet birni. nalam ez hoz eredmenyt minden heten leadtam mostanig 1,2 kg. nagyon orulok ,hogy rabukkantam erre az oldalra. szerkesztoinek koszonet, gratula, es sok-sok jo olvasnivalo! tisztelettel samsudean nusi

Ancsa (37): A mozgád

Zsófi (21): sok mozgás,kevés szénhidrát

Angéla (19): kevesebb étkezés

Attila (39): Cardio , se búzaliszt se cukor ! 24kg/2hónap

Angéla (40): Az elszántság a mozgás területén.

Kinga (19): Citromlé

Imre (56): A szénhidrátok,zsírok,hús ételek megvonása!Március 1-én elkezdett diéta 97 kg-ról 79 kg a mai nap.Számomra siker történet.

András (48): rendszeres sport; kevesebb fehérkenyér fogyasztás; este nincs kaja

Katalin (61): Kevesebb édességet ettem

Kata (35): ideg ossze ropanas edesanyam hirtelen halala miat

Bernadett (19): Sport

Zsolt (20): Sok edzés, odafigyeltem mit eszek a kalóriatáblázat segítségét gyakran igénybe vettem :)

Zoltán (43): keveset ettem bicikliztem és nem utolsó sorban étvágycsökkentő készítményt szedtem

Renáta (25): A mozgás és a szénhidrátok csökkentése!

Gyula (54): eddig semmi

Csilla (27): 6 óra után nem ettem,citromos vizet ittam,figyeltem h mit eszek/kevesebb zsir,szénhidrát,cukor/,torna

Maria (27): teljesen elhagytam a fehér lisztből készült ételeket, és a reggelt egy citromos vízzel kezdtem(2dl ásványvíz, 1/2 citrom kifacsart leve)

László (47): Vegyesen alkalmazom az olvasottakat!

Anna (20): 90 napos diéta

Renata (19): torna,egesseges etrend,kaloriaszamlalas

Dávid (35): norbi update 1-es kód + kalória számolás (1300 kcal/nap)

Marcsi (50): víz ,c vitamin2000,napfény.

János (39): Fehérkenyér nékülözése.ezzel közel 2 hónsp alatt 8 kilot adtam le

Tímea (41): Eddig fogytam 6 kg-ot, de sajnos most megtorpanni látszik .

Anna (50): Nagyon odafigyelek mit eszek! Eddig nem tartottam a napi töbszöri étkezést.Egyszer esetleg kétszer ettem! Most naponta töbször, gyümölcsöt zöldséget! Kenyeret egyáltalán!!

Zsuzsa (54): Szinte teljesen elhagytam a fehér kenyér és péksütemények fogyasztását.Cukor helyett édesítőszert használok, igyekszem sok fehérjét tartalmazó ételeket enni. Igyekszem a folyadékbevitelt is növelni,mert sajnos elég kevés vizet iszom.

Ibolya (41): több mozgás

Rita (44): Léböjt

Zsolt (54): Sikerült olyan napi étrendet kialakitanom aminek rendszeres betartásával heti egy kg.fogyást értem el.

Ildiko (54): A mindennapos tornaval ertem el sikereket.

Böbi (32): Sok zöldség. Fehérliszt kizárva

Szilvia (20): koplalás,hánytatás

Fanny (22): A csokoládé, édességek minimalizálása, kenyérből rozs és teljes kiőrlésű fogyasztása, az is ritkán, krumpli elkerülése, 3-4 liter víz naponta, heti pár alkalom mozgás, és az, hogy ELHITTEM, hogy sikerül

Laci (35): Sajnos semmi ezidaig :(

Péter (37): Sport , étrend

Kata (20): ideiglenes vegán étrend, méregtelenítő kúra, napi 2-2,5 liter víz

Alexa (19): Életmód váltás

Csaba (49): szénhidrát megvonás

Kitti (19): kevesebb krumpli, több nyers zöldség gyümölcs

Vivien (18): Sokkal több vizet ittam.

Karcsi (57): Napi kalória csökkentése:max.1200kal. Uzsonna, ebéd, után alma emésztés rásegítő/10dkg/ Kerültem a zsír, vaj,kenyér,/kiv:búzacsíra/ tészták,burgonya édességek fogyasztását. Ha megkivántam bármit, egy pohár víztől ellehet felejteni. Napi 25p. futással a fölösleges zsírt elégettem. 1hónap=5kg fogytam.

Ilona (42): A kenyér elhagyása és mozgás

Judit (61): Az etkezessel kapcso;atos tanacsok.Hanyszor enni,menyit,mit..Foleg tobb folyadekot fogyasztok

Hajni (35): eletmod valtas,szenhidrat mellozese

Edit (50): Mozgás, alkohol elhagyása, korai vacsora

Vivien (29): Több zöldség, édesség 3 hétig nem, fehérje, és napi 5x-i étkezés.

Gábor (37): Kenyér, és a sok szénhidrát elhagyása, odafigyelés, mozgás.

Krisztián (32): Csirke mell salival fehér kenyér 0 a étrend kiegészítő edzés - 8,5 kg sok folyadék

Erika (52): Elhagytam a fehér kenyeret, helyette teljes kiőrlésű v. rozsos kenyeret fogyasztok, azt is keveset és leginkább pirítva. Az édességek mennyiségét is lecsökkentettem. A folyadék bevitelt viszont nehéz fentebb tornászni.

Móni (36): a helyes táplálkozás a legfontosabb tényező,és utána a sport

Timi (42): Kevesebb szénhidrát és cukor fogyasztás, rendszeres mozgás beiktatása.

Krisztina (39): Gluténmentes diéta

Anna (49): kevesebbet eszem és drasztikusan nem esze kenyeret, sütit és csokit

Piroska (20): sok mozgás

Fruzsi (18): CH-csökkentett étrend, sport

Gabriella (56): csökkentett szénhidrát bevitel

Mónika (33): torna(futás mellett),diéta

Maria (52): Több gyümölcs, zöldség és mozgás

Marcsi (46): Rendszeres mozgás,kenyér kiiktatása amennyire lehet!Próbálok többször keveset enni!

Edina (38): -25 kg fogyás 6 éve. elhagytam a fehér lisztes és cukros dolgokat naponta tornáztam, zöld tea, csak reggeli és ebéd, és rengeteg folyadék.

Tünde (45): NÉHÁNY ÉVE ,MÉG ELÉG VOLT A 6 UTÁN NEM ESZEK STRATÉGIÁT BETARTANI....

Gyula (65): a zóna diéta,de jöttek a különböző ünnepek és a siker eltűnt!Alig -2 Kg maradt csak meg.

Kata (33): Magas fehérjetartalmú étrend, mozgás. Nem diétázok megváltoztattam a szokásaimat az itt olvasottak segítségével.

Judit (58): oda figyelés

Niki (28): önkontrol, tudatosság és akarat

Gábor (30): Ketogén diéta

Mucika (53): Csoki, süti, rágcsa nassolás elhagyása, zsírégető szedése, rendszeres sport (gyaloglás, kerékpározás naponta)

Kata (31): Fitness, többszöri, de kevesebb étkezés, természetesen sok folyadék bevitele!

Tímea (37): Reg-enor /-19 kg/

Lizzy (52): saját magam motiválása

Katalin (58): A napi többszöri étkezés alkalmazása.

Csaba (37): paleolit étrend foci kondi

Sándor (41): Este 6 után csak egy joghurt vagy egy alma volt a vacsaora . Kenyeret egyáltalán nem eszek. Sok folyadék akár 3l víz naponta.

Ilona (64): Dukan diéta 14 kg és 3 éve nem híztam vissza

Gábor (23): Szerintem az vezetett a siker útjához, hogy beiktatódott a mozgás és valamivel megfontoltabban étkeztem.

Emese (47): Mozgás

Julianna (33): Több, tehát sok folyadék, ami elvette a TÖBBLET étvágyamat.

Hajni (34): Konkrétan nem fogyni szerettem volna, csak a meglévő zsírból izmmá alakítani.

Gizella (39): Több mozgás, kevesebb szénhidrát.

Brigita (38): a torna

Mónika (49): sterssz,torna,kisebb adag étel,több folyadék

Edina (44): Elszántság, kitartás.

Csilla (27): diéta

Gabi (48): Több mozgás, étkezési szokások megváltoztatása

Ágnes (55): az adagokat csökkentettem

Andrea (38): Következetes diéta kalória számolgatással, sok torna, sport.

Erika (26): Napi ötszöri étkezés mindig csak kicsit!

Andrea (31): GLÜKOMANNÁN + DIÉTA

Tímea (24): Rengeteg edzés, alacsony kalória bevitel.

Erzsébet (59): paleolit diéta,de 2 hónap után semmi, a szervezetem gőzerővel ' akarja' vissza a leadott 5 kg-t

Szuzyka (35): akupunktúra,diéta,torna

Judit (35): Elkezdtem nem dugug enni magam és jobban kezdem figyelni mit is fogyasztok!többet iszom bár ezzel eddig sem volt nagy gond...szeretem a vizet:-)

Sándor andrás (20): intenzív sport, kevesebb bevitt szénhidrát, este 6-7 után semmi étel csak nagyon ritkán és az se mindegy, hogy mi, több gyümölcs bevitel, egészségesebb ételek fogyasztása, kevesebb cukor fogyasztás

Violetta (47): etkezesi adag csokentese

Edit (25): Életmódváltás

Mária (53): Az agynak van a legfontosabb szerepe. Mikor nyúlsz a sütemény után ő nem engedi.

Juraj (30): Az hogy akkora volt már a hasam hogy nem tudtam bekötni a cipőfűzőmet.

Renáta (33): Az abonett

Marianna (49): A napi életvitelembe rendszerességet kezdek beütemezni.Odafigyelek mit eszem,napi folyadék bevitelemet próbálom emelni ami számomra a legne- hezebb,és a mozgást emelem.

Kriszti (34): Rengeteg mozgás és szénhidrát

András (33): A diéta szigorú betartása ,ami a legfontosabb és egyben a legnehezebb.Sok-sok mozgás.

Éva (50): Fehérje diéta,naponta 5-6 étkezés,rengeteg folyadék.

Edo (57): A legfontosabb az volt , hogy olvastam sok poziíiv tapasztalatot és ez adott erőt a fogyókúra elkezdéséhez jelenleg 19kg mínuszom van már,

Margit (63): Súlyos betegség,erős antibiotikumok miatt nem kezdhettem bele a fogyókúrába,de pár napon belül mindenképpen elkezdem,ui.az írások alapján szentül hiszem,hogy ezúttal sikerül.Akkor újra jelentkezem.

Kata (58): étrenden való változtatás: - reggelire joghurt zabpehellyel, - normál ebéd - vacsora natúr kefír, fél magos kiflivel, - este 18.00 óra után csak folyadék, - napi folyadékbevitel emelése, - gyümölcs, zöldségek, saláták, - rendszeres mozgás: napi 3 km futás, kerékpározás, - eddig: 1,5 kg mínusz, lassan, de biztosan

Rozi (28): 800 kalória/nap és napi torna 20-90 perc

László (17): moyg's

Erika (50): Elsőre elkezdtem reggelizni. Délután pedig próbálok nem enni szénhidrátot. Még nem mérem magam.

Zsolt (19): sport és diéta

Erzsébet (54): Rengeteget, napi haromliter vizet is meg iszok!

Mária (57): a sport,a chrom tabletta..

Tamas (40): Napi max 1500kaloria. Crom tabletta. Acai bery tabletta.

Inke (61): Kevesebb kalória és mozgás

Vali (26): Életmódváltás. Heti 3-4 alkalommal mozgás, sok zöldség, hús, folyadék.

Mari (44): Tudatosan kevesebbet ettem. Odafigyeltem, hogy mennyit iszom. Csökkentettem az édességet és helyette inkább gyümölcsöt ettem.

Boglárka (42): Az lenne, ha stresszt nem túlevéssel kompenzálnám, ez egyelőre még nem sikerül.

Ibolya (51): Vércsoportos étkezés, mindig kevés étel egyszerre, sok víz, gyaloglás. Nyers zöldségek, kis adagok, sok víz, gyaloglás.

Dóra (40): Szénhidrát csökkentése, mennyiség csökkentése mozgásprogrammal egybekötve.

Erzsébet (35): Kiegyensúlyozott táplálkozás, sok víz

Mirtill (20): Az edzés intenzitásának fokozása, A cukor és fehér liszt valamint a tej teljes mértékben történő kiiktatása az étrendből. Sokat segített a CLA szedése is.

Glória (21): sok vizet iszok

Gabriella (39): többször kevés étkezés

Renáta (19): próbáltam kerülni a cukros ételeket illetve a szénsavas üditőket..igaz eddig még 1kg ment le,de nem is régóta csinálom.Nagyon sokat segit nekem ez az oldal..köszönöm. :)

Nusi (26): liszt, tej, cukor kerülése, megszokott adagok csökkentése, több zöldség fogyasztása

Andrea (45): elhatároztam, hogy tavaszra visszanyerem a versenysúlyomat

Ági (41): Kevés étel, sok ásványvíz, rengeteg mozgás heti 7*2 edzés min.60perc 10hónap -18kg

Sándor (37): Étrend és mozgás megváltoztatása.

Ágnes (58): hetente 1 kiló fogyás

Mária (55): Korábban napi 3-szor ettem nagyon keveset, de nem fogytam egyáltalán. Mostanság kicsit másképpen étkezem, 5-6-szor naponta keveset, kerülöm a kenyeret és a cukrot, csokit minimálisat de még eszegetek. A lényeg, lement kb 1 hónap alatt 3 kg. :)

Kriszti (28): mozgás

Kati (53): hodi54 kapszuát szedtem 2honapig. kb5kg fogytam nem éreztem az állandó kinzó éséfet! Utána át tértem calotin L500ra plussz zsirégető thermo. 82kg val kezdtem a fogyo kurát most 66vagyok 4hó alatt.Közben ithon tornászok heti 3szor 20perc.Cukor liszt tabu számomra! Napközben rendesen eszem ebéd után viszont már csak fehérjét fogyasztok!!! Ez lényeg.

Anita (37): mozgás,diéta,glabridin

Viktória (26): többszöri, kevesebb evés

Andrea (26): Igen pl:nem ettem este 5 után illetve csak gyümölcsöt ha éhes voltam .

Reka (31): en a norbi apdate 1 es kodszerint etkezek es nekem bevalt

Timi (27): Szétválasztó diéta

Kata (51): Az elválasztó diétát próbálom tartani, eddig megy. kb 1,5 kg sikerült leadni.

Marika (50): onuralom

Csilla (42): KALORIA SZAMOLAS

Erika (60): Narancs, alma, joghurt, zabpehely, rozspehely, lenmagdara turmix. Rendkívül laktató.

Ildikó (45): 6+1 diéta + mozgás: heti 3x45 perc, sok vizet iszom, C-vitamint és krómot szedek. Még csak 10 napja kezdtem, de már érzem a jótékony hatását. Sokkal jobban érzem magam, és a nadrágom sem szorít. :-)

Dóra (23): Eltudtam hitetni magammal azt,hogy igenis képes vagyok lefogyni a saját erőmből is!

Eszter (36): CH szegény étrend

Dávid (24): Nálam a sok mozgás vezetett sikerre, az étkezés terén bármit változtathattam, nem adtam le egy dekát sem, de heti 2-3 óra aktív sportolással egy hónap alatt 2 kilót leadtam

Gabi (37): A Teletál Speed Fitt zsírégető fehérje diétáját eszem. Ez egész napi menü a hét minden napjára.

Gábor (35): A honlapon található fehérje diéta + több mozgás

Bernadett (30): Többszöri kis mennyiségű evés, sok zöldség és gyümölcs és a sport.

Eszter (42): Sok folyadék,torna.Torna napi fél óra.Kevés mennyiségű étel(gyermekem kis tányérkája volt az adag :)) napi háromszori étkezés. 16 óra után egy darab gyümölcs,sok folyadék.

Daniel (28): akaraterő

József (44): többször keveset eszem, sok vizet iszom

Andrea (49): három hónapja egy power plate edzést kezdtem el,valamint elhagytam a kenyereket,burgonyát,péksüteményeket,cukrot egyáltalán nem fogyasztok,sem olyat ami ilyet tartalmaz-hat.Igyekszem többször enni kb 4-5 alkalommal de csak keveset és a főétkezés mindig úgy alakítom,hogy mind adagban,mind kb kalóriában alacsony legyen.Az egyik ,rendszerint a reggelit étkezést kiváltom kazein fogyasztásával.Sokkal több folyadékot fogyasztok,pl almaecetes víz,szűrt víz,natur tea.

Katalin (51): Nem ettem fehér kenyeret és édességet.Sok gyümölcsöt ettem.

Marika (63): többször kevés etkezés

Edith (48): Gyakori étkezések, kicsi adagok, nagyon kevés kenyér, semmi édesség.

Csaba (28): étrend+edzés

Margit (58): A nagy műtéteim után újra elkezdtem mozogni. A rántott és a sült dolgokat lájtosan készítem. Sok zöldség gyümölcs és a rendszeres séta.

Zsanett (22): szénhidrát számolás

István (58): Házat építettem, és a nehéz testi munka.

Alexandra (22): Sportolás, odafigyelés arra, hogy mit eszek ( pl.: tartalmaz e szinezéket, édesítőszert a termék....stb)

Jutka (53): Elkezdtem futni, ami először inkább kocogásból állt. Futás után nem voltam olyan eszeveszett éhes. Ezt igyekszem kordában tartani, ami már nem is olyan nehéz. 2hét 2kg mínusz. Érezhetően feszesebb husika, lazább nadrág. Ennél maradok.

Pisti (56): 5 napos léböjt kúra, kevesebb szénhidrát,több folyadék (zsírégető teák), -5 kiló 10 nap alatt

Icuska (32): Szénhidrát diéta

Szabina (28): elhagytam a pékárút(mindet, semmi teljes és akármilyen kiörlésű) a burgonyát, a tésztát és rizsből is keveset ettem

Reni (26): Diéta, sport ( spinning)

Kata (20): több mozgás, egyszerre kis adagok, sok folyadék

Éva (50): kerákpározás, kenyér, tészta, édesség teljes kivonása az étrendből, valamint étrendem megszokott mennyiségét 1/3.-dra csökkentettem

Lenke (51): A szénhidrát bevitelének csökkentése.

Tünde (18): Citromos víz, fahéj, túró, zöld tea

Mária (37): torna

Zsuzsa (32): 90 napos diéta, aerobik, pilates

Mano (46): Az etkezesek idejet mindig szigoruan betartottam es tobb mozgast vittem az eletembe.

István (46): A sok futás és a ninja

Zsuzsa (30): Többszöri, de kevesebb étkezés. A péksütemémyek elhagyása és napi három l folyadék fogyasztása.

Erzsébet (55): Étrendváltoztatás és a mindennapi mozgás bevezetése. (3 hónap -12 kiló)

Zsu (45): Az ivás! Korábban keveset ittam, most tartok 2,5 liternél. Próbálkozom még egy kicsit emelni ezt a mennyiséget.

István (28): diéta,sulyzós torna

Andi (37): rendszeres edzés

Anikó (29): Elhagytam a kenyeret

Gábor (47): elhatározás,napi kb 600 Kcal

Lilla (36): Sok fehérfe hust ettem salátával-káposztával nagy akarat ero kell három nap kell hogy megszokja a szervezet hogy kevesebbett eszel utánna már nem kíván annyi energiát táplálékot és gyogyteák zold tea stb.

Éva (42): Több mozgás, kevesebb szénhidrát bevitel.

Gabriella (53): Sajnos 2-3 napnál tovább nem tudom csinálni.Elég stresszes környezetben dolgozom,és evéssel oldom a feszültséget.

Feri (53): szénhidrát jelentős csökkentése

Edit (54): Szénhidrát ,zsír különválasztása.Egyszerre nem ettem őket.Lassú fogyás,de nagyon eredményes.

Gy (26): sok zöldség, sok gyümölcs, este csak turmixok vagy nyers gyümölcsök ivása, evése

Klára (47): kevesebb kalória, több mozgás, L-karnitin, folyadékfogyasztás emelése, reggeli étkezés bevezetése, este 6+ óra után csak gyümölcs

Reni (25): A rendszeres sportolás, egészséges étrenddel kiegészítve.

Éva (27): kevesebb étel, több mozgás

Emi (63): még egyiktől sem fogytam le

Melinda (20): Étrend váltás és szoba biciklizés két naponta minimum 40perc

Betti (40): Napi többszöri étkezés, kisebb mennyiséggel és zéró szénhidrát. Semmi lisztes és cukros dolog és sok víz fogyasztásával. Ezt szigorúan betartva két és fél hónap alatt 15kg mínusz. 68 kg-ról 53 kg-ra. Ezen idő alatt nem sportoltam. Azóta lazítottam a diétán, viszont beépítettem rendszeres testmozgást, de a nehéz emésztésű szénhidráttal teli ételeket azóta is mellőzöm. 1-2 kg jött vissza, de azt tartom. Azóta eltelt 1 év.

Hajni (35): Reggel csak gyümölcs, délben Norbi Update étel (Teletáltól rendelem), este gyümölcs, ivójoghurt és ami a legfontosabb, nem eszem fehér kenyeret, zsemlyét, semmilyen pékárut. Rengeteg víz elfogyasztása.

Erika (52): Kevesebb szénhidrátot ettem és többet mozogtam. És az étkezések adagjait is csökkentettem.

Judit (21): nem volt még

Szilvia (23): Szénhidrát diéta (150g)

Andi (29): Sok zöldség, csirkemell, és semmi lisztes, semmi tészta, rengeteg gyümölcs... :)

Melinda (49): Meg nemfogtam hozza de sokmindenben valtoztattam

Ági (31): Figyelek, hogy mit eszem.

Maria (30): A heti 3sport; a reggelizes es 6-utan nem eszem

Zsuzsa (31): Kevesebb étel adagok, kalóriaszámlálás, rendszeres edzések.

Mária (38): nem ettem semmi szénhidrátott -15kg,

Zsuzsanna (53): kenyér,péksutemény kihagyása, ill. helyettesítése extrudált kenyérrel, zoldséggel, gyumolcsel

Ili (39): Diétázás.

Laci (18): 90 napos diéta 18 napján tartok.Eddig 6 kilót fogytam.

István (58): Sajnos a drasztikusság,nagyon kevés kalória,számomra lényeges volt a látványosság, ami ösztökélt,hogy ne hadjam abba.egy hónap alatt 10kg második hónap hat kg ment le.

Norbert (19): Szénhidrát csökkentés, fittnesz.

Zsuzsi (34): Étrend megválasztása és ami nélkül nem tudtamvolna eredményt elérni az a heti 4futás ,ami már rendszeressé vállt és. Már nem tudnék meglenni nélküle.1óra naponta.Ezenkívül erősítö torna

Enikő (21): edzőtermi súlyzós edzés valamintkardio

Mária (52): Napi 40 perc szobakerékpározás+10perc felülés,zöldségekből készült ételek(külön főzök magamnak)76 kg-ról 72-re fogytam még 6kg a cél.

Kati (65): Próbáltam be tartani a napi 5 étkezést de nem túl lépni az 1000-1200 kalóriát minimum 2 liter folyadék és torna . Három hét alatt 4 kg tól sikerült meg szabadulnom .

Erika (49): Nem eszem fehér lisztból készült kenyeret, finompékárut. Odafigyelek, hogy mikor mit és mivel eszem.

Andrea (46): Beteg voltam. Nem bírtam enni. Sok citromos vizet iszok. Délig gyümölcsöt. Most kertészetben dolgozok.

Tris (22): Sport, kalória számlálás. Életmód váltás!!

Zoltan (45): nem eszem zsirt

Niki (28): Glutén mentes étrend leginkább

Kata (27): Még több torna,aerobik.

Attila (28): Több folyadék,mozgás és az étkezéseimre nagyobb figyelmet szántam

Gyöngyi (53): mozgás

Beatrix (37): 3 liter vizet iszom,? próbálok többet mozogni.

Irénke (58): Reggelizek rendzseresen-sok gyümölcsöt eszek-és ha tehetem szinte naponta 16-km-kerékpározok-és legaláb 2 liter folyadékot iszom-kizárólag forrásvizet.

Szilvi (46): 90 napos diéta egyesítve 1000-1200 kalóriás diétával,mozgás

Erzsébet (59): Ételeket odafigyeléssel választom meg.

Katalin (53): Jártam akupunktúrás kezeléseken és ez sokat segített, mert jobban be tudtam tartani az ötszöri étkezést, azonkívül a tornázást is.

Barbi (23): Rendszeres mozgas, es a rendszeres (lugosito) gyumolcsok fogyasztasa

Aniko (63): Elkezdtem a disociat-etrendet,ittam 2 liter vizet naponta,setaltam 20-30 percet

Tünde (39): A mozgás,a sok folyadék bevitel.Sok gyümölcsöt tudtamenni és így már kora délutántól nem ettem semmit.Cask a gyümölcsöt.

Veronika (37): mozgás, diéta-kevesebb étel

Imola (24): a stresz

Julika (58): elkezdtem az almaecetes 'kúrát', eddig semmi hatás előzőleg a reggeli citromos vizet is ittam, nem változott a súlyom, jóval kevesebbet eszek , az összetételen is módosítottam, legalább nem lettem több

Ingrid (38): Jóval több folyadékot iszok, este már nem eszek, sokat mozgok. És sok zöldséget, gyümölcsöt eszek nyersen.

Erika (35): kitartás és elszántság és az a tudat,hogy másoknak is sikerult eröt ad. 9 kilo minusz két honap alatt.

Zsófia (27): kevesebb szénhidrát

Erika (55): használom a kalória táblázatot

Zeller (39): Reggelire gyümölcsöt eszek, vacsira pedig szénhidrát mentes kaját.

Martina (37): Kevesebb szénhidrát bevitel, és picit több mozgás.

Csilla (35): Csakis a kevesebb kalóriabevitel testmozgással kombinálva. Nagyon fontos az, hogy az alapvető mozgásomra is jobban figyelek, minden mozgásban ahol csak lehet megfeszítem az izmaimat.

László (40): 90 Napos diátával sikerült lefogynom 17 kilót!

Nikolett (24): Többszöri étkezés és kisebb mennyiség, cukor elhagyása, folyadék mennyiség növelése

Dika (21): koplalás

Katalin (26): 2 hét után megjegyezték hogy látszik az eredmény!

Kriszti (34): felülés, gyaloglás, futás, cukor fehér liszt, tészta mellőzése.

Betti (29): odafigyeltem, hogy mit, mennyit és mikor eszem (semmit nem vontam meg magamtól :) és elkezdtem újra sportolni.

Erika (34): Tőb időt forditottam sportra, jobban odafigyeltem az étkezésre.

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Peter (35): Etrend valtozas,rengeteg sport,mozgas

Zsóka (38): Akkor konkrétan nem ettem.

Barbi (32): Sport,mértékletes étkezés!És Jóval több folyadékot fogyasztok mint régen.

Melinda (35): torna,sok folyadék

Mercédesz (23): Bio karnitin

Sára (56): zumba- fitnesz-jóga

Csilla (49): csoportos tornázás

György (49): A testkontroll, Harvey és Marilyn Diamond sikerkönyvéből megértett és megvalósított szisztéma, ami a helyes gyümölcsfogyasztásról, valamint a fehérje-, és szénhidrátok elkülönítve való fogyasztásáról szól. (nagyon-nagyon leegyszerűsítve) 22 évvel ezelőtt sikerült tartósan 33 kg fogyást elérni, ami inkább drasztikus életmódváltás volt. Ebben az időszakban, a következő élelmiszerek és italok törlésre kerültek a táplálkozásból: alkohol, kávé, cukros üdítők, fehér lisztkészítmények, rétesek, bukták, palacsinták, kristálycukor, disznóhús, egyéb zsíros húsok, erős fűszerek (pl:bors) só teljes visszafogása, csokoládék, sütemények stb. Helyettük csirke, hal, teljes kiőrlésű kenyérfélék, olívaolaj fogyasztása, gyümölcsök, zöldségek,(nyersen, párolva) szinte 'orvérzésig'. Fontosnak tartom, az este hat óra utáni étkezés mellőzését. Az életmódváltáshoz nagyban hozzájárult a sport (súlyzós edzés, úszás, szauna, futás, előfordult mezítlábas futás hóban, hetente. Ebben az időszakban 80 ezer szál cig

Szűcs magdolna (53): 1000 kal egy napra, és edzés mindennap 30 perc elliptikus tréner

Péter (36): Szénhidrátok részleges megvonása

Márti (49): a testkontroll által ajánlott szétválasztó étrend, a szénhidrát táblázat figyelése..

Attila (25): Minden nap edzettem és figyeltem arra, hogy mit és mikor ettem.

Katalin (54): gyakori étkezés kis adagok és szénhidrátmentes

Laura (20): Nem eszek annyit. Inkább iszok sokat vizet. És nem is vagyok éhes. Köszi mindent.?

Eva (23): a meg tobb gyumolcs fogyasztasa illetve sokkal kevesebbett ettem

Tünde (57): Léböjtkúra és utána rendszeres böjtnapok beiktatása. Mindennapi mozgásra odafigyelés. (Nem elég, hogy tudom, csinálni is kell...)

Piroska (18): Volt 2 hét amelyen keveset ettem és sokat mozogtam és 65 kg ről 58 kg re fogytam.

Karolinka (34): zumba elkezdése, ételek mennyiségének csökkentése, egészségtelen ételek kiváltása diétásokkal.

Szabolcs (30): nem vacsoraztam csak 1 gyumolcsot

Jucus (59): az hogy elkezdtem figyelni arra,hogy mit eszem és amit eszem hogyan készítem el.

Boglárka (24): Diéta kardióval, majd kemény edzés sporttáplálkozással

József (44): rendszer

Naola (19): Sok mozgás. Pedig nem annyira étkeztem egészségesen. Csak vissza fogtam a magam, és ha ettem is édességet csak nagyon keveset.

Csaba (38): Bevitt kaloriamennyiseg csokkentese,szenhidratok csokkentese

József (44): 2 hónap kardió edzés és elhagytam a kenyérféléket lisztes termékeket hejette pufasztotrizst és aboneteket eszem -meg rizst sok zöldséget gyümölcsöket mentes ásványvíz bodzás mentes ásványvíz.

Mónika (44): Odafigyelek, hogy mit, mikor, mivelés mennyit eszem, valamint sokkal több erősítő edzést végzek. Rájöttem, hogy nem is feltétlenül fogyni akarok, hanem átalakulni. Megértettem, hogy az izom több kalóriát éget, ezért kevesebb kardiós edzést csinálok és több erősítőt. Persze edzetlenségem és a korom miatt csak saját testsúllyal.Hosszútávon kezdtem el gondolkozni, tudom, hogy ez egy hosszú folyamat lesz. A fogyás szót már nem is használom, szép lassan az életmódomat AKAROM!!! megváltoztatni.

Zsuzsi (28): Norbi Update, és minden nap torna

Zoltán (58): Az étel mennyiségi csökkentése,valamint a kenyér és a vöröshús elhagyása.

László (53): korai még sikerekről beszélni ,nem diétázok,csak értelmesebben eszek mint eddig.Reggelire mindent,ebéd egy tányérral vacsora saláta.Eredmény: két hét -2 kg.

Hajnalka (56): Megkerestem Az intelligens fogyás csapatát, s az ő útmutatásuk alapján életmódot változtattam /elkezdtem, 5 hete, -5 kg , többet eszem, mint azelőtt, naponta ötször táplálkozom, heti 3 alkalommal zsírégető torna itthon

Virgínia (19): Taposógép használata, káposztadiéta, napi 15 perc futás ill. kerültem a cukrot.

Patricia (12): Kevesebbet ettem és tobbet sportoltam

Réka (20): Nem eszem annyi hízlaló ételt, és több egészséges étel szerepel az étrendemben.

Kati (57): Sikertörténetem az,hogy 3 kg lekopott rólam 3 hét alatt.Megrendeltem az ideális csomagot az étrend kiegészítőkből.Nagyon gyorsan és korrekten leszállították.Február 22-én kezdtem életmód váltásba,,Február 25. óta szedem az étrend kiegészítőket.Jegyzem a kalóriákat kevesebbet eszem,igyekszem 1000 kcal alatt maradni/nap.Végül is elindult bennem egy folyamat a változtatásra.Már csak többet kellene mozognom. :-)

Éva (60): A szénhidrát és a zsír csökkentése,ugyanakkor a nagymennyiségű kényszerevés visszaszorítása,amely igen nagy önfegyelmet igényel.

Marianna (41): megfelelő étrend,rendszeres mozgás

Anikó (41): Mivel nem bírom megállni, hogy ne egyek édességet, így a torna sokat nem ért.:) Torna mellett szedem a hoodiát, így nem kívánom az ételt. Beválik!!!! :)

Szabina (19): Kenyér, cukor kivonása az étrendemből, egészséges, rostokban és vitaminokban gazdag ételek. Rendszeres mozgás.

Mária (28): most már semmi.

Anita (26): Kevesebb szénhidrát, sok mozgás, sok víz fogyasztás, üdítők kerülése.

Beáta (39): Rendszeres étkezés

Nelli (37): Fejben 'rá tudtam állni' arra, hogy akkor most tudatosan étkezek, nem mindegy mikor mit és mivel. Így legalább lappadt a hasam, ami kezdésnek szerintem nem rossz, ettől lesz kedve az embernek tovább csinálni!

Anita (36): Minimális étel, sok folyadék

Ferenc (46): Mozgás, mozgás...Zsírszegény ételek.

Andrea (29): sok mozgás, méregtelenítő kúrák

Izabella (46): mennyiseg csokkentese

Nagy klaudia (23): a rendszeres mozgás kevesebbet eszem

Anita (35): torna,es az étrend változtatás

Vivien (23): Mozgás

Szilvia (24): Mindig a felit ettem mint szoktam.

Zsuzsanna (57): Számoltam a bevitt szénhidrátot

Magdaléna (34): mindenképpen a több mozgás és az édességek csökkentése az étrendemben!

Sándor (53): az akaraterő, a diéta, a mozgás együttes alkalmazása

Zsüzsü (42): diéta + futópad

Dávid (30): Nem tudom pontosan mi vezetett a sikerhez, mivel egyszerre több tanácsot fogadtam meg. Minimális rossz szénhidrát fogyasztás, több folyadék, naponta több étkezés. Két hétig nehéz utána át áll a szervezet. 2 hónap -11kg.

Tímea (25): Cukor, krumpli és fehér liszt elhagyás

Anikó (59): eddig még nem fogyókuráztam,most kezdtem a 90 napos diétát,egész jól haladok, csak a gyümölcs nap nehéz egy kicsit,estére már nagyon éhes vagyok.

Brigo (19): Tobb kardio edzes,csak turelem es kitartas kell,meg ido az latvanyos eredmenyhez. A boromben jobban erzem magam,konnyebb a mozgas es magabiztosabb vagyok.

Zoltan (46): 90 napos dieta, meg tart ... 10 het alatt 15kg fogytam :)

Bia (18): Napi minimum 2 óra mozgás, napi 5 étkezés, sok, folyadék, zöldség és gyümölcs de emellett nem vetettem meg a húst sem és a csokit sem :D

Laci (58): Kedves Bea, még nem sikerült semmit tennem a cél érdekében,igérem igyekszem,szükségem volna rá,de még az elhatározás hiányos. Köszönöm az érdeklődést,,ígérem igyekszem.

Anna (22): kisebb adagok, sok mozgás, sok folyadékbevitel

Attila (57): 10 kg. De azért mert magasabb volt a cukrom és 200 gr, széndidrátor fogyasztok azóta

Katalin (48): 21 éve 3 hónap alatt a testkontroll című könyv és mindennapi torna segítségével sikerült 20 kg fogynom.

Sándor (37): cukor,kenyér,tészta, ezeket egyáltalán nem ettem, és heti 3nap 1óra bicigli.

Csilla (18): több folyadékot ittam ,és mellé mozogtam is! illetve mozgok.. emellett mértékkel eszem,és próbálok egészségesebben táplálkozni ,igaz ez több kevesebb sikerrel megy hiszen nehéz a rossz szokásoktól egy könnyen megszabadulni..

Marika (47): tob mozgas csak keves az idom ra

Gabriella (26): rengeteg fehérjében gazdag étel, és egy héten keresztül dinnyét is ettem, Nah és persze ezt kiegeszitve naponta legalább egy óra cardio és sulyzos edzés is ez a sikeres fogyás titka tapasztaltam tényleg be válik.

Marika (65): Még nem sikerült elkezdenem a fogyást.

Ildikó (32): Rendszeres testmozgás.

Éva (61): 90 napos diéta, már az is siker, hogy jobb a közérzetem. De még csak két hete élek így, 3 kg-mal kevesebbet mutat a mérleg.

Lili (21): Hétfő, Kedd 6 km futás, Szerda semmi, Csütörtök, Péntek 6 km futás, Szombat semmi, Vasárnap 10 km futás. közben 700 kalória bevitel, így eddig -> 2 hónap= -12 kg

Andrea (36): Ahogy időm engedi tornázom. Kerékpárral járok mindenhová.Csökkentett szénhidrát tartalmú ételek fogyasztása.Sok folyadék és kínai teát iszom napi 2x.

Katalin (31): Sziasztok nem eszem édességet és rendszeresen tornázom.

Melinda (33): Hasznos volt amit írtak, tanácsoltak!! köszönöm !! megfogadtam naponta többet iszom :) jobban oda figyelek !!!

Zsanett (32): gyümöcs,zöldség,mozgás,4liter folyadék v?z és zöldt tea,adipex szedése

Ildikó (41): diéta és torna

Márti (23): A kenyér és a pékáru mellőzése

Krisztina (40): Nagyon figyelek az iv?sra ?s este 6 után nem fogyasztok ?telt.

Győző (40): a 90 napos fogyokura

Andrea (20): helyes táplálkozás és a rendszeres sport

Maria (53): Sok mozg?s

Gyuszi (39): 5 óra után nem étkeztem, evés előtt elfogyasztottam egy pohár vizet

Tünde (53): Nekem a gluténmentes liszt és a szobabiciklizés indította be a fogyást.

Veronika (60): Sok saláta, szinte mindenhez (sárgarépa uborka, paradicsom, vitaminpaprika stb..), gyümölcs napközben. Norbi duci tornája reggel este, ezt soha nem hagytam ki volt olyan napom amikor este 22 órakor kezdtem.

Erzsébet (26): Többnyire a testmozgás. Kév év alatt fogytam le 22 kilót,az utóbbi időben megrekedtem 75-6 kilónál,az oldalon talált instrukciók további 3 és fél kiló eltüntetését eredményezték :)

Monica (31): Rengeteg sport,reggeli futtas,kiegyensulyozott etkezes. Most kezdem a feher dietat. Eddig 6kg ment le a 75kgbol/172cm. Meg 6kg akarok leadni.

Erika (56): Mozgás, a táplálkozási szokások változtatása.

Ildikó (18): Kevesebbet nassoltam

Tamara (45): Édességek kerülése, mérséklése. Közel azonos időben történő étkezések, és a mennyiségek kontrollálása.

Reni (28): Nagyon alacsony kcal tartalmú vacsora - fehérje turmix vagy rántotta és rengeteg zöldség. Heti 3-5 edzés.

Ákos (19): minden nap lejártam kondiba

Edit (46): Három nap csak gzümölcsöt ettem, és sok folyadékot ittam. Azután pedig odafigyeltem, hogy mit és mennzit eszem. Nem esyem fehér kenyeret, édességet, süteményt pedik ritkán és keveset. Nekem kissé nehéz a fogyókúra, mert nem régen volt egy szivműtétem. De ez a gzümölcsös bevált. 3 kg-ot fogytam. Sokat sétálok, biciklizek, néha úszni járok. Remálem segitettem.

Erika (41): változtattam az étrendemen, és figyelek a kalória bevitelre

Bea (25): Mozgás

Agnes (31): Sport,Kevesebb szénhidrát fogyasztás.

Vivien (17): A helyes táplálkozás betartása.

Marika (55): elsősorban a szervezet lugositásával kezdtem.reggel 1 evőkanál frissen facsart citomlé evés előtt fél órával.délben 1 evőkanál almaecet szintén evés előtt fél órával.este lefekvés előtt szintén 1 evő kanál almaecet mindezt 2dl langyon vízben,és este félóra szobakerékpározás.napi 2.5lt folyadék!!!

Kata (31): Kevesebb szénhidrát,több fehérje. Mindennapos mozgás.

Kati (60): Sok folyadék, és a jó idő, ami kicsábít a természetbe. Így a testedzés is könnyebb. Nem egyedül kezdtem neki a fogyókúrának és az életmódváltásnak.

Piroska (31): Fehérje diéta, 5kg 2,5 hét alatt és nem jött vissza.

Piroska (43): Csökkentettem a szénhidrát fogyasztását

Tibor (18): több mozgás, sokkal több vizet fogyaszto és oda figyelek hogy mikor mit eszek

John (54): BMI, BMR egyértelműsítése, tápanyag feldolgozási folyamat megértése, majd a szénhidrátszegény étrend kialakítása, a folyadék bevitel optimalizálása, illetve a napi legalább egy óra folyamatos mozgás a kalória leadás és az aerob edzések biztosítása érdekében.

Moncsi (44): ...nem ettem édességet, a fogyókúra elején fokozatosan leszoktattam magam a kenyérről, nem ettem se zsemlét, kiflit....a töltött káposztát is kenyér nélkül ettem már. :)

Edina (26): Több folyadék és mozgás!

Angi (35): napi 5x étkezés kis adagokban,odafigyeltem,hogy sokat igyak,csökkentettem a tészta és kenyér félék fogyasztását heti 1-2 alkalomra,sok gyümölcs zöldség húsfélék,müzli,tejtermék fogyasztása mellet nem érzek éhséget.Ha édesre vágyom,édesítőszert használok.Semmit nem tagadok meg magamtól,csak módjával,oda figyelve étkezem.1 hónap alatt -5 kg :)

Éva (48): Szoó Judit Kilófaló termékek, nyírfacukor, kókuszzsír, csökkentett CH tartalmú étrend és mozgás

Laci (47): egy fogyókúrás diéta és , hogy utána tudtam tartani a súlyomat (tojásdiéta)

Dorina (18): egészséges étrend, kalória számolás, és sport

Richárd (18): Minden napi edzés aminek a tartalma: 30 perc/1 órán át 1perc futás 1 per séta felváltva (kardio edzés gyanánt) +500 hasprés, felülések és egyéb gimnasztika.

Zsuzsanna (62): A kenyér evés elhagyása, kerékpározás

Róbert (39): Étkezési szokás megváltoztatása,folyadékbevitel növelése,célirányosabb mozgás.

Tünde (31): Jelenleg stagnálok vagy inkább hízok. Annak ellenére, hogy sportolok, adiponix tablettát szedek és nem fogyasztok kenyeret.

Helga (37): a glikémias index szerinti etkezés,elhagyva a cukrot,fehérlisztes termékeket és a sport

Marika (41): 2013.áprilís 13-án kezdtem el a fogyókúrát Norbi uptad szerint. Tíz kilogramot fogytam, úgyhogy nem éhezem.

Zoli (33): Több eddzés, és odafigyeltem az étkezésre

Kriszta (18): Sok sok mozgás :)

Zsolt (40): Kivontam teljesen a szenhidratokat de sohasem eheztem.

Betty (30): minden nap edzés és odafigyelés az étkezésre. Szerintem ez a legfontosabb.

Kitti (28): több mozgás,több folyadék,kevesebb zsíros étel,több fehérje fogyasztása és több zöldség fogyasztása.

Inez (45): Sok folyadék fogyasztása.Önmagam elfogadása.

Eri (19): napi 4-5x-i kevés evés, délben picit több, egyáltalán nem eszek már kenyeret ha igen csak nagyon néha, hetente 1x-2x 1-1 szeletet. Heti 3-4 napi 20-50 perces edzés. Ebben Palkó Noémi videói segítettek hogy összerakjak egy saját edzéstervet. :) áprilisban még 72 kg voltam mára már 62 vagyok. :) A célom még -4 vagy 6 kg. az ideális 58 kg lenne a 158 cm magasságomhoz, de kis pocim még még akkor is lenne meg combom is. :D Szóval folytatom. :) Tízórai és Uzsona esetleg a vacsi is, gyümölcs vagy zöldség vagy ha nagyon éhes vagyok, 1 szelet bundáskenyér. :) Tartom a súlyom, s szerencsére mindig lentebb lentebb mennek a kilók. :) és nem szabad elfelejtkezni a napi 2 liter folyadékról sem. :) Mindenkinek kitartást, erőt is sikert kívánok a fogyáshoz! :)

Gabi (37): Sokkal többet iszok,étrend változás(-4kg);;))))

Azisvan (43): szénhidrátok teljes mellőzése

Szandi (21): Minden este futni jártam, próbáltam kevesebbet enni és a kenyérféléket mellőzni.

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

István (52): A régebben elfogyasztott adagok mérséklése, kb a felére. Ebben sokat segít a sok folyadék bevitel (2-3 liter napi). Este hat után nincs kaja. Mellőzve a kenyér csoki, sütemény stb. A folyadék csak víz, aránylag sok gyümölcs. A testmozgás egyelőre elmaradt.

Tícia (23): Szénhidrát bevitelt csökkentettem,több vizet iszük és elkezdtem mégtöbbet mozogni

Ildiko (55): A sok zoldseg fogyasztasa,nyersen es parolva,talan a citromos viz is segitett sokat.

Juraj (58): a minusz háron kilo

Gábor (37): Minden nap valami mozgás (séta, bicikli) és a cukormentesség!

Katalin (42): gyümölcs ,zöldség smoothie-k fogyasztása

Brigitta Barbara (20): Kalóriaszámolgatás

Szandra (23): Update táplálkozás

Katalin (62): 20 éve az Adipex Retard tabletta(szuper volt, 1 hónap alatt 7 kg-ot fogytam és nem jött vissza 2 évig). Sajnos ezt betiltották. Mostanában egy kéthetes, szétválasztó diéta az egyetlen, ami hatásos, de 3-4 kg-nál többet ezzel se tudok leadni csak akkor, ha a diétát több héten keresztül folytatom. 2 hét nem elég. Semmi más nem használ. Az a meglátásom, hogy a fogyitabletták egyszerűen placebók, csak a pénzemet viszik el.

Mira (28): A mozgás,a kitartás

Edina (47): Mozgáshoz szoktattam az eddig lusta kutyámat!

Szilvia (37): drasztikus étrendváltoztatás és mennyiség csökkentés

Mery (60): Már életem során sokszor fogyókúráztam, akár 20kg-is.Nem kellett hozzá semmi csodaszer.napi 4,5 ször evés,nagyon kis adagokban.most 50 nap alatt fogytam 5kg-t.

Andi (30): Nem paszos a nadrág, kényelmesen kezdek bele férni.

Zsuzsa (24): Rendszeres torna, futás.

Eszter (44): az idő,mikor mit eszem

Roland (34): Diéta,bőséges folyadék bevitel, 'tiszta étrend', mozgás,zsírégetők.

Natasa (47): Az figyeltem arra amit , és amennyit eszem , és igyekeztem olyan ételt fogyasztani ami vércukor szintet nem tulságosan emeli meg . Naponta többször.

Vivien (19): Ételadagjaim csökkentése, vacsora elhagyása. És trambulin heti 2-3 alkalommal 1órát. Cukor, tészta, kenyérfélék, nassolni valók, üdítőitalok, teljes elhagyása.

Gabor (47): Sok zoldseg, gyumolcs, heti 4-5 alkalommal intenziv testmozgas, sok folyadek bevitelnapi 4-5 alkalommal torteno etkezes

Erika (54): diéta+sport+ igen ! a cigeretta evés helyett .

Karolina (28): kalloria bevitel csökentése és a napi egy óra torna

Gábor (60): Nálam a mozgás (gyaloglás) indította be a zsírégetést.

Ani (49): akkupunktúrás kezelés, calanetics torna

Evelin (24): Narancs diétázom :) és minden nap legalább 40 percet tornázom!:)

Ildikó (31): szűtea kapszula, több mozgás (biciklizés mindennap)

Laura (27): 18óra után nem ettem és edzésnek a táncot választottam amivel idáig 3kg adtam le! Bár szerencsére ez az első alkalom,hogy picit oda figyeltem eddig nem volt rá szükségem és remélem ezután sem lesz.Ennek a 3kg örülök és még 5kg szeretnék májusig leadni!!!

Melinda (29): csökkentet ch tartalmú fehérjedús étrend és rendszeres sport

Margit (48): NEM VACSORÁZOM

János (58): akarat!!!

Bea (33): többszöt ettem kevesebbet

Andrea (42): az étkezésre jobban odafigyeltem

Vivien (29): Torna,bicikli

Zsolt (42): este 5-kor egy gyenge kave edesitovel,ra fel orara egy muzli szelet majd ra egy orara 40 perc othoni trening.Lefekves elott,1.5-2-oraval nagy pohar hideg tej.Ez nekem tokeletesen bejott.

Gabi (45): Édesség elhagyása,csökkentett vacsora mennyiség.

Betti (28): a 90 napos dieta es a mozgas

Lívia (26): anyag csere gyorsítás rostbevitellel ( napi búzakorpa bevitel ), minden másnap 40perc intenzív mozgás ( szobabicikli), fehércukor megvonás, édesítővel helyettesítés.

Zsuzsanna (32): Mozgás diéta

Emoke (38): a mozgas

Vera (37): a heti rendszeres mozgás és oda figyelek,hogy mit és mikor eszek,és megpróbálok sokkal többet inni.

Róza (60): aminosavak fogyasztása, fehérjék, finomítottch megvonás

Sziszko (26): Nem eszem cukrot semmilyen formában, mézet használok helyette. Fehér lisztet sem csak néha pogácsát (sajnos nagyon szeretem). Probálok lugosan étkezni, sem kávé, tej, tejtermékek, hus. Zöldség gyümölcs minden mennyis?gben. Lemondtam a süteményekről ami nagy szo, cukrászként. De hamar látványos volt az eredmény. 65-66 kilorol 61re fogytam. Kezdem beépiteni a futást a mindennapjaimba és tovább szeretnék fogyni. Ja és sok sok zöld tea!

Violetta (47): most legujabban a hold dietat probaltam ki bar meg sak egy rovid ideig csinalom az eredmenyekkel nagyon is meg vagyok elegedve

Árpád (47): kevesebb szénhidrát bevitel,só-cukor mellözés, az étel mennyiség megfelezése....és ninusz 15 kg 40 nap alatt könyedén szenvedés nélkül. Most kezdtem el konditerem--kardió-has..

Viki (20): Végre rászántam magam a helyes étkezés részére is :)

Anita (35): szénhidrát kihagyása étrendemből

Csaba (61): diéta,mozgás

Petra (24): Több folyadék bevitel.

Tilda (65): A magam által bevezetett és lassan szokássá vált életforma. 1.! reggeli torna, 2. teljes kiőrlésű kenyér ( abból is kevés) 3./ sok zöldség, főzelék és csirke, máj, kevés vörös hús

Ildiko (56): javaslatotokra megemeltem a viz fogyasztast 3 literre, kevesebb kenyeret fogyasztottam a vacsihoz, es heti 4-5 alkalommal 15 perces izomfejleszto gyakorlatok. az eredmeny heti 1 kg suly csokkenes volt eddig

Etelka (43): sport

Erika (32): Több nyers zöldségek,több testmozgás

Anna (20): A barátommal lassan már 3 hete súlyzós edzést csinálok és mellette próbálok odafigyelni a táplálkozásra és a megfelelő mennyiségű víz fogyasztásra. Súlyban nagy változás még nincs, de látványra már másabbul fest a testem. Úgy edzek, ahogyan ő, csak valamivel kevesebb súllyal, de ezt hatásosnak találom. Nem kardiózok, mert eredményesebbnek találom ezt a fajta edzést, amit most csinálok. Nincs sok felesleg rajtam, így ez nekem tökéletes. :)

Krisztina (19): Étrend változtatás.

Marianna (36): du-2 óra után nem ettem. 2-hét alatt lement 4 kg. de utána már sajnos nem bírtam tovább és 2-hét alatt vissza jöttek a kg-ok.

Erika (44): Nekem a 9 napos diéta vált be,de hát a jo- jo efekt.....

Eszter (21): A napi többszöri kevés evés.

Ilona (59): Rendszeres mozgás (nálam heti 2x 1 óra), sok gyaloglás, fehér kenyér és egyéb búzából készült termékek fogyasztásának minimalizálása.

Renáta (29): Sok folyadékot ittam,mint szoktam és persze kevesebbet ettem.

István (39): Gluténmentes diétával 6 hét alatt 8 kg fogyás, 0 koplalással, jóízű étkezésekkel. Még pár (nem búza) sör is belefért. De ami számomra ennél is fontosabb, az a lényegesen jobb közérzet, és pihentető nyugodt alvás, amivel a diéta előtt gondok voltak. Ez innentől nem is diéta, mert maradok 99%-ban gluténmentes :)

Rika (45): még nem tudom, lehet, hogy a kenyér elhagyása.

Zsolt (30): Hétfő, szerda, péntek súlyzós edzés, kedd, csütörtök, szombat futás, ezekmellé diéta.

Mónika (35): A tánc és a a zsírégető edzés (zumba-lady) mellé beiktattam heti 1-2 erősítő edzést is, valamint jelentősen csökkentettem a kenyérfogyasztást, max heti 2-3 kis szelet magvas, vagy tönkölybúza kenyeret eszem csak. Több zöldséget fogyasztok.

Csilla (53): Több folyadék, anyagcseregyorsító , méregtelenîtő gyógyteák, több saláta, de. Csak gyümolcsöt fogyasztok, káposzta leves, glútén mentesebb élelmiszer, torna, táplálék kiegészítők.

Nóri (41): Szénhidrát és fehérje fogyasztásomat elkülönítettem egymástól.

Eszter (23): Sok víz, folyadék és tésztafélék kevesebb fogyasztása.

Marcsi (38): Minden étkezés előtt megittam egy zöld teát, kevesebb adagot ettem mindenből, majd az étkezés után egy lúgosító teakeveréket ittam.

Csaba (47): mozgás+diéta

Ádám (22): Kontrollálni tudtam saját magam.

Kata (53): Mozgás, megtartóztatás, fegyelem.

Jóska (36): meg gyógyultam és aktívabban sportoltam és az étkezésre is nagyobb figyelmet fordítottam

Lívia (42): kevesebb szénhidrát fogyasztás,és több mozgás.

Barbara (46): Flabelos gépet vettem..nem eszem kenyeret..tésztát..január harmadika óa..hét kiló ment le..

Kati (37): Reggelizek es sokszor eszem keveset . Ugy néz ki , elindult .

Kata (38): Este 6 után nem eszem, sok vizet iszom, jógázom, kevesebb csoki.

Zsuzsa (39): Szigorú önkontroll az étkezés terén. Napi szinten számolom a kalóriákat, amit beviszek a szervezetembe. Fontos a tápanyagok eloszlása is, amire szintén figyelek. Az étkezési szokásaimat teljesen megváltoztattam. Próbálok napi 5* étkezni. A gyorsan felszívódó szénhidrátok helyébe, kevesebb alacsonyabb glikémiaindexes ételeket választok. Nem iszom cukros üdítőket, teákat csak ásványvizet. Sokkal több zöldséget és gyümölcsöt eszem, lehetőleg nyersen (bár ezzel még gondjaim vannak). Mind ezek nagy erőfeszítést igényeltek tőlem, de már jelentős változásokat tapasztaltam magamon. És igyekszem többet sportolni

Katalin (45): Sok folyadék,tán még életemben nem ettem ennyi gyümölcsöt mint most,tulajdonképpen majdnem mindent megehetek amit szeretek ,és mégis fogyok, ennek ellenére nem éhezek,jobban oda figyelek az étkezésemre,nem eszek össze vissza mindent. Ráadásul a fogyókúra előtt,délutánra már szinte mindig be voltak dagadva a lábaim az ödémától,mióta fogyókúrázom nem dagad a lábam.

Ramona (32): sport és L-carnitin. mértéktartás és rengeteg folyadék

Anna (58): A 90 napos diéta és mellette (heti 4 alkalom) otthoni torna.

Magdi (53): nem ettem édességet!

Irén (45): Kevesebb kenyeret, és több zöldséget, több gyümölcsöt fogyasztok.

Gyöngyi (35): Lemondtam a kenyérről, a péksüteményekről és sokkal kevesebb édességet eszek. Zöldséget eszek a kenyér helyett.

Rozsi (52): sok zöldség és gyümőcs és almaecet

Melinda (19): sok mozgás és a citromos víz

Clau (24): Február 12.-én jött az elhatározás, hogy igen is most változtatni fogok az életvitelemen. Két kislány anyukájaként nem sok időm van magamra, hiszen szinte minden percemet elfoglalják. A fogyásom titka: reggel meleg citromos vízzel kezdek, napközben megiszok 2-3 l sima csapvizet+ 2-3 pohár zöldteát, az étkezéseim számát megnöveltem viszont a mennyiséget a felére csökkentettem, hamar hozzá lehet szokni. :) A cukrot próbálom édesítővel kiküszöbölni a fehérkenyeret pedig minimalizálni( sosem tudnám teljesen elhagyni :) ) Ha van időm a nap folyamán tornázni az max 30-40 perc a gyerekek alvásidejében. Az eredményem 2,5 hónap alatt 7,5 kg a centik csak úgy olvadnak úgy, hogy nem éhezek. A siker pedig még jobban ösztönöz! Minden féle fogyókúrát kipróbáltam már, de ez amit saját magamnak raktam össze ez mindennél jobb és még koplalnom sem kell. Jól érzem magam és folytatom a kilók olvasztását kényelmesen. Még kb. 5-7 kilótól akarok megszabadulni. Ha ez is sikerül megosztom veletek. :)

Nikolett (27): Szénhidrát szegény étrend

Margit (38): napi ötszöri étkezés

Szabolcs (35): Heti 70-80km biciklizes es kevesebb szenhidrat fogyasztasa. Az utobbi sokkal nehezebb nekem mint ha ketszer haromszor ennyit mozognek. Eddig bevallt, masfel honap alatt 3-4 kilot fogytam.

Andrea (50): sokkal kevesebb bevitt etel es hozza etvagycsokkento pirula,es hozza Lipo+ liqvid es egy jo kondigep amit mindenmasnap hasznalni megha nem is orakat de mozogni es nem enniEn sok zoldseget eszem hussal mert ha nem eszem hust elgyengulok annyira hogy ajulas kerulget.mindenkinek megkell talani a megfeleo dietat.Igazan nincs egyforma recept mnert mindenki kulon egyeniseg.Ez nagyon fontos.

Alica (45): Futás, burpee-edzés,(amiről itt hallottam először és nagyon jól bevált), több mozgás, racionális étkezés, nagyobb mennyiségű folyadékbevitel.

Tamara (19): Futâs

Emese (53): Nem eszem kenyeret. Este 6 után nem eszem semmit. Napi 3 l vizet iszom. Sokat tornázom.

Zsó (30): napi kétszeri étkezés, nem sok szénhidráttal 4 óra előtt...

Bandi (39): akaraterő, nem enni, amikor ennék

Szilvia (30): probálok sok folyadékot inni ,reggel ennni és naponta többször

Joe (47): Napi egy óra rendszeres mozgás (gyilkos evezőpad :-)) Táblázatban vezetett kalória, fehérje, zsír és szénhidrát mennyiség kordábantartása.

Edina (33): napi többszöri étkezés

Balázs (32): próbáltam napi ötször keveset enni és 18 óra után már csak vizet ittam két hétig napi 30 percet kocogtam a szabadba aztán a kocogást abbahagytam és kondizni kezdtem az bánt kicsit hogy a mérleg szerint fogytam 3 kilót de nem látszik

Manka (27): önmegtartóztatás

Marika (52): Sok mozgás ! Kevesebb nasi ! Korábbiakhoz képest sok folyadék, zöld tea ( télen amúgy is sok gyógytea fogy a családban !) almaecet ! :)

Nati (42): kevesebb kalória,és sport,odafigyelek az ételek minőségére

Mária (51): kalóriaszegény diéta naponta torna

Krisztina (42): este 6 után már nem eszek, és ez nagyon sokat jelent, három hét alatt 2 kilót fogytam

Anita (40): cukor és a fehérliszt elhagyása, több folyadék fogyasztása

Timi (39): A fogyás szerintem csak kombináltan és lassan kivitelezhető, így számomra a testmozgás, zöld tea fogyasztás és az étrendem módosítása együttesen vezetett már korábban is eredményre, most is ezzel próbálkozom.

Jpiroska (62): szénhidrát csökkentése, sok mozgás

Andrea (36): szénhidrát bevitel csökkentése

Gigi (44): egy hétnapos diéta

Gabi (43): Kenyér tészta elhagyása

Marian (62): Majdnem zéró édesség, sok mozgás

Brigitta (28): Elkezdtem sportolni, több folyadékot ittam ,csökkentettem a szénhidrát bevételt

Judit (50): Mérsékletesség

Marika (57): 4 hete csak paleo-t eszem, ez alatt 3,8kg-t fogytam, kevésbé vagyok fáradékony

Móni (28): Életmódváltás

Dóra (21): Napi 1200-1300 kaloria es meg plusz torna,futas,sulyzozas

Rozália (45): A szénhidrátok szinte teljes elhagyása

Márti (44): Sokkal jobban oda figyelek az étkezésemre, a mozgásra és ez nagyon sokat segített abban, hogy pár kilótól sikerült megszabadulnom.

Eliza (41): A cukor,édességek teljes elhagyása pótlása steviával,mézzel. Még több mozgás .Sok gyümölcs és zöldség fogyasztása.Nagyon nagy akarat erő pláne az első napokban,hetekben. Eddig -15kg 1.5 hónap alatt:)

Anett (18): egészségesen étkeztem, kevesebb édességet ettem

Bea (36): Ganoderma lucidum

Évagabi (61): Nem eszek kenyeret, krumplit, rizst,tésztaféléket.Schaket iszok és a szervezet zsírtartalékát használja az emésztéshez.

Rajmund (26): Táplálkozásra odafigyeltem!!kevés minimális szénhidrát bevitel sok fehérje

Erzsi (60): Számomra sokkal vékonyabb lett a PÉNZTÁRCÁM...

Zsani (21): Teljesen kizártam a csokoládét az életemből és a cukros üdítőket, a teát is édesítővel iszom (ha iszom), és naponta elfogyasztok kb. 3 liter vizet.

Dóra (37): sokkal több folyadék fogyasztása

Szilvia (31): A FOGYASZTÓKRÉMEK BEVÁLTAK

Antal (63): Napi 1200 kcal, 150g szénhidrát. Napi rendszeresség következetesen az étkezések terén.

Mis (45): kaloria bevitel csökkentese

Gábor (29): Rendszeres mozgás odafigyelve a minél helyes táplálkozásra.

Zsuzsa (39): még semmi

Jutka (47): vacsora kihagyása kenyér

Tamás (31): Az evés nagymértékű mérséklése.

Loretta (37): Cukor mellőzése és a testmozgás.Étrend megválogatása.

Vanessza (31): Kevesebb szénhidrát és zsír,több fehérje,zöldség és gyümölcs és torna

Aniko (54): Még rövid az idő ahoz hogy foggyak,de mostmár próbálok teljes kiőrlésü kenyeret a kifli helyett,mozogni többet egyenlőre! És ezt a ti javaslatotokra teszem!Köszi!

Ágnes (36): Mozgás és nem eszem már olyan sok cukros ételt

Enikő (42): szénhidrát csökkentés és torna

Andi (28): Edzés, egeszséges ételek, napi 5 étkezés

Bernadett (24): Heti 4-5x1óra Karido. Napi ötszöri étkezés, az adagok csökentésével természetesen. Kedvesebb cukor és szénhidrát bevitele.

Laci (38): Naponta legalább ötszöri étkezés. Kisebb adagok fogyasztása egy-egy étkezés alkalmával, este már minimális szénhidrát bevitellel.

Eszter (25): Kevesebbet ettem,jobban odafigyeltem az étkezésre.

Bea (53): Több víz, zöld tea fogyasztása. Kevesebb szénhidrát bevitele.

Lajos (56): Kevesebbet ettem.

Janka (29): Csökkentett étel mennyiség valamint odafigyelés az összetételére . Liszt, krumpli , cukor mellőzése .

Zsuzsa (33): Áttértem egészséges étkezésre.Rendszeres sportolásra.

Kristian (25): szigoru dieta

Rita (24): Több zöldséget fogyasztok és mozogni is elkezdtem

?va (38): Futás

May (21): Nem innen vettem a fogyókúrás étrendet

Ildikó (56): Plank edzés, 30 napos hasizom, + heti 3 egyéb intenzív mozgás ( túra,evezés,úszás,tánc) fehér liszt, cukor végleges kiiktatása az étrendből

Anikó (25): Szénhidrátok csökkentése. Zöldség, gyümölcs nagyobb mennyiségben való fogyasztása. Tudatos táplálkozás. Akarat!

Kitti (24): szénhidrátmentes étrend,lement a hasam,javult a közérzetem és nem tört rám napközben a farkaséhség.valamint 4ora után semmit nem eszek.a sok folyadékbevitel is elengedhetetlen.

Marcsi (55): A teszt segített elindulni a dietetikusom által segített úton. A testem változik a labor eredményeim javultak.

Klára (62): Megtanultam,hogy mit mivel egyek,és egy nap 5x és keveset.A vizből is keztem 3 litert meginni

Erzsébet (49): Még jelenleg is fogyókúrázom. Elsősorban fehérjét, zöldséget, gyümölcsöt eszek, sovány húsokat, valamint néhány szem mogyorót, mandulát. Cukrot, lisztet, és az élelmiszerekben található olajon kívül más zsiradékot nem fogyasztok, ellenben sok rostot és még több vizet.

Krisztina (32): Este 6 utan nem ettem. Szenhidratot reggel. Sok zoldseg.

Tünde (20): Sport, étrend változtatás.

Zsoka (54): A rendszeres,napi 4-5 etkezes

Hencsi (25): Nem eszem cukrot,semmilyen cukros terméket sem eszem/iszom és nem hiányzik

Sándor (47): kalória számolás , minden bevitt étel ital esetén. Fogyásnapló vezetése.FONTOS.

Zsóka (59): A cukor teljes mellőzése. Sem tészta, sem krumpli, És a gyümölcsöt is csak módjával.13 kg-ot fogytam /sok izületi gyúlladás mellett, tehát a mozgás korlátozott/, most azonban leállt, és nem megy lejjebb. Mit tegyek?

Rita (36): Kettő is volt,de sajnos egyik sem maradt végleges,bár ez valószínű a mozgásszegény időszakokból fakadt.Az egyik és ez volt a tartósabb.napi torna,délután már csak gyümölcs.A másik a szétválasztó diéta.

Karolyna (29): Heti két alkalommal edzés

György (43): A szénhidrát mentesétkezés.

?dám (31): A sok v?z fogyasztása az fontos és a kenyér,krumpli,lisztes ?telek elhagyása !

Marika (52): Lecsökkentettem a kenyérmennyiséget a felére, nem nasizok, cukrot teljesen elhagytam az étrendemböl

Renáta (20): Sokkal több folyadékot ittam és próbáltam mindennap mozogni egy kicsit. Természetesen az étkezésemre is odafigyeltem,csökkentettem a finomított szénhidrát és a cukor bevitelt.

Timi (41): Rendszeres mozgás és megfelelő étrend kialakítása.Olajok,zsírok ,szénhidrátok utóbbi részben törölve az étrendből.Sok saláta és csirke hús fogyasztása.

Noemi (46): meg nem fogytam de egy kicsit hiztam ez az almaecetes viz nagyon finom es meghozza az etvagyamat.

Szabolcs (39): Kalóriaszámolás, testmozgás növelése, fehérjemennyiség növelése, makronutritensek megfelelő aránya a táplálkozásban.

Peti (19): sok mozgás, napi 1000 kalóriás táplálék bevitel

Alexandra (19): Nagyon hasznosnak tartom 2 hete nem eszek csokoládét helyette gyümölcsöt és zöldséget kevés szénhidrátot mert hát az is kell a szervezetnek reggel többet eszem délbe kevesebbet este meg nagyon kevesebbet eszem. fehérjét eszem sokat, Edzem minden nap és fogytam is 2 és fél kg. Ha edzem utána egy kis fehérjét kell ennem mert az nélkül nem ér semmit az edzés ha jól tudom. Szerintem nagyon jól váltottam életmódot és jót is tesz nekem. Jól érzem magam a bőrömben nagyon.

Laci (20): több zöldség és gyümölcs, kisebb adagok étkezésekkor

Éva (45): Kemény torna, biciklizés a szabadban, kőkemény elszántság és a kitartásom!

Gabriella (23): Kevesebb kalóriát viszek be,többet mozgok,többet iszok

Gizella (51): az étrenden változtatás és a mozgás

Judith (42): 6 + 1 diéta (kedvencem a 'bünözési nap'! ), ételek helyes t?rsit?sa, sok mozg?s, délelött csak gyümölcs, gluténmentes étkezés. A cukros tejes k?vé és az alkohol teljes kiiktat?sa

Melinda (23): torna

Norbi (30): Mérsékelt evés, minimalizált szénhidrátbevitel, rengeteg kardió edzés.

Ági (50): almaecet kúra

Ferenc (59): ....hmm, az odafigyelés önmagamra :)

Edina (26): Napi 2 szer eszem és tornázok minden nap!

Zoli (19): Étrend változtatása.

Gizella (52): Kevesebb szénhidrát, több zöldség, gyümölcs, kisebb adagok, mozgás.

Lilla (30): feherje, keves kaloriabevitel

Gita (44): Több mozgás,semmi cukor,étkezések közötti nasi kihagyása,sok folyadek.

Klára (27): A stressz csökkentése. Kiiktattam az életemből rengeteg olyan dolgot, illetve személyt, ami stresszt okozott, és újraszerveztem a napirendem. Megengedtem magamnak, hogy többet figyeljek magamra.

Andrea (29): Norbi update kód szerint evés

Márta (47): nem ettem kenyeret sokat ittam

Andrea (42): Szénhidrát elhagyása

Zsuzsanna (56): Nekem nagyon nehezen megy még a jelen pillanatban is . Ugyanis nekem van pajzsmirigy problémám és így nagyon néhez a fogyás . Naponta tôbször eszem keveset . Kéves kenyeret illetve egyáltalán nem eszem . Nagyon sok folyadékot iszom kb. 3 litert.

Gizella (51): egy életmód tanácsadó klubba jártam

Zsuzsa (47): CH-megvonás,gyaloglás...,és most beszereztem egy kondigépet is!!!!

Tímea (46): heti 4x1 óra sport, napi 20 perc sport otthon, hétvégén több óra tánc, turbó fogyókúra étrend-Gastroyal=nem éhezek

Gyuszi (25): napi rendszeres edzes

László (62): Sokkal kevesebb mennyiségű étel! Sokkal inkább megválogatott étel összeállítás! Kenyér szinte teljes kiiktatása!!!

Dorka (26): estére nem ettem haéhes voltam ittam inkábba valamit.

Vera (65): napi max 1200 kcal és 160 ch. ennél több nem lehetett, csak kevesebb. Így 8 hónap alatt 10 kg- ot sikerült leadni, ami másfél év alatt sem jött vissza.

Ágnes (57): Napi kalória bevitel 600-1000 közé csökkentése, párhuzamos mozgás terápiával, most jelenleg szétválasztó diéta.

Kitti (24): Kevesebb,mértékletes evés.

Zoltán (46): A cukor és a liszt likvidálása

István (65): napi 1 ó -kerékpározás és diéta

Ervin (28): Hat elsosorban az hogy kitartoan minden reggel meg iszom egy nagy pohar citromlevet.Es nem eszem kenyeret egyaltalan.Es este 6 utan sem eszem gyumolcson kivul semmit.Es megprobalok minden nap bar 1 orat setalni sajnos tobre nincs idom.

Edina (23): este 6 utan mar nem ettem, minden masodik nap torna.minden reggel reggelizem.

Maja (44): az etrend megvaltoztatasa teljesen kihagytam a kenyeret es a teszta feleket

Piri (30): fehérje+zöldség fogyasztása, szinte semmi más

Szilvia (33): Korábban 90 napos diéta, de az már nem játsszhat, mert a második turnusnál már tönkretettem vele a gyomrom és már nem tudom csinálni.

Alfréd (40): Eddig csak nézelődtem,és így pár napja csinálom. ...de már egy kilót sikerült fogyni.

Janos (32): mindent eszek ugyan ugy csak pekarut,cukrot,tesztat nem eszek.

Mónika (42): többször keveset enni.Nuku cukor,liszt.

Szuzanna (32): Több folyadék bevitel kevés szénhidrát az is csak délelött

T. (17): Nem fogytam, mivel a zsírt izomra cseréltem, ami a súlyomon nem változtatott, de jobban érzem magam a bőrömben és a kinézetem és a ruháimon is látszik némi változás.

Zelma (44): Most már megiszom a napi 2-2,5 liter vizet (mert eddig alig ittam 2 pohárral naponta) és ezáltal nincs mindig éhségérzetem.Nem kivánom a nasit és oda figyelek az bevitt étel menyiségére, illetve kevesebbet eszem és lassan, nem pedig kapkodva mint régebben.

Enikő (28): Sok folyadékot iszom, és kevesebb szénhidrátot fogyasztok

Melinda (26): elkezdtem konditerembe járni

Hajnalka (24): Rengeteg sport, nem evés :)

Andrea (44): Kalóriaszámlálás és torna

Csilla (28): Diéta, napi min. 2 l víz, és heti 3 alkalommal mozgás.

Zita (37): A diéta betartása,és az edzés.

Mónika (19): Minden napos, nem túl megerőltető testmozgás, megváltozott étrend.

Marianna (41): most jelenleg nem eszek húst és hústermékeket tartalmazó ételeket, de azért nem fogytam olyan sokat.

Ketrin (18): meg nem adtam le egy dekat sem sajnalom .nem tom hogy fondnak le.

Gabriella (31): Nem ettem kenyeret és nem fogyasztottam üdítőket.

Mónika (32): Este hat után már nem eszem,odafigyelek mennyit eszem,és nem nassolok.

Zsuzsa (57): teljesen zsírmentes étkezés, ill. almaecet kapszula

Martina (21): Heti 3 alkalommal beépítettem a napirendembe a konditermi edzést 2 órában. 3 hét alatt úgy érzem irányított gyakorlatsorokkal feszesebbé tettem az egész testem. A hasam körcentiben karcsúsodott és a térdem körüli kis párnák is kezdenek eltűnni. Még pár hónap és remélem a kitűzött célhoz közelebb leszek. 10 kilónyi fogyást terveztem, de azt gondolom ahogy izmosodom nem a kilóbeli súlyom lesz a mérvadó, hanem a forma.

Tibi (47): Több mozgás, több viz, kevesebb étel, kevesebb szénsavas ital és kevesebb édesség. Igy lettem 2,3 kg-mal könnyebb.

Bojána (23): több testmozgás,oda figyeltem arra is h több folyadékot igyak,kerültem a cukros italokat és ez nagyon jó eredményhez vezetett,még nem értem el a végleges célomat ,de már nem kell sok hozzá,és ha azt sikerül is elérnem,továbbra is fogok rendszeresen sportolni,feltölt energiával .

Eszter (50): 90 napos szétválsztásos diéta, de most nehezen megy a figyás a chusing kórom miatt.

Momo (18): Sajnos eddig semmi nem vezetett sikerhez, és nagyon elvagyok keseredve. félek hogy soha nem fogok tudni lefogyni. 165 cm magas vagyok, 87 kilóval.

Monika (35): Napi min. 3l tiszta viz fogyasztasa

Aniko (65): zsirmentes etkezes, sok parolt zoldseg, korlatlan mennyisegben

Ibolya (27): Sok munkka keves kaja

Nikolett (40): nem eszem kenyeret,tésztát,cukrosat,szénhidrátot.

Zsuzsa (38): Édesség elhagyása, gyömbéres zöld tea.

Anna (62): Minimális mennyiséget ettem.

Laura (19): Sok mozgás,többször ettem keveset.

Heni (23): Ha nem ettem semmit lenyegeben csak fottojast

Meli (38): Növeltem a vízbevitelt 3l-re. Szénhidrátok elhagyása kivéve gyümölcsök

Helena (53): edesseg, kenyer kihagyasa, tornazas

Zsuzsa (60): Talán az, hogy most már érzem a ruháimon hogy egy kicsit lötyög rajtam. Nagyon sokat iszom, fehér kenyeret már én sem fogyasztok, csak barnát és azt is nagyon keveset, általában csak reggel egy szeletet, esetleg délután uzsonnára és többet nem.

István (56): amit ti is írtok mozgás, rendszeres étkezés. nálam bevált régebben a ferenc josef ásványviz kura, de már csak bélfürdőhöz használom most alamaecete kurára fogytam magam, két hónap alattegy öltönyméretet fogytam megaztán ugy gondolom fejben dől el ez is, mint minden

Máté (19): A 90 napos diéta hozta meg nekem a várva várt sikert, 3x csináltam végig, mellette persze mozogtam rendszeresen!

Andi (37): Kevesebb szénhidrát,több mozgás:)

Gina (22): Étkezés rendszerezés

Klaudia (21): kevesebbet ettem ( nem vacsoráztam)

Paksi melinda (35): diéta és sport

Irén (58): Többszöri étkezés .több zöldség fogyasztása.

Petra (24): Minimalizáltam a CH-bevitelt, napi rendszerességgel sportoltam, súlyzós edzéseket végeztem, elkezdtem futni és rengeteg fehérjét fogyasztottam.

Vali (60): Kalória számítás és csökkentés. Több mozgás

Brigitta (35): Szénhidrát bevitel nagyfokú csökkentése, Update1 kódos termékekkel és persze napi 30 perc mozgás!!!

István (38): napi 1250-1300 kcal max bevitel + mozgás

Ibolya (53): Schorbert Norbi főzelékének ebédre történő beiktatása (azóta már nincsen, nem árulják), reggeli a német teljes kiőrlésű kenyér, mandula stb...ebéd után alma és este nem is voltam éhes..igaz, több mint 10 kg leadása után ki is volt már merülve a szervezetem....tehát nem volt jó módszer..

Sophie (44): Tobb folyadek, tobb zoldseg, plusz zold kave naponta ketszer-haromszor, grepfruit naponta legalabb egyszer.

Tibor (44): Almaecet fogyókúra, többszöri étkezés kevesebb mennyiséget, vacsorára kevesebb étel

Anna (53): a léböjt

Szilvia (52): áttértem a Norbi update ételekre

Mariann (25): nincs vacsora - nincs édesség

Petra (22): a pékárú megvonása.

Krisztina (37): diéta,kerékpározás

Eleonóra (60): A szénhidrát a finomított lisztek,tartós tej, olajak kiiktatása az étrendembol, és az elv tobbszor keveset

Anikó (37): kalóriabázis.hu

Zsuzsanna (53): Cukor, alkohol, gyümölcs és tejmentes táplálkozás.

Kriszta (40): A szénhidrát bevitel csökkentése, ill. a fehérje bevitel növelése. Ennek következtében kiegyensúlyozottabb étrend kialakítása.

Sándor (48): Táplálék mennyiség és szénhidrát csökkentés.

Kriszti (31): A többször kevesebb étkezés és az édesség visszaszorítása.

Krisztina (37): Delutan mar nem fogyasztok cukrot es szenhidratot. Az elejen nagyon nehez volt, de most mar egeszen jol megszoktam. :-))

Erika (18): Az erős paprika masszázsolaj, sportolás, diéta.

Ági (46): A rendszeres mozgás.

Tünde (39): Csökkentettem az adagokat ill lecseréltem a lisztet, nem eszem kenyeret, cukrot nincs nasi csak magvak, nincs több vaj, lecseréltem az olajat extra szűz olivára, kimaradt a sertéshús, több a hal és a gyümölcs és napi 3 l víz! Heti három Rubint Réka+ fél óra step gép.

Katalin (59): Napi 1500-1600 Kcal bevitel

Eszti (20): Táplálkozás során a mérték betartása, sok mozgás.

Andrea (44): Cukor, liszt,?dess?gek elhagyása.Sok víz, zöld tea ,torna.

Zsuzsa (62): Kalória szerint étkezem. Naponta 1000-1200 kal. fogyasztok. Mellette egy kicsit tornázom és legalább fél órát sétálok.

Alexa (23): seta

Otília (25): cukor kiiktatása, sok fehérje, kevés szénhidrát

Peti (33): 5 étkezés,heti 3 kardió edzés.

Lenke (20): Napi többször étkezek, de keveset, sokkal több folyadékot viszek be a szervezetembe akár 6 litert is naponta. naponta többet sportolok, kerülöm a szénhidrátos termékeket, sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok. Mindezek segitségével 07.01-től mostanáig 09.01. 12kg-ot sikerült fogynom, nagyon szépen köszönöm a sok segitséget.

Sándor (40): részben elhagytam a kenyeret, nyers zöldségeket eszem, föleg káposztasalátát sárgarépával.

Valéria (47): rengeteget futottam és még több kefirt ettem müzlivel erre emlékszem mert már 10 éve volt most kezdem újra közel az 50 évhez remélem sikerül

Erzsébet (38): Odafigyelek az étkezésemre, számolom a kalóriákat!Tornázom is csak sajna nem sikerül rendszeresen!

Kriszti (40): Kevesebb kalória

Bernadett (28): A rendszeres mozgás segített abba hogy fogyjak

Eniko (39): A kemeny edzes

Betti (26): Napi rendszeres folyadekbevitel tudatosan beepitve : reggel 6-tol este 10 ig vagyok aktiv. Minden oraban igyekeztem 2 dl vizet kifacsart citromlevel inni. Igy kb. megvolt a napi 2-2, 5 L, ami nekem nagy nehezseg volt eddig betartani. Illetve elhagytam a cukrot es a cukros eteleket, edesseget. Csak vizet iszom. Kenyeret, peksütit nem eszem. Es heti ketszeri Zumba januar ota. Este 7-8 utan nem ettem :)

Izabella (38): Ha nem eszem fehér kenyeret és semmit ,ami fehér lisztből van.

István (32): nem ettem pékárút(kenyeret), sok vízet ittam és odafigyeltem a mennyiségre

Emese (33): jártam aerobikra + citromos dolgokat ittam

Erika (28): Reggel felkelés után kb 30 perc elteltével már ettem és többet mozogtam.

Emese (32): rendszeres edzés

Mariann (35): Életmódváltás, mozgás és a kitartás.

Klaudia (18): Napi ketszeri etkezes.. Delelott es delutan

Agnes (32): Mozgas

Mónika (39): Szénhidrát fogyasztás lecsökkentése minimumra. Flabelos gép napi 30 perc használat

Kriszta (41): több fehérjét fogyasztottam zöldségkörettel, a hagyományos köreteket elhagytam.

Edit (40): kenyer,edesseg elhagyasa,tobb gyumolcs es zoldseg

Erzsi (48): Emelt folyadékfogyasztás (citromos víz),cukor minimalizálása,több mozgás,kevesebb szénhidrát.

József (45): Kevesebb kaloriabevitel és sokkal több mozgás, edzés.

Attila (51): Rendszeres futás, kevesebb étel bevitel.

Brigitta (39): Mozgás, kalóriaszámlálás

Ildiko (51): csak lugos ételeket eszek,meg sok zöldséget,cukrosakat egyáltalan,meg kenyeret csak piritost.

Timi (38): Nem ettem cukrot, pèkárut,(szènhidrátot)köretet.

Naola (19): Napi 2óra intenzív edzés és napi 6 étkezés(2 óránként).

Árpi (43): Nem eszem szénhidrátot. Azaz semmi kenyér, krumpli, rizs, tészta. csak annyit ami a zöldségekben van. ja és semmi édesség. Sok folyadék ( tea citrommal cukor nélkül )

Zoltán (40): Futás heti négy alkalommal + kalória számlálás!

Tamara (30): Sokszor kis mennyiséget ettem, sok folyadékkal, a sovány tejtermékeket választom inkább az eddigiek helyett.

Ed (39): a rendszeres táplálkozás kevés étellel, kevés szénhidráttal, kevés cukorral

Éva (26): Nem eszem fehér kenyeret, nagyon minimális cukrot hasznälok. Igyekszem 6előtt megvacsorázni valami könnyűt.Egyébként mindent ettem csak olyan 14óráig.minden nap tornázom minimum 30percet.másfél hónap alatt ment le 5kg

Bözse (51): Az hogy tudtam hány kalóriát ehetek egy nap. Hányszor ehetek.

Gyöngyi (50): Többszöri étkezés,kevesebb kalória bevitel.

András (64): visszafogott étkezés, fogyasztóöv, kemény fizikai munka, futás

Krisztina (23): Sokszor kevesebb evés, több ivás, kevesebb szénhidrát fogyasztás, mozgásnak pedig futás és tornagyakorlatok.

Szilvia (37): Rendszeres étkezés

Alexandra (24): Megfelelő étkezés 160 gr Ch be tartása ,szénhidrát számolás

Tibor (39): Étrend változás, plusz vitaminok

László (50): Diéta és mozgás

Alexandra (34): Szénhidrát kihagyása

Kinga (46): MÉG TÖBB MOZGÁS, GYAKORI KIS SZÉNHIDRÁTTARTALMÚ ÉTKEZÉSEK, HÚS MINIMALIZÁLÁSA.

Nikolett (30): Kevesebb kalória bevitel, zsíros ételeket nem fogyasztottam. Több mozgás

Martina (32): reggelire 2 puffasztott rizsszeletet ettem felvágottal, ebédre a szokásos ebédet, és utána már nem ettem semmit. mellette napi 30-45 percet sétáltam futópadon. ennek eredménye 8 kg mínusz 2 hónap alatt. most nem tudom miért megállt a fogyásom.szerintetek miért?

Irmus (56): Bár azt nem itt olvastam,de én a 7-napos káposztaleves diéta szigorú betartásával kezdtem. Folytattam a lisztes dolgok,részbeni elhagyásával, rengeteg gyümőlcsök beiktatásával, egészségesebb étrenddel. A sok folyadékfogyasztás betartása. Több mozgás.

Erika (47): Sport és étrend váltás.

Piroska (54): nem eszem kenyeret es tejet, tejes dolgokat

Erika (42): nincs éhezés, de kevesebb étel

Ildiko (63): nem eszem kenyeret, csak laskat sutök magamnak

Viktória (24): Nekem sajnos csak a napi 1x étkezés hoz eredményt mellette sok folyadék fogyasztása.

Márti (44): szénhidrát csökkentése

Eta (53): A 90 napos diétát kezdtem el,és ha tudom hogy mely élelmiszert mivel párosíthatom akkor nem kell lemondanom szinte semmilyen ételről

László (24): Heti 4 alkalom konditerem, egy kisebb diéta és mellé a fogyókúrás tabletta.

Szilvia (40): mindig a mozgás, mértékletes evés

Stefi (18): Kevesebbet ettem mint ahogy szoktam

Evelin (53): mozgás-futás-torna

Zsuzsa (65): A szénhidrát mennyiségének minimálisra csökkentése, a cukor teljes elhagyása.

Irén Edit (49): Több mozgás, almaecet kúra.

Szilvia (43): mozgás

Marian (30): sportolas,kevesebet etkezem

Rene (46): Muay Thai edzés

Enikő (19): rubint rékás edzés

Erzsébet (59): Turbó diéta, de aztán visszajött, amit lefogytam rövid idő után.

Kriszta (43): szénhidrátcsökkentés

Veronika (26): kevesebbet eszem, több vizet iszom

Ancsi (17): Biciklizes, akár egy nap 20 km is, rengeteg folyadék, meg a kiegyemsúlyozott étrend.

Mariann (47): Minden héten hétfőtől péntekig naponta 100 percet edzőteremben töltök, ahol zsírégető programmal biciklizek és a futópadon gyalogolok. A napi kalóriabevitel max 1300. Az elégett edzőtermi kalóra 700 és 1000 között van.

Rita (45): A szénhidrát és a cukor elhagyása,,, 6 napig ,,, a 7.-en éltem 'bűnös' életet!! :-D A legnehezebb a viz fogyasztás növelése!!

Edina (21): Diéta és sok mozgás.

Csilla (42): Kevesebb kenyér félét ettem és kerültem a fehér lisztet, fehér rizst, és a cukrot. De még a mesterséges édesítőket is.

Márta (58): Minimálisra csökkentettem a cukor a zsir ?s a keny?