Főoldal: Fogyás.info – A sikeres fogyás titka Fogyás.info - Menü


A fogyáshoz zsír - is - kell

Gondolnád, zsírral könnyebb a fogyás! - Hogy lehet ez?Sokat lehetett hallani arról, hogy a fogyás egyik kulcsa a zsírszegény étrend. A legújabb kutatások azonban már cáfolják ezt a kijelentést. Sőt, bizonyos fogyókúrás étrendek szerint a jó zsírok fogyasztása egyenesen létfontosságú ahhoz, hogy véglegesen megszabaduljunk felesleges kilóinktól!

Szó, ami szó, néha elég nehéz eligazodni az egymásnak ilyen élesen ellentmondó adatok között! De talán éppen ez az ellentmondás indokolja, hogy az ember egy kicsit jobban utánajárjon a témának, és megértse a zsírok szerepét.

A zsírok szerepe - Miként segítik a jó zsírok a fogyást?

Egy egészséges felnőtt ember testének 20%-a zsír. Egészségünk szempontjából, az oxigén és a víz után, a zsír a következő legfontosabb tényező.

A zsír szükséges a sejtek felépítéséhez, a hormonok termeléséhez, az ízületek olajozott működéséhez, kipárnázza a szerveinket, valamint segíti a vér sima áramlását.

A fentieken kívül van a zsírnak két olyan funkciója, ami fogyás szempontból létfontosságú. Az egyik, az hogy a zsír képes lekötni, közömbösíteni és eltávolítani a testben túltengő savakat.

Bővebb információt itt olvashatsz arról, hogy miként függ össze az elsavasodás és a hízás:
Az ideális testsúly elérése kémiai egyensúlyunk helyreállításával

A zsír másik fontos tulajdonsága, hogy a zsír sokkal jobb üzemanyag, mint a szénhidrátok vagy a fehérjék égetéséből származó energia. A zsír égetéséből hatszor annyi energiához juthatunk, mindazonáltal az égetés során kevesebb savas salakanyag termelődik!

Bővebb itt: Zsírégető üzemmódba való átállás

A jó zsír:

  • létfontosságú szervezetünk "olajozott" működéséhez;
  • tökéletes energia forrás (jobb mint a szénhidrát vagy fehérje);
  • leköti, közömbösíti és eltávolítja a savakat (segít a lúgosításban, fogyásban).

Melyek a "jó zsírok"? - A zsírok négy típusa

Fogyás és a testünkre gyakorolt hatás szempontjából, a zsírokat négy különböző kategóriába soroljuk:

  1. Telített zsírok

  2. Transzzsírok

  3. Egyszeresen telítetlen zsírok

  4. Többszörösen telítetlen zsírok


Minden zsír e négy fajta zsír keverékéből áll, és a zsír aszerint kerül besorolásra, hogy melyik típus van éppen túlsúlyban.

A telített vagy telítetlen zsír közötti különbség

A zsír különböző hosszúságú szénatom láncból áll. Minden zsírra sajátosan jellemző, hogy hány szénatom található a láncban. A zsír besorolását az határozza meg, hogy a szénatomokhoz hány pár hidrogénatom kötődik. Telített zsírról akkor beszélünk, amikor mindegyik szénatomhoz kötőik egy hidrogénatom pár. A zsír telített lesz, azaz tele lesz hidrogénnel. Amikor egy kivételével mindegyik szénatomhoz kötődik egy hidrogénatom pár, egyszeresen telítetlen zsírról beszélünk. Ha pedig ennél is több hidrogénatom pár hiányzik, a zsír többszörösen telítetlen lesz.

Fogyás szempontból lényeges, hogy minél telítettebb egy zsír, annál kevésbé képes a testben lévő savakat lekötni, melynek következtében egyre kevésbé képes elősegíteni a fogyást.

1. Telített zsírok

Zsírok szerepe a fogyásban Az állati eredetű zsírok többsége telített zsír; vagyis telített zsírnak minősül a tejtermékekben, a húsban, a tojásban található zsír. De növényi zsírok is lehetnek telítettek, mint pl. a kókuszzsír. A telített zsír egyik fő jellemzője, hogy szobahőmérsékleten szilárd halmazállapotú.

A telített zsírok energiát adnak, de nem védenek meg a savak ellen, így a fogyáshoz nem járulnak hozzá.

2. Transzzsírok

A transzzsír egy mesterségesen túltelített zsiradék. Úgy készítik, hogy a növényi olajat hidrogénezéses eljárással megszilárdítják, mint például sok margarin esetében. (A jó minőségű margarinokat ma már a modern gyártási technológiájuk révén nem hidrogénezett növényi olajból készítik.)

A Magyar Nemzeti Szívalapítvány így ír a transzzsírok veszélyéről: "Miért káros a transz-zsírsav? Mert emeli az érelmeszesedést [...] A koleszterin káros befolyásolásán túl emeli az érelmeszesedést szintén fokozó gyulladásos fehérjék szintjét. Destabilizálja a szívizomsejtek membránját, ezáltal ritmuszavarokat, hirtelen szívhalált okoz. Végső soron elősegíti a szívinfarktust, agyérgörcsöt, korai halált."

A Szívalapítvány oldalán az alábbi figyelmeztetéssel is találkozhatunk:

Zsírok szerepe a fogyásban "Az első kifejezés, amit transzzsírsavakra vadászva keresnünk kell, a 'hidrogénezett', illetve 'részben hidrogénezett növényi olaj/zsiradék'. Ha ez az összetevő a felsorolás elején áll, ne vegyük meg a terméket.

Transzzsírsavakkal sajnos nem csak az étkezési margarinokban találkozhatunk; tetemes mennyiséget tartalmaznak a készen kapható csipszek, kekszek, sütemények, de a levesporok, salátaöntetek, mélyhűtött pékáruk, pizzák, és más fagyasztott készételek is."

A fenti adatokból látható, hogy a transzzsírokat legfőképpen "eladhatósági" megfontolásból használják, figyelmen kívül hagyva az egészségügyi szempontokat. A transzzsírok ugyanis javítják a termék állagát, hideg állapotban is könnyen kenhetővé teszik a margarint, csökkentik az oxidációra (avasodásra) hajlamos zsírsavak arányát, így meghosszabbítják a termékek lejárati dátumát.

A transzzsírokat a szervezet nem képes felhasználni, semmilyen hasznos élettani tulajdonságuk sincs, ezeket érdemes teljes mértékben kizárni az étrendből!

3. Egyszeresen telítetlen zsírok

Zsírok szerepe a fogyásban Az egyszeresen telítetlen zsírok jó energia forrást biztosítanak, és képesek a savak semlegesítésére. Szobahőmérsékleten folyékonyak, hűtőben azonban megszilárdulnak. Ide sorolják az olivaolajat, illetve a csonthéjas magvakat.

Az egyszeresen telítetlen zsír a legjobb választás a főzéshez, mivel hevítéskor nem alakul át transzzsírrá.

4. Többszörösen telítetlen zsírok

Többszörösen telítetlen zsírok főleg növényi olajokban fordulnak elő, és szobahőmérsékleten folyékonyak. A többszörösen telítetlen zsír a legjobb energiaforrás, és ez a fajta zsír képes a legtöbb savat megkötni, így ez járul leginkább hozzá a fogyáshoz.

A legtöbb olajban egyaránt található mind egyszeresen telítetlen, mind pedig többszörösen telítetlen zsír. A besorolásukat az határozza meg, hogy melyik van jelen nagyobb arányban.

Az olajoknál lényeges, hogy hidegen sajtolt (szűz) olajat használjunk. A kivonáskor használt hevítés (kb. 48° fölötti hőmérséklet) megfosztja az olajat a jótékony tulajdonságaitól.

Az a legjobb, ha a teljes kalória bevitel 20-40%-a többszörösen telítetlen zsírból származik, ami kb. 60-90 grammot jelentene naponta.

Összefoglalva - Mit értünk "jó zsír" alatt?

Egy zsír akkor számít jó zsírnak, és akkor járul hozzá leginkább az egészségünkhöz és a fogyásunkhoz, ha:

  • hidegen préselt, hidegen sajtolt (szűz, extra szűz);

  • minél nagyobb arányban tartalmaz többszörösen telítetlen zsírokat;

  • minél nagyobb mennyiségben tartalmaz esszenciális zsírsavakat.
Zsírok szerepe a fogyásban:


Nekem ez vált be:
2100 hozzászólás

Hozzászólás írása

Györgyi (40): Kalória számlás. zumba 3x hetente 50 perc

Gyuszi (25): napi rendszeres edzes

Anita (44): napi 5x étkezés és mozgás

Orsi (34): Sport, intenziv es rendszeres mozgas

Jázmi (41): Fehér liszt es cukor száműzésw az étrendemből

Zsuzsi (42): Elkezdtem rendszeresen konditerembe is járni és nagyon figyelek az étkezésekre.

Renata (28): lisztes es cukros etelek 95%-os mellozese

Andrea (32): tesztat es egy etkezest kihagyok

István (46): A sok futás és a ninja

Hanga (36): Nem eszek cukrot,feher lisztet, tejtermeket (kiveve natur joghurt, kefir), tojast, hust keveset.

Vera (45): nem ettem csak minimális kalória bevitel volt

Edit (57): ananászdiéta+szénhidrátszegény diéta keverése

Nusi (26): liszt, tej, cukor kerülése, megszokott adagok csökkentése, több zöldség fogyasztása

Renata (19): torna,egesseges etrend,kaloriaszamlalas

Péter (52): Nics olyan hogy 'a sikeres' akció, átfogóan kell kezelni az egész életvitelt.

Moni (49): Szerintem fejben dől el minden. Az akaraterő is. Kell egy cél, ami miatt úgy érzem,hogy feltétlenül le kell fogynom.

Kinga (46): MÉG TÖBB MOZGÁS, GYAKORI KIS SZÉNHIDRÁTTARTALMÚ ÉTKEZÉSEK, HÚS MINIMALIZÁLÁSA.

Iki (35): A jó időben több időt töltünk a szabadban. Kertészkedünk, szépítjük az udvart. Észrevétlenül is többet mozgok.

Eva (28): torna

Roland (39): A kalória tábla használata

Vanda (22): Az étrend változtatás és a több mozgás.

Lili (22): A sok sport, és rendszeres, jól időzített evés.

Patrik (33): A szénhidrát és cukor fogyasztásának minimalizálása, a szénsavas üdítőitalok elhagyása, és persze valamennyi mozgás.

Erika (53): kevesebbet eszem

Éva (50): Fehérje diéta,naponta 5-6 étkezés,rengeteg folyadék.

Andi (37): rendszeres edzés

Éva (51): Kalória számolás, torna.

Erzsébet (32): Minden kipróbált fogyáshoz vezetö dolgok,mint pl. a diéta nálam -4kg megvolt,de azután megállt a tudomány nem megy le tovább és ez elszomorít. Na meg hamar vissza is jön

Betty (54): Úgy tűnik valami megindult, remélem folytatódik. Nálam a mozgás mindenképpen sokat nyom a latba és jobban odafigyelek az étkezésemre.

Éva (50): Liszt allergia :( , és most magas cukor szint

Róbert (18): A testmozgás

Beatrix (29): 160g-os ch diéta

Mónika (35): A tánc és a a zsírégető edzés (zumba-lady) mellé beiktattam heti 1-2 erősítő edzést is, valamint jelentősen csökkentettem a kenyérfogyasztást, max heti 2-3 kis szelet magvas, vagy tönkölybúza kenyeret eszem csak. Több zöldséget fogyasztok.

Dávid (30): Nem tudom pontosan mi vezetett a sikerhez, mivel egyszerre több tanácsot fogadtam meg. Minimális rossz szénhidrát fogyasztás, több folyadék, naponta több étkezés. Két hétig nehéz utána át áll a szervezet. 2 hónap -11kg.

Klára (62): 1liter folyadék helyett 3 liter folyadékot iszok naponta. Most már rendszeresen tornázom és a torna is hozzájárult a fogyásomhoz.

Györgyi (35): sokkal több, folyadék (házi limonádé): víz+zöld tea+citromfű, menta+citrom+gyömbér

Kriszti (28): mozgás

Attila (55): Kevesebb élelem bevitel.

Zsuzsanna (57): Számoltam a bevitt szénhidrátot

Brigita (38): a torna

Csilla (23): alamecet+torna(futás)

Katalin (42): gyümölcs ,zöldség smoothie-k fogyasztása

Zsuzsa (64): Az elszántság,de most van egy kicsi visszaesésem.

Zsuzsa (47): CH-megvonás,gyaloglás...,és most beszereztem egy kondigépet is!!!!

Júlia (52): keveseb etel, es mozgas

Anita (18): nem tudom

Zsuzsa (32): 90 napos diéta, aerobik, pilates

Katalin (52): kevesebb szénhidrát

Annamária (59): Napi fél óra mozgás ( tánc itthon ), picit kevesebb kalóriabevitel a szükségletemnél, vacsora csak natur joghurt kevés mézzel, őrölt fahéjjal, korpával, almával. Ha van időm, akkor gyaloglás (1 óra ).

Norbi (30): Mérsékelt evés, minimalizált szénhidrátbevitel, rengeteg kardió edzés.

Erika (60): Narancs, alma, joghurt, zabpehely, rozspehely, lenmagdara turmix. Rendkívül laktató.

Tünde (52): Szénhidrát teljes megvonás, hús,sajt,hal +zöldség evése naponta 4x kevés,reggelire Adiponix diéta turmix, sok folyadék és legalább napi fél óra intenzív mozgás. Nem éheztem, és mégis két hét alatt 6 kg-ot fogytam.

Ildikó (40): Kevesebbet ettem, megvontam a süteményeket, kenyereket és nem vacsiztam.Meg persze besegített a kínai fogi tea!

Ildiko (31): Kevesebbet ettem egyszerre es tobszor ,nem laktam jol egy etkezesnel sem, edesseg kihagyasa.

Tímea (24): Rengeteg edzés, alacsony kalória bevitel.

László (28): Kalória- és szénhidrátszegény diéta, valamint rendszeres futás, edzés (testépítés).

Niki (23): Több vizet fogyasztottam,ami sokkal jobb közérzetet adott!Növeltem a mozgást is és csökkentettem a felesleges kalória bevitelt!

Ágnes (58): hetente 1 kiló fogyás

Éva (61): 1 liter sós koktél reggelire és utána semmi étel, csak pótcselekvésként 1-1 kávé és citromleves folyadék, 5 napon át.

Marika (63): többször kevés etkezés

Marika (47): tob mozgas csak keves az idom ra

Tünde (50): Talán a Króm és hát mozgás.De ez csak mos jelentkezett,miután betöltöttem az ötvenet:))))+7kg

Csilla (27): 6 óra után nem ettem,citromos vizet ittam,figyeltem h mit eszek/kevesebb zsir,szénhidrát,cukor/,torna

Éva (52): Nagyon kevés evés föleg este 5 után.... Csak zöldség...

Filip katalina (34): Kevesebb csoki,es több mozgas

Rozsi (52): sok zöldség és gyümőcs és almaecet

Eszter (27): rendszeres (napi) futás: kb. 5-6 km és diétás átrend

Andrea (43): Az,hogy alig ettem.KB.600 kalóriát naponta.De ez még fiatal koromban volt,ma már nem bírnám.

Maja (44): 90 napos diéta

Gábor (60): Nálam a mozgás (gyaloglás) indította be a zsírégetést.

Zsuzsanna (59): szigorú diéta

Emese (27): Betartott étrend ,cafe form kávé de költséges

Melinda (35): torna,sok folyadék

Bojána (23): több testmozgás,oda figyeltem arra is h több folyadékot igyak,kerültem a cukros italokat és ez nagyon jó eredményhez vezetett,még nem értem el a végleges célomat ,de már nem kell sok hozzá,és ha azt sikerül is elérnem,továbbra is fogok rendszeresen sportolni,feltölt energiával .

Mónika (39): Szénhidrát fogyasztás lecsökkentése minimumra. Flabelos gép napi 30 perc használat

Rudolf (42): kalóriaszámolás+edzés

Nikol (31): A teszta es kenyerfelek elhagyasa

Ilona (51): minden reggel iszom étkezés előtt egy pohár almaecetes italt amit mézzel és citromlével kiegészítek délben rendesen étkezem délután gyümölcs és sok sok folyadék természetesen a zöld tea nem hiányozhat este is csak könnyű vacsora az édességet nagyrészben ki iktattam csak néha eszem

Diána (17): A minden másnapi mozgás. Mivel kifárasztani nem akartam magam, de sokkal könnyebb elaludnom, ha fáradt vagyok testileg is teljesen. Ráadásul a kedvem is sokkal jobb ha mozgok.

Noémi (34): még semmi, mert még nem kezdtem fogyózni, de már megiszom a napi 2-2,5 liter folyadékot, de van amikor többet is

Bogika (27): Sport

Katalin (62): 20 éve az Adipex Retard tabletta(szuper volt, 1 hónap alatt 7 kg-ot fogytam és nem jött vissza 2 évig). Sajnos ezt betiltották. Mostanában egy kéthetes, szétválasztó diéta az egyetlen, ami hatásos, de 3-4 kg-nál többet ezzel se tudok leadni csak akkor, ha a diétát több héten keresztül folytatom. 2 hét nem elég. Semmi más nem használ. Az a meglátásom, hogy a fogyitabletták egyszerűen placebók, csak a pénzemet viszik el.

Anna (30): elkeztem kromot szedni megszüntek az éhség rohamaim, és rendszeresen járok futni 2 hete

Kata (33): Magas fehérjetartalmú étrend, mozgás. Nem diétázok megváltoztattam a szokásaimat az itt olvasottak segítségével.

Annamária (44): Gyeses időszakomra ha vissza emlékszem akkor teákat ittam, és azt ettem amit kívántam csak sokkal kevesebbet mint korábban. Héten 1x vagy 2x ahogy tehettem eljártam tornázni. Tartott 10 évig, utána a torna abba maradt és felszedtem elég sokat. Azután eltelt újra 10 év és az eddigi recept már nem vált be. Elkezdtem heti rendszerességgel 2-3x tornázni, lúgosítani kezdtem a testem. Maradtam a vegyes táplálkozásnál de nagyobb arányban fogyasztok zöldséget-gyümölcsöt, kevesebb húst és pékárut/tésztát. Itt is figyelek a bevitt mennyiségre. Ezek a támpontjaim, ja és a vízfogyasztás tudatos mennyisége. Elindult szépen a fogyás. 2-3 kg már lement két hó alatt. Ha tehetem az évszaknak megfelelően fogyasztok zöldséget és gyümölcsöt.

Anita (33): Mozgás+diéta

Éva (48): Szoó Judit Kilófaló termékek, nyírfacukor, kókuszzsír, csökkentett CH tartalmú étrend és mozgás

Judit (35): Sok sport, tudatos étkezés

Klári (38): 600kal./nap

Dóra (24): Rendszeres táplálkozás és mozgás.

Dávid (24): Nálam a sok mozgás vezetett sikerre, az étkezés terén bármit változtathattam, nem adtam le egy dekát sem, de heti 2-3 óra aktív sportolással egy hónap alatt 2 kilót leadtam

Mária (47): Az etrend megvaltoztatasa es heti 5x egy oras mozgas (uszas,fit labdan valo torna es gyors gyaloglas konditeremben.13kg fogytam december 2-tol mostanaig.

Anikó (41): Mivel nem bírom megállni, hogy ne egyek édességet, így a torna sokat nem ért.:) Torna mellett szedem a hoodiát, így nem kívánom az ételt. Beválik!!!! :)

Anna (22): mozgás

Csilla (42): KALORIA SZAMOLAS

Renáta (29): Sok folyadékot ittam,mint szoktam és persze kevesebbet ettem.

Mária (50): rendszeres testmozgás - torna, úszás tudatos táplálkozás - szénhidrát bevitel csökkentése

Csilla (35): Csakis a kevesebb kalóriabevitel testmozgással kombinálva. Nagyon fontos az, hogy az alapvető mozgásomra is jobban figyelek, minden mozgásban ahol csak lehet megfeszítem az izmaimat.

Annamária (38): Kevés szénhidrát, sok fehérje és zöldség, napi ötszöri kisebb étkezés és heti 3-4-szer torna.

Bernadett (24): Heti 4-5x1óra Karido. Napi ötszöri étkezés, az adagok csökentésével természetesen. Kedvesebb cukor és szénhidrát bevitele.

Manka (27): önmegtartóztatás

Nikolett (24): Többszöri étkezés és kisebb mennyiség, cukor elhagyása, folyadék mennyiség növelése

Ildikó (23): fehérje diéta, rendszeres kerdio mozgás, jóga

Erika (35): kitartás és elszántság és az a tudat,hogy másoknak is sikerult eröt ad. 9 kilo minusz két honap alatt.

Tünde (41): Zsírégetés harcosai módszer alapján ( étrend-mozgás) sikerült 8kg-tól megszabadulni.

Péter (36): Szénhidrátok részleges megvonása

Denise (49): életmód váltás: megfelelő táplálkozás mellett mindennap tornázok.Heti 1-2 alkalommal futok ill. biciklizek.

Elizabeth (40): Edzes (heti 5*500 kaloria egetes) es dieta (zoldseg, gyumolcs, hus napi 1000 kaloria)

Erika (55): használom a kalória táblázatot

Mirtill (20): Az edzés intenzitásának fokozása, A cukor és fehér liszt valamint a tej teljes mértékben történő kiiktatása az étrendből. Sokat segített a CLA szedése is.

Rita (48): 2 évvel ezelőtt... 7 hónap alatt, 35kg.... 6+1-el...,, :-) Most neki ugrok még pár kg-nak... :—)

Szilvia (39): Több zöldség,gyümölcs fogyasztása valamint több folyadék

Kata (30): A szerelem csodákra képes.:-)

Hajni (18): Próbáltam lassan étkezni, s kevesebbet a megszokottnál. Kipróbáltam különféle sportokat. Sok folyadékot ittam. Kerültem a cukros ételeket.

Hajni (30): kenyér,tészta,cukrozott üdítők elhagyása

Anita (35): Minden napi mozgás és többszöri étkezés.

Dóra (26): Vacsora kihagyása, kevesebb kenyér fogyasztása!

Péter (30): Diéta és test mozgás

Marika (52): Lecsökkentettem a kenyérmennyiséget a felére, nem nasizok, cukrot teljesen elhagytam az étrendemböl

Peter (40): Évekkel ezelott: 90 napos diéta, 3 hónap, 15kg. Most mast csinálok, 105kgrol indultam, cel 85 kg. Atlagisan minden nao egy óra mozgas, tobbszori kisebb etkezes, falasi rohamok elkerulese. Ekhagytam a peksutemneyeket, uditoket, gyumolcsleveket, a refluxom is tunetmentes lesz nemsokara. sokkal több vizet iszom, a peksutik helyett salatara valtottam. Egyebkent egy kesz salata kb. annyiba kerul mint ket-harom peksuti. Az a napi egy ora kardio edzes rengeteget segit a konkret súlyvesztésben!

Diána (40): 15 kg fogytam terhesség után, újra 55-58 kg vagyok. Edzés önmagában kevés, nagyon kemény diéta! 1-1 db csoki ok, üres sonka, kefír vacsi.

Csilla (24): Sok folyadek szauna es keves eves es flabelis edzes

Dika (21): koplalás

Katalin (33): kenyérfélék, tészták, cukor megvonása

Timea (21): Rendszeres torna,18 ora utánni evés elhagyás,és a cukor/édesség elhagyása

Tímea (45): odafigyeltem a folyadék mennyiségére

Anikó (54): citromos,zöld tea napi 1,5 l

Erzsike (61): 2hét alatt 2.5 kg szétvállaszó diétát kezdtem el

Kriszta (40): A szénhidrát bevitel csökkentése, ill. a fehérje bevitel növelése. Ennek következtében kiegyensúlyozottabb étrend kialakítása.

Krisztina (35): kenyér és a cukor elhagyása, sok folyadék, több mozgás

Zeller (39): Reggelire gyümölcsöt eszek, vacsira pedig szénhidrát mentes kaját.

Eva (23): a meg tobb gyumolcs fogyasztasa illetve sokkal kevesebbett ettem

Kitti (22): Megfogadtam a tanácsokat és odafigyeltem az étkezésre és sokkal többet mozogtam.

Zsuzsanna (53): Cukor, alkohol, gyümölcs és tejmentes táplálkozás.

Éva (58): Amikor kiköltöztem Németországba, itt másképp étkeztem, minden nap sétáltam 4-5 km, kutyasétáltatás az erdőben, fél év alatt le is ment 15 kg.

Timi (22): Koplalás.. :)

György (43): A szénhidrát mentesétkezés.

Piroska (31): Fehérje diéta, 5kg 2,5 hét alatt és nem jött vissza.

Kriszta (41): több fehérjét fogyasztottam zöldségkörettel, a hagyományos köreteket elhagytam.

Teca (51): Szétválasztós diéta, több folyadék, intenzivebb mozgás, Nincs nasi!!!!!! De mindent megeszek amit szeretek, csoki, fagyi, szalonna, csak megnézem mit mivel eszem, több zöldség es gyümölcs, semmi kenyér es kenyerféle.

Loretta (37): Cukor mellőzése és a testmozgás.Étrend megválogatása.

Daisy (22): diéta, mozgás mindennap

Marcsi (55): A teszt segített elindulni a dietetikusom által segített úton. A testem változik a labor eredményeim javultak.

Szilvia (24): Mindig a felit ettem mint szoktam.

Edit (50): Mozgás, alkohol elhagyása, korai vacsora

Maria (53): Sok mozg?s

Anikó (33): rengeteg edzés és nem eszem finomított szénhidrátokat.

Zoltán (31): kalóriaszámlálás

Edina (23): este 6 utan mar nem ettem, minden masodik nap torna.minden reggel reggelizem.

Réka (38): Elkezdtem rendszeresen mozogni és felhagytam a koplalással fogyással.

Tîmea (43): Mozgás /zumba/ életmod váltás ,

Mónika (32): Este hat után már nem eszem,odafigyelek mennyit eszem,és nem nassolok.

Zsolt (30): Hétfő, szerda, péntek súlyzós edzés, kedd, csütörtök, szombat futás, ezekmellé diéta.

Kata (23): Mértékletes étkezés, egészséges életmód

Anita (40): Kaloriaszamlalas, sport

Icuska (32): Szénhidrát diéta

Pisti (56): 5 napos léböjt kúra, kevesebb szénhidrát,több folyadék (zsírégető teák), -5 kiló 10 nap alatt

Zoltán (46): A cukor és a liszt likvidálása

Linda (29): Az oldalról rendelt vitaminok segítettek a fogyás elíndításában,és mostmár jobban odafigyelek arra,hogy mit és mennyit eszem. S mindemellett eljárok tornázni.

István (34): Sok sok mozgás és futás:):)

Anett (25): Kevesebb étel kellő odafigyeléssel,cukros üdítők mellőzése,több mozgás.

Meli (36): Kevés szénhidrát, 18óra után csak gyümölcs saláta.

Erzsi (53): a csal'di bajok

Krisztina (37): Delutan mar nem fogyasztok cukrot es szenhidratot. Az elejen nagyon nehez volt, de most mar egeszen jol megszoktam. :-))

Marta (27): ki hagytam a lisztet cukrot es napi45perc torna

Móni (36): Kisebb adagokat eszek,kevesebb cukrot és lisztet.Próbálok többet inni és biciklivel járok dolgozni.Célkitűzéseim is vannak,pl.beleférni egy szép ruhába.

Györgyi (44): Kevesebb evés

István (19): Sikerült koplalás nélkül 1 hónap alatt leadnom 5 kilót, aztán nem tudom miért, de feladtam, most már sokkal motiváltabbnak érzem magam.

Klári (61): rendszeres mozgás

Ági (53): Rendszeres étkezés napi ötször kis adagokban.Sosem voltam éhes.Gyümölcsnap heti egyszer, sok folyadék, napi fél óra kötelező bármilyen aktív mozgás /séta, torna bármi, csak autómentes legyen:))

Nagy klaudia (23): a rendszeres mozgás kevesebbet eszem

Marika (60): Eddig a legsikeresebb fogyókúrás módszerek közül az segített, amikor szénhidrátot csak délig, bizonyos gyümölcsöt, rizst és krumplit 3-ig ettem. Este meg már csak fehérjét. Elhagytam teljesen a kenyeret. Lehetőleg 5X ettem. Mellette sokat gyalogoltam. Még azt figyeltem meg, hogy ha kevés folyadékot iszom, azonnal feljön rám néhány kg.

Kati (49): kerékpározás

Anna (22): mozgás és kalória bevitel csökkentése, oda figyelve a napi bevitt szénhidrát, zsír és fehérje bevitelre is

Anna (62): többszöri étkezés és a cukor elhagyása

Vali (60): Kalória számítás és csökkentés. Több mozgás

Zsolt (50): A tanácsadás.

Andrea (50): sokkal kevesebb bevitt etel es hozza etvagycsokkento pirula,es hozza Lipo+ liqvid es egy jo kondigep amit mindenmasnap hasznalni megha nem is orakat de mozogni es nem enniEn sok zoldseget eszem hussal mert ha nem eszem hust elgyengulok annyira hogy ajulas kerulget.mindenkinek megkell talani a megfeleo dietat.Igazan nincs egyforma recept mnert mindenki kulon egyeniseg.Ez nagyon fontos.

Mate (19): A folyadék fogyasztás

Csilla (46): Szinte . szénhidrát, kis adagok,mozgás

Lívia (47): Mozgás

Marianna (49): A napi életvitelembe rendszerességet kezdek beütemezni.Odafigyelek mit eszem,napi folyadék bevitelemet próbálom emelni ami számomra a legne- hezebb,és a mozgást emelem.

Sándor (48): 10 napos neera szirup kúra és 2 héttel utánna 14 napos bécsi diéta.

Erzsi (45): egy kapszula növényi eredetű és ez mellett ehettem igaz kicsit kevesebbet, de megérte a lábaim nem fájnak.

Erika (25): a nasiról való lemondás, sokkal több zöldség

Timea (30): Volt aki hajtott

Andrea (35): kevesebb szénhidrát vacsora elhagyása mozgás heti 3x

Rita (18): Rendszeres mozgás

Moncsi (36): Sok folyadékivás,többszöri kevés evés.

Szilvia (57): A szénhidrát és a cukor mennyiségének csökkentése.Sokkal több folyadékot- vizet iszok.A szervezetemet folyamatosan lúgosítom.Nagyon fontos,hogy ismerjük a vércsoportunkhoz illeszkedő ételeket.

?va (38): Futás

Andi (46): Szigorú szénhidrát és kalória kontroll diéta, napi 5x-i evés, napi 4-5 l folyadék

Melinda (43): Amikor szerelmes lettem,ugyanis megismertem életem szerelmét,és csak ra tudtam gondolni.

Laci (32): Étkezés rendszeresitése, sokszor keves de intenziv kardio mozgas,nagyon fontos napi bőduletes folyadekpotlas

Annamari (22): mértékletes étkezés

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Zsuzsanna (62): A kenyér evés elhagyása, kerékpározás

Zsu (37): A ruháim, egy számmal kisebb kell.

Merci (20): a zöld tea , az abonett kenyér és a sok zöldség a szénhidrátok minimálisra csökkentése, a kalóriák száma 1300 kcal/nap. Napi min.25 perc mozgás 1hónap alatt 5kiló minusz ! Nem megerőltető mozgással és éhezés nélkül napi 5x étkezés este, 6 után már csak víz szigorú száboj nélkül néha-néha egy kis bűnözés belefér! szerintem ez a hosszútávú sikeres fogyás valamint az elért súly megtartásának titka!

Marcsi (38): Minden étkezés előtt megittam egy zöld teát, kevesebb adagot ettem mindenből, majd az étkezés után egy lúgosító teakeveréket ittam.

Istvan (42): Az étkezés és az edzés

Gyongyver (44): napi 20 perc torna es minden masnap 40 perc,etrend valtoztatasa,tobbszor eszem es keveset,kenyeret es edeset mellozom, este 6 utan nem eszem.elszantsag,kitartas, 1 honap alatt 3,4 kg -ot fogytam

Andrea (38): Következetes diéta kalória számolgatással, sok torna, sport.

Máté (19): A 90 napos diéta hozta meg nekem a várva várt sikert, 3x csináltam végig, mellette persze mozogtam rendszeresen!

Éva (57): A rendszeres testmozgás és étrendváltoztatás.

Laci (18): 90 napos diéta 18 napján tartok.Eddig 6 kilót fogytam.

Attila (40): betartottam a dietat

Zsuzsa (60): Talán az, hogy most már érzem a ruháimon hogy egy kicsit lötyög rajtam. Nagyon sokat iszom, fehér kenyeret már én sem fogyasztok, csak barnát és azt is nagyon keveset, általában csak reggel egy szeletet, esetleg délután uzsonnára és többet nem.

Ágnes (55): az adagokat csökkentettem

Judit (44): Sajnos az amikor nem ettem.

Kati (57): Sikertörténetem az,hogy 3 kg lekopott rólam 3 hét alatt.Megrendeltem az ideális csomagot az étrend kiegészítőkből.Nagyon gyorsan és korrekten leszállították.Február 22-én kezdtem életmód váltásba,,Február 25. óta szedem az étrend kiegészítőket.Jegyzem a kalóriákat kevesebbet eszem,igyekszem 1000 kcal alatt maradni/nap.Végül is elindult bennem egy folyamat a változtatásra.Már csak többet kellene mozognom. :-)

Edina (26): Több folyadék és mozgás!

Gabriella (36): Sok séta...

Zoli (49): Kcaĺ bevitel / kiadas

Etelka (61): diét,torna

Ádám (32): napi 5-szöri étkezés

Szilvia (43): Kalória számolás, egészséges ételek fogyasztása, sok zöldség, kevés szénhidrát, sok folyadék.

Márta (47): nem ettem kenyeret sokat ittam

Csilla (18): több folyadékot ittam ,és mellé mozogtam is! illetve mozgok.. emellett mértékkel eszem,és próbálok egészségesebben táplálkozni ,igaz ez több kevesebb sikerrel megy hiszen nehéz a rossz szokásoktól egy könnyen megszabadulni..

Vali (68): Erre nem tudok válaszolni, ha tudnám nem okozna gondot a további teendő!Talán ha az esti vacsorát elhagytam./Soha nem ettem ki a hőtőt,ennek ellenére talán akkor fogytam/

Zita (23): Nincs rajtam rengeteg súlyfelesleg, mindössze 8-10 kg. Viszont ezzel a néhány kilóval már évek óta küzdök. Hol leadok 5 kilót, hol felszedek 5-öt. Éppen ezért már nagyon rutinos vagyok a fogyókúrázásban :) Nekem nagyon sokat segít a fogyásban, ha többször eszem keveset egy nap, ahogy azt a fogyás.info oldala is javasolja és ha 5-6 óra után gyümölcsön kívül nem eszem mást. Ami viszont talán a legfontosabb, hogy ha valamit megkívánok, azt nem feltétlenül vonom meg magamtól. Eszem csokit és néha sültkrumplit is fogyókúra alatt, csak keveset, de ezzel együtt is sikerül a fogyás. Elsősorban az étel mennyiségén változtatok, a minőségén csak részben. Ez lassabb fogyást eredményez, de nekem ez vált be a legjobban.

Vera (42): ha nem ettem szinte semmit,de akkor viszont rosszul lettem :(

Laci (52): odafigyeltem milyent és mennyit eszek

Ágnes (61): Átgondoltam, milyen étkezési szokásaim vannak, ami miatt hízom, és hogy tudok ezeken úgy változtatni, hogy fogyjak, de a komfort érzetem is megmaradjon.

Peter (31): Kezdetben sok kesu diot es mogyorot fogyasztottam,majd pedig edesitokent mezet kezdtem hasznalni.

Angi (26): most kezdtem igazán tényleg érdeklődni az egészségesebb ételek után és nézni h mennyi kalóriát tartalmaz és ez segített nekem,3 hét alatt 3 kiló mínusz

Alexandra (24): Edzés

Eszter (26): szenhidratok csokkentese, tobb zoldseg, testmozgas

Beata (42): nagyon keveset ettem.

Tamara (32): szénhidrátok fogyasztásának minimumra csökkentése,este 6 után nem eszem,sok folyadékot fogyasztok,rendszeresen étkezem

Erika (49): Nem eszem fehér lisztból készült kenyeret, finompékárut. Odafigyelek, hogy mikor mit és mivel eszem.

Anita (22): Adipex

Gabriella (53): Sajnos 2-3 napnál tovább nem tudom csinálni.Elég stresszes környezetben dolgozom,és evéssel oldom a feszültséget.

László (62): Egészséges táplálkozás

Erika (31): Kisebb adagok

Ilike (54): Étkezésem radikális megreformálása és minden délután 45 perc torna (DUCI TORNA - NORBIVAL) segítségével. Egy hete csinálom és fogytam 2 kg-ot.

Dóra (21): Mozgás, nem enni ha jól vagyok lakva

Ildikó (18): Kevesebbet nassoltam

Zsóka (35): Kevesebb édesség és péksüti!

Csaba (37): Töbet mozgok (futok).

Erzsébet (55): Étrendváltoztatás és a mindennapi mozgás bevezetése. (3 hónap -12 kiló)

Magdi (56): Én a 90napos diétát választottam ez már egyszer bevált nekem.Még hozzá vettem napi 20perc szobabicajozást .

Katalin (38): Minden második napon tornáztam.

Csaba (38): Bevitt kaloriamennyiseg csokkentese,szenhidratok csokkentese

Brigitta (32): Kevesebb edesseg, tobb gyumolcs es zoldseg! Kevesebb edesitett udito es sokkal tobb viz! Es nem mellekes a tavasszal tobb mozgas!

Moncsi (22): Megfelelő táplálkozás es rengeteg edzés, főként cardio jellegű, de erősítés is volt benne, plusz nagyon sok vizet es zöld teát ittam

Renáta (20): Nehezen tudom rávenni magam az edzésre, szóval az étkezésemre próbálok figyelni kisebb-nagyobb sikerrel.

István (46): Probálkoztam de azt a fogyokura gyogyszert betiltották.Akkor leadtam 6-kg-ot.

Evelin (24): Narancs diétázom :) és minden nap legalább 40 percet tornázom!:)

Melinda (19): sok mozgás és a citromos víz

Andrea (48): Novemberben mütötték a könyököm és mivel elötte abbahagytam a rendszeres mozgást a fájdalmaim miatt 5 hónap alatt felszedtem 6 kilót, ami rettenetesen zavar. Még csak pár hete kezdtem el megint mozogni és jobban odafigyelni az étkezésre. Nem kezdtem el rohamosan fogyni, de elindult lefelé a mérleg mutatója és fittebbnek érzem magam. Edzésnaplót vezetek, amibe beleírom a napi edzésadagot és hogy mit eszem (a nassolást is szigorúan!), meg a reggel mért súlyomat.

Viktória (21): Sport, 1 bűnözés nap a héten, ezen kívül sok fehérje és zöldség, kenyér és pékáruk mellőzése.

Monika (42): par eve 3 müszakban dolgoztam es akkor sikerült 13 kg-ot fogyni

Vera (65): napi max 1200 kcal és 160 ch. ennél több nem lehetett, csak kevesebb. Így 8 hónap alatt 10 kg- ot sikerült leadni, ami másfél év alatt sem jött vissza.

Klára (52): Paleo étrenddel, de nálam csak pár kg-ról volt szó. A lányom találta ezt az oldalt. Főleg miatta olvastam és kíváncsiságból töltöttem ki a tesztet. Egyébként Ő is kitöltötte.

Mariann (25): nincs vacsora - nincs édesség

Agota (61): Sok folyadékot ittam, dietat tartottam és mellette tornáztam.

Monika (36): mozgas es az etrend

Nati (26): A szétválasztó, vagyis a 90 napos diéta :) Több mozgás beiktatása

Bea (36): Ganoderma lucidum

Évi (32): reggelire, és délelőtt csak gyümölcsöt eszem, illetve napi 2kapszula CLA-t fogyasztok

Eniko (38): kizártam a fehérkenyeret, lisztet, cukrot, rizset illetve csak délelőtt eszem kenyeret (teljes kiőrlésüt) krumplit, délután csak zőldség sovány húst, sovány tejterméket

Laura (27): 18óra után nem ettem és edzésnek a táncot választottam amivel idáig 3kg adtam le! Bár szerencsére ez az első alkalom,hogy picit oda figyeltem eddig nem volt rá szükségem és remélem ezután sem lesz.Ennek a 3kg örülök és még 5kg szeretnék májusig leadni!!!

Enikő (46): Szénhidrát mentes étkezés, minden nap edzés.

Marika (65): Még nem sikerült elkezdenem a fogyást.

Zsuzsi (38): elkezdtem lúgosítani, és az esti vacsikat korábbra tenni, kevesebbet enni, többet inni...

Péter (31): Kevesebb étel meg a jó tanácsok.

Zoltán (43): keveset ettem bicikliztem és nem utolsó sorban étvágycsökkentő készítményt szedtem

Zsófika (60): Többet mozgok, naponta sétálok kb. egy órát, ez 3-4 km, nagyon jónak érzem, sok vizet és almaecetes vizet kezdtem fogyasztani, nem cukrozom a tejeskávémat, nem fogyasztok kenyeret, édességet, gyümölcsnapokat tartok (háromszor alma és kétszer mandarin), számlálom a kalóriákat, naponta beveszek 1-2 tabletta 1000 mg-os csipkebogyó kivonattal készített C-vitamint és egy Supradyn-t, a napi 1000 kcal-t nem lépem túl, este 6 óra után nagyon keveset eszem, ha éhes vagyok- 1 mandarin vagy egy alma, jó sokáig rágcsálva:) Öt hét után 4 kg-val mutat kevesebbet reggel a mérleg, és nagyon remélem, hogy ez nem csak az első napokban távozott víz:) Nem állok meg, a következő hetekben is folytatom :)

Enikő (19): rubint rékás edzés

Gábor (55): Áttértem a délelőtt csak gyümölcs fogyasztásra.

Judit (61): Az etkezessel kapcso;atos tanacsok.Hanyszor enni,menyit,mit..Foleg tobb folyadekot fogyasztok

Erika (30): nassolas helyett folyadekot ittam,citromos vizet.odafigyelek a napi 2 L folyadek bevitelre reggeli torna napi 15 perc

Kata (24): A töb zöldség evés,a vsorára könnyű étel fogyasztás és a sport.

Ildikó (38): Mozgás beiktatása

Veronika (60): Sok saláta, szinte mindenhez (sárgarépa uborka, paradicsom, vitaminpaprika stb..), gyümölcs napközben. Norbi duci tornája reggel este, ezt soha nem hagytam ki volt olyan napom amikor este 22 órakor kezdtem.

Annaa (56): torna

Angela (49): az ha elhagytam az edesseg fogyasztasat

Ildikó (47): szénhidrát mentes étkezés (vagy minimális szénhidrát)+ rendszeres mozgás

Angi (35): napi 5x étkezés kis adagokban,odafigyeltem,hogy sokat igyak,csökkentettem a tészta és kenyér félék fogyasztását heti 1-2 alkalomra,sok gyümölcs zöldség húsfélék,müzli,tejtermék fogyasztása mellet nem érzek éhséget.Ha édesre vágyom,édesítőszert használok.Semmit nem tagadok meg magamtól,csak módjával,oda figyelve étkezem.1 hónap alatt -5 kg :)

Éva (34): Kevesebb étel

Kriszta (45): Legjobban az vált be, hogy csökkentettem a lisztes és keményítős dolgokat pl: kenyér, krumpli, rizs, tészta, és az acélom, hogy teljesen el is hagyjam.

Kata (31): Fitness, többszöri, de kevesebb étkezés, természetesen sok folyadék bevitele!

Petonella (19): mikor eszem előtte iszok egy nagy pohár vizet,mert így kevesebbet tudok enni

Teréz Dorina (19): nem ettem

Mária (51): kalóriaszegény diéta naponta torna

Anna (49): kevesebbet eszem és drasztikusan nem esze kenyeret, sütit és csokit

Imre (25): Napi 500-700 ckal bevitele, szénhidrát kerülése, kenyér és pékárú teljes kiküszöbölése, napi 1 citrom leve vízzel hígitva

Mariann (47): Minden héten hétfőtől péntekig naponta 100 percet edzőteremben töltök, ahol zsírégető programmal biciklizek és a futópadon gyalogolok. A napi kalóriabevitel max 1300. Az elégett edzőtermi kalóra 700 és 1000 között van.

Marika (55): elsősorban a szervezet lugositásával kezdtem.reggel 1 evőkanál frissen facsart citomlé evés előtt fél órával.délben 1 evőkanál almaecet szintén evés előtt fél órával.este lefekvés előtt szintén 1 evő kanál almaecet mindezt 2dl langyon vízben,és este félóra szobakerékpározás.napi 2.5lt folyadék!!!

Márta (40): eddig még nem sikerült fogynom

Andrea (42): Szénhidrát elhagyása

Anita (26): Kevesebb szénhidrát, sok mozgás, sok víz fogyasztás, üdítők kerülése.

Mária (31): 15 évesen sikerült lefogynom 90 kilóról 65-re. Kevesebbet ettem, nem vacsoráztam, csak almát és sokat sétáltam, néha futottam. Később 25 évesen elkezdtem a 90 napos fogyókúrát, mert felszedtem 10 kilót. Azzal sikerült 12 kilótól megszabadulnom. Azóta tartom a 60-63 kilót, pedig közben született két kisfiam. Sajnos nem tudom rászánni magam a sokszor keveset elvre, legtöbbször délelőtt gyümölcsöt eszem, délután pedig egy adag főtt ételt. Így elég vékony tudok maradni, mert magas vagyok, de sportolnom nagyon kellene, csak két pici gyerek mellett elég nehéz megoldanom.

Maja (44): az etrend megvaltoztatasa teljesen kihagytam a kenyeret es a teszta feleket

Judit (52): Folyamatosan kontrollálom a bevitt kalóriákat, egészséges tápanyag bevitel mellett igyekszem minél többet mozogni.

Stefania (39): Norbi update kodok betartasa

Ági (50): almaecet kúra

Emese (26): napi többszöri étkezés, több folyadék, és a reggeli futás

Andrea (36): Ahogy időm engedi tornázom. Kerékpárral járok mindenhová.Csökkentett szénhidrát tartalmú ételek fogyasztása.Sok folyadék és kínai teát iszom napi 2x.

Melinda (26): elkezdtem konditerembe járni

Ilona (48): Amikor többet mozogtam szépen formálódott az alakom.

Ágota (20): Diéta

Éva (26): Nem eszem fehér kenyeret, nagyon minimális cukrot hasznälok. Igyekszem 6előtt megvacsorázni valami könnyűt.Egyébként mindent ettem csak olyan 14óráig.minden nap tornázom minimum 30percet.másfél hónap alatt ment le 5kg

Teréz (56): kevés szénhidrát,kevés cukor,sok séta

Agnes (31): Sport,Kevesebb szénhidrát fogyasztás.

Erika (54): diéta+sport+ igen ! a cigeretta evés helyett .

Andrea (36): szénhidrát bevitel csökkentése

László (62): Sokkal kevesebb mennyiségű étel! Sokkal inkább megválogatott étel összeállítás! Kenyér szinte teljes kiiktatása!!!

Ketrin (18): meg nem adtam le egy dekat sem sajnalom .nem tom hogy fondnak le.

Kriszti (34): felülés, gyaloglás, futás, cukor fehér liszt, tészta mellőzése.

Eszti (20): Táplálkozás során a mérték betartása, sok mozgás.

Panni (23): Mozgas, Tanc :D

Fruzsi (19): A 90 napos diéta.

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Erika (45): heti 4X1,5-2 óra edzés és diéta

Anett (31): A fogyókúra abszolút nem vezetett sikerhez. Én nem vagyok kövér, sem túlsúlyos, az alakom ideális, vékony testalkatú vagyok, viszont egy nap az alkalmi ruhámat nem tudtam magamra zippelni.... szoval elkezdtem fogyókúrázni, de semmi sikere nem volt, a kilogramjaim ugyanazok maradtak. Majd elkezdtem futni járni, először csak hetente, majd naponta, és ma már akár kétszer egy napban - korán reggel és este. sikeres akció-e? :D hát a testsúlyom két hónap elteltével is ugyanaz, azonban ami változott - jó kondició, izmosabb lábak, a hasfal laposabbá válása - érdekes számomra, hogy a testsúlyom ugyanannyi, mégis vékonyabbnak érzem magam... PS: a ruhámat azóta nem probáltam fel, de ha még most sem fog feljönni rám, azthiszem a futást erőteljesebb fogyókúrával kell majd kombinálnom.

Éva (50): kerákpározás, kenyér, tészta, édesség teljes kivonása az étrendből, valamint étrendem megszokott mennyiségét 1/3.-dra csökkentettem

Krisztina (24): Kicsivel többet mozgok, és átalakítottam az étrendemet!

Andi (28): Napi fél óra mozgás bevezetése, jobban odafigyelek az étkezéseimre.

Ildikó (41): diéta és torna

Jani (54): a kórházban töltött 40 nap!!-9kg !cukorbeteg vagyok !a jobb lábam ortopéd lett!! lábbal való sport kizárva! esetleg sakk és ulti!!amugy dolgozok de gépen ami a lábam nem nagyon terheli!!

Veronika (24): torna, elsősorban kardio, valamint a lemondás a kenyérről és péksüteményekről

Nikoletta (19): sportolás, mozgás és egészséges táplálkozás .

Ildiko (32): kevesebb evés, és tobb folyadék

Marian (30): sportolas,kevesebet etkezem

Árpád (47): kevesebb szénhidrát bevitel,só-cukor mellözés, az étel mennyiség megfelezése....és ninusz 15 kg 40 nap alatt könyedén szenvedés nélkül. Most kezdtem el konditerem--kardió-has..

Sándor (37): cukor,kenyér,tészta, ezeket egyáltalán nem ettem, és heti 3nap 1óra bicigli.

Edith (31): A sikeres akcio nalam a gluten mentesseg volt!Igaz nagyon nehez,mert akinek fozni kell nap mint nap a gyerekeknek,es a konyhaban surog forog annak nagyon nehez ellenallni!!!

Betty (30): minden nap edzés és odafigyelés az étkezésre. Szerintem ez a legfontosabb.

Gabriella (23): Kevesebb kalóriát viszek be,többet mozgok,többet iszok

Melinda (34): Vacsorára már nem ettem: Rízs, krumpli, tészta, édességek. Ebédre kis tányérban kicsi adagot, semmi nassolás.

Adrienn (23): Este 5 után már nem eszek csak folyadékot iszok.

Niki (19): kétnaponta -1 kg

Kata (20): több mozgás, egyszerre kis adagok, sok folyadék

Mónika (33): torna(futás mellett),diéta

Zsuzsi (28): Norbi Update, és minden nap torna

Zita (37): A diéta betartása,és az edzés.

Renáta (34): Elkezdtem tornázni rendszeresen. változtattam az étkezési szokásaimon, jelenleg 3 hét alatt 10 kg-ot fogytam.

Mária (65): sajnos eddig semmi, mert pajzsmirigy alulmüködésem van és akárhogy fogyózok nem megy semmi

Katalin (38): ételadag csökkentés, cukrozott ételek megvonása, több zöldség - gyümölcs, este 6 után nem étkezem és a sok tiszta víz fogyasztása.

Ani (25): mozgás, diéta

Noémi (25): Betartottam a javaslataitokat, rendszeresen reggelizek, több folyadékot fogyasztok, elérhető célokat tűztem ki magam elé.

Rika (45): még nem tudom, lehet, hogy a kenyér elhagyása.

Peter (62): Heti 4 edzes (2 kondi -2 kardio ) szelektiv taplalkozas 108,9 kg/jan.3. 99.7kg/marc.10.

Attila (61): 1000 kalóriás étrend

Ezsbet (53): diéta

Orsi (41): Cukor és szénhidrát megvonás

Tibor (65): kontrolált táplálkozás és több mozgás

Judit (35): mozgás sok zöldség sok folyadék

Sándor (63): nagyrészt gyümölcs és zöldsé gböl állo étkezés 1 honap alatt 10 kg minusz éhezés nélkül

Rozi (28): 800 kalória/nap és napi torna 20-90 perc

Erzsébet (26): Többnyire a testmozgás. Kév év alatt fogytam le 22 kilót,az utóbbi időben megrekedtem 75-6 kilónál,az oldalon talált instrukciók további 3 és fél kiló eltüntetését eredményezték :)

Márti (23): A kenyér és a pékáru mellőzése

Bernadeta (19): Napi többszöri étkezés persze kis adagokat és a mozgás természetesen.

Ria (56): A 6 napos piramis diéta sokat segitett

Melinda (23): torna

Brigitta Barbara (20): Kalóriaszámolgatás

Etelka (49): akupuntúra, fegyelmezett étkezés és mozgás

Tamás (31): Az evés nagymértékű mérséklése.

Anna (20): 90 napos diéta

Hajni (37): Napi 5-ször ettem. kis mennyiséget csak fehérjét és zöldséget, gyümölcsöt. Semmi főtt tészta, semmi kenyér

Kriszta (38): Többször is volt sikerem,különböző módszerekkel,de amint megendedek esti evést,vagy nassolást,vagy csak vissza térek a kenyér -pékáru fogyasztásához,mindig lassan vissza is szedem a nehezen leadott kilókat!

Erzsébet (57): kenyér,burgonya, tészta mellőzése, zöldség fogyasztás

Kati (38): Kevesebbet eszem, kevesebb szénhidrátot, szétválasztó diétát részesítem előnyben, és kerékpárral járok dolgozni.

Csilla (32): tojás,savanyúkáposzta,citromlé

Hajni (36): délelőtt csak gyümölcs,minimális szénhidrát

Réka (19): A súlyom csökkenésnek indult, bár kicsit neheziti a tény hogy nyár van, így több időm jut az evésre.

Enikö (28): almaecetes vizet iszom,nem eszek kenyeret sem cukros ételeket, semmi édesség és amikor idöm engedi mozgok, este 7 után már csak vizet iszom

Kriszta (43): szénhidrátcsökkentés

Laura (40): csak senhidratot esfeherjet fogyasztok

Gábor (23): Szerintem az vezetett a siker útjához, hogy beiktatódott a mozgás és valamivel megfontoltabban étkeztem.

Csilla (47): Dukan diéta (volt valamihez pontosan ragaszkodni)

Kriszti (37): Közel 13-éve nem eszek kenyeret

Kata (34): Itt a tavasz, ki lehet menni futni a szabadba a jó levegőre, a kerti munka.

László (50): Diéta és mozgás

Tibi (28): Valtoztattam az etrendemen, a Fogyas Info Kedves kollegai altal kuldott levelben osszefoglaltakat kovettem es kovetem a mind a mai napig.

Zsuzsa (56): Megtalaltam a megfelelo fogyokurat,amit konnyen betudtam tartani.

Zsuzska (22): Napi torna + elkezdtem a 90 napos diétát.

Gergő (37): Több mozgás, rendszeres edzés. Vettem egy FitBit Charge HR órát, ami nagyságrendileg megmondja elég volt-e a napi zsírégetés, stb. Nagyon jó támpont.

Szandi (21): Minden este futni jártam, próbáltam kevesebbet enni és a kenyérféléket mellőzni.

Mária (44): diéta

Ilona (26): Tobb mozg?s, ev?s helyett ittam, n?ha osszet?vesztettem.T?vesen azt hittem, teljesen kerulni kell a sz?nhidr?tokat, pedig nagyon nem.

Ildikó (46): csökentettem a menyiségen amit megeszek.

Martina (32): reggelire 2 puffasztott rizsszeletet ettem felvágottal, ebédre a szokásos ebédet, és utána már nem ettem semmit. mellette napi 30-45 percet sétáltam futópadon. ennek eredménye 8 kg mínusz 2 hónap alatt. most nem tudom miért megállt a fogyásom.szerintetek miért?

Imi (40): 6 után nincs evés!!!

éva (34): a mozgás

Ágnes (55): mindent ettem, de kevesebbet

István (59): Alapban szerintem elsődlegesen agyban dől el. Tényleg akarom-e, elhiszem, látom előre az eredményeket és aért hajlandóvagyok a szükséges (választott) módszer alakalmazására.

Ildi (53): Tudatosabban étkeztem és látványosra sikerült a zabpehely és leves váltogatása.

Zsófi (26): Rengeteg víz...amint megeheztem ittam,es ittam..delelott ettem,delutan csak gyumolcs es viz!!

Margit (48): NEM VACSORÁZOM

Helga (37): a glikémias index szerinti etkezés,elhagyva a cukrot,fehérlisztes termékeket és a sport

Róbert (37): Fehérje diéta

Zsuzsanna (44): rendszeres mozgás,kevesebb és egészséges táplálkozás

Andrea (45): az akarat és a nasi rol leszokás

Adrienn (29): szénhidrát megvonása, d vitamin szedése, tisztító kúra

Tímea (37): Reg-enor /-19 kg/

Tris (22): Sport, kalória számlálás. Életmód váltás!!

Andrea (50): Korábbi sikernél, a jelentősen kevesebb kalóriabevitel a megszokottnál, ami meglehetősen nagy nehézséget okozott, ezért is az állandó visszaesés.

Dóra (40): Szénhidrát csökkentése, mennyiség csökkentése mozgásprogrammal egybekötve.

Andrea (42): A finomliszt, cukor elhagyása. Gluténmentes étrend, mozgás. Gyógyteák fogyasztása.

Zoli (51): kevesebb kalóriabevitel, aktív élet, napfény

Terézia (57): sajnos eddig eredménytelen voltam!

Anikó (38): Az ételek glükémiás indexe alapján terveztem meg az étrendem, igyekszem emellett a napi szénhidrát bevitelt 160g körül tartani, 5 étkezésre bontva. Kétnaponta 'sportolok', ami - kisbabával vagyok itthon - másfél-két órás babakocsis sétát jelent. És hegyen lakunk :D. Naplózom, hogy mit eszem és hogy mennyit iszom, így könnyű mind az ételekre, mind a napi 2,5 liter víz bevitelére figyelni.

Zsuzsa (35): A reggeli bevezetése. Ezáltal nem voltam farkas éhes délre és nem faltam. Napi ötszöri kis étkezés. Napi zöldség fogyasztás.

Andrea (49): még nem rendeltem ezen az oldalon keresztül

Nikita (38): Esti plusz tejsavofeherje, sulyzos es aerob edzes.

Kitti (24): szénhidrátmentes étrend,lement a hasam,javult a közérzetem és nem tört rám napközben a farkaséhség.valamint 4ora után semmit nem eszek.a sok folyadékbevitel is elengedhetetlen.

Tímea (30): Kevesebbet ettem, többször, és többet mozogtam.

Gabi (37): A Teletál Speed Fitt zsírégető fehérje diétáját eszem. Ez egész napi menü a hét minden napjára.

Krisztina (40): Nem ettem és mozogtam.

Zsanett (32): gyümöcs,zöldség,mozgás,4liter folyadék v?z és zöldt tea,adipex szedése

Éva (41): duci-tréning,sok folyadék

Ági (51): többet mozogtam

Péter (21): A diéta, vitaminok és több mozgás! 2 hét alatt 2 és fél kiló, csak pocakból...

László (17): moyg's

Rita (28): Cukor nélkül készített édesség, rendszeres testmozgás,

Borbála (21): sokat mozogtam, tornáztam és több vizet ittam, valamint jobban odafigyeltem arra, hogy mit eszem és mennyit

Kati (30): koplalás

Szilvia (41): REGENOR

Viktória (22): Teljes étrend változás és sok-sok mozgás

Judit (48): Rengeteg dolgom volt a munkahelyemen és nem volt időm a nassolásra. Csak azt ettem amit előre elkészítettem magamnak.

Katalin (34): sportolás!!!!!!!!!!!!!!!

Krisztina (44): csökkentett szénhidrát bevitel, mozgás

Magdi (53): nem ettem édességet!

Éva (45): Kemény torna, biciklizés a szabadban, kőkemény elszántság és a kitartásom!

Marcsi (50): víz ,c vitamin2000,napfény.

Ilona (48): Kevesebbet ettem, és igyekeztem többet mozogni.

Gyöngyvér (44): A szokásos napi ételmennyiség 4 v. 5 adagra porciózása a napi 2x-i étk. helyett, sok víz, torna.

Ilona (55): sport

Kitti (20): Torna, rendszerezett étkezés

John (28): Kevesebb cukor, több mozgás.

Kata (28): sport

Márta (51): Napi 5-6 -szori kisebb mennyiségű étkezés, több folyadék, kevesebb szénsavas üdítőital (még ha cukormentes is) fogyasztása. A mozgás gyakoriságának növelése. A zsírégetés módszerének megismerése.

Gabi (42): Megfelelo folyadek bevitel.

Ági (29): rengeteg sport, az édességek fogyasztását csökkentettem, az alkohol fogyaszasztást szinte teljesen abbahagytam

Andi (41): cukor és szénhidrát bevitelének elhagyása

Maria (35): sok folyadekot ittam,sok zoldseg,gyumolcs

Anita (33): zöld tea kúra

Jolika (56): az amikor kevesebbet ettem

Istvan (53): kevesebb kaloria tobb mozgas

Éva (30): sok zöldség fogyasztás,sok folyadék bevitel,elhagytam a cukor,liszt,fehér pékáru fogyasztását és a sport

Tímea (19): kevesett ettem es mellette tornáztam

Petra (27): Az étkezésemen változtattam.

István (56): amit ti is írtok mozgás, rendszeres étkezés. nálam bevált régebben a ferenc josef ásványviz kura, de már csak bélfürdőhöz használom most alamaecete kurára fogytam magam, két hónap alattegy öltönyméretet fogytam megaztán ugy gondolom fejben dől el ez is, mint minden

Lizi (19): Rengeteg vizet iszom és a kenyeret és egyéb péksüteményeket teljesen elhagytam az étrendemből. Mára már cukros ételeket és italokat sem fogyasztok és ezek a változások segítettek ahhoz, hogy elinduljon a fogyásom.

Kinga (19): Citromlé

Katalin (50): Megnéztem, hogy súly, életkor, mozgás, magasság alapján heti 0,5 kg fogyáshoz 1282 kcal-t fogyaszthatok és ehhez probálom tartani magam.

Erzsi (52): Kenyér, és cukor féleségek elhagyása. Sok folyadék, -víz ivása.

Mária (61): Sok folyadék ,gyümölcs és zöldség fogyasztása

Éva (56): több folyadék, napi 5x evés keveset

Linda (27): Elhagytam a finomított cukrokat és a fehér lisztet.

Mónika (19): Minden napos, nem túl megerőltető testmozgás, megváltozott étrend.

Erika (40): ha meleg van lefogyaszt mert csak zöldeket eszel meg sokat iszol

Anita (43): szénhidrát csökkentése

Erika (60): Napi 4-5 szöri kevés étkezés, kenyér elhagyása és napi fél óra torna

Pamela (21): Sport, rágógumi

Ilona (56): Több folyadék fogyasztása, mozgás

Edina (36): Elfogyasztott kalória mennyiség kordában tartása és mozgás.

Vica (27): Több mozgas, kevesebb szenhidrat (föleg vacsorara)

Éva (34): Életmódváltás: több mozgás, egészségesebb ételek

Éva (28): Kevesebb kaloria bevitel sok folyadek(lugos víz) heti 3-4 alkalommal torna

Bernadett (28): A rendszeres mozgás segített abba hogy fogyjak

Andy (29): rengeteg zoldséget fogyasztottam,feherjet,teljesen elhagytam a cukros lisztes ételeket.és emellett napi 3 bogre zold teát fogyasztottam

Vivi (19): A gyümölcs, zöldség fogyasztása és a mozgás. Igaz nem sokat fogytam, de próbálok mindig keveset enni 5-6 alkalommal egy nap, csak pár kilótól akartam megszabadulni, aminek a fele már sikerült is. A napi folyadék mennyiséget is növeltem. Most már a szervezetem igényli is a folyadékot, aminek nagyon örülök.

Nikolett (40): nem eszem kenyeret,tésztát,cukrosat,szénhidrátot.

Orsolya (31): A szénhidr?t és cukor megvon?sa.

Tibor (42): kalória számolás

Anita (27): A tornázás, csak lusta vagyok tornázni.

Réka (18): Sport és odafigyeltem arra,hogy mit eszek.

Renáta (25): Gluténmentes diéta és min. heti 3x fél óra mozgás.

Júlia (42): Rendszeresen vezettem a kalóriabázison a fogyásomat , sportomat, és nehezen bár, de 10 év óta először megmozdult a mérleg - Lefelé

Melinda (47): Joga,olivaolaj mas zsiradekok helyett,gyumolcs,zoldseg

Petra (24): Több folyadék bevitel.

Csilla (42): Kevesebb kenyér félét ettem és kerültem a fehér lisztet, fehér rizst, és a cukrot. De még a mesterséges édesítőket is.

Andi (28): Edzés, egeszséges ételek, napi 5 étkezés

Ács szabó Ágnes (32): Terhességi alatt kemény dieta szénhidrát

Ibolya (53): Schorbert Norbi főzelékének ebédre történő beiktatása (azóta már nincsen, nem árulják), reggeli a német teljes kiőrlésű kenyér, mandula stb...ebéd után alma és este nem is voltam éhes..igaz, több mint 10 kg leadása után ki is volt már merülve a szervezetem....tehát nem volt jó módszer..

Jutka (47): vacsora kihagyása kenyér

Ibolya (41): több mozgás

Nikolett (15): Sport

Alexandra (19): Nagyon hasznosnak tartom 2 hete nem eszek csokoládét helyette gyümölcsöt és zöldséget kevés szénhidrátot mert hát az is kell a szervezetnek reggel többet eszem délbe kevesebbet este meg nagyon kevesebbet eszem. fehérjét eszem sokat, Edzem minden nap és fogytam is 2 és fél kg. Ha edzem utána egy kis fehérjét kell ennem mert az nélkül nem ér semmit az edzés ha jól tudom. Szerintem nagyon jól váltottam életmódot és jót is tesz nekem. Jól érzem magam a bőrömben nagyon.

Timea (27): Több folyadékot iszom, többször étkezem egy nap ( 4-5) a mennyiségre is vigyázok ( kevesebbet) , gyümölcs ,zöldségfélét naponta... kellett - péksüteményeket ha csak lehet kerülöm ( eddig sikeresen ). És egy héten legalább 3-rom alakalommal tornázok vagy kocogok. Eddig 5-6 kg adtam le. Még én sem hiszem el de megindult a fogyás. :)

Erika (50): A napi 5 étkezés ebből 2étkezés gyümölcs amit mindig hanyagoltam .Nem eszem kenyeret pékárut és édességet.

Zsuzsi (34): Étrend megválasztása és ami nélkül nem tudtamvolna eredményt elérni az a heti 4futás ,ami már rendszeressé vállt és. Már nem tudnék meglenni nélküle.1óra naponta.Ezenkívül erősítö torna

Mária (63): IR. Diéta/-25.kg/

Anita (36): Minimális étel, sok folyadék

Judit (33): A szénhidrátok kihagyása az étkezésekből,még több mozgás

Renáta (37): Keveset eszek, és nem nassolok.

Eszti (18): Teljes életmódváltás. Az életemet teljesen megváltoztattam, a mozgás a mindennapjaimhoz tartozik már.

M?ria (55): ?tszerveztem az evési szok?saimat, jobban odafigyelek, miböl mennyit és mikor eszem, persze még van min javitanom

Zsu (41): Nincs teltségérzetem. Sokan megdicsértek, hogy jól nézek ki, jól tartom magam.

Alfréd (40): Eddig csak nézelődtem,és így pár napja csinálom. ...de már egy kilót sikerült fogyni.

Bbenő (53): Az étkezési időpontok és sűrűség megváltoztatása ugyan annyi kalória mellett -5kg egy hónap alatt ,ja és a fogyi napló fontos!!!

Kitti (19): kevesebb krumpli, több nyers zöldség gyümölcs

Hajnalka (30): torna, kaloriaszamlalas

Vanessza (31): Kevesebb szénhidrát és zsír,több fehérje,zöldség és gyümölcs és torna

Edina (33): napi többszöri étkezés

Bandi (36): Kb. 6-7 éve csinálom a 'Bandi-féle' fogyást! Sjanos szeptembertől történik mindig egy vágás az életemben, amit nem tudok megmagyarázni és elkezdek zabálni, édességet tömni..stb. és persze lazsálni. Fel is hízom 95-98 kilóra. Aztán január elejétől nekiállok leadni! Csupán annyival, hogy kihagyom az édességet, az esti zabálást, amellyel egy ember napi kalóriaszükségletét bevittem és mozgok (szobabicikli, több gyaloglás autózás helyett) minden évben sikerül 80 kilóra lemennem. Erre büszke is vagyok! Viszont tudom, hogy ez az állandó súlyingadozás megterheli a szervezetem! De ha valakit érdekel a 'technikám', szívesen leírom bővebben, mert 15-18 kiló minusz 3-4 hónap alatt drasztikus megerőltetés, kínzás nélkül nem semmi!

Edina (26): Napi 2 szer eszem és tornázok minden nap!

Sziszko (26): Nem eszem cukrot semmilyen formában, mézet használok helyette. Fehér lisztet sem csak néha pogácsát (sajnos nagyon szeretem). Probálok lugosan étkezni, sem kávé, tej, tejtermékek, hus. Zöldség gyümölcs minden mennyis?gben. Lemondtam a süteményekről ami nagy szo, cukrászként. De hamar látványos volt az eredmény. 65-66 kilorol 61re fogytam. Kezdem beépiteni a futást a mindennapjaimba és tovább szeretnék fogyni. Ja és sok sok zöld tea!

Polett (26): 90 napos diétát csinálom jelenleg. 168 cm vagyok, 70 kilósan kezdtem el a diétát szülés után. Most a 8. hétnél tartok és leadtam 12 kilót, nem is igazán van rajtam mostmár felesleg, még talán 3 kilótól szeretnék megszabadulni. Viszont azt meg kell jegyeznem, hogy a diétát 100%-osan betartottam, egyszer sem 'bűnöztem'!

Mártika (64): A bétablokkoló gyógyszerek elhagyása és a paleolit diéta.

Anita (22): reggeli előtt 1pohár almaecetes víz, naponta többször kis adagokba evés, +3l víz,ami nagyon jó mert így nembirok és nem is kívánok sokat enni és reggel-este min30p ugrálókötél :)

Szabolcs (30): nem vacsoraztam csak 1 gyumolcsot

György (22): Igazából sok folyadék és a diéta!keményen edzek,bár néha el gyengülök az evéssel kapcsolatban,de utána többet edzek!

Brigitta (30): Az hogy csokkentettem az etel mennyiseget

Izabella (46): mennyiseg csokkentese

Ferko (40): Sok mozgás,koplalás

Mónika (21): egészséges étkezés, kevesebb étel + torna

Ilonka (24): Étrend betartása

Eszter (58): 8 hónapig napi 6-700cal ,napi 45-60 p torna hétvégén is .Pajzsmirígy szív és magas vérnyomás gondom van,az orvosaim nagyon leteremtettek a módszerem miatt, helytelenül fogytam le a 27kg-t

Borbála (58): csak halat és csirmellet ettem és párolt zöldséget és ha lehet tornézom szobakerékpározom. De csak kimérten mert térd protézisre várok.

Barbara (22): figyeltem a kalória bevitelt, friss zöldség és gyümölcs levek fogyasztása, sok folyadék evitel

Angyal (46): Kalória számlálás, teljes étrend váltás,mozgás, 6 óra után nem étkezem...

Mónika (42): többször keveset enni.Nuku cukor,liszt.

Rita (27): a 'sokszor de keveset' és nagyobb menyiségű folyadék bevitel...

Réka (20): Sok folyadek, keves szenhidratbevitel

Gabi (38): inzulin diéta bevezetése, napi 2.5 - 3 liter víz fogyasztás, napi szintű testmozgás

Laci (48): Időlegesen fogytam többnapos böjttel.

Viki (25): Rendszeres mozgás és a csökkentett kalóriabevitel

Renáta (18): több folyadékot iszom mostmár és kevesebbszer (hetente kétszer) eszem csak húsokat

Viktória (49): Szia! Igen, a káposzta leves, és most hogy 10 kg-ot leadtam, kezdek savanyúvá válni. nem csak azt eszem, de a leg hatékonyabb a leves.

Éva (51): A króm tabletta.

György (44): A kitartás és a cél, s a múlt elleni küzdelem.Táplálkozás terén pedig az egészségesebb ételek, azok is mértékkel!

Bettina (18): mepróbálok nem enni 7 után, almaecetet iszok étkezések előtt, több gyümölcsöt eszek

Naola (19): Sok mozgás. Pedig nem annyira étkeztem egészségesen. Csak vissza fogtam a magam, és ha ettem is édességet csak nagyon keveset.

Niki (44): sok mozgás, kevesebb kalória, többször kevesebb étkezés

Katalin (59): Napi 1500-1600 Kcal bevitel

Kinga (18): Jobban figyelek a taplalkozasomra es tobb vizet iszom!

Gabi (44): Leginkább az hozott látványosabb fogyást, amikor teljesen leálltam a kenyér, zsömle és társai fogyasztásával és ha odafigyelek a folyadék fogyasztásomra.

Zsolt (37): Helyes étkezés,és több mozgás együtt

Gyuri (52): Fehér kenyér, péksütemények elhagyása, változó intenzítású mozgás.

Andrea (36): főleg a mozgás segitett.

Laci (39): Gondoltam összeírom, hogy milyen sikerem volt a saját fogyásomban, és ezt nagymértékben a fogyas.info-nak köszönhetem. 39 éves vagyok, nem volt nagy súly pluszom, csak a hasam zavart, és éreztem, hogy lomhábban mozgok. 77-78 kiló voltam, és ez sok volt a 168 cm-es magasságomhoz. Elkezdtem mozogni egyre többet, ezt sikerült megcsinálnom. Majdnem naponta lementem futni vagy focizni. Ez jól esett, de a testsúlyom nem csökkent sajnos ettől még. Ekkor találtam rá a fogyas.info cikkeire és a “6+1-es diétára' Azt hamar megéreztem, hogy az étkezéssel van a gond. A baj az volt, hogy soha nem tudtam változtatni a szénhidrátos, kólás, csokis étkezésemen. Gyakorlatilag reggel-délben-este ettem édességeket, kenyeret. Nem csoda, hogy nem fogytam. A fogyas.info-n nagyon sok anyagot találtam és elkezdtem képezni magamat. Rájöttem, hogy nem tudok dolgokat, nem világos, hogy mit eszek, az mit tartalmaz. Felszínesen tudtam pár adatot, de rá kellett döbbennem, hogy ez messze nem elég. A 6+1-

József (44): 2 hónap kardió edzés és elhagytam a kenyérféléket lisztes termékeket hejette pufasztotrizst és aboneteket eszem -meg rizst sok zöldséget gyümölcsöket mentes ásványvíz bodzás mentes ásványvíz.

Maria (30): A heti 3sport; a reggelizes es 6-utan nem eszem

Orsi (32): Több test mozgás, nagyobb folyadék bevitel, és az ételadagok megfelezése

Marina (53): Jobban figyeltem az étkezéseimre.. mit..mikor..és mennyit egyek..Sokkal több folyadékot fogyasztok azóta..

Niki (31): Sok torna, rendszeres napi 6szori étkezés, kis adagokban. Sok folyadék. Édességek, rágcsálni valók kerülése.

Vivien (23): almaecet fogyasztása, vacsora minimalizálása/kihagyása, hastánc videó, kevesebb cukortartalmú ételek fogyasztása

Timi (19): Egy nap többször ettem keveset, mozogtam mellette intenzíven.

Zsóka (53): többször kis adag

Magdi (57): Korábban eszem reggel,kevesebb cukrot fogyasztok.minden nap picivel többet mozgok,

Lilla (34): kevesebb szénhidrát, több mozgás

Sándor andrás (20): intenzív sport, kevesebb bevitt szénhidrát, este 6-7 után semmi étel csak nagyon ritkán és az se mindegy, hogy mi, több gyümölcs bevitel, egészségesebb ételek fogyasztása, kevesebb cukor fogyasztás

Zsanett (27): 13NAPOS DIÉTA,TÖBB MOZGÁS ,EDDIGINÉL KEVESEBB ÉTEL FOGYASZTÁSA,BÚZALISZT TÖRÖLVE!!!!!3-4 LITER VÍZ NAPONTA

András (65): napi többszöri, kevesebb étkezés, zöldségek fogyasztása

Márti (49): a testkontroll által ajánlott szétválasztó étrend, a szénhidrát táblázat figyelése..

Zsuzsa (30): Többszöri, de kevesebb étkezés. A péksütemémyek elhagyása és napi három l folyadék fogyasztása.

Tamas (40): Napi max 1500kaloria. Crom tabletta. Acai bery tabletta.

Edit (40): kenyer,edesseg elhagyasa,tobb gyumolcs es zoldseg

Ágnes (31): Elhagytam a kenyeret,mindenféle cukros italokat,csak vizet iszom,sok gyümölcsöt, zöldség és fehérje.

Lili (21): Hétfő, Kedd 6 km futás, Szerda semmi, Csütörtök, Péntek 6 km futás, Szombat semmi, Vasárnap 10 km futás. közben 700 kalória bevitel, így eddig -> 2 hónap= -12 kg

Anna (25): Lemondtam a saját egészségem érdekében bizonyos ételekről. Minimálisan fogyasztok olajban sütött ételeket, és száműztem a majonézt is...

Gyula (39): Igazság szerint még csak most tervezek eliptikus trénert venni.

Erzsók (51): 6+1 diéta

Tibor (54): reggeli citrom ivása

Zoltán (45): Szénhidrát bevitel drasztikus csökkentése

Brigitta (35): Szénhidrát bevitel nagyfokú csökkentése, Update1 kódos termékekkel és persze napi 30 perc mozgás!!!

Zsuzsanna (53): kenyér,péksutemény kihagyása, ill. helyettesítése extrudált kenyérrel, zoldséggel, gyumolcsel

Bm (26): Kiegyensúlyozottabb étkezés, kardio és erősítő edzésekkel.

Szabolcs (35): Heti 70-80km biciklizes es kevesebb szenhidrat fogyasztasa. Az utobbi sokkal nehezebb nekem mint ha ketszer haromszor ennyit mozognek. Eddig bevallt, masfel honap alatt 3-4 kilot fogytam.

Marcsi (46): Rendszeres mozgás,kenyér kiiktatása amennyire lehet!Próbálok többször keveset enni!

Aranka (62): a szénhidrát csökkentése,édesség minimálisra csökkentése napi többszöri étkezés

Etelka (43): sport

Kata (55): Sajnos még nem sikerült fogynom ,de a saját hibámból!

Marcsi (36): 1-szer-i étkezés.

Nóra (23): kevés szénhidrát, édesség

Anikó (45): Nálam az étrend, ami segített. Nem sok, de 2.5 kg lement..eddig. gondolom tovább is megy majd. Köszönöm a segítséget!

Csilla (46): napi 1200 cal., 5 x-i étkezéssel

Luca (18): Nap 1250 kalóriát eszek és havonta járok diatetikushoz kontrollra, heti 6-ot edzek.

Brigitta (24): Sok folyadék bevitel. Só,cukor,zsír nagyon mérsékelt fogyasztása. Fehér kenyér elhagyása. Sok gyümölcs-zöldség fogyasztása. Méregtelenítő és gyógyteák fogyasztása. Mozgásforma bevezetése. Szaunázások.

Zoltán (50): Napi 1000 kalória alatt tartani a bevitt étel mennyiségét. Elértem a kívánt célt 3 hónap alatt 110 kg-ról, 92-re sikerült fogynom.

Erika (56): Mozgás, a táplálkozási szokások változtatása.

Éva (35): Fehér liszt és cukor teljes elhagyása

Dia (24): Szénhidrátbevitel erős csökkentése (semmi pékárú, semmi tészta).

Ildiko (30): Az aloe Vera diéta!

Judit (32): 90 napos diéta, sok folyadék + Flabelos edzés heti 3X és heti 2-3 alkalom sport (görkori, bicikli). Még az elején tartok, de már látható a változás. :-) + a közérzetem és erőnlétem is sokkal jobb!

Kinga (36): Naponta többször eszek keveset.

Kati (57): Februárban határoztam el, hogy fogyni AKAROK.Az igazság az , hogy füllentettem a doktornőmnek,amikor rákérdezett a súlyomra.103 kg voltam amikor utoljára voltam nála,és mondtam hogy amióta nem találkoztunk kicsit híztam sajnos(105 kg vallottam be)csak suttogva írom,hogy 115 voltam.Tehát meg volt a nyomás hogy ha fene fenét eszik is le kell fogynom!Azért írtam nagy betűvel,mert nem szeretnék,hanem AKAROK,TEHÁT MEG IS TESZEM!Úgy gondolom mindenkinél első fontos lépés az elhatározás valami véghez viteléhez.A lényeg, hogy négy hónap alatt megszabadultam 12 kg-tól.A fogyásinfó oldala adata meg a löketet ,rendeltem étrend kiegészítőket, számoltam a kalóriákat.Ez a szokásom is megmaradt ,kevesebbet eszem jelenleg is.Többet iszom.Jelenleg járok úszni és vízi tornára.Érlelődik bennem a gondolat, hogy az úszást beépítem az élet vitelembe,mivel szemlátomást alakul a formám minden nap.

Emi (23): Mostanaban ujra tancolok. :) Reszben japan (parapara) tancot folytatok, es mar a baratnoimet is sikerult bevonni :) Ami jo, mert igy nem egyedul csinalom. :) Tobb folyadekot iszom, es tobb gyumolcsot is fogyasztok. Napi 3*parapara [edzes] es ezek mellett 4het alatt sikerult 6kgtol megszabadulnom. :) (^-^)/

Valéria (55): Még nem fogytam.

Kata (53): Mozgás, megtartóztatás, fegyelem.

Angéla (30): szénhidrátok visszaszorítása, minden napos mozgás, sok folyadék (víz) fogyasztása

Márta (44): Nem eszem kenyeret csak reggel.Kevesebb édesség és persze több folyadék.

Gabriella (64): Tobb zoldseget gyumolcsot ettem, kevesebb hust es kenyeret de sajnos a korom (64) a szivmutetem es a mostani foglalkozasom (bentlakasos hazi apolo) nem biztosit eleg testmozgast

Veronika (26): kevesebbet eszem, több vizet iszom

Melinda (40): mozgás, mérsékelt táplálkozás

Andrea (40): Az en sikeres modszerem a következö volt: csökkentettem az eteladagokat, teljesen elhagytam az edessegeket, a chipset es egyeb brutalisan hizlalo elemeket. Potoltam a krom hianyomat, (jelenleg is szedem) -ez lenyeges volt, mert mar sejtszinten megjelent a cukoranyagcsere-zavar! Ekkor kicsit megijedtem. Ezert halas vagyok nektek, hogy elmagyaraztatok, hogy a megfelelö krom-szint miert is fontos a szervezetnek!! Elkezdtem rendszeresen zöld teat fogyasztani, nem eszek feher kenyeret es Pilatesre jarok. Ja es majdnem kifelejtettem, hogy a fogyas beindulasa elött lenmaggal meregtelenitettem. Kefirbe (0,5 l) tettem 1-2 evökanal lenmagot es nagyon hatasos salaktalinatast vegzett a kettö együtt (kefir+lenmag). Azota nincs gondom az evek ota fennallo hasi puffadasommal es szekrekedesemmel! Ez mar önmagaban is oriasi. Ezutan pedig a fogyas is gyorsabban beindult. Oh es meg valami: az igazsaghoz az is hozzatartozik, hogy a lenmagos meregtelenites idejen voltam ket alkalommal nyirokmasszazson is.

Antal (63): Napi 1200 kcal, 150g szénhidrát. Napi rendszeresség következetesen az étkezések terén.

Éva (60): A szénhidrát és a zsír csökkentése,ugyanakkor a nagymennyiségű kényszerevés visszaszorítása,amely igen nagy önfegyelmet igényel.

Julianna (33): Több, tehát sok folyadék, ami elvette a TÖBBLET étvágyamat.

Edina (44): Elszántság, kitartás.

Mónika (40): Mérem a fehérjét szénhidrátod és a zsirt. Természetesrn grammra.

Klaudia (18): Napi ketszeri etkezes.. Delelott es delutan

Hajni (35): Reggel csak gyümölcs, délben Norbi Update étel (Teletáltól rendelem), este gyümölcs, ivójoghurt és ami a legfontosabb, nem eszem fehér kenyeret, zsemlyét, semmilyen pékárut. Rengeteg víz elfogyasztása.

Boglárka (42): Az lenne, ha stresszt nem túlevéssel kompenzálnám, ez egyelőre még nem sikerül.

Imre (56): A szénhidrátok,zsírok,hús ételek megvonása!Március 1-én elkezdett diéta 97 kg-ról 79 kg a mai nap.Számomra siker történet.

Ágnes (30): egyedül élés sokáig

Szilvia (37): Rendszeres étkezés

Kati (60): Sok folyadék, és a jó idő, ami kicsábít a természetbe. Így a testedzés is könnyebb. Nem egyedül kezdtem neki a fogyókúrának és az életmódváltásnak.

Roland (34): Diéta,bőséges folyadék bevitel, 'tiszta étrend', mozgás,zsírégetők.

Rita (20): kevesebbet eszek, többet mozgok

Zsó (30): napi kétszeri étkezés, nem sok szénhidráttal 4 óra előtt...

Csaba (28): étrend+edzés

Róbert (40): 2000Kcal kevesebb étel bevitel

Mónika (40): Csökkentettem cukor és a kenyér bevitelt.

László (63): minél több mozgás,valamint az étkezés kivállasztás!

Edit (46): Három nap csak gzümölcsöt ettem, és sok folyadékot ittam. Azután pedig odafigyeltem, hogy mit és mennzit eszem. Nem esyem fehér kenyeret, édességet, süteményt pedik ritkán és keveset. Nekem kissé nehéz a fogyókúra, mert nem régen volt egy szivműtétem. De ez a gzümölcsös bevált. 3 kg-ot fogytam. Sokat sétálok, biciklizek, néha úszni járok. Remálem segitettem.

Zsuzsa (40): mozgás

Erika (18): Az erős paprika masszázsolaj, sportolás, diéta.

Julianna (59): Láttam mindig, hogy mit és mennyit eszem.

Marcsi (52): A feher liszt es cukor, krumpli es rizs elhagyasa. Tobb zoldseg, tobb folyadek (gyogytea), este 6 utan semmi kaja! Rendszeres mozgas: heti 3-4x.

Zoltán (46): Betartottam a javasolt étkezési szokásokat, többszöri étkezés és egyszerre kevés kalória bevitel. Átalakítottam az étrendemet, csökkentettem a szénhidrát és zsír bevitelt és a zöldségeket és fehérjéket emeltem. Összesen 1200 max 1400 kalóriát vittem be és sportolással hetente kétszer alkalmankét 600-800 kalóriát égettem pluszban. Sikerült 1 hónap alatt 6 kilótol megszabadúlni és azóta (1 hónapja) tartom a súlyomat nehézségek nélkül.

Zoltán (35): Nekem másfél hónap alatt sikerült lefogynom 12 kilót már, ami szép siker számomra. Betartottam, betartom továbra is a diétával kapcsolatos infokat, és az eredmény nem marad el szerencsére.

Katalin (26): 2 hét után megjegyezték hogy látszik az eredmény!

Marianna (49): több folyadék bevitel oda figyelek mikor mit eszem

Bia (18): Napi minimum 2 óra mozgás, napi 5 étkezés, sok, folyadék, zöldség és gyümölcs de emellett nem vetettem meg a húst sem és a csokit sem :D

Julia (52): akupunktura

Vera (28): 90 napos diéta

István (46): Heti négyszeri mozgás ( alkalmanként 8 km kocogás) .Minimális kenyér és zéró alkohol fogyasztás. Valamint étkezés változtatás.

Judit (27): a rendszeres mozgásra sikerült rá vennem magam. napi szinten, és élvezettem csináltam!

Karolina (28): kalloria bevitel csökentése és a napi egy óra torna

Katalin (61): Kevesebb édességet ettem

Veronika (34): Kardió zóna és erősítő edzések itthon (Péntek Enikő).Az étkezésre odafigyelés és sok folyadék (víz). Éhgyomorra egy pohár citromos víz. Az edzés pedig heti 3-4 alkalom és kb félóra.

Csilla (34): folyamatos szigorú mozgás, nálam leginkább a zumba mint mozgásforma vált be

Tibor (18): több mozgás, sokkal több vizet fogyaszto és oda figyelek hogy mikor mit eszek

Gabriella (26): rengeteg fehérjében gazdag étel, és egy héten keresztül dinnyét is ettem, Nah és persze ezt kiegeszitve naponta legalább egy óra cardio és sulyzos edzés is ez a sikeres fogyás titka tapasztaltam tényleg be válik.

Krisztina (36): Nekem ,mivel mozgásban kotrlátozott vagyok,így maradt az úszás és a kerékpártozás!Mivel kerékpározni nem merek a csipő műtétem után,így Úszni járok kb.:1 hónapja napi 2h-át!Persze az evésről is lemondtam,teljesen zsír és olaj mentes diétán vagyok! Párolt zöldség,párolt hús,teljes kiörlésű kenyér vagy zsemle,sovány felvágott,és persze rengeteg gyümölcs!!!Az első napok,hetek nagyon nagyon nehéz,volt és igazából a fogyásom akkor indult meg mikor elkezdtem úszni,addig hiába tartottam be a diétát nem ment le 3 hónap alatt eghy deka sem! De kitartok az Úszás melllettt és remélem látható eredménye lesz 1 éven belül!

Krisztina (37): diéta,kerékpározás

Kriszta (18): Nagyobb vízfogyasztás, kalóriaszámlálás.

Noemi (46): meg nem fogytam de egy kicsit hiztam ez az almaecetes viz nagyon finom es meghozza az etvagyamat.

Szilvia (23): Szénhidrát diéta (150g)

Gábor (30): A tanácsaitokat megfogadtam és változtattam az étkezési szokásaimon. Jobban odafigyelek arra hogy mit eszek, csökkentettem a cukor bevitelt és próbálok csak teljes kiőrlésű kenyeret enni. Növeltem a mozgás mennyiségét, most már nem itthon tornázok (ez kb. 20 perc volt reggelente amikor csináltam). Heti kétszer eljárok edzőterembe. Ez egy kombinált cardio és erőnléti edzés, kb. összesen 2 óra per alkalom. Edzés előtt fél órával meg szoktam inni egy 2000 ml-es L-karnitin zsírégető koncentrátumot, hogy felgyorsítsam a zsírégetést az edzésem során. Vitamint is elkezdtem szedni, hogy megfelelő mennyiségű ásványi anyagot vigyek be a szervezetembe illetve hogy csökkentsem az étvágyamat. Az elmúlt 2 hónap alatt kb. 7 kg-ot fogytam. Úgy érzem, hogy jó úton haladok. :)

Gabi (37): Sokkal többet iszok,étrend változás(-4kg);;))))

Reka (34): a napi otszori etkezes

Józsi (52): szénhidrátok, alkohol elhagyása

Sándor (53): az akaraterő, a diéta, a mozgás együttes alkalmazása

Szabolcs (39): Kalóriaszámolás, testmozgás növelése, fehérjemennyiség növelése, makronutritensek megfelelő aránya a táplálkozásban.

Julianna (35): Az első sikeres fogyássom a gyomor gyűrű műtét után volt, amit ki kellett vetetni, mert begyulladt. Ez nem volt egy sikeres fogyás, utána vissza híztam a leadott kilókat .

Annamari (44): A kalóriák + folyadék bevitel figyelése + TORNA!!- már akár napi 20'is.

Tîmea (36): Sok-sok zöldségből készített levest ettem, amit kevés rizsliszttel és néhány kanál tejföllel sürítettem, tettem ízletesebbé. Főleg káposzta, kelkáposzta, répa, kevés krumpli összefőzve. Mivel húsimádó vagyok így a husokat zacsiba fűszeresen fokhagymásan megsütöttem és köret n?lkül ettem. Ez hidegen is nagyon fincsi. Bárcén a csirkemell helyett inkább szárnyat és combot sütöttem. A salátákat pedig feta sajttal dobtam fel. Napi min. 1,5liter teát ittam cukor nélkül,a többi csapvíz.

Patrik (18): glutenmentes dieta,vercsoport dieta

Szilvia (39): Kenyeret,tésztafélét,édességet nem ettem.Helyette sok zölsség gyümölcs, fözelélek sajátmagával süritve,turó ( zsirszegény),tojás,sovány sajt,Csirkemell párolt zöldségek,hal,szardinia,sok folyadék! és napi 1 ill másfél óra mozgás! Este 18:00 után nem enni semmit.Reggelre joghurt,kefir stb..

Bernadett (26): Folyékon L-Carnitine fogyaszt?sa alatt 22kg-ot adtam le, heti 5x2 ?ra edzéssel megfűszerezve! Ez most is sikeres...

Zita (18): sok mozgás

Mária (40): Először végigcsináltam a Los Angelesi fogyókúrát 3x5 napot, -2 kg, utána a 10 naposat, újabb -1 kg, azóta pedig próbálok szénhidrátmentese enni, ez most már kb 6. hét és - 1 kg . Heti 2x aerob mozgás+2-3 l víz naponta

Vivien (18): Sokkal több vizet ittam.

Mónika (46): A szénhidrátok csökkentése. Napi ötszöri, meghatározott időpontokban történő étkezés.

Edina (21): Diéta és sok mozgás.

Évi (50): Ha nem ettem, vagy nagyon keveset !

Zsuzsa (46): Reggelire 1 db konspitsz kifli teával, tízórai és uzsonna jogobella light, ebéd 400-500 cal, vacsora magos kenyer pici vajjal csirkemell sonkaval és paradicsom. Napi 2x 1 dl Salvus viz, 2-3x kerékpározas 1 óra.

Sibeli (18): még nem probáltam

Gabi (51): lé kúra

Karolyna (29): Heti két alkalommal edzés

Noémi (18): futás és kardio együtt (kardio nem mindig) emellett próbáltam odafigyelni mennyit eszem

Ibolya (55): elhagytam a kenyeret beiktatam a zöldségeket .salátákat elhagytam a köreteket

Judith (59): Szénhidrátok csökkentése minimálisra, liszt, cukor teljes elhagyása, napi 2-3 liter folyadék fogyasztása, sok nyers zöldség és gyümölcs, napi 1 liter házilag készített zöldségleves. Figyelek arra, hogy tartósítószer- mentes ételeket fogyasszak és napi 4-5-ször étkezem. Nem fogyókúrázom, hanem életmódot váltottam. Nem akarok gyorsan fogyni, egy gramm nem jött vissza amióta megváltoztattam az étkezésemet. Hetente 5-ször tornázom.

Ildiko (45): 90 napossal indítottam,mozgás

Gabriella (46): A gyorsan felszívódó szénhidrátok elhagyása pld a fehér kenyér és a finomított kristálycukor,ezeket helyettesítettem a teljes kiőrlésű kenyérrel és az édesítőszerekkel!

Szilvia (55): kalóriaszámolás

Gabi (51): evés helyett inkább iszom és az osztott étrend

Ili (39): Diétázás.

Sándor (47): kalória számolás , minden bevitt étel ital esetén. Fogyásnapló vezetése.FONTOS.

Lizzy (52): saját magam motiválása

Andrea (44): Cukor, liszt,?dess?gek elhagyása.Sok víz, zöld tea ,torna.

István (41): Koplalás nélkül kipróbáltam a ganoderma gyógygomba tartalmú zöldteát ill. kávét. Lúgosít és pörgeti az anyagcserét. Kb. 1 hónap alatt 6 kg-t fogytam.

Ildiko (55): elkezdtem a feherje dietat ,ami eddig sikerrel jar nalam,mert az anyag cseret szeretnem megvaltoztatni.

Zsani (21): Teljesen kizártam a csokoládét az életemből és a cukros üdítőket, a teát is édesítővel iszom (ha iszom), és naponta elfogyasztok kb. 3 liter vizet.

Judit (56): Napi kalóriabevitel kontrollja számlálással.(1700 alatt próbáltam tartani)

Rozika (48): Kenyér, cukor elhagyása, és szétválasztó diéta

Tímea (41): Eddig fogytam 6 kg-ot, de sajnos most megtorpanni látszik .

Ildiko (43): Bocsi Viki testreszabott tanacsadasaval

Kata (22): A szénhidrát és az édesség/nasi teljes mellőzése. A rostos ételek előnyben részesítése, főleg a délelőtti órákban. Sok tea (zöld, cellulit, mate) fogyasztása.

Meli (33): diéta+mozgás

Szilvia (40): mindig a mozgás, mértékletes evés

Ildikó (57): Egy hónapja kezdtem a főleg fehérje diétát, ettől 5 Kg-ot fogytam.

Jacqueline (33): Mindennapi mozgás és próbálok 5-szőr kis adagban étkezni. És már jó két hete 2l iszok naponta.Sokkal szebb a bőröm is tőle...

Erika (19): Dietaztam.

Erzsébet (54): amikor két hétig csináltam a 90 napos diétát, de vendégségbe mentünk és feladtam

Kriszti (34): Rengeteg mozgás és szénhidrát

Marta (43): 90 napos dietanak fogtam, 12 nap telt el, meg csak 1.4 kg-t fogytam...remelem ez lesz a sikeres akcio, ami fogyashoz vezet :)

Timi (24): Hoodia mellett mozogtam, kevesebbet ettem.

Anna (54): Étrend változás,torna

Nóra (20): A rendszeres (napi) komditermi hasznalat.

Márti (29): Minimális mennyiségű szénhidrátot ettem, mást pedig naponta 5-ször;és hetente 3 alkalommal súlyzós edzést, valamint fegyencedzést végeztem.

Sanyi (63): Az öszinte válaszok

Melinda (39): Le kellett cserélnem a kenyeremet teljes kiőrlésűre és már ettől is észrevettem magamon nagyon pozitív változásokat.

József (40): Sport.

Zsolt (36): Akupunktúra,napi háromszori étkezés,vacsora helyett fehérje turmix

András (63): mozgás + kalória csökkentés (1500kcal/nap)

Kata (20): ideiglenes vegán étrend, méregtelenítő kúra, napi 2-2,5 liter víz

Ádám (22): Kontrollálni tudtam saját magam.

Zsóka (59): A cukor teljes mellőzése. Sem tészta, sem krumpli, És a gyümölcsöt is csak módjával.13 kg-ot fogytam /sok izületi gyúlladás mellett, tehát a mozgás korlátozott/, most azonban leállt, és nem megy lejjebb. Mit tegyek?

Anna (58): A 90 napos diéta és mellette (heti 4 alkalom) otthoni torna.

Zsolt (37): A fehérje diétát kezdtem el 3 hete. Akkor 150,2kg ról indultam, most 141.1 kg vagyok.

János (54): csak csirke

Maria (52): Több gyümölcs, zöldség és mozgás

István (38): napi 1250-1300 kcal max bevitel + mozgás

Ildi (45): Odafigyelek az etkezesre es napi mozgas (heti 1 kg)

Andrea (29): Rendszeres sport, diéta. ( fehér, sovány hús, friss zöldséggel és a többi)

Alexa (23): seta

Anna (58): Rendszeres mozgás és dietetikus által személyre szabott egyéni étrend.

Tünde (24): Cukros üdítők kerülése, nasinak magvakat eszem, kerültem a fehér kenyeret.

Teréz (63): rendszeres evés

Klára (54): A napi ötszöri étkezés,a mozgás!!!

Ildiko (40): 3hét alat sikerült 1.50 kg fogynom bio alma ecetes kúrát csinálok 1 dcl vizhez 1 evőkanál ecet és kevesebb kenyeret eszek, nagyon őrvendek

Dániel (35): Keveset ettem többször és többet mozgok

Erika (35): kevesebbet enni, torna

Zoltán (40): Futás heti négy alkalommal + kalória számlálás!

Anikó (40): Diéta és Edzés heti 5 alkalommal.

Kitti (24): Kevesebb,mértékletes evés.

Vivien (29): több sport és az étkezésben való odafigyelés

Orsi (33): a cukrok, finomított szénhidrátok elhagyása, sok víz fogyasztása

Zsuzsi (29): 5 hét alatt 4 kg-t fogytam diétával és speed fitnessel.

Tímea (26): A 90 Napos diéta

Csaba (36): napi 30 perc mozgás,étkezés

Zoltan (46): 90 napos dieta, meg tart ... 10 het alatt 15kg fogytam :)

Tamas (29): Futas

Aniko (65): zsirmentes etkezes, sok parolt zoldseg, korlatlan mennyisegben

Gabriella (48): Naponta többszöri étkezés, minimális vacsora, minimális szénhidrát és cukor fogyasztása, mozgás.

Laci (47): egy fogyókúrás diéta és , hogy utána tudtam tartani a súlyomat (tojásdiéta)

Viki (18): Kalória számolás

Csilla (38): Tisztába lettem a zsír és a szénhidrát égetés közti különbséggel ami sokat számít

Marian (62): Majdnem zéró édesség, sok mozgás

Kata (51): Csak a helyes táplálkozás és mozgás :)

Mesko (34): nem

Zsuzsa (57): teljesen zsírmentes étkezés, ill. almaecet kapszula

Tímea (20): a spor és hogy kitartó voltam

Rita (31): Eletmod-valtas

Ibolya (58): feleztem az adaot

Helen (19): Napi 1 étkezés tudatosan

Zsanett (22): szénhidrát számolás

Edit (56): Napi többszöri étkezés, persze kevesebbet ettem egy-egy alkalommal, illetve több folyadékot ittam.

Márta (37): Étkezés drasztikus megváltoztatása.

Hajni (36): Kevesebbet ettem

Judit (31): Napi fel óra testmozgás, kevesebb szénhidrát bevitele.

Sándor (37): Étrend és mozgás megváltoztatása.

Erzsébet (38): Odafigyelek az étkezésemre, számolom a kalóriákat!Tornázom is csak sajna nem sikerül rendszeresen!

Margit (58): A nagy műtéteim után újra elkezdtem mozogni. A rántott és a sült dolgokat lájtosan készítem. Sok zöldség gyümölcs és a rendszeres séta.

Timi (42): Kevesebb szénhidrát és cukor fogyasztás, rendszeres mozgás beiktatása.

Monika (36): kevés étel+sok edzés+KITARTÁS!!!

Attila (53): kevesebb süteményt eszek és mindenböl csak a felét.

Laci (58): Kedves Bea, még nem sikerült semmit tennem a cél érdekében,igérem igyekszem,szükségem volna rá,de még az elhatározás hiányos. Köszönöm az érdeklődést,,ígérem igyekszem.

Petra (19): Nem ettem.

Márta (58): Minimálisra csökkentettem a cukor a zsir ?s a keny?r fogyasztását.

Ildikó (53): caloría ki számolás,napi többször kevés evés

Erzsébet (51): Kevés kalóriabevitel.Igaz nagyon nehéz volt mert mindig éhes voltam

Krisztina (33): Egyenlőre semmi

Mária (60): csökkent kalória bevitel

Cintia ivett (21): Több zöldséget és gyümölcsöt eszek. Meg még még több vízet és gyümölcsleveket iszom. Többet mozgok.

Ördög (29): Update1 termékek beiktatása az étrendembe, cukrozott-zsíros ételek kerülése,cukor helyett sztíviával való édesítés, magas cukortartalmú gyümölcsök kiiktatása, kenyérfogyasztás felére csökkentése, és csakis teljes kiőrlésű, sok-magvas fajták fogyasztása minimális mértékben, heti kétszeri testmozgás (futás alkalmanként 4-5 km távon, emelkedőkkel), mérték bevezetése az elfogyasztott adagok tekintetében.

Judit (58): oda figyelés

Frida (22): futás sokat használ

Eszter (25): Kevesebbet ettem,jobban odafigyeltem az étkezésre.

Anita (27): Megvalogatni az ételt amit eszem.

Dóri (19): Sportolás, rostban gazdag étkezés

Ilona (42): prutein dieta

Zsu (29): szénhidrát csökkentése és cukor elhagyása mellett kalória számlálás, plussz heti 1 gyümölcsnap (alma)

Emese (22): futás

Virág (20): sport és sok zöldség

Eszter (62): Diabetikus édességek fogyasztása.

Emőke (34): sok folyadék, kevesebb kaja, sok gyümölcs, zöldség

Hanna szidónia (23): Sport, változatos étrend, hetente egy szelet csoki (halál komoly)

Tünde (36): Szénhidrát csökkentés

Ildi (36): a nassolás elhagyása, csak zöldség evés estére!

Renáta (40): Kenyér, édesség ,tilalom!

Ibolya (33): A kalóriaszámolás, és a dietetikus által javasolt diéta.

Edit (38): Mozgas, dieta, zsiregeto kapszulak (Acetyl-L Karnitin es zold kave)

Erzsi (60): Számomra sokkal vékonyabb lett a PÉNZTÁRCÁM...

Barbara (31): már többször eszem egy nap

Kriszti (19): a napi testmozgás és a kevesebb kalóriabevitel

Szilvia (29): Citromos víz, 6 óra után nem ettem, sok zöldséget fogyasztottam

Ágota (65): kevesebbet ettem és többször, többet mozogtam

Jóska (36): meg gyógyultam és aktívabban sportoltam és az étkezésre is nagyobb figyelmet fordítottam

Lilla (30): feherje, keves kaloriabevitel

Gyöngyi (29): Este már nem eszem,és üdítők helyett vizet iszom,és többet mozgok!

Zsuzsanna (40): elkezdtem kevesebbet enni mint eddig három hét alatt csak 2kg -fogytam le

Kati (37): Tejtermék és szénhidrát visszaszorítása valamint a napi 5x étkezés

?dám (31): A sok v?z fogyasztása az fontos és a kenyér,krumpli,lisztes ?telek elhagyása !

Zsolt (18): Heti 4-5 football a barátokkal, ami naponta 3-4 órát jelentett.

Tünde (39): A mozgás,a sok folyadék bevitel.Sok gyümölcsöt tudtamenni és így már kora délutántól nem ettem semmit.Cask a gyümölcsöt.

Szilvia (29): Alkalmaztam a szinte semmit nem eszek logikát , mert valaki azt mondta nekem, hogy Auschwitzban sem volt kövér ember. Heti 4 nap eddzéssel, Be is vált, 5 hónap alatt -33 kg. Amiből következett, hogy vissza kellett szednem 10 kg-ot, mert akkora vitaminhiányom lett, hogy az orvosi rendelőben törzsvendég voltam. Lényegében most egészséges ételeket eszek sok zöldséggel, vizet rendszeresen, és rengeteg féle vitamint, ami nekem a legfontosabb a B12! Eddzés maradt a heti szinten 4 alkalom. Beválik!

Hajni (25): sok folyadék és gyümölcs.

Csilla (49): csoportos tornázás

Rita (44): Léböjt

Brigitta (28): Rájöttem, hogy nem fogok megerőltető sportoktól meg éhezéstől fogyni. Táblázatban számolom a napi kalóriabevitelt, igyekszem betartani az ajánlott fehérje, zsír, szénhidrát (és cukor) arányokat, minden nap sétálok 5-10kilométert, amennyit kedvem és időm engedi. Néha szünetet tartok, de nem többet, mint hetente egyszer.

Zsuzsanna (56): Nekem nagyon nehezen megy még a jelen pillanatban is . Ugyanis nekem van pajzsmirigy problémám és így nagyon néhez a fogyás . Naponta tôbször eszem keveset . Kéves kenyeret illetve egyáltalán nem eszem . Nagyon sok folyadékot iszom kb. 3 litert.

Marika (50): onuralom

Hajni (34): Konkrétan nem fogyni szerettem volna, csak a meglévő zsírból izmmá alakítani.

Gabriella (33): Sok folyadék,fehérhús fogyaszt?s sok zöldség és gyümölcs.

László (63): Kis adagok többször.sok mozgás. Cukorés szénhidrát csökkentés.

Regina (42): Kevesebb kalóriabevitel , napi fél óra mozgás .

Gyula (65): a zóna diéta,de jöttek a különböző ünnepek és a siker eltűnt!Alig -2 Kg maradt csak meg.

Paula (20): A nem evés

Balázs (36): no kaja minimumra csökentettem +acai megduplázva

Gábor (50): Folyadékbevitel növelése a testsúlyhoz viszonyított arányban, és a citromos víz fogyasztása.

Edina (27): Mióta nem eszem glutén taralmú készitnényeket (Fehér kenyeret,és fehér lisztből készült dolgok)azóta már sikerült fogynom 5-kg

Noémi (27): A vacsora elhagyása és az edzés.

Patricia (12): Kevesebbet ettem és tobbet sportoltam

Bea (38): Elhagytam a fehérlisztet, cukrot, édesítőket, tartósítószereket. Sport.

Mari (44): Tudatosan kevesebbet ettem. Odafigyeltem, hogy mennyit iszom. Csökkentettem az édességet és helyette inkább gyümölcsöt ettem.

Mariann (35): A mozgás

Judit (56): több mozgás, kevesebb, de minőségi étel, több folyadékbevitel

Erika (28): napi 5 étkezés, nem lehet túlenni magam, sok folyadék

Timi (39): A fogyás szerintem csak kombináltan és lassan kivitelezhető, így számomra a testmozgás, zöld tea fogyasztás és az étrendem módosítása együttesen vezetett már korábban is eredményre, most is ezzel próbálkozom.

Zoltán (40): Étkezés ,sport

István (39): Gluténmentes diétával 6 hét alatt 8 kg fogyás, 0 koplalással, jóízű étkezésekkel. Még pár (nem búza) sör is belefért. De ami számomra ennél is fontosabb, az a lényegesen jobb közérzet, és pihentető nyugodt alvás, amivel a diéta előtt gondok voltak. Ez innentől nem is diéta, mert maradok 99%-ban gluténmentes :)

Andrea (48): Amikor Adipexet ettem, de ma már az sem használ.

Etelka (39): napi sokszori étkezés kis adagokban, vízfogyasztás és persze a sport.

Bianka (18): Mozgás , illetve az étkezésre való figyelem

Gábor (22): Paleo diéta. sok hús zöldségel...

Marianna (28): kitartás

Erzsébet (54): Paleo-t eszem, de keveset és lassan + sok vizet iszom.

Éva (46): a testmozgás, minimális szénhidrát bevitel.

Krisztina (51): nem ettem, és a folyadékot emeltem , mivel nagyon keveset iszom,

Martina (21): Heti 3 alkalommal beépítettem a napirendembe a konditermi edzést 2 órában. 3 hét alatt úgy érzem irányított gyakorlatsorokkal feszesebbé tettem az egész testem. A hasam körcentiben karcsúsodott és a térdem körüli kis párnák is kezdenek eltűnni. Még pár hónap és remélem a kitűzött célhoz közelebb leszek. 10 kilónyi fogyást terveztem, de azt gondolom ahogy izmosodom nem a kilóbeli súlyom lesz a mérvadó, hanem a forma.

Dávid (28): Elhatározás, legalább napi 3 liter folyadékot inni, többször keveset enni, délután 5 után már nem enni, minden reggel egy nagy pohár citromos langyos víz elfogyasztása, délig csak gyümölcsöt enni, kenyeret egyáltalán nem fogyasztani

Erzsébet (59): paleolit diéta,de 2 hónap után semmi, a szervezetem gőzerővel ' akarja' vissza a leadott 5 kg-t

Ilona (41): a sportolas

Jenő (62): 76KG-RÓL 68 kg-ra való súlyleadás DIÉTA NÉLKÜL!!De ez csak akkor sikerülhet,ha van olyan anyag,mint a TIÉTEK,SOK 'NORMÁLIS' TANÁCCSAL!!!

Zsuzsa (62): Kalória szerint étkezem. Naponta 1000-1200 kal. fogyasztok. Mellette egy kicsit tornázom és legalább fél órát sétálok.

Zoltan (27): Kaloriaszamlalas

Monika (24): renceres etkezes

Kati (29): vacsorára kevesebbet eszem, és többet sporotolok

Krisztina (41): sajnos az ha nem ettem szinte semmit :(.

Erzsébet (54): Rengeteget, napi haromliter vizet is meg iszok!

Gertrud (38): Talan a legtobbet Ti segitettetek, nem tartok semmilyen szigoru dietat, de tobb szempontot is figyelembe veszek, azert, hogy egeszsegeebben eljek, es ezzel egyutt jar az idealis testsuly elerese is. Ti ebresztettetek ra arra, hogy tulajdonkeppen csak egeszsegesen kell taplalkozzak ahoz, hogy csokkenjen a testsulyom. Harom hete Fogyokurazom, harom kilot fogytam. 71 rol 68ra ertem el. szeretnek meg fogyni. Koszonom a segitseget!

Bea (31): Heti 4-5 alkalommal edzés

Anna (62): mozgás, kertészkedés, diéta, folyadék

Bea (53): Több víz, zöld tea fogyasztása. Kevesebb szénhidrát bevitele.

Krisztina (45): Kenyér, tészták elhagyása mindig abban az időben étkezem.

Krisztina (41): Cukor elhagyasa

Anna (53): Minden étkezés előtt, egy citrom frissen facsart levét ittam meg, naponta 3-szor, és a teljes kiőrlésű kenyér. Három hét alatt 4kg.

Luca (61): Odafigyelés az étkezésekre, fehérjében gazdag,szénhidrátokban szegény étrend kialakítása 'kalória.számolgatós' módszerrel.

Gabor (37): Rendszeres sport es a rendszeres, viszont egyszerre keves etel.

Andrea (29): Norbi update kód szerint evés

Sara (24): Nem eszek 18 óra után, több folyadékot iszom, stb

Ági (25): a fehér kenyeret felcseréltem rozskenyérre,több gyümölcsöt és zöldséget eszek :)

Zsolt (35): Az étkezések beosztásai, hogy mikor mit ehetek.

Melinda (20): Étrend váltás és szoba biciklizés két naponta minimum 40perc

Tünde (41): Aerobik edzés hetente 3-szor

Gabriella (28): étrendváltozás ,torna, purident fito12 lúgosító ital

Ádám (20): Kalóriaszámlálás a neten, sportolás nálam biciklizés és hiit futás, motivációt nyujtott a pulzusmérős kalóriaszámlálós órám.

Mónika (46): éhezés nélküli fogyás

Rozália (50): Már este öt után nem ettem semmit, elhagytam a fehér kenyérféléket és többet mozogtam például futottam minden nap 2 km-t

Reni (28): Nem nagyon ettem, inkább csak zöldségeket! Este 5 után semmit.

Betti (26): Napi rendszeres folyadekbevitel tudatosan beepitve : reggel 6-tol este 10 ig vagyok aktiv. Minden oraban igyekeztem 2 dl vizet kifacsart citromlevel inni. Igy kb. megvolt a napi 2-2, 5 L, ami nekem nagy nehezseg volt eddig betartani. Illetve elhagytam a cukrot es a cukros eteleket, edesseget. Csak vizet iszom. Kenyeret, peksütit nem eszem. Es heti ketszeri Zumba januar ota. Este 7-8 utan nem ettem :)

József (45): Kevesebb kaloriabevitel és sokkal több mozgás, edzés.

Irén (35): Diéta és még tobb sport.

Tamás (36): Sport és a táplálkozásom újragondolása, átszervezése és radikalizálása! 2 hónap alatt 87,5-ről 72,5-re fogytam le. Ez 10db másfélliteres ásványvíz!!! Ma volt elösször ideális a testsúlyom!! Folytatom még 68,5kg-ig. Nekem nagyon bejött és rengeteg sikerélményt jelent nap, mint nap. Vidáman ébredek, nagyon korán teljesen magamtól. Energikus vagyok, vidám, jó a közérzetem és minden másnap hajnalban lefutok 1.30 perc alatt 12,5km-t. Nagyon nagy boldogság megélni a sikereket! A kilók, meg zuhannak le rólam! A másik csodafegyverem a TRX! Ezt használom izomerősítőnek. Ott is érzem, hogy van izmom, ahol nem is gondoltam! Pár edzés után, már úgy megerősítette a hátizmaimat, hogy az elötte gyakran jelentkező hátfájásom eltünt teljesen!!! A bokámmal is sokat kínlódtam ,de a negyedik edzés óta semmi panaszom nincs! Az étkezésről rengeteget tudnék írni, mert szerintem 60%-ban ez a siker kúlcsa, de az elég hosszú lenne.

Erzsébet (31): kevesebbet ettem

Noemi (29): Etrend valtoztatas, taplalekkiegeszito, heti 3 sulyzos edzes

Edit (53): napi többszöri kevés étkezés, szénhidrát, cukor csökkentése

Szandrus (24): Aerobik, odacigyelés a napi kalóriabevitelre és tápanyageloszlásra

Éva (63): A szénhidrát a cukor elhagyása és esti torna

Sándor (40): részben elhagytam a kenyeret, nyers zöldségeket eszem, föleg káposztasalátát sárgarépával.

Jutka (49): cm-ek változása

Eszter (21): A napi többszöri kevés evés.

Renátó (20): Hát abonet és párolt zöldséget eszek már egy jó ideje +néhe egy két rántott dolgot pl rántott sajt 1-2db rántott padlizsán.

Melinda (33): Hasznos volt amit írtak, tanácsoltak!! köszönöm !! megfogadtam naponta többet iszom :) jobban oda figyelek !!!

Rita (45): A szénhidrát és a cukor elhagyása,,, 6 napig ,,, a 7.-en éltem 'bűnös' életet!! :-D A legnehezebb a viz fogyasztás növelése!!

Erika (25): A kenyér és liszt elhagyása a vacsorával együtt :)

Irén (56): Sokat (minden nap)tornáztam

Edit (43): Kevesebb evés,napi 40 perc mozgás,napi 2-2,5 liter viz

Szabina (19): Kenyér, cukor kivonása az étrendemből, egészséges, rostokban és vitaminokban gazdag ételek. Rendszeres mozgás.

Klementina (38): kalóriaszámolás,és a folyadékfogyasztás fontossága

Krisztina (43): sok víz fogyasztása,szénhidrátok kiiktatása.

Krisztina (40): Nagyon figyelek az iv?sra ?s este 6 után nem fogyasztok ?telt.

Monika (55): Delutan ot ora utan mar nem ettem, es el kezdtem mozogni.

Tímea (36): Sport

Nikolett (27): Szénhidrát szegény étrend

Marika (52): Sok mozgás ! Kevesebb nasi ! Korábbiakhoz képest sok folyadék, zöld tea ( télen amúgy is sok gyógytea fogy a családban !) almaecet ! :)

Mária (36): 1200 kalóriás egészséges éttend plusz gyaloglás

Edo (57): A legfontosabb az volt , hogy olvastam sok poziíiv tapasztalatot és ez adott erőt a fogyókúra elkezdéséhez jelenleg 19kg mínuszom van már,

Gabriella (39): többször kevés étkezés

Mónika (26): Kalóriaszámolós módszer,minimális szénhidr?t bevitel,heti 4 edzés.

Reni (40): fehérje dita

Kata (58): több folyadékot fogyasztok, igyekszem 11 előtt lefeküdni aludni.

Andrea (50): stressz a legjobb

Jucus (59): az hogy elkezdtem figyelni arra,hogy mit eszem és amit eszem hogyan készítem el.

Tagyi (35): nagyon sok mozgás,különböző feladatokkal elvontam a figyelmemet az állandó evésről,így nem ettem sokat,csak amennyi szükséges volt.

Zsóka (38): Akkor konkrétan nem ettem.

Zsuzsa (27): Tobb folyadek bevitel

Anikó (39): 6+1 napos diéta

Anna (42): A türelem, bíztam a lassú fogyásban, 3 hónap alatt tartósan lefogytam 3 kg-ot, a következő 3 hónapban ugyanilyen intenzítással még 3 kg-ot akarok fogyni.

Viola (19): Betartottam a szabályokat.

Aranka (56): az édesség mennyiségének csökkentése

Dorottya (22): Én a 90 napos diétát csinálom még mindig, nagyon jól haladok, most tartok lassan 1 hónapnál és sikerült leadnom már 5 kg-ot. Nagyon büszke vagyok magamra, hogy ilyen jól haladok és be tudom tartani a diéta minden napját.

Évi (28): Sok folyadék, este 6 után nem evés.

Dóra (48): elsősorban a kalória számolás

Viktória (48): almakúra

Eszter (50): 90 napos szétválsztásos diéta, de most nehezen megy a figyás a chusing kórom miatt.

Anett (19): a mozgás, és a napi többszöri de kicsi adagok étkezéskor

Otília (25): Súlyfigyelő diéta. Naplóztam a napi kajákat, és persze pontoztam. Mellette rengeteget dolgoztam, így kevés idő jutott az evésre.

Erika (44): Nekem a 9 napos diéta vált be,de hát a jo- jo efekt.....

Magdika (27): A napi többszörös étkezés, dél előtt szénhidrátot, gyümölcsöt,/délután fehérjét,zöldséget eszem. Tornázok amikor csak tudok. És méregtelenítő tea kúra,sok folyadék.Csökkentett cukor.

Timi (26): Kalóriabázis.hu- ez segitett mindenben

Mária (38): nem ettem semmi szénhidrátott -15kg,

Timi (22): 5 mins shaper ?s ?trend változtat?s

Marika (65): káposztaleves(részben)

Tamara (19): Futâs

Frici (46): Testépítés, Fitness

Klaudia (23): Naponta többszöri étkezés, és figyelni mikor, mit, mennyit eszem. Fontos az is, mennyit iszik az ember.

Nóra (48): Életmód váltás. Napi egy óra kocogás.

Rita (43): Nekem a táplálkozás megváltoztatása mellett nagyon sokat segített a heti háromszori cardio-edzés.

Laci (20): több zöldség és gyümölcs, kisebb adagok étkezésekkor

Bernadett (30): Többszöri kis mennyiségű evés, sok zöldség és gyümölcs és a sport.

Anna (49): gyümölsc, zöldség, sport, sok víz és zöldtea

Gábor (37): Minden nap valami mozgás (séta, bicikli) és a cukormentesség!

Dóra (21): Napi 1200-1300 kaloria es meg plusz torna,futas,sulyzozas

Andrea (33): Étkezési szokások megváltoztatása (egészséges étkezés) napi egy óra torna,napi 2-3 liter víz. 2013 dec.30.án kereken 90 kg voltam jelenleg 2014.feb.27.én 81.30 kg vagyok, és egyre jobb a közérzetem.

Gabriella (50): Már délután sem ettem, csak gyümölcsöt. Mindennap kerékpározom, hullahopp karikázom 30 percet.

Kata (23): 30 napos guggolás kihívás 50- ről kezdtem és a 30. napon 250- et kellett megcsinálni.

Alexandra (20): többször kicsit ettem, többet ittam.

Niki (28): Glutén mentes étrend leginkább

Gabi (30): A rendszeres evés és a vacsora idő előbbre hozása. Ezzel -2 kg ment le idáig.