Főoldal: Fogyás.info – A sikeres fogyás titka Fogyás.info - Menü


Antioxidánsok - Az antioxidánsok szerepe

Antioxidáns mérés - Élelmiszerek antioxidáns hatása, képességeAz oxigén - amely elengedhetetlen az élethez - egy nagyon reaktív elem. Reakciója során a vassal rozsdát képez, amikor pedig a vajban lévő zsírt oxidálja, az megavasodik. (Oxidációnak nevezzük azt a folyamatot, amikor egy anyag oxigénnel egyesül.)

Hasonló folyamat játszódik le a szervezetünkben is: az oxidációnak köszönhetően a testünk is "rozsdásodni kezd", s sejtjeink lassan tönkremennek, elpusztulnak, mi pedig megöregszünk...

S noha az öregedés egy természetes folyamat, sebességén és lefolyásán nagyon is lehet változtatni! (A sejtkutatók szerint genetikailag 100-120 évig is élhetnénk, ezzel szemben ma az átlag életkor 65 év körül van.)

Antioxidánsoknak azokat az anyagokat hívjuk, melyek megakadályozzák vagy korlátozzák az oxidációt.

Az oxidáció következménye

Szervezetünkben a molekulák stabilitását páros számú elektronokból álló kötések biztosítják. Az oxidáció hatására felborul ez az egyensúly, melynek melléktermékeként egy elektronból álló rövid életű, de annál nagyobb reakcióképességű molekulák termelődnek. Ezeket nevezzük szabad gyököknek. Elveszett elektronjukat a szabad gyökök a környező szövetekből próbálják pótolni. A szabad gyökök állandóan elektronra "éheznek", romboló hatásukat azzal fejtik ki, hogy behatolnak a sejt legkényesebb részeibe, hogy onnan elektronokat "zsákmányoljanak" – azaz tovább oxidáljanak.

E folyamatok eredménye a sejtek szétesése és a szövetek károsodása lehet, melyet súlyosabb formájában már betegségnek hívunk. A rák például a szabad gyök támadás azon előrehaladott stádiuma, amikor a szabad gyököknek sikerült behatolniuk a sejtmagba, ahol meg tudták változtatni a sejtosztódást irányító DNS programot.

A szövetek károsodásának mértéke, vagyis az öregedés sebessége, valamint a betegségek kialakulása legfőképpen szervezetünk antioxidáns védelmén múlik; azon, mennyi szabad gyök garázdálkodik "büntetlenül" a szervezetünkben.

Az anyagcsere normál működésén kívül, a dohányzás, sugárzás, gyógyszerek, méreganyagok, tartósítószerek fogyasztása, valamint a stressz serkentik az oxidációt, a szabad gyökök kialakulását.

Az antioxidánsok fontossága

Napjainkban nagyobb szükség van az antioxidánsokra, mint valaha! Szervezetünk a táplálékon, valamint a táplálék-kiegészítőkön keresztül jut hozzá a szükséges antioxidáns mennyiséghez.

A legtöbb vitamin részt vesz a hatékony antioxidáns védelemben. De nem csak a vitaminok működnek antioxidánsként.

Az antioxidánsok több száz természetben előforduló anyagban és formában megtalálhatóak, mint pl. a zöldségekben, gyümölcsökben, gyógynövényekben stb., s egymással együttműködve közösen dolgoznak a szabad gyökök káros hatásainak leküzdésében.

Kiváló antioxidánsok

Az antioxidánsok szerepe - Kiváló antioxidáns hatású gyümölcsök Az antioxidánsok szerepe - Kiváló antioxidáns hatású zöldségek

Antioxidáns mérés

Az élelmiszerek antioxidáns kapacitásának mérésére egy nemzetközileg elfogadott szabványrendszert hoztak létre. Ennek elnevezése ORAC: Oxygen Radical Absorbance Capacity, vagyis Oxigéngyök Abszorbciós (elnyelő) Kapacitás. Minél magasabb egy élelmiszer ORAC értéke, annál jobb antioxidánsként működik.

Bővebben: ORAC teszt - Élelmiszerek antioxidáns hatása

A magas ORAC értékű tápanyagok és táplálék-kiegészítők hatékonyabban lépnek fel a szabad gyökök pusztításával szemben, lassítják az öregedési folyamatot, valamint segítenek a betegségek kialakulásának megelőzésében.

Mennyi a szervezet napi antioxidáns szükséglete?

Megfelelő antioxidáns védelem: gyümölcsök + zöldségek + magas antioxidáns tartalmú táplálékkiegészítők A táplálkozástudósok szerint napi kb. 5000 ORAC értékű élelmiszer már biztosítja a szervezet alapvető antioxidáns szükségletét. Ez természetesen csak a "normál körülményekre" vonatkozik. Ha valaki sportol, kevésbé egészségesen táplálkozik (ami manapság nem nehéz!), netán dohányzik, antioxidáns szükséglete duplájára vagy akár háromszorosára is nőhet.

Aktuális felmérések szerint a napi szükséges antioxidáns mennyiségnek csupán egy negyedét fogyasztjuk el. (Kb. 1200 ORAC értékű élelmiszert naponta, holott minimum 5000 ORAC értékű antioxidánsra lenne szükségünk!).

Az egészséghez szükséges antioxidáns mennyiséget napi 3-5 alkalommal történő kiadós gyümölcs- és zöldségfogyasztás fedezné. De ma már sajnos ezen mennyiségek elfogyasztása sem biztos, hogy elegendő!

A környezeti ártalmak (szennyezett levegő, víz, valamint a műtrágyaszármazékoktól és növényvédő szerek hatásaitól csökkent táperejű szántóföldek) következtében az elmúlt 20 évben drasztikusan - átlag 40%-kal - csökkent a különböző zöldségek és gyümölcsök vitamintartalma.

Így még egy viszonylag egészségesen táplálkozó egyén számára is ajánlatos lehet egy magas ORAC értékű táplálék-kiegészítő fogyasztása.

Sok gyümölcs- és zöldségfogyasztás + jó minőségű és magas antioxidáns tartalmú táplálékkiegészítők szükségesek az egészséges antioxidáns védelem biztosításához!Kiút az evés fogságából - A kényszeres evés kezelése

IGEN

Felejtsd el a diétákat!
NEM

Lépj tovább!

Kényszeres evés esetén a fogyókúrák nem működnek.
Nézd meg, hogyan tudsz kikerülni az evés csapdájából, és végleg lefogyni!

Megmutatjuk, mi a zsírégetés legfontosabb titka, és hogyan tudsz gyorsan, egészségesen, tartós eredménnyel lefogyni!

Kiút az evés
fogságából


Sikeres fogyás
– Heti 1 kilóAz antioxidánsok szerepe:


Nekem ez vált be:
2100 hozzászólás

Hozzászólás írása

Evelin (53): mozgás-futás-torna

Lili (21): Hétfő, Kedd 6 km futás, Szerda semmi, Csütörtök, Péntek 6 km futás, Szombat semmi, Vasárnap 10 km futás. közben 700 kalória bevitel, így eddig -> 2 hónap= -12 kg

Anikó (41): Mivel nem bírom megállni, hogy ne egyek édességet, így a torna sokat nem ért.:) Torna mellett szedem a hoodiát, így nem kívánom az ételt. Beválik!!!! :)

Diána (40): 15 kg fogytam terhesség után, újra 55-58 kg vagyok. Edzés önmagában kevés, nagyon kemény diéta! 1-1 db csoki ok, üres sonka, kefír vacsi.

Annamari (44): A kalóriák + folyadék bevitel figyelése + TORNA!!- már akár napi 20'is.

Brigitta (39): Mozgás, kalóriaszámlálás

Paksi melinda (35): diéta és sport

Anikó (33): rengeteg edzés és nem eszem finomított szénhidrátokat.

Helen (19): Napi 1 étkezés tudatosan

Feri (53): szénhidrát jelentős csökkentése

Géza (63): egyhónapig reformkonyhán éltem

Andrea (23): ha nem ettem

Joco (37): lugos etelek es sok viz fogyasztasa

Emese (27): Betartott étrend ,cafe form kávé de költséges

Peti (33): 5 étkezés,heti 3 kardió edzés.

Gabi (48): Több mozgás, étkezési szokások megváltoztatása

Edina (23): este 6 utan mar nem ettem, minden masodik nap torna.minden reggel reggelizem.

Edith (48): Gyakori étkezések, kicsi adagok, nagyon kevés kenyér, semmi édesség.

Zsuzsi (34): Étrend megválasztása és ami nélkül nem tudtamvolna eredményt elérni az a heti 4futás ,ami már rendszeressé vállt és. Már nem tudnék meglenni nélküle.1óra naponta.Ezenkívül erősítö torna

Kinga (18): Jobban figyelek a taplalkozasomra es tobb vizet iszom!

M?ria (55): ?tszerveztem az evési szok?saimat, jobban odafigyelek, miböl mennyit és mikor eszem, persze még van min javitanom

Judit (44): Sajnos az amikor nem ettem.

Mária (52): Napi 40 perc szobakerékpározás+10perc felülés,zöldségekből készült ételek(külön főzök magamnak)76 kg-ról 72-re fogytam még 6kg a cél.

Barbi (19): A sport mindenképp, és az hogy néhány 'bűnözés' után elhesegettem a bűntudatomat és azt mondtam,nembaj holnap folytatom tovább

Irén (45): Kevesebb kenyeret, és több zöldséget, több gyümölcsöt fogyasztok.

Bernadett (25): kesoi oraban nem ettem

Piroska (20): sok mozgás

Tímea (36): Sport

Zsuzsa (60): Talán az, hogy most már érzem a ruháimon hogy egy kicsit lötyög rajtam. Nagyon sokat iszom, fehér kenyeret már én sem fogyasztok, csak barnát és azt is nagyon keveset, általában csak reggel egy szeletet, esetleg délután uzsonnára és többet nem.

Andrea (44): Cukor, liszt,?dess?gek elhagyása.Sok víz, zöld tea ,torna.

Brigitta (38): Sport

Mária (60): csökkent kalória bevitel

Mónika (42): többször keveset enni.Nuku cukor,liszt.

Zsuzsa (62): Kalória szerint étkezem. Naponta 1000-1200 kal. fogyasztok. Mellette egy kicsit tornázom és legalább fél órát sétálok.

Betti (32): Bevezettem esti tornázást,és még több gyümölcs.Amihez csak tudom nélkülözöm a kenyeret.

Erika (60): Napi 4-5 szöri kevés étkezés, kenyér elhagyása és napi fél óra torna

Tibor (49): Sajnos lassan megy,mivel túl falánk vagyok(ünnepek).A kitartás a fontos és 5-6 kg-ot szeretnék fogyni!-A gyakori kis étkezés,ami segít a fogyásban.

Erika (35): kevesebbet enni, torna

Anikó (28): Sokszor enni keveset + testmozgás

József (44): 2 hónap kardió edzés és elhagytam a kenyérféléket lisztes termékeket hejette pufasztotrizst és aboneteket eszem -meg rizst sok zöldséget gyümölcsöket mentes ásványvíz bodzás mentes ásványvíz.

Éva (41): duci-tréning,sok folyadék

Alfréd (40): Eddig csak nézelődtem,és így pár napja csinálom. ...de már egy kilót sikerült fogyni.

Naola (19): Sok mozgás. Pedig nem annyira étkeztem egészségesen. Csak vissza fogtam a magam, és ha ettem is édességet csak nagyon keveset.

Szilvia (37): drasztikus étrendváltoztatás és mennyiség csökkentés

Erzsebet (45): rendszeres sport,meg a viz fogyasztasa

Edit (60): torna, lépcsőzés, táplálkozás /sok zöldség, alma, ananász, citrom, hal, csirkehús, barna rizs, rozs kenyeret csak reggel eszek sorolhatnám tovább/ szóval életmódváltás, sok séta és egy kis kocogás.

Zsuzsanna (59): szigorú diéta

Szilvi (46): 90 napos diéta egyesítve 1000-1200 kalóriás diétával,mozgás

Betti (29): Ébredés után rögtön frissen facsart citromos vízzel indítok, aztán reggeli, bár nem vagyok még éhes..., nos meg naponta többször eszem :) A víz elengedhetetlen része lett az életemnek. Kb. 3 l naponta... Egy hét alatt teljesen 'átállt' az agyam a rendszerességre és mérsékletességre! Nagyon igyekszem ;)

Anna (57): Tobb folyadek, kenyeret egyaltalan nem eszem. Igazabol en nem dietazom hanem naponta 5-6 etkezem keveset. Igy 3 kg fogytam Heti egy alkalom 1 ora seta

Timea (30): Volt aki hajtott

Csilla (23): alamecet+torna(futás)

Margit (38): napi ötszöri étkezés

Éva (56): több folyadék, napi 5x evés keveset

Gabriella (26): rengeteg fehérjében gazdag étel, és egy héten keresztül dinnyét is ettem, Nah és persze ezt kiegeszitve naponta legalább egy óra cardio és sulyzos edzés is ez a sikeres fogyás titka tapasztaltam tényleg be válik.

Tünde (36): Szénhidrát csökkentés

Adrienn (25): rendszeres edzés, kevés szénhidrát, többször kissebb mennyisegű étkezés

Ildiko (32): kevesebb evés, és tobb folyadék

Zoltán (31): kalóriaszámlálás

Éva (52): Nagyon kevés evés föleg este 5 után.... Csak zöldség...

Csilla (35): Csakis a kevesebb kalóriabevitel testmozgással kombinálva. Nagyon fontos az, hogy az alapvető mozgásomra is jobban figyelek, minden mozgásban ahol csak lehet megfeszítem az izmaimat.

Gyöngyi (45): rendszeres sport ( otthoni torna, és futás ), étkezési szokásaim változtatása( cukros és lisztes étel elhagyása)

Nóra (21): futás

Judit (32): 90 napos diéta, sok folyadék + Flabelos edzés heti 3X és heti 2-3 alkalom sport (görkori, bicikli). Még az elején tartok, de már látható a változás. :-) + a közérzetem és erőnlétem is sokkal jobb!

Emese (26): napi többszöri étkezés, több folyadék, és a reggeli futás

István (19): Sikerült koplalás nélkül 1 hónap alatt leadnom 5 kilót, aztán nem tudom miért, de feladtam, most már sokkal motiváltabbnak érzem magam.

Szilvia (30): Egészséges életmód, a mozgás,és a sok viz fogyasztás.

Eszter (22): Több mozgás, kevesebb kalória

Andrea (47): Diéte mellett napi rendszerességű edzés.

Tunde (36): Meg nem tudom

Ildi (44): akkupunktura,csala tea

Thomas (43): folyamatosan követem a leírtakat, illetve a weboldalon hasznos további tanácsoakt találok.

Renáta (19): próbáltam kerülni a cukros ételeket illetve a szénsavas üditőket..igaz eddig még 1kg ment le,de nem is régóta csinálom.Nagyon sokat segit nekem ez az oldal..köszönöm. :)

Edit (43): Kevesebb evés,napi 40 perc mozgás,napi 2-2,5 liter viz

Krisztina (40): Nem ettem és mozogtam.

Tünde (39): fülakupunktura

Bogica (13): Evés

Julika (58): elkezdtem az almaecetes 'kúrát', eddig semmi hatás előzőleg a reggeli citromos vizet is ittam, nem változott a súlyom, jóval kevesebbet eszek , az összetételen is módosítottam, legalább nem lettem több

Judit (56): Napi kalóriabevitel kontrollja számlálással.(1700 alatt próbáltam tartani)

Nóra (23): kevés szénhidrát, édesség

Angéla (40): Az elszántság a mozgás területén.

Kristóf (20): keveset ettem

Ilonka (24): Étrend betartása

Kati (36): Inkabb feherje mint szenhidrat es napi 10 15p mozgas.

Móni (28): Életmódváltás

Ildikó (57): Egy hónapja kezdtem a főleg fehérje diétát, ettől 5 Kg-ot fogytam.

Ági (53): Glutén és laktózmentes élelmiszerre váltottam a rendszeres mozgás mellett

Niki (23): Több vizet fogyasztottam,ami sokkal jobb közérzetet adott!Növeltem a mozgást is és csökkentettem a felesleges kalória bevitelt!

Bori (26): Több zöldséget gyümölcsöt fogyasztok valamint próbálok többet tornázni és odafigyelek a bevitt cukrokra-zsírokra.

Bea (39): Reggelire zabkását, ebédre salátát sovány hússal, vacsorára gyümölcsöt fogyasztottam, és heti négy alkalommal mozogtam

Ági (50): almaecet kúra

Rozsa (60): grapfruit minden fo etel elott !! es minden reggel fel citrom leve egy kis langyos vizben.

Gabi (42): Megfelelo folyadek bevitel.

Mária (55): Korábban napi 3-szor ettem nagyon keveset, de nem fogytam egyáltalán. Mostanság kicsit másképpen étkezem, 5-6-szor naponta keveset, kerülöm a kenyeret és a cukrot, csokit minimálisat de még eszegetek. A lényeg, lement kb 1 hónap alatt 3 kg. :)

Alexandra (24): Edzés

Frici (46): Testépítés, Fitness

SÁri (46): kevesebb mennyiség az egyszeri evésnél

Amarilla (33): Bikini Body Katus Attilával - torna napi 4x, mindig hagytam a tányéromon ételt ( gyomorszűkítés házilag ), zöldségek és gyümölcsök napi fogyasztása, édességből csak a Nutella és a fagyi maradt.

Gizella (39): Több mozgás, kevesebb szénhidrát.

Adrienn (23): Este 5 után már nem eszek csak folyadékot iszok.

Erika (28): Reggel felkelés után kb 30 perc elteltével már ettem és többet mozogtam.

Judit (43): Az alkohol gátolja a zsírlebontást, edzésnapokon teljesen el kell hagyni!

Ági (53): Rendszeres étkezés napi ötször kis adagokban.Sosem voltam éhes.Gyümölcsnap heti egyszer, sok folyadék, napi fél óra kötelező bármilyen aktív mozgás /séta, torna bármi, csak autómentes legyen:))

Erika (31): Kisebb adagok

Marcsi (55): 1000 kcal étrend,és mellette a mozgás.

Julianna (33): Több, tehát sok folyadék, ami elvette a TÖBBLET étvágyamat.

Imre (67): Legutóbbi karácsony és szilveszter között 10 és 16.5 közötti cukorszint, a súlyom 94 kg, 67 éves férfi. Ettől megijedtem és január 21-től Norbitól LowCarb diétás kaja rendelés. Két hónap múltán 13 kg-al kevesebb a súlyom és nem mellesleg a cukorszintem 5.0 és 5.9 között leledzik. Hosszú távon ezt fogom követni. A régebbi életmódomhoz képest a szervezetemet sokkoltam a burgonya, tészta, rizs, paníros húsok stb, stb elhagyásával. A fogyással és cukorszint csökkentéssel 4-5 betegségtől szabadultam.

László (47): Vegyesen alkalmazom az olvasottakat!

Ferko (40): Sok mozgás,koplalás

Réka (20): Sok folyadek, keves szenhidratbevitel

Mariann (25): nincs vacsora - nincs édesség

Péter (52): Nics olyan hogy 'a sikeres' akció, átfogóan kell kezelni az egész életvitelt.

Eszter (50): 90 napos szétválsztásos diéta, de most nehezen megy a figyás a chusing kórom miatt.

Mónika (26): Kalóriaszámolós módszer,minimális szénhidr?t bevitel,heti 4 edzés.

Tünde (20): A további torna és a folyadékfogyasztás.

Csilla (50): étrend átalakítása, a zöldségfélék nagyobb fogyasztása, kerülni a szénhidrátot tartalmazó ételeket, erősebb tornát végzek

Erika (54): Amikor a kalóriát számolva le tudtam mondani a nassolásról.

Moni (49): Szerintem fejben dől el minden. Az akaraterő is. Kell egy cél, ami miatt úgy érzem,hogy feltétlenül le kell fogynom.

Ildikó (18): Kevesebbet nassoltam

Nikolett (29): rendszeres testmozgás, édességek elhagyása

Mártus (47): szénhidrát szegény diéta

Kati (38): Kevesebbet eszem, kevesebb szénhidrátot, szétválasztó diétát részesítem előnyben, és kerékpárral járok dolgozni.

Máté (19): A 90 napos diéta hozta meg nekem a várva várt sikert, 3x csináltam végig, mellette persze mozogtam rendszeresen!

Hegyi gabriella (29): étkezés megváltoztatása és rendszeres edzés

Andrea (43): Az,hogy alig ettem.KB.600 kalóriát naponta.De ez még fiatal koromban volt,ma már nem bírnám.

Valéria (43): A lisztes cukros dolgok elhagyása,

Kati (45): Naponta 4-5 alkalommal enni, fele adagot...sok zöldséggel, salátával . króm tabletta - biorost. Sütit is eszem, inkább gyümölcsöst. sok vizet iszom

Norbi (30): Mérsékelt evés, minimalizált szénhidrátbevitel, rengeteg kardió edzés.

Gabriella (34): Teljes étrendv?ltoztat?s és életmódv?lt?s. /Edzés/.

Emese (42): edzés, diéta

Kinga (19): Citromlé

Levente (36): Egészségesebb táplálkozás sok gyümölcsöt ettem meg salátákat.

Anna (40): 90 napos diéta

Szabolcs (30): nem vacsoraztam csak 1 gyumolcsot

Márti (23): A kenyér és a pékáru mellőzése

Andrea (50): sokkal kevesebb bevitt etel es hozza etvagycsokkento pirula,es hozza Lipo+ liqvid es egy jo kondigep amit mindenmasnap hasznalni megha nem is orakat de mozogni es nem enniEn sok zoldseget eszem hussal mert ha nem eszem hust elgyengulok annyira hogy ajulas kerulget.mindenkinek megkell talani a megfeleo dietat.Igazan nincs egyforma recept mnert mindenki kulon egyeniseg.Ez nagyon fontos.

Timi (26): Kalóriabázis.hu- ez segitett mindenben

Kitti (24): szénhidrátmentes étrend,lement a hasam,javult a közérzetem és nem tört rám napközben a farkaséhség.valamint 4ora után semmit nem eszek.a sok folyadékbevitel is elengedhetetlen.

Judit (53): Az étkezésre jobban figyeltem, fôleg arra, h mit egyek!

Marcsi (38): Minden étkezés előtt megittam egy zöld teát, kevesebb adagot ettem mindenből, majd az étkezés után egy lúgosító teakeveréket ittam.

Katalin (54): gyakori étkezés kis adagok és szénhidrátmentes

Mónika (36): rendszeres sport,diéta

Gábor (47): elhatározás,napi kb 600 Kcal

Attila (61): 1000 kalóriás étrend

Manka (27): önmegtartóztatás

György (44): A kitartás és a cél, s a múlt elleni küzdelem.Táplálkozás terén pedig az egészségesebb ételek, azok is mértékkel!

Marika (63): többször kevés etkezés

Zsuzsa (39): még semmi

Regina (42): Kevesebb kalóriabevitel , napi fél óra mozgás .

Zsófia (31): Hit önmagamban, hogy meg tudom csinálni. Nem fogyasztottam cukrot és fehérkenyeret.

Laci (47): egy fogyókúrás diéta és , hogy utána tudtam tartani a súlyomat (tojásdiéta)

Gabi (27): Futás

Reni (28): Nem nagyon ettem, inkább csak zöldségeket! Este 5 után semmit.

Katalin (61): Kevesebb édességet ettem

Laura (27): 18óra után nem ettem és edzésnek a táncot választottam amivel idáig 3kg adtam le! Bár szerencsére ez az első alkalom,hogy picit oda figyeltem eddig nem volt rá szükségem és remélem ezután sem lesz.Ennek a 3kg örülök és még 5kg szeretnék májusig leadni!!!

Erika (59): A kevés evés cukor és kenyér nélkül.

Jacqueline (33): Mindennapi mozgás és próbálok 5-szőr kis adagban étkezni. És már jó két hete 2l iszok naponta.Sokkal szebb a bőröm is tőle...

Attila (51): Rendszeres futás, kevesebb étel bevitel.

Erzsébet (35): Kiegyensúlyozott táplálkozás, sok víz

Kati (29): vacsorára kevesebbet eszem, és többet sporotolok

Nóra (20): Mikor nem eszek semmit napi-.kg-t fogyok :) Az előző két napban ezzel 3kg ment le :)

Éva (50): kerákpározás, kenyér, tészta, édesség teljes kivonása az étrendből, valamint étrendem megszokott mennyiségét 1/3.-dra csökkentettem

Sándor andrás (20): intenzív sport, kevesebb bevitt szénhidrát, este 6-7 után semmi étel csak nagyon ritkán és az se mindegy, hogy mi, több gyümölcs bevitel, egészségesebb ételek fogyasztása, kevesebb cukor fogyasztás

Andrea (45): elhatároztam, hogy tavaszra visszanyerem a versenysúlyomat

Nagy klaudia (23): a rendszeres mozgás kevesebbet eszem

Inez (20): Kenyér és cukor mentes élet

Edina (34): A napi 1000- 1200 kaloria betartása.Sokat ittam és próbálok több gyümölcsöt zöldséget enni.

István (52): A régebben elfogyasztott adagok mérséklése, kb a felére. Ebben sokat segít a sok folyadék bevitel (2-3 liter napi). Este hat után nincs kaja. Mellőzve a kenyér csoki, sütemény stb. A folyadék csak víz, aránylag sok gyümölcs. A testmozgás egyelőre elmaradt.

Ildi (53): Tudatosabban étkeztem és látványosra sikerült a zabpehely és leves váltogatása.

Marcsi (50): víz ,c vitamin2000,napfény.

Éva (40): Reggelire csak gyümölcsöt eszem. Sokkal energikusabb lettem és az emésztésem is sokat javult. Már nem puffadok annyira mint ez előtt.

T. (17): Nem fogytam, mivel a zsírt izomra cseréltem, ami a súlyomon nem változtatott, de jobban érzem magam a bőrömben és a kinézetem és a ruháimon is látszik némi változás.

David (37): Este alvas elott zoldseget ettem csak.

Ildiko (45): 90 napossal indítottam,mozgás

Beata (42): nagyon keveset ettem.

Szilvia (50): kevesebbet eszem

Mery (60): Már életem során sokszor fogyókúráztam, akár 20kg-is.Nem kellett hozzá semmi csodaszer.napi 4,5 ször evés,nagyon kis adagokban.most 50 nap alatt fogytam 5kg-t.

Aniko (43): Mozgás,folyadék

Eszter (44): az idő,mikor mit eszem

Barbi (36): Minimális kenyér/pékáru,burgonya és rizs fogyasztása,illetve tésztafél?k mellőzése

László (59): Napi 5-6 alkalommal étkezés, 3-4 liter víz, sok sok séta. Semmi alkohol,semmi megterhelő sport. 143 kg voltam, most 104! (Mindez 8 hónap alatt!) Szeretnék még 20 kg fogyni!!!

Terézia (63): sok zöldség többszöri evés és szénhidrát csökkentés

István (65): napi 1 ó -kerékpározás és diéta

Bernadett (34): 18 óra után semmit nem eszek, és sokat mozgok.

Erzsike (61): 2hét alatt 2.5 kg szétvállaszó diétát kezdtem el

Ferenc (62): Tisztító kúra.Rendszeres evés csökkentett mennyiség.

Liza (36): Zsírtőrés masszással,almaecet kúra

Ilona (26): Tobb mozg?s, ev?s helyett ittam, n?ha osszet?vesztettem.T?vesen azt hittem, teljesen kerulni kell a sz?nhidr?tokat, pedig nagyon nem.

Beatrice (15): Naponta ötször étkeztem és legalább 3 liter vizet megittam.Nagyon kevés húst ettem, viszont annál több zöldséget (főleg répát, uborkát és karfiolt). Heti háromszor 2 és fél órás aerobik- és kétszer 1 órás táncedzésre jártam. Próbáltam többet pihenni és gyalog járni (pl. iskolába, munkába).

Meli (38): Növeltem a vízbevitelt 3l-re. Szénhidrátok elhagyása kivéve gyümölcsök

Kata (31): Fitness, többszöri, de kevesebb étkezés, természetesen sok folyadék bevitele!

Vivien (23): almaecet fogyasztása, vacsora minimalizálása/kihagyása, hastánc videó, kevesebb cukortartalmú ételek fogyasztása

Brigitta (28): Elkezdtem sportolni, több folyadékot ittam ,csökkentettem a szénhidrát bevételt

Judit (62): több mozgás (amennyire a 62 éves korom engedi) és kevesebb sütizés, nasizás

Erika (52): Kevesebb szénhidrátot ettem és többet mozogtam. És az étkezések adagjait is csökkentettem.

Angéla (27): aloe vera termékek és a mozgás

Zsóka (56): Lényegesen kevesebb evés..!!!!

Éva (30): Evészavarom gyógyszeres kezelése és a cukrozott italok (édes kávé és tejtermékek) kiiktatása.

Tamara (32): szénhidrátok fogyasztásának minimumra csökkentése,este 6 után nem eszem,sok folyadékot fogyasztok,rendszeresen étkezem

Zsolt (35): Az étkezések beosztásai, hogy mikor mit ehetek.

Zoltan (45): nem eszem zsirt

Mónika (46): éhezés nélküli fogyás

Gyöngyi (53): mozgás

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Kriszta (18): Sok sok mozgás :)

Kati (48): Torna,zöld kávé+ króm kapszula

Erika (34): Tőb időt forditottam sportra, jobban odafigyeltem az étkezésre.

Elvira (38): fehércukor,fehérliszt kivonása az étrendből

Emese (53): Nem eszem kenyeret. Este 6 után nem eszem semmit. Napi 3 l vizet iszom. Sokat tornázom.

Vivi (19): A gyümölcs, zöldség fogyasztása és a mozgás. Igaz nem sokat fogytam, de próbálok mindig keveset enni 5-6 alkalommal egy nap, csak pár kilótól akartam megszabadulni, aminek a fele már sikerült is. A napi folyadék mennyiséget is növeltem. Most már a szervezetem igényli is a folyadékot, aminek nagyon örülök.

Zoltán (59): Próbáltam mindent megtenni hogy fogyjak.Segiteni akarnak

Kinga (32): Betegségem miatt a szénhidrátmentes diéta hozott egy kevéske eredményt.

Gábor (23): Szerintem az vezetett a siker útjához, hogy beiktatódott a mozgás és valamivel megfontoltabban étkeztem.

Ági (25): a fehér kenyeret felcseréltem rozskenyérre,több gyümölcsöt és zöldséget eszek :)

Brigitta (32): Kevesebb edesseg, tobb gyumolcs es zoldseg! Kevesebb edesitett udito es sokkal tobb viz! Es nem mellekes a tavasszal tobb mozgas!

Klaudia (21): kevesebbet ettem ( nem vacsoráztam)

Marika (47): tob mozgas csak keves az idom ra

Judit (39): Kalóriasz?mol?s,odafigyelve a szénhidr?t bevitelre. Életmódváltás. Sport.

Rita (45): A szénhidrát és a cukor elhagyása,,, 6 napig ,,, a 7.-en éltem 'bűnös' életet!! :-D A legnehezebb a viz fogyasztás növelése!!

László (47): Minden nap hasizom gyakorlatok.Heti 4 súlyzós edzés.Alkohol fogyasztás 90 százalékkal csökkentése.Kerékpározás.

Tünde (57): Léböjtkúra és utána rendszeres böjtnapok beiktatása. Mindennapi mozgásra odafigyelés. (Nem elég, hogy tudom, csinálni is kell...)

Jpiroska (62): szénhidrát csökkentése, sok mozgás

Zsuzsa (59): a paleo etrenddel es a rendszeres mozgässal mär voltak sikereim

Brigitta (23): étvágytalanság

Eszter (24): Teljesen kihagyom a kenyeret és péktermékeket, valamint a hozzáadott cukrokat az étkezésemből.

Annamária (38): Kevés szénhidrát, sok fehérje és zöldség, napi ötszöri kisebb étkezés és heti 3-4-szer torna.

Novák anna (23): kocogas fel ülés gugolás biciglizés

Krisztina (46): up date torna felülés l carnitinnel kapszula (slim lady)

Erika (46): Vezettem a Kalóriabázist és heti 5 alkalommal tornáztam.

Szilvia (39): Több zöldség,gyümölcs fogyasztása valamint több folyadék

Évi (23): Amikor végre rászántam magamat, hogy heti háromszor edzek.

Marika (41): Norbi uptad diéta

Éva (26): Nem eszem fehér kenyeret, nagyon minimális cukrot hasznälok. Igyekszem 6előtt megvacsorázni valami könnyűt.Egyébként mindent ettem csak olyan 14óráig.minden nap tornázom minimum 30percet.másfél hónap alatt ment le 5kg

Károly (60): Kisebb mennyiség, rostosabb ételek, zöldségek, gyümölcsök Kevesebb pékáru.

Tünde (35): Kitartás,sok folyadék,mozgás

Marcsi (42): mozgás, édesség és köretek elhagyása

Anett (30): Atkins diéta és torna

Melinda (29): kalóriaszámolás

Enikő (46): Szénhidrát mentes étkezés, minden nap edzés.

Viktória (24): Kevesebb kalória bevitel, jobb minőségű tápanyagok.

Sara (24): Nem eszek 18 óra után, több folyadékot iszom, stb

Betti (29): odafigyeltem, hogy mit, mennyit és mikor eszem (semmit nem vontam meg magamtól :) és elkezdtem újra sportolni.

Tibor (54): reggeli citrom ivása

Ildikó (46): több zöldség , gyümölcs fogyasztás és a több folyadék

Ágnes (46): kenyér és más pékáru elhagyása az abonettet kivéve

Karolyna (29): Heti két alkalommal edzés

Helen (19): Napi 1 étkezés tudatosan

Marian (30): sportolas,kevesebet etkezem

Éva (31): 90 napos diéta - két hónap alatt 15 kg.

Maja (44): 90 napos diéta

Zoltán (46): Betartottam a javasolt étkezési szokásokat, többszöri étkezés és egyszerre kevés kalória bevitel. Átalakítottam az étrendemet, csökkentettem a szénhidrát és zsír bevitelt és a zöldségeket és fehérjéket emeltem. Összesen 1200 max 1400 kalóriát vittem be és sportolással hetente kétszer alkalmankét 600-800 kalóriát égettem pluszban. Sikerült 1 hónap alatt 6 kilótol megszabadúlni és azóta (1 hónapja) tartom a súlyomat nehézségek nélkül.

Hilde (25): cardio tréning!!! váltottam a rosszul bevált formulán, pl.: hogy sokat kell futni egyenletes tempomba.

Ilona (41): a sportolas

Nikita (38): Esti plusz tejsavofeherje, sulyzos es aerob edzes.

Krisztina (36): Nekem ,mivel mozgásban kotrlátozott vagyok,így maradt az úszás és a kerékpártozás!Mivel kerékpározni nem merek a csipő műtétem után,így Úszni járok kb.:1 hónapja napi 2h-át!Persze az evésről is lemondtam,teljesen zsír és olaj mentes diétán vagyok! Párolt zöldség,párolt hús,teljes kiörlésű kenyér vagy zsemle,sovány felvágott,és persze rengeteg gyümölcs!!!Az első napok,hetek nagyon nagyon nehéz,volt és igazából a fogyásom akkor indult meg mikor elkezdtem úszni,addig hiába tartottam be a diétát nem ment le 3 hónap alatt eghy deka sem! De kitartok az Úszás melllettt és remélem látható eredménye lesz 1 éven belül!

Csilla (19): Édességek, szénhidrátok mellőzése ! Sok halat eszem, csirke húst, gombát, zöldségeket, joghurtokat, sajtokat (alacsony zsirtartalmúakat) valamint gyümölcs turmixokat !

Kriszti (34): Rengeteg mozgás és szénhidrát

Erika (53): kevesebbet eszem

István (31): még nem indult meg a fogyás de viszont észrevettem h kevesebet eszem és keveseb a szénhidrát az életemben

György (49): A testkontroll, Harvey és Marilyn Diamond sikerkönyvéből megértett és megvalósított szisztéma, ami a helyes gyümölcsfogyasztásról, valamint a fehérje-, és szénhidrátok elkülönítve való fogyasztásáról szól. (nagyon-nagyon leegyszerűsítve) 22 évvel ezelőtt sikerült tartósan 33 kg fogyást elérni, ami inkább drasztikus életmódváltás volt. Ebben az időszakban, a következő élelmiszerek és italok törlésre kerültek a táplálkozásból: alkohol, kávé, cukros üdítők, fehér lisztkészítmények, rétesek, bukták, palacsinták, kristálycukor, disznóhús, egyéb zsíros húsok, erős fűszerek (pl:bors) só teljes visszafogása, csokoládék, sütemények stb. Helyettük csirke, hal, teljes kiőrlésű kenyérfélék, olívaolaj fogyasztása, gyümölcsök, zöldségek,(nyersen, párolva) szinte 'orvérzésig'. Fontosnak tartom, az este hat óra utáni étkezés mellőzését. Az életmódváltáshoz nagyban hozzájárult a sport (súlyzós edzés, úszás, szauna, futás, előfordult mezítlábas futás hóban, hetente. Ebben az időszakban 80 ezer szál cig

Tünde (20): Sport, étrend változtatás.

Hajni (34): Konkrétan nem fogyni szerettem volna, csak a meglévő zsírból izmmá alakítani.

Zsófi (21): sok mozgás,kevés szénhidrát

Ágnes (59): Atkins diéta alapján: a szénhidrátok megvonása: semmi tészta, kenyér, rizs, krumpli,helyette fehér húsok, sajt és minimális zölssaláta és napi egy alma) + napi rendszerességgel biciklizés(ez a térdsérülésem előtt volt))

Mónika (45): Kevesebb étel, több mozgás és alvás!

Tamás (28): Citromos víz folyamatos bevitele, sör és üdítőitalok kivonása, szénsavas és cukros italok kivonása, édesség kivonása, teljes kiörlésű kenyér használata, olajbogyó és olívaolaj használata

Mariann (35): Életmódváltás, mozgás és a kitartás.

Kati (57): Februárban határoztam el, hogy fogyni AKAROK.Az igazság az , hogy füllentettem a doktornőmnek,amikor rákérdezett a súlyomra.103 kg voltam amikor utoljára voltam nála,és mondtam hogy amióta nem találkoztunk kicsit híztam sajnos(105 kg vallottam be)csak suttogva írom,hogy 115 voltam.Tehát meg volt a nyomás hogy ha fene fenét eszik is le kell fogynom!Azért írtam nagy betűvel,mert nem szeretnék,hanem AKAROK,TEHÁT MEG IS TESZEM!Úgy gondolom mindenkinél első fontos lépés az elhatározás valami véghez viteléhez.A lényeg, hogy négy hónap alatt megszabadultam 12 kg-tól.A fogyásinfó oldala adata meg a löketet ,rendeltem étrend kiegészítőket, számoltam a kalóriákat.Ez a szokásom is megmaradt ,kevesebbet eszem jelenleg is.Többet iszom.Jelenleg járok úszni és vízi tornára.Érlelődik bennem a gondolat, hogy az úszást beépítem az élet vitelembe,mivel szemlátomást alakul a formám minden nap.

Zsuzsa (64): Az elszántság,de most van egy kicsi visszaesésem.

Ferenc (59): ....hmm, az odafigyelés önmagamra :)

Hajni (36): Kevesebbet ettem

Andrea (32): tesztat es egy etkezest kihagyok

Tünde (39): megváltoztattam a táplálkozásomat többet mozgok

Yvett (20): Heti 3-5 nap 40 perces kardió edzések(vagy 20 perc kardió - 20 perc erősítő gyakorlatok), és az ételadag csökkentése.

Noemi (46): meg nem fogytam de egy kicsit hiztam ez az almaecetes viz nagyon finom es meghozza az etvagyamat.

Barbara (19): Megszabtam hány óráig ehetek

Ági (51): Átértékeltem a folyadék bevitelemet, és az étkezések időpontját, megtanulta, lassan rágni, módszeresen enni

Ági (51): többet mozogtam

Nusi (26): liszt, tej, cukor kerülése, megszokott adagok csökkentése, több zöldség fogyasztása

Nikoletta (19): sportolás, mozgás és egészséges táplálkozás .

Marianna (34): Szénhidrát megvonása, heti 2-3 alkalommal futottam.

LÁszlÓ (52): napi 1400 kcal.beállítás és több mozgás!

Zsófi (47): Atkins dieta, Dukan dieta, kalória számolás, Herbalife, ezek mind külön

Ezsbet (53): diéta

Csilla (42): KALORIA SZAMOLAS

Zeller (39): Reggelire gyümölcsöt eszek, vacsira pedig szénhidrát mentes kaját.

Anita (34): gi diéta, több torna

Petra (25): Több vizet iszom, heti 4-5 sport, este csak zöldség és fehérje, kb 1 ig nasi megengedett, mert nap során felhasználom a bevitt energiát, persze nem egy tábla csoki egyszerre :)

Ildikó (48): Cukor, fehér kenyér teljes elhagyása, diétás étrend, torna naponta

Ágnes (55): Acai berry, Super fast burner táplálékkiegészítők (csaknem) kenyérmegvonás sok fehérjebevitel mellett. A mozgás csak kicsivel több, mert gerincbeteg vagyok :(.

Sibeli (18): még nem probáltam

Gyöngyi (45): életmódváltás a cukros és lisztes ételek elhagyása, futás, torna

Ágota (65): kevesebbet ettem és többször, többet mozogtam

Eruska (54): Kevesebb szénhidrát.

Szandra (23): Update táplálkozás

Ria (56): A 6 napos piramis diéta sokat segitett

Ildikó (52): A szerelem, ami miatt nem tudtam enni, s segített az endorfin. Emellett sokat ittam, öt után nem ettem. Csökkentettem az adagok méretét. Bár ez a semminél persze nem lehetséges. Ezt ne kövessétek, mert amit egy kicsivel többet ettem, rögtön be akarta építeni a szervezetem azt a keveset is! Különben nálam a diéták, bármelyik fél eredménnyel zárul! Mindig fele annyit fogyok, mint sorstársaim.

Angéla (19): kevesebb étkezés

Erika (50): Betartottam a szabályt

Melinda (47): Joga,olivaolaj mas zsiradekok helyett,gyumolcs,zoldseg

Fruzsi (25): kalóriaszámolás - ne vigyél be többet, mint amennyit elégetsz, ha mégis, akkor mozogd le a többletet!

Eszti (18): Teljes életmódváltás. Az életemet teljesen megváltoztattam, a mozgás a mindennapjaimhoz tartozik már.

Zsuzsi (29): 5 hét alatt 4 kg-t fogytam diétával és speed fitnessel.

Brigo (19): Tobb kardio edzes,csak turelem es kitartas kell,meg ido az latvanyos eredmenyhez. A boromben jobban erzem magam,konnyebb a mozgas es magabiztosabb vagyok.

Jani (54): a kórházban töltött 40 nap!!-9kg !cukorbeteg vagyok !a jobb lábam ortopéd lett!! lábbal való sport kizárva! esetleg sakk és ulti!!amugy dolgozok de gépen ami a lábam nem nagyon terheli!!

Gabi (51): lé kúra

Zsuzsanna (27): Több mozgás!

Rita (45): Herbalife shake és rost tabletta, valamint termo tabletta

Tímea (19): kevesett ettem es mellette tornáztam

Ferenc (31): Sportolás és helyes étrend.

Erika (42): Mindenből minimális mennyiséget fogyasztok, próbálom kivonni étrendemből a kenyeret.

János (58): akarat!!!

Mmarika (42): Mozgás, étkezés, viz fogyaszt?s.

Árpi (43): Nem eszem szénhidrátot. Azaz semmi kenyér, krumpli, rizs, tészta. csak annyit ami a zöldségekben van. ja és semmi édesség. Sok folyadék ( tea citrommal cukor nélkül )

Péter (39): A mértéktelen evés elhagyása

Éva (45): Kemény torna, biciklizés a szabadban, kőkemény elszántság és a kitartásom!

Zsuzska (36): komolyan vettem az általatok leírt programot amit a részemre kuldtetek :-)

Fruzsi (19): A 90 napos diéta.

Kata (20): ideiglenes vegán étrend, méregtelenítő kúra, napi 2-2,5 liter víz

Viki (40): Több folyadék (víz), kevesebb nasi (sajnos) :-(

Brigitta (30): Az hogy csokkentettem az etel mennyiseget

Krisztina (41): Cukor elhagyasa

Csilla (46): napi 1200 cal., 5 x-i étkezéssel

Szilvia (34): Étrend

Anita (33): zöld tea kúra

Júlia (42): Rendszeresen vezettem a kalóriabázison a fogyásomat , sportomat, és nehezen bár, de 10 év óta először megmozdult a mérleg - Lefelé

Emese (22): futás

Erika (47): Sport és étrend váltás.

Reni (25): A rendszeres sportolás, egészséges étrenddel kiegészítve.

Marti (26): Hogy betudtam tartani a rendszeres etkezest es ez igen sokat tett a fogyasban.

Ildikó (45): 6+1 diéta + mozgás: heti 3x45 perc, sok vizet iszom, C-vitamint és krómot szedek. Még csak 10 napja kezdtem, de már érzem a jótékony hatását. Sokkal jobban érzem magam, és a nadrágom sem szorít. :-)

Gabi (43): Kenyér tészta elhagyása

Katalin (24): sok mozgas es lemondas az edesegrol

Erika (25): a nasiról való lemondás, sokkal több zöldség

Viktória (42): Diéta,sok folyadék,mozgás.

Andrea (49): még nem rendeltem ezen az oldalon keresztül

Dániel (35): Keveset ettem többször és többet mozgok

Enikő (21): edzőtermi súlyzós edzés valamintkardio

Szilvia (40): mindig a mozgás, mértékletes evés

Bernadett (31): Diéta és torna. :)

Ramona (32): sport és L-carnitin. mértéktartás és rengeteg folyadék

Annamari (22): mindennap futottam és öt féle felülést csináltam

Nikol (31): A teszta es kenyerfelek elhagyasa

Andrea (54): Tulajdonképpen az, hogy mindent eszem, de az eddigiek felét, kivéve azöldség-gyümölcsöt

Gyorgy (45): azota megiszom a napi 3 litervizet , es elkezdtem az alma ecetes dietat.

Andrea (33): Szénhidr?t csökkentés.pl.kenyér ki iktat?sa cukor el hagy?sa kalória bevitel csökkentésel

Ibolya (58): feleztem az adaot

Anikó (40): Diéta és Edzés heti 5 alkalommal.

Kriszta (41): több fehérjét fogyasztottam zöldségkörettel, a hagyományos köreteket elhagytam.

Melinda (33): reggeli citromosvíz ivása

István (32): nem ettem pékárút(kenyeret), sok vízet ittam és odafigyeltem a mennyiségre

Andrea (36): Ahogy időm engedi tornázom. Kerékpárral járok mindenhová.Csökkentett szénhidrát tartalmú ételek fogyasztása.Sok folyadék és kínai teát iszom napi 2x.

Ákos (19): minden nap lejártam kondiba

Kriszti (37): Közel 13-éve nem eszek kenyeret

Tímea (25): Cukor, krumpli és fehér liszt elhagyás

Szimonetta (18): rá szoktattam magam ara hogy egy nap 4szer eszek de keveset, sok gyümölcsöt eszek meg salátákat, csökkentettem a szénhidrátot is, most jól érzem magam a bőrömbe, el kezdtem sportolni is, 4 kilót fogytam, fel merek venni olyan ruhákat is amiket eddig nem, de több kilót nem nagyon szeretnék fogyni.

Kata (31): Kevesebb szénhidrát,több fehérje. Mindennapos mozgás.

Zita (37): A diéta betartása,és az edzés.

Marianna (41): most jelenleg nem eszek húst és hústermékeket tartalmazó ételeket, de azért nem fogytam olyan sokat.

Évagabi (61): Nem eszek kenyeret, krumplit, rizst,tésztaféléket.Schaket iszok és a szervezet zsírtartalékát használja az emésztéshez.

Ildikó (40): Belekezdtem a cellRESET fogyás programba ami fantasztikus!

Violetta (47): most legujabban a hold dietat probaltam ki bar meg sak egy rovid ideig csinalom az eredmenyekkel nagyon is meg vagyok elegedve

Enci (24): mozgás, 6 óra után nem eszem

Krisztina (24): Kicsivel többet mozgok, és átalakítottam az étrendemet!

Tilda (65): A magam által bevezetett és lassan szokássá vált életforma. 1.! reggeli torna, 2. teljes kiőrlésű kenyér ( abból is kevés) 3./ sok zöldség, főzelék és csirke, máj, kevés vörös hús

Melinda (39): Le kellett cserélnem a kenyeremet teljes kiőrlésűre és már ettől is észrevettem magamon nagyon pozitív változásokat.

Ádám (20): Kalóriaszámlálás a neten, sportolás nálam biciklizés és hiit futás, motivációt nyujtott a pulzusmérős kalóriaszámlálós órám.

Naola (19): Napi 2óra intenzív edzés és napi 6 étkezés(2 óránként).

Klaudia (18): Napi ketszeri etkezes.. Delelott es delutan

Orsolya (25): Rengeteg edzés, diéta és vitaminok sokasága. :)

Emi (63): még egyiktől sem fogytam le

Edina (28): Nálam leginkább a szénhidrát és cukor megvonás és sokszori kis adagok amiket ettem!

Éva (61): 1 liter sós koktél reggelire és utána semmi étel, csak pótcselekvésként 1-1 kávé és citromleves folyadék, 5 napon át.

Magdi (57): Korábban eszem reggel,kevesebb cukrot fogyasztok.minden nap picivel többet mozgok,

Kata (25): növelt fehérje bevitel+edzés

Diána (17): A minden másnapi mozgás. Mivel kifárasztani nem akartam magam, de sokkal könnyebb elaludnom, ha fáradt vagyok testileg is teljesen. Ráadásul a kedvem is sokkal jobb ha mozgok.

Martina (32): reggelire 2 puffasztott rizsszeletet ettem felvágottal, ebédre a szokásos ebédet, és utána már nem ettem semmit. mellette napi 30-45 percet sétáltam futópadon. ennek eredménye 8 kg mínusz 2 hónap alatt. most nem tudom miért megállt a fogyásom.szerintetek miért?

Annaa (56): torna

Gizella (52): Kevesebb szénhidrát, több zöldség, gyümölcs, kisebb adagok, mozgás.

Kriszta (45): Legjobban az vált be, hogy csökkentettem a lisztes és keményítős dolgokat pl: kenyér, krumpli, rizs, tészta, és az acélom, hogy teljesen el is hagyjam.

Kira (31): Mikor nem eszek semmit

Zsu (41): Nincs teltségérzetem. Sokan megdicsértek, hogy jól nézek ki, jól tartom magam.

Mónika (39): Szénhidrát fogyasztás lecsökkentése minimumra. Flabelos gép napi 30 perc használat

Kriszta (38): Többször is volt sikerem,különböző módszerekkel,de amint megendedek esti evést,vagy nassolást,vagy csak vissza térek a kenyér -pékáru fogyasztásához,mindig lassan vissza is szedem a nehezen leadott kilókat!

Jolika (56): az amikor kevesebbet ettem

Adri (32): étkezés változtatása, sport és az akarat.

Klaudia (22): Kevesebbet eszek és az édességet próbálom kiszorítani.

Márti (44): szénhidrát csökkentése

Erika (48): csak az ha odafigyeltem mit eszem és előre elkészítettem minden ételt, nem akkor habzsoltam be amit éppen találtam amikor már nagyon éhes voltam

Anna (30): elkeztem kromot szedni megszüntek az éhség rohamaim, és rendszeresen járok futni 2 hete

Gyöngyi (36): Nem szeretek futni, de a kardió futás, hogy nem kell sokáig és folyamatosan futni, nagyon bejött! És még jobban is fogyaszt...

Tünde (18): Citromos víz, fahéj, túró, zöld tea

Mónika (42): Kevesebbet eszem, és mozgok.

Viki (18): Kalória számolás

Brigita (38): a torna

Katalin (51): Nem ettem fehér kenyeret és édességet.Sok gyümölcsöt ettem.

Emőke (32): több folyadék, ami inkább víz, illetve lúgos víz. Próbáltam glutén mentes lisztféleségeket vásárolni, többet mozogni, és édesítőszerként xillitet használok.

Tünde (39): Csökkentettem az adagokat ill lecseréltem a lisztet, nem eszem kenyeret, cukrot nincs nasi csak magvak, nincs több vaj, lecseréltem az olajat extra szűz olivára, kimaradt a sertéshús, több a hal és a gyümölcs és napi 3 l víz! Heti három Rubint Réka+ fél óra step gép.

Meli (33): diéta+mozgás

Otília (25): Súlyfigyelő diéta. Naplóztam a napi kajákat, és persze pontoztam. Mellette rengeteget dolgoztam, így kevés idő jutott az evésre.

Alexandra (22): Sportolás, odafigyelés arra, hogy mit eszek ( pl.: tartalmaz e szinezéket, édesítőszert a termék....stb)

Tîmea (36): Sok-sok zöldségből készített levest ettem, amit kevés rizsliszttel és néhány kanál tejföllel sürítettem, tettem ízletesebbé. Főleg káposzta, kelkáposzta, répa, kevés krumpli összefőzve. Mivel húsimádó vagyok így a husokat zacsiba fűszeresen fokhagymásan megsütöttem és köret n?lkül ettem. Ez hidegen is nagyon fincsi. Bárcén a csirkemell helyett inkább szárnyat és combot sütöttem. A salátákat pedig feta sajttal dobtam fel. Napi min. 1,5liter teát ittam cukor nélkül,a többi csapvíz.

Laci (20): több zöldség és gyümölcs, kisebb adagok étkezésekkor

Tibor (44): Almaecet fogyókúra, többszöri étkezés kevesebb mennyiséget, vacsorára kevesebb étel

Andrea (42): az étkezésre jobban odafigyeltem

Nikoletta (28): A napi 5 étkezés, illetve az, hogy reggelizem. Arra is figyelek, hogy mit eszem és mennyit

Zsuzsanna (50): több mozgás

Eva (48): KEVESEBBET ETTEM TOBBET MOZOGTAM

Agota (26): sport,etrend valtoztatas és recode használata

Marianna (41): megfelelő étrend,rendszeres mozgás

Attila (60): Szénhidrát 0 diéta, plusz sok mozgás.

Mária (38): nem ettem semmi szénhidrátott -15kg,

Zsófika (60): Többet mozgok, naponta sétálok kb. egy órát, ez 3-4 km, nagyon jónak érzem, sok vizet és almaecetes vizet kezdtem fogyasztani, nem cukrozom a tejeskávémat, nem fogyasztok kenyeret, édességet, gyümölcsnapokat tartok (háromszor alma és kétszer mandarin), számlálom a kalóriákat, naponta beveszek 1-2 tabletta 1000 mg-os csipkebogyó kivonattal készített C-vitamint és egy Supradyn-t, a napi 1000 kcal-t nem lépem túl, este 6 óra után nagyon keveset eszem, ha éhes vagyok- 1 mandarin vagy egy alma, jó sokáig rágcsálva:) Öt hét után 4 kg-val mutat kevesebbet reggel a mérleg, és nagyon remélem, hogy ez nem csak az első napokban távozott víz:) Nem állok meg, a következő hetekben is folytatom :)

Beáta (39): Rendszeres étkezés

Monika (24): renceres etkezes

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Anna (62): Testmozgás

Erzsi (54): több folyadék,kevesebb étel

Éva (30): sok zöldség fogyasztás,sok folyadék bevitel,elhagytam a cukor,liszt,fehér pékáru fogyasztását és a sport

Veronika (34): Kardió zóna és erősítő edzések itthon (Péntek Enikő).Az étkezésre odafigyelés és sok folyadék (víz). Éhgyomorra egy pohár citromos víz. Az edzés pedig heti 3-4 alkalom és kb félóra.

Andrea (36): szénhidrát bevitel csökkentése

József (44): többször keveset eszem, sok vizet iszom

Györgyi (48): Fehérje dieta, de csak egy hétig volt sikeres. Aztán megállt a fogyas.

Teréz Dorina (19): nem ettem

Klára (65): Gyakrabban és kevesebbet eszem. Fő étkezések előtt almaecetes vizet iszom (1 kanál almaecet egy pohár vízben).Több folyadékot fogyasztok. 18 óra után csak alma. Több mozgás, jelenleg a szobabiciklire korlátozódik a rossz időjárás miatt. Fontos, hogy az ember lelki békéje meglegyen, hogy koncentrálhasson a kitűzött célra.

Andrea (19): helyes taplalkozas,minden heten 5-szor kondi terem,tobbek kozott hetvegen szobabiciklizes.

Vera (46): kalóriák számolása, szénhidrát/zsír/fehérje optimális aránya, semmi éhezés, napi 5x-i étkezés, mozgás... szóval életmódváltás, amivel tartani tudom a heti 1kg fogyást.

Ági (46): A rendszeres mozgás.

István (46): A sok futás és a ninja

József (47): Életmódváltás,étkezési szokások változtatása stb.

Attila (40): betartottam a dietat

Gábor (29): Rendszeres mozgás odafigyelve a minél helyes táplálkozásra.

Gina (22): Étkezés rendszerezés

Andi (37): rendszeres edzés

Csilla (49): csoportos tornázás

Timi (19): Változatos, tudatos, kalóriacsökkentett étkezés és heti 4-5-szöri mozgás (kardió:futás, lépcsőzés/lépcsőn futás, emellett súlyzós gyakorlatok minden testrészre).

S erika (39): egy heten belul 3 beiktatott gyumolcsnap, 1-2 savanyokaposztale napos lekura

Izabella (38): Ha nem eszem fehér kenyeret és semmit ,ami fehér lisztből van.

Ildi (52): Nagyon sok edzés ,kardio

Timi (24): Hoodia mellett mozogtam, kevesebbet ettem.

Évi (21): diéta

Ilona (64): Dukan diéta 14 kg és 3 éve nem híztam vissza

Zsanett (32): gyümöcs,zöldség,mozgás,4liter folyadék v?z és zöldt tea,adipex szedése

János (36): Rendszeres sport Testépítés heti 4-5 alkalommal. +diéta napi 6-7 étkezés + sok sok sima víz :)

Niki (44): sok mozgás, kevesebb kalória, többször kevesebb étkezés

Tibor (59): 90 napos diéta

Laci (39): Gondoltam összeírom, hogy milyen sikerem volt a saját fogyásomban, és ezt nagymértékben a fogyas.info-nak köszönhetem. 39 éves vagyok, nem volt nagy súly pluszom, csak a hasam zavart, és éreztem, hogy lomhábban mozgok. 77-78 kiló voltam, és ez sok volt a 168 cm-es magasságomhoz. Elkezdtem mozogni egyre többet, ezt sikerült megcsinálnom. Majdnem naponta lementem futni vagy focizni. Ez jól esett, de a testsúlyom nem csökkent sajnos ettől még. Ekkor találtam rá a fogyas.info cikkeire és a “6+1-es diétára' Azt hamar megéreztem, hogy az étkezéssel van a gond. A baj az volt, hogy soha nem tudtam változtatni a szénhidrátos, kólás, csokis étkezésemen. Gyakorlatilag reggel-délben-este ettem édességeket, kenyeret. Nem csoda, hogy nem fogytam. A fogyas.info-n nagyon sok anyagot találtam és elkezdtem képezni magamat. Rájöttem, hogy nem tudok dolgokat, nem világos, hogy mit eszek, az mit tartalmaz. Felszínesen tudtam pár adatot, de rá kellett döbbennem, hogy ez messze nem elég. A 6+1-

Laci (52): odafigyeltem milyent és mennyit eszek

Emese (47): Mozgás

Móni (27): Étrend változtatása és több mozgás.

Edit (52): 5-évvel ezelőtt, 3-hónap alatt fogytam 12-kg, de alig ettem, és tornáztam minden este,

Viki (25): Rendszeres mozgás és a csökkentett kalóriabevitel

Laci (32): Étkezés rendszeresitése, sokszor keves de intenziv kardio mozgas,nagyon fontos napi bőduletes folyadekpotlas

Marika (41): 2013.áprilís 13-án kezdtem el a fogyókúrát Norbi uptad szerint. Tíz kilogramot fogytam, úgyhogy nem éhezem.

Katalin (38): ételadag csökkentés, cukrozott ételek megvonása, több zöldség - gyümölcs, este 6 után nem étkezem és a sok tiszta víz fogyasztása.

Dee (31): Sok folyadék (főleg víz), egészségesebb táplálkozás. Több mozgás, és az édességek, nasik radikális csökkentése.

Évi (27): a kevés kalória bevitel

Mariann (35): A mozgás

Bea (41): Szénhidrát csökkentése, plusz a heti két TRX sportot kiegészítettem minden napos futással.

Judit (31): Napi fel óra testmozgás, kevesebb szénhidrát bevitele.

Erika (43): sok fojadekot iszok

Kriszta (25): 30% Lelki motiváció, 30% Diéta, 40% Sport,Sport,Sport :)

Dia (24): Szénhidrátbevitel erős csökkentése (semmi pékárú, semmi tészta).

Sándor (37): cukor,kenyér,tészta, ezeket egyáltalán nem ettem, és heti 3nap 1óra bicigli.

Mária (51): kalóriaszegény diéta naponta torna

Mónika (35): A tánc és a a zsírégető edzés (zumba-lady) mellé beiktattam heti 1-2 erősítő edzést is, valamint jelentősen csökkentettem a kenyérfogyasztást, max heti 2-3 kis szelet magvas, vagy tönkölybúza kenyeret eszem csak. Több zöldséget fogyasztok.

Bogika (27): Sport

Anna (22): mozgás és kalória bevitel csökkentése, oda figyelve a napi bevitt szénhidrát, zsír és fehérje bevitelre is

Viola (19): Betartottam a szabályokat.

Zoltán (43): keveset ettem bicikliztem és nem utolsó sorban étvágycsökkentő készítményt szedtem

Judit (49): 90 napos diéta

Szilvia (23): Szénhidrát diéta (150g)

Katalin (59): Napi 1500-1600 Kcal bevitel

Eszter (26): szenhidratok csokkentese, tobb zoldseg, testmozgas

Zsolt (18): Heti 4-5 football a barátokkal, ami naponta 3-4 órát jelentett.

Szabina (19): Kenyér, cukor kivonása az étrendemből, egészséges, rostokban és vitaminokban gazdag ételek. Rendszeres mozgás.

Attila (25): Minden nap edzettem és figyeltem arra, hogy mit és mikor ettem.

Erzsébet (31): kevesebbet ettem

Éva (28): Kevesebb kaloria bevitel sok folyadek(lugos víz) heti 3-4 alkalommal torna

Beáta (46): kihagytam az szénhidrátokat

Annamari (22): mértékletes étkezés

Gabriella (23): Kevesebb kalóriát viszek be,többet mozgok,többet iszok

Noémi (34): még semmi, mert még nem kezdtem fogyózni, de már megiszom a napi 2-2,5 liter folyadékot, de van amikor többet is

Boglárka (24): Diéta kardióval, majd kemény edzés sporttáplálkozással

Anita (40): cukor és a fehérliszt elhagyása, több folyadék fogyasztása

Ildiko (40): 3hét alat sikerült 1.50 kg fogynom bio alma ecetes kúrát csinálok 1 dcl vizhez 1 evőkanál ecet és kevesebb kenyeret eszek, nagyon őrvendek

Eniko (39): A kemeny edzes

Gabriella (36): Sok séta...

Vivien (23): Mozgás

Krisztina (23): Sokszor kevesebb evés, több ivás, kevesebb szénhidrát fogyasztás, mozgásnak pedig futás és tornagyakorlatok.

Zsuzsanna (46): kitartó testmozgás hosszútávon

Tamás (22): hát kis kilotol meg szabadultam

Anna (27): Többet mozogtam, étrendemből kivontam a cukrokat és csökkentettem a szénhidrátot. Betartottam a napi háromszori étkezést, köztes időben csak gyümölcsöt ettem.

Anita (43): szénhidrát csökkentése

Gyöngyi (53): Még nem

Ágnes (19): Főleg a mozgással kapcsolatos cikkek, hogy melyis mozgásforma hogyan alakítja a testem.

Melinda (33): Hasznos volt amit írtak, tanácsoltak!! köszönöm !! megfogadtam naponta többet iszom :) jobban oda figyelek !!!

Ottília (39): Az élelmiszerek glikémiás indexét figyelembe vettem és lehetőleg csak alacsony GI élelmiszereket fogyasztok,minden második nap 40 percet tornázok.25 nap alatt 5 kg-ot fogytam,65 kg vagyok és boldog és folytatom.5x étkezem egy nap keveset de finomat,külön főzök magamnak.Van Tupper párolóedényem,ezzel hamar megy.Multivitamint,probiotikumot,C vitamint és magnéziumot szedek.A nyáron 2x20 leszek és már alig várom a szülinapi partimat,jól fogok kinézni!

Nikolett (28): Legfőképpen a rendszeres testmozgás. Nagyon hatékony a szaunázás. És természetesen jobban odafigyelek az étkezésemre.

Ibolya (60): kenyér helyett puffasztott rizs és a napi 5x-i kevés evés,

Terez (41): a teak

Hajni (19): Nem fogyasztok cukros üdítőket. csak vizet. Nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok.

Tibor (31): AZ első az hogy megváltoztattam az étrendemet, elhagytam a kenyeret, tésztát! naponta többször étkezek keveset!

Csaba (53): A kalória számolás, mozgás.

Bea (32): Gondosan odafigyelek rá, hogy mindig reggelizzek (általában 2 szendvicset eszek teljes kiőrlésű kenyérből). A nap további részében kerülöm a szénhidrátot és igyekszem minél több folyadékot inni. A víz már nagyon nehezen csúszik, így pár napja váltottam, gyümölcs és zöld teát iszom felváltva

Mária (44): sokat mozogtam keveset és sokszor eszem nem sokat gyümölcs zöldség sok fehérjét vitamint viszek be a szervezettemben köszönöm szépen a tanácsokat nagyon jók köszönöm szépen :) 5.kg fogytam már

Anita (40): Kaloriaszamlalas, sport

Móni (38): szerelem :-) -15kg az eredmény

Anikó (59): eddig még nem fogyókuráztam,most kezdtem a 90 napos diétát,egész jól haladok, csak a gyümölcs nap nehéz egy kicsit,estére már nagyon éhes vagyok.

Timea (21): Rendszeres torna,18 ora utánni evés elhagyás,és a cukor/édesség elhagyása

Gabi (37): A Teletál Speed Fitt zsírégető fehérje diétáját eszem. Ez egész napi menü a hét minden napjára.

Angi (26): most kezdtem igazán tényleg érdeklődni az egészségesebb ételek után és nézni h mennyi kalóriát tartalmaz és ez segített nekem,3 hét alatt 3 kiló mínusz

Veronika (60): Sok saláta, szinte mindenhez (sárgarépa uborka, paradicsom, vitaminpaprika stb..), gyümölcs napközben. Norbi duci tornája reggel este, ezt soha nem hagytam ki volt olyan napom amikor este 22 órakor kezdtem.

Adrián (35): Szénhidrátbevitel csökkentése,cukor és zsir teljes elhagyása, valamint az edzésidőtartam kismértékű növelése.

Zsuzsanna (56): Nekem nagyon nehezen megy még a jelen pillanatban is . Ugyanis nekem van pajzsmirigy problémám és így nagyon néhez a fogyás . Naponta tôbször eszem keveset . Kéves kenyeret illetve egyáltalán nem eszem . Nagyon sok folyadékot iszom kb. 3 litert.

Zsolt (39): Cukor es a hus bevitelenek minimalizalasa

Rita (44): Léböjt

Éva (58): Amikor kiköltöztem Németországba, itt másképp étkeztem, minden nap sétáltam 4-5 km, kutyasétáltatás az erdőben, fél év alatt le is ment 15 kg.

Zsolt (19): sport és diéta

Xénia (19): az étrend változtatás részéről volt sikeres

Barbara (31): már többször eszem egy nap

Aliz (20): Finomított fehérliszt elhagyása, szénhidrát csökkentett életmód.

Katalin (62): Erősen lecsökkentettem a szénhidrát bevitelt és beiktattam napi fél óra könnyű tornát. Követtem a kapott tanácsokat, és bevált.

Viktória (48): almakúra

Bia (18): Napi minimum 2 óra mozgás, napi 5 étkezés, sok, folyadék, zöldség és gyümölcs de emellett nem vetettem meg a húst sem és a csokit sem :D

Áron (23): egyszerre csak keveset enni

Brigitta Barbara (20): Kalóriaszámolgatás

Gizella (41): torna + diéta + táplálék kiegészítők

Zoltán (58): Az étel mennyiségi csökkentése,valamint a kenyér és a vöröshús elhagyása.

Zsolt (40): fehér liszt,cukor,zsíros ételek teljes elhagyása. sok zöldség és zsírszegény husok foyasztása. 2naponta 1-1.5óra intenzív edzés.

Sára (56): zumba- fitnesz-jóga

Réka (19): A súlyom csökkenésnek indult, bár kicsit neheziti a tény hogy nyár van, így több időm jut az evésre.

Mónika (35): Nem eszek csak keveset,édességet egyáltalán nem.

Nati (26): A szétválasztó, vagyis a 90 napos diéta :) Több mozgás beiktatása

Tibor (18): több mozgás, sokkal több vizet fogyaszto és oda figyelek hogy mikor mit eszek

Péter (37): Sport , étrend

Reka (23): Betartom, hogy nem eszek edeset.A cukrot, kenyeret es mas tesztafeleket kiiktattam az etrendembol. Sok folyadek!!!!

Imre (25): Napi 500-700 ckal bevitele, szénhidrát kerülése, kenyér és pékárú teljes kiküszöbölése, napi 1 citrom leve vízzel hígitva

Krisztina (51): nem ettem, és a folyadékot emeltem , mivel nagyon keveset iszom,

Bojána (23): több testmozgás,oda figyeltem arra is h több folyadékot igyak,kerültem a cukros italokat és ez nagyon jó eredményhez vezetett,még nem értem el a végleges célomat ,de már nem kell sok hozzá,és ha azt sikerül is elérnem,továbbra is fogok rendszeresen sportolni,feltölt energiával .

Csilla (46): Erős elhatározással indultam neki,kellően motivált voltam,célokat tűztem ki magam elé.Súlyvesztéskor büszke voltam és elégedett.Keveset és odafigyelve ettem.Első körben több,mint 20kilót fogytam.

Rita (27): a 'sokszor de keveset' és nagyobb menyiségű folyadék bevitel...

Renáta (40): Kenyér, édesség ,tilalom!

Anita (35): szénhidrát kihagyása étrendemből

Kati (65): Próbáltam be tartani a napi 5 étkezést de nem túl lépni az 1000-1200 kalóriát minimum 2 liter folyadék és torna . Három hét alatt 4 kg tól sikerült meg szabadulnom .

Ria (20): mediterrán étrend, kevés tésztaféle, sok gyümölcs és zöldség

Andrea (36): főleg a mozgás segitett.

Zoli (19): Étrend változtatása.

Ildikó (41): Mikor elkezdtem, kéthéti, semmi látszata nem volt. 5-héten -10-kg tartok!

Dávid (28): Elhatározás, legalább napi 3 liter folyadékot inni, többször keveset enni, délután 5 után már nem enni, minden reggel egy nagy pohár citromos langyos víz elfogyasztása, délig csak gyümölcsöt enni, kenyeret egyáltalán nem fogyasztani

Patrik (18): glutenmentes dieta,vercsoport dieta

Kati (52): Számolom a kalóriákat, sok zöldséget, gyümölcsöt eszem.

Erika (40): ha meleg van lefogyaszt mert csak zöldeket eszel meg sokat iszol

Anna (82): Szigorúan tartottam a diétát

Réka (32): sokat ittam

Csaba (38): Bevitt kaloriamennyiseg csokkentese,szenhidratok csokkentese

Joci (13): futás

Kata (35): sport

Csilla (28): Diéta, napi min. 2 l víz, és heti 3 alkalommal mozgás.

Zoltán (57): Edz?s,hetente 3x1óra, ?trend váltás,17.00 ut?n már nem ettem a liszt,cukor,keny?r csökkent?se.

Anita (22): reggeli előtt 1pohár almaecetes víz, naponta többször kis adagokba evés, +3l víz,ami nagyon jó mert így nembirok és nem is kívánok sokat enni és reggel-este min30p ugrálókötél :)

Erzsébet (49): Még jelenleg is fogyókúrázom. Elsősorban fehérjét, zöldséget, gyümölcsöt eszek, sovány húsokat, valamint néhány szem mogyorót, mandulát. Cukrot, lisztet, és az élelmiszerekben található olajon kívül más zsiradékot nem fogyasztok, ellenben sok rostot és még több vizet.

Ilona (55): sport

Erika (28): napi 5 étkezés, nem lehet túlenni magam, sok folyadék

Moncsi (44): ...nem ettem édességet, a fogyókúra elején fokozatosan leszoktattam magam a kenyérről, nem ettem se zsemlét, kiflit....a töltött káposztát is kenyér nélkül ettem már. :)

Otto (51): Kitartas

Ari (39): heti 6 edzés, cukor és liszt elhagyása

Maggi (39): szénhidrátdiéta, heti 3x1 óra aerobic

Zoltán (42): Megértetem az étkezések összetevői és a mozgás fontossága közötti összefüggést. Ennek hatására életmódot váltottam, ettől a pillanattól minden pozitív irányba indult el az életemben. Az elért eredményem 6hét alatt fogytam 22kg-ot, koplalás nélkül de rengeteg mozgással. A legpozitívabb változás az, ami az állóképességemben javulása hozott és a sport által új barátaim lettek, akik ösztönzően hatnak rám.

Ágota (20): Diéta

Monika (36): mozgas es az etrend

Vera (65): napi max 1200 kcal és 160 ch. ennél több nem lehetett, csak kevesebb. Így 8 hónap alatt 10 kg- ot sikerült leadni, ami másfél év alatt sem jött vissza.

Csilla (42): Kevesebb kenyér félét ettem és kerültem a fehér lisztet, fehér rizst, és a cukrot. De még a mesterséges édesítőket is.

Ibolya (41): több mozgás

Andrea (35): kevesebb szénhidrát vacsora elhagyása mozgás heti 3x

Kriszti (23): Bizonyos ételek 'megvonása' és a testmozgás

Anita (35): torna,es az étrend változtatás

Sándor (47): kalória számolás , minden bevitt étel ital esetén. Fogyásnapló vezetése.FONTOS.

Zoli (33): Több eddzés, és odafigyeltem az étkezésre

Zsuzsanna (62): A kenyér evés elhagyása, kerékpározás

Zsuzsa (56): Megtalaltam a megfelelo fogyokurat,amit konnyen betudtam tartani.

Ibolya (55): elhagytam a kenyeret beiktatam a zöldségeket .salátákat elhagytam a köreteket

György (63): Étrend változtatás+napi mozgás.

Gabriella (56): lisztes dolgok csökkentése, több mozgás, kevesebb vöröshús

Anett (19): a mozgás, és a napi többszöri de kicsi adagok étkezéskor

Kata (34): Itt a tavasz, ki lehet menni futni a szabadba a jó levegőre, a kerti munka.

Anita (34): TELJESEN kihagyom a cukrot és az édességeket, szörpöt az étrendemből, vizet iszok kb óránként egy pohárral és reggelire egy tejeskávéra levittem az adagom 2 db édesítőpöttyel. Tésztaféléket egyáltalán nem csak rizst, vagy krumpli és zöldségköretet eszek, kenyér helyett pedig találtam szénhidrát szegény és csupa magos kenyeret ez negyed kilós és 4 napig kitart!!! Hetente legalább 4* kerékpározok kb 2 órát, még a tornára nem vettem rá magam:)

Lívia (26): anyag csere gyorsítás rostbevitellel ( napi búzakorpa bevitel ), minden másnap 40perc intenzív mozgás ( szobabicikli), fehércukor megvonás, édesítővel helyettesítés.

Edina (36): Elfogyasztott kalória mennyiség kordában tartása és mozgás.

Viktória (24): Nekem sajnos csak a napi 1x étkezés hoz eredményt mellette sok folyadék fogyasztása.

Betti (26): Napi rendszeres folyadekbevitel tudatosan beepitve : reggel 6-tol este 10 ig vagyok aktiv. Minden oraban igyekeztem 2 dl vizet kifacsart citromlevel inni. Igy kb. megvolt a napi 2-2, 5 L, ami nekem nagy nehezseg volt eddig betartani. Illetve elhagytam a cukrot es a cukros eteleket, edesseget. Csak vizet iszom. Kenyeret, peksütit nem eszem. Es heti ketszeri Zumba januar ota. Este 7-8 utan nem ettem :)

Janos (32): mindent eszek ugyan ugy csak pekarut,cukrot,tesztat nem eszek.

Emese (33): jártam aerobikra + citromos dolgokat ittam

Mate (19): A folyadék fogyasztás

Andrea (46): Beteg voltam. Nem bírtam enni. Sok citromos vizet iszok. Délig gyümölcsöt. Most kertészetben dolgozok.

Zsuzska (22): Napi torna + elkezdtem a 90 napos diétát.

Bernadett (28): A rendszeres mozgás segített abba hogy fogyjak

Kata (33): Magas fehérjetartalmú étrend, mozgás. Nem diétázok megváltoztattam a szokásaimat az itt olvasottak segítségével.

Szandi (21): Minden este futni jártam, próbáltam kevesebbet enni és a kenyérféléket mellőzni.

Magdika (27): A napi többszörös étkezés, dél előtt szénhidrátot, gyümölcsöt,/délután fehérjét,zöldséget eszem. Tornázok amikor csak tudok. És méregtelenítő tea kúra,sok folyadék.Csökkentett cukor.

Kata (28): Napi 5szöri étkezés, sok zöldség, kb napi 1200 kcal fogyasztása, heti 3-4szeri mozgás, cukor, liszt, zsír elhagyása.

Kati (54): Az első étkezés korábbra hozása.

István (56): amit ti is írtok mozgás, rendszeres étkezés. nálam bevált régebben a ferenc josef ásványviz kura, de már csak bélfürdőhöz használom most alamaecete kurára fogytam magam, két hónap alattegy öltönyméretet fogytam megaztán ugy gondolom fejben dől el ez is, mint minden

Anita (44): napi 5x étkezés és mozgás

Kinga (32): Norbi Update , Szétválasztó diéta

Éva (57): A rendszeres testmozgás és étrendváltoztatás.

Reni (28): Nagyon alacsony kcal tartalmú vacsora - fehérje turmix vagy rántotta és rengeteg zöldség. Heti 3-5 edzés.

Ibolya (33): A kalóriaszámolás, és a dietetikus által javasolt diéta.

Vinczeller (30): fogyokura

Pál (63): Sajnos még nem tudtam felkészülni a rengeteg vendég miatt, unoka Olaszországból, stb...!

Sándor (48): Táplálék mennyiség és szénhidrát csökkentés.

Kriszta (43): szénhidrátcsökkentés

Linda (32): Sokat segít,hogy elkezdtem rendszeresen táplálkozni. Napi négyszer, fele annyit, mint ezelőtt. Kenyeret csak akkor eszem,ha nincs más. :-| :-) Hozzászoktam az üres kávéhoz és naponta 2liter üres teát is megiszom. Eddig 3 és fél kiló lement 2hét alatt mozgás nélkül. Ideje lesz beiktatnom. :-D

Petra (22): a pékárú megvonása.

Tamara (19): Futâs

Szilvia (39): Kenyeret,tésztafélét,édességet nem ettem.Helyette sok zölsség gyümölcs, fözelélek sajátmagával süritve,turó ( zsirszegény),tojás,sovány sajt,Csirkemell párolt zöldségek,hal,szardinia,sok folyadék! és napi 1 ill másfél óra mozgás! Este 18:00 után nem enni semmit.Reggelre joghurt,kefir stb..

Katalin (34): sportolás!!!!!!!!!!!!!!!

Attila (39): Cardio , se búzaliszt se cukor ! 24kg/2hónap

Bianka (18): Mozgás , illetve az étkezésre való figyelem

Zoltán (45): Szénhidrát bevitel drasztikus csökkentése

Kriszta (18): Nagyobb vízfogyasztás, kalóriaszámlálás.

Mária (47): Az etrend megvaltoztatasa es heti 5x egy oras mozgas (uszas,fit labdan valo torna es gyors gyaloglas konditeremben.13kg fogytam december 2-tol mostanaig.

Eniko (35): kaloria syamlalas es az otszori etkezes as a 2 liter folyadek,futas minden este min negyed ora szemelyre szabott dietaval fogyok

Kinga (27): Elsősorban a 90 napos diéta,és beszereztem egy kerékpárt amin napról napra több km-ert teszek meg.Nem eszek kenyeret,vagy nagyon ritkán teljes kiőrlésűt de azt is lassan csökkentem.Igaz eddig még nem igazán indult meg a fogyásom,de remélem mihamarabb eredményes lesz.

Monika (55): Delutan ot ora utan mar nem ettem, es el kezdtem mozogni.

Zsóka (53): többször kis adag

Norbi (25): Több mozgás, megváltozott étrend.

Edit (56): Napi többszöri étkezés, persze kevesebbet ettem egy-egy alkalommal, illetve több folyadékot ittam.

Sándor (40): részben elhagytam a kenyeret, nyers zöldségeket eszem, föleg káposztasalátát sárgarépával.

Gábor (30): A tanácsaitokat megfogadtam és változtattam az étkezési szokásaimon. Jobban odafigyelek arra hogy mit eszek, csökkentettem a cukor bevitelt és próbálok csak teljes kiőrlésű kenyeret enni. Növeltem a mozgás mennyiségét, most már nem itthon tornázok (ez kb. 20 perc volt reggelente amikor csináltam). Heti kétszer eljárok edzőterembe. Ez egy kombinált cardio és erőnléti edzés, kb. összesen 2 óra per alkalom. Edzés előtt fél órával meg szoktam inni egy 2000 ml-es L-karnitin zsírégető koncentrátumot, hogy felgyorsítsam a zsírégetést az edzésem során. Vitamint is elkezdtem szedni, hogy megfelelő mennyiségű ásványi anyagot vigyek be a szervezetembe illetve hogy csökkentsem az étvágyamat. Az elmúlt 2 hónap alatt kb. 7 kg-ot fogytam. Úgy érzem, hogy jó úton haladok. :)

László (17): moyg's

Mónika (33): torna(futás mellett),diéta

Jázmi (41): Fehér liszt es cukor száműzésw az étrendemből

Peter (62): Heti 4 edzes (2 kondi -2 kardio ) szelektiv taplalkozas 108,9 kg/jan.3. 99.7kg/marc.10.

Juraj (30): Az hogy akkora volt már a hasam hogy nem tudtam bekötni a cipőfűzőmet.

Eri (19): napi 4-5x-i kevés evés, délben picit több, egyáltalán nem eszek már kenyeret ha igen csak nagyon néha, hetente 1x-2x 1-1 szeletet. Heti 3-4 napi 20-50 perces edzés. Ebben Palkó Noémi videói segítettek hogy összerakjak egy saját edzéstervet. :) áprilisban még 72 kg voltam mára már 62 vagyok. :) A célom még -4 vagy 6 kg. az ideális 58 kg lenne a 158 cm magasságomhoz, de kis pocim még még akkor is lenne meg combom is. :D Szóval folytatom. :) Tízórai és Uzsona esetleg a vacsi is, gyümölcs vagy zöldség vagy ha nagyon éhes vagyok, 1 szelet bundáskenyér. :) Tartom a súlyom, s szerencsére mindig lentebb lentebb mennek a kilók. :) és nem szabad elfelejtkezni a napi 2 liter folyadékról sem. :) Mindenkinek kitartást, erőt is sikert kívánok a fogyáshoz! :)

Hajni (35): Reggel csak gyümölcs, délben Norbi Update étel (Teletáltól rendelem), este gyümölcs, ivójoghurt és ami a legfontosabb, nem eszem fehér kenyeret, zsemlyét, semmilyen pékárut. Rengeteg víz elfogyasztása.

Teréz (56): kevés szénhidrát,kevés cukor,sok séta

Gábor (22): Napi 5-6 étkezés, kevesebbet mint amikor kitöltöttem a tesztet (bár férfiként el kell, hogy mondjam nem könnyű) + a cukor helyett is természetes édesítőt használok. Szedek vitaminokat és az általatok javasolt Zsírégetőket.

Renáta (20): Nehezen tudom rávenni magam az edzésre, szóval az étkezésemre próbálok figyelni kisebb-nagyobb sikerrel.

Péter (36): Szénhidrátok részleges megvonása

Anna (62): a kevesebb evés, az édesség csökkentése

Éva (61): Elhagytam a rizst,tésztát,krumplit.Kenyeret eddig sem ettem. több húst felvágottat eszem,rengeteg paradicsom,paprikával.

Henrietta (19): Az átlagos napi folyadék bevitelemhez képest sokkal több folyadékot vittem be a szervezetembe, ezáltal sokkal élénkebbnek, figyelmesebbnek éreztem magamat, ráadásul kevesebb élelmiszert (kenyeret, tésztaféléket) fogyasztottam, ami miatt (nem sokat, de) csökkent a testsúlyom.

Gyula (63): Minimális szénhidrátot fogyasztottam, sok fehérjét ettem.

Ágnes (45): Szigorú diéta+ mozgás

Barbara (23): Vettem egy digitális konyhamérleget

Gyöngyi (35): Lemondtam a kenyérről, a péksüteményekről és sokkal kevesebb édességet eszek. Zöldséget eszek a kenyér helyett.

Márta (47): nem ettem kenyeret sokat ittam

Szilvia (55): kalóriaszámolás

Timi (38): Nem ettem cukrot, pèkárut,(szènhidrátot)köretet.

Zsolt (40): Kivontam teljesen a szenhidratokat de sohasem eheztem.

Anna (53): a léböjt

Tünde (24): Cukros üdítők kerülése, nasinak magvakat eszem, kerültem a fehér kenyeret.

Fanny (22): A csokoládé, édességek minimalizálása, kenyérből rozs és teljes kiőrlésű fogyasztása, az is ritkán, krumpli elkerülése, 3-4 liter víz naponta, heti pár alkalom mozgás, és az, hogy ELHITTEM, hogy sikerül

Monika (22): Sprot! Mersekkel eves, 6utan nem ettem egyaltalan kenyeret! Edesseg kihagyasa illetve minimalisra csokkentese!

Klara (60): Nem eszek egyaltalan azota edesseget es nem nassolok

Tamara (30): Sokszor kis mennyiséget ettem, sok folyadékkal, a sovány tejtermékeket választom inkább az eddigiek helyett.

Hajni (37): Napi 5-ször ettem. kis mennyiséget csak fehérjét és zöldséget, gyümölcsöt. Semmi főtt tészta, semmi kenyér

Zsófi (26): Rengeteg víz...amint megeheztem ittam,es ittam..delelott ettem,delutan csak gyumolcs es viz!!

Nikolett (27): Szénhidrát szegény étrend

Józsi (52): szénhidrátok, alkohol elhagyása

Betti (28): a 90 napos dieta es a mozgas

Kata (23): Mértékletes étkezés, egészséges életmód

Eszter (58): 8 hónapig napi 6-700cal ,napi 45-60 p torna hétvégén is .Pajzsmirígy szív és magas vérnyomás gondom van,az orvosaim nagyon leteremtettek a módszerem miatt, helytelenül fogytam le a 27kg-t

Alexandra (22): Regenor

Clau (24): Február 12.-én jött az elhatározás, hogy igen is most változtatni fogok az életvitelemen. Két kislány anyukájaként nem sok időm van magamra, hiszen szinte minden percemet elfoglalják. A fogyásom titka: reggel meleg citromos vízzel kezdek, napközben megiszok 2-3 l sima csapvizet+ 2-3 pohár zöldteát, az étkezéseim számát megnöveltem viszont a mennyiséget a felére csökkentettem, hamar hozzá lehet szokni. :) A cukrot próbálom édesítővel kiküszöbölni a fehérkenyeret pedig minimalizálni( sosem tudnám teljesen elhagyni :) ) Ha van időm a nap folyamán tornázni az max 30-40 perc a gyerekek alvásidejében. Az eredményem 2,5 hónap alatt 7,5 kg a centik csak úgy olvadnak úgy, hogy nem éhezek. A siker pedig még jobban ösztönöz! Minden féle fogyókúrát kipróbáltam már, de ez amit saját magamnak raktam össze ez mindennél jobb és még koplalnom sem kell. Jól érzem magam és folytatom a kilók olvasztását kényelmesen. Még kb. 5-7 kilótól akarok megszabadulni. Ha ez is sikerül megosztom veletek. :)

Boglárka (42): Az lenne, ha stresszt nem túlevéssel kompenzálnám, ez egyelőre még nem sikerül.

Gabriella (31): Nem ettem kenyeret és nem fogyasztottam üdítőket.

Móni (36): Kisebb adagokat eszek,kevesebb cukrot és lisztet.Próbálok többet inni és biciklivel járok dolgozni.Célkitűzéseim is vannak,pl.beleférni egy szép ruhába.

Anna (62): mozgás, kertészkedés, diéta, folyadék

Zsani (21): Teljesen kizártam a csokoládét az életemből és a cukros üdítőket, a teát is édesítővel iszom (ha iszom), és naponta elfogyasztok kb. 3 liter vizet.

Tímea (20): a spor és hogy kitartó voltam

Merci (20): a zöld tea , az abonett kenyér és a sok zöldség a szénhidrátok minimálisra csökkentése, a kalóriák száma 1300 kcal/nap. Napi min.25 perc mozgás 1hónap alatt 5kiló minusz ! Nem megerőltető mozgással és éhezés nélkül napi 5x étkezés este, 6 után már csak víz szigorú száboj nélkül néha-néha egy kis bűnözés belefér! szerintem ez a hosszútávú sikeres fogyás valamint az elért súly megtartásának titka!

Eszter (25): Kevesebbet ettem,jobban odafigyeltem az étkezésre.

Denise (49): életmód váltás: megfelelő táplálkozás mellett mindennap tornázok.Heti 1-2 alkalommal futok ill. biciklizek.

Balázs (39): nem eszem fehér kenyeret, és zsíros dolgokat.

Róza (60): aminosavak fogyasztása, fehérjék, finomítottch megvonás

Melinda (23): torna

Ibolya (51): Vércsoportos étkezés, mindig kevés étel egyszerre, sok víz, gyaloglás. Nyers zöldségek, kis adagok, sok víz, gyaloglás.

Kriszti (31): A többször kevesebb étkezés és az édesség visszaszorítása.

Zsuzsanna (47): Liszt,cukor,tejtermékek, napraforgó olaj elhagyása, sok zöldség,magvak fogyasztása.

Edit (53): napi többszöri kevés étkezés, szénhidrát, cukor csökkentése

Niki (18): 90 napos dieta

Anna (54): Étrend változás,torna

Gigi (44): egy hétnapos diéta

Erika (55): használom a kalória táblázatot

Judit (40): zöld tea,cukor ,kenyér elhagyása,és nem vacsorázom

Juliana (61): az édességek ki hagyása az étrendbôl

Dávid (19): Kevés cukor, mozgás, sok zöldség és gyümölcs

Tímea (46): nagyon kevés étel

Edit (40): kenyer,edesseg elhagyasa,tobb gyumolcs es zoldseg

Istvan (53): kevesebb kaloria tobb mozgas

Timi (22): 5 mins shaper ?s ?trend változtat?s

Dóra (21): Mozgás, nem enni ha jól vagyok lakva

Zsu (37): A ruháim, egy számmal kisebb kell.

Betty (54): Úgy tűnik valami megindult, remélem folytatódik. Nálam a mozgás mindenképpen sokat nyom a latba és jobban odafigyelek az étkezésemre.

Ritu (39): Meforal heti 3-zumba

Brigitta (28): Rájöttem, hogy nem fogok megerőltető sportoktól meg éhezéstől fogyni. Táblázatban számolom a napi kalóriabevitelt, igyekszem betartani az ajánlott fehérje, zsír, szénhidrát (és cukor) arányokat, minden nap sétálok 5-10kilométert, amennyit kedvem és időm engedi. Néha szünetet tartok, de nem többet, mint hetente egyszer.

Zsuzska (33): Tisztító léböjtkúra. Odafigyelek, hogy csak akkor egyek ha éhes vagyok, lassan az evésre időt hagyva.

Anna (25): Lemondtam a saját egészségem érdekében bizonyos ételekről. Minimálisan fogyasztok olajban sütött ételeket, és száműztem a majonézt is...

József (62): Sok folyadékot ittam ezerrel, és sokkal jobban odafigyeltem az étkezésemre,édességeket kevesebbet fogyasztottam.

Iki (35): A jó időben több időt töltünk a szabadban. Kertészkedünk, szépítjük az udvart. Észrevétlenül is többet mozgok.

Ilike (54): Étkezésem radikális megreformálása és minden délután 45 perc torna (DUCI TORNA - NORBIVAL) segítségével. Egy hete csinálom és fogytam 2 kg-ot.

Csaba (49): szénhidrát megvonás

Marika (65): káposztaleves(részben)

Tícia (23): Szénhidrát bevitelt csökkentettem,több vizet iszük és elkezdtem mégtöbbet mozogni

Pali (37): étrend átalakítása: mást, és kicsit kevesebbet.

Zsuzsa (57): teljesen zsírmentes étkezés, ill. almaecet kapszula

Angyal (46): Kalória számlálás, teljes étrend váltás,mozgás, 6 óra után nem étkezem...

Aniko (63): Elkezdtem a disociat-etrendet,ittam 2 liter vizet naponta,setaltam 20-30 percet

Andrea (29): sok mozgás, méregtelenítő kúrák

Annie (32): Mozgás bevezetése az életemben.

Andi (30): Nem paszos a nadrág, kényelmesen kezdek bele férni.

Edina (26): Több folyadék és mozgás!

Anett (31): A fogyókúra abszolút nem vezetett sikerhez. Én nem vagyok kövér, sem túlsúlyos, az alakom ideális, vékony testalkatú vagyok, viszont egy nap az alkalmi ruhámat nem tudtam magamra zippelni.... szoval elkezdtem fogyókúrázni, de semmi sikere nem volt, a kilogramjaim ugyanazok maradtak. Majd elkezdtem futni járni, először csak hetente, majd naponta, és ma már akár kétszer egy napban - korán reggel és este. sikeres akció-e? :D hát a testsúlyom két hónap elteltével is ugyanaz, azonban ami változott - jó kondició, izmosabb lábak, a hasfal laposabbá válása - érdekes számomra, hogy a testsúlyom ugyanannyi, mégis vékonyabbnak érzem magam... PS: a ruhámat azóta nem probáltam fel, de ha még most sem fog feljönni rám, azthiszem a futást erőteljesebb fogyókúrával kell majd kombinálnom.

Dóra (48): elsősorban a kalória számolás

Edit (38): Mozgas, dieta, zsiregeto kapszulak (Acetyl-L Karnitin es zold kave)

Barbara (46): Flabelos gépet vettem..nem eszem kenyeret..tésztát..január harmadika óa..hét kiló ment le..

Csaba (37): Töbet mozgok (futok).

Réka (20): Nem eszem annyi hízlaló ételt, és több egészséges étel szerepel az étrendemben.

Vivien (17): A helyes táplálkozás betartása.

Réka (38): Elkezdtem rendszeresen mozogni és felhagytam a koplalással fogyással.

Ilona (55): Az étrend átalakítása és több mozgás.

Kata (55): Sajnos még nem sikerült fogynom ,de a saját hibámból!

Ildiko (63): nem eszem kenyeret, csak laskat sutök magamnak

Tímea (24): Rengeteg edzés, alacsony kalória bevitel.

Gabriella (53): Sajnos 2-3 napnál tovább nem tudom csinálni.Elég stresszes környezetben dolgozom,és evéssel oldom a feszültséget.

Zsóka (38): Akkor konkrétan nem ettem.

Timi (19): Egy nap többször ettem keveset, mozogtam mellette intenzíven.

Ildiko (55): A sok zoldseg fogyasztasa,nyersen es parolva,talan a citromos viz is segitett sokat.

Gyula (39): Igazság szerint még csak most tervezek eliptikus trénert venni.

Betti (40): Napi többszöri étkezés, kisebb mennyiséggel és zéró szénhidrát. Semmi lisztes és cukros dolog és sok víz fogyasztásával. Ezt szigorúan betartva két és fél hónap alatt 15kg mínusz. 68 kg-ról 53 kg-ra. Ezen idő alatt nem sportoltam. Azóta lazítottam a diétán, viszont beépítettem rendszeres testmozgást, de a nehéz emésztésű szénhidráttal teli ételeket azóta is mellőzöm. 1-2 kg jött vissza, de azt tartom. Azóta eltelt 1 év.

Ildiko (51): csak lugos ételeket eszek,meg sok zöldséget,cukrosakat egyáltalan,meg kenyeret csak piritost.

Anett (25): Kevesebb étel kellő odafigyeléssel,cukros üdítők mellőzése,több mozgás.

Attila (55): Kevesebb élelem bevitel.

Irén (58): Többszöri étkezés .több zöldség fogyasztása.

Klára (47): kevesebb kalória, több mozgás, L-karnitin, folyadékfogyasztás emelése, reggeli étkezés bevezetése, este 6+ óra után csak gyümölcs

Roland (39): A kalória tábla használata

Erzsébet (43): jobban oda figyeltem az étkezésemre :)

Andrea (48): Novemberben mütötték a könyököm és mivel elötte abbahagytam a rendszeres mozgást a fájdalmaim miatt 5 hónap alatt felszedtem 6 kilót, ami rettenetesen zavar. Még csak pár hete kezdtem el megint mozogni és jobban odafigyelni az étkezésre. Nem kezdtem el rohamosan fogyni, de elindult lefelé a mérleg mutatója és fittebbnek érzem magam. Edzésnaplót vezetek, amibe beleírom a napi edzésadagot és hogy mit eszem (a nassolást is szigorúan!), meg a reggel mért súlyomat.

Kitti (22): Megfogadtam a tanácsokat és odafigyeltem az étkezésre és sokkal többet mozogtam.

Melinda (29): csökkentet ch tartalmú fehérjedús étrend és rendszeres sport

Kata (35): Mozgás, kevesebb étel

Tamás (31): Az evés nagymértékű mérséklése.

Anita (26): Joforman csak feherjet eszem,stevia edesitoszert hasznalok,es kokusz olajjal fozok.so helyett pedig himalaya so es kenyer helyett ha neha szukseget erzem puffasztott rizset fogyasztok.

Zoltán (36): Diéta és edzés.

Éva (51): A króm tabletta.

Erika (37): Édesség csökkentése, kiváltása cukormentes saját készítésű lekvárral, rendszeres, kemény edzés.

Szandrus (24): Aerobik, odacigyelés a napi kalóriabevitelre és tápanyageloszlásra

Nikolett (40): nem eszem kenyeret,tésztát,cukrosat,szénhidrátot.

Zsolt (38): Mozgás kevesebb evés

Orsi (34): Sport, intenziv es rendszeres mozgas

Szilárd (19): Konditerem. Sokkal több folyadékot iszok. kevesebbet eszek. próbálok több fehérjét bevinni mint szénhidrátot. heti 4-szer járok konditerembe, napi másfél-két órát.

Vanessza (31): Kevesebb szénhidrát és zsír,több fehérje,zöldség és gyümölcs és torna

Judit (49): Teljes életmód váltás. Mindenképpen a több mozgás és több zöldség, gyümölcs fogyasztása. Legalább 2 l. folyadék naponta.

Judit (27): a rendszeres mozgásra sikerült rá vennem magam. napi szinten, és élvezettem csináltam!

Melinda (20): Étrend váltás és szoba biciklizés két naponta minimum 40perc

Beáta (41): Az infóitok!

Eta (53): A 90 napos diétát kezdtem el,és ha tudom hogy mely élelmiszert mivel párosíthatom akkor nem kell lemondanom szinte semmilyen ételről

Klári (38): 600kal./nap

Ibolya (27): RENDSZERES MOZGAS

Alexandra (24): Megfelelő étkezés 160 gr Ch be tartása ,szénhidrát számolás

Melinda (35): torna,sok folyadék

Gabriella (64): Tobb zoldseget gyumolcsot ettem, kevesebb hust es kenyeret de sajnos a korom (64) a szivmutetem es a mostani foglalkozasom (bentlakasos hazi apolo) nem biztosit eleg testmozgast

Mónika (49): sterssz,torna,kisebb adag étel,több folyadék

Katlyn (34): Több folyadék bevitel és elhagytam a kenyérfogyasztást

Nóra (20): A rendszeres (napi) komditermi hasznalat.

Reka (31): en a norbi apdate 1 es kodszerint etkezek es nekem bevalt

Ágnes (64): 90 napos diéta

Kitti (28): több mozgás,több folyadék,kevesebb zsíros étel,több fehérje fogyasztása és több zöldség fogyasztása.

Róbert (18): A testmozgás

Barbi (27): 90 napos szétválasztó diéta

Mária (20): Az étrend átalakítása és a megfelelő folyadékbevitel.

Zsó (30): napi kétszeri étkezés, nem sok szénhidráttal 4 óra előtt...

Anikó (36): torna

Edit (57): ananászdiéta+szénhidrátszegény diéta keverése

Tamara (37): Napi 5-6-szori kisebb étkezés.mozgás beiktatása heti 3-4 alkalommal 1óra,finomított szénhidrátok minimálisra csökkentve(elhagyva),napi 3-4 liter víz fogyasztása

Viola (18): dieta, sport

Vivien (29): Torna,bicikli

Mária (58): Céklás koktél reggeli elött egy órával. Az ételadag mennyiségének lecsökkentése, majdnem teljes mértékben a kenyér fogyasztásának kiiktatása. Vacsora kihagyása. Édességek mellözése.

Andrea (31): GLÜKOMANNÁN + DIÉTA

Zsuzsa (27): Az amikor szerelmes voltam.

Moncsi (36): Sok folyadékivás,többszöri kevés evés.

Ági (29): igazából a mozgás és a nem túlzásba vitt evést

Anikó (25): Szénhidrátok csökkentése. Zöldség, gyümölcs nagyobb mennyiségben való fogyasztása. Tudatos táplálkozás. Akarat!

Renáta (25): Gluténmentes diéta és min. heti 3x fél óra mozgás.

Anita (33): Diéta mozgás

Csilla (18): több folyadékot ittam ,és mellé mozogtam is! illetve mozgok.. emellett mértékkel eszem,és próbálok egészségesebben táplálkozni ,igaz ez több kevesebb sikerrel megy hiszen nehéz a rossz szokásoktól egy könnyen megszabadulni..

Andrea (20): van egy újságom ami a fogyáshoz vezethet engem de abban voltak ivó joghurt meg minden például még a good milk az is ivó joghurt meg még teljeskiőrlésű lisztből van kenyér ami érdekes

Kati (49): kerékpározás

Mária (37): torna

Attila (53): kevesebb süteményt eszek és mindenböl csak a felét.

Andrea (48): Amikor Adipexet ettem, de ma már az sem használ.

Nóra (48): Életmód váltás. Napi egy óra kocogás.

Viktória (22): Teljes étrend változás és sok-sok mozgás

Bernadett (30): Többszöri kis mennyiségű evés, sok zöldség és gyümölcs és a sport.

Renata (41): más étkezési kultúra,napi kalória bevitel csökkentése

József (40): Sport.

Icuska (32): Szénhidrát diéta

Hanna (23): Több mozgás

Jucus (59): az hogy elkezdtem figyelni arra,hogy mit eszem és amit eszem hogyan készítem el.

Gabi (38): Diéta, sportolás

Anna (62): Minimális mennyiséget ettem.

Barbara (46): Étrend v?ltoztatás..flabelos gép

Eva (23): a meg tobb gyumolcs fogyasztasa illetve sokkal kevesebbett ettem

Agnes (32): Mozgas

Daisy (22): diéta, mozgás mindennap

?va (38): Futás

Gábor (30): Ketogén diéta

Zita (25): kevesebb szénhidrát, sok folyadék, naponta minimum fél óra mozgás

Vivien (19): Ételadagjaim csökkentése, vacsora elhagyása. És trambulin heti 2-3 alkalommal 1órát. Cukor, tészta, kenyérfélék, nassolni valók, üdítőitalok, teljes elhagyása.

Zsanett (22): szénhidrát számolás

Gai (45): Heti 4-szer 1-1 óra kerékpározás,plusz erősítő edzések,és a kalóriaszámlálás.

Laura (20): kaloriaszamlalas

Márta (42): mennyiségek csökkentése, folyadék bevitel növelése

Anita (39): Sport es kcal szamolas.

Gabi (38): inzulin diéta bevezetése, napi 2.5 - 3 liter víz fogyasztás, napi szintű testmozgás

István (46): Probálkoztam de azt a fogyokura gyogyszert betiltották.Akkor leadtam 6-kg-ot.

Ildikó (47): szénhidrát mentes étkezés (vagy minimális szénhidrát)+ rendszeres mozgás

Mária (28): most már semmi.

Kata (35): ideg ossze ropanas edesanyam hirtelen halala miat

Anna (20): A barátommal lassan már 3 hete súlyzós edzést csinálok és mellette próbálok odafigyelni a táplálkozásra és a megfelelő mennyiségű víz fogyasztásra. Súlyban nagy változás még nincs, de látványra már másabbul fest a testem. Úgy edzek, ahogyan ő, csak valamivel kevesebb súllyal, de ezt hatásosnak találom. Nem kardiózok, mert eredményesebbnek találom ezt a fajta edzést, amit most csinálok. Nincs sok felesleg rajtam, így ez nekem tökéletes. :)

Zsóka (35): Kevesebb édesség és péksüti!

Dóra30 (30): Szénhidrátból sokkal kevesebbet, folyadékból többet vittem be a szervezetembe.

Marina (53): Jobban figyeltem az étkezéseimre.. mit..mikor..és mennyit egyek..Sokkal több folyadékot fogyasztok azóta..

Attila (18): El?ször is lemondtam a cukros ételekröl, italokrol. Nem fogyasztottam lisztes ételeket... Bio étrendre váltottam.

Pál (50): bontott étkezési program (fehérje, zöldség,szénhidrát, gyümölcs),napi bontásban.

Mira (28): A mozgás,a kitartás

Anita (27): Megvalogatni az ételt amit eszem.

Andi (41): cukor és szénhidrát bevitelének elhagyása

Alexa (21): Rendszeres táplálkozás naponta 5-őr alacsony kalória tartalmu ételeket illetve edzés.

Anita (37): mozgás,diéta,glabridin

Krisztina (35): kenyér és a cukor elhagyása, sok folyadék, több mozgás

Gyöngyvér (44): A szokásos napi ételmennyiség 4 v. 5 adagra porciózása a napi 2x-i étk. helyett, sok víz, torna.

Marcsi (52): A feher liszt es cukor, krumpli es rizs elhagyasa. Tobb zoldseg, tobb folyadek (gyogytea), este 6 utan semmi kaja! Rendszeres mozgas: heti 3-4x.

Csaba (47): mozgás+diéta

Mária (65): sajnos eddig semmi, mert pajzsmirigy alulmüködésem van és akárhogy fogyózok nem megy semmi

György (48): Mértékletesség az evés terén, rendszeres kardiozás otthon

Helena (53): edesseg, kenyer kihagyasa, tornazas

Edit (37): 90napossal 16 kg

Renáta (33): Az abonett

Anikó (32): étrend változtatás

Zoltán (50): Nem fogyasztok kenyeret, tésztát, burgonyát, csokoládét, cukrot.

Noémi (18): futás és kardio együtt (kardio nem mindig) emellett próbáltam odafigyelni mennyit eszem

Gabriella (56): csökkentett szénhidrát bevitel

Gabriella (44): diéta,mozgás

Nelli (37): Fejben 'rá tudtam állni' arra, hogy akkor most tudatosan étkezek, nem mindegy mikor mit és mivel. Így legalább lappadt a hasam, ami kezdésnek szerintem nem rossz, ettől lesz kedve az embernek tovább csinálni!

Dávid (24): Nálam a sok mozgás vezetett sikerre, az étkezés terén bármit változtathattam, nem adtam le egy dekát sem, de heti 2-3 óra aktív sportolással egy hónap alatt 2 kilót leadtam

Csilla (27): 6 óra után nem ettem,citromos vizet ittam,figyeltem h mit eszek/kevesebb zsir,szénhidrát,cukor/,torna

Nóra (33): Étel rendelés

Edit (32): Nem küldtetek semmit a tesz kitöltése után

Erzsébet (32): Minden kipróbált fogyáshoz vezetö dolgok,mint pl. a diéta nálam -4kg megvolt,de azután megállt a tudomány nem megy le tovább és ez elszomorít. Na meg hamar vissza is jön

Leili (18): Evési szokások megváltoztatása, edzés.

Peter (40): Évekkel ezelott: 90 napos diéta, 3 hónap, 15kg. Most mast csinálok, 105kgrol indultam, cel 85 kg. Atlagisan minden nao egy óra mozgas, tobbszori kisebb etkezes, falasi rohamok elkerulese. Ekhagytam a peksutemneyeket, uditoket, gyumolcsleveket, a refluxom is tunetmentes lesz nemsokara. sokkal több vizet iszom, a peksutik helyett salatara valtottam. Egyebkent egy kesz salata kb. annyiba kerul mint ket-harom peksuti. Az a napi egy ora kardio edzes rengeteget segit a konkret súlyvesztésben!

Sziszko (26): Nem eszem cukrot semmilyen formában, mézet használok helyette. Fehér lisztet sem csak néha pogácsát (sajnos nagyon szeretem). Probálok lugosan étkezni, sem kávé, tej, tejtermékek, hus. Zöldség gyümölcs minden mennyis?gben. Lemondtam a süteményekről ami nagy szo, cukrászként. De hamar látványos volt az eredmény. 65-66 kilorol 61re fogytam. Kezdem beépiteni a futást a mindennapjaimba és tovább szeretnék fogyni. Ja és sok sok zöld tea!

Annamária (59): Napi fél óra mozgás ( tánc itthon ), picit kevesebb kalóriabevitel a szükségletemnél, vacsora csak natur joghurt kevés mézzel, őrölt fahéjjal, korpával, almával. Ha van időm, akkor gyaloglás (1 óra ).

Gréta (18): Életmódváltás és heti 2x mozgás.

Erzsebet (45): Nem sokat eszek es zoldsegfeleket

Mária (58): napi 6-szori nagyon kevés mennyiségű, szénhidrátszegény étkezés.

Cintia (29): Természetesen a szénhidrát megvonása

Barbi (32): Sport,mértékletes étkezés!És Jóval több folyadékot fogyasztok mint régen.

Rita (43): Nekem a táplálkozás megváltoztatása mellett nagyon sokat segített a heti háromszori cardio-edzés.

Judit (52): Folyamatosan kontrollálom a bevitt kalóriákat, egészséges tápanyag bevitel mellett igyekszem minél többet mozogni.

Ervin (28): Hat elsosorban az hogy kitartoan minden reggel meg iszom egy nagy pohar citromlevet.Es nem eszem kenyeret egyaltalan.Es este 6 utan sem eszem gyumolcson kivul semmit.Es megprobalok minden nap bar 1 orat setalni sajnos tobre nincs idom.

Éva (50): Liszt allergia :( , és most magas cukor szint

Judit (45): Torna, torna felülés.

Anna (62): többszöri étkezés és a cukor elhagyása

Marika (50): onuralom

Margit (60): Talan hogy jobban oda figyelek hogy mennyit iszok es mennyit eszek es mikkor

Krisztina (39): Gluténmentes diéta

Glória (21): sok vizet iszok

Viktor (24): Több mozgás, kisebb adag ételek, cukor és finomliszt fogyasztásának minimalizálása.

Edit (25): Életmódváltás

Anita (27): A tornázás, csak lusta vagyok tornázni.

Katalin (53): Jártam akupunktúrás kezeléseken és ez sokat segített, mert jobban be tudtam tartani az ötszöri étkezést, azonkívül a tornázást is.

Márta (44): Nem eszem kenyeret csak reggel.Kevesebb édesség és persze több folyadék.

Márta (44): Éhség megakadályozására szedett tabletta. Minden egészségtelen étel száműzése. Zsírégető pulzuson végzett mozgás.

Gábor (55): Áttértem a délelőtt csak gyümölcs fogyasztásra.

Petonella (19): mikor eszem előtte iszok egy nagy pohár vizet,mert így kevesebbet tudok enni

Rita (36): Kettő is volt,de sajnos egyik sem maradt végleges,bár ez valószínű a mozgásszegény időszakokból fakadt.Az egyik és ez volt a tartósabb.napi torna,délután már csak gyümölcs.A másik a szétválasztó diéta.

Kriszti (18): Kevesebb evés több mozgás

Tibi (28): Valtoztattam az etrendemen, a Fogyas Info Kedves kollegai altal kuldott levelben osszefoglaltakat kovettem es kovetem a mind a mai napig.

Andi (31): Kalóriaszámlálás, sokkal kevesebb étel és egészségesebb étel fogyasztása. Sok zöldség és gyümölcs és természetesen a rengeteg edzőtermi munka. Az elmúlt évek során 30 kg-t adtam le, ebből tavaly adtam le 18 kg-t. Most lassan egy hónapja csinálom megint komolyan, mert még szeretnék leadni kb 20 kg-t.

Judit (42): Heti 2x1 óra alakformáló torna, és a klasszikus dietetikusi útmutatás: semmi cukor, semmi fehér liszt, sok zöldség, gyümölcs, folyadék,napi 5x étkezés.

Gábor (37): Kenyér, és a sok szénhidrát elhagyása, odafigyelés, mozgás.

Szilvi (37): Számolom a kalóriát és napi 1200kcal-nál többet nem eszem. Több zöldségfélét és fehér húst eszem. Sajnos még a mozgás hiányzik, majd ha jobb idők lesznek tudok többet biciklizni .4 hét alatt 5 kg ment így le! De most egy kicsit meg állt a fogyás!

Petra (19): kevesebb és egészségesebb étkezés.

Moncsi (22): Megfelelő táplálkozás es rengeteg edzés, főként cardio jellegű, de erősítés is volt benne, plusz nagyon sok vizet es zöld teát ittam

Kati (53): hodi54 kapszuát szedtem 2honapig. kb5kg fogytam nem éreztem az állandó kinzó éséfet! Utána át tértem calotin L500ra plussz zsirégető thermo. 82kg val kezdtem a fogyo kurát most 66vagyok 4hó alatt.Közben ithon tornászok heti 3szor 20perc.Cukor liszt tabu számomra! Napközben rendesen eszem ebéd után viszont már csak fehérjét fogyasztok!!! Ez lényeg.

Babu (19): több test mozgás

Anita (36): Minimális étel, sok folyadék

Melinda (33): Több folyadék fogyasztás (szénsavments ásványvíz) és több mozgás, több jó minőségű és tipusú zsír fogyasztása (kókuszszír, lenmag olaj)

Gabriella (48): Naponta többszöri étkezés, minimális vacsora, minimális szénhidrát és cukor fogyasztása, mozgás.

Réka (18): Sport és odafigyeltem arra,hogy mit eszek.

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Hanna szidónia (23): Sport, változatos étrend, hetente egy szelet csoki (halál komoly)

Ildi (34): mozgás, sok gyümölcs, zöldség fogyasztás, szénhidrát kevés fogyasztása, édességek teljes elhagyása

Katalin (52): kevesebb szénhidrát

Csaba (36): napi 30 perc mozgás,étkezés

Laci (48): Időlegesen fogytam többnapos böjttel.

Zita (48): étrendváltás

Erzsébet (54): amikor két hétig csináltam a 90 napos diétát, de vendégségbe mentünk és feladtam

Mária (31): 15 évesen sikerült lefogynom 90 kilóról 65-re. Kevesebbet ettem, nem vacsoráztam, csak almát és sokat sétáltam, néha futottam. Később 25 évesen elkezdtem a 90 napos fogyókúrát, mert felszedtem 10 kilót. Azzal sikerült 12 kilótól megszabadulnom. Azóta tartom a 60-63 kilót, pedig közben született két kisfiam. Sajnos nem tudom rászánni magam a sokszor keveset elvre, legtöbbször délelőtt gyümölcsöt eszem, délután pedig egy adag főtt ételt. Így elég vékony tudok maradni, mert magas vagyok, de sportolnom nagyon kellene, csak két pici gyerek mellett elég nehéz megoldanom.

Ildikó (38): Mozgás beiktatása

Károly (29): Rendszeres ?tkez?s, nemszabaf ?hezni, több zölds?g amiket szeretek is. Így nem kinzom magam.

Klára (62): Megtanultam,hogy mit mivel egyek,és egy nap 5x és keveset.A vizből is keztem 3 litert meginni

Lenke (51): A szénhidrát bevitelének csökkentése.

Bettina (16): kalóriabevitel lecsökkentése, torna

Lollo (58): citromlé és CH szegény étrend

Teréz (63): rendszeres evés

Mónika (37): Szénhidrát bevitel csökkentése

Zsuzsanna (53): kenyér,péksutemény kihagyása, ill. helyettesítése extrudált kenyérrel, zoldséggel, gyumolcsel

Ilona (54): A táplálkozás terén: fogyasztottam csicsókát, citromot, zabkorpát,búza csirát, tört lenmagot. ezek a táplálékok sokat segítettek, és elég sokáig lehetett tartani a szintet. Igaz mindig kel törődni a táplálkozással.

Irén (56): Sokat (minden nap)tornáztam

Judit (34): Norbi Update

Anita (18): Többször kevesebbet ettem, csak azt és akkor, amikor tényleg kívántam. Hetente többször sétáltam néhány órát. Gyakran fogyasztottam folyadékot.

Jutka (49): cm-ek változása

Maja (44): az etrend megvaltoztatasa teljesen kihagytam a kenyeret es a teszta feleket

Ircsi (44): szénhidrát, cukor elhagyása, sok folyadék fogyasztása

Flora (18): alig ettem és sportáborba mentem

Vali (60): Kalória számítás és csökkentés. Több mozgás

Viktória (26): többszöri, kevesebb evés

Melinda (40): mozgás, mérsékelt táplálkozás

Bernadeta (19): Napi többszöri étkezés persze kis adagokat és a mozgás természetesen.

Barbara (22): figyeltem a kalória bevitelt, friss zöldség és gyümölcs levek fogyasztása, sok folyadék evitel

Zsuzsanna (40): elkezdtem kevesebbet enni mint eddig három hét alatt csak 2kg -fogytam le

Szilvia (27): Sok folyadékot ittam.