Főoldal: Fogyás.info – A sikeres fogyás titka Fogyás.info - Menü
Érezd jól magad a bőrödben!

Antioxidánsok - Az antioxidánsok szerepe

Antioxidáns mérés - Élelmiszerek antioxidáns hatása, képességeAz oxigén - amely elengedhetetlen az élethez - egy nagyon reaktív elem. Reakciója során a vassal rozsdát képez, amikor pedig a vajban lévő zsírt oxidálja, az megavasodik. (Oxidációnak nevezzük azt a folyamatot, amikor egy anyag oxigénnel egyesül.)

Hasonló folyamat játszódik le a szervezetünkben is: az oxidációnak köszönhetően a testünk is "rozsdásodni kezd", s sejtjeink lassan tönkremennek, elpusztulnak, mi pedig megöregszünk...

S noha az öregedés egy természetes folyamat, sebességén és lefolyásán nagyon is lehet változtatni! (A sejtkutatók szerint genetikailag 100-120 évig is élhetnénk, ezzel szemben ma az átlag életkor 65 év körül van.)

Antioxidánsoknak azokat az anyagokat hívjuk, melyek megakadályozzák vagy korlátozzák az oxidációt.

Az oxidáció következménye

Szervezetünkben a molekulák stabilitását páros számú elektronokból álló kötések biztosítják. Az oxidáció hatására felborul ez az egyensúly, melynek melléktermékeként egy elektronból álló rövid életű, de annál nagyobb reakcióképességű molekulák termelődnek. Ezeket nevezzük szabad gyököknek. Elveszett elektronjukat a szabad gyökök a környező szövetekből próbálják pótolni. A szabad gyökök állandóan elektronra "éheznek", romboló hatásukat azzal fejtik ki, hogy behatolnak a sejt legkényesebb részeibe, hogy onnan elektronokat "zsákmányoljanak" – azaz tovább oxidáljanak.

E folyamatok eredménye a sejtek szétesése és a szövetek károsodása lehet, melyet súlyosabb formájában már betegségnek hívunk. A rák például a szabad gyök támadás azon előrehaladott stádiuma, amikor a szabad gyököknek sikerült behatolniuk a sejtmagba, ahol meg tudták változtatni a sejtosztódást irányító DNS programot.

A szövetek károsodásának mértéke, vagyis az öregedés sebessége, valamint a betegségek kialakulása legfőképpen szervezetünk antioxidáns védelmén múlik; azon, mennyi szabad gyök garázdálkodik "büntetlenül" a szervezetünkben.

Az anyagcsere normál működésén kívül, a dohányzás, sugárzás, gyógyszerek, méreganyagok, tartósítószerek fogyasztása, valamint a stressz serkentik az oxidációt, a szabad gyökök kialakulását.

Az antioxidánsok fontossága

Napjainkban nagyobb szükség van az antioxidánsokra, mint valaha! Szervezetünk a táplálékon, valamint a táplálék-kiegészítőkön keresztül jut hozzá a szükséges antioxidáns mennyiséghez.

A legtöbb vitamin részt vesz a hatékony antioxidáns védelemben. De nem csak a vitaminok működnek antioxidánsként.

Az antioxidánsok több száz természetben előforduló anyagban és formában megtalálhatóak, mint pl. a zöldségekben, gyümölcsökben, gyógynövényekben stb., s egymással együttműködve közösen dolgoznak a szabad gyökök káros hatásainak leküzdésében.

Kiváló antioxidánsok

Az antioxidánsok szerepe - Kiváló antioxidáns hatású gyümölcsök Az antioxidánsok szerepe - Kiváló antioxidáns hatású zöldségek

Antioxidáns mérés

Az élelmiszerek antioxidáns kapacitásának mérésére egy nemzetközileg elfogadott szabványrendszert hoztak létre. Ennek elnevezése ORAC: Oxygen Radical Absorbance Capacity, vagyis Oxigéngyök Abszorbciós (elnyelő) Kapacitás. Minél magasabb egy élelmiszer ORAC értéke, annál jobb antioxidánsként működik.

Bővebben: ORAC teszt - Élelmiszerek antioxidáns hatása

A magas ORAC értékű tápanyagok és táplálék-kiegészítők hatékonyabban lépnek fel a szabad gyökök pusztításával szemben, lassítják az öregedési folyamatot, valamint segítenek a betegségek kialakulásának megelőzésében.

Mennyi a szervezet napi antioxidáns szükséglete?

Megfelelő antioxidáns védelem: gyümölcsök + zöldségek + magas antioxidáns tartalmú táplálékkiegészítők A táplálkozástudósok szerint napi kb. 5000 ORAC értékű élelmiszer már biztosítja a szervezet alapvető antioxidáns szükségletét. Ez természetesen csak a "normál körülményekre" vonatkozik. Ha valaki sportol, kevésbé egészségesen táplálkozik (ami manapság nem nehéz!), netán dohányzik, antioxidáns szükséglete duplájára vagy akár háromszorosára is nőhet.

Aktuális felmérések szerint a napi szükséges antioxidáns mennyiségnek csupán egy negyedét fogyasztjuk el. (Kb. 1200 ORAC értékű élelmiszert naponta, holott minimum 5000 ORAC értékű antioxidánsra lenne szükségünk!).

Az egészséghez szükséges antioxidáns mennyiséget napi 3-5 alkalommal történő kiadós gyümölcs- és zöldségfogyasztás fedezné. De ma már sajnos ezen mennyiségek elfogyasztása sem biztos, hogy elegendő!

A környezeti ártalmak (szennyezett levegő, víz, valamint a műtrágyaszármazékoktól és növényvédő szerek hatásaitól csökkent táperejű szántóföldek) következtében az elmúlt 20 évben drasztikusan - átlag 40%-kal - csökkent a különböző zöldségek és gyümölcsök vitamintartalma.

Így még egy viszonylag egészségesen táplálkozó egyén számára is ajánlatos lehet egy magas ORAC értékű táplálék-kiegészítő fogyasztása.

Sok gyümölcs- és zöldségfogyasztás + jó minőségű és magas antioxidáns tartalmú táplálékkiegészítők szükségesek az egészséges antioxidáns védelem biztosításához!


Az antioxidánsok szerepe:


Nekem ez vált be:
2099 hozzászólás

Hozzászólás írása

Eniko (35): kaloria syamlalas es az otszori etkezes as a 2 liter folyadek,futas minden este min negyed ora szemelyre szabott dietaval fogyok

Tamás (31): Az evés nagymértékű mérséklése.

Terez (41): a teak

Vivien (18): Sokkal több vizet ittam.

Renáta (20): Nehezen tudom rávenni magam az edzésre, szóval az étkezésemre próbálok figyelni kisebb-nagyobb sikerrel.

Mónika (33): Összeállított edzésterv, 'mit-mivel' étrend kialakítása.

Dávid (35): norbi update 1-es kód + kalória számolás (1300 kcal/nap)

Zsuzsa (31): Kevesebb étel adagok, kalóriaszámlálás, rendszeres edzések.

Ed (39): a rendszeres táplálkozás kevés étellel, kevés szénhidráttal, kevés cukorral

Enikő (46): Szénhidrát mentes étkezés, minden nap edzés.

Edit (54): Szénhidrát ,zsír különválasztása.Egyszerre nem ettem őket.Lassú fogyás,de nagyon eredményes.

Szilvi (37): Számolom a kalóriát és napi 1200kcal-nál többet nem eszem. Több zöldségfélét és fehér húst eszem. Sajnos még a mozgás hiányzik, majd ha jobb idők lesznek tudok többet biciklizni .4 hét alatt 5 kg ment így le! De most egy kicsit meg állt a fogyás!

Livia (36): sokszor enni egy nap es keveset,tobb mozgas-6 honap alatt 20 kg es nem koplaltam

András (64): visszafogott étkezés, fogyasztóöv, kemény fizikai munka, futás

Erika (60): zöldség, fehérje, gyümölcs kombináció

Károly (29): Rendszeres ?tkez?s, nemszabaf ?hezni, több zölds?g amiket szeretek is. Így nem kinzom magam.

Ibolya (41): A testmozgás.

Anna (82): Szigorúan tartottam a diétát

István (59): Alapban szerintem elsődlegesen agyban dől el. Tényleg akarom-e, elhiszem, látom előre az eredményeket és aért hajlandóvagyok a szükséges (választott) módszer alakalmazására.

Aniko (43): Mozgás,folyadék

Gina (22): Étkezés rendszerezés

Móni (27): Étrend változtatása és több mozgás.

Vali (68): Erre nem tudok válaszolni, ha tudnám nem okozna gondot a további teendő!Talán ha az esti vacsorát elhagytam./Soha nem ettem ki a hőtőt,ennek ellenére talán akkor fogytam/

Judit (35): Elkezdtem nem dugug enni magam és jobban kezdem figyelni mit is fogyasztok!többet iszom bár ezzel eddig sem volt nagy gond...szeretem a vizet:-)

Attila (39): Cardio , se búzaliszt se cukor ! 24kg/2hónap

Niki (31): Sok torna, rendszeres napi 6szori étkezés, kis adagokban. Sok folyadék. Édességek, rágcsálni valók kerülése.

Ildikó (23): fehérje diéta, rendszeres kerdio mozgás, jóga

Zsuzsa (33): Áttértem egészséges étkezésre.Rendszeres sportolásra.

Rajmund (26): Táplálkozásra odafigyeltem!!kevés minimális szénhidrát bevitel sok fehérje

Szandra (23): Update táplálkozás

Frici (46): Testépítés, Fitness

Anna (49): kevesebbet eszem és drasztikusan nem esze kenyeret, sütit és csokit

Bernadett (19): Sport

Ildikó (41): diéta és torna

Andi (32): Szénhidrát diéta, 4 hét alatt 5 kg, mivel a torna nem igazán nekem való így a tánc mint testmozgás sokat segített.

Zsófi (22): kardió,diéta

Klára (62): 1liter folyadék helyett 3 liter folyadékot iszok naponta. Most már rendszeresen tornázom és a torna is hozzájárult a fogyásomhoz.

Éva (61): 1 liter sós koktél reggelire és utána semmi étel, csak pótcselekvésként 1-1 kávé és citromleves folyadék, 5 napon át.

Jenő (62): 76KG-RÓL 68 kg-ra való súlyleadás DIÉTA NÉLKÜL!!De ez csak akkor sikerülhet,ha van olyan anyag,mint a TIÉTEK,SOK 'NORMÁLIS' TANÁCCSAL!!!

Viktória (49): Szia! Igen, a káposzta leves, és most hogy 10 kg-ot leadtam, kezdek savanyúvá válni. nem csak azt eszem, de a leg hatékonyabb a leves.

Kata (24): nem ettem 5 napig és sokat táncoltam.

Teréz (56): kevés szénhidrát,kevés cukor,sok séta

Reni (28): Nagyon alacsony kcal tartalmú vacsora - fehérje turmix vagy rántotta és rengeteg zöldség. Heti 3-5 edzés.

Ildikó (38): Mozgás beiktatása

Sziszko (26): Nem eszem cukrot semmilyen formában, mézet használok helyette. Fehér lisztet sem csak néha pogácsát (sajnos nagyon szeretem). Probálok lugosan étkezni, sem kávé, tej, tejtermékek, hus. Zöldség gyümölcs minden mennyis?gben. Lemondtam a süteményekről ami nagy szo, cukrászként. De hamar látványos volt az eredmény. 65-66 kilorol 61re fogytam. Kezdem beépiteni a futást a mindennapjaimba és tovább szeretnék fogyni. Ja és sok sok zöld tea!

Laura (40): csak senhidratot esfeherjet fogyasztok

Anikó (32): Rengeteg vízivás, szénhidrát 1gram/testtömegkilogram, 2gram fehérje/ttkg

Violetta (48): megvaltoztattam az etkezesi szokasaimat,lemondtam az etkezes kozti nasolasokrol,tobb gyumolcsot es vetemenyt eszek

Borbála (21): sokat mozogtam, tornáztam és több vizet ittam, valamint jobban odafigyeltem arra, hogy mit eszem és mennyit

Andrea (31): kevesebbet eszem, és többet mozgok.

Enikő (42): szénhidrát csökkentés és torna

Erzsi (53): a csal'di bajok

Vera (28): 90 napos diéta

János (39): Fehérkenyér nékülözése.ezzel közel 2 hónsp alatt 8 kilot adtam le

Ágnes katalin (60): Az hogy fiatalabb voltam, és tudtam mozogni.

Vica (27): Több mozgas, kevesebb szenhidrat (föleg vacsorara)

Gabi (37): Sokkal többet iszok,étrend változás(-4kg);;))))

Veronika (24): torna, elsősorban kardio, valamint a lemondás a kenyérről és péksüteményekről

Éva (45): Kemény torna, biciklizés a szabadban, kőkemény elszántság és a kitartásom!

Borbála (58): csak halat és csirmellet ettem és párolt zöldséget és ha lehet tornézom szobakerékpározom. De csak kimérten mert térd protézisre várok.

Monika (35): Napi min. 3l tiszta viz fogyasztasa

Piroska (68): Megadása semmi pedig sok mindent kipróbáltammar.A zoldtra sem segít,pedig évek óta iszom.Segítséget kérek,hogy letudjak fogyni.

Tagyi (35): nagyon sok mozgás,különböző feladatokkal elvontam a figyelmemet az állandó evésről,így nem ettem sokat,csak amennyi szükséges volt.

Laura (19): Sok mozgás,többször ettem keveset.

Zsófika (60): Többet mozgok, naponta sétálok kb. egy órát, ez 3-4 km, nagyon jónak érzem, sok vizet és almaecetes vizet kezdtem fogyasztani, nem cukrozom a tejeskávémat, nem fogyasztok kenyeret, édességet, gyümölcsnapokat tartok (háromszor alma és kétszer mandarin), számlálom a kalóriákat, naponta beveszek 1-2 tabletta 1000 mg-os csipkebogyó kivonattal készített C-vitamint és egy Supradyn-t, a napi 1000 kcal-t nem lépem túl, este 6 óra után nagyon keveset eszem, ha éhes vagyok- 1 mandarin vagy egy alma, jó sokáig rágcsálva:) Öt hét után 4 kg-val mutat kevesebbet reggel a mérleg, és nagyon remélem, hogy ez nem csak az első napokban távozott víz:) Nem állok meg, a következő hetekben is folytatom :)

Enikő (38): Megszorítani a kalóriabevitelt többet mozogni.

Era (26): Rendszeres mozgás és az étkezési szokáson való változás.

Dia (24): Szénhidrátbevitel erős csökkentése (semmi pékárú, semmi tészta).

Ibolya (60): kenyér helyett puffasztott rizs és a napi 5x-i kevés evés,

Zsolt (21): Ételmegvonás, léböjt

Ferko (40): Sok mozgás,koplalás

Emese (42): edzés, diéta

Timi (19): Egy nap többször ettem keveset, mozogtam mellette intenzíven.

Zsanett (32): gyümöcs,zöldség,mozgás,4liter folyadék v?z és zöldt tea,adipex szedése

Ildikó (47): szénhidrát mentes étkezés (vagy minimális szénhidrát)+ rendszeres mozgás

Anita (38): még nem

Mónika (31): Odafigyelek az evésre és nem eszek mindent össze vissza.Minden reggel tornázom és ásványvizet iszom.Mellőzöm az édeset és sok zöldséget eszem.

Ilcsy (30): Nekem a 90 napos diéta jött be. 2 hónapig diétáztam, és 23 kg-ot adtam le. Ami azóta sem jött vissza.

Zsuzsanna (46): kevesebb kalória, kevesebb szénhidrát,mit mivel eszek;húst zöldséggel,tésztát zölséggel,

Gabi (43): Kenyér tészta elhagyása

Eszti (30): Napi 3 liter víz elfogyasztása és napi 1 db króm tabletta bevitele.

Mária (61): Sok folyadék ,gyümölcs és zöldség fogyasztása

Brigo (19): Tobb kardio edzes,csak turelem es kitartas kell,meg ido az latvanyos eredmenyhez. A boromben jobban erzem magam,konnyebb a mozgas es magabiztosabb vagyok.

Mira (28): A mozgás,a kitartás

Zsuzsanna (32): Mozgás diéta

Detti (29): Több víz, minosegi szénhidrát bevitel(rizs), kiiktattam a cukrokat, több fehérje, zöldség bevitel

Balázs (32): próbáltam napi ötször keveset enni és 18 óra után már csak vizet ittam két hétig napi 30 percet kocogtam a szabadba aztán a kocogást abbahagytam és kondizni kezdtem az bánt kicsit hogy a mérleg szerint fogytam 3 kilót de nem látszik

Renáta (25): A mozgás és a szénhidrátok csökkentése!

Zsuzsi (41): sokszor keveset és szénhidrát menteset.

Maria (35): sok folyadekot ittam,sok zoldseg,gyumolcs

Erika (46): Vezettem a Kalóriabázist és heti 5 alkalommal tornáztam.

Fruzsi (18): CH-csökkentett étrend, sport

János (40): kenyér mellözése,illetve adagok csökentése

Tamara (32): szénhidrátok fogyasztásának minimumra csökkentése,este 6 után nem eszem,sok folyadékot fogyasztok,rendszeresen étkezem

Nikoletta (19): sportolás, mozgás és egészséges táplálkozás .

István (52): A régebben elfogyasztott adagok mérséklése, kb a felére. Ebben sokat segít a sok folyadék bevitel (2-3 liter napi). Este hat után nincs kaja. Mellőzve a kenyér csoki, sütemény stb. A folyadék csak víz, aránylag sok gyümölcs. A testmozgás egyelőre elmaradt.

Valentina (42): Candida és hrono diéta

Móni (36): Kisebb adagokat eszek,kevesebb cukrot és lisztet.Próbálok többet inni és biciklivel járok dolgozni.Célkitűzéseim is vannak,pl.beleférni egy szép ruhába.

Angéla (58): Kevés étel, nagyjából annak a fele, amit enni szoktam, négyszeri étkezés, napi egy db kis rozsos zsemle - elosztva egész napra. sok vizet ittam. Reggelire főtt tojás és/vagy párizsi, és/vagy sajt paradicsommal, paprikával és egy pohár 100%-os gyümölcslé vagy tej. Délelőtt gyümölcs. Ebédre főzelék egy szelet hússal, délután gyümölcs, hat óra után semmi. Heti egy kg ment le ezzel az 'étrenddel'. Ez nem sok, de nekem nem sürgős és éhezni nem szeretek.

Anita (18): nem tudom

Zsófia (31): Hit önmagamban, hogy meg tudom csinálni. Nem fogyasztottam cukrot és fehérkenyeret.

Anikó (41): Mivel nem bírom megállni, hogy ne egyek édességet, így a torna sokat nem ért.:) Torna mellett szedem a hoodiát, így nem kívánom az ételt. Beválik!!!! :)

Andi (28): Napi fél óra mozgás bevezetése, jobban odafigyelek az étkezéseimre.

Vera (46): kalóriák számolása, szénhidrát/zsír/fehérje optimális aránya, semmi éhezés, napi 5x-i étkezés, mozgás... szóval életmódváltás, amivel tartani tudom a heti 1kg fogyást.

Ildikó (56): Plank edzés, 30 napos hasizom, + heti 3 egyéb intenzív mozgás ( túra,evezés,úszás,tánc) fehér liszt, cukor végleges kiiktatása az étrendből

Viki (40): Több folyadék (víz), kevesebb nasi (sajnos) :-(

Rita (28): Cukor nélkül készített édesség, rendszeres testmozgás,

Erika Noémi (38): Napi egy min felora edzes a konditeremben mar egy honapja. De inkabb tobb, hetei min 3 szor uszas, heti egy alkalom joga . A feher kenyer elhagyasa, hellyette teljes kiorlesu vagy magvas kenyerek, de abbol is minimalis , tobb feherjebevitel es kevesebb szenhidrat. EGy honap alatt leadtam 5 kg -ot

Lollo (58): citromlé és CH szegény étrend

Etelka (61): diét,torna

Krisztina (24): Kicsivel többet mozgok, és átalakítottam az étrendemet!

Dávid (20): nem ettem túl magamat csak amennyi jól esett a szervezetemnek kicsit többet mozogtam ,meg a munka is segített ! :)

Krisztina (39): Gluténmentes diéta

Elizabeth (40): Edzes (heti 5*500 kaloria egetes) es dieta (zoldseg, gyumolcs, hus napi 1000 kaloria)

Kati (35): Viszonylag rendszeres testmozgás(annyi amennyi jólesik, izzadni de nem kifulladásig, hanem élvezettel), többszöri kevés étkezés odafigyeléssel(röhej, de ha ritkán eszel, éhezel, még akkor is ha közben dagadsz...).

Anita (22): Adipex

Nelly (30): l-karnitin króm tabletta és zöld tea fogyasztása több folyadék fogyasztás

Szoszi (28): mivel hogy 4kor kelek,,,,,reggeli muzlis jokhurt-sezammal,kave...3ora mulva valami alma,,,,,ebed lehet csipos csirkemell darabkak,kaposzta salataval,,,,az a fontos,h szines legyen es valtozatos:-)husit is lehet sok fele kepen:-) na es itt szokom tornyire eltoni.....,,,,de ahoz kepest,h 83kg-rol 57re lefogytam,,,,,,,tartom a 62ot-63 senki sem tokeletes:-)

Richárd (18): Minden napi edzés aminek a tartalma: 30 perc/1 órán át 1perc futás 1 per séta felváltva (kardio edzés gyanánt) +500 hasprés, felülések és egyéb gimnasztika.

Kitti (19): kevesebb krumpli, több nyers zöldség gyümölcs

Melinda (26): elkezdtem konditerembe járni

Timea leontina (18): REggel 2-héten keresztül 45-perc futás és 30 hasizom legelőször a második hétre ezt megnöveltem 5-tel.

Dika (21): koplalás

Timi (42): Kevesebb szénhidrát és cukor fogyasztás, rendszeres mozgás beiktatása.

Otília (25): Súlyfigyelő diéta. Naplóztam a napi kajákat, és persze pontoztam. Mellette rengeteget dolgoztam, így kevés idő jutott az evésre.

Ilike (54): Étkezésem radikális megreformálása és minden délután 45 perc torna (DUCI TORNA - NORBIVAL) segítségével. Egy hete csinálom és fogytam 2 kg-ot.

Zsuzsa (62): Kalória szerint étkezem. Naponta 1000-1200 kal. fogyasztok. Mellette egy kicsit tornázom és legalább fél órát sétálok.

Laci (38): Naponta legalább ötszöri étkezés. Kisebb adagok fogyasztása egy-egy étkezés alkalmával, este már minimális szénhidrát bevitellel.

Gabriella (31): Nem ettem kenyeret és nem fogyasztottam üdítőket.

Babu (19): több test mozgás

Erzsébet (32): Minden kipróbált fogyáshoz vezetö dolgok,mint pl. a diéta nálam -4kg megvolt,de azután megállt a tudomány nem megy le tovább és ez elszomorít. Na meg hamar vissza is jön

Zsolt (40): -sport -kenyér,cukor,műkaják,űditök elhagyása.

Marianna (36): A gyömbér azthiszem segíteni fog....

Szandrus (24): Aerobik, odacigyelés a napi kalóriabevitelre és tápanyageloszlásra

Kinga (32): Betegségem miatt a szénhidrátmentes diéta hozott egy kevéske eredményt.

Alexandra (22): Regenor

Dávid (43): Még a legelején tartok 3-4 kg fogyással. Én orvosi kivizsgálással kezdtem. Utána kalória csökkentett ételek, kis mennyiség, vacsora gyümölcs, fokozott mozgás. Zöld kávé tabl. Krómmal.

Nelli (37): Fejben 'rá tudtam állni' arra, hogy akkor most tudatosan étkezek, nem mindegy mikor mit és mivel. Így legalább lappadt a hasam, ami kezdésnek szerintem nem rossz, ettől lesz kedve az embernek tovább csinálni!

Kata (30): A szerelem csodákra képes.:-)

Anikó (32): étrend változtatás

Ildi (52): Nagyon sok edzés ,kardio

Xénia (19): az étrend változtatás részéről volt sikeres

Marina (53): Jobban figyeltem az étkezéseimre.. mit..mikor..és mennyit egyek..Sokkal több folyadékot fogyasztok azóta..

Maca (55): sport,lefoglalni magam,hogy ne nassoljak

Momo (18): Sajnos eddig semmi nem vezetett sikerhez, és nagyon elvagyok keseredve. félek hogy soha nem fogok tudni lefogyni. 165 cm magas vagyok, 87 kilóval.

Kristian (25): szigoru dieta

Edo (57): A legfontosabb az volt , hogy olvastam sok poziíiv tapasztalatot és ez adott erőt a fogyókúra elkezdéséhez jelenleg 19kg mínuszom van már,

Tímea (45): odafigyeltem a folyadék mennyiségére

Rita (44): Léböjt

Tímea (36): Sport

Alexa (21): Rendszeres táplálkozás naponta 5-őr alacsony kalória tartalmu ételeket illetve edzés.

Margit (48): NEM VACSORÁZOM

Eva (23): a meg tobb gyumolcs fogyasztasa illetve sokkal kevesebbett ettem

Zsuzsa (60): Talán az, hogy most már érzem a ruháimon hogy egy kicsit lötyög rajtam. Nagyon sokat iszom, fehér kenyeret már én sem fogyasztok, csak barnát és azt is nagyon keveset, általában csak reggel egy szeletet, esetleg délután uzsonnára és többet nem.

Krisztina (35): kenyér és a cukor elhagyása, sok folyadék, több mozgás

Anikó (39): 6+1 napos diéta

Csilla (32): tojás,savanyúkáposzta,citromlé

Zsolt (37): Helyes étkezés,és több mozgás együtt

Lívia (26): anyag csere gyorsítás rostbevitellel ( napi búzakorpa bevitel ), minden másnap 40perc intenzív mozgás ( szobabicikli), fehércukor megvonás, édesítővel helyettesítés.

Kitti (28): több mozgás,több folyadék,kevesebb zsíros étel,több fehérje fogyasztása és több zöldség fogyasztása.

Erzsébet (55): Étrendváltoztatás és a mindennapi mozgás bevezetése. (3 hónap -12 kiló)

Hencsi (25): Nem eszem cukrot,semmilyen cukros terméket sem eszem/iszom és nem hiányzik

Viola (18): dieta, sport

Inke (61): Kevesebb kalória és mozgás

Judit (44): Sajnos az amikor nem ettem.

Thomas (43): folyamatosan követem a leírtakat, illetve a weboldalon hasznos további tanácsoakt találok.

Imre (61): Csak fehérhús és hal, néha tojásrántotta, pékárúból hetente 3 db. zsemle napi 2x 1200 m futás,kocogás

Meli (36): Kevés szénhidrát, 18óra után csak gyümölcs saláta.

Marian (30): sportolas,kevesebet etkezem

Gabriella (45): Sok-sok folyadék fogyasztása

Zita (37): A diéta betartása,és az edzés.

Andrea (23): ha nem ettem

Anna (62): többszöri étkezés és a cukor elhagyása

Laci (39): Gondoltam összeírom, hogy milyen sikerem volt a saját fogyásomban, és ezt nagymértékben a fogyas.info-nak köszönhetem. 39 éves vagyok, nem volt nagy súly pluszom, csak a hasam zavart, és éreztem, hogy lomhábban mozgok. 77-78 kiló voltam, és ez sok volt a 168 cm-es magasságomhoz. Elkezdtem mozogni egyre többet, ezt sikerült megcsinálnom. Majdnem naponta lementem futni vagy focizni. Ez jól esett, de a testsúlyom nem csökkent sajnos ettől még. Ekkor találtam rá a fogyas.info cikkeire és a “6+1-es diétára' Azt hamar megéreztem, hogy az étkezéssel van a gond. A baj az volt, hogy soha nem tudtam változtatni a szénhidrátos, kólás, csokis étkezésemen. Gyakorlatilag reggel-délben-este ettem édességeket, kenyeret. Nem csoda, hogy nem fogytam. A fogyas.info-n nagyon sok anyagot találtam és elkezdtem képezni magamat. Rájöttem, hogy nem tudok dolgokat, nem világos, hogy mit eszek, az mit tartalmaz. Felszínesen tudtam pár adatot, de rá kellett döbbennem, hogy ez messze nem elég. A 6+1-

Zoli (33): Több eddzés, és odafigyeltem az étkezésre

Timea (21): Rendszeres torna,18 ora utánni evés elhagyás,és a cukor/édesség elhagyása

Kriszta (25): 30% Lelki motiváció, 30% Diéta, 40% Sport,Sport,Sport :)

Kata (38): Este 6 után nem eszem, sok vizet iszom, jógázom, kevesebb csoki.

Ildiko (55): A sok zoldseg fogyasztasa,nyersen es parolva,talan a citromos viz is segitett sokat.

Erika (35): kitartás és elszántság és az a tudat,hogy másoknak is sikerult eröt ad. 9 kilo minusz két honap alatt.

Gabi (48): Több mozgás, étkezési szokások megváltoztatása

Nikol (31): A teszta es kenyerfelek elhagyasa

Eszter (42): Szenhidrat megvonas

György (43): A szénhidrát mentesétkezés.

Edina (29): Kevesebbet eszem, tornázok hetente 5 alkalommal 1 órát

Judit (35): Sok sport, tudatos étkezés

Hajnalka (24): Rengeteg sport, nem evés :)

Tímea (30): Kevesebbet ettem, többször, és többet mozogtam.

Kitti (38): cukor, fehérliszt elhagyása.Sok zöldség,folyadék (víz) pótlása,mozgás.

Emese (47): Mozgás

Máté (19): A 90 napos diéta hozta meg nekem a várva várt sikert, 3x csináltam végig, mellette persze mozogtam rendszeresen!

Vivien (29): több sport és az étkezésben való odafigyelés

Marti (26): Hogy betudtam tartani a rendszeres etkezest es ez igen sokat tett a fogyasban.

Tünde (20): Sport, étrend változtatás.

Regina (42): Kevesebb kalóriabevitel , napi fél óra mozgás .

Anita (35): Minden napi mozgás és többszöri étkezés.

Ilona (60): Az étkezések gyakoriságának növelése -2-3 alkalomról 5-6 alkalomra,valamint a mennyiségek - számomra jelentős- csökkentése. Az utóbbi nagy önfegyelmet igényel!!

György (49): A testkontroll, Harvey és Marilyn Diamond sikerkönyvéből megértett és megvalósított szisztéma, ami a helyes gyümölcsfogyasztásról, valamint a fehérje-, és szénhidrátok elkülönítve való fogyasztásáról szól. (nagyon-nagyon leegyszerűsítve) 22 évvel ezelőtt sikerült tartósan 33 kg fogyást elérni, ami inkább drasztikus életmódváltás volt. Ebben az időszakban, a következő élelmiszerek és italok törlésre kerültek a táplálkozásból: alkohol, kávé, cukros üdítők, fehér lisztkészítmények, rétesek, bukták, palacsinták, kristálycukor, disznóhús, egyéb zsíros húsok, erős fűszerek (pl:bors) só teljes visszafogása, csokoládék, sütemények stb. Helyettük csirke, hal, teljes kiőrlésű kenyérfélék, olívaolaj fogyasztása, gyümölcsök, zöldségek,(nyersen, párolva) szinte 'orvérzésig'. Fontosnak tartom, az este hat óra utáni étkezés mellőzését. Az életmódváltáshoz nagyban hozzájárult a sport (súlyzós edzés, úszás, szauna, futás, előfordult mezítlábas futás hóban, hetente. Ebben az időszakban 80 ezer szál cig

István (31): még nem indult meg a fogyás de viszont észrevettem h kevesebet eszem és keveseb a szénhidrát az életemben

Nóra (33): Étel rendelés

Barbi (27): 90 napos szétválasztó diéta

Monika (35): Delelott nem ettem, csak gyumolcsot.

Aranka (62): a szénhidrát csökkentése,édesség minimálisra csökkentése napi többszöri étkezés

Erika (28): napi 5 étkezés, nem lehet túlenni magam, sok folyadék

Anikó (38): Az ételek glükémiás indexe alapján terveztem meg az étrendem, igyekszem emellett a napi szénhidrát bevitelt 160g körül tartani, 5 étkezésre bontva. Kétnaponta 'sportolok', ami - kisbabával vagyok itthon - másfél-két órás babakocsis sétát jelent. És hegyen lakunk :D. Naplózom, hogy mit eszem és hogy mennyit iszom, így könnyű mind az ételekre, mind a napi 2,5 liter víz bevitelére figyelni.

Ágnes (21): 90 napos diéta, de már lefogytam vele annyira, hogy több kilót egyszer csak nem tudtam leadni

Edina (38): -25 kg fogyás 6 éve. elhagytam a fehér lisztes és cukros dolgokat naponta tornáztam, zöld tea, csak reggeli és ebéd, és rengeteg folyadék.

Ildi (44): akkupunktura,csala tea

Beata (42): nagyon keveset ettem.

Mária (53): Az agynak van a legfontosabb szerepe. Mikor nyúlsz a sütemény után ő nem engedi.

Orsi (28): Étrend változtatás, bizonyos ételek helyettesítése, több folyadék, és heti rendszeres mozgás.

Krisztina (40): Nagyon figyelek az iv?sra ?s este 6 után nem fogyasztok ?telt.

Ági (31): Életmód váltás

Erika (34): Szénhidrát diéta tornával egybekötve!

Mária (44): diéta

Mária (37): torna

Kati (29): vacsorára kevesebbet eszem, és többet sporotolok

Bogika (27): Sport

Anna (62): Testmozgás

Rebeka (20): Candida diéta és mindennapi sport (futás, edzőterem vagy jóga)

Rita (24): Étrend változás

Kati (38): Kevesebbet eszem, kevesebb szénhidrátot, szétválasztó diétát részesítem előnyben, és kerékpárral járok dolgozni.

Csilla (35): Csakis a kevesebb kalóriabevitel testmozgással kombinálva. Nagyon fontos az, hogy az alapvető mozgásomra is jobban figyelek, minden mozgásban ahol csak lehet megfeszítem az izmaimat.

Szűcs magdolna (53): 1000 kal egy napra, és edzés mindennap 30 perc elliptikus tréner

Andrea (29): Norbi update kód szerint evés

Erika (48): csak az ha odafigyeltem mit eszem és előre elkészítettem minden ételt, nem akkor habzsoltam be amit éppen találtam amikor már nagyon éhes voltam

Virág (20): sport és sok zöldség

Böbi (32): Sok zöldség. Fehérliszt kizárva

Nikolett (30): Kevesebb kalória bevitel, zsíros ételeket nem fogyasztottam. Több mozgás

Ilona (26): Tobb mozg?s, ev?s helyett ittam, n?ha osszet?vesztettem.T?vesen azt hittem, teljesen kerulni kell a sz?nhidr?tokat, pedig nagyon nem.

Yvett (20): Heti 3-5 nap 40 perces kardió edzések(vagy 20 perc kardió - 20 perc erősítő gyakorlatok), és az ételadag csökkentése.

Anna (27): Többet mozogtam, étrendemből kivontam a cukrokat és csökkentettem a szénhidrátot. Betartottam a napi háromszori étkezést, köztes időben csak gyümölcsöt ettem.

Julianna (59): Láttam mindig, hogy mit és mennyit eszem.

Eszter (50): 90 napos szétválsztásos diéta, de most nehezen megy a figyás a chusing kórom miatt.

Anikó (40): Diéta és Edzés heti 5 alkalommal.

Vivien dorottya (12): én sokat futottam , és nem ettem kenyeret , és este mindig csináltam 30 db felülést ,10 db vekfőtámaszt

Krisztina (46): up date torna felülés l carnitinnel kapszula (slim lady)

Ági (46): A rendszeres mozgás.

Erika (49): Nem eszem fehér lisztból készült kenyeret, finompékárut. Odafigyelek, hogy mikor mit és mivel eszem.

Enci (24): mozgás, 6 óra után nem eszem

Helga (37): a glikémias index szerinti etkezés,elhagyva a cukrot,fehérlisztes termékeket és a sport

Csaba (49): szénhidrát megvonás

Erzsébet (59): Ételeket odafigyeléssel választom meg.

Karolinka (34): zumba elkezdése, ételek mennyiségének csökkentése, egészségtelen ételek kiváltása diétásokkal.

Daisy (22): diéta, mozgás mindennap

László (64): igen szénhidrát szegény éternd

Tímea (26): A 90 Napos diéta

Andrea (47): Diéte mellett napi rendszerességű edzés.

Maria (30): A heti 3sport; a reggelizes es 6-utan nem eszem

Mária (31): 15 évesen sikerült lefogynom 90 kilóról 65-re. Kevesebbet ettem, nem vacsoráztam, csak almát és sokat sétáltam, néha futottam. Később 25 évesen elkezdtem a 90 napos fogyókúrát, mert felszedtem 10 kilót. Azzal sikerült 12 kilótól megszabadulnom. Azóta tartom a 60-63 kilót, pedig közben született két kisfiam. Sajnos nem tudom rászánni magam a sokszor keveset elvre, legtöbbször délelőtt gyümölcsöt eszem, délután pedig egy adag főtt ételt. Így elég vékony tudok maradni, mert magas vagyok, de sportolnom nagyon kellene, csak két pici gyerek mellett elég nehéz megoldanom.

Jpiroska (62): szénhidrát csökkentése, sok mozgás

Mariann (47): Minden héten hétfőtől péntekig naponta 100 percet edzőteremben töltök, ahol zsírégető programmal biciklizek és a futópadon gyalogolok. A napi kalóriabevitel max 1300. Az elégett edzőtermi kalóra 700 és 1000 között van.

Cintia ivett (21): Több zöldséget és gyümölcsöt eszek. Meg még még több vízet és gyümölcsleveket iszom. Többet mozgok.

Erzsebet (45): Nem sokat eszek es zoldsegfeleket

Tünde (39): megváltoztattam a táplálkozásomat többet mozgok

Krisztina (19): Étrend változtatás.

Gyöngyi (45): rendszeres sport ( otthoni torna, és futás ), étkezési szokásaim változtatása( cukros és lisztes étel elhagyása)

Eszter (23): Sok víz, folyadék és tésztafélék kevesebb fogyasztása.

Alexandra (22): Sportolás, odafigyelés arra, hogy mit eszek ( pl.: tartalmaz e szinezéket, édesítőszert a termék....stb)

Erika (19): Dietaztam.

Gyöngyvér (44): A szokásos napi ételmennyiség 4 v. 5 adagra porciózása a napi 2x-i étk. helyett, sok víz, torna.

Éva (27): kevesebb étel, több mozgás

Judit (58): oda figyelés

V (36): Két hetes diétával kezdtem utánna több mozgás mellett jobban figyeltem a bevitt étel mennyiségére,cukrosat,fehér lisztet és kenyeret semmilyen formában nem eszek.

Edit (45): Saját magam által kitalált étrend (alapja:szénhidrát és cukor/csoki elhagyása), sok folyadékkal és a heti 2-3 alkalmas mozgás, tornázás. És természetesen az akarat és a kitartás. 3 hónap alatt 6 kilót fogytam így.

Zoltán (40): Mozgás, minimális szénhidrát és cukor bevitel

Adrienn (29): szénhidrát megvonása, d vitamin szedése, tisztító kúra

Csilla (49): csoportos tornázás

Beatrice (15): Naponta ötször étkeztem és legalább 3 liter vizet megittam.Nagyon kevés húst ettem, viszont annál több zöldséget (főleg répát, uborkát és karfiolt). Heti háromszor 2 és fél órás aerobik- és kétszer 1 órás táncedzésre jártam. Próbáltam többet pihenni és gyalog járni (pl. iskolába, munkába).

Mariann (25): nincs vacsora - nincs édesség

Szilvia (32): Többször keveset eszek. Nem nassolok, csak heti 1-2 alkalommal. Több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok a nap folyamán és vacsorára csak gyümölcsöt és zöldséget eszek. Köszönöm a segítséget!

Erika (28): kevesebbet edtem, es nem fogyasztottam kenyeret es edesseget

Adrienn (25): rendszeres edzés, kevés szénhidrát, többször kissebb mennyisegű étkezés

Tamas (40): Napi max 1500kaloria. Crom tabletta. Acai bery tabletta.

Eszter (53): Visszafogott, napi 5 szöri étkezés, és a mindennapi mozgás.

Kriszti (18): Kevesebb evés több mozgás

Ferenc (46): Mozgás, mozgás...Zsírszegény ételek.

Laci (32): Étkezés rendszeresitése, sokszor keves de intenziv kardio mozgas,nagyon fontos napi bőduletes folyadekpotlas

Brigitta Barbara (20): Kalóriaszámolgatás

Moncsi (36): Sok folyadékivás,többszöri kevés evés.

Adriana (45): 90 napos diéta

Katalin (62): 20 éve az Adipex Retard tabletta(szuper volt, 1 hónap alatt 7 kg-ot fogytam és nem jött vissza 2 évig). Sajnos ezt betiltották. Mostanában egy kéthetes, szétválasztó diéta az egyetlen, ami hatásos, de 3-4 kg-nál többet ezzel se tudok leadni csak akkor, ha a diétát több héten keresztül folytatom. 2 hét nem elég. Semmi más nem használ. Az a meglátásom, hogy a fogyitabletták egyszerűen placebók, csak a pénzemet viszik el.

Renáta (33): Az abonett

Edina (27): minden reggel tornáztam meg este is + szobabicikliztem!!ez melett regelente megettem egy fügekaktusz tablettát!!a tornázás az még most is megy napi szinten!!

Laura (20): kaloriaszamlalas

Kitti (22): Megfogadtam a tanácsokat és odafigyeltem az étkezésre és sokkal többet mozogtam.

Alexandra (24): Edzés

Mária (63): IR. Diéta/-25.kg/

Rozália (45): A szénhidrátok szinte teljes elhagyása

Melinda (34): Vacsorára már nem ettem: Rízs, krumpli, tészta, édességek. Ebédre kis tányérban kicsi adagot, semmi nassolás.

Klári (38): 600kal./nap

Anna (42): A türelem, bíztam a lassú fogyásban, 3 hónap alatt tartósan lefogytam 3 kg-ot, a következő 3 hónapban ugyanilyen intenzítással még 3 kg-ot akarok fogyni.

Peti (19): sok mozgás, napi 1000 kalóriás táplálék bevitel

Erika (60): Napi 4-5 szöri kevés étkezés, kenyér elhagyása és napi fél óra torna

Anikó (29): Elhagytam a kenyeret

Laci (58): Kedves Bea, még nem sikerült semmit tennem a cél érdekében,igérem igyekszem,szükségem volna rá,de még az elhatározás hiányos. Köszönöm az érdeklődést,,ígérem igyekszem.

Magdi (31): Nem vagyok benne biztos,de talán az,hogy több folyadékot ittam.

Petonella (19): mikor eszem előtte iszok egy nagy pohár vizet,mert így kevesebbet tudok enni

Vali (26): Életmódváltás. Heti 3-4 alkalommal mozgás, sok zöldség, hús, folyadék.

Etelka (39): napi sokszori étkezés kis adagokban, vízfogyasztás és persze a sport.

Erika (32): Több nyers zöldségek,több testmozgás

Gabor (37): Rendszeres sport es a rendszeres, viszont egyszerre keves etel.

Zeller (39): Reggelire gyümölcsöt eszek, vacsira pedig szénhidrát mentes kaját.

Zsaklin (24): Rendeltem egy csomagot az oldalról, ami hozzájárul ahhoz, hogy egészségesebben és biztonságosabban tudjak megszabadulni a feleslegtől.

Teréz (63): Folyadékot sokkal többet fogyasztok, az étkezések számát növeltem, viszont a mennyiséget csökkentettem,

Anita (18): Többször kevesebbet ettem, csak azt és akkor, amikor tényleg kívántam. Hetente többször sétáltam néhány órát. Gyakran fogyasztottam folyadékot.

Renáta (18): több folyadékot iszom mostmár és kevesebbszer (hetente kétszer) eszem csak húsokat

Tunde (36): Meg nem tudom

Tündi (26): még semmi :)

Kata (20): ideiglenes vegán étrend, méregtelenítő kúra, napi 2-2,5 liter víz

Lívia (47): Mozgás

Rita (36): Kettő is volt,de sajnos egyik sem maradt végleges,bár ez valószínű a mozgásszegény időszakokból fakadt.Az egyik és ez volt a tartósabb.napi torna,délután már csak gyümölcs.A másik a szétválasztó diéta.

Évi (21): diéta

Dorina (18): egészséges étrend, kalória számolás, és sport

Ildi (45): Odafigyelek az etkezesre es napi mozgas (heti 1 kg)

Zsolt (42): este 5-kor egy gyenge kave edesitovel,ra fel orara egy muzli szelet majd ra egy orara 40 perc othoni trening.Lefekves elott,1.5-2-oraval nagy pohar hideg tej.Ez nekem tokeletesen bejott.

Dee (31): Sok folyadék (főleg víz), egészségesebb táplálkozás. Több mozgás, és az édességek, nasik radikális csökkentése.

Ibolya (40): a ch csökkentés

Réka (18): Sport és odafigyeltem arra,hogy mit eszek.

Gabriella (51): Étrend változás, heti 3-4 lakalom a fitneszteremben.

Zsuzsa (24): Rendszeres torna, futás.

Izabella (38): Ha nem eszem fehér kenyeret és semmit ,ami fehér lisztből van.

Nagy klaudia (23): a rendszeres mozgás kevesebbet eszem

Ervin (28): Hat elsosorban az hogy kitartoan minden reggel meg iszom egy nagy pohar citromlevet.Es nem eszem kenyeret egyaltalan.Es este 6 utan sem eszem gyumolcson kivul semmit.Es megprobalok minden nap bar 1 orat setalni sajnos tobre nincs idom.

István (54): almaecet,kenyér,sütemény elhagyása,több mozgás

Katalin (46): Sok gyümölcs, és a szétválasztó 90 nap diéta

Ilonka (24): Étrend betartása

Kata (35): sport

József (40): Sport.

Rita (48): 2 évvel ezelőtt... 7 hónap alatt, 35kg.... 6+1-el...,, :-) Most neki ugrok még pár kg-nak... :—)

László (52): sütik , üdítők és alkohol mellőzése !

Róza (60): aminosavak fogyasztása, fehérjék, finomítottch megvonás

Dóri (19): Sportolás, rostban gazdag étkezés

Zsófi (26): Rengeteg víz...amint megeheztem ittam,es ittam..delelott ettem,delutan csak gyumolcs es viz!!

Karolina (28): kalloria bevitel csökentése és a napi egy óra torna

Szilvia (55): kalóriaszámolás

Eri (19): napi 4-5x-i kevés evés, délben picit több, egyáltalán nem eszek már kenyeret ha igen csak nagyon néha, hetente 1x-2x 1-1 szeletet. Heti 3-4 napi 20-50 perces edzés. Ebben Palkó Noémi videói segítettek hogy összerakjak egy saját edzéstervet. :) áprilisban még 72 kg voltam mára már 62 vagyok. :) A célom még -4 vagy 6 kg. az ideális 58 kg lenne a 158 cm magasságomhoz, de kis pocim még még akkor is lenne meg combom is. :D Szóval folytatom. :) Tízórai és Uzsona esetleg a vacsi is, gyümölcs vagy zöldség vagy ha nagyon éhes vagyok, 1 szelet bundáskenyér. :) Tartom a súlyom, s szerencsére mindig lentebb lentebb mennek a kilók. :) és nem szabad elfelejtkezni a napi 2 liter folyadékról sem. :) Mindenkinek kitartást, erőt is sikert kívánok a fogyáshoz! :)

Zsuzsanna (50): több mozgás

Ferenc (38): kalória számolás

Brigitta (39): Mozgás, kalóriaszámlálás

Mónika (42): Kevesebbet eszem, és mozgok.

Ágnes (58): hetente 1 kiló fogyás

Edit (60): torna, lépcsőzés, táplálkozás /sok zöldség, alma, ananász, citrom, hal, csirkehús, barna rizs, rozs kenyeret csak reggel eszek sorolhatnám tovább/ szóval életmódváltás, sok séta és egy kis kocogás.

Zsuzsa (27): Az amikor szerelmes voltam.

Szilvi (46): 90 napos diéta egyesítve 1000-1200 kalóriás diétával,mozgás

Renáta (20): Sokkal több folyadékot ittam és próbáltam mindennap mozogni egy kicsit. Természetesen az étkezésemre is odafigyeltem,csökkentettem a finomított szénhidrát és a cukor bevitelt.

Karcsi (57): Napi kalória csökkentése:max.1200kal. Uzsonna, ebéd, után alma emésztés rásegítő/10dkg/ Kerültem a zsír, vaj,kenyér,/kiv:búzacsíra/ tészták,burgonya édességek fogyasztását. Ha megkivántam bármit, egy pohár víztől ellehet felejteni. Napi 25p. futással a fölösleges zsírt elégettem. 1hónap=5kg fogytam.

István (56): amit ti is írtok mozgás, rendszeres étkezés. nálam bevált régebben a ferenc josef ásványviz kura, de már csak bélfürdőhöz használom most alamaecete kurára fogytam magam, két hónap alattegy öltönyméretet fogytam megaztán ugy gondolom fejben dől el ez is, mint minden

Eszter (44): az idő,mikor mit eszem

Szilvi (28): Nem ettem cukrot, lisztet, burgonyat es rizst, valamint este 6 ora utan nem ettem semmit, emellett jartam aerobickra heti 3x-4x.

Norbert (38): a szénhidrát megvonása ill L-karnitin zsírégető szedése, Fogyókúra tippek - Diéták - Zsírégetők - Egészséges életmód

Gabriella (50): Már délután sem ettem, csak gyümölcsöt. Mindennap kerékpározom, hullahopp karikázom 30 percet.

Anna (25): Lemondtam a saját egészségem érdekében bizonyos ételekről. Minimálisan fogyasztok olajban sütött ételeket, és száműztem a majonézt is...

Róbert (37): Fehérje diéta

Katalin (34): sportolás!!!!!!!!!!!!!!!

Zsófia (27): kevesebb szénhidrát

Erika (52): Elhagytam a fehér kenyeret, helyette teljes kiőrlésű v. rozsos kenyeret fogyasztok, azt is keveset és leginkább pirítva. Az édességek mennyiségét is lecsökkentettem. A folyadék bevitelt viszont nehéz fentebb tornászni.

Gréta (18): Életmódváltás és heti 2x mozgás.

Brigi (43): Dieta

?va (38): Futás

Zsuzsi (53): Nem ettem

Márta (37): Étkezés drasztikus megváltoztatása.

Vera (37): a heti rendszeres mozgás és oda figyelek,hogy mit és mikor eszek,és megpróbálok sokkal többet inni.

Géza (63): egyhónapig reformkonyhán éltem

Patrik (33): A szénhidrát és cukor fogyasztásának minimalizálása, a szénsavas üdítőitalok elhagyása, és persze valamennyi mozgás.

Erika (53): Szénhidrát diéta

László (47): Vegyesen alkalmazom az olvasottakat!

Eva (39): 90 NAPOS FOGYOKURA

Kriszta (18): Nagyobb vízfogyasztás, kalóriaszámlálás.

László (62): Egészséges táplálkozás

Kriszti (40): Kevesebb kalória

Zoltán (40): Futás heti négy alkalommal + kalória számlálás!

Rita (43): Nekem a táplálkozás megváltoztatása mellett nagyon sokat segített a heti háromszori cardio-edzés.

Icuska (32): Szénhidrát diéta

Fruzsi (25): kalóriaszámolás - ne vigyél be többet, mint amennyit elégetsz, ha mégis, akkor mozogd le a többletet!

Ildiko (55): elkezdtem a feherje dietat ,ami eddig sikerrel jar nalam,mert az anyag cseret szeretnem megvaltoztatni.

Melinda (29): csökkentet ch tartalmú fehérjedús étrend és rendszeres sport

Csaba (47): mozgás+diéta

György (48): Mértékletesség az evés terén, rendszeres kardiozás otthon

Györgyi (48): Fehérje dieta, de csak egy hétig volt sikeres. Aztán megállt a fogyas.

Eszter (21): A napi többszöri kevés evés.

Mónika (45): Kevesebb étel, több mozgás és alvás!

Csaba (28): étrend+edzés

Ágnes (57): Napi kalória bevitel 600-1000 közé csökkentése, párhuzamos mozgás terápiával, most jelenleg szétválasztó diéta.

István (46): Probálkoztam de azt a fogyokura gyogyszert betiltották.Akkor leadtam 6-kg-ot.

Klára (52): Paleo étrenddel, de nálam csak pár kg-ról volt szó. A lányom találta ezt az oldalt. Főleg miatta olvastam és kíváncsiságból töltöttem ki a tesztet. Egyébként Ő is kitöltötte.

Ági (25): a fehér kenyeret felcseréltem rozskenyérre,több gyümölcsöt és zöldséget eszek :)

Csilla (27): 6 óra után nem ettem,citromos vizet ittam,figyeltem h mit eszek/kevesebb zsir,szénhidrát,cukor/,torna

Dávid (28): Elhatározás, legalább napi 3 liter folyadékot inni, többször keveset enni, délután 5 után már nem enni, minden reggel egy nagy pohár citromos langyos víz elfogyasztása, délig csak gyümölcsöt enni, kenyeret egyáltalán nem fogyasztani

Anna (22): mozgás és kalória bevitel csökkentése, oda figyelve a napi bevitt szénhidrát, zsír és fehérje bevitelre is

Andrea (54): Tulajdonképpen az, hogy mindent eszem, de az eddigiek felét, kivéve azöldség-gyümölcsöt

Mária (55): C.és MagneB6.vitamin,almaecet,Norbi mikor mit ehetünk.Súlyzós edzés. Kalóriabevitel csökkentése.

Erzsebet (45): rendszeres sport,meg a viz fogyasztasa

Tünde (39): Csökkentettem az adagokat ill lecseréltem a lisztet, nem eszem kenyeret, cukrot nincs nasi csak magvak, nincs több vaj, lecseréltem az olajat extra szűz olivára, kimaradt a sertéshús, több a hal és a gyümölcs és napi 3 l víz! Heti három Rubint Réka+ fél óra step gép.

Dorka (26): estére nem ettem haéhes voltam ittam inkábba valamit.

Lilla (36): Sok fehérfe hust ettem salátával-káposztával nagy akarat ero kell három nap kell hogy megszokja a szervezet hogy kevesebbett eszel utánna már nem kíván annyi energiát táplálékot és gyogyteák zold tea stb.

Zsuzsa (33): 90 napos diéta

Ágnes (61): Átgondoltam, milyen étkezési szokásaim vannak, ami miatt hízom, és hogy tudok ezeken úgy változtatni, hogy fogyjak, de a komfort érzetem is megmaradjon.

Lívia (21): Sajnos még egy módszer se vált be igazán.

Vali (60): Kalória számítás és csökkentés. Több mozgás

Gabriella (28): étrendváltozás ,torna, purident fito12 lúgosító ital

Nikolett (29): rendszeres testmozgás, édességek elhagyása

Attila (61): 1000 kalóriás étrend

Beáta (41): Az infóitok!

Ádám (22): Kontrollálni tudtam saját magam.

Rita (24): Több zöldséget fogyasztok és mozogni is elkezdtem

Edina (26): Napi 2 szer eszem és tornázok minden nap!

Zsuzsi (38): elkezdtem lúgosítani, és az esti vacsikat korábbra tenni, kevesebbet enni, többet inni...

Ács szabó Ágnes (32): Terhességi alatt kemény dieta szénhidrát

Mónika (42): többször keveset enni.Nuku cukor,liszt.

Erika (60): Narancs, alma, joghurt, zabpehely, rozspehely, lenmagdara turmix. Rendkívül laktató.

Polett (26): 90 napos diétát csinálom jelenleg. 168 cm vagyok, 70 kilósan kezdtem el a diétát szülés után. Most a 8. hétnél tartok és leadtam 12 kilót, nem is igazán van rajtam mostmár felesleg, még talán 3 kilótól szeretnék megszabadulni. Viszont azt meg kell jegyeznem, hogy a diétát 100%-osan betartottam, egyszer sem 'bűnöztem'!

Katalin (52): kevesebb szénhidrát

Katalin (45): tobb gyumolcsot es zoldseget eszem

Zsóka (35): Kevesebb édesség és péksüti!

Gyöngyi (36): Nem szeretek futni, de a kardió futás, hogy nem kell sokáig és folyamatosan futni, nagyon bejött! És még jobban is fogyaszt...

Irén (61): Több folyadék, több mozgás és az étrendre jobban figyelek.

Gyöngyi (35): Lemondtam a kenyérről, a péksüteményekről és sokkal kevesebb édességet eszek. Zöldséget eszek a kenyér helyett.

Edina (34): A napi 1000- 1200 kaloria betartása.Sokat ittam és próbálok több gyümölcsöt zöldséget enni.

Kati (60): Sok folyadék, és a jó idő, ami kicsábít a természetbe. Így a testedzés is könnyebb. Nem egyedül kezdtem neki a fogyókúrának és az életmódváltásnak.

Erzsébet (54): amikor két hétig csináltam a 90 napos diétát, de vendégségbe mentünk és feladtam

Betti (29): Ébredés után rögtön frissen facsart citromos vízzel indítok, aztán reggeli, bár nem vagyok még éhes..., nos meg naponta többször eszem :) A víz elengedhetetlen része lett az életemnek. Kb. 3 l naponta... Egy hét alatt teljesen 'átállt' az agyam a rendszerességre és mérsékletességre! Nagyon igyekszem ;)

Anett (25): 14:00 után már csak Norbi update termékeket fogyasztottam és minden nap kardióztam minimum 1 órát

Emese (27): Betartott étrend ,cafe form kávé de költséges

Viktória (22): Teljes étrend változás és sok-sok mozgás

Timi (24): Hoodia mellett mozogtam, kevesebbet ettem.

Anikó (59): eddig még nem fogyókuráztam,most kezdtem a 90 napos diétát,egész jól haladok, csak a gyümölcs nap nehéz egy kicsit,estére már nagyon éhes vagyok.

Emese (29): Kihagyom az étrendből a szénhidrátot, a cukrot. Nem eszem kenyeret, tésztát, sem krumplit vagy rizst. Maximum update kenyeret vagy teljes kiőrlésű tésztát, de csak nagyon keveset. Update édességeket és sok nyers gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok. Igyekszem naponta legalább ötször enni, mindig keveset. Mellette sportolok is, heti 2-3 kardió edzést csinálok végig. Eddig 8 kilót fogytam.

Piri (30): fehérje+zöldség fogyasztása, szinte semmi más

Gyöngyi (53): Még nem

Erika (50): Elsőre elkezdtem reggelizni. Délután pedig próbálok nem enni szénhidrátot. Még nem mérem magam.

Andrea (46): Beteg voltam. Nem bírtam enni. Sok citromos vizet iszok. Délig gyümölcsöt. Most kertészetben dolgozok.

Andrea (42): Szénhidrát elhagyása

Zita (34): testkontroll 'diéta' és zöldturmix

Melinda (35): torna,sok folyadék

Nikoletta (28): A napi 5 étkezés, illetve az, hogy reggelizem. Arra is figyelek, hogy mit eszem és mennyit

Zsanett (22): szénhidrát számolás

Imi (40): 6 után nincs evés!!!

Mária (54): a reggeli egy evőkanál almaecet egy pohár vízben feloldva

Ildikó (46): csökentettem a menyiségen amit megeszek.

Etel (54): Először is nagyon megijedtem az egészségem romlása miatt,aztán ijedtemben össze-vissza keresgéltem a cikkek között.Majd jött a nagy elhatározás: muszáj tennem valamit az egészségemért.Azzal hogy fogyok segitek magamon, a romló állapotomon. Most reggel éhgyomorra almaecetet iszom,langyos vízzel majd Abonett keksszel szenvicset reggelizek..A 'normal' kenyeret. péksüteményeket nem eszem.Nem használok cukrot, házizsírt csak stivia édesítőt és étolajat ,olivaolajat.Próbállok nagyon sokat inni mert ez nekem idáig nem ment. Délelőtt csak gyümölcsöket eszem.Hát az ebédre muszály 'jókat' ennem de a vacsora megint Abonettes szenvics almaecetes vízzel.Ezekkel az apró változtatásokkal már lement 5kg-ez nálam igen nagy siker.

Zsuzsi (34): Étrend megválasztása és ami nélkül nem tudtamvolna eredményt elérni az a heti 4futás ,ami már rendszeressé vállt és. Már nem tudnék meglenni nélküle.1óra naponta.Ezenkívül erősítö torna

Zsuzsanna (53): Cukor, alkohol, gyümölcs és tejmentes táplálkozás.

Krisztina (37): diéta,kerékpározás

Ági (61): A szęnhidrát erős korlátozása

Annamari (22): mértékletes étkezés

Ferenc (62): Tisztító kúra.Rendszeres evés csökkentett mennyiség.

Kata (58): étrenden való változtatás: - reggelire joghurt zabpehellyel, - normál ebéd - vacsora natúr kefír, fél magos kiflivel, - este 18.00 óra után csak folyadék, - napi folyadékbevitel emelése, - gyümölcs, zöldségek, saláták, - rendszeres mozgás: napi 3 km futás, kerékpározás, - eddig: 1,5 kg mínusz, lassan, de biztosan

Gabriella (57): a hetes fogyokura

Judit (39): Kontrollált étkezés. Sport megfelelő mennyiségének megtalálása.

Sibeli (18): még nem probáltam

Gábor (37): Kenyér, és a sok szénhidrát elhagyása, odafigyelés, mozgás.

Rozika (48): Kenyér, cukor elhagyása, és szétválasztó diéta

Timi (41): Rendszeres mozgás és megfelelő étrend kialakítása.Olajok,zsírok ,szénhidrátok utóbbi részben törölve az étrendből.Sok saláta és csirke hús fogyasztása.

Tünde (41): Zsírégetés harcosai módszer alapján ( étrend-mozgás) sikerült 8kg-tól megszabadulni.

Zsuzska (36): komolyan vettem az általatok leírt programot amit a részemre kuldtetek :-)

Betti (32): Bevezettem esti tornázást,és még több gyümölcs.Amihez csak tudom nélkülözöm a kenyeret.

Gina (19): fehérjediéta

Szilvia (39): Több zöldség,gyümölcs fogyasztása valamint több folyadék

Mónika (32): Este hat után már nem eszem,odafigyelek mennyit eszem,és nem nassolok.

Melissa (21): csökkentettem a kcal bevitelt, rengeteg folyadékot zöld teat, csalán teat ill. más gyogyteakat iszom amik segitik a méregtelenitest illetve napi szinten bevezettem a sportot, az intervallumos futassal égetem a zsirt.

Ildikó (40): Belekezdtem a cellRESET fogyás programba ami fantasztikus!

Kriszti (31): A többször kevesebb étkezés és az édesség visszaszorítása.

Julia (48): odafigyeltem a vizivasra, naponta elfogyasztottam 2,5 litert. csokkentettem az elfogyasztott etel mennyiseget.

Kata (58): több folyadékot fogyasztok, igyekszem 11 előtt lefeküdni aludni.

Iza (40): Sok folyadék. kevesebb cukor bevitel

Angéla (52): Kezd átállni a szervezetem, még nem látványos fogyás, de én olyan ramaty állapotban voltam-vagyok, hogy idő kell ahhoz, hogy egyáltalán a fogyást megindíthassam! előtte a masszív Frontinozásról kell leszoktatni a szervezetem, a vízhiányos, és ételmegvonásos totális visszaéléstől a szervezetem! Aztán a normális, stresszmentesebb, lazább napi rutin, pszichés átalakulás, alvás tanulás, stb! Ezeken a területeken kezdek elérni sikereket, mindössze 10 nappal az elhatározást követően.

Anikó (26): A kapott információkat felhasználva változtattam az életmódomon! Kiszámoltam mennyi kalóriát ettem eddig (több mint 2000 kcal volt), ebből levontam az oldalon ajánlott 700 kcal-t. Így ma már csak napi 1500 kcal-ra szorítkozom, és egyáltalán nem okoz megerőltetést. Igyekszem naponta 5x enni. Két étkezés közt egyáltalán nem vagyok éhes. Tornázni kezdtem, ahogy Önök javasolták, ehhez vásároltam 2 eszközt is, hogy otthon végezhessem mindezt, ugyanis borzasztóan fázós típus vagyok. A legnagyobb probléma a haskörfogatommal volt, ez szinte depresszióssá tett. 106 cm-es haskörfogattal, a kapott javaslat után kezdtem el a fogyit, mára 98 cm-nél állok. A 4.-5. emelet megmászása sem jelent már gondot! :) Kevesebb cigit szívok! Alapvetően megváltozott az életem, és ezért nagyon hálás vagyok az oldal szerkesztőinek! :)

Éva (48): Szoó Judit Kilófaló termékek, nyírfacukor, kókuszzsír, csökkentett CH tartalmú étrend és mozgás

Mónika (40): Csökkentettem cukor és a kenyér bevitelt.

Zoltán (50): Nem fogyasztok kenyeret, tésztát, burgonyát, csokoládét, cukrot.

Emese (26): napi többszöri étkezés, több folyadék, és a reggeli futás

Kata (31): Fitness, többszöri, de kevesebb étkezés, természetesen sok folyadék bevitele!

S erika (39): egy heten belul 3 beiktatott gyumolcsnap, 1-2 savanyokaposztale napos lekura

Alexa (23): seta

Bernadett (24): Heti 4-5x1óra Karido. Napi ötszöri étkezés, az adagok csökentésével természetesen. Kedvesebb cukor és szénhidrát bevitele.

Tímea (20): a spor és hogy kitartó voltam

Kriszta (41): több fehérjét fogyasztottam zöldségkörettel, a hagyományos köreteket elhagytam.

Mária (57): a sport,a chrom tabletta..

Márti (29): Minimális mennyiségű szénhidrátot ettem, mást pedig naponta 5-ször;és hetente 3 alkalommal súlyzós edzést, valamint fegyencedzést végeztem.

Viola (35): Rendszeres mozgás (min.napi fél óra),étrend változtatás

Szilvi (38): Rendszeres étkezés

Bea (36): Ganoderma lucidum

Gábor (29): Rendszeres mozgás odafigyelve a minél helyes táplálkozásra.

Erzsébet (48): több testmozgás, ami nem a kilókban , inkább a testformában kezd már látszani

Szimonetta (18): rá szoktattam magam ara hogy egy nap 4szer eszek de keveset, sok gyümölcsöt eszek meg salátákat, csökkentettem a szénhidrátot is, most jól érzem magam a bőrömbe, el kezdtem sportolni is, 4 kilót fogytam, fel merek venni olyan ruhákat is amiket eddig nem, de több kilót nem nagyon szeretnék fogyni.

Ildiko (46): el hagytam az esti nasit

Bernadett (30): Többszöri kis mennyiségű evés, sok zöldség és gyümölcs és a sport.

Noemi (29): Etrend valtoztatas, taplalekkiegeszito, heti 3 sulyzos edzes

Panni (23): Mozgas, Tanc :D

Laci (18): 90 napos diéta 18 napján tartok.Eddig 6 kilót fogytam.

Zsu (29): szénhidrát csökkentése és cukor elhagyása mellett kalória számlálás, plussz heti 1 gyümölcsnap (alma)

Beáta (39): Rendszeres étkezés

Enikő (21): edzőtermi súlyzós edzés valamintkardio

Mónika (40): Mérem a fehérjét szénhidrátod és a zsirt. Természetesrn grammra.

Ildikó (31): szűtea kapszula, több mozgás (biciklizés mindennap)

Andrea (43): Az,hogy alig ettem.KB.600 kalóriát naponta.De ez még fiatal koromban volt,ma már nem bírnám.

Denisza (33): Odafigyeltem hogy kevés szénhidrát tartalmú ételeket fogyasztottam és kipróbáltam az Atkins diétát is,amit csak javasolni tudok mindenkinek,mert jól érzed magad tőle és 2het utan mar látható eredmények vannak.

Attila (18): El?ször is lemondtam a cukros ételekröl, italokrol. Nem fogyasztottam lisztes ételeket... Bio étrendre váltottam.

Roland (34): Diéta,bőséges folyadék bevitel, 'tiszta étrend', mozgás,zsírégetők.

Judit (61): Az etkezessel kapcso;atos tanacsok.Hanyszor enni,menyit,mit..Foleg tobb folyadekot fogyasztok

Andrea (50): sokkal kevesebb bevitt etel es hozza etvagycsokkento pirula,es hozza Lipo+ liqvid es egy jo kondigep amit mindenmasnap hasznalni megha nem is orakat de mozogni es nem enniEn sok zoldseget eszem hussal mert ha nem eszem hust elgyengulok annyira hogy ajulas kerulget.mindenkinek megkell talani a megfeleo dietat.Igazan nincs egyforma recept mnert mindenki kulon egyeniseg.Ez nagyon fontos.

Georgina (27): Az segített a legtöbbet, hogy nem egyedül csinálom, mert a családom segít.

Timi (26): Kalóriabázis.hu- ez segitett mindenben

Tamara (37): Napi 5-6-szori kisebb étkezés.mozgás beiktatása heti 3-4 alkalommal 1óra,finomított szénhidrátok minimálisra csökkentve(elhagyva),napi 3-4 liter víz fogyasztása

Gergely (26): Kalóriaszámlálás+sport

Dóra (40): Szénhidrát csökkentése, mennyiség csökkentése mozgásprogrammal egybekötve.

Mónika (46): éhezés nélküli fogyás

Kitti (24): szénhidrátmentes étrend,lement a hasam,javult a közérzetem és nem tört rám napközben a farkaséhség.valamint 4ora után semmit nem eszek.a sok folyadékbevitel is elengedhetetlen.

Pál (50): bontott étkezési program (fehérje, zöldség,szénhidrát, gyümölcs),napi bontásban.

István (34): Sok sok mozgás és futás:):)

Zsolt (36): Munkahely váltás..ahol napi 12-20 km sétáltam.Viszont megszokta a szervezetem és leállt a fogyás addig 10 kiló lement.Most viszont a legnehezebb,hogy menni kellene futni amit utálok sajna :)Inkább mennék háborúba mit futni.

Maggi (39): szénhidrátdiéta, heti 3x1 óra aerobic

Zoltán (58): Az étel mennyiségi csökkentése,valamint a kenyér és a vöröshús elhagyása.

Sándor (48): Táplálék mennyiség és szénhidrát csökkentés.

Barbi (18): ha este nem eszek, illetve kevesebbet kell enni több adagba, tornázni kell, mozogni kell, és boldognak kell lenni :)

Rebeka (23): Rendszeres futás, és helyes étkezés. ( minden fajta szénhidrát elhagyása)

Magdika (27): A napi többszörös étkezés, dél előtt szénhidrátot, gyümölcsöt,/délután fehérjét,zöldséget eszem. Tornázok amikor csak tudok. És méregtelenítő tea kúra,sok folyadék.Csökkentett cukor.

Pamela (21): Sport, rágógumi

Zoltan (27): Kaloriaszamlalas

Juraj (58): a minusz háron kilo

László (24): Heti 4 alkalom konditerem, egy kisebb diéta és mellé a fogyókúrás tabletta.

Niki (19): kétnaponta -1 kg

Mónika (44): A rendszeres táplálkozás és a mozgás bevezetése. A türelem és a kitartás fontossága.

Gabriella (56): lisztes dolgok csökkentése, több mozgás, kevesebb vöröshús

Viki (20): Végre rászántam magam a helyes étkezés részére is :)

Barbara (32): kétnaponta reggel futottam és figyeltem az étkezésre - a testkontroll / elválasztásos módszert alkalmaztam.

Kriszti (38): mozgás!!! szénhidrát minimálisra csökkentése

Monika (32): Dieta

Tünde (31): Jelenleg stagnálok vagy inkább hízok. Annak ellenére, hogy sportolok, adiponix tablettát szedek és nem fogyasztok kenyeret.

Kriszti (23): Bizonyos ételek 'megvonása' és a testmozgás

Gábor (55): Áttértem a délelőtt csak gyümölcs fogyasztásra.

Bogica (13): Evés

György (63): Étrend változtatás+napi mozgás.

Anita (37): mozgás,diéta,glabridin

Edina (21): Diéta és sok mozgás.

Mariann (35): A mozgás

Zsani (21): Teljesen kizártam a csokoládét az életemből és a cukros üdítőket, a teát is édesítővel iszom (ha iszom), és naponta elfogyasztok kb. 3 liter vizet.

Kata (53): A Gastroyal zsírégető ételeit fogyasztom, még több gyümölcsöt eszem, több folyadékot iszom.

Erzsébet (31): kevesebbet ettem

Tibor (65): kontrolált táplálkozás és több mozgás

Judit (40): zöld tea,cukor ,kenyér elhagyása,és nem vacsorázom

Kriszta (40): A szénhidrát bevitel csökkentése, ill. a fehérje bevitel növelése. Ennek következtében kiegyensúlyozottabb étrend kialakítása.

Andrea (33): Szénhidr?t csökkentés.pl.kenyér ki iktat?sa cukor el hagy?sa kalória bevitel csökkentésel

Tünde (35): Kitartás,sok folyadék,mozgás

Karesz (48): 4 nap alatt kb 1 - 1, 1 kg - ot leadtam. Végülis az almaecet módszert választottam, + ma már tudom, hogy nem szabad állandóan - görcsösen alig ennem sztán este pedig bepótolni mindezt.

Andrea (29): sok mozgás, méregtelenítő kúrák

Judith (59): Szénhidrátok csökkentése minimálisra, liszt, cukor teljes elhagyása, napi 2-3 liter folyadék fogyasztása, sok nyers zöldség és gyümölcs, napi 1 liter házilag készített zöldségleves. Figyelek arra, hogy tartósítószer- mentes ételeket fogyasszak és napi 4-5-ször étkezem. Nem fogyókúrázom, hanem életmódot váltottam. Nem akarok gyorsan fogyni, egy gramm nem jött vissza amióta megváltoztattam az étkezésemet. Hetente 5-ször tornázom.

Brigita (38): a torna

Ramona (32): sport és L-carnitin. mértéktartás és rengeteg folyadék

Ildiko (56): javaslatotokra megemeltem a viz fogyasztast 3 literre, kevesebb kenyeret fogyasztottam a vacsihoz, es heti 4-5 alkalommal 15 perces izomfejleszto gyakorlatok. az eredmeny heti 1 kg suly csokkenes volt eddig

Gabi (38): inzulin diéta bevezetése, napi 2.5 - 3 liter víz fogyasztás, napi szintű testmozgás

Ági (29): Sport, kevesebb nasi (édesség)

Zoltán (42): Megértetem az étkezések összetevői és a mozgás fontossága közötti összefüggést. Ennek hatására életmódot váltottam, ettől a pillanattól minden pozitív irányba indult el az életemben. Az elért eredményem 6hét alatt fogytam 22kg-ot, koplalás nélkül de rengeteg mozgással. A legpozitívabb változás az, ami az állóképességemben javulása hozott és a sport által új barátaim lettek, akik ösztönzően hatnak rám.

Melinda (29): kalóriaszámolás

Anita (24): kevesseb eves

Gyuri (52): Fehér kenyér, péksütemények elhagyása, változó intenzítású mozgás.

Éva (26): Nem eszem fehér kenyeret, nagyon minimális cukrot hasznälok. Igyekszem 6előtt megvacsorázni valami könnyűt.Egyébként mindent ettem csak olyan 14óráig.minden nap tornázom minimum 30percet.másfél hónap alatt ment le 5kg

Mónika (39): Szénhidrát fogyasztás lecsökkentése minimumra. Flabelos gép napi 30 perc használat

Péter (52): Nics olyan hogy 'a sikeres' akció, átfogóan kell kezelni az egész életvitelt.

Alisa (35): torna és kevés kaja

Andrea (49): három hónapja egy power plate edzést kezdtem el,valamint elhagytam a kenyereket,burgonyát,péksüteményeket,cukrot egyáltalán nem fogyasztok,sem olyat ami ilyet tartalmaz-hat.Igyekszem többször enni kb 4-5 alkalommal de csak keveset és a főétkezés mindig úgy alakítom,hogy mind adagban,mind kb kalóriában alacsony legyen.Az egyik ,rendszerint a reggelit étkezést kiváltom kazein fogyasztásával.Sokkal több folyadékot fogyasztok,pl almaecetes víz,szűrt víz,natur tea.

Annaa (56): torna

Nikolett (18): torna

Kati (45): Naponta 4-5 alkalommal enni, fele adagot...sok zöldséggel, salátával . króm tabletta - biorost. Sütit is eszem, inkább gyümölcsöst. sok vizet iszom

Marika (60): Eddig a legsikeresebb fogyókúrás módszerek közül az segített, amikor szénhidrátot csak délig, bizonyos gyümölcsöt, rizst és krumplit 3-ig ettem. Este meg már csak fehérjét. Elhagytam teljesen a kenyeret. Lehetőleg 5X ettem. Mellette sokat gyalogoltam. Még azt figyeltem meg, hogy ha kevés folyadékot iszom, azonnal feljön rám néhány kg.

Éva (34): Kevesebb étel

Kata (35): Mozgás, kevesebb étel

Attila (57): 10 kg. De azért mert magasabb volt a cukrom és 200 gr, széndidrátor fogyasztok azóta

Gabriella (44): diéta,mozgás

Barbara (23): Vettem egy digitális konyhamérleget

Péter (31): Kevesebb étel meg a jó tanácsok.

László (40): 90 Napos diátával sikerült lefogynom 17 kilót!

Klaudia (21): kevesebbet ettem ( nem vacsoráztam)

Dóra (23): Eltudtam hitetni magammal azt,hogy igenis képes vagyok lefogyni a saját erőmből is!

Ágnes (55): mindent ettem, de kevesebbet

Rózsa (40): Elkezdtem rendszeresen mozogni.

Szilvia (42): Az étkezésre próbáltam odafigyelni, nem nagy sikerrel.

Leili (18): Evési szokások megváltoztatása, edzés.

Judit (56): Napi kalóriabevitel kontrollja számlálással.(1700 alatt próbáltam tartani)

Zsuzsi (29): 5 hét alatt 4 kg-t fogytam diétával és speed fitnessel.

Zsolt (40): fehér liszt,cukor,zsíros ételek teljes elhagyása. sok zöldség és zsírszegény husok foyasztása. 2naponta 1-1.5óra intenzív edzés.

Judit (48): Rengeteg dolgom volt a munkahelyemen és nem volt időm a nassolásra. Csak azt ettem amit előre elkészítettem magamnak.

Emi (63): még egyiktől sem fogytam le

Marta (27): ki hagytam a lisztet cukrot es napi45perc torna

Péter (39): A mértéktelen evés elhagyása

Magdi (35): Diéta , napi 4km futás, cellulit kezelés

Hajnalka (38): nincs kenyér péktermék, liszt

Piroska (20): sok mozgás

Zsuzsanna (56): Nekem nagyon nehezen megy még a jelen pillanatban is . Ugyanis nekem van pajzsmirigy problémám és így nagyon néhez a fogyás . Naponta tôbször eszem keveset . Kéves kenyeret illetve egyáltalán nem eszem . Nagyon sok folyadékot iszom kb. 3 litert.

Ibolya (53): Schorbert Norbi főzelékének ebédre történő beiktatása (azóta már nincsen, nem árulják), reggeli a német teljes kiőrlésű kenyér, mandula stb...ebéd után alma és este nem is voltam éhes..igaz, több mint 10 kg leadása után ki is volt már merülve a szervezetem....tehát nem volt jó módszer..

Mónika (38): torna,diéta,

Tünde (37): Este már el tudtam hagyni az evést, illetve hetente 1-2 alkalommal tornázok is. Illetve nem várom meg a déli étkezést mire farkaséhes leszek, legtöbbször már 10 óra körül eszek.

Katalin (53): Jártam akupunktúrás kezeléseken és ez sokat segített, mert jobban be tudtam tartani az ötszöri étkezést, azonkívül a tornázást is.

Ildi (34): mozgás, sok gyümölcs, zöldség fogyasztás, szénhidrát kevés fogyasztása, édességek teljes elhagyása

Mate (19): A folyadék fogyasztás

Viola (19): Betartottam a szabályokat.

Réka (20): Sok folyadek, keves szenhidratbevitel

Judit (45): Torna, torna felülés.

Hajnalka (31): Tartos dieta

Éva (52): Nagyon kevés evés föleg este 5 után.... Csak zöldség...

Zsuzsa (30): Többszöri, de kevesebb étkezés. A péksütemémyek elhagyása és napi három l folyadék fogyasztása.

Éva (42): Több mozgás, kevesebb szénhidrát bevitel.

Dia (27): Teljesen elhagytam a kenyeret és a tésztákat. A levesekkel pedig elkerülöm az éhségrohamokat.

Janka (29): Csökkentett étel mennyiség valamint odafigyelés az összetételére . Liszt, krumpli , cukor mellőzése .

Timi (24): anorexia

Dávid (30): Nem tudom pontosan mi vezetett a sikerhez, mivel egyszerre több tanácsot fogadtam meg. Minimális rossz szénhidrát fogyasztás, több folyadék, naponta több étkezés. Két hétig nehéz utána át áll a szervezet. 2 hónap -11kg.

Csilla (46): Erős elhatározással indultam neki,kellően motivált voltam,célokat tűztem ki magam elé.Súlyvesztéskor büszke voltam és elégedett.Keveset és odafigyelve ettem.Első körben több,mint 20kilót fogytam.

AndrÁs (65): Kevesebb kaloria bevitel, KICSIVEL TÖBB GYÜMÖLCS.

Dóra (21): Mozgás

Ilona (56): Több folyadék fogyasztása, mozgás

Katalin (38): ételadag csökkentés, cukrozott ételek megvonása, több zöldség - gyümölcs, este 6 után nem étkezem és a sok tiszta víz fogyasztása.

Bea (25): Mozgás

Ilona (54): A táplálkozás terén: fogyasztottam csicsókát, citromot, zabkorpát,búza csirát, tört lenmagot. ezek a táplálékok sokat segítettek, és elég sokáig lehetett tartani a szintet. Igaz mindig kel törődni a táplálkozással.

Viki (18): Kalória számolás

Tibor (39): Étrend változás, plusz vitaminok

Erika (44): Nekem a 9 napos diéta vált be,de hát a jo- jo efekt.....

Ági (29): rengeteg sport, az édességek fogyasztását csökkentettem, az alkohol fogyaszasztást szinte teljesen abbahagytam

Kati (57): Sikertörténetem az,hogy 3 kg lekopott rólam 3 hét alatt.Megrendeltem az ideális csomagot az étrend kiegészítőkből.Nagyon gyorsan és korrekten leszállították.Február 22-én kezdtem életmód váltásba,,Február 25. óta szedem az étrend kiegészítőket.Jegyzem a kalóriákat kevesebbet eszem,igyekszem 1000 kcal alatt maradni/nap.Végül is elindult bennem egy folyamat a változtatásra.Már csak többet kellene mozognom. :-)

Szabolcs (35): Heti 70-80km biciklizes es kevesebb szenhidrat fogyasztasa. Az utobbi sokkal nehezebb nekem mint ha ketszer haromszor ennyit mozognek. Eddig bevallt, masfel honap alatt 3-4 kilot fogytam.

Brigitta (35): Szénhidrát bevitel nagyfokú csökkentése, Update1 kódos termékekkel és persze napi 30 perc mozgás!!!

Kriszta (38): Többször is volt sikerem,különböző módszerekkel,de amint megendedek esti evést,vagy nassolást,vagy csak vissza térek a kenyér -pékáru fogyasztásához,mindig lassan vissza is szedem a nehezen leadott kilókat!

Edina (27): Mióta nem eszem glutén taralmú készitnényeket (Fehér kenyeret,és fehér lisztből készült dolgok)azóta már sikerült fogynom 5-kg

Martina (21): Heti 3 alkalommal beépítettem a napirendembe a konditermi edzést 2 órában. 3 hét alatt úgy érzem irányított gyakorlatsorokkal feszesebbé tettem az egész testem. A hasam körcentiben karcsúsodott és a térdem körüli kis párnák is kezdenek eltűnni. Még pár hónap és remélem a kitűzött célhoz közelebb leszek. 10 kilónyi fogyást terveztem, de azt gondolom ahogy izmosodom nem a kilóbeli súlyom lesz a mérvadó, hanem a forma.

Márta (58): Minimálisra csökkentettem a cukor a zsir ?s a keny?r fogyasztását.

Katalin (38): Napi 40-60 perc futás-gyorsgyaloglás

Enikő (28): Sok folyadékot iszom, és kevesebb szénhidrátot fogyasztok

Etelka (49): akupuntúra, fegyelmezett étkezés és mozgás

Kati (54): Az első étkezés korábbra hozása.

Csaba (61): diéta,mozgás

Tatjana (31): Este hat óra után nem ettem semmit csak gyümölcsöt ha nagyon megéheztem . Plusz heti 3-4 alkalom torna

Tamas (29): Futas

Emese (20): Betartottam a tanácsokat, a piramis alapján próbáltam étkezni és elkezdtem tornázni is.

Renáta (37): Keveset eszek, és nem nassolok.

Monika (36): mozgas es az etrend

Ria (56): A 6 napos piramis diéta sokat segitett

Márti (49): a testkontroll által ajánlott szétválasztó étrend, a szénhidrát táblázat figyelése..

Zsó (30): napi kétszeri étkezés, nem sok szénhidráttal 4 óra előtt...

Zsuzsi (29): Szemelyi edzo, aki folyamatosan motivalt.

Zsuzsa (54): Szinte teljesen elhagytam a fehér kenyér és péksütemények fogyasztását.Cukor helyett édesítőszert használok, igyekszem sok fehérjét tartalmazó ételeket enni. Igyekszem a folyadékbevitelt is növelni,mert sajnos elég kevés vizet iszom.

Noemi (46): meg nem fogytam de egy kicsit hiztam ez az almaecetes viz nagyon finom es meghozza az etvagyamat.

Ilona (48): Amikor többet mozogtam szépen formálódott az alakom.

Lenke (51): A szénhidrát bevitelének csökkentése.

Anikó (45): Nálam az étrend, ami segített. Nem sok, de 2.5 kg lement..eddig. gondolom tovább is megy majd. Köszönöm a segítséget!

Norbert (19): Szénhidrát csökkentés, fittnesz.

Madonna (25): Mozgás

Gabi (56): fogyást segítő vitaminok szedése+étrend változás+kicsi mozgás/egészségügyi ok miatt nem tudok rendesen mozogni/-2kg/1 hó

Zoltán (36): Diéta és edzés.

Andrea (50): Korábbi sikernél, a jelentősen kevesebb kalóriabevitel a megszokottnál, ami meglehetősen nagy nehézséget okozott, ezért is az állandó visszaesés.

Tîmea (36): Sok-sok zöldségből készített levest ettem, amit kevés rizsliszttel és néhány kanál tejföllel sürítettem, tettem ízletesebbé. Főleg káposzta, kelkáposzta, répa, kevés krumpli összefőzve. Mivel húsimádó vagyok így a husokat zacsiba fűszeresen fokhagymásan megsütöttem és köret n?lkül ettem. Ez hidegen is nagyon fincsi. Bárcén a csirkemell helyett inkább szárnyat és combot sütöttem. A salátákat pedig feta sajttal dobtam fel. Napi min. 1,5liter teát ittam cukor nélkül,a többi csapvíz.

Szilvia (34): Étrend

Barbi (21): Rendszeres edzés, egészséges táplálkozás

István (19): Sikerült koplalás nélkül 1 hónap alatt leadnom 5 kilót, aztán nem tudom miért, de feladtam, most már sokkal motiváltabbnak érzem magam.

Anna (20): 90 napos diéta

Alica (45): Futás, burpee-edzés,(amiről itt hallottam először és nagyon jól bevált), több mozgás, racionális étkezés, nagyobb mennyiségű folyadékbevitel.

Agnes (31): Sport,Kevesebb szénhidrát fogyasztás.

Annamária (59): Napi fél óra mozgás ( tánc itthon ), picit kevesebb kalóriabevitel a szükségletemnél, vacsora csak natur joghurt kevés mézzel, őrölt fahéjjal, korpával, almával. Ha van időm, akkor gyaloglás (1 óra ).

Kovács edit (36): Kisebb adagok fogyasztása gyakrabban.

Tímea (19): kevesett ettem es mellette tornáztam

Emese (32): rendszeres edzés

Jennifer (21): Valtozatos étrend

Veronika (37): mozgás, diéta-kevesebb étel

Betty (40): Kevesebb szénhidrát, és rendszeres mindennapi edzés

Zoltán (59): Próbáltam mindent megtenni hogy fogyjak.Segiteni akarnak

Dániel (35): Keveset ettem többször és többet mozgok

Dóra (21): Mozgás, nem enni ha jól vagyok lakva

Vanessza (31): Kevesebb szénhidrát és zsír,több fehérje,zöldség és gyümölcs és torna

Rika (45): még nem tudom, lehet, hogy a kenyér elhagyása.

Zsóka (38): Akkor konkrétan nem ettem.

Csilla (28): Diéta, napi min. 2 l víz, és heti 3 alkalommal mozgás.

Anna (49): gyümölsc, zöldség, sport, sok víz és zöldtea

Szilvia (43): mozgás

Anita (43): szénhidrát csökkentése

Eszter (37): A szétválasztó dieta!

Brigitta (38): Sport

Évi (49): Szerelmi bánat.

Dóra (37): sokkal több folyadék fogyasztása

Györgyi (50): Sok zöldség és a mozgás

Ági (53): Rendszeres étkezés napi ötször kis adagokban.Sosem voltam éhes.Gyümölcsnap heti egyszer, sok folyadék, napi fél óra kötelező bármilyen aktív mozgás /séta, torna bármi, csak autómentes legyen:))

Márta (44): Éhség megakadályozására szedett tabletta. Minden egészségtelen étel száműzése. Zsírégető pulzuson végzett mozgás.

Anett (30): Atkins diéta és torna

Diana (18): Jobban oda figyeltem az étkezésemre... Sportoltam..

Monika (22): Sprot! Mersekkel eves, 6utan nem ettem egyaltalan kenyeret! Edesseg kihagyasa illetve minimalisra csokkentese!

Tomi (48): többet kell mozogni.

Tímea (46): nagyon kevés étel

Mária (43): rendszeres edzés és nagyon kevés étel

Zita (37): kalória számolás

Viktória (24): Nekem sajnos csak a napi 1x étkezés hoz eredményt mellette sok folyadék fogyasztása.

Alexa (19): Életmód váltás

Szilvia (39): Kenyeret,tésztafélét,édességet nem ettem.Helyette sok zölsség gyümölcs, fözelélek sajátmagával süritve,turó ( zsirszegény),tojás,sovány sajt,Csirkemell párolt zöldségek,hal,szardinia,sok folyadék! és napi 1 ill másfél óra mozgás! Este 18:00 után nem enni semmit.Reggelre joghurt,kefir stb..

Róbert (39): Étkezési szokás megváltoztatása,folyadékbevitel növelése,célirányosabb mozgás.

Andrea (45): az akarat és a nasi rol leszokás

Éva (31): sok zöldség saláta és mozgás

Sándor (44): Először a méregtelenítés ( 10 napos citrommal) valamint kalóriaszámolás + mozgás.

Joe (47): Napi egy óra rendszeres mozgás (gyilkos evezőpad :-)) Táblázatban vezetett kalória, fehérje, zsír és szénhidrát mennyiség kordábantartása.

Andrea (42): A finomliszt, cukor elhagyása. Gluténmentes étrend, mozgás. Gyógyteák fogyasztása.

Ildiko (51): csak lugos ételeket eszek,meg sok zöldséget,cukrosakat egyáltalan,meg kenyeret csak piritost.

Jázmi (41): Fehér liszt es cukor száműzésw az étrendemből

Ibolya (27): RENDSZERES MOZGAS

János (55): monitorozás

Nati (42): kevesebb kalória,és sport,odafigyelek az ételek minőségére

Mari (44): Tudatosan kevesebbet ettem. Odafigyeltem, hogy mennyit iszom. Csökkentettem az édességet és helyette inkább gyümölcsöt ettem.

Evelin (53): mozgás-futás-torna

Lilla (30): feherje, keves kaloriabevitel

Mery (60): Már életem során sokszor fogyókúráztam, akár 20kg-is.Nem kellett hozzá semmi csodaszer.napi 4,5 ször evés,nagyon kis adagokban.most 50 nap alatt fogytam 5kg-t.

László (59): Napi 5-6 alkalommal étkezés, 3-4 liter víz, sok sok séta. Semmi alkohol,semmi megterhelő sport. 143 kg voltam, most 104! (Mindez 8 hónap alatt!) Szeretnék még 20 kg fogyni!!!

László (28): Kalória- és szénhidrátszegény diéta, valamint rendszeres futás, edzés (testépítés).

Adel (62): dieta

Reka (31): en a norbi apdate 1 es kodszerint etkezek es nekem bevalt

Anett (19): a mozgás, és a napi többszöri de kicsi adagok étkezéskor

Barbara (46): Flabelos gépet vettem..nem eszem kenyeret..tésztát..január harmadika óa..hét kiló ment le..

Zsuzsa (29): Kevesebb és egészségesebb t?pl?lkoz?s,es több mozg?s

Nusi (61): tobb receptet is kiprobaltam. mindenik hozott sikert,pl 2 het alatt 9 kilo . de ezek tul drasztikusak voltak szamomra. ezekhez ezutan csak akkor nyulnek ha surgosen kellene leadjak egy par kilot. itt olvastam a 90 napos fogyokurarol. kiprobaltam , meg mindeg probalom:). nem nehez betartani, nem kell ehezni, talan a gyumolcsnap egy kicsit macera de ki lehet birni. nalam ez hoz eredmenyt minden heten leadtam mostanig 1,2 kg. nagyon orulok ,hogy rabukkantam erre az oldalra. szerkesztoinek koszonet, gratula, es sok-sok jo olvasnivalo! tisztelettel samsudean nusi

Mesko (34): nem

Balázs (28): Az étrend, figyeltem a kalóriabevitelre, fehérjemaximalizálás, szénhidrát csökkentés, valamint a folyamatos mozgás és folyadékbevitel.

Nóra (48): Életmód váltás. Napi egy óra kocogás.

Anita (27): A tornázás, csak lusta vagyok tornázni.

Niki (28): önkontrol, tudatosság és akarat

Szilvia (37): Rendszeres étkezés

Otília (25): cukor kiiktatása, sok fehérje, kevés szénhidrát

Alexandra (19): Nagyon hasznosnak tartom 2 hete nem eszek csokoládét helyette gyümölcsöt és zöldséget kevés szénhidrátot mert hát az is kell a szervezetnek reggel többet eszem délbe kevesebbet este meg nagyon kevesebbet eszem. fehérjét eszem sokat, Edzem minden nap és fogytam is 2 és fél kg. Ha edzem utána egy kis fehérjét kell ennem mert az nélkül nem ér semmit az edzés ha jól tudom. Szerintem nagyon jól váltottam életmódot és jót is tesz nekem. Jól érzem magam a bőrömben nagyon.

Brigitta (24): Sok folyadék bevitel. Só,cukor,zsír nagyon mérsékelt fogyasztása. Fehér kenyér elhagyása. Sok gyümölcs-zöldség fogyasztása. Méregtelenítő és gyógyteák fogyasztása. Mozgásforma bevezetése. Szaunázások.

Tibor (54): reggeli citrom ivása

György (33): többszöri kevés étkezés, kevés vacsorával, sok zöldséggel és csirkemellel .

Bernadett (25): kesoi oraban nem ettem

Krisztina (42): este 6 után már nem eszek, és ez nagyon sokat jelent, három hét alatt 2 kilót fogytam

Tamara (30): Sokszor kis mennyiséget ettem, sok folyadékkal, a sovány tejtermékeket választom inkább az eddigiek helyett.

Ágnes (41): Lúgosítás. Próbálok minél több ételt lecserélni az étrendemben, ami inkább lúgosít és elhagyni azokat, amik savasítanak.

Zsolt (36): Akupunktúra,napi háromszori étkezés,vacsora helyett fehérje turmix

Kata (31): Kevesebb szénhidrát,több fehérje. Mindennapos mozgás.

Ildikó (19): Áttértem a vegán étrendre, és az nekem nagyon sikeresnek bizonyul, mind egészségügyileg, mind ízvilágra is tökéletes. Nem érzem magam fáradékonynak, rengeteg friss zöldséget, gyümölcsöt fogyasztok, a táplálkozásomnak ezek teszik ki a 70%-át, egyáltalán nem érzem, hogy hiányom lenne bármiből is, és fogyok is, és éhezni sem éhezem.

Viktória (48): almakúra

Marcsi (26): diéta, rendszeres zsírégető+erősítő mozgás, sok folyadék

Angéla (19): kevesebb étkezés

Irén (52): A folyadékfogyasztásra figyelek oda, csak liszt, cukor, zsír,olajat nem eszem, heti 3x4x tornázom alkalmanként 30-40 percet.

Amarilla (33): Bikini Body Katus Attilával - torna napi 4x, mindig hagytam a tányéromon ételt ( gyomorszűkítés házilag ), zöldségek és gyümölcsök napi fogyasztása, édességből csak a Nutella és a fagyi maradt.

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Mártus (47): szénhidrát szegény diéta

Zsófi (21): sok mozgás,kevés szénhidrát

Szilvia (30): Egészséges életmód, a mozgás,és a sok viz fogyasztás.

Katalin (51): Nem ettem fehér kenyeret és édességet.Sok gyümölcsöt ettem.

Mária (28): most már semmi.

Andi (30): Nem paszos a nadrág, kényelmesen kezdek bele férni.

Nikolett (28): Legfőképpen a rendszeres testmozgás. Nagyon hatékony a szaunázás. És természetesen jobban odafigyelek az étkezésemre.

Szilvia (37): drasztikus étrendváltoztatás és mennyiség csökkentés

Andrea (45): elhatároztam, hogy tavaszra visszanyerem a versenysúlyomat

György (44): A kitartás és a cél, s a múlt elleni küzdelem.Táplálkozás terén pedig az egészségesebb ételek, azok is mértékkel!

Árpi (43): Nem eszem szénhidrátot. Azaz semmi kenyér, krumpli, rizs, tészta. csak annyit ami a zöldségekben van. ja és semmi édesség. Sok folyadék ( tea citrommal cukor nélkül )

Anna (22): mozgás

Klementina (38): kalóriaszámolás,és a folyadékfogyasztás fontossága

Judit (49): Teljes életmód váltás. Mindenképpen a több mozgás és több zöldség, gyümölcs fogyasztása. Legalább 2 l. folyadék naponta.

Hajni (25): sok folyadék és gyümölcs.

Viktória (21): Sport, 1 bűnözés nap a héten, ezen kívül sok fehérje és zöldség, kenyér és pékáruk mellőzése.

Ágnes (33): Mindennapi (legalább 1 óra)edzés, kenyér elkerülése, sok folyadék ivása.

Kinga (27): Elsősorban a 90 napos diéta,és beszereztem egy kerékpárt amin napról napra több km-ert teszek meg.Nem eszek kenyeret,vagy nagyon ritkán teljes kiőrlésűt de azt is lassan csökkentem.Igaz eddig még nem igazán indult meg a fogyásom,de remélem mihamarabb eredményes lesz.

Gabriella (53): Sajnos 2-3 napnál tovább nem tudom csinálni.Elég stresszes környezetben dolgozom,és evéssel oldom a feszültséget.

Ibolya (27): Sok munkka keves kaja

Emőke (32): több folyadék, ami inkább víz, illetve lúgos víz. Próbáltam glutén mentes lisztféleségeket vásárolni, többet mozogni, és édesítőszerként xillitet használok.

Diána (40): 15 kg fogytam terhesség után, újra 55-58 kg vagyok. Edzés önmagában kevés, nagyon kemény diéta! 1-1 db csoki ok, üres sonka, kefír vacsi.

Ibolya (41): több mozgás

Marcsi (38): Minden étkezés előtt megittam egy zöld teát, kevesebb adagot ettem mindenből, majd az étkezés után egy lúgosító teakeveréket ittam.

Éva (50): Liszt allergia :( , és most magas cukor szint

Bandi (29): A kalória bevitel folyamatos figyelése, és a rendszeres sport.

Judit (42): Heti 2x1 óra alakformáló torna, és a klasszikus dietetikusi útmutatás: semmi cukor, semmi fehér liszt, sok zöldség, gyümölcs, folyadék,napi 5x étkezés.

Ildikó (40): Kevesebbet ettem, megvontam a süteményeket, kenyereket és nem vacsiztam.Meg persze besegített a kínai fogi tea!

Andrea (44): Kalóriaszámlálás és torna

Márti (46): Vettem végre egy elliptikus trénert és és nagy örömmel használom

Katalin (62): Erősen lecsökkentettem a szénhidrát bevitelt és beiktattam napi fél óra könnyű tornát. Követtem a kapott tanácsokat, és bevált.

Adriana (44): több folyadék fogyasztás, rendszeresebb mozgás

Jutka (47): vacsora kihagyása kenyér

Ildikó (36): nem tudok 1 dolgot kiemelni: édesgyökér, L-Karnitin, kevesebb szénhidrát, sok zöldség, kevés vacsora, testkezelések, sok folyadék

Timea (19): nem fogytam,csak formásodtam.

Marika (52): Lecsökkentettem a kenyérmennyiséget a felére, nem nasizok, cukrot teljesen elhagytam az étrendemböl

Sara (24): Nem eszek 18 óra után, több folyadékot iszom, stb

Kriszti (28): mozgás

Edit (56): Napi többszöri étkezés, persze kevesebbet ettem egy-egy alkalommal, illetve több folyadékot ittam.

Niki (44): sok mozgás, kevesebb kalória, többször kevesebb étkezés

Marcsi (55): 1000 kcal étrend,és mellette a mozgás.

Róbert (40): 2000Kcal kevesebb étel bevitel

Krisztina (45): Kenyér, tészták elhagyása mindig abban az időben étkezem.

Nikolett (40): nem eszem kenyeret,tésztát,cukrosat,szénhidrátot.

Márta (51): Napi 5-6 -szori kisebb mennyiségű étkezés, több folyadék, kevesebb szénsavas üdítőital (még ha cukormentes is) fogyasztása. A mozgás gyakoriságának növelése. A zsírégetés módszerének megismerése.

Gabi (51): evés helyett inkább iszom és az osztott étrend

Edina (47): Mozgáshoz szoktattam az eddig lusta kutyámat!

Márta (42): mennyiségek csökkentése, folyadék bevitel növelése

Katlyn (34): Több folyadék bevitel és elhagytam a kenyérfogyasztást

Anna (62): a kevesebb evés, az édesség csökkentése

Nati (26): A szétválasztó, vagyis a 90 napos diéta :) Több mozgás beiktatása

Inez (20): Kenyér és cukor mentes élet

Nora (48): amikor számoltam mennyi kaloriát fogyasztok ésmozogtam rendszeresen

Tibi (28): Valtoztattam az etrendemen, a Fogyas Info Kedves kollegai altal kuldott levelben osszefoglaltakat kovettem es kovetem a mind a mai napig.

Julianna (33): Több, tehát sok folyadék, ami elvette a TÖBBLET étvágyamat.

Gábor (47): elhatározás,napi kb 600 Kcal

Imola (24): a stresz

László (54): Reggeli mindig csak és kizárólag gyümölcs. Ebéd normálisan. Vacsora, joghurt némi gyümölcs. Igy fogytam 3 hónap alatt 9-10 kgot. Sajnos vissza jött 3 kg, de igyekszem normalizálni az étkezéseimet.

Mártika (64): A bétablokkoló gyógyszerek elhagyása és a paleolit diéta.

Judit (36): diéta,sport

Noémi (27): A vacsora elhagyása és az edzés.

Tünde (39): fülakupunktura

Melinda (23): Sok folyadék és rendszeres mozgás.

Csilla (23): alamecet+torna(futás)

Moni (49): Szerintem fejben dől el minden. Az akaraterő is. Kell egy cél, ami miatt úgy érzem,hogy feltétlenül le kell fogynom.

Judit (50): Mérsékletesség

Kata (55): Sajnos még nem sikerült fogynom ,de a saját hibámból!

Éva (46): a testmozgás, minimális szénhidrát bevitel.

Klaudia (23): Naponta többszöri étkezés, és figyelni mikor, mit, mennyit eszem. Fontos az is, mennyit iszik az ember.

Andrea (33): Étkezési szokások megváltoztatása (egészséges étkezés) napi egy óra torna,napi 2-3 liter víz. 2013 dec.30.án kereken 90 kg voltam jelenleg 2014.feb.27.én 81.30 kg vagyok, és egyre jobb a közérzetem.

Pálma (21): Sokat sportoltam szabadidőmben.

Enikő (19): rubint rékás edzés

Martina (37): Kevesebb szénhidrát bevitel, és picit több mozgás.

Rene (46): Muay Thai edzés

Csilla (18): több folyadékot ittam ,és mellé mozogtam is! illetve mozgok.. emellett mértékkel eszem,és próbálok egészségesebben táplálkozni ,igaz ez több kevesebb sikerrel megy hiszen nehéz a rossz szokásoktól egy könnyen megszabadulni..

Nikoletta (20): Feleztem az adagokat és nem nassolok

Judit (54): Napi 20 perc torna, 30 perc biciklizés (szoba)

Katalin (42): gyümölcs ,zöldség smoothie-k fogyasztása

Gyula (65): a zóna diéta,de jöttek a különböző ünnepek és a siker eltűnt!Alig -2 Kg maradt csak meg.

Kriszta (45): Legjobban az vált be, hogy csökkentettem a lisztes és keményítős dolgokat pl: kenyér, krumpli, rizs, tészta, és az acélom, hogy teljesen el is hagyjam.

Edit (53): a 90 napos diéta

Ibolya (55): elhagytam a kenyeret beiktatam a zöldségeket .salátákat elhagytam a köreteket

Reka (23): Betartom, hogy nem eszek edeset.A cukrot, kenyeret es mas tesztafeleket kiiktattam az etrendembol. Sok folyadek!!!!

Zsolt (40): Kivontam teljesen a szenhidratokat de sohasem eheztem.

Dorottya (22): Én a 90 napos diétát csinálom még mindig, nagyon jól haladok, most tartok lassan 1 hónapnál és sikerült leadnom már 5 kg-ot. Nagyon büszke vagyok magamra, hogy ilyen jól haladok és be tudom tartani a diéta minden napját.

Brigitta (18): napi egyszeri evés

Csaba (38): Bevitt kaloriamennyiseg csokkentese,szenhidratok csokkentese

Edit (25): Életmódváltás

Tünde (24): Cukros üdítők kerülése, nasinak magvakat eszem, kerültem a fehér kenyeret.

Katalin (31): este 6 óra után nem eszek,édesség csökkentés

Zsuzsa (32): Mozgás és a szénhidrát bevitelének csökkentése.

Éva (35): Fehér liszt és cukor teljes elhagyása

Valéria (55): Még nem fogytam.

Ildiko (30): Az aloe Vera diéta!

Linda (32): Sokat segít,hogy elkezdtem rendszeresen táplálkozni. Napi négyszer, fele annyit, mint ezelőtt. Kenyeret csak akkor eszem,ha nincs más. :-| :-) Hozzászoktam az üres kávéhoz és naponta 2liter üres teát is megiszom. Eddig 3 és fél kiló lement 2hét alatt mozgás nélkül. Ideje lesz beiktatnom. :-D

Dávid (24): Nálam a sok mozgás vezetett sikerre, az étkezés terén bármit változtathattam, nem adtam le egy dekát sem, de heti 2-3 óra aktív sportolással egy hónap alatt 2 kilót leadtam

Szilvia (50): kevesebbet eszem

Edit (52): 5-évvel ezelőtt, 3-hónap alatt fogytam 12-kg, de alig ettem, és tornáztam minden este,

Petra (27): Az étkezésemen változtattam.

David (37): Este alvas elott zoldseget ettem csak.

Ritu (39): Meforal heti 3-zumba

Naola (19): Napi 2óra intenzív edzés és napi 6 étkezés(2 óránként).

Attila (51): Rendszeres futás, kevesebb étel bevitel.

Vali (23): Odafigyelek az étrendemre: kevesebb cukor, ne egyek kenyeret, több gyümölcsöt, illetve többször egyek kevesebbet. Valamint többet mozgok: tömegközlekedés helyett inkább megyek gyalog.

Mónika (35): A tánc és a a zsírégető edzés (zumba-lady) mellé beiktattam heti 1-2 erősítő edzést is, valamint jelentősen csökkentettem a kenyérfogyasztást, max heti 2-3 kis szelet magvas, vagy tönkölybúza kenyeret eszem csak. Több zöldséget fogyasztok.

Andrea (32): tesztat es egy etkezest kihagyok

Orsolya (25): Rengeteg edzés, diéta és vitaminok sokasága. :)

Klári (61): rendszeres mozgás

Helen (19): Napi 1 étkezés tudatosan

Zsófi (47): Atkins dieta, Dukan dieta, kalória számolás, Herbalife, ezek mind külön

Kata (23): 30 napos guggolás kihívás 50- ről kezdtem és a 30. napon 250- et kellett megcsinálni.

Niki (19): December óta 6 kilót fogytam diétával, minden nap egy óra bicikli és heti két óra zumba segítségével.

Andrea (49): még nem rendeltem ezen az oldalon keresztül

Rita (31): Eletmod-valtas

Zsuzsanna (44): rendszeres mozgás,kevesebb és egészséges táplálkozás

Ildikó (52): A szerelem, ami miatt nem tudtam enni, s segített az endorfin. Emellett sokat ittam, öt után nem ettem. Csökkentettem az adagok méretét. Bár ez a semminél persze nem lehetséges. Ezt ne kövessétek, mert amit egy kicsivel többet ettem, rögtön be akarta építeni a szervezetem azt a keveset is! Különben nálam a diéták, bármelyik fél eredménnyel zárul! Mindig fele annyit fogyok, mint sorstársaim.

Zsuzsa (35): A reggeli bevezetése. Ezáltal nem voltam farkas éhes délre és nem faltam. Napi ötszöri kis étkezés. Napi zöldség fogyasztás.

Angi (26): most kezdtem igazán tényleg érdeklődni az egészségesebb ételek után és nézni h mennyi kalóriát tartalmaz és ez segített nekem,3 hét alatt 3 kiló mínusz

Marika (41): Norbi uptad diéta

Klára (62): Megtanultam,hogy mit mivel egyek,és egy nap 5x és keveset.A vizből is keztem 3 litert meginni

M?ria (55): ?tszerveztem az evési szok?saimat, jobban odafigyelek, miböl mennyit és mikor eszem, persze még van min javitanom

Edit (37): 90napossal 16 kg

Éva (50): kerákpározás, kenyér, tészta, édesség teljes kivonása az étrendből, valamint étrendem megszokott mennyiségét 1/3.-dra csökkentettem

Csaba (36): napi 30 perc mozgás,étkezés

Enikő (32): Ma kezdetem el a Dukan diétát, remélem ez az akció fog fogyáshoz vezetni.

Hilde (25): cardio tréning!!! váltottam a rosszul bevált formulán, pl.: hogy sokat kell futni egyenletes tempomba.

Bea (28): Étkezésre odafigyelni és mozogni heti 3 alkalommal

IldikÓ (33): KENYÉR MELLŐZÉSE

Vivien (23): Mozgás

Lizzy (52): saját magam motiválása

Maria (42): a csalada velem egyutt csinalta es segitettek betartani... Es oda figyeltek elottem nem ettek nasit..

Krisztina (33): Egyenlőre semmi

Betti (26): Napi rendszeres folyadekbevitel tudatosan beepitve : reggel 6-tol este 10 ig vagyok aktiv. Minden oraban igyekeztem 2 dl vizet kifacsart citromlevel inni. Igy kb. megvolt a napi 2-2, 5 L, ami nekem nagy nehezseg volt eddig betartani. Illetve elhagytam a cukrot es a cukros eteleket, edesseget. Csak vizet iszom. Kenyeret, peksütit nem eszem. Es heti ketszeri Zumba januar ota. Este 7-8 utan nem ettem :)

Györgyi (44): Kevesebb evés

Erzsébet (43): jobban oda figyeltem az étkezésemre :)

Viktória (26): többszöri, kevesebb evés

Kati (30): koplalás

Kata (33): Rendszeres testmozgás és egészséges táplálkozás.

Krisztina (41): Cukor elhagyasa

Anita (35): torna,es az étrend változtatás

Cintia (29): Természetesen a szénhidrát megvonása

Fruzsi (19): A 90 napos diéta.

Erika (50): A napi 5 étkezés ebből 2étkezés gyümölcs amit mindig hanyagoltam .Nem eszem kenyeret pékárut és édességet.

Orsi (34): Sport, intenziv es rendszeres mozgas

Renata (19): torna,egesseges etrend,kaloriaszamlalas

Sára (56): zumba- fitnesz-jóga

Bbenő (53): Az étkezési időpontok és sűrűség megváltoztatása ugyan annyi kalória mellett -5kg egy hónap alatt ,ja és a fogyi napló fontos!!!

Vera (45): nem ettem csak minimális kalória bevitel volt

Piroska (46): Zumba, hetente 2x, tarsasagi tanc hetente 1x, gyalogolas minden nap hegyre 20 percet, egeszseges taplalozas, adagok csokkkentese - 4 kg-ot fogytam

Erika (55): használom a kalória táblázatot

Annamária (35): szénhidrátszegény diéta

Kata (25): növelt fehérje bevitel+edzés

Gabi (45): Édesség elhagyása,csökkentett vacsora mennyiség.

Iki (35): A jó időben több időt töltünk a szabadban. Kertészkedünk, szépítjük az udvart. Észrevétlenül is többet mozgok.

Zsu (27): keveset tobbszor ettem, es szamoltam a ragasaimat, emrt tudtam hogy nem ragom meg kulonben az etelt es igy kesobb jelentkezik majd a telitettseg erzese. Sokat mozogtam mindemellett es sokat ittam.

Tünde (32): még csak most kezdtem 3 hete kb. és 4 kilót fogytam, sokszor kicsit megoldással és a citromos melegvízzel próbálkozom:)

Klaudia (18): Napi ketszeri etkezes.. Delelott es delutan

Tímea (37): Reg-enor /-19 kg/

András (48): rendszeres sport; kevesebb fehérkenyér fogyasztás; este nincs kaja

Adri (32): étkezés változtatása, sport és az akarat.

Barbi (36): Minimális kenyér/pékáru,burgonya és rizs fogyasztása,illetve tésztafél?k mellőzése

Andrea (38): Következetes diéta kalória számolgatással, sok torna, sport.

Ildi (36): a nassolás elhagyása, csak zöldség evés estére!

Kata (28): Napi 5szöri étkezés, sok zöldség, kb napi 1200 kcal fogyasztása, heti 3-4szeri mozgás, cukor, liszt, zsír elhagyása.

Margit (55): Torna, kevesebb és egészségesebb ételek fogyasztása.

Kitti (24): Kevesebb,mértékletes evés.

Erzsi (60): Számomra sokkal vékonyabb lett a PÉNZTÁRCÁM...

Marta (43): 90 napos dietanak fogtam, 12 nap telt el, meg csak 1.4 kg-t fogytam...remelem ez lesz a sikeres akcio, ami fogyashoz vezet :)

Márti (44): Sokkal jobban oda figyelek az étkezésemre, a mozgásra és ez nagyon sokat segített abban, hogy pár kilótól sikerült megszabadulnom.

Anita (40): cukor és a fehérliszt elhagyása, több folyadék fogyasztása

Ottília (39): Az élelmiszerek glikémiás indexét figyelembe vettem és lehetőleg csak alacsony GI élelmiszereket fogyasztok,minden második nap 40 percet tornázok.25 nap alatt 5 kg-ot fogytam,65 kg vagyok és boldog és folytatom.5x étkezem egy nap keveset de finomat,külön főzök magamnak.Van Tupper párolóedényem,ezzel hamar megy.Multivitamint,probiotikumot,C vitamint és magnéziumot szedek.A nyáron 2x20 leszek és már alig várom a szülinapi partimat,jól fogok kinézni!

Ilona (55): sport

Etelka (43): sport

Gabi (42): Megfelelo folyadek bevitel.

Zsike (55): még sohasem fogyóztam

Anikó (54): citromos,zöld tea napi 1,5 l

Anna (30): elkeztem kromot szedni megszüntek az éhség rohamaim, és rendszeresen járok futni 2 hete

Ági (29): igazából a mozgás és a nem túlzásba vitt evést

Ördög (29): Update1 termékek beiktatása az étrendembe, cukrozott-zsíros ételek kerülése,cukor helyett sztíviával való édesítés, magas cukortartalmú gyümölcsök kiiktatása, kenyérfogyasztás felére csökkentése, és csakis teljes kiőrlésű, sok-magvas fajták fogyasztása minimális mértékben, heti kétszeri testmozgás (futás alkalmanként 4-5 km távon, emelkedőkkel), mérték bevezetése az elfogyasztott adagok tekintetében.

Edit (57): ananászdiéta+szénhidrátszegény diéta keverése

Éva (61): 90 napos diéta, már az is siker, hogy jobb a közérzetem. De még csak két hete élek így, 3 kg-mal kevesebbet mutat a mérleg.

Edit (46): Három nap csak gzümölcsöt ettem, és sok folyadékot ittam. Azután pedig odafigyeltem, hogy mit és mennzit eszem. Nem esyem fehér kenyeret, édességet, süteményt pedik ritkán és keveset. Nekem kissé nehéz a fogyókúra, mert nem régen volt egy szivműtétem. De ez a gzümölcsös bevált. 3 kg-ot fogytam. Sokat sétálok, biciklizek, néha úszni járok. Remálem segitettem.

Zsolt (19): sport és diéta

Nikolett (24): Többszöri étkezés és kisebb mennyiség, cukor elhagyása, folyadék mennyiség növelése

Zoltan (46): 90 napos dieta, meg tart ... 10 het alatt 15kg fogytam :)

Bia (18): Napi minimum 2 óra mozgás, napi 5 étkezés, sok, folyadék, zöldség és gyümölcs de emellett nem vetettem meg a húst sem és a csokit sem :D

Karolyna (29): Heti két alkalommal edzés

Gábor (30): Ketogén diéta

Margó (48): Napi ötször, és keveset, plusz napi 3 liter folyadék.

Júlia (52): keveseb etel, es mozgas

Annie (32): Mozgás bevezetése az életemben.

Tünde (20): A további torna és a folyadékfogyasztás.

Beáta (46): kihagytam az szénhidrátokat

Zsuzsa (47): CH-megvonás,gyaloglás...,és most beszereztem egy kondigépet is!!!!

Andrea (49): Nyáron nem kezdtem bele semmibe

Henrietta (19): Az átlagos napi folyadék bevitelemhez képest sokkal több folyadékot vittem be a szervezetembe, ezáltal sokkal élénkebbnek, figyelmesebbnek éreztem magamat, ráadásul kevesebb élelmiszert (kenyeret, tésztaféléket) fogyasztottam, ami miatt (nem sokat, de) csökkent a testsúlyom.

Éva (57): A rendszeres testmozgás és étrendváltoztatás.

Csilla (47): Dukan diéta (volt valamihez pontosan ragaszkodni)