Főoldal: Fogyás.info – A sikeres fogyás titka Fogyás.info - Menü
Érezd jól magad a bőrödben!
Fogyás teszt ... Fogyás étrend


Fogyás kalkulátor

1 kattintás 4 érték

Fogyás kalkulátor

Ideális testsúly
Testtömegindex – BMI
Napi kalóriaszükséglet
Alapanyagcsere – BMR

........ Férfi

Életkor:
Magasság (cm):
Testsúly (kg):

Fegyencedzés

Otthoni erősítő edzés férfiaknakA saját testsúlyos edzések az ember saját testének súlyát és a gravitációt használják arra, hogy edzettebbé és erősebbé tegyük magunkat. Ezeknek az edzéseknek megvan az a jelentős előnye, hogy nem kellenek drága felszerelések, edzőtermi bérletek, valamint kötetlen időben - otthon vagy az utcán - bármikor végezhetőek saját időbeosztás szerint, minimális, szinte nulla költséggel.

Nagyon sok edzésmódszer és gyakorlat létezik ebben a témában. A "Fegyencedzés" egy komplett saját testsúlyos rendszer, amely nagyon jól lebontja ezeket a gyakorlatokat, segítségével részletesen kidolgozott lépcsőfokokkal lehet egyre magasabb szintre jutni testünk edzettségében.

Az alábbi írással szeretnénk segíteni az otthoni edzések elkezdésében, illetve a népszerű "Fegyencedzés" lépéseinek elsajátításában.

A cikket egyik olvasónk írta (40-es férfi), aki ezzel saját tapasztalatait, tanácsait szeretné átadni.

Fegyencedzés - Ahogy én csinálom

Nyár közepén 7-8 kiló túlsúllyal indultam. Elkezdtem futni, edzésnaplót vezetni, utánajárni a témának. Ez jól is ment, s ezt továbbra is folytatom, de a túlsúly ledobásával feljött a vágy, hogy izmosabb, fürgébb legyek, jobb testfelépítéssel.

Kb. egy hónapja kezdtem el a Fegyencedzést, és most leginkább arról szeretnék beszélni, hogyan érdemes elkezdeni, mik a buktatók a kezdeti gyakorlatoknál, s hogyan lehet ezeket "legyőzni", hogyan tudsz sikeresen elindulni ezen az úton. Még nem rendelkezem "hosszú évek tapasztalatával", olyan amatőr vagyok, mint Te, ezért tudok talán friss és életszerű tapasztalatokat adni.

Fegyencedzés - Otthoni erősítő edzés férfiaknak A Fegyencedzés c. könyvet úgy érdemes elolvasni, hogy az elejét és a végét először, amelyek az elméletet és az edzések hogyanját tartalmazzák, majd érdemes a hat fő mesterlépés elméletével és első gyakorlataival folytatni, hiszen azokkal fogsz majd kezdeni.

Mivel a rendszer összetett, én nagyon javaslom az edzésnapló és egy táblázat vezetését, amely mutatja, hol is tartasz a gyakorlatokkal, ismétlésszámokkal.

Nem csak saját tapasztalatomból merítek, 2-3 ismerősöm is elkezdte a Fegyencedzés gyakorlatokat és meg szoktuk beszélni a haladást.


Ha teheted, te is keress egy edzőpartnert, akivel tudod ezeket végezni és kölcsönösen tudjátok egymást segíteni, motiválni, megosztani a tapasztalatokat, és versenyezni! Az én ismerőseim messzebb laktak, de e-mailben, telefonon tudtunk beszélni.

Másik megfigyelésem, hogy nagy túlsúllyal nem fognak ezek a gyakorlatok menni. Valameddig el lehet jutni, de nagyon ajánlom azt, hogy fogyjál le más módon is. Két fő mód van, nincs más titok: étkezések beállítása, és a sok mozgás. Ezekről nagyon sokat lehet olvasni a fogyás.info oldalon, nem is fogok ebbe most belemenni. A lényeg: nem úszod meg a lefogyást, muszáj kemény lépéseket tenni ez irányba.

A gyakorlatokat kezd az elsőkkel, minden mesterlépésben. Kövesd a könyvet pontosan, nézd meg a képeket, sok videó, leírás van fenn a Youtube-on vagy a neten. Nézd végig a képeket, próbáld el a mozdulatot először lassan, pontosan. Nézd meg, hogyan kell állnia a kezednek, testednek, lábadnak, stb. Ha már lassan és pontosan megvan, akkor elindulhatsz a gyakorlással.

Nézd meg ezt a linket, ezen vannak hasznos tanácsok Houdek Csaba személyi edzőtől, amelyek kiegészítik a könyvet: http://edzescsabival.hu

A Youtube-on "Convict conditioning"-ra keress rá, és angolul is van több magyarázó videó.

A könyv leírja, hogy lassan kell számos gyakorlatot csinálni. Ez így is van.

Én azt vettem észre, hogy a pontos sebességed személyre szabott, neked kell belőni magadnak. A pontos sebességet úgy tudod belőni, hogy ezekre figyelj oda a mozgások kivitelezésénél:
  • ne legyen más testrészek lendületével végrehajtva;
  • érezd a munkavégzés az izmokban;
  • ne legyen kapkodás;
  • viszont ne ess át a ló másik oldalára szuper-lassú végzésekkel, mert akkor nem fogsz haladni és feleslegesen nehezíted a gyakorlatokat.

Egy gyakorlat egyik részénél (pl. az egyik lépés "kezdő" 1x10-es ismétlésénél) akkor menj tovább, ha jól érzed magadat vele, meg tudtad csinálni, sikerélményed van.

Nem érdemes elkapkodni, "én ezt már tudtam eddig is", hanem tényleg csináld végig, próbáld még pontosabban, akár "még szebben" elvégezni őket. A könyvben leírt hatások csak így tudnak kialakulni.

Nekem a fekvőtámaszok könnyebben mentek, így hamar a 3. lépésnél találtam magamat, de ezután elkezdtem dolgozni a többi mesterlépés első lépésein is, hogy egyenletes legyen a fejlődés.

A hatodik mesterlépésről (Fekvőtámasz kézenállásból) azt írja a könyv, hogy nehéz gyakorlat, nem érdemes belevágni, mielőtt a többi magasabb fokra nem jutsz el. Én viszont azt láttam, hogy érdemes és bele is lehet vágni, próbáld nyugodtan meg.

Mennyit érdemes edzeni?

A Fegyencedzés könyv vége sokat beszél erről, én se tennék hozzá mást; mindig nézd meg, hogy a céljaidat tekintve legyen meg a jó fejlődést, amivel elégedett vagy. Egyik véglet sem jó, ha túl kevés időt szánsz rá, és ha túlerőlteted magad.

A szorgalmas és folyamatos munka viszont kötelező, csak így leszel eredményes. Jómagam heti 5 edzést végzek most, otthon vagy a téren (rudak miatt).

Helyszín, eszközök: az adott gyakorlatnál majd leírom a tippjeimet. Természetesen a legtöbb gyakorlat otthon elvégezhető, kis ötletelések kellenek, néhány eszközt érdemes beszerezni. Mivel a padlón lesznek gyakorlatok, érdemes ezeket vastag szőnyegen, tornamatracon vagy vastag törülközőn végezni. Szükséges lesz majd az ágy és egy szék is. A felhúzódzkodáshoz szükséges a rúd, otthon semmilyen ilyet nem találtam, de a házunk közelében vannak szőnyeg-porolók kirakva, annak az alsó rúdja kiválóan alkalmas volt. A megizzadt kéz (vagy eső után) lecsúszhat a vasrúdról, én ezt egy kesztyűvel oldottam meg. Ez lehet egy kerékpáros kesztyű, vagy az én megoldásom még olcsóbb: egy munkavégzéshez használatos erős gumikesztyűnek (ami gumi és szövet egyben) levágtam az ujj-végeit és a tenyér ezután nagyon jól megtapadt.

A gyakorlatok végrehajtása közben még akkor is megakadhatsz, ha mindent pontosan követsz a könyvben. Ez azért van, mert neked valamiért magas a léc, egyéni testi gyengeség miatt. Ekkor két dolgot javaslok, ami nekem bevált:

  1. az internetről, Youtube-ról, angol oldalakról, angol fórumokról szemezgess ötleteket, hogyan lehet a problémát megoldani. Én bőségesen találtam videókat és információkat.

  2. használd a kreativitásodat, gondold végig a dolgot, találd meg az okot és kezeld. Például a "Varjútartás" gyakorlatnál láttam, hogy össze-vissza billegek, ennek oka a gyenge csukló. Elkezdtem a csuklót erősíteni, net-en kerestem erre gyakorlatokat, kitaláltam sajátot, és 1-2 nap múlva már sokkal jobban ment.

Fegyencedzés gyakorlatok tippek, javaslatok:

Nézzük meg most sorban a kezdő gyakorlatokat, mindegyik sorozat első két gyakorlatát.


Fegyencedzés - Otthoni erősítő edzés férfiaknak

Fegyencedzés | Fekvőtámasz sorozat:

1. lépés - Fekvőtámasz falnál:
Egyszerű gyakorlat. A kéz magasságát mellmagasságban javaslom. A Youtube-on levő videók mutatnak fejmagasságot is. Próbáld ki, a kéz magassága könnyíti vagy nehezíti a gyakorlatot, ezzel lehet játszani, ha nehezen megy. Figyelj oda a lassú sebességre, megtartásra a két végponton.

2. lépés - Fekvőtámasz előredőlve:
A gyakorlat könnyíthető vagy nehezíthető a támaszték (asztal, stb.) magasságának változtatásával, milyen messze állunk tőle, stb. Tehát ha túl nehéz neked, akkor magasabb fogódzkodót találj, és ha már az megy, akkor menj lefelé fokozatosan. Mivel elkezded a testedet megtartani egyre inkább, ha túlsúlyos vagy, itt már jelentkezhet ez akadályként, és fogyni kell, ahogyan már írtam.

Fegyencedzés | Guggolás sorozat:

1. lépés - Guggolás gyertyaállásban:
No, ez volt az a gyakorlat, amitől már eleve féltem, mert utoljára 25 éve végeztem. És mivel kis túlsúlyom még volt, az első próbálkozásra ide-oda billegtem, a lehúzott térdem 15 cm-re volt a homlokomtól. Egyrészt lazításokat végeztem és gyakoroltam sok kisebb sorozatot. Próbáltam minél inkább felnyomni a derekam és a lábam, hogy közelítsen a függőlegeshez. Jó időt töltöttem a földön ezt gyakorolva, bevallom "összeszorított fogakkal".) Pár nap múlva már a térdem elérte az arcomat, és egyre pontosabban ment. Itt is írja a könyv a fogyást... Ha nagy a hasad, nehéz lesz a gyakorlat, de elvégezhető. Ennek a gyakorlatnak a célja persze nem a fogyás, és nem is a tornászmutatvány, hanem a feszes ízületek átmozgatása, a technika javítása.

Fegyencedzés | Húzódzkodás sorozat:

1. lépés - Függőleges húzás:
Ez sem túl bonyolult, kövesd a könyvet, és csináld pontosan, lassan, ne lendületből. Az alacsonyabb fogás nehezíti a gyakorlatot, a magasabb könnyebbé teszi, ezzel lehet játszani, próbálgatni. Szépen, türelmesen csináld végig, hogy megalapozd a többit.

2. lépés - Vízszintes húzás:
Ha asztallal akarod csinálni, akkor a fogás legyen stabil és az asztal erős, hogy ne billenjen fel. Ha magasabb a fogás, akkor könnyebb a gyakorlat, ha alacsonyabb, akkor több súlyt kell emelned. Ez már egy keményebb erőpróba, több gyakorlás kell, a legtöbb embernek nem fog gyorsan menni. Legyél türelmes és kitartó. Fontos, hogy ne kapkodd el, és ne gyors lendületekkel csináld. Dolgozzon az izom, tartsd meg a végpontoknál. Ahogy korábban írtam, nekem szőnyegporoló alsó rúdja és kesztyű jött be. Ha az alsó rúd elforog, nem lehet megcsinálni, keress olyan rudat, ami stabil.

Fegyencedzés | Lábemelés sorozat:

1. lépés - Térdfelhúzás:
Keress egy széket, ágyat vagy hasonló dolgot, amire ráülhetsz. A támla ne legyen túl közel, de lehet támlás szék is. A szélét meg kell fogni, ezért sok ágy nem nagyon alkalmas. A gyakorlat nem túlságosan nehéz, kövesd a könyvet és a képet. A legtöbb embernek azért ezt kell gyakorolnia egy darabig, hogy menjen a Haladó sorozat 3x40.

2. lépés - Térdemelés fekvésben:
A pontos technikát érdemes egy másik személlyel megnézetni, vagy tükörben megnézni, hogy párhuzamos-e az alsó lábszár a gyakorlat végpontján. Houdek Csaba leírása említi, hogy a derekat a földre kell nyomni, ami nagyon is igaz, mert anélkül a gyakorlat könnyű és nem hatékony. Ez is már egy nehezebb gyakorlat az emberek többségének.

Fegyencedzés | Híd-sorozat:

1. lépés - Rövid híd:
A kezed legyen a hasadon összekulcsolva, ahogyan a könyv is mutatja. Ez nehezíti az egyébként nem nehéz gyakorlatot. Figyelj oda a combod és törzsed egyenes vonalára. A vállak és sarkad tartsák a súlyodat. Érezd a gerinc körüli izmokat. Nekem nem volt nehéz gyakorlat.

2. lépés - Egyenes híd:
Először képtelen voltam a gyakorlatot végrehajtani, aztán szerencsére olvastam, hogy a kéz lehet kicsit hátrább, mint a képen. A csuklót érdemes nyújtani, lazítani. A vállat is lazíthatod, én úgy csináltam, hogy az ágyat megfogtam a hátam mögött és lefelé rúgóztam. A fej hátrabillentését is érdemes gyakorolni, lazítani. Ezek mind segítenek majd a gyakorlat pontos végrehajtásában.

Fegyencedzés | Fekvőtámasz kézenállásból sorozat:

1. lépés - Fejenállás fal mellett:
Jómagam féltem ettől a gyakorlattól, de aztán meglepően könnyen ment. Ha nehezen megy, csinálj nyakerősítő gyakorlatokat, pl. kezeddel ellen támasztva próbáld a nyakad kiegyenesíteni különféle szögekből. Legyen ott először valaki melletted, aki segít felmenni és ott tartani a lábadat. Amikor már fejen állsz, igyekezz ne mozgatni a nyakadat, válladat, mert könnyen megfájdulhat. A pontos, merev tartás segít, hogy kibírd 1-2 percig. Lehet a vállat, karokat is külön gyakorolni, erősíteni, ha nehéz megtartanod magadat. Ha a falra támaszkodva jól megy, próbálhatod egyenesen megtartani a lábad, kicsit elemelve a faltól. Ez egy jó egyensúly gyakorlat is. Ha nem tudsz elrugaszkodni és úgy maradni, próbáld meg fokozatosan, először a felsőtest legyen a megfelelő pozícióban, lábak még a földön és ezt gyakorold, hogy egyenesen, stabilan megtartod magad. Lehet a lábat is fokozatosan emelni, először egy székre vagy ágyra, aztán feljebb, stb.

2. lépés - Varjútartás:
Ezen még én is dolgozom, csuklóerősítésekkel. Meg bírom már tartani magam, az időt kell javítanom. Extrémnek tűnhet ez elsőre, de megoldható, akár lépésekben is.


Fegyencedzés anyagok:
  1. A könyv címe: Paul "Coach" Wade: Fegyencedzés. Sok helyen megvásárolható újonnan (Libri, Alexandra) és használtan is. Kiadó: JAFFA KIADÓ ÉS KERESKEDELMI KFT., Kiadás éve: 2011
  2. Nagyon sok anyag és kép fel van téve ide: http://fegyencnaplo.atw.hu
  3. Google-el találhatóak cikkek, fórumok. Youtube-on találhatóak videók. Angol cím: Convict Conditioning (sokszor CC-nek rövidítik)Kiút az evés fogságából - A kényszeres evés kezelése

IGEN

Felejtsd el a diétákat!
NEM

Lépj tovább!

Kényszeres evés esetén a fogyókúrák nem működnek.
Nézd meg, hogyan tudsz kikerülni az evés csapdájából, és végleg lefogyni!

Megmutatjuk, mi a zsírégetés legfontosabb titka, és hogyan tudsz gyorsan, egészségesen, tartós eredménnyel lefogyni!

Kiút az evés
fogságából


Sikeres fogyás
7 lépésbenFegyencedzés:


Nekem ez vált be:
2080 hozzászólás

Hozzászólás írása

Panni (23): Mozgas, Tanc :D

Enikő (42): szénhidrát csökkentés és torna

Attila (39): Cardio , se búzaliszt se cukor ! 24kg/2hónap

Dorka (26): estére nem ettem haéhes voltam ittam inkábba valamit.

Krisztina (39): Gluténmentes diéta

György (33): többszöri kevés étkezés, kevés vacsorával, sok zöldséggel és csirkemellel .

Tilda (65): A magam által bevezetett és lassan szokássá vált életforma. 1.! reggeli torna, 2. teljes kiőrlésű kenyér ( abból is kevés) 3./ sok zöldség, főzelék és csirke, máj, kevés vörös hús

Erzsébet (51): Kevés kalóriabevitel.Igaz nagyon nehéz volt mert mindig éhes voltam

Zsuzsa (54): Még az 'elején' vagyok és csak kb. 3 kg körül fogytam ( két hét alatt) De ami ehhez vezetett, az a tudatos táplálkozás,( saláták, zöldségek, gyümölcsök, sovány húsok) egészséges és nem hizlaló ételek fogyasztása, a kenyérfélék és édességek szigorú elhagyása,helyette teljes kiörlésű termékek, abból is napi max. 2 db ! Napi 5-szöri kevés étkezés,amibe mindig legyen gyümölcs, zöldség! Este 6 után már nem evés !!! Plusz napi 20 perc torna, és napi 1,5 km futás. Ez eleinte elég nagy áldozat és lemondás, de meg lehet szokni ! A cél: 68-69 kg , már 'csak' 22 kg-tól kell megszabadulni ! A sikeres fogyás titka a tudatosság, minden az 'agyban' dől el ! Ne akarjunk gyorsan fogyni ( pl. 1 hónap alatt 16 kg-ot) mert az soha nem lesz tartós. Nincsenek 'csodapirulák', csodaszerek ! A lassú, de biztos fogyás titka : az életmódváltás és táplálkozásváltás! A fogyásért igen is tenni kell, a nem jön magától ! A mozgás és sportolás elengedhetetlen ehhez, kb. 50 %-ot tesz hozzá ! Ja és ne mérjük magunk

Ágnes (58): hetente 1 kiló fogyás

Erzsébet (52): Egyszerűen csak az 1500 kalóriát tartom. Mindent megeszek, csak ne lépjen túl a napi 1500 kalórián. Azonkívül próbálok minél többet inni. Sajnos ez nálam nem túl sok, de igyekszem. Most a napi kettő és fél, három liternél tartok, ami természetesen semmi más nem lehet, csak tiszta víz.

Judit (55): Odafigyelek,hogy mit eszek, mennyit és mikor.

Bernadett (28): A rendszeres mozgás segített abba hogy fogyjak

Ildikó (36): nem tudok 1 dolgot kiemelni: édesgyökér, L-Karnitin, kevesebb szénhidrát, sok zöldség, kevés vacsora, testkezelések, sok folyadék

Frici (46): Testépítés, Fitness

György (22): Igazából sok folyadék és a diéta!keményen edzek,bár néha el gyengülök az evéssel kapcsolatban,de utána többet edzek!

Vivi (19): A gyümölcs, zöldség fogyasztása és a mozgás. Igaz nem sokat fogytam, de próbálok mindig keveset enni 5-6 alkalommal egy nap, csak pár kilótól akartam megszabadulni, aminek a fele már sikerült is. A napi folyadék mennyiséget is növeltem. Most már a szervezetem igényli is a folyadékot, aminek nagyon örülök.

Terézia (57): sajnos eddig eredménytelen voltam!

Évi (27): a kevés kalória bevitel

Evelin (24): Narancs diétázom :) és minden nap legalább 40 percet tornázom!:)

Laci (48): Időlegesen fogytam többnapos böjttel.

Tünde (31): Jelenleg stagnálok vagy inkább hízok. Annak ellenére, hogy sportolok, adiponix tablettát szedek és nem fogyasztok kenyeret.

Inke (61): Kevesebb kalória és mozgás

Erika (53): kevesebbet eszem

Ágnes (59): Atkins diéta alapján: a szénhidrátok megvonása: semmi tészta, kenyér, rizs, krumpli,helyette fehér húsok, sajt és minimális zölssaláta és napi egy alma) + napi rendszerességgel biciklizés(ez a térdsérülésem előtt volt))

Ági (51): többet mozogtam

Jolika (56): az amikor kevesebbet ettem

Judit (58): oda figyelés

Ágota (20): Diéta

Zsuzsa (30): Többszöri, de kevesebb étkezés. A péksütemémyek elhagyása és napi három l folyadék fogyasztása.

Szandi (21): Minden este futni jártam, próbáltam kevesebbet enni és a kenyérféléket mellőzni.

Dee (31): Sok folyadék (főleg víz), egészségesebb táplálkozás. Több mozgás, és az édességek, nasik radikális csökkentése.

Anna (25): Lemondtam a saját egészségem érdekében bizonyos ételekről. Minimálisan fogyasztok olajban sütött ételeket, és száműztem a majonézt is...

Andrea (36): főleg a mozgás segitett.

Renáta (34): Elkezdtem tornázni rendszeresen. változtattam az étkezési szokásaimon, jelenleg 3 hét alatt 10 kg-ot fogytam.

Zsuzsa (50): kalória számlálás

Zsu (27): keveset tobbszor ettem, es szamoltam a ragasaimat, emrt tudtam hogy nem ragom meg kulonben az etelt es igy kesobb jelentkezik majd a telitettseg erzese. Sokat mozogtam mindemellett es sokat ittam.

Péter (37): Sport , étrend

Réka (18): Sport és odafigyeltem arra,hogy mit eszek.

Erika (32): Több nyers zöldségek,több testmozgás

István (39): Gluténmentes diétával 6 hét alatt 8 kg fogyás, 0 koplalással, jóízű étkezésekkel. Még pár (nem búza) sör is belefért. De ami számomra ennél is fontosabb, az a lényegesen jobb közérzet, és pihentető nyugodt alvás, amivel a diéta előtt gondok voltak. Ez innentől nem is diéta, mert maradok 99%-ban gluténmentes :)

Krisztina (43): sok víz fogyasztása,szénhidrátok kiiktatása.

Ági (25): a fehér kenyeret felcseréltem rozskenyérre,több gyümölcsöt és zöldséget eszek :)

Magdi (31): Nem vagyok benne biztos,de talán az,hogy több folyadékot ittam.

Rozika (48): Kenyér, cukor elhagyása, és szétválasztó diéta

Adrienn (23): Este 5 után már nem eszek csak folyadékot iszok.

Tímea (32): mozgás és a gondos odafigyelés a táplálkozásra

Andrea (43): Az,hogy alig ettem.KB.600 kalóriát naponta.De ez még fiatal koromban volt,ma már nem bírnám.

Mária (55): Korábban napi 3-szor ettem nagyon keveset, de nem fogytam egyáltalán. Mostanság kicsit másképpen étkezem, 5-6-szor naponta keveset, kerülöm a kenyeret és a cukrot, csokit minimálisat de még eszegetek. A lényeg, lement kb 1 hónap alatt 3 kg. :)

László (64): Ötödik hete fogyókurázom, csak a piramis legalsó két sorát fogyasztom, a zöldségeknél mennyiségi korlátot nem tartok, hust minden nap ugy átlagosan 30-40 dkg, főve vagy sütve, általában két részlet

Eszter (62): Diabetikus édességek fogyasztása.

Anita (34): kevesebb kalória bevitel, mint az alapanyagcsere.

Kata (24): nem ettem 5 napig és sokat táncoltam.

Betti (20): 800 kalória maximum napi bevitel, heti 3x flabélos edzés, heti 3x 30 perc infraszauna tekercseléssel, heti 3x 30 perc ugrálókötelezés és láberősítő gyakorlatok egyben

Anikó (26): A kapott információkat felhasználva változtattam az életmódomon! Kiszámoltam mennyi kalóriát ettem eddig (több mint 2000 kcal volt), ebből levontam az oldalon ajánlott 700 kcal-t. Így ma már csak napi 1500 kcal-ra szorítkozom, és egyáltalán nem okoz megerőltetést. Igyekszem naponta 5x enni. Két étkezés közt egyáltalán nem vagyok éhes. Tornázni kezdtem, ahogy Önök javasolták, ehhez vásároltam 2 eszközt is, hogy otthon végezhessem mindezt, ugyanis borzasztóan fázós típus vagyok. A legnagyobb probléma a haskörfogatommal volt, ez szinte depresszióssá tett. 106 cm-es haskörfogattal, a kapott javaslat után kezdtem el a fogyit, mára 98 cm-nél állok. A 4.-5. emelet megmászása sem jelent már gondot! :) Kevesebb cigit szívok! Alapvetően megváltozott az életem, és ezért nagyon hálás vagyok az oldal szerkesztőinek! :)

Ági (29): igazából a mozgás és a nem túlzásba vitt evést

Kriszta (38): Többször is volt sikerem,különböző módszerekkel,de amint megendedek esti evést,vagy nassolást,vagy csak vissza térek a kenyér -pékáru fogyasztásához,mindig lassan vissza is szedem a nehezen leadott kilókat!

Magdika (27): A napi többszörös étkezés, dél előtt szénhidrátot, gyümölcsöt,/délután fehérjét,zöldséget eszem. Tornázok amikor csak tudok. És méregtelenítő tea kúra,sok folyadék.Csökkentett cukor.

Gabi (27): Futás

Edina (47): Mozgáshoz szoktattam az eddig lusta kutyámat!

Márti (23): A kenyér és a pékáru mellőzése

Vinczeller (30): fogyokura

Kinga (46): MÉG TÖBB MOZGÁS, GYAKORI KIS SZÉNHIDRÁTTARTALMÚ ÉTKEZÉSEK, HÚS MINIMALIZÁLÁSA.

Attila (40): betartottam a dietat

Anna (54): Étrend változás,torna

Erika Noémi (38): Napi egy min felora edzes a konditeremben mar egy honapja. De inkabb tobb, hetei min 3 szor uszas, heti egy alkalom joga . A feher kenyer elhagyasa, hellyette teljes kiorlesu vagy magvas kenyerek, de abbol is minimalis , tobb feherjebevitel es kevesebb szenhidrat. EGy honap alatt leadtam 5 kg -ot

Vali (60): Kalória számítás és csökkentés. Több mozgás

Bözse (51): Az hogy tudtam hány kalóriát ehetek egy nap. Hányszor ehetek.

Mónika (44): Odafigyelek, hogy mit, mikor, mivelés mennyit eszem, valamint sokkal több erősítő edzést végzek. Rájöttem, hogy nem is feltétlenül fogyni akarok, hanem átalakulni. Megértettem, hogy az izom több kalóriát éget, ezért kevesebb kardiós edzést csinálok és több erősítőt. Persze edzetlenségem és a korom miatt csak saját testsúllyal.Hosszútávon kezdtem el gondolkozni, tudom, hogy ez egy hosszú folyamat lesz. A fogyás szót már nem is használom, szép lassan az életmódomat AKAROM!!! megváltoztatni.

Enikő (46): Szénhidrát mentes étkezés, minden nap edzés.

Marika (28): Nem ettem degeszre magam.Este 17órától pedig csak vizet iszom.Mostanában fél óra hasprés,fél óra lábemelés.

Zsuzsi (41): sokszor keveset és szénhidrát menteset.

Julia (52): akupunktura

Timi (39): A fogyás szerintem csak kombináltan és lassan kivitelezhető, így számomra a testmozgás, zöld tea fogyasztás és az étrendem módosítása együttesen vezetett már korábban is eredményre, most is ezzel próbálkozom.

Rudolf (42): kalóriaszámolás+edzés

Paula (20): A nem evés

Betti (29): odafigyeltem, hogy mit, mennyit és mikor eszem (semmit nem vontam meg magamtól :) és elkezdtem újra sportolni.

Tamara (30): Sokszor kis mennyiséget ettem, sok folyadékkal, a sovány tejtermékeket választom inkább az eddigiek helyett.

Timi (30): A gyógyszer nem haszng semmit főt hozzam ker kilót

Erzsébet (57): kenyér,burgonya, tészta mellőzése, zöldség fogyasztás

Maria (27): teljesen elhagytam a fehér lisztből készült ételeket, és a reggelt egy citromos vízzel kezdtem(2dl ásványvíz, 1/2 citrom kifacsart leve)

Ágnes (45): Szigorú diéta+ mozgás

Etelka (43): sport

Ági (41): Kevés étel, sok ásványvíz, rengeteg mozgás heti 7*2 edzés min.60perc 10hónap -18kg

Attila (25): Minden nap edzettem és figyeltem arra, hogy mit és mikor ettem.

Liza (36): Zsírtőrés masszással,almaecet kúra

Zita (25): kevesebb szénhidrát, sok folyadék, naponta minimum fél óra mozgás

Kata (20): ideiglenes vegán étrend, méregtelenítő kúra, napi 2-2,5 liter víz

Lili (22): A sok sport, és rendszeres, jól időzített evés.

Anita (35): Minden napi mozgás és többszöri étkezés.

Zita (34): testkontroll 'diéta' és zöldturmix

Helga (37): a glikémias index szerinti etkezés,elhagyva a cukrot,fehérlisztes termékeket és a sport

V (36): Két hetes diétával kezdtem utánna több mozgás mellett jobban figyeltem a bevitt étel mennyiségére,cukrosat,fehér lisztet és kenyeret semmilyen formában nem eszek.

Sándor (40): részben elhagytam a kenyeret, nyers zöldségeket eszem, föleg káposztasalátát sárgarépával.

Maria (42): a csalada velem egyutt csinalta es segitettek betartani... Es oda figyeltek elottem nem ettek nasit..

Zoli (49): Kcaĺ bevitel / kiadas

Éva (41): duci-tréning,sok folyadék

Elvira (38): fehércukor,fehérliszt kivonása az étrendből

Pali (37): étrend átalakítása: mást, és kicsit kevesebbet.

Tünde (52): Szénhidrát teljes megvonás, hús,sajt,hal +zöldség evése naponta 4x kevés,reggelire Adiponix diéta turmix, sok folyadék és legalább napi fél óra intenzív mozgás. Nem éheztem, és mégis két hét alatt 6 kg-ot fogytam.

Edina (33): napi többszöri étkezés

Mártika (64): A bétablokkoló gyógyszerek elhagyása és a paleolit diéta.

Dóra (23): Eltudtam hitetni magammal azt,hogy igenis képes vagyok lefogyni a saját erőmből is!

Ottília (39): Az élelmiszerek glikémiás indexét figyelembe vettem és lehetőleg csak alacsony GI élelmiszereket fogyasztok,minden második nap 40 percet tornázok.25 nap alatt 5 kg-ot fogytam,65 kg vagyok és boldog és folytatom.5x étkezem egy nap keveset de finomat,külön főzök magamnak.Van Tupper párolóedényem,ezzel hamar megy.Multivitamint,probiotikumot,C vitamint és magnéziumot szedek.A nyáron 2x20 leszek és már alig várom a szülinapi partimat,jól fogok kinézni!

Szűcs magdolna (53): 1000 kal egy napra, és edzés mindennap 30 perc elliptikus tréner

Zoltán (50): Napi 1000 kalória alatt tartani a bevitt étel mennyiségét. Elértem a kívánt célt 3 hónap alatt 110 kg-ról, 92-re sikerült fogynom.

Magdi (42): Nagyon sok zöldséget kezdtem el enni, és megprobáltam oda figyelni a lúgosító ételekre. Rögtön 3kg lement egy hét alatt.

György (43): A szénhidrát mentesétkezés.

Brigitta (28): Elkezdtem sportolni, több folyadékot ittam ,csökkentettem a szénhidrát bevételt

Zita (18): sok mozgás

Edit (38): Mozgas, dieta, zsiregeto kapszulak (Acetyl-L Karnitin es zold kave)

Imre (61): Csak fehérhús és hal, néha tojásrántotta, pékárúból hetente 3 db. zsemle napi 2x 1200 m futás,kocogás

Gabi (43): Kenyér tészta elhagyása

Józsi (52): szénhidrátok, alkohol elhagyása

Barbara (19): Megszabtam hány óráig ehetek

Dóra30 (30): Szénhidrátból sokkal kevesebbet, folyadékból többet vittem be a szervezetembe.

Eta (53): A 90 napos diétát kezdtem el,és ha tudom hogy mely élelmiszert mivel párosíthatom akkor nem kell lemondanom szinte semmilyen ételről

?dám (31): A sok v?z fogyasztása az fontos és a kenyér,krumpli,lisztes ?telek elhagyása !

Szilvia (24): Mindig a felit ettem mint szoktam.

Fanni (19): Sok sport. Ma már rendszeresen csinálom.

Margó (48): Napi ötször, és keveset, plusz napi 3 liter folyadék.

István (32): nem ettem pékárút(kenyeret), sok vízet ittam és odafigyeltem a mennyiségre

Norbert (19): Szénhidrát csökkentés, fittnesz.

Istvan (53): kevesebb kaloria tobb mozgas

Kata (30): A szerelem csodákra képes.:-)

Emese (22): futás

Csilla (38): Tisztába lettem a zsír és a szénhidrát égetés közti különbséggel ami sokat számít

Anita (35): szénhidrát kihagyása étrendemből

Szuzyka (35): akupunktúra,diéta,torna

Krisztina (41): sajnos az ha nem ettem szinte semmit :(.

Melinda (43): Amikor szerelmes lettem,ugyanis megismertem életem szerelmét,és csak ra tudtam gondolni.

Laci (52): odafigyeltem milyent és mennyit eszek

Bernadett (24): Heti 4-5x1óra Karido. Napi ötszöri étkezés, az adagok csökentésével természetesen. Kedvesebb cukor és szénhidrát bevitele.

Renáta (30): Edzés ,cukrot és szénhidrátot , pékárut kivontam az életemböl és a jo tanácsok

Rozália (50): Már este öt után nem ettem semmit, elhagytam a fehér kenyérféléket és többet mozogtam például futottam minden nap 2 km-t

Cintia (29): Természetesen a szénhidrát megvonása

Szilvia (55): kalóriaszámolás

Tamas (40): Napi max 1500kaloria. Crom tabletta. Acai bery tabletta.

Vivien (23): Mozgás

Anna (20): 90 napos diéta

Kriszta (25): 30% Lelki motiváció, 30% Diéta, 40% Sport,Sport,Sport :)

Fanny (22): A csokoládé, édességek minimalizálása, kenyérből rozs és teljes kiőrlésű fogyasztása, az is ritkán, krumpli elkerülése, 3-4 liter víz naponta, heti pár alkalom mozgás, és az, hogy ELHITTEM, hogy sikerül

Gyöngyi (53): mozgás

Edit (40): délelőtt gyümölcs fogyasztás, késői időben nem eszek, sok folyadék, kontrollált mennyiség

Niki (31): Sok torna, rendszeres napi 6szori étkezés, kis adagokban. Sok folyadék. Édességek, rágcsálni valók kerülése.

Kinga (36): Naponta többször eszek keveset.

Zita (37): A diéta betartása,és az edzés.

Zsolt (38): Mozgás kevesebb evés

István (56): amit ti is írtok mozgás, rendszeres étkezés. nálam bevált régebben a ferenc josef ásványviz kura, de már csak bélfürdőhöz használom most alamaecete kurára fogytam magam, két hónap alattegy öltönyméretet fogytam megaztán ugy gondolom fejben dől el ez is, mint minden

Regina (42): Kevesebb kalóriabevitel , napi fél óra mozgás .

Bea (39): Reggelire zabkását, ebédre salátát sovány hússal, vacsorára gyümölcsöt fogyasztottam, és heti négy alkalommal mozogtam

Mónika (45): Kevesebb étel, több mozgás és alvás!

Marianna (41): most jelenleg nem eszek húst és hústermékeket tartalmazó ételeket, de azért nem fogytam olyan sokat.

Alexa (21): Rendszeres táplálkozás naponta 5-őr alacsony kalória tartalmu ételeket illetve edzés.

Inez (45): Sok folyadék fogyasztása.Önmagam elfogadása.

Betti (26): Napi rendszeres folyadekbevitel tudatosan beepitve : reggel 6-tol este 10 ig vagyok aktiv. Minden oraban igyekeztem 2 dl vizet kifacsart citromlevel inni. Igy kb. megvolt a napi 2-2, 5 L, ami nekem nagy nehezseg volt eddig betartani. Illetve elhagytam a cukrot es a cukros eteleket, edesseget. Csak vizet iszom. Kenyeret, peksütit nem eszem. Es heti ketszeri Zumba januar ota. Este 7-8 utan nem ettem :)

Melinda (39): Le kellett cserélnem a kenyeremet teljes kiőrlésűre és már ettől is észrevettem magamon nagyon pozitív változásokat.

László (21): kcal és szénhidrát megvonás

Meli (36): Kevés szénhidrát, 18óra után csak gyümölcs saláta.

Lara (31): A sport, már egy hónapja naponta tornázom. Hol több, hol kevesebb időm van, de egyetlen napot sem hagyok ki. Lassú folyamat és kitartónak kell lenni, akkor a végén eléred a célod. A gyors fogyásnak a hátránya az, hogy az ember gyorsan vissza is nyeri a kilókat. A legfontosabb a pozitív hozzáállás és a kitartás.

Áron (23): egyszerre csak keveset enni

Zoltán (35): alacsony szénhidrát,magas fehérje

Erzsi (53): a csal'di bajok

Tünde (37): Este már el tudtam hagyni az evést, illetve hetente 1-2 alkalommal tornázok is. Illetve nem várom meg a déli étkezést mire farkaséhes leszek, legtöbbször már 10 óra körül eszek.

Edit (43): Kevesebb evés,napi 40 perc mozgás,napi 2-2,5 liter viz

Erika (54): Amikor a kalóriát számolva le tudtam mondani a nassolásról.

Imre (67): Legutóbbi karácsony és szilveszter között 10 és 16.5 közötti cukorszint, a súlyom 94 kg, 67 éves férfi. Ettől megijedtem és január 21-től Norbitól LowCarb diétás kaja rendelés. Két hónap múltán 13 kg-al kevesebb a súlyom és nem mellesleg a cukorszintem 5.0 és 5.9 között leledzik. Hosszú távon ezt fogom követni. A régebbi életmódomhoz képest a szervezetemet sokkoltam a burgonya, tészta, rizs, paníros húsok stb, stb elhagyásával. A fogyással és cukorszint csökkentéssel 4-5 betegségtől szabadultam.

Gábor (47): elhatározás,napi kb 600 Kcal

Melinda (49): Meg nemfogtam hozza de sokmindenben valtoztattam

Katalin (45): Sok folyadék,tán még életemben nem ettem ennyi gyümölcsöt mint most,tulajdonképpen majdnem mindent megehetek amit szeretek ,és mégis fogyok, ennek ellenére nem éhezek,jobban oda figyelek az étkezésemre,nem eszek össze vissza mindent. Ráadásul a fogyókúra előtt,délutánra már szinte mindig be voltak dagadva a lábaim az ödémától,mióta fogyókúrázom nem dagad a lábam.

Krisztina (37): Delutan mar nem fogyasztok cukrot es szenhidratot. Az elejen nagyon nehez volt, de most mar egeszen jol megszoktam. :-))

Erika (50): Elsőre elkezdtem reggelizni. Délután pedig próbálok nem enni szénhidrátot. Még nem mérem magam.

Rita (45): A szénhidrát és a cukor elhagyása,,, 6 napig ,,, a 7.-en éltem 'bűnös' életet!! :-D A legnehezebb a viz fogyasztás növelése!!

Anikó (40): Diéta és Edzés heti 5 alkalommal.

Eszter (22): Több mozgás, kevesebb kalória

János (36): Rendszeres sport Testépítés heti 4-5 alkalommal. +diéta napi 6-7 étkezés + sok sok sima víz :)

Zsuzsanna (46): kevesebb kalória, kevesebb szénhidrát,mit mivel eszek;húst zöldséggel,tésztát zölséggel,

István (40): Norbi Update

Árpád (47): kevesebb szénhidrát bevitel,só-cukor mellözés, az étel mennyiség megfelezése....és ninusz 15 kg 40 nap alatt könyedén szenvedés nélkül. Most kezdtem el konditerem--kardió-has..

Dávid (19): Kevés cukor, mozgás, sok zöldség és gyümölcs

Csaba (38): Bevitt kaloriamennyiseg csokkentese,szenhidratok csokkentese

Erika (43): sok fojadekot iszok

Gabriella (56): lisztes dolgok csökkentése, több mozgás, kevesebb vöröshús

Zsaklin (24): Rendeltem egy csomagot az oldalról, ami hozzájárul ahhoz, hogy egészségesebben és biztonságosabban tudjak megszabadulni a feleslegtől.

Erzsébet (54): Paleo-t eszem, de keveset és lassan + sok vizet iszom.

Borbála (21): sokat mozogtam, tornáztam és több vizet ittam, valamint jobban odafigyeltem arra, hogy mit eszem és mennyit

Tamás (22): hát kis kilotol meg szabadultam

Tündi (26): még semmi :)

Dávid (43): Még a legelején tartok 3-4 kg fogyással. Én orvosi kivizsgálással kezdtem. Utána kalória csökkentett ételek, kis mennyiség, vacsora gyümölcs, fokozott mozgás. Zöld kávé tabl. Krómmal.

Mária (58): Céklás koktél reggeli elött egy órával. Az ételadag mennyiségének lecsökkentése, majdnem teljes mértékben a kenyér fogyasztásának kiiktatása. Vacsora kihagyása. Édességek mellözése.

Terézia (63): sok zöldség többszöri evés és szénhidrát csökkentés

Hajnalka (30): torna, kaloriaszamlalas

Erzsi (38): Csak és kizárólag du.5-kor étkezem utoljára iszom az almaecet napi három négy alkalommal.

Enikő (38): Megszorítani a kalóriabevitelt többet mozogni.

Bandi (39): akaraterő, nem enni, amikor ennék

Tamás (31): Az evés nagymértékű mérséklése.

Renáta (40): Kenyér, édesség ,tilalom!

Barbara (22): figyeltem a kalória bevitelt, friss zöldség és gyümölcs levek fogyasztása, sok folyadék evitel

Éva (61): 1 liter sós koktél reggelire és utána semmi étel, csak pótcselekvésként 1-1 kávé és citromleves folyadék, 5 napon át.

Szilárd (19): Konditerem. Sokkal több folyadékot iszok. kevesebbet eszek. próbálok több fehérjét bevinni mint szénhidrátot. heti 4-szer járok konditerembe, napi másfél-két órát.

Anett (31): A fogyókúra abszolút nem vezetett sikerhez. Én nem vagyok kövér, sem túlsúlyos, az alakom ideális, vékony testalkatú vagyok, viszont egy nap az alkalmi ruhámat nem tudtam magamra zippelni.... szoval elkezdtem fogyókúrázni, de semmi sikere nem volt, a kilogramjaim ugyanazok maradtak. Majd elkezdtem futni járni, először csak hetente, majd naponta, és ma már akár kétszer egy napban - korán reggel és este. sikeres akció-e? :D hát a testsúlyom két hónap elteltével is ugyanaz, azonban ami változott - jó kondició, izmosabb lábak, a hasfal laposabbá válása - érdekes számomra, hogy a testsúlyom ugyanannyi, mégis vékonyabbnak érzem magam... PS: a ruhámat azóta nem probáltam fel, de ha még most sem fog feljönni rám, azthiszem a futást erőteljesebb fogyókúrával kell majd kombinálnom.

Andrea (29): sok mozgás, méregtelenítő kúrák

Marietta (31): kevesebb nasi, több folyadék

Anita (26): Kevesebb szénhidrát, sok mozgás, sok víz fogyasztás, üdítők kerülése.

Anett (19): a mozgás, és a napi többszöri de kicsi adagok étkezéskor

Katalin (61): Kevesebb édességet ettem

Erzsébet (43): jobban oda figyeltem az étkezésemre :)

Violetta (47): most legujabban a hold dietat probaltam ki bar meg sak egy rovid ideig csinalom az eredmenyekkel nagyon is meg vagyok elegedve

Ildikó (42): sok torna,sok folyadék

Katalin (48): 21 éve 3 hónap alatt a testkontroll című könyv és mindennapi torna segítségével sikerült 20 kg fogynom.

Mónika (21): egészséges étkezés, kevesebb étel + torna

István (41): Koplalás nélkül kipróbáltam a ganoderma gyógygomba tartalmú zöldteát ill. kávét. Lúgosít és pörgeti az anyagcserét. Kb. 1 hónap alatt 6 kg-t fogytam.

Marcsi (42): mozgás, édesség és köretek elhagyása

Brigitta (39): Mozgás, kalóriaszámlálás

Ilonka (24): Étrend betartása

Erzsébet (54): amikor két hétig csináltam a 90 napos diétát, de vendégségbe mentünk és feladtam

Piroska (18): Volt 2 hét amelyen keveset ettem és sokat mozogtam és 65 kg ről 58 kg re fogytam.

Erika (41): változtattam az étrendemen, és figyelek a kalória bevitelre

Hajni (24): A kenyer es mas pekaruk kiiktatasa az etrendembol.

Anna (53): a léböjt

Hajni (37): Napi 5-ször ettem. kis mennyiséget csak fehérjét és zöldséget, gyümölcsöt. Semmi főtt tészta, semmi kenyér

Piroska (54): nem eszem kenyeret es tejet, tejes dolgokat

Imi (40): 6 után nincs evés!!!

Melinda (23): Sok folyadék és rendszeres mozgás.

Helena (53): edesseg, kenyer kihagyasa, tornazas

Gabi (56): fogyást segítő vitaminok szedése+étrend változás+kicsi mozgás/egészségügyi ok miatt nem tudok rendesen mozogni/-2kg/1 hó

Eszter (25): Mozgás, kezdésnek legalább heti 1x, valamint az étkezésen való változtatás.

Mária (61): Sok folyadék ,gyümölcs és zöldség fogyasztása

Orsolya (31): A szénhidr?t és cukor megvon?sa.

Zsu (37): A ruháim, egy számmal kisebb kell.

Mónika (36): rendszeres sport,diéta

Mónika (33): Még csak most kezdtem el a fogyókúrát, de 4 hét alatt 3,5 kg-ot fogytam. :) Ez persze még nem túl sok, de próbálom az étkezésemet visszaszorítani, amennyire csak lehet (kevés kalória), többször eszem keveset, törekszem egészséges ételeket fogyasztani, kerülöm a cukros ételeket, a finomított szénhidrátokat, sok ásványvizet iszom. Nyaralás után tervezem, hogy eljárok majd heti 2x aerobikozni, ez a mozgásforma eddig mindig bevált. Próbálok kitartó és következetes lenni.

Dorottya (26): testmozgás

Kriszti (38): mozgás!!! szénhidrát minimálisra csökkentése

Zita (37): kalória számolás

Vica (27): Több mozgas, kevesebb szenhidrat (föleg vacsorara)

Ildiko (55): elkezdtem a feherje dietat ,ami eddig sikerrel jar nalam,mert az anyag cseret szeretnem megvaltoztatni.

Petonella (19): mikor eszem előtte iszok egy nagy pohár vizet,mert így kevesebbet tudok enni

Andrea (20): helyes táplálkozás és a rendszeres sport

Márti (44): szénhidrát csökkentése

Csaba (37): paleolit étrend foci kondi

Ági (53): Glutén és laktózmentes élelmiszerre váltottam a rendszeres mozgás mellett

Anita (40): cukor és a fehérliszt elhagyása, több folyadék fogyasztása

Orsolya (25): Rengeteg edzés, diéta és vitaminok sokasága. :)

Eszter (26): szenhidratok csokkentese, tobb zoldseg, testmozgas

Andrea (36): Ahogy időm engedi tornázom. Kerékpárral járok mindenhová.Csökkentett szénhidrát tartalmú ételek fogyasztása.Sok folyadék és kínai teát iszom napi 2x.

Klaudia (18): Napi ketszeri etkezes.. Delelott es delutan

Zsóka (53): többször kis adag

Vali (26): Életmódváltás. Heti 3-4 alkalommal mozgás, sok zöldség, hús, folyadék.

László (63): minél több mozgás,valamint az étkezés kivállasztás!

Marianna (43): Rendszeres étkezés, mozgás.

Gábor (30): Ketogén diéta

Kata (20): több mozgás, egyszerre kis adagok, sok folyadék

Csaba (61): diéta,mozgás

Zoltán (31): kalóriaszámlálás

Évi (32): kevesebb adagokat ettem és mozogtam

Ági (46): A rendszeres mozgás.

György (49): A testkontroll, Harvey és Marilyn Diamond sikerkönyvéből megértett és megvalósított szisztéma, ami a helyes gyümölcsfogyasztásról, valamint a fehérje-, és szénhidrátok elkülönítve való fogyasztásáról szól. (nagyon-nagyon leegyszerűsítve) 22 évvel ezelőtt sikerült tartósan 33 kg fogyást elérni, ami inkább drasztikus életmódváltás volt. Ebben az időszakban, a következő élelmiszerek és italok törlésre kerültek a táplálkozásból: alkohol, kávé, cukros üdítők, fehér lisztkészítmények, rétesek, bukták, palacsinták, kristálycukor, disznóhús, egyéb zsíros húsok, erős fűszerek (pl:bors) só teljes visszafogása, csokoládék, sütemények stb. Helyettük csirke, hal, teljes kiőrlésű kenyérfélék, olívaolaj fogyasztása, gyümölcsök, zöldségek,(nyersen, párolva) szinte 'orvérzésig'. Fontosnak tartom, az este hat óra utáni étkezés mellőzését. Az életmódváltáshoz nagyban hozzájárult a sport (súlyzós edzés, úszás, szauna, futás, előfordult mezítlábas futás hóban, hetente. Ebben az időszakban 80 ezer szál cig

János (40): kenyér mellözése,illetve adagok csökentése

Kriszti (31): A többször kevesebb étkezés és az édesség visszaszorítása.

Mari (44): Tudatosan kevesebbet ettem. Odafigyeltem, hogy mennyit iszom. Csökkentettem az édességet és helyette inkább gyümölcsöt ettem.

Judit (31): Napi fel óra testmozgás, kevesebb szénhidrát bevitele.

Marika (65): káposztaleves(részben)

Zsuzsa (39): még semmi

Csilla (47): Dukan diéta (volt valamihez pontosan ragaszkodni)

Móni (36): a helyes táplálkozás a legfontosabb tényező,és utána a sport

Kata (29): Kevesebb fehér lisztes és cukros ételt eszem!!

Nikolett (24): Többszöri étkezés és kisebb mennyiség, cukor elhagyása, folyadék mennyiség növelése

Brigitta (18): napi egyszeri evés

Zsuzska (33): Tisztító léböjtkúra. Odafigyelek, hogy csak akkor egyek ha éhes vagyok, lassan az evésre időt hagyva.

Éva (30): Evészavarom gyógyszeres kezelése és a cukrozott italok (édes kávé és tejtermékek) kiiktatása.

Szilvia (37): Rendszeres étkezés

Judit (40): zöld tea,cukor ,kenyér elhagyása,és nem vacsorázom

Timea (21): Rendszeres torna,18 ora utánni evés elhagyás,és a cukor/édesség elhagyása

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Gabriella (56): csökkentett szénhidrát bevitel

Timi (26): Kalóriabázis.hu- ez segitett mindenben

Gita (44): Több mozgás,semmi cukor,étkezések közötti nasi kihagyása,sok folyadek.

Csilla (27): 6 óra után nem ettem,citromos vizet ittam,figyeltem h mit eszek/kevesebb zsir,szénhidrát,cukor/,torna

Ildikó (52): a 14 napos fogyókúra,egyszer bírtam betartani-7 kg-ot fogytam,közel 2 évig nem híztam vissza.

Edit (40): kenyer,edesseg elhagyasa,tobb gyumolcs es zoldseg

András (64): visszafogott étkezés, fogyasztóöv, kemény fizikai munka, futás

Anna (27): Többet mozogtam, étrendemből kivontam a cukrokat és csökkentettem a szénhidrátot. Betartottam a napi háromszori étkezést, köztes időben csak gyümölcsöt ettem.

Dika (21): koplalás

Gábor (50): Folyadékbevitel növelése a testsúlyhoz viszonyított arányban, és a citromos víz fogyasztása.

Ágnes (55): az adagokat csökkentettem

Zsani (35): diéta és torna

Barbara (32): kétnaponta reggel futottam és figyeltem az étkezésre - a testkontroll / elválasztásos módszert alkalmaztam.

Mano (46): Az etkezesek idejet mindig szigoruan betartottam es tobb mozgast vittem az eletembe.

Reni (26): Diéta, sport ( spinning)

Ildikó (44): A szénhidrát diéta és a kocogás.

Betti (32): Bevezettem esti tornázást,és még több gyümölcs.Amihez csak tudom nélkülözöm a kenyeret.

Ágnes katalin (60): Az hogy fiatalabb voltam, és tudtam mozogni.

Zsolt (42): este 5-kor egy gyenge kave edesitovel,ra fel orara egy muzli szelet majd ra egy orara 40 perc othoni trening.Lefekves elott,1.5-2-oraval nagy pohar hideg tej.Ez nekem tokeletesen bejott.

Bea (36): Ganoderma lucidum

Anna (58): Rendszeres mozgás és dietetikus által személyre szabott egyéni étrend.

Zsolt (50): A tanácsadás.

Betti (40): Napi többszöri étkezés, kisebb mennyiséggel és zéró szénhidrát. Semmi lisztes és cukros dolog és sok víz fogyasztásával. Ezt szigorúan betartva két és fél hónap alatt 15kg mínusz. 68 kg-ról 53 kg-ra. Ezen idő alatt nem sportoltam. Azóta lazítottam a diétán, viszont beépítettem rendszeres testmozgást, de a nehéz emésztésű szénhidráttal teli ételeket azóta is mellőzöm. 1-2 kg jött vissza, de azt tartom. Azóta eltelt 1 év.

Marika (52): Sok mozgás ! Kevesebb nasi ! Korábbiakhoz képest sok folyadék, zöld tea ( télen amúgy is sok gyógytea fogy a családban !) almaecet ! :)

Ildi (44): akkupunktura,csala tea

Virgínia (19): Taposógép használata, káposztadiéta, napi 15 perc futás ill. kerültem a cukrot.

Mis (45): kaloria bevitel csökkentese

Sándor (63): nagyrészt gyümölcs és zöldsé gböl állo étkezés 1 honap alatt 10 kg minusz éhezés nélkül

Ágnes (33): Mindennapi (legalább 1 óra)edzés, kenyér elkerülése, sok folyadék ivása.

Erzsike (61): 2hét alatt 2.5 kg szétvállaszó diétát kezdtem el

Ilona (56): Több folyadék fogyasztása, mozgás

Anna (53): Minden étkezés előtt, egy citrom frissen facsart levét ittam meg, naponta 3-szor, és a teljes kiőrlésű kenyér. Három hét alatt 4kg.

Szilvi (38): Rendszeres étkezés

Zsófi (22): kardió,diéta

Tîmea (43): Mozgás /zumba/ életmod váltás ,

Patrik (18): glutenmentes dieta,vercsoport dieta

Csilla (28): Diéta, napi min. 2 l víz, és heti 3 alkalommal mozgás.

Csilla (34): étrendváltás, mozgás

Hanna szidónia (23): Sport, változatos étrend, hetente egy szelet csoki (halál komoly)

Monika (36): kevés étel+sok edzés+KITARTÁS!!!

Yvett (20): Heti 3-5 nap 40 perces kardió edzések(vagy 20 perc kardió - 20 perc erősítő gyakorlatok), és az ételadag csökkentése.

Gai (45): Heti 4-szer 1-1 óra kerékpározás,plusz erősítő edzések,és a kalóriaszámlálás.

Renáta (27): Megpróbáltam napi legalább 4 szer enni (eszek),kb. 3 liter vizet fogyasztok napont és napi 20 percet tornázom. Így 2 kg-ot fogytam 1 hónap alatt. Nem is a súly a problémám, bár az is jó hogy megy legy, inkább cm-ben látszik.

Jenő (62): 76KG-RÓL 68 kg-ra való súlyleadás DIÉTA NÉLKÜL!!De ez csak akkor sikerülhet,ha van olyan anyag,mint a TIÉTEK,SOK 'NORMÁLIS' TANÁCCSAL!!!

Ági (51): Átértékeltem a folyadék bevitelemet, és az étkezések időpontját, megtanulta, lassan rágni, módszeresen enni

Zsolt (40): Kivontam teljesen a szenhidratokat de sohasem eheztem.

Betti (28): a 90 napos dieta es a mozgas

Julianna (33): Több, tehát sok folyadék, ami elvette a TÖBBLET étvágyamat.

Márti (29): Minimális mennyiségű szénhidrátot ettem, mást pedig naponta 5-ször;és hetente 3 alkalommal súlyzós edzést, valamint fegyencedzést végeztem.

Ági (61): A szęnhidrát erős korlátozása

Viki (18): Kalória számolás

Tamás (28): Citromos víz folyamatos bevitele, sör és üdítőitalok kivonása, szénsavas és cukros italok kivonása, édesség kivonása, teljes kiörlésű kenyér használata, olajbogyó és olívaolaj használata

Klára (65): Gyakrabban és kevesebbet eszem. Fő étkezések előtt almaecetes vizet iszom (1 kanál almaecet egy pohár vízben).Több folyadékot fogyasztok. 18 óra után csak alma. Több mozgás, jelenleg a szobabiciklire korlátozódik a rossz időjárás miatt. Fontos, hogy az ember lelki békéje meglegyen, hogy koncentrálhasson a kitűzött célra.

Katalin (52): kevesebb szénhidrát

Hajni (34): Konkrétan nem fogyni szerettem volna, csak a meglévő zsírból izmmá alakítani.

Andrea (42): A finomliszt, cukor elhagyása. Gluténmentes étrend, mozgás. Gyógyteák fogyasztása.

Timi (41): Rendszeres mozgás és megfelelő étrend kialakítása.Olajok,zsírok ,szénhidrátok utóbbi részben törölve az étrendből.Sok saláta és csirke hús fogyasztása.

Anna (59): kenyér, tésztafélék elhagyása, minimális rizs, zabpehely kb. hetente 2x. Sok nyers zöldség, hidegen sajtolt növényi olaj, levesek, hús. Sok folyadék.

Győző (40): a 90 napos fogyokura

Helen (19): Napi 1 étkezés tudatosan

Andrea (48): egy fogyókúra tea de csak részben sikerült fogynom.

Gyula (54): eddig semmi

Attila (55): Kevesebb élelem bevitel.

Zsuzsi (34): Étrend megválasztása és ami nélkül nem tudtamvolna eredményt elérni az a heti 4futás ,ami már rendszeressé vállt és. Már nem tudnék meglenni nélküle.1óra naponta.Ezenkívül erősítö torna

Ágnes (31): Elhagytam a kenyeret,mindenféle cukros italokat,csak vizet iszom,sok gyümölcsöt, zöldség és fehérje.

Mária (31): 15 évesen sikerült lefogynom 90 kilóról 65-re. Kevesebbet ettem, nem vacsoráztam, csak almát és sokat sétáltam, néha futottam. Később 25 évesen elkezdtem a 90 napos fogyókúrát, mert felszedtem 10 kilót. Azzal sikerült 12 kilótól megszabadulnom. Azóta tartom a 60-63 kilót, pedig közben született két kisfiam. Sajnos nem tudom rászánni magam a sokszor keveset elvre, legtöbbször délelőtt gyümölcsöt eszem, délután pedig egy adag főtt ételt. Így elég vékony tudok maradni, mert magas vagyok, de sportolnom nagyon kellene, csak két pici gyerek mellett elég nehéz megoldanom.

Daniel (28): akaraterő

Maria (30): A heti 3sport; a reggelizes es 6-utan nem eszem

Ilona (55): sport

Judit (21): nem volt még

Mária (60): csökkent kalória bevitel

Brigitta Barbara (20): Kalóriaszámolgatás

Berni (33): konkrét menü és mozgásterv, sok folyadék

Ilona (51): minden reggel iszom étkezés előtt egy pohár almaecetes italt amit mézzel és citromlével kiegészítek délben rendesen étkezem délután gyümölcs és sok sok folyadék természetesen a zöld tea nem hiányozhat este is csak könnyű vacsora az édességet nagyrészben ki iktattam csak néha eszem

Andrea (48): Novemberben mütötték a könyököm és mivel elötte abbahagytam a rendszeres mozgást a fájdalmaim miatt 5 hónap alatt felszedtem 6 kilót, ami rettenetesen zavar. Még csak pár hete kezdtem el megint mozogni és jobban odafigyelni az étkezésre. Nem kezdtem el rohamosan fogyni, de elindult lefelé a mérleg mutatója és fittebbnek érzem magam. Edzésnaplót vezetek, amibe beleírom a napi edzésadagot és hogy mit eszem (a nassolást is szigorúan!), meg a reggel mért súlyomat.

Péter (21): A diéta, vitaminok és több mozgás! 2 hét alatt 2 és fél kiló, csak pocakból...

Móni (36): Kisebb adagokat eszek,kevesebb cukrot és lisztet.Próbálok többet inni és biciklivel járok dolgozni.Célkitűzéseim is vannak,pl.beleférni egy szép ruhába.

Andi (31): Kalóriaszámlálás, sokkal kevesebb étel és egészségesebb étel fogyasztása. Sok zöldség és gyümölcs és természetesen a rengeteg edzőtermi munka. Az elmúlt évek során 30 kg-t adtam le, ebből tavaly adtam le 18 kg-t. Most lassan egy hónapja csinálom megint komolyan, mert még szeretnék leadni kb 20 kg-t.

Julcsi (21): diéta és edzés (súlyzós és kardió)

Judith (59): Szénhidrátok csökkentése minimálisra, liszt, cukor teljes elhagyása, napi 2-3 liter folyadék fogyasztása, sok nyers zöldség és gyümölcs, napi 1 liter házilag készített zöldségleves. Figyelek arra, hogy tartósítószer- mentes ételeket fogyasszak és napi 4-5-ször étkezem. Nem fogyókúrázom, hanem életmódot váltottam. Nem akarok gyorsan fogyni, egy gramm nem jött vissza amióta megváltoztattam az étkezésemet. Hetente 5-ször tornázom.

Kriszta (41): több fehérjét fogyasztottam zöldségkörettel, a hagyományos köreteket elhagytam.

Irmus (56): Bár azt nem itt olvastam,de én a 7-napos káposztaleves diéta szigorú betartásával kezdtem. Folytattam a lisztes dolgok,részbeni elhagyásával, rengeteg gyümőlcsök beiktatásával, egészségesebb étrenddel. A sok folyadékfogyasztás betartása. Több mozgás.

Mária (38): nem ettem semmi szénhidrátott -15kg,

Madonna (25): Mozgás

Edit (53): böjtölés

Sára (25): 90 napos diéta + fitnesz heti 3x

Zsuzsa (47): CH-megvonás,gyaloglás...,és most beszereztem egy kondigépet is!!!!

Jóska (36): meg gyógyultam és aktívabban sportoltam és az étkezésre is nagyobb figyelmet fordítottam

Anna (51): amikor tényleg nagyon keveset ettem,és teljes mértékbe odafigyeltem,hogy mit eszek meg.De az tényleg nagyon kevés kaja volt.

Ferenc (46): Mozgás, mozgás...Zsírszegény ételek.

Ildikó (23): fehérje diéta, rendszeres kerdio mozgás, jóga

Marcsi (50): víz ,c vitamin2000,napfény.

Ingrid (38): Jóval több folyadékot iszok, este már nem eszek, sokat mozgok. És sok zöldséget, gyümölcsöt eszek nyersen.

Azisvan (43): szénhidrátok teljes mellőzése

Szabolcs (30): nem vacsoraztam csak 1 gyumolcsot

Dóri (19): Sportolás, rostban gazdag étkezés

Pisti (56): 5 napos léböjt kúra, kevesebb szénhidrát,több folyadék (zsírégető teák), -5 kiló 10 nap alatt

Anita (33): Diéta mozgás

Linda (32): Sokat segít,hogy elkezdtem rendszeresen táplálkozni. Napi négyszer, fele annyit, mint ezelőtt. Kenyeret csak akkor eszem,ha nincs más. :-| :-) Hozzászoktam az üres kávéhoz és naponta 2liter üres teát is megiszom. Eddig 3 és fél kiló lement 2hét alatt mozgás nélkül. Ideje lesz beiktatnom. :-D

Kitti (38): cukor, fehérliszt elhagyása.Sok zöldség,folyadék (víz) pótlása,mozgás.

Kati (29): vacsorára kevesebbet eszem, és többet sporotolok

Magdaléna (34): mindenképpen a több mozgás és az édességek csökkentése az étrendemben!

Irénke (58): Reggelizek rendzseresen-sok gyümölcsöt eszek-és ha tehetem szinte naponta 16-km-kerékpározok-és legaláb 2 liter folyadékot iszom-kizárólag forrásvizet.

Luca (18): Nap 1250 kalóriát eszek és havonta járok diatetikushoz kontrollra, heti 6-ot edzek.

Kovács edit (36): Kisebb adagok fogyasztása gyakrabban.

Martina (21): Heti 3 alkalommal beépítettem a napirendembe a konditermi edzést 2 órában. 3 hét alatt úgy érzem irányított gyakorlatsorokkal feszesebbé tettem az egész testem. A hasam körcentiben karcsúsodott és a térdem körüli kis párnák is kezdenek eltűnni. Még pár hónap és remélem a kitűzött célhoz közelebb leszek. 10 kilónyi fogyást terveztem, de azt gondolom ahogy izmosodom nem a kilóbeli súlyom lesz a mérvadó, hanem a forma.

Gabriella (50): Már délután sem ettem, csak gyümölcsöt. Mindennap kerékpározom, hullahopp karikázom 30 percet.

Zsu (29): szénhidrát csökkentése és cukor elhagyása mellett kalória számlálás, plussz heti 1 gyümölcsnap (alma)

Lenke (51): A szénhidrát bevitelének csökkentése.

Réka (18): Betartottam a megfelelő kalóriabevitelt, plussz még sokat edzettem mellette..., nem ettem édességeket, gyorskajákat, illetve péksüteményeket

Aliz (20): Finomított fehérliszt elhagyása, szénhidrát csökkentett életmód.

Klára (54): A napi ötszöri étkezés,a mozgás!!!

Mária (65): sajnos eddig semmi, mert pajzsmirigy alulmüködésem van és akárhogy fogyózok nem megy semmi

Gréta (18): Életmódváltás és heti 2x mozgás.

Angelika (29): ESte hat után már semmit nem eszek és mozgok.

Gabi (37): A Teletál Speed Fitt zsírégető fehérje diétáját eszem. Ez egész napi menü a hét minden napjára.

Stefi (18): Kevesebbet ettem mint ahogy szoktam

Kati (52): Számolom a kalóriákat, sok zöldséget, gyümölcsöt eszem.

Bettina (18): mepróbálok nem enni 7 után, almaecetet iszok étkezések előtt, több gyümölcsöt eszek

Márti (55): Sok-sok gyümölcs és napi min. 1 liter folyadék bevitel:-)

Mónika (39): Szénhidrát fogyasztás lecsökkentése minimumra. Flabelos gép napi 30 perc használat

Marcsi (36): 1-szer-i étkezés.

Csilla (24): Sok folyadek szauna es keves eves es flabelis edzes

András (48): rendszeres sport; kevesebb fehérkenyér fogyasztás; este nincs kaja

Reka (23): Betartom, hogy nem eszek edeset.A cukrot, kenyeret es mas tesztafeleket kiiktattam az etrendembol. Sok folyadek!!!!

Edith (31): A sikeres akcio nalam a gluten mentesseg volt!Igaz nagyon nehez,mert akinek fozni kell nap mint nap a gyerekeknek,es a konyhaban surog forog annak nagyon nehez ellenallni!!!

Annamária (59): Napi fél óra mozgás ( tánc itthon ), picit kevesebb kalóriabevitel a szükségletemnél, vacsora csak natur joghurt kevés mézzel, őrölt fahéjjal, korpával, almával. Ha van időm, akkor gyaloglás (1 óra ).

Zsuzsi (29): 5 hét alatt 4 kg-t fogytam diétával és speed fitnessel.

Szilvia (29): Citromos víz, 6 óra után nem ettem, sok zöldséget fogyasztottam

Nikoletta (24): keveseb evés több mozgás

Rita (24): Étrend változás

Kati (30): koplalás

Dóra (37): sokkal több folyadék fogyasztása

Tamás (36): Sport és a táplálkozásom újragondolása, átszervezése és radikalizálása! 2 hónap alatt 87,5-ről 72,5-re fogytam le. Ez 10db másfélliteres ásványvíz!!! Ma volt elösször ideális a testsúlyom!! Folytatom még 68,5kg-ig. Nekem nagyon bejött és rengeteg sikerélményt jelent nap, mint nap. Vidáman ébredek, nagyon korán teljesen magamtól. Energikus vagyok, vidám, jó a közérzetem és minden másnap hajnalban lefutok 1.30 perc alatt 12,5km-t. Nagyon nagy boldogság megélni a sikereket! A kilók, meg zuhannak le rólam! A másik csodafegyverem a TRX! Ezt használom izomerősítőnek. Ott is érzem, hogy van izmom, ahol nem is gondoltam! Pár edzés után, már úgy megerősítette a hátizmaimat, hogy az elötte gyakran jelentkező hátfájásom eltünt teljesen!!! A bokámmal is sokat kínlódtam ,de a negyedik edzés óta semmi panaszom nincs! Az étkezésről rengeteget tudnék írni, mert szerintem 60%-ban ez a siker kúlcsa, de az elég hosszú lenne.

Otto (51): Kitartas

Kata (25): növelt fehérje bevitel+edzés

Mate (19): A folyadék fogyasztás

Viktória (26): többszöri, kevesebb evés

Nóri (57): Többször keveset enni, figyelni az összetételre, kenyér féle, dugító étel kizárva. Hetente 1-2x csak leves, yoghurt, vagy gyümölcs fogyasztása. Ha éhes vagyok, evés előtt először inni.

István (46): A sok futás és a ninja

Andrea (31): kevesebbet eszem, és többet mozgok.

Eniko (38): kizártam a fehérkenyeret, lisztet, cukrot, rizset illetve csak délelőtt eszem kenyeret (teljes kiőrlésüt) krumplit, délután csak zőldség sovány húst, sovány tejterméket

Kata (38): Este 6 után nem eszem, sok vizet iszom, jógázom, kevesebb csoki.

Ildikó (40): Kevesebbet ettem, megvontam a süteményeket, kenyereket és nem vacsiztam.Meg persze besegített a kínai fogi tea!

Monika (32): Dieta

Éva (58): Amikor kiköltöztem Németországba, itt másképp étkeztem, minden nap sétáltam 4-5 km, kutyasétáltatás az erdőben, fél év alatt le is ment 15 kg.

Petra (22): a pékárú megvonása.

Kata (23): 30 napos guggolás kihívás 50- ről kezdtem és a 30. napon 250- et kellett megcsinálni.

Andi (41): cukor és szénhidrát bevitelének elhagyása

Andrea (29): Rendszeres sport, diéta. ( fehér, sovány hús, friss zöldséggel és a többi)

Anikó (59): eddig még nem fogyókuráztam,most kezdtem a 90 napos diétát,egész jól haladok, csak a gyümölcs nap nehéz egy kicsit,estére már nagyon éhes vagyok.

Imre (23): étrend váltás

Gabriella (44): diéta,mozgás

Judit (33): A szénhidrátok kihagyása az étkezésekből,még több mozgás

Veronika (26): kevesebbet eszem, több vizet iszom

Kira (31): Mikor nem eszek semmit

Anita (37): mozgás,diéta,glabridin

Dóra (48): elsősorban a kalória számolás

Rita (48): 2 évvel ezelőtt... 7 hónap alatt, 35kg.... 6+1-el...,, :-) Most neki ugrok még pár kg-nak... :—)

Tünde (32): még csak most kezdtem 3 hete kb. és 4 kilót fogytam, sokszor kicsit megoldással és a citromos melegvízzel próbálkozom:)

Iki (35): A jó időben több időt töltünk a szabadban. Kertészkedünk, szépítjük az udvart. Észrevétlenül is többet mozgok.

József (62): Sok folyadékot ittam ezerrel, és sokkal jobban odafigyeltem az étkezésemre,édességeket kevesebbet fogyasztottam.

Ibolya (27): Sok munkka keves kaja

Szabina (40): 90 napos szétválasztó diétát csináltam végig és így 9 kg fogytam, mellette pedig jártam heti 2-3x edzésre .

Ági (36): Rendszeres mozgás.Eleinte csak keveset bírtam(napi 20perc),de ma már a másfél órát végig edzem.

Gábor (37): Kenyér, és a sok szénhidrát elhagyása, odafigyelés, mozgás.

Edit (37): 90napossal 16 kg

Zsuzsanna (62): A kenyér evés elhagyása, kerékpározás

László (62): Egészséges táplálkozás

István (28): diéta,sulyzós torna

Róza (60): aminosavak fogyasztása, fehérjék, finomítottch megvonás

Krisztina (35): kenyér és a cukor elhagyása, sok folyadék, több mozgás

Tünde (46): Rendszeresített mozgás, 30 percet futok 3-4-szer egy héten, mellőzöm a szénhidrátokat, sok zöldséget eszem, sokat iszom

Niki (19): December óta 6 kilót fogytam diétával, minden nap egy óra bicikli és heti két óra zumba segítségével.

Anita (34): TELJESEN kihagyom a cukrot és az édességeket, szörpöt az étrendemből, vizet iszok kb óránként egy pohárral és reggelire egy tejeskávéra levittem az adagom 2 db édesítőpöttyel. Tésztaféléket egyáltalán nem csak rizst, vagy krumpli és zöldségköretet eszek, kenyér helyett pedig találtam szénhidrát szegény és csupa magos kenyeret ez negyed kilós és 4 napig kitart!!! Hetente legalább 4* kerékpározok kb 2 órát, még a tornára nem vettem rá magam:)

Ildiko (32): kevesebb evés, és tobb folyadék

Monika (35): Delelott nem ettem, csak gyumolcsot.

Boglárka (42): Az lenne, ha stresszt nem túlevéssel kompenzálnám, ez egyelőre még nem sikerül.

Andrea (49): Nyáron nem kezdtem bele semmibe

Vivien (29): Torna,bicikli

Betty (40): Kevesebb szénhidrát, és rendszeres mindennapi edzés

Lilla (34): kevesebb szénhidrát, több mozgás

Marianna (36): du-2 óra után nem ettem. 2-hét alatt lement 4 kg. de utána már sajnos nem bírtam tovább és 2-hét alatt vissza jöttek a kg-ok.

Irén (45): Kevesebb kenyeret, és több zöldséget, több gyümölcsöt fogyasztok.

Ilona (26): Tobb mozg?s, ev?s helyett ittam, n?ha osszet?vesztettem.T?vesen azt hittem, teljesen kerulni kell a sz?nhidr?tokat, pedig nagyon nem.

Zsófia (31): Hit önmagamban, hogy meg tudom csinálni. Nem fogyasztottam cukrot és fehérkenyeret.

Annie (32): Mozgás bevezetése az életemben.

Judit (42): Heti 2x1 óra alakformáló torna, és a klasszikus dietetikusi útmutatás: semmi cukor, semmi fehér liszt, sok zöldség, gyümölcs, folyadék,napi 5x étkezés.

Ágnes (21): 90 napos diéta, de már lefogytam vele annyira, hogy több kilót egyszer csak nem tudtam leadni

Moncsi (44): ...nem ettem édességet, a fogyókúra elején fokozatosan leszoktattam magam a kenyérről, nem ettem se zsemlét, kiflit....a töltött káposztát is kenyér nélkül ettem már. :)

Rozi (28): 800 kal?ria/nap és napi torna 20-90 perc

Martina (32): reggelire 2 puffasztott rizsszeletet ettem felvágottal, ebédre a szokásos ebédet, és utána már nem ettem semmit. mellette napi 30-45 percet sétáltam futópadon. ennek eredménye 8 kg mínusz 2 hónap alatt. most nem tudom miért megállt a fogyásom.szerintetek miért?

Gabi (51): lé kúra

Anna (49): gyümölsc, zöldség, sport, sok víz és zöldtea

Erika (34): Tőb időt forditottam sportra, jobban odafigyeltem az étkezésre.

Gabriella (23): Kevesebb kalóriát viszek be,többet mozgok,többet iszok

Alisa (35): torna és kevés kaja

Ildi (34): mozgás, sok gyümölcs, zöldség fogyasztás, szénhidrát kevés fogyasztása, édességek teljes elhagyása

Gabu (43): Csökkentettem az édességet,fehér lisztet,és hetente 4-szer 20 perces torna

Éva (63): A szénhidrát a cukor elhagyása és esti torna

György (45): Fogadás de most magamért teszem és ebben is metaláltam a sikert.

Mercédesz (23): Bio karnitin

Orsi (33): a cukrok, finomított szénhidrátok elhagyása, sok víz fogyasztása

Eniko (35): kaloria syamlalas es az otszori etkezes as a 2 liter folyadek,futas minden este min negyed ora szemelyre szabott dietaval fogyok

Szilvia (27): Sok folyadékot ittam.

Laura (20): kaloriaszamlalas

Zoltán (45): Szénhidrát bevitel drasztikus csökkentése

Kriszti (23): Bizonyos ételek 'megvonása' és a testmozgás

Judith (42): 6 + 1 diéta (kedvencem a 'bünözési nap'! ), ételek helyes t?rsit?sa, sok mozg?s, délelött csak gyümölcs, gluténmentes étkezés. A cukros tejes k?vé és az alkohol teljes kiiktat?sa

Éva (42): A megrendelt fogyasztó tabletták megérkeztek kb. 10 napja szedem! Még nincs mit írni róla!

Thomas (43): folyamatosan követem a leírtakat, illetve a weboldalon hasznos további tanácsoakt találok.

Jacqueline (33): Mindennapi mozgás és próbálok 5-szőr kis adagban étkezni. És már jó két hete 2l iszok naponta.Sokkal szebb a bőröm is tőle...

Rita (36): Kettő is volt,de sajnos egyik sem maradt végleges,bár ez valószínű a mozgásszegény időszakokból fakadt.Az egyik és ez volt a tartósabb.napi torna,délután már csak gyümölcs.A másik a szétválasztó diéta.

S erika (39): egy heten belul 3 beiktatott gyumolcsnap, 1-2 savanyokaposztale napos lekura

Anna (49): kevesebbet eszem és drasztikusan nem esze kenyeret, sütit és csokit

Eszter (42): Szenhidrat megvonas

Timea (19): nem fogytam,csak formásodtam.

Ildiko (31): Kevesebbet ettem egyszerre es tobszor ,nem laktam jol egy etkezesnel sem, edesseg kihagyasa.

ágnes (53): sok folyadékot ittam, jobban odafigyeltem az étkezésekre

Anita (26): Joforman csak feherjet eszem,stevia edesitoszert hasznalok,es kokusz olajjal fozok.so helyett pedig himalaya so es kenyer helyett ha neha szukseget erzem puffasztott rizset fogyasztok.

Hajnalka (24): Rengeteg sport, nem evés :)

Margit (38): napi ötszöri étkezés

Eszti (30): Napi 3 liter víz elfogyasztása és napi 1 db króm tabletta bevitele.

Julianna (59): Láttam mindig, hogy mit és mennyit eszem.

Zsó (30): napi kétszeri étkezés, nem sok szénhidráttal 4 óra előtt...

Veronika (24): torna, elsősorban kardio, valamint a lemondás a kenyérről és péksüteményekről

Kristóf (20): keveset ettem

József (44): 2 hónap kardió edzés és elhagytam a kenyérféléket lisztes termékeket hejette pufasztotrizst és aboneteket eszem -meg rizst sok zöldséget gyümölcsöket mentes ásványvíz bodzás mentes ásványvíz.

Gina (19): fehérjediéta

Laci (39): Gondoltam összeírom, hogy milyen sikerem volt a saját fogyásomban, és ezt nagymértékben a fogyas.info-nak köszönhetem. 39 éves vagyok, nem volt nagy súly pluszom, csak a hasam zavart, és éreztem, hogy lomhábban mozgok. 77-78 kiló voltam, és ez sok volt a 168 cm-es magasságomhoz. Elkezdtem mozogni egyre többet, ezt sikerült megcsinálnom. Majdnem naponta lementem futni vagy focizni. Ez jól esett, de a testsúlyom nem csökkent sajnos ettől még. Ekkor találtam rá a fogyas.info cikkeire és a “6+1-es diétára' Azt hamar megéreztem, hogy az étkezéssel van a gond. A baj az volt, hogy soha nem tudtam változtatni a szénhidrátos, kólás, csokis étkezésemen. Gyakorlatilag reggel-délben-este ettem édességeket, kenyeret. Nem csoda, hogy nem fogytam. A fogyas.info-n nagyon sok anyagot találtam és elkezdtem képezni magamat. Rájöttem, hogy nem tudok dolgokat, nem világos, hogy mit eszek, az mit tartalmaz. Felszínesen tudtam pár adatot, de rá kellett döbbennem, hogy ez messze nem elég. A 6+1-

Andrea (46): Beteg voltam. Nem bírtam enni. Sok citromos vizet iszok. Délig gyümölcsöt. Most kertészetben dolgozok.

Györgyi (58): Level diéta

Zoltán (42): Megértetem az étkezések összetevői és a mozgás fontossága közötti összefüggést. Ennek hatására életmódot váltottam, ettől a pillanattól minden pozitív irányba indult el az életemben. Az elért eredményem 6hét alatt fogytam 22kg-ot, koplalás nélkül de rengeteg mozgással. A legpozitívabb változás az, ami az állóképességemben javulása hozott és a sport által új barátaim lettek, akik ösztönzően hatnak rám.

Ágnes (55): mindent ettem, de kevesebbet

Edit (57): ananászdiéta+szénhidrátszegény diéta keverése

Violetta (47): etkezesi adag csokentese

Bianka (18): Mozgás , illetve az étkezésre való figyelem

Vera (37): a heti rendszeres mozgás és oda figyelek,hogy mit és mikor eszek,és megpróbálok sokkal többet inni.

Kata (53): A Gastroyal zsírégető ételeit fogyasztom, még több gyümölcsöt eszem, több folyadékot iszom.

Irén (62): Rengeteg mozgás, kevés evés, az is lehetőleg csak zöldség, gyümölcsből állt, semmi nasi.

Mucika (53): Csoki, süti, rágcsa nassolás elhagyása, zsírégető szedése, rendszeres sport (gyaloglás, kerékpározás naponta)

Tatjana (31): Este hat óra után nem ettem semmit csak gyümölcsöt ha nagyon megéheztem . Plusz heti 3-4 alkalom torna

Gábor (60): Nálam a mozgás (gyaloglás) indította be a zsírégetést.

Adriana (44): több folyadék fogyasztás, rendszeresebb mozgás

Laci (58): Kedves Bea, még nem sikerült semmit tennem a cél érdekében,igérem igyekszem,szükségem volna rá,de még az elhatározás hiányos. Köszönöm az érdeklődést,,ígérem igyekszem.

Katalin (42): gyümölcs ,zöldség smoothie-k fogyasztása

Marusz (56): Torna, úszás, diéta.

Kata (31): Kevesebb szénhidrát,több fehérje. Mindennapos mozgás.

Ibolya (57): ?trend,

Gabor (37): Rendszeres sport es a rendszeres, viszont egyszerre keves etel.

Ács szabó Ágnes (32): Terhességi alatt kemény dieta szénhidrát

Nikoletta (19): sportolás, mozgás és egészséges táplálkozás .

Andrea (33): Étkezési szokások megváltoztatása (egészséges étkezés) napi egy óra torna,napi 2-3 liter víz. 2013 dec.30.án kereken 90 kg voltam jelenleg 2014.feb.27.én 81.30 kg vagyok, és egyre jobb a közérzetem.

Adri (33): Igen, a 90 napos diéta.

Imola (32): nagyon sok mozgas semi kenyer fele

Mónika (19): Minden napos, nem túl megerőltető testmozgás, megváltozott étrend.

Andrea (26): Igen pl:nem ettem este 5 után illetve csak gyümölcsöt ha éhes voltam .

Zoltán (57): Edz?s,hetente 3x1óra, ?trend váltás,17.00 ut?n már nem ettem a liszt,cukor,keny?r csökkent?se.

Zsuzsanna (40): elkezdtem kevesebbet enni mint eddig három hét alatt csak 2kg -fogytam le

Sándor (37): cukor,kenyér,tészta, ezeket egyáltalán nem ettem, és heti 3nap 1óra bicigli.

Zsófi (47): Atkins dieta, Dukan dieta, kalória számolás, Herbalife, ezek mind külön

Gyöngyi (45): életmódváltás a cukros és lisztes ételek elhagyása, futás, torna

Ágnes (57): Napi kalória bevitel 600-1000 közé csökkentése, párhuzamos mozgás terápiával, most jelenleg szétválasztó diéta.

M?ria (55): ?tszerveztem az evési szok?saimat, jobban odafigyelek, miböl mennyit és mikor eszem, persze még van min javitanom

Gergő (24): Rendszeres, minden napi mozgás és az odafigyelés a táplálkozásra, hogy mit egyek és mit hanyagoljak.

Eva (63): Fegyelmezettebb vagyok.

Barbi (21): Rendszeres edzés, egészséges táplálkozás

Barbi (31): zsírszegény ételek és kisebb adagok fogyasztása

Nikolett (30): Kevesebb kalória bevitel, zsíros ételeket nem fogyasztottam. Több mozgás

Ivett (28): almaecet

Tünde (39): A mozgás,a sok folyadék bevitel.Sok gyümölcsöt tudtamenni és így már kora délutántól nem ettem semmit.Cask a gyümölcsöt.

Éva (28): Kevesebb kaloria bevitel sok folyadek(lugos víz) heti 3-4 alkalommal torna

Ágnes (19): Főleg a mozgással kapcsolatos cikkek, hogy melyis mozgásforma hogyan alakítja a testem.

Istvan (42): Az étkezés és az edzés

Timi (38): Nem ettem cukrot, pèkárut,(szènhidrátot)köretet.

Márta (37): Étkezés drasztikus megváltoztatása.

Mery (60): Már életem során sokszor fogyókúráztam, akár 20kg-is.Nem kellett hozzá semmi csodaszer.napi 4,5 ször evés,nagyon kis adagokban.most 50 nap alatt fogytam 5kg-t.

Niki (23): Több vizet fogyasztottam,ami sokkal jobb közérzetet adott!Növeltem a mozgást is és csökkentettem a felesleges kalória bevitelt!

Zsuzsa (32): Mozgás és a szénhidrát bevitelének csökkentése.

Anna (50): Nagyon odafigyelek mit eszek! Eddig nem tartottam a napi töbszöri étkezést.Egyszer esetleg kétszer ettem! Most naponta töbször, gyümölcsöt zöldséget! Kenyeret egyáltalán!!

Bea (28): 3 után nem evés. Reggeli bőségesen.

Zita (23): Nincs rajtam rengeteg súlyfelesleg, mindössze 8-10 kg. Viszont ezzel a néhány kilóval már évek óta küzdök. Hol leadok 5 kilót, hol felszedek 5-öt. Éppen ezért már nagyon rutinos vagyok a fogyókúrázásban :) Nekem nagyon sokat segít a fogyásban, ha többször eszem keveset egy nap, ahogy azt a fogyás.info oldala is javasolja és ha 5-6 óra után gyümölcsön kívül nem eszem mást. Ami viszont talán a legfontosabb, hogy ha valamit megkívánok, azt nem feltétlenül vonom meg magamtól. Eszem csokit és néha sültkrumplit is fogyókúra alatt, csak keveset, de ezzel együtt is sikerül a fogyás. Elsősorban az étel mennyiségén változtatok, a minőségén csak részben. Ez lassabb fogyást eredményez, de nekem ez vált be a legjobban.

Bea (32): Gondosan odafigyelek rá, hogy mindig reggelizzek (általában 2 szendvicset eszek teljes kiőrlésű kenyérből). A nap további részében kerülöm a szénhidrátot és igyekszem minél több folyadékot inni. A víz már nagyon nehezen csúszik, így pár napja váltottam, gyümölcs és zöld teát iszom felváltva

Erika (48): csak az ha odafigyeltem mit eszem és előre elkészítettem minden ételt, nem akkor habzsoltam be amit éppen találtam amikor már nagyon éhes voltam

Attika1 (46): sportolás...biciklizés és kondizás

Hencsi (25): Nem eszem cukrot,semmilyen cukros terméket sem eszem/iszom és nem hiányzik

Annaa (56): torna

Martina (37): Kevesebb szénhidrát bevitel, és picit több mozgás.

Anita (38): még nem

Viktória (24): Nekem sajnos csak a napi 1x étkezés hoz eredményt mellette sok folyadék fogyasztása.

Otília (25): Súlyfigyelő diéta. Naplóztam a napi kajákat, és persze pontoztam. Mellette rengeteget dolgoztam, így kevés idő jutott az evésre.

Zsolt (39): Cukor es a hus bevitelenek minimalizalasa

Tibor (59): 90 napos diéta

Norbert (38): a szénhidrát megvonása ill L-karnitin zsírégető szedése, Fogyókúra tippek - Diéták - Zsírégetők - Egészséges életmód

Rita (44): Léböjt

Róbert (37): Fehérje diéta

Katalin (33): kenyérfélék, tészták, cukor megvonása

Imre (56): A szénhidrátok,zsírok,hús ételek megvonása!Március 1-én elkezdett diéta 97 kg-ról 79 kg a mai nap.Számomra siker történet.

Peter (62): Heti 4 edzes (2 kondi -2 kardio ) szelektiv taplalkozas 108,9 kg/jan.3. 99.7kg/marc.10.

Erzsébet (32): Minden kipróbált fogyáshoz vezetö dolgok,mint pl. a diéta nálam -4kg megvolt,de azután megállt a tudomány nem megy le tovább és ez elszomorít. Na meg hamar vissza is jön

Mária (51): kalóriaszegény diéta naponta torna

Zsuzsa (39): Szigorú önkontroll az étkezés terén. Napi szinten számolom a kalóriákat, amit beviszek a szervezetembe. Fontos a tápanyagok eloszlása is, amire szintén figyelek. Az étkezési szokásaimat teljesen megváltoztattam. Próbálok napi 5* étkezni. A gyorsan felszívódó szénhidrátok helyébe, kevesebb alacsonyabb glikémiaindexes ételeket választok. Nem iszom cukros üdítőket, teákat csak ásványvizet. Sokkal több zöldséget és gyümölcsöt eszem, lehetőleg nyersen (bár ezzel még gondjaim vannak). Mind ezek nagy erőfeszítést igényeltek tőlem, de már jelentős változásokat tapasztaltam magamon. És igyekszem többet sportolni

Sándor (41): Este 6 után csak egy joghurt vagy egy alma volt a vacsaora . Kenyeret egyáltalán nem eszek. Sok folyadék akár 3l víz naponta.

Jázmi (41): Fehér liszt es cukor száműzésw az étrendemből

Lizi (19): Rengeteg vizet iszom és a kenyeret és egyéb péksüteményeket teljesen elhagytam az étrendemből. Mára már cukros ételeket és italokat sem fogyasztok és ezek a változások segítettek ahhoz, hogy elinduljon a fogyásom.

Gyöngyi (35): Lemondtam a kenyérről, a péksüteményekről és sokkal kevesebb édességet eszek. Zöldséget eszek a kenyér helyett.

Emese (27): Betartott étrend ,cafe form kávé de költséges

Ildikó (44): Azt a 'programot' csinálom,amit e-mailben elküldtetek.

Edit (53): a 90 napos diéta

Renáta (31): Bevezettem a napi 5-i étkezést és figyeltem a bőséges folyadék fogyasztásra.1.5 hét alatt 3 kiló ment le :)

Andi (42): kisebb adag ételek,sok séta,biciklizés

Szilvia (20): koplalás,hánytatás

Zsuzsa (38): Édesség elhagyása, gyömbéres zöld tea.

Erika (35): kitartás és elszántság és az a tudat,hogy másoknak is sikerult eröt ad. 9 kilo minusz két honap alatt.

Zsolt (20): Sok edzés, odafigyeltem mit eszek a kalóriatáblázat segítségét gyakran igénybe vettem :)

Krisztina (24): atkins diéta..

Erzsebet (45): rendszeres sport,meg a viz fogyasztasa

Erika (49): Nem eszem fehér lisztból készült kenyeret, finompékárut. Odafigyelek, hogy mikor mit és mivel eszem.

Katalin (31): Sziasztok nem eszem édességet és rendszeresen tornázom.

Lollo (58): citromlé és CH szegény étrend

Zoltán (40): Mozgás, minimális szénhidrát és cukor bevitel

Ádám (20): Kalóriaszámlálás a neten, sportolás nálam biciklizés és hiit futás, motivációt nyujtott a pulzusmérős kalóriaszámlálós órám.

Hajni (19): Nem fogyasztok cukros üdítőket. csak vizet. Nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok.

Erika (37): Édesség csökkentése, kiváltása cukormentes saját készítésű lekvárral, rendszeres, kemény edzés.

Krisztina (33): Egyenlőre semmi

Ilona (60): Az étkezések gyakoriságának növelése -2-3 alkalomról 5-6 alkalomra,valamint a mennyiségek - számomra jelentős- csökkentése. Az utóbbi nagy önfegyelmet igényel!!

Tünde (20): A további torna és a folyadékfogyasztás.

Erzsébet (31): kevesebbet ettem

Nikolett (40): nem eszem kenyeret,tésztát,cukrosat,szénhidrátot.

Emese (53): Nem eszem kenyeret. Este 6 után nem eszem semmit. Napi 3 l vizet iszom. Sokat tornázom.

Zsuzsa (27): Tobb folyadek bevitel

Klaudia (23): Naponta többszöri étkezés, és figyelni mikor, mit, mennyit eszem. Fontos az is, mennyit iszik az ember.

Otília (25): cukor kiiktatása, sok fehérje, kevés szénhidrát

John (28): Kevesebb cukor, több mozgás.

Erika (59): A kevés evés cukor és kenyér nélkül.

Zsuzsanna (43): Este 6-fél 7 után nem ettem semmit, kevesebb étel,

Kinga (18): Jobban figyelek a taplalkozasomra es tobb vizet iszom!

Kata (58): több folyadékot fogyasztok, igyekszem 11 előtt lefeküdni aludni.

Katalin (62): Erősen lecsökkentettem a szénhidrát bevitelt és beiktattam napi fél óra könnyű tornát. Követtem a kapott tanácsokat, és bevált.

Ibolya (41): A testmozgás.

Csaba (49): szénhidrát megvonás

Beáta (46): kihagytam az szénhidrátokat

Zoltán (50): Nem fogyasztok kenyeret, tésztát, burgonyát, csokoládét, cukrot.

Timi (24): Hoodia mellett mozogtam, kevesebbet ettem.

Filip katalina (34): Kevesebb csoki,es több mozgas

Joci (32): odafigyelek mennyit eszem és mit

Irén (58): Többszöri étkezés .több zöldség fogyasztása.

Bm (26): Kiegyensúlyozottabb étkezés, kardio és erősítő edzésekkel.

Vanda (22): Az étrend változtatás és a több mozgás.

Katalin (51): Nem ettem fehér kenyeret és édességet.Sok gyümölcsöt ettem.

Márta (58): Minimálisra csökkentettem a cukor a zsir ?s a keny?r fogyasztását.

Kata (58): étrenden való változtatás: - reggelire joghurt zabpehellyel, - normál ebéd - vacsora natúr kefír, fél magos kiflivel, - este 18.00 óra után csak folyadék, - napi folyadékbevitel emelése, - gyümölcs, zöldségek, saláták, - rendszeres mozgás: napi 3 km futás, kerékpározás, - eddig: 1,5 kg mínusz, lassan, de biztosan

Hilde (25): cardio tréning!!! váltottam a rosszul bevált formulán, pl.: hogy sokat kell futni egyenletes tempomba.

Zsófi (25): kevesebb és napi többszöri táplálkozás, napi 2-3 l folyadék, cukor-liszt-tészta elhagyása

Róbert (18): A testmozgás

Kriszti (37): Közel 13-éve nem eszek kenyeret

Tünde (57): Léböjtkúra és utána rendszeres böjtnapok beiktatása. Mindennapi mozgásra odafigyelés. (Nem elég, hogy tudom, csinálni is kell...)

Mária (57): a sport,a chrom tabletta..

Erika (54): Jelenle a 90 napos diéta 16. napjánál tartok. Az általatok javasolt ételeket fogyasztom, természetesen a diéa szerinti csoportosításban. Nem éhezek, de eddig még sajnos csak 1 kiló ment le stabilan. Amit észrevettem, mintha a zsírréteg vékonyodna, kisebb a hasam, de mivel szellemi munkát végzek, a szénhidráthiány délutánra már koncentrációs nehézségekhez vezet. Amennyiben sikerul látványosabb eredményt elérnem értesítelek.

Gabriella (48): Naponta többszöri étkezés, minimális vacsora, minimális szénhidrát és cukor fogyasztása, mozgás.

Szilvia (41): REGENOR

Ilcsy (30): Nekem a 90 napos diéta jött be. 2 hónapig diétáztam, és 23 kg-ot adtam le. Ami azóta sem jött vissza.

Kata (31): Fitness, többszöri, de kevesebb étkezés, természetesen sok folyadék bevitele!

Anikó (37): kalóriabázis.hu

Anett (18): egészségesen étkeztem, kevesebb édességet ettem

Orsi (28): Étrend változtatás, bizonyos ételek helyettesítése, több folyadék, és heti rendszeres mozgás.

Sándor (44): Először a méregtelenítés ( 10 napos citrommal) valamint kalóriaszámolás + mozgás.

Virág (20): sport és sok zöldség

Gizella (51): az étrenden változtatás és a mozgás

Bernadeta (19): Napi többszöri étkezés persze kis adagokat és a mozgás természetesen.

Ildikó (48): Cukor, fehér kenyér teljes elhagyása, diétás étrend, torna naponta

Árpi (43): Nem eszem szénhidrátot. Azaz semmi kenyér, krumpli, rizs, tészta. csak annyit ami a zöldségekben van. ja és semmi édesség. Sok folyadék ( tea citrommal cukor nélkül )

Daisy (22): diéta, mozgás mindennap

Judit (27): a rendszeres mozgásra sikerült rá vennem magam. napi szinten, és élvezettem csináltam!

Violetta (48): megvaltoztattam az etkezesi szokasaimat,lemondtam az etkezes kozti nasolasokrol,tobb gyumolcsot es vetemenyt eszek

Angéla (34): többször ,kevesebbet és a szénhidrátot csökkentettem

Noemi (29): Etrend valtoztatas, taplalekkiegeszito, heti 3 sulyzos edzes

Ani (49): akkupunktúrás kezelés, calanetics torna

Szabina (19): Sok mozgás, egészséges étkezés és életmód. Odafigyelni a helyes táplálkozásra.

Nóra (48): Életmód váltás. Napi egy óra kocogás.

Ági (53): Rendszeres étkezés napi ötször kis adagokban.Sosem voltam éhes.Gyümölcsnap heti egyszer, sok folyadék, napi fél óra kötelező bármilyen aktív mozgás /séta, torna bármi, csak autómentes legyen:))

Juraj (58): a minusz háron kilo

Kriszti (19): a napi testmozgás és a kevesebb kalóriabevitel

István (34): Sok sok mozgás és futás:):)

Gyöngyi (45): rendszeres sport ( otthoni torna, és futás ), étkezési szokásaim változtatása( cukros és lisztes étel elhagyása)

Mesko (34): nem

Károly (62): Szénhidrát megvonás

Andrea (44): Cukor, liszt,?dess?gek elhagyása.Sok víz, zöld tea ,torna.

Tünde (41): Aerobik edzés hetente 3-szor

Tünde (39): Csökkentettem az adagokat ill lecseréltem a lisztet, nem eszem kenyeret, cukrot nincs nasi csak magvak, nincs több vaj, lecseréltem az olajat extra szűz olivára, kimaradt a sertéshús, több a hal és a gyümölcs és napi 3 l víz! Heti három Rubint Réka+ fél óra step gép.

Zsuzsa (65): A szénhidrát mennyiségének minimálisra csökkentése, a cukor teljes elhagyása.

Petra (24): Minimalizáltam a CH-bevitelt, napi rendszerességgel sportoltam, súlyzós edzéseket végeztem, elkezdtem futni és rengeteg fehérjét fogyasztottam.

Gábor (37): Minden nap valami mozgás (séta, bicikli) és a cukormentesség!

Gabi (45): Édesség elhagyása,csökkentett vacsora mennyiség.

Márta (47): nem ettem kenyeret sokat ittam

Etelka (61): diét,torna

Attila (33): A többszöri étkezés, kis mennyiségekben

István (19): Sikerült koplalás nélkül 1 hónap alatt leadnom 5 kilót, aztán nem tudom miért, de feladtam, most már sokkal motiváltabbnak érzem magam.

Dávid (35): norbi update 1-es kód + kalória számolás (1300 kcal/nap)

Jutka (53): Elkezdtem futni, ami először inkább kocogásból állt. Futás után nem voltam olyan eszeveszett éhes. Ezt igyekszem kordában tartani, ami már nem is olyan nehéz. 2hét 2kg mínusz. Érezhetően feszesebb husika, lazább nadrág. Ennél maradok.

Izabella (38): Ha nem eszem fehér kenyeret és semmit ,ami fehér lisztből van.

Sándor (37): Étrend és mozgás megváltoztatása.

Adriana (45): 90 napos diéta

Monika (42): par eve 3 müszakban dolgoztam es akkor sikerült 13 kg-ot fogyni

Csilla (32): tojás,savanyúkáposzta,citromlé

Valentina (42): Candida és hrono diéta

Kata (22): A szénhidrát és az édesség/nasi teljes mellőzése. A rostos ételek előnyben részesítése, főleg a délelőtti órákban. Sok tea (zöld, cellulit, mate) fogyasztása.

Andrea (49): még nem rendeltem ezen az oldalon keresztül

Peti (19): sok mozgás, napi 1000 kalóriás táplálék bevitel

Rita (31): Eletmod-valtas

Nikoletta (28): A napi 5 étkezés, illetve az, hogy reggelizem. Arra is figyelek, hogy mit eszem és mennyit

Alica (45): Futás, burpee-edzés,(amiről itt hallottam először és nagyon jól bevált), több mozgás, racionális étkezés, nagyobb mennyiségű folyadékbevitel.

Anita (35): torna,es az étrend változtatás

Tünde (24): Cukros üdítők kerülése, nasinak magvakat eszem, kerültem a fehér kenyeret.

Éva (40): Reggelire csak gyümölcsöt eszem. Sokkal energikusabb lettem és az emésztésem is sokat javult. Már nem puffadok annyira mint ez előtt.

Judit (49): 90 napos diéta

Bia (18): Napi minimum 2 óra mozgás, napi 5 étkezés, sok, folyadék, zöldség és gyümölcs de emellett nem vetettem meg a húst sem és a csokit sem :D

Alexandra (19): A különböző hasgyakorlatok,futás,és kerékpározás.

Aniko (65): zsirmentes etkezes, sok parolt zoldseg, korlatlan mennyisegben

Judit (35): Sok sport, tudatos étkezés

Szilvia (30): Egészséges életmód, a mozgás,és a sok viz fogyasztás.

Jpiroska (62): szénhidrát csökkentése, sok mozgás

Anikó (25): Szénhidrátok csökkentése. Zöldség, gyümölcs nagyobb mennyiségben való fogyasztása. Tudatos táplálkozás. Akarat!

Kata (33): Magas fehérjetartalmú étrend, mozgás. Nem diétázok megváltoztattam a szokásaimat az itt olvasottak segítségével.

Ördög (29): Update1 termékek beiktatása az étrendembe, cukrozott-zsíros ételek kerülése,cukor helyett sztíviával való édesítés, magas cukortartalmú gyümölcsök kiiktatása, kenyérfogyasztás felére csökkentése, és csakis teljes kiőrlésű, sok-magvas fajták fogyasztása minimális mértékben, heti kétszeri testmozgás (futás alkalmanként 4-5 km távon, emelkedőkkel), mérték bevezetése az elfogyasztott adagok tekintetében.

Krisztina (23): Sokszor kevesebb evés, több ivás, kevesebb szénhidrát fogyasztás, mozgásnak pedig futás és tornagyakorlatok.

Gabriella (57): a hetes fogyokura

Kata (28): update1

Anita (24): kevesseb eves

Réka (32): sokat ittam

Barbara (23): Vettem egy digitális konyhamérleget

Klaudia (22): Kevesebbet eszek és az édességet próbálom kiszorítani.

Zsu (45): Az ivás! Korábban keveset ittam, most tartok 2,5 liternél. Próbálkozom még egy kicsit emelni ezt a mennyiséget.

Judit (61): Az etkezessel kapcso;atos tanacsok.Hanyszor enni,menyit,mit..Foleg tobb folyadekot fogyasztok

Edina (44): Elszántság, kitartás.

Hajnalka (38): nincs kenyér péktermék, liszt

Enikő (19): rubint rékás edzés

Andrea (50): sokkal kevesebb bevitt etel es hozza etvagycsokkento pirula,es hozza Lipo+ liqvid es egy jo kondigep amit mindenmasnap hasznalni megha nem is orakat de mozogni es nem enniEn sok zoldseget eszem hussal mert ha nem eszem hust elgyengulok annyira hogy ajulas kerulget.mindenkinek megkell talani a megfeleo dietat.Igazan nincs egyforma recept mnert mindenki kulon egyeniseg.Ez nagyon fontos.

David (37): Este alvas elott zoldseget ettem csak.

Melinda (29): kalóriaszámolás

Marianna (36): A gyömbér azthiszem segíteni fog....

Kati (63): szenhidratokat kihagyni az etkezesbol, bazis-sav aranyt betartani, sokat inni, 19 ora utan nem enni, napi egy orat mozogni

Sándor (48): Táplálék mennyiség és szénhidrát csökkentés.

Noémi (18): futás és kardio együtt (kardio nem mindig) emellett próbáltam odafigyelni mennyit eszem

Kati (35): Viszonylag rendszeres testmozgás(annyi amennyi jólesik, izzadni de nem kifulladásig, hanem élvezettel), többszöri kevés étkezés odafigyeléssel(röhej, de ha ritkán eszel, éhezel, még akkor is ha közben dagadsz...).

Judit (44): Sajnos az amikor nem ettem.

Éva (26): Nem eszem fehér kenyeret, nagyon minimális cukrot hasznälok. Igyekszem 6előtt megvacsorázni valami könnyűt.Egyébként mindent ettem csak olyan 14óráig.minden nap tornázom minimum 30percet.másfél hónap alatt ment le 5kg

Éva (50): kerákpározás, kenyér, tészta, édesség teljes kivonása az étrendből, valamint étrendem megszokott mennyiségét 1/3.-dra csökkentettem

László (62): Sokkal kevesebb mennyiségű étel! Sokkal inkább megválogatott étel összeállítás! Kenyér szinte teljes kiiktatása!!!

Bernadett (31): Diéta és torna. :)

Zsuzsi (29): Szemelyi edzo, aki folyamatosan motivalt.

Gyula (39): Igazság szerint még csak most tervezek eliptikus trénert venni.

Beatrice (15): Naponta ötször étkeztem és legalább 3 liter vizet megittam.Nagyon kevés húst ettem, viszont annál több zöldséget (főleg répát, uborkát és karfiolt). Heti háromszor 2 és fél órás aerobik- és kétszer 1 órás táncedzésre jártam. Próbáltam többet pihenni és gyalog járni (pl. iskolába, munkába).

Zsuzsanna (53): Teljesen más étkezés. Sok hal,kevés szénhidrát ,több zöldség.

Anita (34): gi diéta, több torna

Hajni (36): délelőtt csak gyümölcs,minimális szénhidrát

Andi (32): Szénhidrát diéta, 4 hét alatt 5 kg, mivel a torna nem igazán nekem való így a tánc mint testmozgás sokat segített.

Lenke (20): Napi többször étkezek, de keveset, sokkal több folyadékot viszek be a szervezetembe akár 6 litert is naponta. naponta többet sportolok, kerülöm a szénhidrátos termékeket, sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok. Mindezek segitségével 07.01-től mostanáig 09.01. 12kg-ot sikerült fogynom, nagyon szépen köszönöm a sok segitséget.

Zoli (36): Szénhidrát étel minimálisra csökkentése, sok zöldség, kiegyensúlyozottabb táplálkozás több testmozgás. mind az oldalon megtalálható számomra szinpatikus elemek összeválogatásával.

Tomi (48): többet kell mozogni.

Gabor (47): Sok zoldseg, gyumolcs, heti 4-5 alkalommal intenziv testmozgas, sok folyadek bevitelnapi 4-5 alkalommal torteno etkezes

Ildi (53): Tudatosabban étkeztem és látványosra sikerült a zabpehely és leves váltogatása.

Dóra (26): Vacsora kihagyása, kevesebb kenyér fogyasztása!

Gabi (37): Sokkal többet iszok,étrend változás(-4kg);;))))

István (65): napi 1 ó -kerékpározás és diéta

Erika (50): Betartottam a szabályt

Renáta (19): próbáltam kerülni a cukros ételeket illetve a szénsavas üditőket..igaz eddig még 1kg ment le,de nem is régóta csinálom.Nagyon sokat segit nekem ez az oldal..köszönöm. :)

Judit (56): Napi kalóriabevitel kontrollja számlálással.(1700 alatt próbáltam tartani)

Renáta (20): Nehezen tudom rávenni magam az edzésre, szóval az étkezésemre próbálok figyelni kisebb-nagyobb sikerrel.

Krisztina (37): sport,több folyadék,és diéta.

Márta (44): Nem eszem kenyeret csak reggel.Kevesebb édesség és persze több folyadék.

Andy (29): rengeteg zoldséget fogyasztottam,feherjet,teljesen elhagytam a cukros lisztes ételeket.és emellett napi 3 bogre zold teát fogyasztottam

Júlia (52): keveseb etel, es mozgas

Petra (24): Több folyadék bevitel.

Annamari (22): mértékletes étkezés

Agnes (32): Mozgas

Katalin (37): cukor elhagyása, sport

Monica (31): Rengeteg sport,reggeli futtas,kiegyensulyozott etkezes. Most kezdem a feher dietat. Eddig 6kg ment le a 75kgbol/172cm. Meg 6kg akarok leadni.

Bandi (36): Kb. 6-7 éve csinálom a 'Bandi-féle' fogyást! Sjanos szeptembertől történik mindig egy vágás az életemben, amit nem tudok megmagyarázni és elkezdek zabálni, édességet tömni..stb. és persze lazsálni. Fel is hízom 95-98 kilóra. Aztán január elejétől nekiállok leadni! Csupán annyival, hogy kihagyom az édességet, az esti zabálást, amellyel egy ember napi kalóriaszükségletét bevittem és mozgok (szobabicikli, több gyaloglás autózás helyett) minden évben sikerül 80 kilóra lemennem. Erre büszke is vagyok! Viszont tudom, hogy ez az állandó súlyingadozás megterheli a szervezetem! De ha valakit érdekel a 'technikám', szívesen leírom bővebben, mert 15-18 kiló minusz 3-4 hónap alatt drasztikus megerőltetés, kínzás nélkül nem semmi!

Zsuzsanna (44): rendszeres mozgás,kevesebb és egészséges táplálkozás

Tagyi (35): nagyon sok mozgás,különböző feladatokkal elvontam a figyelmemet az állandó evésről,így nem ettem sokat,csak amennyi szükséges volt.

Gabi (44): Több mozgás, kevesebb étel, több ásványvíz.

Anett (25): Kevesebb étel kellő odafigyeléssel,cukros üdítők mellőzése,több mozgás.

Éva (51): A króm tabletta.

Ibolya (41): több mozgás

Veronika (37): mozgás, diéta-kevesebb étel

Linda (27): Elhagytam a finomított cukrokat és a fehér lisztet.

Marian (30): sportolas,kevesebet etkezem

Tîmea (36): Sok-sok zöldségből készített levest ettem, amit kevés rizsliszttel és néhány kanál tejföllel sürítettem, tettem ízletesebbé. Főleg káposzta, kelkáposzta, répa, kevés krumpli összefőzve. Mivel húsimádó vagyok így a husokat zacsiba fűszeresen fokhagymásan megsütöttem és köret n?lkül ettem. Ez hidegen is nagyon fincsi. Bárcén a csirkemell helyett inkább szárnyat és combot sütöttem. A salátákat pedig feta sajttal dobtam fel. Napi min. 1,5liter teát ittam cukor nélkül,a többi csapvíz.

Judit (43): Az alkohol gátolja a zsírlebontást, edzésnapokon teljesen el kell hagyni!

Kata (34): Itt a tavasz, ki lehet menni futni a szabadba a jó levegőre, a kerti munka.

Rozsi (52): sok zöldség és gyümőcs és almaecet

Glória (21): sok vizet iszok

Krisztina (46): up date torna felülés l carnitinnel kapszula (slim lady)

Barbi (18): ha este nem eszek, illetve kevesebbet kell enni több adagba, tornázni kell, mozogni kell, és boldognak kell lenni :)

László (50): Diéta és mozgás

Zsuzsa (57): teljesen zsírmentes étkezés, ill. almaecet kapszula

Gábor (22): Paleo diéta. sok hús zöldségel...

Anikó (29): Elhagytam a kenyeret

Mónika (46): A szénhidrátok csökkentése. Napi ötszöri, meghatározott időpontokban történő étkezés.

Valéria (43): A lisztes cukros dolgok elhagyása,

Erzsébet (59): paleolit diéta,de 2 hónap után semmi, a szervezetem gőzerővel ' akarja' vissza a leadott 5 kg-t

Melinda (33): Több folyadék fogyasztás (szénsavments ásványvíz) és több mozgás, több jó minőségű és tipusú zsír fogyasztása (kókuszszír, lenmag olaj)

Klementina (38): kalóriaszámolás,és a folyadékfogyasztás fontossága

Györgyi (44): Kevesebb evés

Teréz (56): kevés szénhidrát,kevés cukor,sok séta

Pál (50): bontott étkezési program (fehérje, zöldség,szénhidrát, gyümölcs),napi bontásban.

Timi (19): Változatos, tudatos, kalóriacsökkentett étkezés és heti 4-5-szöri mozgás (kardió:futás, lépcsőzés/lépcsőn futás, emellett súlyzós gyakorlatok minden testrészre).

Éva (31): 90 napos diéta - két hónap alatt 15 kg.

Rene (46): Muay Thai edzés

Nikolett (28): Legfőképpen a rendszeres testmozgás. Nagyon hatékony a szaunázás. És természetesen jobban odafigyelek az étkezésemre.

Mariann (47): Minden héten hétfőtől péntekig naponta 100 percet edzőteremben töltök, ahol zsírégető programmal biciklizek és a futópadon gyalogolok. A napi kalóriabevitel max 1300. Az elégett edzőtermi kalóra 700 és 1000 között van.

Zsóka (59): A cukor teljes mellőzése. Sem tészta, sem krumpli, És a gyümölcsöt is csak módjával.13 kg-ot fogytam /sok izületi gyúlladás mellett, tehát a mozgás korlátozott/, most azonban leállt, és nem megy lejjebb. Mit tegyek?

Hajnalka (29): cukor és kenyér mentes étkezés, valamint a torna.

Melinda (19): sok mozgás és a citromos víz

Alexandra (24): Edzés

Mária (64): mozgás, torna. Kilók még nem változtak, de cm-rek csökkentek. Egy hét alatt 3 centi csökkenés a csípőn, s 4 centi csökkenés a derékon.

Krisztina (19): Étrend változtatás.

Dóra (21): Mozgás, nem enni ha jól vagyok lakva

Zsuzsa (46): Reggelire 1 db konspitsz kifli teával, tízórai és uzsonna jogobella light, ebéd 400-500 cal, vacsora magos kenyer pici vajjal csirkemell sonkaval és paradicsom. Napi 2x 1 dl Salvus viz, 2-3x kerékpározas 1 óra.

Niki (19): kétnaponta -1 kg

Marian (62): Majdnem zéró édesség, sok mozgás

Reka (34): a napi otszori etkezes

Anita (39): Sport es kcal szamolas.

Zsolt (18): Heti 4-5 football a barátokkal, ami naponta 3-4 órát jelentett.

Gabriella (33): szénhidrát csökkentett, fehérjedús táplálkozás

Dia (27): Teljesen elhagytam a kenyeret és a tésztákat. A levesekkel pedig elkerülöm az éhségrohamokat.

Levente (36): Egészségesebb táplálkozás sok gyümölcsöt ettem meg salátákat.

Agota (61): Sok folyadékot ittam, dietat tartottam és mellette tornáztam.

Zsolt (30): Hétfő, szerda, péntek súlyzós edzés, kedd, csütörtök, szombat futás, ezekmellé diéta.

Andi (28): Edzés, egeszséges ételek, napi 5 étkezés

Katalin (38): Minden második napon tornáztam.

Beatrix (29): 160g-os ch diéta

Barbi (19): A sport mindenképp, és az hogy néhány 'bűnözés' után elhesegettem a bűntudatomat és azt mondtam,nembaj holnap folytatom tovább

Ágnes (64): 90 napos diéta

Erika (28): kevesebbet edtem, es nem fogyasztottam kenyeret es edesseget

Zsuzsi (28): Norbi Update, és minden nap torna

Mária (20): Az étrend átalakítása és a megfelelő folyadékbevitel.

Kati (37): Reggelizek es sokszor eszem keveset . Ugy néz ki , elindult .

Katalin (45): Az étkezéseimből ki hagytam az édességeket a kenyeret a tésztákat,és sokkal több folyadékot ittam,és iszom még mindíg.

Pamela (21): Sport, rágógumi

Ilona (64): Dukan diéta 14 kg és 3 éve nem híztam vissza

Mónika (35): Nem eszek csak keveset,édességet egyáltalán nem.

Inez (20): Kenyér és cukor mentes élet

Katalin (53): Jártam akupunktúrás kezeléseken és ez sokat segített, mert jobban be tudtam tartani az ötszöri étkezést, azonkívül a tornázást is.

András (33): A diéta szigorú betartása ,ami a legfontosabb és egyben a legnehezebb.Sok-sok mozgás.

Csaba (53): A kalória számolás, mozgás.

János (58): akarat!!!

Edina (26): igazából én azt,hogy mindig figyeljem mit és mennyit meg mikor 3 gyerek mellett nem megy,de én 1 hét alatt 6 kg fogytam.mégpedig úgy hogy azt vontam meg amit imádok(kenyér) és azt ettem amit kevésbé szeretek.Szóval reggel délbe és este megette 1 natúr joghurtot 1 répát nyersen lereszelve, 1 almát meg puculva lereszelve 1 virslit beleszeletelve ezt összekevertem ill 1,5 l zöld tea

Zsuzsi (44): Szénhidrát elhagyása az étrendből. Folyadék bevitelre való odafigyelés. Rendszeres étkezés.

Péter (31): Kevesebb étel meg a jó tanácsok.

Viktória (22): Teljes étrend változás és sok-sok mozgás

Aniko (54): Még rövid az idő ahoz hogy foggyak,de mostmár próbálok teljes kiőrlésü kenyeret a kifli helyett,mozogni többet egyenlőre! És ezt a ti javaslatotokra teszem!Köszi!

Denisza (33): Odafigyeltem hogy kevés szénhidrát tartalmú ételeket fogyasztottam és kipróbáltam az Atkins diétát is,amit csak javasolni tudok mindenkinek,mert jól érzed magad tőle és 2het utan mar látható eredmények vannak.

Gabriella (64): Tobb zoldseget gyumolcsot ettem, kevesebb hust es kenyeret de sajnos a korom (64) a szivmutetem es a mostani foglalkozasom (bentlakasos hazi apolo) nem biztosit eleg testmozgast

Mária (35): Csak reggel eszek kenyeret. Sok folyadékot iszok.

Antal (45): Levesporral egyik nap csak 3*2dl ittam sok folyadékkal a másik nap aszt ettem amit akartam igy sikerült 28kg ot leadnom 3honap alatt

Zsófi (26): Rengeteg víz...amint megeheztem ittam,es ittam..delelott ettem,delutan csak gyumolcs es viz!!

Bogica (13): Evés

Piroska (31): Fehérje diéta, 5kg 2,5 hét alatt és nem jött vissza.

Barbara (46): Flabelos gépet vettem..nem eszem kenyeret..tésztát..január harmadika óa..hét kiló ment le..

Andrea (42): az étkezésre jobban odafigyeltem

Reni (28): Nagyon alacsony kcal tartalmú vacsora - fehérje turmix vagy rántotta és rengeteg zöldség. Heti 3-5 edzés.

Melinda (40): mozgás, mérsékelt táplálkozás

Kriszta (43): szénhidrátcsökkentés

Éva (34): Életmódváltás: több mozgás, egészségesebb ételek

Henrietta (19): Az átlagos napi folyadék bevitelemhez képest sokkal több folyadékot vittem be a szervezetembe, ezáltal sokkal élénkebbnek, figyelmesebbnek éreztem magamat, ráadásul kevesebb élelmiszert (kenyeret, tésztaféléket) fogyasztottam, ami miatt (nem sokat, de) csökkent a testsúlyom.

Bea (53): Több víz, zöld tea fogyasztása. Kevesebb szénhidrát bevitele.

Edina (21): Diéta és sok mozgás.

Ildiko (63): nem eszem kenyeret, csak laskat sutök magamnak

Erika (25): a nasiról való lemondás, sokkal több zöldség

Jucus (59): az hogy elkezdtem figyelni arra,hogy mit eszem és amit eszem hogyan készítem el.

Mária (48): Lényegesen több gyümölcs fogyasztása és a króm tabletta alkalmazása.

Gyuszi (25): napi rendszeres edzes

SÁri (46): kevesebb mennyiség az egyszeri evésnél

Irén (35): Diéta és még tobb sport.

Irén (52): A folyadékfogyasztásra figyelek oda, csak liszt, cukor, zsír,olajat nem eszem, heti 3x4x tornázom alkalmanként 30-40 percet.

Hanna (23): Több mozgás

Georgina (27): Az segített a legtöbbet, hogy nem egyedül csinálom, mert a családom segít.

Maria (53): Sok mozg?s

Anikó (39): 6+1 napos diéta

Katalin (50): Figyelek a szénhidrátok bevitelére.

Sándor (48): 10 napos neera szirup kúra és 2 héttel utánna 14 napos bécsi diéta.

Réka (27): Növeltem a sportolás heti rendszerességét, illetve átalakítottam az étrendemet. Este 6-7 óra után már nem nagyon ettem, főleg szénhidrátot nem. Bár a szénhidrátot napközben is jóval lecsökkentettem az előzőkhöz képest.

Erzsók (51): 6+1 diéta

Magdi (57): Korábban eszem reggel,kevesebb cukrot fogyasztok.minden nap picivel többet mozgok,

Vera (42): ha nem ettem szinte semmit,de akkor viszont rosszul lettem :(

Mária (44): sokat mozogtam keveset és sokszor eszem nem sokat gyümölcs zöldség sok fehérjét vitamint viszek be a szervezettemben köszönöm szépen a tanácsokat nagyon jók köszönöm szépen :) 5.kg fogytam már

László (64): igen szénhidrát szegény éternd

Mónika (44): A rendszeres táplálkozás és a mozgás bevezetése. A türelem és a kitartás fontossága.

Gyöngyi (50): Többszöri étkezés,kevesebb kalória bevitel.

Ákos (19): minden nap lejártam kondiba

Tímea (25): Cukor, krumpli és fehér liszt elhagyás

Ildikó (47): szénhidrát mentes étkezés (vagy minimális szénhidrát)+ rendszeres mozgás

Krisztina (24): Kicsivel többet mozgok, és átalakítottam az étrendemet!

István (59): Alapban szerintem elsődlegesen agyban dől el. Tényleg akarom-e, elhiszem, látom előre az eredményeket és aért hajlandóvagyok a szükséges (választott) módszer alakalmazására.

László (52): sütik , üdítők és alkohol mellőzése !

Mónika (32): Este hat után már nem eszem,odafigyelek mennyit eszem,és nem nassolok.

Éva (48): a gyaloglás ha rendszeresen végeztem

Izabella (46): mennyiseg csokkentese

Szabina (28): elhagytam a pékárút(mindet, semmi teljes és akármilyen kiörlésű) a burgonyát, a tésztát és rizsből is keveset ettem

Evelin (53): mozgás-futás-torna

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Piri (30): fehérje+zöldség fogyasztása, szinte semmi más

Dóra (21): Napi 1200-1300 kaloria es meg plusz torna,futas,sulyzozas

József (44): rendszer

Tímea (37): Reg-enor /-19 kg/

Lajos (56): Kevesebbet ettem.

Nikoletta (20): Feleztem az adagokat és nem nassolok

Csilla (35): Csakis a kevesebb kalóriabevitel testmozgással kombinálva. Nagyon fontos az, hogy az alapvető mozgásomra is jobban figyelek, minden mozgásban ahol csak lehet megfeszítem az izmaimat.

Vera (46): kalóriák számolása, szénhidrát/zsír/fehérje optimális aránya, semmi éhezés, napi 5x-i étkezés, mozgás... szóval életmódváltás, amivel tartani tudom a heti 1kg fogyást.

Zoltán (59): Próbáltam mindent megtenni hogy fogyjak.Segiteni akarnak

Juliana (61): az édességek ki hagyása az étrendbôl

Tímea (46): nagyon kevés étel

Attila (53): kevesebb süteményt eszek és mindenböl csak a felét.

László (47): Minden nap hasizom gyakorlatok.Heti 4 súlyzós edzés.Alkohol fogyasztás 90 százalékkal csökkentése.Kerékpározás.

Monika (36): mozgas es az etrend

Andi (37): Kevesebb szénhidrát,több mozgás:)

Kati (53): hodi54 kapszuát szedtem 2honapig. kb5kg fogytam nem éreztem az állandó kinzó éséfet! Utána át tértem calotin L500ra plussz zsirégető thermo. 82kg val kezdtem a fogyo kurát most 66vagyok 4hó alatt.Közben ithon tornászok heti 3szor 20perc.Cukor liszt tabu számomra! Napközben rendesen eszem ebéd után viszont már csak fehérjét fogyasztok!!! Ez lényeg.

Ilona (42): prutein dieta

Edit (56): Napi többszöri étkezés, persze kevesebbet ettem egy-egy alkalommal, illetve több folyadékot ittam.

Reni (25): A rendszeres sportolás, egészséges étrenddel kiegészítve.

József (45): Kevesebb kaloriabevitel és sokkal több mozgás, edzés.

Zsani (21): Teljesen kizártam a csokoládét az életemből és a cukros üdítőket, a teát is édesítővel iszom (ha iszom), és naponta elfogyasztok kb. 3 liter vizet.

Nóra (23): kevés szénhidrát, édesség

Eleonóra (60): A szénhidrát a finomított lisztek,tartós tej, olajak kiiktatása az étrendembol, és az elv tobbszor keveset

Erzsébet (55): Étrendváltoztatás és a mindennapi mozgás bevezetése. (3 hónap -12 kiló)

Anikó (41): Mivel nem bírom megállni, hogy ne egyek édességet, így a torna sokat nem ért.:) Torna mellett szedem a hoodiát, így nem kívánom az ételt. Beválik!!!! :)

Mónika (26): Még nem vált be,de csak diétával probálkoztam

Gyöngyi (29): Este már nem eszem,és üdítők helyett vizet iszom,és többet mozgok!

Ildiko (55): A sok zoldseg fogyasztasa,nyersen es parolva,talan a citromos viz is segitett sokat.

Ari (39): heti 6 edzés, cukor és liszt elhagyása

János (39): Fehérkenyér nékülözése.ezzel közel 2 hónsp alatt 8 kilot adtam le

Csilla (42): Kevesebb kenyér félét ettem és kerültem a fehér lisztet, fehér rizst, és a cukrot. De még a mesterséges édesítőket is.

Csaba (41): Fehérjediéta napi 2-3 db 1,5 l-s palack bubimentes vízzel, napi 5x-s étkezés

Anikó (28): Sokszor enni keveset + testmozgás

László (17): moyg's

Lilla (36): Sok fehérfe hust ettem salátával-káposztával nagy akarat ero kell három nap kell hogy megszokja a szervezet hogy kevesebbett eszel utánna már nem kíván annyi energiát táplálékot és gyogyteák zold tea stb.

Zoli (51): kevesebb kalóriabevitel, aktív élet, napfény

Erika (19): Dietaztam.

Andi (46): Szigorú szénhidrát és kalória kontroll diéta, napi 5x-i evés, napi 4-5 l folyadék

Éva (48): Szoó Judit Kilófaló termékek, nyírfacukor, kókuszzsír, csökkentett CH tartalmú étrend és mozgás

Eliza (41): A cukor,édességek teljes elhagyása pótlása steviával,mézzel. Még több mozgás .Sok gyümölcs és zöldség fogyasztása.Nagyon nagy akarat erő pláne az első napokban,hetekben. Eddig -15kg 1.5 hónap alatt:)

István (31): még nem indult meg a fogyás de viszont észrevettem h kevesebet eszem és keveseb a szénhidrát az életemben

Piroska (38): A késő esti evés elhagyása, a rendszeres mozgás bevezetése az első időkben jó közérzethez vezetett, majd lassan elindult a testsúlycsökkenésem.

Renátó (20): Hát abonet és párolt zöldséget eszek már egy jó ideje +néhe egy két rántott dolgot pl rántott sajt 1-2db rántott padlizsán.

Ilona (42): A kenyér elhagyása és mozgás