Főoldal: Fogyás.info – A sikeres fogyás titka Fogyás.info - Menü
Érezd jól magad a bőrödben!

Fegyencedzés

Otthoni erősítő edzés férfiaknakA saját testsúlyos edzések az ember saját testének súlyát és a gravitációt használják arra, hogy edzettebbé és erősebbé tegyük magunkat. Ezeknek az edzéseknek megvan az a jelentős előnye, hogy nem kellenek drága felszerelések, edzőtermi bérletek, valamint kötetlen időben - otthon vagy az utcán - bármikor végezhetőek saját időbeosztás szerint, minimális, szinte nulla költséggel.

Nagyon sok edzésmódszer és gyakorlat létezik ebben a témában. A "Fegyencedzés" egy komplett saját testsúlyos rendszer, amely nagyon jól lebontja ezeket a gyakorlatokat, segítségével részletesen kidolgozott lépcsőfokokkal lehet egyre magasabb szintre jutni testünk edzettségében.

Az alábbi írással szeretnénk segíteni az otthoni edzések elkezdésében, illetve a népszerű "Fegyencedzés" lépéseinek elsajátításában.

A cikket egyik olvasónk írta (40-es férfi), aki ezzel saját tapasztalatait, tanácsait szeretné átadni.

Fegyencedzés - Ahogy én csinálom

Nyár közepén 7-8 kiló túlsúllyal indultam. Elkezdtem futni, edzésnaplót vezetni, utánajárni a témának. Ez jól is ment, s ezt továbbra is folytatom, de a túlsúly ledobásával feljött a vágy, hogy izmosabb, fürgébb legyek, jobb testfelépítéssel.

Kb. egy hónapja kezdtem el a Fegyencedzést, és most leginkább arról szeretnék beszélni, hogyan érdemes elkezdeni, mik a buktatók a kezdeti gyakorlatoknál, s hogyan lehet ezeket "legyőzni", hogyan tudsz sikeresen elindulni ezen az úton. Még nem rendelkezem "hosszú évek tapasztalatával", olyan amatőr vagyok, mint Te, ezért tudok talán friss és életszerű tapasztalatokat adni.

Fegyencedzés - Otthoni erősítő edzés férfiaknak A Fegyencedzés c. könyvet úgy érdemes elolvasni, hogy az elejét és a végét először, amelyek az elméletet és az edzések hogyanját tartalmazzák, majd érdemes a hat fő mesterlépés elméletével és első gyakorlataival folytatni, hiszen azokkal fogsz majd kezdeni.

Mivel a rendszer összetett, én nagyon javaslom az edzésnapló és egy táblázat vezetését, amely mutatja, hol is tartasz a gyakorlatokkal, ismétlésszámokkal.

Nem csak saját tapasztalatomból merítek, 2-3 ismerősöm is elkezdte a Fegyencedzés gyakorlatokat és meg szoktuk beszélni a haladást.


Ha teheted, te is keress egy edzőpartnert, akivel tudod ezeket végezni és kölcsönösen tudjátok egymást segíteni, motiválni, megosztani a tapasztalatokat, és versenyezni! Az én ismerőseim messzebb laktak, de e-mailben, telefonon tudtunk beszélni.

Másik megfigyelésem, hogy nagy túlsúllyal nem fognak ezek a gyakorlatok menni. Valameddig el lehet jutni, de nagyon ajánlom azt, hogy fogyjál le más módon is. Két fő mód van, nincs más titok: étkezések beállítása, és a sok mozgás. Ezekről nagyon sokat lehet olvasni a fogyás.info oldalon, nem is fogok ebbe most belemenni. A lényeg: nem úszod meg a lefogyást, muszáj kemény lépéseket tenni ez irányba.

A gyakorlatokat kezd az elsőkkel, minden mesterlépésben. Kövesd a könyvet pontosan, nézd meg a képeket, sok videó, leírás van fenn a Youtube-on vagy a neten. Nézd végig a képeket, próbáld el a mozdulatot először lassan, pontosan. Nézd meg, hogyan kell állnia a kezednek, testednek, lábadnak, stb. Ha már lassan és pontosan megvan, akkor elindulhatsz a gyakorlással.

Nézd meg ezt a linket, ezen vannak hasznos tanácsok Houdek Csaba személyi edzőtől, amelyek kiegészítik a könyvet: http://edzescsabival.hu

A Youtube-on "Convict conditioning"-ra keress rá, és angolul is van több magyarázó videó.

A könyv leírja, hogy lassan kell számos gyakorlatot csinálni. Ez így is van.

Én azt vettem észre, hogy a pontos sebességed személyre szabott, neked kell belőni magadnak. A pontos sebességet úgy tudod belőni, hogy ezekre figyelj oda a mozgások kivitelezésénél:
  • ne legyen más testrészek lendületével végrehajtva;
  • érezd a munkavégzés az izmokban;
  • ne legyen kapkodás;
  • viszont ne ess át a ló másik oldalára szuper-lassú végzésekkel, mert akkor nem fogsz haladni és feleslegesen nehezíted a gyakorlatokat.

Egy gyakorlat egyik részénél (pl. az egyik lépés "kezdő" 1x10-es ismétlésénél) akkor menj tovább, ha jól érzed magadat vele, meg tudtad csinálni, sikerélményed van.

Nem érdemes elkapkodni, "én ezt már tudtam eddig is", hanem tényleg csináld végig, próbáld még pontosabban, akár "még szebben" elvégezni őket. A könyvben leírt hatások csak így tudnak kialakulni.

Nekem a fekvőtámaszok könnyebben mentek, így hamar a 3. lépésnél találtam magamat, de ezután elkezdtem dolgozni a többi mesterlépés első lépésein is, hogy egyenletes legyen a fejlődés.

A hatodik mesterlépésről (Fekvőtámasz kézenállásból) azt írja a könyv, hogy nehéz gyakorlat, nem érdemes belevágni, mielőtt a többi magasabb fokra nem jutsz el. Én viszont azt láttam, hogy érdemes és bele is lehet vágni, próbáld nyugodtan meg.

Mennyit érdemes edzeni?

A Fegyencedzés könyv vége sokat beszél erről, én se tennék hozzá mást; mindig nézd meg, hogy a céljaidat tekintve legyen meg a jó fejlődést, amivel elégedett vagy. Egyik véglet sem jó, ha túl kevés időt szánsz rá, és ha túlerőlteted magad.

A szorgalmas és folyamatos munka viszont kötelező, csak így leszel eredményes. Jómagam heti 5 edzést végzek most, otthon vagy a téren (rudak miatt).

Helyszín, eszközök: az adott gyakorlatnál majd leírom a tippjeimet. Természetesen a legtöbb gyakorlat otthon elvégezhető, kis ötletelések kellenek, néhány eszközt érdemes beszerezni. Mivel a padlón lesznek gyakorlatok, érdemes ezeket vastag szőnyegen, tornamatracon vagy vastag törülközőn végezni. Szükséges lesz majd az ágy és egy szék is. A felhúzódzkodáshoz szükséges a rúd, otthon semmilyen ilyet nem találtam, de a házunk közelében vannak szőnyeg-porolók kirakva, annak az alsó rúdja kiválóan alkalmas volt. A megizzadt kéz (vagy eső után) lecsúszhat a vasrúdról, én ezt egy kesztyűvel oldottam meg. Ez lehet egy kerékpáros kesztyű, vagy az én megoldásom még olcsóbb: egy munkavégzéshez használatos erős gumikesztyűnek (ami gumi és szövet egyben) levágtam az ujj-végeit és a tenyér ezután nagyon jól megtapadt.

A gyakorlatok végrehajtása közben még akkor is megakadhatsz, ha mindent pontosan követsz a könyvben. Ez azért van, mert neked valamiért magas a léc, egyéni testi gyengeség miatt. Ekkor két dolgot javaslok, ami nekem bevált:

  1. az internetről, Youtube-ról, angol oldalakról, angol fórumokról szemezgess ötleteket, hogyan lehet a problémát megoldani. Én bőségesen találtam videókat és információkat.

  2. használd a kreativitásodat, gondold végig a dolgot, találd meg az okot és kezeld. Például a "Varjútartás" gyakorlatnál láttam, hogy össze-vissza billegek, ennek oka a gyenge csukló. Elkezdtem a csuklót erősíteni, net-en kerestem erre gyakorlatokat, kitaláltam sajátot, és 1-2 nap múlva már sokkal jobban ment.

Fegyencedzés gyakorlatok tippek, javaslatok:

Nézzük meg most sorban a kezdő gyakorlatokat, mindegyik sorozat első két gyakorlatát.


Fegyencedzés - Otthoni erősítő edzés férfiaknak

Fegyencedzés | Fekvőtámasz sorozat:

1. lépés - Fekvőtámasz falnál:
Egyszerű gyakorlat. A kéz magasságát mellmagasságban javaslom. A Youtube-on levő videók mutatnak fejmagasságot is. Próbáld ki, a kéz magassága könnyíti vagy nehezíti a gyakorlatot, ezzel lehet játszani, ha nehezen megy. Figyelj oda a lassú sebességre, megtartásra a két végponton.

2. lépés - Fekvőtámasz előredőlve:
A gyakorlat könnyíthető vagy nehezíthető a támaszték (asztal, stb.) magasságának változtatásával, milyen messze állunk tőle, stb. Tehát ha túl nehéz neked, akkor magasabb fogódzkodót találj, és ha már az megy, akkor menj lefelé fokozatosan. Mivel elkezded a testedet megtartani egyre inkább, ha túlsúlyos vagy, itt már jelentkezhet ez akadályként, és fogyni kell, ahogyan már írtam.

Fegyencedzés | Guggolás sorozat:

1. lépés - Guggolás gyertyaállásban:
No, ez volt az a gyakorlat, amitől már eleve féltem, mert utoljára 25 éve végeztem. És mivel kis túlsúlyom még volt, az első próbálkozásra ide-oda billegtem, a lehúzott térdem 15 cm-re volt a homlokomtól. Egyrészt lazításokat végeztem és gyakoroltam sok kisebb sorozatot. Próbáltam minél inkább felnyomni a derekam és a lábam, hogy közelítsen a függőlegeshez. Jó időt töltöttem a földön ezt gyakorolva, bevallom "összeszorított fogakkal".) Pár nap múlva már a térdem elérte az arcomat, és egyre pontosabban ment. Itt is írja a könyv a fogyást... Ha nagy a hasad, nehéz lesz a gyakorlat, de elvégezhető. Ennek a gyakorlatnak a célja persze nem a fogyás, és nem is a tornászmutatvány, hanem a feszes ízületek átmozgatása, a technika javítása.

Fegyencedzés | Húzódzkodás sorozat:

1. lépés - Függőleges húzás:
Ez sem túl bonyolult, kövesd a könyvet, és csináld pontosan, lassan, ne lendületből. Az alacsonyabb fogás nehezíti a gyakorlatot, a magasabb könnyebbé teszi, ezzel lehet játszani, próbálgatni. Szépen, türelmesen csináld végig, hogy megalapozd a többit.

2. lépés - Vízszintes húzás:
Ha asztallal akarod csinálni, akkor a fogás legyen stabil és az asztal erős, hogy ne billenjen fel. Ha magasabb a fogás, akkor könnyebb a gyakorlat, ha alacsonyabb, akkor több súlyt kell emelned. Ez már egy keményebb erőpróba, több gyakorlás kell, a legtöbb embernek nem fog gyorsan menni. Legyél türelmes és kitartó. Fontos, hogy ne kapkodd el, és ne gyors lendületekkel csináld. Dolgozzon az izom, tartsd meg a végpontoknál. Ahogy korábban írtam, nekem szőnyegporoló alsó rúdja és kesztyű jött be. Ha az alsó rúd elforog, nem lehet megcsinálni, keress olyan rudat, ami stabil.

Fegyencedzés | Lábemelés sorozat:

1. lépés - Térdfelhúzás:
Keress egy széket, ágyat vagy hasonló dolgot, amire ráülhetsz. A támla ne legyen túl közel, de lehet támlás szék is. A szélét meg kell fogni, ezért sok ágy nem nagyon alkalmas. A gyakorlat nem túlságosan nehéz, kövesd a könyvet és a képet. A legtöbb embernek azért ezt kell gyakorolnia egy darabig, hogy menjen a Haladó sorozat 3x40.

2. lépés - Térdemelés fekvésben:
A pontos technikát érdemes egy másik személlyel megnézetni, vagy tükörben megnézni, hogy párhuzamos-e az alsó lábszár a gyakorlat végpontján. Houdek Csaba leírása említi, hogy a derekat a földre kell nyomni, ami nagyon is igaz, mert anélkül a gyakorlat könnyű és nem hatékony. Ez is már egy nehezebb gyakorlat az emberek többségének.

Fegyencedzés | Híd-sorozat:

1. lépés - Rövid híd:
A kezed legyen a hasadon összekulcsolva, ahogyan a könyv is mutatja. Ez nehezíti az egyébként nem nehéz gyakorlatot. Figyelj oda a combod és törzsed egyenes vonalára. A vállak és sarkad tartsák a súlyodat. Érezd a gerinc körüli izmokat. Nekem nem volt nehéz gyakorlat.

2. lépés - Egyenes híd:
Először képtelen voltam a gyakorlatot végrehajtani, aztán szerencsére olvastam, hogy a kéz lehet kicsit hátrább, mint a képen. A csuklót érdemes nyújtani, lazítani. A vállat is lazíthatod, én úgy csináltam, hogy az ágyat megfogtam a hátam mögött és lefelé rúgóztam. A fej hátrabillentését is érdemes gyakorolni, lazítani. Ezek mind segítenek majd a gyakorlat pontos végrehajtásában.

Fegyencedzés | Fekvőtámasz kézenállásból sorozat:

1. lépés - Fejenállás fal mellett:
Jómagam féltem ettől a gyakorlattól, de aztán meglepően könnyen ment. Ha nehezen megy, csinálj nyakerősítő gyakorlatokat, pl. kezeddel ellen támasztva próbáld a nyakad kiegyenesíteni különféle szögekből. Legyen ott először valaki melletted, aki segít felmenni és ott tartani a lábadat. Amikor már fejen állsz, igyekezz ne mozgatni a nyakadat, válladat, mert könnyen megfájdulhat. A pontos, merev tartás segít, hogy kibírd 1-2 percig. Lehet a vállat, karokat is külön gyakorolni, erősíteni, ha nehéz megtartanod magadat. Ha a falra támaszkodva jól megy, próbálhatod egyenesen megtartani a lábad, kicsit elemelve a faltól. Ez egy jó egyensúly gyakorlat is. Ha nem tudsz elrugaszkodni és úgy maradni, próbáld meg fokozatosan, először a felsőtest legyen a megfelelő pozícióban, lábak még a földön és ezt gyakorold, hogy egyenesen, stabilan megtartod magad. Lehet a lábat is fokozatosan emelni, először egy székre vagy ágyra, aztán feljebb, stb.

2. lépés - Varjútartás:
Ezen még én is dolgozom, csuklóerősítésekkel. Meg bírom már tartani magam, az időt kell javítanom. Extrémnek tűnhet ez elsőre, de megoldható, akár lépésekben is.


Fegyencedzés anyagok:
  1. A könyv címe: Paul "Coach" Wade: Fegyencedzés. Sok helyen megvásárolható újonnan (Libri, Alexandra) és használtan is. Kiadó: JAFFA KIADÓ ÉS KERESKEDELMI KFT., Kiadás éve: 2011
  2. Nagyon sok anyag és kép fel van téve ide: http://fegyencnaplo.atw.hu
  3. Google-el találhatóak cikkek, fórumok. Youtube-on találhatóak videók. Angol cím: Convict Conditioning (sokszor CC-nek rövidítik)Kiút az evés fogságából - A kényszeres evés kezelése

IGEN

Felejtsd el a diétákat!
NEM

Lépj tovább!

Kényszeres evés esetén a fogyókúrák nem működnek.
Nézd meg, hogyan tudsz kikerülni az evés csapdájából, és végleg lefogyni!

Megmutatjuk, mi a zsírégetés legfontosabb titka, és hogyan tudsz gyorsan, egészségesen, tartós eredménnyel lefogyni!

Kiút az evés
fogságából


Sikeres fogyás
7 lépésbenFegyencedzés:


Nekem ez vált be:
2099 hozzászólás

Hozzászólás írása

Péter (39): A mértéktelen evés elhagyása

Ágnes (57): Napi kalória bevitel 600-1000 közé csökkentése, párhuzamos mozgás terápiával, most jelenleg szétválasztó diéta.

János (40): kenyér mellözése,illetve adagok csökentése

Györgyi (35): sokkal több, folyadék (házi limonádé): víz+zöld tea+citromfű, menta+citrom+gyömbér

Maria (53): Sok mozg?s

Barbi (36): Minimális kenyér/pékáru,burgonya és rizs fogyasztása,illetve tésztafél?k mellőzése

Aliz (20): Finomított fehérliszt elhagyása, szénhidrát csökkentett életmód.

Noemi (46): meg nem fogytam de egy kicsit hiztam ez az almaecetes viz nagyon finom es meghozza az etvagyamat.

Anikó (45): Nálam az étrend, ami segített. Nem sok, de 2.5 kg lement..eddig. gondolom tovább is megy majd. Köszönöm a segítséget!

Vera (42): ha nem ettem szinte semmit,de akkor viszont rosszul lettem :(

Kriszti (23): Bizonyos ételek 'megvonása' és a testmozgás

Erika (32): Több nyers zöldségek,több testmozgás

Kitti (20): Torna, rendszerezett étkezés

Ágnes (58): hetente 1 kiló fogyás

Csilla (52): A szétválasztó diéta.

Luca (61): Odafigyelés az étkezésekre, fehérjében gazdag,szénhidrátokban szegény étrend kialakítása 'kalória.számolgatós' módszerrel.

Laci (48): Időlegesen fogytam többnapos böjttel.

Edit (32): Nem küldtetek semmit a tesz kitöltése után

Timi (30): A gyógyszer nem haszng semmit főt hozzam ker kilót

Rita (28): Cukor nélkül készített édesség, rendszeres testmozgás,

Madonna (25): Mozgás

Richárd (18): Minden napi edzés aminek a tartalma: 30 perc/1 órán át 1perc futás 1 per séta felváltva (kardio edzés gyanánt) +500 hasprés, felülések és egyéb gimnasztika.

Katalin (54): gyakori étkezés kis adagok és szénhidrátmentes

Edina (20): Kevesebb etelmennyiseg es tobb sport .

Gyula (39): Igazság szerint még csak most tervezek eliptikus trénert venni.

László (63): Kis adagok többször.sok mozgás. Cukorés szénhidrát csökkentés.

Clau (24): Február 12.-én jött az elhatározás, hogy igen is most változtatni fogok az életvitelemen. Két kislány anyukájaként nem sok időm van magamra, hiszen szinte minden percemet elfoglalják. A fogyásom titka: reggel meleg citromos vízzel kezdek, napközben megiszok 2-3 l sima csapvizet+ 2-3 pohár zöldteát, az étkezéseim számát megnöveltem viszont a mennyiséget a felére csökkentettem, hamar hozzá lehet szokni. :) A cukrot próbálom édesítővel kiküszöbölni a fehérkenyeret pedig minimalizálni( sosem tudnám teljesen elhagyni :) ) Ha van időm a nap folyamán tornázni az max 30-40 perc a gyerekek alvásidejében. Az eredményem 2,5 hónap alatt 7,5 kg a centik csak úgy olvadnak úgy, hogy nem éhezek. A siker pedig még jobban ösztönöz! Minden féle fogyókúrát kipróbáltam már, de ez amit saját magamnak raktam össze ez mindennél jobb és még koplalnom sem kell. Jól érzem magam és folytatom a kilók olvasztását kényelmesen. Még kb. 5-7 kilótól akarok megszabadulni. Ha ez is sikerül megosztom veletek. :)

Kati (32): sport

Emo (38): egészséges étrend, odafigyelés és sport

Zita (48): étrendváltás

Lívia (21): Sajnos még egy módszer se vált be igazán.

Timea (19): nem fogytam,csak formásodtam.

Luca (18): Nap 1250 kalóriát eszek és havonta járok diatetikushoz kontrollra, heti 6-ot edzek.

Klaudia (18): Napi ketszeri etkezes.. Delelott es delutan

Leili (18): Evési szokások megváltoztatása, edzés.

Anita (35): szénhidrát kihagyása étrendemből

Anna (54): Étrend változás,torna

Erika (54): Amikor a kalóriát számolva le tudtam mondani a nassolásról.

Mate (19): A folyadék fogyasztás

Ferenc (62): Tisztító kúra.Rendszeres evés csökkentett mennyiség.

Csaba (36): napi 30 perc mozgás,étkezés

Kriszta (18): Sok sok mozgás :)

Edina (23): este 6 utan mar nem ettem, minden masodik nap torna.minden reggel reggelizem.

Edit (53): böjtölés

Irén (61): Több folyadék, több mozgás és az étrendre jobban figyelek.

Alexandra (22): Sportolás, odafigyelés arra, hogy mit eszek ( pl.: tartalmaz e szinezéket, édesítőszert a termék....stb)

Marusz (56): Torna, úszás, diéta.

Réka (19): A súlyom csökkenésnek indult, bár kicsit neheziti a tény hogy nyár van, így több időm jut az evésre.

István (59): Alapban szerintem elsődlegesen agyban dől el. Tényleg akarom-e, elhiszem, látom előre az eredményeket és aért hajlandóvagyok a szükséges (választott) módszer alakalmazására.

Mária (57): a sport,a chrom tabletta..

Jpiroska (62): szénhidrát csökkentése, sok mozgás

Gizella (41): torna + diéta + táplálék kiegészítők

Gabi (30): A rendszeres evés és a vacsora idő előbbre hozása. Ezzel -2 kg ment le idáig.

Margit (48): NEM VACSORÁZOM

Norbi (25): Több mozgás, megváltozott étrend.

Marika (50): onuralom

Rika (45): még nem tudom, lehet, hogy a kenyér elhagyása.

Borbála (58): betegség :(

András (64): visszafogott étkezés, fogyasztóöv, kemény fizikai munka, futás

Joci (13): futás

KlÁra (53): NEM IGAZÁN TUDOM, NAGYON NEHEZEN HALAD.

Andi (29): Sok zöldség, csirkemell, és semmi lisztes, semmi tészta, rengeteg gyümölcs... :)

Zsani (21): Teljesen kizártam a csokoládét az életemből és a cukros üdítőket, a teát is édesítővel iszom (ha iszom), és naponta elfogyasztok kb. 3 liter vizet.

Angéla (40): Az elszántság a mozgás területén.

Andrea (44): Kalóriaszámlálás és torna

Hajni (19): Nem fogyasztok cukros üdítőket. csak vizet. Nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok.

Barbi (21): Napi 15 perc mozgás,odafigyeltem az étkezés mennyiségére.

Berni (33): konkrét menü és mozgásterv, sok folyadék

Emese (53): Nem eszem kenyeret. Este 6 után nem eszem semmit. Napi 3 l vizet iszom. Sokat tornázom.

Aranka (62): a szénhidrát csökkentése,édesség minimálisra csökkentése napi többszöri étkezés

Kata (53): A Gastroyal zsírégető ételeit fogyasztom, még több gyümölcsöt eszem, több folyadékot iszom.

Zsoka (54): A rendszeres,napi 4-5 etkezes

Kriszti (40): Kevesebb kalória

Zsuzsanna (53): kenyér,péksutemény kihagyása, ill. helyettesítése extrudált kenyérrel, zoldséggel, gyumolcsel

István (46): Probálkoztam de azt a fogyokura gyogyszert betiltották.Akkor leadtam 6-kg-ot.

Aniko (54): Még rövid az idő ahoz hogy foggyak,de mostmár próbálok teljes kiőrlésü kenyeret a kifli helyett,mozogni többet egyenlőre! És ezt a ti javaslatotokra teszem!Köszi!

Imre (67): Legutóbbi karácsony és szilveszter között 10 és 16.5 közötti cukorszint, a súlyom 94 kg, 67 éves férfi. Ettől megijedtem és január 21-től Norbitól LowCarb diétás kaja rendelés. Két hónap múltán 13 kg-al kevesebb a súlyom és nem mellesleg a cukorszintem 5.0 és 5.9 között leledzik. Hosszú távon ezt fogom követni. A régebbi életmódomhoz képest a szervezetemet sokkoltam a burgonya, tészta, rizs, paníros húsok stb, stb elhagyásával. A fogyással és cukorszint csökkentéssel 4-5 betegségtől szabadultam.

Tünde (32): még csak most kezdtem 3 hete kb. és 4 kilót fogytam, sokszor kicsit megoldással és a citromos melegvízzel próbálkozom:)

Krisztina (42): este 6 után már nem eszek, és ez nagyon sokat jelent, három hét alatt 2 kilót fogytam

Ibolya (57): ?trend,

Erika (25): a nasiról való lemondás, sokkal több zöldség

Gabi (44): Több mozgás, kevesebb étel, több ásványvíz.

Zsóka (56): Lényegesen kevesebb evés..!!!!

Mercédesz (23): Bio karnitin

Rebeka (23): Rendszeres futás, és helyes étkezés. ( minden fajta szénhidrát elhagyása)

Diana (18): Jobban oda figyeltem az étkezésemre... Sportoltam..

Ildikó (42): sok torna,sok folyadék

Vica (27): Több mozgas, kevesebb szenhidrat (föleg vacsorara)

Erika (59): A kevés evés cukor és kenyér nélkül.

Alexa (23): seta

Szilvia (24): Mindig a felit ettem mint szoktam.

Imre (56): A szénhidrátok,zsírok,hús ételek megvonása!Március 1-én elkezdett diéta 97 kg-ról 79 kg a mai nap.Számomra siker történet.

Lizzy (52): saját magam motiválása

Erika (47): Sport és étrend váltás.

Timea leontina (18): REggel 2-héten keresztül 45-perc futás és 30 hasizom legelőször a második hétre ezt megnöveltem 5-tel.

Jutka (47): vacsora kihagyása kenyér

Kriszti (37): Közel 13-éve nem eszek kenyeret

Laci (47): egy fogyókúrás diéta és , hogy utána tudtam tartani a súlyomat (tojásdiéta)

Erika (25): A kenyér és liszt elhagyása a vacsorával együtt :)

Etel (54): Először is nagyon megijedtem az egészségem romlása miatt,aztán ijedtemben össze-vissza keresgéltem a cikkek között.Majd jött a nagy elhatározás: muszáj tennem valamit az egészségemért.Azzal hogy fogyok segitek magamon, a romló állapotomon. Most reggel éhgyomorra almaecetet iszom,langyos vízzel majd Abonett keksszel szenvicset reggelizek..A 'normal' kenyeret. péksüteményeket nem eszem.Nem használok cukrot, házizsírt csak stivia édesítőt és étolajat ,olivaolajat.Próbállok nagyon sokat inni mert ez nekem idáig nem ment. Délelőtt csak gyümölcsöket eszem.Hát az ebédre muszály 'jókat' ennem de a vacsora megint Abonettes szenvics almaecetes vízzel.Ezekkel az apró változtatásokkal már lement 5kg-ez nálam igen nagy siker.

Tibi (47): Több mozgás, több viz, kevesebb étel, kevesebb szénsavas ital és kevesebb édesség. Igy lettem 2,3 kg-mal könnyebb.

Gabriella (50): Már délután sem ettem, csak gyümölcsöt. Mindennap kerékpározom, hullahopp karikázom 30 percet.

Ágota (65): kevesebbet ettem és többször, többet mozogtam

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Istvan (53): kevesebb kaloria tobb mozgas

Judit (34): Norbi Update

Ilona (48): Kevesebbet ettem, és igyekeztem többet mozogni.

Szilvia (29): Citromos víz, 6 óra után nem ettem, sok zöldséget fogyasztottam

Loretta (37): Cukor mellőzése és a testmozgás.Étrend megválogatása.

Marina (53): Jobban figyeltem az étkezéseimre.. mit..mikor..és mennyit egyek..Sokkal több folyadékot fogyasztok azóta..

Angi (35): napi 5x étkezés kis adagokban,odafigyeltem,hogy sokat igyak,csökkentettem a tészta és kenyér félék fogyasztását heti 1-2 alkalomra,sok gyümölcs zöldség húsfélék,müzli,tejtermék fogyasztása mellet nem érzek éhséget.Ha édesre vágyom,édesítőszert használok.Semmit nem tagadok meg magamtól,csak módjával,oda figyelve étkezem.1 hónap alatt -5 kg :)

Eszter (42): Szenhidrat megvonas

Laci (58): Kedves Bea, még nem sikerült semmit tennem a cél érdekében,igérem igyekszem,szükségem volna rá,de még az elhatározás hiányos. Köszönöm az érdeklődést,,ígérem igyekszem.

Vera (65): napi max 1200 kcal és 160 ch. ennél több nem lehetett, csak kevesebb. Így 8 hónap alatt 10 kg- ot sikerült leadni, ami másfél év alatt sem jött vissza.

Kata (55): Sajnos még nem sikerült fogynom ,de a saját hibámból!

Balázs (32): próbáltam napi ötször keveset enni és 18 óra után már csak vizet ittam két hétig napi 30 percet kocogtam a szabadba aztán a kocogást abbahagytam és kondizni kezdtem az bánt kicsit hogy a mérleg szerint fogytam 3 kilót de nem látszik

Marianna (41): most jelenleg nem eszek húst és hústermékeket tartalmazó ételeket, de azért nem fogytam olyan sokat.

Andrea (19): helyes taplalkozas,minden heten 5-szor kondi terem,tobbek kozott hetvegen szobabiciklizes.

Margit (63): Súlyos betegség,erős antibiotikumok miatt nem kezdhettem bele a fogyókúrába,de pár napon belül mindenképpen elkezdem,ui.az írások alapján szentül hiszem,hogy ezúttal sikerül.Akkor újra jelentkezem.

Rózsa (40): Elkezdtem rendszeresen mozogni.

Mária (20): Az étrend átalakítása és a megfelelő folyadékbevitel.

Zoltán (40): Mozgás, minimális szénhidrát és cukor bevitel

Etelka (49): akupuntúra, fegyelmezett étkezés és mozgás

Imi (40): 6 után nincs evés!!!

Csilla (34): folyamatos szigorú mozgás, nálam leginkább a zumba mint mozgásforma vált be

Ádám (32): napi 5-szöri étkezés

Martina (37): Kevesebb szénhidrát bevitel, és picit több mozgás.

Ágnes (45): Szigorú diéta+ mozgás

Tünde (18): Citromos víz, fahéj, túró, zöld tea

Judit (31): Napi fel óra testmozgás, kevesebb szénhidrát bevitele.

Zoltán (50): Napi 1000 kalória alatt tartani a bevitt étel mennyiségét. Elértem a kívánt célt 3 hónap alatt 110 kg-ról, 92-re sikerült fogynom.

Gabi (37): Sokkal többet iszok,étrend változás(-4kg);;))))

Ádám (22): Kontrollálni tudtam saját magam.

Kata (31): Nálam az vezet legjobban eredményre, hog többször eszem kis mennyiséget. De viszont este hat óra után szigúran nem eszem csak egy almát. Így nem vagyok este lefekvéskor éhes, viszont nem üres a gyomrom.

Angelika (29): ESte hat után már semmit nem eszek és mozgok.

Alexandra (20): többször kicsit ettem, többet ittam.

Csilla (38): Tisztába lettem a zsír és a szénhidrát égetés közti különbséggel ami sokat számít

László (46): kevesebb kaja,sok sulyzós edzés

Dániel (35): Keveset ettem többször és többet mozgok

Timea (21): Rendszeres torna,18 ora utánni evés elhagyás,és a cukor/édesség elhagyása

Mónika (33): Még csak most kezdtem el a fogyókúrát, de 4 hét alatt 3,5 kg-ot fogytam. :) Ez persze még nem túl sok, de próbálom az étkezésemet visszaszorítani, amennyire csak lehet (kevés kalória), többször eszem keveset, törekszem egészséges ételeket fogyasztani, kerülöm a cukros ételeket, a finomított szénhidrátokat, sok ásványvizet iszom. Nyaralás után tervezem, hogy eljárok majd heti 2x aerobikozni, ez a mozgásforma eddig mindig bevált. Próbálok kitartó és következetes lenni.

Anikó (32): Rengeteg vízivás, szénhidrát 1gram/testtömegkilogram, 2gram fehérje/ttkg

Ágnes (59): Atkins diéta alapján: a szénhidrátok megvonása: semmi tészta, kenyér, rizs, krumpli,helyette fehér húsok, sajt és minimális zölssaláta és napi egy alma) + napi rendszerességgel biciklizés(ez a térdsérülésem előtt volt))

Terez (41): a teak

Vivi (19): A gyümölcs, zöldség fogyasztása és a mozgás. Igaz nem sokat fogytam, de próbálok mindig keveset enni 5-6 alkalommal egy nap, csak pár kilótól akartam megszabadulni, aminek a fele már sikerült is. A napi folyadék mennyiséget is növeltem. Most már a szervezetem igényli is a folyadékot, aminek nagyon örülök.

Pál (37): fegyelmezett étkezés, mindennapi kiegyensúlyozott, nem megerőltető de kitartást igénylő mozgás. az esti zabálás-ingert, kelbimbóval csapom agyon

Éva (31): 90 napos diéta - két hónap alatt 15 kg.

Emőke (34): sok folyadék, kevesebb kaja, sok gyümölcs, zöldség

Krisztina (41): Cukor elhagyasa

Anita (33): Mozgás+diéta

Erika (48): Megértettem, hogy miért kívánom annyira az édességet, hogy a vércukor szint ingadozás miért van, beláttam, hogy több folyadékra van szükségem, mert nagyon keveset fogyasztok.

Zsu (41): Nincs teltségérzetem. Sokan megdicsértek, hogy jól nézek ki, jól tartom magam.

Bettina (16): kalóriabevitel lecsökkentése, torna

Emese (29): Kihagyom az étrendből a szénhidrátot, a cukrot. Nem eszem kenyeret, tésztát, sem krumplit vagy rizst. Maximum update kenyeret vagy teljes kiőrlésű tésztát, de csak nagyon keveset. Update édességeket és sok nyers gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok. Igyekszem naponta legalább ötször enni, mindig keveset. Mellette sportolok is, heti 2-3 kardió edzést csinálok végig. Eddig 8 kilót fogytam.

Viola (35): Rendszeres mozgás (min.napi fél óra),étrend változtatás

Domi (20): Nagyon keveset enni és az is csak mértékkel. Semmi kenyér vagy csak ritkán. Aztán a szervezet hozzá szokik és nem is kíván annyi ételt az ember. Ezzel módszerrel én 10 kilót fogytam!

Livia (36): sokszor enni egy nap es keveset,tobb mozgas-6 honap alatt 20 kg es nem koplaltam

Évagabi (61): Nem eszek kenyeret, krumplit, rizst,tésztaféléket.Schaket iszok és a szervezet zsírtartalékát használja az emésztéshez.

Jázmi (41): Fehér liszt es cukor száműzésw az étrendemből

Ildikó (53): caloría ki számolás,napi többször kevés evés

Nikoletta (19): sportolás, mozgás és egészséges táplálkozás .

Alexandra (19): A különböző hasgyakorlatok,futás,és kerékpározás.

József (44): 2 hónap kardió edzés és elhagytam a kenyérféléket lisztes termékeket hejette pufasztotrizst és aboneteket eszem -meg rizst sok zöldséget gyümölcsöket mentes ásványvíz bodzás mentes ásványvíz.

Erzsi (45): egy kapszula növényi eredetű és ez mellett ehettem igaz kicsit kevesebbet, de megérte a lábaim nem fájnak.

Hanga (36): Nem eszek cukrot,feher lisztet, tejtermeket (kiveve natur joghurt, kefir), tojast, hust keveset.

Zoltán (40): Étkezés ,sport

Klára (47): kevesebb kalória, több mozgás, L-karnitin, folyadékfogyasztás emelése, reggeli étkezés bevezetése, este 6+ óra után csak gyümölcs

Krisztián (32): Csirke mell salival fehér kenyér 0 a étrend kiegészítő edzés - 8,5 kg sok folyadék

Katalin (45): Sok folyadék,tán még életemben nem ettem ennyi gyümölcsöt mint most,tulajdonképpen majdnem mindent megehetek amit szeretek ,és mégis fogyok, ennek ellenére nem éhezek,jobban oda figyelek az étkezésemre,nem eszek össze vissza mindent. Ráadásul a fogyókúra előtt,délutánra már szinte mindig be voltak dagadva a lábaim az ödémától,mióta fogyókúrázom nem dagad a lábam.

Kati (52): Számolom a kalóriákat, sok zöldséget, gyümölcsöt eszem.

Betti (28): a 90 napos dieta es a mozgas

Andrea (29): Rendszeres sport, diéta. ( fehér, sovány hús, friss zöldséggel és a többi)

Gabriella (31): Nem ettem kenyeret és nem fogyasztottam üdítőket.

Zsuzsa (57): teljesen zsírmentes étkezés, ill. almaecet kapszula

Kinga (32): Betegségem miatt a szénhidrátmentes diéta hozott egy kevéske eredményt.

Vali (68): Erre nem tudok válaszolni, ha tudnám nem okozna gondot a további teendő!Talán ha az esti vacsorát elhagytam./Soha nem ettem ki a hőtőt,ennek ellenére talán akkor fogytam/

László (59): Napi 5-6 alkalommal étkezés, 3-4 liter víz, sok sok séta. Semmi alkohol,semmi megterhelő sport. 143 kg voltam, most 104! (Mindez 8 hónap alatt!) Szeretnék még 20 kg fogyni!!!

Anna (51): amikor tényleg nagyon keveset ettem,és teljes mértékbe odafigyeltem,hogy mit eszek meg.De az tényleg nagyon kevés kaja volt.

Monika (42): par eve 3 müszakban dolgoztam es akkor sikerült 13 kg-ot fogyni

Mária (52): Napi 40 perc szobakerékpározás+10perc felülés,zöldségekből készült ételek(külön főzök magamnak)76 kg-ról 72-re fogytam még 6kg a cél.

Mariann (25): nincs vacsora - nincs édesség

Kinga (32): Norbi Update , Szétválasztó diéta

Gábor (60): Nálam a mozgás (gyaloglás) indította be a zsírégetést.

Jutka (53): Elkezdtem futni, ami először inkább kocogásból állt. Futás után nem voltam olyan eszeveszett éhes. Ezt igyekszem kordában tartani, ami már nem is olyan nehéz. 2hét 2kg mínusz. Érezhetően feszesebb husika, lazább nadrág. Ennél maradok.

Eniko (35): 90 naps kurával fogytam 15kg

Laci (18): 90 napos diéta 18 napján tartok.Eddig 6 kilót fogytam.

Andrea (44): Cukor, liszt,?dess?gek elhagyása.Sok víz, zöld tea ,torna.

Gabu (43): Csökkentettem az édességet,fehér lisztet,és hetente 4-szer 20 perces torna

Flora (18): alig ettem és sportáborba mentem

Erika (37): Édesség csökkentése, kiváltása cukormentes saját készítésű lekvárral, rendszeres, kemény edzés.

Edit (45): Saját magam által kitalált étrend (alapja:szénhidrát és cukor/csoki elhagyása), sok folyadékkal és a heti 2-3 alkalmas mozgás, tornázás. És természetesen az akarat és a kitartás. 3 hónap alatt 6 kilót fogytam így.

Barbi (32): Sport,mértékletes étkezés!És Jóval több folyadékot fogyasztok mint régen.

Bernadeta (19): Napi többszöri étkezés persze kis adagokat és a mozgás természetesen.

Ágnes (36): Mozgás és nem eszem már olyan sok cukros ételt

Ancsi (17): Biciklizes, akár egy nap 20 km is, rengeteg folyadék, meg a kiegyemsúlyozott étrend.

Ágnes (61): Átgondoltam, milyen étkezési szokásaim vannak, ami miatt hízom, és hogy tudok ezeken úgy változtatni, hogy fogyjak, de a komfort érzetem is megmaradjon.

Zsanett (32): gyümöcs,zöldség,mozgás,4liter folyadék v?z és zöldt tea,adipex szedése

Tímea (45): odafigyeltem a folyadék mennyiségére

Eva (48): KEVESEBBET ETTEM TOBBET MOZOGTAM

Gyöngyvér (44): A szokásos napi ételmennyiség 4 v. 5 adagra porciózása a napi 2x-i étk. helyett, sok víz, torna.

Éva (63): A szénhidrát a cukor elhagyása és esti torna

Andrea (20): helyes táplálkozás és a rendszeres sport

Zsüzsü (42): diéta + futópad

Reni (25): A rendszeres sportolás, egészséges étrenddel kiegészítve.

Edina (28): Nálam leginkább a szénhidrát és cukor megvonás és sokszori kis adagok amiket ettem!

Szandi (21): Minden este futni jártam, próbáltam kevesebbet enni és a kenyérféléket mellőzni.

Andi (30): Nem paszos a nadrág, kényelmesen kezdek bele férni.

Hegyi gabriella (29): étkezés megváltoztatása és rendszeres edzés

Anita (43): szénhidrát csökkentése

Edina (44): Elszántság, kitartás.

Pisti (56): 5 napos léböjt kúra, kevesebb szénhidrát,több folyadék (zsírégető teák), -5 kiló 10 nap alatt

Emese (47): Mozgás

Ilona (26): Tobb mozg?s, ev?s helyett ittam, n?ha osszet?vesztettem.T?vesen azt hittem, teljesen kerulni kell a sz?nhidr?tokat, pedig nagyon nem.

Era (26): Rendszeres mozgás és az étkezési szokáson való változás.

Ilona (42): A kenyér elhagyása és mozgás

Judit (45): Torna, torna felülés.

Csilla (47): Dukan diéta (volt valamihez pontosan ragaszkodni)

Brigitta Barbara (20): Kalóriaszámolgatás

Zoltán (58): Az étel mennyiségi csökkentése,valamint a kenyér és a vöröshús elhagyása.

Andrea (48): egy fogyókúra tea de csak részben sikerült fogynom.

Sándor (37): Étrend és mozgás megváltoztatása.

Gabriella (56): lisztes dolgok csökkentése, több mozgás, kevesebb vöröshús

Mária (31): 15 évesen sikerült lefogynom 90 kilóról 65-re. Kevesebbet ettem, nem vacsoráztam, csak almát és sokat sétáltam, néha futottam. Később 25 évesen elkezdtem a 90 napos fogyókúrát, mert felszedtem 10 kilót. Azzal sikerült 12 kilótól megszabadulnom. Azóta tartom a 60-63 kilót, pedig közben született két kisfiam. Sajnos nem tudom rászánni magam a sokszor keveset elvre, legtöbbször délelőtt gyümölcsöt eszem, délután pedig egy adag főtt ételt. Így elég vékony tudok maradni, mert magas vagyok, de sportolnom nagyon kellene, csak két pici gyerek mellett elég nehéz megoldanom.

Gabriella (64): Tobb zoldseget gyumolcsot ettem, kevesebb hust es kenyeret de sajnos a korom (64) a szivmutetem es a mostani foglalkozasom (bentlakasos hazi apolo) nem biztosit eleg testmozgast

Eszter (58): 8 hónapig napi 6-700cal ,napi 45-60 p torna hétvégén is .Pajzsmirígy szív és magas vérnyomás gondom van,az orvosaim nagyon leteremtettek a módszerem miatt, helytelenül fogytam le a 27kg-t

Mária (55): C.és MagneB6.vitamin,almaecet,Norbi mikor mit ehetünk.Súlyzós edzés. Kalóriabevitel csökkentése.

Tamara (37): Napi 5-6-szori kisebb étkezés.mozgás beiktatása heti 3-4 alkalommal 1óra,finomított szénhidrátok minimálisra csökkentve(elhagyva),napi 3-4 liter víz fogyasztása

Tímea (25): Cukor, krumpli és fehér liszt elhagyás

Zsuzsa (33): Áttértem egészséges étkezésre.Rendszeres sportolásra.

Csilla (46): Szinte . szénhidrát, kis adagok,mozgás

Judit (40): zöld tea,cukor ,kenyér elhagyása,és nem vacsorázom

Ildiko (32): kevesebb evés, és tobb folyadék

Vivien (23): Mozgás

Viki (18): Kalória számolás

Gabi (37): Fehérje diéta, a Teletáltól rendelem a Speed Fitt menüt és nagyon tudom ajánlani. Január közepén még 89 kg voltam, ma már csak 71 kg. 18 kg-ot fogytam, úgy hogy nem is éheztem, és finomakat ettem! Hihetetlen, hogy ilyen könnyű volt. Már csak a ruhatáram lecserélése okoz gondot! :)

Moncsi (44): ...nem ettem édességet, a fogyókúra elején fokozatosan leszoktattam magam a kenyérről, nem ettem se zsemlét, kiflit....a töltött káposztát is kenyér nélkül ettem már. :)

Róbert (39): Étkezési szokás megváltoztatása,folyadékbevitel növelése,célirányosabb mozgás.

Andrea (54): Tulajdonképpen az, hogy mindent eszem, de az eddigiek felét, kivéve azöldség-gyümölcsöt

Ilona (60): Az étkezések gyakoriságának növelése -2-3 alkalomról 5-6 alkalomra,valamint a mennyiségek - számomra jelentős- csökkentése. Az utóbbi nagy önfegyelmet igényel!!

Beata (42): nagyon keveset ettem.

Gyula (54): kevesebb vacsora , csökkentett nassolás, zöld tea.

Melinda (23): torna

Kriszti (34): Rengeteg mozgás és szénhidrát

ágnes (53): sok folyadékot ittam, jobban odafigyeltem az étkezésekre

Melinda (42): mozgás naponta, mértékletesség a táplálkozásban, cukor elhagyása

Gabriella (28): étrendváltozás ,torna, purident fito12 lúgosító ital

Zsuzsa (62): Kalória szerint étkezem. Naponta 1000-1200 kal. fogyasztok. Mellette egy kicsit tornázom és legalább fél órát sétálok.

Helga (37): a glikémias index szerinti etkezés,elhagyva a cukrot,fehérlisztes termékeket és a sport

János (55): monitorozás

Erzsi (60): az egészséges étkezés,elhagytam a cukrot,lisztet,keményitőt,helyette sok zöldség,hal,gyümi és napi 25 perc torna.

Melinda (47): Joga,olivaolaj mas zsiradekok helyett,gyumolcs,zoldseg

Vivien dorottya (12): én sokat futottam , és nem ettem kenyeret , és este mindig csináltam 30 db felülést ,10 db vekfőtámaszt

Kata (23): Mértékletes étkezés, egészséges életmód

Kata (51): Az elválasztó diétát próbálom tartani, eddig megy. kb 1,5 kg sikerült leadni.

Mónika (24): Rendszerey mozgás, kalóriabevitel csökkentése

Renáta (25): Gluténmentes diéta és min. heti 3x fél óra mozgás.

András (63): mozgás + kalória csökkentés (1500kcal/nap)

Sándor andrás (20): intenzív sport, kevesebb bevitt szénhidrát, este 6-7 után semmi étel csak nagyon ritkán és az se mindegy, hogy mi, több gyümölcs bevitel, egészségesebb ételek fogyasztása, kevesebb cukor fogyasztás

Móni (27): Étrend változtatása és több mozgás.

Enikő (38): Megszorítani a kalóriabevitelt többet mozogni.

Tünde (36): Szénhidrát csökkentés

Pali (37): étrend átalakítása: mást, és kicsit kevesebbet.

Andi (37): rendszeres edzés

Jenő (62): 76KG-RÓL 68 kg-ra való súlyleadás DIÉTA NÉLKÜL!!De ez csak akkor sikerülhet,ha van olyan anyag,mint a TIÉTEK,SOK 'NORMÁLIS' TANÁCCSAL!!!

Tomi (48): többet kell mozogni.

Ágnes (41): Lúgosítás. Próbálok minél több ételt lecserélni az étrendemben, ami inkább lúgosít és elhagyni azokat, amik savasítanak.

Andrea (45): az akarat és a nasi rol leszokás

Zoltán (46): Betartottam a javasolt étkezési szokásokat, többszöri étkezés és egyszerre kevés kalória bevitel. Átalakítottam az étrendemet, csökkentettem a szénhidrát és zsír bevitelt és a zöldségeket és fehérjéket emeltem. Összesen 1200 max 1400 kalóriát vittem be és sportolással hetente kétszer alkalmankét 600-800 kalóriát égettem pluszban. Sikerült 1 hónap alatt 6 kilótol megszabadúlni és azóta (1 hónapja) tartom a súlyomat nehézségek nélkül.

György (63): Étrend változtatás+napi mozgás.

Kriszti (28): mozgás

Dika (21): koplalás

Timea (30): Volt aki hajtott

Zsuzsa (39): Szigorú önkontroll az étkezés terén. Napi szinten számolom a kalóriákat, amit beviszek a szervezetembe. Fontos a tápanyagok eloszlása is, amire szintén figyelek. Az étkezési szokásaimat teljesen megváltoztattam. Próbálok napi 5* étkezni. A gyorsan felszívódó szénhidrátok helyébe, kevesebb alacsonyabb glikémiaindexes ételeket választok. Nem iszom cukros üdítőket, teákat csak ásványvizet. Sokkal több zöldséget és gyümölcsöt eszem, lehetőleg nyersen (bár ezzel még gondjaim vannak). Mind ezek nagy erőfeszítést igényeltek tőlem, de már jelentős változásokat tapasztaltam magamon. És igyekszem többet sportolni

Erzsébet (26): Többnyire a testmozgás. Kév év alatt fogytam le 22 kilót,az utóbbi időben megrekedtem 75-6 kilónál,az oldalon talált instrukciók további 3 és fél kiló eltüntetését eredményezték :)

Tunde (36): Meg nem tudom

Niki (23): Fitness Junkie 30 napos program

Izabella (46): mennyiseg csokkentese

István (39): Gluténmentes diétával 6 hét alatt 8 kg fogyás, 0 koplalással, jóízű étkezésekkel. Még pár (nem búza) sör is belefért. De ami számomra ennél is fontosabb, az a lényegesen jobb közérzet, és pihentető nyugodt alvás, amivel a diéta előtt gondok voltak. Ez innentől nem is diéta, mert maradok 99%-ban gluténmentes :)

Julianna (35): Az első sikeres fogyássom a gyomor gyűrű műtét után volt, amit ki kellett vetetni, mert begyulladt. Ez nem volt egy sikeres fogyás, utána vissza híztam a leadott kilókat .

Reka (31): en a norbi apdate 1 es kodszerint etkezek es nekem bevalt

Ági (25): a fehér kenyeret felcseréltem rozskenyérre,több gyümölcsöt és zöldséget eszek :)

Éva (46): a testmozgás, minimális szénhidrát bevitel.

Alexandra (19): Nagyon hasznosnak tartom 2 hete nem eszek csokoládét helyette gyümölcsöt és zöldséget kevés szénhidrátot mert hát az is kell a szervezetnek reggel többet eszem délbe kevesebbet este meg nagyon kevesebbet eszem. fehérjét eszem sokat, Edzem minden nap és fogytam is 2 és fél kg. Ha edzem utána egy kis fehérjét kell ennem mert az nélkül nem ér semmit az edzés ha jól tudom. Szerintem nagyon jól váltottam életmódot és jót is tesz nekem. Jól érzem magam a bőrömben nagyon.

Mucika (53): Csoki, süti, rágcsa nassolás elhagyása, zsírégető szedése, rendszeres sport (gyaloglás, kerékpározás naponta)

Krisztina (39): Gluténmentes diéta

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Meli (33): diéta+mozgás

Csilla (46): Erős elhatározással indultam neki,kellően motivált voltam,célokat tűztem ki magam elé.Súlyvesztéskor büszke voltam és elégedett.Keveset és odafigyelve ettem.Első körben több,mint 20kilót fogytam.

Frici (46): Testépítés, Fitness

Zsuzsanna (44): rendszeres mozgás,kevesebb és egészséges táplálkozás

Kitti (19): kevesebb krumpli, több nyers zöldség gyümölcs

Hajnalka (31): Tartos dieta

Márti (25): Több gyümölcs és zöldség fogyasztása, sok mozgás.

Bernadett (25): kesoi oraban nem ettem

Anikó (37): kalóriabázis.hu

Katalin (62): Erősen lecsökkentettem a szénhidrát bevitelt és beiktattam napi fél óra könnyű tornát. Követtem a kapott tanácsokat, és bevált.

Sandor (44): Valami gyogyszerek,kb 5 eve,de ahogy abbahagytam azonnal vissza is hiztam.

Nóra (21): futás

Katalin (46): Sok gyümölcs, és a szétválasztó 90 nap diéta

Veronika (26): kevesebbet eszem, több vizet iszom

Erzsébet (52): Egyszerűen csak az 1500 kalóriát tartom. Mindent megeszek, csak ne lépjen túl a napi 1500 kalórián. Azonkívül próbálok minél többet inni. Sajnos ez nálam nem túl sok, de igyekszem. Most a napi kettő és fél, három liternél tartok, ami természetesen semmi más nem lehet, csak tiszta víz.

Mária (50): rendszeres testmozgás - torna, úszás tudatos táplálkozás - szénhidrát bevitel csökkentése

Gabi (37): A Teletál Speed Fitt zsírégető fehérje diétáját eszem. Ez egész napi menü a hét minden napjára.

Judit (35): Sok sport, tudatos étkezés

Kati (57): Sikertörténetem az,hogy 3 kg lekopott rólam 3 hét alatt.Megrendeltem az ideális csomagot az étrend kiegészítőkből.Nagyon gyorsan és korrekten leszállították.Február 22-én kezdtem életmód váltásba,,Február 25. óta szedem az étrend kiegészítőket.Jegyzem a kalóriákat kevesebbet eszem,igyekszem 1000 kcal alatt maradni/nap.Végül is elindult bennem egy folyamat a változtatásra.Már csak többet kellene mozognom. :-)

Attika1 (46): sportolás...biciklizés és kondizás

Anikó (39): 6+1 napos diéta

Gábor (47): elhatározás,napi kb 600 Kcal

Zsuzsi (41): sokszor keveset és szénhidrát menteset.

Zsófia (27): kevesebb szénhidrát

Emi (23): Mostanaban ujra tancolok. :) Reszben japan (parapara) tancot folytatok, es mar a baratnoimet is sikerult bevonni :) Ami jo, mert igy nem egyedul csinalom. :) Tobb folyadekot iszom, es tobb gyumolcsot is fogyasztok. Napi 3*parapara [edzes] es ezek mellett 4het alatt sikerult 6kgtol megszabadulnom. :) (^-^)/

Beatrice (15): Naponta ötször étkeztem és legalább 3 liter vizet megittam.Nagyon kevés húst ettem, viszont annál több zöldséget (főleg répát, uborkát és karfiolt). Heti háromszor 2 és fél órás aerobik- és kétszer 1 órás táncedzésre jártam. Próbáltam többet pihenni és gyalog járni (pl. iskolába, munkába).

Andrea (49): Nyáron nem kezdtem bele semmibe

Andrea (29): sok mozgás, méregtelenítő kúrák

Rozália (45): A szénhidrátok szinte teljes elhagyása

Rita (24): Több zöldséget fogyasztok és mozogni is elkezdtem

Szilvia (42): Az étkezésre próbáltam odafigyelni, nem nagy sikerrel.

Gyula (54): eddig semmi

Andi (28): Edzés, egeszséges ételek, napi 5 étkezés

Tímea (46): nagyon kevés étel

Lollo (58): citromlé és CH szegény étrend

Paksi melinda (35): diéta és sport

Hencsi (25): Nem eszem cukrot,semmilyen cukros terméket sem eszem/iszom és nem hiányzik

Krisztina (19): Étrend változtatás.

Györgyi (58): Level diéta

Vanda (22): Az étrend változtatás és a több mozgás.

Marika (57): 4 hete csak paleo-t eszem, ez alatt 3,8kg-t fogytam, kevésbé vagyok fáradékony

Attila (60): Szénhidrát 0 diéta, plusz sok mozgás.

Tünde (41): Aerobik edzés hetente 3-szor

Marika (65): Még nem sikerült elkezdenem a fogyást.

Renáta (37): Keveset eszek, és nem nassolok.

Fanny (22): A csokoládé, édességek minimalizálása, kenyérből rozs és teljes kiőrlésű fogyasztása, az is ritkán, krumpli elkerülése, 3-4 liter víz naponta, heti pár alkalom mozgás, és az, hogy ELHITTEM, hogy sikerül

Marcsi (52): A feher liszt es cukor, krumpli es rizs elhagyasa. Tobb zoldseg, tobb folyadek (gyogytea), este 6 utan semmi kaja! Rendszeres mozgas: heti 3-4x.

Edit (50): Mozgás, alkohol elhagyása, korai vacsora

Angéla (27): aloe vera termékek és a mozgás

Maja (44): az etrend megvaltoztatasa teljesen kihagytam a kenyeret es a teszta feleket

Szilvi (28): Nem ettem cukrot, lisztet, burgonyat es rizst, valamint este 6 ora utan nem ettem semmit, emellett jartam aerobickra heti 3x-4x.

Zsolt (35): Az étkezések beosztásai, hogy mikor mit ehetek.

Judit (44): sport

Anita (18): nem tudom

Kati (48): többször keveset, éh gyomorra langyos citromos víz, nap folyamán is ezt ittam, délelőtt főleg gyümölcs, c vitamin 1000 mg, napi séta

Alica (45): Futás, burpee-edzés,(amiről itt hallottam először és nagyon jól bevált), több mozgás, racionális étkezés, nagyobb mennyiségű folyadékbevitel.

Marianna (34): Szénhidrát megvonása, heti 2-3 alkalommal futottam.

Laura (40): csak senhidratot esfeherjet fogyasztok

Zsóka (38): Akkor konkrétan nem ettem.

Monika (35): Delelott nem ettem, csak gyumolcsot.

Szilvia (23): Szénhidrát diéta (150g)

Réka (27): Növeltem a sportolás heti rendszerességét, illetve átalakítottam az étrendemet. Este 6-7 óra után már nem nagyon ettem, főleg szénhidrátot nem. Bár a szénhidrátot napközben is jóval lecsökkentettem az előzőkhöz képest.

Szilvia (39): Több zöldség,gyümölcs fogyasztása valamint több folyadék

Betti (26): Napi rendszeres folyadekbevitel tudatosan beepitve : reggel 6-tol este 10 ig vagyok aktiv. Minden oraban igyekeztem 2 dl vizet kifacsart citromlevel inni. Igy kb. megvolt a napi 2-2, 5 L, ami nekem nagy nehezseg volt eddig betartani. Illetve elhagytam a cukrot es a cukros eteleket, edesseget. Csak vizet iszom. Kenyeret, peksütit nem eszem. Es heti ketszeri Zumba januar ota. Este 7-8 utan nem ettem :)

Attila (57): 10 kg. De azért mert magasabb volt a cukrom és 200 gr, széndidrátor fogyasztok azóta

Nikolett (28): Legfőképpen a rendszeres testmozgás. Nagyon hatékony a szaunázás. És természetesen jobban odafigyelek az étkezésemre.

Mari (44): Tudatosan kevesebbet ettem. Odafigyeltem, hogy mennyit iszom. Csökkentettem az édességet és helyette inkább gyümölcsöt ettem.

Tibor (31): AZ első az hogy megváltoztattam az étrendemet, elhagytam a kenyeret, tésztát! naponta többször étkezek keveset!

Anna (20): 90 napos diéta

Ágnes (55): Acai berry, Super fast burner táplálékkiegészítők (csaknem) kenyérmegvonás sok fehérjebevitel mellett. A mozgás csak kicsivel több, mert gerincbeteg vagyok :(.

Hanna (23): Több mozgás

Zsuzsa (24): Rendszeres torna, futás.

Ági (61): A szęnhidrát erős korlátozása

Marietta (31): kevesebb nasi, több folyadék

Éva (30): Evészavarom gyógyszeres kezelése és a cukrozott italok (édes kávé és tejtermékek) kiiktatása.

Judit (35): Elkezdtem nem dugug enni magam és jobban kezdem figyelni mit is fogyasztok!többet iszom bár ezzel eddig sem volt nagy gond...szeretem a vizet:-)

Icuska (32): Szénhidrát diéta

Mártika (64): A bétablokkoló gyógyszerek elhagyása és a paleolit diéta.

Momo (18): Sajnos eddig semmi nem vezetett sikerhez, és nagyon elvagyok keseredve. félek hogy soha nem fogok tudni lefogyni. 165 cm magas vagyok, 87 kilóval.

Éva (56): több folyadék, napi 5x evés keveset

Judit (56): több mozgás, kevesebb, de minőségi étel, több folyadékbevitel

Viola (18): dieta, sport

Maria (53): az egeszseges etrendre valo atteres es a heti 3 alkalommal eltoltott 6o perces edzes..

Edina (27): minden reggel tornáztam meg este is + szobabicikliztem!!ez melett regelente megettem egy fügekaktusz tablettát!!a tornázás az még most is megy napi szinten!!

Gabor (47): Sok zoldseg, gyumolcs, heti 4-5 alkalommal intenziv testmozgas, sok folyadek bevitelnapi 4-5 alkalommal torteno etkezes

Bea (33): többszöt ettem kevesebbet

Mária (46): betartom az étkezéshez adott tanácsokat

Évi (23): Amikor végre rászántam magamat, hogy heti háromszor edzek.

Erika (55): használom a kalória táblázatot

Karolina (28): kalloria bevitel csökentése és a napi egy óra torna

Denise (49): életmód váltás: megfelelő táplálkozás mellett mindennap tornázok.Heti 1-2 alkalommal futok ill. biciklizek.

Ilona (42): prutein dieta

Renata (28): lisztes es cukros etelek 95%-os mellozese

Vivi (20): Kevesebbet ettem

Tamás (28): Citromos víz folyamatos bevitele, sör és üdítőitalok kivonása, szénsavas és cukros italok kivonása, édesség kivonása, teljes kiörlésű kenyér használata, olajbogyó és olívaolaj használata

Viktória (24): Kevesebb kalória bevitel, jobb minőségű tápanyagok.

Andi (28): Napi fél óra mozgás bevezetése, jobban odafigyelek az étkezéseimre.

Ági (51): Átértékeltem a folyadék bevitelemet, és az étkezések időpontját, megtanulta, lassan rágni, módszeresen enni

Jolán (52): Heti 1 gyümölcsnap, kevesebb pékáru és édesség, több folyadék fogyasztása, rendszeres mozgás

Nóra (33): Étel rendelés

Niki (28): Glutén mentes étrend leginkább

Klara (60): Nem eszek egyaltalan azota edesseget es nem nassolok

Dee (31): Sok folyadék (főleg víz), egészségesebb táplálkozás. Több mozgás, és az édességek, nasik radikális csökkentése.

Judit (53): Az étkezésre jobban figyeltem, fôleg arra, h mit egyek!

Anna (62): mozgás, kertészkedés, diéta, folyadék

Beatrix (29): 160g-os ch diéta

Ilonka (24): Étrend betartása

Attila (18): El?ször is lemondtam a cukros ételekröl, italokrol. Nem fogyasztottam lisztes ételeket... Bio étrendre váltottam.

Eva (63): Fegyelmezettebb vagyok.

Anna (50): Nagyon odafigyelek mit eszek! Eddig nem tartottam a napi töbszöri étkezést.Egyszer esetleg kétszer ettem! Most naponta töbször, gyümölcsöt zöldséget! Kenyeret egyáltalán!!

Julia (48): odafigyeltem a vizivasra, naponta elfogyasztottam 2,5 litert. csokkentettem az elfogyasztott etel mennyiseget.

Edit (53): a 90 napos diéta

Melinda (39): Infraszauna mellett napi öt étkezéssel és sok-sok vízzel értem el a fogyást.

Andrea (29): Norbi update kód szerint evés

Renáta (27): Megpróbáltam napi legalább 4 szer enni (eszek),kb. 3 liter vizet fogyasztok napont és napi 20 percet tornázom. Így 2 kg-ot fogytam 1 hónap alatt. Nem is a súly a problémám, bár az is jó hogy megy legy, inkább cm-ben látszik.

Erzsébet (51): Kevés kalóriabevitel.Igaz nagyon nehéz volt mert mindig éhes voltam

Judit (49): Teljes életmód váltás. Mindenképpen a több mozgás és több zöldség, gyümölcs fogyasztása. Legalább 2 l. folyadék naponta.

Cintia ivett (21): Több zöldséget és gyümölcsöt eszek. Meg még még több vízet és gyümölcsleveket iszom. Többet mozgok.

Zsuzsanna (46): kitartó testmozgás hosszútávon

Julcsi (21): diéta és edzés (súlyzós és kardió)

Melinda (20): Étrend váltás és szoba biciklizés két naponta minimum 40perc

Anna (42): A türelem, bíztam a lassú fogyásban, 3 hónap alatt tartósan lefogytam 3 kg-ot, a következő 3 hónapban ugyanilyen intenzítással még 3 kg-ot akarok fogyni.

Andrea (50): Korábbi sikernél, a jelentősen kevesebb kalóriabevitel a megszokottnál, ami meglehetősen nagy nehézséget okozott, ezért is az állandó visszaesés.

Katalin (63): csak keveset eszek es tobb folyadekot fogyasztok

László (64): Ötödik hete fogyókurázom, csak a piramis legalsó két sorát fogyasztom, a zöldségeknél mennyiségi korlátot nem tartok, hust minden nap ugy átlagosan 30-40 dkg, főve vagy sütve, általában két részlet

Anna (49): gyümölsc, zöldség, sport, sok víz és zöldtea

Kitti (24): szénhidrátmentes étrend,lement a hasam,javult a közérzetem és nem tört rám napközben a farkaséhség.valamint 4ora után semmit nem eszek.a sok folyadékbevitel is elengedhetetlen.

Laci (20): több zöldség és gyümölcs, kisebb adagok étkezésekkor

Annamari (44): A kalóriák + folyadék bevitel figyelése + TORNA!!- már akár napi 20'is.

Renáta (30): Edzés ,cukrot és szénhidrátot , pékárut kivontam az életemböl és a jo tanácsok

Zsófi (22): kardió,diéta

Andrea (31): GLÜKOMANNÁN + DIÉTA

Edina (29): Először is bevezettem az életembe a sok sok zöldség és gyümölcs fogyasztását, turmix formájában. Délelőtt illetve ha délután is megéhezem, turmixot iszom. Mivel arra nem vagyok nagyon hajlamos, hogy elrágcsáljak egy répát vagy bármilyen zöldséget én a turmixos megoldást választottam, melybe nem csak a zöldségeket, de a zöld részeit is beleteszem, amibe rengeteg vitamin és ugye fehérje is van. Így ezt bármikor szívesen megiszom, nagyon kellemes ízük van. Emellett már este lefekvés előtt nem eszem. S elkezdtem edzeni otthon. Minden másnap végig csinálok háromszor nyolc perces turnusokban comb-far-hasizom gyakorlatokat. Majd 10 perc kemény zsírégető programot, s levezetés képen hogy meg legyen az egy óra tömény mozgás, zumbázok. Sokkal jobban érzem magam, erőnlétem is javult, nem vagyok annyira fáradékony sem. S ugye mind emellett fogytam/ fogyok! :)

Zsuzsi (29): Napi 6-7 evés

Kati (65): Próbáltam be tartani a napi 5 étkezést de nem túl lépni az 1000-1200 kalóriát minimum 2 liter folyadék és torna . Három hét alatt 4 kg tól sikerült meg szabadulnom .

Erika (60): Napi 4-5 szöri kevés étkezés, kenyér elhagyása és napi fél óra torna

Kriszta (38): Többször is volt sikerem,különböző módszerekkel,de amint megendedek esti evést,vagy nassolást,vagy csak vissza térek a kenyér -pékáru fogyasztásához,mindig lassan vissza is szedem a nehezen leadott kilókat!

Inez (20): Kenyér és cukor mentes élet

Niki (19): Odafigyelek az étkezésre és naponta/kétnaponta 40 percet tornázok.

Anna (82): Szigorúan tartottam a diétát

Gyöngyi (53): mozgás

Erika (54): Jelenle a 90 napos diéta 16. napjánál tartok. Az általatok javasolt ételeket fogyasztom, természetesen a diéa szerinti csoportosításban. Nem éhezek, de eddig még sajnos csak 1 kiló ment le stabilan. Amit észrevettem, mintha a zsírréteg vékonyodna, kisebb a hasam, de mivel szellemi munkát végzek, a szénhidráthiány délutánra már koncentrációs nehézségekhez vezet. Amennyiben sikerul látványosabb eredményt elérnem értesítelek.

Barbi (19): A sport mindenképp, és az hogy néhány 'bűnözés' után elhesegettem a bűntudatomat és azt mondtam,nembaj holnap folytatom tovább

Ildikó (46): több zöldség , gyümölcs fogyasztás és a több folyadék

Ari (39): heti 6 edzés, cukor és liszt elhagyása

Judit (27): a rendszeres mozgásra sikerült rá vennem magam. napi szinten, és élvezettem csináltam!

Henrietta (19): Az átlagos napi folyadék bevitelemhez képest sokkal több folyadékot vittem be a szervezetembe, ezáltal sokkal élénkebbnek, figyelmesebbnek éreztem magamat, ráadásul kevesebb élelmiszert (kenyeret, tésztaféléket) fogyasztottam, ami miatt (nem sokat, de) csökkent a testsúlyom.

Piroska (68): Megadása semmi pedig sok mindent kipróbáltammar.A zoldtra sem segít,pedig évek óta iszom.Segítséget kérek,hogy letudjak fogyni.

Zsuzsa (29): Kevesebb és egészségesebb t?pl?lkoz?s,es több mozg?s

Tímea (35): kalóriaszámolgatás szigorúan

Marta (32): Elkezdtem a 90 napos dietat.

Mária (43): rendszeres edzés és nagyon kevés étel

Brigita (38): a torna

Dóra (21): Mozgás

Anita (22): reggeli előtt 1pohár almaecetes víz, naponta többször kis adagokba evés, +3l víz,ami nagyon jó mert így nembirok és nem is kívánok sokat enni és reggel-este min30p ugrálókötél :)

Márta (58): Minimálisra csökkentettem a cukor a zsir ?s a keny?r fogyasztását.

Anita (38): még nem

Klára (52): Paleo étrenddel, de nálam csak pár kg-ról volt szó. A lányom találta ezt az oldalt. Főleg miatta olvastam és kíváncsiságból töltöttem ki a tesztet. Egyébként Ő is kitöltötte.

Edit (57): ananászdiéta+szénhidrátszegény diéta keverése

Rita (18): Rendszeres mozgás

Magdi (35): Diéta , napi 4km futás, cellulit kezelés

Zsuzsa (27): Tobb folyadek bevitel

Krisztina (24): atkins diéta..

Zsani (35): diéta és torna

Monika (35): Napi min. 3l tiszta viz fogyasztasa

Ildiko (30): Az aloe Vera diéta!

Dávid (35): norbi update 1-es kód + kalória számolás (1300 kcal/nap)

Zsolt (39): Cukor es a hus bevitelenek minimalizalasa

Patrik (33): A szénhidrát és cukor fogyasztásának minimalizálása, a szénsavas üdítőitalok elhagyása, és persze valamennyi mozgás.

Emese (20): Betartottam a tanácsokat, a piramis alapján próbáltam étkezni és elkezdtem tornázni is.

Azisvan (43): szénhidrátok teljes mellőzése

Ágnes (19): Főleg a mozgással kapcsolatos cikkek, hogy melyis mozgásforma hogyan alakítja a testem.

Sara (24): Nem eszek 18 óra után, több folyadékot iszom, stb

Emőke (32): több folyadék, ami inkább víz, illetve lúgos víz. Próbáltam glutén mentes lisztféleségeket vásárolni, többet mozogni, és édesítőszerként xillitet használok.

Tünde (45): napi rendszeres mozgás a friss levegőn, tempós séta, 30-90 percig

Sándor (48): 10 napos neera szirup kúra és 2 héttel utánna 14 napos bécsi diéta.

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Zsuzsa (60): Talán az, hogy most már érzem a ruháimon hogy egy kicsit lötyög rajtam. Nagyon sokat iszom, fehér kenyeret már én sem fogyasztok, csak barnát és azt is nagyon keveset, általában csak reggel egy szeletet, esetleg délután uzsonnára és többet nem.

Erika (37): Elkezdtem szedni az ideális csomagot, több vizet iszok, és ébredés után minél előbb eszek, ahogy tanácsoltátok.

Zsuzsi (47): Életmód-váltás és rengeteg sport

Melinda (39): Le kellett cserélnem a kenyeremet teljes kiőrlésűre és már ettől is észrevettem magamon nagyon pozitív változásokat.

János (54): csak csirke

Lara (31): A sport, már egy hónapja naponta tornázom. Hol több, hol kevesebb időm van, de egyetlen napot sem hagyok ki. Lassú folyamat és kitartónak kell lenni, akkor a végén eléred a célod. A gyors fogyásnak a hátránya az, hogy az ember gyorsan vissza is nyeri a kilókat. A legfontosabb a pozitív hozzáállás és a kitartás.

Kati (30): koplalás

András (48): rendszeres sport; kevesebb fehérkenyér fogyasztás; este nincs kaja

Ildikó (41): Mikor elkezdtem, kéthéti, semmi látszata nem volt. 5-héten -10-kg tartok!

Zsanett (27): 13NAPOS DIÉTA,TÖBB MOZGÁS ,EDDIGINÉL KEVESEBB ÉTEL FOGYASZTÁSA,BÚZALISZT TÖRÖLVE!!!!!3-4 LITER VÍZ NAPONTA

Erika (53): kenyér , sertéshús, cukor, tészta elhagyása ill. sok zöldság, gyömölcs , hal fogyasztása, és napi mozgás ( tornázás, biciklizés, kocokos ez vált be a legjobban

Enikő (28): Sok folyadékot iszom, és kevesebb szénhidrátot fogyasztok

Feri (53): szénhidrát jelentős csökkentése

Enci (24): mozgás, 6 óra után nem eszem

Timi (27): Szétválasztó diéta

Zoltán (35): Nekem másfél hónap alatt sikerült lefogynom 12 kilót már, ami szép siker számomra. Betartottam, betartom továbra is a diétával kapcsolatos infokat, és az eredmény nem marad el szerencsére.

Marianna (49): több folyadék bevitel oda figyelek mikor mit eszem

Ibolya (58): feleztem az adaot

Zsuzsa (54): Még az 'elején' vagyok és csak kb. 3 kg körül fogytam ( két hét alatt) De ami ehhez vezetett, az a tudatos táplálkozás,( saláták, zöldségek, gyümölcsök, sovány húsok) egészséges és nem hizlaló ételek fogyasztása, a kenyérfélék és édességek szigorú elhagyása,helyette teljes kiörlésű termékek, abból is napi max. 2 db ! Napi 5-szöri kevés étkezés,amibe mindig legyen gyümölcs, zöldség! Este 6 után már nem evés !!! Plusz napi 20 perc torna, és napi 1,5 km futás. Ez eleinte elég nagy áldozat és lemondás, de meg lehet szokni ! A cél: 68-69 kg , már 'csak' 22 kg-tól kell megszabadulni ! A sikeres fogyás titka a tudatosság, minden az 'agyban' dől el ! Ne akarjunk gyorsan fogyni ( pl. 1 hónap alatt 16 kg-ot) mert az soha nem lesz tartós. Nincsenek 'csodapirulák', csodaszerek ! A lassú, de biztos fogyás titka : az életmódváltás és táplálkozásváltás! A fogyásért igen is tenni kell, a nem jön magától ! A mozgás és sportolás elengedhetetlen ehhez, kb. 50 %-ot tesz hozzá ! Ja és ne mérjük magunk

Niki (19): edzés + diéta

Andrea (31): kevesebbet eszem, és többet mozgok.

Hajni (30): kenyér,tészta,cukrozott üdítők elhagyása

Anett (31): A fogyókúra abszolút nem vezetett sikerhez. Én nem vagyok kövér, sem túlsúlyos, az alakom ideális, vékony testalkatú vagyok, viszont egy nap az alkalmi ruhámat nem tudtam magamra zippelni.... szoval elkezdtem fogyókúrázni, de semmi sikere nem volt, a kilogramjaim ugyanazok maradtak. Majd elkezdtem futni járni, először csak hetente, majd naponta, és ma már akár kétszer egy napban - korán reggel és este. sikeres akció-e? :D hát a testsúlyom két hónap elteltével is ugyanaz, azonban ami változott - jó kondició, izmosabb lábak, a hasfal laposabbá válása - érdekes számomra, hogy a testsúlyom ugyanannyi, mégis vékonyabbnak érzem magam... PS: a ruhámat azóta nem probáltam fel, de ha még most sem fog feljönni rám, azthiszem a futást erőteljesebb fogyókúrával kell majd kombinálnom.

Katalin (33): kenyérfélék, tészták, cukor megvonása

Brigitta (39): Mozgás, kalóriaszámlálás

Gabriella (57): a hetes fogyokura

Robi (41): kalória számlálás

Bm (26): Kiegyensúlyozottabb étkezés, kardio és erősítő edzésekkel.

Karcsi (57): Napi kalória csökkentése:max.1200kal. Uzsonna, ebéd, után alma emésztés rásegítő/10dkg/ Kerültem a zsír, vaj,kenyér,/kiv:búzacsíra/ tészták,burgonya édességek fogyasztását. Ha megkivántam bármit, egy pohár víztől ellehet felejteni. Napi 25p. futással a fölösleges zsírt elégettem. 1hónap=5kg fogytam.

Imre (61): Csak fehérhús és hal, néha tojásrántotta, pékárúból hetente 3 db. zsemle napi 2x 1200 m futás,kocogás

Brigitta (38): Sport

Dóra (24): Rendszeres táplálkozás és mozgás.

Viktória (24): Nekem sajnos csak a napi 1x étkezés hoz eredményt mellette sok folyadék fogyasztása.

Angéla (52): Kezd átállni a szervezetem, még nem látványos fogyás, de én olyan ramaty állapotban voltam-vagyok, hogy idő kell ahhoz, hogy egyáltalán a fogyást megindíthassam! előtte a masszív Frontinozásról kell leszoktatni a szervezetem, a vízhiányos, és ételmegvonásos totális visszaéléstől a szervezetem! Aztán a normális, stresszmentesebb, lazább napi rutin, pszichés átalakulás, alvás tanulás, stb! Ezeken a területeken kezdek elérni sikereket, mindössze 10 nappal az elhatározást követően.

Andrea (36): főleg a mozgás segitett.

Károly (62): Szénhidrát megvonás

Enikő (19): rubint rékás edzés

Jutka (49): cm-ek változása

Marika (41): Norbi uptad diéta

Erika (50): Elsőre elkezdtem reggelizni. Délután pedig próbálok nem enni szénhidrátot. Még nem mérem magam.

Ramona (32): sport és L-carnitin. mértéktartás és rengeteg folyadék

Gyöngyi (35): Lemondtam a kenyérről, a péksüteményekről és sokkal kevesebb édességet eszek. Zöldséget eszek a kenyér helyett.

Gai (45): Heti 4-szer 1-1 óra kerékpározás,plusz erősítő edzések,és a kalóriaszámlálás.

Éva (34): Életmódváltás: több mozgás, egészségesebb ételek

Vali (23): Odafigyelek az étrendemre: kevesebb cukor, ne egyek kenyeret, több gyümölcsöt, illetve többször egyek kevesebbet. Valamint többet mozgok: tömegközlekedés helyett inkább megyek gyalog.

Kati (60): Sok folyadék, és a jó idő, ami kicsábít a természetbe. Így a testedzés is könnyebb. Nem egyedül kezdtem neki a fogyókúrának és az életmódváltásnak.

Magdi (56): Én a 90napos diétát választottam ez már egyszer bevált nekem.Még hozzá vettem napi 20perc szobabicajozást .

Gyöngyi (29): Este már nem eszem,és üdítők helyett vizet iszom,és többet mozgok!

Anna (27): Többet mozogtam, étrendemből kivontam a cukrokat és csökkentettem a szénhidrátot. Betartottam a napi háromszori étkezést, köztes időben csak gyümölcsöt ettem.

Marcsy (26): testmozgás, sok folyadék, teák, ill odafigyeltem, h mit eszek

Ildi (34): mozgás, sok gyümölcs, zöldség fogyasztás, szénhidrát kevés fogyasztása, édességek teljes elhagyása

Gabriella (53): Sajnos 2-3 napnál tovább nem tudom csinálni.Elég stresszes környezetben dolgozom,és evéssel oldom a feszültséget.

Zita (37): A diéta betartása,és az edzés.

Katalin (38): ételadag csökkentés, cukrozott ételek megvonása, több zöldség - gyümölcs, este 6 után nem étkezem és a sok tiszta víz fogyasztása.

Glória (21): sok vizet iszok

Ildikó (31): szűtea kapszula, több mozgás (biciklizés mindennap)

Róbert (37): Fehérje diéta

Fruzsi (18): CH-csökkentett étrend, sport

Niki (44): sok mozgás, kevesebb kalória, többször kevesebb étkezés

József (45): Kevesebb kaloriabevitel és sokkal több mozgás, edzés.

Orsi (28): Étrend változtatás, bizonyos ételek helyettesítése, több folyadék, és heti rendszeres mozgás.

Böbi (32): Sok zöldség. Fehérliszt kizárva

Jani (54): a kórházban töltött 40 nap!!-9kg !cukorbeteg vagyok !a jobb lábam ortopéd lett!! lábbal való sport kizárva! esetleg sakk és ulti!!amugy dolgozok de gépen ami a lábam nem nagyon terheli!!

Hajnalka (30): torna, kaloriaszamlalas

Mónika (49): sterssz,torna,kisebb adag étel,több folyadék

Anett (30): Atkins diéta és torna

Zoli (33): Több eddzés, és odafigyeltem az étkezésre

Gyuszi (25): napi rendszeres edzes

Mónika (42): többször keveset enni.Nuku cukor,liszt.

Annamária (38): Kevés szénhidrát, sok fehérje és zöldség, napi ötszöri kisebb étkezés és heti 3-4-szer torna.

Tatjana (31): Este hat óra után nem ettem semmit csak gyümölcsöt ha nagyon megéheztem . Plusz heti 3-4 alkalom torna

Kitti (22): Megfogadtam a tanácsokat és odafigyeltem az étkezésre és sokkal többet mozogtam.

Bogika (27): Sport

Kati (53): hodi54 kapszuát szedtem 2honapig. kb5kg fogytam nem éreztem az állandó kinzó éséfet! Utána át tértem calotin L500ra plussz zsirégető thermo. 82kg val kezdtem a fogyo kurát most 66vagyok 4hó alatt.Közben ithon tornászok heti 3szor 20perc.Cukor liszt tabu számomra! Napközben rendesen eszem ebéd után viszont már csak fehérjét fogyasztok!!! Ez lényeg.

Eszter (22): Több mozgás, kevesebb kalória

Mano (46): Az etkezesek idejet mindig szigoruan betartottam es tobb mozgast vittem az eletembe.

Terézia (63): sok zöldség többszöri evés és szénhidrát csökkentés

Róbert (40): 2000Kcal kevesebb étel bevitel

Marianna (49): A napi életvitelembe rendszerességet kezdek beütemezni.Odafigyelek mit eszem,napi folyadék bevitelemet próbálom emelni ami számomra a legne- hezebb,és a mozgást emelem.

Sándor (44): Először a méregtelenítés ( 10 napos citrommal) valamint kalóriaszámolás + mozgás.

Krisztina (37): sport,több folyadék,és diéta.

László (47): Vegyesen alkalmazom az olvasottakat!

Zsuzsanna (53): Cukor, alkohol, gyümölcs és tejmentes táplálkozás.

Tibor (65): kontrolált táplálkozás és több mozgás

Gábor (37): Kenyér, és a sok szénhidrát elhagyása, odafigyelés, mozgás.

Barbara (46): Flabelos gépet vettem..nem eszem kenyeret..tésztát..január harmadika óa..hét kiló ment le..

Gina (19): fehérjediéta

Gyöngyi (36): Nem szeretek futni, de a kardió futás, hogy nem kell sokáig és folyamatosan futni, nagyon bejött! És még jobban is fogyaszt...

Edit (46): Három nap csak gzümölcsöt ettem, és sok folyadékot ittam. Azután pedig odafigyeltem, hogy mit és mennzit eszem. Nem esyem fehér kenyeret, édességet, süteményt pedik ritkán és keveset. Nekem kissé nehéz a fogyókúra, mert nem régen volt egy szivműtétem. De ez a gzümölcsös bevált. 3 kg-ot fogytam. Sokat sétálok, biciklizek, néha úszni járok. Remálem segitettem.

Gyula (63): Minimális szénhidrátot fogyasztottam, sok fehérjét ettem.

Emese (22): futás

Rita (45): A szénhidrát és a cukor elhagyása,,, 6 napig ,,, a 7.-en éltem 'bűnös' életet!! :-D A legnehezebb a viz fogyasztás növelése!!

Zsuzsa (31): Kevesebb étel adagok, kalóriaszámlálás, rendszeres edzések.

Anna (40): 90 napos diéta

Orsolya (31): A szénhidr?t és cukor megvon?sa.

Nóra (20): A rendszeres (napi) komditermi hasznalat.

Márti (44): Sokkal jobban oda figyelek az étkezésemre, a mozgásra és ez nagyon sokat segített abban, hogy pár kilótól sikerült megszabadulnom.

Andrea (40): Az en sikeres modszerem a következö volt: csökkentettem az eteladagokat, teljesen elhagytam az edessegeket, a chipset es egyeb brutalisan hizlalo elemeket. Potoltam a krom hianyomat, (jelenleg is szedem) -ez lenyeges volt, mert mar sejtszinten megjelent a cukoranyagcsere-zavar! Ekkor kicsit megijedtem. Ezert halas vagyok nektek, hogy elmagyaraztatok, hogy a megfelelö krom-szint miert is fontos a szervezetnek!! Elkezdtem rendszeresen zöld teat fogyasztani, nem eszek feher kenyeret es Pilatesre jarok. Ja es majdnem kifelejtettem, hogy a fogyas beindulasa elött lenmaggal meregtelenitettem. Kefirbe (0,5 l) tettem 1-2 evökanal lenmagot es nagyon hatasos salaktalinatast vegzett a kettö együtt (kefir+lenmag). Azota nincs gondom az evek ota fennallo hasi puffadasommal es szekrekedesemmel! Ez mar önmagaban is oriasi. Ezutan pedig a fogyas is gyorsabban beindult. Oh es meg valami: az igazsaghoz az is hozzatartozik, hogy a lenmagos meregtelenites idejen voltam ket alkalommal nyirokmasszazson is.

Andrea (49): még nem rendeltem ezen az oldalon keresztül

Kriszti (18): Kevesebb evés több mozgás

Szandrus (24): Aerobik, odacigyelés a napi kalóriabevitelre és tápanyageloszlásra

Eva (23): a meg tobb gyumolcs fogyasztasa illetve sokkal kevesebbett ettem

Peter (35): Etrend valtozas,rengeteg sport,mozgas

Marcsi (50): víz ,c vitamin2000,napfény.

Rudolf (42): kalóriaszámolás+edzés

Zsuzsanna (47): Liszt,cukor,tejtermékek, napraforgó olaj elhagyása, sok zöldség,magvak fogyasztása.

Viktória (48): almakúra

Valéria (47): rengeteget futottam és még több kefirt ettem müzlivel erre emlékszem mert már 10 éve volt most kezdem újra közel az 50 évhez remélem sikerül

Ilona (48): Amikor többet mozogtam szépen formálódott az alakom.

Anna (25): Lemondtam a saját egészségem érdekében bizonyos ételekről. Minimálisan fogyasztok olajban sütött ételeket, és száműztem a majonézt is...

Maria (52): Több gyümölcs, zöldség és mozgás

Ildikó (46): csökentettem a menyiségen amit megeszek.

Zsolt (36): Akupunktúra,napi háromszori étkezés,vacsora helyett fehérje turmix

Stefania (39): Norbi update kodok betartasa

Zsolt (42): este 5-kor egy gyenge kave edesitovel,ra fel orara egy muzli szelet majd ra egy orara 40 perc othoni trening.Lefekves elott,1.5-2-oraval nagy pohar hideg tej.Ez nekem tokeletesen bejott.

Gabi (42): Megfelelo folyadek bevitel.

Peter (62): Heti 4 edzes (2 kondi -2 kardio ) szelektiv taplalkozas 108,9 kg/jan.3. 99.7kg/marc.10.

Anna (20): A barátommal lassan már 3 hete súlyzós edzést csinálok és mellette próbálok odafigyelni a táplálkozásra és a megfelelő mennyiségű víz fogyasztásra. Súlyban nagy változás még nincs, de látványra már másabbul fest a testem. Úgy edzek, ahogyan ő, csak valamivel kevesebb súllyal, de ezt hatásosnak találom. Nem kardiózok, mert eredményesebbnek találom ezt a fajta edzést, amit most csinálok. Nincs sok felesleg rajtam, így ez nekem tökéletes. :)

Évi (50): Ha nem ettem, vagy nagyon keveset !

Krisztina (36): Nekem ,mivel mozgásban kotrlátozott vagyok,így maradt az úszás és a kerékpártozás!Mivel kerékpározni nem merek a csipő műtétem után,így Úszni járok kb.:1 hónapja napi 2h-át!Persze az evésről is lemondtam,teljesen zsír és olaj mentes diétán vagyok! Párolt zöldség,párolt hús,teljes kiörlésű kenyér vagy zsemle,sovány felvágott,és persze rengeteg gyümölcs!!!Az első napok,hetek nagyon nagyon nehéz,volt és igazából a fogyásom akkor indult meg mikor elkezdtem úszni,addig hiába tartottam be a diétát nem ment le 3 hónap alatt eghy deka sem! De kitartok az Úszás melllettt és remélem látható eredménye lesz 1 éven belül!

Kata (58): étrenden való változtatás: - reggelire joghurt zabpehellyel, - normál ebéd - vacsora natúr kefír, fél magos kiflivel, - este 18.00 óra után csak folyadék, - napi folyadékbevitel emelése, - gyümölcs, zöldségek, saláták, - rendszeres mozgás: napi 3 km futás, kerékpározás, - eddig: 1,5 kg mínusz, lassan, de biztosan

Zsófi (21): sok mozgás,kevés szénhidrát

Zita (34): testkontroll 'diéta' és zöldturmix

Piroska (18): Volt 2 hét amelyen keveset ettem és sokat mozogtam és 65 kg ről 58 kg re fogytam.

István (40): Norbi Update

Zsuzska (22): Napi torna + elkezdtem a 90 napos diétát.

Katalin (38): Napi 40-60 perc futás-gyorsgyaloglás

Ágnes (64): 90 napos diéta

Bernadett (31): Diéta és torna. :)

Tünde (24): Cukros üdítők kerülése, nasinak magvakat eszem, kerültem a fehér kenyeret.

Szilvia (41): REGENOR

Erika (19): Dietaztam.

Rozsi (52): sok zöldség és gyümőcs és almaecet

Erzsébet (38): Odafigyelek az étkezésemre, számolom a kalóriákat!Tornázom is csak sajna nem sikerül rendszeresen!

Niki (31): Sok torna, rendszeres napi 6szori étkezés, kis adagokban. Sok folyadék. Édességek, rágcsálni valók kerülése.

Klára (54): A napi ötszöri étkezés,a mozgás!!!

Brigitta (23): étvágytalanság

Reni (26): Diéta, sport ( spinning)

Monika (55): Delutan ot ora utan mar nem ettem, es el kezdtem mozogni.

Szabolcs (30): nem vacsoraztam csak 1 gyumolcsot

Éva (57): A rendszeres testmozgás és étrendváltoztatás.

Ilona (64): Dukan diéta 14 kg és 3 éve nem híztam vissza

Zsófika (60): Többet mozgok, naponta sétálok kb. egy órát, ez 3-4 km, nagyon jónak érzem, sok vizet és almaecetes vizet kezdtem fogyasztani, nem cukrozom a tejeskávémat, nem fogyasztok kenyeret, édességet, gyümölcsnapokat tartok (háromszor alma és kétszer mandarin), számlálom a kalóriákat, naponta beveszek 1-2 tabletta 1000 mg-os csipkebogyó kivonattal készített C-vitamint és egy Supradyn-t, a napi 1000 kcal-t nem lépem túl, este 6 óra után nagyon keveset eszem, ha éhes vagyok- 1 mandarin vagy egy alma, jó sokáig rágcsálva:) Öt hét után 4 kg-val mutat kevesebbet reggel a mérleg, és nagyon remélem, hogy ez nem csak az első napokban távozott víz:) Nem állok meg, a következő hetekben is folytatom :)

Hajni (37): Napi 5-ször ettem. kis mennyiséget csak fehérjét és zöldséget, gyümölcsöt. Semmi főtt tészta, semmi kenyér

Szilvia (37): Rendszeres étkezés

Noémi (27): A vacsora elhagyása és az edzés.

Edit (43): Kevesebb evés,napi 40 perc mozgás,napi 2-2,5 liter viz

Eniko (35): kaloria syamlalas es az otszori etkezes as a 2 liter folyadek,futas minden este min negyed ora szemelyre szabott dietaval fogyok

Margit (58): A nagy műtéteim után újra elkezdtem mozogni. A rántott és a sült dolgokat lájtosan készítem. Sok zöldség gyümölcs és a rendszeres séta.

Linda (32): Sokat segít,hogy elkezdtem rendszeresen táplálkozni. Napi négyszer, fele annyit, mint ezelőtt. Kenyeret csak akkor eszem,ha nincs más. :-| :-) Hozzászoktam az üres kávéhoz és naponta 2liter üres teát is megiszom. Eddig 3 és fél kiló lement 2hét alatt mozgás nélkül. Ideje lesz beiktatnom. :-D

Zsuzsa (39): még semmi

Szilvi (24): Mozgás és este nem evés vagy csak zöldség,gyümölcs

SÁri (46): kevesebb mennyiség az egyszeri evésnél

Zoltán (36): Diéta és edzés.

Kira (31): Mikor nem eszek semmit

Kata (53): Mozgás, megtartóztatás, fegyelem.

Bernadett (24): Heti 4-5x1óra Karido. Napi ötszöri étkezés, az adagok csökentésével természetesen. Kedvesebb cukor és szénhidrát bevitele.

Éva (48): a gyaloglás ha rendszeresen végeztem

Angela (49): az ha elhagytam az edesseg fogyasztasat

Zoltán (35): alacsony szénhidrát,magas fehérje

Denisza (33): Odafigyeltem hogy kevés szénhidrát tartalmú ételeket fogyasztottam és kipróbáltam az Atkins diétát is,amit csak javasolni tudok mindenkinek,mert jól érzed magad tőle és 2het utan mar látható eredmények vannak.

Maria (42): a csalada velem egyutt csinalta es segitettek betartani... Es oda figyeltek elottem nem ettek nasit..

Barbi (31): zsírszegény ételek és kisebb adagok fogyasztása

Mária (44): sokat mozogtam keveset és sokszor eszem nem sokat gyümölcs zöldség sok fehérjét vitamint viszek be a szervezettemben köszönöm szépen a tanácsokat nagyon jók köszönöm szépen :) 5.kg fogytam már

Mária (48): Lényegesen több gyümölcs fogyasztása és a króm tabletta alkalmazása.

Ágnes (33): Mindennapi (legalább 1 óra)edzés, kenyér elkerülése, sok folyadék ivása.

Erika (60): Narancs, alma, joghurt, zabpehely, rozspehely, lenmagdara turmix. Rendkívül laktató.

Borbála (58): csak halat és csirmellet ettem és párolt zöldséget és ha lehet tornézom szobakerékpározom. De csak kimérten mert térd protézisre várok.

Gyöngyi (50): Többszöri étkezés,kevesebb kalória bevitel.

Zsuzsanna (43): Este 6-fél 7 után nem ettem semmit, kevesebb étel,

Mariann (35): A mozgás

Alexandra (34): Szénhidrát kihagyása

Mária (53): Az agynak van a legfontosabb szerepe. Mikor nyúlsz a sütemény után ő nem engedi.

Gabriella (39): többször kevés étkezés

Marika (65): káposztaleves(részben)

Éva (60): A szénhidrát és a zsír csökkentése,ugyanakkor a nagymennyiségű kényszerevés visszaszorítása,amely igen nagy önfegyelmet igényel.

Linda (29): Az oldalról rendelt vitaminok segítettek a fogyás elíndításában,és mostmár jobban odafigyelek arra,hogy mit és mennyit eszem. S mindemellett eljárok tornázni.

Timi (22): 5 mins shaper ?s ?trend változtat?s

Ibolya (55): elhagytam a kenyeret beiktatam a zöldségeket .salátákat elhagytam a köreteket

Ági (46): A rendszeres mozgás.

Anita (26): Joforman csak feherjet eszem,stevia edesitoszert hasznalok,es kokusz olajjal fozok.so helyett pedig himalaya so es kenyer helyett ha neha szukseget erzem puffasztott rizset fogyasztok.

Ildiko (40): 3hét alat sikerült 1.50 kg fogynom bio alma ecetes kúrát csinálok 1 dcl vizhez 1 evőkanál ecet és kevesebb kenyeret eszek, nagyon őrvendek

Etelka (43): sport

István (58): Sajnos a drasztikusság,nagyon kevés kalória,számomra lényeges volt a látványosság, ami ösztökélt,hogy ne hadjam abba.egy hónap alatt 10kg második hónap hat kg ment le.

Niki (28): Cukor fogyasztás felfüggesztése

Ildikó (44): A szénhidrát diéta és a kocogás.

Krisztina (40): Nem ettem és mozogtam.

Edit (52): 5-évvel ezelőtt, 3-hónap alatt fogytam 12-kg, de alig ettem, és tornáztam minden este,

Annamária (44): Gyeses időszakomra ha vissza emlékszem akkor teákat ittam, és azt ettem amit kívántam csak sokkal kevesebbet mint korábban. Héten 1x vagy 2x ahogy tehettem eljártam tornázni. Tartott 10 évig, utána a torna abba maradt és felszedtem elég sokat. Azután eltelt újra 10 év és az eddigi recept már nem vált be. Elkezdtem heti rendszerességgel 2-3x tornázni, lúgosítani kezdtem a testem. Maradtam a vegyes táplálkozásnál de nagyobb arányban fogyasztok zöldséget-gyümölcsöt, kevesebb húst és pékárut/tésztát. Itt is figyelek a bevitt mennyiségre. Ezek a támpontjaim, ja és a vízfogyasztás tudatos mennyisége. Elindult szépen a fogyás. 2-3 kg már lement két hó alatt. Ha tehetem az évszaknak megfelelően fogyasztok zöldséget és gyümölcsöt.

Szilvia (34): Étrend

István (41): Koplalás nélkül kipróbáltam a ganoderma gyógygomba tartalmú zöldteát ill. kávét. Lúgosít és pörgeti az anyagcserét. Kb. 1 hónap alatt 6 kg-t fogytam.

Martina (21): Heti 3 alkalommal beépítettem a napirendembe a konditermi edzést 2 órában. 3 hét alatt úgy érzem irányított gyakorlatsorokkal feszesebbé tettem az egész testem. A hasam körcentiben karcsúsodott és a térdem körüli kis párnák is kezdenek eltűnni. Még pár hónap és remélem a kitűzött célhoz közelebb leszek. 10 kilónyi fogyást terveztem, de azt gondolom ahogy izmosodom nem a kilóbeli súlyom lesz a mérvadó, hanem a forma.

Tibi (28): Valtoztattam az etrendemen, a Fogyas Info Kedves kollegai altal kuldott levelben osszefoglaltakat kovettem es kovetem a mind a mai napig.

Annamari (37): torna, na meg persze kenyér és egyéb hasonló dolgok csökkentése, több zöldség és gyümölcs fogyasztása

József (47): Életmódváltás,étkezési szokások változtatása stb.

Bea (31): Heti 4-5 alkalommal edzés

Violetta (48): megvaltoztattam az etkezesi szokasaimat,lemondtam az etkezes kozti nasolasokrol,tobb gyumolcsot es vetemenyt eszek

Nikolett (20): Próbálok jobban odafigyelni a napi ötszöri étkezésre.

Gizella (52): Kevesebb szénhidrát, több zöldség, gyümölcs, kisebb adagok, mozgás.

Katalin (37): cukor elhagyása, sport

Tamara (19): Futâs

Szilvia (39): Kenyeret,tésztafélét,édességet nem ettem.Helyette sok zölsség gyümölcs, fözelélek sajátmagával süritve,turó ( zsirszegény),tojás,sovány sajt,Csirkemell párolt zöldségek,hal,szardinia,sok folyadék! és napi 1 ill másfél óra mozgás! Este 18:00 után nem enni semmit.Reggelre joghurt,kefir stb..

Misi (63): Kaloriabazis.hu szerint élek. Nekem fontos, hogy az egyenleget tudjam a megevett és lesportolt kalóriák között.

Zsuzsa (38): Édesség elhagyása, gyömbéres zöld tea.

Anna (62): Testmozgás

Kata (24): A töb zöldség evés,a vsorára könnyű étel fogyasztás és a sport.

Gabriella (26): rengeteg fehérjében gazdag étel, és egy héten keresztül dinnyét is ettem, Nah és persze ezt kiegeszitve naponta legalább egy óra cardio és sulyzos edzés is ez a sikeres fogyás titka tapasztaltam tényleg be válik.

Erzsébet (25): kalóriaszámlálás+testmozgás (én a zumbára esküszöm) :)

Mónika (46): éhezés nélküli fogyás

Ircsi (44): szénhidrát, cukor elhagyása, sok folyadék fogyasztása

Vivien (29): Több zöldség, édesség 3 hétig nem, fehérje, és napi 5x-i étkezés.

Bandi (29): A kalória bevitel folyamatos figyelése, és a rendszeres sport.

Mariann (37): Napi 5 étkezés keveset,és sok folyadék!Sok gyümölcs,kevés szénhidrát!-4kg

Erika (31): Kisebb adagok

Laci (39): Gondoltam összeírom, hogy milyen sikerem volt a saját fogyásomban, és ezt nagymértékben a fogyas.info-nak köszönhetem. 39 éves vagyok, nem volt nagy súly pluszom, csak a hasam zavart, és éreztem, hogy lomhábban mozgok. 77-78 kiló voltam, és ez sok volt a 168 cm-es magasságomhoz. Elkezdtem mozogni egyre többet, ezt sikerült megcsinálnom. Majdnem naponta lementem futni vagy focizni. Ez jól esett, de a testsúlyom nem csökkent sajnos ettől még. Ekkor találtam rá a fogyas.info cikkeire és a “6+1-es diétára' Azt hamar megéreztem, hogy az étkezéssel van a gond. A baj az volt, hogy soha nem tudtam változtatni a szénhidrátos, kólás, csokis étkezésemen. Gyakorlatilag reggel-délben-este ettem édességeket, kenyeret. Nem csoda, hogy nem fogytam. A fogyas.info-n nagyon sok anyagot találtam és elkezdtem képezni magamat. Rájöttem, hogy nem tudok dolgokat, nem világos, hogy mit eszek, az mit tartalmaz. Felszínesen tudtam pár adatot, de rá kellett döbbennem, hogy ez messze nem elég. A 6+1-

Zsóka (53): többször kis adag

Ani (49): akkupunktúrás kezelés, calanetics torna

Irén (56): Sokat (minden nap)tornáztam

Edit (56): Napi többszöri étkezés, persze kevesebbet ettem egy-egy alkalommal, illetve több folyadékot ittam.

Mária (60): csökkent kalória bevitel

Ivett (28): almaecet

Mária (64): mozgás, torna. Kilók még nem változtak, de cm-rek csökkentek. Egy hét alatt 3 centi csökkenés a csípőn, s 4 centi csökkenés a derékon.

Ildikó (32): Rendszeres testmozgás.

Ildiko (31): Kevesebbet ettem egyszerre es tobszor ,nem laktam jol egy etkezesnel sem, edesseg kihagyasa.

Zoltan (27): Kaloriaszamlalas

Gréta (18): Életmódváltás és heti 2x mozgás.

Krisztina (51): nem ettem, és a folyadékot emeltem , mivel nagyon keveset iszom,

Orsi (34): Sport, intenziv es rendszeres mozgas

Andrea (36): Ahogy időm engedi tornázom. Kerékpárral járok mindenhová.Csökkentett szénhidrát tartalmú ételek fogyasztása.Sok folyadék és kínai teát iszom napi 2x.

Piroska (54): nem eszem kenyeret es tejet, tejes dolgokat

Regina (42): Kevesebb kalóriabevitel , napi fél óra mozgás .

Anita (34): TELJESEN kihagyom a cukrot és az édességeket, szörpöt az étrendemből, vizet iszok kb óránként egy pohárral és reggelire egy tejeskávéra levittem az adagom 2 db édesítőpöttyel. Tésztaféléket egyáltalán nem csak rizst, vagy krumpli és zöldségköretet eszek, kenyér helyett pedig találtam szénhidrát szegény és csupa magos kenyeret ez negyed kilós és 4 napig kitart!!! Hetente legalább 4* kerékpározok kb 2 órát, még a tornára nem vettem rá magam:)

Gabi (51): evés helyett inkább iszom és az osztott étrend

Barbara (46): Étrend v?ltoztatás..flabelos gép

Kriszta (43): szénhidrátcsökkentés

Tünde (41): Zsírégetés harcosai módszer alapján ( étrend-mozgás) sikerült 8kg-tól megszabadulni.

Petra (24): Több folyadék bevitel.

Erika (54): diéta+sport+ igen ! a cigeretta evés helyett .

Eszter (25): Kevesebbet ettem,jobban odafigyeltem az étkezésre.

Erzsébet (48): több testmozgás, ami nem a kilókban , inkább a testformában kezd már látszani

Viktória (38): fehérje alapú diéta, fokozott folyadékbevitel, ami a bőrömre is jó hatással volt.

Vivien (17): A helyes táplálkozás betartása.

Csilla (19): Édességek, szénhidrátok mellőzése ! Sok halat eszem, csirke húst, gombát, zöldségeket, joghurtokat, sajtokat (alacsony zsirtartalmúakat) valamint gyümölcs turmixokat !

Krisztina (35): kenyér és a cukor elhagyása, sok folyadék, több mozgás

Ildiko (46): el hagytam az esti nasit

Annamari (22): mindennap futottam és öt féle felülést csináltam

Tibor (42): kalória számolás

Anikó (25): Szénhidrátok csökkentése. Zöldség, gyümölcs nagyobb mennyiségben való fogyasztása. Tudatos táplálkozás. Akarat!

Marika (52): Lecsökkentettem a kenyérmennyiséget a felére, nem nasizok, cukrot teljesen elhagytam az étrendemböl

Barbi (18): ha este nem eszek, illetve kevesebbet kell enni több adagba, tornázni kell, mozogni kell, és boldognak kell lenni :)

Zsike (55): még sohasem fogyóztam

Géza (63): egyhónapig reformkonyhán éltem

Szilvia (50): kevesebbet eszem

Eszter (37): A szétválasztó dieta!

Hanna szidónia (23): Sport, változatos étrend, hetente egy szelet csoki (halál komoly)

Martina (32): reggelire 2 puffasztott rizsszeletet ettem felvágottal, ebédre a szokásos ebédet, és utána már nem ettem semmit. mellette napi 30-45 percet sétáltam futópadon. ennek eredménye 8 kg mínusz 2 hónap alatt. most nem tudom miért megállt a fogyásom.szerintetek miért?

Lives (20): életmód váltás

Gabi (27): Futás

Tünde (45): NÉHÁNY ÉVE ,MÉG ELÉG VOLT A 6 UTÁN NEM ESZEK STRATÉGIÁT BETARTANI....

Anita (33): zöld tea kúra

Gábor (29): Rendszeres mozgás odafigyelve a minél helyes táplálkozásra.

Maja (44): 90 napos diéta

János (58): akarat!!!

Alisa (35): torna és kevés kaja

Ildikó (50): Kevesebbet eszek, sok zöldséget és gyümölcsöt és tornászok rendszeresen

Klaudia (23): Naponta többszöri étkezés, és figyelni mikor, mit, mennyit eszem. Fontos az is, mennyit iszik az ember.

György (44): A kitartás és a cél, s a múlt elleni küzdelem.Táplálkozás terén pedig az egészségesebb ételek, azok is mértékkel!

Petra (25): Több vizet iszom, heti 4-5 sport, este csak zöldség és fehérje, kb 1 ig nasi megengedett, mert nap során felhasználom a bevitt energiát, persze nem egy tábla csoki egyszerre :)

Dóra (21): Mozgás, nem enni ha jól vagyok lakva

Andi (32): Szénhidrát diéta, 4 hét alatt 5 kg, mivel a torna nem igazán nekem való így a tánc mint testmozgás sokat segített.

Erika (60): zöldség, fehérje, gyümölcs kombináció

Ottília (39): Az élelmiszerek glikémiás indexét figyelembe vettem és lehetőleg csak alacsony GI élelmiszereket fogyasztok,minden második nap 40 percet tornázok.25 nap alatt 5 kg-ot fogytam,65 kg vagyok és boldog és folytatom.5x étkezem egy nap keveset de finomat,külön főzök magamnak.Van Tupper párolóedényem,ezzel hamar megy.Multivitamint,probiotikumot,C vitamint és magnéziumot szedek.A nyáron 2x20 leszek és már alig várom a szülinapi partimat,jól fogok kinézni!

Erika (30): nassolas helyett folyadekot ittam,citromos vizet.odafigyelek a napi 2 L folyadek bevitelre reggeli torna napi 15 perc

Emoke (38): a mozgas

Róbert (18): A testmozgás

Szilárd (19): Konditerem. Sokkal több folyadékot iszok. kevesebbet eszek. próbálok több fehérjét bevinni mint szénhidrátot. heti 4-szer járok konditerembe, napi másfél-két órát.

Marcsi (42): mozgás, édesség és köretek elhagyása

Etelka (41): Sok folyadékot ittam...nem ettem kenyeret pl.,..sokszor ettem keveset

Andrea (46): Beteg voltam. Nem bírtam enni. Sok citromos vizet iszok. Délig gyümölcsöt. Most kertészetben dolgozok.

Bogica (13): Evés

Virág (20): sport és sok zöldség

Emese (32): rendszeres edzés

Erika (53): Szénhidrát diéta

Ági (51): többet mozogtam

Gabriella (44): diéta,mozgás

Noémi (18): futás és kardio együtt (kardio nem mindig) emellett próbáltam odafigyelni mennyit eszem

Szilvia (37): drasztikus étrendváltoztatás és mennyiség csökkentés

Tibor (49): Sajnos lassan megy,mivel túl falánk vagyok(ünnepek).A kitartás a fontos és 5-6 kg-ot szeretnék fogyni!-A gyakori kis étkezés,ami segít a fogyásban.

Barbi (23): Rendszeres mozgas, es a rendszeres (lugosito) gyumolcsok fogyasztasa

Krisztina (24): Kicsivel többet mozgok, és átalakítottam az étrendemet!

Brigitta (18): napi egyszeri evés

Ildi (52): Nagyon sok edzés ,kardio

Valentina (42): Candida és hrono diéta

Ildi (45): Odafigyelek az etkezesre es napi mozgas (heti 1 kg)

Marti (26): Hogy betudtam tartani a rendszeres etkezest es ez igen sokat tett a fogyasban.

Mária (55): Korábban napi 3-szor ettem nagyon keveset, de nem fogytam egyáltalán. Mostanság kicsit másképpen étkezem, 5-6-szor naponta keveset, kerülöm a kenyeret és a cukrot, csokit minimálisat de még eszegetek. A lényeg, lement kb 1 hónap alatt 3 kg. :)

Judit (32): 90 napos diéta, sok folyadék + Flabelos edzés heti 3X és heti 2-3 alkalom sport (görkori, bicikli). Még az elején tartok, de már látható a változás. :-) + a közérzetem és erőnlétem is sokkal jobb!

Csilla (34): étrendváltás, mozgás

Mónika (19): Minden napos, nem túl megerőltető testmozgás, megváltozott étrend.

Ildikó (48): Cukor, fehér kenyér teljes elhagyása, diétás étrend, torna naponta

Lenna (20): Sehogy se tudok lefogyni

Klára (62): 1liter folyadék helyett 3 liter folyadékot iszok naponta. Most már rendszeresen tornázom és a torna is hozzájárult a fogyásomhoz.

György (48): Mértékletesség az evés terén, rendszeres kardiozás otthon

Levente (36): Egészségesebb táplálkozás sok gyümölcsöt ettem meg salátákat.

Tibor (54): reggeli citrom ivása

Joco (37): lugos etelek es sok viz fogyasztasa

Magdaléna (34): mindenképpen a több mozgás és az édességek csökkentése az étrendemben!

Mónika (46): A szénhidrátok csökkentése. Napi ötszöri, meghatározott időpontokban történő étkezés.

Kati (57): Februárban határoztam el, hogy fogyni AKAROK.Az igazság az , hogy füllentettem a doktornőmnek,amikor rákérdezett a súlyomra.103 kg voltam amikor utoljára voltam nála,és mondtam hogy amióta nem találkoztunk kicsit híztam sajnos(105 kg vallottam be)csak suttogva írom,hogy 115 voltam.Tehát meg volt a nyomás hogy ha fene fenét eszik is le kell fogynom!Azért írtam nagy betűvel,mert nem szeretnék,hanem AKAROK,TEHÁT MEG IS TESZEM!Úgy gondolom mindenkinél első fontos lépés az elhatározás valami véghez viteléhez.A lényeg, hogy négy hónap alatt megszabadultam 12 kg-tól.A fogyásinfó oldala adata meg a löketet ,rendeltem étrend kiegészítőket, számoltam a kalóriákat.Ez a szokásom is megmaradt ,kevesebbet eszem jelenleg is.Többet iszom.Jelenleg járok úszni és vízi tornára.Érlelődik bennem a gondolat, hogy az úszást beépítem az élet vitelembe,mivel szemlátomást alakul a formám minden nap.

Zsolt (54): Sikerült olyan napi étrendet kialakitanom aminek rendszeres betartásával heti egy kg.fogyást értem el.

Mária (55): többet mozgok,nem eszem fehér lisztből készült ételt,cukrot

Péter (31): Kevesebb étel meg a jó tanácsok.

Orsi (32): Több test mozgás, nagyobb folyadék bevitel, és az ételadagok megfelezése

Reka (34): a napi otszori etkezes

Gyula (65): a zóna diéta,de jöttek a különböző ünnepek és a siker eltűnt!Alig -2 Kg maradt csak meg.

Valika (35): testmozgas

Ilike (54): Étkezésem radikális megreformálása és minden délután 45 perc torna (DUCI TORNA - NORBIVAL) segítségével. Egy hete csinálom és fogytam 2 kg-ot.

Zsolt (40): fehér liszt,cukor,zsíros ételek teljes elhagyása. sok zöldség és zsírszegény husok foyasztása. 2naponta 1-1.5óra intenzív edzés.

Renata (19): torna,egesseges etrend,kaloriaszamlalas

Erzsebet (45): rendszeres sport,meg a viz fogyasztasa

Marcsi (26): diéta, rendszeres zsírégető+erősítő mozgás, sok folyadék

Gábor (22): Paleo diéta. sok hús zöldségel...

Ági (31): Figyelek, hogy mit eszem.

Linda (21): 26 kg-t már fogytam egyszer csak a terhesség alatt feljött 13 kg

IldikÓ (33): KENYÉR MELLŐZÉSE

Eliza (41): A cukor,édességek teljes elhagyása pótlása steviával,mézzel. Még több mozgás .Sok gyümölcs és zöldség fogyasztása.Nagyon nagy akarat erő pláne az első napokban,hetekben. Eddig -15kg 1.5 hónap alatt:)

Katalin (38): Pilates, sok folyadék fogyasztás, odafigyelni az étrendre

Zoltán (50): Nem fogyasztok kenyeret, tésztát, burgonyát, csokoládét, cukrot.

Szilvia (30): Egészséges életmód, a mozgás,és a sok viz fogyasztás.

Edit (37): 90napossal 16 kg

Sándor (53): az akaraterő, a diéta, a mozgás együttes alkalmazása

Gina (27): betegség

Teréz (63): Folyadékot sokkal többet fogyasztok, az étkezések számát növeltem, viszont a mennyiséget csökkentettem,

Éva (34): Kevesebb étel

Kinga (19): Citromlé

Pálma (21): Sokat sportoltam szabadidőmben.

Tamara (30): Sokszor kis mennyiséget ettem, sok folyadékkal, a sovány tejtermékeket választom inkább az eddigiek helyett.

Erika (18): Az erős paprika masszázsolaj, sportolás, diéta.

Anna (49): kevesebbet eszem és drasztikusan nem esze kenyeret, sütit és csokit

Erzsi (48): Emelt folyadékfogyasztás (citromos víz),cukor minimalizálása,több mozgás,kevesebb szénhidrát.

Eszti (30): Napi 3 liter víz elfogyasztása és napi 1 db króm tabletta bevitele.

Tamas (40): Napi max 1500kaloria. Crom tabletta. Acai bery tabletta.

Daisy (22): diéta, mozgás mindennap

Eri (19): napi 4-5x-i kevés evés, délben picit több, egyáltalán nem eszek már kenyeret ha igen csak nagyon néha, hetente 1x-2x 1-1 szeletet. Heti 3-4 napi 20-50 perces edzés. Ebben Palkó Noémi videói segítettek hogy összerakjak egy saját edzéstervet. :) áprilisban még 72 kg voltam mára már 62 vagyok. :) A célom még -4 vagy 6 kg. az ideális 58 kg lenne a 158 cm magasságomhoz, de kis pocim még még akkor is lenne meg combom is. :D Szóval folytatom. :) Tízórai és Uzsona esetleg a vacsi is, gyümölcs vagy zöldség vagy ha nagyon éhes vagyok, 1 szelet bundáskenyér. :) Tartom a súlyom, s szerencsére mindig lentebb lentebb mennek a kilók. :) és nem szabad elfelejtkezni a napi 2 liter folyadékról sem. :) Mindenkinek kitartást, erőt is sikert kívánok a fogyáshoz! :)

Éva (40): Reggelire csak gyümölcsöt eszem. Sokkal energikusabb lettem és az emésztésem is sokat javult. Már nem puffadok annyira mint ez előtt.

Erzsébet (43): Szénhidrát elhagyása

Csilla (23): alamecet+torna(futás)

Katalin (50): Figyelek a szénhidrátok bevitelére.

Gizella (51): az étrenden változtatás és a mozgás

Erika (34): Tőb időt forditottam sportra, jobban odafigyeltem az étkezésre.

Gizella (39): Több mozgás, kevesebb szénhidrát.

Erika (42): Mindenből minimális mennyiséget fogyasztok, próbálom kivonni étrendemből a kenyeret.

Ágnes (55): mindent ettem, de kevesebbet

John (54): BMI, BMR egyértelműsítése, tápanyag feldolgozási folyamat megértése, majd a szénhidrátszegény étrend kialakítása, a folyadék bevitel optimalizálása, illetve a napi legalább egy óra folyamatos mozgás a kalória leadás és az aerob edzések biztosítása érdekében.

Timi (26): Kalóriabázis.hu- ez segitett mindenben

Imre (23): étrend váltás

Terézia (57): sajnos eddig eredménytelen voltam!

Ágnes (55): az adagokat csökkentettem

Ibolya (27): Sok munkka keves kaja

Elvira (38): fehércukor,fehérliszt kivonása az étrendből

Nóri (24): Ahogy tanácsoltátok, elhagytam a fehér kenyeret, illetve 6 után nem eszem. Csökkentettem a az étel mennyiségét és minden nap szobabiciklizek és ugrókötelezek. 2 hét alatt 3 kiló ment le.

Petra (19): Nem ettem.

Sophie (44): Tobb folyadek, tobb zoldseg, plusz zold kave naponta ketszer-haromszor, grepfruit naponta legalabb egyszer.

Angéla (34): többször ,kevesebbet és a szénhidrátot csökkentettem

Gabi (43): Kenyér tészta elhagyása

Imola (24): a stresz

Ági (30): Agyban dől el, ha nincs meg az elhatározás akkor nem is lehet lefogyni.

Csilla (42): KALORIA SZAMOLAS

Andrea (33): Szénhidr?t csökkentés.pl.kenyér ki iktat?sa cukor el hagy?sa kalória bevitel csökkentésel

Andrea (49): három hónapja egy power plate edzést kezdtem el,valamint elhagytam a kenyereket,burgonyát,péksüteményeket,cukrot egyáltalán nem fogyasztok,sem olyat ami ilyet tartalmaz-hat.Igyekszem többször enni kb 4-5 alkalommal de csak keveset és a főétkezés mindig úgy alakítom,hogy mind adagban,mind kb kalóriában alacsony legyen.Az egyik ,rendszerint a reggelit étkezést kiváltom kazein fogyasztásával.Sokkal több folyadékot fogyasztok,pl almaecetes víz,szűrt víz,natur tea.

Kriszta (25): 30% Lelki motiváció, 30% Diéta, 40% Sport,Sport,Sport :)

Mária (65): sajnos eddig semmi, mert pajzsmirigy alulmüködésem van és akárhogy fogyózok nem megy semmi

Reni (40): fehérje dita

Nagy klaudia (23): a rendszeres mozgás kevesebbet eszem

Melinda (34): Vacsorára már nem ettem: Rízs, krumpli, tészta, édességek. Ebédre kis tányérban kicsi adagot, semmi nassolás.

Gyöngyi (45): rendszeres sport ( otthoni torna, és futás ), étkezési szokásaim változtatása( cukros és lisztes étel elhagyása)

Emese (27): Betartott étrend ,cafe form kávé de költséges

Betti (29): odafigyeltem, hogy mit, mennyit és mikor eszem (semmit nem vontam meg magamtól :) és elkezdtem újra sportolni.

Márti (46): Vettem végre egy elliptikus trénert és és nagy örömmel használom

Veronika (34): Kardió zóna és erősítő edzések itthon (Péntek Enikő).Az étkezésre odafigyelés és sok folyadék (víz). Éhgyomorra egy pohár citromos víz. Az edzés pedig heti 3-4 alkalom és kb félóra.

Irén (35): Diéta és még tobb sport.

Ildiko (56): javaslatotokra megemeltem a viz fogyasztast 3 literre, kevesebb kenyeret fogyasztottam a vacsihoz, es heti 4-5 alkalommal 15 perces izomfejleszto gyakorlatok. az eredmeny heti 1 kg suly csokkenes volt eddig

Vivien (29): Torna,bicikli

Anita (22): Adipex

Anett (19): a mozgás, és a napi többszöri de kicsi adagok étkezéskor

Ferenc (31): Sportolás és helyes étrend.

Zsolt (37): A fehérje diétát kezdtem el 3 hete. Akkor 150,2kg ról indultam, most 141.1 kg vagyok.

Dóri (29): Pákárukat nem fogyasztottam, most fehérje dús ételeket eszek, minimális ch bevitellel, és tkrnázok, amennyit időm enged...

Erika (42): nincs éhezés, de kevesebb étel

Erzsi (53): a csal'di bajok

Gabi (45): Édesség elhagyása,csökkentett vacsora mennyiség.

Eszter (25): Mozgás, kezdésnek legalább heti 1x, valamint az étkezésen való változtatás.

Dorottya (22): Én a 90 napos diétát csinálom még mindig, nagyon jól haladok, most tartok lassan 1 hónapnál és sikerült leadnom már 5 kg-ot. Nagyon büszke vagyok magamra, hogy ilyen jól haladok és be tudom tartani a diéta minden napját.

István (54): almaecet,kenyér,sütemény elhagyása,több mozgás

Judit (50): Mérsékletesség

Melinda (33): Több folyadék fogyasztás (szénsavments ásványvíz) és több mozgás, több jó minőségű és tipusú zsír fogyasztása (kókuszszír, lenmag olaj)

Ibolya (69): 1hónap éhezés,nagy bánat miatt

László (63): minél több mozgás,valamint az étkezés kivállasztás!

Zsuzsa (35): A reggeli bevezetése. Ezáltal nem voltam farkas éhes délre és nem faltam. Napi ötszöri kis étkezés. Napi zöldség fogyasztás.

Anita (23): A rendszeres sport és a 90 napos diéta bevezetése az életembe.

John (28): Kevesebb cukor, több mozgás.

Novák anna (23): kocogas fel ülés gugolás biciglizés

Brigitta (28): Rájöttem, hogy nem fogok megerőltető sportoktól meg éhezéstől fogyni. Táblázatban számolom a napi kalóriabevitelt, igyekszem betartani az ajánlott fehérje, zsír, szénhidrát (és cukor) arányokat, minden nap sétálok 5-10kilométert, amennyit kedvem és időm engedi. Néha szünetet tartok, de nem többet, mint hetente egyszer.

Teréz (63): rendszeres evés

Dóra (23): Eltudtam hitetni magammal azt,hogy igenis képes vagyok lefogyni a saját erőmből is!

Renáta (25): A mozgás és a szénhidrátok csökkentése!

Lívia (42): kevesebb szénhidrát fogyasztás,és több mozgás.

Rita (44): Léböjt

V (36): Két hetes diétával kezdtem utánna több mozgás mellett jobban figyeltem a bevitt étel mennyiségére,cukrosat,fehér lisztet és kenyeret semmilyen formában nem eszek.

Éva (58): Amikor kiköltöztem Németországba, itt másképp étkeztem, minden nap sétáltam 4-5 km, kutyasétáltatás az erdőben, fél év alatt le is ment 15 kg.

Edina (33): napi többszöri étkezés

Kata (31): Kevesebb szénhidrát,több fehérje. Mindennapos mozgás.

Marika (52): Sok mozgás ! Kevesebb nasi ! Korábbiakhoz képest sok folyadék, zöld tea ( télen amúgy is sok gyógytea fogy a családban !) almaecet ! :)

Edina (26): igazából én azt,hogy mindig figyeljem mit és mennyit meg mikor 3 gyerek mellett nem megy,de én 1 hét alatt 6 kg fogytam.mégpedig úgy hogy azt vontam meg amit imádok(kenyér) és azt ettem amit kevésbé szeretek.Szóval reggel délbe és este megette 1 natúr joghurtot 1 répát nyersen lereszelve, 1 almát meg puculva lereszelve 1 virslit beleszeletelve ezt összekevertem ill 1,5 l zöld tea

Edit (40): délelőtt gyümölcs fogyasztás, késői időben nem eszek, sok folyadék, kontrollált mennyiség

Erzsébet (54): amikor két hétig csináltam a 90 napos diétát, de vendégségbe mentünk és feladtam

Brigitta (28): Elkezdtem sportolni, több folyadékot ittam ,csökkentettem a szénhidrát bevételt

Edit (40): kenyer,edesseg elhagyasa,tobb gyumolcs es zoldseg

Izabella (38): Ha nem eszem fehér kenyeret és semmit ,ami fehér lisztből van.

Polett (26): 90 napos diétát csinálom jelenleg. 168 cm vagyok, 70 kilósan kezdtem el a diétát szülés után. Most a 8. hétnél tartok és leadtam 12 kilót, nem is igazán van rajtam mostmár felesleg, még talán 3 kilótól szeretnék megszabadulni. Viszont azt meg kell jegyeznem, hogy a diétát 100%-osan betartottam, egyszer sem 'bűnöztem'!

Andrea (38): Következetes diéta kalória számolgatással, sok torna, sport.

Gertrud (38): Talan a legtobbet Ti segitettetek, nem tartok semmilyen szigoru dietat, de tobb szempontot is figyelembe veszek, azert, hogy egeszsegeebben eljek, es ezzel egyutt jar az idealis testsuly elerese is. Ti ebresztettetek ra arra, hogy tulajdonkeppen csak egeszsegesen kell taplalkozzak ahoz, hogy csokkenjen a testsulyom. Harom hete Fogyokurazom, harom kilot fogytam. 71 rol 68ra ertem el. szeretnek meg fogyni. Koszonom a segitseget!

Szilvi (46): 90 napos diéta egyesítve 1000-1200 kalóriás diétával,mozgás

Zsuzsanna (32): Mozgás diéta

Ketrin (18): meg nem adtam le egy dekat sem sajnalom .nem tom hogy fondnak le.

Tamás (36): Sport és a táplálkozásom újragondolása, átszervezése és radikalizálása! 2 hónap alatt 87,5-ről 72,5-re fogytam le. Ez 10db másfélliteres ásványvíz!!! Ma volt elösször ideális a testsúlyom!! Folytatom még 68,5kg-ig. Nekem nagyon bejött és rengeteg sikerélményt jelent nap, mint nap. Vidáman ébredek, nagyon korán teljesen magamtól. Energikus vagyok, vidám, jó a közérzetem és minden másnap hajnalban lefutok 1.30 perc alatt 12,5km-t. Nagyon nagy boldogság megélni a sikereket! A kilók, meg zuhannak le rólam! A másik csodafegyverem a TRX! Ezt használom izomerősítőnek. Ott is érzem, hogy van izmom, ahol nem is gondoltam! Pár edzés után, már úgy megerősítette a hátizmaimat, hogy az elötte gyakran jelentkező hátfájásom eltünt teljesen!!! A bokámmal is sokat kínlódtam ,de a negyedik edzés óta semmi panaszom nincs! Az étkezésről rengeteget tudnék írni, mert szerintem 60%-ban ez a siker kúlcsa, de az elég hosszú lenne.

Anita (30): kevest ettem

Zsolt (20): Sok edzés, odafigyeltem mit eszek a kalóriatáblázat segítségét gyakran igénybe vettem :)

Timi (22): Koplalás.. :)