Főoldal: Fogyás.info – A sikeres fogyás titka Fogyás.info - Menü
Érezd jól magad a bőrödben!
Fogyás teszt ... Fogyás étrend


Fogyás kalkulátor

1 kattintás 4 érték

Fogyás kalkulátor

Ideális testsúly
Testtömegindex – BMI
Napi kalóriaszükséglet
Alapanyagcsere – BMR

........ Férfi

Életkor:
Magasság (cm):
Testsúly (kg):

Vízfogyasztás - Milyen vizet igyunk?

Milyen a jó víz? - A jó minőségű tisztított víz fontosságaEgy átlagos testalkatú felnőtt ember napi 2-3 liter folyadékot veszít a vizelettel, valamint izzadáson, légzésen és mozgáson keresztül. Ha ezt nem pótoljuk, testünk kiszárad.

Miért a víz legjobb választás egy fogyókúra alatt? Ideális esetben 15-20 testsúlykilónként (ez természetesen függ még a hőmérséklettől, izzadástól stb.) 1 liter folyadék fogyasztása lenne megfelelő.

Bővebben: Miért kell - különösen egy fogyókúra alatt - sokat inni?

A mennyiségi kérdés mellett létfontosságú, hogy
mivel is lehet a legjobban pótolni a napi vízveszteséget?

A víz szerepe - Miért kell odafigyelni a víz minőségére?

Szerveink igen jelentős mértékben tartalmaznak vizet, és a sejten belüli és kívüli közeget is alapvetően víz alkotja. (Az emberi szervezet körülbelül 70%-a víz.)

A sejten belüli közeg adott, és enyhén savas jellegű, de a külső közeg, amely enyhén lúgos, igen érzékenyen reagál a szervezetbe folyamatosan bevitt táplálékra és vízre.

Egy enyhe változás is már igen komoly problémákat von maga után, ami számunkra érzékelhetően már csak a különböző betegségekben nyilvánul meg. Rengeteg tanulmány is készült ebben a témában.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy odafigyeljünk az általunk fogyasztott víz minőségére.

Érdekes adat még, hogy szervezetünk akár 30 napig is bírja evés nélkül, víz nélkül azonban csak 72 órát bírnánk ki! Ebből is látszik, hogy a víznek életbevágóan fontos szerepe van!


Nagyon nem mindegy tehát, hogy mivel elégítjük ki szervezetünk folyadék igényét. A 100%-os rostos gyümölcslevek, noha hozzáadott cukrot nem, viszont rengeteg gyümölcssavat tartalmaznak. Az üdítők is legtöbb esetben cukrot és különböző savakat (leginkább citromsavat) rejtenek magukban. A kávé és fekete tea is a szervezet elsavasodását segíti elő (főként cukrozva).


A víz az alábbi nélkülözhetetlen feladatokat látja el a szervezetünkben:
 • Segíti az anyagcsere folyamatokat;
 • Erősíti a szívet és a vérkeringést;
 • Javítja a szervezet immunrendszerét;
 • Elszállítja a tápanyagokat a sejtekhez;
 • Segíti az emésztést, megakadályozza a gyomorsav túltengést;
 • Elősegíti a vesék működését, optimalizálja a test tisztulási folyamatait;
 • Aktiválja az idegrendszert, és csökkenteni a stresszre való hajlamot;
 • Növeli a koncentráló- és teljesítőképességet;
 • Frissességet és rugalmasságot ad a bőrnek;
 • Kiüríti a testből a felesleges mérgeket és salakanyagokat;
 • Rugalmassá teszi az ízületeket.

Ezen létfontosságú feladatok ellátására csakis a jó minőségű, tiszta víz képes!

Mi számít jó minőségű, tiszta víznek?

Bármennyire csodálatos hatású és szükséges is a víz, ha nagy mennyiségben rossz minőségű vizet fogyasztunk, az épp az ellenkező hatást váltja ki; megbetegíthet, és tovább savasíthatja szervezetünket.

Éppen ezért fontos, hogy tisztában legyünk a jó minőségű víz alapvető tényezőivel.

A víz minőségi tényezői:
 1. Tisztaság - tisztított víz legyen;
 2. Lúgos kémhatású legyen (ne savasítson);
 3. Elektronokban gazdag, antioxidáns hatású legyen;
 4. Sejt szinten hidratáljon (molekuláris szerkezet).

1. A víz tisztasága - Miért nem jó, ha csapvizet iszunk?

A civilizáció kialakulása előtt az olvadt gleccservíz, az esővíz vagy a hegyekben lévő forrásvizek ideális minőségű vízforrások voltak. Mára azonban a fokozott talaj- és környezetszennyezés következtében, valamint az óceánokba öntött szemét miatt alig találni tiszta vizet a természetben. A vizet ma már tisztítani kell.

Sajnos a csapvíz nem tartozik bele a tiszta víz kategóriába; klór tartalma a vízben található egyéb anyagokkal reakcióba lépve átalakul, és további, az egészségre káros klórvegyületeket hoz létre. Nem csak az emésztőszerveket, érfalakat, de az agyat is károsíthatja, továbbá tönkreteszi a szervezet E vitamin készletét és szív problémákhoz vezethet. Nem beszélve arról, hogy a tisztító üzemtől a lakásokig érve a víz meglehetősen hosszú utat kénytelen megtenni. Ezalatt, pusztán a régi vezetékekből is további szennyeződések oldódnak ki, mint pl. nehézfémek, arzén, vas, ammónia, sőt nyomokban gyógyszermaradványok is találhatóak a tisztító üzem szűrőrendszerén áthaladt vízben.

Egyelőre a megoldást az utólagos víztisztítás jelentheti.

Otthonra jelenleg a leghatékonyabb és legmegfizethetőbb megoldás a fordított ozmózis elven működő háztartási víztisztító rendszer használata.

2. Lúgos kémhatású - Miért jó, ha enyhén lúgos vizet iszunk?

A tiszta desztillált víz pH értéke 7. Minden, ami e fölött van, lúgos kémhatású. A lúgos víz segít semlegesíteni a testben lévő savakat és méreganyagokat, ami mind az egészségünk megőrzése, mind pedig a fogyás szempontjából létfontosságú. [Bővebben: Lúgosítás - A lúgos víz szerepe]

3. Elektronokban gazdag, antioxidáns hatású - Miért fontos ez?

A víz energiáját az ORP (oxidációs-redukciós potenciál) segítségével lehet kimutatni. Az ORP, vagyis az oxidációs-redukciós potenciál azt mutatja, hogy milyen mértékben képes valami csökkenteni az oxidációs folyamatot. Más szavakkal, az oxidáció-redukciós potenciál az anyagok antioxidáns hatásának mértékegysége. [Bővebben: Antioxidáns védelem - Az öregedés lassítása]

Az ORP-t leggyakrabban millivoltban (mV) adják meg. Ha az ORP negatív tartományban van, akkor az adott anyag elektronokkal telített, vagyis antioxidáns hatású, így megakadályozza és visszafordítja szervezet oxidációját. Pozitív ORP érték esetén az adott anyag oxidáns hatású, vagyis egészségünkre káros.

Víz esetén az ideális ORP érték -50 és -1250 mV között van.

Viszonyítási értéknek jó tudni, hogy a csapvíz ORP értéke +250 és +500 mV körüli. De az ásványvizek sem sokkal jobbak e téren; a szénsavas vizek egyértelműen +ORP tartományban vannak, de még a mentes ásványvizek legtöbbje is +ORP értékű, a cukrozott üdítőitalokról már nem is beszélve.

4. Molekuláris szerkezet, sejt szinten hidratáljon

A legtöbb vízben a vízmolekulák tízesével, húszasával összetapadnak, ami egyrészt csökkenti a víz elektronaktivitását (veszít antioxidáns hatásából), valamint a túl nagy molekula-tömörülések nem tudnak kellően áthatolni a sejtek membránjain, és így nem tudják a sejteket belülről hidratálni.

Ezért érdemes arra is figyelni, hogy a víz molekula-tömörülései minél kisebb egységek legyenek, hogy a víz valóban sejt szinten hidratáljon, és minél több oxigénnel tudja ellátni azokat.

Összefoglalva:

 • Alapvető - különösen egy fogyókúra alatt, - hogy sokat igyunk.
 • A víz a legjobb választás a folyadékveszteség pótlására.
 • Az ideális víz: tisztított, antioxidáns hatású, lúgos, sejt szinten hidratál.
Milyen a jó víz:


Nekem ez vált be:
2080 hozzászólás

Hozzászólás írása

Piroska (31): Fehérje diéta, 5kg 2,5 hét alatt és nem jött vissza.

Györgyi (58): Level diéta

Kati (30): koplalás

Éva (41): duci-tréning,sok folyadék

Renáta (30): Edzés ,cukrot és szénhidrátot , pékárut kivontam az életemböl és a jo tanácsok

Sanyi (63): Az öszinte válaszok

Erzsébet (31): kevesebbet ettem

Etelka (49): akupuntúra, fegyelmezett étkezés és mozgás

Agnes (32): Mozgas

Adrián (35): Szénhidrátbevitel csökkentése,cukor és zsir teljes elhagyása, valamint az edzésidőtartam kismértékű növelése.

Judit (35): Elkezdtem nem dugug enni magam és jobban kezdem figyelni mit is fogyasztok!többet iszom bár ezzel eddig sem volt nagy gond...szeretem a vizet:-)

Hanga (36): Nem eszek cukrot,feher lisztet, tejtermeket (kiveve natur joghurt, kefir), tojast, hust keveset.

Kata (33): Magas fehérjetartalmú étrend, mozgás. Nem diétázok megváltoztattam a szokásaimat az itt olvasottak segítségével.

Veronika (60): Sok saláta, szinte mindenhez (sárgarépa uborka, paradicsom, vitaminpaprika stb..), gyümölcs napközben. Norbi duci tornája reggel este, ezt soha nem hagytam ki volt olyan napom amikor este 22 órakor kezdtem.

Andrea (48): Novemberben mütötték a könyököm és mivel elötte abbahagytam a rendszeres mozgást a fájdalmaim miatt 5 hónap alatt felszedtem 6 kilót, ami rettenetesen zavar. Még csak pár hete kezdtem el megint mozogni és jobban odafigyelni az étkezésre. Nem kezdtem el rohamosan fogyni, de elindult lefelé a mérleg mutatója és fittebbnek érzem magam. Edzésnaplót vezetek, amibe beleírom a napi edzésadagot és hogy mit eszem (a nassolást is szigorúan!), meg a reggel mért súlyomat.

Jutka (47): vacsora kihagyása kenyér

Zoli (19): Étrend változtatása.

Angyal (46): Kalória számlálás, teljes étrend váltás,mozgás, 6 óra után nem étkezem...

Anna (42): A türelem, bíztam a lassú fogyásban, 3 hónap alatt tartósan lefogytam 3 kg-ot, a következő 3 hónapban ugyanilyen intenzítással még 3 kg-ot akarok fogyni.

Andrea (54): Tulajdonképpen az, hogy mindent eszem, de az eddigiek felét, kivéve azöldség-gyümölcsöt

Csilla (23): alamecet+torna(futás)

Árpád (47): kevesebb szénhidrát bevitel,só-cukor mellözés, az étel mennyiség megfelezése....és ninusz 15 kg 40 nap alatt könyedén szenvedés nélkül. Most kezdtem el konditerem--kardió-has..

Anikó (33): rengeteg edzés és nem eszem finomított szénhidrátokat.

Kristóf (20): keveset ettem

Andrea (46): Beteg voltam. Nem bírtam enni. Sok citromos vizet iszok. Délig gyümölcsöt. Most kertészetben dolgozok.

Attila (51): Rendszeres futás, kevesebb étel bevitel.

Peter (31): Kezdetben sok kesu diot es mogyorot fogyasztottam,majd pedig edesitokent mezet kezdtem hasznalni.

Frici (46): Testépítés, Fitness

Ilona (55): Az étrend átalakítása és több mozgás.

Laci (38): Naponta legalább ötszöri étkezés. Kisebb adagok fogyasztása egy-egy étkezés alkalmával, este már minimális szénhidrát bevitellel.

Bettina (18): mepróbálok nem enni 7 után, almaecetet iszok étkezések előtt, több gyümölcsöt eszek

Gyula (54): eddig semmi

Rózsa (40): Elkezdtem rendszeresen mozogni.

Gabi (51): evés helyett inkább iszom és az osztott étrend

Kata (24): nem ettem 5 napig és sokat táncoltam.

Andrea (49): Nyáron nem kezdtem bele semmibe

Ketrin (18): meg nem adtam le egy dekat sem sajnalom .nem tom hogy fondnak le.

Évi (28): Sok folyadék, este 6 után nem evés.

Jpiroska (62): szénhidrát csökkentése, sok mozgás

Stefi (18): Kevesebbet ettem mint ahogy szoktam

Erika (35): kitartás és elszántság és az a tudat,hogy másoknak is sikerult eröt ad. 9 kilo minusz két honap alatt.

Zsolt (54): Sikerült olyan napi étrendet kialakitanom aminek rendszeres betartásával heti egy kg.fogyást értem el.

Szilvia (31): A FOGYASZTÓKRÉMEK BEVÁLTAK

Eszter (23): Sok víz, folyadék és tésztafélék kevesebb fogyasztása.

Emese (29): Kihagyom az étrendből a szénhidrátot, a cukrot. Nem eszem kenyeret, tésztát, sem krumplit vagy rizst. Maximum update kenyeret vagy teljes kiőrlésű tésztát, de csak nagyon keveset. Update édességeket és sok nyers gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok. Igyekszem naponta legalább ötször enni, mindig keveset. Mellette sportolok is, heti 2-3 kardió edzést csinálok végig. Eddig 8 kilót fogytam.

Karolyna (29): Heti két alkalommal edzés

Kriszti (28): mozgás

Linda (29): Az oldalról rendelt vitaminok segítettek a fogyás elíndításában,és mostmár jobban odafigyelek arra,hogy mit és mennyit eszem. S mindemellett eljárok tornázni.

Alexa (19): Életmód váltás

Anikó (39): 6+1 napos diéta

Andrea (50): sokkal kevesebb bevitt etel es hozza etvagycsokkento pirula,es hozza Lipo+ liqvid es egy jo kondigep amit mindenmasnap hasznalni megha nem is orakat de mozogni es nem enniEn sok zoldseget eszem hussal mert ha nem eszem hust elgyengulok annyira hogy ajulas kerulget.mindenkinek megkell talani a megfeleo dietat.Igazan nincs egyforma recept mnert mindenki kulon egyeniseg.Ez nagyon fontos.

Dávid (24): Nálam a sok mozgás vezetett sikerre, az étkezés terén bármit változtathattam, nem adtam le egy dekát sem, de heti 2-3 óra aktív sportolással egy hónap alatt 2 kilót leadtam

Monika (35): Delelott nem ettem, csak gyumolcsot.

János (54): csak csirke

Réka (32): sokat ittam

Nati (26): A szétválasztó, vagyis a 90 napos diéta :) Több mozgás beiktatása

Ilona (56): Több folyadék fogyasztása, mozgás

Kata (24): A töb zöldség evés,a vsorára könnyű étel fogyasztás és a sport.

Erika (40): ha meleg van lefogyaszt mert csak zöldeket eszel meg sokat iszol

Erika (25): A kenyér és liszt elhagyása a vacsorával együtt :)

Hajni (37): Napi 5-ször ettem. kis mennyiséget csak fehérjét és zöldséget, gyümölcsöt. Semmi főtt tészta, semmi kenyér

Katalin (45): tobb gyumolcsot es zoldseget eszem

Ildikó (31): szűtea kapszula, több mozgás (biciklizés mindennap)

Zsolt (38): Mozgás kevesebb evés

Anett (19): a mozgás, és a napi többszöri de kicsi adagok étkezéskor

Gergely (26): Kalóriaszámlálás+sport

Kitti (20): Torna, rendszerezett étkezés

Zsuzsa (30): Többszöri, de kevesebb étkezés. A péksütemémyek elhagyása és napi három l folyadék fogyasztása.

Kriszti (37): Közel 13-éve nem eszek kenyeret

Bojána (23): több testmozgás,oda figyeltem arra is h több folyadékot igyak,kerültem a cukros italokat és ez nagyon jó eredményhez vezetett,még nem értem el a végleges célomat ,de már nem kell sok hozzá,és ha azt sikerül is elérnem,továbbra is fogok rendszeresen sportolni,feltölt energiával .

Reka (34): a napi otszori etkezes

Tîmea (36): Sok-sok zöldségből készített levest ettem, amit kevés rizsliszttel és néhány kanál tejföllel sürítettem, tettem ízletesebbé. Főleg káposzta, kelkáposzta, répa, kevés krumpli összefőzve. Mivel húsimádó vagyok így a husokat zacsiba fűszeresen fokhagymásan megsütöttem és köret n?lkül ettem. Ez hidegen is nagyon fincsi. Bárcén a csirkemell helyett inkább szárnyat és combot sütöttem. A salátákat pedig feta sajttal dobtam fel. Napi min. 1,5liter teát ittam cukor nélkül,a többi csapvíz.

Hajnalka (31): Tartos dieta

Renáta (19): próbáltam kerülni a cukros ételeket illetve a szénsavas üditőket..igaz eddig még 1kg ment le,de nem is régóta csinálom.Nagyon sokat segit nekem ez az oldal..köszönöm. :)

Zsuzsi (34): Étrend megválasztása és ami nélkül nem tudtamvolna eredményt elérni az a heti 4futás ,ami már rendszeressé vállt és. Már nem tudnék meglenni nélküle.1óra naponta.Ezenkívül erősítö torna

Tibor (49): Sajnos lassan megy,mivel túl falánk vagyok(ünnepek).A kitartás a fontos és 5-6 kg-ot szeretnék fogyni!-A gyakori kis étkezés,ami segít a fogyásban.

Andi (46): Szigorú szénhidrát és kalória kontroll diéta, napi 5x-i evés, napi 4-5 l folyadék

T. (17): Nem fogytam, mivel a zsírt izomra cseréltem, ami a súlyomon nem változtatott, de jobban érzem magam a bőrömben és a kinézetem és a ruháimon is látszik némi változás.

Erika (60): zöldség, fehérje, gyümölcs kombináció

Zsuzsanna balogh (36): az idegesseg.

Melinda (49): Meg nemfogtam hozza de sokmindenben valtoztattam

Ági (30): Agyban dől el, ha nincs meg az elhatározás akkor nem is lehet lefogyni.

Maria (42): a csalada velem egyutt csinalta es segitettek betartani... Es oda figyeltek elottem nem ettek nasit..

Tünde (45): NÉHÁNY ÉVE ,MÉG ELÉG VOLT A 6 UTÁN NEM ESZEK STRATÉGIÁT BETARTANI....

Lollo (58): citromlé és CH szegény étrend

Réka (18): Sport és odafigyeltem arra,hogy mit eszek.

Kriszti (34): felülés, gyaloglás, futás, cukor fehér liszt, tészta mellőzése.

Attila (57): 10 kg. De azért mert magasabb volt a cukrom és 200 gr, széndidrátor fogyasztok azóta

Andi (30): Nem paszos a nadrág, kényelmesen kezdek bele férni.

Zsolt (36): Munkahely váltás..ahol napi 12-20 km sétáltam.Viszont megszokta a szervezetem és leállt a fogyás addig 10 kiló lement.Most viszont a legnehezebb,hogy menni kellene futni amit utálok sajna :)Inkább mennék háborúba mit futni.

Tímea (36): Sport

Mariann (47): Minden héten hétfőtől péntekig naponta 100 percet edzőteremben töltök, ahol zsírégető programmal biciklizek és a futópadon gyalogolok. A napi kalóriabevitel max 1300. Az elégett edzőtermi kalóra 700 és 1000 között van.

Gabor (37): Rendszeres sport es a rendszeres, viszont egyszerre keves etel.

Agota (61): Sok folyadékot ittam, dietat tartottam és mellette tornáztam.

Zsuzsanna (47): Liszt,cukor,tejtermékek, napraforgó olaj elhagyása, sok zöldség,magvak fogyasztása.

Csaba (49): szénhidrát megvonás

István (59): Alapban szerintem elsődlegesen agyban dől el. Tényleg akarom-e, elhiszem, látom előre az eredményeket és aért hajlandóvagyok a szükséges (választott) módszer alakalmazására.

Erika (55): használom a kalória táblázatot

Elizabeth (40): Edzes (heti 5*500 kaloria egetes) es dieta (zoldseg, gyumolcs, hus napi 1000 kaloria)

Ildi (52): Nagyon sok edzés ,kardio

Edina (23): este 6 utan mar nem ettem, minden masodik nap torna.minden reggel reggelizem.

Ildikó (50): Kevesebbet eszek, sok zöldséget és gyümölcsöt és tornászok rendszeresen

Judit (32): 90 napos diéta, sok folyadék + Flabelos edzés heti 3X és heti 2-3 alkalom sport (görkori, bicikli). Még az elején tartok, de már látható a változás. :-) + a közérzetem és erőnlétem is sokkal jobb!

Klara (60): Nem eszek egyaltalan azota edesseget es nem nassolok

Eniko (38): kizártam a fehérkenyeret, lisztet, cukrot, rizset illetve csak délelőtt eszem kenyeret (teljes kiőrlésüt) krumplit, délután csak zőldség sovány húst, sovány tejterméket

Szilvia (57): A szénhidrát és a cukor mennyiségének csökkentése.Sokkal több folyadékot- vizet iszok.A szervezetemet folyamatosan lúgosítom.Nagyon fontos,hogy ismerjük a vércsoportunkhoz illeszkedő ételeket.

Erzsébet (52): Egyszerűen csak az 1500 kalóriát tartom. Mindent megeszek, csak ne lépjen túl a napi 1500 kalórián. Azonkívül próbálok minél többet inni. Sajnos ez nálam nem túl sok, de igyekszem. Most a napi kettő és fél, három liternél tartok, ami természetesen semmi más nem lehet, csak tiszta víz.

Ildikó (23): fehérje diéta, rendszeres kerdio mozgás, jóga

Ági (50): almaecet kúra

Anikó (38): Az ételek glükémiás indexe alapján terveztem meg az étrendem, igyekszem emellett a napi szénhidrát bevitelt 160g körül tartani, 5 étkezésre bontva. Kétnaponta 'sportolok', ami - kisbabával vagyok itthon - másfél-két órás babakocsis sétát jelent. És hegyen lakunk :D. Naplózom, hogy mit eszem és hogy mennyit iszom, így könnyű mind az ételekre, mind a napi 2,5 liter víz bevitelére figyelni.

Gabriella (64): Tobb zoldseget gyumolcsot ettem, kevesebb hust es kenyeret de sajnos a korom (64) a szivmutetem es a mostani foglalkozasom (bentlakasos hazi apolo) nem biztosit eleg testmozgast

Zsuzsa (65): A szénhidrát mennyiségének minimálisra csökkentése, a cukor teljes elhagyása.

Edina (27): Mióta nem eszem glutén taralmú készitnényeket (Fehér kenyeret,és fehér lisztből készült dolgok)azóta már sikerült fogynom 5-kg

Kata (20): ideiglenes vegán étrend, méregtelenítő kúra, napi 2-2,5 liter víz

Nikol (31): A teszta es kenyerfelek elhagyasa

Jacqueline (33): Mindennapi mozgás és próbálok 5-szőr kis adagban étkezni. És már jó két hete 2l iszok naponta.Sokkal szebb a bőröm is tőle...

Hajni (35): Reggel csak gyümölcs, délben Norbi Update étel (Teletáltól rendelem), este gyümölcs, ivójoghurt és ami a legfontosabb, nem eszem fehér kenyeret, zsemlyét, semmilyen pékárut. Rengeteg víz elfogyasztása.

Ildikó (38): Mozgás beiktatása

Ádám (22): Kontrollálni tudtam saját magam.

Katalin (59): Napi 1500-1600 Kcal bevitel

Csilla (27): 6 óra után nem ettem,citromos vizet ittam,figyeltem h mit eszek/kevesebb zsir,szénhidrát,cukor/,torna

Erzsi (48): Emelt folyadékfogyasztás (citromos víz),cukor minimalizálása,több mozgás,kevesebb szénhidrát.

Ágnes (46): kenyér és más pékáru elhagyása az abonettet kivéve

Veronika (20): Nekem az segített sokat, hogy napi 3 liter vizet mindig megittam :) Persze mellette tornázok is és semmi édesség :) Az édesség vágyadat csillapithatod gyumolcsokkel (én ananászt, kiwit és narancsot szoktam enni), de például a mandula és a foldimogyoro is nagyon segit :) És ne feledkezzunk el a savanyú káposztáról sem, ami tényleg nagyon hasznos :) És had írjam ide, hogy 4 hét alatt 8 kg-tól szabadultam meg :)

Teréz Dorina (19): nem ettem

Barbi (36): Minimális kenyér/pékáru,burgonya és rizs fogyasztása,illetve tésztafél?k mellőzése

Marika (57): 4 hete csak paleo-t eszem, ez alatt 3,8kg-t fogytam, kevésbé vagyok fáradékony

Mónika (33): Összeállított edzésterv, 'mit-mivel' étrend kialakítása.

Istvan (53): kevesebb kaloria tobb mozgas

Petra (24): Több folyadék bevitel.

Zsuzsi (53): Nem ettem

Kata (34): Itt a tavasz, ki lehet menni futni a szabadba a jó levegőre, a kerti munka.

Annamari (44): A kalóriák + folyadék bevitel figyelése + TORNA!!- már akár napi 20'is.

Alexa (23): seta

Rajmund (26): Táplálkozásra odafigyeltem!!kevés minimális szénhidrát bevitel sok fehérje

Erika (18): Az erős paprika masszázsolaj, sportolás, diéta.

Tibor (65): kontrolált táplálkozás és több mozgás

Etelka (61): diét,torna

Andrea (48): Amikor Adipexet ettem, de ma már az sem használ.

Szilvi (37): Számolom a kalóriát és napi 1200kcal-nál többet nem eszem. Több zöldségfélét és fehér húst eszem. Sajnos még a mozgás hiányzik, majd ha jobb idők lesznek tudok többet biciklizni .4 hét alatt 5 kg ment így le! De most egy kicsit meg állt a fogyás!

Szuzanna (32): Több folyadék bevitel kevés szénhidrát az is csak délelött

Niki (28): Glutén mentes étrend leginkább

Nóra (20): A rendszeres (napi) komditermi hasznalat.

Renáta (20): Nehezen tudom rávenni magam az edzésre, szóval az étkezésemre próbálok figyelni kisebb-nagyobb sikerrel.

Eniko (39): A kemeny edzes

Ildiko (43): Bocsi Viki testreszabott tanacsadasaval

Jázmi (41): Fehér liszt es cukor száműzésw az étrendemből

Mónika (32): Este hat után már nem eszem,odafigyelek mennyit eszem,és nem nassolok.

Eszter (62): Diabetikus édességek fogyasztása.

Róza (60): aminosavak fogyasztása, fehérjék, finomítottch megvonás

Robi (41): kalória számlálás

Dika (21): koplalás

Angyalka (36): 6+1 es dieta. Volt egy tevhitem, hogy nekem nem sikerul, mert ugyis felbehagyom, ha kinoz az ehseg.De itt nem kell ehezni, igy dolgozni tudok Mellette.

Zsuzsa (27): Az amikor szerelmes voltam.

Kata (30): A szerelem csodákra képes.:-)

Lives (20): életmód váltás

Csaba (37): paleolit étrend foci kondi

Zsuzsi (41): sokszor keveset és szénhidrát menteset.

Eszti (20): Táplálkozás során a mérték betartása, sok mozgás.

Márta (44): Nem eszem kenyeret csak reggel.Kevesebb édesség és persze több folyadék.

Beatrix (33): kalória táblázat,edzés

Betti (20): 800 kalória maximum napi bevitel, heti 3x flabélos edzés, heti 3x 30 perc infraszauna tekercseléssel, heti 3x 30 perc ugrálókötelezés és láberősítő gyakorlatok egyben

Laci (48): Időlegesen fogytam többnapos böjttel.

Sara (24): Nem eszek 18 óra után, több folyadékot iszom, stb

Edina (38): -25 kg fogyás 6 éve. elhagytam a fehér lisztes és cukros dolgokat naponta tornáztam, zöld tea, csak reggeli és ebéd, és rengeteg folyadék.

György (45): Fogadás de most magamért teszem és ebben is metaláltam a sikert.

Melinda (29): kalóriaszámolás

Andrea (33): Étkezési szokások megváltoztatása (egészséges étkezés) napi egy óra torna,napi 2-3 liter víz. 2013 dec.30.án kereken 90 kg voltam jelenleg 2014.feb.27.én 81.30 kg vagyok, és egyre jobb a közérzetem.

Jolika (56): az amikor kevesebbet ettem

Erzsi (60): Számomra sokkal vékonyabb lett a PÉNZTÁRCÁM...

Ági (36): Rendszeres mozgás.Eleinte csak keveset bírtam(napi 20perc),de ma már a másfél órát végig edzem.

Diána (40): 15 kg fogytam terhesség után, újra 55-58 kg vagyok. Edzés önmagában kevés, nagyon kemény diéta! 1-1 db csoki ok, üres sonka, kefír vacsi.

Erzsébet (26): Többnyire a testmozgás. Kév év alatt fogytam le 22 kilót,az utóbbi időben megrekedtem 75-6 kilónál,az oldalon talált instrukciók további 3 és fél kiló eltüntetését eredményezték :)

Krisztina (19): Étrend változtatás.

Ildiko (55): A sok zoldseg fogyasztasa,nyersen es parolva,talan a citromos viz is segitett sokat.

István (46): Heti négyszeri mozgás ( alkalmanként 8 km kocogás) .Minimális kenyér és zéró alkohol fogyasztás. Valamint étkezés változtatás.

Noemi (46): meg nem fogytam de egy kicsit hiztam ez az almaecetes viz nagyon finom es meghozza az etvagyamat.

László (24): Heti 4 alkalom konditerem, egy kisebb diéta és mellé a fogyókúrás tabletta.

Erzsébet (59): Ételeket odafigyeléssel választom meg.

Ági (51): többet mozogtam

Mónika (42): Kevesebbet eszem, és mozgok.

Pál (44): A rendszeres mozgás. Séta, kocogás, futás.

Marta (43): 90 napos dietanak fogtam, 12 nap telt el, meg csak 1.4 kg-t fogytam...remelem ez lesz a sikeres akcio, ami fogyashoz vezet :)

Erzsébet (32): Minden kipróbált fogyáshoz vezetö dolgok,mint pl. a diéta nálam -4kg megvolt,de azután megállt a tudomány nem megy le tovább és ez elszomorít. Na meg hamar vissza is jön

Richárd (32): Rendszeresebb étrend.

Stefania (39): Norbi update kodok betartasa

Lenke (55): Erős akarat, kitartás, sport, szauna, aktivitások.

Alexa (21): Rendszeres táplálkozás naponta 5-őr alacsony kalória tartalmu ételeket illetve edzés.

Norbi' (53): 1. a mozgás, 2. szabadság ideje alatt tudtam figyelni az étkezésre, 3. amikor megszaladt a házi GDP minőségibb ételt tudtam venni - ezek miatt elkezdtem fogyni

Zsolt (40): -sport -kenyér,cukor,műkaják,űditök elhagyása.

Renáta (18): több folyadékot iszom mostmár és kevesebbszer (hetente kétszer) eszem csak húsokat

Erzsebet (45): Nem sokat eszek es zoldsegfeleket

Mária (47): Az etrend megvaltoztatasa es heti 5x egy oras mozgas (uszas,fit labdan valo torna es gyors gyaloglas konditeremben.13kg fogytam december 2-tol mostanaig.

Niki (28): Cukor fogyasztás felfüggesztése

Magdi (56): Én a 90napos diétát választottam ez már egyszer bevált nekem.Még hozzá vettem napi 20perc szobabicajozást .

Katalin (24): sok mozgas es lemondas az edesegrol

Dávid (28): Elhatározás, legalább napi 3 liter folyadékot inni, többször keveset enni, délután 5 után már nem enni, minden reggel egy nagy pohár citromos langyos víz elfogyasztása, délig csak gyümölcsöt enni, kenyeret egyáltalán nem fogyasztani

Gábor (55): Áttértem a délelőtt csak gyümölcs fogyasztásra.

Pali (37): étrend átalakítása: mást, és kicsit kevesebbet.

Zoltán (31): kalóriaszámlálás

Zsanett (27): 13NAPOS DIÉTA,TÖBB MOZGÁS ,EDDIGINÉL KEVESEBB ÉTEL FOGYASZTÁSA,BÚZALISZT TÖRÖLVE!!!!!3-4 LITER VÍZ NAPONTA

András (63): mozgás + kalória csökkentés (1500kcal/nap)

Mónika (33): torna(futás mellett),diéta

Timea (19): nem fogytam,csak formásodtam.

Angi (35): napi 5x étkezés kis adagokban,odafigyeltem,hogy sokat igyak,csökkentettem a tészta és kenyér félék fogyasztását heti 1-2 alkalomra,sok gyümölcs zöldség húsfélék,müzli,tejtermék fogyasztása mellet nem érzek éhséget.Ha édesre vágyom,édesítőszert használok.Semmit nem tagadok meg magamtól,csak módjával,oda figyelve étkezem.1 hónap alatt -5 kg :)

Zsuzsanna (46): kevesebb kalória, kevesebb szénhidrát,mit mivel eszek;húst zöldséggel,tésztát zölséggel,

Anikó (43): kcal figyelés + mozgás + sok folyadék

György (63): Étrend változtatás+napi mozgás.

Tünde (18): Citromos víz, fahéj, túró, zöld tea

Ilona (54): A táplálkozás terén: fogyasztottam csicsókát, citromot, zabkorpát,búza csirát, tört lenmagot. ezek a táplálékok sokat segítettek, és elég sokáig lehetett tartani a szintet. Igaz mindig kel törődni a táplálkozással.

Monika (35): Napi min. 3l tiszta viz fogyasztasa

Angelika (29): ESte hat után már semmit nem eszek és mozgok.

Renata (19): torna,egesseges etrend,kaloriaszamlalas

Eszter (25): Mozgás, kezdésnek legalább heti 1x, valamint az étkezésen való változtatás.

Attila (39): Cardio , se búzaliszt se cukor ! 24kg/2hónap

Zsuzsanna (27): Több mozgás!

Ari (39): heti 6 edzés, cukor és liszt elhagyása

John (28): Kevesebb cukor, több mozgás.

Borbála (58): csak halat és csirmellet ettem és párolt zöldséget és ha lehet tornézom szobakerékpározom. De csak kimérten mert térd protézisre várok.

Eva (63): Fegyelmezettebb vagyok.

Marika (63): többször kevés etkezés

Éva (50): kerákpározás, kenyér, tészta, édesség teljes kivonása az étrendből, valamint étrendem megszokott mennyiségét 1/3.-dra csökkentettem

Emese (26): napi többszöri étkezés, több folyadék, és a reggeli futás

Ibolya (33): A kalóriaszámolás, és a dietetikus által javasolt diéta.

Kati (48): Torna,zöld kávé+ króm kapszula

Marianna (49): A napi életvitelembe rendszerességet kezdek beütemezni.Odafigyelek mit eszem,napi folyadék bevitelemet próbálom emelni ami számomra a legne- hezebb,és a mozgást emelem.

Andi (29): Sok zöldség, csirkemell, és semmi lisztes, semmi tészta, rengeteg gyümölcs... :)

Márta (47): nem ettem kenyeret sokat ittam

John (54): BMI, BMR egyértelműsítése, tápanyag feldolgozási folyamat megértése, majd a szénhidrátszegény étrend kialakítása, a folyadék bevitel optimalizálása, illetve a napi legalább egy óra folyamatos mozgás a kalória leadás és az aerob edzések biztosítása érdekében.

Anita (22): reggeli előtt 1pohár almaecetes víz, naponta többször kis adagokba evés, +3l víz,ami nagyon jó mert így nembirok és nem is kívánok sokat enni és reggel-este min30p ugrálókötél :)

Andi (41): cukor és szénhidrát bevitelének elhagyása

Timi (24): anorexia

Tamas (29): Futas

Hajnalka (56): Megkerestem Az intelligens fogyás csapatát, s az ő útmutatásuk alapján életmódot változtattam /elkezdtem, 5 hete, -5 kg , többet eszem, mint azelőtt, naponta ötször táplálkozom, heti 3 alkalommal zsírégető torna itthon

Zsuzsi (47): Életmód-váltás és rengeteg sport

Marcsi (36): 1-szer-i étkezés.

Mária (28): most már semmi.

Hajni (25): sok folyadék és gyümölcs.

Zsu (45): Az ivás! Korábban keveset ittam, most tartok 2,5 liternél. Próbálkozom még egy kicsit emelni ezt a mennyiséget.

Sándor (41): Este 6 után csak egy joghurt vagy egy alma volt a vacsaora . Kenyeret egyáltalán nem eszek. Sok folyadék akár 3l víz naponta.

Lenna (20): Sehogy se tudok lefogyni

Timi (42): Kevesebb szénhidrát és cukor fogyasztás, rendszeres mozgás beiktatása.

Rita (20): kevesebbet eszek, többet mozgok

Otília (25): cukor kiiktatása, sok fehérje, kevés szénhidrát

V (36): Két hetes diétával kezdtem utánna több mozgás mellett jobban figyeltem a bevitt étel mennyiségére,cukrosat,fehér lisztet és kenyeret semmilyen formában nem eszek.

Éva (46): a testmozgás, minimális szénhidrát bevitel.

Zoli (49): Kcaĺ bevitel / kiadas

Zsolt (31): összességben kevesebb kenyeret eszem, este 6 után már nem eszem

Barbi (18): ha este nem eszek, illetve kevesebbet kell enni több adagba, tornázni kell, mozogni kell, és boldognak kell lenni :)

Tamara (45): Édességek kerülése, mérséklése. Közel azonos időben történő étkezések, és a mennyiségek kontrollálása.

Éva (31): sok zöldség saláta és mozgás

Viktória (38): fehérje alapú diéta, fokozott folyadékbevitel, ami a bőrömre is jó hatással volt.

Ágnes (58): hetente 1 kiló fogyás

Viki (40): Több folyadék (víz), kevesebb nasi (sajnos) :-(

Klári (61): rendszeres mozgás

Dóra (21): Mozgás

Zsuzsa (47): CH-megvonás,gyaloglás...,és most beszereztem egy kondigépet is!!!!

Zoltán (45): Szénhidrát bevitel drasztikus csökkentése

Patricia (12): Kevesebbet ettem és tobbet sportoltam

Gigi (44): egy hétnapos diéta

Reni (28): Nem nagyon ettem, inkább csak zöldségeket! Este 5 után semmit.

Gábor (22): Paleo diéta. sok hús zöldségel...

Imola (28): Dieta es lugosito italok:zoldtea citromos viz

Márta (44): Éhség megakadályozására szedett tabletta. Minden egészségtelen étel száműzése. Zsírégető pulzuson végzett mozgás.

Roland (39): A kalória tábla használata

Ági (31): Figyelek, hogy mit eszem.

Erika (28): napi 5 étkezés, nem lehet túlenni magam, sok folyadék

Szabina (19): Sok mozgás, egészséges étkezés és életmód. Odafigyelni a helyes táplálkozásra.

Dorina (18): egészséges étrend, kalória számolás, és sport

Ildikó (46): több zöldség , gyümölcs fogyasztás és a több folyadék

Eva (23): a meg tobb gyumolcs fogyasztasa illetve sokkal kevesebbett ettem

Emil (32): 6 hét alatt most 6 kiló ment le rólam. 112 kilóról indultam.

Andrea (49): még nem rendeltem ezen az oldalon keresztül

Erika (44): Nekem a 9 napos diéta vált be,de hát a jo- jo efekt.....

Anna (22): kisebb adagok, sok mozgás, sok folyadékbevitel

Mária (55): többet mozgok,nem eszem fehér lisztből készült ételt,cukrot

Gábor (30): A tanácsaitokat megfogadtam és változtattam az étkezési szokásaimon. Jobban odafigyelek arra hogy mit eszek, csökkentettem a cukor bevitelt és próbálok csak teljes kiőrlésű kenyeret enni. Növeltem a mozgás mennyiségét, most már nem itthon tornázok (ez kb. 20 perc volt reggelente amikor csináltam). Heti kétszer eljárok edzőterembe. Ez egy kombinált cardio és erőnléti edzés, kb. összesen 2 óra per alkalom. Edzés előtt fél órával meg szoktam inni egy 2000 ml-es L-karnitin zsírégető koncentrátumot, hogy felgyorsítsam a zsírégetést az edzésem során. Vitamint is elkezdtem szedni, hogy megfelelő mennyiségű ásványi anyagot vigyek be a szervezetembe illetve hogy csökkentsem az étvágyamat. Az elmúlt 2 hónap alatt kb. 7 kg-ot fogytam. Úgy érzem, hogy jó úton haladok. :)

Zsuzska (36): komolyan vettem az általatok leírt programot amit a részemre kuldtetek :-)

Krisztina (24): Kicsivel többet mozgok, és átalakítottam az étrendemet!

Melinda (23): Sok folyadék és rendszeres mozgás.

Szilvia (55): kalóriaszámolás

Gabriella (56): lisztes dolgok csökkentése, több mozgás, kevesebb vöröshús

Kitti (19): kevesebb krumpli, több nyers zöldség gyümölcs

Lizzy (52): saját magam motiválása

Katalin (53): Jártam akupunktúrás kezeléseken és ez sokat segített, mert jobban be tudtam tartani az ötszöri étkezést, azonkívül a tornázást is.

Eszter (58): 8 hónapig napi 6-700cal ,napi 45-60 p torna hétvégén is .Pajzsmirígy szív és magas vérnyomás gondom van,az orvosaim nagyon leteremtettek a módszerem miatt, helytelenül fogytam le a 27kg-t

Tímea (35): kalóriaszámolgatás szigorúan

Zsuzsi (28): Norbi Update, és minden nap torna

István (58): Sajnos a drasztikusság,nagyon kevés kalória,számomra lényeges volt a látványosság, ami ösztökélt,hogy ne hadjam abba.egy hónap alatt 10kg második hónap hat kg ment le.

Györgyi (50): Sok zöldség és a mozgás

Melinda (42): mozgás naponta, mértékletesség a táplálkozásban, cukor elhagyása

Ildikó (36): nem tudok 1 dolgot kiemelni: édesgyökér, L-Karnitin, kevesebb szénhidrát, sok zöldség, kevés vacsora, testkezelések, sok folyadék

Éva (40): Reggelire csak gyümölcsöt eszem. Sokkal energikusabb lettem és az emésztésem is sokat javult. Már nem puffadok annyira mint ez előtt.

Marcsi (26): diéta, rendszeres zsírégető+erősítő mozgás, sok folyadék

Csilla (53): Több folyadék, anyagcseregyorsító , méregtelenîtő gyógyteák, több saláta, de. Csak gyümolcsöt fogyasztok, káposzta leves, glútén mentesebb élelmiszer, torna, táplálék kiegészítők.

Kata (22): A szénhidrát és az édesség/nasi teljes mellőzése. A rostos ételek előnyben részesítése, főleg a délelőtti órákban. Sok tea (zöld, cellulit, mate) fogyasztása.

Mária (65): sajnos eddig semmi, mert pajzsmirigy alulmüködésem van és akárhogy fogyózok nem megy semmi

Edina (36): Elfogyasztott kalória mennyiség kordában tartása és mozgás.

Mari (44): Tudatosan kevesebbet ettem. Odafigyeltem, hogy mennyit iszom. Csökkentettem az édességet és helyette inkább gyümölcsöt ettem.

Klára (52): Paleo étrenddel, de nálam csak pár kg-ról volt szó. A lányom találta ezt az oldalt. Főleg miatta olvastam és kíváncsiságból töltöttem ki a tesztet. Egyébként Ő is kitöltötte.

Domi (20): Nagyon keveset enni és az is csak mértékkel. Semmi kenyér vagy csak ritkán. Aztán a szervezet hozzá szokik és nem is kíván annyi ételt az ember. Ezzel módszerrel én 10 kilót fogytam!

Kata (35): sport

Balázs (36): no kaja minimumra csökentettem +acai megduplázva

Erika (25): a nasiról való lemondás, sokkal több zöldség

Mónika (39): Szénhidrát fogyasztás lecsökkentése minimumra. Flabelos gép napi 30 perc használat

Cintia (29): Természetesen a szénhidrát megvonása

Kriszti (19): a napi testmozgás és a kevesebb kalóriabevitel

Marika (65): káposztaleves(részben)

Mária (58): Töbszöri ?tkezés d?lután 15óráig utána folyadék kőzben szobabiciklizés.Tal?n ennyi.

Gyöngyi (45): rendszeres sport ( otthoni torna, és futás ), étkezési szokásaim változtatása( cukros és lisztes étel elhagyása)

Mónika (44): A rendszeres táplálkozás és a mozgás bevezetése. A türelem és a kitartás fontossága.

Márti (50): A testmozgás és többszöri kevés étkezés. Viszont ha nem értem rá napközben, este bepótoltam. Ugyanannyi kg vagyok.

Inez (45): Sok folyadék fogyasztása.Önmagam elfogadása.

Szuzanna (23): lemondtam a szenhidratokrol.

Sára (56): zumba- fitnesz-jóga

Zoli (33): Több eddzés, és odafigyeltem az étkezésre

Judit (49): Teljes életmód váltás. Mindenképpen a több mozgás és több zöldség, gyümölcs fogyasztása. Legalább 2 l. folyadék naponta.

Melinda (34): Vacsorára már nem ettem: Rízs, krumpli, tészta, édességek. Ebédre kis tányérban kicsi adagot, semmi nassolás.

Julika (58): elkezdtem az almaecetes 'kúrát', eddig semmi hatás előzőleg a reggeli citromos vizet is ittam, nem változott a súlyom, jóval kevesebbet eszek , az összetételen is módosítottam, legalább nem lettem több

Lenke (20): Napi többször étkezek, de keveset, sokkal több folyadékot viszek be a szervezetembe akár 6 litert is naponta. naponta többet sportolok, kerülöm a szénhidrátos termékeket, sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok. Mindezek segitségével 07.01-től mostanáig 09.01. 12kg-ot sikerült fogynom, nagyon szépen köszönöm a sok segitséget.

Krisztina (42): este 6 után már nem eszek, és ez nagyon sokat jelent, három hét alatt 2 kilót fogytam

Enci (24): mozgás, 6 óra után nem eszem

Mónika (35): A tánc és a a zsírégető edzés (zumba-lady) mellé beiktattam heti 1-2 erősítő edzést is, valamint jelentősen csökkentettem a kenyérfogyasztást, max heti 2-3 kis szelet magvas, vagy tönkölybúza kenyeret eszem csak. Több zöldséget fogyasztok.

László (40): 90 Napos diátával sikerült lefogynom 17 kilót!

Eszti (18): Teljes életmódváltás. Az életemet teljesen megváltoztattam, a mozgás a mindennapjaimhoz tartozik már.

Szilvia (32): Többször keveset eszek. Nem nassolok, csak heti 1-2 alkalommal. Több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok a nap folyamán és vacsorára csak gyümölcsöt és zöldséget eszek. Köszönöm a segítséget!

Erika (32): Több nyers zöldségek,több testmozgás

Klára (34): kevesebb szénhidrát de csak valamedig ment a súly aztán megállt .

ágnes (53): sok folyadékot ittam, jobban odafigyeltem az étkezésekre

Alfréd (40): Eddig csak nézelődtem,és így pár napja csinálom. ...de már egy kilót sikerült fogyni.

Gabriella (39): többször kevés étkezés

Iki (35): A jó időben több időt töltünk a szabadban. Kertészkedünk, szépítjük az udvart. Észrevétlenül is többet mozgok.

Kata (20): több mozgás, egyszerre kis adagok, sok folyadék

Gabriella (50): Már délután sem ettem, csak gyümölcsöt. Mindennap kerékpározom, hullahopp karikázom 30 percet.

Andrea (29): Rendszeres sport, diéta. ( fehér, sovány hús, friss zöldséggel és a többi)

Balázs (39): nem eszem fehér kenyeret, és zsíros dolgokat.

Eszter (26): szenhidratok csokkentese, tobb zoldseg, testmozgas

Nati (42): kevesebb kalória,és sport,odafigyelek az ételek minőségére

Ákos (19): minden nap lejártam kondiba

Tünde (53): Nekem a gluténmentes liszt és a szobabiciklizés indította be a fogyást.

Monika (32): Dieta

Lara (26): Egeszsegesebb etelek,szukseges napi folyadek bevitel,napi 20-30 perc torna.

Tamara (32): szénhidrátok fogyasztásának minimumra csökkentése,este 6 után nem eszem,sok folyadékot fogyasztok,rendszeresen étkezem

Kinga (19): Citromlé

Judit (53): Az étkezésre jobban figyeltem, fôleg arra, h mit egyek!

Timi (24): Hoodia mellett mozogtam, kevesebbet ettem.

Zsolt (40): Kivontam teljesen a szenhidratokat de sohasem eheztem.

Moni (49): Szerintem fejben dől el minden. Az akaraterő is. Kell egy cél, ami miatt úgy érzem,hogy feltétlenül le kell fogynom.

Laci (39): Gondoltam összeírom, hogy milyen sikerem volt a saját fogyásomban, és ezt nagymértékben a fogyas.info-nak köszönhetem. 39 éves vagyok, nem volt nagy súly pluszom, csak a hasam zavart, és éreztem, hogy lomhábban mozgok. 77-78 kiló voltam, és ez sok volt a 168 cm-es magasságomhoz. Elkezdtem mozogni egyre többet, ezt sikerült megcsinálnom. Majdnem naponta lementem futni vagy focizni. Ez jól esett, de a testsúlyom nem csökkent sajnos ettől még. Ekkor találtam rá a fogyas.info cikkeire és a “6+1-es diétára' Azt hamar megéreztem, hogy az étkezéssel van a gond. A baj az volt, hogy soha nem tudtam változtatni a szénhidrátos, kólás, csokis étkezésemen. Gyakorlatilag reggel-délben-este ettem édességeket, kenyeret. Nem csoda, hogy nem fogytam. A fogyas.info-n nagyon sok anyagot találtam és elkezdtem képezni magamat. Rájöttem, hogy nem tudok dolgokat, nem világos, hogy mit eszek, az mit tartalmaz. Felszínesen tudtam pár adatot, de rá kellett döbbennem, hogy ez messze nem elég. A 6+1-

Krisztina (23): Sokszor kevesebb evés, több ivás, kevesebb szénhidrát fogyasztás, mozgásnak pedig futás és tornagyakorlatok.

Martina (37): Kevesebb szénhidrát bevitel, és picit több mozgás.

Brigitta (23): étvágytalanság

Anikó (28): Sokszor enni keveset + testmozgás

Réka (16): nem ettem

Leili (18): Evési szokások megváltoztatása, edzés.

Attila (55): Kevesebb élelem bevitel.

Reka (23): Betartom, hogy nem eszek edeset.A cukrot, kenyeret es mas tesztafeleket kiiktattam az etrendembol. Sok folyadek!!!!

Anikó (40): Diéta és Edzés heti 5 alkalommal.

Attila (18): El?ször is lemondtam a cukros ételekröl, italokrol. Nem fogyasztottam lisztes ételeket... Bio étrendre váltottam.

Juraj (30): Az hogy akkora volt már a hasam hogy nem tudtam bekötni a cipőfűzőmet.

Violetta (47): most legujabban a hold dietat probaltam ki bar meg sak egy rovid ideig csinalom az eredmenyekkel nagyon is meg vagyok elegedve

Kata (28): Napi 5szöri étkezés, sok zöldség, kb napi 1200 kcal fogyasztása, heti 3-4szeri mozgás, cukor, liszt, zsír elhagyása.

Andrea (33): Szénhidr?t csökkentés.pl.kenyér ki iktat?sa cukor el hagy?sa kalória bevitel csökkentésel

Vinczeller (30): fogyokura

Lilla (34): kevesebb szénhidrát, több mozgás

György (22): Igazából sok folyadék és a diéta!keményen edzek,bár néha el gyengülök az evéssel kapcsolatban,de utána többet edzek!

Anita (38): még nem

Betty (54): Úgy tűnik valami megindult, remélem folytatódik. Nálam a mozgás mindenképpen sokat nyom a latba és jobban odafigyelek az étkezésemre.

Teca (51): Szétválasztós diéta, több folyadék, intenzivebb mozgás, Nincs nasi!!!!!! De mindent megeszek amit szeretek, csoki, fagyi, szalonna, csak megnézem mit mivel eszem, több zöldség es gyümölcs, semmi kenyér es kenyerféle.

Helen (19): Napi 1 étkezés tudatosan

Viktória (24): Kevesebb kalória bevitel, jobb minőségű tápanyagok.

Zsófi (25): kevesebb és napi többszöri táplálkozás, napi 2-3 l folyadék, cukor-liszt-tészta elhagyása

Kati (35): Viszonylag rendszeres testmozgás(annyi amennyi jólesik, izzadni de nem kifulladásig, hanem élvezettel), többszöri kevés étkezés odafigyeléssel(röhej, de ha ritkán eszel, éhezel, még akkor is ha közben dagadsz...).

Yvett (20): Heti 3-5 nap 40 perces kardió edzések(vagy 20 perc kardió - 20 perc erősítő gyakorlatok), és az ételadag csökkentése.

Tünde (39): megváltoztattam a táplálkozásomat többet mozgok

Maria (53): Sok mozg?s

Marti (26): Hogy betudtam tartani a rendszeres etkezest es ez igen sokat tett a fogyasban.

Évagabi (61): Nem eszek kenyeret, krumplit, rizst,tésztaféléket.Schaket iszok és a szervezet zsírtartalékát használja az emésztéshez.

Diána (17): A minden másnapi mozgás. Mivel kifárasztani nem akartam magam, de sokkal könnyebb elaludnom, ha fáradt vagyok testileg is teljesen. Ráadásul a kedvem is sokkal jobb ha mozgok.

Tünde (37): Este már el tudtam hagyni az evést, illetve hetente 1-2 alkalommal tornázok is. Illetve nem várom meg a déli étkezést mire farkaséhes leszek, legtöbbször már 10 óra körül eszek.

Csaba (28): étrend+edzés

Imi (40): 6 után nincs evés!!!

Tibor (39): Étrend változás, plusz vitaminok

Tünde (20): Sport, étrend változtatás.

Ildi (34): mozgás, sok gyümölcs, zöldség fogyasztás, szénhidrát kevés fogyasztása, édességek teljes elhagyása

Peti (33): 5 étkezés,heti 3 kardió edzés.

Anikó (54): citromos,zöld tea napi 1,5 l

Maggi (39): szénhidrátdiéta, heti 3x1 óra aerobic

Erika (41): változtattam az étrendemen, és figyelek a kalória bevitelre

Gabi (38): inzulin diéta bevezetése, napi 2.5 - 3 liter víz fogyasztás, napi szintű testmozgás

Andrea (26): Igen pl:nem ettem este 5 után illetve csak gyümölcsöt ha éhes voltam .

Adrienn (25): rendszeres edzés, kevés szénhidrát, többször kissebb mennyisegű étkezés

Zsófia (31): Hit önmagamban, hogy meg tudom csinálni. Nem fogyasztottam cukrot és fehérkenyeret.

Magdi (35): Diéta , napi 4km futás, cellulit kezelés

Árpi (43): Nem eszem szénhidrátot. Azaz semmi kenyér, krumpli, rizs, tészta. csak annyit ami a zöldségekben van. ja és semmi édesség. Sok folyadék ( tea citrommal cukor nélkül )

Judit (33): A szénhidrátok kihagyása az étkezésekből,még több mozgás

Ibolya (27): RENDSZERES MOZGAS

Virág (20): sport és sok zöldség

Kati (63): szenhidratokat kihagyni az etkezesbol, bazis-sav aranyt betartani, sokat inni, 19 ora utan nem enni, napi egy orat mozogni

Piroska (68): Megadása semmi pedig sok mindent kipróbáltammar.A zoldtra sem segít,pedig évek óta iszom.Segítséget kérek,hogy letudjak fogyni.

Judit (35): Sok sport, tudatos étkezés

Ilona (55): sport

Petra (19): kevesebb és egészségesebb étkezés.

Reni (40): fehérje dita

Bogika (27): Sport

Petra (22): a pékárú megvonása.

Andrea (31): GLÜKOMANNÁN + DIÉTA

Gabi (44): Leginkább az hozott látványosabb fogyást, amikor teljesen leálltam a kenyér, zsömle és társai fogyasztásával és ha odafigyelek a folyadék fogyasztásomra.

Zsuzsa (31): Kevesebb étel adagok, kalóriaszámlálás, rendszeres edzések.

Dóra30 (30): Szénhidrátból sokkal kevesebbet, folyadékból többet vittem be a szervezetembe.

Kati (54): Az első étkezés korábbra hozása.

Marcsi (46): Rendszeres mozgás,kenyér kiiktatása amennyire lehet!Próbálok többször keveset enni!

Judith (42): 6 + 1 diéta (kedvencem a 'bünözési nap'! ), ételek helyes t?rsit?sa, sok mozg?s, délelött csak gyümölcs, gluténmentes étkezés. A cukros tejes k?vé és az alkohol teljes kiiktat?sa

Zsuzsa (57): teljesen zsírmentes étkezés, ill. almaecet kapszula

István (28): diéta,sulyzós torna

Anita (40): Kaloriaszamlalas, sport

Judit (48): Rengeteg dolgom volt a munkahelyemen és nem volt időm a nassolásra. Csak azt ettem amit előre elkészítettem magamnak.

Zita (25): kevesebb szénhidrát, sok folyadék, naponta minimum fél óra mozgás

Margit (55): Torna, kevesebb és egészségesebb ételek fogyasztása.

Irmus (56): Bár azt nem itt olvastam,de én a 7-napos káposztaleves diéta szigorú betartásával kezdtem. Folytattam a lisztes dolgok,részbeni elhagyásával, rengeteg gyümőlcsök beiktatásával, egészségesebb étrenddel. A sok folyadékfogyasztás betartása. Több mozgás.

Vera (65): napi max 1200 kcal és 160 ch. ennél több nem lehetett, csak kevesebb. Így 8 hónap alatt 10 kg- ot sikerült leadni, ami másfél év alatt sem jött vissza.

Judit (43): Az alkohol gátolja a zsírlebontást, edzésnapokon teljesen el kell hagyni!

Zsuzsi (44): Szénhidrát elhagyása az étrendből. Folyadék bevitelre való odafigyelés. Rendszeres étkezés.

Ferenc (59): ....hmm, az odafigyelés önmagamra :)

Annamária (59): Napi fél óra mozgás ( tánc itthon ), picit kevesebb kalóriabevitel a szükségletemnél, vacsora csak natur joghurt kevés mézzel, őrölt fahéjjal, korpával, almával. Ha van időm, akkor gyaloglás (1 óra ).

Alexandra (19): Nagyon hasznosnak tartom 2 hete nem eszek csokoládét helyette gyümölcsöt és zöldséget kevés szénhidrátot mert hát az is kell a szervezetnek reggel többet eszem délbe kevesebbet este meg nagyon kevesebbet eszem. fehérjét eszem sokat, Edzem minden nap és fogytam is 2 és fél kg. Ha edzem utána egy kis fehérjét kell ennem mert az nélkül nem ér semmit az edzés ha jól tudom. Szerintem nagyon jól váltottam életmódot és jót is tesz nekem. Jól érzem magam a bőrömben nagyon.

Hajni (24): A kenyer es mas pekaruk kiiktatasa az etrendembol.

Tamás (31): Az evés nagymértékű mérséklése.

Dávid (43): Még a legelején tartok 3-4 kg fogyással. Én orvosi kivizsgálással kezdtem. Utána kalória csökkentett ételek, kis mennyiség, vacsora gyümölcs, fokozott mozgás. Zöld kávé tabl. Krómmal.

Edit (40): kenyer,edesseg elhagyasa,tobb gyumolcs es zoldseg

Erika (50): Elsőre elkezdtem reggelizni. Délután pedig próbálok nem enni szénhidrátot. Még nem mérem magam.

Marika (28): Nem ettem degeszre magam.Este 17órától pedig csak vizet iszom.Mostanában fél óra hasprés,fél óra lábemelés.

András (65): napi többszöri, kevesebb étkezés, zöldségek fogyasztása

Róbert (18): A testmozgás

Zelma (44): Most már megiszom a napi 2-2,5 liter vizet (mert eddig alig ittam 2 pohárral naponta) és ezáltal nincs mindig éhségérzetem.Nem kivánom a nasit és oda figyelek az bevitt étel menyiségére, illetve kevesebbet eszem és lassan, nem pedig kapkodva mint régebben.

Kriszti (23): Bizonyos ételek 'megvonása' és a testmozgás

Zsuzsa (60): Talán az, hogy most már érzem a ruháimon hogy egy kicsit lötyög rajtam. Nagyon sokat iszom, fehér kenyeret már én sem fogyasztok, csak barnát és azt is nagyon keveset, általában csak reggel egy szeletet, esetleg délután uzsonnára és többet nem.

Ildikó (42): sok torna,sok folyadék

István (52): A régebben elfogyasztott adagok mérséklése, kb a felére. Ebben sokat segít a sok folyadék bevitel (2-3 liter napi). Este hat után nincs kaja. Mellőzve a kenyér csoki, sütemény stb. A folyadék csak víz, aránylag sok gyümölcs. A testmozgás egyelőre elmaradt.

Vica (27): Több mozgas, kevesebb szenhidrat (föleg vacsorara)

Laura (19): Sok mozgás,többször ettem keveset.

János (36): Rendszeres sport Testépítés heti 4-5 alkalommal. +diéta napi 6-7 étkezés + sok sok sima víz :)

Nóri (57): Többször keveset enni, figyelni az összetételre, kenyér féle, dugító étel kizárva. Hetente 1-2x csak leves, yoghurt, vagy gyümölcs fogyasztása. Ha éhes vagyok, evés előtt először inni.

Zita (34): testkontroll 'diéta' és zöldturmix

Edit (50): Mozgás, alkohol elhagyása, korai vacsora

Andi (37): Kevesebb szénhidrát,több mozgás:)

Noémi (27): A vacsora elhagyása és az edzés.

Zoltan (46): 90 napos dieta, meg tart ... 10 het alatt 15kg fogytam :)

Gabriella (48): Naponta többszöri étkezés, minimális vacsora, minimális szénhidrát és cukor fogyasztása, mozgás.

Kati (60): Sok folyadék, és a jó idő, ami kicsábít a természetbe. Így a testedzés is könnyebb. Nem egyedül kezdtem neki a fogyókúrának és az életmódváltásnak.

Eniko (35): 90 naps kurával fogytam 15kg

Emőke (32): több folyadék, ami inkább víz, illetve lúgos víz. Próbáltam glutén mentes lisztféleségeket vásárolni, többet mozogni, és édesítőszerként xillitet használok.

Piroska (43): Csökkentettem a szénhidrát fogyasztását

Melinda (29): csökkentet ch tartalmú fehérjedús étrend és rendszeres sport

Eszter (53): Visszafogott, napi 5 szöri étkezés, és a mindennapi mozgás.

Brigitta (24): Sok folyadék bevitel. Só,cukor,zsír nagyon mérsékelt fogyasztása. Fehér kenyér elhagyása. Sok gyümölcs-zöldség fogyasztása. Méregtelenítő és gyógyteák fogyasztása. Mozgásforma bevezetése. Szaunázások.

Éva (48): Szoó Judit Kilófaló termékek, nyírfacukor, kókuszzsír, csökkentett CH tartalmú étrend és mozgás

Tîmea (43): Mozgás /zumba/ életmod váltás ,

Veronika (34): Kardió zóna és erősítő edzések itthon (Péntek Enikő).Az étkezésre odafigyelés és sok folyadék (víz). Éhgyomorra egy pohár citromos víz. Az edzés pedig heti 3-4 alkalom és kb félóra.

Margit (63): Súlyos betegség,erős antibiotikumok miatt nem kezdhettem bele a fogyókúrába,de pár napon belül mindenképpen elkezdem,ui.az írások alapján szentül hiszem,hogy ezúttal sikerül.Akkor újra jelentkezem.

Éva (48): a gyaloglás ha rendszeresen végeztem

Imre (25): Napi 500-700 ckal bevitele, szénhidrát kerülése, kenyér és pékárú teljes kiküszöbölése, napi 1 citrom leve vízzel hígitva

Marietta (31): kevesebb nasi, több folyadék

Ágnes (45): Szigorú diéta+ mozgás

Éva (61): 1 liter sós koktél reggelire és utána semmi étel, csak pótcselekvésként 1-1 kávé és citromleves folyadék, 5 napon át.

Erzsi (53): a csal'di bajok

Anett (20): kevesebbet eszek

Csilla (42): Kevesebb kenyér félét ettem és kerültem a fehér lisztet, fehér rizst, és a cukrot. De még a mesterséges édesítőket is.

Melinda (26): elkezdtem konditerembe járni

Bettina (24): rendes etkezes es mozgas

Marika (52): Sok mozgás ! Kevesebb nasi ! Korábbiakhoz képest sok folyadék, zöld tea ( télen amúgy is sok gyógytea fogy a családban !) almaecet ! :)

Ibolya (40): a ch csökkentés

Barbara (32): kétnaponta reggel futottam és figyeltem az étkezésre - a testkontroll / elválasztásos módszert alkalmaztam.

Klaudia (21): kevesebbet ettem ( nem vacsoráztam)

Ágnes (55): mindent ettem, de kevesebbet

Jóska (36): meg gyógyultam és aktívabban sportoltam és az étkezésre is nagyobb figyelmet fordítottam

Kati (32): sport

Norbi (30): Mérsékelt evés, minimalizált szénhidrátbevitel, rengeteg kardió edzés.

Viola (35): Rendszeres mozgás (min.napi fél óra),étrend változtatás

Kati (37): Tejtermék és szénhidrát visszaszorítása valamint a napi 5x étkezés

Böbi (32): Sok zöldség. Fehérliszt kizárva

Tünde (50): Talán a Króm és hát mozgás.De ez csak mos jelentkezett,miután betöltöttem az ötvenet:))))+7kg

Piri (30): fehérje+zöldség fogyasztása, szinte semmi más

Sári (42): Sok zöldség, gyümölcs, napi 4x, a fehérkenyér teljes elhagyása, a sütemények, édességek tiltólistán, most a cukor is, s húsvét előtti 2 hétben kezdtem el az életmódváltást,húsvétkor 2 nap sütinap volt 3 szelet sütivel....s most még mérlegre nem álltam, de a ruháim már lógnak! :) Ez út a siker felé??? Majd meglátom.

Mónika (35): Nem eszek csak keveset,édességet egyáltalán nem.

Tímea (45): odafigyeltem a folyadék mennyiségére

Gréta (18): Életmódváltás és heti 2x mozgás.

Judit (56): Napi kalóriabevitel kontrollja számlálással.(1700 alatt próbáltam tartani)

Noemi (29): Etrend valtoztatas, taplalekkiegeszito, heti 3 sulyzos edzes

Kinga (46): MÉG TÖBB MOZGÁS, GYAKORI KIS SZÉNHIDRÁTTARTALMÚ ÉTKEZÉSEK, HÚS MINIMALIZÁLÁSA.

Nóra (23): kevés szénhidrát, édesség

Dalma (20): Víz és zöldtea fogyasztás, aerob és erősítő edzés

Zsuzsi (29): Szemelyi edzo, aki folyamatosan motivalt.

Marianna (36): du-2 óra után nem ettem. 2-hét alatt lement 4 kg. de utána már sajnos nem bírtam tovább és 2-hét alatt vissza jöttek a kg-ok.

Melinda (33): Több folyadék fogyasztás (szénsavments ásványvíz) és több mozgás, több jó minőségű és tipusú zsír fogyasztása (kókuszszír, lenmag olaj)

Péter (36): Szénhidrátok részleges megvonása

Mária (54): a reggeli egy evőkanál almaecet egy pohár vízben feloldva

Réka (24): Többször keveset enni, mozgás, sok folyadék

Bea (41): Szénhidrát csökkentése, plusz a heti két TRX sportot kiegészítettem minden napos futással.

Livia (36): sokszor enni egy nap es keveset,tobb mozgas-6 honap alatt 20 kg es nem koplaltam

Panni (23): Mozgas, Tanc :D

Nikolett (27): Szénhidrát szegény étrend

Rita (45): A szénhidrát és a cukor elhagyása,,, 6 napig ,,, a 7.-en éltem 'bűnös' életet!! :-D A legnehezebb a viz fogyasztás növelése!!

Erzsike (61): 2hét alatt 2.5 kg szétvállaszó diétát kezdtem el

Ildikó (48): Cukor, fehér kenyér teljes elhagyása, diétás étrend, torna naponta

György (48): Mértékletesség az evés terén, rendszeres kardiozás otthon

Gabriella (51): Étrend változás, heti 3-4 lakalom a fitneszteremben.

Zsolt (20): Sok edzés, odafigyeltem mit eszek a kalóriatáblázat segítségét gyakran igénybe vettem :)

Angéla (34): többször ,kevesebbet és a szénhidrátot csökkentettem

Tris (22): Sport, kalória számlálás. Életmód váltás!!

Emi (63): még egyiktől sem fogytam le

Györgyi (40): Kalória számlás. zumba 3x hetente 50 perc

Júlia (42): Rendszeresen vezettem a kalóriabázison a fogyásomat , sportomat, és nehezen bár, de 10 év óta először megmozdult a mérleg - Lefelé

Móni (27): Étrend változtatása és több mozgás.

Erika (60): Napi 4-5 szöri kevés étkezés, kenyér elhagyása és napi fél óra torna

Icuska (32): Szénhidrát diéta

Ágnes (21): 90 napos diéta, de már lefogytam vele annyira, hogy több kilót egyszer csak nem tudtam leadni

László (54): Reggeli mindig csak és kizárólag gyümölcs. Ebéd normálisan. Vacsora, joghurt némi gyümölcs. Igy fogytam 3 hónap alatt 9-10 kgot. Sajnos vissza jött 3 kg, de igyekszem normalizálni az étkezéseimet.

Bernadett (30): Többszöri kis mennyiségű evés, sok zöldség és gyümölcs és a sport.

Judit (35): mozgás sok zöldség sok folyadék

Zsóka (59): A cukor teljes mellőzése. Sem tészta, sem krumpli, És a gyümölcsöt is csak módjával.13 kg-ot fogytam /sok izületi gyúlladás mellett, tehát a mozgás korlátozott/, most azonban leállt, és nem megy lejjebb. Mit tegyek?

Krisztina (39): mozgás

József (44): 2 hónap kardió edzés és elhagytam a kenyérféléket lisztes termékeket hejette pufasztotrizst és aboneteket eszem -meg rizst sok zöldséget gyümölcsöket mentes ásványvíz bodzás mentes ásványvíz.

Viktória (26): többszöri, kevesebb evés

Misi (63): Kaloriabazis.hu szerint élek. Nekem fontos, hogy az egyenleget tudjam a megevett és lesportolt kalóriák között.

Ágnes (41): Lúgosítás. Próbálok minél több ételt lecserélni az étrendemben, ami inkább lúgosít és elhagyni azokat, amik savasítanak.

Szilvia (34): Étrend

Tilda (65): A magam által bevezetett és lassan szokássá vált életforma. 1.! reggeli torna, 2. teljes kiőrlésű kenyér ( abból is kevés) 3./ sok zöldség, főzelék és csirke, máj, kevés vörös hús

István (39): Gluténmentes diétával 6 hét alatt 8 kg fogyás, 0 koplalással, jóízű étkezésekkel. Még pár (nem búza) sör is belefért. De ami számomra ennél is fontosabb, az a lényegesen jobb közérzet, és pihentető nyugodt alvás, amivel a diéta előtt gondok voltak. Ez innentől nem is diéta, mert maradok 99%-ban gluténmentes :)

Erika (49): Nem eszem fehér lisztból készült kenyeret, finompékárut. Odafigyelek, hogy mikor mit és mivel eszem.

Renáta (27): Megpróbáltam napi legalább 4 szer enni (eszek),kb. 3 liter vizet fogyasztok napont és napi 20 percet tornázom. Így 2 kg-ot fogytam 1 hónap alatt. Nem is a súly a problémám, bár az is jó hogy megy legy, inkább cm-ben látszik.

Betti (21): Sok vizet iszok, többet mozgok és egészségesen táplálkozok.

Hajni (34): Konkrétan nem fogyni szerettem volna, csak a meglévő zsírból izmmá alakítani.

Gabi (44): Több mozgás, kevesebb étel, több ásványvíz.

Anna (58): Rendszeres mozgás és dietetikus által személyre szabott egyéni étrend.

Kriszta (44): Hay diéta kombinálva méregtelenítővel. (Nem reklámozom, ha valakit érdekel, privátban írom.)

Ildikó (57): Egy hónapja kezdtem a főleg fehérje diétát, ettől 5 Kg-ot fogytam.

Renata (41): más étkezési kultúra,napi kalória bevitel csökkentése

Márta (37): Étkezés drasztikus megváltoztatása.

Ilona (59): Rendszeres mozgás (nálam heti 2x 1 óra), sok gyaloglás, fehér kenyér és egyéb búzából készült termékek fogyasztásának minimalizálása.

Erzsébet (55): Étrendváltoztatás és a mindennapi mozgás bevezetése. (3 hónap -12 kiló)

Enikő (21): edzőtermi súlyzós edzés valamintkardio

Ildi (53): Tudatosabban étkeztem és látványosra sikerült a zabpehely és leves váltogatása.

Julianna (59): Láttam mindig, hogy mit és mennyit eszem.

Pál (50): bontott étkezési program (fehérje, zöldség,szénhidrát, gyümölcs),napi bontásban.

Erika (53): kevesebbet eszem

Sándor (44): Először a méregtelenítés ( 10 napos citrommal) valamint kalóriaszámolás + mozgás.

Anna (62): a kevesebb evés, az édesség csökkentése

Erzsébet (43): Szénhidrát elhagyása

Edina (29): Kevesebbet eszem, tornázok hetente 5 alkalommal 1 órát

Dávid (19): Kevés cukor, mozgás, sok zöldség és gyümölcs

Gergő (24): Rendszeres, minden napi mozgás és az odafigyelés a táplálkozásra, hogy mit egyek és mit hanyagoljak.

Dóra (21): Mozgás, nem enni ha jól vagyok lakva

Márta (51): Napi 5-6 -szori kisebb mennyiségű étkezés, több folyadék, kevesebb szénsavas üdítőital (még ha cukormentes is) fogyasztása. A mozgás gyakoriságának növelése. A zsírégetés módszerének megismerése.

Erzsébet (35): Kiegyensúlyozott táplálkozás, sok víz

Mártika (64): A bétablokkoló gyógyszerek elhagyása és a paleolit diéta.

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Mesko (34): nem

Niki (31): Sok torna, rendszeres napi 6szori étkezés, kis adagokban. Sok folyadék. Édességek, rágcsálni valók kerülése.

Peti (19): sok mozgás, napi 1000 kalóriás táplálék bevitel

Krisztina (36): Nekem ,mivel mozgásban kotrlátozott vagyok,így maradt az úszás és a kerékpártozás!Mivel kerékpározni nem merek a csipő műtétem után,így Úszni járok kb.:1 hónapja napi 2h-át!Persze az evésről is lemondtam,teljesen zsír és olaj mentes diétán vagyok! Párolt zöldség,párolt hús,teljes kiörlésű kenyér vagy zsemle,sovány felvágott,és persze rengeteg gyümölcs!!!Az első napok,hetek nagyon nagyon nehéz,volt és igazából a fogyásom akkor indult meg mikor elkezdtem úszni,addig hiába tartottam be a diétát nem ment le 3 hónap alatt eghy deka sem! De kitartok az Úszás melllettt és remélem látható eredménye lesz 1 éven belül!

Teréz (63): Folyadékot sokkal többet fogyasztok, az étkezések számát növeltem, viszont a mennyiséget csökkentettem,

Paksi melinda (35): diéta és sport

Timi (41): Rendszeres mozgás és megfelelő étrend kialakítása.Olajok,zsírok ,szénhidrátok utóbbi részben törölve az étrendből.Sok saláta és csirke hús fogyasztása.

Gabi (56): fogyást segítő vitaminok szedése+étrend változás+kicsi mozgás/egészségügyi ok miatt nem tudok rendesen mozogni/-2kg/1 hó

Csilla (38): Tisztába lettem a zsír és a szénhidrát égetés közti különbséggel ami sokat számít

Mária (38): nem ettem semmi szénhidrátott -15kg,

Nóri (24): Ahogy tanácsoltátok, elhagytam a fehér kenyeret, illetve 6 után nem eszem. Csökkentettem a az étel mennyiségét és minden nap szobabiciklizek és ugrókötelezek. 2 hét alatt 3 kiló ment le.

Anett (31): A fogyókúra abszolút nem vezetett sikerhez. Én nem vagyok kövér, sem túlsúlyos, az alakom ideális, vékony testalkatú vagyok, viszont egy nap az alkalmi ruhámat nem tudtam magamra zippelni.... szoval elkezdtem fogyókúrázni, de semmi sikere nem volt, a kilogramjaim ugyanazok maradtak. Majd elkezdtem futni járni, először csak hetente, majd naponta, és ma már akár kétszer egy napban - korán reggel és este. sikeres akció-e? :D hát a testsúlyom két hónap elteltével is ugyanaz, azonban ami változott - jó kondició, izmosabb lábak, a hasfal laposabbá válása - érdekes számomra, hogy a testsúlyom ugyanannyi, mégis vékonyabbnak érzem magam... PS: a ruhámat azóta nem probáltam fel, de ha még most sem fog feljönni rám, azthiszem a futást erőteljesebb fogyókúrával kell majd kombinálnom.

Emese (22): futás

Ági (38): Fehér liszt cukor elhagyása rendszeres mozgás

Győző (40): a 90 napos fogyokura

Hajnalka (29): cukor és kenyér mentes étkezés, valamint a torna.

Beáta (40): Torna es egyes elelmiszerek kihagyasa

Anita (30): kevest ettem

Zsófi (21): sok mozgás,kevés szénhidrát

Lilla (26): fehérje szénhidrát egyensúly,torna

Borbála (58): betegség :(

Eszter (44): az idő,mikor mit eszem

Mercédesz (23): Bio karnitin

Viki (20): Végre rászántam magam a helyes étkezés részére is :)

Barbi (32): Sport,mértékletes étkezés!És Jóval több folyadékot fogyasztok mint régen.

Andrea (44): Kalóriaszámlálás és torna

Judit (27): a rendszeres mozgásra sikerült rá vennem magam. napi szinten, és élvezettem csináltam!

Zsuzska (33): Tisztító léböjtkúra. Odafigyelek, hogy csak akkor egyek ha éhes vagyok, lassan az evésre időt hagyva.

Edina (26): igazából én azt,hogy mindig figyeljem mit és mennyit meg mikor 3 gyerek mellett nem megy,de én 1 hét alatt 6 kg fogytam.mégpedig úgy hogy azt vontam meg amit imádok(kenyér) és azt ettem amit kevésbé szeretek.Szóval reggel délbe és este megette 1 natúr joghurtot 1 répát nyersen lereszelve, 1 almát meg puculva lereszelve 1 virslit beleszeletelve ezt összekevertem ill 1,5 l zöld tea

Tünde (24): Cukros üdítők kerülése, nasinak magvakat eszem, kerültem a fehér kenyeret.

Margit (48): NEM VACSORÁZOM

Zsuzsa (59): a paleo etrenddel es a rendszeres mozgässal mär voltak sikereim

Orsolya (25): Rengeteg edzés, diéta és vitaminok sokasága. :)

Zsolt (50): A tanácsadás.

Zsuzsanna (50): több mozgás

László (62): Sokkal kevesebb mennyiségű étel! Sokkal inkább megválogatott étel összeállítás! Kenyér szinte teljes kiiktatása!!!

Ibolya (58): feleztem az adaot

Zsu (37): A ruháim, egy számmal kisebb kell.

Zoltán (50): Napi 1000 kalória alatt tartani a bevitt étel mennyiségét. Elértem a kívánt célt 3 hónap alatt 110 kg-ról, 92-re sikerült fogynom.

Judith (59): Szénhidrátok csökkentése minimálisra, liszt, cukor teljes elhagyása, napi 2-3 liter folyadék fogyasztása, sok nyers zöldség és gyümölcs, napi 1 liter házilag készített zöldségleves. Figyelek arra, hogy tartósítószer- mentes ételeket fogyasszak és napi 4-5-ször étkezem. Nem fogyókúrázom, hanem életmódot váltottam. Nem akarok gyorsan fogyni, egy gramm nem jött vissza amióta megváltoztattam az étkezésemet. Hetente 5-ször tornázom.

Enikő (28): Sok folyadékot iszom, és kevesebb szénhidrátot fogyasztok

Tünde (41): Zsírégetés harcosai módszer alapján ( étrend-mozgás) sikerült 8kg-tól megszabadulni.

Ferenc (46): Mozgás, mozgás...Zsírszegény ételek.

Szilvia (37): Rendszeres étkezés

Filip katalina (34): Kevesebb csoki,es több mozgas

Móni (38): szerelem :-) -15kg az eredmény

Petra (24): Minimalizáltam a CH-bevitelt, napi rendszerességgel sportoltam, súlyzós edzéseket végeztem, elkezdtem futni és rengeteg fehérjét fogyasztottam.

Melinda (19): sok mozgás és a citromos víz

Anita (26): Kevesebb szénhidrát, sok mozgás, sok víz fogyasztás, üdítők kerülése.

Zsuzsanna (53): Teljesen más étkezés. Sok hal,kevés szénhidrát ,több zöldség.

Gyöngyi (50): Többszöri étkezés,kevesebb kalória bevitel.

Andrea (20): van egy újságom ami a fogyáshoz vezethet engem de abban voltak ivó joghurt meg minden például még a good milk az is ivó joghurt meg még teljeskiőrlésű lisztből van kenyér ami érdekes

Gabi (48): Több mozgás, étkezési szokások megváltoztatása

Anikó (59): eddig még nem fogyókuráztam,most kezdtem a 90 napos diétát,egész jól haladok, csak a gyümölcs nap nehéz egy kicsit,estére már nagyon éhes vagyok.

Zoltán (35): alacsony szénhidrát,magas fehérje

Mónika (36): rendszeres sport,diéta

Viola (18): dieta, sport

Erika (54): diéta+sport+ igen ! a cigeretta evés helyett .

Pál (63): Sajnos még nem tudtam felkészülni a rengeteg vendég miatt, unoka Olaszországból, stb...!

Annaa (56): torna

Zsuzsa (39): Szigorú önkontroll az étkezés terén. Napi szinten számolom a kalóriákat, amit beviszek a szervezetembe. Fontos a tápanyagok eloszlása is, amire szintén figyelek. Az étkezési szokásaimat teljesen megváltoztattam. Próbálok napi 5* étkezni. A gyorsan felszívódó szénhidrátok helyébe, kevesebb alacsonyabb glikémiaindexes ételeket választok. Nem iszom cukros üdítőket, teákat csak ásványvizet. Sokkal több zöldséget és gyümölcsöt eszem, lehetőleg nyersen (bár ezzel még gondjaim vannak). Mind ezek nagy erőfeszítést igényeltek tőlem, de már jelentős változásokat tapasztaltam magamon. És igyekszem többet sportolni

Szilvia (43): Kalória számolás, egészséges ételek fogyasztása, sok zöldség, kevés szénhidrát, sok folyadék.

Máté (19): A 90 napos diéta hozta meg nekem a várva várt sikert, 3x csináltam végig, mellette persze mozogtam rendszeresen!

Ili (39): Diétázás.

Joci (32): odafigyelek mennyit eszem és mit

Ibolya (41): A testmozgás.

Krisztina (22): Meg folyamatbam van az alomtest elerese de sok hasznis cikket olvastam itt ami konnyebbe tette a fogyast, segitette. Rengeteget edzek es egeszsegesen rendesen taplalkozom.

Niki (19): Odafigyelek az étkezésre és naponta/kétnaponta 40 percet tornázok.

Nikolett (15): Sport

Dóri (19): Sportolás, rostban gazdag étkezés

Judit (39): Kalóriasz?mol?s,odafigyelve a szénhidr?t bevitelre. Életmódváltás. Sport.

Judit (39): Kontrollált étkezés. Sport megfelelő mennyiségének megtalálása.

Babu (19): több test mozgás

Imola (32): nagyon sok mozgas semi kenyer fele

Judit (44): sport

Emma (38): sok folyadek, minimalis mennyisegu szenhidrat

Orsolya (31): A szénhidr?t és cukor megvon?sa.

Vivien dorottya (12): én sokat futottam , és nem ettem kenyeret , és este mindig csináltam 30 db felülést ,10 db vekfőtámaszt

Brigitta (32): Kevesebb edesseg, tobb gyumolcs es zoldseg! Kevesebb edesitett udito es sokkal tobb viz! Es nem mellekes a tavasszal tobb mozgas!

Edit (45): Saját magam által kitalált étrend (alapja:szénhidrát és cukor/csoki elhagyása), sok folyadékkal és a heti 2-3 alkalmas mozgás, tornázás. És természetesen az akarat és a kitartás. 3 hónap alatt 6 kilót fogytam így.

Anita (18): nem tudom

Irina (24): A futás leginkabb es a kevesebb esti étkezés!

Kovács edit (36): Kisebb adagok fogyasztása gyakrabban.

Zsike (55): még sohasem fogyóztam

Annamari (22): mértékletes étkezés

Eszter (27): rendszeres (napi) futás: kb. 5-6 km és diétás átrend

Angéla (58): Kevés étel, nagyjából annak a fele, amit enni szoktam, négyszeri étkezés, napi egy db kis rozsos zsemle - elosztva egész napra. sok vizet ittam. Reggelire főtt tojás és/vagy párizsi, és/vagy sajt paradicsommal, paprikával és egy pohár 100%-os gyümölcslé vagy tej. Délelőtt gyümölcs. Ebédre főzelék egy szelet hússal, délután gyümölcs, hat óra után semmi. Heti egy kg ment le ezzel az 'étrenddel'. Ez nem sok, de nekem nem sürgős és éhezni nem szeretek.

Katalin (31): Sziasztok nem eszem édességet és rendszeresen tornázom.

Kitti (28): több mozgás,több folyadék,kevesebb zsíros étel,több fehérje fogyasztása és több zöldség fogyasztása.

Anita (35): szénhidrát kihagyása étrendemből

Gina (22): Étkezés rendszerezés

Magdi (53): nem ettem édességet!

Éva (51): Kalória számolás, torna.

Barbi (23): Rendszeres mozgas, es a rendszeres (lugosito) gyumolcsok fogyasztasa

Kriszti (34): Rengeteg mozgás és szénhidrát

Irén (58): Többszöri étkezés .több zöldség fogyasztása.

Gyuri (52): Fehér kenyér, péksütemények elhagyása, változó intenzítású mozgás.

Ilona (51): minden reggel iszom étkezés előtt egy pohár almaecetes italt amit mézzel és citromlével kiegészítek délben rendesen étkezem délután gyümölcs és sok sok folyadék természetesen a zöld tea nem hiányozhat este is csak könnyű vacsora az édességet nagyrészben ki iktattam csak néha eszem

Mária (57): a sport,a chrom tabletta..

Nagy klaudia (23): a rendszeres mozgás kevesebbet eszem

Alexandra (24): Megfelelő étkezés 160 gr Ch be tartása ,szénhidrát számolás

Erika (19): Dietaztam.

Monika (55): Delutan ot ora utan mar nem ettem, es el kezdtem mozogni.

Bandi (36): Kb. 6-7 éve csinálom a 'Bandi-féle' fogyást! Sjanos szeptembertől történik mindig egy vágás az életemben, amit nem tudok megmagyarázni és elkezdek zabálni, édességet tömni..stb. és persze lazsálni. Fel is hízom 95-98 kilóra. Aztán január elejétől nekiállok leadni! Csupán annyival, hogy kihagyom az édességet, az esti zabálást, amellyel egy ember napi kalóriaszükségletét bevittem és mozgok (szobabicikli, több gyaloglás autózás helyett) minden évben sikerül 80 kilóra lemennem. Erre büszke is vagyok! Viszont tudom, hogy ez az állandó súlyingadozás megterheli a szervezetem! De ha valakit érdekel a 'technikám', szívesen leírom bővebben, mert 15-18 kiló minusz 3-4 hónap alatt drasztikus megerőltetés, kínzás nélkül nem semmi!

Izabella (38): Ha nem eszem fehér kenyeret és semmit ,ami fehér lisztből van.

Angela (49): az ha elhagytam az edesseg fogyasztasat

Julianna (35): Az első sikeres fogyássom a gyomor gyűrű műtét után volt, amit ki kellett vetetni, mert begyulladt. Ez nem volt egy sikeres fogyás, utána vissza híztam a leadott kilókat .

Eleonóra (60): A szénhidrát a finomított lisztek,tartós tej, olajak kiiktatása az étrendembol, és az elv tobbszor keveset

Betty (40): Kevesebb szénhidrát, és rendszeres mindennapi edzés

Gabi (51): lé kúra

László (52): sütik , üdítők és alkohol mellőzése !

Emo (38): egészséges étrend, odafigyelés és sport

Kata (53): Mozgás, megtartóztatás, fegyelem.

Sándor andrás (20): intenzív sport, kevesebb bevitt szénhidrát, este 6-7 után semmi étel csak nagyon ritkán és az se mindegy, hogy mi, több gyümölcs bevitel, egészségesebb ételek fogyasztása, kevesebb cukor fogyasztás

Renátó (20): Hát abonet és párolt zöldséget eszek már egy jó ideje +néhe egy két rántott dolgot pl rántott sajt 1-2db rántott padlizsán.

Emese (27): Betartott étrend ,cafe form kávé de költséges

Réka (20): Sok folyadek, keves szenhidratbevitel

Andrea (28): több folyadék fogyasztása

Margit (38): napi ötszöri étkezés

Tündi (26): még semmi :)

Kata (31): Fitness, többszöri, de kevesebb étkezés, természetesen sok folyadék bevitele!

Tünde (39): fülakupunktura

Zoltán (46): Betartottam a javasolt étkezési szokásokat, többszöri étkezés és egyszerre kevés kalória bevitel. Átalakítottam az étrendemet, csökkentettem a szénhidrát és zsír bevitelt és a zöldségeket és fehérjéket emeltem. Összesen 1200 max 1400 kalóriát vittem be és sportolással hetente kétszer alkalmankét 600-800 kalóriát égettem pluszban. Sikerült 1 hónap alatt 6 kilótol megszabadúlni és azóta (1 hónapja) tartom a súlyomat nehézségek nélkül.

Zsuzsanna (53): kenyér,péksutemény kihagyása, ill. helyettesítése extrudált kenyérrel, zoldséggel, gyumolcsel

Mária (37): torna

Mónika (19): Minden napos, nem túl megerőltető testmozgás, megváltozott étrend.

Imre (61): Csak fehérhús és hal, néha tojásrántotta, pékárúból hetente 3 db. zsemle napi 2x 1200 m futás,kocogás

Eszter (36): CH szegény étrend

Moncsi (36): Sok folyadékivás,többszöri kevés evés.

Niki (18): 90 napos dieta

Irén (62): Rengeteg mozgás, kevés evés, az is lehetőleg csak zöldség, gyümölcsből állt, semmi nasi.

Zoli (36): Szénhidrát étel minimálisra csökkentése, sok zöldség, kiegyensúlyozottabb táplálkozás több testmozgás. mind az oldalon megtalálható számomra szinpatikus elemek összeválogatásával.

Erika (46): Vezettem a Kalóriabázist és heti 5 alkalommal tornáztam.

Zsuzsi (29): Napi 6-7 evés

Erika (54): Amikor a kalóriát számolva le tudtam mondani a nassolásról.

Marcsi (42): mozgás, édesség és köretek elhagyása

Kata (55): Sajnos még nem sikerült fogynom ,de a saját hibámból!

Krisztina (24): atkins diéta..

Kata (31): Nálam az vezet legjobban eredményre, hog többször eszem kis mennyiséget. De viszont este hat óra után szigúran nem eszem csak egy almát. Így nem vagyok este lefekvéskor éhes, viszont nem üres a gyomrom.

Reni (28): Nagyon alacsony kcal tartalmú vacsora - fehérje turmix vagy rántotta és rengeteg zöldség. Heti 3-5 edzés.

Niki (23): Fitness Junkie 30 napos program

Ági (61): A szęnhidrát erős korlátozása

Alexandra (20): többször kicsit ettem, többet ittam.

Norbi (25): Több mozgás, megváltozott étrend.

Naola (19): Sok mozgás. Pedig nem annyira étkeztem egészségesen. Csak vissza fogtam a magam, és ha ettem is édességet csak nagyon keveset.

Bernadett (26): Folyékon L-Carnitine fogyaszt?sa alatt 22kg-ot adtam le, heti 5x2 ?ra edzéssel megfűszerezve! Ez most is sikeres...

Andrea (50): Adipex

Judit (49): 90 napos diéta

Renáta (25): Gluténmentes diéta és min. heti 3x fél óra mozgás.

Mónika (40): Csökkentettem cukor és a kenyér bevitelt.

Etelka (43): sport

Ottília (39): Az élelmiszerek glikémiás indexét figyelembe vettem és lehetőleg csak alacsony GI élelmiszereket fogyasztok,minden második nap 40 percet tornázok.25 nap alatt 5 kg-ot fogytam,65 kg vagyok és boldog és folytatom.5x étkezem egy nap keveset de finomat,külön főzök magamnak.Van Tupper párolóedényem,ezzel hamar megy.Multivitamint,probiotikumot,C vitamint és magnéziumot szedek.A nyáron 2x20 leszek és már alig várom a szülinapi partimat,jól fogok kinézni!

Kriszta (18): Sok sok mozgás :)

Edina (47): Mozgáshoz szoktattam az eddig lusta kutyámat!

Aniko (63): Elkezdtem a disociat-etrendet,ittam 2 liter vizet naponta,setaltam 20-30 percet

Rita (36): Kettő is volt,de sajnos egyik sem maradt végleges,bár ez valószínű a mozgásszegény időszakokból fakadt.Az egyik és ez volt a tartósabb.napi torna,délután már csak gyümölcs.A másik a szétválasztó diéta.

Otília (25): Súlyfigyelő diéta. Naplóztam a napi kajákat, és persze pontoztam. Mellette rengeteget dolgoztam, így kevés idő jutott az evésre.

Krisztina (37): sport,több folyadék,és diéta.

István (40): Norbi Update

Nora (48): amikor számoltam mennyi kaloriát fogyasztok ésmozogtam rendszeresen

Gyöngyi (53): Még nem

Ilona (41): a sportolas

Melinda (23): torna

Erzsébet (48): több testmozgás, ami nem a kilókban , inkább a testformában kezd már látszani

KlÁra (53): NEM IGAZÁN TUDOM, NAGYON NEHEZEN HALAD.

Edit (32): Nem küldtetek semmit a tesz kitöltése után

Zsuzsa (35): A reggeli bevezetése. Ezáltal nem voltam farkas éhes délre és nem faltam. Napi ötszöri kis étkezés. Napi zöldség fogyasztás.

Sándor (47): kalória számolás , minden bevitt étel ital esetén. Fogyásnapló vezetése.FONTOS.

Róbert (39): Étkezési szokás megváltoztatása,folyadékbevitel növelése,célirányosabb mozgás.

Azisvan (43): szénhidrátok teljes mellőzése

Viktória (22): Teljes étrend változás és sok-sok mozgás

Mariann (25): nincs vacsora - nincs édesség

Mária (20): Az étrend átalakítása és a megfelelő folyadékbevitel.

Tícia (23): Szénhidrát bevitelt csökkentettem,több vizet iszük és elkezdtem mégtöbbet mozogni

Péter (31): Kevesebb étel meg a jó tanácsok.

János (58): akarat!!!

Edina (33): napi többszöri étkezés

Emőke (34): sok folyadék, kevesebb kaja, sok gyümölcs, zöldség

Ramona (32): sport és L-carnitin. mértéktartás és rengeteg folyadék

Kriszta (25): 30% Lelki motiváció, 30% Diéta, 40% Sport,Sport,Sport :)

Gábor (30): Ketogén diéta

Erika (56): Mozgás, a táplálkozási szokások változtatása.

Dee (31): Sok folyadék (főleg víz), egészségesebb táplálkozás. Több mozgás, és az édességek, nasik radikális csökkentése.

Andrea (35): kevesebb szénhidrát vacsora elhagyása mozgás heti 3x

Ilona (42): prutein dieta

Annie (32): Mozgás bevezetése az életemben.

Éva (26): Nem eszem fehér kenyeret, nagyon minimális cukrot hasznälok. Igyekszem 6előtt megvacsorázni valami könnyűt.Egyébként mindent ettem csak olyan 14óráig.minden nap tornázom minimum 30percet.másfél hónap alatt ment le 5kg

Barbi (19): A sport mindenképp, és az hogy néhány 'bűnözés' után elhesegettem a bűntudatomat és azt mondtam,nembaj holnap folytatom tovább

Levente (36): Egészségesebb táplálkozás sok gyümölcsöt ettem meg salátákat.

Eruska (54): Kevesebb szénhidrát.

Lili (21): Hétfő, Kedd 6 km futás, Szerda semmi, Csütörtök, Péntek 6 km futás, Szombat semmi, Vasárnap 10 km futás. közben 700 kalória bevitel, így eddig -> 2 hónap= -12 kg

Éva (42): A megrendelt fogyasztó tabletták megérkeztek kb. 10 napja szedem! Még nincs mit írni róla!

Szabina (28): elhagytam a pékárút(mindet, semmi teljes és akármilyen kiörlésű) a burgonyát, a tésztát és rizsből is keveset ettem

Mónika (21): egészséges étkezés, kevesebb étel + torna

Gyöngyi (29): Este már nem eszem,és üdítők helyett vizet iszom,és többet mozgok!

Szandra (23): Update táplálkozás

Ildiko (40): 3hét alat sikerült 1.50 kg fogynom bio alma ecetes kúrát csinálok 1 dcl vizhez 1 evőkanál ecet és kevesebb kenyeret eszek, nagyon őrvendek

Vera (37): a heti rendszeres mozgás és oda figyelek,hogy mit és mikor eszek,és megpróbálok sokkal többet inni.

Eszter (23): Heti 5 nap 1 óra edzés.

Tímea (20): a spor és hogy kitartó voltam

Noémi (25): Betartottam a javaslataitokat, rendszeresen reggelizek, több folyadékot fogyasztok, elérhető célokat tűztem ki magam elé.

Gabriella (36): Sok séta...

Marina (53): Jobban figyeltem az étkezéseimre.. mit..mikor..és mennyit egyek..Sokkal több folyadékot fogyasztok azóta..

Nóri (41): Szénhidrát és fehérje fogyasztásomat elkülönítettem egymástól.

Emi (23): Mostanaban ujra tancolok. :) Reszben japan (parapara) tancot folytatok, es mar a baratnoimet is sikerult bevonni :) Ami jo, mert igy nem egyedul csinalom. :) Tobb folyadekot iszom, es tobb gyumolcsot is fogyasztok. Napi 3*parapara [edzes] es ezek mellett 4het alatt sikerult 6kgtol megszabadulnom. :) (^-^)/

Csaba (36): napi 30 perc mozgás,étkezés

Sándor (37): Étrend és mozgás megváltoztatása.

Zsuzsa (24): Rendszeres torna, futás.

Andrea (47): Diéte mellett napi rendszerességű edzés.

Mária (43): rendszeres edzés és nagyon kevés étel

Rita (27): a 'sokszor de keveset' és nagyobb menyiségű folyadék bevitel...

Anikó (29): Elhagytam a kenyeret

M?ria (55): ?tszerveztem az evési szok?saimat, jobban odafigyelek, miböl mennyit és mikor eszem, persze még van min javitanom

Andrea (31): kevesebbet eszem, és többet mozgok.

Petra (25): Több vizet iszom, heti 4-5 sport, este csak zöldség és fehérje, kb 1 ig nasi megengedett, mert nap során felhasználom a bevitt energiát, persze nem egy tábla csoki egyszerre :)

Anita (24): kevesseb eves

Inez (20): Kenyér és cukor mentes élet

Timi (19): Változatos, tudatos, kalóriacsökkentett étkezés és heti 4-5-szöri mozgás (kardió:futás, lépcsőzés/lépcsőn futás, emellett súlyzós gyakorlatok minden testrészre).

Krisztina (46): up date torna felülés l carnitinnel kapszula (slim lady)

Vivien (29): Torna,bicikli

Julia (48): odafigyeltem a vizivasra, naponta elfogyasztottam 2,5 litert. csokkentettem az elfogyasztott etel mennyiseget.

Mate (19): A folyadék fogyasztás

Bori (26): Több zöldséget gyümölcsöt fogyasztok valamint próbálok többet tornázni és odafigyelek a bevitt cukrokra-zsírokra.

Szilvia (39): Több zöldség,gyümölcs fogyasztása valamint több folyadék

Petra (27): Az étkezésemen változtattam.

Gábor (50): Folyadékbevitel növelése a testsúlyhoz viszonyított arányban, és a citromos víz fogyasztása.

Anikó (32): étrend változtatás

László (21): kcal és szénhidrát megvonás

Kriszta (18): Nagyobb vízfogyasztás, kalóriaszámlálás.

Aniko (43): Mozgás,folyadék

Niki (19): kétnaponta -1 kg

Andrea (49): három hónapja egy power plate edzést kezdtem el,valamint elhagytam a kenyereket,burgonyát,péksüteményeket,cukrot egyáltalán nem fogyasztok,sem olyat ami ilyet tartalmaz-hat.Igyekszem többször enni kb 4-5 alkalommal de csak keveset és a főétkezés mindig úgy alakítom,hogy mind adagban,mind kb kalóriában alacsony legyen.Az egyik ,rendszerint a reggelit étkezést kiváltom kazein fogyasztásával.Sokkal több folyadékot fogyasztok,pl almaecetes víz,szűrt víz,natur tea.

Gabor (47): Sok zoldseg, gyumolcs, heti 4-5 alkalommal intenziv testmozgas, sok folyadek bevitelnapi 4-5 alkalommal torteno etkezes

Szilvia (43): mozgás

Daisy (22): diéta, mozgás mindennap

Sandor (44): Valami gyogyszerek,kb 5 eve,de ahogy abbahagytam azonnal vissza is hiztam.

Andrea (40): Az en sikeres modszerem a következö volt: csökkentettem az eteladagokat, teljesen elhagytam az edessegeket, a chipset es egyeb brutalisan hizlalo elemeket. Potoltam a krom hianyomat, (jelenleg is szedem) -ez lenyeges volt, mert mar sejtszinten megjelent a cukoranyagcsere-zavar! Ekkor kicsit megijedtem. Ezert halas vagyok nektek, hogy elmagyaraztatok, hogy a megfelelö krom-szint miert is fontos a szervezetnek!! Elkezdtem rendszeresen zöld teat fogyasztani, nem eszek feher kenyeret es Pilatesre jarok. Ja es majdnem kifelejtettem, hogy a fogyas beindulasa elött lenmaggal meregtelenitettem. Kefirbe (0,5 l) tettem 1-2 evökanal lenmagot es nagyon hatasos salaktalinatast vegzett a kettö együtt (kefir+lenmag). Azota nincs gondom az evek ota fennallo hasi puffadasommal es szekrekedesemmel! Ez mar önmagaban is oriasi. Ezutan pedig a fogyas is gyorsabban beindult. Oh es meg valami: az igazsaghoz az is hozzatartozik, hogy a lenmagos meregtelenites idejen voltam ket alkalommal nyirokmasszazson is.

Tünde (32): még csak most kezdtem 3 hete kb. és 4 kilót fogytam, sokszor kicsit megoldással és a citromos melegvízzel próbálkozom:)

Denisza (33): Odafigyeltem hogy kevés szénhidrát tartalmú ételeket fogyasztottam és kipróbáltam az Atkins diétát is,amit csak javasolni tudok mindenkinek,mert jól érzed magad tőle és 2het utan mar látható eredmények vannak.

Erzsébet (43): jobban oda figyeltem az étkezésemre :)

Barbara (23): Vettem egy digitális konyhamérleget

Niki (19): December óta 6 kilót fogytam diétával, minden nap egy óra bicikli és heti két óra zumba segítségével.

Rita (44): Léböjt

Ildiko (31): Kevesebbet ettem egyszerre es tobszor ,nem laktam jol egy etkezesnel sem, edesseg kihagyasa.

Ilona (50): életmódváltás

Katalin (33): kenyérfélék, tészták, cukor megvonása

Gábor (22): Napi 5-6 étkezés, kevesebbet mint amikor kitöltöttem a tesztet (bár férfiként el kell, hogy mondjam nem könnyű) + a cukor helyett is természetes édesítőt használok. Szedek vitaminokat és az általatok javasolt Zsírégetőket.

Noémi (18): futás és kardio együtt (kardio nem mindig) emellett próbáltam odafigyelni mennyit eszem

Attila (60): Szénhidrát 0 diéta, plusz sok mozgás.

Anna (59): kenyér, tésztafélék elhagyása, minimális rizs, zabpehely kb. hetente 2x. Sok nyers zöldség, hidegen sajtolt növényi olaj, levesek, hús. Sok folyadék.

Georgina (27): Az segített a legtöbbet, hogy nem egyedül csinálom, mert a családom segít.

Tibi (28): Valtoztattam az etrendemen, a Fogyas Info Kedves kollegai altal kuldott levelben osszefoglaltakat kovettem es kovetem a mind a mai napig.

Erzsi (38): Csak és kizárólag du.5-kor étkezem utoljára iszom az almaecet napi három négy alkalommal.

Mária (50): rendszeres testmozgás - torna, úszás tudatos táplálkozás - szénhidrát bevitel csökkentése

Attila (40): betartottam a dietat

Gabriella (23): Kevesebb kalóriát viszek be,többet mozgok,többet iszok

Peter (35): Etrend valtozas,rengeteg sport,mozgas

Margit (60): Talan hogy jobban oda figyelek hogy mennyit iszok es mennyit eszek es mikkor

Maria (30): A heti 3sport; a reggelizes es 6-utan nem eszem

Tímea (30): Kevesebbet ettem, többször, és többet mozogtam.

Éva (52): Nagyon kevés evés föleg este 5 után.... Csak zöldség...

Timea (27): Több folyadékot iszom, többször étkezem egy nap ( 4-5) a mennyiségre is vigyázok ( kevesebbet) , gyümölcs ,zöldségfélét naponta... kellett - péksüteményeket ha csak lehet kerülöm ( eddig sikeresen ). És egy héten legalább 3-rom alakalommal tornázok vagy kocogok. Eddig 5-6 kg adtam le. Még én sem hiszem el de megindult a fogyás. :)

György (44): A kitartás és a cél, s a múlt elleni küzdelem.Táplálkozás terén pedig az egészségesebb ételek, azok is mértékkel!

László (64): Ötödik hete fogyókurázom, csak a piramis legalsó két sorát fogyasztom, a zöldségeknél mennyiségi korlátot nem tartok, hust minden nap ugy átlagosan 30-40 dkg, főve vagy sütve, általában két részlet

Móni (36): Kisebb adagokat eszek,kevesebb cukrot és lisztet.Próbálok többet inni és biciklivel járok dolgozni.Célkitűzéseim is vannak,pl.beleférni egy szép ruhába.

Kata (25): növelt fehérje bevitel+edzés

Martina (21): Heti 3 alkalommal beépítettem a napirendembe a konditermi edzést 2 órában. 3 hét alatt úgy érzem irányított gyakorlatsorokkal feszesebbé tettem az egész testem. A hasam körcentiben karcsúsodott és a térdem körüli kis párnák is kezdenek eltűnni. Még pár hónap és remélem a kitűzött célhoz közelebb leszek. 10 kilónyi fogyást terveztem, de azt gondolom ahogy izmosodom nem a kilóbeli súlyom lesz a mérvadó, hanem a forma.

Erzsébet (59): Turbó diéta, de aztán visszajött, amit lefogytam rövid idő után.

Klaudia (23): Naponta többszöri étkezés, és figyelni mikor, mit, mennyit eszem. Fontos az is, mennyit iszik az ember.

Éva (57): A rendszeres testmozgás és étrendváltoztatás.

Barbara (46): Étrend v?ltoztatás..flabelos gép

János (39): Fehérkenyér nékülözése.ezzel közel 2 hónsp alatt 8 kilot adtam le

Csilla (19): Édességek, szénhidrátok mellőzése ! Sok halat eszem, csirke húst, gombát, zöldségeket, joghurtokat, sajtokat (alacsony zsirtartalmúakat) valamint gyümölcs turmixokat !

Jenő (62): 76KG-RÓL 68 kg-ra való súlyleadás DIÉTA NÉLKÜL!!De ez csak akkor sikerülhet,ha van olyan anyag,mint a TIÉTEK,SOK 'NORMÁLIS' TANÁCCSAL!!!

Anna (25): Lemondtam a saját egészségem érdekében bizonyos ételekről. Minimálisan fogyasztok olajban sütött ételeket, és száműztem a majonézt is...

Tünde (20): A további torna és a folyadékfogyasztás.

Ördög (29): Update1 termékek beiktatása az étrendembe, cukrozott-zsíros ételek kerülése,cukor helyett sztíviával való édesítés, magas cukortartalmú gyümölcsök kiiktatása, kenyérfogyasztás felére csökkentése, és csakis teljes kiőrlésű, sok-magvas fajták fogyasztása minimális mértékben, heti kétszeri testmozgás (futás alkalmanként 4-5 km távon, emelkedőkkel), mérték bevezetése az elfogyasztott adagok tekintetében.

Vali (26): Életmódváltás. Heti 3-4 alkalommal mozgás, sok zöldség, hús, folyadék.

Klaudia (22): Kevesebbet eszek és az édességet próbálom kiszorítani.

Monika (42): par eve 3 müszakban dolgoztam es akkor sikerült 13 kg-ot fogyni

Erika (30): nassolas helyett folyadekot ittam,citromos vizet.odafigyelek a napi 2 L folyadek bevitelre reggeli torna napi 15 perc

Teréz (56): kevés szénhidrát,kevés cukor,sok séta

Ági (31): Életmód váltás

Manyi (46): Látni, hogy mennyi kaloriát etem.

Zsanett (32): gyümöcs,zöldség,mozgás,4liter folyadék v?z és zöldt tea,adipex szedése

Gábor (60): Nálam a mozgás (gyaloglás) indította be a zsírégetést.

József (47): Életmódváltás,étkezési szokások változtatása stb.

Katalin (50): Figyelek a szénhidrátok bevitelére.

Mónika (42): többször keveset enni.Nuku cukor,liszt.

Éva (58): Amikor kiköltöztem Németországba, itt másképp étkeztem, minden nap sétáltam 4-5 km, kutyasétáltatás az erdőben, fél év alatt le is ment 15 kg.

Gabi (38): Diéta, sportolás

Judit (58): oda figyelés

Gabi (43): Kenyér tészta elhagyása

Tibor (42): kalória számolás

Szabolcs (35): Heti 70-80km biciklizes es kevesebb szenhidrat fogyasztasa. Az utobbi sokkal nehezebb nekem mint ha ketszer haromszor ennyit mozognek. Eddig bevallt, masfel honap alatt 3-4 kilot fogytam.

Mucika (53): Csoki, süti, rágcsa nassolás elhagyása, zsírégető szedése, rendszeres sport (gyaloglás, kerékpározás naponta)

Szabina (40): 90 napos szétválasztó diétát csináltam végig és így 9 kg fogytam, mellette pedig jártam heti 2-3x edzésre .

Nikolett (18): torna

Piroska (20): sok mozgás

Zeller (39): Reggelire gyümölcsöt eszek, vacsira pedig szénhidrát mentes kaját.

Judit (34): Norbi Update

Erzsébet (54): amikor két hétig csináltam a 90 napos diétát, de vendégségbe mentünk és feladtam

Erika (37): Édesség csökkentése, kiváltása cukormentes saját készítésű lekvárral, rendszeres, kemény edzés.

Andi (37): rendszeres edzés

István (46): A sok futás és a ninja

Dóra (48): elsősorban a kalória számolás

Laura (20): Nem eszek annyit. Inkább iszok sokat vizet. És nem is vagyok éhes. Köszi mindent.?

Renata (28): lisztes es cukros etelek 95%-os mellozese

Adrienn (23): Este 5 után már nem eszek csak folyadékot iszok.

Zoltán (35): Nekem másfél hónap alatt sikerült lefogynom 12 kilót már, ami szép siker számomra. Betartottam, betartom továbra is a diétával kapcsolatos infokat, és az eredmény nem marad el szerencsére.

Krisztián (32): Csirke mell salival fehér kenyér 0 a étrend kiegészítő edzés - 8,5 kg sok folyadék

Róbert (37): Fehérje diéta

Vera (42): ha nem ettem szinte semmit,de akkor viszont rosszul lettem :(

Paula (20): A nem evés

Eszter (37): A szétválasztó dieta!

Anna (58): A 90 napos diéta és mellette (heti 4 alkalom) otthoni torna.

Bea (53): Több víz, zöld tea fogyasztása. Kevesebb szénhidrát bevitele.

Mária (46): betartom az étkezéshez adott tanácsokat

Imre (67): Legutóbbi karácsony és szilveszter között 10 és 16.5 közötti cukorszint, a súlyom 94 kg, 67 éves férfi. Ettől megijedtem és január 21-től Norbitól LowCarb diétás kaja rendelés. Két hónap múltán 13 kg-al kevesebb a súlyom és nem mellesleg a cukorszintem 5.0 és 5.9 között leledzik. Hosszú távon ezt fogom követni. A régebbi életmódomhoz képest a szervezetemet sokkoltam a burgonya, tészta, rizs, paníros húsok stb, stb elhagyásával. A fogyással és cukorszint csökkentéssel 4-5 betegségtől szabadultam.

Zoltán (57): Edz?s,hetente 3x1óra, ?trend váltás,17.00 ut?n már nem ettem a liszt,cukor,keny?r csökkent?se.

Linda (21): 26 kg-t már fogytam egyszer csak a terhesség alatt feljött 13 kg

Nikoletta (24): keveseb evés több mozgás

Ágnes (60): protein kura

Barbara (31): már többször eszem egy nap

József (40): Sport.

Melinda (40): mozgás, mérsékelt táplálkozás

Vivien (29): Több zöldség, édesség 3 hétig nem, fehérje, és napi 5x-i étkezés.

May (21): Nem innen vettem a fogyókúrás étrendet

Ildikó (44): Azt a 'programot' csinálom,amit e-mailben elküldtetek.

Sziszko (26): Nem eszem cukrot semmilyen formában, mézet használok helyette. Fehér lisztet sem csak néha pogácsát (sajnos nagyon szeretem). Probálok lugosan étkezni, sem kávé, tej, tejtermékek, hus. Zöldség gyümölcs minden mennyis?gben. Lemondtam a süteményekről ami nagy szo, cukrászként. De hamar látványos volt az eredmény. 65-66 kilorol 61re fogytam. Kezdem beépiteni a futást a mindennapjaimba és tovább szeretnék fogyni. Ja és sok sok zöld tea!

Marika (41): 2013.áprilís 13-án kezdtem el a fogyókúrát Norbi uptad szerint. Tíz kilogramot fogytam, úgyhogy nem éhezem.

Zsuzsanna (40): elkezdtem kevesebbet enni mint eddig három hét alatt csak 2kg -fogytam le

Mária (36): 1200 kalóriás egészséges éttend plusz gyaloglás

Ildikó (45): 6+1 diéta + mozgás: heti 3x45 perc, sok vizet iszom, C-vitamint és krómot szedek. Még csak 10 napja kezdtem, de már érzem a jótékony hatását. Sokkal jobban érzem magam, és a nadrágom sem szorít. :-)

Anikó (26): Sajnos nem volt ilyen,pedig otthon ellaptrikus tréneren szinte napi szinten ,,edzek'+a nállatok talált gyakorlatokból csinálok (hasfeszesítés),de még mindig semmi.De nem adom fel!!!

Nóra (48): Életmód váltás. Napi egy óra kocogás.

Brigitta (38): Sport

Erzsébet (57): kenyér,burgonya, tészta mellőzése, zöldség fogyasztás

Mónika (49): sterssz,torna,kisebb adag étel,több folyadék

Márti (29): Minimális mennyiségű szénhidrátot ettem, mást pedig naponta 5-ször;és hetente 3 alkalommal súlyzós edzést, valamint fegyencedzést végeztem.

Anita (23): A rendszeres sport és a 90 napos diéta bevezetése az életembe.

Adri (32): étkezés változtatása, sport és az akarat.

Lívia (47): Mozgás

Bandi (29): A kalória bevitel folyamatos figyelése, és a rendszeres sport.

Edith (48): Gyakori étkezések, kicsi adagok, nagyon kevés kenyér, semmi édesség.

Terézia (63): sok zöldség többszöri evés és szénhidrát csökkentés

Szilvi (24): Mozgás és este nem evés vagy csak zöldség,gyümölcs

Erika (52): Elhagytam a fehér kenyeret, helyette teljes kiőrlésű v. rozsos kenyeret fogyasztok, azt is keveset és leginkább pirítva. Az édességek mennyiségét is lecsökkentettem. A folyadék bevitelt viszont nehéz fentebb tornászni.

Jucus (59): az hogy elkezdtem figyelni arra,hogy mit eszem és amit eszem hogyan készítem el.

Imola (24): a stresz

Iza (40): Sok folyadék. kevesebb cukor bevitel

Zoltán (58): Az étel mennyiségi csökkentése,valamint a kenyér és a vöröshús elhagyása.

Irénke (58): Reggelizek rendzseresen-sok gyümölcsöt eszek-és ha tehetem szinte naponta 16-km-kerékpározok-és legaláb 2 liter folyadékot iszom-kizárólag forrásvizet.

Szilárd (19): Konditerem. Sokkal több folyadékot iszok. kevesebbet eszek. próbálok több fehérjét bevinni mint szénhidrátot. heti 4-szer járok konditerembe, napi másfél-két órát.

Nikoletta (20): Feleztem az adagokat és nem nassolok

Ancsi (17): Biciklizes, akár egy nap 20 km is, rengeteg folyadék, meg a kiegyemsúlyozott étrend.

Judit (21): nem volt még

Melissa (21): csökkentettem a kcal bevitelt, rengeteg folyadékot zöld teat, csalán teat ill. más gyogyteakat iszom amik segitik a méregtelenitest illetve napi szinten bevezettem a sportot, az intervallumos futassal égetem a zsirt.

Gyula (63): Minimális szénhidrátot fogyasztottam, sok fehérjét ettem.

Kata (28): sport

Ildiko (30): Az aloe Vera diéta!

Ádám (20): Kalóriaszámlálás a neten, sportolás nálam biciklizés és hiit futás, motivációt nyujtott a pulzusmérős kalóriaszámlálós órám.

Mano (46): Az etkezesek idejet mindig szigoruan betartottam es tobb mozgast vittem az eletembe.

Ivett (28): almaecet

Ács szabó Ágnes (32): Terhességi alatt kemény dieta szénhidrát

Julianna (33): Több, tehát sok folyadék, ami elvette a TÖBBLET étvágyamat.

Erika (34): Szénhidrát diéta tornával egybekötve!

Anita (26): Joforman csak feherjet eszem,stevia edesitoszert hasznalok,es kokusz olajjal fozok.so helyett pedig himalaya so es kenyer helyett ha neha szukseget erzem puffasztott rizset fogyasztok.

Aranka (62): a szénhidrát csökkentése,édesség minimálisra csökkentése napi többszöri étkezés

Zsuzsa (64): Az elszántság,de most van egy kicsi visszaesésem.

Emoke (38): a mozgas

Maria (35): sok folyadekot ittam,sok zoldseg,gyumolcs

Marcsi (55): A teszt segített elindulni a dietetikusom által segített úton. A testem változik a labor eredményeim javultak.

Kinga (32): Betegségem miatt a szénhidrátmentes diéta hozott egy kevéske eredményt.

Ildikó (53): caloría ki számolás,napi többször kevés evés

Rita (24): Több zöldséget fogyasztok és mozogni is elkezdtem

AndrÁs (65): Kevesebb kaloria bevitel, KICSIVEL TÖBB GYÜMÖLCS.

Katlyn (34): Több folyadék bevitel és elhagytam a kenyérfogyasztást

Mónika (45): Kevesebb étel, több mozgás és alvás!

Mária (44): diéta

Vivien (19): Ételadagjaim csökkentése, vacsora elhagyása. És trambulin heti 2-3 alkalommal 1órát. Cukor, tészta, kenyérfélék, nassolni valók, üdítőitalok, teljes elhagyása.

Beatrice (15): Naponta ötször étkeztem és legalább 3 liter vizet megittam.Nagyon kevés húst ettem, viszont annál több zöldséget (főleg répát, uborkát és karfiolt). Heti háromszor 2 és fél órás aerobik- és kétszer 1 órás táncedzésre jártam. Próbáltam többet pihenni és gyalog járni (pl. iskolába, munkába).

Ed (39): a rendszeres táplálkozás kevés étellel, kevés szénhidráttal, kevés cukorral

Brigitta (38): Sport

Enikő (38): Megszorítani a kalóriabevitelt többet mozogni.

Diana (18): Jobban oda figyeltem az étkezésemre... Sportoltam..

Zsófi (47): Atkins dieta, Dukan dieta, kalória számolás, Herbalife, ezek mind külön

Gabi (42): Megfelelo folyadek bevitel.

Gizella (51): egy életmód tanácsadó klubba jártam

Nikolett (40): nem eszem kenyeret,tésztát,cukrosat,szénhidrátot.

Eszter (50): 90 napos szétválsztásos diéta, de most nehezen megy a figyás a chusing kórom miatt.

Eszter (22): Több mozgás, kevesebb kalória

Tímea (24): Rengeteg edzés, alacsony kalória bevitel.