Főoldal: Fogyás.info – A sikeres fogyás titka Fogyás.info - Menü
Érezd jól magad a bőrödben!

Reklám és Valóság

Melyek a legnagyobb reklám átveréseket?Lépten-nyomon reklámokba ütközünk. És ha akarjuk, ha nem, tudatosan vagy tudat alatt, a reklámok bizony befolyásolják döntéseinket. A sokszor lehengerlő mennyiségű árucikkeket látva automatikusan is a „megszokott” és „ismert” termékeket keressük.

De vajon minden úgy igaz, ahogy a reklámokban elhangzik? Tényleg könnyű, egészséges, immunerősítő vagy zsírégető az éppen reklámozott termék?

Reklám kontra valóság • Legnagyobb reklám átverések

A fogyasztók védelmében - Berlinben - alapított Foodwatch (= Élelmiszer-felügyelő) közhasznú egyesület évről évre ezeket a kérdéseket vizsgálja, és Arany Képviselőfánk díjjal „értékeli” a legnagyobb reklám átveréseket.

Az Arany Képviselőfánk (németül: Goldene Windbeutel) egy negatív díj, amely felhívja a figyelmet a reklámokban elhangzott ígéretek és a valóságban létező tulajdonságok közötti különbségekre.

Nézzük meg, eddig mely termékek kaptak Arany Képviselőfánk díjat!

Reklám és valóság közötti különbségek


Reklám kontra valóság • Legnagyobb reklám átverések

2009-ben több mint 35.000 szavazattal a Danone Actimel joghurtital kapta az Arany Képviselőfánk díjat.

A reklámok szerint az Actimel hozzájárul az immunrendszerünk megfelelő működéséhez, fellép a nemkívánatos baktériumok ellen, és általában véd a megfázásokkal szemben.

A valóságban viszont az Actimel nincs extra hatással az immunrendszerünkre, legalábbis semmivel sem jobban, mint bármely más natúr joghurt.

Mindazonáltal az Actimel kb. négyszer drágább egy normál joghurtnál, s ami még rosszabb, 10-12% cukortartalmával egy igazi cukorbomba, melynek fogyasztása így nem éppen az egészséges kategóriába esik.Reklám kontra valóság • Legnagyobb reklám átverések

2010-ben több mint 30.000 szavazattal a Zott Monte Tejital kapta az Arany Képviselőfánk díjat.

A reklámok szerint a Zott Monte Tejital egészséges, tele van értékes szőlőcukorral, s ideális főétkezések közötti fogyasztásra.

A valóságban viszont a Monte Tejital legfőképpen cukrot tartalmaz. Átszámítva egy üvegecske tejital 8 kockacukrot tartalmaz, ami több mint ugyanennyi mennyiségű kólában. Így a Monte Tejital csupán egy ízesített cukor-tejkrém-keverék, ami értékesnek vagy egészségesnek nem igen mondható.


Reklám kontra valóság • Legnagyobb reklám átverések

2011-ben több mint 51.000 szavazattal a Kinder Tejszelet kapta az Arany Képviselőfánk díjat.

A reklámok szerint a Kinder Tejszelet könnyű és ideális a főétkezések között.

A valóságban viszont a Kinder Tejszelet 60%-ban zsírból és cukorból áll.

Ha ez könnyű, akkor a csoki torta egyenesen diétásnak számít, mivel arányaiban kevesebb zsírt és cukrot tartalmaz.Reklám kontra valóság • Legnagyobb reklám átverések

2012-ben több mint 44.000 szavazattal a Hipp Instant Gyümölcstea kapta az Arany Képviselőfánk díjat.

A reklámok szerint a Hipp Instant Gyümölcstea a 12. hónaptól kifejezetten ajánlott a kisgyermekek számára.

A valóságban viszont egy pohár (2 dl) elkészített Hipp Gyümölcstea 2,5 kockacukrot tartalmaz. Vagyis összességében a Hipp tea nem több mint cukros üdítő, ami egyáltalán nem ajánlott kisgyermekeknek.Reklám kontra valóság • Legnagyobb reklám átverések

2013-ban több mint 50.000 szavazattal a Capri Sonne Üdítőital kapta az Arany Képviselőfánk díjat. A választás oka, hogy a Capri Sonne gyártói (Wild/SiSi-Werke) tudatosan a szülők egészséges életmód nevelése ellen dolgoznak.

Ugyanis egy 200 ml-es kis üdítős tasak 6,5 kockacukornyi cukrot tartalmaz. Magas cukortartalma ellenére a gyártók minden lehetséges reklám-csatornán próbálják elérni a gyerekeket; s itt nemcsak a klasszikus TV reklámokról beszélünk, hanem Internet kampányokról, iskolások számára szponzorált kalandpark kirándulásokról és sportrendezvényekről.

A szülőknek vagy állandóan "nem-et kell mondani", vagy kénytelenek tűrni, hogy gyermeküket lassan, de biztosan cukor-függővé teszik!Reklám kontra valóság • Legnagyobb reklám átverések

2014-ben több mint 72.000 szavazattal a Nestlé Alete Italpor kapta az Arany Képviselőfánk díjat.

Jogosan kapta a Nestlé a negatív díjat. Az orvosok már évek óta figyelmeztetik a szülőket; ezen italporok fogyasztása könnyen túltápláltsághoz és fogszuvasodáshoz vezetnek.

Ennek ellenére a Nestlé egészséges és csecsemőbarát termékként hirdeti az Alete italporokat.Reklám kontra valóság • Legnagyobb reklám átverések

2017-ben a szavazók fele ismét Alete termékre szavazott.

Ugyanis az Alete a babakekszet már a 8. hónaptól ajánlja baba-rágcsának, noha a keksz a 25% cukortartalmával biztosan nem segíti az egészséges fogacskák növekedését.

A nem „díjnyertes” termékek között is találhatunk még további érdekességeket, mint pl. a Nimm2 cukorka vagy a Danone Activia joghurt.

Reklám kontra valóság • Legnagyobb reklám átverések

A reklámok szerint a Nimm2 tele van vitaminokkal, egészséges és kiváló a gyerekek számára. Ez nemcsak, hogy átverés, de nagy felelőtlenség is!

A gyerekeknek nem azt kellene megtanulniuk, hogy vitaminszükségleteiket cukrokkal és édességekkel fedezzék, hanem a valóban egészséges és vitamindús étkezés irányába kellene őket nevelnünk.

A Danone Activia pedig, ami tele van a kimondhatatlan és egy átlag halandó számára érthetetlen bifidus valamivel, a valóságban semmivel sem képes jobban hatással lenni az emésztésünkre, mint bármely más natúr joghurt, ára viszont annál borsosabb. Itt is csak ugyanazt látjuk; minimális hatás, maximálisan felfújva és drágán eladva.

Forrásoldalak: http://foodwatch.de és http://www.abgespeist.de

Gondolkodj a saját fejeddel!

És mielőtt még valaki félreértené; nem arról van szó, hogy a fenti termékek nem finomak vagy bármivel is rosszabbak lennének a piacon kapható hasonló termékeknél. Itt „csupán” a fogyasztók félrevezetése az, amivel ezen termékek kivívták a Foodwatch figyelmét; eltérés van a reklámokban elhangzott ígéretek és a valóságban létező tulajdonságok között.

És a fogyasztók védelmében – a mi védelmünkben – ez ellen valamit tenni kell.


Reklám kontra valóság • Legnagyobb reklám átverések


Az összeesküvés-elméleteket félretéve, valószínűleg sokan egyetértenek azzal, hogy sok minden nem az, mint aminek tűnik vagy inkább, ahogy feltüntetik.

Hihetnénk azt is, hogy ennyi kommunikációs csatornával (TV, internet stb.) csak kiderül az igazság, és ha ilyen sokan tudnak valamiről, az csak igaz és jó lehet. De ez sajnos nem így van.

Elkerülhetetlen, hogy saját ép eszünket használva gondolkodjunk, és utánajárjunk a dolgoknak, mert ha nem tesszük, egészségünket, boldogságunkat vagy akár életünket tesszük kockára!Kiút az evés fogságából - A kényszeres evés kezelése

IGEN

Felejtsd el a diétákat!
NEM

Lépj tovább!

Kényszeres evés esetén a fogyókúrák nem működnek.
Nézd meg, hogyan tudsz kikerülni az evés csapdájából, és végleg lefogyni!

Megmutatjuk, mi a zsírégetés legfontosabb titka, és hogyan tudsz gyorsan, egészségesen, tartós eredménnyel lefogyni!

Kiút az evés
fogságából


Sikeres fogyás
7 lépésbenReklám kontra valóság:


Nekem ez vált be:
2099 hozzászólás

Hozzászólás írása

Sándor andrás (20): intenzív sport, kevesebb bevitt szénhidrát, este 6-7 után semmi étel csak nagyon ritkán és az se mindegy, hogy mi, több gyümölcs bevitel, egészségesebb ételek fogyasztása, kevesebb cukor fogyasztás

Angéla (19): kevesebb étkezés

András (63): mozgás + kalória csökkentés (1500kcal/nap)

Renáta (20): Sokkal több folyadékot ittam és próbáltam mindennap mozogni egy kicsit. Természetesen az étkezésemre is odafigyeltem,csökkentettem a finomított szénhidrát és a cukor bevitelt.

Rika (45): még nem tudom, lehet, hogy a kenyér elhagyása.

Zoli (36): Szénhidrát étel minimálisra csökkentése, sok zöldség, kiegyensúlyozottabb táplálkozás több testmozgás. mind az oldalon megtalálható számomra szinpatikus elemek összeválogatásával.

Csilla (24): Sok folyadek szauna es keves eves es flabelis edzes

Evelin (53): mozgás-futás-torna

Erzsi (60): Számomra sokkal vékonyabb lett a PÉNZTÁRCÁM...

Zsuzska (22): Napi torna + elkezdtem a 90 napos diétát.

Anikó (54): citromos,zöld tea napi 1,5 l

Tibor (42): kalória számolás

Marianna (36): A gyömbér azthiszem segíteni fog....

Evelin (24): Narancs diétázom :) és minden nap legalább 40 percet tornázom!:)

Eszter (42): Sok folyadék,torna.Torna napi fél óra.Kevés mennyiségű étel(gyermekem kis tányérkája volt az adag :)) napi háromszori étkezés. 16 óra után egy darab gyümölcs,sok folyadék.

József (45): Kevesebb kaloriabevitel és sokkal több mozgás, edzés.

László (28): Kalória- és szénhidrátszegény diéta, valamint rendszeres futás, edzés (testépítés).

Icuska (32): Szénhidrát diéta

Patrik (33): A szénhidrát és cukor fogyasztásának minimalizálása, a szénsavas üdítőitalok elhagyása, és persze valamennyi mozgás.

Szilvia (37): Rendszeres étkezés

Andrea (28): több folyadék fogyasztása

Marta (27): ki hagytam a lisztet cukrot es napi45perc torna

Moncsi (44): ...nem ettem édességet, a fogyókúra elején fokozatosan leszoktattam magam a kenyérről, nem ettem se zsemlét, kiflit....a töltött káposztát is kenyér nélkül ettem már. :)

Zita (34): testkontroll 'diéta' és zöldturmix

Márti (25): Több gyümölcs és zöldség fogyasztása, sok mozgás.

Klára (65): Gyakrabban és kevesebbet eszem. Fő étkezések előtt almaecetes vizet iszom (1 kanál almaecet egy pohár vízben).Több folyadékot fogyasztok. 18 óra után csak alma. Több mozgás, jelenleg a szobabiciklire korlátozódik a rossz időjárás miatt. Fontos, hogy az ember lelki békéje meglegyen, hogy koncentrálhasson a kitűzött célra.

Csilla (46): Szinte . szénhidrát, kis adagok,mozgás

Kriszta (44): Hay diéta kombinálva méregtelenítővel. (Nem reklámozom, ha valakit érdekel, privátban írom.)

Pisti (56): 5 napos léböjt kúra, kevesebb szénhidrát,több folyadék (zsírégető teák), -5 kiló 10 nap alatt

Adel (62): dieta

Joco (37): lugos etelek es sok viz fogyasztasa

Etelka (49): akupuntúra, fegyelmezett étkezés és mozgás

Bea (38): Elhagytam a fehérlisztet, cukrot, édesítőket, tartósítószereket. Sport.

Ágnes (55): Acai berry, Super fast burner táplálékkiegészítők (csaknem) kenyérmegvonás sok fehérjebevitel mellett. A mozgás csak kicsivel több, mert gerincbeteg vagyok :(.

Tímea (45): odafigyeltem a folyadék mennyiségére

Gabriella (57): a hetes fogyokura

Edina (26): igazából én azt,hogy mindig figyeljem mit és mennyit meg mikor 3 gyerek mellett nem megy,de én 1 hét alatt 6 kg fogytam.mégpedig úgy hogy azt vontam meg amit imádok(kenyér) és azt ettem amit kevésbé szeretek.Szóval reggel délbe és este megette 1 natúr joghurtot 1 répát nyersen lereszelve, 1 almát meg puculva lereszelve 1 virslit beleszeletelve ezt összekevertem ill 1,5 l zöld tea

Kriszti (19): a napi testmozgás és a kevesebb kalóriabevitel

Szilvia (50): kevesebbet eszem

Gabriella (26): rengeteg fehérjében gazdag étel, és egy héten keresztül dinnyét is ettem, Nah és persze ezt kiegeszitve naponta legalább egy óra cardio és sulyzos edzés is ez a sikeres fogyás titka tapasztaltam tényleg be válik.

Edit (60): torna, lépcsőzés, táplálkozás /sok zöldség, alma, ananász, citrom, hal, csirkehús, barna rizs, rozs kenyeret csak reggel eszek sorolhatnám tovább/ szóval életmódváltás, sok séta és egy kis kocogás.

Ági (24): Tudatos táplálkozás, sok sport

Melinda (39): Le kellett cserélnem a kenyeremet teljes kiőrlésűre és már ettől is észrevettem magamon nagyon pozitív változásokat.

Daisy (22): diéta, mozgás mindennap

Orsi (33): a cukrok, finomított szénhidrátok elhagyása, sok víz fogyasztása

Dávid (43): Még a legelején tartok 3-4 kg fogyással. Én orvosi kivizsgálással kezdtem. Utána kalória csökkentett ételek, kis mennyiség, vacsora gyümölcs, fokozott mozgás. Zöld kávé tabl. Krómmal.

Viki (20): Végre rászántam magam a helyes étkezés részére is :)

Éva (31): 90 napos diéta - két hónap alatt 15 kg.

Dávid (20): nem ettem túl magamat csak amennyi jól esett a szervezetemnek kicsit többet mozogtam ,meg a munka is segített ! :)

Margit (48): NEM VACSORÁZOM

Kata (24): A töb zöldség evés,a vsorára könnyű étel fogyasztás és a sport.

István (40): Norbi Update

Orsi (34): Sport, intenziv es rendszeres mozgas

Nikolett (24): Többszöri étkezés és kisebb mennyiség, cukor elhagyása, folyadék mennyiség növelése

Linda (32): Sokat segít,hogy elkezdtem rendszeresen táplálkozni. Napi négyszer, fele annyit, mint ezelőtt. Kenyeret csak akkor eszem,ha nincs más. :-| :-) Hozzászoktam az üres kávéhoz és naponta 2liter üres teát is megiszom. Eddig 3 és fél kiló lement 2hét alatt mozgás nélkül. Ideje lesz beiktatnom. :-D

Anikó (50): az idegesség

Éva (34): Kevesebb étel

Ibolya (41): A testmozgás.

Istvan (53): kevesebb kaloria tobb mozgas

Ági (29): Sport, kevesebb nasi (édesség)

Szandra (23): Update táplálkozás

Lívia (42): kevesebb szénhidrát fogyasztás,és több mozgás.

Erika (35): kitartás és elszántság és az a tudat,hogy másoknak is sikerult eröt ad. 9 kilo minusz két honap alatt.

Viktória (38): fehérje alapú diéta, fokozott folyadékbevitel, ami a bőrömre is jó hatással volt.

Edit (43): Kevesebb evés,napi 40 perc mozgás,napi 2-2,5 liter viz

Melissa (21): csökkentettem a kcal bevitelt, rengeteg folyadékot zöld teat, csalán teat ill. más gyogyteakat iszom amik segitik a méregtelenitest illetve napi szinten bevezettem a sportot, az intervallumos futassal égetem a zsirt.

Zoltán (41): Egy időben elhagytam az étrendemből minden pékárút.

Barbi (19): A sport mindenképp, és az hogy néhány 'bűnözés' után elhesegettem a bűntudatomat és azt mondtam,nembaj holnap folytatom tovább

Hajni (25): sok folyadék és gyümölcs.

Tímea (41): Eddig fogytam 6 kg-ot, de sajnos most megtorpanni látszik .

Réka (24): Többször keveset enni, mozgás, sok folyadék

Laci (58): Kedves Bea, még nem sikerült semmit tennem a cél érdekében,igérem igyekszem,szükségem volna rá,de még az elhatározás hiányos. Köszönöm az érdeklődést,,ígérem igyekszem.

Vali (60): Kalória számítás és csökkentés. Több mozgás

Kinga (27): Elsősorban a 90 napos diéta,és beszereztem egy kerékpárt amin napról napra több km-ert teszek meg.Nem eszek kenyeret,vagy nagyon ritkán teljes kiőrlésűt de azt is lassan csökkentem.Igaz eddig még nem igazán indult meg a fogyásom,de remélem mihamarabb eredményes lesz.

Mária (36): 1200 kalóriás egészséges éttend plusz gyaloglás

Dóri (29): Pákárukat nem fogyasztottam, most fehérje dús ételeket eszek, minimális ch bevitellel, és tkrnázok, amennyit időm enged...

Enikő (46): Szénhidrát mentes étkezés, minden nap edzés.

Bogika (27): Sport

Petra (24): Több folyadék bevitel.

Péter (36): Szénhidrátok részleges megvonása

Judit (35): mozgás sok zöldség sok folyadék

András (33): A diéta szigorú betartása ,ami a legfontosabb és egyben a legnehezebb.Sok-sok mozgás.

Ágnes (61): Átgondoltam, milyen étkezési szokásaim vannak, ami miatt hízom, és hogy tudok ezeken úgy változtatni, hogy fogyjak, de a komfort érzetem is megmaradjon.

Évi (49): Szerelmi bánat.

Etelka (43): sport

Évi (32): kevesebb adagokat ettem és mozogtam

Etel (54): Először is nagyon megijedtem az egészségem romlása miatt,aztán ijedtemben össze-vissza keresgéltem a cikkek között.Majd jött a nagy elhatározás: muszáj tennem valamit az egészségemért.Azzal hogy fogyok segitek magamon, a romló állapotomon. Most reggel éhgyomorra almaecetet iszom,langyos vízzel majd Abonett keksszel szenvicset reggelizek..A 'normal' kenyeret. péksüteményeket nem eszem.Nem használok cukrot, házizsírt csak stivia édesítőt és étolajat ,olivaolajat.Próbállok nagyon sokat inni mert ez nekem idáig nem ment. Délelőtt csak gyümölcsöket eszem.Hát az ebédre muszály 'jókat' ennem de a vacsora megint Abonettes szenvics almaecetes vízzel.Ezekkel az apró változtatásokkal már lement 5kg-ez nálam igen nagy siker.

Szabolcs (35): Heti 70-80km biciklizes es kevesebb szenhidrat fogyasztasa. Az utobbi sokkal nehezebb nekem mint ha ketszer haromszor ennyit mozognek. Eddig bevallt, masfel honap alatt 3-4 kilot fogytam.

Marian (30): sportolas,kevesebet etkezem

Tîmea (43): Mozgás /zumba/ életmod váltás ,

Andrea (49): Nyáron nem kezdtem bele semmibe

Judit (36): diéta,sport

Edina (29): Kevesebbet eszem, tornázok hetente 5 alkalommal 1 órát

Erika (48): csak az ha odafigyeltem mit eszem és előre elkészítettem minden ételt, nem akkor habzsoltam be amit éppen találtam amikor már nagyon éhes voltam

Ági (53): Rendszeres étkezés napi ötször kis adagokban.Sosem voltam éhes.Gyümölcsnap heti egyszer, sok folyadék, napi fél óra kötelező bármilyen aktív mozgás /séta, torna bármi, csak autómentes legyen:))

Kati (65): Próbáltam be tartani a napi 5 étkezést de nem túl lépni az 1000-1200 kalóriát minimum 2 liter folyadék és torna . Három hét alatt 4 kg tól sikerült meg szabadulnom .

Péter (21): A diéta, vitaminok és több mozgás! 2 hét alatt 2 és fél kiló, csak pocakból...

Tünde (32): még csak most kezdtem 3 hete kb. és 4 kilót fogytam, sokszor kicsit megoldással és a citromos melegvízzel próbálkozom:)

Ibolya (69): 1hónap éhezés,nagy bánat miatt

Ági (30): Agyban dől el, ha nincs meg az elhatározás akkor nem is lehet lefogyni.

Zoli (19): Étrend változtatása.

S erika (39): egy heten belul 3 beiktatott gyumolcsnap, 1-2 savanyokaposztale napos lekura

Edit (54): Szénhidrát ,zsír különválasztása.Egyszerre nem ettem őket.Lassú fogyás,de nagyon eredményes.

Ibolya (53): Schorbert Norbi főzelékének ebédre történő beiktatása (azóta már nincsen, nem árulják), reggeli a német teljes kiőrlésű kenyér, mandula stb...ebéd után alma és este nem is voltam éhes..igaz, több mint 10 kg leadása után ki is volt már merülve a szervezetem....tehát nem volt jó módszer..

Vanessza (31): Kevesebb szénhidrát és zsír,több fehérje,zöldség és gyümölcs és torna

Klára (62): Megtanultam,hogy mit mivel egyek,és egy nap 5x és keveset.A vizből is keztem 3 litert meginni

Sanyi (63): Az öszinte válaszok

Marian (62): Majdnem zéró édesség, sok mozgás

Mónika (44): Odafigyelek, hogy mit, mikor, mivelés mennyit eszem, valamint sokkal több erősítő edzést végzek. Rájöttem, hogy nem is feltétlenül fogyni akarok, hanem átalakulni. Megértettem, hogy az izom több kalóriát éget, ezért kevesebb kardiós edzést csinálok és több erősítőt. Persze edzetlenségem és a korom miatt csak saját testsúllyal.Hosszútávon kezdtem el gondolkozni, tudom, hogy ez egy hosszú folyamat lesz. A fogyás szót már nem is használom, szép lassan az életmódomat AKAROM!!! megváltoztatni.

Barbara (23): Vettem egy digitális konyhamérleget

Emőke (34): sok folyadék, kevesebb kaja, sok gyümölcs, zöldség

Pál (44): A rendszeres mozgás. Séta, kocogás, futás.

Kristian (25): szigoru dieta

Zsuzsa (27): Az amikor szerelmes voltam.

Barbi (32): Sport,mértékletes étkezés!És Jóval több folyadékot fogyasztok mint régen.

Gyuri (52): Fehér kenyér, péksütemények elhagyása, változó intenzítású mozgás.

Viki (40): Több folyadék (víz), kevesebb nasi (sajnos) :-(

István (54): almaecet,kenyér,sütemény elhagyása,több mozgás

Zsófika (60): Többet mozgok, naponta sétálok kb. egy órát, ez 3-4 km, nagyon jónak érzem, sok vizet és almaecetes vizet kezdtem fogyasztani, nem cukrozom a tejeskávémat, nem fogyasztok kenyeret, édességet, gyümölcsnapokat tartok (háromszor alma és kétszer mandarin), számlálom a kalóriákat, naponta beveszek 1-2 tabletta 1000 mg-os csipkebogyó kivonattal készített C-vitamint és egy Supradyn-t, a napi 1000 kcal-t nem lépem túl, este 6 óra után nagyon keveset eszem, ha éhes vagyok- 1 mandarin vagy egy alma, jó sokáig rágcsálva:) Öt hét után 4 kg-val mutat kevesebbet reggel a mérleg, és nagyon remélem, hogy ez nem csak az első napokban távozott víz:) Nem állok meg, a következő hetekben is folytatom :)

Nati (26): A szétválasztó, vagyis a 90 napos diéta :) Több mozgás beiktatása

Teca (51): Szétválasztós diéta, több folyadék, intenzivebb mozgás, Nincs nasi!!!!!! De mindent megeszek amit szeretek, csoki, fagyi, szalonna, csak megnézem mit mivel eszem, több zöldség es gyümölcs, semmi kenyér es kenyerféle.

Brigitta (28): Elkezdtem sportolni, több folyadékot ittam ,csökkentettem a szénhidrát bevételt

Éva (61): 1 liter sós koktél reggelire és utána semmi étel, csak pótcselekvésként 1-1 kávé és citromleves folyadék, 5 napon át.

Stefania (39): Norbi update kodok betartasa

Beatrix (33): kalória táblázat,edzés

Anita (24): kevesseb eves

Zoltán (36): Diéta és edzés.

Rozália (50): Már este öt után nem ettem semmit, elhagytam a fehér kenyérféléket és többet mozogtam például futottam minden nap 2 km-t

Livia (36): sokszor enni egy nap es keveset,tobb mozgas-6 honap alatt 20 kg es nem koplaltam

Emi (23): Mostanaban ujra tancolok. :) Reszben japan (parapara) tancot folytatok, es mar a baratnoimet is sikerult bevonni :) Ami jo, mert igy nem egyedul csinalom. :) Tobb folyadekot iszom, es tobb gyumolcsot is fogyasztok. Napi 3*parapara [edzes] es ezek mellett 4het alatt sikerult 6kgtol megszabadulnom. :) (^-^)/

Andrea (29): Norbi update kód szerint evés

Edina (21): Diéta és sok mozgás.

Brigitta (30): Elhagytam az étrendemből a fehér kenyeret, tésztákat és a kólát. Az evési mennyiségemet is csökkentettem, és lassabban kezdtem enni. Szinte minden nap tornázom 20-30 percet.

Otília (25): Súlyfigyelő diéta. Naplóztam a napi kajákat, és persze pontoztam. Mellette rengeteget dolgoztam, így kevés idő jutott az evésre.

Brigitta (39): Mozgás, kalóriaszámlálás

Barbara (46): Étrend v?ltoztatás..flabelos gép

Nikol (31): A teszta es kenyerfelek elhagyasa

Adri (33): Igen, a 90 napos diéta.

Marcsi (42): mozgás, édesség és köretek elhagyása

Kriszta (41): több fehérjét fogyasztottam zöldségkörettel, a hagyományos köreteket elhagytam.

Emőke (32): több folyadék, ami inkább víz, illetve lúgos víz. Próbáltam glutén mentes lisztféleségeket vásárolni, többet mozogni, és édesítőszerként xillitet használok.

Timea (19): nem fogytam,csak formásodtam.

Erika (49): Nem eszem fehér lisztból készült kenyeret, finompékárut. Odafigyelek, hogy mikor mit és mivel eszem.

Csilla (23): alamecet+torna(futás)

Teréz (56): kevés szénhidrát,kevés cukor,sok séta

Ildiko (30): Az aloe Vera diéta!

Ács szabó Ágnes (32): Terhességi alatt kemény dieta szénhidrát

Anita (26): Kevesebb szénhidrát, sok mozgás, sok víz fogyasztás, üdítők kerülése.

Andrea (50): sokkal kevesebb bevitt etel es hozza etvagycsokkento pirula,es hozza Lipo+ liqvid es egy jo kondigep amit mindenmasnap hasznalni megha nem is orakat de mozogni es nem enniEn sok zoldseget eszem hussal mert ha nem eszem hust elgyengulok annyira hogy ajulas kerulget.mindenkinek megkell talani a megfeleo dietat.Igazan nincs egyforma recept mnert mindenki kulon egyeniseg.Ez nagyon fontos.

Zsuzsa (39): Szigorú önkontroll az étkezés terén. Napi szinten számolom a kalóriákat, amit beviszek a szervezetembe. Fontos a tápanyagok eloszlása is, amire szintén figyelek. Az étkezési szokásaimat teljesen megváltoztattam. Próbálok napi 5* étkezni. A gyorsan felszívódó szénhidrátok helyébe, kevesebb alacsonyabb glikémiaindexes ételeket választok. Nem iszom cukros üdítőket, teákat csak ásványvizet. Sokkal több zöldséget és gyümölcsöt eszem, lehetőleg nyersen (bár ezzel még gondjaim vannak). Mind ezek nagy erőfeszítést igényeltek tőlem, de már jelentős változásokat tapasztaltam magamon. És igyekszem többet sportolni

Panni (23): Mozgas, Tanc :D

Hanga (36): Nem eszek cukrot,feher lisztet, tejtermeket (kiveve natur joghurt, kefir), tojast, hust keveset.

Zsuzsanna balogh (36): az idegesseg.

Ágota (65): kevesebbet ettem és többször, többet mozogtam

Ferenc (59): ....hmm, az odafigyelés önmagamra :)

Gábor (29): Rendszeres mozgás odafigyelve a minél helyes táplálkozásra.

Angéla (58): Kevés étel, nagyjából annak a fele, amit enni szoktam, négyszeri étkezés, napi egy db kis rozsos zsemle - elosztva egész napra. sok vizet ittam. Reggelire főtt tojás és/vagy párizsi, és/vagy sajt paradicsommal, paprikával és egy pohár 100%-os gyümölcslé vagy tej. Délelőtt gyümölcs. Ebédre főzelék egy szelet hússal, délután gyümölcs, hat óra után semmi. Heti egy kg ment le ezzel az 'étrenddel'. Ez nem sok, de nekem nem sürgős és éhezni nem szeretek.

Annamária (38): Kevés szénhidrát, sok fehérje és zöldség, napi ötszöri kisebb étkezés és heti 3-4-szer torna.

Gabriella (56): lisztes dolgok csökkentése, több mozgás, kevesebb vöröshús

Laci (35): Sajnos semmi ezidaig :(

Tibor (39): Étrend változás, plusz vitaminok

Erika (19): Dietaztam.

Mária (43): rendszeres edzés és nagyon kevés étel

Eszter (23): Heti 5 nap 1 óra edzés.

Aniko (43): Mozgás,folyadék

Dorottya (26): testmozgás

Erzsike (61): 2hét alatt 2.5 kg szétvállaszó diétát kezdtem el

Tünde (50): Talán a Króm és hát mozgás.De ez csak mos jelentkezett,miután betöltöttem az ötvenet:))))+7kg

Erika (59): A kevés evés cukor és kenyér nélkül.

Juraj (58): a minusz háron kilo

Jutka (53): Elkezdtem futni, ami először inkább kocogásból állt. Futás után nem voltam olyan eszeveszett éhes. Ezt igyekszem kordában tartani, ami már nem is olyan nehéz. 2hét 2kg mínusz. Érezhetően feszesebb husika, lazább nadrág. Ennél maradok.

Marina (53): Jobban figyeltem az étkezéseimre.. mit..mikor..és mennyit egyek..Sokkal több folyadékot fogyasztok azóta..

Gyöngyi (29): Este már nem eszem,és üdítők helyett vizet iszom,és többet mozgok!

Mária (52): Napi 40 perc szobakerékpározás+10perc felülés,zöldségekből készült ételek(külön főzök magamnak)76 kg-ról 72-re fogytam még 6kg a cél.

Veronika (26): kevesebbet eszem, több vizet iszom

Zsuzsa (54): Még az 'elején' vagyok és csak kb. 3 kg körül fogytam ( két hét alatt) De ami ehhez vezetett, az a tudatos táplálkozás,( saláták, zöldségek, gyümölcsök, sovány húsok) egészséges és nem hizlaló ételek fogyasztása, a kenyérfélék és édességek szigorú elhagyása,helyette teljes kiörlésű termékek, abból is napi max. 2 db ! Napi 5-szöri kevés étkezés,amibe mindig legyen gyümölcs, zöldség! Este 6 után már nem evés !!! Plusz napi 20 perc torna, és napi 1,5 km futás. Ez eleinte elég nagy áldozat és lemondás, de meg lehet szokni ! A cél: 68-69 kg , már 'csak' 22 kg-tól kell megszabadulni ! A sikeres fogyás titka a tudatosság, minden az 'agyban' dől el ! Ne akarjunk gyorsan fogyni ( pl. 1 hónap alatt 16 kg-ot) mert az soha nem lesz tartós. Nincsenek 'csodapirulák', csodaszerek ! A lassú, de biztos fogyás titka : az életmódváltás és táplálkozásváltás! A fogyásért igen is tenni kell, a nem jön magától ! A mozgás és sportolás elengedhetetlen ehhez, kb. 50 %-ot tesz hozzá ! Ja és ne mérjük magunk

Zsolt (36): Akupunktúra,napi háromszori étkezés,vacsora helyett fehérje turmix

Brigi (43): Dieta

Margit (63): Súlyos betegség,erős antibiotikumok miatt nem kezdhettem bele a fogyókúrába,de pár napon belül mindenképpen elkezdem,ui.az írások alapján szentül hiszem,hogy ezúttal sikerül.Akkor újra jelentkezem.

Annamária (59): Napi fél óra mozgás ( tánc itthon ), picit kevesebb kalóriabevitel a szükségletemnél, vacsora csak natur joghurt kevés mézzel, őrölt fahéjjal, korpával, almával. Ha van időm, akkor gyaloglás (1 óra ).

Kinga (18): Jobban figyelek a taplalkozasomra es tobb vizet iszom!

Rebeka (23): Rendszeres futás, és helyes étkezés. ( minden fajta szénhidrát elhagyása)

Kriszti (23): Bizonyos ételek 'megvonása' és a testmozgás

László (40): 90 Napos diátával sikerült lefogynom 17 kilót!

Andrea (36): Ahogy időm engedi tornázom. Kerékpárral járok mindenhová.Csökkentett szénhidrát tartalmú ételek fogyasztása.Sok folyadék és kínai teát iszom napi 2x.

Petra (25): Több vizet iszom, heti 4-5 sport, este csak zöldség és fehérje, kb 1 ig nasi megengedett, mert nap során felhasználom a bevitt energiát, persze nem egy tábla csoki egyszerre :)

Andrea (31): GLÜKOMANNÁN + DIÉTA

Anita (18): nem tudom

Peter (35): Etrend valtozas,rengeteg sport,mozgas

Judit (62): több mozgás (amennyire a 62 éves korom engedi) és kevesebb sütizés, nasizás

Zoli (49): Kcaĺ bevitel / kiadas

Erika (26): Napi ötszöri étkezés mindig csak kicsit!

Berni (33): konkrét menü és mozgásterv, sok folyadék

Krisztina (41): sajnos az ha nem ettem szinte semmit :(.

György (22): Igazából sok folyadék és a diéta!keményen edzek,bár néha el gyengülök az evéssel kapcsolatban,de utána többet edzek!

Bea (28): Étkezésre odafigyelni és mozogni heti 3 alkalommal

Ági (29): igazából a mozgás és a nem túlzásba vitt evést

Renata (28): lisztes es cukros etelek 95%-os mellozese

Gyula (54): eddig semmi

Józsi (44): nem eszem kenyeret egyáltalán,helyette a puffasztott rizst eszem.

Ildikó (50): Kevesebbet eszek, sok zöldséget és gyümölcsöt és tornászok rendszeresen

Tamara (45): Édességek kerülése, mérséklése. Közel azonos időben történő étkezések, és a mennyiségek kontrollálása.

Eszter (21): A napi többszöri kevés evés.

Vivien (18): Sokkal több vizet ittam.

Lajos (56): Kevesebbet ettem.

Zsuzsa (54): Szinte teljesen elhagytam a fehér kenyér és péksütemények fogyasztását.Cukor helyett édesítőszert használok, igyekszem sok fehérjét tartalmazó ételeket enni. Igyekszem a folyadékbevitelt is növelni,mert sajnos elég kevés vizet iszom.

Tímea (37): Reg-enor /-19 kg/

Rita (44): Léböjt

Márti (55): Sok-sok gyümölcs és napi min. 1 liter folyadék bevitel:-)

Krisztina (42): este 6 után már nem eszek, és ez nagyon sokat jelent, három hét alatt 2 kilót fogytam

Adriana (45): 90 napos diéta

Erika (53): Szénhidrát diéta

Krisztina (19): Étrend változtatás.

Zsuzsa (32): Mozgás és a szénhidrát bevitelének csökkentése.

Péter (39): A mértéktelen evés elhagyása

József (44): rendszer

Lili (21): Hétfő, Kedd 6 km futás, Szerda semmi, Csütörtök, Péntek 6 km futás, Szombat semmi, Vasárnap 10 km futás. közben 700 kalória bevitel, így eddig -> 2 hónap= -12 kg

Beatrice (15): Naponta ötször étkeztem és legalább 3 liter vizet megittam.Nagyon kevés húst ettem, viszont annál több zöldséget (főleg répát, uborkát és karfiolt). Heti háromszor 2 és fél órás aerobik- és kétszer 1 órás táncedzésre jártam. Próbáltam többet pihenni és gyalog járni (pl. iskolába, munkába).

Zsóka (59): A cukor teljes mellőzése. Sem tészta, sem krumpli, És a gyümölcsöt is csak módjával.13 kg-ot fogytam /sok izületi gyúlladás mellett, tehát a mozgás korlátozott/, most azonban leállt, és nem megy lejjebb. Mit tegyek?

Tamara (32): szénhidrátok fogyasztásának minimumra csökkentése,este 6 után nem eszem,sok folyadékot fogyasztok,rendszeresen étkezem

Jolán (52): Heti 1 gyümölcsnap, kevesebb pékáru és édesség, több folyadék fogyasztása, rendszeres mozgás

Tunde (36): Meg nem tudom

Zoltan (27): Kaloriaszamlalas

Andrea (29): sok mozgás, méregtelenítő kúrák

Kira (31): Mikor nem eszek semmit

Niki (28): önkontrol, tudatosság és akarat

Zsuzsi (47): Életmód-váltás és rengeteg sport

Marcsi (46): Rendszeres mozgás,kenyér kiiktatása amennyire lehet!Próbálok többször keveset enni!

György (48): Mértékletesség az evés terén, rendszeres kardiozás otthon

Domi (20): Nagyon keveset enni és az is csak mértékkel. Semmi kenyér vagy csak ritkán. Aztán a szervezet hozzá szokik és nem is kíván annyi ételt az ember. Ezzel módszerrel én 10 kilót fogytam!

Sándor (63): nagyrészt gyümölcs és zöldsé gböl állo étkezés 1 honap alatt 10 kg minusz éhezés nélkül

Ádám (32): napi 5-szöri étkezés

Nóra (20): Mikor nem eszek semmit napi-.kg-t fogyok :) Az előző két napban ezzel 3kg ment le :)

Agota (26): sport,etrend valtoztatas és recode használata

Lizi (19): Rengeteg vizet iszom és a kenyeret és egyéb péksüteményeket teljesen elhagytam az étrendemből. Mára már cukros ételeket és italokat sem fogyasztok és ezek a változások segítettek ahhoz, hogy elinduljon a fogyásom.

Orsi (28): Étrend változtatás, bizonyos ételek helyettesítése, több folyadék, és heti rendszeres mozgás.

Tündi (26): még semmi :)

Katalin (46): Sok gyümölcs, és a szétválasztó 90 nap diéta

Iki (35): A jó időben több időt töltünk a szabadban. Kertészkedünk, szépítjük az udvart. Észrevétlenül is többet mozgok.

Angéla (52): Kezd átállni a szervezetem, még nem látványos fogyás, de én olyan ramaty állapotban voltam-vagyok, hogy idő kell ahhoz, hogy egyáltalán a fogyást megindíthassam! előtte a masszív Frontinozásról kell leszoktatni a szervezetem, a vízhiányos, és ételmegvonásos totális visszaéléstől a szervezetem! Aztán a normális, stresszmentesebb, lazább napi rutin, pszichés átalakulás, alvás tanulás, stb! Ezeken a területeken kezdek elérni sikereket, mindössze 10 nappal az elhatározást követően.

Kinga (46): MÉG TÖBB MOZGÁS, GYAKORI KIS SZÉNHIDRÁTTARTALMÚ ÉTKEZÉSEK, HÚS MINIMALIZÁLÁSA.

Veronika (34): Kardió zóna és erősítő edzések itthon (Péntek Enikő).Az étkezésre odafigyelés és sok folyadék (víz). Éhgyomorra egy pohár citromos víz. Az edzés pedig heti 3-4 alkalom és kb félóra.

Ági (25): a fehér kenyeret felcseréltem rozskenyérre,több gyümölcsöt és zöldséget eszek :)

Melinda (19): sok mozgás és a citromos víz

Csilla (52): A szétválasztó diéta.

Erika (31): Kisebb adagok

András (65): napi többszöri, kevesebb étkezés, zöldségek fogyasztása

Gabi (37): Fehérje diéta, a Teletáltól rendelem a Speed Fitt menüt és nagyon tudom ajánlani. Január közepén még 89 kg voltam, ma már csak 71 kg. 18 kg-ot fogytam, úgy hogy nem is éheztem, és finomakat ettem! Hihetetlen, hogy ilyen könnyű volt. Már csak a ruhatáram lecserélése okoz gondot! :)

Szandi (21): Minden este futni jártam, próbáltam kevesebbet enni és a kenyérféléket mellőzni.

Zsuzsi (34): Étrend megválasztása és ami nélkül nem tudtamvolna eredményt elérni az a heti 4futás ,ami már rendszeressé vállt és. Már nem tudnék meglenni nélküle.1óra naponta.Ezenkívül erősítö torna

Enikő (28): Sok folyadékot iszom, és kevesebb szénhidrátot fogyasztok

Eniko (35): 90 naps kurával fogytam 15kg

István (58): Házat építettem, és a nehéz testi munka.

Anna (25): Lemondtam a saját egészségem érdekében bizonyos ételekről. Minimálisan fogyasztok olajban sütött ételeket, és száműztem a majonézt is...

Klaudia (22): Kevesebbet eszek és az édességet próbálom kiszorítani.

Péter (52): Nics olyan hogy 'a sikeres' akció, átfogóan kell kezelni az egész életvitelt.

Marcsi (55): A teszt segített elindulni a dietetikusom által segített úton. A testem változik a labor eredményeim javultak.

Rozsi (52): sok zöldség és gyümőcs és almaecet

Emese (47): Mozgás

Erzsébet (59): Turbó diéta, de aztán visszajött, amit lefogytam rövid idő után.

Jani (54): a kórházban töltött 40 nap!!-9kg !cukorbeteg vagyok !a jobb lábam ortopéd lett!! lábbal való sport kizárva! esetleg sakk és ulti!!amugy dolgozok de gépen ami a lábam nem nagyon terheli!!

Szilvia (43): Kalória számolás, egészséges ételek fogyasztása, sok zöldség, kevés szénhidrát, sok folyadék.

Dániel (35): Keveset ettem többször és többet mozgok

Zoltan (45): nem eszem zsirt

Ildi (52): Nagyon sok edzés ,kardio

Marcsi (43): 24 évesen 7és17 italporral 24 kg

Szilvi (24): Mozgás és este nem evés vagy csak zöldség,gyümölcs

Etelka (39): napi sokszori étkezés kis adagokban, vízfogyasztás és persze a sport.

Mónika (45): Kevesebb étel, több mozgás és alvás!

Edina (34): A napi 1000- 1200 kaloria betartása.Sokat ittam és próbálok több gyümölcsöt zöldséget enni.

Csilla (38): Tisztába lettem a zsír és a szénhidrát égetés közti különbséggel ami sokat számít

Klára (27): A stressz csökkentése. Kiiktattam az életemből rengeteg olyan dolgot, illetve személyt, ami stresszt okozott, és újraszerveztem a napirendem. Megengedtem magamnak, hogy többet figyeljek magamra.

Mercédesz (23): Bio karnitin

Vivien (29): Torna,bicikli

Zsuzsa (38): Édesség elhagyása, gyömbéres zöld tea.

Klára (34): kevesebb szénhidrát de csak valamedig ment a súly aztán megállt .

Maria (35): sok folyadekot ittam,sok zoldseg,gyumolcs

Margit (58): A nagy műtéteim után újra elkezdtem mozogni. A rántott és a sült dolgokat lájtosan készítem. Sok zöldség gyümölcs és a rendszeres séta.

Mónika (39): Szénhidrát fogyasztás lecsökkentése minimumra. Flabelos gép napi 30 perc használat

Katalin (45): Az étkezéseimből ki hagytam az édességeket a kenyeret a tésztákat,és sokkal több folyadékot ittam,és iszom még mindíg.

Erzsi (38): Csak és kizárólag du.5-kor étkezem utoljára iszom az almaecet napi három négy alkalommal.

Mariann (37): Napi 5 étkezés keveset,és sok folyadék!Sok gyümölcs,kevés szénhidrát!-4kg

Andi (31): Kalóriaszámlálás, sokkal kevesebb étel és egészségesebb étel fogyasztása. Sok zöldség és gyümölcs és természetesen a rengeteg edzőtermi munka. Az elmúlt évek során 30 kg-t adtam le, ebből tavaly adtam le 18 kg-t. Most lassan egy hónapja csinálom megint komolyan, mert még szeretnék leadni kb 20 kg-t.

Kriszta (18): Sok sok mozgás :)

Timi (22): Koplalás.. :)

Ibolya (51): Vércsoportos étkezés, mindig kevés étel egyszerre, sok víz, gyaloglás. Nyers zöldségek, kis adagok, sok víz, gyaloglás.

Angyal (46): Kalória számlálás, teljes étrend váltás,mozgás, 6 óra után nem étkezem...

Anita (27): Megvalogatni az ételt amit eszem.

Edina (23): este 6 utan mar nem ettem, minden masodik nap torna.minden reggel reggelizem.

Ildikó (40): Kevesebbet ettem, megvontam a süteményeket, kenyereket és nem vacsiztam.Meg persze besegített a kínai fogi tea!

Piroska (60): A Norbi update diétával nem éhezek. Miután imádom a húst- a vércsoport diéta szerint ragadozó vagyok:)-, ehetem is. Odafigyelek arra is, hogy naponta többször, de keveset egyek. És természetesen megfelelő mennyiségű folyadékot iszom, és többet mozgok.

Judit (35): Elkezdtem nem dugug enni magam és jobban kezdem figyelni mit is fogyasztok!többet iszom bár ezzel eddig sem volt nagy gond...szeretem a vizet:-)

Flora (18): alig ettem és sportáborba mentem

Ágnes (46): kenyér és más pékáru elhagyása az abonettet kivéve

Nóri (41): Szénhidrát és fehérje fogyasztásomat elkülönítettem egymástól.

Anikó (32): étrend változtatás

Melinda (49): Meg nemfogtam hozza de sokmindenben valtoztattam

Annamária (35): szénhidrátszegény diéta

Norbert (19): Szénhidrát csökkentés, fittnesz.

Katalin (45): tobb gyumolcsot es zoldseget eszem

Otília (25): cukor kiiktatása, sok fehérje, kevés szénhidrát

Betti (21): Sok vizet iszok, többet mozgok és egészségesen táplálkozok.

Marusz (56): Torna, úszás, diéta.

Kristóf (20): keveset ettem

Brigitta (38): Sport

Kitti (38): cukor, fehérliszt elhagyása.Sok zöldség,folyadék (víz) pótlása,mozgás.

Csilla (42): Kevesebb kenyér félét ettem és kerültem a fehér lisztet, fehér rizst, és a cukrot. De még a mesterséges édesítőket is.

Mária (65): sajnos eddig semmi, mert pajzsmirigy alulmüködésem van és akárhogy fogyózok nem megy semmi

Veronika (60): Sok saláta, szinte mindenhez (sárgarépa uborka, paradicsom, vitaminpaprika stb..), gyümölcs napközben. Norbi duci tornája reggel este, ezt soha nem hagytam ki volt olyan napom amikor este 22 órakor kezdtem.

Ritu (39): Meforal heti 3-zumba

Laura (20): Nem eszek annyit. Inkább iszok sokat vizet. És nem is vagyok éhes. Köszi mindent.?

Niki (28): Glutén mentes étrend leginkább

Erika (44): Nekem a 9 napos diéta vált be,de hát a jo- jo efekt.....

Betty (54): Úgy tűnik valami megindult, remélem folytatódik. Nálam a mozgás mindenképpen sokat nyom a latba és jobban odafigyelek az étkezésemre.

Ági (51): Átértékeltem a folyadék bevitelemet, és az étkezések időpontját, megtanulta, lassan rágni, módszeresen enni

Orsolya (31): A szénhidr?t és cukor megvon?sa.

Mate (19): A folyadék fogyasztás

Anikó (43): kcal figyelés + mozgás + sok folyadék

Krisztina (36): Nekem ,mivel mozgásban kotrlátozott vagyok,így maradt az úszás és a kerékpártozás!Mivel kerékpározni nem merek a csipő műtétem után,így Úszni járok kb.:1 hónapja napi 2h-át!Persze az evésről is lemondtam,teljesen zsír és olaj mentes diétán vagyok! Párolt zöldség,párolt hús,teljes kiörlésű kenyér vagy zsemle,sovány felvágott,és persze rengeteg gyümölcs!!!Az első napok,hetek nagyon nagyon nehéz,volt és igazából a fogyásom akkor indult meg mikor elkezdtem úszni,addig hiába tartottam be a diétát nem ment le 3 hónap alatt eghy deka sem! De kitartok az Úszás melllettt és remélem látható eredménye lesz 1 éven belül!

Anikó (38): Az ételek glükémiás indexe alapján terveztem meg az étrendem, igyekszem emellett a napi szénhidrát bevitelt 160g körül tartani, 5 étkezésre bontva. Kétnaponta 'sportolok', ami - kisbabával vagyok itthon - másfél-két órás babakocsis sétát jelent. És hegyen lakunk :D. Naplózom, hogy mit eszem és hogy mennyit iszom, így könnyű mind az ételekre, mind a napi 2,5 liter víz bevitelére figyelni.

Mária (58): Töbszöri ?tkezés d?lután 15óráig utána folyadék kőzben szobabiciklizés.Tal?n ennyi.

Dóra30 (30): Szénhidrátból sokkal kevesebbet, folyadékból többet vittem be a szervezetembe.

Gergő (24): Rendszeres, minden napi mozgás és az odafigyelés a táplálkozásra, hogy mit egyek és mit hanyagoljak.

Tamas (40): Napi max 1500kaloria. Crom tabletta. Acai bery tabletta.

Mária (46): betartom az étkezéshez adott tanácsokat

Bea (53): Több víz, zöld tea fogyasztása. Kevesebb szénhidrát bevitele.

Kitti (24): Kevesebb,mértékletes evés.

Mónika (26): Még nem vált be,de csak diétával probálkoztam

Szilvi (46): 90 napos diéta egyesítve 1000-1200 kalóriás diétával,mozgás

Zelma (44): Most már megiszom a napi 2-2,5 liter vizet (mert eddig alig ittam 2 pohárral naponta) és ezáltal nincs mindig éhségérzetem.Nem kivánom a nasit és oda figyelek az bevitt étel menyiségére, illetve kevesebbet eszem és lassan, nem pedig kapkodva mint régebben.

Laci (18): 90 napos diéta 18 napján tartok.Eddig 6 kilót fogytam.

Levente (36): Egészségesebb táplálkozás sok gyümölcsöt ettem meg salátákat.

Szoszi (28): mivel hogy 4kor kelek,,,,,reggeli muzlis jokhurt-sezammal,kave...3ora mulva valami alma,,,,,ebed lehet csipos csirkemell darabkak,kaposzta salataval,,,,az a fontos,h szines legyen es valtozatos:-)husit is lehet sok fele kepen:-) na es itt szokom tornyire eltoni.....,,,,de ahoz kepest,h 83kg-rol 57re lefogytam,,,,,,,tartom a 62ot-63 senki sem tokeletes:-)

Kata (53): Mozgás, megtartóztatás, fegyelem.

Kati (49): kerékpározás

Zsuzsanna (50): több mozgás

Emo (38): egészséges étrend, odafigyelés és sport

Denise (49): életmód váltás: megfelelő táplálkozás mellett mindennap tornázok.Heti 1-2 alkalommal futok ill. biciklizek.

Bettina (16): kalóriabevitel lecsökkentése, torna

Renáta (31): Bevezettem a napi 5-i étkezést és figyeltem a bőséges folyadék fogyasztásra.1.5 hét alatt 3 kiló ment le :)

Andrea (50): Adipex

Noémi (18): futás és kardio együtt (kardio nem mindig) emellett próbáltam odafigyelni mennyit eszem

Gergő (37): Több mozgás, rendszeres edzés. Vettem egy FitBit Charge HR órát, ami nagyságrendileg megmondja elég volt-e a napi zsírégetés, stb. Nagyon jó támpont.

Krisztián (32): Csirke mell salival fehér kenyér 0 a étrend kiegészítő edzés - 8,5 kg sok folyadék

Aranka (56): az édesség mennyiségének csökkentése

Réka (18): Betartottam a megfelelő kalóriabevitelt, plussz még sokat edzettem mellette..., nem ettem édességeket, gyorskajákat, illetve péksüteményeket

Évi (27): a kevés kalória bevitel

Zoltán (58): Az étel mennyiségi csökkentése,valamint a kenyér és a vöröshús elhagyása.

Niki (31): Sok torna, rendszeres napi 6szori étkezés, kis adagokban. Sok folyadék. Édességek, rágcsálni valók kerülése.

Szilvia (33): Korábban 90 napos diéta, de az már nem játsszhat, mert a második turnusnál már tönkretettem vele a gyomrom és már nem tudom csinálni.

Gabriella (48): Naponta többszöri étkezés, minimális vacsora, minimális szénhidrát és cukor fogyasztása, mozgás.

Zsuzsa (62): Kalória szerint étkezem. Naponta 1000-1200 kal. fogyasztok. Mellette egy kicsit tornázom és legalább fél órát sétálok.

Anita (33): Diéta mozgás

Regina (42): Kevesebb kalóriabevitel , napi fél óra mozgás .

Imre (67): Legutóbbi karácsony és szilveszter között 10 és 16.5 közötti cukorszint, a súlyom 94 kg, 67 éves férfi. Ettől megijedtem és január 21-től Norbitól LowCarb diétás kaja rendelés. Két hónap múltán 13 kg-al kevesebb a súlyom és nem mellesleg a cukorszintem 5.0 és 5.9 között leledzik. Hosszú távon ezt fogom követni. A régebbi életmódomhoz képest a szervezetemet sokkoltam a burgonya, tészta, rizs, paníros húsok stb, stb elhagyásával. A fogyással és cukorszint csökkentéssel 4-5 betegségtől szabadultam.

Károly (60): Kisebb mennyiség, rostosabb ételek, zöldségek, gyümölcsök Kevesebb pékáru.

Ágnes (30): egyedül élés sokáig

Norbert (38): a szénhidrát megvonása ill L-karnitin zsírégető szedése, Fogyókúra tippek - Diéták - Zsírégetők - Egészséges életmód

Gabriella (23): Kevesebb kalóriát viszek be,többet mozgok,többet iszok

Sziszko (26): Nem eszem cukrot semmilyen formában, mézet használok helyette. Fehér lisztet sem csak néha pogácsát (sajnos nagyon szeretem). Probálok lugosan étkezni, sem kávé, tej, tejtermékek, hus. Zöldség gyümölcs minden mennyis?gben. Lemondtam a süteményekről ami nagy szo, cukrászként. De hamar látványos volt az eredmény. 65-66 kilorol 61re fogytam. Kezdem beépiteni a futást a mindennapjaimba és tovább szeretnék fogyni. Ja és sok sok zöld tea!

Betti (29): Ébredés után rögtön frissen facsart citromos vízzel indítok, aztán reggeli, bár nem vagyok még éhes..., nos meg naponta többször eszem :) A víz elengedhetetlen része lett az életemnek. Kb. 3 l naponta... Egy hét alatt teljesen 'átállt' az agyam a rendszerességre és mérsékletességre! Nagyon igyekszem ;)

Krisztina (44): csökkentett szénhidrát bevitel, mozgás

Zsu (27): keveset tobbszor ettem, es szamoltam a ragasaimat, emrt tudtam hogy nem ragom meg kulonben az etelt es igy kesobb jelentkezik majd a telitettseg erzese. Sokat mozogtam mindemellett es sokat ittam.

Zsuzsa (33): Áttértem egészséges étkezésre.Rendszeres sportolásra.

Balázs (39): nem eszem fehér kenyeret, és zsíros dolgokat.

Ildikó (42): sok torna,sok folyadék

Zsolt (50): A tanácsadás.

Irén (35): Diéta és még tobb sport.

Angéla (40): Az elszántság a mozgás területén.

Brigo (19): Tobb kardio edzes,csak turelem es kitartas kell,meg ido az latvanyos eredmenyhez. A boromben jobban erzem magam,konnyebb a mozgas es magabiztosabb vagyok.

Ilona (26): Tobb mozg?s, ev?s helyett ittam, n?ha osszet?vesztettem.T?vesen azt hittem, teljesen kerulni kell a sz?nhidr?tokat, pedig nagyon nem.

Tímea (20): a spor és hogy kitartó voltam

Zita (18): sok mozgás

Eszter (62): Diabetikus édességek fogyasztása.

Klementina (38): kalóriaszámolás,és a folyadékfogyasztás fontossága

Zsuzsi (29): 5 hét alatt 4 kg-t fogytam diétával és speed fitnessel.

Marika (55): elsősorban a szervezet lugositásával kezdtem.reggel 1 evőkanál frissen facsart citomlé evés előtt fél órával.délben 1 evőkanál almaecet szintén evés előtt fél órával.este lefekvés előtt szintén 1 evő kanál almaecet mindezt 2dl langyon vízben,és este félóra szobakerékpározás.napi 2.5lt folyadék!!!

Agota (61): Sok folyadékot ittam, dietat tartottam és mellette tornáztam.

Ramona (32): sport és L-carnitin. mértéktartás és rengeteg folyadék

Judit (27): a rendszeres mozgásra sikerült rá vennem magam. napi szinten, és élvezettem csináltam!

Luca (18): Nap 1250 kalóriát eszek és havonta járok diatetikushoz kontrollra, heti 6-ot edzek.

Kata (35): Mozgás, kevesebb étel

Reka (23): Betartom, hogy nem eszek edeset.A cukrot, kenyeret es mas tesztafeleket kiiktattam az etrendembol. Sok folyadek!!!!

Eszter (42): Szenhidrat megvonas

Patricia (12): Kevesebbet ettem és tobbet sportoltam

Anita (41): több folyadék bevitel kevesebb evés

Emi (63): még egyiktől sem fogytam le

Márta (44): Nem eszem kenyeret csak reggel.Kevesebb édesség és persze több folyadék.

Éva (42): A megrendelt fogyasztó tabletták megérkeztek kb. 10 napja szedem! Még nincs mit írni róla!

Kata (55): Sajnos még nem sikerült fogynom ,de a saját hibámból!

Eszter (50): 90 napos szétválsztásos diéta, de most nehezen megy a figyás a chusing kórom miatt.

Erika (42): Mindenből minimális mennyiséget fogyasztok, próbálom kivonni étrendemből a kenyeret.

Szilvia (20): koplalás,hánytatás

Laura (40): csak senhidratot esfeherjet fogyasztok

Judit (43): Az alkohol gátolja a zsírlebontást, edzésnapokon teljesen el kell hagyni!

Ági (36): Rendszeres mozgás.Eleinte csak keveset bírtam(napi 20perc),de ma már a másfél órát végig edzem.

Reka (34): a napi otszori etkezes

Rita (27): a 'sokszor de keveset' és nagyobb menyiségű folyadék bevitel...

Erzsebet (45): rendszeres sport,meg a viz fogyasztasa

Kata (58): étrenden való változtatás: - reggelire joghurt zabpehellyel, - normál ebéd - vacsora natúr kefír, fél magos kiflivel, - este 18.00 óra után csak folyadék, - napi folyadékbevitel emelése, - gyümölcs, zöldségek, saláták, - rendszeres mozgás: napi 3 km futás, kerékpározás, - eddig: 1,5 kg mínusz, lassan, de biztosan

Enikő (38): Megszorítani a kalóriabevitelt többet mozogni.

Fruzsi (25): kalóriaszámolás - ne vigyél be többet, mint amennyit elégetsz, ha mégis, akkor mozogd le a többletet!

Zsolt (40): fehér liszt,cukor,zsíros ételek teljes elhagyása. sok zöldség és zsírszegény husok foyasztása. 2naponta 1-1.5óra intenzív edzés.

Ferko (40): Sok mozgás,koplalás

Tünde (41): Aerobik edzés hetente 3-szor

Edit (37): 90napossal 16 kg

Katalin (42): gyümölcs ,zöldség smoothie-k fogyasztása

Viktória (49): Szia! Igen, a káposzta leves, és most hogy 10 kg-ot leadtam, kezdek savanyúvá válni. nem csak azt eszem, de a leg hatékonyabb a leves.

Csaba (38): Bevitt kaloriamennyiseg csokkentese,szenhidratok csokkentese

Anna (40): 90 napos diéta

Eta (53): A 90 napos diétát kezdtem el,és ha tudom hogy mely élelmiszert mivel párosíthatom akkor nem kell lemondanom szinte semmilyen ételről

Hajnalka (31): Tartos dieta

Kata (35): sport

Tamás (36): Sport és a táplálkozásom újragondolása, átszervezése és radikalizálása! 2 hónap alatt 87,5-ről 72,5-re fogytam le. Ez 10db másfélliteres ásványvíz!!! Ma volt elösször ideális a testsúlyom!! Folytatom még 68,5kg-ig. Nekem nagyon bejött és rengeteg sikerélményt jelent nap, mint nap. Vidáman ébredek, nagyon korán teljesen magamtól. Energikus vagyok, vidám, jó a közérzetem és minden másnap hajnalban lefutok 1.30 perc alatt 12,5km-t. Nagyon nagy boldogság megélni a sikereket! A kilók, meg zuhannak le rólam! A másik csodafegyverem a TRX! Ezt használom izomerősítőnek. Ott is érzem, hogy van izmom, ahol nem is gondoltam! Pár edzés után, már úgy megerősítette a hátizmaimat, hogy az elötte gyakran jelentkező hátfájásom eltünt teljesen!!! A bokámmal is sokat kínlódtam ,de a negyedik edzés óta semmi panaszom nincs! Az étkezésről rengeteget tudnék írni, mert szerintem 60%-ban ez a siker kúlcsa, de az elég hosszú lenne.

Ildi (44): akkupunktura,csala tea

György (43): A szénhidrát mentesétkezés.

Anikó (26): A kapott információkat felhasználva változtattam az életmódomon! Kiszámoltam mennyi kalóriát ettem eddig (több mint 2000 kcal volt), ebből levontam az oldalon ajánlott 700 kcal-t. Így ma már csak napi 1500 kcal-ra szorítkozom, és egyáltalán nem okoz megerőltetést. Igyekszem naponta 5x enni. Két étkezés közt egyáltalán nem vagyok éhes. Tornázni kezdtem, ahogy Önök javasolták, ehhez vásároltam 2 eszközt is, hogy otthon végezhessem mindezt, ugyanis borzasztóan fázós típus vagyok. A legnagyobb probléma a haskörfogatommal volt, ez szinte depresszióssá tett. 106 cm-es haskörfogattal, a kapott javaslat után kezdtem el a fogyit, mára 98 cm-nél állok. A 4.-5. emelet megmászása sem jelent már gondot! :) Kevesebb cigit szívok! Alapvetően megváltozott az életem, és ezért nagyon hálás vagyok az oldal szerkesztőinek! :)

Erzsébet (25): kalóriaszámlálás+testmozgás (én a zumbára esküszöm) :)

Eszter (24): Teljesen kihagyom a kenyeret és péktermékeket, valamint a hozzáadott cukrokat az étkezésemből.

Ildikó (52): A szerelem, ami miatt nem tudtam enni, s segített az endorfin. Emellett sokat ittam, öt után nem ettem. Csökkentettem az adagok méretét. Bár ez a semminél persze nem lehetséges. Ezt ne kövessétek, mert amit egy kicsivel többet ettem, rögtön be akarta építeni a szervezetem azt a keveset is! Különben nálam a diéták, bármelyik fél eredménnyel zárul! Mindig fele annyit fogyok, mint sorstársaim.

Ferenc (31): Sportolás és helyes étrend.

Mis (45): kaloria bevitel csökkentese

Angi (26): most kezdtem igazán tényleg érdeklődni az egészségesebb ételek után és nézni h mennyi kalóriát tartalmaz és ez segített nekem,3 hét alatt 3 kiló mínusz

Terézia (57): sajnos eddig eredménytelen voltam!

Éva (56): több folyadék, napi 5x evés keveset

Julianna (59): Láttam mindig, hogy mit és mennyit eszem.

Gai (45): Heti 4-szer 1-1 óra kerékpározás,plusz erősítő edzések,és a kalóriaszámlálás.

Angyalka (36): 6+1 es dieta. Volt egy tevhitem, hogy nekem nem sikerul, mert ugyis felbehagyom, ha kinoz az ehseg.De itt nem kell ehezni, igy dolgozni tudok Mellette.

Era (26): Rendszeres mozgás és az étkezési szokáson való változás.

Sára (25): 90 napos diéta + fitnesz heti 3x

Zsolt (20): Sok edzés, odafigyeltem mit eszek a kalóriatáblázat segítségét gyakran igénybe vettem :)

Andi (42): kisebb adag ételek,sok séta,biciklizés

Zsófia (27): kevesebb szénhidrát

Anikó (26): Sajnos nem volt ilyen,pedig otthon ellaptrikus tréneren szinte napi szinten ,,edzek'+a nállatok talált gyakorlatokból csinálok (hasfeszesítés),de még mindig semmi.De nem adom fel!!!

Klára (47): kevesebb kalória, több mozgás, L-karnitin, folyadékfogyasztás emelése, reggeli étkezés bevezetése, este 6+ óra után csak gyümölcs

Szilvi (28): Nem ettem cukrot, lisztet, burgonyat es rizst, valamint este 6 ora utan nem ettem semmit, emellett jartam aerobickra heti 3x-4x.

Eniko (38): kizártam a fehérkenyeret, lisztet, cukrot, rizset illetve csak délelőtt eszem kenyeret (teljes kiőrlésüt) krumplit, délután csak zőldség sovány húst, sovány tejterméket

Tünde (35): Kitartás,sok folyadék,mozgás

Alexandra (19): A különböző hasgyakorlatok,futás,és kerékpározás.

Éva (46): a testmozgás, minimális szénhidrát bevitel.

Dia (27): Teljesen elhagytam a kenyeret és a tésztákat. A levesekkel pedig elkerülöm az éhségrohamokat.

Anita (40): cukor és a fehérliszt elhagyása, több folyadék fogyasztása

Barbara (19): Megszabtam hány óráig ehetek

Emese (20): Betartottam a tanácsokat, a piramis alapján próbáltam étkezni és elkezdtem tornázni is.

László (52): sütik , üdítők és alkohol mellőzése !

Mónika (40): Mérem a fehérjét szénhidrátod és a zsirt. Természetesrn grammra.

Zsu (37): A ruháim, egy számmal kisebb kell.

Melinda (39): Infraszauna mellett napi öt étkezéssel és sok-sok vízzel értem el a fogyást.

Dávid (35): norbi update 1-es kód + kalória számolás (1300 kcal/nap)

Erika (53): kenyér , sertéshús, cukor, tészta elhagyása ill. sok zöldság, gyömölcs , hal fogyasztása, és napi mozgás ( tornázás, biciklizés, kocokos ez vált be a legjobban

Edit (57): ananászdiéta+szénhidrátszegény diéta keverése

Évi (32): reggelire, és délelőtt csak gyümölcsöt eszem, illetve napi 2kapszula CLA-t fogyasztok

Melinda (34): Vacsorára már nem ettem: Rízs, krumpli, tészta, édességek. Ebédre kis tányérban kicsi adagot, semmi nassolás.

Zsuzsanna (46): kevesebb kalória, kevesebb szénhidrát,mit mivel eszek;húst zöldséggel,tésztát zölséggel,

Ágnes (55): mindent ettem, de kevesebbet

Angela (49): az ha elhagytam az edesseg fogyasztasat

Krisztina (32): Este 6 utan nem ettem. Szenhidratot reggel. Sok zoldseg.

Andrea (29): Rendszeres sport, diéta. ( fehér, sovány hús, friss zöldséggel és a többi)

Csilla (50): étrend átalakítása, a zöldségfélék nagyobb fogyasztása, kerülni a szénhidrátot tartalmazó ételeket, erősebb tornát végzek

Kata (33): Rendszeres testmozgás és egészséges táplálkozás.

Eszti (20): Táplálkozás során a mérték betartása, sok mozgás.

Erzsébet (51): Kevés kalóriabevitel.Igaz nagyon nehéz volt mert mindig éhes voltam

Zsani (35): diéta és torna

Gina (22): Étkezés rendszerezés

Mária (40): Először végigcsináltam a Los Angelesi fogyókúrát 3x5 napot, -2 kg, utána a 10 naposat, újabb -1 kg, azóta pedig próbálok szénhidrátmentese enni, ez most már kb 6. hét és - 1 kg . Heti 2x aerob mozgás+2-3 l víz naponta

Monika (22): Sprot! Mersekkel eves, 6utan nem ettem egyaltalan kenyeret! Edesseg kihagyasa illetve minimalisra csokkentese!

Vali (68): Erre nem tudok válaszolni, ha tudnám nem okozna gondot a további teendő!Talán ha az esti vacsorát elhagytam./Soha nem ettem ki a hőtőt,ennek ellenére talán akkor fogytam/

Rita (48): 2 évvel ezelőtt... 7 hónap alatt, 35kg.... 6+1-el...,, :-) Most neki ugrok még pár kg-nak... :—)

Anett (25): 14:00 után már csak Norbi update termékeket fogyasztottam és minden nap kardióztam minimum 1 órát

Anna (62): mozgás, kertészkedés, diéta, folyadék

Erika (52): Kevesebb szénhidrátot ettem és többet mozogtam. És az étkezések adagjait is csökkentettem.

Ildikó (41): diéta és torna

Ibolya (55): elhagytam a kenyeret beiktatam a zöldségeket .salátákat elhagytam a köreteket

Melinda (35): torna,sok folyadék

Ilona (55): Az étrend átalakítása és több mozgás.

Zoltán (59): Próbáltam mindent megtenni hogy fogyjak.Segiteni akarnak

Ili (39): Diétázás.

Ilonka (24): Étrend betartása

Attila (33): A többszöri étkezés, kis mennyiségekben

Helena (53): edesseg, kenyer kihagyasa, tornazas

Marika (57): 4 hete csak paleo-t eszem, ez alatt 3,8kg-t fogytam, kevésbé vagyok fáradékony

Gabriella (39): többször kevés étkezés

Ibolya (33): A kalóriaszámolás, és a dietetikus által javasolt diéta.

Erika (43): sok fojadekot iszok

Maria (30): A heti 3sport; a reggelizes es 6-utan nem eszem

?va (38): Futás

Ilona (64): Dukan diéta 14 kg és 3 éve nem híztam vissza

Andrea (33): Szénhidr?t csökkentés.pl.kenyér ki iktat?sa cukor el hagy?sa kalória bevitel csökkentésel

Eszter (36): CH szegény étrend

Csaba (36): napi 30 perc mozgás,étkezés

Brigitta (24): Sok folyadék bevitel. Só,cukor,zsír nagyon mérsékelt fogyasztása. Fehér kenyér elhagyása. Sok gyümölcs-zöldség fogyasztása. Méregtelenítő és gyógyteák fogyasztása. Mozgásforma bevezetése. Szaunázások.

Tibor (18): több mozgás, sokkal több vizet fogyaszto és oda figyelek hogy mikor mit eszek

Mária (58): napi 6-szori nagyon kevés mennyiségű, szénhidrátszegény étkezés.

Etelka (61): diét,torna

Marianna (49): A napi életvitelembe rendszerességet kezdek beütemezni.Odafigyelek mit eszem,napi folyadék bevitelemet próbálom emelni ami számomra a legne- hezebb,és a mozgást emelem.

Anikó (36): torna

Zsuzsanna (40): elkezdtem kevesebbet enni mint eddig három hét alatt csak 2kg -fogytam le

Mónika (26): Kalóriaszámolós módszer,minimális szénhidr?t bevitel,heti 4 edzés.

Erika (54): diéta+sport+ igen ! a cigeretta evés helyett .

Réka (19): A súlyom csökkenésnek indult, bár kicsit neheziti a tény hogy nyár van, így több időm jut az evésre.

Anikó (28): Sokszor enni keveset + testmozgás

Rudolf (42): kalóriaszámolás+edzés

Zsuzsa (40): mozgás

Katalin (53): Jártam akupunktúrás kezeléseken és ez sokat segített, mert jobban be tudtam tartani az ötszöri étkezést, azonkívül a tornázást is.

Tünde (45): NÉHÁNY ÉVE ,MÉG ELÉG VOLT A 6 UTÁN NEM ESZEK STRATÉGIÁT BETARTANI....

Inke (61): Kevesebb kalória és mozgás

Anna (53): Minden étkezés előtt, egy citrom frissen facsart levét ittam meg, naponta 3-szor, és a teljes kiőrlésű kenyér. Három hét alatt 4kg.

Kati (35): Viszonylag rendszeres testmozgás(annyi amennyi jólesik, izzadni de nem kifulladásig, hanem élvezettel), többszöri kevés étkezés odafigyeléssel(röhej, de ha ritkán eszel, éhezel, még akkor is ha közben dagadsz...).

Kata (22): A szénhidrát és az édesség/nasi teljes mellőzése. A rostos ételek előnyben részesítése, főleg a délelőtti órákban. Sok tea (zöld, cellulit, mate) fogyasztása.

Eliza (41): A cukor,édességek teljes elhagyása pótlása steviával,mézzel. Még több mozgás .Sok gyümölcs és zöldség fogyasztása.Nagyon nagy akarat erő pláne az első napokban,hetekben. Eddig -15kg 1.5 hónap alatt:)

Szuzanna (23): lemondtam a szenhidratokrol.

Mónika (46): A szénhidrátok csökkentése. Napi ötszöri, meghatározott időpontokban történő étkezés.

Gabriella (56): csökkentett szénhidrát bevitel

Barbara (31): már többször eszem egy nap

Gyuszi (25): napi rendszeres edzes

Andrea (45): Vacsora elhagyása, kevesebb cukros étel fogyasztása

Zoltán (42): Megértetem az étkezések összetevői és a mozgás fontossága közötti összefüggést. Ennek hatására életmódot váltottam, ettől a pillanattól minden pozitív irányba indult el az életemben. Az elért eredményem 6hét alatt fogytam 22kg-ot, koplalás nélkül de rengeteg mozgással. A legpozitívabb változás az, ami az állóképességemben javulása hozott és a sport által új barátaim lettek, akik ösztönzően hatnak rám.

Ildi (53): Tudatosabban étkeztem és látványosra sikerült a zabpehely és leves váltogatása.

Renáta (18): több folyadékot iszom mostmár és kevesebbszer (hetente kétszer) eszem csak húsokat

Reni (28): Nem nagyon ettem, inkább csak zöldségeket! Este 5 után semmit.

Iza (40): Sok folyadék. kevesebb cukor bevitel

Bernadett (30): Többszöri kis mennyiségű evés, sok zöldség és gyümölcs és a sport.

Réka (38): Elkezdtem rendszeresen mozogni és felhagytam a koplalással fogyással.

Ágnes katalin (60): Az hogy fiatalabb voltam, és tudtam mozogni.

Yvett (20): Heti 3-5 nap 40 perces kardió edzések(vagy 20 perc kardió - 20 perc erősítő gyakorlatok), és az ételadag csökkentése.

István (46): Heti négyszeri mozgás ( alkalmanként 8 km kocogás) .Minimális kenyér és zéró alkohol fogyasztás. Valamint étkezés változtatás.

Márta (38): Testmozgás, és 1200kalória betartása az étkezésbe.

Csilla (46): napi 1200 cal., 5 x-i étkezéssel

Anita (40): Kaloriaszamlalas, sport

Hajni (34): Konkrétan nem fogyni szerettem volna, csak a meglévő zsírból izmmá alakítani.

Ingrid (38): Jóval több folyadékot iszok, este már nem eszek, sokat mozgok. És sok zöldséget, gyümölcsöt eszek nyersen.

Szilvia (30): probálok sok folyadékot inni ,reggel ennni és naponta többször

Violetta (48): megvaltoztattam az etkezesi szokasaimat,lemondtam az etkezes kozti nasolasokrol,tobb gyumolcsot es vetemenyt eszek

Krisztina (51): nem ettem, és a folyadékot emeltem , mivel nagyon keveset iszom,

Edina (44): Elszántság, kitartás.

Péter (30): Diéta és test mozgás

Renáta (34): Elkezdtem tornázni rendszeresen. változtattam az étkezési szokásaimon, jelenleg 3 hét alatt 10 kg-ot fogytam.

János (36): Rendszeres sport Testépítés heti 4-5 alkalommal. +diéta napi 6-7 étkezés + sok sok sima víz :)

Inez (20): Kenyér és cukor mentes élet

Janka (29): Csökkentett étel mennyiség valamint odafigyelés az összetételére . Liszt, krumpli , cukor mellőzése .

Dávid (19): Kevés cukor, mozgás, sok zöldség és gyümölcs

Zita (43): Megtervezett étkezés, a szokásos adagjaimnál sokkal kevesebb. Több folyadék, mozgás. A szénhidrátok (nasik) radikális csökkentése.

Nikolett (27): Szénhidrát szegény étrend

Márti (44): Sokkal jobban oda figyelek az étkezésemre, a mozgásra és ez nagyon sokat segített abban, hogy pár kilótól sikerült megszabadulnom.

Eniko (39): A kemeny edzes

Ildiko (51): csak lugos ételeket eszek,meg sok zöldséget,cukrosakat egyáltalan,meg kenyeret csak piritost.

Anita (35): torna,es az étrend változtatás

Attila (57): 10 kg. De azért mert magasabb volt a cukrom és 200 gr, széndidrátor fogyasztok azóta

Tímea (24): Rengeteg edzés, alacsony kalória bevitel.

Györgyi (55): Kevesebb szénhidrát fogyasztása.

Katalin (20): Elkezdtem a 90 npos diétát és már most 2 hét után sikerélményeim vannak

Niki (23): Több vizet fogyasztottam,ami sokkal jobb közérzetet adott!Növeltem a mozgást is és csökkentettem a felesleges kalória bevitelt!

Andi (28): Edzés, egeszséges ételek, napi 5 étkezés

Richárd (18): Minden napi edzés aminek a tartalma: 30 perc/1 órán át 1perc futás 1 per séta felváltva (kardio edzés gyanánt) +500 hasprés, felülések és egyéb gimnasztika.

Attila (33): Kaposztaleves kura, napi kajaadag drasztikus csokkentese,sok folyadek.

Ferenc (46): Mozgás, mozgás...Zsírszegény ételek.

Margit (55): Torna, kevesebb és egészségesebb ételek fogyasztása.

Sophie (44): Tobb folyadek, tobb zoldseg, plusz zold kave naponta ketszer-haromszor, grepfruit naponta legalabb egyszer.

Tibor (49): Sajnos lassan megy,mivel túl falánk vagyok(ünnepek).A kitartás a fontos és 5-6 kg-ot szeretnék fogyni!-A gyakori kis étkezés,ami segít a fogyásban.

Gabi (37): A Teletál Speed Fitt zsírégető fehérje diétáját eszem. Ez egész napi menü a hét minden napjára.

Gabriella (28): étrendváltozás ,torna, purident fito12 lúgosító ital

Mucika (53): Csoki, süti, rágcsa nassolás elhagyása, zsírégető szedése, rendszeres sport (gyaloglás, kerékpározás naponta)

Zsuzsanna (46): kitartó testmozgás hosszútávon

Rita (28): Cukor nélkül készített édesség, rendszeres testmozgás,

Richárd (32): Rendszeresebb étrend.

Marika (41): 2013.áprilís 13-án kezdtem el a fogyókúrát Norbi uptad szerint. Tíz kilogramot fogytam, úgyhogy nem éhezem.

Jóska (36): meg gyógyultam és aktívabban sportoltam és az étkezésre is nagyobb figyelmet fordítottam

Hegyi gabriella (29): étkezés megváltoztatása és rendszeres edzés

Anita (36): Minimális étel, sok folyadék

Gabi (37): Sokkal többet iszok,étrend változás(-4kg);;))))

Rózsa (40): Elkezdtem rendszeresen mozogni.

Tünde (39): fülakupunktura

Mária (60): csökkent kalória bevitel

Marika (50): onuralom

Attila (40): betartottam a dietat

Ancsi (17): Biciklizes, akár egy nap 20 km is, rengeteg folyadék, meg a kiegyemsúlyozott étrend.

Ildikó (45): 6+1 diéta + mozgás: heti 3x45 perc, sok vizet iszom, C-vitamint és krómot szedek. Még csak 10 napja kezdtem, de már érzem a jótékony hatását. Sokkal jobban érzem magam, és a nadrágom sem szorít. :-)

Ria (20): mediterrán étrend, kevés tésztaféle, sok gyümölcs és zöldség

Mónika (31): Odafigyelek az evésre és nem eszek mindent össze vissza.Minden reggel tornázom és ásványvizet iszom.Mellőzöm az édeset és sok zöldséget eszem.

Zsolt (18): Heti 4-5 football a barátokkal, ami naponta 3-4 órát jelentett.

Renáta (40): Kenyér, édesség ,tilalom!

Kriszti (40): Kevesebb kalória

Gabi (30): A rendszeres evés és a vacsora idő előbbre hozása. Ezzel -2 kg ment le idáig.

István (48): Tanácsaitok,hogy mit ehetek mivel

Anna (27): Többet mozogtam, étrendemből kivontam a cukrokat és csökkentettem a szénhidrátot. Betartottam a napi háromszori étkezést, köztes időben csak gyümölcsöt ettem.

Gyöngyvér (44): A szokásos napi ételmennyiség 4 v. 5 adagra porciózása a napi 2x-i étk. helyett, sok víz, torna.

Betti (28): a 90 napos dieta es a mozgas

Irina (24): A futás leginkabb es a kevesebb esti étkezés!

Ottília (39): Az élelmiszerek glikémiás indexét figyelembe vettem és lehetőleg csak alacsony GI élelmiszereket fogyasztok,minden második nap 40 percet tornázok.25 nap alatt 5 kg-ot fogytam,65 kg vagyok és boldog és folytatom.5x étkezem egy nap keveset de finomat,külön főzök magamnak.Van Tupper párolóedényem,ezzel hamar megy.Multivitamint,probiotikumot,C vitamint és magnéziumot szedek.A nyáron 2x20 leszek és már alig várom a szülinapi partimat,jól fogok kinézni!

Alexandra (20): többször kicsit ettem, többet ittam.

Szilvia (32): Többször keveset eszek. Nem nassolok, csak heti 1-2 alkalommal. Több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok a nap folyamán és vacsorára csak gyümölcsöt és zöldséget eszek. Köszönöm a segítséget!

Gabriella (53): Sajnos 2-3 napnál tovább nem tudom csinálni.Elég stresszes környezetben dolgozom,és evéssel oldom a feszültséget.

Alica (45): Futás, burpee-edzés,(amiről itt hallottam először és nagyon jól bevált), több mozgás, racionális étkezés, nagyobb mennyiségű folyadékbevitel.

Klára (62): 1liter folyadék helyett 3 liter folyadékot iszok naponta. Most már rendszeresen tornázom és a torna is hozzájárult a fogyásomhoz.

Andrea (50): Korábbi sikernél, a jelentősen kevesebb kalóriabevitel a megszokottnál, ami meglehetősen nagy nehézséget okozott, ezért is az állandó visszaesés.

Katalin (38): Napi 40-60 perc futás-gyorsgyaloglás

Ria (56): A 6 napos piramis diéta sokat segitett

Zoltán (57): Edz?s,hetente 3x1óra, ?trend váltás,17.00 ut?n már nem ettem a liszt,cukor,keny?r csökkent?se.

Orsi (41): Cukor és szénhidrát megvonás

Bojána (23): több testmozgás,oda figyeltem arra is h több folyadékot igyak,kerültem a cukros italokat és ez nagyon jó eredményhez vezetett,még nem értem el a végleges célomat ,de már nem kell sok hozzá,és ha azt sikerül is elérnem,továbbra is fogok rendszeresen sportolni,feltölt energiával .

Zsóka (53): többször kis adag

László (63): minél több mozgás,valamint az étkezés kivállasztás!

Szilvia (39): Több zöldség,gyümölcs fogyasztása valamint több folyadék

Zsuzsa (46): Reggelire 1 db konspitsz kifli teával, tízórai és uzsonna jogobella light, ebéd 400-500 cal, vacsora magos kenyer pici vajjal csirkemell sonkaval és paradicsom. Napi 2x 1 dl Salvus viz, 2-3x kerékpározas 1 óra.

Jacqueline (33): Mindennapi mozgás és próbálok 5-szőr kis adagban étkezni. És már jó két hete 2l iszok naponta.Sokkal szebb a bőröm is tőle...

Marianna (49): több folyadék bevitel oda figyelek mikor mit eszem

Ági (46): A rendszeres mozgás.

Zsoka (54): A rendszeres,napi 4-5 etkezes

Réka (16): nem ettem

Zoltán (50): Nem fogyasztok kenyeret, tésztát, burgonyát, csokoládét, cukrot.

Timi (30): A gyógyszer nem haszng semmit főt hozzam ker kilót

Csilla (27): 6 óra után nem ettem,citromos vizet ittam,figyeltem h mit eszek/kevesebb zsir,szénhidrát,cukor/,torna

Erzsi (52): Kenyér, és cukor féleségek elhagyása. Sok folyadék, -víz ivása.

Annamária (45): GYALOGLAS NAPONTA 6KM,ETREND VALTAS

Szilvia (40): mindig a mozgás, mértékletes evés

Róbert (39): Étkezési szokás megváltoztatása,folyadékbevitel növelése,célirányosabb mozgás.

Petonella (19): mikor eszem előtte iszok egy nagy pohár vizet,mert így kevesebbet tudok enni

Tünde (45): napi rendszeres mozgás a friss levegőn, tempós séta, 30-90 percig

Zsu (41): Nincs teltségérzetem. Sokan megdicsértek, hogy jól nézek ki, jól tartom magam.

Márti (49): a testkontroll által ajánlott szétválasztó étrend, a szénhidrát táblázat figyelése..

Timea (27): Több folyadékot iszom, többször étkezem egy nap ( 4-5) a mennyiségre is vigyázok ( kevesebbet) , gyümölcs ,zöldségfélét naponta... kellett - péksüteményeket ha csak lehet kerülöm ( eddig sikeresen ). És egy héten legalább 3-rom alakalommal tornázok vagy kocogok. Eddig 5-6 kg adtam le. Még én sem hiszem el de megindult a fogyás. :)

Violetta (47): most legujabban a hold dietat probaltam ki bar meg sak egy rovid ideig csinalom az eredmenyekkel nagyon is meg vagyok elegedve

Kati (52): Számolom a kalóriákat, sok zöldséget, gyümölcsöt eszem.

Krisztina (24): atkins diéta..

Edina (27): minden reggel tornáztam meg este is + szobabicikliztem!!ez melett regelente megettem egy fügekaktusz tablettát!!a tornázás az még most is megy napi szinten!!

Erika (28): Reggel felkelés után kb 30 perc elteltével már ettem és többet mozogtam.

Mária (55): C.és MagneB6.vitamin,almaecet,Norbi mikor mit ehetünk.Súlyzós edzés. Kalóriabevitel csökkentése.

Magdaléna (34): mindenképpen a több mozgás és az édességek csökkentése az étrendemben!

Andrea (31): kevesebbet eszem, és többet mozgok.

Beáta (41): Az infóitok!

Judith (42): 6 + 1 diéta (kedvencem a 'bünözési nap'! ), ételek helyes t?rsit?sa, sok mozg?s, délelött csak gyümölcs, gluténmentes étkezés. A cukros tejes k?vé és az alkohol teljes kiiktat?sa

János (39): Fehérkenyér nékülözése.ezzel közel 2 hónsp alatt 8 kilot adtam le

Ibolya (57): ?trend,

Judit (55): Odafigyelek,hogy mit eszek, mennyit és mikor.

Vera (45): nem ettem csak minimális kalória bevitel volt

Renáta (37): Keveset eszek, és nem nassolok.

Móni (38): szerelem :-) -15kg az eredmény

Noémi (25): Betartottam a javaslataitokat, rendszeresen reggelizek, több folyadékot fogyasztok, elérhető célokat tűztem ki magam elé.

Katalin (50): Megnéztem, hogy súly, életkor, mozgás, magasság alapján heti 0,5 kg fogyáshoz 1282 kcal-t fogyaszthatok és ehhez probálom tartani magam.

Momo (18): Sajnos eddig semmi nem vezetett sikerhez, és nagyon elvagyok keseredve. félek hogy soha nem fogok tudni lefogyni. 165 cm magas vagyok, 87 kilóval.

Lenke (20): Napi többször étkezek, de keveset, sokkal több folyadékot viszek be a szervezetembe akár 6 litert is naponta. naponta többet sportolok, kerülöm a szénhidrátos termékeket, sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok. Mindezek segitségével 07.01-től mostanáig 09.01. 12kg-ot sikerült fogynom, nagyon szépen köszönöm a sok segitséget.

Gyula (63): Minimális szénhidrátot fogyasztottam, sok fehérjét ettem.

Zsolt (42): este 5-kor egy gyenge kave edesitovel,ra fel orara egy muzli szelet majd ra egy orara 40 perc othoni trening.Lefekves elott,1.5-2-oraval nagy pohar hideg tej.Ez nekem tokeletesen bejott.

Éva (50): kerákpározás, kenyér, tészta, édesség teljes kivonása az étrendből, valamint étrendem megszokott mennyiségét 1/3.-dra csökkentettem

Réka (20): Nem eszem annyi hízlaló ételt, és több egészséges étel szerepel az étrendemben.

Nikoletta (28): A napi 5 étkezés, illetve az, hogy reggelizem. Arra is figyelek, hogy mit eszem és mennyit

Erzsók (51): 6+1 diéta

Zsüzsü (42): diéta + futópad

Erika (46): Vezettem a Kalóriabázist és heti 5 alkalommal tornáztam.

Boglárka (42): Az lenne, ha stresszt nem túlevéssel kompenzálnám, ez egyelőre még nem sikerül.

Móni (27): Étrend változtatása és több mozgás.

Anna (22): kisebb adagok, sok mozgás, sok folyadékbevitel

Laura (20): kaloriaszamlalas

Eszter (44): az idő,mikor mit eszem

Kriszta (18): Nagyobb vízfogyasztás, kalóriaszámlálás.

Anita (39): Sport es kcal szamolas.

Alexa (19): Életmód váltás

Vivien (23): Mozgás

Gyöngyi (18): Tánc és futás, ami által újra fölfedezhettem a mozgás öröméit. :D A cél súlyomat valójában még nem értem el, de igen közel vagyok hozzá. De emiatt már nem aggódom, mert élvezem az edzéseket és tudom, hogy előbb-utóbb úgyis eljutok majd odáig.

Niki (28): Cukor fogyasztás felfüggesztése

Pamela (21): Sport, rágógumi

Zsuzsanna (56): Nekem nagyon nehezen megy még a jelen pillanatban is . Ugyanis nekem van pajzsmirigy problémám és így nagyon néhez a fogyás . Naponta tôbször eszem keveset . Kéves kenyeret illetve egyáltalán nem eszem . Nagyon sok folyadékot iszom kb. 3 litert.

Magdi (57): Korábban eszem reggel,kevesebb cukrot fogyasztok.minden nap picivel többet mozgok,

Manka (27): önmegtartóztatás

Peter (62): Heti 4 edzes (2 kondi -2 kardio ) szelektiv taplalkozas 108,9 kg/jan.3. 99.7kg/marc.10.

István (52): A régebben elfogyasztott adagok mérséklése, kb a felére. Ebben sokat segít a sok folyadék bevitel (2-3 liter napi). Este hat után nincs kaja. Mellőzve a kenyér csoki, sütemény stb. A folyadék csak víz, aránylag sok gyümölcs. A testmozgás egyelőre elmaradt.

Eva (28): torna

Aniko (65): zsirmentes etkezes, sok parolt zoldseg, korlatlan mennyisegben

Erzsébet (52): Egyszerűen csak az 1500 kalóriát tartom. Mindent megeszek, csak ne lépjen túl a napi 1500 kalórián. Azonkívül próbálok minél többet inni. Sajnos ez nálam nem túl sok, de igyekszem. Most a napi kettő és fél, három liternél tartok, ami természetesen semmi más nem lehet, csak tiszta víz.

Alfréd (40): Eddig csak nézelődtem,és így pár napja csinálom. ...de már egy kilót sikerült fogyni.

István (65): napi 1 ó -kerékpározás és diéta

Anita (22): reggeli előtt 1pohár almaecetes víz, naponta többször kis adagokba evés, +3l víz,ami nagyon jó mert így nembirok és nem is kívánok sokat enni és reggel-este min30p ugrálókötél :)

Gábor (30): Ketogén diéta

Amarilla (33): Bikini Body Katus Attilával - torna napi 4x, mindig hagytam a tányéromon ételt ( gyomorszűkítés házilag ), zöldségek és gyümölcsök napi fogyasztása, édességből csak a Nutella és a fagyi maradt.

Zoltán (50): Napi 1000 kalória alatt tartani a bevitt étel mennyiségét. Elértem a kívánt célt 3 hónap alatt 110 kg-ról, 92-re sikerült fogynom.

Kata (58): több folyadékot fogyasztok, igyekszem 11 előtt lefeküdni aludni.

Edina (47): Mozgáshoz szoktattam az eddig lusta kutyámat!

Gabriella (51): Étrend változás, heti 3-4 lakalom a fitneszteremben.

Irén Edit (49): Több mozgás, almaecet kúra.

Szilvia (27): Sok folyadékot ittam.

Tibor (44): Almaecet fogyókúra, többszöri étkezés kevesebb mennyiséget, vacsorára kevesebb étel

Bettina (24): rendes etkezes es mozgas

Gizella (52): Kevesebb szénhidrát, több zöldség, gyümölcs, kisebb adagok, mozgás.

Maca (55): sport,lefoglalni magam,hogy ne nassoljak

Júlia (42): Rendszeresen vezettem a kalóriabázison a fogyásomat , sportomat, és nehezen bár, de 10 év óta először megmozdult a mérleg - Lefelé

Réka (20): Sok folyadek, keves szenhidratbevitel

Karolinka (34): zumba elkezdése, ételek mennyiségének csökkentése, egészségtelen ételek kiváltása diétásokkal.

Emese (33): jártam aerobikra + citromos dolgokat ittam

Judith (59): Szénhidrátok csökkentése minimálisra, liszt, cukor teljes elhagyása, napi 2-3 liter folyadék fogyasztása, sok nyers zöldség és gyümölcs, napi 1 liter házilag készített zöldségleves. Figyelek arra, hogy tartósítószer- mentes ételeket fogyasszak és napi 4-5-ször étkezem. Nem fogyókúrázom, hanem életmódot váltottam. Nem akarok gyorsan fogyni, egy gramm nem jött vissza amióta megváltoztattam az étkezésemet. Hetente 5-ször tornázom.

Gabi (51): lé kúra

Erzsebet (45): Nem sokat eszek es zoldsegfeleket

Ági (41): Kevés étel, sok ásványvíz, rengeteg mozgás heti 7*2 edzés min.60perc 10hónap -18kg

Marianna (51): Először is az elhatározás és a kitartás. A gyakori de kevesebb mennyiségű evés. Sok-sok saláta, kenyér helyettesítő dolgok, zsírmentes ételek, majdnem minden cukor mentesen eszek, iszok. Zsír égető teák pl. a kömény, a kardamon és a zöld tea. A gyömbért nyersen pépesítem citromlével és minden evésnél egy kiskanállal elfogyasztok belőle. Több vizet igyekszem inni. A torna nagyon fontos. Továbbra is, ami újat megtudok mi járulhat hozzá a fogyáshoz, majdnem mindent kipróbálok. Fogyasztó tablettákat sohasem szedtem, és sikeresen, mert már ott tartok, hogy 120 kg-ról 93 kg-ra lefogytam 6 hónap alatt, 178 cm magas vagyok és 51 éves. Már elég jól nézek ki. Habár még vagy 10-15 kg-t le szeretnék adni, ami tudom, hogy most már sikerülni is fog.

Gábor (37): Minden nap valami mozgás (séta, bicikli) és a cukormentesség!

Julcsi (45): Próbálok esete 6 után nem enni, sok vizet iszom. Figyelek arra is hogy mit eszem, de csak nagyjából, azért nem lettem fanatikus, de figyelek egy picit a kalóriákra is. Van amikor egyszerűen felezem az adagot. Pl reggel, vagy este.

Bernadett (25): kesoi oraban nem ettem

Enikö (28): almaecetes vizet iszom,nem eszek kenyeret sem cukros ételeket, semmi édesség és amikor idöm engedi mozgok, este 7 után már csak vizet iszom

Mónika (40): Csökkentettem cukor és a kenyér bevitelt.

Márta (44): Éhség megakadályozására szedett tabletta. Minden egészségtelen étel száműzése. Zsírégető pulzuson végzett mozgás.

Tamas (29): Futas

Zsóka (56): Lényegesen kevesebb evés..!!!!

Krisztina (33): Egyenlőre semmi

Brigitta (32): Kevesebb edesseg, tobb gyumolcs es zoldseg! Kevesebb edesitett udito es sokkal tobb viz! Es nem mellekes a tavasszal tobb mozgas!

Vera (46): kalóriák számolása, szénhidrát/zsír/fehérje optimális aránya, semmi éhezés, napi 5x-i étkezés, mozgás... szóval életmódváltás, amivel tartani tudom a heti 1kg fogyást.

László (17): moyg's

Kriszti (38): mozgás!!! szénhidrát minimálisra csökkentése

Hanna szidónia (23): Sport, változatos étrend, hetente egy szelet csoki (halál komoly)

Andrea (29): Több mozgás, diéta, cukor és liszt elhagyása, több zöldség fogyasztása, víz, víz, víz tudatos étkezés

Éva (61): Elhagytam a rizst,tésztát,krumplit.Kenyeret eddig sem ettem. több húst felvágottat eszem,rengeteg paradicsom,paprikával.

Kata (29): Kevesebb fehér lisztes és cukros ételt eszem!!

Ágnes (21): 90 napos diéta, de már lefogytam vele annyira, hogy több kilót egyszer csak nem tudtam leadni

Gábor (60): Nálam a mozgás (gyaloglás) indította be a zsírégetést.

Zoltán (31): kalóriaszámlálás

Anna (22): mozgás és kalória bevitel csökkentése, oda figyelve a napi bevitt szénhidrát, zsír és fehérje bevitelre is

Ágnes (64): 90 napos diéta

Ildikó (47): szénhidrát mentes étkezés (vagy minimális szénhidrát)+ rendszeres mozgás

Andi (37): rendszeres edzés

Nusi (61): tobb receptet is kiprobaltam. mindenik hozott sikert,pl 2 het alatt 9 kilo . de ezek tul drasztikusak voltak szamomra. ezekhez ezutan csak akkor nyulnek ha surgosen kellene leadjak egy par kilot. itt olvastam a 90 napos fogyokurarol. kiprobaltam , meg mindeg probalom:). nem nehez betartani, nem kell ehezni, talan a gyumolcsnap egy kicsit macera de ki lehet birni. nalam ez hoz eredmenyt minden heten leadtam mostanig 1,2 kg. nagyon orulok ,hogy rabukkantam erre az oldalra. szerkesztoinek koszonet, gratula, es sok-sok jo olvasnivalo! tisztelettel samsudean nusi

Rozália (45): A szénhidrátok szinte teljes elhagyása

Katalin (33): kenyérfélék, tészták, cukor megvonása

Dóra (21): Mozgás

Borbála (58): csak halat és csirmellet ettem és párolt zöldséget és ha lehet tornézom szobakerékpározom. De csak kimérten mert térd protézisre várok.

Brigitta (38): Sport

Sándor (37): Étrend és mozgás megváltoztatása.

Dóra (48): elsősorban a kalória számolás

Csilla (18): több folyadékot ittam ,és mellé mozogtam is! illetve mozgok.. emellett mértékkel eszem,és próbálok egészségesebben táplálkozni ,igaz ez több kevesebb sikerrel megy hiszen nehéz a rossz szokásoktól egy könnyen megszabadulni..

Andrea (43): Az,hogy alig ettem.KB.600 kalóriát naponta.De ez még fiatal koromban volt,ma már nem bírnám.

Júlia (52): keveseb etel, es mozgas

Klári (61): rendszeres mozgás

Moncsi (36): Sok folyadékivás,többszöri kevés evés.

Nikolett (18): torna

Alexandra (24): Megfelelő étkezés 160 gr Ch be tartása ,szénhidrát számolás

Eniko (35): kaloria syamlalas es az otszori etkezes as a 2 liter folyadek,futas minden este min negyed ora szemelyre szabott dietaval fogyok

Szilvia (24): Mindig a felit ettem mint szoktam.

Linda (21): 26 kg-t már fogytam egyszer csak a terhesség alatt feljött 13 kg

Éva (30): Evészavarom gyógyszeres kezelése és a cukrozott italok (édes kávé és tejtermékek) kiiktatása.

Monika (36): mozgas es az etrend

Gábor (22): Paleo diéta. sok hús zöldségel...

Kriszta (40): A szénhidrát bevitel csökkentése, ill. a fehérje bevitel növelése. Ennek következtében kiegyensúlyozottabb étrend kialakítása.

Gyongyver (44): napi 20 perc torna es minden masnap 40 perc,etrend valtoztatasa,tobbszor eszem es keveset,kenyeret es edeset mellozom, este 6 utan nem eszem.elszantsag,kitartas, 1 honap alatt 3,4 kg -ot fogytam

Zsófi (22): kardió,diéta

Judit (48): Rengeteg dolgom volt a munkahelyemen és nem volt időm a nassolásra. Csak azt ettem amit előre elkészítettem magamnak.

Zita (23): Nincs rajtam rengeteg súlyfelesleg, mindössze 8-10 kg. Viszont ezzel a néhány kilóval már évek óta küzdök. Hol leadok 5 kilót, hol felszedek 5-öt. Éppen ezért már nagyon rutinos vagyok a fogyókúrázásban :) Nekem nagyon sokat segít a fogyásban, ha többször eszem keveset egy nap, ahogy azt a fogyás.info oldala is javasolja és ha 5-6 óra után gyümölcsön kívül nem eszem mást. Ami viszont talán a legfontosabb, hogy ha valamit megkívánok, azt nem feltétlenül vonom meg magamtól. Eszem csokit és néha sültkrumplit is fogyókúra alatt, csak keveset, de ezzel együtt is sikerül a fogyás. Elsősorban az étel mennyiségén változtatok, a minőségén csak részben. Ez lassabb fogyást eredményez, de nekem ez vált be a legjobban.

Elizabeth (40): Edzes (heti 5*500 kaloria egetes) es dieta (zoldseg, gyumolcs, hus napi 1000 kaloria)

Erika (42): nincs éhezés, de kevesebb étel

Maria (53): az egeszseges etrendre valo atteres es a heti 3 alkalommal eltoltott 6o perces edzes..

Hajni (37): Napi 5-ször ettem. kis mennyiséget csak fehérjét és zöldséget, gyümölcsöt. Semmi főtt tészta, semmi kenyér

Orsolya (25): Rengeteg edzés, diéta és vitaminok sokasága. :)

Anita (22): Adipex

Renata (41): más étkezési kultúra,napi kalória bevitel csökkentése

Anett (30): Atkins diéta és torna

Éva (26): Nem eszem fehér kenyeret, nagyon minimális cukrot hasznälok. Igyekszem 6előtt megvacsorázni valami könnyűt.Egyébként mindent ettem csak olyan 14óráig.minden nap tornázom minimum 30percet.másfél hónap alatt ment le 5kg

Anita (34): TELJESEN kihagyom a cukrot és az édességeket, szörpöt az étrendemből, vizet iszok kb óránként egy pohárral és reggelire egy tejeskávéra levittem az adagom 2 db édesítőpöttyel. Tésztaféléket egyáltalán nem csak rizst, vagy krumpli és zöldségköretet eszek, kenyér helyett pedig találtam szénhidrát szegény és csupa magos kenyeret ez negyed kilós és 4 napig kitart!!! Hetente legalább 4* kerékpározok kb 2 órát, még a tornára nem vettem rá magam:)

Joe (47): Napi egy óra rendszeres mozgás (gyilkos evezőpad :-)) Táblázatban vezetett kalória, fehérje, zsír és szénhidrát mennyiség kordábantartása.

Szilvia (29): Alkalmaztam a szinte semmit nem eszek logikát , mert valaki azt mondta nekem, hogy Auschwitzban sem volt kövér ember. Heti 4 nap eddzéssel, Be is vált, 5 hónap alatt -33 kg. Amiből következett, hogy vissza kellett szednem 10 kg-ot, mert akkora vitaminhiányom lett, hogy az orvosi rendelőben törzsvendég voltam. Lényegében most egészséges ételeket eszek sok zöldséggel, vizet rendszeresen, és rengeteg féle vitamint, ami nekem a legfontosabb a B12! Eddzés maradt a heti szinten 4 alkalom. Beválik!

Andrea (36): szénhidrát bevitel csökkentése

Tibor (59): 90 napos diéta

Györgyi (44): Kevesebb evés

Andrea (38): Következetes diéta kalória számolgatással, sok torna, sport.

Szabina (40): 90 napos szétválasztó diétát csináltam végig és így 9 kg fogytam, mellette pedig jártam heti 2-3x edzésre .

Melinda (29): csökkentet ch tartalmú fehérjedús étrend és rendszeres sport

Angelika (29): ESte hat után már semmit nem eszek és mozgok.

Bözse (51): Az hogy tudtam hány kalóriát ehetek egy nap. Hányszor ehetek.

Attila (39): Cardio , se búzaliszt se cukor ! 24kg/2hónap

Annamari (37): torna, na meg persze kenyér és egyéb hasonló dolgok csökkentése, több zöldség és gyümölcs fogyasztása

Juraj (30): Az hogy akkora volt már a hasam hogy nem tudtam bekötni a cipőfűzőmet.

Szilvia (55): kalóriaszámolás

Viktória (48): almakúra

Jenő (62): 76KG-RÓL 68 kg-ra való súlyleadás DIÉTA NÉLKÜL!!De ez csak akkor sikerülhet,ha van olyan anyag,mint a TIÉTEK,SOK 'NORMÁLIS' TANÁCCSAL!!!

Rozika (48): Kenyér, cukor elhagyása, és szétválasztó diéta

Beatrix (37): 3 liter vizet iszom,? próbálok többet mozogni.

Betty (40): Kevesebb szénhidrát, és rendszeres mindennapi edzés

Erzsi (54): több folyadék,kevesebb étel

Tünde (46): Rendszeresített mozgás, 30 percet futok 3-4-szer egy héten, mellőzöm a szénhidrátokat, sok zöldséget eszem, sokat iszom

Eva (39): 90 NAPOS FOGYOKURA

Erika (50): Betartottam a szabályt

Piroska (38): A késő esti evés elhagyása, a rendszeres mozgás bevezetése az első időkben jó közérzethez vezetett, majd lassan elindult a testsúlycsökkenésem.

Gina (19): fehérjediéta

Zsuzsi (53): Nem ettem

Zita (37): kalória számolás

Mónika (35): A tánc és a a zsírégető edzés (zumba-lady) mellé beiktattam heti 1-2 erősítő edzést is, valamint jelentősen csökkentettem a kenyérfogyasztást, max heti 2-3 kis szelet magvas, vagy tönkölybúza kenyeret eszem csak. Több zöldséget fogyasztok.

Csaba (37): Töbet mozgok (futok).

Borbála (58): betegség :(

Ezsbet (53): diéta

Melinda (40): mozgás, mérsékelt táplálkozás

Nóra (20): A rendszeres (napi) komditermi hasznalat.

Mária (37): torna

Andrea (34): Este hat utan nem ettem

Julcsi (21): diéta és edzés (súlyzós és kardió)

Noémi (27): A vacsora elhagyása és az edzés.

Kati (48): többször keveset, éh gyomorra langyos citromos víz, nap folyamán is ezt ittam, délelőtt főleg gyümölcs, c vitamin 1000 mg, napi séta

Marianna (28): kitartás

Márta (58): Minimálisra csökkentettem a cukor a zsir ?s a keny?r fogyasztását.

IldikÓ (33): KENYÉR MELLŐZÉSE

Hajnalka (29): cukor és kenyér mentes étkezés, valamint a torna.

Irén (58): Többszöri étkezés .több zöldség fogyasztása.

Katalin (51): Nem ettem fehér kenyeret és édességet.Sok gyümölcsöt ettem.

Anita (37): mozgás,diéta,glabridin

Erika (48): Megértettem, hogy miért kívánom annyira az édességet, hogy a vércukor szint ingadozás miért van, beláttam, hogy több folyadékra van szükségem, mert nagyon keveset fogyasztok.

Nikoletta (19): sportolás, mozgás és egészséges táplálkozás .

Sibeli (18): még nem probáltam

Margó (48): Napi ötször, és keveset, plusz napi 3 liter folyadék.

Ágnes (58): hetente 1 kiló fogyás

Karcsi (57): Napi kalória csökkentése:max.1200kal. Uzsonna, ebéd, után alma emésztés rásegítő/10dkg/ Kerültem a zsír, vaj,kenyér,/kiv:búzacsíra/ tészták,burgonya édességek fogyasztását. Ha megkivántam bármit, egy pohár víztől ellehet felejteni. Napi 25p. futással a fölösleges zsírt elégettem. 1hónap=5kg fogytam.

Renáta (19): próbáltam kerülni a cukros ételeket illetve a szénsavas üditőket..igaz eddig még 1kg ment le,de nem is régóta csinálom.Nagyon sokat segit nekem ez az oldal..köszönöm. :)

István (39): Gluténmentes diétával 6 hét alatt 8 kg fogyás, 0 koplalással, jóízű étkezésekkel. Még pár (nem búza) sör is belefért. De ami számomra ennél is fontosabb, az a lényegesen jobb közérzet, és pihentető nyugodt alvás, amivel a diéta előtt gondok voltak. Ez innentől nem is diéta, mert maradok 99%-ban gluténmentes :)

Csilla (47): Dukan diéta (volt valamihez pontosan ragaszkodni)

Anita (35): Minden napi mozgás és többszöri étkezés.

Zoltan (46): 90 napos dieta, meg tart ... 10 het alatt 15kg fogytam :)

Niki (23): Fitness Junkie 30 napos program

Tímea (30): Kevesebbet ettem, többször, és többet mozogtam.

Gabriella (46): A gyorsan felszívódó szénhidrátok elhagyása pld a fehér kenyér és a finomított kristálycukor,ezeket helyettesítettem a teljes kiőrlésű kenyérrel és az édesítőszerekkel!

Andrea (20): helyes táplálkozás és a rendszeres sport

Timi (26): Kalóriabázis.hu- ez segitett mindenben

Judit (54): Napi 20 perc torna, 30 perc biciklizés (szoba)

Katalin (31): Sziasztok nem eszem édességet és rendszeresen tornázom.

Ilona (51): minden reggel iszom étkezés előtt egy pohár almaecetes italt amit mézzel és citromlével kiegészítek délben rendesen étkezem délután gyümölcs és sok sok folyadék természetesen a zöld tea nem hiányozhat este is csak könnyű vacsora az édességet nagyrészben ki iktattam csak néha eszem

Maria (52): Több gyümölcs, zöldség és mozgás

Nora (48): amikor számoltam mennyi kaloriát fogyasztok ésmozogtam rendszeresen

Tímea (26): A 90 Napos diéta

Réka (27): Növeltem a sportolás heti rendszerességét, illetve átalakítottam az étrendemet. Este 6-7 óra után már nem nagyon ettem, főleg szénhidrátot nem. Bár a szénhidrátot napközben is jóval lecsökkentettem az előzőkhöz képest.

Vera (28): 90 napos diéta

Borbála (21): sokat mozogtam, tornáztam és több vizet ittam, valamint jobban odafigyeltem arra, hogy mit eszem és mennyit

Zsuzsa (32): 90 napos diéta, aerobik, pilates

Gréta (18): Életmódváltás és heti 2x mozgás.

Andrea (42): A finomliszt, cukor elhagyása. Gluténmentes étrend, mozgás. Gyógyteák fogyasztása.

Judit (34): Norbi Update

Zsuzsa (33): 90 napos diéta

Naola (19): Sok mozgás. Pedig nem annyira étkeztem egészségesen. Csak vissza fogtam a magam, és ha ettem is édességet csak nagyon keveset.

Eszter (27): rendszeres (napi) futás: kb. 5-6 km és diétás átrend

Andrea (48): Amikor Adipexet ettem, de ma már az sem használ.

Piroska (46): Zumba, hetente 2x, tarsasagi tanc hetente 1x, gyalogolas minden nap hegyre 20 percet, egeszseges taplalozas, adagok csokkkentese - 4 kg-ot fogytam

Judit (39): Kontrollált étkezés. Sport megfelelő mennyiségének megtalálása.

Mária (53): Az agynak van a legfontosabb szerepe. Mikor nyúlsz a sütemény után ő nem engedi.

Sándor (41): Este 6 után csak egy joghurt vagy egy alma volt a vacsaora . Kenyeret egyáltalán nem eszek. Sok folyadék akár 3l víz naponta.

Tünde (57): Léböjtkúra és utána rendszeres böjtnapok beiktatása. Mindennapi mozgásra odafigyelés. (Nem elég, hogy tudom, csinálni is kell...)

Martina (21): Heti 3 alkalommal beépítettem a napirendembe a konditermi edzést 2 órában. 3 hét alatt úgy érzem irányított gyakorlatsorokkal feszesebbé tettem az egész testem. A hasam körcentiben karcsúsodott és a térdem körüli kis párnák is kezdenek eltűnni. Még pár hónap és remélem a kitűzött célhoz közelebb leszek. 10 kilónyi fogyást terveztem, de azt gondolom ahogy izmosodom nem a kilóbeli súlyom lesz a mérvadó, hanem a forma.

Fanni (19): Sok sport. Ma már rendszeresen csinálom.

Eri (19): napi 4-5x-i kevés evés, délben picit több, egyáltalán nem eszek már kenyeret ha igen csak nagyon néha, hetente 1x-2x 1-1 szeletet. Heti 3-4 napi 20-50 perces edzés. Ebben Palkó Noémi videói segítettek hogy összerakjak egy saját edzéstervet. :) áprilisban még 72 kg voltam mára már 62 vagyok. :) A célom még -4 vagy 6 kg. az ideális 58 kg lenne a 158 cm magasságomhoz, de kis pocim még még akkor is lenne meg combom is. :D Szóval folytatom. :) Tízórai és Uzsona esetleg a vacsi is, gyümölcs vagy zöldség vagy ha nagyon éhes vagyok, 1 szelet bundáskenyér. :) Tartom a súlyom, s szerencsére mindig lentebb lentebb mennek a kilók. :) és nem szabad elfelejtkezni a napi 2 liter folyadékról sem. :) Mindenkinek kitartást, erőt is sikert kívánok a fogyáshoz! :)

Szandrus (24): Aerobik, odacigyelés a napi kalóriabevitelre és tápanyageloszlásra

Zsolt (19): sport és diéta

Mária (58): Céklás koktél reggeli elött egy órával. Az ételadag mennyiségének lecsökkentése, majdnem teljes mértékben a kenyér fogyasztásának kiiktatása. Vacsora kihagyása. Édességek mellözése.

Gabi (38): inzulin diéta bevezetése, napi 2.5 - 3 liter víz fogyasztás, napi szintű testmozgás

Nelli (37): Fejben 'rá tudtam állni' arra, hogy akkor most tudatosan étkezek, nem mindegy mikor mit és mivel. Így legalább lappadt a hasam, ami kezdésnek szerintem nem rossz, ettől lesz kedve az embernek tovább csinálni!

Ildikó (53): caloría ki számolás,napi többször kevés evés

Babu (19): több test mozgás

István (59): Alapban szerintem elsődlegesen agyban dől el. Tényleg akarom-e, elhiszem, látom előre az eredményeket és aért hajlandóvagyok a szükséges (választott) módszer alakalmazására.

Zsuzsa (59): a paleo etrenddel es a rendszeres mozgässal mär voltak sikereim

ágnes (53): sok folyadékot ittam, jobban odafigyeltem az étkezésekre

Bernadett (34): 18 óra után semmit nem eszek, és sokat mozgok.

Patrik (18): glutenmentes dieta,vercsoport dieta

Balázs (36): no kaja minimumra csökentettem +acai megduplázva

Csilla (53): Több folyadék, anyagcseregyorsító , méregtelenîtő gyógyteák, több saláta, de. Csak gyümolcsöt fogyasztok, káposzta leves, glútén mentesebb élelmiszer, torna, táplálék kiegészítők.

Judit (45): Torna, torna felülés.

Edina (38): -25 kg fogyás 6 éve. elhagytam a fehér lisztes és cukros dolgokat naponta tornáztam, zöld tea, csak reggeli és ebéd, és rengeteg folyadék.

Petra (22): a pékárú megvonása.

Nikolett (28): Legfőképpen a rendszeres testmozgás. Nagyon hatékony a szaunázás. És természetesen jobban odafigyelek az étkezésemre.

Edina (36): Elfogyasztott kalória mennyiség kordában tartása és mozgás.

Katalin (52): kevesebb szénhidrát

Kati (53): hodi54 kapszuát szedtem 2honapig. kb5kg fogytam nem éreztem az állandó kinzó éséfet! Utána át tértem calotin L500ra plussz zsirégető thermo. 82kg val kezdtem a fogyo kurát most 66vagyok 4hó alatt.Közben ithon tornászok heti 3szor 20perc.Cukor liszt tabu számomra! Napközben rendesen eszem ebéd után viszont már csak fehérjét fogyasztok!!! Ez lényeg.

Győző (40): a 90 napos fogyokura

Éva (60): A szénhidrát és a zsír csökkentése,ugyanakkor a nagymennyiségű kényszerevés visszaszorítása,amely igen nagy önfegyelmet igényel.

Bea (36): Ganoderma lucidum

Erika (45): heti 4X1,5-2 óra edzés és diéta

Ágota (20): Diéta

Barbi (36): Minimális kenyér/pékáru,burgonya és rizs fogyasztása,illetve tésztafél?k mellőzése

Marcsi (52): A feher liszt es cukor, krumpli es rizs elhagyasa. Tobb zoldseg, tobb folyadek (gyogytea), este 6 utan semmi kaja! Rendszeres mozgas: heti 3-4x.

Daniel (28): akaraterő

Évagabi (61): Nem eszek kenyeret, krumplit, rizst,tésztaféléket.Schaket iszok és a szervezet zsírtartalékát használja az emésztéshez.

Brigitta Barbara (20): Kalóriaszámolgatás

Tünde (20): Sport, étrend változtatás.

Eszti (18): Teljes életmódváltás. Az életemet teljesen megváltoztattam, a mozgás a mindennapjaimhoz tartozik már.

Barbi (21): Rendszeres edzés, egészséges táplálkozás

Móni (28): Életmódváltás

Hajnalka (30): torna, kaloriaszamlalas

Edina (27): Mióta nem eszem glutén taralmú készitnényeket (Fehér kenyeret,és fehér lisztből készült dolgok)azóta már sikerült fogynom 5-kg

Zsaklin (24): Rendeltem egy csomagot az oldalról, ami hozzájárul ahhoz, hogy egészségesebben és biztonságosabban tudjak megszabadulni a feleslegtől.

Andrea (32): tesztat es egy etkezest kihagyok

Tünde (31): Jelenleg stagnálok vagy inkább hízok. Annak ellenére, hogy sportolok, adiponix tablettát szedek és nem fogyasztok kenyeret.

Kata (31): Kevesebb szénhidrát,több fehérje. Mindennapos mozgás.

Piroska (31): Fehérje diéta, 5kg 2,5 hét alatt és nem jött vissza.

Györgyi (58): Level diéta

Renata (19): torna,egesseges etrend,kaloriaszamlalas

Anna (42): A türelem, bíztam a lassú fogyásban, 3 hónap alatt tartósan lefogytam 3 kg-ot, a következő 3 hónapban ugyanilyen intenzítással még 3 kg-ot akarok fogyni.

Andi (32): Szénhidrát diéta, 4 hét alatt 5 kg, mivel a torna nem igazán nekem való így a tánc mint testmozgás sokat segített.

Kata (24): nem ettem 5 napig és sokat táncoltam.

Timi (19): Egy nap többször ettem keveset, mozogtam mellette intenzíven.

Hajni (24): A kenyer es mas pekaruk kiiktatasa az etrendembol.

Imre (23): étrend váltás

Julika (58): elkezdtem az almaecetes 'kúrát', eddig semmi hatás előzőleg a reggeli citromos vizet is ittam, nem változott a súlyom, jóval kevesebbet eszek , az összetételen is módosítottam, legalább nem lettem több

Ágnes (60): protein kura

Dóri (19): Sportolás, rostban gazdag étkezés

Zsuzsanna (27): Több mozgás!

Vali (23): Odafigyelek az étrendemre: kevesebb cukor, ne egyek kenyeret, több gyümölcsöt, illetve többször egyek kevesebbet. Valamint többet mozgok: tömegközlekedés helyett inkább megyek gyalog.

Attila (53): kevesebb süteményt eszek és mindenböl csak a felét.

Kati (57): Sikertörténetem az,hogy 3 kg lekopott rólam 3 hét alatt.Megrendeltem az ideális csomagot az étrend kiegészítőkből.Nagyon gyorsan és korrekten leszállították.Február 22-én kezdtem életmód váltásba,,Február 25. óta szedem az étrend kiegészítőket.Jegyzem a kalóriákat kevesebbet eszem,igyekszem 1000 kcal alatt maradni/nap.Végül is elindult bennem egy folyamat a változtatásra.Már csak többet kellene mozognom. :-)

Erzsébet (31): kevesebbet ettem

Leili (18): Evési szokások megváltoztatása, edzés.

Ildiko (54): A mindennapos tornaval ertem el sikereket.

Böbi (32): Sok zöldség. Fehérliszt kizárva

Krisztina (46): up date torna felülés l carnitinnel kapszula (slim lady)

Erika (47): Sport és étrend váltás.

Zsuzsi (29): Szemelyi edzo, aki folyamatosan motivalt.

Erika (28): kevesebbet edtem, es nem fogyasztottam kenyeret es edesseget

Henrietta (19): Az átlagos napi folyadék bevitelemhez képest sokkal több folyadékot vittem be a szervezetembe, ezáltal sokkal élénkebbnek, figyelmesebbnek éreztem magamat, ráadásul kevesebb élelmiszert (kenyeret, tésztaféléket) fogyasztottam, ami miatt (nem sokat, de) csökkent a testsúlyom.

Judit (52): Folyamatosan kontrollálom a bevitt kalóriákat, egészséges tápanyag bevitel mellett igyekszem minél többet mozogni.

Kata (34): Itt a tavasz, ki lehet menni futni a szabadba a jó levegőre, a kerti munka.

Valentina (42): Candida és hrono diéta

Tünde (20): A további torna és a folyadékfogyasztás.

<