Főoldal: Fogyás.info – A sikeres fogyás titka Fogyás.info - Menü
Érezd jól magad a bőrödben!
Fogyás teszt ... Fogyás étrend


Fogyás kalkulátor

1 kattintás 4 érték

Fogyás kalkulátor

Ideális testsúly
Testtömegindex – BMI
Napi kalóriaszükséglet
Alapanyagcsere – BMR

........ Férfi

Életkor:
Magasság (cm):
Testsúly (kg):

Élelmiszer adalékanyagok: E-számok

Ártalmatlanok vagy veszélyesek az élelmiszer-adalékanyagok?Az E számok - az Európai Unión belül meghatározott és engedélyezett -, az élelmiszerekbe tehető adalékanyagok jelölései. (Az "E" itt Európa rövidítése.)

Az adalékanyag meghatározása: „adalékanyag minden olyan élelmiszerként önmagában nem fogyasztott és jellemző élelmiszer összetevőként nem alkalmazott anyag – tekintet nélkül arra, hogy van-e tápértéke vagy sem –, amelyet az adott élelmiszer gyártása, feldolgozása, elkészítése, kezelése, csomagolása, szállítása és tárolása során technológiai célból szándékosan adnak az élelmiszerhez, melynek eredményeként önmaga vagy származéka közvetlenül vagy közvetetten az élelmiszer összetevőjévé válik”. [Magyar Élelmiszerkönyv 1-2-89/107 sz. előírás]

Az élelmiszer-adalékanyagok szükségessége...

Gondolkodj a saját fejeddel! Manapság az élelmiszer-gyártás nem működne adalékanyagok nélkül. Adalékanyagok szükségesek a tartósításhoz, félkész ételek egyszerű elkészítéséhez, ízlelőbimbóink kényeztetéséhez és még sorolhatnánk.

Az adalékanyagok első sorban a gyártóknak kellenek, mivel a feldolgozott, iparilag gyártott élelmiszerek eladása hozza számukra a legnagyobb hasznot.

Természetesen a vevők sem teljesen "ártatlanok". Végül is mi vagyunk azok, akik megvesszük ezeket az élelmiszereket, és még örülünk is, hogy csak vízzel kell bekeverni, és máris kész a leves, vagy gyorsan, főzés nélkül juthatunk főzelékhez stb.

Nyilván a reklámok is csak ezeket az előnyöket domborítják ki, s a multik nagyon jól tudják, hogy a kezükben vagyunk...

Veszélyesek az élelmiszer-adalékanyagok?

A fenti kérdés elég ellentmondásos. A gyártók szemszögéből az élelmiszer-adalékanyagok nyilván nem ártalmasak, s azt is nehéz átlátni, adott esetben ki miként lobbizott az engedélyeztetésükért felelős EU bizottságoknál, hogy átmenjenek a rostán. S van persze olyan is, amit időközben betiltottak.

A neten számtalan cikk található, ahol egyik-másik adalékanyagot veszélyesnek vagy egészségkárosítónak tartják. Őszintén szólva nem tudjuk, mi az igazság. Ezt mindenkinek magának kell megítélnie és eldöntenie.

Mert itt van például az aszpartám. Nem igen tüntetik fel veszélyes adalékanyagként (aszpartám = E951), sőt agyba-főbe reklámozzák, s szinte minden diétás termékben megtalálható... Pedig az aszpartám nagyon is ártalmas az egészségre!
Bővebben itt: » Az aszpartám egészségkárosító hatása


Néhány oldal, ahol bővebben utána lehet olvasni az élelmiszer-adalékanyagoknak:
» Dr. Gunda Tamás: Élelmiszeradalékokról elfogultság nélkül
» Élelmiszeradalékok egészségügyi kockázatai

E-számok: Élelmiszer-adalékanyag kategóriák

  • E100-181: Természetes és mesterséges színezékek
  • E200-297: Tartósítószerek
  • E300-386: Antioxidánsok és savanyúságot szabályzó anyagok
  • E400-495: Sűrítőanyagok, stabilizátorok és emulgeálószerek*
  • E500-585: Savanyúságot szabályzó anyagok és csomósodást gátló anyagok
  • E600-671: Ízfokozók
  • E700-772: Antibiotikumok
  • E900-999: Egyéb, pl. édesítők, habosító anyagok
  • E1000-: Újfajta adalékanyagok, melyek nem sorolhatók egyik szabványos osztályba sem

*Az emulgeálószerek elősegítik egymásban nem oldódó folyadékok - mint pl. víz és olaj - egymásban való eloszlatását.

Mit tehetünk az adalékanyagok ellen?

A mai rohanó világban nem vonulhatunk vissza és húzhatjuk ki magunkat ebből az ipari körből. Valamit enni kell, és legtöbbünk pénztárcája vagy ideje sem engedi meg, hogy kizárólag bio-boltokban vásároljunk, vagy mindent mi magunk készítsünk el.

De biztosan megpróbálhatunk jobban odafigyelni, és csökkenteni az agyonkezelt, adalékanyagokkal dúsított élelmiszerek fogyasztását!

Bővebben itt: » Az egészséges táplálkozás alapjai

Végül is a mi életünk, a mi egészségünk a tét, így akármilyen legyen is a körülöttünk lévő világ, miénk a felelősség, hogy a lehető legjobban csináljuk!


Élelmiszer adalékanyagok, E-számok:


Nekem ez vált be:
2090 hozzászólás

Hozzászólás írása

Katalin (58): A napi többszöri étkezés alkalmazása.

S erika (39): egy heten belul 3 beiktatott gyumolcsnap, 1-2 savanyokaposztale napos lekura

Denise (49): életmód váltás: megfelelő táplálkozás mellett mindennap tornázok.Heti 1-2 alkalommal futok ill. biciklizek.

Erika (60): Napi 4-5 szöri kevés étkezés, kenyér elhagyása és napi fél óra torna

Renáta (34): Elkezdtem tornázni rendszeresen. változtattam az étkezési szokásaimon, jelenleg 3 hét alatt 10 kg-ot fogytam.

Mártus (47): szénhidrát szegény diéta

Zsuzsa (50): kalória számlálás

Eleonóra (60): A szénhidrát a finomított lisztek,tartós tej, olajak kiiktatása az étrendembol, és az elv tobbszor keveset

Csaba (61): diéta,mozgás

Katalin (31): este 6 óra után nem eszek,édesség csökkentés

Móni (36): a helyes táplálkozás a legfontosabb tényező,és utána a sport

Móni (36): Kisebb adagokat eszek,kevesebb cukrot és lisztet.Próbálok többet inni és biciklivel járok dolgozni.Célkitűzéseim is vannak,pl.beleférni egy szép ruhába.

Marika (55): elsősorban a szervezet lugositásával kezdtem.reggel 1 evőkanál frissen facsart citomlé evés előtt fél órával.délben 1 evőkanál almaecet szintén evés előtt fél órával.este lefekvés előtt szintén 1 evő kanál almaecet mindezt 2dl langyon vízben,és este félóra szobakerékpározás.napi 2.5lt folyadék!!!

Valentina (42): Candida és hrono diéta

Vera (65): napi max 1200 kcal és 160 ch. ennél több nem lehetett, csak kevesebb. Így 8 hónap alatt 10 kg- ot sikerült leadni, ami másfél év alatt sem jött vissza.

Erika (59): A kevés evés cukor és kenyér nélkül.

Nikolett (18): torna

Anna (25): Lemondtam a saját egészségem érdekében bizonyos ételekről. Minimálisan fogyasztok olajban sütött ételeket, és száműztem a majonézt is...

Kriszta (41): több fehérjét fogyasztottam zöldségkörettel, a hagyományos köreteket elhagytam.

Mónika (24): Én eddig napi pár kortyot ittam. Javaslatotokra emeltem a mennyiséget, eleinte rossz volt, ma már a munkahelyemre is viszek, és állandóan iszok mert szomjas vagyok ami eddig nem voltam. Elkezdtem heti 2 alkalommal spinningre járni 2kg-ot fogytam. Igaz ez nagyon kevés, de kb. 2éve egy dekát sem fogytam, szóval örülök neki.Még 8kg-tól szeretnék megszabadulni.

Bettina (18): mepróbálok nem enni 7 után, almaecetet iszok étkezések előtt, több gyümölcsöt eszek

Eszter (27): rendszeres (napi) futás: kb. 5-6 km és diétás átrend

Heni (23): Ha nem ettem semmit lenyegeben csak fottojast

Tímea (19): kevesett ettem es mellette tornáztam

Zsuzsanna (56): Nekem nagyon nehezen megy még a jelen pillanatban is . Ugyanis nekem van pajzsmirigy problémám és így nagyon néhez a fogyás . Naponta tôbször eszem keveset . Kéves kenyeret illetve egyáltalán nem eszem . Nagyon sok folyadékot iszom kb. 3 litert.

Enikő (38): Megszorítani a kalóriabevitelt többet mozogni.

Julcsi (45): Próbálok esete 6 után nem enni, sok vizet iszom. Figyelek arra is hogy mit eszem, de csak nagyjából, azért nem lettem fanatikus, de figyelek egy picit a kalóriákra is. Van amikor egyszerűen felezem az adagot. Pl reggel, vagy este.

Lajos (56): Kevesebbet ettem.

Pál (37): fegyelmezett étkezés, mindennapi kiegyensúlyozott, nem megerőltető de kitartást igénylő mozgás. az esti zabálás-ingert, kelbimbóval csapom agyon

Beáta (39): Rendszeres étkezés

Moncsi (22): Megfelelő táplálkozás es rengeteg edzés, főként cardio jellegű, de erősítés is volt benne, plusz nagyon sok vizet es zöld teát ittam

Erika (48): Megértettem, hogy miért kívánom annyira az édességet, hogy a vércukor szint ingadozás miért van, beláttam, hogy több folyadékra van szükségem, mert nagyon keveset fogyasztok.

Gergely (26): Kalóriaszámlálás+sport

Marta (27): ki hagytam a lisztet cukrot es napi45perc torna

Krisztina (23): Sokszor kevesebb evés, több ivás, kevesebb szénhidrát fogyasztás, mozgásnak pedig futás és tornagyakorlatok.

Hanna szidónia (23): Sport, változatos étrend, hetente egy szelet csoki (halál komoly)

Szilvia (52): áttértem a Norbi update ételekre

Beatrice (15): Naponta ötször étkeztem és legalább 3 liter vizet megittam.Nagyon kevés húst ettem, viszont annál több zöldséget (főleg répát, uborkát és karfiolt). Heti háromszor 2 és fél órás aerobik- és kétszer 1 órás táncedzésre jártam. Próbáltam többet pihenni és gyalog járni (pl. iskolába, munkába).

Márti (44): Sokkal jobban oda figyelek az étkezésemre, a mozgásra és ez nagyon sokat segített abban, hogy pár kilótól sikerült megszabadulnom.

Anita (24): kevesseb eves

Laci (38): Naponta legalább ötszöri étkezés. Kisebb adagok fogyasztása egy-egy étkezés alkalmával, este már minimális szénhidrát bevitellel.

Melissa (21): csökkentettem a kcal bevitelt, rengeteg folyadékot zöld teat, csalán teat ill. más gyogyteakat iszom amik segitik a méregtelenitest illetve napi szinten bevezettem a sportot, az intervallumos futassal égetem a zsirt.

Kriszta (40): A szénhidrát bevitel csökkentése, ill. a fehérje bevitel növelése. Ennek következtében kiegyensúlyozottabb étrend kialakítása.

Etelka (49): akupuntúra, fegyelmezett étkezés és mozgás

Vivien (17): A helyes táplálkozás betartása.

Erzsébet (59): paleolit diéta,de 2 hónap után semmi, a szervezetem gőzerővel ' akarja' vissza a leadott 5 kg-t

Tibor (44): Almaecet fogyókúra, többszöri étkezés kevesebb mennyiséget, vacsorára kevesebb étel

Krisztina (42): este 6 után már nem eszek, és ez nagyon sokat jelent, három hét alatt 2 kilót fogytam

Bojána (23): több testmozgás,oda figyeltem arra is h több folyadékot igyak,kerültem a cukros italokat és ez nagyon jó eredményhez vezetett,még nem értem el a végleges célomat ,de már nem kell sok hozzá,és ha azt sikerül is elérnem,továbbra is fogok rendszeresen sportolni,feltölt energiával .

Réka (20): Sok folyadek, keves szenhidratbevitel

Judit (48): Rengeteg dolgom volt a munkahelyemen és nem volt időm a nassolásra. Csak azt ettem amit előre elkészítettem magamnak.

Betti (21): Sok vizet iszok, többet mozgok és egészségesen táplálkozok.

Erika (19): Dietaztam.

Zsuzsa (54): Szinte teljesen elhagytam a fehér kenyér és péksütemények fogyasztását.Cukor helyett édesítőszert használok, igyekszem sok fehérjét tartalmazó ételeket enni. Igyekszem a folyadékbevitelt is növelni,mert sajnos elég kevés vizet iszom.

Alexandra (34): Szénhidrát kihagyása

Csaba (38): Bevitt kaloriamennyiseg csokkentese,szenhidratok csokkentese

Petonella (19): mikor eszem előtte iszok egy nagy pohár vizet,mert így kevesebbet tudok enni

Nikita (38): Esti plusz tejsavofeherje, sulyzos es aerob edzes.

Ádám (22): Kontrollálni tudtam saját magam.

Viki (25): Rendszeres mozgás és a csökkentett kalóriabevitel

Kinga (18): Jobban figyelek a taplalkozasomra es tobb vizet iszom!

Erika (45): heti 4X1,5-2 óra edzés és diéta

Laci (48): Időlegesen fogytam többnapos böjttel.

Ágnes (57): Napi kalória bevitel 600-1000 közé csökkentése, párhuzamos mozgás terápiával, most jelenleg szétválasztó diéta.

Dorottya (26): testmozgás

Zsuzsa (40): mozgás

Gabi (44): Leginkább az hozott látványosabb fogyást, amikor teljesen leálltam a kenyér, zsömle és társai fogyasztásával és ha odafigyelek a folyadék fogyasztásomra.

Krisztián (32): Csirke mell salival fehér kenyér 0 a étrend kiegészítő edzés - 8,5 kg sok folyadék

Vivien (19): Ételadagjaim csökkentése, vacsora elhagyása. És trambulin heti 2-3 alkalommal 1órát. Cukor, tészta, kenyérfélék, nassolni valók, üdítőitalok, teljes elhagyása.

Szabina (19): Sok mozgás, egészséges étkezés és életmód. Odafigyelni a helyes táplálkozásra.

Marika (57): 4 hete csak paleo-t eszem, ez alatt 3,8kg-t fogytam, kevésbé vagyok fáradékony

Mária (44): sokat mozogtam keveset és sokszor eszem nem sokat gyümölcs zöldség sok fehérjét vitamint viszek be a szervezettemben köszönöm szépen a tanácsokat nagyon jók köszönöm szépen :) 5.kg fogytam már

Evelin (53): mozgás-futás-torna

Ottília (39): Az élelmiszerek glikémiás indexét figyelembe vettem és lehetőleg csak alacsony GI élelmiszereket fogyasztok,minden második nap 40 percet tornázok.25 nap alatt 5 kg-ot fogytam,65 kg vagyok és boldog és folytatom.5x étkezem egy nap keveset de finomat,külön főzök magamnak.Van Tupper párolóedényem,ezzel hamar megy.Multivitamint,probiotikumot,C vitamint és magnéziumot szedek.A nyáron 2x20 leszek és már alig várom a szülinapi partimat,jól fogok kinézni!

László (21): kcal és szénhidrát megvonás

Márti (44): szénhidrát csökkentése

Gabriella (51): Étrend változás, heti 3-4 lakalom a fitneszteremben.

Gabriella (64): Tobb zoldseget gyumolcsot ettem, kevesebb hust es kenyeret de sajnos a korom (64) a szivmutetem es a mostani foglalkozasom (bentlakasos hazi apolo) nem biztosit eleg testmozgast

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Zsolt (30): Hétfő, szerda, péntek súlyzós edzés, kedd, csütörtök, szombat futás, ezekmellé diéta.

Tatjana (31): Este hat óra után nem ettem semmit csak gyümölcsöt ha nagyon megéheztem . Plusz heti 3-4 alkalom torna

Pál (50): bontott étkezési program (fehérje, zöldség,szénhidrát, gyümölcs),napi bontásban.

Ildiko (30): Az aloe Vera diéta!

Kata (28): Napi 5szöri étkezés, sok zöldség, kb napi 1200 kcal fogyasztása, heti 3-4szeri mozgás, cukor, liszt, zsír elhagyása.

Mária (47): Az etrend megvaltoztatasa es heti 5x egy oras mozgas (uszas,fit labdan valo torna es gyors gyaloglas konditeremben.13kg fogytam december 2-tol mostanaig.

Erika (60): Narancs, alma, joghurt, zabpehely, rozspehely, lenmagdara turmix. Rendkívül laktató.

Agnes (32): Mozgas

Irén Edit (49): Több mozgás, almaecet kúra.

Mária (65): sajnos eddig semmi, mert pajzsmirigy alulmüködésem van és akárhogy fogyózok nem megy semmi

Tícia (23): Szénhidrát bevitelt csökkentettem,több vizet iszük és elkezdtem mégtöbbet mozogni

Andrea (42): az étkezésre jobban odafigyeltem

Zoltán (57): Edz?s,hetente 3x1óra, ?trend váltás,17.00 ut?n már nem ettem a liszt,cukor,keny?r csökkent?se.

Rita (44): Léböjt

Dóra (21): Mozgás

Judit (44): Sajnos az amikor nem ettem.

László (64): igen szénhidrát szegény éternd

Julianna (35): Az első sikeres fogyássom a gyomor gyűrű műtét után volt, amit ki kellett vetetni, mert begyulladt. Ez nem volt egy sikeres fogyás, utána vissza híztam a leadott kilókat .

Angéla (58): Kevés étel, nagyjából annak a fele, amit enni szoktam, négyszeri étkezés, napi egy db kis rozsos zsemle - elosztva egész napra. sok vizet ittam. Reggelire főtt tojás és/vagy párizsi, és/vagy sajt paradicsommal, paprikával és egy pohár 100%-os gyümölcslé vagy tej. Délelőtt gyümölcs. Ebédre főzelék egy szelet hússal, délután gyümölcs, hat óra után semmi. Heti egy kg ment le ezzel az 'étrenddel'. Ez nem sok, de nekem nem sürgős és éhezni nem szeretek.

Péter (31): Kevesebb étel meg a jó tanácsok.

Magdi (53): nem ettem édességet!

Gabi (37): A Teletál Speed Fitt zsírégető fehérje diétáját eszem. Ez egész napi menü a hét minden napjára.

Tünde (37): Este már el tudtam hagyni az evést, illetve hetente 1-2 alkalommal tornázok is. Illetve nem várom meg a déli étkezést mire farkaséhes leszek, legtöbbször már 10 óra körül eszek.

Erika (41): változtattam az étrendemen, és figyelek a kalória bevitelre

Jani (54): a kórházban töltött 40 nap!!-9kg !cukorbeteg vagyok !a jobb lábam ortopéd lett!! lábbal való sport kizárva! esetleg sakk és ulti!!amugy dolgozok de gépen ami a lábam nem nagyon terheli!!

Anita (34): gi diéta, több torna

Marika (41): 2013.áprilís 13-án kezdtem el a fogyókúrát Norbi uptad szerint. Tíz kilogramot fogytam, úgyhogy nem éhezem.

Janos (32): mindent eszek ugyan ugy csak pekarut,cukrot,tesztat nem eszek.

Tibi (28): Valtoztattam az etrendemen, a Fogyas Info Kedves kollegai altal kuldott levelben osszefoglaltakat kovettem es kovetem a mind a mai napig.

Gréta (18): Életmódváltás és heti 2x mozgás.

Zoltán (36): Diéta és edzés.

Erika (43): sok fojadekot iszok

Viola (35): Rendszeres mozgás (min.napi fél óra),étrend változtatás

Erzsébet (49): Még jelenleg is fogyókúrázom. Elsősorban fehérjét, zöldséget, gyümölcsöt eszek, sovány húsokat, valamint néhány szem mogyorót, mandulát. Cukrot, lisztet, és az élelmiszerekben található olajon kívül más zsiradékot nem fogyasztok, ellenben sok rostot és még több vizet.

Kriszta (38): Többször is volt sikerem,különböző módszerekkel,de amint megendedek esti evést,vagy nassolást,vagy csak vissza térek a kenyér -pékáru fogyasztásához,mindig lassan vissza is szedem a nehezen leadott kilókat!

Eva (28): torna

Dalma (20): Víz és zöldtea fogyasztás, aerob és erősítő edzés

Laci (58): Kedves Bea, még nem sikerült semmit tennem a cél érdekében,igérem igyekszem,szükségem volna rá,de még az elhatározás hiányos. Köszönöm az érdeklődést,,ígérem igyekszem.

István (58): Házat építettem, és a nehéz testi munka.

Andrea (44): Kalóriaszámlálás és torna

Zita (23): Nincs rajtam rengeteg súlyfelesleg, mindössze 8-10 kg. Viszont ezzel a néhány kilóval már évek óta küzdök. Hol leadok 5 kilót, hol felszedek 5-öt. Éppen ezért már nagyon rutinos vagyok a fogyókúrázásban :) Nekem nagyon sokat segít a fogyásban, ha többször eszem keveset egy nap, ahogy azt a fogyás.info oldala is javasolja és ha 5-6 óra után gyümölcsön kívül nem eszem mást. Ami viszont talán a legfontosabb, hogy ha valamit megkívánok, azt nem feltétlenül vonom meg magamtól. Eszem csokit és néha sültkrumplit is fogyókúra alatt, csak keveset, de ezzel együtt is sikerül a fogyás. Elsősorban az étel mennyiségén változtatok, a minőségén csak részben. Ez lassabb fogyást eredményez, de nekem ez vált be a legjobban.

Xénia (19): az étrend változtatás részéről volt sikeres

Ági (24): Tudatos táplálkozás, sok sport

Ági (31): Életmód váltás

Kata (20): több mozgás, egyszerre kis adagok, sok folyadék

Petra (19): kevesebb és egészségesebb étkezés.

Andrea (49): még nem rendeltem ezen az oldalon keresztül

Andrea (26): Igen pl:nem ettem este 5 után illetve csak gyümölcsöt ha éhes voltam .

Éva (56): több folyadék, napi 5x evés keveset

Ritu (39): Meforal heti 3-zumba

Marusz (56): Torna, úszás, diéta.

Hajni (35): Reggel csak gyümölcs, délben Norbi Update étel (Teletáltól rendelem), este gyümölcs, ivójoghurt és ami a legfontosabb, nem eszem fehér kenyeret, zsemlyét, semmilyen pékárut. Rengeteg víz elfogyasztása.

Aniko (43): Mozgás,folyadék

Ági (30): Agyban dől el, ha nincs meg az elhatározás akkor nem is lehet lefogyni.

Ildikó (56): Plank edzés, 30 napos hasizom, + heti 3 egyéb intenzív mozgás ( túra,evezés,úszás,tánc) fehér liszt, cukor végleges kiiktatása az étrendből

Katalin (51): Nem ettem fehér kenyeret és édességet.Sok gyümölcsöt ettem.

Edit (53): böjtölés

Magdi (35): Diéta , napi 4km futás, cellulit kezelés

Tünde (20): A további torna és a folyadékfogyasztás.

László (24): Heti 4 alkalom konditerem, egy kisebb diéta és mellé a fogyókúrás tabletta.

Gyöngyi (35): Lemondtam a kenyérről, a péksüteményekről és sokkal kevesebb édességet eszek. Zöldséget eszek a kenyér helyett.

Anita (44): napi 5x étkezés és mozgás

Melinda (47): Joga,olivaolaj mas zsiradekok helyett,gyumolcs,zoldseg

Ingrid (38): Jóval több folyadékot iszok, este már nem eszek, sokat mozgok. És sok zöldséget, gyümölcsöt eszek nyersen.

Éva (42): A megrendelt fogyasztó tabletták megérkeztek kb. 10 napja szedem! Még nincs mit írni róla!

Emese (26): napi többszöri étkezés, több folyadék, és a reggeli futás

Erika (25): A kenyér és liszt elhagyása a vacsorával együtt :)

Mária (50): rendszeres testmozgás - torna, úszás tudatos táplálkozás - szénhidrát bevitel csökkentése

Melinda (20): Étrend váltás és szoba biciklizés két naponta minimum 40perc

Eva (23): a meg tobb gyumolcs fogyasztasa illetve sokkal kevesebbett ettem

Szilvia (23): Szénhidrát diéta (150g)

István (28): diéta,sulyzós torna

Vivien (18): Sokkal több vizet ittam.

Imre (23): étrend váltás

Klára (27): A stressz csökkentése. Kiiktattam az életemből rengeteg olyan dolgot, illetve személyt, ami stresszt okozott, és újraszerveztem a napirendem. Megengedtem magamnak, hogy többet figyeljek magamra.

Erzsébet (59): Ételeket odafigyeléssel választom meg.

Andrea (36): főleg a mozgás segitett.

Ágnes (58): hetente 1 kiló fogyás

Mónika (26): Még nem vált be,de csak diétával probálkoztam

Erika (40): ha meleg van lefogyaszt mert csak zöldeket eszel meg sokat iszol

Viktória (48): almakúra

Dóra (21): Napi 1200-1300 kaloria es meg plusz torna,futas,sulyzozas

Maja (44): 90 napos diéta

Mónika (36): rendszeres sport,diéta

Ágnes (36): Mozgás és nem eszem már olyan sok cukros ételt

Anna (20): 90 napos diéta

György (44): A kitartás és a cél, s a múlt elleni küzdelem.Táplálkozás terén pedig az egészségesebb ételek, azok is mértékkel!

Bandi (29): A kalória bevitel folyamatos figyelése, és a rendszeres sport.

Péter (39): A mértéktelen evés elhagyása

Norbert (19): Szénhidrát csökkentés, fittnesz.

Zsani (35): diéta és torna

Szilvia (20): koplalás,hánytatás

Klara (60): Nem eszek egyaltalan azota edesseget es nem nassolok

Bea (25): Mozgás

Zoltán (41): Egy időben elhagytam az étrendemből minden pékárút.

Krisztina (37): sport,több folyadék,és diéta.

Vinczeller (30): fogyokura

Helena (53): edesseg, kenyer kihagyasa, tornazas

Erzsi (60): Számomra sokkal vékonyabb lett a PÉNZTÁRCÁM...

Anna (20): A barátommal lassan már 3 hete súlyzós edzést csinálok és mellette próbálok odafigyelni a táplálkozásra és a megfelelő mennyiségű víz fogyasztásra. Súlyban nagy változás még nincs, de látványra már másabbul fest a testem. Úgy edzek, ahogyan ő, csak valamivel kevesebb súllyal, de ezt hatásosnak találom. Nem kardiózok, mert eredményesebbnek találom ezt a fajta edzést, amit most csinálok. Nincs sok felesleg rajtam, így ez nekem tökéletes. :)

Edith (48): Gyakori étkezések, kicsi adagok, nagyon kevés kenyér, semmi édesség.

Erzsébet (43): jobban oda figyeltem az étkezésemre :)

Gabi (51): lé kúra

Fanny (22): A csokoládé, édességek minimalizálása, kenyérből rozs és teljes kiőrlésű fogyasztása, az is ritkán, krumpli elkerülése, 3-4 liter víz naponta, heti pár alkalom mozgás, és az, hogy ELHITTEM, hogy sikerül

Enikő (42): szénhidrát csökkentés és torna

Edina (27): Mióta nem eszem glutén taralmú készitnényeket (Fehér kenyeret,és fehér lisztből készült dolgok)azóta már sikerült fogynom 5-kg

Zsuzsa (30): Többszöri, de kevesebb étkezés. A péksütemémyek elhagyása és napi három l folyadék fogyasztása.

Laci (18): 90 napos diéta 18 napján tartok.Eddig 6 kilót fogytam.

Bm (26): Kiegyensúlyozottabb étkezés, kardio és erősítő edzésekkel.

Tünde (39): Csökkentettem az adagokat ill lecseréltem a lisztet, nem eszem kenyeret, cukrot nincs nasi csak magvak, nincs több vaj, lecseréltem az olajat extra szűz olivára, kimaradt a sertéshús, több a hal és a gyümölcs és napi 3 l víz! Heti három Rubint Réka+ fél óra step gép.

Edina (44): Elszántság, kitartás.

Ilona (55): sport

Ilona (48): Kevesebbet ettem, és igyekeztem többet mozogni.

Judit (58): oda figyelés

Otília (25): Súlyfigyelő diéta. Naplóztam a napi kajákat, és persze pontoztam. Mellette rengeteget dolgoztam, így kevés idő jutott az evésre.

Ildikó (19): Áttértem a vegán étrendre, és az nekem nagyon sikeresnek bizonyul, mind egészségügyileg, mind ízvilágra is tökéletes. Nem érzem magam fáradékonynak, rengeteg friss zöldséget, gyümölcsöt fogyasztok, a táplálkozásomnak ezek teszik ki a 70%-át, egyáltalán nem érzem, hogy hiányom lenne bármiből is, és fogyok is, és éhezni sem éhezem.

Kati (32): sport

Mónika (35): A tánc és a a zsírégető edzés (zumba-lady) mellé beiktattam heti 1-2 erősítő edzést is, valamint jelentősen csökkentettem a kenyérfogyasztást, max heti 2-3 kis szelet magvas, vagy tönkölybúza kenyeret eszem csak. Több zöldséget fogyasztok.

Lilla (26): fehérje szénhidrát egyensúly,torna

Orsi (34): Sport, intenziv es rendszeres mozgas

Gabi (45): Édesség elhagyása,csökkentett vacsora mennyiség.

Erika (18): Az erős paprika masszázsolaj, sportolás, diéta.

Bianka (18): Mozgás , illetve az étkezésre való figyelem

Ferenc (46): Mozgás, mozgás...Zsírszegény ételek.

Irina (24): A futás leginkabb es a kevesebb esti étkezés!

Zsuzsa (64): Az elszántság,de most van egy kicsi visszaesésem.

Jpiroska (62): szénhidrát csökkentése, sok mozgás

István (59): Alapban szerintem elsődlegesen agyban dől el. Tényleg akarom-e, elhiszem, látom előre az eredményeket és aért hajlandóvagyok a szükséges (választott) módszer alakalmazására.

Ibolya (33): A kalóriaszámolás, és a dietetikus által javasolt diéta.

Ildi (52): Nagyon sok edzés ,kardio

Ágnes (19): Főleg a mozgással kapcsolatos cikkek, hogy melyis mozgásforma hogyan alakítja a testem.

Krisztina (51): nem ettem, és a folyadékot emeltem , mivel nagyon keveset iszom,

Éva (58): Amikor kiköltöztem Németországba, itt másképp étkeztem, minden nap sétáltam 4-5 km, kutyasétáltatás az erdőben, fél év alatt le is ment 15 kg.

István (46): Probálkoztam de azt a fogyokura gyogyszert betiltották.Akkor leadtam 6-kg-ot.

Éva (60): étrendváltozás,

Marietta (31): kevesebb nasi, több folyadék

Gyuszi (25): napi rendszeres edzes

Ildiko (32): kevesebb evés, és tobb folyadék

Anita (35): torna,es az étrend változtatás

Marian (62): Majdnem zéró édesség, sok mozgás

Timi (26): Kalóriabázis.hu- ez segitett mindenben

Júlia (42): Rendszeresen vezettem a kalóriabázison a fogyásomat , sportomat, és nehezen bár, de 10 év óta először megmozdult a mérleg - Lefelé

Ancsi (17): Biciklizes, akár egy nap 20 km is, rengeteg folyadék, meg a kiegyemsúlyozott étrend.

Mária (28): most már semmi.

Máté (19): A 90 napos diéta hozta meg nekem a várva várt sikert, 3x csináltam végig, mellette persze mozogtam rendszeresen!

Zsóka (38): Akkor konkrétan nem ettem.

Renáta (29): Sok folyadékot ittam,mint szoktam és persze kevesebbet ettem.

Krisztina (44): csökkentett szénhidrát bevitel, mozgás

Rita (20): kevesebbet eszek, többet mozgok

Mária (44): diéta

Klára (62): Megtanultam,hogy mit mivel egyek,és egy nap 5x és keveset.A vizből is keztem 3 litert meginni

Karolyna (29): Heti két alkalommal edzés

Nora (48): amikor számoltam mennyi kaloriát fogyasztok ésmozogtam rendszeresen

Erika (28): kevesebbet edtem, es nem fogyasztottam kenyeret es edesseget

Kata (33): Rendszeres testmozgás és egészséges táplálkozás.

Anikó (45): Nálam az étrend, ami segített. Nem sok, de 2.5 kg lement..eddig. gondolom tovább is megy majd. Köszönöm a segítséget!

Renata (41): más étkezési kultúra,napi kalória bevitel csökkentése

Gabi (27): Futás

Reni (28): Nagyon alacsony kcal tartalmú vacsora - fehérje turmix vagy rántotta és rengeteg zöldség. Heti 3-5 edzés.

István (41): Koplalás nélkül kipróbáltam a ganoderma gyógygomba tartalmú zöldteát ill. kávét. Lúgosít és pörgeti az anyagcserét. Kb. 1 hónap alatt 6 kg-t fogytam.

Mónika (46): A szénhidrátok csökkentése. Napi ötszöri, meghatározott időpontokban történő étkezés.

Kata (58): étrenden való változtatás: - reggelire joghurt zabpehellyel, - normál ebéd - vacsora natúr kefír, fél magos kiflivel, - este 18.00 óra után csak folyadék, - napi folyadékbevitel emelése, - gyümölcs, zöldségek, saláták, - rendszeres mozgás: napi 3 km futás, kerékpározás, - eddig: 1,5 kg mínusz, lassan, de biztosan

Tamas (29): Futas

Melinda (33): Hasznos volt amit írtak, tanácsoltak!! köszönöm !! megfogadtam naponta többet iszom :) jobban oda figyelek !!!

Márta (47): nem ettem kenyeret sokat ittam

Tünde (20): Sport, étrend változtatás.

Andrea (44): Cukor, liszt,?dess?gek elhagyása.Sok víz, zöld tea ,torna.

Eruska (54): Kevesebb szénhidrát.

Ria (56): A 6 napos piramis diéta sokat segitett

Kati (37): Tejtermék és szénhidrát visszaszorítása valamint a napi 5x étkezés

Kata (28): sport

Babu (19): több test mozgás

Judit (50): Mérsékletesség

Évi (49): Szerelmi bánat.

Anna (53): Minden étkezés előtt, egy citrom frissen facsart levét ittam meg, naponta 3-szor, és a teljes kiőrlésű kenyér. Három hét alatt 4kg.

Tamas (40): Napi max 1500kaloria. Crom tabletta. Acai bery tabletta.

Levente (36): Egészségesebb táplálkozás sok gyümölcsöt ettem meg salátákat.

Szilvia (40): mindig a mozgás, mértékletes evés

Brigitta (24): Sok folyadék bevitel. Só,cukor,zsír nagyon mérsékelt fogyasztása. Fehér kenyér elhagyása. Sok gyümölcs-zöldség fogyasztása. Méregtelenítő és gyógyteák fogyasztása. Mozgásforma bevezetése. Szaunázások.

Zita (43): Megtervezett étkezés, a szokásos adagjaimnál sokkal kevesebb. Több folyadék, mozgás. A szénhidrátok (nasik) radikális csökkentése.

Tünde (32): még csak most kezdtem 3 hete kb. és 4 kilót fogytam, sokszor kicsit megoldással és a citromos melegvízzel próbálkozom:)

Ági (53): Glutén és laktózmentes élelmiszerre váltottam a rendszeres mozgás mellett

Anna (22): kisebb adagok, sok mozgás, sok folyadékbevitel

György (63): Étrend változtatás+napi mozgás.

Melinda (23): torna

Tímea (24): Rengeteg edzés, alacsony kalória bevitel.

Eszter (50): 90 napos szétválsztásos diéta, de most nehezen megy a figyás a chusing kórom miatt.

Csilla (34): étrendváltás, mozgás

Nóra (33): Étel rendelés

David (37): Este alvas elott zoldseget ettem csak.

Ketrin (18): meg nem adtam le egy dekat sem sajnalom .nem tom hogy fondnak le.

Zoltán (40): Étkezés ,sport

Jolika (56): az amikor kevesebbet ettem

Katalin (42): gyümölcs ,zöldség smoothie-k fogyasztása

Domi (20): Nagyon keveset enni és az is csak mértékkel. Semmi kenyér vagy csak ritkán. Aztán a szervezet hozzá szokik és nem is kíván annyi ételt az ember. Ezzel módszerrel én 10 kilót fogytam!

Tibor (49): Sajnos lassan megy,mivel túl falánk vagyok(ünnepek).A kitartás a fontos és 5-6 kg-ot szeretnék fogyni!-A gyakori kis étkezés,ami segít a fogyásban.

Sophie (44): Tobb folyadek, tobb zoldseg, plusz zold kave naponta ketszer-haromszor, grepfruit naponta legalabb egyszer.

Ildikó (36): nem tudok 1 dolgot kiemelni: édesgyökér, L-Karnitin, kevesebb szénhidrát, sok zöldség, kevés vacsora, testkezelések, sok folyadék

Kati (65): Próbáltam be tartani a napi 5 étkezést de nem túl lépni az 1000-1200 kalóriát minimum 2 liter folyadék és torna . Három hét alatt 4 kg tól sikerült meg szabadulnom .

Zita (37): kalória számolás

Mária (61): Sok folyadék ,gyümölcs és zöldség fogyasztása

Edina (27): minden reggel tornáztam meg este is + szobabicikliztem!!ez melett regelente megettem egy fügekaktusz tablettát!!a tornázás az még most is megy napi szinten!!

Edina (36): Elfogyasztott kalória mennyiség kordában tartása és mozgás.

Attila (39): Cardio , se búzaliszt se cukor ! 24kg/2hónap

Anita (34): kevesebb kalória bevitel, mint az alapanyagcsere.

Balázs (32): próbáltam napi ötször keveset enni és 18 óra után már csak vizet ittam két hétig napi 30 percet kocogtam a szabadba aztán a kocogást abbahagytam és kondizni kezdtem az bánt kicsit hogy a mérleg szerint fogytam 3 kilót de nem látszik

Zsófi (22): kardió,diéta

Timi (22): Koplalás.. :)

Judit (35): mozgás sok zöldség sok folyadék

Ibolya (60): kenyér helyett puffasztott rizs és a napi 5x-i kevés evés,

Márta (40): eddig még nem sikerült fogynom

Niki (31): Sok torna, rendszeres napi 6szori étkezés, kis adagokban. Sok folyadék. Édességek, rágcsálni valók kerülése.

Erzsébet (48): több testmozgás, ami nem a kilókban , inkább a testformában kezd már látszani

Zsu (27): keveset tobbszor ettem, es szamoltam a ragasaimat, emrt tudtam hogy nem ragom meg kulonben az etelt es igy kesobb jelentkezik majd a telitettseg erzese. Sokat mozogtam mindemellett es sokat ittam.

Violetta (47): most legujabban a hold dietat probaltam ki bar meg sak egy rovid ideig csinalom az eredmenyekkel nagyon is meg vagyok elegedve

Anita (18): nem tudom

Tünde (35): Kitartás,sok folyadék,mozgás

Nagy klaudia (23): a rendszeres mozgás kevesebbet eszem

Brigitta (30): Az hogy csokkentettem az etel mennyiseget

Géza (63): egyhónapig reformkonyhán éltem

Erika (53): kenyér , sertéshús, cukor, tészta elhagyása ill. sok zöldság, gyömölcs , hal fogyasztása, és napi mozgás ( tornázás, biciklizés, kocokos ez vált be a legjobban

Bea (36): Ganoderma lucidum

Éva (31): 90 napos diéta - két hónap alatt 15 kg.

Réka (24): Többször keveset enni, mozgás, sok folyadék

Gábor (30): A tanácsaitokat megfogadtam és változtattam az étkezési szokásaimon. Jobban odafigyelek arra hogy mit eszek, csökkentettem a cukor bevitelt és próbálok csak teljes kiőrlésű kenyeret enni. Növeltem a mozgás mennyiségét, most már nem itthon tornázok (ez kb. 20 perc volt reggelente amikor csináltam). Heti kétszer eljárok edzőterembe. Ez egy kombinált cardio és erőnléti edzés, kb. összesen 2 óra per alkalom. Edzés előtt fél órával meg szoktam inni egy 2000 ml-es L-karnitin zsírégető koncentrátumot, hogy felgyorsítsam a zsírégetést az edzésem során. Vitamint is elkezdtem szedni, hogy megfelelő mennyiségű ásványi anyagot vigyek be a szervezetembe illetve hogy csökkentsem az étvágyamat. Az elmúlt 2 hónap alatt kb. 7 kg-ot fogytam. Úgy érzem, hogy jó úton haladok. :)

Manka (27): önmegtartóztatás

Rudolf (42): kalóriaszámolás+edzés

Piroska (31): Fehérje diéta, 5kg 2,5 hét alatt és nem jött vissza.

Vanessza (31): Kevesebb szénhidrát és zsír,több fehérje,zöldség és gyümölcs és torna

Attika1 (46): sportolás...biciklizés és kondizás

Ancsa (37): A mozgád

Lívia (26): anyag csere gyorsítás rostbevitellel ( napi búzakorpa bevitel ), minden másnap 40perc intenzív mozgás ( szobabicikli), fehércukor megvonás, édesítővel helyettesítés.

Kati (48): többször keveset, éh gyomorra langyos citromos víz, nap folyamán is ezt ittam, délelőtt főleg gyümölcs, c vitamin 1000 mg, napi séta

Zsuzsa (57): teljesen zsírmentes étkezés, ill. almaecet kapszula

Hajni (25): sok folyadék és gyümölcs.

Ari (39): heti 6 edzés, cukor és liszt elhagyása

Márta (44): Éhség megakadályozására szedett tabletta. Minden egészségtelen étel száműzése. Zsírégető pulzuson végzett mozgás.

Patrik (33): A szénhidrát és cukor fogyasztásának minimalizálása, a szénsavas üdítőitalok elhagyása, és persze valamennyi mozgás.

Gábor (22): Napi 5-6 étkezés, kevesebbet mint amikor kitöltöttem a tesztet (bár férfiként el kell, hogy mondjam nem könnyű) + a cukor helyett is természetes édesítőt használok. Szedek vitaminokat és az általatok javasolt Zsírégetőket.

Andi (32): Szénhidrát diéta, 4 hét alatt 5 kg, mivel a torna nem igazán nekem való így a tánc mint testmozgás sokat segített.

Mónika (26): Kalóriaszámolós módszer,minimális szénhidr?t bevitel,heti 4 edzés.

Pál (44): A rendszeres mozgás. Séta, kocogás, futás.

Zsike (55): még sohasem fogyóztam

Kati (57): Sikertörténetem az,hogy 3 kg lekopott rólam 3 hét alatt.Megrendeltem az ideális csomagot az étrend kiegészítőkből.Nagyon gyorsan és korrekten leszállították.Február 22-én kezdtem életmód váltásba,,Február 25. óta szedem az étrend kiegészítőket.Jegyzem a kalóriákat kevesebbet eszem,igyekszem 1000 kcal alatt maradni/nap.Végül is elindult bennem egy folyamat a változtatásra.Már csak többet kellene mozognom. :-)

Mery (60): Már életem során sokszor fogyókúráztam, akár 20kg-is.Nem kellett hozzá semmi csodaszer.napi 4,5 ször evés,nagyon kis adagokban.most 50 nap alatt fogytam 5kg-t.

Laci (20): több zöldség és gyümölcs, kisebb adagok étkezésekkor

Ildikó (40): Kevesebbet ettem, megvontam a süteményeket, kenyereket és nem vacsiztam.Meg persze besegített a kínai fogi tea!

May (21): Nem innen vettem a fogyókúrás étrendet

Eszter (42): Szenhidrat megvonas

Katalin (34): sportolás!!!!!!!!!!!!!!!

Erzsi (60): az egészséges étkezés,elhagytam a cukrot,lisztet,keményitőt,helyette sok zöldség,hal,gyümi és napi 25 perc torna.

Zsuzsi (29): Napi 6-7 evés

Ildiko (46): el hagytam az esti nasit

Zsóka (59): A cukor teljes mellőzése. Sem tészta, sem krumpli, És a gyümölcsöt is csak módjával.13 kg-ot fogytam /sok izületi gyúlladás mellett, tehát a mozgás korlátozott/, most azonban leállt, és nem megy lejjebb. Mit tegyek?

Orsi (28): Étrend változtatás, bizonyos ételek helyettesítése, több folyadék, és heti rendszeres mozgás.

Nikol (31): A teszta es kenyerfelek elhagyasa

Gabi (51): evés helyett inkább iszom és az osztott étrend

Bbenő (53): Az étkezési időpontok és sűrűség megváltoztatása ugyan annyi kalória mellett -5kg egy hónap alatt ,ja és a fogyi napló fontos!!!

Ágnes (61): Átgondoltam, milyen étkezési szokásaim vannak, ami miatt hízom, és hogy tudok ezeken úgy változtatni, hogy fogyjak, de a komfort érzetem is megmaradjon.

Mária (60): csökkent kalória bevitel

Annamari (22): mértékletes étkezés

ágnes (53): sok folyadékot ittam, jobban odafigyeltem az étkezésekre

Tamás (36): Sport és a táplálkozásom újragondolása, átszervezése és radikalizálása! 2 hónap alatt 87,5-ről 72,5-re fogytam le. Ez 10db másfélliteres ásványvíz!!! Ma volt elösször ideális a testsúlyom!! Folytatom még 68,5kg-ig. Nekem nagyon bejött és rengeteg sikerélményt jelent nap, mint nap. Vidáman ébredek, nagyon korán teljesen magamtól. Energikus vagyok, vidám, jó a közérzetem és minden másnap hajnalban lefutok 1.30 perc alatt 12,5km-t. Nagyon nagy boldogság megélni a sikereket! A kilók, meg zuhannak le rólam! A másik csodafegyverem a TRX! Ezt használom izomerősítőnek. Ott is érzem, hogy van izmom, ahol nem is gondoltam! Pár edzés után, már úgy megerősítette a hátizmaimat, hogy az elötte gyakran jelentkező hátfájásom eltünt teljesen!!! A bokámmal is sokat kínlódtam ,de a negyedik edzés óta semmi panaszom nincs! Az étkezésről rengeteget tudnék írni, mert szerintem 60%-ban ez a siker kúlcsa, de az elég hosszú lenne.

András (48): rendszeres sport; kevesebb fehérkenyér fogyasztás; este nincs kaja

Gabriella (33): szénhidrát csökkentett, fehérjedús táplálkozás

Katalin (63): csak keveset eszek es tobb folyadekot fogyasztok

Anikó (28): Sokszor enni keveset + testmozgás

Gyöngyi (18): Tánc és futás, ami által újra fölfedezhettem a mozgás öröméit. :D A cél súlyomat valójában még nem értem el, de igen közel vagyok hozzá. De emiatt már nem aggódom, mert élvezem az edzéseket és tudom, hogy előbb-utóbb úgyis eljutok majd odáig.

Nóra (48): Életmód váltás. Napi egy óra kocogás.

Hajnalka (30): torna, kaloriaszamlalas

Szilvia (42): Az étkezésre próbáltam odafigyelni, nem nagy sikerrel.

Zsolt (20): Sok edzés, odafigyeltem mit eszek a kalóriatáblázat segítségét gyakran igénybe vettem :)

Anna (62): Minimális mennyiséget ettem.

Balázs (36): no kaja minimumra csökentettem +acai megduplázva

Gábor (29): Rendszeres mozgás odafigyelve a minél helyes táplálkozásra.

Mónika (24): Rendszerey mozgás, kalóriabevitel csökkentése

Anita (30): kevest ettem

Csilla (42): Kevesebb kenyér félét ettem és kerültem a fehér lisztet, fehér rizst, és a cukrot. De még a mesterséges édesítőket is.

Tünde (45): napi rendszeres mozgás a friss levegőn, tempós séta, 30-90 percig

Erika (53): kevesebbet eszem

Melinda (26): elkezdtem konditerembe járni

Erzsébet (38): Odafigyelek az étkezésemre, számolom a kalóriákat!Tornázom is csak sajna nem sikerül rendszeresen!

Viktória (42): Diéta,sok folyadék,mozgás.

Zsófi (26): Rengeteg víz...amint megeheztem ittam,es ittam..delelott ettem,delutan csak gyumolcs es viz!!

Évagabi (61): Nem eszek kenyeret, krumplit, rizst,tésztaféléket.Schaket iszok és a szervezet zsírtartalékát használja az emésztéshez.

Andrea (45): Vacsora elhagyása, kevesebb cukros étel fogyasztása

Vera (46): kalóriák számolása, szénhidrát/zsír/fehérje optimális aránya, semmi éhezés, napi 5x-i étkezés, mozgás... szóval életmódváltás, amivel tartani tudom a heti 1kg fogyást.

Andrea (45): elhatároztam, hogy tavaszra visszanyerem a versenysúlyomat

Reka (31): en a norbi apdate 1 es kodszerint etkezek es nekem bevalt

Maria (35): sok folyadekot ittam,sok zoldseg,gyumolcs

Vali (60): Kalória számítás és csökkentés. Több mozgás

Stefi (18): Kevesebbet ettem mint ahogy szoktam

János (54): csak csirke

Peti (33): 5 étkezés,heti 3 kardió edzés.

Gabriella (36): Sok séta...

Erika (37): Elkezdtem szedni az ideális csomagot, több vizet iszok, és ébredés után minél előbb eszek, ahogy tanácsoltátok.

Anna (22): mozgás és kalória bevitel csökkentése, oda figyelve a napi bevitt szénhidrát, zsír és fehérje bevitelre is

Hajni (34): Konkrétan nem fogyni szerettem volna, csak a meglévő zsírból izmmá alakítani.

Beatrix (29): 160g-os ch diéta

Marian (30): sportolas,kevesebet etkezem

Bandi (36): Kb. 6-7 éve csinálom a 'Bandi-féle' fogyást! Sjanos szeptembertől történik mindig egy vágás az életemben, amit nem tudok megmagyarázni és elkezdek zabálni, édességet tömni..stb. és persze lazsálni. Fel is hízom 95-98 kilóra. Aztán január elejétől nekiállok leadni! Csupán annyival, hogy kihagyom az édességet, az esti zabálást, amellyel egy ember napi kalóriaszükségletét bevittem és mozgok (szobabicikli, több gyaloglás autózás helyett) minden évben sikerül 80 kilóra lemennem. Erre büszke is vagyok! Viszont tudom, hogy ez az állandó súlyingadozás megterheli a szervezetem! De ha valakit érdekel a 'technikám', szívesen leírom bővebben, mert 15-18 kiló minusz 3-4 hónap alatt drasztikus megerőltetés, kínzás nélkül nem semmi!

Brigitta Barbara (20): Kalóriaszámolgatás

Angi (35): napi 5x étkezés kis adagokban,odafigyeltem,hogy sokat igyak,csökkentettem a tészta és kenyér félék fogyasztását heti 1-2 alkalomra,sok gyümölcs zöldség húsfélék,müzli,tejtermék fogyasztása mellet nem érzek éhséget.Ha édesre vágyom,édesítőszert használok.Semmit nem tagadok meg magamtól,csak módjával,oda figyelve étkezem.1 hónap alatt -5 kg :)

Szilvia (37): Rendszeres étkezés

Anita (40): cukor és a fehérliszt elhagyása, több folyadék fogyasztása

Anikó (39): 6+1 napos diéta

Róbert (37): Fehérje diéta

Zsófi (25): kevesebb és napi többszöri táplálkozás, napi 2-3 l folyadék, cukor-liszt-tészta elhagyása

Katalin (38): Napi 40-60 perc futás-gyorsgyaloglás

Károly (62): Szénhidrát megvonás

Marika (52): Lecsökkentettem a kenyérmennyiséget a felére, nem nasizok, cukrot teljesen elhagytam az étrendemböl

Krisztina (36): Nekem ,mivel mozgásban kotrlátozott vagyok,így maradt az úszás és a kerékpártozás!Mivel kerékpározni nem merek a csipő műtétem után,így Úszni járok kb.:1 hónapja napi 2h-át!Persze az evésről is lemondtam,teljesen zsír és olaj mentes diétán vagyok! Párolt zöldség,párolt hús,teljes kiörlésű kenyér vagy zsemle,sovány felvágott,és persze rengeteg gyümölcs!!!Az első napok,hetek nagyon nagyon nehéz,volt és igazából a fogyásom akkor indult meg mikor elkezdtem úszni,addig hiába tartottam be a diétát nem ment le 3 hónap alatt eghy deka sem! De kitartok az Úszás melllettt és remélem látható eredménye lesz 1 éven belül!

Ági (29): Sport, kevesebb nasi (édesség)

János (36): Rendszeres sport Testépítés heti 4-5 alkalommal. +diéta napi 6-7 étkezés + sok sok sima víz :)

Livia (36): sokszor enni egy nap es keveset,tobb mozgas-6 honap alatt 20 kg es nem koplaltam

Lilla (34): kevesebb szénhidrát, több mozgás

Erika (28): napi 5 étkezés, nem lehet túlenni magam, sok folyadék

éva (34): a mozgás

Attila (55): Kevesebb élelem bevitel.

Klára (47): kevesebb kalória, több mozgás, L-karnitin, folyadékfogyasztás emelése, reggeli étkezés bevezetése, este 6+ óra után csak gyümölcs

Andrea (50): stressz a legjobb

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Szilvia (27): Sok folyadékot ittam.

Andrea (29): Rendszeres sport, diéta. ( fehér, sovány hús, friss zöldséggel és a többi)

Hajnalka (29): cukor és kenyér mentes étkezés, valamint a torna.

Szilvia (50): kevesebbet eszem

Andrea (42): Szénhidrát elhagyása

Gizella (52): Kevesebb szénhidrát, több zöldség, gyümölcs, kisebb adagok, mozgás.

Erika (37): Édesség csökkentése, kiváltása cukormentes saját készítésű lekvárral, rendszeres, kemény edzés.

Erika (55): használom a kalória táblázatot

Teréz (56): kevés szénhidrát,kevés cukor,sok séta

Barbara (31): már többször eszem egy nap

Hajni (30): kenyér,tészta,cukrozott üdítők elhagyása

Ágnes (33): Mindennapi (legalább 1 óra)edzés, kenyér elkerülése, sok folyadék ivása.

Melinda (19): sok mozgás és a citromos víz

Erika (44): Nekem a 9 napos diéta vált be,de hát a jo- jo efekt.....

Mária (37): torna

Feri (53): szénhidrát jelentős csökkentése

Erzsi (52): Kenyér, és cukor féleségek elhagyása. Sok folyadék, -víz ivása.

Angéla (40): Az elszántság a mozgás területén.

Andrea (50): Korábbi sikernél, a jelentősen kevesebb kalóriabevitel a megszokottnál, ami meglehetősen nagy nehézséget okozott, ezért is az állandó visszaesés.

Kata (20): ideiglenes vegán étrend, méregtelenítő kúra, napi 2-2,5 liter víz

Betti (20): 800 kalória maximum napi bevitel, heti 3x flabélos edzés, heti 3x 30 perc infraszauna tekercseléssel, heti 3x 30 perc ugrálókötelezés és láberősítő gyakorlatok egyben

Stefania (39): Norbi update kodok betartasa

Erika (54): Jelenle a 90 napos diéta 16. napjánál tartok. Az általatok javasolt ételeket fogyasztom, természetesen a diéa szerinti csoportosításban. Nem éhezek, de eddig még sajnos csak 1 kiló ment le stabilan. Amit észrevettem, mintha a zsírréteg vékonyodna, kisebb a hasam, de mivel szellemi munkát végzek, a szénhidráthiány délutánra már koncentrációs nehézségekhez vezet. Amennyiben sikerul látványosabb eredményt elérnem értesítelek.

Zita (48): étrendváltás

Bea (39): Reggelire zabkását, ebédre salátát sovány hússal, vacsorára gyümölcsöt fogyasztottam, és heti négy alkalommal mozogtam

Judit (62): több mozgás (amennyire a 62 éves korom engedi) és kevesebb sütizés, nasizás

Brigitta (38): Sport

Hajnalka (38): nincs kenyér péktermék, liszt

Niki (19): December óta 6 kilót fogytam diétával, minden nap egy óra bicikli és heti két óra zumba segítségével.

Bea (38): Elhagytam a fehérlisztet, cukrot, édesítőket, tartósítószereket. Sport.

Gizella (51): egy életmód tanácsadó klubba jártam

Sándor (53): az akaraterő, a diéta, a mozgás együttes alkalmazása

Monika (36): kevés étel+sok edzés+KITARTÁS!!!

Anita (27): Megvalogatni az ételt amit eszem.

Zsuzsanna (27): Több mozgás!

Nikolett (40): nem eszem kenyeret,tésztát,cukrosat,szénhidrátot.

Imola (32): nagyon sok mozgas semi kenyer fele

Hajni (18): Próbáltam lassan étkezni, s kevesebbet a megszokottnál. Kipróbáltam különféle sportokat. Sok folyadékot ittam. Kerültem a cukros ételeket.

Vera (42): ha nem ettem szinte semmit,de akkor viszont rosszul lettem :(

Zsuzsa (33): Áttértem egészséges étkezésre.Rendszeres sportolásra.

Andrea (29): Több mozgás, diéta, cukor és liszt elhagyása, több zöldség fogyasztása, víz, víz, víz tudatos étkezés

Noémi (27): A vacsora elhagyása és az edzés.

Zsuzsanna (59): szigorú diéta

István (58): Sajnos a drasztikusság,nagyon kevés kalória,számomra lényeges volt a látványosság, ami ösztökélt,hogy ne hadjam abba.egy hónap alatt 10kg második hónap hat kg ment le.

Mari (44): Tudatosan kevesebbet ettem. Odafigyeltem, hogy mennyit iszom. Csökkentettem az édességet és helyette inkább gyümölcsöt ettem.

Marianna (36): A gyömbér azthiszem segíteni fog....

Petra (22): a pékárú megvonása.

Brigo (19): Tobb kardio edzes,csak turelem es kitartas kell,meg ido az latvanyos eredmenyhez. A boromben jobban erzem magam,konnyebb a mozgas es magabiztosabb vagyok.

Betti (26): Napi rendszeres folyadekbevitel tudatosan beepitve : reggel 6-tol este 10 ig vagyok aktiv. Minden oraban igyekeztem 2 dl vizet kifacsart citromlevel inni. Igy kb. megvolt a napi 2-2, 5 L, ami nekem nagy nehezseg volt eddig betartani. Illetve elhagytam a cukrot es a cukros eteleket, edesseget. Csak vizet iszom. Kenyeret, peksütit nem eszem. Es heti ketszeri Zumba januar ota. Este 7-8 utan nem ettem :)

Tímea (46): heti 4x1 óra sport, napi 20 perc sport otthon, hétvégén több óra tánc, turbó fogyókúra étrend-Gastroyal=nem éhezek

Judit (56): több mozgás, kevesebb, de minőségi étel, több folyadékbevitel

Dee (31): Sok folyadék (főleg víz), egészségesebb táplálkozás. Több mozgás, és az édességek, nasik radikális csökkentése.

Dóri (19): Sportolás, rostban gazdag étkezés

Melinda (39): Le kellett cserélnem a kenyeremet teljes kiőrlésűre és már ettől is észrevettem magamon nagyon pozitív változásokat.

Györgyi (40): Kalória számlás. zumba 3x hetente 50 perc

Beáta (40): Torna es egyes elelmiszerek kihagyasa

Márta (42): mennyiségek csökkentése, folyadék bevitel növelése

Marianna (41): most jelenleg nem eszek húst és hústermékeket tartalmazó ételeket, de azért nem fogytam olyan sokat.

Mária (55): C.és MagneB6.vitamin,almaecet,Norbi mikor mit ehetünk.Súlyzós edzés. Kalóriabevitel csökkentése.

Anna (40): 90 napos diéta

Gabi (42): Megfelelo folyadek bevitel.

Ramona (32): sport és L-carnitin. mértéktartás és rengeteg folyadék

Meli (36): Kevés szénhidrát, 18óra után csak gyümölcs saláta.

Rita (43): Nekem a táplálkozás megváltoztatása mellett nagyon sokat segített a heti háromszori cardio-edzés.

Zoltán (50): Nem fogyasztok kenyeret, tésztát, burgonyát, csokoládét, cukrot.

Lollo (58): citromlé és CH szegény étrend

Marianna (34): Szénhidrát megvonása, heti 2-3 alkalommal futottam.

Reka (23): Betartom, hogy nem eszek edeset.A cukrot, kenyeret es mas tesztafeleket kiiktattam az etrendembol. Sok folyadek!!!!

Ildi (36): a nassolás elhagyása, csak zöldség evés estére!

Ildikó (52): a 14 napos fogyókúra,egyszer bírtam betartani-7 kg-ot fogytam,közel 2 évig nem híztam vissza.

Csaba (37): Töbet mozgok (futok).

Eva (48): KEVESEBBET ETTEM TOBBET MOZOGTAM

Edo (57): A legfontosabb az volt , hogy olvastam sok poziíiv tapasztalatot és ez adott erőt a fogyókúra elkezdéséhez jelenleg 19kg mínuszom van már,

Tünde (45): NÉHÁNY ÉVE ,MÉG ELÉG VOLT A 6 UTÁN NEM ESZEK STRATÉGIÁT BETARTANI....

Ilona (55): Az étrend átalakítása és több mozgás.

Anett (19): a mozgás, és a napi többszöri de kicsi adagok étkezéskor

Nikoletta (19): sportolás, mozgás és egészséges táplálkozás .

Andrea (20): helyes táplálkozás és a rendszeres sport

Edina (29): Kevesebbet eszem, tornázok hetente 5 alkalommal 1 órát

Vivi (19): A gyümölcs, zöldség fogyasztása és a mozgás. Igaz nem sokat fogytam, de próbálok mindig keveset enni 5-6 alkalommal egy nap, csak pár kilótól akartam megszabadulni, aminek a fele már sikerült is. A napi folyadék mennyiséget is növeltem. Most már a szervezetem igényli is a folyadékot, aminek nagyon örülök.

Ilona (54): A táplálkozás terén: fogyasztottam csicsókát, citromot, zabkorpát,búza csirát, tört lenmagot. ezek a táplálékok sokat segítettek, és elég sokáig lehetett tartani a szintet. Igaz mindig kel törődni a táplálkozással.

Anita (26): Joforman csak feherjet eszem,stevia edesitoszert hasznalok,es kokusz olajjal fozok.so helyett pedig himalaya so es kenyer helyett ha neha szukseget erzem puffasztott rizset fogyasztok.

Niki (19): edzés + diéta

Lívia (47): Mozgás

Zoli (51): kevesebb kalóriabevitel, aktív élet, napfény

Monika (55): Delutan ot ora utan mar nem ettem, es el kezdtem mozogni.

Andi (37): Kevesebb szénhidrát,több mozgás:)

Edit (50): Mozgás, alkohol elhagyása, korai vacsora

Anett (25): Kevesebb étel kellő odafigyeléssel,cukros üdítők mellőzése,több mozgás.

Eszter (21): A napi többszöri kevés evés.

Erzsi (45): egy kapszula növényi eredetű és ez mellett ehettem igaz kicsit kevesebbet, de megérte a lábaim nem fájnak.

Melinda (49): Meg nemfogtam hozza de sokmindenben valtoztattam

Zsolt (40): fehér liszt,cukor,zsíros ételek teljes elhagyása. sok zöldség és zsírszegény husok foyasztása. 2naponta 1-1.5óra intenzív edzés.

Erzsébet (52): Egyszerűen csak az 1500 kalóriát tartom. Mindent megeszek, csak ne lépjen túl a napi 1500 kalórián. Azonkívül próbálok minél többet inni. Sajnos ez nálam nem túl sok, de igyekszem. Most a napi kettő és fél, három liternél tartok, ami természetesen semmi más nem lehet, csak tiszta víz.

Gabriella (53): Sajnos 2-3 napnál tovább nem tudom csinálni.Elég stresszes környezetben dolgozom,és evéssel oldom a feszültséget.

Erika (54): diéta+sport+ igen ! a cigeretta evés helyett .

Violetta (48): megvaltoztattam az etkezesi szokasaimat,lemondtam az etkezes kozti nasolasokrol,tobb gyumolcsot es vetemenyt eszek

Anikó (26): Sajnos nem volt ilyen,pedig otthon ellaptrikus tréneren szinte napi szinten ,,edzek'+a nállatok talált gyakorlatokból csinálok (hasfeszesítés),de még mindig semmi.De nem adom fel!!!

Barbi (18): ha este nem eszek, illetve kevesebbet kell enni több adagba, tornázni kell, mozogni kell, és boldognak kell lenni :)

Dóri (21): Rendszeres sport, ez nálam a torna és a lovaglás volt, emellett figyeltem az étkezésre, bár azzal eddig se nagyon volt gondom illetve a víz fogyasztása. Végül még a párom, aki csinosnak lát azóta, mivel belül kezdem magam elfogadni és ez kifelé is látszik :)

Anna (54): Étrend változás,torna

Ilona (42): A kenyér elhagyása és mozgás

Tünde (18): Citromos víz, fahéj, túró, zöld tea

Anikó (37): kalóriabázis.hu

Melinda (29): kalóriaszámolás

Csilla (24): Sok folyadek szauna es keves eves es flabelis edzes

Reni (40): fehérje dita

Gabriella (26): rengeteg fehérjében gazdag étel, és egy héten keresztül dinnyét is ettem, Nah és persze ezt kiegeszitve naponta legalább egy óra cardio és sulyzos edzés is ez a sikeres fogyás titka tapasztaltam tényleg be válik.

Péter (21): A diéta, vitaminok és több mozgás! 2 hét alatt 2 és fél kiló, csak pocakból...

Renáta (37): Keveset eszek, és nem nassolok.

Dóra (26): Vacsora kihagyása, kevesebb kenyér fogyasztása!

Tímea (30): Kevesebbet ettem, többször, és többet mozogtam.

Gabi (48): Több mozgás, étkezési szokások megváltoztatása

Sándor (63): nagyrészt gyümölcs és zöldsé gböl állo étkezés 1 honap alatt 10 kg minusz éhezés nélkül

Maggi (39): szénhidrátdiéta, heti 3x1 óra aerobic

Monica (31): Rengeteg sport,reggeli futtas,kiegyensulyozott etkezes. Most kezdem a feher dietat. Eddig 6kg ment le a 75kgbol/172cm. Meg 6kg akarok leadni.

Viki (20): Végre rászántam magam a helyes étkezés részére is :)

Réka (32): sokat ittam

Edina (33): napi többszöri étkezés

Panni (23): Mozgas, Tanc :D

Anikó (29): Elhagytam a kenyeret

István (19): Sikerült koplalás nélkül 1 hónap alatt leadnom 5 kilót, aztán nem tudom miért, de feladtam, most már sokkal motiváltabbnak érzem magam.

Klára (54): A napi ötszöri étkezés,a mozgás!!!

Enikő (46): Szénhidrát mentes étkezés, minden nap edzés.

Tibor (39): Étrend változás, plusz vitaminok

Rozsa (60): grapfruit minden fo etel elott !! es minden reggel fel citrom leve egy kis langyos vizben.

István (46): Heti négyszeri mozgás ( alkalmanként 8 km kocogás) .Minimális kenyér és zéró alkohol fogyasztás. Valamint étkezés változtatás.

Niki (28): önkontrol, tudatosság és akarat

Erika (25): a nasiról való lemondás, sokkal több zöldség

Krisztina (40): Nagyon figyelek az iv?sra ?s este 6 után nem fogyasztok ?telt.

Szilvia (30): Egészséges életmód, a mozgás,és a sok viz fogyasztás.

Ildikó (52): A szerelem, ami miatt nem tudtam enni, s segített az endorfin. Emellett sokat ittam, öt után nem ettem. Csökkentettem az adagok méretét. Bár ez a semminél persze nem lehetséges. Ezt ne kövessétek, mert amit egy kicsivel többet ettem, rögtön be akarta építeni a szervezetem azt a keveset is! Különben nálam a diéták, bármelyik fél eredménnyel zárul! Mindig fele annyit fogyok, mint sorstársaim.

Andrea (33): Étkezési szokások megváltoztatása (egészséges étkezés) napi egy óra torna,napi 2-3 liter víz. 2013 dec.30.án kereken 90 kg voltam jelenleg 2014.feb.27.én 81.30 kg vagyok, és egyre jobb a közérzetem.

Róbert (40): 2000Kcal kevesebb étel bevitel

Zsu (45): Az ivás! Korábban keveset ittam, most tartok 2,5 liternél. Próbálkozom még egy kicsit emelni ezt a mennyiséget.

Enikő (21): edzőtermi súlyzós edzés valamintkardio

Meli (33): diéta+mozgás

Eta (53): A 90 napos diétát kezdtem el,és ha tudom hogy mely élelmiszert mivel párosíthatom akkor nem kell lemondanom szinte semmilyen ételről

Marika (65): káposztaleves(részben)

Ildikó (38): Mozgás beiktatása

Dóra (48): elsősorban a kalória számolás

Judit (61): Az etkezessel kapcso;atos tanacsok.Hanyszor enni,menyit,mit..Foleg tobb folyadekot fogyasztok

Reni (28): Nem nagyon ettem, inkább csak zöldségeket! Este 5 után semmit.

Éva (51): Kalória számolás, torna.

Sara (24): Nem eszek 18 óra után, több folyadékot iszom, stb

Zsuzsi (28): Kevesebb szénhidrát,Fehér cukor helyett nyírcukrot használok,

Emo (38): egészséges étrend, odafigyelés és sport

Kinga (19): Citromlé

Péter (37): Sport , étrend

Gizella (39): Több mozgás, kevesebb szénhidrát.

Zsuzsanna (32): Mozgás diéta

Márta (38): Testmozgás, és 1200kalória betartása az étkezésbe.

Andi (30): Nem paszos a nadrág, kényelmesen kezdek bele férni.

Györgyi (35): sokkal több, folyadék (házi limonádé): víz+zöld tea+citromfű, menta+citrom+gyömbér

Tímea (35): kalóriaszámolgatás szigorúan

Erika (28): Reggel felkelés után kb 30 perc elteltével már ettem és többet mozogtam.

Krisztina (37): diéta,kerékpározás

Szilvi (28): Nem ettem cukrot, lisztet, burgonyat es rizst, valamint este 6 ora utan nem ettem semmit, emellett jartam aerobickra heti 3x-4x.

Csilla (49): csoportos tornázás

Dóra (24): Rendszeres táplálkozás és mozgás.

Zsu (37): A ruháim, egy számmal kisebb kell.

Pál (63): Sajnos még nem tudtam felkészülni a rengeteg vendég miatt, unoka Olaszországból, stb...!

Zsó (30): napi kétszeri étkezés, nem sok szénhidráttal 4 óra előtt...

Éva (60): A szénhidrát és a zsír csökkentése,ugyanakkor a nagymennyiségű kényszerevés visszaszorítása,amely igen nagy önfegyelmet igényel.

Marcsi (38): Minden étkezés előtt megittam egy zöld teát, kevesebb adagot ettem mindenből, majd az étkezés után egy lúgosító teakeveréket ittam.

Ildiko (63): nem eszem kenyeret, csak laskat sutök magamnak

Gina (22): Étkezés rendszerezés

Marta (43): 90 napos dietanak fogtam, 12 nap telt el, meg csak 1.4 kg-t fogytam...remelem ez lesz a sikeres akcio, ami fogyashoz vezet :)

Ilona (59): Rendszeres mozgás (nálam heti 2x 1 óra), sok gyaloglás, fehér kenyér és egyéb búzából készült termékek fogyasztásának minimalizálása.

Mária (51): kalóriaszegény diéta naponta torna

Erika (35): kitartás és elszántság és az a tudat,hogy másoknak is sikerult eröt ad. 9 kilo minusz két honap alatt.

Kriszta (44): Hay diéta kombinálva méregtelenítővel. (Nem reklámozom, ha valakit érdekel, privátban írom.)

Csilla (38): Tisztába lettem a zsír és a szénhidrát égetés közti különbséggel ami sokat számít

Katalin (59): Napi 1500-1600 Kcal bevitel

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Hajnalka (24): Rengeteg sport, nem evés :)

Andi (42): kisebb adag ételek,sok séta,biciklizés

Veronika (60): Sok saláta, szinte mindenhez (sárgarépa uborka, paradicsom, vitaminpaprika stb..), gyümölcs napközben. Norbi duci tornája reggel este, ezt soha nem hagytam ki volt olyan napom amikor este 22 órakor kezdtem.

Veronika (24): torna, elsősorban kardio, valamint a lemondás a kenyérről és péksüteményekről

Mónika (40): Mérem a fehérjét szénhidrátod és a zsirt. Természetesrn grammra.

Zsolt (36): Munkahely váltás..ahol napi 12-20 km sétáltam.Viszont megszokta a szervezetem és leállt a fogyás addig 10 kiló lement.Most viszont a legnehezebb,hogy menni kellene futni amit utálok sajna :)Inkább mennék háborúba mit futni.

Barbi (21): Napi 15 perc mozgás,odafigyeltem az étkezés mennyiségére.

Eszter (44): az idő,mikor mit eszem

Gigi (44): egy hétnapos diéta

Katalin (20): Elkezdtem a 90 npos diétát és már most 2 hét után sikerélményeim vannak

Árpi (43): Nem eszem szénhidrátot. Azaz semmi kenyér, krumpli, rizs, tészta. csak annyit ami a zöldségekben van. ja és semmi édesség. Sok folyadék ( tea citrommal cukor nélkül )

Anna (53): a léböjt

Ildiko (54): A mindennapos tornaval ertem el sikereket.

Zoltán (46): Délelőtt folyamatosan répát, almát ettem (napi 1 kg is simán), amitől soha nem voltam éhes. Hetente 3-4 alkalommal elmentem futni. A 100 méterről két hónap alatt sikerült a mennyiséget 5-6 km-re emelni alkalmanként.

Brigitta (28): Rájöttem, hogy nem fogok megerőltető sportoktól meg éhezéstől fogyni. Táblázatban számolom a napi kalóriabevitelt, igyekszem betartani az ajánlott fehérje, zsír, szénhidrát (és cukor) arányokat, minden nap sétálok 5-10kilométert, amennyit kedvem és időm engedi. Néha szünetet tartok, de nem többet, mint hetente egyszer.

Tamás (28): Citromos víz folyamatos bevitele, sör és üdítőitalok kivonása, szénsavas és cukros italok kivonása, édesség kivonása, teljes kiörlésű kenyér használata, olajbogyó és olívaolaj használata

Krisztina (35): kenyér és a cukor elhagyása, sok folyadék, több mozgás

Patricia (12): Kevesebbet ettem és tobbet sportoltam

Timi (30): A gyógyszer nem haszng semmit főt hozzam ker kilót

Gizella (41): torna + diéta + táplálék kiegészítők

Gina (19): fehérjediéta

Clau (24): Február 12.-én jött az elhatározás, hogy igen is most változtatni fogok az életvitelemen. Két kislány anyukájaként nem sok időm van magamra, hiszen szinte minden percemet elfoglalják. A fogyásom titka: reggel meleg citromos vízzel kezdek, napközben megiszok 2-3 l sima csapvizet+ 2-3 pohár zöldteát, az étkezéseim számát megnöveltem viszont a mennyiséget a felére csökkentettem, hamar hozzá lehet szokni. :) A cukrot próbálom édesítővel kiküszöbölni a fehérkenyeret pedig minimalizálni( sosem tudnám teljesen elhagyni :) ) Ha van időm a nap folyamán tornázni az max 30-40 perc a gyerekek alvásidejében. Az eredményem 2,5 hónap alatt 7,5 kg a centik csak úgy olvadnak úgy, hogy nem éhezek. A siker pedig még jobban ösztönöz! Minden féle fogyókúrát kipróbáltam már, de ez amit saját magamnak raktam össze ez mindennél jobb és még koplalnom sem kell. Jól érzem magam és folytatom a kilók olvasztását kényelmesen. Még kb. 5-7 kilótól akarok megszabadulni. Ha ez is sikerül megosztom veletek. :)

István (56): amit ti is írtok mozgás, rendszeres étkezés. nálam bevált régebben a ferenc josef ásványviz kura, de már csak bélfürdőhöz használom most alamaecete kurára fogytam magam, két hónap alattegy öltönyméretet fogytam megaztán ugy gondolom fejben dől el ez is, mint minden

Andrea (50): sokkal kevesebb bevitt etel es hozza etvagycsokkento pirula,es hozza Lipo+ liqvid es egy jo kondigep amit mindenmasnap hasznalni megha nem is orakat de mozogni es nem enniEn sok zoldseget eszem hussal mert ha nem eszem hust elgyengulok annyira hogy ajulas kerulget.mindenkinek megkell talani a megfeleo dietat.Igazan nincs egyforma recept mnert mindenki kulon egyeniseg.Ez nagyon fontos.

Diana (18): Jobban oda figyeltem az étkezésemre... Sportoltam..

Irmus (56): Bár azt nem itt olvastam,de én a 7-napos káposztaleves diéta szigorú betartásával kezdtem. Folytattam a lisztes dolgok,részbeni elhagyásával, rengeteg gyümőlcsök beiktatásával, egészségesebb étrenddel. A sok folyadékfogyasztás betartása. Több mozgás.

Anna (57): Tobb folyadek, kenyeret egyaltalan nem eszem. Igazabol en nem dietazom hanem naponta 5-6 etkezem keveset. Igy 3 kg fogytam Heti egy alkalom 1 ora seta

Mária (46): betartom az étkezéshez adott tanácsokat

Andrea (46): Beteg voltam. Nem bírtam enni. Sok citromos vizet iszok. Délig gyümölcsöt. Most kertészetben dolgozok.

Attila (60): Szénhidrát 0 diéta, plusz sok mozgás.

Istvan (42): Az étkezés és az edzés

Julianna (59): Láttam mindig, hogy mit és mennyit eszem.

Katalin (26): 2 hét után megjegyezték hogy látszik az eredmény!

Vera (45): nem ettem csak minimális kalória bevitel volt

Reni (26): Diéta, sport ( spinning)

Judit (44): sport

Daisy (22): diéta, mozgás mindennap

Pisti (56): 5 napos léböjt kúra, kevesebb szénhidrát,több folyadék (zsírégető teák), -5 kiló 10 nap alatt

Erzsébet (51): Kevés kalóriabevitel.Igaz nagyon nehéz volt mert mindig éhes voltam

Viktória (21): Sport, 1 bűnözés nap a héten, ezen kívül sok fehérje és zöldség, kenyér és pékáruk mellőzése.

István (40): Norbi Update

Tímea (46): nagyon kevés étel

Katalin (53): Jártam akupunktúrás kezeléseken és ez sokat segített, mert jobban be tudtam tartani az ötszöri étkezést, azonkívül a tornázást is.

Maria (52): Több gyümölcs, zöldség és mozgás

Agnes (28): Az egeszseges taplalkozas es a folyamatos testmozgas

Gyöngyi (36): Nem szeretek futni, de a kardió futás, hogy nem kell sokáig és folyamatosan futni, nagyon bejött! És még jobban is fogyaszt...

Renáta (40): Kenyér, édesség ,tilalom!

Katalin (24): sok mozgas es lemondas az edesegrol

Melinda (40): mozgás, mérsékelt táplálkozás

Ilona (50): életmódváltás

László (63): minél több mozgás,valamint az étkezés kivállasztás!

Róbert (18): A testmozgás

Szilvi (37): Számolom a kalóriát és napi 1200kcal-nál többet nem eszem. Több zöldségfélét és fehér húst eszem. Sajnos még a mozgás hiányzik, majd ha jobb idők lesznek tudok többet biciklizni .4 hét alatt 5 kg ment így le! De most egy kicsit meg állt a fogyás!

Krisztina (19): Étrend változtatás.

Marika (28): Nem ettem degeszre magam.Este 17órától pedig csak vizet iszom.Mostanában fél óra hasprés,fél óra lábemelés.

Ilona (41): a sportolas

Andrea (20): van egy újságom ami a fogyáshoz vezethet engem de abban voltak ivó joghurt meg minden például még a good milk az is ivó joghurt meg még teljeskiőrlésű lisztből van kenyér ami érdekes

Petra (27): Az étkezésemen változtattam.

Krisztina (40): Nem ettem és mozogtam.

Ági (46): A rendszeres mozgás.

Misi (63): Kaloriabazis.hu szerint élek. Nekem fontos, hogy az egyenleget tudjam a megevett és lesportolt kalóriák között.

Gina (27): betegség

Mariann (25): nincs vacsora - nincs édesség

Krisztina (24): atkins diéta..

Melinda (42): mozgás naponta, mértékletesség a táplálkozásban, cukor elhagyása

Erika (26): Napi ötszöri étkezés mindig csak kicsit!

Andrea (31): kevesebbet eszem, és többet mozgok.

Melinda (33): reggeli citromosvíz ivása

Tünde (41): Aerobik edzés hetente 3-szor

Timi (41): Rendszeres mozgás és megfelelő étrend kialakítása.Olajok,zsírok ,szénhidrátok utóbbi részben törölve az étrendből.Sok saláta és csirke hús fogyasztása.

Szilvi (46): 90 napos diéta egyesítve 1000-1200 kalóriás diétával,mozgás

Anna (49): gyümölsc, zöldség, sport, sok víz és zöldtea

Anita (23): A rendszeres sport és a 90 napos diéta bevezetése az életembe.

Anna (62): többszöri étkezés és a cukor elhagyása

Icuska (32): Szénhidrát diéta

Karesz (48): 4 nap alatt kb 1 - 1, 1 kg - ot leadtam. Végülis az almaecet módszert választottam, + ma már tudom, hogy nem szabad állandóan - görcsösen alig ennem sztán este pedig bepótolni mindezt.

Eszti (20): Táplálkozás során a mérték betartása, sok mozgás.

Rika (45): még nem tudom, lehet, hogy a kenyér elhagyása.

Melinda (29): csökkentet ch tartalmú fehérjedús étrend és rendszeres sport

Adrienn (29): szénhidrát megvonása, d vitamin szedése, tisztító kúra

Csaba (36): napi 30 perc mozgás,étkezés

Sándor (40): részben elhagytam a kenyeret, nyers zöldségeket eszem, föleg káposztasalátát sárgarépával.

Mária (52): Napi 40 perc szobakerékpározás+10perc felülés,zöldségekből készült ételek(külön főzök magamnak)76 kg-ról 72-re fogytam még 6kg a cél.

Fruzsi (25): kalóriaszámolás - ne vigyél be többet, mint amennyit elégetsz, ha mégis, akkor mozogd le a többletet!

Hajni (36): délelőtt csak gyümölcs,minimális szénhidrát

Mate (19): A folyadék fogyasztás

Monika (22): Sprot! Mersekkel eves, 6utan nem ettem egyaltalan kenyeret! Edesseg kihagyasa illetve minimalisra csokkentese!

Szilvia (55): kalóriaszámolás

Brigitta (38): Sport

Alexandra (20): többször kicsit ettem, többet ittam.

Kati (57): Februárban határoztam el, hogy fogyni AKAROK.Az igazság az , hogy füllentettem a doktornőmnek,amikor rákérdezett a súlyomra.103 kg voltam amikor utoljára voltam nála,és mondtam hogy amióta nem találkoztunk kicsit híztam sajnos(105 kg vallottam be)csak suttogva írom,hogy 115 voltam.Tehát meg volt a nyomás hogy ha fene fenét eszik is le kell fogynom!Azért írtam nagy betűvel,mert nem szeretnék,hanem AKAROK,TEHÁT MEG IS TESZEM!Úgy gondolom mindenkinél első fontos lépés az elhatározás valami véghez viteléhez.A lényeg, hogy négy hónap alatt megszabadultam 12 kg-tól.A fogyásinfó oldala adata meg a löketet ,rendeltem étrend kiegészítőket, számoltam a kalóriákat.Ez a szokásom is megmaradt ,kevesebbet eszem jelenleg is.Többet iszom.Jelenleg járok úszni és vízi tornára.Érlelődik bennem a gondolat, hogy az úszást beépítem az élet vitelembe,mivel szemlátomást alakul a formám minden nap.

Kriszti (38): mozgás!!! szénhidrát minimálisra csökkentése

Barbara (23): Vettem egy digitális konyhamérleget

Éva (50): Fehérje diéta,naponta 5-6 étkezés,rengeteg folyadék.

Betty (40): Kevesebb szénhidrát, és rendszeres mindennapi edzés

Gabor (37): Rendszeres sport es a rendszeres, viszont egyszerre keves etel.

Katalin (38): Pilates, sok folyadék fogyasztás, odafigyelni az étrendre

Zsuzsanna (53): kenyér,péksutemény kihagyása, ill. helyettesítése extrudált kenyérrel, zoldséggel, gyumolcsel

Thomas (43): folyamatosan követem a leírtakat, illetve a weboldalon hasznos további tanácsoakt találok.

Annie (32): Mozgás bevezetése az életemben.

Polett (26): 90 napos diétát csinálom jelenleg. 168 cm vagyok, 70 kilósan kezdtem el a diétát szülés után. Most a 8. hétnél tartok és leadtam 12 kilót, nem is igazán van rajtam mostmár felesleg, még talán 3 kilótól szeretnék megszabadulni. Viszont azt meg kell jegyeznem, hogy a diétát 100%-osan betartottam, egyszer sem 'bűnöztem'!

Jenő (62): 76KG-RÓL 68 kg-ra való súlyleadás DIÉTA NÉLKÜL!!De ez csak akkor sikerülhet,ha van olyan anyag,mint a TIÉTEK,SOK 'NORMÁLIS' TANÁCCSAL!!!

Andrea (38): Következetes diéta kalória számolgatással, sok torna, sport.

Szilvia (30): probálok sok folyadékot inni ,reggel ennni és naponta többször

Niki (23): Fitness Junkie 30 napos program

Bettina (16): kalóriabevitel lecsökkentése, torna

Klaudia (18): Napi ketszeri etkezes.. Delelott es delutan

Zoltán (50): Napi 1000 kalória alatt tartani a bevitt étel mennyiségét. Elértem a kívánt célt 3 hónap alatt 110 kg-ról, 92-re sikerült fogynom.

Katalin (62): Erősen lecsökkentettem a szénhidrát bevitelt és beiktattam napi fél óra könnyű tornát. Követtem a kapott tanácsokat, és bevált.

Évi (32): reggelire, és délelőtt csak gyümölcsöt eszem, illetve napi 2kapszula CLA-t fogyasztok

Bia (18): Napi minimum 2 óra mozgás, napi 5 étkezés, sok, folyadék, zöldség és gyümölcs de emellett nem vetettem meg a húst sem és a csokit sem :D

Erika (50): Betartottam a szabályt

Ferenc (38): kalória számolás

Alisa (35): torna és kevés kaja

Rozália (45): A szénhidrátok szinte teljes elhagyása

Ágnes (21): 90 napos diéta, de már lefogytam vele annyira, hogy több kilót egyszer csak nem tudtam leadni

Andrea (29): Norbi update kód szerint evés

Borbála (21): sokat mozogtam, tornáztam és több vizet ittam, valamint jobban odafigyeltem arra, hogy mit eszem és mennyit

Zsuzsa (46): Reggelire 1 db konspitsz kifli teával, tízórai és uzsonna jogobella light, ebéd 400-500 cal, vacsora magos kenyer pici vajjal csirkemell sonkaval és paradicsom. Napi 2x 1 dl Salvus viz, 2-3x kerékpározas 1 óra.

Ördög (29): Update1 termékek beiktatása az étrendembe, cukrozott-zsíros ételek kerülése,cukor helyett sztíviával való édesítés, magas cukortartalmú gyümölcsök kiiktatása, kenyérfogyasztás felére csökkentése, és csakis teljes kiőrlésű, sok-magvas fajták fogyasztása minimális mértékben, heti kétszeri testmozgás (futás alkalmanként 4-5 km távon, emelkedőkkel), mérték bevezetése az elfogyasztott adagok tekintetében.

Attila (18): El?ször is lemondtam a cukros ételekröl, italokrol. Nem fogyasztottam lisztes ételeket... Bio étrendre váltottam.

Lili (21): Hétfő, Kedd 6 km futás, Szerda semmi, Csütörtök, Péntek 6 km futás, Szombat semmi, Vasárnap 10 km futás. közben 700 kalória bevitel, így eddig -> 2 hónap= -12 kg

Ibolya (27): RENDSZERES MOZGAS

Tímea (41): Eddig fogytam 6 kg-ot, de sajnos most megtorpanni látszik .

Nelli (37): Fejben 'rá tudtam állni' arra, hogy akkor most tudatosan étkezek, nem mindegy mikor mit és mivel. Így legalább lappadt a hasam, ami kezdésnek szerintem nem rossz, ettől lesz kedve az embernek tovább csinálni!

Martina (21): Heti 3 alkalommal beépítettem a napirendembe a konditermi edzést 2 órában. 3 hét alatt úgy érzem irányított gyakorlatsorokkal feszesebbé tettem az egész testem. A hasam körcentiben karcsúsodott és a térdem körüli kis párnák is kezdenek eltűnni. Még pár hónap és remélem a kitűzött célhoz közelebb leszek. 10 kilónyi fogyást terveztem, de azt gondolom ahogy izmosodom nem a kilóbeli súlyom lesz a mérvadó, hanem a forma.

Eszter (24): Teljesen kihagyom a kenyeret és péktermékeket, valamint a hozzáadott cukrokat az étkezésemből.

Marcsi (50): víz ,c vitamin2000,napfény.

Gabi (43): Kenyér tészta elhagyása

Ágnes (30): egyedül élés sokáig

Mária (55): Korábban napi 3-szor ettem nagyon keveset, de nem fogytam egyáltalán. Mostanság kicsit másképpen étkezem, 5-6-szor naponta keveset, kerülöm a kenyeret és a cukrot, csokit minimálisat de még eszegetek. A lényeg, lement kb 1 hónap alatt 3 kg. :)

Kati (37): Reggelizek es sokszor eszem keveset . Ugy néz ki , elindult .

Zsófi (47): Atkins dieta, Dukan dieta, kalória számolás, Herbalife, ezek mind külön

Erika (50): Elsőre elkezdtem reggelizni. Délután pedig próbálok nem enni szénhidrátot. Még nem mérem magam.

László (47): Minden nap hasizom gyakorlatok.Heti 4 súlyzós edzés.Alkohol fogyasztás 90 százalékkal csökkentése.Kerékpározás.

Regina (42): Kevesebb kalóriabevitel , napi fél óra mozgás .

Anna (62): Testmozgás

Zoltán (59): Próbáltam mindent megtenni hogy fogyjak.Segiteni akarnak

Julia (52): akupunktura

Judit (49): 90 napos diéta

Györgyi (44): Kevesebb evés

Anikó (40): Diéta és Edzés heti 5 alkalommal.

Zoltan (45): nem eszem zsirt

Angelika (29): ESte hat után már semmit nem eszek és mozgok.

Mária (64): mozgás, torna. Kilók még nem változtak, de cm-rek csökkentek. Egy hét alatt 3 centi csökkenés a csípőn, s 4 centi csökkenés a derékon.

Szilvia (43): Kalória számolás, egészséges ételek fogyasztása, sok zöldség, kevés szénhidrát, sok folyadék.

?va (38): Futás

Laci (32): Étkezés rendszeresitése, sokszor keves de intenziv kardio mozgas,nagyon fontos napi bőduletes folyadekpotlas

Barbara (19): Megszabtam hány óráig ehetek

Izabella (38): Ha nem eszem fehér kenyeret és semmit ,ami fehér lisztből van.

Meli (38): Növeltem a vízbevitelt 3l-re. Szénhidrátok elhagyása kivéve gyümölcsök

Brigitta (18): napi egyszeri evés

Kinga (36): Naponta többször eszek keveset.

Tímea (37): Reg-enor /-19 kg/

Mária (54): a reggeli egy evőkanál almaecet egy pohár vízben feloldva

Aranka (56): az édesség mennyiségének csökkentése

Andrea (45): az akarat és a nasi rol leszokás

Mariann (47): Minden héten hétfőtől péntekig naponta 100 percet edzőteremben töltök, ahol zsírégető programmal biciklizek és a futópadon gyalogolok. A napi kalóriabevitel max 1300. Az elégett edzőtermi kalóra 700 és 1000 között van.

Ed (39): a rendszeres táplálkozás kevés étellel, kevés szénhidráttal, kevés cukorral

Lenna (20): Sehogy se tudok lefogyni

Szimonetta (18): rá szoktattam magam ara hogy egy nap 4szer eszek de keveset, sok gyümölcsöt eszek meg salátákat, csökkentettem a szénhidrátot is, most jól érzem magam a bőrömbe, el kezdtem sportolni is, 4 kilót fogytam, fel merek venni olyan ruhákat is amiket eddig nem, de több kilót nem nagyon szeretnék fogyni.

Edit (37): 90napossal 16 kg

Niki (28): Glutén mentes étrend leginkább

Ildiko (55): elkezdtem a feherje dietat ,ami eddig sikerrel jar nalam,mert az anyag cseret szeretnem megvaltoztatni.

Anett (20): kevesebbet eszek

Vivien (29): Több zöldség, édesség 3 hétig nem, fehérje, és napi 5x-i étkezés.

Edith (31): A sikeres akcio nalam a gluten mentesseg volt!Igaz nagyon nehez,mert akinek fozni kell nap mint nap a gyerekeknek,es a konyhaban surog forog annak nagyon nehez ellenallni!!!

Borbála (58): betegség :(

Vali (26): Életmódváltás. Heti 3-4 alkalommal mozgás, sok zöldség, hús, folyadék.

Szandrus (24): Aerobik, odacigyelés a napi kalóriabevitelre és tápanyageloszlásra

Mónika (49): sterssz,torna,kisebb adag étel,több folyadék

Kriszta (43): szénhidrátcsökkentés

Hajni (36): Kevesebbet ettem

Ildikó (41): diéta és torna

Erika (32): Több nyers zöldségek,több testmozgás

Zsóka (53): többször kis adag

Linda (27): Elhagytam a finomított cukrokat és a fehér lisztet.

Éva (28): Kevesebb kaloria bevitel sok folyadek(lugos víz) heti 3-4 alkalommal torna

Szabolcs (35): Heti 70-80km biciklizes es kevesebb szenhidrat fogyasztasa. Az utobbi sokkal nehezebb nekem mint ha ketszer haromszor ennyit mozognek. Eddig bevallt, masfel honap alatt 3-4 kilot fogytam.

Kriszti (19): a napi testmozgás és a kevesebb kalóriabevitel

Gabi (56): fogyást segítő vitaminok szedése+étrend változás+kicsi mozgás/egészségügyi ok miatt nem tudok rendesen mozogni/-2kg/1 hó

Jóska (36): meg gyógyultam és aktívabban sportoltam és az étkezésre is nagyobb figyelmet fordítottam

Ágnes (64): 90 napos diéta

Timi (39): A fogyás szerintem csak kombináltan és lassan kivitelezhető, így számomra a testmozgás, zöld tea fogyasztás és az étrendem módosítása együttesen vezetett már korábban is eredményre, most is ezzel próbálkozom.

Tilda (65): A magam által bevezetett és lassan szokássá vált életforma. 1.! reggeli torna, 2. teljes kiőrlésű kenyér ( abból is kevés) 3./ sok zöldség, főzelék és csirke, máj, kevés vörös hús

Tunde (36): Meg nem tudom

Laura (19): Sok mozgás,többször ettem keveset.

Eniko (35): 90 naps kurával fogytam 15kg

Gita (44): Több mozgás,semmi cukor,étkezések közötti nasi kihagyása,sok folyadek.

Enikő (19): rubint rékás edzés

Valéria (43): A lisztes cukros dolgok elhagyása,

Katalin (54): gyakori étkezés kis adagok és szénhidrátmentes

Zsuzsa (60): Talán az, hogy most már érzem a ruháimon hogy egy kicsit lötyög rajtam. Nagyon sokat iszom, fehér kenyeret már én sem fogyasztok, csak barnát és azt is nagyon keveset, általában csak reggel egy szeletet, esetleg délután uzsonnára és többet nem.

Karcsi (57): Napi kalória csökkentése:max.1200kal. Uzsonna, ebéd, után alma emésztés rásegítő/10dkg/ Kerültem a zsír, vaj,kenyér,/kiv:búzacsíra/ tészták,burgonya édességek fogyasztását. Ha megkivántam bármit, egy pohár víztől ellehet felejteni. Napi 25p. futással a fölösleges zsírt elégettem. 1hónap=5kg fogytam.

Magdika (27): A napi többszörös étkezés, dél előtt szénhidrátot, gyümölcsöt,/délután fehérjét,zöldséget eszem. Tornázok amikor csak tudok. És méregtelenítő tea kúra,sok folyadék.Csökkentett cukor.

Évi (27): a kevés kalória bevitel

Aniko (65): zsirmentes etkezes, sok parolt zoldseg, korlatlan mennyisegben

Katlyn (34): Több folyadék bevitel és elhagytam a kenyérfogyasztást

Emese (20): Betartottam a tanácsokat, a piramis alapján próbáltam étkezni és elkezdtem tornázni is.

Mónika (31): Odafigyelek az evésre és nem eszek mindent össze vissza.Minden reggel tornázom és ásványvizet iszom.Mellőzöm az édeset és sok zöldséget eszem.

Paula (20): A nem evés

Zoltán (46): Betartottam a javasolt étkezési szokásokat, többszöri étkezés és egyszerre kevés kalória bevitel. Átalakítottam az étrendemet, csökkentettem a szénhidrát és zsír bevitelt és a zöldségeket és fehérjéket emeltem. Összesen 1200 max 1400 kalóriát vittem be és sportolással hetente kétszer alkalmankét 600-800 kalóriát égettem pluszban. Sikerült 1 hónap alatt 6 kilótol megszabadúlni és azóta (1 hónapja) tartom a súlyomat nehézségek nélkül.

Borbála (58): csak halat és csirmellet ettem és párolt zöldséget és ha lehet tornézom szobakerékpározom. De csak kimérten mert térd protézisre várok.

Judith (59): Szénhidrátok csökkentése minimálisra, liszt, cukor teljes elhagyása, napi 2-3 liter folyadék fogyasztása, sok nyers zöldség és gyümölcs, napi 1 liter házilag készített zöldségleves. Figyelek arra, hogy tartósítószer- mentes ételeket fogyasszak és napi 4-5-ször étkezem. Nem fogyókúrázom, hanem életmódot váltottam. Nem akarok gyorsan fogyni, egy gramm nem jött vissza amióta megváltoztattam az étkezésemet. Hetente 5-ször tornázom.

István (48): Tanácsaitok,hogy mit ehetek mivel

Ildi (44): akkupunktura,csala tea

Ági (41): Kevés étel, sok ásványvíz, rengeteg mozgás heti 7*2 edzés min.60perc 10hónap -18kg

Anita (41): több folyadék bevitel kevesebb evés

Dóra (37): sokkal több folyadék fogyasztása

Csilla (27): ehezes

Magdi (31): Nem vagyok benne biztos,de talán az,hogy több folyadékot ittam.

Gábor (35): A honlapon található fehérje diéta + több mozgás

Etel (54): Először is nagyon megijedtem az egészségem romlása miatt,aztán ijedtemben össze-vissza keresgéltem a cikkek között.Majd jött a nagy elhatározás: muszáj tennem valamit az egészségemért.Azzal hogy fogyok segitek magamon, a romló állapotomon. Most reggel éhgyomorra almaecetet iszom,langyos vízzel majd Abonett keksszel szenvicset reggelizek..A 'normal' kenyeret. péksüteményeket nem eszem.Nem használok cukrot, házizsírt csak stivia édesítőt és étolajat ,olivaolajat.Próbállok nagyon sokat inni mert ez nekem idáig nem ment. Délelőtt csak gyümölcsöket eszem.Hát az ebédre muszály 'jókat' ennem de a vacsora megint Abonettes szenvics almaecetes vízzel.Ezekkel az apró változtatásokkal már lement 5kg-ez nálam igen nagy siker.

Judit (55): Odafigyelek,hogy mit eszek, mennyit és mikor.

Anikó (59): eddig még nem fogyókuráztam,most kezdtem a 90 napos diétát,egész jól haladok, csak a gyümölcs nap nehéz egy kicsit,estére már nagyon éhes vagyok.

Áron (23): egyszerre csak keveset enni

Judit (35): Sok sport, tudatos étkezés

Marianna (51): Először is az elhatározás és a kitartás. A gyakori de kevesebb mennyiségű evés. Sok-sok saláta, kenyér helyettesítő dolgok, zsírmentes ételek, majdnem minden cukor mentesen eszek, iszok. Zsír égető teák pl. a kömény, a kardamon és a zöld tea. A gyömbért nyersen pépesítem citromlével és minden evésnél egy kiskanállal elfogyasztok belőle. Több vizet igyekszem inni. A torna nagyon fontos. Továbbra is, ami újat megtudok mi járulhat hozzá a fogyáshoz, majdnem mindent kipróbálok. Fogyasztó tablettákat sohasem szedtem, és sikeresen, mert már ott tartok, hogy 120 kg-ról 93 kg-ra lefogytam 6 hónap alatt, 178 cm magas vagyok és 51 éves. Már elég jól nézek ki. Habár még vagy 10-15 kg-t le szeretnék adni, ami tudom, hogy most már sikerülni is fog.

Margit (58): A nagy műtéteim után újra elkezdtem mozogni. A rántott és a sült dolgokat lájtosan készítem. Sok zöldség gyümölcs és a rendszeres séta.

Judith (42): 6 + 1 diéta (kedvencem a 'bünözési nap'! ), ételek helyes t?rsit?sa, sok mozg?s, délelött csak gyümölcs, gluténmentes étkezés. A cukros tejes k?vé és az alkohol teljes kiiktat?sa

Zsolt (40): -sport -kenyér,cukor,műkaják,űditök elhagyása.

Erika (34): Szénhidrát diéta tornával egybekötve!

Renáta (25): Gluténmentes diéta és min. heti 3x fél óra mozgás.

Viktor (24): Több mozgás, kisebb adag ételek, cukor és finomliszt fogyasztásának minimalizálása.

Andrea (34): Este hat utan nem ettem

Laci (39): Gondoltam összeírom, hogy milyen sikerem volt a saját fogyásomban, és ezt nagymértékben a fogyas.info-nak köszönhetem. 39 éves vagyok, nem volt nagy súly pluszom, csak a hasam zavart, és éreztem, hogy lomhábban mozgok. 77-78 kiló voltam, és ez sok volt a 168 cm-es magasságomhoz. Elkezdtem mozogni egyre többet, ezt sikerült megcsinálnom. Majdnem naponta lementem futni vagy focizni. Ez jól esett, de a testsúlyom nem csökkent sajnos ettől még. Ekkor találtam rá a fogyas.info cikkeire és a “6+1-es diétára' Azt hamar megéreztem, hogy az étkezéssel van a gond. A baj az volt, hogy soha nem tudtam változtatni a szénhidrátos, kólás, csokis étkezésemen. Gyakorlatilag reggel-délben-este ettem édességeket, kenyeret. Nem csoda, hogy nem fogytam. A fogyas.info-n nagyon sok anyagot találtam és elkezdtem képezni magamat. Rájöttem, hogy nem tudok dolgokat, nem világos, hogy mit eszek, az mit tartalmaz. Felszínesen tudtam pár adatot, de rá kellett döbbennem, hogy ez messze nem elég. A 6+1-

Bettina (24): rendes etkezes es mozgas

Irén (56): Sokat (minden nap)tornáztam

Judit (53): Az étkezésre jobban figyeltem, fôleg arra, h mit egyek!

Erika Noémi (38): Napi egy min felora edzes a konditeremben mar egy honapja. De inkabb tobb, hetei min 3 szor uszas, heti egy alkalom joga . A feher kenyer elhagyasa, hellyette teljes kiorlesu vagy magvas kenyerek, de abbol is minimalis , tobb feherjebevitel es kevesebb szenhidrat. EGy honap alatt leadtam 5 kg -ot

Annamari (22): mindennap futottam és öt féle felülést csináltam

Katalin (45): tobb gyumolcsot es zoldseget eszem

Kata (35): sport

Andrea (29): sok mozgás, méregtelenítő kúrák

Márti (49): a testkontroll által ajánlott szétválasztó étrend, a szénhidrát táblázat figyelése..

Imre (56): A szénhidrátok,zsírok,hús ételek megvonása!Március 1-én elkezdett diéta 97 kg-ról 79 kg a mai nap.Számomra siker történet.

Tamara (45): Édességek kerülése, mérséklése. Közel azonos időben történő étkezések, és a mennyiségek kontrollálása.

Cintia ivett (21): Több zöldséget és gyümölcsöt eszek. Meg még még több vízet és gyümölcsleveket iszom. Többet mozgok.

Marcsi (55): 1000 kcal étrend,és mellette a mozgás.

Marcsi (55): A teszt segített elindulni a dietetikusom által segített úton. A testem változik a labor eredményeim javultak.

Tündi (26): még semmi :)

Gabi (37): Sokkal többet iszok,étrend változás(-4kg);;))))

Lívia (21): Sajnos még egy módszer se vált be igazán.

Szuzanna (32): Több folyadék bevitel kevés szénhidrát az is csak délelött

Andrea (35): kevesebb szénhidrát vacsora elhagyása mozgás heti 3x

Piroska (46): Zumba, hetente 2x, tarsasagi tanc hetente 1x, gyalogolas minden nap hegyre 20 percet, egeszseges taplalozas, adagok csokkkentese - 4 kg-ot fogytam

Maja (44): az etrend megvaltoztatasa teljesen kihagytam a kenyeret es a teszta feleket

Petra (24): Több folyadék bevitel.

Éva (27): kevesebb étel, több mozgás

Bea (32): Gondosan odafigyelek rá, hogy mindig reggelizzek (általában 2 szendvicset eszek teljes kiőrlésű kenyérből). A nap további részében kerülöm a szénhidrátot és igyekszem minél több folyadékot inni. A víz már nagyon nehezen csúszik, így pár napja váltottam, gyümölcs és zöld teát iszom felváltva

Zoltán (43): keveset ettem bicikliztem és nem utolsó sorban étvágycsökkentő készítményt szedtem

Edit (57): ananászdiéta+szénhidrátszegény diéta keverése

Zsüzsü (42): diéta + futópad

Ági (61): A szęnhidrát erős korlátozása

Bernadett (31): Diéta és torna. :)

Magdi (42): Nagyon sok zöldséget kezdtem el enni, és megprobáltam oda figyelni a lúgosító ételekre. Rögtön 3kg lement egy hét alatt.

Alexa (21): Rendszeres táplálkozás naponta 5-őr alacsony kalória tartalmu ételeket illetve edzés.

Momo (18): Sajnos eddig semmi nem vezetett sikerhez, és nagyon elvagyok keseredve. félek hogy soha nem fogok tudni lefogyni. 165 cm magas vagyok, 87 kilóval.

Nóra (21): futás

Nusi (61): tobb receptet is kiprobaltam. mindenik hozott sikert,pl 2 het alatt 9 kilo . de ezek tul drasztikusak voltak szamomra. ezekhez ezutan csak akkor nyulnek ha surgosen kellene leadjak egy par kilot. itt olvastam a 90 napos fogyokurarol. kiprobaltam , meg mindeg probalom:). nem nehez betartani, nem kell ehezni, talan a gyumolcsnap egy kicsit macera de ki lehet birni. nalam ez hoz eredmenyt minden heten leadtam mostanig 1,2 kg. nagyon orulok ,hogy rabukkantam erre az oldalra. szerkesztoinek koszonet, gratula, es sok-sok jo olvasnivalo! tisztelettel samsudean nusi

Mónika (44): Odafigyelek, hogy mit, mikor, mivelés mennyit eszem, valamint sokkal több erősítő edzést végzek. Rájöttem, hogy nem is feltétlenül fogyni akarok, hanem átalakulni. Megértettem, hogy az izom több kalóriát éget, ezért kevesebb kardiós edzést csinálok és több erősítőt. Persze edzetlenségem és a korom miatt csak saját testsúllyal.Hosszútávon kezdtem el gondolkozni, tudom, hogy ez egy hosszú folyamat lesz. A fogyás szót már nem is használom, szép lassan az életmódomat AKAROM!!! megváltoztatni.

Csilla (27): diéta

Erika (31): Kisebb adagok

Emese (27): Betartott étrend ,cafe form kávé de költséges

Katalin (50): Figyelek a szénhidrátok bevitelére.

Balázs (39): nem eszem fehér kenyeret, és zsíros dolgokat.

Maria (30): A heti 3sport; a reggelizes es 6-utan nem eszem

IldikÓ (33): KENYÉR MELLŐZÉSE

Anita (38): még nem

Emil (32): 6 hét alatt most 6 kiló ment le rólam. 112 kilóról indultam.

Eszter (25): Kevesebbet ettem,jobban odafigyeltem az étkezésre.

Ivett (28): almaecet

Vica (27): Több mozgas, kevesebb szenhidrat (föleg vacsorara)

József (62): Sok folyadékot ittam ezerrel, és sokkal jobban odafigyeltem az étkezésemre,édességeket kevesebbet fogyasztottam.

Karolina (28): kalloria bevitel csökentése és a napi egy óra torna

Jázmi (41): Fehér liszt es cukor száműzésw az étrendemből

Edit (38): Mozgas, dieta, zsiregeto kapszulak (Acetyl-L Karnitin es zold kave)

Erika (52): Elhagytam a fehér kenyeret, helyette teljes kiőrlésű v. rozsos kenyeret fogyasztok, azt is keveset és leginkább pirítva. Az édességek mennyiségét is lecsökkentettem. A folyadék bevitelt viszont nehéz fentebb tornászni.

Anna (42): A türelem, bíztam a lassú fogyásban, 3 hónap alatt tartósan lefogytam 3 kg-ot, a következő 3 hónapban ugyanilyen intenzítással még 3 kg-ot akarok fogyni.

Mária (58): Céklás koktél reggeli elött egy órával. Az ételadag mennyiségének lecsökkentése, majdnem teljes mértékben a kenyér fogyasztásának kiiktatása. Vacsora kihagyása. Édességek mellözése.

Kriszti (40): Kevesebb kalória

Peti (19): sok mozgás, napi 1000 kalóriás táplálék bevitel

Beatrix (33): kalória táblázat,edzés

Mária (43): rendszeres edzés és nagyon kevés étel

Timea leontina (18): REggel 2-héten keresztül 45-perc futás és 30 hasizom legelőször a második hétre ezt megnöveltem 5-tel.

Zoltan (27): Kaloriaszamlalas

Krisztina (46): up date torna felülés l carnitinnel kapszula (slim lady)

Magdi (57): Korábban eszem reggel,kevesebb cukrot fogyasztok.minden nap picivel többet mozgok,

Ági (36): Rendszeres mozgás.Eleinte csak keveset bírtam(napi 20perc),de ma már a másfél órát végig edzem.

Tímea (20): a spor és hogy kitartó voltam

Zoltán (40): Mozgás, minimális szénhidrát és cukor bevitel

Nóri (41): Szénhidrát és fehérje fogyasztásomat elkülönítettem egymástól.

Andi (31): Kalóriaszámlálás, sokkal kevesebb étel és egészségesebb étel fogyasztása. Sok zöldség és gyümölcs és természetesen a rengeteg edzőtermi munka. Az elmúlt évek során 30 kg-t adtam le, ebből tavaly adtam le 18 kg-t. Most lassan egy hónapja csinálom megint komolyan, mert még szeretnék leadni kb 20 kg-t.

Adriana (45): 90 napos diéta

Marika (63): többször kevés etkezés

Melinda (39): Infraszauna mellett napi öt étkezéssel és sok-sok vízzel értem el a fogyást.

Dávid (35): norbi update 1-es kód + kalória számolás (1300 kcal/nap)

Éva (34): Kevesebb étel

Klára (52): Paleo étrenddel, de nálam csak pár kg-ról volt szó. A lányom találta ezt az oldalt. Főleg miatta olvastam és kíváncsiságból töltöttem ki a tesztet. Egyébként Ő is kitöltötte.

Betti (32): Bevezettem esti tornázást,és még több gyümölcs.Amihez csak tudom nélkülözöm a kenyeret.

Edina (20): Kevesebb etelmennyiseg es tobb sport .

Marianna (28): kitartás

Gabriella (45): Sok-sok folyadék fogyasztása

Anikó (36): torna

Zsuzsi (47): Életmód-váltás és rengeteg sport

Tamara (37): Napi 5-6-szori kisebb étkezés.mozgás beiktatása heti 3-4 alkalommal 1óra,finomított szénhidrátok minimálisra csökkentve(elhagyva),napi 3-4 liter víz fogyasztása

Anikó (41): Mivel nem bírom megállni, hogy ne egyek édességet, így a torna sokat nem ért.:) Torna mellett szedem a hoodiát, így nem kívánom az ételt. Beválik!!!! :)

Erika (52): Kevesebb szénhidrátot ettem és többet mozogtam. És az étkezések adagjait is csökkentettem.

Andrea (36): Ahogy időm engedi tornázom. Kerékpárral járok mindenhová.Csökkentett szénhidrát tartalmú ételek fogyasztása.Sok folyadék és kínai teát iszom napi 2x.

Zsuzsi (44): Szénhidrát elhagyása az étrendből. Folyadék bevitelre való odafigyelés. Rendszeres étkezés.

József (47): Életmódváltás,étkezési szokások változtatása stb.

András (63): mozgás + kalória csökkentés (1500kcal/nap)

Anna (50): Nagyon odafigyelek mit eszek! Eddig nem tartottam a napi töbszöri étkezést.Egyszer esetleg kétszer ettem! Most naponta töbször, gyümölcsöt zöldséget! Kenyeret egyáltalán!!

Irén (52): A folyadékfogyasztásra figyelek oda, csak liszt, cukor, zsír,olajat nem eszem, heti 3x4x tornázom alkalmanként 30-40 percet.

Robi (41): kalória számlálás

Noemi (46): meg nem fogytam de egy kicsit hiztam ez az almaecetes viz nagyon finom es meghozza az etvagyamat.

Istvan (53): kevesebb kaloria tobb mozgas

SÁri (46): kevesebb mennyiség az egyszeri evésnél

Laura (40): csak senhidratot esfeherjet fogyasztok

Andrea (31): GLÜKOMANNÁN + DIÉTA

Anita (27): A tornázás, csak lusta vagyok tornázni.

Ildikó (53): caloría ki számolás,napi többször kevés evés

Otto (51): Kitartas

Katalin (46): Sok gyümölcs, és a szétválasztó 90 nap diéta

Rita (36): Kettő is volt,de sajnos egyik sem maradt végleges,bár ez valószínű a mozgásszegény időszakokból fakadt.Az egyik és ez volt a tartósabb.napi torna,délután már csak gyümölcs.A másik a szétválasztó diéta.

Cintia (29): Természetesen a szénhidrát megvonása

Nóri (24): Ahogy tanácsoltátok, elhagytam a fehér kenyeret, illetve 6 után nem eszem. Csökkentettem a az étel mennyiségét és minden nap szobabiciklizek és ugrókötelezek. 2 hét alatt 3 kiló ment le.

Zsuzsanna (44): rendszeres mozgás,kevesebb és egészséges táplálkozás

Márti (50): A testmozgás és többszöri kevés étkezés. Viszont ha nem értem rá napközben, este bepótoltam. Ugyanannyi kg vagyok.

Dóra (21): Mozgás, nem enni ha jól vagyok lakva

Linda (29): Az oldalról rendelt vitaminok segítettek a fogyás elíndításában,és mostmár jobban odafigyelek arra,hogy mit és mennyit eszem. S mindemellett eljárok tornázni.

Anita (39): Sport es kcal szamolas.

Mónika (45): Kevesebb étel, több mozgás és alvás!

Szilvia (34): Étrend

LÁszlÓ (52): napi 1400 kcal.beállítás és több mozgás!

Éva (57): A rendszeres testmozgás és étrendváltoztatás.

Tünde (57): Léböjtkúra és utána rendszeres böjtnapok beiktatása. Mindennapi mozgásra odafigyelés. (Nem elég, hogy tudom, csinálni is kell...)

Gyuri (52): Fehér kenyér, péksütemények elhagyása, változó intenzítású mozgás.

Judit (54): Napi 20 perc torna, 30 perc biciklizés (szoba)

László (47): Vegyesen alkalmazom az olvasottakat!

Otília (25): cukor kiiktatása, sok fehérje, kevés szénhidrát

Kata (24): nem ettem 5 napig és sokat táncoltam.

Ágnes (55): az adagokat csökkentettem

Ági (38): Fehér liszt cukor elhagyása rendszeres mozgás

Ildikó (50): Kevesebbet eszek, sok zöldséget és gyümölcsöt és tornászok rendszeresen

Bori (26): Több zöldséget gyümölcsöt fogyasztok valamint próbálok többet tornázni és odafigyelek a bevitt cukrokra-zsírokra.

Bernadett (30): Többszöri kis mennyiségű evés, sok zöldség és gyümölcs és a sport.

Piroska (60): A Norbi update diétával nem éhezek. Miután imádom a húst- a vércsoport diéta szerint ragadozó vagyok:)-, ehetem is. Odafigyelek arra is, hogy naponta többször, de keveset egyek. És természetesen megfelelő mennyiségű folyadékot iszom, és többet mozgok.

Zsuzsa (24): Rendszeres torna, futás.

Szilvia (33): Korábban 90 napos diéta, de az már nem játsszhat, mert a második turnusnál már tönkretettem vele a gyomrom és már nem tudom csinálni.

Marianna (36): du-2 óra után nem ettem. 2-hét alatt lement 4 kg. de utána már sajnos nem bírtam tovább és 2-hét alatt vissza jöttek a kg-ok.

Nóri (57): Többször keveset enni, figyelni az összetételre, kenyér féle, dugító étel kizárva. Hetente 1-2x csak leves, yoghurt, vagy gyümölcs fogyasztása. Ha éhes vagyok, evés előtt először inni.

Erzsók (51): 6+1 diéta

Alexa (23): seta

Anett (25): 14:00 után már csak Norbi update termékeket fogyasztottam és minden nap kardióztam minimum 1 órát

Erzsébet (26): Többnyire a testmozgás. Kév év alatt fogytam le 22 kilót,az utóbbi időben megrekedtem 75-6 kilónál,az oldalon talált instrukciók további 3 és fél kiló eltüntetését eredményezték :)

Szilvia (32): Többször keveset eszek. Nem nassolok, csak heti 1-2 alkalommal. Több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok a nap folyamán és vacsorára csak gyümölcsöt és zöldséget eszek. Köszönöm a segítséget!

Erzsébet (43): Szénhidrát elhagyása

Annamária (44): Gyeses időszakomra ha vissza emlékszem akkor teákat ittam, és azt ettem amit kívántam csak sokkal kevesebbet mint korábban. Héten 1x vagy 2x ahogy tehettem eljártam tornázni. Tartott 10 évig, utána a torna abba maradt és felszedtem elég sokat. Azután eltelt újra 10 év és az eddigi recept már nem vált be. Elkezdtem heti rendszerességgel 2-3x tornázni, lúgosítani kezdtem a testem. Maradtam a vegyes táplálkozásnál de nagyobb arányban fogyasztok zöldséget-gyümölcsöt, kevesebb húst és pékárut/tésztát. Itt is figyelek a bevitt mennyiségre. Ezek a támpontjaim, ja és a vízfogyasztás tudatos mennyisége. Elindult szépen a fogyás. 2-3 kg már lement két hó alatt. Ha tehetem az évszaknak megfelelően fogyasztok zöldséget és gyümölcsöt.

Tibi (47): Több mozgás, több viz, kevesebb étel, kevesebb szénsavas ital és kevesebb édesség. Igy lettem 2,3 kg-mal könnyebb.

Éva (48): Szoó Judit Kilófaló termékek, nyírfacukor, kókuszzsír, csökkentett CH tartalmú étrend és mozgás

Katalin (38): Minden második napon tornáztam.

Tamara (30): Sokszor kis mennyiséget ettem, sok folyadékkal, a sovány tejtermékeket választom inkább az eddigiek helyett.

Dávid (20): nem ettem túl magamat csak amennyi jól esett a szervezetemnek kicsit többet mozogtam ,meg a munka is segített ! :)

András (65): napi többszöri, kevesebb étkezés, zöldségek fogyasztása

Eszter (53): Visszafogott, napi 5 szöri étkezés, és a mindennapi mozgás.

Richárd (32): Rendszeresebb étrend.

Orsi (41): Cukor és szénhidrát megvonás

Monika (35): Delelott nem ettem, csak gyumolcsot.

Ferenc (59): ....hmm, az odafigyelés önmagamra :)

Lilla (36): Sok fehérfe hust ettem salátával-káposztával nagy akarat ero kell három nap kell hogy megszokja a szervezet hogy kevesebbett eszel utánna már nem kíván annyi energiát táplálékot és gyogyteák zold tea stb.

Enikő (32): Ma kezdetem el a Dukan diétát, remélem ez az akció fog fogyáshoz vezetni.

Edina (26): igazából én azt,hogy mindig figyeljem mit és mennyit meg mikor 3 gyerek mellett nem megy,de én 1 hét alatt 6 kg fogytam.mégpedig úgy hogy azt vontam meg amit imádok(kenyér) és azt ettem amit kevésbé szeretek.Szóval reggel délbe és este megette 1 natúr joghurtot 1 répát nyersen lereszelve, 1 almát meg puculva lereszelve 1 virslit beleszeletelve ezt összekevertem ill 1,5 l zöld tea

Edit (54): Szénhidrát ,zsír különválasztása.Egyszerre nem ettem őket.Lassú fogyás,de nagyon eredményes.