Főoldal: Fogyás.info – A sikeres fogyás titka Fogyás.info - Menü


Savasodás és lúgosítás - pH egyensúly

pH érték és pH kifejezés meghatározása, pH mérés, pH számításAz utóbbi időben egyre többet lehet hallani a pH érték, a sav bázis egyensúly vagy pH egyensúly helyreállításáról. Dr. Robert O. Young (biokémikus, mikrobiológus és tudományos kutató) szerint csak egyetlen megbetegedés létezik: savasodás, a szervezet elsavasodása.

A szervezet elsavasodásának oka elsősorban a természetestől elrugaszkodott életmód, gondolkodásmód és táplálkozás.

A savasodás a mikroorganizmusok túlzott elszaporodásához vezet. Az általuk kibocsátott méreganyagok felelősek mindazokért a tünetegyüttesekért, melyeket összefoglaló néven „betegség”-nek hívunk.

A megoldás pedig innentől kezdve kézen fekvő: lúgosítás, vagyis a savasodás folyamatát megfordítva, vissza kell állítani a szervezet optimális pH egyensúlyát, és lúgosítani kell testünket!

A pH érték, pH kifejezés meghatározása, pH számítás

A pH egy olyan szimbólum, ami egy oldat savas, illetve lúgos jellegére utal. A tiszta desztillált víz sav-lúg szempontból semlegesnek számít, értéke pH7, s ehhez képest lett meghatározva a savas, illetve a lúgos oldat minősége. 0-7-ig terjedő pH érték savasnak, 7-14-ig terjedő pH érték pedig lúgosnak vagy más szóval bázikusnak számít.

pH számítás - A pH érték kiszámításának képlete

A pH érték kiszámításának képlete: pH érték = 1 liter oldatban található hidrogén ion koncentráció (gramm) reciprokának logaritmusa. Példa: 1 liter vízben 0,0000001 grammnyi hidrogén ion található. Ennek reciproka 10000000 (A reciprok az az érték, amivel az eredeti számot megszorozva 1-et kapunk, vagyis 0,0000001 x 10000000 = 1). A 10000000 logaritmusa pedig 7 (10 a 7. hatványon = 10000000). Így lett a desztillált víz pH értéke 7.

A pH kifejezést Soren Peter Lauritz Sorensen (1868-1939) dán biokémikus vezette be. A pH a "p(otenz) H(ydrogen)" kifejezés rövidítése, ami szó szerint hidrogén hatványt jelent. A szó eredetére vonatkozóan találkozhatunk még a "p(ower) of H(ydrogen)" elnevezéssel is, ami szintén hidrogén hatványt jelent (power = hatvány).

Savasodás - a pH érték, sav bázis egyensúly felborulása

Szervezetünk akkor működik a legoptimálisabban, ha a legtöbb testfolyadékban enyhén lúgos állapot uralkodik, tehát a pH érték 7 és 8 között mozog. Szervezetünk elsavasodása esetén megbomlott az egyensúly, és számos létfontosságú enzim nem tudja a működését elvégezni.

Étkezésünk során számtalan sav keletkezik, melyeket szervezetünk kiválasztás és légzés útján képes közömbösíteni. A baj akkor kezdődik, amikor a helytelen táplálkozás következtében lehengerlődik a szervezet lúgosító rendszere, s már nem képes a savas hatást kiküszöbölni. Ilyen esetben beszélünk a pH érték vagy a pH egyensúly felborulásáról, melynek következményei nem optimális testi működésben nyilvánulnak meg.

A savasodás, illetve a sav bázis egyensúly felborulásának mértékében tapasztalhatjuk a különböző negatív fizikai kihatásokat, mint például betegségek (csontritkulás, magas vérnyomás, cukorbetegség stb.), felborult anyagcsere (elhízás vagy annak ellenpárja a kóros soványság) vagy rendszeres fáradság érzet. A lúgosítás megerősítése segíthet ezen tünetek kezelésében.

Néhány példa különböző savasító ételekre:
 • hús: emésztése során húgysavat termel;
 • kóla: foszforsavban gazdag;
 • buborékos italok: szénsavasak;
 • cukor és finomlisztből készült tésztafélék: ecetsavat termelnek;
 • sajt és a sózott, tartósított felvágottak: salétromsavat termelnek;
 • bor: kénsavvá alakul;
 • kávé, tea: csersavban gazdagok.

Lúgosítás - a pH érték, sav bázis egyensúly helyreállítása

A fenti adatokból következik, hogyha helyre akarjuk állítani szervezetünk sav bázis vagy pH egyensúlyát érdemes odafigyelnünk a táplálkozásunkra. A hatékonyabb lúgosítás érdekében hasznos lehet kifejezetten lúgosító táplálékkiegészítők használata is.

Néhány példa lúgosító ételekre:
 • zöldségek (bármely zöldség);
 • a gyümölcsök inkább savasítanak, kivéve a citrom, grapefruit, meggy, kókusz;
 • szója;
 • gabonafélék közül a hajdina, köles és tönköly búza;
 • magvak közül a tökmag, mandula;
 • fűszerek közül a hagyma, fokhagyma, piros-paprika, cayenne bors, gyömbér.

pH mérés lakmuszpapír segítségével

Lakmuszpapír vagy pH indikátorpapír segítségével bárki könnyen megmérheti szervezetének pH értékét. [A lakmusz zuzmókból készült színezék, melyet kifejezetten a savak és lúgok kimutatására használnak.]

A pH mérés többféle mélységgel és precizitással is végezhető. Az otthoni pH mérés legegyszerűbb formája a vizeleten, illetve a nyálon keresztüli pH érték megállapítása. Mindkettőre a felkelés utáni első mérés a legalkalmasabb. Ez azt jelenti, hogy ébredés után, mielőtt bármit ettünk vagy ittunk volna (beleértve a fogmosást vagy dohányzást is) a lakmuszpapír segítségével ellenőrizzük le a nyál, majd a reggeli első vizelet pH értékét.

Az indikátorpapíron egy színskála segítségével lehet majd megállapítani az aktuális pH értéket. Az optimális pH érték 7 és 8 között található. Amennyiben szervezetünk pH értéke rendszeresen 7 alatt van, tudjuk, hogy egészségünk megőrzésének szempontjából érdemes odafigyelnünk étkezésünkre, és a további savasodás elkerülése érdekében elő kell segítenünk a lúgosítás folyamatának beindítását; tartózkodnunk kell a savas ételektől és italoktól, és el kell kezdenünk bőséges mennyiségben fogyasztani zöld zöldségeket, alacsony cukortartalmú gyümölcsöket, valamint többszörösen telítetlen zsírsavakat.

A lakmuszpapír használatával házilag is kontrollálható a lúgosítás, a pH érték, az optimális pH egyensúly vagy sav bázis egyensúly fenntartása, s rendszeres odafigyeléssel elkerülhető a savasodás, a szervezet elsavasodása. A pH mérés végzéséhez használható lakmuszpapír vagy más néven pH indikátorpapír gyógynövény- vagy vitaminboltokban kapható.
pH egyensúly:


Nekem ez vált be:
2100 hozzászólás

Hozzászólás írása

Tamás (28): Citromos víz folyamatos bevitele, sör és üdítőitalok kivonása, szénsavas és cukros italok kivonása, édesség kivonása, teljes kiörlésű kenyér használata, olajbogyó és olívaolaj használata

Tatjana (31): Este hat óra után nem ettem semmit csak gyümölcsöt ha nagyon megéheztem . Plusz heti 3-4 alkalom torna

Andi (37): Kevesebb szénhidrát,több mozgás:)

Szabina (40): 90 napos szétválasztó diétát csináltam végig és így 9 kg fogytam, mellette pedig jártam heti 2-3x edzésre .

Maria (27): teljesen elhagytam a fehér lisztből készült ételeket, és a reggelt egy citromos vízzel kezdtem(2dl ásványvíz, 1/2 citrom kifacsart leve)

Levente (36): Egészségesebb táplálkozás sok gyümölcsöt ettem meg salátákat.

Lenke (20): Napi többször étkezek, de keveset, sokkal több folyadékot viszek be a szervezetembe akár 6 litert is naponta. naponta többet sportolok, kerülöm a szénhidrátos termékeket, sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok. Mindezek segitségével 07.01-től mostanáig 09.01. 12kg-ot sikerült fogynom, nagyon szépen köszönöm a sok segitséget.

Vivien (17): A helyes táplálkozás betartása.

Rozi (28): 800 kalória/nap és napi torna 20-90 perc

Krisztina (33): Egyenlőre semmi

Zsuzsanna (53): Cukor, alkohol, gyümölcs és tejmentes táplálkozás.

Márti (46): Vettem végre egy elliptikus trénert és és nagy örömmel használom

Maca (55): sport,lefoglalni magam,hogy ne nassoljak

Bernadett (30): Többszöri kis mennyiségű evés, sok zöldség és gyümölcs és a sport.

Erika (40): ha meleg van lefogyaszt mert csak zöldeket eszel meg sokat iszol

Kristian (25): szigoru dieta

Gyöngyi (53): mozgás

Kriszti (40): Kevesebb kalória

Mária (65): sajnos eddig semmi, mert pajzsmirigy alulmüködésem van és akárhogy fogyózok nem megy semmi

Mariann (37): Napi 5 étkezés keveset,és sok folyadék!Sok gyümölcs,kevés szénhidrát!-4kg

Kata (53): A Gastroyal zsírégető ételeit fogyasztom, még több gyümölcsöt eszem, több folyadékot iszom.

László (21): kcal és szénhidrát megvonás

Timi (27): Szétválasztó diéta

Brigitta (38): Sport

Ancsi (17): Biciklizes, akár egy nap 20 km is, rengeteg folyadék, meg a kiegyemsúlyozott étrend.

Monika (35): Napi min. 3l tiszta viz fogyasztasa

Katalin (38): Napi 40-60 perc futás-gyorsgyaloglás

Barbi (23): Rendszeres mozgas, es a rendszeres (lugosito) gyumolcsok fogyasztasa

Szilvi (38): Rendszeres étkezés

Angéla (27): aloe vera termékek és a mozgás

Ági (29): rengeteg sport, az édességek fogyasztását csökkentettem, az alkohol fogyaszasztást szinte teljesen abbahagytam

Zsolt (50): A tanácsadás.

Klári (61): rendszeres mozgás

Györgyi (44): Kevesebb evés

Rozália (50): Már este öt után nem ettem semmit, elhagytam a fehér kenyérféléket és többet mozogtam például futottam minden nap 2 km-t

Eszter (24): Teljesen kihagyom a kenyeret és péktermékeket, valamint a hozzáadott cukrokat az étkezésemből.

Kriszti (28): mozgás

Tamás (22): hát kis kilotol meg szabadultam

Nikoletta (28): A napi 5 étkezés, illetve az, hogy reggelizem. Arra is figyelek, hogy mit eszem és mennyit

Ilona (55): Az étrend átalakítása és több mozgás.

Renata (28): lisztes es cukros etelek 95%-os mellozese

Andrea (23): ha nem ettem

Gergő (37): Több mozgás, rendszeres edzés. Vettem egy FitBit Charge HR órát, ami nagyságrendileg megmondja elég volt-e a napi zsírégetés, stb. Nagyon jó támpont.

Szilvia (31): A FOGYASZTÓKRÉMEK BEVÁLTAK

David (37): Este alvas elott zoldseget ettem csak.

Kati (35): Viszonylag rendszeres testmozgás(annyi amennyi jólesik, izzadni de nem kifulladásig, hanem élvezettel), többszöri kevés étkezés odafigyeléssel(röhej, de ha ritkán eszel, éhezel, még akkor is ha közben dagadsz...).

Viola (19): Betartottam a szabályokat.

Daniel (28): akaraterő

Mari (44): Tudatosan kevesebbet ettem. Odafigyeltem, hogy mennyit iszom. Csökkentettem az édességet és helyette inkább gyümölcsöt ettem.

Katalin (24): sok mozgas es lemondas az edesegrol

Csilla (19): Édességek, szénhidrátok mellőzése ! Sok halat eszem, csirke húst, gombát, zöldségeket, joghurtokat, sajtokat (alacsony zsirtartalmúakat) valamint gyümölcs turmixokat !

Laci (39): Gondoltam összeírom, hogy milyen sikerem volt a saját fogyásomban, és ezt nagymértékben a fogyas.info-nak köszönhetem. 39 éves vagyok, nem volt nagy súly pluszom, csak a hasam zavart, és éreztem, hogy lomhábban mozgok. 77-78 kiló voltam, és ez sok volt a 168 cm-es magasságomhoz. Elkezdtem mozogni egyre többet, ezt sikerült megcsinálnom. Majdnem naponta lementem futni vagy focizni. Ez jól esett, de a testsúlyom nem csökkent sajnos ettől még. Ekkor találtam rá a fogyas.info cikkeire és a “6+1-es diétára' Azt hamar megéreztem, hogy az étkezéssel van a gond. A baj az volt, hogy soha nem tudtam változtatni a szénhidrátos, kólás, csokis étkezésemen. Gyakorlatilag reggel-délben-este ettem édességeket, kenyeret. Nem csoda, hogy nem fogytam. A fogyas.info-n nagyon sok anyagot találtam és elkezdtem képezni magamat. Rájöttem, hogy nem tudok dolgokat, nem világos, hogy mit eszek, az mit tartalmaz. Felszínesen tudtam pár adatot, de rá kellett döbbennem, hogy ez messze nem elég. A 6+1-

Tîmea (36): Sok-sok zöldségből készített levest ettem, amit kevés rizsliszttel és néhány kanál tejföllel sürítettem, tettem ízletesebbé. Főleg káposzta, kelkáposzta, répa, kevés krumpli összefőzve. Mivel húsimádó vagyok így a husokat zacsiba fűszeresen fokhagymásan megsütöttem és köret n?lkül ettem. Ez hidegen is nagyon fincsi. Bárcén a csirkemell helyett inkább szárnyat és combot sütöttem. A salátákat pedig feta sajttal dobtam fel. Napi min. 1,5liter teát ittam cukor nélkül,a többi csapvíz.

Dávid (28): Elhatározás, legalább napi 3 liter folyadékot inni, többször keveset enni, délután 5 után már nem enni, minden reggel egy nagy pohár citromos langyos víz elfogyasztása, délig csak gyümölcsöt enni, kenyeret egyáltalán nem fogyasztani

Réka (18): Betartottam a megfelelő kalóriabevitelt, plussz még sokat edzettem mellette..., nem ettem édességeket, gyorskajákat, illetve péksüteményeket

Erika (47): Sport és étrend váltás.

Karcsi (57): Napi kalória csökkentése:max.1200kal. Uzsonna, ebéd, után alma emésztés rásegítő/10dkg/ Kerültem a zsír, vaj,kenyér,/kiv:búzacsíra/ tészták,burgonya édességek fogyasztását. Ha megkivántam bármit, egy pohár víztől ellehet felejteni. Napi 25p. futással a fölösleges zsírt elégettem. 1hónap=5kg fogytam.

Mano (46): Az etkezesek idejet mindig szigoruan betartottam es tobb mozgast vittem az eletembe.

Andrea (38): Következetes diéta kalória számolgatással, sok torna, sport.

Vivien (29): Több zöldség, édesség 3 hétig nem, fehérje, és napi 5x-i étkezés.

Sándor (37): Étrend és mozgás megváltoztatása.

György (33): többszöri kevés étkezés, kevés vacsorával, sok zöldséggel és csirkemellel .

Petonella (19): mikor eszem előtte iszok egy nagy pohár vizet,mert így kevesebbet tudok enni

Dorottya (22): Én a 90 napos diétát csinálom még mindig, nagyon jól haladok, most tartok lassan 1 hónapnál és sikerült leadnom már 5 kg-ot. Nagyon büszke vagyok magamra, hogy ilyen jól haladok és be tudom tartani a diéta minden napját.

Éva (42): A megrendelt fogyasztó tabletták megérkeztek kb. 10 napja szedem! Még nincs mit írni róla!

Marika (65): káposztaleves(részben)

Anna (22): mozgás és kalória bevitel csökkentése, oda figyelve a napi bevitt szénhidrát, zsír és fehérje bevitelre is

Ilcsy (30): Nekem a 90 napos diéta jött be. 2 hónapig diétáztam, és 23 kg-ot adtam le. Ami azóta sem jött vissza.

Edit (25): Életmódváltás

Szűcs magdolna (53): 1000 kal egy napra, és edzés mindennap 30 perc elliptikus tréner

Vera (28): 90 napos diéta

Marika (52): Sok mozgás ! Kevesebb nasi ! Korábbiakhoz képest sok folyadék, zöld tea ( télen amúgy is sok gyógytea fogy a családban !) almaecet ! :)

Aniko (43): Mozgás,folyadék

Gábor (47): elhatározás,napi kb 600 Kcal

Julianna (35): Az első sikeres fogyássom a gyomor gyűrű műtét után volt, amit ki kellett vetetni, mert begyulladt. Ez nem volt egy sikeres fogyás, utána vissza híztam a leadott kilókat .

Timea (19): nem fogytam,csak formásodtam.

Erika (42): Mindenből minimális mennyiséget fogyasztok, próbálom kivonni étrendemből a kenyeret.

Judit (49): 90 napos diéta

Dóri (19): Sportolás, rostban gazdag étkezés

László (17): moyg's

Renáta (29): Sok folyadékot ittam,mint szoktam és persze kevesebbet ettem.

Csilla (42): KALORIA SZAMOLAS

Katalin (54): gyakori étkezés kis adagok és szénhidrátmentes

Éva (50): kerákpározás, kenyér, tészta, édesség teljes kivonása az étrendből, valamint étrendem megszokott mennyiségét 1/3.-dra csökkentettem

Renáta (33): Az abonett

Zsuzsa (62): Kalória szerint étkezem. Naponta 1000-1200 kal. fogyasztok. Mellette egy kicsit tornázom és legalább fél órát sétálok.

Annamária (59): Napi fél óra mozgás ( tánc itthon ), picit kevesebb kalóriabevitel a szükségletemnél, vacsora csak natur joghurt kevés mézzel, őrölt fahéjjal, korpával, almával. Ha van időm, akkor gyaloglás (1 óra ).

Csilla (52): A szétválasztó diéta.

József (40): Sport.

Zsóka (56): Lényegesen kevesebb evés..!!!!

Ágnes katalin (60): Az hogy fiatalabb voltam, és tudtam mozogni.

Csilla (38): Tisztába lettem a zsír és a szénhidrát égetés közti különbséggel ami sokat számít

Csilla (46): napi 1200 cal., 5 x-i étkezéssel

Andi (28): Napi fél óra mozgás bevezetése, jobban odafigyelek az étkezéseimre.

Barbi (18): ha este nem eszek, illetve kevesebbet kell enni több adagba, tornázni kell, mozogni kell, és boldognak kell lenni :)

Bernadeta (19): Napi többszöri étkezés persze kis adagokat és a mozgás természetesen.

Denise (49): életmód váltás: megfelelő táplálkozás mellett mindennap tornázok.Heti 1-2 alkalommal futok ill. biciklizek.

Otto (51): Kitartas

Ibolya (55): elhagytam a kenyeret beiktatam a zöldségeket .salátákat elhagytam a köreteket

Zsolt (19): sport és diéta

Barbi (21): Rendszeres edzés, egészséges táplálkozás

Évi (32): kevesebb adagokat ettem és mozogtam

Tünde (35): Kitartás,sok folyadék,mozgás

Lizzy (52): saját magam motiválása

Betti (28): a 90 napos dieta es a mozgas

Erika (37): Édesség csökkentése, kiváltása cukormentes saját készítésű lekvárral, rendszeres, kemény edzés.

Vera (46): kalóriák számolása, szénhidrát/zsír/fehérje optimális aránya, semmi éhezés, napi 5x-i étkezés, mozgás... szóval életmódváltás, amivel tartani tudom a heti 1kg fogyást.

Zoltán (46): Betartottam a javasolt étkezési szokásokat, többszöri étkezés és egyszerre kevés kalória bevitel. Átalakítottam az étrendemet, csökkentettem a szénhidrát és zsír bevitelt és a zöldségeket és fehérjéket emeltem. Összesen 1200 max 1400 kalóriát vittem be és sportolással hetente kétszer alkalmankét 600-800 kalóriát égettem pluszban. Sikerült 1 hónap alatt 6 kilótol megszabadúlni és azóta (1 hónapja) tartom a súlyomat nehézségek nélkül.

Dorka (26): estére nem ettem haéhes voltam ittam inkábba valamit.

Erika (18): Az erős paprika masszázsolaj, sportolás, diéta.

Julianna (59): Láttam mindig, hogy mit és mennyit eszem.

Edina (21): Diéta és sok mozgás.

Ágota (20): Diéta

Andrea (45): elhatároztam, hogy tavaszra visszanyerem a versenysúlyomat

Erzsébet (43): Szénhidrát elhagyása

Katalin (45): Az étkezéseimből ki hagytam az édességeket a kenyeret a tésztákat,és sokkal több folyadékot ittam,és iszom még mindíg.

Erika (35): kitartás és elszántság és az a tudat,hogy másoknak is sikerult eröt ad. 9 kilo minusz két honap alatt.

Gyöngyi (36): Nem szeretek futni, de a kardió futás, hogy nem kell sokáig és folyamatosan futni, nagyon bejött! És még jobban is fogyaszt...

Judit (53): Az étkezésre jobban figyeltem, fôleg arra, h mit egyek!

Szuzanna (32): Több folyadék bevitel kevés szénhidrát az is csak délelött

Kriszta (18): Sok sok mozgás :)

Tibor (39): Étrend változás, plusz vitaminok

Edit (32): Nem küldtetek semmit a tesz kitöltése után

Gergő (24): Rendszeres, minden napi mozgás és az odafigyelés a táplálkozásra, hogy mit egyek és mit hanyagoljak.

Krisztina (40): Nem ettem és mozogtam.

Józsi (52): szénhidrátok, alkohol elhagyása

Virgínia (19): Taposógép használata, káposztadiéta, napi 15 perc futás ill. kerültem a cukrot.

Zsófia (31): Hit önmagamban, hogy meg tudom csinálni. Nem fogyasztottam cukrot és fehérkenyeret.

Judit (56): több mozgás, kevesebb, de minőségi étel, több folyadékbevitel

Annamária (35): szénhidrátszegény diéta

Anita (27): Megvalogatni az ételt amit eszem.

Ágota (65): kevesebbet ettem és többször, többet mozogtam

Norbert (19): Szénhidrát csökkentés, fittnesz.

Ági (46): A rendszeres mozgás.

Ibolya (60): kenyér helyett puffasztott rizs és a napi 5x-i kevés evés,

Ildikó (50): Kevesebbet eszek, sok zöldséget és gyümölcsöt és tornászok rendszeresen

Gabi (38): inzulin diéta bevezetése, napi 2.5 - 3 liter víz fogyasztás, napi szintű testmozgás

Betti (21): Sok vizet iszok, többet mozgok és egészségesen táplálkozok.

Tibi (28): Valtoztattam az etrendemen, a Fogyas Info Kedves kollegai altal kuldott levelben osszefoglaltakat kovettem es kovetem a mind a mai napig.

Ilike (54): Étkezésem radikális megreformálása és minden délután 45 perc torna (DUCI TORNA - NORBIVAL) segítségével. Egy hete csinálom és fogytam 2 kg-ot.

Inez (20): Kenyér és cukor mentes élet

Orsolya (31): A szénhidr?t és cukor megvon?sa.

Attila (33): Kaposztaleves kura, napi kajaadag drasztikus csokkentese,sok folyadek.

Erika (60): zöldség, fehérje, gyümölcs kombináció

Tímea (36): Sport

Erika (52): Kevesebb szénhidrátot ettem és többet mozogtam. És az étkezések adagjait is csökkentettem.

Gabi (37): A Teletál Speed Fitt zsírégető fehérje diétáját eszem. Ez egész napi menü a hét minden napjára.

Gyöngyi (35): Lemondtam a kenyérről, a péksüteményekről és sokkal kevesebb édességet eszek. Zöldséget eszek a kenyér helyett.

Károly (29): Rendszeres ?tkez?s, nemszabaf ?hezni, több zölds?g amiket szeretek is. Így nem kinzom magam.

Hencsi (25): Nem eszem cukrot,semmilyen cukros terméket sem eszem/iszom és nem hiányzik

Angelika (29): ESte hat után már semmit nem eszek és mozgok.

Edina (34): A napi 1000- 1200 kaloria betartása.Sokat ittam és próbálok több gyümölcsöt zöldséget enni.

Emese (53): Nem eszem kenyeret. Este 6 után nem eszem semmit. Napi 3 l vizet iszom. Sokat tornázom.

Katalin (52): kevesebb szénhidrát

Angi (35): napi 5x étkezés kis adagokban,odafigyeltem,hogy sokat igyak,csökkentettem a tészta és kenyér félék fogyasztását heti 1-2 alkalomra,sok gyümölcs zöldség húsfélék,müzli,tejtermék fogyasztása mellet nem érzek éhséget.Ha édesre vágyom,édesítőszert használok.Semmit nem tagadok meg magamtól,csak módjával,oda figyelve étkezem.1 hónap alatt -5 kg :)

Zsuzsi (47): Életmód-váltás és rengeteg sport

Gabriella (28): étrendváltozás ,torna, purident fito12 lúgosító ital

Mária (44): diéta

Kata (24): A töb zöldség evés,a vsorára könnyű étel fogyasztás és a sport.

Zsuzsanna (53): Teljesen más étkezés. Sok hal,kevés szénhidrát ,több zöldség.

Gabu (43): Csökkentettem az édességet,fehér lisztet,és hetente 4-szer 20 perces torna

Sándor (44): Először a méregtelenítés ( 10 napos citrommal) valamint kalóriaszámolás + mozgás.

Kitti (22): Megfogadtam a tanácsokat és odafigyeltem az étkezésre és sokkal többet mozogtam.

Erika (19): Dietaztam.

Judit (49): Teljes életmód váltás. Mindenképpen a több mozgás és több zöldség, gyümölcs fogyasztása. Legalább 2 l. folyadék naponta.

Gábor (60): Nálam a mozgás (gyaloglás) indította be a zsírégetést.

Piroska (43): Csökkentettem a szénhidrát fogyasztását

Szilvia (57): A szénhidrát és a cukor mennyiségének csökkentése.Sokkal több folyadékot- vizet iszok.A szervezetemet folyamatosan lúgosítom.Nagyon fontos,hogy ismerjük a vércsoportunkhoz illeszkedő ételeket.

Zsuzska (36): komolyan vettem az általatok leírt programot amit a részemre kuldtetek :-)

Kati (49): kerékpározás

István (52): A régebben elfogyasztott adagok mérséklése, kb a felére. Ebben sokat segít a sok folyadék bevitel (2-3 liter napi). Este hat után nincs kaja. Mellőzve a kenyér csoki, sütemény stb. A folyadék csak víz, aránylag sok gyümölcs. A testmozgás egyelőre elmaradt.

Katalin (59): Napi 1500-1600 Kcal bevitel

Ágnes (41): Lúgosítás. Próbálok minél több ételt lecserélni az étrendemben, ami inkább lúgosít és elhagyni azokat, amik savasítanak.

Sándor andrás (20): intenzív sport, kevesebb bevitt szénhidrát, este 6-7 után semmi étel csak nagyon ritkán és az se mindegy, hogy mi, több gyümölcs bevitel, egészségesebb ételek fogyasztása, kevesebb cukor fogyasztás

László (24): Heti 4 alkalom konditerem, egy kisebb diéta és mellé a fogyókúrás tabletta.

Tünde (53): Nekem a gluténmentes liszt és a szobabiciklizés indította be a fogyást.

Beáta (41): Az infóitok!

Zsuzsanna (40): elkezdtem kevesebbet enni mint eddig három hét alatt csak 2kg -fogytam le

Reni (28): Nem nagyon ettem, inkább csak zöldségeket! Este 5 után semmit.

Laci (47): egy fogyókúrás diéta és , hogy utána tudtam tartani a súlyomat (tojásdiéta)

Anett (18): egészségesen étkeztem, kevesebb édességet ettem

Katalin (33): kenyérfélék, tészták, cukor megvonása

Patrik (18): glutenmentes dieta,vercsoport dieta

Krisztina (24): Kicsivel többet mozgok, és átalakítottam az étrendemet!

Noemi (46): meg nem fogytam de egy kicsit hiztam ez az almaecetes viz nagyon finom es meghozza az etvagyamat.

Marianna (28): kitartás

Kinga (18): Jobban figyelek a taplalkozasomra es tobb vizet iszom!

Judit (43): Az alkohol gátolja a zsírlebontást, edzésnapokon teljesen el kell hagyni!

Adrienn (23): Este 5 után már nem eszek csak folyadékot iszok.

Paula (20): A nem evés

László (40): 90 Napos diátával sikerült lefogynom 17 kilót!

Timea (30): Volt aki hajtott

Mónika (37): Szénhidrát bevitel csökkentése

Andrea (45): az akarat és a nasi rol leszokás

Erzsébet (25): kalóriaszámlálás+testmozgás (én a zumbára esküszöm) :)

Gabriella (50): Már délután sem ettem, csak gyümölcsöt. Mindennap kerékpározom, hullahopp karikázom 30 percet.

Tímea (37): Reg-enor /-19 kg/

Gina (19): fehérjediéta

Zsuzsa (29): Kevesebb és egészségesebb t?pl?lkoz?s,es több mozg?s

Anna (62): a kevesebb evés, az édesség csökkentése

Zoltán (41): Egy időben elhagytam az étrendemből minden pékárút.

Zsuzsi (29): Napi 6-7 evés

Barbara (22): figyeltem a kalória bevitelt, friss zöldség és gyümölcs levek fogyasztása, sok folyadék evitel

Mónika (40): Mérem a fehérjét szénhidrátod és a zsirt. Természetesrn grammra.

Zsanett (27): 13NAPOS DIÉTA,TÖBB MOZGÁS ,EDDIGINÉL KEVESEBB ÉTEL FOGYASZTÁSA,BÚZALISZT TÖRÖLVE!!!!!3-4 LITER VÍZ NAPONTA

Gabriella (53): Sajnos 2-3 napnál tovább nem tudom csinálni.Elég stresszes környezetben dolgozom,és evéssel oldom a feszültséget.

Noémi (24): étkezésen való változtatás (ez nagyon sokat számít nálam)

Anikó (43): kcal figyelés + mozgás + sok folyadék

Mária (40): Először végigcsináltam a Los Angelesi fogyókúrát 3x5 napot, -2 kg, utána a 10 naposat, újabb -1 kg, azóta pedig próbálok szénhidrátmentese enni, ez most már kb 6. hét és - 1 kg . Heti 2x aerob mozgás+2-3 l víz naponta

Éva (34): Kevesebb étel

Emese (47): Mozgás

Julcsi (45): Próbálok esete 6 után nem enni, sok vizet iszom. Figyelek arra is hogy mit eszem, de csak nagyjából, azért nem lettem fanatikus, de figyelek egy picit a kalóriákra is. Van amikor egyszerűen felezem az adagot. Pl reggel, vagy este.

Andi (46): Szigorú szénhidrát és kalória kontroll diéta, napi 5x-i evés, napi 4-5 l folyadék

Réka (20): Nem eszem annyi hízlaló ételt, és több egészséges étel szerepel az étrendemben.

Kata (22): A szénhidrát és az édesség/nasi teljes mellőzése. A rostos ételek előnyben részesítése, főleg a délelőtti órákban. Sok tea (zöld, cellulit, mate) fogyasztása.

Györgyi (50): Sok zöldség és a mozgás

Zoli (49): Kcaĺ bevitel / kiadas

Ildikó (46): csökentettem a menyiségen amit megeszek.

Móni (36): a helyes táplálkozás a legfontosabb tényező,és utána a sport

Emese (27): Betartott étrend ,cafe form kávé de költséges

Kata (53): Mozgás, megtartóztatás, fegyelem.

Maria (42): a csalada velem egyutt csinalta es segitettek betartani... Es oda figyeltek elottem nem ettek nasit..

Anna (58): Rendszeres mozgás és dietetikus által személyre szabott egyéni étrend.

Zsuzsi (53): Nem ettem

KlÁra (53): NEM IGAZÁN TUDOM, NAGYON NEHEZEN HALAD.

Gyula (54): kevesebb vacsora , csökkentett nassolás, zöld tea.

Katalin (50): Megnéztem, hogy súly, életkor, mozgás, magasság alapján heti 0,5 kg fogyáshoz 1282 kcal-t fogyaszthatok és ehhez probálom tartani magam.

László (54): Reggeli mindig csak és kizárólag gyümölcs. Ebéd normálisan. Vacsora, joghurt némi gyümölcs. Igy fogytam 3 hónap alatt 9-10 kgot. Sajnos vissza jött 3 kg, de igyekszem normalizálni az étkezéseimet.

László (28): Kalória- és szénhidrátszegény diéta, valamint rendszeres futás, edzés (testépítés).

Ildi (34): mozgás, sok gyümölcs, zöldség fogyasztás, szénhidrát kevés fogyasztása, édességek teljes elhagyása

Melinda (42): mozgás naponta, mértékletesség a táplálkozásban, cukor elhagyása

Alexandra (19): A különböző hasgyakorlatok,futás,és kerékpározás.

Erika Noémi (38): Napi egy min felora edzes a konditeremben mar egy honapja. De inkabb tobb, hetei min 3 szor uszas, heti egy alkalom joga . A feher kenyer elhagyasa, hellyette teljes kiorlesu vagy magvas kenyerek, de abbol is minimalis , tobb feherjebevitel es kevesebb szenhidrat. EGy honap alatt leadtam 5 kg -ot

Hilde (25): cardio tréning!!! váltottam a rosszul bevált formulán, pl.: hogy sokat kell futni egyenletes tempomba.

Tünde (45): NÉHÁNY ÉVE ,MÉG ELÉG VOLT A 6 UTÁN NEM ESZEK STRATÉGIÁT BETARTANI....

Ildikó (31): szűtea kapszula, több mozgás (biciklizés mindennap)

Mariann (35): Életmódváltás, mozgás és a kitartás.

Szilvia (40): mindig a mozgás, mértékletes evés

Anikó (28): Sokszor enni keveset + testmozgás

Robi (41): kalória számlálás

Tünde (41): Zsírégetés harcosai módszer alapján ( étrend-mozgás) sikerült 8kg-tól megszabadulni.

András (33): A diéta szigorú betartása ,ami a legfontosabb és egyben a legnehezebb.Sok-sok mozgás.

Helga (37): a glikémias index szerinti etkezés,elhagyva a cukrot,fehérlisztes termékeket és a sport

Szabina (19): Sok mozgás, egészséges étkezés és életmód. Odafigyelni a helyes táplálkozásra.

Éva (41): duci-tréning,sok folyadék

Rita (36): Kettő is volt,de sajnos egyik sem maradt végleges,bár ez valószínű a mozgásszegény időszakokból fakadt.Az egyik és ez volt a tartósabb.napi torna,délután már csak gyümölcs.A másik a szétválasztó diéta.

Alexandra (20): többször kicsit ettem, többet ittam.

Viktória (49): Szia! Igen, a káposzta leves, és most hogy 10 kg-ot leadtam, kezdek savanyúvá válni. nem csak azt eszem, de a leg hatékonyabb a leves.

Vera (42): ha nem ettem szinte semmit,de akkor viszont rosszul lettem :(

Gabriella (34): Teljes étrendv?ltoztat?s és életmódv?lt?s. /Edzés/.

Judit (61): Az etkezessel kapcso;atos tanacsok.Hanyszor enni,menyit,mit..Foleg tobb folyadekot fogyasztok

Angyalka (36): 6+1 es dieta. Volt egy tevhitem, hogy nekem nem sikerul, mert ugyis felbehagyom, ha kinoz az ehseg.De itt nem kell ehezni, igy dolgozni tudok Mellette.

Ágnes (61): Átgondoltam, milyen étkezési szokásaim vannak, ami miatt hízom, és hogy tudok ezeken úgy változtatni, hogy fogyjak, de a komfort érzetem is megmaradjon.

Eszter (62): Diabetikus édességek fogyasztása.

Szilvia (39): Több zöldség,gyümölcs fogyasztása valamint több folyadék

Zsuzsanna (59): szigorú diéta

SÁri (46): kevesebb mennyiség az egyszeri evésnél

Edina (27): Mióta nem eszem glutén taralmú készitnényeket (Fehér kenyeret,és fehér lisztből készült dolgok)azóta már sikerült fogynom 5-kg

Andi (32): Szénhidrát diéta, 4 hét alatt 5 kg, mivel a torna nem igazán nekem való így a tánc mint testmozgás sokat segített.

Manyi (46): Látni, hogy mennyi kaloriát etem.

Eva (28): torna

Anita (18): Többször kevesebbet ettem, csak azt és akkor, amikor tényleg kívántam. Hetente többször sétáltam néhány órát. Gyakran fogyasztottam folyadékot.

Emese (33): jártam aerobikra + citromos dolgokat ittam

Kati (54): Az első étkezés korábbra hozása.

Dóra (40): Szénhidrát csökkentése, mennyiség csökkentése mozgásprogrammal egybekötve.

Aranka (56): az édesség mennyiségének csökkentése

Barbi (36): Minimális kenyér/pékáru,burgonya és rizs fogyasztása,illetve tésztafél?k mellőzése

Magdaléna (34): mindenképpen a több mozgás és az édességek csökkentése az étrendemben!

Violetta (48): megvaltoztattam az etkezesi szokasaimat,lemondtam az etkezes kozti nasolasokrol,tobb gyumolcsot es vetemenyt eszek

Zsuzsanna (47): Liszt,cukor,tejtermékek, napraforgó olaj elhagyása, sok zöldség,magvak fogyasztása.

Ilona (64): Dukan diéta 14 kg és 3 éve nem híztam vissza

Tünde (32): még csak most kezdtem 3 hete kb. és 4 kilót fogytam, sokszor kicsit megoldással és a citromos melegvízzel próbálkozom:)

Tibor (42): kalória számolás

Zsuzska (22): Napi torna + elkezdtem a 90 napos diétát.

Sanyi (63): Az öszinte válaszok

Ilona (58): 12 óra után csak fehérjét ettem.

Lara (31): A sport, már egy hónapja naponta tornázom. Hol több, hol kevesebb időm van, de egyetlen napot sem hagyok ki. Lassú folyamat és kitartónak kell lenni, akkor a végén eléred a célod. A gyors fogyásnak a hátránya az, hogy az ember gyorsan vissza is nyeri a kilókat. A legfontosabb a pozitív hozzáállás és a kitartás.

Andrea (33): Étkezési szokások megváltoztatása (egészséges étkezés) napi egy óra torna,napi 2-3 liter víz. 2013 dec.30.án kereken 90 kg voltam jelenleg 2014.feb.27.én 81.30 kg vagyok, és egyre jobb a közérzetem.

Kati (37): Reggelizek es sokszor eszem keveset . Ugy néz ki , elindult .

Kata (33): Magas fehérjetartalmú étrend, mozgás. Nem diétázok megváltoztattam a szokásaimat az itt olvasottak segítségével.

Timi (41): Rendszeres mozgás és megfelelő étrend kialakítása.Olajok,zsírok ,szénhidrátok utóbbi részben törölve az étrendből.Sok saláta és csirke hús fogyasztása.

Beatrix (33): kalória táblázat,edzés

Mónika (32): Este hat után már nem eszem,odafigyelek mennyit eszem,és nem nassolok.

Józsi (44): nem eszem kenyeret egyáltalán,helyette a puffasztott rizst eszem.

Annamari (37): torna, na meg persze kenyér és egyéb hasonló dolgok csökkentése, több zöldség és gyümölcs fogyasztása

Rozália (45): A szénhidrátok szinte teljes elhagyása

Kata (28): update1

Ildiko (40): 3hét alat sikerült 1.50 kg fogynom bio alma ecetes kúrát csinálok 1 dcl vizhez 1 evőkanál ecet és kevesebb kenyeret eszek, nagyon őrvendek

Peti (33): 5 étkezés,heti 3 kardió edzés.

Marika (41): 2013.áprilís 13-án kezdtem el a fogyókúrát Norbi uptad szerint. Tíz kilogramot fogytam, úgyhogy nem éhezem.

Anna (30): elkeztem kromot szedni megszüntek az éhség rohamaim, és rendszeresen járok futni 2 hete

Timi (22): Koplalás.. :)

Bernadett (25): kesoi oraban nem ettem

Erzsi (52): Kenyér, és cukor féleségek elhagyása. Sok folyadék, -víz ivása.

Ibolya (41): több mozgás

Emese (26): napi többszöri étkezés, több folyadék, és a reggeli futás

Klára (34): kevesebb szénhidrát de csak valamedig ment a súly aztán megállt .

Ildikó (41): Mikor elkezdtem, kéthéti, semmi látszata nem volt. 5-héten -10-kg tartok!

Klara (60): Nem eszek egyaltalan azota edesseget es nem nassolok

Stefania (39): Norbi update kodok betartasa

Anna (40): 90 napos diéta

Róza (60): aminosavak fogyasztása, fehérjék, finomítottch megvonás

Mónika (33): Összeállított edzésterv, 'mit-mivel' étrend kialakítása.

Niki (44): sok mozgás, kevesebb kalória, többször kevesebb étkezés

Anikó (40): Diéta és Edzés heti 5 alkalommal.

Katalin (38): Pilates, sok folyadék fogyasztás, odafigyelni az étrendre

Szilvi (24): Mozgás és este nem evés vagy csak zöldség,gyümölcs

Zsolt (37): A fehérje diétát kezdtem el 3 hete. Akkor 150,2kg ról indultam, most 141.1 kg vagyok.

Éva (40): Reggelire csak gyümölcsöt eszem. Sokkal energikusabb lettem és az emésztésem is sokat javult. Már nem puffadok annyira mint ez előtt.

Andrea (50): sokkal kevesebb bevitt etel es hozza etvagycsokkento pirula,es hozza Lipo+ liqvid es egy jo kondigep amit mindenmasnap hasznalni megha nem is orakat de mozogni es nem enniEn sok zoldseget eszem hussal mert ha nem eszem hust elgyengulok annyira hogy ajulas kerulget.mindenkinek megkell talani a megfeleo dietat.Igazan nincs egyforma recept mnert mindenki kulon egyeniseg.Ez nagyon fontos.

Alexa (19): Életmód váltás

Erika (60): Narancs, alma, joghurt, zabpehely, rozspehely, lenmagdara turmix. Rendkívül laktató.

Márti (44): Sokkal jobban oda figyelek az étkezésemre, a mozgásra és ez nagyon sokat segített abban, hogy pár kilótól sikerült megszabadulnom.

Gabriella (33): Sok folyadék,fehérhús fogyaszt?s sok zöldség és gyümölcs.

Csilla (50): étrend átalakítása, a zöldségfélék nagyobb fogyasztása, kerülni a szénhidrátot tartalmazó ételeket, erősebb tornát végzek

Bea (53): Több víz, zöld tea fogyasztása. Kevesebb szénhidrát bevitele.

Katalin (31): Sziasztok nem eszem édességet és rendszeresen tornázom.

Csilla (47): Dukan diéta (volt valamihez pontosan ragaszkodni)

Anna (57): Tobb folyadek, kenyeret egyaltalan nem eszem. Igazabol en nem dietazom hanem naponta 5-6 etkezem keveset. Igy 3 kg fogytam Heti egy alkalom 1 ora seta

Zsuzsa (64): Az elszántság,de most van egy kicsi visszaesésem.

Renáta (20): Sokkal több folyadékot ittam és próbáltam mindennap mozogni egy kicsit. Természetesen az étkezésemre is odafigyeltem,csökkentettem a finomított szénhidrát és a cukor bevitelt.

Márta (37): Étkezés drasztikus megváltoztatása.

Erzsi (53): a csal'di bajok

Zsolt (40): -sport -kenyér,cukor,műkaják,űditök elhagyása.

Heni (23): Ha nem ettem semmit lenyegeben csak fottojast

Ferenc (38): kalória számolás

Zsuzsa (39): Szigorú önkontroll az étkezés terén. Napi szinten számolom a kalóriákat, amit beviszek a szervezetembe. Fontos a tápanyagok eloszlása is, amire szintén figyelek. Az étkezési szokásaimat teljesen megváltoztattam. Próbálok napi 5* étkezni. A gyorsan felszívódó szénhidrátok helyébe, kevesebb alacsonyabb glikémiaindexes ételeket választok. Nem iszom cukros üdítőket, teákat csak ásványvizet. Sokkal több zöldséget és gyümölcsöt eszem, lehetőleg nyersen (bár ezzel még gondjaim vannak). Mind ezek nagy erőfeszítést igényeltek tőlem, de már jelentős változásokat tapasztaltam magamon. És igyekszem többet sportolni

Ildikó (38): Mozgás beiktatása

Melinda (23): Sok folyadék és rendszeres mozgás.

Kitti (19): kevesebb krumpli, több nyers zöldség gyümölcs

Tünde (46): Rendszeresített mozgás, 30 percet futok 3-4-szer egy héten, mellőzöm a szénhidrátokat, sok zöldséget eszem, sokat iszom

Melinda (33): reggeli citromosvíz ivása

Bettina (18): mepróbálok nem enni 7 után, almaecetet iszok étkezések előtt, több gyümölcsöt eszek

Azisvan (43): szénhidrátok teljes mellőzése

Edit (56): Napi többszöri étkezés, persze kevesebbet ettem egy-egy alkalommal, illetve több folyadékot ittam.

Judit (27): a rendszeres mozgásra sikerült rá vennem magam. napi szinten, és élvezettem csináltam!

Tünde (50): Talán a Króm és hát mozgás.De ez csak mos jelentkezett,miután betöltöttem az ötvenet:))))+7kg

Csilla (34): folyamatos szigorú mozgás, nálam leginkább a zumba mint mozgásforma vált be

Andrea (49): három hónapja egy power plate edzést kezdtem el,valamint elhagytam a kenyereket,burgonyát,péksüteményeket,cukrot egyáltalán nem fogyasztok,sem olyat ami ilyet tartalmaz-hat.Igyekszem többször enni kb 4-5 alkalommal de csak keveset és a főétkezés mindig úgy alakítom,hogy mind adagban,mind kb kalóriában alacsony legyen.Az egyik ,rendszerint a reggelit étkezést kiváltom kazein fogyasztásával.Sokkal több folyadékot fogyasztok,pl almaecetes víz,szűrt víz,natur tea.

Jutka (49): cm-ek változása

Réka (32): sokat ittam

Gabi (30): A rendszeres evés és a vacsora idő előbbre hozása. Ezzel -2 kg ment le idáig.

Gina (27): betegség

Kriszti (31): A többször kevesebb étkezés és az édesség visszaszorítása.

Etelka (49): akupuntúra, fegyelmezett étkezés és mozgás

Edina (27): minden reggel tornáztam meg este is + szobabicikliztem!!ez melett regelente megettem egy fügekaktusz tablettát!!a tornázás az még most is megy napi szinten!!

Filip katalina (34): Kevesebb csoki,es több mozgas

Aranka (62): a szénhidrát csökkentése,édesség minimálisra csökkentése napi többszöri étkezés

Rudolf (42): kalóriaszámolás+edzés

Zsuzsi (28): Kevesebb szénhidrát,Fehér cukor helyett nyírcukrot használok,

Péter (52): Nics olyan hogy 'a sikeres' akció, átfogóan kell kezelni az egész életvitelt.

Anita (40): Kaloriaszamlalas, sport

Linda (29): Az oldalról rendelt vitaminok segítettek a fogyás elíndításában,és mostmár jobban odafigyelek arra,hogy mit és mennyit eszem. S mindemellett eljárok tornázni.

Csilla (18): több folyadékot ittam ,és mellé mozogtam is! illetve mozgok.. emellett mértékkel eszem,és próbálok egészségesebben táplálkozni ,igaz ez több kevesebb sikerrel megy hiszen nehéz a rossz szokásoktól egy könnyen megszabadulni..

Mária (55): többet mozgok,nem eszem fehér lisztből készült ételt,cukrot

Maria (35): sok folyadekot ittam,sok zoldseg,gyumolcs

Zoltan (45): nem eszem zsirt

Tünde (39): fülakupunktura

Péter (36): Szénhidrátok részleges megvonása

Ágnes (64): 90 napos diéta

Nusi (61): tobb receptet is kiprobaltam. mindenik hozott sikert,pl 2 het alatt 9 kilo . de ezek tul drasztikusak voltak szamomra. ezekhez ezutan csak akkor nyulnek ha surgosen kellene leadjak egy par kilot. itt olvastam a 90 napos fogyokurarol. kiprobaltam , meg mindeg probalom:). nem nehez betartani, nem kell ehezni, talan a gyumolcsnap egy kicsit macera de ki lehet birni. nalam ez hoz eredmenyt minden heten leadtam mostanig 1,2 kg. nagyon orulok ,hogy rabukkantam erre az oldalra. szerkesztoinek koszonet, gratula, es sok-sok jo olvasnivalo! tisztelettel samsudean nusi

Marianna (49): A napi életvitelembe rendszerességet kezdek beütemezni.Odafigyelek mit eszem,napi folyadék bevitelemet próbálom emelni ami számomra a legne- hezebb,és a mozgást emelem.

Attila (57): 10 kg. De azért mert magasabb volt a cukrom és 200 gr, széndidrátor fogyasztok azóta

Ildiko (46): el hagytam az esti nasit

József (45): Kevesebb kaloriabevitel és sokkal több mozgás, edzés.

Kata (25): növelt fehérje bevitel+edzés

Izabella (46): mennyiseg csokkentese

Katalin (48): 21 éve 3 hónap alatt a testkontroll című könyv és mindennapi torna segítségével sikerült 20 kg fogynom.

Vali (26): Életmódváltás. Heti 3-4 alkalommal mozgás, sok zöldség, hús, folyadék.

Marika (65): Még nem sikerült elkezdenem a fogyást.

Reni (28): Nagyon alacsony kcal tartalmú vacsora - fehérje turmix vagy rántotta és rengeteg zöldség. Heti 3-5 edzés.

Imola (32): nagyon sok mozgas semi kenyer fele

Veronika (26): kevesebbet eszem, több vizet iszom

Zsuzsanna (43): Este 6-fél 7 után nem ettem semmit, kevesebb étel,

Viki (25): Rendszeres mozgás és a csökkentett kalóriabevitel

Edit (46): Három nap csak gzümölcsöt ettem, és sok folyadékot ittam. Azután pedig odafigyeltem, hogy mit és mennzit eszem. Nem esyem fehér kenyeret, édességet, süteményt pedik ritkán és keveset. Nekem kissé nehéz a fogyókúra, mert nem régen volt egy szivműtétem. De ez a gzümölcsös bevált. 3 kg-ot fogytam. Sokat sétálok, biciklizek, néha úszni járok. Remálem segitettem.

Annie (32): Mozgás bevezetése az életemben.

Rene (46): Muay Thai edzés

Andrea (50): Adipex

Niki (23): Fitness Junkie 30 napos program

Erzsebet (45): Nem sokat eszek es zoldsegfeleket

Hajni (35): eletmod valtas,szenhidrat mellozese

Erzsébet (32): Minden kipróbált fogyáshoz vezetö dolgok,mint pl. a diéta nálam -4kg megvolt,de azután megállt a tudomány nem megy le tovább és ez elszomorít. Na meg hamar vissza is jön

Ilona (48): Kevesebbet ettem, és igyekeztem többet mozogni.

Zsóka (53): többször kis adag

Gabriella (33): szénhidrát csökkentett, fehérjedús táplálkozás

Luca (18): Nap 1250 kalóriát eszek és havonta járok diatetikushoz kontrollra, heti 6-ot edzek.

Anita (22): Adipex

Ágnes (36): Mozgás és nem eszem már olyan sok cukros ételt

Ircsi (44): szénhidrát, cukor elhagyása, sok folyadék fogyasztása

Tamara (19): Futâs

Meli (38): Növeltem a vízbevitelt 3l-re. Szénhidrátok elhagyása kivéve gyümölcsök

Erzsi (38): Csak és kizárólag du.5-kor étkezem utoljára iszom az almaecet napi három négy alkalommal.

Klaudia (18): Napi ketszeri etkezes.. Delelott es delutan

Mucika (53): Csoki, süti, rágcsa nassolás elhagyása, zsírégető szedése, rendszeres sport (gyaloglás, kerékpározás naponta)

Andrea (20): van egy újságom ami a fogyáshoz vezethet engem de abban voltak ivó joghurt meg minden például még a good milk az is ivó joghurt meg még teljeskiőrlésű lisztből van kenyér ami érdekes

Andrea (35): kevesebb szénhidrát vacsora elhagyása mozgás heti 3x

Agnes (31): Sport,Kevesebb szénhidrát fogyasztás.

Imre (61): Almát ettem ebédig.

Zsolt (18): Heti 4-5 football a barátokkal, ami naponta 3-4 órát jelentett.

Edina (28): Nálam leginkább a szénhidrát és cukor megvonás és sokszori kis adagok amiket ettem!

Diána (17): A minden másnapi mozgás. Mivel kifárasztani nem akartam magam, de sokkal könnyebb elaludnom, ha fáradt vagyok testileg is teljesen. Ráadásul a kedvem is sokkal jobb ha mozgok.

Terézia (63): sok zöldség többszöri evés és szénhidrát csökkentés

Melinda (39): Infraszauna mellett napi öt étkezéssel és sok-sok vízzel értem el a fogyást.

Zsuzsanna (32): Mozgás diéta

Inke (61): Kevesebb kalória és mozgás

Marcsi (50): víz ,c vitamin2000,napfény.

Irina (24): A futás leginkabb es a kevesebb esti étkezés!

Eniko (35): kaloria syamlalas es az otszori etkezes as a 2 liter folyadek,futas minden este min negyed ora szemelyre szabott dietaval fogyok

Anita (35): Minden napi mozgás és többszöri étkezés.

István (40): Norbi Update

Violetta (47): etkezesi adag csokentese

Brigitta (28): Elkezdtem sportolni, több folyadékot ittam ,csökkentettem a szénhidrát bevételt

Ivett (28): almaecet

József (62): Sok folyadékot ittam ezerrel, és sokkal jobban odafigyeltem az étkezésemre,édességeket kevesebbet fogyasztottam.

Inez (45): Sok folyadék fogyasztása.Önmagam elfogadása.

Kovács edit (36): Kisebb adagok fogyasztása gyakrabban.

Kinga (36): Naponta többször eszek keveset.

Klára (27): A stressz csökkentése. Kiiktattam az életemből rengeteg olyan dolgot, illetve személyt, ami stresszt okozott, és újraszerveztem a napirendem. Megengedtem magamnak, hogy többet figyeljek magamra.

Imre (61): Csak fehérhús és hal, néha tojásrántotta, pékárúból hetente 3 db. zsemle napi 2x 1200 m futás,kocogás

József (47): Életmódváltás,étkezési szokások változtatása stb.

Enikő (46): Szénhidrát mentes étkezés, minden nap edzés.

Hajni (34): Konkrétan nem fogyni szerettem volna, csak a meglévő zsírból izmmá alakítani.

Adel (62): dieta

Nati (42): kevesebb kalória,és sport,odafigyelek az ételek minőségére

Pálma (21): Sokat sportoltam szabadidőmben.

Ibolya (41): A testmozgás.

Évi (49): Szerelmi bánat.

Kriszti (37): Közel 13-éve nem eszek kenyeret

Linda (27): Elhagytam a finomított cukrokat és a fehér lisztet.

Zsuzsi (42): Elkezdtem rendszeresen konditerembe is járni és nagyon figyelek az étkezésekre.

Szilvia (30): Egészséges életmód, a mozgás,és a sok viz fogyasztás.

Zsuzsi (29): Szemelyi edzo, aki folyamatosan motivalt.

Tamara (30): Sokszor kis mennyiséget ettem, sok folyadékkal, a sovány tejtermékeket választom inkább az eddigiek helyett.

Gabi (44): Leginkább az hozott látványosabb fogyást, amikor teljesen leálltam a kenyér, zsömle és társai fogyasztásával és ha odafigyelek a folyadék fogyasztásomra.

Klára (47): kevesebb kalória, több mozgás, L-karnitin, folyadékfogyasztás emelése, reggeli étkezés bevezetése, este 6+ óra után csak gyümölcs

Szilvia (42): Az étkezésre próbáltam odafigyelni, nem nagy sikerrel.

Viktória (48): almakúra

György (45): Fogadás de most magamért teszem és ebben is metaláltam a sikert.

Ágnes (60): protein kura

Mária (36): 1200 kalóriás egészséges éttend plusz gyaloglás

Judit (35): Sok sport, tudatos étkezés

Mery (60): Már életem során sokszor fogyókúráztam, akár 20kg-is.Nem kellett hozzá semmi csodaszer.napi 4,5 ször evés,nagyon kis adagokban.most 50 nap alatt fogytam 5kg-t.

Mártika (64): A bétablokkoló gyógyszerek elhagyása és a paleolit diéta.

Ria (20): mediterrán étrend, kevés tésztaféle, sok gyümölcs és zöldség

Kitti (38): cukor, fehérliszt elhagyása.Sok zöldség,folyadék (víz) pótlása,mozgás.

Hajni (19): Nem fogyasztok cukros üdítőket. csak vizet. Nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok.

Mónika (33): Még csak most kezdtem el a fogyókúrát, de 4 hét alatt 3,5 kg-ot fogytam. :) Ez persze még nem túl sok, de próbálom az étkezésemet visszaszorítani, amennyire csak lehet (kevés kalória), többször eszem keveset, törekszem egészséges ételeket fogyasztani, kerülöm a cukros ételeket, a finomított szénhidrátokat, sok ásványvizet iszom. Nyaralás után tervezem, hogy eljárok majd heti 2x aerobikozni, ez a mozgásforma eddig mindig bevált. Próbálok kitartó és következetes lenni.

Szilvia (32): Többször keveset eszek. Nem nassolok, csak heti 1-2 alkalommal. Több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok a nap folyamán és vacsorára csak gyümölcsöt és zöldséget eszek. Köszönöm a segítséget!

Lilla (34): kevesebb szénhidrát, több mozgás

Zoli (36): Szénhidrát étel minimálisra csökkentése, sok zöldség, kiegyensúlyozottabb táplálkozás több testmozgás. mind az oldalon megtalálható számomra szinpatikus elemek összeválogatásával.

Erzsébet (38): Odafigyelek az étkezésemre, számolom a kalóriákat!Tornázom is csak sajna nem sikerül rendszeresen!

Melinda (33): Több folyadék fogyasztás (szénsavments ásványvíz) és több mozgás, több jó minőségű és tipusú zsír fogyasztása (kókuszszír, lenmag olaj)

Nikoletta (24): keveseb evés több mozgás

Hajni (37): Napi 5-ször ettem. kis mennyiséget csak fehérjét és zöldséget, gyümölcsöt. Semmi főtt tészta, semmi kenyér

Gyuri (52): Fehér kenyér, péksütemények elhagyása, változó intenzítású mozgás.

Kata (51): Az elválasztó diétát próbálom tartani, eddig megy. kb 1,5 kg sikerült leadni.

Emoke (38): a mozgas

Monika (22): Sprot! Mersekkel eves, 6utan nem ettem egyaltalan kenyeret! Edesseg kihagyasa illetve minimalisra csokkentese!

Enikő (42): szénhidrát csökkentés és torna

Laura (20): kaloriaszamlalas

Klementina (38): kalóriaszámolás,és a folyadékfogyasztás fontossága

Andrea (36): főleg a mozgás segitett.

Janka (29): Csökkentett étel mennyiség valamint odafigyelés az összetételére . Liszt, krumpli , cukor mellőzése .

Zoltán (50): Nem fogyasztok kenyeret, tésztát, burgonyát, csokoládét, cukrot.

Szimonetta (18): rá szoktattam magam ara hogy egy nap 4szer eszek de keveset, sok gyümölcsöt eszek meg salátákat, csökkentettem a szénhidrátot is, most jól érzem magam a bőrömbe, el kezdtem sportolni is, 4 kilót fogytam, fel merek venni olyan ruhákat is amiket eddig nem, de több kilót nem nagyon szeretnék fogyni.

István (58): Házat építettem, és a nehéz testi munka.

János (58): akarat!!!

Ibolya (40): a ch csökkentés

Anett (31): A fogyókúra abszolút nem vezetett sikerhez. Én nem vagyok kövér, sem túlsúlyos, az alakom ideális, vékony testalkatú vagyok, viszont egy nap az alkalmi ruhámat nem tudtam magamra zippelni.... szoval elkezdtem fogyókúrázni, de semmi sikere nem volt, a kilogramjaim ugyanazok maradtak. Majd elkezdtem futni járni, először csak hetente, majd naponta, és ma már akár kétszer egy napban - korán reggel és este. sikeres akció-e? :D hát a testsúlyom két hónap elteltével is ugyanaz, azonban ami változott - jó kondició, izmosabb lábak, a hasfal laposabbá válása - érdekes számomra, hogy a testsúlyom ugyanannyi, mégis vékonyabbnak érzem magam... PS: a ruhámat azóta nem probáltam fel, de ha még most sem fog feljönni rám, azthiszem a futást erőteljesebb fogyókúrával kell majd kombinálnom.

Eszter (25): Kevesebbet ettem,jobban odafigyeltem az étkezésre.

Kriszti (34): felülés, gyaloglás, futás, cukor fehér liszt, tészta mellőzése.

Bözse (51): Az hogy tudtam hány kalóriát ehetek egy nap. Hányszor ehetek.

Erzsi (54): több folyadék,kevesebb étel

Joci (13): futás

Rozsa (60): grapfruit minden fo etel elott !! es minden reggel fel citrom leve egy kis langyos vizben.

Hajnalka (30): torna, kaloriaszamlalas

Renáta (30): Edzés ,cukrot és szénhidrátot , pékárut kivontam az életemböl és a jo tanácsok

Ági (53): Rendszeres étkezés napi ötször kis adagokban.Sosem voltam éhes.Gyümölcsnap heti egyszer, sok folyadék, napi fél óra kötelező bármilyen aktív mozgás /séta, torna bármi, csak autómentes legyen:))

Eniko (39): A kemeny edzes

Mária (48): Lényegesen több gyümölcs fogyasztása és a króm tabletta alkalmazása.

Zsolt (21): Ételmegvonás, léböjt

Attila (25): Minden nap edzettem és figyeltem arra, hogy mit és mikor ettem.

Nikita (38): Esti plusz tejsavofeherje, sulyzos es aerob edzes.

Ancsa (37): A mozgád

Zita (48): étrendváltás

Ákos (19): minden nap lejártam kondiba

Otília (25): cukor kiiktatása, sok fehérje, kevés szénhidrát

S erika (39): egy heten belul 3 beiktatott gyumolcsnap, 1-2 savanyokaposztale napos lekura

Zoli (33): Több eddzés, és odafigyeltem az étkezésre

Andrea (44): Cukor, liszt,?dess?gek elhagyása.Sok víz, zöld tea ,torna.

Zsuzsanna balogh (36): az idegesseg.

Zita (37): kalória számolás

Móni (38): szerelem :-) -15kg az eredmény

Edina (38): -25 kg fogyás 6 éve. elhagytam a fehér lisztes és cukros dolgokat naponta tornáztam, zöld tea, csak reggeli és ebéd, és rengeteg folyadék.

Judit (31): Napi fel óra testmozgás, kevesebb szénhidrát bevitele.

Marian (62): Majdnem zéró édesség, sok mozgás

Renátó (20): Hát abonet és párolt zöldséget eszek már egy jó ideje +néhe egy két rántott dolgot pl rántott sajt 1-2db rántott padlizsán.

Linda (32): Sokat segít,hogy elkezdtem rendszeresen táplálkozni. Napi négyszer, fele annyit, mint ezelőtt. Kenyeret csak akkor eszem,ha nincs más. :-| :-) Hozzászoktam az üres kávéhoz és naponta 2liter üres teát is megiszom. Eddig 3 és fél kiló lement 2hét alatt mozgás nélkül. Ideje lesz beiktatnom. :-D

Alexandra (19): Nagyon hasznosnak tartom 2 hete nem eszek csokoládét helyette gyümölcsöt és zöldséget kevés szénhidrátot mert hát az is kell a szervezetnek reggel többet eszem délbe kevesebbet este meg nagyon kevesebbet eszem. fehérjét eszem sokat, Edzem minden nap és fogytam is 2 és fél kg. Ha edzem utána egy kis fehérjét kell ennem mert az nélkül nem ér semmit az edzés ha jól tudom. Szerintem nagyon jól váltottam életmódot és jót is tesz nekem. Jól érzem magam a bőrömben nagyon.

Anna (42): A türelem, bíztam a lassú fogyásban, 3 hónap alatt tartósan lefogytam 3 kg-ot, a következő 3 hónapban ugyanilyen intenzítással még 3 kg-ot akarok fogyni.

Piroska (38): A késő esti evés elhagyása, a rendszeres mozgás bevezetése az első időkben jó közérzethez vezetett, majd lassan elindult a testsúlycsökkenésem.

Marianna (36): A gyömbér azthiszem segíteni fog....

Tünde (20): Sport, étrend változtatás.

Zoltán (43): keveset ettem bicikliztem és nem utolsó sorban étvágycsökkentő készítményt szedtem

Liza (36): Zsírtőrés masszással,almaecet kúra

Katalin (37): cukor elhagyása, sport

Mária (58): napi 6-szori nagyon kevés mennyiségű, szénhidrátszegény étkezés.

Krisztina (37): Delutan mar nem fogyasztok cukrot es szenhidratot. Az elejen nagyon nehez volt, de most mar egeszen jol megszoktam. :-))

László (52): sütik , üdítők és alkohol mellőzése !

Reni (40): fehérje dita

Irén (45): Kevesebb kenyeret, és több zöldséget, több gyümölcsöt fogyasztok.

Szilvia (43): mozgás

Edit (54): Szénhidrát ,zsír különválasztása.Egyszerre nem ettem őket.Lassú fogyás,de nagyon eredményes.

Tímea (45): odafigyeltem a folyadék mennyiségére

Kata (27): Még több torna,aerobik.

László (64): Ötödik hete fogyókurázom, csak a piramis legalsó két sorát fogyasztom, a zöldségeknél mennyiségi korlátot nem tartok, hust minden nap ugy átlagosan 30-40 dkg, főve vagy sütve, általában két részlet

Renáta (27): Megpróbáltam napi legalább 4 szer enni (eszek),kb. 3 liter vizet fogyasztok napont és napi 20 percet tornázom. Így 2 kg-ot fogytam 1 hónap alatt. Nem is a súly a problémám, bár az is jó hogy megy legy, inkább cm-ben látszik.

Tibor (54): reggeli citrom ivása

Gabriella (36): Sok séta...

Zsuzsa (57): teljesen zsírmentes étkezés, ill. almaecet kapszula

Kata (24): nem ettem 5 napig és sokat táncoltam.

Krisztina (22): Meg folyamatbam van az alomtest elerese de sok hasznis cikket olvastam itt ami konnyebbe tette a fogyast, segitette. Rengeteget edzek es egeszsegesen rendesen taplalkozom.

Vali (68): Erre nem tudok válaszolni, ha tudnám nem okozna gondot a további teendő!Talán ha az esti vacsorát elhagytam./Soha nem ettem ki a hőtőt,ennek ellenére talán akkor fogytam/

Erika (34): Szénhidrát diéta tornával egybekötve!

Gábor (29): Rendszeres mozgás odafigyelve a minél helyes táplálkozásra.

Monika (35): Delelott nem ettem, csak gyumolcsot.

Zsuzsa (40): mozgás

Patrik (33): A szénhidrát és cukor fogyasztásának minimalizálása, a szénsavas üdítőitalok elhagyása, és persze valamennyi mozgás.

Balázs (32): próbáltam napi ötször keveset enni és 18 óra után már csak vizet ittam két hétig napi 30 percet kocogtam a szabadba aztán a kocogást abbahagytam és kondizni kezdtem az bánt kicsit hogy a mérleg szerint fogytam 3 kilót de nem látszik

Szilvia (24): Mindig a felit ettem mint szoktam.

Marika (41): Norbi uptad diéta

Judit (36): diéta,sport

Zsuzsa (60): Talán az, hogy most már érzem a ruháimon hogy egy kicsit lötyög rajtam. Nagyon sokat iszom, fehér kenyeret már én sem fogyasztok, csak barnát és azt is nagyon keveset, általában csak reggel egy szeletet, esetleg délután uzsonnára és többet nem.

Mesko (34): nem

Szilvi (46): 90 napos diéta egyesítve 1000-1200 kalóriás diétával,mozgás

Gabi (56): fogyást segítő vitaminok szedése+étrend változás+kicsi mozgás/egészségügyi ok miatt nem tudok rendesen mozogni/-2kg/1 hó

Marianna (43): Rendszeres étkezés, mozgás.

Eva (23): a meg tobb gyumolcs fogyasztasa illetve sokkal kevesebbett ettem

Joco (37): lugos etelek es sok viz fogyasztasa

Ferko (40): Sok mozgás,koplalás

Zoltán (58): Az étel mennyiségi csökkentése,valamint a kenyér és a vöröshús elhagyása.

Nikoletta (19): sportolás, mozgás és egészséges táplálkozás .

Zsófi (47): Atkins dieta, Dukan dieta, kalória számolás, Herbalife, ezek mind külön

Renáta (25): A mozgás és a szénhidrátok csökkentése!

Melinda (26): elkezdtem konditerembe járni

Renáta (40): Kenyér, édesség ,tilalom!

Attila (18): El?ször is lemondtam a cukros ételekröl, italokrol. Nem fogyasztottam lisztes ételeket... Bio étrendre váltottam.

Zita (37): A diéta betartása,és az edzés.

Anita (40): cukor és a fehérliszt elhagyása, több folyadék fogyasztása

Kriszta (41): több fehérjét fogyasztottam zöldségkörettel, a hagyományos köreteket elhagytam.

Barbara (46): Étrend v?ltoztatás..flabelos gép

Réka (19): A súlyom csökkenésnek indult, bár kicsit neheziti a tény hogy nyár van, így több időm jut az evésre.

Edit (40): délelőtt gyümölcs fogyasztás, késői időben nem eszek, sok folyadék, kontrollált mennyiség

Andi (37): rendszeres edzés

Agota (61): Sok folyadékot ittam, dietat tartottam és mellette tornáztam.

Judit (39): Kalóriasz?mol?s,odafigyelve a szénhidr?t bevitelre. Életmódváltás. Sport.

Hajni (36): Kevesebbet ettem

Gábor (55): Áttértem a délelőtt csak gyümölcs fogyasztásra.

Piroska (20): sok mozgás

Viola (18): dieta, sport

Ági (25): a fehér kenyeret felcseréltem rozskenyérre,több gyümölcsöt és zöldséget eszek :)

Andi (30): Nem paszos a nadrág, kényelmesen kezdek bele férni.

Csaba (36): napi 30 perc mozgás,étkezés

Rozsi (52): sok zöldség és gyümőcs és almaecet

Marcsi (36): 1-szer-i étkezés.

Erika (28): Reggel felkelés után kb 30 perc elteltével már ettem és többet mozogtam.

Krisztina (36): Nekem ,mivel mozgásban kotrlátozott vagyok,így maradt az úszás és a kerékpártozás!Mivel kerékpározni nem merek a csipő műtétem után,így Úszni járok kb.:1 hónapja napi 2h-át!Persze az evésről is lemondtam,teljesen zsír és olaj mentes diétán vagyok! Párolt zöldség,párolt hús,teljes kiörlésű kenyér vagy zsemle,sovány felvágott,és persze rengeteg gyümölcs!!!Az első napok,hetek nagyon nagyon nehéz,volt és igazából a fogyásom akkor indult meg mikor elkezdtem úszni,addig hiába tartottam be a diétát nem ment le 3 hónap alatt eghy deka sem! De kitartok az Úszás melllettt és remélem látható eredménye lesz 1 éven belül!

Niki (19): edzés + diéta

Csilla (27): 6 óra után nem ettem,citromos vizet ittam,figyeltem h mit eszek/kevesebb zsir,szénhidrát,cukor/,torna

Éva (61): 1 liter sós koktél reggelire és utána semmi étel, csak pótcselekvésként 1-1 kávé és citromleves folyadék, 5 napon át.

Annamária (38): Kevés szénhidrát, sok fehérje és zöldség, napi ötszöri kisebb étkezés és heti 3-4-szer torna.

Anita (34): TELJESEN kihagyom a cukrot és az édességeket, szörpöt az étrendemből, vizet iszok kb óránként egy pohárral és reggelire egy tejeskávéra levittem az adagom 2 db édesítőpöttyel. Tésztaféléket egyáltalán nem csak rizst, vagy krumpli és zöldségköretet eszek, kenyér helyett pedig találtam szénhidrát szegény és csupa magos kenyeret ez negyed kilós és 4 napig kitart!!! Hetente legalább 4* kerékpározok kb 2 órát, még a tornára nem vettem rá magam:)

Zsuzsa (30): Többszöri, de kevesebb étkezés. A péksütemémyek elhagyása és napi három l folyadék fogyasztása.

Timea (21): Rendszeres torna,18 ora utánni evés elhagyás,és a cukor/édesség elhagyása

Vivien (19): Ételadagjaim csökkentése, vacsora elhagyása. És trambulin heti 2-3 alkalommal 1órát. Cukor, tészta, kenyérfélék, nassolni valók, üdítőitalok, teljes elhagyása.

Kata (51): Csak a helyes táplálkozás és mozgás :)

Réka (38): Elkezdtem rendszeresen mozogni és felhagytam a koplalással fogyással.

Pál (50): bontott étkezési program (fehérje, zöldség,szénhidrát, gyümölcs),napi bontásban.

Zsuzsa (32): 90 napos diéta, aerobik, pilates

Éva (61): 90 napos diéta, már az is siker, hogy jobb a közérzetem. De még csak két hete élek így, 3 kg-mal kevesebbet mutat a mérleg.

Zsuzsa (24): Rendszeres torna, futás.

Gyuszi (25): napi rendszeres edzes

Eszter (42): Sok folyadék,torna.Torna napi fél óra.Kevés mennyiségű étel(gyermekem kis tányérkája volt az adag :)) napi háromszori étkezés. 16 óra után egy darab gyümölcs,sok folyadék.

Erzsébet (54): Paleo-t eszem, de keveset és lassan + sok vizet iszom.

Babu (19): több test mozgás

Piroska (54): nem eszem kenyeret es tejet, tejes dolgokat

Márta (38): Testmozgás, és 1200kalória betartása az étkezésbe.

Erzsébet (54): amikor két hétig csináltam a 90 napos diétát, de vendégségbe mentünk és feladtam

Barbara (32): kétnaponta reggel futottam és figyeltem az étkezésre - a testkontroll / elválasztásos módszert alkalmaztam.

Edit (50): Mozgás, alkohol elhagyása, korai vacsora

Eliza (41): A cukor,édességek teljes elhagyása pótlása steviával,mézzel. Még több mozgás .Sok gyümölcs és zöldség fogyasztása.Nagyon nagy akarat erő pláne az első napokban,hetekben. Eddig -15kg 1.5 hónap alatt:)

Erika (50): Elsőre elkezdtem reggelizni. Délután pedig próbálok nem enni szénhidrátot. Még nem mérem magam.

Pali (37): étrend átalakítása: mást, és kicsit kevesebbet.

Gábor (37): Minden nap valami mozgás (séta, bicikli) és a cukormentesség!

László (53): korai még sikerekről beszélni ,nem diétázok,csak értelmesebben eszek mint eddig.Reggelire mindent,ebéd egy tányérral vacsora saláta.Eredmény: két hét -2 kg.

Andi (29): Sok zöldség, csirkemell, és semmi lisztes, semmi tészta, rengeteg gyümölcs... :)

István (48): Tanácsaitok,hogy mit ehetek mivel

Moreh katalin (49): volt egy erdekes fogyokuraetrendem amitol le is fogytam

Vera (65): napi max 1200 kcal és 160 ch. ennél több nem lehetett, csak kevesebb. Így 8 hónap alatt 10 kg- ot sikerült leadni, ami másfél év alatt sem jött vissza.

Melinda (23): torna

Ági (36): Rendszeres mozgás.Eleinte csak keveset bírtam(napi 20perc),de ma már a másfél órát végig edzem.

Kristóf (20): keveset ettem

Ildikó (18): Kevesebbet nassoltam

Kata (23): 30 napos guggolás kihívás 50- ről kezdtem és a 30. napon 250- et kellett megcsinálni.

Péter (21): A diéta, vitaminok és több mozgás! 2 hét alatt 2 és fél kiló, csak pocakból...

Ibolya (58): feleztem az adaot

Judit (33): A szénhidrátok kihagyása az étkezésekből,még több mozgás

Krisztián (32): Csirke mell salival fehér kenyér 0 a étrend kiegészítő edzés - 8,5 kg sok folyadék

József (44): rendszer

Imi (40): 6 után nincs evés!!!

Imre (67): Legutóbbi karácsony és szilveszter között 10 és 16.5 közötti cukorszint, a súlyom 94 kg, 67 éves férfi. Ettől megijedtem és január 21-től Norbitól LowCarb diétás kaja rendelés. Két hónap múltán 13 kg-al kevesebb a súlyom és nem mellesleg a cukorszintem 5.0 és 5.9 között leledzik. Hosszú távon ezt fogom követni. A régebbi életmódomhoz képest a szervezetemet sokkoltam a burgonya, tészta, rizs, paníros húsok stb, stb elhagyásával. A fogyással és cukorszint csökkentéssel 4-5 betegségtől szabadultam.

Károly (60): Kisebb mennyiség, rostosabb ételek, zöldségek, gyümölcsök Kevesebb pékáru.

Edina (36): Elfogyasztott kalória mennyiség kordában tartása és mozgás.

Erika (49): Nem eszem fehér lisztból készült kenyeret, finompékárut. Odafigyelek, hogy mikor mit és mivel eszem.

Kitti (20): Torna, rendszerezett étkezés

György (49): A testkontroll, Harvey és Marilyn Diamond sikerkönyvéből megértett és megvalósított szisztéma, ami a helyes gyümölcsfogyasztásról, valamint a fehérje-, és szénhidrátok elkülönítve való fogyasztásáról szól. (nagyon-nagyon leegyszerűsítve) 22 évvel ezelőtt sikerült tartósan 33 kg fogyást elérni, ami inkább drasztikus életmódváltás volt. Ebben az időszakban, a következő élelmiszerek és italok törlésre kerültek a táplálkozásból: alkohol, kávé, cukros üdítők, fehér lisztkészítmények, rétesek, bukták, palacsinták, kristálycukor, disznóhús, egyéb zsíros húsok, erős fűszerek (pl:bors) só teljes visszafogása, csokoládék, sütemények stb. Helyettük csirke, hal, teljes kiőrlésű kenyérfélék, olívaolaj fogyasztása, gyümölcsök, zöldségek,(nyersen, párolva) szinte 'orvérzésig'. Fontosnak tartom, az este hat óra utáni étkezés mellőzését. Az életmódváltáshoz nagyban hozzájárult a sport (súlyzós edzés, úszás, szauna, futás, előfordult mezítlábas futás hóban, hetente. Ebben az időszakban 80 ezer szál cig

Zoltan (27): Kaloriaszamlalas

Melinda (19): sok mozgás és a citromos víz

Erika (53): kevesebbet eszem

Bori (26): Több zöldséget gyümölcsöt fogyasztok valamint próbálok többet tornázni és odafigyelek a bevitt cukrokra-zsírokra.

Gertrud (38): Talan a legtobbet Ti segitettetek, nem tartok semmilyen szigoru dietat, de tobb szempontot is figyelembe veszek, azert, hogy egeszsegeebben eljek, es ezzel egyutt jar az idealis testsuly elerese is. Ti ebresztettetek ra arra, hogy tulajdonkeppen csak egeszsegesen kell taplalkozzak ahoz, hogy csokkenjen a testsulyom. Harom hete Fogyokurazom, harom kilot fogytam. 71 rol 68ra ertem el. szeretnek meg fogyni. Koszonom a segitseget!

Andrea (48): Amikor Adipexet ettem, de ma már az sem használ.

Tímea (46): nagyon kevés étel

Melinda (47): Joga,olivaolaj mas zsiradekok helyett,gyumolcs,zoldseg

Zsuzsi (29): 5 hét alatt 4 kg-t fogytam diétával és speed fitnessel.

Lívia (26): anyag csere gyorsítás rostbevitellel ( napi búzakorpa bevitel ), minden másnap 40perc intenzív mozgás ( szobabicikli), fehércukor megvonás, édesítővel helyettesítés.

Marianna (51): Először is az elhatározás és a kitartás. A gyakori de kevesebb mennyiségű evés. Sok-sok saláta, kenyér helyettesítő dolgok, zsírmentes ételek, majdnem minden cukor mentesen eszek, iszok. Zsír égető teák pl. a kömény, a kardamon és a zöld tea. A gyömbért nyersen pépesítem citromlével és minden evésnél egy kiskanállal elfogyasztok belőle. Több vizet igyekszem inni. A torna nagyon fontos. Továbbra is, ami újat megtudok mi járulhat hozzá a fogyáshoz, majdnem mindent kipróbálok. Fogyasztó tablettákat sohasem szedtem, és sikeresen, mert már ott tartok, hogy 120 kg-ról 93 kg-ra lefogytam 6 hónap alatt, 178 cm magas vagyok és 51 éves. Már elég jól nézek ki. Habár még vagy 10-15 kg-t le szeretnék adni, ami tudom, hogy most már sikerülni is fog.

Ágnes (19): Főleg a mozgással kapcsolatos cikkek, hogy melyis mozgásforma hogyan alakítja a testem.

Réka (18): Sport és odafigyeltem arra,hogy mit eszek.

Vali (60): Kalória számítás és csökkentés. Több mozgás

Fruzsi (25): kalóriaszámolás - ne vigyél be többet, mint amennyit elégetsz, ha mégis, akkor mozogd le a többletet!

István (19): Sikerült koplalás nélkül 1 hónap alatt leadnom 5 kilót, aztán nem tudom miért, de feladtam, most már sokkal motiváltabbnak érzem magam.

Andrea (42): Szénhidrát elhagyása

Anikó (38): Az ételek glükémiás indexe alapján terveztem meg az étrendem, igyekszem emellett a napi szénhidrát bevitelt 160g körül tartani, 5 étkezésre bontva. Kétnaponta 'sportolok', ami - kisbabával vagyok itthon - másfél-két órás babakocsis sétát jelent. És hegyen lakunk :D. Naplózom, hogy mit eszem és hogy mennyit iszom, így könnyű mind az ételekre, mind a napi 2,5 liter víz bevitelére figyelni.

Tünde (45): napi rendszeres mozgás a friss levegőn, tempós séta, 30-90 percig

Kinga (27): Elsősorban a 90 napos diéta,és beszereztem egy kerékpárt amin napról napra több km-ert teszek meg.Nem eszek kenyeret,vagy nagyon ritkán teljes kiőrlésűt de azt is lassan csökkentem.Igaz eddig még nem igazán indult meg a fogyásom,de remélem mihamarabb eredményes lesz.

Berni (33): konkrét menü és mozgásterv, sok folyadék

Gergely (26): Kalóriaszámlálás+sport

Éva (52): Nagyon kevés evés föleg este 5 után.... Csak zöldség...

Szilvia (50): kevesebbet eszem

Anita (34): kevesebb kalória bevitel, mint az alapanyagcsere.

Jpiroska (62): szénhidrát csökkentése, sok mozgás

Dóra (24): Rendszeres táplálkozás és mozgás.

Timi (19): Változatos, tudatos, kalóriacsökkentett étkezés és heti 4-5-szöri mozgás (kardió:futás, lépcsőzés/lépcsőn futás, emellett súlyzós gyakorlatok minden testrészre).

Réka (20): Sok folyadek, keves szenhidratbevitel

?va (38): Futás

Ági (38): Fehér liszt cukor elhagyása rendszeres mozgás

Erika (59): A kevés evés cukor és kenyér nélkül.

Melinda (34): Vacsorára már nem ettem: Rízs, krumpli, tészta, édességek. Ebédre kis tányérban kicsi adagot, semmi nassolás.

Alexandra (24): Edzés

Emma (38): sok folyadek, minimalis mennyisegu szenhidrat

Gyula (54): eddig semmi

Kata (20): ideiglenes vegán étrend, méregtelenítő kúra, napi 2-2,5 liter víz

Monika (55): Delutan ot ora utan mar nem ettem, es el kezdtem mozogni.

AndrÁs (65): Kevesebb kaloria bevitel, KICSIVEL TÖBB GYÜMÖLCS.

Timea (27): Több folyadékot iszom, többször étkezem egy nap ( 4-5) a mennyiségre is vigyázok ( kevesebbet) , gyümölcs ,zöldségfélét naponta... kellett - péksüteményeket ha csak lehet kerülöm ( eddig sikeresen ). És egy héten legalább 3-rom alakalommal tornázok vagy kocogok. Eddig 5-6 kg adtam le. Még én sem hiszem el de megindult a fogyás. :)

Viktória (22): Teljes étrend változás és sok-sok mozgás

Anita (26): Kevesebb szénhidrát, sok mozgás, sok víz fogyasztás, üdítők kerülése.

Borbála (21): sokat mozogtam, tornáztam és több vizet ittam, valamint jobban odafigyeltem arra, hogy mit eszem és mennyit

Patricia (12): Kevesebbet ettem és tobbet sportoltam

Enikő (21): edzőtermi súlyzós edzés valamintkardio

Krisztina (46): up date torna felülés l carnitinnel kapszula (slim lady)

Edina (47): Mozgáshoz szoktattam az eddig lusta kutyámat!

Erika (34): Tőb időt forditottam sportra, jobban odafigyeltem az étkezésre.

Marika (60): Eddig a legsikeresebb fogyókúrás módszerek közül az segített, amikor szénhidrátot csak délig, bizonyos gyümölcsöt, rizst és krumplit 3-ig ettem. Este meg már csak fehérjét. Elhagytam teljesen a kenyeret. Lehetőleg 5X ettem. Mellette sokat gyalogoltam. Még azt figyeltem meg, hogy ha kevés folyadékot iszom, azonnal feljön rám néhány kg.

Zsófika (60): Többet mozgok, naponta sétálok kb. egy órát, ez 3-4 km, nagyon jónak érzem, sok vizet és almaecetes vizet kezdtem fogyasztani, nem cukrozom a tejeskávémat, nem fogyasztok kenyeret, édességet, gyümölcsnapokat tartok (háromszor alma és kétszer mandarin), számlálom a kalóriákat, naponta beveszek 1-2 tabletta 1000 mg-os csipkebogyó kivonattal készített C-vitamint és egy Supradyn-t, a napi 1000 kcal-t nem lépem túl, este 6 óra után nagyon keveset eszem, ha éhes vagyok- 1 mandarin vagy egy alma, jó sokáig rágcsálva:) Öt hét után 4 kg-val mutat kevesebbet reggel a mérleg, és nagyon remélem, hogy ez nem csak az első napokban távozott víz:) Nem állok meg, a következő hetekben is folytatom :)

Richárd (32): Rendszeresebb étrend.

Ildiko (43): Bocsi Viki testreszabott tanacsadasaval

Loretta (37): Cukor mellőzése és a testmozgás.Étrend megválogatása.

Erzsébet (55): Étrendváltoztatás és a mindennapi mozgás bevezetése. (3 hónap -12 kiló)

Tímea (26): A 90 Napos diéta

Szilvia (37): Rendszeres étkezés

Cintia ivett (21): Több zöldséget és gyümölcsöt eszek. Meg még még több vízet és gyümölcsleveket iszom. Többet mozgok.

Ildikó (44): Azt a 'programot' csinálom,amit e-mailben elküldtetek.

Flora (18): alig ettem és sportáborba mentem

Tagyi (35): nagyon sok mozgás,különböző feladatokkal elvontam a figyelmemet az állandó evésről,így nem ettem sokat,csak amennyi szükséges volt.

Valéria (47): rengeteget futottam és még több kefirt ettem müzlivel erre emlékszem mert már 10 éve volt most kezdem újra közel az 50 évhez remélem sikerül

Szilvia (41): REGENOR

Magdi (35): Diéta , napi 4km futás, cellulit kezelés

Csilla (46): Erős elhatározással indultam neki,kellően motivált voltam,célokat tűztem ki magam elé.Súlyvesztéskor büszke voltam és elégedett.Keveset és odafigyelve ettem.Első körben több,mint 20kilót fogytam.

Rita (24): Több zöldséget fogyasztok és mozogni is elkezdtem

Nikolett (40): nem eszem kenyeret,tésztát,cukrosat,szénhidrátot.

Irén (61): Több folyadék, több mozgás és az étrendre jobban figyelek.

Piroska (31): Fehérje diéta, 5kg 2,5 hét alatt és nem jött vissza.

Brigita (38): a torna

Hanna szidónia (23): Sport, változatos étrend, hetente egy szelet csoki (halál komoly)

Tamara (37): Napi 5-6-szori kisebb étkezés.mozgás beiktatása heti 3-4 alkalommal 1óra,finomított szénhidrátok minimálisra csökkentve(elhagyva),napi 3-4 liter víz fogyasztása

Gabriella (31): Nem ettem kenyeret és nem fogyasztottam üdítőket.

Anita (22): reggeli előtt 1pohár almaecetes víz, naponta többször kis adagokba evés, +3l víz,ami nagyon jó mert így nembirok és nem is kívánok sokat enni és reggel-este min30p ugrálókötél :)

Beatrix (37): 3 liter vizet iszom,? próbálok többet mozogni.

Kati (48): Torna,zöld kávé+ króm kapszula

Attila (55): Kevesebb élelem bevitel.

Krisztina (44): csökkentett szénhidrát bevitel, mozgás

Petra (19): kevesebb és egészségesebb étkezés.

Rita (44): Léböjt

Tímea (41): Eddig fogytam 6 kg-ot, de sajnos most megtorpanni látszik .

Zsolt (54): Sikerült olyan napi étrendet kialakitanom aminek rendszeres betartásával heti egy kg.fogyást értem el.

Sándor (53): az akaraterő, a diéta, a mozgás együttes alkalmazása

Ildikó (42): sok torna,sok folyadék

Évi (32): reggelire, és délelőtt csak gyümölcsöt eszem, illetve napi 2kapszula CLA-t fogyasztok

Roland (34): Diéta,bőséges folyadék bevitel, 'tiszta étrend', mozgás,zsírégetők.

Tünde (36): Szénhidrát csökkentés

Márti (49): a testkontroll által ajánlott szétválasztó étrend, a szénhidrát táblázat figyelése..

Erika (25): A kenyér és liszt elhagyása a vacsorával együtt :)

Zsuzsa (47): CH-megvonás,gyaloglás...,és most beszereztem egy kondigépet is!!!!

Éva (26): Nem eszem fehér kenyeret, nagyon minimális cukrot hasznälok. Igyekszem 6előtt megvacsorázni valami könnyűt.Egyébként mindent ettem csak olyan 14óráig.minden nap tornázom minimum 30percet.másfél hónap alatt ment le 5kg

Annamari (22): mindennap futottam és öt féle felülést csináltam

Katalin (63): csak keveset eszek es tobb folyadekot fogyasztok

Attila (53): kevesebb süteményt eszek és mindenböl csak a felét.

Emőke (32): több folyadék, ami inkább víz, illetve lúgos víz. Próbáltam glutén mentes lisztféleségeket vásárolni, többet mozogni, és édesítőszerként xillitet használok.

Erzsébet (52): Egyszerűen csak az 1500 kalóriát tartom. Mindent megeszek, csak ne lépjen túl a napi 1500 kalórián. Azonkívül próbálok minél többet inni. Sajnos ez nálam nem túl sok, de igyekszem. Most a napi kettő és fél, három liternél tartok, ami természetesen semmi más nem lehet, csak tiszta víz.

Mária (38): nem ettem semmi szénhidrátott -15kg,

Enikő (28): Sok folyadékot iszom, és kevesebb szénhidrátot fogyasztok

Tündi (26): még semmi :)

Zsuzsa (50): kalória számlálás

Móni (27): Étrend változtatása és több mozgás.

Károly (62): Szénhidrát megvonás

Judit (44): Sajnos az amikor nem ettem.

Éva (28): Kevesebb kaloria bevitel sok folyadek(lugos víz) heti 3-4 alkalommal torna

István (54): almaecet,kenyér,sütemény elhagyása,több mozgás

Kriszti (18): Kevesebb evés több mozgás

Rita (48): 2 évvel ezelőtt... 7 hónap alatt, 35kg.... 6+1-el...,, :-) Most neki ugrok még pár kg-nak... :—)

Attila (61): 1000 kalóriás étrend

Ági (50): almaecet kúra

Ezsbet (53): diéta

Hajnalka (29): cukor és kenyér mentes étkezés, valamint a torna.

Gizella (51): az étrenden változtatás és a mozgás

Erzsi (60): Számomra sokkal vékonyabb lett a PÉNZTÁRCÁM...

Marcsi (43): 24 évesen 7és17 italporral 24 kg

Iki (35): A jó időben több időt töltünk a szabadban. Kertészkedünk, szépítjük az udvart. Észrevétlenül is többet mozgok.

Rita (45): Herbalife shake és rost tabletta, valamint termo tabletta

Veronika (24): torna, elsősorban kardio, valamint a lemondás a kenyérről és péksüteményekről

Anita (33): zöld tea kúra

Renáta (31): Bevezettem a napi 5-i étkezést és figyeltem a bőséges folyadék fogyasztásra.1.5 hét alatt 3 kiló ment le :)

Andrea (29): Több mozgás, diéta, cukor és liszt elhagyása, több zöldség fogyasztása, víz, víz, víz tudatos étkezés

Szuzanna (23): lemondtam a szenhidratokrol.

Panni (23): Mozgas, Tanc :D

Niki (18): 90 napos dieta

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Margó (48): Napi ötször, és keveset, plusz napi 3 liter folyadék.

Erzsebet (45): rendszeres sport,meg a viz fogyasztasa

Alexandra (34): Szénhidrát kihagyása

Gabi (48): Több mozgás, étkezési szokások megváltoztatása

Barbara (19): Megszabtam hány óráig ehetek

Tomi (48): többet kell mozogni.

Kitti (24): Kevesebb,mértékletes evés.

Kati (52): Számolom a kalóriákat, sok zöldséget, gyümölcsöt eszem.

Ági (41): Kevés étel, sok ásványvíz, rengeteg mozgás heti 7*2 edzés min.60perc 10hónap -18kg

Irén (56): Sokat (minden nap)tornáztam

Zsolt (36): Munkahely váltás..ahol napi 12-20 km sétáltam.Viszont megszokta a szervezetem és leállt a fogyás addig 10 kiló lement.Most viszont a legnehezebb,hogy menni kellene futni amit utálok sajna :)Inkább mennék háborúba mit futni.

Krisztina (19): Étrend változtatás.

Alfréd (40): Eddig csak nézelődtem,és így pár napja csinálom. ...de már egy kilót sikerült fogyni.

Vica (27): Több mozgas, kevesebb szenhidrat (föleg vacsorara)

Csilla (32): tojás,savanyúkáposzta,citromlé

Evelin (24): Narancs diétázom :) és minden nap legalább 40 percet tornázom!:)

György (43): A szénhidrát mentesétkezés.

Gabriella (39): többször kevés étkezés

Vivi (19): A gyümölcs, zöldség fogyasztása és a mozgás. Igaz nem sokat fogytam, de próbálok mindig keveset enni 5-6 alkalommal egy nap, csak pár kilótól akartam megszabadulni, aminek a fele már sikerült is. A napi folyadék mennyiséget is növeltem. Most már a szervezetem igényli is a folyadékot, aminek nagyon örülök.

Csilla (42): Kevesebb kenyér félét ettem és kerültem a fehér lisztet, fehér rizst, és a cukrot. De még a mesterséges édesítőket is.

Kati (38): Kevesebbet eszem, kevesebb szénhidrátot, szétválasztó diétát részesítem előnyben, és kerékpárral járok dolgozni.

ágnes (53): sok folyadékot ittam, jobban odafigyeltem az étkezésekre

Barbara (23): Vettem egy digitális konyhamérleget

Mariann (35): A mozgás

Margit (60): Talan hogy jobban oda figyelek hogy mennyit iszok es mennyit eszek es mikkor

Erika (48): csak az ha odafigyeltem mit eszem és előre elkészítettem minden ételt, nem akkor habzsoltam be amit éppen találtam amikor már nagyon éhes voltam

Veronika (30): Mozgás és diéta

Bandi (29): A kalória bevitel folyamatos figyelése, és a rendszeres sport.

János (40): kenyér mellözése,illetve adagok csökentése

Ildikó (19): Áttértem a vegán étrendre, és az nekem nagyon sikeresnek bizonyul, mind egészségügyileg, mind ízvilágra is tökéletes. Nem érzem magam fáradékonynak, rengeteg friss zöldséget, gyümölcsöt fogyasztok, a táplálkozásomnak ezek teszik ki a 70%-át, egyáltalán nem érzem, hogy hiányom lenne bármiből is, és fogyok is, és éhezni sem éhezem.

Zsófi (22): kardió,diéta

Mária (55): Korábban napi 3-szor ettem nagyon keveset, de nem fogytam egyáltalán. Mostanság kicsit másképpen étkezem, 5-6-szor naponta keveset, kerülöm a kenyeret és a cukrot, csokit minimálisat de még eszegetek. A lényeg, lement kb 1 hónap alatt 3 kg. :)

Orsi (41): Cukor és szénhidrát megvonás

Norbi (25): Több mozgás, megváltozott étrend.

Erika (54): Amikor a kalóriát számolva le tudtam mondani a nassolásról.

Gizella (52): Kevesebb szénhidrát, több zöldség, gyümölcs, kisebb adagok, mozgás.

Szilvia (52): áttértem a Norbi update ételekre

Rita (31): Eletmod-valtas

Marta (27): ki hagytam a lisztet cukrot es napi45perc torna

Tibi (47): Több mozgás, több viz, kevesebb étel, kevesebb szénsavas ital és kevesebb édesség. Igy lettem 2,3 kg-mal könnyebb.

Tímea (30): Kevesebbet ettem, többször, és többet mozogtam.

Jucus (59): az hogy elkezdtem figyelni arra,hogy mit eszem és amit eszem hogyan készítem el.

Edina (20): Kevesebb etelmennyiseg es tobb sport .

Réka (16): nem ettem

Kata (31): Kevesebb szénhidrát,több fehérje. Mindennapos mozgás.

Aliz (20): Finomított fehérliszt elhagyása, szénhidrát csökkentett életmód.

Erzsébet (49): Még jelenleg is fogyókúrázom. Elsősorban fehérjét, zöldséget, gyümölcsöt eszek, sovány húsokat, valamint néhány szem mogyorót, mandulát. Cukrot, lisztet, és az élelmiszerekben található olajon kívül más zsiradékot nem fogyasztok, ellenben sok rostot és még több vizet.

Rózsa (40): Elkezdtem rendszeresen mozogni.

Krisztina (39): mozgás

László (63): minél több mozgás,valamint az étkezés kivállasztás!

Ibolya (51): Vércsoportos étkezés, mindig kevés étel egyszerre, sok víz, gyaloglás. Nyers zöldségek, kis adagok, sok víz, gyaloglás.

Ádám (22): Kontrollálni tudtam saját magam.

Irén (35): Diéta és még tobb sport.

Rita (24): Étrend változás

Beatrix (29): 160g-os ch diéta

Bea (39): Reggelire zabkását, ebédre salátát sovány hússal, vacsorára gyümölcsöt fogyasztottam, és heti négy alkalommal mozogtam

Szilvi (28): Nem ettem cukrot, lisztet, burgonyat es rizst, valamint este 6 ora utan nem ettem semmit, emellett jartam aerobickra heti 3x-4x.

Tamara (45): Édességek kerülése, mérséklése. Közel azonos időben történő étkezések, és a mennyiségek kontrollálása.

Zsuzsa (27): Tobb folyadek bevitel

Vivien (23): almaecet fogyasztása, vacsora minimalizálása/kihagyása, hastánc videó, kevesebb cukortartalmú ételek fogyasztása

Zoli (51): kevesebb kalóriabevitel, aktív élet, napfény

Mária (35): Csak reggel eszek kenyeret. Sok folyadékot iszok.

Kinga (19): Citromlé

Alisa (35): torna és kevés kaja

Krisztina (37): diéta,kerékpározás

Marusz (56): Torna, úszás, diéta.

Momo (18): Sajnos eddig semmi nem vezetett sikerhez, és nagyon elvagyok keseredve. félek hogy soha nem fogok tudni lefogyni. 165 cm magas vagyok, 87 kilóval.

Ildikó (36): nem tudok 1 dolgot kiemelni: édesgyökér, L-Karnitin, kevesebb szénhidrát, sok zöldség, kevés vacsora, testkezelések, sok folyadék

Ildikó (48): Cukor, fehér kenyér teljes elhagyása, diétás étrend, torna naponta

Erzsike (61): 2hét alatt 2.5 kg szétvállaszó diétát kezdtem el

Sándor (40): részben elhagytam a kenyeret, nyers zöldségeket eszem, föleg káposztasalátát sárgarépával.

Nóra (20): Mikor nem eszek semmit napi-.kg-t fogyok :) Az előző két napban ezzel 3kg ment le :)

Rita (20): kevesebbet eszek, többet mozgok

Niki (28): önkontrol, tudatosság és akarat

Bea (28): Étkezésre odafigyelni és mozogni heti 3 alkalommal

Julia (48): odafigyeltem a vizivasra, naponta elfogyasztottam 2,5 litert. csokkentettem az elfogyasztott etel mennyiseget.

Laura (27): 18óra után nem ettem és edzésnek a táncot választottam amivel idáig 3kg adtam le! Bár szerencsére ez az első alkalom,hogy picit oda figyeltem eddig nem volt rá szükségem és remélem ezután sem lesz.Ennek a 3kg örülök és még 5kg szeretnék májusig leadni!!!

Márti (23): A kenyér és a pékáru mellőzése

Jolika (56): az amikor kevesebbet ettem

Mónika (36): rendszeres sport,diéta

Györgyi (35): sokkal több, folyadék (házi limonádé): víz+zöld tea+citromfű, menta+citrom+gyömbér

Eri (19): napi 4-5x-i kevés evés, délben picit több, egyáltalán nem eszek már kenyeret ha igen csak nagyon néha, hetente 1x-2x 1-1 szeletet. Heti 3-4 napi 20-50 perces edzés. Ebben Palkó Noémi videói segítettek hogy összerakjak egy saját edzéstervet. :) áprilisban még 72 kg voltam mára már 62 vagyok. :) A célom még -4 vagy 6 kg. az ideális 58 kg lenne a 158 cm magasságomhoz, de kis pocim még még akkor is lenne meg combom is. :D Szóval folytatom. :) Tízórai és Uzsona esetleg a vacsi is, gyümölcs vagy zöldség vagy ha nagyon éhes vagyok, 1 szelet bundáskenyér. :) Tartom a súlyom, s szerencsére mindig lentebb lentebb mennek a kilók. :) és nem szabad elfelejtkezni a napi 2 liter folyadékról sem. :) Mindenkinek kitartást, erőt is sikert kívánok a fogyáshoz! :)

Tibor (31): AZ első az hogy megváltoztattam az étrendemet, elhagytam a kenyeret, tésztát! naponta többször étkezek keveset!

Marti (26): Hogy betudtam tartani a rendszeres etkezest es ez igen sokat tett a fogyasban.

Péter (39): A mértéktelen evés elhagyása

Katalin (26): 2 hét után megjegyezték hogy látszik az eredmény!

András (63): mozgás + kalória csökkentés (1500kcal/nap)

Ilona (26): Tobb mozg?s, ev?s helyett ittam, n?ha osszet?vesztettem.T?vesen azt hittem, teljesen kerulni kell a sz?nhidr?tokat, pedig nagyon nem.

Merci (20): a zöld tea , az abonett kenyér és a sok zöldség a szénhidrátok minimálisra csökkentése, a kalóriák száma 1300 kcal/nap. Napi min.25 perc mozgás 1hónap alatt 5kiló minusz ! Nem megerőltető mozgással és éhezés nélkül napi 5x étkezés este, 6 után már csak víz szigorú száboj nélkül néha-néha egy kis bűnözés belefér! szerintem ez a hosszútávú sikeres fogyás valamint az elért súly megtartásának titka!

Mira (28): A mozgás,a kitartás

Gabi (27): Futás

Etelka (61): diét,torna

Gyöngyi (18): Tánc és futás, ami által újra fölfedezhettem a mozgás öröméit. :D A cél súlyomat valójában még nem értem el, de igen közel vagyok hozzá. De emiatt már nem aggódom, mert élvezem az edzéseket és tudom, hogy előbb-utóbb úgyis eljutok majd odáig.

Katalin (34): sportolás!!!!!!!!!!!!!!!

Mária (55): C.és MagneB6.vitamin,almaecet,Norbi mikor mit ehetünk.Súlyzós edzés. Kalóriabevitel csökkentése.

Éva (46): a testmozgás, minimális szénhidrát bevitel.

Zsolt (20): Sok edzés, odafigyeltem mit eszek a kalóriatáblázat segítségét gyakran igénybe vettem :)

Renáta (20): Nehezen tudom rávenni magam az edzésre, szóval az étkezésemre próbálok figyelni kisebb-nagyobb sikerrel.

Marcsi (55): 1000 kcal étrend,és mellette a mozgás.

Ildi (53): Tudatosabban étkeztem és látványosra sikerült a zabpehely és leves váltogatása.

Szabina (28): elhagytam a pékárút(mindet, semmi teljes és akármilyen kiörlésű) a burgonyát, a tésztát és rizsből is keveset ettem

Lilla (26): fehérje szénhidrát egyensúly,torna

Attila (40): betartottam a dietat

Zsoka (54): A rendszeres,napi 4-5 etkezes

Andrea (43): Az,hogy alig ettem.KB.600 kalóriát naponta.De ez még fiatal koromban volt,ma már nem bírnám.

Ági (31): Életmód váltás

Ágnes (45): Szigorú diéta+ mozgás

Brigitta (38): Sport

Peter (35): Etrend valtozas,rengeteg sport,mozgas

Niki (19): kétnaponta -1 kg

Eszter (22): Több mozgás, kevesebb kalória

Lara (26): Egeszsegesebb etelek,szukseges napi folyadek bevitel,napi 20-30 perc torna.

Judit (58): oda figyelés

Betti (26): Napi rendszeres folyadekbevitel tudatosan beepitve : reggel 6-tol este 10 ig vagyok aktiv. Minden oraban igyekeztem 2 dl vizet kifacsart citromlevel inni. Igy kb. megvolt a napi 2-2, 5 L, ami nekem nagy nehezseg volt eddig betartani. Illetve elhagytam a cukrot es a cukros eteleket, edesseget. Csak vizet iszom. Kenyeret, peksütit nem eszem. Es heti ketszeri Zumba januar ota. Este 7-8 utan nem ettem :)

Margit (55): Torna, kevesebb és egészségesebb ételek fogyasztása.

Dee (31): Sok folyadék (főleg víz), egészségesebb táplálkozás. Több mozgás, és az édességek, nasik radikális csökkentése.

Júlia (42): Rendszeresen vezettem a kalóriabázison a fogyásomat , sportomat, és nehezen bár, de 10 év óta először megmozdult a mérleg - Lefelé

Brigitta (35): Szénhidrát bevitel nagyfokú csökkentése, Update1 kódos termékekkel és persze napi 30 perc mozgás!!!

Zsolt (31): összességben kevesebb kenyeret eszem, este 6 után már nem eszem

Viola (35): Rendszeres mozgás (min.napi fél óra),étrend változtatás

Richárd (18): Minden napi edzés aminek a tartalma: 30 perc/1 órán át 1perc futás 1 per séta felváltva (kardio edzés gyanánt) +500 hasprés, felülések és egyéb gimnasztika.

Éva (51): Kalória számolás, torna.

Misi (63): Kaloriabazis.hu szerint élek. Nekem fontos, hogy az egyenleget tudjam a megevett és lesportolt kalóriák között.

Zsófia (27): kevesebb szénhidrát

Judit (32): 90 napos diéta, sok folyadék + Flabelos edzés heti 3X és heti 2-3 alkalom sport (görkori, bicikli). Még az elején tartok, de már látható a változás. :-) + a közérzetem és erőnlétem is sokkal jobb!

Viki (18): Kalória számolás

Tilda (65): A magam által bevezetett és lassan szokássá vált életforma. 1.! reggeli torna, 2. teljes kiőrlésű kenyér ( abból is kevés) 3./ sok zöldség, főzelék és csirke, máj, kevés vörös hús

Szilvia (27): Sok folyadékot ittam.

Gyöngyi (45): életmódváltás a cukros és lisztes ételek elhagyása, futás, torna

Dóra (21): Mozgás

Katalin (45): tobb gyumolcsot es zoldseget eszem

Henrietta (19): Az átlagos napi folyadék bevitelemhez képest sokkal több folyadékot vittem be a szervezetembe, ezáltal sokkal élénkebbnek, figyelmesebbnek éreztem magamat, ráadásul kevesebb élelmiszert (kenyeret, tésztaféléket) fogyasztottam, ami miatt (nem sokat, de) csökkent a testsúlyom.

Márta (42): mennyiségek csökkentése, folyadék bevitel növelése

Bogica (13): Evés

Jolán (52): Heti 1 gyümölcsnap, kevesebb pékáru és édesség, több folyadék fogyasztása, rendszeres mozgás

Nikolett (27): Szénhidrát szegény étrend

Tímea (46): heti 4x1 óra sport, napi 20 perc sport otthon, hétvégén több óra tánc, turbó fogyókúra étrend-Gastroyal=nem éhezek

Márti (44): szénhidrát csökkentése

Dóra (21): Mozgás, nem enni ha jól vagyok lakva

István (46): Heti négyszeri mozgás ( alkalmanként 8 km kocogás) .Minimális kenyér és zéró alkohol fogyasztás. Valamint étkezés változtatás.

Krisztina (41): sajnos az ha nem ettem szinte semmit :(.

Ani (25): mozgás, diéta

Mária (51): kalóriaszegény diéta naponta torna

Ágnes (46): kenyér és más pékáru elhagyása az abonettet kivéve

Alexandra (22): Regenor

Annamari (44): A kalóriák + folyadék bevitel figyelése + TORNA!!- már akár napi 20'is.

Krisztina (37): sport,több folyadék,és diéta.

Ági (29): igazából a mozgás és a nem túlzásba vitt evést

Ildiko (32): kevesebb evés, és tobb folyadék

Helena (53): edesseg, kenyer kihagyasa, tornazas

Ritu (39): Meforal heti 3-zumba

Andi (28): Edzés, egeszséges ételek, napi 5 étkezés

Tibor (49): Sajnos lassan megy,mivel túl falánk vagyok(ünnepek).A kitartás a fontos és 5-6 kg-ot szeretnék fogyni!-A gyakori kis étkezés,ami segít a fogyásban.

Dóra (21): Napi 1200-1300 kaloria es meg plusz torna,futas,sulyzozas

Tícia (23): Szénhidrát bevitelt csökkentettem,több vizet iszük és elkezdtem mégtöbbet mozogni

Nikolett (15): Sport

Andrea (29): sok mozgás, méregtelenítő kúrák

Éva (48): Szoó Judit Kilófaló termékek, nyírfacukor, kókuszzsír, csökkentett CH tartalmú étrend és mozgás

Gabriella (64): Tobb zoldseget gyumolcsot ettem, kevesebb hust es kenyeret de sajnos a korom (64) a szivmutetem es a mostani foglalkozasom (bentlakasos hazi apolo) nem biztosit eleg testmozgast

Kata (20): több mozgás, egyszerre kis adagok, sok folyadék

Csilla (27): diéta

József (44): többször keveset eszem, sok vizet iszom

Gyuszi (39): 5 óra után nem étkeztem, evés előtt elfogyasztottam egy pohár vizet

Gyula (65): a zóna diéta,de jöttek a különböző ünnepek és a siker eltűnt!Alig -2 Kg maradt csak meg.

László (62): Sokkal kevesebb mennyiségű étel! Sokkal inkább megválogatott étel összeállítás! Kenyér szinte teljes kiiktatása!!!

John (54): BMI, BMR egyértelműsítése, tápanyag feldolgozási folyamat megértése, majd a szénhidrátszegény étrend kialakítása, a folyadék bevitel optimalizálása, illetve a napi legalább egy óra folyamatos mozgás a kalória leadás és az aerob edzések biztosítása érdekében.

Ildikó (45): 6+1 diéta + mozgás: heti 3x45 perc, sok vizet iszom, C-vitamint és krómot szedek. Még csak 10 napja kezdtem, de már érzem a jótékony hatását. Sokkal jobban érzem magam, és a nadrágom sem szorít. :-)

Georgina (27): Az segített a legtöbbet, hogy nem egyedül csinálom, mert a családom segít.

Andrea (32): tesztat es egy etkezest kihagyok

Mária (58): Töbszöri ?tkezés d?lután 15óráig utána folyadék kőzben szobabiciklizés.Tal?n ennyi.

Tamas (29): Futas

Erika (32): Több nyers zöldségek,több testmozgás

Csilla (46): Szinte . szénhidrát, kis adagok,mozgás

Betty (40): Kevesebb szénhidrát, és rendszeres mindennapi edzés

Márti (50): A testmozgás és többszöri kevés étkezés. Viszont ha nem értem rá napközben, este bepótoltam. Ugyanannyi kg vagyok.

Erika (45): heti 4X1,5-2 óra edzés és diéta

Laci (48): Időlegesen fogytam többnapos böjttel.

Ibolya (27): RENDSZERES MOZGAS

Leili (18): Evési szokások megváltoztatása, edzés.

Hajni (36): délelőtt csak gyümölcs,minimális szénhidrát

Anita (35): szénhidrát kihagyása étrendemből

?dám (31): A sok v?z fogyasztása az fontos és a kenyér,krumpli,lisztes ?telek elhagyása !

Gyöngyi (29): Este már nem eszem,és üdítők helyett vizet iszom,és többet mozgok!

Glória (21): sok vizet iszok

Péter (31): Kevesebb étel meg a jó tanácsok.

Kati (30): koplalás

Erzsébet (51): Kevés kalóriabevitel.Igaz nagyon nehéz volt mert mindig éhes voltam

Rebeka (20): Candida diéta és mindennapi sport (futás, edzőterem vagy jóga)

Katalin (42): gyümölcs ,zöldség smoothie-k fogyasztása

Judit (48): Rengeteg dolgom volt a munkahelyemen és nem volt időm a nassolásra. Csak azt ettem amit előre elkészítettem magamnak.

Klaudia (23): Naponta többszöri étkezés, és figyelni mikor, mit, mennyit eszem. Fontos az is, mennyit iszik az ember.

Vera (45): nem ettem csak minimális kalória bevitel volt

Brigitta (30): Az hogy csokkentettem az etel mennyiseget

Katalin (53): Jártam akupunktúrás kezeléseken és ez sokat segített, mert jobban be tudtam tartani az ötszöri étkezést, azonkívül a tornázást is.

István (34): Sok sok mozgás és futás:):)

Ibolya (57): ?trend,

Edit (43): Kevesebb evés,napi 40 perc mozgás,napi 2-2,5 liter viz

Bandi (39): akaraterő, nem enni, amikor ennék

Zoltán (35): Nekem másfél hónap alatt sikerült lefogynom 12 kilót már, ami szép siker számomra. Betartottam, betartom továbra is a diétával kapcsolatos infokat, és az eredmény nem marad el szerencsére.

Nóri (24): Ahogy tanácsoltátok, elhagytam a fehér kenyeret, illetve 6 után nem eszem. Csökkentettem a az étel mennyiségét és minden nap szobabiciklizek és ugrókötelezek. 2 hét alatt 3 kiló ment le.

Andrea (26): Igen pl:nem ettem este 5 után illetve csak gyümölcsöt ha éhes voltam .

Zsuzsanna (46): kitartó testmozgás hosszútávon

Anita (44): napi 5x étkezés és mozgás

Juliana (61): az édességek ki hagyása az étrendbôl

Andi (42): kisebb adag ételek,sok séta,biciklizés

Hajnalka (31): Tartos dieta