Főoldal: Fogyás.info – A sikeres fogyás titka Fogyás.info - Menü
Érezd jól magad a bőrödben!

Savasodás és lúgosítás - pH egyensúly

pH érték és pH kifejezés meghatározása, pH mérés, pH számításAz utóbbi időben egyre többet lehet hallani a pH érték, a sav bázis egyensúly vagy pH egyensúly helyreállításáról. Dr. Robert O. Young (biokémikus, mikrobiológus és tudományos kutató) szerint csak egyetlen megbetegedés létezik: savasodás, a szervezet elsavasodása.

A szervezet elsavasodásának oka elsősorban a természetestől elrugaszkodott életmód, gondolkodásmód és táplálkozás.

A savasodás a mikroorganizmusok túlzott elszaporodásához vezet. Az általuk kibocsátott méreganyagok felelősek mindazokért a tünetegyüttesekért, melyeket összefoglaló néven „betegség”-nek hívunk.

A megoldás pedig innentől kezdve kézen fekvő: lúgosítás, vagyis a savasodás folyamatát megfordítva, vissza kell állítani a szervezet optimális pH egyensúlyát, és lúgosítani kell testünket!

A pH érték, pH kifejezés meghatározása, pH számítás

A pH egy olyan szimbólum, ami egy oldat savas, illetve lúgos jellegére utal. A tiszta desztillált víz sav-lúg szempontból semlegesnek számít, értéke pH7, s ehhez képest lett meghatározva a savas, illetve a lúgos oldat minősége. 0-7-ig terjedő pH érték savasnak, 7-14-ig terjedő pH érték pedig lúgosnak vagy más szóval bázikusnak számít.

pH számítás - A pH érték kiszámításának képlete

A pH érték kiszámításának képlete: pH érték = 1 liter oldatban található hidrogén ion koncentráció (gramm) reciprokának logaritmusa. Példa: 1 liter vízben 0,0000001 grammnyi hidrogén ion található. Ennek reciproka 10000000 (A reciprok az az érték, amivel az eredeti számot megszorozva 1-et kapunk, vagyis 0,0000001 x 10000000 = 1). A 10000000 logaritmusa pedig 7 (10 a 7. hatványon = 10000000). Így lett a desztillált víz pH értéke 7.

A pH kifejezést Soren Peter Lauritz Sorensen (1868-1939) dán biokémikus vezette be. A pH a "p(otenz) H(ydrogen)" kifejezés rövidítése, ami szó szerint hidrogén hatványt jelent. A szó eredetére vonatkozóan találkozhatunk még a "p(ower) of H(ydrogen)" elnevezéssel is, ami szintén hidrogén hatványt jelent (power = hatvány).

Savasodás - a pH érték, sav bázis egyensúly felborulása

Szervezetünk akkor működik a legoptimálisabban, ha a legtöbb testfolyadékban enyhén lúgos állapot uralkodik, tehát a pH érték 7 és 8 között mozog. Szervezetünk elsavasodása esetén megbomlott az egyensúly, és számos létfontosságú enzim nem tudja a működését elvégezni.

Étkezésünk során számtalan sav keletkezik, melyeket szervezetünk kiválasztás és légzés útján képes közömbösíteni. A baj akkor kezdődik, amikor a helytelen táplálkozás következtében lehengerlődik a szervezet lúgosító rendszere, s már nem képes a savas hatást kiküszöbölni. Ilyen esetben beszélünk a pH érték vagy a pH egyensúly felborulásáról, melynek következményei nem optimális testi működésben nyilvánulnak meg.

A savasodás, illetve a sav bázis egyensúly felborulásának mértékében tapasztalhatjuk a különböző negatív fizikai kihatásokat, mint például betegségek (csontritkulás, magas vérnyomás, cukorbetegség stb.), felborult anyagcsere (elhízás vagy annak ellenpárja a kóros soványság) vagy rendszeres fáradság érzet. A lúgosítás megerősítése segíthet ezen tünetek kezelésében.

Néhány példa különböző savasító ételekre:
 • hús: emésztése során húgysavat termel;
 • kóla: foszforsavban gazdag;
 • buborékos italok: szénsavasak;
 • cukor és finomlisztből készült tésztafélék: ecetsavat termelnek;
 • sajt és a sózott, tartósított felvágottak: salétromsavat termelnek;
 • bor: kénsavvá alakul;
 • kávé, tea: csersavban gazdagok.

Lúgosítás - a pH érték, sav bázis egyensúly helyreállítása

A fenti adatokból következik, hogyha helyre akarjuk állítani szervezetünk sav bázis vagy pH egyensúlyát érdemes odafigyelnünk a táplálkozásunkra. A hatékonyabb lúgosítás érdekében hasznos lehet kifejezetten lúgosító táplálékkiegészítők használata is.

Néhány példa lúgosító ételekre:
 • zöldségek (bármely zöldség);
 • a gyümölcsök inkább savasítanak, kivéve a citrom, grapefruit, meggy, kókusz;
 • szója;
 • gabonafélék közül a hajdina, köles és tönköly búza;
 • magvak közül a tökmag, mandula;
 • fűszerek közül a hagyma, fokhagyma, piros-paprika, cayenne bors, gyömbér.

pH mérés lakmuszpapír segítségével

Lakmuszpapír vagy pH indikátorpapír segítségével bárki könnyen megmérheti szervezetének pH értékét. [A lakmusz zuzmókból készült színezék, melyet kifejezetten a savak és lúgok kimutatására használnak.]

A pH mérés többféle mélységgel és precizitással is végezhető. Az otthoni pH mérés legegyszerűbb formája a vizeleten, illetve a nyálon keresztüli pH érték megállapítása. Mindkettőre a felkelés utáni első mérés a legalkalmasabb. Ez azt jelenti, hogy ébredés után, mielőtt bármit ettünk vagy ittunk volna (beleértve a fogmosást vagy dohányzást is) a lakmuszpapír segítségével ellenőrizzük le a nyál, majd a reggeli első vizelet pH értékét.

Az indikátorpapíron egy színskála segítségével lehet majd megállapítani az aktuális pH értéket. Az optimális pH érték 7 és 8 között található. Amennyiben szervezetünk pH értéke rendszeresen 7 alatt van, tudjuk, hogy egészségünk megőrzésének szempontjából érdemes odafigyelnünk étkezésünkre, és a további savasodás elkerülése érdekében elő kell segítenünk a lúgosítás folyamatának beindítását; tartózkodnunk kell a savas ételektől és italoktól, és el kell kezdenünk bőséges mennyiségben fogyasztani zöld zöldségeket, alacsony cukortartalmú gyümölcsöket, valamint többszörösen telítetlen zsírsavakat.

A lakmuszpapír használatával házilag is kontrollálható a lúgosítás, a pH érték, az optimális pH egyensúly vagy sav bázis egyensúly fenntartása, s rendszeres odafigyeléssel elkerülhető a savasodás, a szervezet elsavasodása. A pH mérés végzéséhez használható lakmuszpapír vagy más néven pH indikátorpapír gyógynövény- vagy vitaminboltokban kapható.
pH egyensúly:


Nekem ez vált be:
2099 hozzászólás

Hozzászólás írása

Anna (62): mozgás, kertészkedés, diéta, folyadék

Margit (48): NEM VACSORÁZOM

Agnes (28): Az egeszseges taplalkozas es a folyamatos testmozgas

Kristóf (20): keveset ettem

Reni (26): Diéta, sport ( spinning)

Kinga (19): Citromlé

Judit (56): Napi kalóriabevitel kontrollja számlálással.(1700 alatt próbáltam tartani)

Zsuzsa (27): Tobb folyadek bevitel

Szuzanna (23): lemondtam a szenhidratokrol.

Erika (48): csak az ha odafigyeltem mit eszem és előre elkészítettem minden ételt, nem akkor habzsoltam be amit éppen találtam amikor már nagyon éhes voltam

Irén (56): Sokat (minden nap)tornáztam

Zsuzsi (28): Kevesebb szénhidrát,Fehér cukor helyett nyírcukrot használok,

Xénia (19): az étrend változtatás részéről volt sikeres

Marta (43): 90 napos dietanak fogtam, 12 nap telt el, meg csak 1.4 kg-t fogytam...remelem ez lesz a sikeres akcio, ami fogyashoz vezet :)

Regina (42): Kevesebb kalóriabevitel , napi fél óra mozgás .

Kati (63): szenhidratokat kihagyni az etkezesbol, bazis-sav aranyt betartani, sokat inni, 19 ora utan nem enni, napi egy orat mozogni

Gabor (47): Sok zoldseg, gyumolcs, heti 4-5 alkalommal intenziv testmozgas, sok folyadek bevitelnapi 4-5 alkalommal torteno etkezes

Gábor (50): Folyadékbevitel növelése a testsúlyhoz viszonyított arányban, és a citromos víz fogyasztása.

Kata (53): A Gastroyal zsírégető ételeit fogyasztom, még több gyümölcsöt eszem, több folyadékot iszom.

Hanna (23): Több mozgás

Melinda (35): torna,sok folyadék

Timi (41): Rendszeres mozgás és megfelelő étrend kialakítása.Olajok,zsírok ,szénhidrátok utóbbi részben törölve az étrendből.Sok saláta és csirke hús fogyasztása.

Eliza (41): A cukor,édességek teljes elhagyása pótlása steviával,mézzel. Még több mozgás .Sok gyümölcs és zöldség fogyasztása.Nagyon nagy akarat erő pláne az első napokban,hetekben. Eddig -15kg 1.5 hónap alatt:)

Frici (46): Testépítés, Fitness

Anita (22): Adipex

Tünde (57): Léböjtkúra és utána rendszeres böjtnapok beiktatása. Mindennapi mozgásra odafigyelés. (Nem elég, hogy tudom, csinálni is kell...)

Manyi (46): Látni, hogy mennyi kaloriát etem.

Marcsi (38): Minden étkezés előtt megittam egy zöld teát, kevesebb adagot ettem mindenből, majd az étkezés után egy lúgosító teakeveréket ittam.

Kinga (36): Naponta többször eszek keveset.

Attika1 (46): sportolás...biciklizés és kondizás

Anita (34): gi diéta, több torna

Imi (40): 6 után nincs evés!!!

Erzsi (60): az egészséges étkezés,elhagytam a cukrot,lisztet,keményitőt,helyette sok zöldség,hal,gyümi és napi 25 perc torna.

Aniko (43): Mozgás,folyadék

Pali (37): étrend átalakítása: mást, és kicsit kevesebbet.

Katalin (58): A napi többszöri étkezés alkalmazása.

Veronika (30): Mozgás és diéta

Anita (40): cukor és a fehérliszt elhagyása, több folyadék fogyasztása

Ilona (55): Az étrend átalakítása és több mozgás.

Mucika (53): Csoki, süti, rágcsa nassolás elhagyása, zsírégető szedése, rendszeres sport (gyaloglás, kerékpározás naponta)

Timi (22): Koplalás.. :)

Piroska (43): Csökkentettem a szénhidrát fogyasztását

Anita (40): Kaloriaszamlalas, sport

Zsuzsi (53): Nem ettem

Judit (53): Az étkezésre jobban figyeltem, fôleg arra, h mit egyek!

Karolyna (29): Heti két alkalommal edzés

Ilona (58): 12 óra után csak fehérjét ettem.

Csaba (53): A kalória számolás, mozgás.

Hajnalka (56): Megkerestem Az intelligens fogyás csapatát, s az ő útmutatásuk alapján életmódot változtattam /elkezdtem, 5 hete, -5 kg , többet eszem, mint azelőtt, naponta ötször táplálkozom, heti 3 alkalommal zsírégető torna itthon

Andrea (29): Norbi update kód szerint evés

Ilcsy (30): Nekem a 90 napos diéta jött be. 2 hónapig diétáztam, és 23 kg-ot adtam le. Ami azóta sem jött vissza.

Éva (42): A megrendelt fogyasztó tabletták megérkeztek kb. 10 napja szedem! Még nincs mit írni róla!

Tünde (20): A további torna és a folyadékfogyasztás.

Nóra (48): Életmód váltás. Napi egy óra kocogás.

Marcsi (55): 1000 kcal étrend,és mellette a mozgás.

Ördög (29): Update1 termékek beiktatása az étrendembe, cukrozott-zsíros ételek kerülése,cukor helyett sztíviával való édesítés, magas cukortartalmú gyümölcsök kiiktatása, kenyérfogyasztás felére csökkentése, és csakis teljes kiőrlésű, sok-magvas fajták fogyasztása minimális mértékben, heti kétszeri testmozgás (futás alkalmanként 4-5 km távon, emelkedőkkel), mérték bevezetése az elfogyasztott adagok tekintetében.

Eszter (37): A szétválasztó dieta!

Csaba (37): paleolit étrend foci kondi

Marika (41): 2013.áprilís 13-án kezdtem el a fogyókúrát Norbi uptad szerint. Tíz kilogramot fogytam, úgyhogy nem éhezem.

Joci (32): odafigyelek mennyit eszem és mit

Alexandra (34): Szénhidrát kihagyása

Csilla (47): Dukan diéta (volt valamihez pontosan ragaszkodni)

Alexandra (24): Megfelelő étkezés 160 gr Ch be tartása ,szénhidrát számolás

Timi (30): A gyógyszer nem haszng semmit főt hozzam ker kilót

Erika (53): kevesebbet eszem

Erzsi (45): egy kapszula növényi eredetű és ez mellett ehettem igaz kicsit kevesebbet, de megérte a lábaim nem fájnak.

Péter (39): A mértéktelen evés elhagyása

Betty (54): Úgy tűnik valami megindult, remélem folytatódik. Nálam a mozgás mindenképpen sokat nyom a latba és jobban odafigyelek az étkezésemre.

Zsuzsa (46): Reggelire 1 db konspitsz kifli teával, tízórai és uzsonna jogobella light, ebéd 400-500 cal, vacsora magos kenyer pici vajjal csirkemell sonkaval és paradicsom. Napi 2x 1 dl Salvus viz, 2-3x kerékpározas 1 óra.

Laci (47): egy fogyókúrás diéta és , hogy utána tudtam tartani a súlyomat (tojásdiéta)

Sibeli (18): még nem probáltam

Rozi (28): 800 kalória/nap és napi torna 20-90 perc

Noémi (25): Betartottam a javaslataitokat, rendszeresen reggelizek, több folyadékot fogyasztok, elérhető célokat tűztem ki magam elé.

Judit (36): diéta,sport

Zoltán (50): Napi 1000 kalória alatt tartani a bevitt étel mennyiségét. Elértem a kívánt célt 3 hónap alatt 110 kg-ról, 92-re sikerült fogynom.

Zoltán (41): Egy időben elhagytam az étrendemből minden pékárút.

Orsi (33): a cukrok, finomított szénhidrátok elhagyása, sok víz fogyasztása

Marcsi (26): diéta, rendszeres zsírégető+erősítő mozgás, sok folyadék

Attila (39): Cardio , se búzaliszt se cukor ! 24kg/2hónap

Jutka (47): vacsora kihagyása kenyér

Zoltan (45): nem eszem zsirt

Gyula (65): a zóna diéta,de jöttek a különböző ünnepek és a siker eltűnt!Alig -2 Kg maradt csak meg.

Zoltan (27): Kaloriaszamlalas

Erzsébet (49): Még jelenleg is fogyókúrázom. Elsősorban fehérjét, zöldséget, gyümölcsöt eszek, sovány húsokat, valamint néhány szem mogyorót, mandulát. Cukrot, lisztet, és az élelmiszerekben található olajon kívül más zsiradékot nem fogyasztok, ellenben sok rostot és még több vizet.

Rozsi (52): sok zöldség és gyümőcs és almaecet

Róbert (40): 2000Kcal kevesebb étel bevitel

Katalin (53): Jártam akupunktúrás kezeléseken és ez sokat segített, mert jobban be tudtam tartani az ötszöri étkezést, azonkívül a tornázást is.

Krisztián (32): Csirke mell salival fehér kenyér 0 a étrend kiegészítő edzés - 8,5 kg sok folyadék

Gabor (37): Rendszeres sport es a rendszeres, viszont egyszerre keves etel.

Teréz Dorina (19): nem ettem

Beatrice (15): Naponta ötször étkeztem és legalább 3 liter vizet megittam.Nagyon kevés húst ettem, viszont annál több zöldséget (főleg répát, uborkát és karfiolt). Heti háromszor 2 és fél órás aerobik- és kétszer 1 órás táncedzésre jártam. Próbáltam többet pihenni és gyalog járni (pl. iskolába, munkába).

Erika (19): Dietaztam.

Györgyi (48): Fehérje dieta, de csak egy hétig volt sikeres. Aztán megállt a fogyas.

Judit (31): Napi fel óra testmozgás, kevesebb szénhidrát bevitele.

Hajni (30): kenyér,tészta,cukrozott üdítők elhagyása

Emese (33): jártam aerobikra + citromos dolgokat ittam

József (44): 2 hónap kardió edzés és elhagytam a kenyérféléket lisztes termékeket hejette pufasztotrizst és aboneteket eszem -meg rizst sok zöldséget gyümölcsöket mentes ásványvíz bodzás mentes ásványvíz.

Szilvia (37): drasztikus étrendváltoztatás és mennyiség csökkentés

Melinda (29): kalóriaszámolás

Juraj (58): a minusz háron kilo

Csilla (32): tojás,savanyúkáposzta,citromlé

Bea (25): Mozgás

Andrea (45): az akarat és a nasi rol leszokás

Ancsi (17): Biciklizes, akár egy nap 20 km is, rengeteg folyadék, meg a kiegyemsúlyozott étrend.

Kati (60): Sok folyadék, és a jó idő, ami kicsábít a természetbe. Így a testedzés is könnyebb. Nem egyedül kezdtem neki a fogyókúrának és az életmódváltásnak.

Ildikó (41): diéta és torna

Ági (38): Fehér liszt cukor elhagyása rendszeres mozgás

Edina (47): Mozgáshoz szoktattam az eddig lusta kutyámat!

Ildiko (55): A sok zoldseg fogyasztasa,nyersen es parolva,talan a citromos viz is segitett sokat.

Marianna (51): Először is az elhatározás és a kitartás. A gyakori de kevesebb mennyiségű evés. Sok-sok saláta, kenyér helyettesítő dolgok, zsírmentes ételek, majdnem minden cukor mentesen eszek, iszok. Zsír égető teák pl. a kömény, a kardamon és a zöld tea. A gyömbért nyersen pépesítem citromlével és minden evésnél egy kiskanállal elfogyasztok belőle. Több vizet igyekszem inni. A torna nagyon fontos. Továbbra is, ami újat megtudok mi járulhat hozzá a fogyáshoz, majdnem mindent kipróbálok. Fogyasztó tablettákat sohasem szedtem, és sikeresen, mert már ott tartok, hogy 120 kg-ról 93 kg-ra lefogytam 6 hónap alatt, 178 cm magas vagyok és 51 éves. Már elég jól nézek ki. Habár még vagy 10-15 kg-t le szeretnék adni, ami tudom, hogy most már sikerülni is fog.

Eva (23): a meg tobb gyumolcs fogyasztasa illetve sokkal kevesebbett ettem

Laci (20): több zöldség és gyümölcs, kisebb adagok étkezésekkor

István (48): Tanácsaitok,hogy mit ehetek mivel

László (59): Napi 5-6 alkalommal étkezés, 3-4 liter víz, sok sok séta. Semmi alkohol,semmi megterhelő sport. 143 kg voltam, most 104! (Mindez 8 hónap alatt!) Szeretnék még 20 kg fogyni!!!

Marika (52): Lecsökkentettem a kenyérmennyiséget a felére, nem nasizok, cukrot teljesen elhagytam az étrendemböl

Norbi (25): Több mozgás, megváltozott étrend.

Károly (62): Szénhidrát megvonás

Brigitta (38): Sport

Anna (49): gyümölsc, zöldség, sport, sok víz és zöldtea

Zsuzsa (30): Többszöri, de kevesebb étkezés. A péksütemémyek elhagyása és napi három l folyadék fogyasztása.

Marika (52): Sok mozgás ! Kevesebb nasi ! Korábbiakhoz képest sok folyadék, zöld tea ( télen amúgy is sok gyógytea fogy a családban !) almaecet ! :)

Merci (20): a zöld tea , az abonett kenyér és a sok zöldség a szénhidrátok minimálisra csökkentése, a kalóriák száma 1300 kcal/nap. Napi min.25 perc mozgás 1hónap alatt 5kiló minusz ! Nem megerőltető mozgással és éhezés nélkül napi 5x étkezés este, 6 után már csak víz szigorú száboj nélkül néha-néha egy kis bűnözés belefér! szerintem ez a hosszútávú sikeres fogyás valamint az elért súly megtartásának titka!

Berni (33): konkrét menü és mozgásterv, sok folyadék

Elizabeth (40): Edzes (heti 5*500 kaloria egetes) es dieta (zoldseg, gyumolcs, hus napi 1000 kaloria)

Valentina (42): Candida és hrono diéta

Laci (39): Gondoltam összeírom, hogy milyen sikerem volt a saját fogyásomban, és ezt nagymértékben a fogyas.info-nak köszönhetem. 39 éves vagyok, nem volt nagy súly pluszom, csak a hasam zavart, és éreztem, hogy lomhábban mozgok. 77-78 kiló voltam, és ez sok volt a 168 cm-es magasságomhoz. Elkezdtem mozogni egyre többet, ezt sikerült megcsinálnom. Majdnem naponta lementem futni vagy focizni. Ez jól esett, de a testsúlyom nem csökkent sajnos ettől még. Ekkor találtam rá a fogyas.info cikkeire és a “6+1-es diétára' Azt hamar megéreztem, hogy az étkezéssel van a gond. A baj az volt, hogy soha nem tudtam változtatni a szénhidrátos, kólás, csokis étkezésemen. Gyakorlatilag reggel-délben-este ettem édességeket, kenyeret. Nem csoda, hogy nem fogytam. A fogyas.info-n nagyon sok anyagot találtam és elkezdtem képezni magamat. Rájöttem, hogy nem tudok dolgokat, nem világos, hogy mit eszek, az mit tartalmaz. Felszínesen tudtam pár adatot, de rá kellett döbbennem, hogy ez messze nem elég. A 6+1-

Hajnalka (38): nincs kenyér péktermék, liszt

István (59): Alapban szerintem elsődlegesen agyban dől el. Tényleg akarom-e, elhiszem, látom előre az eredményeket és aért hajlandóvagyok a szükséges (választott) módszer alakalmazására.

Márti (29): Minimális mennyiségű szénhidrátot ettem, mást pedig naponta 5-ször;és hetente 3 alkalommal súlyzós edzést, valamint fegyencedzést végeztem.

Márta (51): Napi 5-6 -szori kisebb mennyiségű étkezés, több folyadék, kevesebb szénsavas üdítőital (még ha cukormentes is) fogyasztása. A mozgás gyakoriságának növelése. A zsírégetés módszerének megismerése.

Erzsébet (38): Odafigyelek az étkezésemre, számolom a kalóriákat!Tornázom is csak sajna nem sikerül rendszeresen!

Anikó (25): Szénhidrátok csökkentése. Zöldség, gyümölcs nagyobb mennyiségben való fogyasztása. Tudatos táplálkozás. Akarat!

Reka (34): a napi otszori etkezes

Szűcs magdolna (53): 1000 kal egy napra, és edzés mindennap 30 perc elliptikus tréner

Orsi (41): Cukor és szénhidrát megvonás

Imola (28): Dieta es lugosito italok:zoldtea citromos viz

Gabi (30): A rendszeres evés és a vacsora idő előbbre hozása. Ezzel -2 kg ment le idáig.

Móni (38): szerelem :-) -15kg az eredmény

Pál (63): Sajnos még nem tudtam felkészülni a rengeteg vendég miatt, unoka Olaszországból, stb...!

Edit (38): Mozgas, dieta, zsiregeto kapszulak (Acetyl-L Karnitin es zold kave)

KlÁra (53): NEM IGAZÁN TUDOM, NAGYON NEHEZEN HALAD.

Edit (37): 90napossal 16 kg

Marcsi (36): 1-szer-i étkezés.

Fruzsi (25): kalóriaszámolás - ne vigyél be többet, mint amennyit elégetsz, ha mégis, akkor mozogd le a többletet!

Anikó (59): eddig még nem fogyókuráztam,most kezdtem a 90 napos diétát,egész jól haladok, csak a gyümölcs nap nehéz egy kicsit,estére már nagyon éhes vagyok.

Anett (18): egészségesen étkeztem, kevesebb édességet ettem

Tímea (24): Rengeteg edzés, alacsony kalória bevitel.

Bea (53): Több víz, zöld tea fogyasztása. Kevesebb szénhidrát bevitele.

Zsuzsa (31): Kevesebb étel adagok, kalóriaszámlálás, rendszeres edzések.

Angéla (19): kevesebb étkezés

Brigitta (23): étvágytalanság

Károly (60): Kisebb mennyiség, rostosabb ételek, zöldségek, gyümölcsök Kevesebb pékáru.

Judit (40): zöld tea,cukor ,kenyér elhagyása,és nem vacsorázom

Emese (32): rendszeres edzés

Kriszti (40): Kevesebb kalória

Melinda (49): Meg nemfogtam hozza de sokmindenben valtoztattam

Erzsi (60): Számomra sokkal vékonyabb lett a PÉNZTÁRCÁM...

Mónika (37): Szénhidrát bevitel csökkentése

Gizella (41): torna + diéta + táplálék kiegészítők

Renáta (19): próbáltam kerülni a cukros ételeket illetve a szénsavas üditőket..igaz eddig még 1kg ment le,de nem is régóta csinálom.Nagyon sokat segit nekem ez az oldal..köszönöm. :)

Gyöngyvér (44): A szokásos napi ételmennyiség 4 v. 5 adagra porciózása a napi 2x-i étk. helyett, sok víz, torna.

Roland (34): Diéta,bőséges folyadék bevitel, 'tiszta étrend', mozgás,zsírégetők.

Kati (48): Torna,zöld kávé+ króm kapszula

Zsóka (38): Akkor konkrétan nem ettem.

Ildikó (36): nem tudok 1 dolgot kiemelni: édesgyökér, L-Karnitin, kevesebb szénhidrát, sok zöldség, kevés vacsora, testkezelések, sok folyadék

Gábor (55): Áttértem a délelőtt csak gyümölcs fogyasztásra.

Éva (40): Reggelire csak gyümölcsöt eszem. Sokkal energikusabb lettem és az emésztésem is sokat javult. Már nem puffadok annyira mint ez előtt.

Stefania (39): Norbi update kodok betartasa

Zsuzsa (29): Kevesebb és egészségesebb t?pl?lkoz?s,es több mozg?s

Márta (44): Éhség megakadályozására szedett tabletta. Minden egészségtelen étel száműzése. Zsírégető pulzuson végzett mozgás.

Enikő (19): rubint rékás edzés

Noémi (27): A vacsora elhagyása és az edzés.

Ibolya (58): feleztem az adaot

Márti (25): Több gyümölcs és zöldség fogyasztása, sok mozgás.

Lollo (58): citromlé és CH szegény étrend

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Szilvia (40): mindig a mozgás, mértékletes evés

Robi (41): kalória számlálás

Edit (54): Szénhidrát ,zsír különválasztása.Egyszerre nem ettem őket.Lassú fogyás,de nagyon eredményes.

Zsuzsi (29): Szemelyi edzo, aki folyamatosan motivalt.

Zsuzsa (32): 90 napos diéta, aerobik, pilates

Yvett (20): Heti 3-5 nap 40 perces kardió edzések(vagy 20 perc kardió - 20 perc erősítő gyakorlatok), és az ételadag csökkentése.

Julianna (33): Több, tehát sok folyadék, ami elvette a TÖBBLET étvágyamat.

Renáta (33): Az abonett

Erika (43): sok fojadekot iszok

Noemi (29): Etrend valtoztatas, taplalekkiegeszito, heti 3 sulyzos edzes

Kata (31): Fitness, többszöri, de kevesebb étkezés, természetesen sok folyadék bevitele!

Petra (24): Minimalizáltam a CH-bevitelt, napi rendszerességgel sportoltam, súlyzós edzéseket végeztem, elkezdtem futni és rengeteg fehérjét fogyasztottam.

Marika (57): 4 hete csak paleo-t eszem, ez alatt 3,8kg-t fogytam, kevésbé vagyok fáradékony

Gábor (35): A honlapon található fehérje diéta + több mozgás

Sándor (44): Először a méregtelenítés ( 10 napos citrommal) valamint kalóriaszámolás + mozgás.

Ibolya (55): elhagytam a kenyeret beiktatam a zöldségeket .salátákat elhagytam a köreteket

Éva (30): sok zöldség fogyasztás,sok folyadék bevitel,elhagytam a cukor,liszt,fehér pékáru fogyasztását és a sport

Emese (42): edzés, diéta

János (40): kenyér mellözése,illetve adagok csökentése

Gábor (60): Nálam a mozgás (gyaloglás) indította be a zsírégetést.

Judit (44): Sajnos az amikor nem ettem.

Mária (58): napi 6-szori nagyon kevés mennyiségű, szénhidrátszegény étkezés.

Vera (65): napi max 1200 kcal és 160 ch. ennél több nem lehetett, csak kevesebb. Így 8 hónap alatt 10 kg- ot sikerült leadni, ami másfél év alatt sem jött vissza.

Dóra (21): Mozgás, nem enni ha jól vagyok lakva

János (39): Fehérkenyér nékülözése.ezzel közel 2 hónsp alatt 8 kilot adtam le

Fanny (22): A csokoládé, édességek minimalizálása, kenyérből rozs és teljes kiőrlésű fogyasztása, az is ritkán, krumpli elkerülése, 3-4 liter víz naponta, heti pár alkalom mozgás, és az, hogy ELHITTEM, hogy sikerül

Szilvia (23): Szénhidrát diéta (150g)

Brigi (43): Dieta

Tamara (32): szénhidrátok fogyasztásának minimumra csökkentése,este 6 után nem eszem,sok folyadékot fogyasztok,rendszeresen étkezem

Barbi (36): Minimális kenyér/pékáru,burgonya és rizs fogyasztása,illetve tésztafél?k mellőzése

Mária (53): Az agynak van a legfontosabb szerepe. Mikor nyúlsz a sütemény után ő nem engedi.

Évi (23): Amikor végre rászántam magamat, hogy heti háromszor edzek.

Gabi (44): Több mozgás, kevesebb étel, több ásványvíz.

Sándor (47): kalória számolás , minden bevitt étel ital esetén. Fogyásnapló vezetése.FONTOS.

Laci (18): 90 napos diéta 18 napján tartok.Eddig 6 kilót fogytam.

István (41): Koplalás nélkül kipróbáltam a ganoderma gyógygomba tartalmú zöldteát ill. kávét. Lúgosít és pörgeti az anyagcserét. Kb. 1 hónap alatt 6 kg-t fogytam.

Dorka (26): estére nem ettem haéhes voltam ittam inkábba valamit.

Gyula (63): Minimális szénhidrátot fogyasztottam, sok fehérjét ettem.

Kati (38): Kevesebbet eszem, kevesebb szénhidrátot, szétválasztó diétát részesítem előnyben, és kerékpárral járok dolgozni.

Károly (29): Rendszeres ?tkez?s, nemszabaf ?hezni, több zölds?g amiket szeretek is. Így nem kinzom magam.

Mónika (40): Mérem a fehérjét szénhidrátod és a zsirt. Természetesrn grammra.

Terézia (63): sok zöldség többszöri evés és szénhidrát csökkentés

Kata (58): étrenden való változtatás: - reggelire joghurt zabpehellyel, - normál ebéd - vacsora natúr kefír, fél magos kiflivel, - este 18.00 óra után csak folyadék, - napi folyadékbevitel emelése, - gyümölcs, zöldségek, saláták, - rendszeres mozgás: napi 3 km futás, kerékpározás, - eddig: 1,5 kg mínusz, lassan, de biztosan

Judit (39): Kontrollált étkezés. Sport megfelelő mennyiségének megtalálása.

Erika (26): Napi ötszöri étkezés mindig csak kicsit!

Ildiko (32): kevesebb evés, és tobb folyadék

László (62): Egészséges táplálkozás

Enikő (46): Szénhidrát mentes étkezés, minden nap edzés.

Gabriella (57): a hetes fogyokura

Ákos (19): minden nap lejártam kondiba

Zsuzsa (39): még semmi

Judit (39): Kalóriasz?mol?s,odafigyelve a szénhidr?t bevitelre. Életmódváltás. Sport.

Mirtill (20): Az edzés intenzitásának fokozása, A cukor és fehér liszt valamint a tej teljes mértékben történő kiiktatása az étrendből. Sokat segített a CLA szedése is.

Hanga (36): Nem eszek cukrot,feher lisztet, tejtermeket (kiveve natur joghurt, kefir), tojast, hust keveset.

Évi (32): reggelire, és délelőtt csak gyümölcsöt eszem, illetve napi 2kapszula CLA-t fogyasztok

Katalin (45): tobb gyumolcsot es zoldseget eszem

Pál (44): A rendszeres mozgás. Séta, kocogás, futás.

Zsóka (56): Lényegesen kevesebb evés..!!!!

Gizella (51): az étrenden változtatás és a mozgás

Jolán (52): Heti 1 gyümölcsnap, kevesebb pékáru és édesség, több folyadék fogyasztása, rendszeres mozgás

Zoltán (40): Futás heti négy alkalommal + kalória számlálás!

Kata (30): A szerelem csodákra képes.:-)

Petra (19): Nem ettem.

Zsuzsanna (50): több mozgás

Katalin (50): Figyelek a szénhidrátok bevitelére.

Ilona (42): prutein dieta

Erzsébet (54): Paleo-t eszem, de keveset és lassan + sok vizet iszom.

Balázs (36): no kaja minimumra csökentettem +acai megduplázva

Anikó (32): étrend változtatás

Hajni (35): Reggel csak gyümölcs, délben Norbi Update étel (Teletáltól rendelem), este gyümölcs, ivójoghurt és ami a legfontosabb, nem eszem fehér kenyeret, zsemlyét, semmilyen pékárut. Rengeteg víz elfogyasztása.

Erika (53): Szénhidrát diéta

Bm (26): Kiegyensúlyozottabb étkezés, kardio és erősítő edzésekkel.

Csilla (34): étrendváltás, mozgás

Judit (50): Mérsékletesség

Kata (27): Még több torna,aerobik.

Judit (35): Sok sport, tudatos étkezés

Gabi (44): Leginkább az hozott látványosabb fogyást, amikor teljesen leálltam a kenyér, zsömle és társai fogyasztásával és ha odafigyelek a folyadék fogyasztásomra.

Angela (49): az ha elhagytam az edesseg fogyasztasat

Éva (51): A króm tabletta.

György (48): Mértékletesség az evés terén, rendszeres kardiozás otthon

Dóri (21): Rendszeres sport, ez nálam a torna és a lovaglás volt, emellett figyeltem az étkezésre, bár azzal eddig se nagyon volt gondom illetve a víz fogyasztása. Végül még a párom, aki csinosnak lát azóta, mivel belül kezdem magam elfogadni és ez kifelé is látszik :)

Viktória (24): Kevesebb kalória bevitel, jobb minőségű tápanyagok.

Mária (52): Napi 40 perc szobakerékpározás+10perc felülés,zöldségekből készült ételek(külön főzök magamnak)76 kg-ról 72-re fogytam még 6kg a cél.

Veronika (24): torna, elsősorban kardio, valamint a lemondás a kenyérről és péksüteményekről

Anita (23): A rendszeres sport és a 90 napos diéta bevezetése az életembe.

Alexandra (20): többször kicsit ettem, többet ittam.

Tímea (32): mozgás és a gondos odafigyelés a táplálkozásra

Annamária (45): GYALOGLAS NAPONTA 6KM,ETREND VALTAS

Ingrid (38): Jóval több folyadékot iszok, este már nem eszek, sokat mozgok. És sok zöldséget, gyümölcsöt eszek nyersen.

Dávid (24): Nálam a sok mozgás vezetett sikerre, az étkezés terén bármit változtathattam, nem adtam le egy dekát sem, de heti 2-3 óra aktív sportolással egy hónap alatt 2 kilót leadtam

Éva (61): 1 liter sós koktél reggelire és utána semmi étel, csak pótcselekvésként 1-1 kávé és citromleves folyadék, 5 napon át.

Ibolya (60): kenyér helyett puffasztott rizs és a napi 5x-i kevés evés,

Ed (39): a rendszeres táplálkozás kevés étellel, kevés szénhidráttal, kevés cukorral

Réka (18): Sport és odafigyeltem arra,hogy mit eszek.

Kinga (27): Elsősorban a 90 napos diéta,és beszereztem egy kerékpárt amin napról napra több km-ert teszek meg.Nem eszek kenyeret,vagy nagyon ritkán teljes kiőrlésűt de azt is lassan csökkentem.Igaz eddig még nem igazán indult meg a fogyásom,de remélem mihamarabb eredményes lesz.

Zsolt (54): Sikerült olyan napi étrendet kialakitanom aminek rendszeres betartásával heti egy kg.fogyást értem el.

Éva (28): Kevesebb kaloria bevitel sok folyadek(lugos víz) heti 3-4 alkalommal torna

Nóri (24): Ahogy tanácsoltátok, elhagytam a fehér kenyeret, illetve 6 után nem eszem. Csökkentettem a az étel mennyiségét és minden nap szobabiciklizek és ugrókötelezek. 2 hét alatt 3 kiló ment le.

Jóska (36): meg gyógyultam és aktívabban sportoltam és az étkezésre is nagyobb figyelmet fordítottam

Gy (26): sok zöldség, sok gyümölcs, este csak turmixok vagy nyers gyümölcsök ivása, evése

Jázmi (41): Fehér liszt es cukor száműzésw az étrendemből

Gabriella (45): Sok-sok folyadék fogyasztása

Sándor (48): Táplálék mennyiség és szénhidrát csökkentés.

Marianna (49): több folyadék bevitel oda figyelek mikor mit eszem

Eta (53): A 90 napos diétát kezdtem el,és ha tudom hogy mely élelmiszert mivel párosíthatom akkor nem kell lemondanom szinte semmilyen ételről

Judit (44): sport

Andrea (50): stressz a legjobb

Mária (54): a reggeli egy evőkanál almaecet egy pohár vízben feloldva

Kinga (32): Betegségem miatt a szénhidrátmentes diéta hozott egy kevéske eredményt.

Imre (25): Napi 500-700 ckal bevitele, szénhidrát kerülése, kenyér és pékárú teljes kiküszöbölése, napi 1 citrom leve vízzel hígitva

Tatjana (31): Este hat óra után nem ettem semmit csak gyümölcsöt ha nagyon megéheztem . Plusz heti 3-4 alkalom torna

Kriszti (23): Bizonyos ételek 'megvonása' és a testmozgás

Ilona (56): Több folyadék fogyasztása, mozgás

Martina (37): Kevesebb szénhidrát bevitel, és picit több mozgás.

Zsolt (36): Munkahely váltás..ahol napi 12-20 km sétáltam.Viszont megszokta a szervezetem és leállt a fogyás addig 10 kiló lement.Most viszont a legnehezebb,hogy menni kellene futni amit utálok sajna :)Inkább mennék háborúba mit futni.

Szilvia (20): koplalás,hánytatás

Sándor (37): cukor,kenyér,tészta, ezeket egyáltalán nem ettem, és heti 3nap 1óra bicigli.

Annamária (35): szénhidrátszegény diéta

Teréz (63): Folyadékot sokkal többet fogyasztok, az étkezések számát növeltem, viszont a mennyiséget csökkentettem,

Gabriella (56): csökkentett szénhidrát bevitel

Mária (20): Az étrend átalakítása és a megfelelő folyadékbevitel.

Marika (65): káposztaleves(részben)

Gabriella (39): többször kevés étkezés

Kata (35): sport

Ircsi (44): szénhidrát, cukor elhagyása, sok folyadék fogyasztása

Szabolcs (30): nem vacsoraztam csak 1 gyumolcsot

Margit (60): Talan hogy jobban oda figyelek hogy mennyit iszok es mennyit eszek es mikkor

Laura (40): csak senhidratot esfeherjet fogyasztok

Angéla (27): aloe vera termékek és a mozgás

Rita (31): Eletmod-valtas

Mónika (44): Odafigyelek, hogy mit, mikor, mivelés mennyit eszem, valamint sokkal több erősítő edzést végzek. Rájöttem, hogy nem is feltétlenül fogyni akarok, hanem átalakulni. Megértettem, hogy az izom több kalóriát éget, ezért kevesebb kardiós edzést csinálok és több erősítőt. Persze edzetlenségem és a korom miatt csak saját testsúllyal.Hosszútávon kezdtem el gondolkozni, tudom, hogy ez egy hosszú folyamat lesz. A fogyás szót már nem is használom, szép lassan az életmódomat AKAROM!!! megváltoztatni.

Anita (26): Kevesebb szénhidrát, sok mozgás, sok víz fogyasztás, üdítők kerülése.

Ildi (44): akkupunktura,csala tea

Melinda (42): mozgás naponta, mértékletesség a táplálkozásban, cukor elhagyása

Mária (48): Lényegesen több gyümölcs fogyasztása és a króm tabletta alkalmazása.

Erzsébet (57): kenyér,burgonya, tészta mellőzése, zöldség fogyasztás

Vivien (29): több sport és az étkezésben való odafigyelés

Zsófi (22): kardió,diéta

Renáta (20): Sokkal több folyadékot ittam és próbáltam mindennap mozogni egy kicsit. Természetesen az étkezésemre is odafigyeltem,csökkentettem a finomított szénhidrát és a cukor bevitelt.

Zsu (29): szénhidrát csökkentése és cukor elhagyása mellett kalória számlálás, plussz heti 1 gyümölcsnap (alma)

Cintia (29): Természetesen a szénhidrát megvonása

Ildikó (53): caloría ki számolás,napi többször kevés evés

Márti (44): Sokkal jobban oda figyelek az étkezésemre, a mozgásra és ez nagyon sokat segített abban, hogy pár kilótól sikerült megszabadulnom.

Anna (22): mozgás és kalória bevitel csökkentése, oda figyelve a napi bevitt szénhidrát, zsír és fehérje bevitelre is

Zsuzsa (64): Az elszántság,de most van egy kicsi visszaesésem.

Gyula (54): eddig semmi

Éva (61): 90 napos diéta, már az is siker, hogy jobb a közérzetem. De még csak két hete élek így, 3 kg-mal kevesebbet mutat a mérleg.

Tünde (39): fülakupunktura

Anita (33): zöld tea kúra

Kovács edit (36): Kisebb adagok fogyasztása gyakrabban.

Gabi (42): Megfelelo folyadek bevitel.

Kitti (20): Torna, rendszerezett étkezés

Monika (22): Sprot! Mersekkel eves, 6utan nem ettem egyaltalan kenyeret! Edesseg kihagyasa illetve minimalisra csokkentese!

Gabriella (46): A gyorsan felszívódó szénhidrátok elhagyása pld a fehér kenyér és a finomított kristálycukor,ezeket helyettesítettem a teljes kiőrlésű kenyérrel és az édesítőszerekkel!

Tímea (30): Kevesebbet ettem, többször, és többet mozogtam.

Ági (31): Életmód váltás

Sára (56): zumba- fitnesz-jóga

Katalin (61): Kevesebb édességet ettem

János (36): Rendszeres sport Testépítés heti 4-5 alkalommal. +diéta napi 6-7 étkezés + sok sok sima víz :)

Elvira (38): fehércukor,fehérliszt kivonása az étrendből

Zoltán (58): Az étel mennyiségi csökkentése,valamint a kenyér és a vöröshús elhagyása.

Éva (26): Nem eszem fehér kenyeret, nagyon minimális cukrot hasznälok. Igyekszem 6előtt megvacsorázni valami könnyűt.Egyébként mindent ettem csak olyan 14óráig.minden nap tornázom minimum 30percet.másfél hónap alatt ment le 5kg

Nikoletta (19): sportolás, mozgás és egészséges táplálkozás .

Anikó (38): Az ételek glükémiás indexe alapján terveztem meg az étrendem, igyekszem emellett a napi szénhidrát bevitelt 160g körül tartani, 5 étkezésre bontva. Kétnaponta 'sportolok', ami - kisbabával vagyok itthon - másfél-két órás babakocsis sétát jelent. És hegyen lakunk :D. Naplózom, hogy mit eszem és hogy mennyit iszom, így könnyű mind az ételekre, mind a napi 2,5 liter víz bevitelére figyelni.

Eva (48): KEVESEBBET ETTEM TOBBET MOZOGTAM

Alexa (21): Rendszeres táplálkozás naponta 5-őr alacsony kalória tartalmu ételeket illetve edzés.

Katalin (37): cukor elhagyása, sport

Mária (50): rendszeres testmozgás - torna, úszás tudatos táplálkozás - szénhidrát bevitel csökkentése

Barbara (31): már többször eszem egy nap

Sándor (40): részben elhagytam a kenyeret, nyers zöldségeket eszem, föleg káposztasalátát sárgarépával.

Ibolya (53): Schorbert Norbi főzelékének ebédre történő beiktatása (azóta már nincsen, nem árulják), reggeli a német teljes kiőrlésű kenyér, mandula stb...ebéd után alma és este nem is voltam éhes..igaz, több mint 10 kg leadása után ki is volt már merülve a szervezetem....tehát nem volt jó módszer..

Andrea (40): Az en sikeres modszerem a következö volt: csökkentettem az eteladagokat, teljesen elhagytam az edessegeket, a chipset es egyeb brutalisan hizlalo elemeket. Potoltam a krom hianyomat, (jelenleg is szedem) -ez lenyeges volt, mert mar sejtszinten megjelent a cukoranyagcsere-zavar! Ekkor kicsit megijedtem. Ezert halas vagyok nektek, hogy elmagyaraztatok, hogy a megfelelö krom-szint miert is fontos a szervezetnek!! Elkezdtem rendszeresen zöld teat fogyasztani, nem eszek feher kenyeret es Pilatesre jarok. Ja es majdnem kifelejtettem, hogy a fogyas beindulasa elött lenmaggal meregtelenitettem. Kefirbe (0,5 l) tettem 1-2 evökanal lenmagot es nagyon hatasos salaktalinatast vegzett a kettö együtt (kefir+lenmag). Azota nincs gondom az evek ota fennallo hasi puffadasommal es szekrekedesemmel! Ez mar önmagaban is oriasi. Ezutan pedig a fogyas is gyorsabban beindult. Oh es meg valami: az igazsaghoz az is hozzatartozik, hogy a lenmagos meregtelenites idejen voltam ket alkalommal nyirokmasszazson is.

Dóra (21): Mozgás

Mónika (46): A szénhidrátok csökkentése. Napi ötszöri, meghatározott időpontokban történő étkezés.

Hajni (36): Kevesebbet ettem

Viola (18): dieta, sport

Klára (47): kevesebb kalória, több mozgás, L-karnitin, folyadékfogyasztás emelése, reggeli étkezés bevezetése, este 6+ óra után csak gyümölcs

Melinda (33): Hasznos volt amit írtak, tanácsoltak!! köszönöm !! megfogadtam naponta többet iszom :) jobban oda figyelek !!!

Detti (29): Több víz, minosegi szénhidrát bevitel(rizs), kiiktattam a cukrokat, több fehérje, zöldség bevitel

Mira (28): A mozgás,a kitartás

Gabi (45): Édesség elhagyása,csökkentett vacsora mennyiség.

Dóra (37): sokkal több folyadék fogyasztása

Vera (46): kalóriák számolása, szénhidrát/zsír/fehérje optimális aránya, semmi éhezés, napi 5x-i étkezés, mozgás... szóval életmódváltás, amivel tartani tudom a heti 1kg fogyást.

Hajni (36): délelőtt csak gyümölcs,minimális szénhidrát

Timi (38): Nem ettem cukrot, pèkárut,(szènhidrátot)köretet.

Veronika (60): Sok saláta, szinte mindenhez (sárgarépa uborka, paradicsom, vitaminpaprika stb..), gyümölcs napközben. Norbi duci tornája reggel este, ezt soha nem hagytam ki volt olyan napom amikor este 22 órakor kezdtem.

András (48): rendszeres sport; kevesebb fehérkenyér fogyasztás; este nincs kaja

Klára (62): Megtanultam,hogy mit mivel egyek,és egy nap 5x és keveset.A vizből is keztem 3 litert meginni

Bbenő (53): Az étkezési időpontok és sűrűség megváltoztatása ugyan annyi kalória mellett -5kg egy hónap alatt ,ja és a fogyi napló fontos!!!

Gabi (51): lé kúra

Gabi (37): Sokkal többet iszok,étrend változás(-4kg);;))))

Otto (51): Kitartas

Imre (61): Almát ettem ebédig.

Leili (18): Evési szokások megváltoztatása, edzés.

Klaudia (21): kevesebbet ettem ( nem vacsoráztam)

Bea (33): többszöt ettem kevesebbet

Jenő (62): 76KG-RÓL 68 kg-ra való súlyleadás DIÉTA NÉLKÜL!!De ez csak akkor sikerülhet,ha van olyan anyag,mint a TIÉTEK,SOK 'NORMÁLIS' TANÁCCSAL!!!

Bianka (18): Mozgás , illetve az étkezésre való figyelem

István (46): Probálkoztam de azt a fogyokura gyogyszert betiltották.Akkor leadtam 6-kg-ot.

Gábor (29): Rendszeres mozgás odafigyelve a minél helyes táplálkozásra.

Rita (27): a 'sokszor de keveset' és nagyobb menyiségű folyadék bevitel...

Ágnes (45): Szigorú diéta+ mozgás

John (28): Kevesebb cukor, több mozgás.

Moni (49): Szerintem fejben dől el minden. Az akaraterő is. Kell egy cél, ami miatt úgy érzem,hogy feltétlenül le kell fogynom.

Andrea (49): három hónapja egy power plate edzést kezdtem el,valamint elhagytam a kenyereket,burgonyát,péksüteményeket,cukrot egyáltalán nem fogyasztok,sem olyat ami ilyet tartalmaz-hat.Igyekszem többször enni kb 4-5 alkalommal de csak keveset és a főétkezés mindig úgy alakítom,hogy mind adagban,mind kb kalóriában alacsony legyen.Az egyik ,rendszerint a reggelit étkezést kiváltom kazein fogyasztásával.Sokkal több folyadékot fogyasztok,pl almaecetes víz,szűrt víz,natur tea.

Zsófi (21): sok mozgás,kevés szénhidrát

Tímea (45): odafigyeltem a folyadék mennyiségére

Vivien (29): Több zöldség, édesség 3 hétig nem, fehérje, és napi 5x-i étkezés.

László (63): Kis adagok többször.sok mozgás. Cukorés szénhidrát csökkentés.

Piroska (38): A késő esti evés elhagyása, a rendszeres mozgás bevezetése az első időkben jó közérzethez vezetett, majd lassan elindult a testsúlycsökkenésem.

Tîmea (43): Mozgás /zumba/ életmod váltás ,

Eszter (25): Kevesebbet ettem,jobban odafigyeltem az étkezésre.

Rita (18): Rendszeres mozgás

Krisztina (22): Meg folyamatbam van az alomtest elerese de sok hasznis cikket olvastam itt ami konnyebbe tette a fogyast, segitette. Rengeteget edzek es egeszsegesen rendesen taplalkozom.

S erika (39): egy heten belul 3 beiktatott gyumolcsnap, 1-2 savanyokaposztale napos lekura

Etelka (61): diét,torna

Kati (49): kerékpározás

Anna (30): elkeztem kromot szedni megszüntek az éhség rohamaim, és rendszeresen járok futni 2 hete

Krisztina (42): este 6 után már nem eszek, és ez nagyon sokat jelent, három hét alatt 2 kilót fogytam

Erika (46): Vezettem a Kalóriabázist és heti 5 alkalommal tornáztam.

Andrea (43): Az,hogy alig ettem.KB.600 kalóriát naponta.De ez még fiatal koromban volt,ma már nem bírnám.

Katalin (34): sportolás!!!!!!!!!!!!!!!

Ágnes (55): az adagokat csökkentettem

Zoltán (40): Mozgás, minimális szénhidrát és cukor bevitel

Nóra (21): futás

Melinda (33): reggeli citromosvíz ivása

Niki (23): Fitness Junkie 30 napos program

Kata (20): több mozgás, egyszerre kis adagok, sok folyadék

Csilla (42): Kevesebb kenyér félét ettem és kerültem a fehér lisztet, fehér rizst, és a cukrot. De még a mesterséges édesítőket is.

Zsanett (32): gyümöcs,zöldség,mozgás,4liter folyadék v?z és zöldt tea,adipex szedése

Eszti (20): Táplálkozás során a mérték betartása, sok mozgás.

Niki (19): kétnaponta -1 kg

Ilona (42): A kenyér elhagyása és mozgás

Lajos (56): Kevesebbet ettem.

Rozália (50): Már este öt után nem ettem semmit, elhagytam a fehér kenyérféléket és többet mozogtam például futottam minden nap 2 km-t

Antal (45): Levesporral egyik nap csak 3*2dl ittam sok folyadékkal a másik nap aszt ettem amit akartam igy sikerült 28kg ot leadnom 3honap alatt

Judith (59): Szénhidrátok csökkentése minimálisra, liszt, cukor teljes elhagyása, napi 2-3 liter folyadék fogyasztása, sok nyers zöldség és gyümölcs, napi 1 liter házilag készített zöldségleves. Figyelek arra, hogy tartósítószer- mentes ételeket fogyasszak és napi 4-5-ször étkezem. Nem fogyókúrázom, hanem életmódot váltottam. Nem akarok gyorsan fogyni, egy gramm nem jött vissza amióta megváltoztattam az étkezésemet. Hetente 5-ször tornázom.

Bettina (24): rendes etkezes es mozgas

Katalin (62): 20 éve az Adipex Retard tabletta(szuper volt, 1 hónap alatt 7 kg-ot fogytam és nem jött vissza 2 évig). Sajnos ezt betiltották. Mostanában egy kéthetes, szétválasztó diéta az egyetlen, ami hatásos, de 3-4 kg-nál többet ezzel se tudok leadni csak akkor, ha a diétát több héten keresztül folytatom. 2 hét nem elég. Semmi más nem használ. Az a meglátásom, hogy a fogyitabletták egyszerűen placebók, csak a pénzemet viszik el.

Eszter (27): rendszeres (napi) futás: kb. 5-6 km és diétás átrend

Loretta (37): Cukor mellőzése és a testmozgás.Étrend megválogatása.

Kinga (18): Jobban figyelek a taplalkozasomra es tobb vizet iszom!

Tibor (44): Almaecet fogyókúra, többszöri étkezés kevesebb mennyiséget, vacsorára kevesebb étel

Karesz (48): 4 nap alatt kb 1 - 1, 1 kg - ot leadtam. Végülis az almaecet módszert választottam, + ma már tudom, hogy nem szabad állandóan - görcsösen alig ennem sztán este pedig bepótolni mindezt.

Csilla (53): Több folyadék, anyagcseregyorsító , méregtelenîtő gyógyteák, több saláta, de. Csak gyümolcsöt fogyasztok, káposzta leves, glútén mentesebb élelmiszer, torna, táplálék kiegészítők.

Kata (28): Napi 5szöri étkezés, sok zöldség, kb napi 1200 kcal fogyasztása, heti 3-4szeri mozgás, cukor, liszt, zsír elhagyása.

Kata (24): A töb zöldség evés,a vsorára könnyű étel fogyasztás és a sport.

Gyula (54): kevesebb vacsora , csökkentett nassolás, zöld tea.

Ildi (52): Nagyon sok edzés ,kardio

Ági (53): Glutén és laktózmentes élelmiszerre váltottam a rendszeres mozgás mellett

Mártika (64): A bétablokkoló gyógyszerek elhagyása és a paleolit diéta.

Ibolya (69): 1hónap éhezés,nagy bánat miatt

Brigo (19): Tobb kardio edzes,csak turelem es kitartas kell,meg ido az latvanyos eredmenyhez. A boromben jobban erzem magam,konnyebb a mozgas es magabiztosabb vagyok.

Gyöngyi (50): Többszöri étkezés,kevesebb kalória bevitel.

Emőke (32): több folyadék, ami inkább víz, illetve lúgos víz. Próbáltam glutén mentes lisztféleségeket vásárolni, többet mozogni, és édesítőszerként xillitet használok.

Éva (63): A szénhidrát a cukor elhagyása és esti torna

Zsuzsanna (57): Számoltam a bevitt szénhidrátot

Márti (44): szénhidrát csökkentése

Diána (40): 15 kg fogytam terhesség után, újra 55-58 kg vagyok. Edzés önmagában kevés, nagyon kemény diéta! 1-1 db csoki ok, üres sonka, kefír vacsi.

Veronika (26): kevesebbet eszem, több vizet iszom

Lives (20): életmód váltás

Adrián (35): Szénhidrátbevitel csökkentése,cukor és zsir teljes elhagyása, valamint az edzésidőtartam kismértékű növelése.

Gizella (39): Több mozgás, kevesebb szénhidrát.

Katalin (54): gyakori étkezés kis adagok és szénhidrátmentes

Emese (27): Betartott étrend ,cafe form kávé de költséges

György (63): Étrend változtatás+napi mozgás.

Szandra (23): Update táplálkozás

Tímea (25): Cukor, krumpli és fehér liszt elhagyás

Piroska (46): Zumba, hetente 2x, tarsasagi tanc hetente 1x, gyalogolas minden nap hegyre 20 percet, egeszseges taplalozas, adagok csokkkentese - 4 kg-ot fogytam

Dorottya (22): Én a 90 napos diétát csinálom még mindig, nagyon jól haladok, most tartok lassan 1 hónapnál és sikerült leadnom már 5 kg-ot. Nagyon büszke vagyok magamra, hogy ilyen jól haladok és be tudom tartani a diéta minden napját.

Krisztina (37): diéta,kerékpározás

Pálma (21): Sokat sportoltam szabadidőmben.

Katalin (46): Sok gyümölcs, és a szétválasztó 90 nap diéta

Roland (39): A kalória tábla használata

Szabina (40): 90 napos szétválasztó diétát csináltam végig és így 9 kg fogytam, mellette pedig jártam heti 2-3x edzésre .

István (52): A régebben elfogyasztott adagok mérséklése, kb a felére. Ebben sokat segít a sok folyadék bevitel (2-3 liter napi). Este hat után nincs kaja. Mellőzve a kenyér csoki, sütemény stb. A folyadék csak víz, aránylag sok gyümölcs. A testmozgás egyelőre elmaradt.

Andrea (31): GLÜKOMANNÁN + DIÉTA

Zsuzsa (38): Édesség elhagyása, gyömbéres zöld tea.

Zsolt (19): sport és diéta

Kati (36): Inkabb feherje mint szenhidrat es napi 10 15p mozgas.

Péter (52): Nics olyan hogy 'a sikeres' akció, átfogóan kell kezelni az egész életvitelt.

Klári (61): rendszeres mozgás

Móni (36): Kisebb adagokat eszek,kevesebb cukrot és lisztet.Próbálok többet inni és biciklivel járok dolgozni.Célkitűzéseim is vannak,pl.beleférni egy szép ruhába.

Betti (29): Ébredés után rögtön frissen facsart citromos vízzel indítok, aztán reggeli, bár nem vagyok még éhes..., nos meg naponta többször eszem :) A víz elengedhetetlen része lett az életemnek. Kb. 3 l naponta... Egy hét alatt teljesen 'átállt' az agyam a rendszerességre és mérsékletességre! Nagyon igyekszem ;)

Zsófika (60): Többet mozgok, naponta sétálok kb. egy órát, ez 3-4 km, nagyon jónak érzem, sok vizet és almaecetes vizet kezdtem fogyasztani, nem cukrozom a tejeskávémat, nem fogyasztok kenyeret, édességet, gyümölcsnapokat tartok (háromszor alma és kétszer mandarin), számlálom a kalóriákat, naponta beveszek 1-2 tabletta 1000 mg-os csipkebogyó kivonattal készített C-vitamint és egy Supradyn-t, a napi 1000 kcal-t nem lépem túl, este 6 óra után nagyon keveset eszem, ha éhes vagyok- 1 mandarin vagy egy alma, jó sokáig rágcsálva:) Öt hét után 4 kg-val mutat kevesebbet reggel a mérleg, és nagyon remélem, hogy ez nem csak az első napokban távozott víz:) Nem állok meg, a következő hetekben is folytatom :)

Ivett (28): almaecet

Kriszti (37): Közel 13-éve nem eszek kenyeret

Andrea (42): az étkezésre jobban odafigyeltem

Andi (29): Sok zöldség, csirkemell, és semmi lisztes, semmi tészta, rengeteg gyümölcs... :)

Mónika (32): Este hat után már nem eszem,odafigyelek mennyit eszem,és nem nassolok.

Nikolett (18): torna

Vanessza (31): Kevesebb szénhidrát és zsír,több fehérje,zöldség és gyümölcs és torna

Teréz (63): rendszeres evés

Bernadett (25): kesoi oraban nem ettem

Zsuzsanna (46): kitartó testmozgás hosszútávon

Réka (20): Nem eszem annyi hízlaló ételt, és több egészséges étel szerepel az étrendemben.

Dia (27): Teljesen elhagytam a kenyeret és a tésztákat. A levesekkel pedig elkerülöm az éhségrohamokat.

Edina (29): Kevesebbet eszem, tornázok hetente 5 alkalommal 1 órát

Lívia (21): Sajnos még egy módszer se vált be igazán.

Eleonóra (60): A szénhidrát a finomított lisztek,tartós tej, olajak kiiktatása az étrendembol, és az elv tobbszor keveset

Luca (61): Odafigyelés az étkezésekre, fehérjében gazdag,szénhidrátokban szegény étrend kialakítása 'kalória.számolgatós' módszerrel.

Viktória (49): Szia! Igen, a káposzta leves, és most hogy 10 kg-ot leadtam, kezdek savanyúvá válni. nem csak azt eszem, de a leg hatékonyabb a leves.

Zsani (21): Teljesen kizártam a csokoládét az életemből és a cukros üdítőket, a teát is édesítővel iszom (ha iszom), és naponta elfogyasztok kb. 3 liter vizet.

Gábor (30): Ketogén diéta

Mate (19): A folyadék fogyasztás

Tünde (24): Cukros üdítők kerülése, nasinak magvakat eszem, kerültem a fehér kenyeret.

Barbi (21): Napi 15 perc mozgás,odafigyeltem az étkezés mennyiségére.

Edith (31): A sikeres akcio nalam a gluten mentesseg volt!Igaz nagyon nehez,mert akinek fozni kell nap mint nap a gyerekeknek,es a konyhaban surog forog annak nagyon nehez ellenallni!!!

Eniko (35): kaloria syamlalas es az otszori etkezes as a 2 liter folyadek,futas minden este min negyed ora szemelyre szabott dietaval fogyok

Éva (60): étrendváltozás,

István (46): A sok futás és a ninja

Piroska (60): A Norbi update diétával nem éhezek. Miután imádom a húst- a vércsoport diéta szerint ragadozó vagyok:)-, ehetem is. Odafigyelek arra is, hogy naponta többször, de keveset egyek. És természetesen megfelelő mennyiségű folyadékot iszom, és többet mozgok.

Monika (35): Napi min. 3l tiszta viz fogyasztasa

Dávid (28): Elhatározás, legalább napi 3 liter folyadékot inni, többször keveset enni, délután 5 után már nem enni, minden reggel egy nagy pohár citromos langyos víz elfogyasztása, délig csak gyümölcsöt enni, kenyeret egyáltalán nem fogyasztani

Zeller (39): Reggelire gyümölcsöt eszek, vacsira pedig szénhidrát mentes kaját.

Andrea (49): Nyáron nem kezdtem bele semmibe

Zoli (33): Több eddzés, és odafigyeltem az étkezésre

Anita (36): Minimális étel, sok folyadék

May (21): Nem innen vettem a fogyókúrás étrendet

Mária (64): mozgás, torna. Kilók még nem változtak, de cm-rek csökkentek. Egy hét alatt 3 centi csökkenés a csípőn, s 4 centi csökkenés a derékon.

László (40): 90 Napos diátával sikerült lefogynom 17 kilót!

Ildiko (45): 90 napossal indítottam,mozgás

Laci (32): Étkezés rendszeresitése, sokszor keves de intenziv kardio mozgas,nagyon fontos napi bőduletes folyadekpotlas

Kriszta (44): Hay diéta kombinálva méregtelenítővel. (Nem reklámozom, ha valakit érdekel, privátban írom.)

Krisztina (35): kenyér és a cukor elhagyása, sok folyadék, több mozgás

Anna (53): Minden étkezés előtt, egy citrom frissen facsart levét ittam meg, naponta 3-szor, és a teljes kiőrlésű kenyér. Három hét alatt 4kg.

Marian (30): sportolas,kevesebet etkezem

Bandi (36): Kb. 6-7 éve csinálom a 'Bandi-féle' fogyást! Sjanos szeptembertől történik mindig egy vágás az életemben, amit nem tudok megmagyarázni és elkezdek zabálni, édességet tömni..stb. és persze lazsálni. Fel is hízom 95-98 kilóra. Aztán január elejétől nekiállok leadni! Csupán annyival, hogy kihagyom az édességet, az esti zabálást, amellyel egy ember napi kalóriaszükségletét bevittem és mozgok (szobabicikli, több gyaloglás autózás helyett) minden évben sikerül 80 kilóra lemennem. Erre büszke is vagyok! Viszont tudom, hogy ez az állandó súlyingadozás megterheli a szervezetem! De ha valakit érdekel a 'technikám', szívesen leírom bővebben, mert 15-18 kiló minusz 3-4 hónap alatt drasztikus megerőltetés, kínzás nélkül nem semmi!

Szandrus (24): Aerobik, odacigyelés a napi kalóriabevitelre és tápanyageloszlásra

Inez (20): Kenyér és cukor mentes élet

Tamás (31): Az evés nagymértékű mérséklése.

Edit (32): Nem küldtetek semmit a tesz kitöltése után

Anikó (28): Sokszor enni keveset + testmozgás

Gyöngyi (53): Még nem

Brigitta (18): napi egyszeri evés

Liza (36): Zsírtőrés masszással,almaecet kúra

Anita (30): kevest ettem

Kata (23): 30 napos guggolás kihívás 50- ről kezdtem és a 30. napon 250- et kellett megcsinálni.

Klementina (38): kalóriaszámolás,és a folyadékfogyasztás fontossága

Krisztina (33): Egyenlőre semmi

Tünde (39): A mozgás,a sok folyadék bevitel.Sok gyümölcsöt tudtamenni és így már kora délutántól nem ettem semmit.Cask a gyümölcsöt.

Izabella (38): Ha nem eszem fehér kenyeret és semmit ,ami fehér lisztből van.

Niki (31): Sok torna, rendszeres napi 6szori étkezés, kis adagokban. Sok folyadék. Édességek, rágcsálni valók kerülése.

Meli (33): diéta+mozgás

Erika (34): Tőb időt forditottam sportra, jobban odafigyeltem az étkezésre.

Mónika (24): Én eddig napi pár kortyot ittam. Javaslatotokra emeltem a mennyiséget, eleinte rossz volt, ma már a munkahelyemre is viszek, és állandóan iszok mert szomjas vagyok ami eddig nem voltam. Elkezdtem heti 2 alkalommal spinningre járni 2kg-ot fogytam. Igaz ez nagyon kevés, de kb. 2éve egy dekát sem fogytam, szóval örülök neki.Még 8kg-tól szeretnék megszabadulni.

Nikolett (30): Kevesebb kalória bevitel, zsíros ételeket nem fogyasztottam. Több mozgás

Zita (37): kalória számolás

István (28): diéta,sulyzós torna

Nusi (61): tobb receptet is kiprobaltam. mindenik hozott sikert,pl 2 het alatt 9 kilo . de ezek tul drasztikusak voltak szamomra. ezekhez ezutan csak akkor nyulnek ha surgosen kellene leadjak egy par kilot. itt olvastam a 90 napos fogyokurarol. kiprobaltam , meg mindeg probalom:). nem nehez betartani, nem kell ehezni, talan a gyumolcsnap egy kicsit macera de ki lehet birni. nalam ez hoz eredmenyt minden heten leadtam mostanig 1,2 kg. nagyon orulok ,hogy rabukkantam erre az oldalra. szerkesztoinek koszonet, gratula, es sok-sok jo olvasnivalo! tisztelettel samsudean nusi

Katalin (20): Elkezdtem a 90 npos diétát és már most 2 hét után sikerélményeim vannak

Mónika (46): éhezés nélküli fogyás

Sándor (48): 10 napos neera szirup kúra és 2 héttel utánna 14 napos bécsi diéta.

Timi (26): Kalóriabázis.hu- ez segitett mindenben

Judit (56): több mozgás, kevesebb, de minőségi étel, több folyadékbevitel

Daisy (22): diéta, mozgás mindennap

Pál (37): fegyelmezett étkezés, mindennapi kiegyensúlyozott, nem megerőltető de kitartást igénylő mozgás. az esti zabálás-ingert, kelbimbóval csapom agyon

Andrea (48): Novemberben mütötték a könyököm és mivel elötte abbahagytam a rendszeres mozgást a fájdalmaim miatt 5 hónap alatt felszedtem 6 kilót, ami rettenetesen zavar. Még csak pár hete kezdtem el megint mozogni és jobban odafigyelni az étkezésre. Nem kezdtem el rohamosan fogyni, de elindult lefelé a mérleg mutatója és fittebbnek érzem magam. Edzésnaplót vezetek, amibe beleírom a napi edzésadagot és hogy mit eszem (a nassolást is szigorúan!), meg a reggel mért súlyomat.

Edit (45): Saját magam által kitalált étrend (alapja:szénhidrát és cukor/csoki elhagyása), sok folyadékkal és a heti 2-3 alkalmas mozgás, tornázás. És természetesen az akarat és a kitartás. 3 hónap alatt 6 kilót fogytam így.

Kati (29): vacsorára kevesebbet eszem, és többet sporotolok

Edina (44): Elszántság, kitartás.

Erzsébet (43): jobban oda figyeltem az étkezésemre :)

Kira (31): Mikor nem eszek semmit

Nikolett (27): Szénhidrát szegény étrend

Joci (13): futás

Daniel (28): akaraterő

Veronika (34): Kardió zóna és erősítő edzések itthon (Péntek Enikő).Az étkezésre odafigyelés és sok folyadék (víz). Éhgyomorra egy pohár citromos víz. Az edzés pedig heti 3-4 alkalom és kb félóra.

Klara (60): Nem eszek egyaltalan azota edesseget es nem nassolok

Katalin (33): kenyérfélék, tészták, cukor megvonása

Ildiko (43): Bocsi Viki testreszabott tanacsadasaval

Zsófia (31): Hit önmagamban, hogy meg tudom csinálni. Nem fogyasztottam cukrot és fehérkenyeret.

Joco (37): lugos etelek es sok viz fogyasztasa

Marina (53): Jobban figyeltem az étkezéseimre.. mit..mikor..és mennyit egyek..Sokkal több folyadékot fogyasztok azóta..

Viktor (24): Több mozgás, kisebb adag ételek, cukor és finomliszt fogyasztásának minimalizálása.

Kati (52): Számolom a kalóriákat, sok zöldséget, gyümölcsöt eszem.

Andrea (45): Vacsora elhagyása, kevesebb cukros étel fogyasztása

Timea leontina (18): REggel 2-héten keresztül 45-perc futás és 30 hasizom legelőször a második hétre ezt megnöveltem 5-tel.

László (63): minél több mozgás,valamint az étkezés kivállasztás!

Andrea (29): sok mozgás, méregtelenítő kúrák

Anikó (45): Nálam az étrend, ami segített. Nem sok, de 2.5 kg lement..eddig. gondolom tovább is megy majd. Köszönöm a segítséget!

Tünde (53): Nekem a gluténmentes liszt és a szobabiciklizés indította be a fogyást.

Adriana (45): 90 napos diéta

Péter (31): Kevesebb étel meg a jó tanácsok.

Ági (61): A szęnhidrát erős korlátozása

Gabi (38): Diéta, sportolás

Veronika (20): Nekem az segített sokat, hogy napi 3 liter vizet mindig megittam :) Persze mellette tornázok is és semmi édesség :) Az édesség vágyadat csillapithatod gyumolcsokkel (én ananászt, kiwit és narancsot szoktam enni), de például a mandula és a foldimogyoro is nagyon segit :) És ne feledkezzunk el a savanyú káposztáról sem, ami tényleg nagyon hasznos :) És had írjam ide, hogy 4 hét alatt 8 kg-tól szabadultam meg :)

Timea (27): Több folyadékot iszom, többször étkezem egy nap ( 4-5) a mennyiségre is vigyázok ( kevesebbet) , gyümölcs ,zöldségfélét naponta... kellett - péksüteményeket ha csak lehet kerülöm ( eddig sikeresen ). És egy héten legalább 3-rom alakalommal tornázok vagy kocogok. Eddig 5-6 kg adtam le. Még én sem hiszem el de megindult a fogyás. :)

Monika (36): kevés étel+sok edzés+KITARTÁS!!!

Kitti (28): több mozgás,több folyadék,kevesebb zsíros étel,több fehérje fogyasztása és több zöldség fogyasztása.

Éva (60): A szénhidrát és a zsír csökkentése,ugyanakkor a nagymennyiségű kényszerevés visszaszorítása,amely igen nagy önfegyelmet igényel.

Etelka (43): sport

Marcsi (52): A feher liszt es cukor, krumpli es rizs elhagyasa. Tobb zoldseg, tobb folyadek (gyogytea), este 6 utan semmi kaja! Rendszeres mozgas: heti 3-4x.

Marianna (28): kitartás

Márti (49): a testkontroll által ajánlott szétválasztó étrend, a szénhidrát táblázat figyelése..

Tünde (39): Csökkentettem az adagokat ill lecseréltem a lisztet, nem eszem kenyeret, cukrot nincs nasi csak magvak, nincs több vaj, lecseréltem az olajat extra szűz olivára, kimaradt a sertéshús, több a hal és a gyümölcs és napi 3 l víz! Heti három Rubint Réka+ fél óra step gép.

Andrea (23): ha nem ettem

Kriszti (34): Rengeteg mozgás és szénhidrát

László (28): Kalória- és szénhidrátszegény diéta, valamint rendszeres futás, edzés (testépítés).

Rita (24): Több zöldséget fogyasztok és mozogni is elkezdtem

Attila (55): Kevesebb élelem bevitel.

Tünde (32): még csak most kezdtem 3 hete kb. és 4 kilót fogytam, sokszor kicsit megoldással és a citromos melegvízzel próbálkozom:)

Aniko (63): Elkezdtem a disociat-etrendet,ittam 2 liter vizet naponta,setaltam 20-30 percet

Enikő (28): Sok folyadékot iszom, és kevesebb szénhidrátot fogyasztok

Imre (56): A szénhidrátok,zsírok,hús ételek megvonása!Március 1-én elkezdett diéta 97 kg-ról 79 kg a mai nap.Számomra siker történet.

Edit (25): Életmódváltás

Nóri (57): Többször keveset enni, figyelni az összetételre, kenyér féle, dugító étel kizárva. Hetente 1-2x csak leves, yoghurt, vagy gyümölcs fogyasztása. Ha éhes vagyok, evés előtt először inni.

Tünde (39): megváltoztattam a táplálkozásomat többet mozgok

Eszti (18): Teljes életmódváltás. Az életemet teljesen megváltoztattam, a mozgás a mindennapjaimhoz tartozik már.

Emi (23): Mostanaban ujra tancolok. :) Reszben japan (parapara) tancot folytatok, es mar a baratnoimet is sikerult bevonni :) Ami jo, mert igy nem egyedul csinalom. :) Tobb folyadekot iszom, es tobb gyumolcsot is fogyasztok. Napi 3*parapara [edzes] es ezek mellett 4het alatt sikerult 6kgtol megszabadulnom. :) (^-^)/

Judit (33): A szénhidrátok kihagyása az étkezésekből,még több mozgás

Noemi (46): meg nem fogytam de egy kicsit hiztam ez az almaecetes viz nagyon finom es meghozza az etvagyamat.

Moncsi (22): Megfelelő táplálkozás es rengeteg edzés, főként cardio jellegű, de erősítés is volt benne, plusz nagyon sok vizet es zöld teát ittam

Anikó (39): 6+1 napos diéta

Erzsi (48): Emelt folyadékfogyasztás (citromos víz),cukor minimalizálása,több mozgás,kevesebb szénhidrát.

Mária (58): Töbszöri ?tkezés d?lután 15óráig utána folyadék kőzben szobabiciklizés.Tal?n ennyi.

Ferenc (46): Mozgás, mozgás...Zsírszegény ételek.

Nikolett (20): Próbálok jobban odafigyelni a napi ötszöri étkezésre.

Vali (68): Erre nem tudok válaszolni, ha tudnám nem okozna gondot a további teendő!Talán ha az esti vacsorát elhagytam./Soha nem ettem ki a hőtőt,ennek ellenére talán akkor fogytam/

Erzsébet (32): Minden kipróbált fogyáshoz vezetö dolgok,mint pl. a diéta nálam -4kg megvolt,de azután megállt a tudomány nem megy le tovább és ez elszomorít. Na meg hamar vissza is jön

Marcsi (42): mozgás, édesség és köretek elhagyása

Kata (38): Este 6 után nem eszem, sok vizet iszom, jógázom, kevesebb csoki.

Maria (53): az egeszseges etrendre valo atteres es a heti 3 alkalommal eltoltott 6o perces edzes..

Zita (48): étrendváltás

János (55): monitorozás

Judit (45): Torna, torna felülés.

Erika (60): Napi 4-5 szöri kevés étkezés, kenyér elhagyása és napi fél óra torna

Melinda (20): Étrend váltás és szoba biciklizés két naponta minimum 40perc

Andrea (34): Este hat utan nem ettem

Zsolt (21): Ételmegvonás, léböjt

Krisztina (41): sajnos az ha nem ettem szinte semmit :(.

Bea (31): Heti 4-5 alkalommal edzés

Áron (23): egyszerre csak keveset enni

Vali (60): Kalória számítás és csökkentés. Több mozgás

Anna (27): Többet mozogtam, étrendemből kivontam a cukrokat és csökkentettem a szénhidrátot. Betartottam a napi háromszori étkezést, köztes időben csak gyümölcsöt ettem.

Adel (62): dieta

Ibolya (33): A kalóriaszámolás, és a dietetikus által javasolt diéta.

Zoltán (31): kalóriaszámlálás

Zoltan (46): 90 napos dieta, meg tart ... 10 het alatt 15kg fogytam :)

Kati (30): koplalás

Ildikó (40): Belekezdtem a cellRESET fogyás programba ami fantasztikus!

Szilvia (41): REGENOR

Katalin (45): Az étkezéseimből ki hagytam az édességeket a kenyeret a tésztákat,és sokkal több folyadékot ittam,és iszom még mindíg.

Helen (19): Napi 1 étkezés tudatosan

Ildikó (40): Kevesebbet ettem, megvontam a süteményeket, kenyereket és nem vacsiztam.Meg persze besegített a kínai fogi tea!

Erzsébet (59): Ételeket odafigyeléssel választom meg.

Ági (31): Figyelek, hogy mit eszem.

Marika (41): Norbi uptad diéta

Erika (50): Elsőre elkezdtem reggelizni. Délután pedig próbálok nem enni szénhidrátot. Még nem mérem magam.

Linda (29): Az oldalról rendelt vitaminok segítettek a fogyás elíndításában,és mostmár jobban odafigyelek arra,hogy mit és mennyit eszem. S mindemellett eljárok tornázni.

Mariann (25): nincs vacsora - nincs édesség

Patricia (12): Kevesebbet ettem és tobbet sportoltam

Attila (40): betartottam a dietat

Anita (27): Megvalogatni az ételt amit eszem.

Pamela (21): Sport, rágógumi

Hajnalka (24): Rengeteg sport, nem evés :)

Heni (23): Ha nem ettem semmit lenyegeben csak fottojast

Nikol (31): A teszta es kenyerfelek elhagyasa

Petra (25): Több vizet iszom, heti 4-5 sport, este csak zöldség és fehérje, kb 1 ig nasi megengedett, mert nap során felhasználom a bevitt energiát, persze nem egy tábla csoki egyszerre :)

Rozália (45): A szénhidrátok szinte teljes elhagyása

Reka (31): en a norbi apdate 1 es kodszerint etkezek es nekem bevalt

Gyorgy (45): azota megiszom a napi 3 litervizet , es elkezdtem az alma ecetes dietat.

Tamara (19): Futâs

Erika (54): diéta+sport+ igen ! a cigeretta evés helyett .

Adriana (44): több folyadék fogyasztás, rendszeresebb mozgás

Zoltán (35): Nekem másfél hónap alatt sikerült lefogynom 12 kilót már, ami szép siker számomra. Betartottam, betartom továbra is a diétával kapcsolatos infokat, és az eredmény nem marad el szerencsére.

Csaba (28): étrend+edzés

Zsuzsa (56): Megtalaltam a megfelelo fogyokurat,amit konnyen betudtam tartani.

Anita (24): kevesseb eves

Zsóka (35): Kevesebb édesség és péksüti!

Barbara (19): Megszabtam hány óráig ehetek

Moreh katalin (49): volt egy erdekes fogyokuraetrendem amitol le is fogytam

Erzsike (61): 2hét alatt 2.5 kg szétvállaszó diétát kezdtem el

Tünde (35): Kitartás,sok folyadék,mozgás

Melinda (23): torna

Erzsébet (54): amikor két hétig csináltam a 90 napos diétát, de vendégségbe mentünk és feladtam

Anita (18): Többször kevesebbet ettem, csak azt és akkor, amikor tényleg kívántam. Hetente többször sétáltam néhány órát. Gyakran fogyasztottam folyadékot.

?va (38): Futás

Gergely (26): Kalóriaszámlálás+sport

Violetta (47): etkezesi adag csokentese

Vali (26): Életmódváltás. Heti 3-4 alkalommal mozgás, sok zöldség, hús, folyadék.

Ács szabó Ágnes (32): Terhességi alatt kemény dieta szénhidrát

Kristian (25): szigoru dieta

Andrea (32): tesztat es egy etkezest kihagyok

Éva (51): Kalória számolás, torna.

Anikó (26): A kapott információkat felhasználva változtattam az életmódomon! Kiszámoltam mennyi kalóriát ettem eddig (több mint 2000 kcal volt), ebből levontam az oldalon ajánlott 700 kcal-t. Így ma már csak napi 1500 kcal-ra szorítkozom, és egyáltalán nem okoz megerőltetést. Igyekszem naponta 5x enni. Két étkezés közt egyáltalán nem vagyok éhes. Tornázni kezdtem, ahogy Önök javasolták, ehhez vásároltam 2 eszközt is, hogy otthon végezhessem mindezt, ugyanis borzasztóan fázós típus vagyok. A legnagyobb probléma a haskörfogatommal volt, ez szinte depresszióssá tett. 106 cm-es haskörfogattal, a kapott javaslat után kezdtem el a fogyit, mára 98 cm-nél állok. A 4.-5. emelet megmászása sem jelent már gondot! :) Kevesebb cigit szívok! Alapvetően megváltozott az életem, és ezért nagyon hálás vagyok az oldal szerkesztőinek! :)

Krisztina (41): Cukor elhagyasa

Ildikó (57): Egy hónapja kezdtem a főleg fehérje diétát, ettől 5 Kg-ot fogytam.

Márta (58): Minimálisra csökkentettem a cukor a zsir ?s a keny?r fogyasztását.

Kata (20): ideiglenes vegán étrend, méregtelenítő kúra, napi 2-2,5 liter víz

Lara (26): Egeszsegesebb etelek,szukseges napi folyadek bevitel,napi 20-30 perc torna.

Hajni (24): A kenyer es mas pekaruk kiiktatasa az etrendembol.

Bogica (13): Evés

Kriszti (28): mozgás

Ági (25): a fehér kenyeret felcseréltem rozskenyérre,több gyümölcsöt és zöldséget eszek :)

Ibolya (41): A testmozgás.

Linda (21): 26 kg-t már fogytam egyszer csak a terhesség alatt feljött 13 kg

Attila (33): Kaposztaleves kura, napi kajaadag drasztikus csokkentese,sok folyadek.

János (54): csak csirke

Anna (62): a kevesebb evés, az édesség csökkentése

Mercédesz (23): Bio karnitin

Gréta (18): Életmódváltás és heti 2x mozgás.

Kata (51): Csak a helyes táplálkozás és mozgás :)

László (39): Mozgás és koplalás

Laura (20): Nem eszek annyit. Inkább iszok sokat vizet. És nem is vagyok éhes. Köszi mindent.?

Mária (51): kalóriaszegény diéta naponta torna

Mónika (42): többször keveset enni.Nuku cukor,liszt.

Ágnes (41): Lúgosítás. Próbálok minél több ételt lecserélni az étrendemben, ami inkább lúgosít és elhagyni azokat, amik savasítanak.

Gyongyver (44): napi 20 perc torna es minden masnap 40 perc,etrend valtoztatasa,tobbszor eszem es keveset,kenyeret es edeset mellozom, este 6 utan nem eszem.elszantsag,kitartas, 1 honap alatt 3,4 kg -ot fogytam

Piroska (54): nem eszem kenyeret es tejet, tejes dolgokat

Emi (63): még egyiktől sem fogytam le

Misi (63): Kaloriabazis.hu szerint élek. Nekem fontos, hogy az egyenleget tudjam a megevett és lesportolt kalóriák között.

Mónika (24): Rendszerey mozgás, kalóriabevitel csökkentése

Erzsi (53): a csal'di bajok

Edit (46): Három nap csak gzümölcsöt ettem, és sok folyadékot ittam. Azután pedig odafigyeltem, hogy mit és mennzit eszem. Nem esyem fehér kenyeret, édességet, süteményt pedik ritkán és keveset. Nekem kissé nehéz a fogyókúra, mert nem régen volt egy szivműtétem. De ez a gzümölcsös bevált. 3 kg-ot fogytam. Sokat sétálok, biciklizek, néha úszni járok. Remálem segitettem.

Csilla (38): Tisztába lettem a zsír és a szénhidrát égetés közti különbséggel ami sokat számít

Renáta (29): Sok folyadékot ittam,mint szoktam és persze kevesebbet ettem.

Réka (38): Elkezdtem rendszeresen mozogni és felhagytam a koplalással fogyással.

Marta (27): ki hagytam a lisztet cukrot es napi45perc torna

Mária (28): most már semmi.

Andrea (31): kevesebbet eszem, és többet mozgok.

Erika (35): kevesebbet enni, torna

Ági (24): Tudatos táplálkozás, sok sport

Krisztina (23): Sokszor kevesebb evés, több ivás, kevesebb szénhidrát fogyasztás, mozgásnak pedig futás és tornagyakorlatok.

Szilvia (33): Korábban 90 napos diéta, de az már nem játsszhat, mert a második turnusnál már tönkretettem vele a gyomrom és már nem tudom csinálni.

Angyal (46): Kalória számlálás, teljes étrend váltás,mozgás, 6 óra után nem étkezem...

Mária (55): C.és MagneB6.vitamin,almaecet,Norbi mikor mit ehetünk.Súlyzós edzés. Kalóriabevitel csökkentése.

Andrea (28): több folyadék fogyasztása

Borbála (58): betegség :(

Eszter (42): Szenhidrat megvonas

György (45): Fogadás de most magamért teszem és ebben is metaláltam a sikert.

Eszter (50): 90 napos szétválsztásos diéta, de most nehezen megy a figyás a chusing kórom miatt.

Gyöngyi (53): mozgás

Dóri (29): Pákárukat nem fogyasztottam, most fehérje dús ételeket eszek, minimális ch bevitellel, és tkrnázok, amennyit időm enged...

Janos (32): mindent eszek ugyan ugy csak pekarut,cukrot,tesztat nem eszek.

Erika (31): Kisebb adagok

Filip katalina (34): Kevesebb csoki,es több mozgas

Thomas (43): folyamatosan követem a leírtakat, illetve a weboldalon hasznos további tanácsoakt találok.

Csilla (46): Szinte . szénhidrát, kis adagok,mozgás

Viki (40): Több folyadék (víz), kevesebb nasi (sajnos) :-(

Klaudia (18): Napi ketszeri etkezes.. Delelott es delutan

Bea (28): Étkezésre odafigyelni és mozogni heti 3 alkalommal

Kata (35): ideg ossze ropanas edesanyam hirtelen halala miat

Róbert (18): A testmozgás

Barbi (31): zsírszegény ételek és kisebb adagok fogyasztása

Sándor (63): nagyrészt gyümölcs és zöldsé gböl állo étkezés 1 honap alatt 10 kg minusz éhezés nélkül

Zoltán (40): Étkezés ,sport

Eniko (38): kizártam a fehérkenyeret, lisztet, cukrot, rizset illetve csak délelőtt eszem kenyeret (teljes kiőrlésüt) krumplit, délután csak zőldség sovány húst, sovány tejterméket

Bea (38): Elhagytam a fehérlisztet, cukrot, édesítőket, tartósítószereket. Sport.

Dorina (18): egészséges étrend, kalória számolás, és sport

Viktória (24): Nekem sajnos csak a napi 1x étkezés hoz eredményt mellette sok folyadék fogyasztása.

Reni (28): Nagyon alacsony kcal tartalmú vacsora - fehérje turmix vagy rántotta és rengeteg zöldség. Heti 3-5 edzés.

Anna (82): Szigorúan tartottam a diétát

Róbert (37): Fehérje diéta

Mónika (26): Kalóriaszámolós módszer,minimális szénhidr?t bevitel,heti 4 edzés.

Violetta (47): most legujabban a hold dietat probaltam ki bar meg sak egy rovid ideig csinalom az eredmenyekkel nagyon is meg vagyok elegedve

Moncsi (36): Sok folyadékivás,többszöri kevés evés.

Marika (47): tob mozgas csak keves az idom ra

Zsuzsa (33): 90 napos diéta

Edina (21): Diéta és sok mozgás.

Krisztina (37): sport,több folyadék,és diéta.

Szilvia (27): Sok folyadékot ittam.

Tímea (37): Reg-enor /-19 kg/

Laura (27): 18óra után nem ettem és edzésnek a táncot választottam amivel idáig 3kg adtam le! Bár szerencsére ez az első alkalom,hogy picit oda figyeltem eddig nem volt rá szükségem és remélem ezután sem lesz.Ennek a 3kg örülök és még 5kg szeretnék májusig leadni!!!

Andi (37): Kevesebb szénhidrát,több mozgás:)

Sándor (41): Este 6 után csak egy joghurt vagy egy alma volt a vacsaora . Kenyeret egyáltalán nem eszek. Sok folyadék akár 3l víz naponta.

Mária (44): diéta

Kriszta (38): Többször is volt sikerem,különböző módszerekkel,de amint megendedek esti evést,vagy nassolást,vagy csak vissza térek a kenyér -pékáru fogyasztásához,mindig lassan vissza is szedem a nehezen leadott kilókat!

Jennifer (21): Valtozatos étrend

LÁszlÓ (52): napi 1400 kcal.beállítás és több mozgás!

Éva (34): Életmódváltás: több mozgás, egészségesebb ételek

Szabolcs (39): Kalóriaszámolás, testmozgás növelése, fehérjemennyiség növelése, makronutritensek megfelelő aránya a táplálkozásban.

Szabina (19): Sok mozgás, egészséges étkezés és életmód. Odafigyelni a helyes táplálkozásra.

Mónika (19): Minden napos, nem túl megerőltető testmozgás, megváltozott étrend.

Ágnes (64): 90 napos diéta

Szilvia (39): Kenyeret,tésztafélét,édességet nem ettem.Helyette sok zölsség gyümölcs, fözelélek sajátmagával süritve,turó ( zsirszegény),tojás,sovány sajt,Csirkemell párolt zöldségek,hal,szardinia,sok folyadék! és napi 1 ill másfél óra mozgás! Este 18:00 után nem enni semmit.Reggelre joghurt,kefir stb..

Dóra (40): Szénhidrát csökkentése, mennyiség csökkentése mozgásprogrammal egybekötve.

Melinda (34): Vacsorára már nem ettem: Rízs, krumpli, tészta, édességek. Ebédre kis tányérban kicsi adagot, semmi nassolás.

Irmus (56): Bár azt nem itt olvastam,de én a 7-napos káposztaleves diéta szigorú betartásával kezdtem. Folytattam a lisztes dolgok,részbeni elhagyásával, rengeteg gyümőlcsök beiktatásával, egészségesebb étrenddel. A sok folyadékfogyasztás betartása. Több mozgás.

Katalin (50): Megnéztem, hogy súly, életkor, mozgás, magasság alapján heti 0,5 kg fogyáshoz 1282 kcal-t fogyaszthatok és ehhez probálom tartani magam.

Gergő (24): Rendszeres, minden napi mozgás és az odafigyelés a táplálkozásra, hogy mit egyek és mit hanyagoljak.

Emo (38): egészséges étrend, odafigyelés és sport

Mano (46): Az etkezesek idejet mindig szigoruan betartottam es tobb mozgast vittem az eletembe.

Zsuzsanna (43): Este 6-fél 7 után nem ettem semmit, kevesebb étel,

László (21): kcal és szénhidrát megvonás

Szuzanna (32): Több folyadék bevitel kevés szénhidrát az is csak délelött

Kinga (32): Norbi Update , Szétválasztó diéta

Eszter (42): Sok folyadék,torna.Torna napi fél óra.Kevés mennyiségű étel(gyermekem kis tányérkája volt az adag :)) napi háromszori étkezés. 16 óra után egy darab gyümölcs,sok folyadék.

Kata (58): több folyadékot fogyasztok, igyekszem 11 előtt lefeküdni aludni.

Bia (18): Napi minimum 2 óra mozgás, napi 5 étkezés, sok, folyadék, zöldség és gyümölcs de emellett nem vetettem meg a húst sem és a csokit sem :D

Éva (50): Liszt allergia :( , és most magas cukor szint

Zelma (44): Most már megiszom a napi 2-2,5 liter vizet (mert eddig alig ittam 2 pohárral naponta) és ezáltal nincs mindig éhségérzetem.Nem kivánom a nasit és oda figyelek az bevitt étel menyiségére, illetve kevesebbet eszem és lassan, nem pedig kapkodva mint régebben.

Bernadeta (19): Napi többszöri étkezés persze kis adagokat és a mozgás természetesen.

Zsu (37): A ruháim, egy számmal kisebb kell.

Anett (30): Atkins diéta és torna

Edina (38): -25 kg fogyás 6 éve. elhagytam a fehér lisztes és cukros dolgokat naponta tornáztam, zöld tea, csak reggeli és ebéd, és rengeteg folyadék.

Peter (35): Etrend valtozas,rengeteg sport,mozgas

Juliana (61): az édességek ki hagyása az étrendbôl

Erzsébet (51): Kevés kalóriabevitel.Igaz nagyon nehéz volt mert mindig éhes voltam

Patrik (33): A szénhidrát és cukor fogyasztásának minimalizálása, a szénsavas üdítőitalok elhagyása, és persze valamennyi mozgás.

Zita (34): testkontroll 'diéta' és zöldturmix

Kriszta (41): több fehérjét fogyasztottam zöldségkörettel, a hagyományos köreteket elhagytam.

Dalma (20): Víz és zöldtea fogyasztás, aerob és erősítő edzés

Erika (49): Nem eszem fehér lisztból készült kenyeret, finompékárut. Odafigyelek, hogy mikor mit és mivel eszem.

Anita (33): Diéta mozgás

Ilona (48): Kevesebbet ettem, és igyekeztem többet mozogni.

Edith (48): Gyakori étkezések, kicsi adagok, nagyon kevés kenyér, semmi édesség.

Barbi (27): 90 napos szétválasztó diéta

Barbara (32): kétnaponta reggel futottam és figyeltem az étkezésre - a testkontroll / elválasztásos módszert alkalmaztam.

Barbi (18): ha este nem eszek, illetve kevesebbet kell enni több adagba, tornázni kell, mozogni kell, és boldognak kell lenni :)

Judit (49): 90 napos diéta

Erika (50): Betartottam a szabályt

Andrea (50): Korábbi sikernél, a jelentősen kevesebb kalóriabevitel a megszokottnál, ami meglehetősen nagy nehézséget okozott, ezért is az állandó visszaesés.

Zsu (27): keveset tobbszor ettem, es szamoltam a ragasaimat, emrt tudtam hogy nem ragom meg kulonben az etelt es igy kesobb jelentkezik majd a telitettseg erzese. Sokat mozogtam mindemellett es sokat ittam.

Zsuzsi (38): elkezdtem lúgosítani, és az esti vacsikat korábbra tenni, kevesebbet enni, többet inni...

Éva (61): Elhagytam a rizst,tésztát,krumplit.Kenyeret eddig sem ettem. több húst felvágottat eszem,rengeteg paradicsom,paprikával.

Éva (31): 90 napos diéta - két hónap alatt 15 kg.

Éva (52): Nagyon kevés evés föleg este 5 után.... Csak zöldség...

István (32): nem ettem pékárút(kenyeret), sok vízet ittam és odafigyeltem a mennyiségre

Emma (38): sok folyadek, minimalis mennyisegu szenhidrat

Kriszti (18): Kevesebb evés több mozgás

Zsolt (35): Az étkezések beosztásai, hogy mikor mit ehetek.

Klaudia (22): Kevesebbet eszek és az édességet próbálom kiszorítani.

Magdi (53): nem ettem édességet!

Era (26): Rendszeres mozgás és az étkezési szokáson való változás.

Zsuzsa (35): A reggeli bevezetése. Ezáltal nem voltam farkas éhes délre és nem faltam. Napi ötszöri kis étkezés. Napi zöldség fogyasztás.

Tomi (48): többet kell mozogni.

Edit (40): kenyer,edesseg elhagyasa,tobb gyumolcs es zoldseg

Angéla (34): többször ,kevesebbet és a szénhidrátot csökkentettem

Mónika (39): Szénhidrát fogyasztás lecsökkentése minimumra. Flabelos gép napi 30 perc használat

Katalin (24): sok mozgas es lemondas az edesegrol

Eszter (23): Sok víz, folyadék és tésztafélék kevesebb fogyasztása.

Krisztina (32): Este 6 utan nem ettem. Szenhidratot reggel. Sok zoldseg.

Ildikó (23): fehérje diéta, rendszeres kerdio mozgás, jóga

Sophie (44): Tobb folyadek, tobb zoldseg, plusz zold kave naponta ketszer-haromszor, grepfruit naponta legalabb egyszer.

Rita (43): Nekem a táplálkozás megváltoztatása mellett nagyon sokat segített a heti háromszori cardio-edzés.

Gyuszi (39): 5 óra után nem étkeztem, evés előtt elfogyasztottam egy pohár vizet

Krisztina (46): up date torna felülés l carnitinnel kapszula (slim lady)

Eszter (58): 8 hónapig napi 6-700cal ,napi 45-60 p torna hétvégén is .Pajzsmirígy szív és magas vérnyomás gondom van,az orvosaim nagyon leteremtettek a módszerem miatt, helytelenül fogytam le a 27kg-t

Zsuzsi (34): Étrend megválasztása és ami nélkül nem tudtamvolna eredményt elérni az a heti 4futás ,ami már rendszeressé vállt és. Már nem tudnék meglenni nélküle.1óra naponta.Ezenkívül erősítö torna

Ferenc (59): ....hmm, az odafigyelés önmagamra :)

Bernadett (34): 18 óra után semmit nem eszek, és sokat mozgok.

Csaba (36): napi 30 perc mozgás,étkezés

Andrea (44): Kalóriaszámlálás és torna

Gizella (51): egy életmód tanácsadó klubba jártam

Timi (24): Hoodia mellett mozogtam, kevesebbet ettem.

Eszter (25): Mozgás, kezdésnek legalább heti 1x, valamint az étkezésen való változtatás.

Ágota (20): Diéta

Imola (32): nagyon sok mozgas semi kenyer fele

Renátó (20): Hát abonet és párolt zöldséget eszek már egy jó ideje +néhe egy két rántott dolgot pl rántott sajt 1-2db rántott padlizsán.

Irén (61): Több folyadék, több mozgás és az étrendre jobban figyelek.

Gabi (48): Több mozgás, étkezési szokások megváltoztatása

Ági (53): Rendszeres étkezés napi ötször kis adagokban.Sosem voltam éhes.Gyümölcsnap heti egyszer, sok folyadék, napi fél óra kötelező bármilyen aktív mozgás /séta, torna bármi, csak autómentes legyen:))

Zita (43): Megtervezett étkezés, a szokásos adagjaimnál sokkal kevesebb. Több folyadék, mozgás. A szénhidrátok (nasik) radikális csökkentése.

Ibolya (40): a ch csökkentés

Aniko (65): zsirmentes etkezes, sok parolt zoldseg, korlatlan mennyisegben

Bea (39): Reggelire zabkását, ebédre salátát sovány hússal, vacsorára gyümölcsöt fogyasztottam, és heti négy alkalommal mozogtam

Marika (60): Eddig a legsikeresebb fogyókúrás módszerek közül az segített, amikor szénhidrátot csak délig, bizonyos gyümölcsöt, rizst és krumplit 3-ig ettem. Este meg már csak fehérjét. Elhagytam teljesen a kenyeret. Lehetőleg 5X ettem. Mellette sokat gyalogoltam. Még azt figyeltem meg, hogy ha kevés folyadékot iszom, azonnal feljön rám néhány kg.

Mária (35): Csak reggel eszek kenyeret. Sok folyadékot iszok.

Ildiko (56): javaslatotokra megemeltem a viz fogyasztast 3 literre, kevesebb kenyeret fogyasztottam a vacsihoz, es heti 4-5 alkalommal 15 perces izomfejleszto gyakorlatok. az eredmeny heti 1 kg suly csokkenes volt eddig

Rita (45): Herbalife shake és rost tabletta, valamint termo tabletta

Magdaléna (34): mindenképpen a több mozgás és az édességek csökkentése az étrendemben!

Szilvia (57): A szénhidrát és a cukor mennyiségének csökkentése.Sokkal több folyadékot- vizet iszok.A szervezetemet folyamatosan lúgosítom.Nagyon fontos,hogy ismerjük a vércsoportunkhoz illeszkedő ételeket.

Hencsi (25): Nem eszem cukrot,semmilyen cukros terméket sem eszem/iszom és nem hiányzik

Terez (41): a teak

Lilla (30): feherje, keves kaloriabevitel

József (44): rendszer

Kata (23): Mértékletes étkezés, egészséges életmód

Judit (43): Az alkohol gátolja a zsírlebontást, edzésnapokon teljesen el kell hagyni!

Zsófi (25): kevesebb és napi többszöri táplálkozás, napi 2-3 l folyadék, cukor-liszt-tészta elhagyása

Annamária (59): Napi fél óra mozgás ( tánc itthon ), picit kevesebb kalóriabevitel a szükségletemnél, vacsora csak natur joghurt kevés mézzel, őrölt fahéjjal, korpával, almával. Ha van időm, akkor gyaloglás (1 óra ).

Rozika (48): Kenyér, cukor elhagyása, és szétválasztó diéta

Gabriella (28): étrendváltozás ,torna, purident fito12 lúgosító ital

Ildiko (54): A mindennapos tornaval ertem el sikereket.

László (53): korai még sikerekről beszélni ,nem diétázok,csak értelmesebben eszek mint eddig.Reggelire mindent,ebéd egy tányérral vacsora saláta.Eredmény: két hét -2 kg.

Julia (48): odafigyeltem a vizivasra, naponta elfogyasztottam 2,5 litert. csokkentettem az elfogyasztott etel mennyiseget.

Dóra (48): elsősorban a kalória számolás

Paksi melinda (35): diéta és sport

Sára (25): 90 napos diéta + fitnesz heti 3x

Melinda (47): Joga,olivaolaj mas zsiradekok helyett,gyumolcs,zoldseg

Melinda (23): Sok folyadék és rendszeres mozgás.

Vivien dorottya (12): én sokat futottam , és nem ettem kenyeret , és este mindig csináltam 30 db felülést ,10 db vekfőtámaszt

Tamás (28): Citromos víz folyamatos bevitele, sör és üdítőitalok kivonása, szénsavas és cukros italok kivonása, édesség kivonása, teljes kiörlésű kenyér használata, olajbogyó és olívaolaj használata

Judit (21): nem volt még

Lenke (55): Erős akarat, kitartás, sport, szauna, aktivitások.

Márta (38): Testmozgás, és 1200kalória betartása az étkezésbe.

Irina (24): A futás leginkabb es a kevesebb esti étkezés!

Margó (48): Napi ötször, és keveset, plusz napi 3 liter folyadék.

Edit (50): Mozgás, alkohol elhagyása, korai vacsora

Helen (19): Napi 1 étkezés tudatosan

Marian (62): Majdnem zéró édesség, sok mozgás

David (37): Este alvas elott zoldseget ettem csak.

Györgyi (50): Sok zöldség és a mozgás

Angéla (30): szénhidrátok visszaszorítása, minden napos mozgás, sok folyadék (víz) fogyasztása

Etelka (41): Sok folyadékot ittam...nem ettem kenyeret pl.,..sokszor ettem keveset

Éva (34): Kevesebb étel

Bernadett (30): Többszöri kis mennyiségű evés, sok zöldség és gyümölcs és a sport.

Maria (27): teljesen elhagytam a fehér lisztből készült ételeket, és a reggelt egy citromos vízzel kezdtem(2dl ásványvíz, 1/2 citrom kifacsart leve)

Hilde (25): cardio tréning!!! váltottam a rosszul bevált formulán, pl.: hogy sokat kell futni egyenletes tempomba.

Tîmea (36): Sok-sok zöldségből készített levest ettem, amit kevés rizsliszttel és néhány kanál tejföllel sürítettem, tettem ízletesebbé. Főleg káposzta, kelkáposzta, répa, kevés krumpli összefőzve. Mivel húsimádó vagyok így a husokat zacsiba fűszeresen fokhagymásan megsütöttem és köret n?lkül ettem. Ez hidegen is nagyon fincsi. Bárcén a csirkemell helyett inkább szárnyat és combot sütöttem. A salátákat pedig feta sajttal dobtam fel. Napi min. 1,5liter teát ittam cukor nélkül,a többi csapvíz.

Csilla (27): diéta

Tímea (19): kevesett ettem es mellette tornáztam

Gyuszi (25): napi rendszeres edzes

Lenna (20): Sehogy se tudok lefogyni

Róbert (39): Étkezési szokás megváltoztatása,folyadékbevitel növelése,célirányosabb mozgás.

Andrea (48): egy fogyókúra tea de csak részben sikerült fogynom.

Ágnes (21): 90 napos diéta, de már lefogytam vele annyira, hogy több kilót egyszer csak nem tudtam leadni

Zsolt (38): Mozgás kevesebb evés

Balázs (28): Az étrend, figyeltem a kalóriabevitelre, fehérjemaximalizálás, szénhidrát csökkentés, valamint a folyamatos mozgás és folyadékbevitel.

Ili (39): Diétázás.

Erika (37): Elkezdtem szedni az ideális csomagot, több vizet iszok, és ébredés után minél előbb eszek, ahogy tanácsoltátok.

Kata (28): sport

Éva (56): több folyadék, napi 5x evés keveset

Zsuzsanna (56): Nekem nagyon nehezen megy még a jelen pillanatban is . Ugyanis nekem van pajzsmirigy problémám és így nagyon néhez a fogyás . Naponta tôbször eszem keveset . Kéves kenyeret illetve egyáltalán nem eszem . Nagyon sok folyadékot iszom kb. 3 litert.

Helena (53): edesseg, kenyer kihagyasa, tornazas

Dorottya (26): testmozgás

Marcsi (43): 24 évesen 7és17 italporral 24 kg

Ági (36): Rendszeres mozgás.Eleinte csak keveset bírtam(napi 20perc),de ma már a másfél órát végig edzem.

Virgínia (19): Taposógép használata, káposztadiéta, napi 15 perc futás ill. kerültem a cukrot.

Gabi (43): Kenyér tészta elhagyása

Tamas (29): Futas

Zsolt (20): Sok edzés, odafigyeltem mit eszek a kalóriatáblázat segítségét gyakran igénybe vettem :)

Mária (46): betartom az étkezéshez adott tanácsokat

Gabriella (34): Teljes étrendv?ltoztat?s és életmódv?lt?s. /Edzés/.

Georgina (27): Az segített a legtöbbet, hogy nem egyedül csinálom, mert a családom segít.

Dika (21): koplalás

Marianna (36): du-2 óra után nem ettem. 2-hét alatt lement 4 kg. de utána már sajnos nem bírtam tovább és 2-hét alatt vissza jöttek a kg-ok.

Piroska (68): Megadása semmi pedig sok mindent kipróbáltammar.A zoldtra sem segít,pedig évek óta iszom.Segítséget kérek,hogy letudjak fogyni.

Gyöngyi (45): rendszeres sport ( otthoni torna, és futás ), étkezési szokásaim változtatása( cukros és lisztes étel elhagyása)

Anikó (32): Rengeteg vízivás, szénhidrát 1gram/testtömegkilogram, 2gram fehérje/ttkg

Marta (32): Elkezdtem a 90 napos dietat.

Otília (25): Súlyfigyelő diéta. Naplóztam a napi kajákat, és persze pontoztam. Mellette rengeteget dolgoztam, így kevés idő jutott az evésre.

Etelka (39): napi sokszori étkezés kis adagokban, vízfogyasztás és persze a sport.

Agnes (31): Sport,Kevesebb szénhidrát fogyasztás.

Réka (24): Többször keveset enni, mozgás, sok folyadék

Éva (30): Evészavarom gyógyszeres kezelése és a cukrozott italok (édes kávé és tejtermékek) kiiktatása.

Szuzyka (35): akupunktúra,diéta,torna

Timi (19): Változatos, tudatos, kalóriacsökkentett étkezés és heti 4-5-szöri mozgás (kardió:futás, lépcsőzés/lépcsőn futás, emellett súlyzós gyakorlatok minden testrészre).

Szilvia (34): Étrend

Katalin (31): este 6 óra után nem eszek,édesség csökkentés

Ilona (54): A táplálkozás terén: fogyasztottam csicsókát, citromot, zabkorpát,búza csirát, tört lenmagot. ezek a táplálékok sokat segítettek, és elég sokáig lehetett tartani a szintet. Igaz mindig kel törődni a táplálkozással.

Ildikó (46): csökentettem a menyiségen amit megeszek.

Éva (50): Fehérje diéta,naponta 5-6 étkezés,rengeteg folyadék.

Feri (53): szénhidrát jelentős csökkentése

Zsuzsi (47): Életmód-váltás és rengeteg sport

Attila (28): Több folyadék,mozgás és az étkezéseimre nagyobb figyelmet szántam

Klaudia (23): Naponta többszöri étkezés, és figyelni mikor, mit, mennyit eszem. Fontos az is, mennyit iszik az ember.

Gina (22): Étkezés rendszerezés

Vera (37): a heti rendszeres mozgás és oda figyelek,hogy mit és mikor eszek,és megpróbálok sokkal többet inni.

Csaba (37): Töbet mozgok (futok).

Andrea (20): helyes táplálkozás és a rendszeres sport

Ági (51): Átértékeltem a folyadék bevitelemet, és az étkezések időpontját, megtanulta, lassan rágni, módszeresen enni

Katalin (62): Erősen lecsökkentettem a szénhidrát bevitelt és beiktattam napi fél óra könnyű tornát. Követtem a kapott tanácsokat, és bevált.

Erika (30): nassolas helyett folyadekot ittam,citromos vizet.odafigyelek a napi 2 L folyadek bevitelre reggeli torna napi 15 perc

Emil (32): 6 hét alatt most 6 kiló ment le rólam. 112 kilóról indultam.

Niki (28): önkontrol, tudatosság és akarat

Kati (57): Februárban határoztam el, hogy fogyni AKAROK.Az igazság az , hogy füllentettem a doktornőmnek,amikor rákérdezett a súlyomra.103 kg voltam amikor utoljára voltam nála,és mondtam hogy amióta nem találkoztunk kicsit híztam sajnos(105 kg vallottam be)csak suttogva írom,hogy 115 voltam.Tehát meg volt a nyomás hogy ha fene fenét eszik is le kell fogynom!Azért írtam nagy betűvel,mert nem szeretnék,hanem AKAROK,TEHÁT MEG IS TESZEM!Úgy gondolom mindenkinél első fontos lépés az elhatározás valami véghez viteléhez.A lényeg, hogy négy hónap alatt megszabadultam 12 kg-tól.A fogyásinfó oldala adata meg a löketet ,rendeltem étrend kiegészítőket, számoltam a kalóriákat.Ez a szokásom is megmaradt ,kevesebbet eszem jelenleg is.Többet iszom.Jelenleg járok úszni és vízi tornára.Érlelődik bennem a gondolat, hogy az úszást beépítem az élet vitelembe,mivel szemlátomást alakul a formám minden nap.

Móni (36): a helyes táplálkozás a legfontosabb tényező,és utána a sport

Katalin (48): 21 éve 3 hónap alatt a testkontroll című könyv és mindennapi torna segítségével sikerült 20 kg fogynom.

Viki (18): Kalória számolás

Ági (50): almaecet kúra

Laci (52): odafigyeltem milyent és mennyit eszek

Ágnes (36): Mozgás és nem eszem már olyan sok cukros ételt

Erika (42): Mindenből minimális mennyiséget fogyasztok, próbálom kivonni étrendemből a kenyeret.

Krisztina (44): csökkentett szénhidrát bevitel, mozgás

Tünde (50): Talán a Króm és hát mozgás.De ez csak mos jelentkezett,miután betöltöttem az ötvenet:))))+7kg

Gabriella (53): Sajnos 2-3 napnál tovább nem tudom csinálni.Elég stresszes környezetben dolgozom,és evéssel oldom a feszültséget.

Flora (18): alig ettem és sportáborba mentem

Zsuzsa (62): Kalória szerint étkezem. Naponta 1000-1200 kal. fogyasztok. Mellette egy kicsit tornázom és legalább fél órát sétálok.

Richárd (32): Rendszeresebb étrend.

Éva (35): Fehér liszt és cukor teljes elhagyása

Andrea (45): elhatároztam, hogy tavaszra visszanyerem a versenysúlyomat

Istvan (53): kevesebb kaloria tobb mozgas

Viola (35): Rendszeres mozgás (min.napi fél óra),étrend változtatás

Szoszi (28): mivel hogy 4kor kelek,,,,,reggeli muzlis jokhurt-sezammal,kave...3ora mulva valami alma,,,,,ebed lehet csipos csirkemell darabkak,kaposzta salataval,,,,az a fontos,h szines legyen es valtozatos:-)husit is lehet sok fele kepen:-) na es itt szokom tornyire eltoni.....,,,,de ahoz kepest,h 83kg-rol 57re lefogytam,,,,,,,tartom a 62ot-63 senki sem tokeletes:-)

Zsolt (42): este 5-kor egy gyenge kave edesitovel,ra fel orara egy muzli szelet majd ra egy orara 40 perc othoni trening.Lefekves elott,1.5-2-oraval nagy pohar hideg tej.Ez nekem tokeletesen bejott.

Timea (19): nem fogytam,csak formásodtam.

Viktória (26): többszöri, kevesebb evés

Klára (62): 1liter folyadék helyett 3 liter folyadékot iszok naponta. Most már rendszeresen tornázom és a torna is hozzájárult a fogyásomhoz.

AndrÁs (65): Kevesebb kaloria bevitel, KICSIVEL TÖBB GYÜMÖLCS.

Kati (72): nem ettem

Edina (36): Elfogyasztott kalória mennyiség kordában tartása és mozgás.

Vera (28): 90 napos diéta

Anett (25): 14:00 után már csak Norbi update termékeket fogyasztottam és minden nap kardióztam minimum 1 órát