Főoldal: Fogyás.info – A sikeres fogyás titka Fogyás.info - Menü


Éhség ellen

Hogyan lehet csökkenteni az éhséget?Az éhségérzet testünk üzenete, hogy szükségünk van valamilyen tápanyagra. Az éhség egy teljesen normális és szükséges érzet. Valójában akkor lenne baj, ha nem éreznénk éhséget.

Azonban egyre gyakoribb, hogy már nem figyelünk oda kellően testünk jelzéseire, kevesebbet vagy többet eszünk a kelleténél, vagy éppen egészen mást eszünk, mint amire szükségünk lenne. A megszokásból vagy valamilyen egyéb hiányérzet pótlásaként történő evésről már nem is beszélve.

Mivel az éhségérzet a fogyás egyik sarkalatos pontja, érdemes kicsit behatóbban foglalkozni ezzel a kérdéssel.

Nézzük végig, milyen okok állhatnak az éhségérzet mögött, s akkor azt is jobban átlátjuk, mit tehetünk a – túlzott – éhség ellen!


Éhség ellen • Tippek az éhség csökkentésére • Éhségérzet okai

Az éhségérzet okai

Mi állhat a gyakori éhségérzet mögött?

1. Mennyiségi éhezés

Ha nem eszünk eleget...

Elég triviálisan hangzik; azért vagyunk éhesek, mert nem ettünk eleget. De az igazság az, hogy sokan – s most főleg a fogyókúrázókra gondolunk – könnyen beleesnek abba a hibába, hogy a fogyókúrát az éhezéssel azonosítják. Azt hiszik, hogy csak éhezéssel tudnak lefogyni, s nem adják meg testüknek a szükséges tápanyag mennyiséget.

Noha a drasztikus kalóriamegvonás átmenetileg valóban súlyvesztést, fogyást eredményez – a gyakori kínzó éhségérzet mellett –, hosszabb távon tönkreteszi az anyagcserét, és ha „picit nem figyelünk oda”, jóval több jöhet vissza, mint ami az éhezéssel lement.

Részletes leírás: A koplalás veszélye

2. Minőségi éhezés

Ha nem azt esszük, amire szükségünk van...

Ez már kevésbé egyértelmű, és sajnos sokszor nem is tudjuk, hogy ez állhat az éhség mögött.

Az emberi szervezet a tápanyagok anyagcsere folyamatán lezajló égetés révén jut hozzá a szükséges energiához. Azonban az energia nem minden. Ha csak a kalória mennyiséget néznénk, szervezetünk valószínűleg nem jutna hozzá a működéséhez létfontosságú összetevőkhöz: szénhidrátok, fehérjék, zsírok, vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek.

Az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás pont azt jelenti, hogy mindent, megfelelő arányban és mennyiségben juttatunk be a szervezetünkbe.

És éppen ez a legtöbb „divat fogyókúra” veszélye; hiányt teremtenek a létfontosságú tápanyagokból.

A minőségi hiányra testünk ugyanolyan éhségérzettel reagál, mintha nem ettünk volna eleget. Eszünk, szervezetünk mégis éhezik. És bizony, ez az egyik leggyakoribb oka az elhízás ilyen széleskörű terjedésének, főleg a fiatalok körében; túlzottan egészségtelenül táplálkoznak (gyorséttermek, sok cukor, péksütemények...). Esznek, sokat esznek, szervezetük közben mégis szó szerint éhezik. Ezért még többet esznek...

Egy fogyókúra alatt még inkább oda kell figyelni a minőségi táplálkozásra, hogy a csökkent kalóriabevitel ne váltsa ki az éhségérzetet. Ma már amúgy is – szinte – lehetetlen csak az étkezéssel magunkhoz venni az összes szükséges létfontosságú összetevőt, gondolunk itt leginkább a vitaminokra és nyomelemekre. (Az elmúlt 20 évben átlagosan 40%-kal csökkent a különböző zöldségek és gyümölcsök vitamintartalma!)

Éppen ezért a fogyókúrát nagyban elő lehet segíteni azzal, ha az egészséges táplálkozás, valamint a túlzott éhségérzet elkerülése érdekében plusz vitaminokat és jó minőségű táplálékkiegészítőket szedünk!

3. Félreértett éhség

Amikor nem éhesek vagyunk, hanem szomjasak...

A szomjúságot gyakran éhségként érzékeljük. Egy átlagos testalkatú felnőtt ember napi 2-3 liter folyadékot veszít izzadáson, légzésen és mozgáson keresztül. Vagyis, ha nem iszunk eleget, testünk egyrészt kiszárad, másrészt tovább küldi az „éhség jeleket”, s noha eszünk, szervezetünk valójában nem kapta meg, amire vágyott (folyadék), s így továbbra is „éhesek” maradunk.

Részletes leírás: Folyadékfogyasztás – Miért érdemes sok folyadékot inni?

4. Hamis éhségérzet

Nem testileg, hanem lelkileg vagyunk éhesek...

A „lelki éhség” egy kicsit megfoghatatlanul hangzik, de azért valamennyire mégis körülhatárolható...

Előfordulhat, hogy valaki fizikailag is úgy érzi éhes, de valójában nem kézzelfogható táplálékra vágyik, hanem valami egészen másra.

Úgy lehetne felismerni – feltéve, hogy az első három pontban leírtak már ki vannak zárva –, hogy az ember megkérdezi magától: „Mit ennék szívesen?”, s erre nem kap érdemleges választ. Aztán felteheti magának a kérdést: „Mire vágyom, minek örülnék most leginkább?” És ha ebbe belegondol, kap valami választ; pl. baráti beszélgetés, egy kis ajándék, ölelés stb.

Természetesen lehet, hogy noha tudja, mire vágyna inkább az evés helyett, az számára jelenleg nem elérhető. De ha már eddig eljutott, akkor van rá esély, hogy legalább az evést, mint pótcselekvést ejteni tudja.

Elképzelhető az is, hogy jóllehet a válasz valahol ott van, nem olyan könnyű szembenézni vele, és így továbbra is az evés marad egyedüli „megoldásként”. De ha még ez is történik, egy biztos; ha már legalább feltette magának a kérdést, picit könnyített a helyzetén!

Bővebben itt: Fogyás diéta nélkül – A kényszeres evés leküzdése

5. Egészségügyi okok

Ennek van a legkisebb valószínűsége, de természetesen előfordulhat.

Ha az első négy pontot mind korrigáltad, ha kellett; vagyis 1. eleget eszel, 2. minőségileg megfelelően táplálkozol (szedsz vitaminokat is), 3. eleget iszol és 4. kezelted az esetleges lelki tényezőket, és még mindig állandó éhségérzet gyötör, akkor érdemes elmenni egy orvosi kivizsgálásra.

Éhség ellen

Hogyan lehet csökkenteni az éhséget?

A cikk első felében leírtuk azokat az okokat, melyek az erős éhségérzet mögött állhatnak. Azok alapján, most a másik oldalról megfogalmazva összefoglaljuk, miket tehetünk az éhség ellen, az éhségérzet csökkentése érdekében.

Éhség csökkentése: 1. Egyél eleget!

Ne egyél kevesebbet, mint az alapanyagcseréd energiaigénye! Ellenkező esetben nagy valószínűséggel beindítod az éhező üzemmódot, hiszen szervezeted még az alapvető fenntartáshoz szükséges energiát sem kapja meg!

Bővebben: Mennyi a napi minimális kalóriaszükségleted?

Éhség csökkentése: 2. Étkezz egészségesen!

Add meg a szervezetednek az egészséges működéshez szükséges létfontosságú összetevőket: szénhidrátok, fehérjék, zsírok, vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek!

Bővebben: Egészséges táplálkozás és életmód

Éhség csökkentése: 3. Igyál eleget!

Egy átlagos testalkatú felnőtt ember napi 2-3 liter folyadékot veszít izzadáson, légzésen és mozgáson keresztül. Ha ezt nem pótolod, tested kiszárad.

És, ami a fogyás szempontjából különösen fontos; ha nem iszol eleget, előbb utóbb el fogsz hízni!

Bővebben: Milyen vizet érdemes inni?Kiút az evés fogságából - A kényszeres evés kezelése

IGEN

Felejtsd el a diétákat!
NEM

Lépj tovább!

Kényszeres evés esetén a fogyókúrák nem működnek.
Nézd meg, hogyan tudsz kikerülni az evés csapdájából, és végleg lefogyni!

Megmutatjuk, mi a zsírégetés legfontosabb titka, és hogyan tudsz gyorsan, egészségesen, tartós eredménnyel lefogyni!

Kiút az evés
fogságából


Sikeres fogyás
– Mi a titok?Éhség ellen, az éhség csökkentése:


Nekem ez vált be:
2100 hozzászólás

Hozzászólás írása

Niki (18): 90 napos dieta

Szilvia (43): mozgás

Erika (60): zöldség, fehérje, gyümölcs kombináció

Teca (51): Szétválasztós diéta, több folyadék, intenzivebb mozgás, Nincs nasi!!!!!! De mindent megeszek amit szeretek, csoki, fagyi, szalonna, csak megnézem mit mivel eszem, több zöldség es gyümölcs, semmi kenyér es kenyerféle.

Betti (29): odafigyeltem, hogy mit, mennyit és mikor eszem (semmit nem vontam meg magamtól :) és elkezdtem újra sportolni.

Levente (36): Egészségesebb táplálkozás sok gyümölcsöt ettem meg salátákat.

Sándor (37): Étrend és mozgás megváltoztatása.

Zsuzsa (54): Szinte teljesen elhagytam a fehér kenyér és péksütemények fogyasztását.Cukor helyett édesítőszert használok, igyekszem sok fehérjét tartalmazó ételeket enni. Igyekszem a folyadékbevitelt is növelni,mert sajnos elég kevés vizet iszom.

Marta (43): 90 napos dietanak fogtam, 12 nap telt el, meg csak 1.4 kg-t fogytam...remelem ez lesz a sikeres akcio, ami fogyashoz vezet :)

Kati (54): Az első étkezés korábbra hozása.

Barbara (32): kétnaponta reggel futottam és figyeltem az étkezésre - a testkontroll / elválasztásos módszert alkalmaztam.

Anikó (29): Elhagytam a kenyeret

Beatrix (37): 3 liter vizet iszom,? próbálok többet mozogni.

Eszter (26): szenhidratok csokkentese, tobb zoldseg, testmozgas

Marta (27): ki hagytam a lisztet cukrot es napi45perc torna

Zsuzsi (34): Étrend megválasztása és ami nélkül nem tudtamvolna eredményt elérni az a heti 4futás ,ami már rendszeressé vállt és. Már nem tudnék meglenni nélküle.1óra naponta.Ezenkívül erősítö torna

Csaba (38): Bevitt kaloriamennyiseg csokkentese,szenhidratok csokkentese

Andy (29): rengeteg zoldséget fogyasztottam,feherjet,teljesen elhagytam a cukros lisztes ételeket.és emellett napi 3 bogre zold teát fogyasztottam

Erika (31): Kisebb adagok

Csilla (47): Dukan diéta (volt valamihez pontosan ragaszkodni)

Renáta (34): Elkezdtem tornázni rendszeresen. változtattam az étkezési szokásaimon, jelenleg 3 hét alatt 10 kg-ot fogytam.

Jolán (52): Heti 1 gyümölcsnap, kevesebb pékáru és édesség, több folyadék fogyasztása, rendszeres mozgás

Gyöngyi (53): Még nem

Ildiko (46): el hagytam az esti nasit

Marika (28): Nem ettem degeszre magam.Este 17órától pedig csak vizet iszom.Mostanában fél óra hasprés,fél óra lábemelés.

Kati (38): Kevesebbet eszem, kevesebb szénhidrátot, szétválasztó diétát részesítem előnyben, és kerékpárral járok dolgozni.

Klementina (38): kalóriaszámolás,és a folyadékfogyasztás fontossága

Kira (31): Mikor nem eszek semmit

Zsófika (60): Többet mozgok, naponta sétálok kb. egy órát, ez 3-4 km, nagyon jónak érzem, sok vizet és almaecetes vizet kezdtem fogyasztani, nem cukrozom a tejeskávémat, nem fogyasztok kenyeret, édességet, gyümölcsnapokat tartok (háromszor alma és kétszer mandarin), számlálom a kalóriákat, naponta beveszek 1-2 tabletta 1000 mg-os csipkebogyó kivonattal készített C-vitamint és egy Supradyn-t, a napi 1000 kcal-t nem lépem túl, este 6 óra után nagyon keveset eszem, ha éhes vagyok- 1 mandarin vagy egy alma, jó sokáig rágcsálva:) Öt hét után 4 kg-val mutat kevesebbet reggel a mérleg, és nagyon remélem, hogy ez nem csak az első napokban távozott víz:) Nem állok meg, a következő hetekben is folytatom :)

Valéria (47): rengeteget futottam és még több kefirt ettem müzlivel erre emlékszem mert már 10 éve volt most kezdem újra közel az 50 évhez remélem sikerül

Mónika (37): Szénhidrát bevitel csökkentése

Beatrix (29): 160g-os ch diéta

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Ibolya (58): feleztem az adaot

Mónika (26): Még nem vált be,de csak diétával probálkoztam

Dóra (23): Eltudtam hitetni magammal azt,hogy igenis képes vagyok lefogyni a saját erőmből is!

Edina (29): Kevesebbet eszem, tornázok hetente 5 alkalommal 1 órát

Réka (38): Elkezdtem rendszeresen mozogni és felhagytam a koplalással fogyással.

Erika (50): Elsőre elkezdtem reggelizni. Délután pedig próbálok nem enni szénhidrátot. Még nem mérem magam.

Barbi (31): zsírszegény ételek és kisebb adagok fogyasztása

Hilde (25): cardio tréning!!! váltottam a rosszul bevált formulán, pl.: hogy sokat kell futni egyenletes tempomba.

Icuska (32): Szénhidrát diéta

Regina (42): Kevesebb kalóriabevitel , napi fél óra mozgás .

Györgyi (35): sokkal több, folyadék (házi limonádé): víz+zöld tea+citromfű, menta+citrom+gyömbér

Erzsi (48): Emelt folyadékfogyasztás (citromos víz),cukor minimalizálása,több mozgás,kevesebb szénhidrát.

Zsuzsi (41): sokszor keveset és szénhidrát menteset.

Renáta (37): Keveset eszek, és nem nassolok.

Kata (33): Rendszeres testmozgás és egészséges táplálkozás.

Nóra (23): kevés szénhidrát, édesség

Mária (58): Töbszöri ?tkezés d?lután 15óráig utána folyadék kőzben szobabiciklizés.Tal?n ennyi.

Katalin (45): tobb gyumolcsot es zoldseget eszem

Judit (39): Kontrollált étkezés. Sport megfelelő mennyiségének megtalálása.

János (39): Fehérkenyér nékülözése.ezzel közel 2 hónsp alatt 8 kilot adtam le

Eva (63): Fegyelmezettebb vagyok.

Maca (55): sport,lefoglalni magam,hogy ne nassoljak

Ágnes (41): Lúgosítás. Próbálok minél több ételt lecserélni az étrendemben, ami inkább lúgosít és elhagyni azokat, amik savasítanak.

Magdaléna (34): mindenképpen a több mozgás és az édességek csökkentése az étrendemben!

Katalin (62): 20 éve az Adipex Retard tabletta(szuper volt, 1 hónap alatt 7 kg-ot fogytam és nem jött vissza 2 évig). Sajnos ezt betiltották. Mostanában egy kéthetes, szétválasztó diéta az egyetlen, ami hatásos, de 3-4 kg-nál többet ezzel se tudok leadni csak akkor, ha a diétát több héten keresztül folytatom. 2 hét nem elég. Semmi más nem használ. Az a meglátásom, hogy a fogyitabletták egyszerűen placebók, csak a pénzemet viszik el.

Rita (27): a 'sokszor de keveset' és nagyobb menyiségű folyadék bevitel...

Péter (36): Szénhidrátok részleges megvonása

Piri (30): fehérje+zöldség fogyasztása, szinte semmi más

Maria (42): a csalada velem egyutt csinalta es segitettek betartani... Es oda figyeltek elottem nem ettek nasit..

Magdika (27): A napi többszörös étkezés, dél előtt szénhidrátot, gyümölcsöt,/délután fehérjét,zöldséget eszem. Tornázok amikor csak tudok. És méregtelenítő tea kúra,sok folyadék.Csökkentett cukor.

Ágnes (46): kenyér és más pékáru elhagyása az abonettet kivéve

Tamara (45): Édességek kerülése, mérséklése. Közel azonos időben történő étkezések, és a mennyiségek kontrollálása.

István (40): Norbi Update

Zsuzsanna (53): Cukor, alkohol, gyümölcs és tejmentes táplálkozás.

Alexandra (22): Regenor

Kati (30): koplalás

Naola (19): Napi 2óra intenzív edzés és napi 6 étkezés(2 óránként).

Norbi (25): Több mozgás, megváltozott étrend.

Hajni (25): sok folyadék és gyümölcs.

Évi (32): kevesebb adagokat ettem és mozogtam

Mariann (25): nincs vacsora - nincs édesség

Renátó (20): Hát abonet és párolt zöldséget eszek már egy jó ideje +néhe egy két rántott dolgot pl rántott sajt 1-2db rántott padlizsán.

Kitti (20): Torna, rendszerezett étkezés

Ibolya (57): ?trend,

Ildikó (44): A szénhidrát diéta és a kocogás.

Judit (35): mozgás sok zöldség sok folyadék

Bernadett (19): Sport

Kovács edit (36): Kisebb adagok fogyasztása gyakrabban.

Szabina (40): 90 napos szétválasztó diétát csináltam végig és így 9 kg fogytam, mellette pedig jártam heti 2-3x edzésre .

József (44): többször keveset eszem, sok vizet iszom

Zsuzsa (30): Többszöri, de kevesebb étkezés. A péksütemémyek elhagyása és napi három l folyadék fogyasztása.

Zsolt (36): Munkahely váltás..ahol napi 12-20 km sétáltam.Viszont megszokta a szervezetem és leállt a fogyás addig 10 kiló lement.Most viszont a legnehezebb,hogy menni kellene futni amit utálok sajna :)Inkább mennék háborúba mit futni.

Rita (24): Étrend változás

Rudolf (42): kalóriaszámolás+edzés

Kati (52): Számolom a kalóriákat, sok zöldséget, gyümölcsöt eszem.

Andrea (45): Vacsora elhagyása, kevesebb cukros étel fogyasztása

Zsanett (27): 13NAPOS DIÉTA,TÖBB MOZGÁS ,EDDIGINÉL KEVESEBB ÉTEL FOGYASZTÁSA,BÚZALISZT TÖRÖLVE!!!!!3-4 LITER VÍZ NAPONTA

Mária (35): Csak reggel eszek kenyeret. Sok folyadékot iszok.

Zsolt (50): A tanácsadás.

Zoltán (42): Megértetem az étkezések összetevői és a mozgás fontossága közötti összefüggést. Ennek hatására életmódot váltottam, ettől a pillanattól minden pozitív irányba indult el az életemben. Az elért eredményem 6hét alatt fogytam 22kg-ot, koplalás nélkül de rengeteg mozgással. A legpozitívabb változás az, ami az állóképességemben javulása hozott és a sport által új barátaim lettek, akik ösztönzően hatnak rám.

István (54): almaecet,kenyér,sütemény elhagyása,több mozgás

Szilvia (30): Egészséges életmód, a mozgás,és a sok viz fogyasztás.

Peter (31): Kezdetben sok kesu diot es mogyorot fogyasztottam,majd pedig edesitokent mezet kezdtem hasznalni.

Márta (44): Éhség megakadályozására szedett tabletta. Minden egészségtelen étel száműzése. Zsírégető pulzuson végzett mozgás.

Edit (38): Mozgas, dieta, zsiregeto kapszulak (Acetyl-L Karnitin es zold kave)

Barbara (23): Vettem egy digitális konyhamérleget

Anna (62): Minimális mennyiséget ettem.

Mesko (34): nem

Imre (23): étrend váltás

Ibolya (51): Vércsoportos étkezés, mindig kevés étel egyszerre, sok víz, gyaloglás. Nyers zöldségek, kis adagok, sok víz, gyaloglás.

Vivien (23): Mozgás

Katlyn (34): Több folyadék bevitel és elhagytam a kenyérfogyasztást

Éva (34): Életmódváltás: több mozgás, egészségesebb ételek

Ildikó (42): sok torna,sok folyadék

Csilla (50): étrend átalakítása, a zöldségfélék nagyobb fogyasztása, kerülni a szénhidrátot tartalmazó ételeket, erősebb tornát végzek

Petra (19): kevesebb és egészségesebb étkezés.

Gyula (54): eddig semmi

Dávid (28): Elhatározás, legalább napi 3 liter folyadékot inni, többször keveset enni, délután 5 után már nem enni, minden reggel egy nagy pohár citromos langyos víz elfogyasztása, délig csak gyümölcsöt enni, kenyeret egyáltalán nem fogyasztani

Angyal (46): Kalória számlálás, teljes étrend váltás,mozgás, 6 óra után nem étkezem...

Andrea (26): Igen pl:nem ettem este 5 után illetve csak gyümölcsöt ha éhes voltam .

Era (26): Rendszeres mozgás és az étkezési szokáson való változás.

Tündi (26): még semmi :)

Ági (29): igazából a mozgás és a nem túlzásba vitt evést

Brigitta (28): Rájöttem, hogy nem fogok megerőltető sportoktól meg éhezéstől fogyni. Táblázatban számolom a napi kalóriabevitelt, igyekszem betartani az ajánlott fehérje, zsír, szénhidrát (és cukor) arányokat, minden nap sétálok 5-10kilométert, amennyit kedvem és időm engedi. Néha szünetet tartok, de nem többet, mint hetente egyszer.

Flora (18): alig ettem és sportáborba mentem

Valentina (42): Candida és hrono diéta

Anita (22): reggeli előtt 1pohár almaecetes víz, naponta többször kis adagokba evés, +3l víz,ami nagyon jó mert így nembirok és nem is kívánok sokat enni és reggel-este min30p ugrálókötél :)

Tímea (20): a spor és hogy kitartó voltam

Mónika (42): Kevesebbet eszem, és mozgok.

Ildikó (41): Mikor elkezdtem, kéthéti, semmi látszata nem volt. 5-héten -10-kg tartok!

Ildiko (63): nem eszem kenyeret, csak laskat sutök magamnak

Izabella (38): Ha nem eszem fehér kenyeret és semmit ,ami fehér lisztből van.

KlÁra (53): NEM IGAZÁN TUDOM, NAGYON NEHEZEN HALAD.

Kata (35): Mozgás, kevesebb étel

Reka (31): en a norbi apdate 1 es kodszerint etkezek es nekem bevalt

Emi (63): még egyiktől sem fogytam le

Mária (58): napi 6-szori nagyon kevés mennyiségű, szénhidrátszegény étkezés.

Gyöngyi (18): Tánc és futás, ami által újra fölfedezhettem a mozgás öröméit. :D A cél súlyomat valójában még nem értem el, de igen közel vagyok hozzá. De emiatt már nem aggódom, mert élvezem az edzéseket és tudom, hogy előbb-utóbb úgyis eljutok majd odáig.

Móni (36): a helyes táplálkozás a legfontosabb tényező,és utána a sport

Krisztina (39): Gluténmentes diéta

Ákos (19): minden nap lejártam kondiba

Timi (19): Változatos, tudatos, kalóriacsökkentett étkezés és heti 4-5-szöri mozgás (kardió:futás, lépcsőzés/lépcsőn futás, emellett súlyzós gyakorlatok minden testrészre).

Katalin (20): Elkezdtem a 90 npos diétát és már most 2 hét után sikerélményeim vannak

Attila (33): A többszöri étkezés, kis mennyiségekben

Bea (25): Mozgás

Árpád (47): kevesebb szénhidrát bevitel,só-cukor mellözés, az étel mennyiség megfelezése....és ninusz 15 kg 40 nap alatt könyedén szenvedés nélkül. Most kezdtem el konditerem--kardió-has..

Tamas (40): Napi max 1500kaloria. Crom tabletta. Acai bery tabletta.

Loretta (37): Cukor mellőzése és a testmozgás.Étrend megválogatása.

Judit (55): Odafigyelek,hogy mit eszek, mennyit és mikor.

Judit (35): Elkezdtem nem dugug enni magam és jobban kezdem figyelni mit is fogyasztok!többet iszom bár ezzel eddig sem volt nagy gond...szeretem a vizet:-)

László (64): Ötödik hete fogyókurázom, csak a piramis legalsó két sorát fogyasztom, a zöldségeknél mennyiségi korlátot nem tartok, hust minden nap ugy átlagosan 30-40 dkg, főve vagy sütve, általában két részlet

Zsuzsi (47): Életmód-váltás és rengeteg sport

Tibi (28): Valtoztattam az etrendemen, a Fogyas Info Kedves kollegai altal kuldott levelben osszefoglaltakat kovettem es kovetem a mind a mai napig.

Katalin (38): ételadag csökkentés, cukrozott ételek megvonása, több zöldség - gyümölcs, este 6 után nem étkezem és a sok tiszta víz fogyasztása.

Tamara (32): szénhidrátok fogyasztásának minimumra csökkentése,este 6 után nem eszem,sok folyadékot fogyasztok,rendszeresen étkezem

Diána (40): 15 kg fogytam terhesség után, újra 55-58 kg vagyok. Edzés önmagában kevés, nagyon kemény diéta! 1-1 db csoki ok, üres sonka, kefír vacsi.

Anikó (54): citromos,zöld tea napi 1,5 l

Bettina (18): mepróbálok nem enni 7 után, almaecetet iszok étkezések előtt, több gyümölcsöt eszek

Katalin (48): 21 éve 3 hónap alatt a testkontroll című könyv és mindennapi torna segítségével sikerült 20 kg fogynom.

Laci (35): Sajnos semmi ezidaig :(

Erika (42): Mindenből minimális mennyiséget fogyasztok, próbálom kivonni étrendemből a kenyeret.

Erika (32): Több nyers zöldségek,több testmozgás

Ildiko (30): Az aloe Vera diéta!

Ági (31): Életmód váltás

Zsuzsa (50): kalória számlálás

Erzsi (45): egy kapszula növényi eredetű és ez mellett ehettem igaz kicsit kevesebbet, de megérte a lábaim nem fájnak.

Tamara (30): Sokszor kis mennyiséget ettem, sok folyadékkal, a sovány tejtermékeket választom inkább az eddigiek helyett.

Andrea (36): szénhidrát bevitel csökkentése

Marcsi (46): Rendszeres mozgás,kenyér kiiktatása amennyire lehet!Próbálok többször keveset enni!

Anita (27): Megvalogatni az ételt amit eszem.

Iki (35): A jó időben több időt töltünk a szabadban. Kertészkedünk, szépítjük az udvart. Észrevétlenül is többet mozgok.

Nóra (20): A rendszeres (napi) komditermi hasznalat.

Sándor (37): cukor,kenyér,tészta, ezeket egyáltalán nem ettem, és heti 3nap 1óra bicigli.

Bernadett (31): Diéta és torna. :)

Brigitta (38): Sport

Clau (24): Február 12.-én jött az elhatározás, hogy igen is most változtatni fogok az életvitelemen. Két kislány anyukájaként nem sok időm van magamra, hiszen szinte minden percemet elfoglalják. A fogyásom titka: reggel meleg citromos vízzel kezdek, napközben megiszok 2-3 l sima csapvizet+ 2-3 pohár zöldteát, az étkezéseim számát megnöveltem viszont a mennyiséget a felére csökkentettem, hamar hozzá lehet szokni. :) A cukrot próbálom édesítővel kiküszöbölni a fehérkenyeret pedig minimalizálni( sosem tudnám teljesen elhagyni :) ) Ha van időm a nap folyamán tornázni az max 30-40 perc a gyerekek alvásidejében. Az eredményem 2,5 hónap alatt 7,5 kg a centik csak úgy olvadnak úgy, hogy nem éhezek. A siker pedig még jobban ösztönöz! Minden féle fogyókúrát kipróbáltam már, de ez amit saját magamnak raktam össze ez mindennél jobb és még koplalnom sem kell. Jól érzem magam és folytatom a kilók olvasztását kényelmesen. Még kb. 5-7 kilótól akarok megszabadulni. Ha ez is sikerül megosztom veletek. :)

Zsuzsa (59): a paleo etrenddel es a rendszeres mozgässal mär voltak sikereim

Bandi (39): akaraterő, nem enni, amikor ennék

Erzsi (60): az egészséges étkezés,elhagytam a cukrot,lisztet,keményitőt,helyette sok zöldség,hal,gyümi és napi 25 perc torna.

Margit (48): NEM VACSORÁZOM

Lívia (26): anyag csere gyorsítás rostbevitellel ( napi búzakorpa bevitel ), minden másnap 40perc intenzív mozgás ( szobabicikli), fehércukor megvonás, édesítővel helyettesítés.

Jutka (53): Elkezdtem futni, ami először inkább kocogásból állt. Futás után nem voltam olyan eszeveszett éhes. Ezt igyekszem kordában tartani, ami már nem is olyan nehéz. 2hét 2kg mínusz. Érezhetően feszesebb husika, lazább nadrág. Ennél maradok.

Mónika (19): Minden napos, nem túl megerőltető testmozgás, megváltozott étrend.

Erika (49): Nem eszem fehér lisztból készült kenyeret, finompékárut. Odafigyelek, hogy mikor mit és mivel eszem.

Etelka (43): sport

Natasa (47): Az figyeltem arra amit , és amennyit eszem , és igyekeztem olyan ételt fogyasztani ami vércukor szintet nem tulságosan emeli meg . Naponta többször.

Renáta (18): több folyadékot iszom mostmár és kevesebbszer (hetente kétszer) eszem csak húsokat

Vivien dorottya (12): én sokat futottam , és nem ettem kenyeret , és este mindig csináltam 30 db felülést ,10 db vekfőtámaszt

Tamás (22): hát kis kilotol meg szabadultam

Veronika (24): torna, elsősorban kardio, valamint a lemondás a kenyérről és péksüteményekről

László (46): kevesebb kaja,sok sulyzós edzés

Monika (55): Delutan ot ora utan mar nem ettem, es el kezdtem mozogni.

Melinda (23): torna

Nikoletta (20): Feleztem az adagokat és nem nassolok

Zsófia (27): kevesebb szénhidrát

Erika (46): Vezettem a Kalóriabázist és heti 5 alkalommal tornáztam.

Tibor (49): Sajnos lassan megy,mivel túl falánk vagyok(ünnepek).A kitartás a fontos és 5-6 kg-ot szeretnék fogyni!-A gyakori kis étkezés,ami segít a fogyásban.

Tamás (28): Citromos víz folyamatos bevitele, sör és üdítőitalok kivonása, szénsavas és cukros italok kivonása, édesség kivonása, teljes kiörlésű kenyér használata, olajbogyó és olívaolaj használata

Anikó (33): rengeteg edzés és nem eszem finomított szénhidrátokat.

Gabriella (45): Sok-sok folyadék fogyasztása

Angéla (40): Az elszántság a mozgás területén.

Hajni (34): Konkrétan nem fogyni szerettem volna, csak a meglévő zsírból izmmá alakítani.

Aniko (43): Mozgás,folyadék

Mária (55): C.és MagneB6.vitamin,almaecet,Norbi mikor mit ehetünk.Súlyzós edzés. Kalóriabevitel csökkentése.

Antal (45): Levesporral egyik nap csak 3*2dl ittam sok folyadékkal a másik nap aszt ettem amit akartam igy sikerült 28kg ot leadnom 3honap alatt

Tímea (32): mozgás és a gondos odafigyelés a táplálkozásra

Kitti (24): szénhidrátmentes étrend,lement a hasam,javult a közérzetem és nem tört rám napközben a farkaséhség.valamint 4ora után semmit nem eszek.a sok folyadékbevitel is elengedhetetlen.

Leili (18): Evési szokások megváltoztatása, edzés.

Zoli (51): kevesebb kalóriabevitel, aktív élet, napfény

Mónika (31): Odafigyelek az evésre és nem eszek mindent össze vissza.Minden reggel tornázom és ásványvizet iszom.Mellőzöm az édeset és sok zöldséget eszem.

Aniko (54): Még rövid az idő ahoz hogy foggyak,de mostmár próbálok teljes kiőrlésü kenyeret a kifli helyett,mozogni többet egyenlőre! És ezt a ti javaslatotokra teszem!Köszi!

Gabi (30): A rendszeres evés és a vacsora idő előbbre hozása. Ezzel -2 kg ment le idáig.

Erika (18): Az erős paprika masszázsolaj, sportolás, diéta.

Gergő (24): Rendszeres, minden napi mozgás és az odafigyelés a táplálkozásra, hogy mit egyek és mit hanyagoljak.

Marianna (49): több folyadék bevitel oda figyelek mikor mit eszem

Róza (60): aminosavak fogyasztása, fehérjék, finomítottch megvonás

Peter (62): Heti 4 edzes (2 kondi -2 kardio ) szelektiv taplalkozas 108,9 kg/jan.3. 99.7kg/marc.10.

Anita (40): cukor és a fehérliszt elhagyása, több folyadék fogyasztása

Irénke (58): Reggelizek rendzseresen-sok gyümölcsöt eszek-és ha tehetem szinte naponta 16-km-kerékpározok-és legaláb 2 liter folyadékot iszom-kizárólag forrásvizet.

Erika (56): Mozgás, a táplálkozási szokások változtatása.

Tímea (26): A 90 Napos diéta

Hajnalka (38): nincs kenyér péktermék, liszt

Éva (35): Fehér liszt és cukor teljes elhagyása

Csilla (53): Több folyadék, anyagcseregyorsító , méregtelenîtő gyógyteák, több saláta, de. Csak gyümolcsöt fogyasztok, káposzta leves, glútén mentesebb élelmiszer, torna, táplálék kiegészítők.

Pál (63): Sajnos még nem tudtam felkészülni a rengeteg vendég miatt, unoka Olaszországból, stb...!

Kati (48): Torna,zöld kávé+ króm kapszula

Irén (58): Többszöri étkezés .több zöldség fogyasztása.

Éva (31): 90 napos diéta - két hónap alatt 15 kg.

Eniko (38): kizártam a fehérkenyeret, lisztet, cukrot, rizset illetve csak délelőtt eszem kenyeret (teljes kiőrlésüt) krumplit, délután csak zőldség sovány húst, sovány tejterméket

Szilvia (52): áttértem a Norbi update ételekre

Renáta (25): A mozgás és a szénhidrátok csökkentése!

Lilla (34): kevesebb szénhidrát, több mozgás

Erzsi (54): több folyadék,kevesebb étel

Adrienn (25): rendszeres edzés, kevés szénhidrát, többször kissebb mennyisegű étkezés

Pál (50): bontott étkezési program (fehérje, zöldség,szénhidrát, gyümölcs),napi bontásban.

László (39): Mozgás és koplalás

Mónika (39): Szénhidrát fogyasztás lecsökkentése minimumra. Flabelos gép napi 30 perc használat

Szilvia (23): Szénhidrát diéta (150g)

István (31): még nem indult meg a fogyás de viszont észrevettem h kevesebet eszem és keveseb a szénhidrát az életemben

Zsuzsanna balogh (36): az idegesseg.

Gabriella (23): Kevesebb kalóriát viszek be,többet mozgok,többet iszok

Mária (57): a sport,a chrom tabletta..

Istvan (42): Az étkezés és az edzés

Bogica (13): Evés

Tibor (59): 90 napos diéta

Erzsébet (54): amikor két hétig csináltam a 90 napos diétát, de vendégségbe mentünk és feladtam

Csilla (52): A szétválasztó diéta.

Edit (32): Nem küldtetek semmit a tesz kitöltése után

Erzsi (52): Kenyér, és cukor féleségek elhagyása. Sok folyadék, -víz ivása.

Erika (48): csak az ha odafigyeltem mit eszem és előre elkészítettem minden ételt, nem akkor habzsoltam be amit éppen találtam amikor már nagyon éhes voltam

Andrea (54): Tulajdonképpen az, hogy mindent eszem, de az eddigiek felét, kivéve azöldség-gyümölcsöt

Lara (31): A sport, már egy hónapja naponta tornázom. Hol több, hol kevesebb időm van, de egyetlen napot sem hagyok ki. Lassú folyamat és kitartónak kell lenni, akkor a végén eléred a célod. A gyors fogyásnak a hátránya az, hogy az ember gyorsan vissza is nyeri a kilókat. A legfontosabb a pozitív hozzáállás és a kitartás.

Jutka (47): vacsora kihagyása kenyér

Andi (29): Sok zöldség, csirkemell, és semmi lisztes, semmi tészta, rengeteg gyümölcs... :)

Daisy (22): diéta, mozgás mindennap

Mariann (35): Életmódváltás, mozgás és a kitartás.

Zsuzsa (31): Kevesebb étel adagok, kalóriaszámlálás, rendszeres edzések.

Éva (30): sok zöldség fogyasztás,sok folyadék bevitel,elhagytam a cukor,liszt,fehér pékáru fogyasztását és a sport

Gy (26): sok zöldség, sok gyümölcs, este csak turmixok vagy nyers gyümölcsök ivása, evése

Agnes (31): Sport,Kevesebb szénhidrát fogyasztás.

Tamara (19): Futâs

Violetta (48): megvaltoztattam az etkezesi szokasaimat,lemondtam az etkezes kozti nasolasokrol,tobb gyumolcsot es vetemenyt eszek

Szilvia (20): koplalás,hánytatás

Vivien (29): Több zöldség, édesség 3 hétig nem, fehérje, és napi 5x-i étkezés.

Lilla (36): Sok fehérfe hust ettem salátával-káposztával nagy akarat ero kell három nap kell hogy megszokja a szervezet hogy kevesebbett eszel utánna már nem kíván annyi energiát táplálékot és gyogyteák zold tea stb.

Laci (20): több zöldség és gyümölcs, kisebb adagok étkezésekkor

Bm (26): Kiegyensúlyozottabb étkezés, kardio és erősítő edzésekkel.

Rozika (48): Kenyér, cukor elhagyása, és szétválasztó diéta

Kriszta (18): Sok sok mozgás :)

Kriszta (18): Nagyobb vízfogyasztás, kalóriaszámlálás.

Nikoletta (28): A napi 5 étkezés, illetve az, hogy reggelizem. Arra is figyelek, hogy mit eszem és mennyit

Márti (23): A kenyér és a pékáru mellőzése

Zsuzsa (33): Áttértem egészséges étkezésre.Rendszeres sportolásra.

Erika (19): Dietaztam.

Tibor (65): kontrolált táplálkozás és több mozgás

Kati (60): Sok folyadék, és a jó idő, ami kicsábít a természetbe. Így a testedzés is könnyebb. Nem egyedül kezdtem neki a fogyókúrának és az életmódváltásnak.

Katalin (33): kenyérfélék, tészták, cukor megvonása

Judit (31): Napi fel óra testmozgás, kevesebb szénhidrát bevitele.

Andrea (32): tesztat es egy etkezest kihagyok

Andrea (29): Norbi update kód szerint evés

Szabina (19): Kenyér, cukor kivonása az étrendemből, egészséges, rostokban és vitaminokban gazdag ételek. Rendszeres mozgás.

Andrea (45): az akarat és a nasi rol leszokás

Csilla (27): 6 óra után nem ettem,citromos vizet ittam,figyeltem h mit eszek/kevesebb zsir,szénhidrát,cukor/,torna

Lives (20): életmód váltás

Judit (36): diéta,sport

Tomi (48): többet kell mozogni.

Anna (20): 90 napos diéta

Brigitta Barbara (20): Kalóriaszámolgatás

Lili (21): Hétfő, Kedd 6 km futás, Szerda semmi, Csütörtök, Péntek 6 km futás, Szombat semmi, Vasárnap 10 km futás. közben 700 kalória bevitel, így eddig -> 2 hónap= -12 kg

Éva (45): Kemény torna, biciklizés a szabadban, kőkemény elszántság és a kitartásom!

Gabriella (26): rengeteg fehérjében gazdag étel, és egy héten keresztül dinnyét is ettem, Nah és persze ezt kiegeszitve naponta legalább egy óra cardio és sulyzos edzés is ez a sikeres fogyás titka tapasztaltam tényleg be válik.

Dávid (19): Kevés cukor, mozgás, sok zöldség és gyümölcs

Brigitta (35): Szénhidrát bevitel nagyfokú csökkentése, Update1 kódos termékekkel és persze napi 30 perc mozgás!!!

Edina (36): Elfogyasztott kalória mennyiség kordában tartása és mozgás.

Eszti (18): Teljes életmódváltás. Az életemet teljesen megváltoztattam, a mozgás a mindennapjaimhoz tartozik már.

Csilla (42): KALORIA SZAMOLAS

Eszter (25): Kevesebbet ettem,jobban odafigyeltem az étkezésre.

Ágnes (58): hetente 1 kiló fogyás

Monika (42): par eve 3 müszakban dolgoztam es akkor sikerült 13 kg-ot fogyni

Alexandra (22): Sportolás, odafigyelés arra, hogy mit eszek ( pl.: tartalmaz e szinezéket, édesítőszert a termék....stb)

Eszter (42): Szenhidrat megvonas

László (64): igen szénhidrát szegény éternd

Évagabi (61): Nem eszek kenyeret, krumplit, rizst,tésztaféléket.Schaket iszok és a szervezet zsírtartalékát használja az emésztéshez.

Andrea (19): helyes taplalkozas,minden heten 5-szor kondi terem,tobbek kozott hetvegen szobabiciklizes.

Kati (57): Februárban határoztam el, hogy fogyni AKAROK.Az igazság az , hogy füllentettem a doktornőmnek,amikor rákérdezett a súlyomra.103 kg voltam amikor utoljára voltam nála,és mondtam hogy amióta nem találkoztunk kicsit híztam sajnos(105 kg vallottam be)csak suttogva írom,hogy 115 voltam.Tehát meg volt a nyomás hogy ha fene fenét eszik is le kell fogynom!Azért írtam nagy betűvel,mert nem szeretnék,hanem AKAROK,TEHÁT MEG IS TESZEM!Úgy gondolom mindenkinél első fontos lépés az elhatározás valami véghez viteléhez.A lényeg, hogy négy hónap alatt megszabadultam 12 kg-tól.A fogyásinfó oldala adata meg a löketet ,rendeltem étrend kiegészítőket, számoltam a kalóriákat.Ez a szokásom is megmaradt ,kevesebbet eszem jelenleg is.Többet iszom.Jelenleg járok úszni és vízi tornára.Érlelődik bennem a gondolat, hogy az úszást beépítem az élet vitelembe,mivel szemlátomást alakul a formám minden nap.

Emma (38): sok folyadek, minimalis mennyisegu szenhidrat

Eva (23): a meg tobb gyumolcs fogyasztasa illetve sokkal kevesebbett ettem

Edina (28): Nálam leginkább a szénhidrát és cukor megvonás és sokszori kis adagok amiket ettem!

Noémi (27): A vacsora elhagyása és az edzés.

Szilvia (37): drasztikus étrendváltoztatás és mennyiség csökkentés

Vivien (19): Ételadagjaim csökkentése, vacsora elhagyása. És trambulin heti 2-3 alkalommal 1órát. Cukor, tészta, kenyérfélék, nassolni valók, üdítőitalok, teljes elhagyása.

Ildiko (43): Bocsi Viki testreszabott tanacsadasaval

Attila (25): Minden nap edzettem és figyeltem arra, hogy mit és mikor ettem.

Zsuzsa (54): Még az 'elején' vagyok és csak kb. 3 kg körül fogytam ( két hét alatt) De ami ehhez vezetett, az a tudatos táplálkozás,( saláták, zöldségek, gyümölcsök, sovány húsok) egészséges és nem hizlaló ételek fogyasztása, a kenyérfélék és édességek szigorú elhagyása,helyette teljes kiörlésű termékek, abból is napi max. 2 db ! Napi 5-szöri kevés étkezés,amibe mindig legyen gyümölcs, zöldség! Este 6 után már nem evés !!! Plusz napi 20 perc torna, és napi 1,5 km futás. Ez eleinte elég nagy áldozat és lemondás, de meg lehet szokni ! A cél: 68-69 kg , már 'csak' 22 kg-tól kell megszabadulni ! A sikeres fogyás titka a tudatosság, minden az 'agyban' dől el ! Ne akarjunk gyorsan fogyni ( pl. 1 hónap alatt 16 kg-ot) mert az soha nem lesz tartós. Nincsenek 'csodapirulák', csodaszerek ! A lassú, de biztos fogyás titka : az életmódváltás és táplálkozásváltás! A fogyásért igen is tenni kell, a nem jön magától ! A mozgás és sportolás elengedhetetlen ehhez, kb. 50 %-ot tesz hozzá ! Ja és ne mérjük magunk

Eszter (37): A szétválasztó dieta!

Eszter (23): Sok víz, folyadék és tésztafélék kevesebb fogyasztása.

Mariann (47): Minden héten hétfőtől péntekig naponta 100 percet edzőteremben töltök, ahol zsírégető programmal biciklizek és a futópadon gyalogolok. A napi kalóriabevitel max 1300. Az elégett edzőtermi kalóra 700 és 1000 között van.

Julia (52): akupunktura

Ritu (39): Meforal heti 3-zumba

Péter (21): A diéta, vitaminok és több mozgás! 2 hét alatt 2 és fél kiló, csak pocakból...

Andi (31): Kalóriaszámlálás, sokkal kevesebb étel és egészségesebb étel fogyasztása. Sok zöldség és gyümölcs és természetesen a rengeteg edzőtermi munka. Az elmúlt évek során 30 kg-t adtam le, ebből tavaly adtam le 18 kg-t. Most lassan egy hónapja csinálom megint komolyan, mert még szeretnék leadni kb 20 kg-t.

Erika (53): kenyér , sertéshús, cukor, tészta elhagyása ill. sok zöldság, gyömölcs , hal fogyasztása, és napi mozgás ( tornázás, biciklizés, kocokos ez vált be a legjobban

Józsi (52): szénhidrátok, alkohol elhagyása

Böbi (32): Sok zöldség. Fehérliszt kizárva

Kati (37): Reggelizek es sokszor eszem keveset . Ugy néz ki , elindult .

Edith (31): A sikeres akcio nalam a gluten mentesseg volt!Igaz nagyon nehez,mert akinek fozni kell nap mint nap a gyerekeknek,es a konyhaban surog forog annak nagyon nehez ellenallni!!!

Szilvia (50): kevesebbet eszem

István (38): napi 1250-1300 kcal max bevitel + mozgás

Tilda (65): A magam által bevezetett és lassan szokássá vált életforma. 1.! reggeli torna, 2. teljes kiőrlésű kenyér ( abból is kevés) 3./ sok zöldség, főzelék és csirke, máj, kevés vörös hús

Anett (31): A fogyókúra abszolút nem vezetett sikerhez. Én nem vagyok kövér, sem túlsúlyos, az alakom ideális, vékony testalkatú vagyok, viszont egy nap az alkalmi ruhámat nem tudtam magamra zippelni.... szoval elkezdtem fogyókúrázni, de semmi sikere nem volt, a kilogramjaim ugyanazok maradtak. Majd elkezdtem futni járni, először csak hetente, majd naponta, és ma már akár kétszer egy napban - korán reggel és este. sikeres akció-e? :D hát a testsúlyom két hónap elteltével is ugyanaz, azonban ami változott - jó kondició, izmosabb lábak, a hasfal laposabbá válása - érdekes számomra, hogy a testsúlyom ugyanannyi, mégis vékonyabbnak érzem magam... PS: a ruhámat azóta nem probáltam fel, de ha még most sem fog feljönni rám, azthiszem a futást erőteljesebb fogyókúrával kell majd kombinálnom.

Ferko (40): Sok mozgás,koplalás

Bettina (16): kalóriabevitel lecsökkentése, torna

Valéria (55): Még nem fogytam.

Lenke (51): A szénhidrát bevitelének csökkentése.

Alexandra (34): Szénhidrát kihagyása

Imre (56): A szénhidrátok,zsírok,hús ételek megvonása!Március 1-én elkezdett diéta 97 kg-ról 79 kg a mai nap.Számomra siker történet.

Enikő (38): Megszorítani a kalóriabevitelt többet mozogni.

Niki (19): December óta 6 kilót fogytam diétával, minden nap egy óra bicikli és heti két óra zumba segítségével.

Zita (18): sok mozgás

Sziszko (26): Nem eszem cukrot semmilyen formában, mézet használok helyette. Fehér lisztet sem csak néha pogácsát (sajnos nagyon szeretem). Probálok lugosan étkezni, sem kávé, tej, tejtermékek, hus. Zöldség gyümölcs minden mennyis?gben. Lemondtam a süteményekről ami nagy szo, cukrászként. De hamar látványos volt az eredmény. 65-66 kilorol 61re fogytam. Kezdem beépiteni a futást a mindennapjaimba és tovább szeretnék fogyni. Ja és sok sok zöld tea!

Anikó (50): az idegesség

Bea (36): Ganoderma lucidum

Gabriella (34): Teljes étrendv?ltoztat?s és életmódv?lt?s. /Edzés/.

Dóri (29): Pákárukat nem fogyasztottam, most fehérje dús ételeket eszek, minimális ch bevitellel, és tkrnázok, amennyit időm enged...

Betti (40): Napi többszöri étkezés, kisebb mennyiséggel és zéró szénhidrát. Semmi lisztes és cukros dolog és sok víz fogyasztásával. Ezt szigorúan betartva két és fél hónap alatt 15kg mínusz. 68 kg-ról 53 kg-ra. Ezen idő alatt nem sportoltam. Azóta lazítottam a diétán, viszont beépítettem rendszeres testmozgást, de a nehéz emésztésű szénhidráttal teli ételeket azóta is mellőzöm. 1-2 kg jött vissza, de azt tartom. Azóta eltelt 1 év.

Enikő (32): Ma kezdetem el a Dukan diétát, remélem ez az akció fog fogyáshoz vezetni.

Edit (52): 5-évvel ezelőtt, 3-hónap alatt fogytam 12-kg, de alig ettem, és tornáztam minden este,

Judit (49): 90 napos diéta

Szilvia (34): Étrend

Zsófi (47): Atkins dieta, Dukan dieta, kalória számolás, Herbalife, ezek mind külön

Kinga (36): Naponta többször eszek keveset.

Ágnes (19): Főleg a mozgással kapcsolatos cikkek, hogy melyis mozgásforma hogyan alakítja a testem.

Barbi (18): ha este nem eszek, illetve kevesebbet kell enni több adagba, tornázni kell, mozogni kell, és boldognak kell lenni :)

Andrea (31): GLÜKOMANNÁN + DIÉTA

Irmus (56): Bár azt nem itt olvastam,de én a 7-napos káposztaleves diéta szigorú betartásával kezdtem. Folytattam a lisztes dolgok,részbeni elhagyásával, rengeteg gyümőlcsök beiktatásával, egészségesebb étrenddel. A sok folyadékfogyasztás betartása. Több mozgás.

Vali (26): Életmódváltás. Heti 3-4 alkalommal mozgás, sok zöldség, hús, folyadék.

Stefania (39): Norbi update kodok betartasa

Évi (50): Ha nem ettem, vagy nagyon keveset !

Ildikó (23): fehérje diéta, rendszeres kerdio mozgás, jóga

Georgina (27): Az segített a legtöbbet, hogy nem egyedül csinálom, mert a családom segít.

Timi (30): A gyógyszer nem haszng semmit főt hozzam ker kilót

Melinda (35): torna,sok folyadék

Erzsébet (59): paleolit diéta,de 2 hónap után semmi, a szervezetem gőzerővel ' akarja' vissza a leadott 5 kg-t

Erika (35): kitartás és elszántság és az a tudat,hogy másoknak is sikerult eröt ad. 9 kilo minusz két honap alatt.

Margit (60): Talan hogy jobban oda figyelek hogy mennyit iszok es mennyit eszek es mikkor

Gyula (39): Igazság szerint még csak most tervezek eliptikus trénert venni.

László (40): 90 Napos diátával sikerült lefogynom 17 kilót!

Csilla (46): Erős elhatározással indultam neki,kellően motivált voltam,célokat tűztem ki magam elé.Súlyvesztéskor büszke voltam és elégedett.Keveset és odafigyelve ettem.Első körben több,mint 20kilót fogytam.

Tünde (37): Este már el tudtam hagyni az evést, illetve hetente 1-2 alkalommal tornázok is. Illetve nem várom meg a déli étkezést mire farkaséhes leszek, legtöbbször már 10 óra körül eszek.

Sára (56): zumba- fitnesz-jóga

Katalin (38): Minden második napon tornáztam.

Klára (27): A stressz csökkentése. Kiiktattam az életemből rengeteg olyan dolgot, illetve személyt, ami stresszt okozott, és újraszerveztem a napirendem. Megengedtem magamnak, hogy többet figyeljek magamra.

Erika (54): diéta+sport+ igen ! a cigeretta evés helyett .

Dóri (21): Rendszeres sport, ez nálam a torna és a lovaglás volt, emellett figyeltem az étkezésre, bár azzal eddig se nagyon volt gondom illetve a víz fogyasztása. Végül még a párom, aki csinosnak lát azóta, mivel belül kezdem magam elfogadni és ez kifelé is látszik :)

Emoke (38): a mozgas

ágnes (53): sok folyadékot ittam, jobban odafigyeltem az étkezésekre

Martina (32): reggelire 2 puffasztott rizsszeletet ettem felvágottal, ebédre a szokásos ebédet, és utána már nem ettem semmit. mellette napi 30-45 percet sétáltam futópadon. ennek eredménye 8 kg mínusz 2 hónap alatt. most nem tudom miért megállt a fogyásom.szerintetek miért?

Niki (23): Fitness Junkie 30 napos program

Éva (27): kevesebb étel, több mozgás

Andrea (31): kevesebbet eszem, és többet mozgok.

Judit (48): Rengeteg dolgom volt a munkahelyemen és nem volt időm a nassolásra. Csak azt ettem amit előre elkészítettem magamnak.

Ani (49): akkupunktúrás kezelés, calanetics torna

Csilla (19): Édességek, szénhidrátok mellőzése ! Sok halat eszem, csirke húst, gombát, zöldségeket, joghurtokat, sajtokat (alacsony zsirtartalmúakat) valamint gyümölcs turmixokat !

József (45): Kevesebb kaloriabevitel és sokkal több mozgás, edzés.

Éva (56): több folyadék, napi 5x evés keveset

Zsolt (19): sport és diéta

László (24): Heti 4 alkalom konditerem, egy kisebb diéta és mellé a fogyókúrás tabletta.

Eniko (35): 90 naps kurával fogytam 15kg

Eva (39): 90 NAPOS FOGYOKURA

Timi (27): Szétválasztó diéta

Szilvia (32): Többször keveset eszek. Nem nassolok, csak heti 1-2 alkalommal. Több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok a nap folyamán és vacsorára csak gyümölcsöt és zöldséget eszek. Köszönöm a segítséget!

Erzsébet (25): kalóriaszámlálás+testmozgás (én a zumbára esküszöm) :)

V (36): Két hetes diétával kezdtem utánna több mozgás mellett jobban figyeltem a bevitt étel mennyiségére,cukrosat,fehér lisztet és kenyeret semmilyen formában nem eszek.

Edina (26): Napi 2 szer eszem és tornázok minden nap!

Mónika (24): Én eddig napi pár kortyot ittam. Javaslatotokra emeltem a mennyiséget, eleinte rossz volt, ma már a munkahelyemre is viszek, és állandóan iszok mert szomjas vagyok ami eddig nem voltam. Elkezdtem heti 2 alkalommal spinningre járni 2kg-ot fogytam. Igaz ez nagyon kevés, de kb. 2éve egy dekát sem fogytam, szóval örülök neki.Még 8kg-tól szeretnék megszabadulni.

Zsuzsi (28): Kevesebb szénhidrát,Fehér cukor helyett nyírcukrot használok,

Erika (50): A napi 5 étkezés ebből 2étkezés gyümölcs amit mindig hanyagoltam .Nem eszem kenyeret pékárut és édességet.

Erzsébet (38): Odafigyelek az étkezésemre, számolom a kalóriákat!Tornázom is csak sajna nem sikerül rendszeresen!

Kata (28): update1

Anna (82): Szigorúan tartottam a diétát

Martina (21): Heti 3 alkalommal beépítettem a napirendembe a konditermi edzést 2 órában. 3 hét alatt úgy érzem irányított gyakorlatsorokkal feszesebbé tettem az egész testem. A hasam körcentiben karcsúsodott és a térdem körüli kis párnák is kezdenek eltűnni. Még pár hónap és remélem a kitűzött célhoz közelebb leszek. 10 kilónyi fogyást terveztem, de azt gondolom ahogy izmosodom nem a kilóbeli súlyom lesz a mérvadó, hanem a forma.

Marcsy (26): testmozgás, sok folyadék, teák, ill odafigyeltem, h mit eszek

József (40): Sport.

Petra (27): Az étkezésemen változtattam.

Eri (19): napi 4-5x-i kevés evés, délben picit több, egyáltalán nem eszek már kenyeret ha igen csak nagyon néha, hetente 1x-2x 1-1 szeletet. Heti 3-4 napi 20-50 perces edzés. Ebben Palkó Noémi videói segítettek hogy összerakjak egy saját edzéstervet. :) áprilisban még 72 kg voltam mára már 62 vagyok. :) A célom még -4 vagy 6 kg. az ideális 58 kg lenne a 158 cm magasságomhoz, de kis pocim még még akkor is lenne meg combom is. :D Szóval folytatom. :) Tízórai és Uzsona esetleg a vacsi is, gyümölcs vagy zöldség vagy ha nagyon éhes vagyok, 1 szelet bundáskenyér. :) Tartom a súlyom, s szerencsére mindig lentebb lentebb mennek a kilók. :) és nem szabad elfelejtkezni a napi 2 liter folyadékról sem. :) Mindenkinek kitartást, erőt is sikert kívánok a fogyáshoz! :)

Zsuzsa (39): még semmi

Éva (41): duci-tréning,sok folyadék

Ildikó (57): Egy hónapja kezdtem a főleg fehérje diétát, ettől 5 Kg-ot fogytam.

Gabi (51): evés helyett inkább iszom és az osztott étrend

Ágnes (60): protein kura

Erika (59): A kevés evés cukor és kenyér nélkül.

Brigita (38): a torna

Beáta (39): Rendszeres étkezés

Richárd (32): Rendszeresebb étrend.

András (65): napi többszöri, kevesebb étkezés, zöldségek fogyasztása

Ildikó (41): diéta és torna

Pali (37): étrend átalakítása: mást, és kicsit kevesebbet.

Szilvi (38): Rendszeres étkezés

Brigitta (30): Elhagytam az étrendemből a fehér kenyeret, tésztákat és a kólát. Az evési mennyiségemet is csökkentettem, és lassabban kezdtem enni. Szinte minden nap tornázom 20-30 percet.

Vivien (23): almaecet fogyasztása, vacsora minimalizálása/kihagyása, hastánc videó, kevesebb cukortartalmú ételek fogyasztása

Barbara (46): Flabelos gépet vettem..nem eszem kenyeret..tésztát..január harmadika óa..hét kiló ment le..

Tibor (39): Étrend változás, plusz vitaminok

Juraj (58): a minusz háron kilo

Judit (56): több mozgás, kevesebb, de minőségi étel, több folyadékbevitel

Otto (51): Kitartas

Kitti (22): Megfogadtam a tanácsokat és odafigyeltem az étkezésre és sokkal többet mozogtam.

Mariann (37): Napi 5 étkezés keveset,és sok folyadék!Sok gyümölcs,kevés szénhidrát!-4kg

Eniko (39): A kemeny edzes

Kata (51): Az elválasztó diétát próbálom tartani, eddig megy. kb 1,5 kg sikerült leadni.

Orsi (32): Több test mozgás, nagyobb folyadék bevitel, és az ételadagok megfelezése

Kitti (24): Kevesebb,mértékletes evés.

Ági (46): A rendszeres mozgás.

Bea (28): Étkezésre odafigyelni és mozogni heti 3 alkalommal

Márta (37): Étkezés drasztikus megváltoztatása.

László (47): Minden nap hasizom gyakorlatok.Heti 4 súlyzós edzés.Alkohol fogyasztás 90 százalékkal csökkentése.Kerékpározás.

Attila (60): Szénhidrát 0 diéta, plusz sok mozgás.

Nikolett (40): nem eszem kenyeret,tésztát,cukrosat,szénhidrátot.

Adriana (45): 90 napos diéta

Inke (61): Kevesebb kalória és mozgás

Karesz (48): 4 nap alatt kb 1 - 1, 1 kg - ot leadtam. Végülis az almaecet módszert választottam, + ma már tudom, hogy nem szabad állandóan - görcsösen alig ennem sztán este pedig bepótolni mindezt.

Gabriella (50): Már délután sem ettem, csak gyümölcsöt. Mindennap kerékpározom, hullahopp karikázom 30 percet.

M?ria (55): ?tszerveztem az evési szok?saimat, jobban odafigyelek, miböl mennyit és mikor eszem, persze még van min javitanom

Gabu (43): Csökkentettem az édességet,fehér lisztet,és hetente 4-szer 20 perces torna

Zsuzsa (40): mozgás

Gyöngyi (29): Este már nem eszem,és üdítők helyett vizet iszom,és többet mozgok!

Mártus (47): szénhidrát szegény diéta

Ildi (36): a nassolás elhagyása, csak zöldség evés estére!

Katalin (63): csak keveset eszek es tobb folyadekot fogyasztok

György (43): A szénhidrát mentesétkezés.

Adrienn (23): Este 5 után már nem eszek csak folyadékot iszok.

éva (34): a mozgás

Bea (41): Szénhidrát csökkentése, plusz a heti két TRX sportot kiegészítettem minden napos futással.

Tünde (45): NÉHÁNY ÉVE ,MÉG ELÉG VOLT A 6 UTÁN NEM ESZEK STRATÉGIÁT BETARTANI....

Timi (22): Koplalás.. :)

Renata (28): lisztes es cukros etelek 95%-os mellozese

Gabriella (44): diéta,mozgás

Zoltan (46): 90 napos dieta, meg tart ... 10 het alatt 15kg fogytam :)

Krisztina (37): Delutan mar nem fogyasztok cukrot es szenhidratot. Az elejen nagyon nehez volt, de most mar egeszen jol megszoktam. :-))

Sandor (44): Valami gyogyszerek,kb 5 eve,de ahogy abbahagytam azonnal vissza is hiztam.

Judit (44): Sajnos az amikor nem ettem.

Ildikó (47): szénhidrát mentes étkezés (vagy minimális szénhidrát)+ rendszeres mozgás

Lenna (20): Sehogy se tudok lefogyni

Vera (28): 90 napos diéta

Márta (40): eddig még nem sikerült fogynom

Réka (16): nem ettem

Marianna (41): megfelelő étrend,rendszeres mozgás

Mónika (24): Rendszerey mozgás, kalóriabevitel csökkentése

Kata (33): Magas fehérjetartalmú étrend, mozgás. Nem diétázok megváltoztattam a szokásaimat az itt olvasottak segítségével.

Gábor (50): Folyadékbevitel növelése a testsúlyhoz viszonyított arányban, és a citromos víz fogyasztása.

Angela (49): az ha elhagytam az edesseg fogyasztasat

Erzsébet (54): Paleo-t eszem, de keveset és lassan + sok vizet iszom.

Éva (50): Fehérje diéta,naponta 5-6 étkezés,rengeteg folyadék.

Valéria (43): A lisztes cukros dolgok elhagyása,

Fruzsi (18): CH-csökkentett étrend, sport

Zsuzsi (29): 5 hét alatt 4 kg-t fogytam diétával és speed fitnessel.

Tünde (36): Szénhidrát csökkentés

Zsuzsanna (50): több mozgás

Ilcsy (30): Nekem a 90 napos diéta jött be. 2 hónapig diétáztam, és 23 kg-ot adtam le. Ami azóta sem jött vissza.

Csilla (34): étrendváltás, mozgás

Ági (25): a fehér kenyeret felcseréltem rozskenyérre,több gyümölcsöt és zöldséget eszek :)

Edit (43): Kevesebb evés,napi 40 perc mozgás,napi 2-2,5 liter viz

Anna (49): gyümölsc, zöldség, sport, sok víz és zöldtea

Ács szabó Ágnes (32): Terhességi alatt kemény dieta szénhidrát

Panni (23): Mozgas, Tanc :D

Zsuzsanna (46): kevesebb kalória, kevesebb szénhidrát,mit mivel eszek;húst zöldséggel,tésztát zölséggel,

Csilla (42): Kevesebb kenyér félét ettem és kerültem a fehér lisztet, fehér rizst, és a cukrot. De még a mesterséges édesítőket is.

Norbert (19): Szénhidrát csökkentés, fittnesz.

Csilla (46): napi 1200 cal., 5 x-i étkezéssel

Péter (30): Diéta és test mozgás

Zoli (36): Szénhidrát étel minimálisra csökkentése, sok zöldség, kiegyensúlyozottabb táplálkozás több testmozgás. mind az oldalon megtalálható számomra szinpatikus elemek összeválogatásával.

Annamária (44): Gyeses időszakomra ha vissza emlékszem akkor teákat ittam, és azt ettem amit kívántam csak sokkal kevesebbet mint korábban. Héten 1x vagy 2x ahogy tehettem eljártam tornázni. Tartott 10 évig, utána a torna abba maradt és felszedtem elég sokat. Azután eltelt újra 10 év és az eddigi recept már nem vált be. Elkezdtem heti rendszerességgel 2-3x tornázni, lúgosítani kezdtem a testem. Maradtam a vegyes táplálkozásnál de nagyobb arányban fogyasztok zöldséget-gyümölcsöt, kevesebb húst és pékárut/tésztát. Itt is figyelek a bevitt mennyiségre. Ezek a támpontjaim, ja és a vízfogyasztás tudatos mennyisége. Elindult szépen a fogyás. 2-3 kg már lement két hó alatt. Ha tehetem az évszaknak megfelelően fogyasztok zöldséget és gyümölcsöt.

Kata (23): Mértékletes étkezés, egészséges életmód

Kata (58): étrenden való változtatás: - reggelire joghurt zabpehellyel, - normál ebéd - vacsora natúr kefír, fél magos kiflivel, - este 18.00 óra után csak folyadék, - napi folyadékbevitel emelése, - gyümölcs, zöldségek, saláták, - rendszeres mozgás: napi 3 km futás, kerékpározás, - eddig: 1,5 kg mínusz, lassan, de biztosan

Márta (51): Napi 5-6 -szori kisebb mennyiségű étkezés, több folyadék, kevesebb szénsavas üdítőital (még ha cukormentes is) fogyasztása. A mozgás gyakoriságának növelése. A zsírégetés módszerének megismerése.

László (52): sütik , üdítők és alkohol mellőzése !

Tagyi (35): nagyon sok mozgás,különböző feladatokkal elvontam a figyelmemet az állandó evésről,így nem ettem sokat,csak amennyi szükséges volt.

Aliz (20): Finomított fehérliszt elhagyása, szénhidrát csökkentett életmód.

Andrea (49): még nem rendeltem ezen az oldalon keresztül

Anita (30): kevest ettem

Ildi (45): Odafigyelek az etkezesre es napi mozgas (heti 1 kg)

Anna (40): 90 napos diéta

Réka (20): Sok folyadek, keves szenhidratbevitel

Emese (32): rendszeres edzés

István (46): Heti négyszeri mozgás ( alkalmanként 8 km kocogás) .Minimális kenyér és zéró alkohol fogyasztás. Valamint étkezés változtatás.

Ili (39): Diétázás.

Zoltán (58): Az étel mennyiségi csökkentése,valamint a kenyér és a vöröshús elhagyása.

Attila (53): kevesebb süteményt eszek és mindenböl csak a felét.

Viola (35): Rendszeres mozgás (min.napi fél óra),étrend változtatás

Gizella (51): egy életmód tanácsadó klubba jártam

Martina (37): Kevesebb szénhidrát bevitel, és picit több mozgás.

Zoltán (46): Betartottam a javasolt étkezési szokásokat, többszöri étkezés és egyszerre kevés kalória bevitel. Átalakítottam az étrendemet, csökkentettem a szénhidrát és zsír bevitelt és a zöldségeket és fehérjéket emeltem. Összesen 1200 max 1400 kalóriát vittem be és sportolással hetente kétszer alkalmankét 600-800 kalóriát égettem pluszban. Sikerült 1 hónap alatt 6 kilótol megszabadúlni és azóta (1 hónapja) tartom a súlyomat nehézségek nélkül.

Bettina (24): rendes etkezes es mozgas

Peter (35): Etrend valtozas,rengeteg sport,mozgas

Alexandra (24): Edzés

Szilvia (24): Mindig a felit ettem mint szoktam.

Julia (48): odafigyeltem a vizivasra, naponta elfogyasztottam 2,5 litert. csokkentettem az elfogyasztott etel mennyiseget.

Bernadeta (19): Napi többszöri étkezés persze kis adagokat és a mozgás természetesen.

Krisztina (37): sport,több folyadék,és diéta.

Rozália (50): Már este öt után nem ettem semmit, elhagytam a fehér kenyérféléket és többet mozogtam például futottam minden nap 2 km-t

Niki (28): önkontrol, tudatosság és akarat

Melinda (33): Több folyadék fogyasztás (szénsavments ásványvíz) és több mozgás, több jó minőségű és tipusú zsír fogyasztása (kókuszszír, lenmag olaj)

Gyöngyi (50): Többszöri étkezés,kevesebb kalória bevitel.

Zoltán (46): A cukor és a liszt likvidálása

Ágnes (61): Átgondoltam, milyen étkezési szokásaim vannak, ami miatt hízom, és hogy tudok ezeken úgy változtatni, hogy fogyjak, de a komfort érzetem is megmaradjon.

Zelma (44): Most már megiszom a napi 2-2,5 liter vizet (mert eddig alig ittam 2 pohárral naponta) és ezáltal nincs mindig éhségérzetem.Nem kivánom a nasit és oda figyelek az bevitt étel menyiségére, illetve kevesebbet eszem és lassan, nem pedig kapkodva mint régebben.

Zsu (37): A ruháim, egy számmal kisebb kell.

Reni (28): Nagyon alacsony kcal tartalmú vacsora - fehérje turmix vagy rántotta és rengeteg zöldség. Heti 3-5 edzés.

Paula (20): A nem evés

Enci (24): mozgás, 6 óra után nem eszem

Zsu (41): Nincs teltségérzetem. Sokan megdicsértek, hogy jól nézek ki, jól tartom magam.

Annamária (45): GYALOGLAS NAPONTA 6KM,ETREND VALTAS

Jacqueline (33): Mindennapi mozgás és próbálok 5-szőr kis adagban étkezni. És már jó két hete 2l iszok naponta.Sokkal szebb a bőröm is tőle...

Rika (45): még nem tudom, lehet, hogy a kenyér elhagyása.

Ildiko (51): csak lugos ételeket eszek,meg sok zöldséget,cukrosakat egyáltalan,meg kenyeret csak piritost.

Judit (44): sport

Adriana (44): több folyadék fogyasztás, rendszeresebb mozgás

Ági (53): Rendszeres étkezés napi ötször kis adagokban.Sosem voltam éhes.Gyümölcsnap heti egyszer, sok folyadék, napi fél óra kötelező bármilyen aktív mozgás /séta, torna bármi, csak autómentes legyen:))

Andrea (50): Adipex

Ibolya (27): RENDSZERES MOZGAS

Andrea (29): Több mozgás, diéta, cukor és liszt elhagyása, több zöldség fogyasztása, víz, víz, víz tudatos étkezés

Anita (18): Többször kevesebbet ettem, csak azt és akkor, amikor tényleg kívántam. Hetente többször sétáltam néhány órát. Gyakran fogyasztottam folyadékot.

Kata (35): sport

Anna (25): Lemondtam a saját egészségem érdekében bizonyos ételekről. Minimálisan fogyasztok olajban sütött ételeket, és száműztem a majonézt is...

Noémi (34): még semmi, mert még nem kezdtem fogyózni, de már megiszom a napi 2-2,5 liter folyadékot, de van amikor többet is

Barbi (32): Sport,mértékletes étkezés!És Jóval több folyadékot fogyasztok mint régen.

Józsi (44): nem eszem kenyeret egyáltalán,helyette a puffasztott rizst eszem.

Gabriella (28): étrendváltozás ,torna, purident fito12 lúgosító ital

Angi (26): most kezdtem igazán tényleg érdeklődni az egészségesebb ételek után és nézni h mennyi kalóriát tartalmaz és ez segített nekem,3 hét alatt 3 kiló mínusz

Ilonka (24): Étrend betartása

Fruzsi (25): kalóriaszámolás - ne vigyél be többet, mint amennyit elégetsz, ha mégis, akkor mozogd le a többletet!

Beáta (40): Torna es egyes elelmiszerek kihagyasa

Beáta (46): kihagytam az szénhidrátokat

Sándor (41): Este 6 után csak egy joghurt vagy egy alma volt a vacsaora . Kenyeret egyáltalán nem eszek. Sok folyadék akár 3l víz naponta.

Xénia (19): az étrend változtatás részéről volt sikeres

Annamari (22): mértékletes étkezés

Marika (41): 2013.áprilís 13-án kezdtem el a fogyókúrát Norbi uptad szerint. Tíz kilogramot fogytam, úgyhogy nem éhezem.

Vanessza (31): Kevesebb szénhidrát és zsír,több fehérje,zöldség és gyümölcs és torna

Gizella (39): Több mozgás, kevesebb szénhidrát.

Kriszti (34): Rengeteg mozgás és szénhidrát

Terézia (63): sok zöldség többszöri evés és szénhidrát csökkentés

Lollo (58): citromlé és CH szegény étrend

Hajnalka (24): Rengeteg sport, nem evés :)

Tibor (54): reggeli citrom ivása

Brigitta (28): Elkezdtem sportolni, több folyadékot ittam ,csökkentettem a szénhidrát bevételt

István (56): amit ti is írtok mozgás, rendszeres étkezés. nálam bevált régebben a ferenc josef ásványviz kura, de már csak bélfürdőhöz használom most alamaecete kurára fogytam magam, két hónap alattegy öltönyméretet fogytam megaztán ugy gondolom fejben dől el ez is, mint minden

Zsuzsa (32): 90 napos diéta, aerobik, pilates

Móni (28): Életmódváltás

Zsolt (37): A fehérje diétát kezdtem el 3 hete. Akkor 150,2kg ról indultam, most 141.1 kg vagyok.

Tünde (53): Nekem a gluténmentes liszt és a szobabiciklizés indította be a fogyást.

Gina (22): Étkezés rendszerezés

Anita (41): több folyadék bevitel kevesebb evés

Hajni (19): Nem fogyasztok cukros üdítőket. csak vizet. Nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok.

Mónika (35): Nem eszek csak keveset,édességet egyáltalán nem.

Tünde (41): Aerobik edzés hetente 3-szor

Márti (44): szénhidrát csökkentése

Katalin (50): Megnéztem, hogy súly, életkor, mozgás, magasság alapján heti 0,5 kg fogyáshoz 1282 kcal-t fogyaszthatok és ehhez probálom tartani magam.

György (63): Étrend változtatás+napi mozgás.

Helen (19): Napi 1 étkezés tudatosan

Erzsébet (57): kenyér,burgonya, tészta mellőzése, zöldség fogyasztás

Zsüzsü (42): diéta + futópad

Gyorgy (45): azota megiszom a napi 3 litervizet , es elkezdtem az alma ecetes dietat.

Réka (24): Többször keveset enni, mozgás, sok folyadék

Anita (35): Minden napi mozgás és többszöri étkezés.

Irina (24): A futás leginkabb es a kevesebb esti étkezés!

Ildikó (50): Kevesebbet eszek, sok zöldséget és gyümölcsöt és tornászok rendszeresen

Ancsi (17): Biciklizes, akár egy nap 20 km is, rengeteg folyadék, meg a kiegyemsúlyozott étrend.

May (21): Nem innen vettem a fogyókúrás étrendet

Eszti (30): Napi 3 liter víz elfogyasztása és napi 1 db króm tabletta bevitele.

Ilona (64): Dukan diéta 14 kg és 3 éve nem híztam vissza

Sári (42): Sok zöldség, gyümölcs, napi 4x, a fehérkenyér teljes elhagyása, a sütemények, édességek tiltólistán, most a cukor is, s húsvét előtti 2 hétben kezdtem el az életmódváltást,húsvétkor 2 nap sütinap volt 3 szelet sütivel....s most még mérlegre nem álltam, de a ruháim már lógnak! :) Ez út a siker felé??? Majd meglátom.

Dávid (30): Nem tudom pontosan mi vezetett a sikerhez, mivel egyszerre több tanácsot fogadtam meg. Minimális rossz szénhidrát fogyasztás, több folyadék, naponta több étkezés. Két hétig nehéz utána át áll a szervezet. 2 hónap -11kg.

Katalin (38): Napi 40-60 perc futás-gyorsgyaloglás

Anna (62): a kevesebb evés, az édesség csökkentése

Bernadett (34): 18 óra után semmit nem eszek, és sokat mozgok.

Andrea (42): az étkezésre jobban odafigyeltem

Erika (45): heti 4X1,5-2 óra edzés és diéta

Gizella (52): Kevesebb szénhidrát, több zöldség, gyümölcs, kisebb adagok, mozgás.

Anna (20): A barátommal lassan már 3 hete súlyzós edzést csinálok és mellette próbálok odafigyelni a táplálkozásra és a megfelelő mennyiségű víz fogyasztásra. Súlyban nagy változás még nincs, de látványra már másabbul fest a testem. Úgy edzek, ahogyan ő, csak valamivel kevesebb súllyal, de ezt hatásosnak találom. Nem kardiózok, mert eredményesebbnek találom ezt a fajta edzést, amit most csinálok. Nincs sok felesleg rajtam, így ez nekem tökéletes. :)

Edit (54): Szénhidrát ,zsír különválasztása.Egyszerre nem ettem őket.Lassú fogyás,de nagyon eredményes.

SÁri (46): kevesebb mennyiség az egyszeri evésnél

Tibor (18): több mozgás, sokkal több vizet fogyaszto és oda figyelek hogy mikor mit eszek

Zita (25): kevesebb szénhidrát, sok folyadék, naponta minimum fél óra mozgás

Gizella (51): az étrenden változtatás és a mozgás

Brigitta (38): Sport

Ildiko (55): A sok zoldseg fogyasztasa,nyersen es parolva,talan a citromos viz is segitett sokat.

Izabella (46): mennyiseg csokkentese

Marianna (36): du-2 óra után nem ettem. 2-hét alatt lement 4 kg. de utána már sajnos nem bírtam tovább és 2-hét alatt vissza jöttek a kg-ok.

Éva (48): Szoó Judit Kilófaló termékek, nyírfacukor, kókuszzsír, csökkentett CH tartalmú étrend és mozgás

Győző (40): a 90 napos fogyokura

Zsoka (54): A rendszeres,napi 4-5 etkezes

Dóra30 (30): Szénhidrátból sokkal kevesebbet, folyadékból többet vittem be a szervezetembe.

Anna (30): elkeztem kromot szedni megszüntek az éhség rohamaim, és rendszeresen járok futni 2 hete

Margit (58): A nagy műtéteim után újra elkezdtem mozogni. A rántott és a sült dolgokat lájtosan készítem. Sok zöldség gyümölcs és a rendszeres séta.

Éva (58): Amikor kiköltöztem Németországba, itt másképp étkeztem, minden nap sétáltam 4-5 km, kutyasétáltatás az erdőben, fél év alatt le is ment 15 kg.

Dóra (24): Rendszeres táplálkozás és mozgás.

Zsanett (22): szénhidrát számolás

Petra (24): Minimalizáltam a CH-bevitelt, napi rendszerességgel sportoltam, súlyzós edzéseket végeztem, elkezdtem futni és rengeteg fehérjét fogyasztottam.

Kriszti (38): mozgás!!! szénhidrát minimálisra csökkentése

Niki (44): sok mozgás, kevesebb kalória, többször kevesebb étkezés

Zoli (19): Étrend változtatása.

Niki (28): Cukor fogyasztás felfüggesztése

Ágota (20): Diéta

László (63): minél több mozgás,valamint az étkezés kivállasztás!

Emőke (34): sok folyadék, kevesebb kaja, sok gyümölcs, zöldség

Mónika (33): Összeállított edzésterv, 'mit-mivel' étrend kialakítása.

Rozi (28): 800 kalória/nap és napi torna 20-90 perc

Mucika (53): Csoki, süti, rágcsa nassolás elhagyása, zsírégető szedése, rendszeres sport (gyaloglás, kerékpározás naponta)

Erika (43): sok fojadekot iszok

Mária (47): Az etrend megvaltoztatasa es heti 5x egy oras mozgas (uszas,fit labdan valo torna es gyors gyaloglas konditeremben.13kg fogytam december 2-tol mostanaig.

Krisztina (41): Cukor elhagyasa

Attila (57): 10 kg. De azért mert magasabb volt a cukrom és 200 gr, széndidrátor fogyasztok azóta

Mónika (49): sterssz,torna,kisebb adag étel,több folyadék

Zoltan (27): Kaloriaszamlalas

Kriszti (34): felülés, gyaloglás, futás, cukor fehér liszt, tészta mellőzése.

Zsóka (59): A cukor teljes mellőzése. Sem tészta, sem krumpli, És a gyümölcsöt is csak módjával.13 kg-ot fogytam /sok izületi gyúlladás mellett, tehát a mozgás korlátozott/, most azonban leállt, és nem megy lejjebb. Mit tegyek?

Ágnes katalin (60): Az hogy fiatalabb voltam, és tudtam mozogni.

Gabi (43): Kenyér tészta elhagyása

Evelin (24): Narancs diétázom :) és minden nap legalább 40 percet tornázom!:)

Henrietta (19): Az átlagos napi folyadék bevitelemhez képest sokkal több folyadékot vittem be a szervezetembe, ezáltal sokkal élénkebbnek, figyelmesebbnek éreztem magamat, ráadásul kevesebb élelmiszert (kenyeret, tésztaféléket) fogyasztottam, ami miatt (nem sokat, de) csökkent a testsúlyom.

Erika (55): használom a kalória táblázatot

Ági (38): Fehér liszt cukor elhagyása rendszeres mozgás

Edit (53): böjtölés

Zsuzsa (47): CH-megvonás,gyaloglás...,és most beszereztem egy kondigépet is!!!!

Dávid (43): Még a legelején tartok 3-4 kg fogyással. Én orvosi kivizsgálással kezdtem. Utána kalória csökkentett ételek, kis mennyiség, vacsora gyümölcs, fokozott mozgás. Zöld kávé tabl. Krómmal.

Gábor (30): A tanácsaitokat megfogadtam és változtattam az étkezési szokásaimon. Jobban odafigyelek arra hogy mit eszek, csökkentettem a cukor bevitelt és próbálok csak teljes kiőrlésű kenyeret enni. Növeltem a mozgás mennyiségét, most már nem itthon tornázok (ez kb. 20 perc volt reggelente amikor csináltam). Heti kétszer eljárok edzőterembe. Ez egy kombinált cardio és erőnléti edzés, kb. összesen 2 óra per alkalom. Edzés előtt fél órával meg szoktam inni egy 2000 ml-es L-karnitin zsírégető koncentrátumot, hogy felgyorsítsam a zsírégetést az edzésem során. Vitamint is elkezdtem szedni, hogy megfelelő mennyiségű ásványi anyagot vigyek be a szervezetembe illetve hogy csökkentsem az étvágyamat. Az elmúlt 2 hónap alatt kb. 7 kg-ot fogytam. Úgy érzem, hogy jó úton haladok. :)

Vera (65): napi max 1200 kcal és 160 ch. ennél több nem lehetett, csak kevesebb. Így 8 hónap alatt 10 kg- ot sikerült leadni, ami másfél év alatt sem jött vissza.

Ildiko (40): 3hét alat sikerült 1.50 kg fogynom bio alma ecetes kúrát csinálok 1 dcl vizhez 1 evőkanál ecet és kevesebb kenyeret eszek, nagyon őrvendek

Angéla (19): kevesebb étkezés

Adri (33): Igen, a 90 napos diéta.

Anna (62): mozgás, kertészkedés, diéta, folyadék

Erzsébet (43): jobban oda figyeltem az étkezésemre :)

Bia (18): Napi minimum 2 óra mozgás, napi 5 étkezés, sok, folyadék, zöldség és gyümölcs de emellett nem vetettem meg a húst sem és a csokit sem :D

Edina (20): Kevesebb etelmennyiseg es tobb sport .

Judit (34): Norbi Update

Gabi (37): Fehérje diéta, a Teletáltól rendelem a Speed Fitt menüt és nagyon tudom ajánlani. Január közepén még 89 kg voltam, ma már csak 71 kg. 18 kg-ot fogytam, úgy hogy nem is éheztem, és finomakat ettem! Hihetetlen, hogy ilyen könnyű volt. Már csak a ruhatáram lecserélése okoz gondot! :)

Mária (55): Korábban napi 3-szor ettem nagyon keveset, de nem fogytam egyáltalán. Mostanság kicsit másképpen étkezem, 5-6-szor naponta keveset, kerülöm a kenyeret és a cukrot, csokit minimálisat de még eszegetek. A lényeg, lement kb 1 hónap alatt 3 kg. :)

Anita (37): mozgás,diéta,glabridin

Piroska (68): Megadása semmi pedig sok mindent kipróbáltammar.A zoldtra sem segít,pedig évek óta iszom.Segítséget kérek,hogy letudjak fogyni.

Gita (44): Több mozgás,semmi cukor,étkezések közötti nasi kihagyása,sok folyadek.

Jóska (36): meg gyógyultam és aktívabban sportoltam és az étkezésre is nagyobb figyelmet fordítottam

Andrea (44): Kalóriaszámlálás és torna

Kitti (38): cukor, fehérliszt elhagyása.Sok zöldség,folyadék (víz) pótlása,mozgás.

Gyuszi (25): napi rendszeres edzes

Krisztina (39): mozgás

Ramona (32): sport és L-carnitin. mértéktartás és rengeteg folyadék

Andrea (20): helyes táplálkozás és a rendszeres sport

József (44): rendszer

István (46): Probálkoztam de azt a fogyokura gyogyszert betiltották.Akkor leadtam 6-kg-ot.

Kata (24): A töb zöldség evés,a vsorára könnyű étel fogyasztás és a sport.

Erika (26): Napi ötszöri étkezés mindig csak kicsit!

Ilona (48): Kevesebbet ettem, és igyekeztem többet mozogni.

Zsolt (54): Sikerült olyan napi étrendet kialakitanom aminek rendszeres betartásával heti egy kg.fogyást értem el.

Zsófi (26): Rengeteg víz...amint megeheztem ittam,es ittam..delelott ettem,delutan csak gyumolcs es viz!!

Zsuzsa (38): Édesség elhagyása, gyömbéres zöld tea.

Zsolt (21): Ételmegvonás, léböjt

Ildi (53): Tudatosabban étkeztem és látványosra sikerült a zabpehely és leves váltogatása.

Marika (65): káposztaleves(részben)

Niki (31): Sok torna, rendszeres napi 6szori étkezés, kis adagokban. Sok folyadék. Édességek, rágcsálni valók kerülése.

Katalin (51): Nem ettem fehér kenyeret és édességet.Sok gyümölcsöt ettem.

István (52): A régebben elfogyasztott adagok mérséklése, kb a felére. Ebben sokat segít a sok folyadék bevitel (2-3 liter napi). Este hat után nincs kaja. Mellőzve a kenyér csoki, sütemény stb. A folyadék csak víz, aránylag sok gyümölcs. A testmozgás egyelőre elmaradt.

Gábor (30): Ketogén diéta

Ördög (29): Update1 termékek beiktatása az étrendembe, cukrozott-zsíros ételek kerülése,cukor helyett sztíviával való édesítés, magas cukortartalmú gyümölcsök kiiktatása, kenyérfogyasztás felére csökkentése, és csakis teljes kiőrlésű, sok-magvas fajták fogyasztása minimális mértékben, heti kétszeri testmozgás (futás alkalmanként 4-5 km távon, emelkedőkkel), mérték bevezetése az elfogyasztott adagok tekintetében.

Judit (32): 90 napos diéta, sok folyadék + Flabelos edzés heti 3X és heti 2-3 alkalom sport (görkori, bicikli). Még az elején tartok, de már látható a változás. :-) + a közérzetem és erőnlétem is sokkal jobb!

Linda (21): 26 kg-t már fogytam egyszer csak a terhesség alatt feljött 13 kg

Ari (39): heti 6 edzés, cukor és liszt elhagyása

Erzsi (38): Csak és kizárólag du.5-kor étkezem utoljára iszom az almaecet napi három négy alkalommal.

Zsuzsi (28): Norbi Update, és minden nap torna

Éva (30): Evészavarom gyógyszeres kezelése és a cukrozott italok (édes kávé és tejtermékek) kiiktatása.

Angéla (27): aloe vera termékek és a mozgás

Gyula (54): kevesebb vacsora , csökkentett nassolás, zöld tea.

Nusi (26): liszt, tej, cukor kerülése, megszokott adagok csökkentése, több zöldség fogyasztása

Marika (41): Norbi uptad diéta

Betti (21): Sok vizet iszok, többet mozgok és egészségesen táplálkozok.

Orsi (33): a cukrok, finomított szénhidrátok elhagyása, sok víz fogyasztása

Julianna (33): Több, tehát sok folyadék, ami elvette a TÖBBLET étvágyamat.

Inez (20): Kenyér és cukor mentes élet

Maria (52): Több gyümölcs, zöldség és mozgás

Hajni (35): eletmod valtas,szenhidrat mellozese

Vivien (18): Sokkal több vizet ittam.

Zsolt (18): Heti 4-5 football a barátokkal, ami naponta 3-4 órát jelentett.

Betty (30): minden nap edzés és odafigyelés az étkezésre. Szerintem ez a legfontosabb.

Annamari (37): torna, na meg persze kenyér és egyéb hasonló dolgok csökkentése, több zöldség és gyümölcs fogyasztása

Richárd (18): Minden napi edzés aminek a tartalma: 30 perc/1 órán át 1perc futás 1 per séta felváltva (kardio edzés gyanánt) +500 hasprés, felülések és egyéb gimnasztika.

Kati (49): kerékpározás

Anita (43): szénhidrát csökkentése

Mária (36): 1200 kalóriás egészséges éttend plusz gyaloglás

Zsóka (56): Lényegesen kevesebb evés..!!!!

Dávid (24): Nálam a sok mozgás vezetett sikerre, az étkezés terén bármit változtathattam, nem adtam le egy dekát sem, de heti 2-3 óra aktív sportolással egy hónap alatt 2 kilót leadtam

Andrea (35): kevesebb szénhidrát vacsora elhagyása mozgás heti 3x

Zoltan (45): nem eszem zsirt

Mónika (33): Még csak most kezdtem el a fogyókúrát, de 4 hét alatt 3,5 kg-ot fogytam. :) Ez persze még nem túl sok, de próbálom az étkezésemet visszaszorítani, amennyire csak lehet (kevés kalória), többször eszem keveset, törekszem egészséges ételeket fogyasztani, kerülöm a cukros ételeket, a finomított szénhidrátokat, sok ásványvizet iszom. Nyaralás után tervezem, hogy eljárok majd heti 2x aerobikozni, ez a mozgásforma eddig mindig bevált. Próbálok kitartó és következetes lenni.

Eszter (44): az idő,mikor mit eszem

Anita (38): még nem

Barbi (27): 90 napos szétválasztó diéta

Gyöngyi (45): életmódváltás a cukros és lisztes ételek elhagyása, futás, torna

Éva (61): Elhagytam a rizst,tésztát,krumplit.Kenyeret eddig sem ettem. több húst felvágottat eszem,rengeteg paradicsom,paprikával.

Melinda (39): Infraszauna mellett napi öt étkezéssel és sok-sok vízzel értem el a fogyást.

Ildikó (52): a 14 napos fogyókúra,egyszer bírtam betartani-7 kg-ot fogytam,közel 2 évig nem híztam vissza.

Ilona (56): Több folyadék fogyasztása, mozgás

Anna (22): mozgás

Magdi (42): Nagyon sok zöldséget kezdtem el enni, és megprobáltam oda figyelni a lúgosító ételekre. Rögtön 3kg lement egy hét alatt.

Erzsi (60): Számomra sokkal vékonyabb lett a PÉNZTÁRCÁM...

Virág (20): sport és sok zöldség

Mercédesz (23): Bio karnitin

Meli (33): diéta+mozgás

Emil (32): 6 hét alatt most 6 kiló ment le rólam. 112 kilóról indultam.

Sándor (44): Először a méregtelenítés ( 10 napos citrommal) valamint kalóriaszámolás + mozgás.

Agota (26): sport,etrend valtoztatas és recode használata

Magdi (35): Diéta , napi 4km futás, cellulit kezelés

Anikó (28): Sokszor enni keveset + testmozgás

Erika (60): Napi 4-5 szöri kevés étkezés, kenyér elhagyása és napi fél óra torna

Bandi (29): A kalória bevitel folyamatos figyelése, és a rendszeres sport.

Zsuzska (22): Napi torna + elkezdtem a 90 napos diétát.

Marian (62): Majdnem zéró édesség, sok mozgás

Márta (44): Nem eszem kenyeret csak reggel.Kevesebb édesség és persze több folyadék.

Timi (24): Hoodia mellett mozogtam, kevesebbet ettem.

Kriszta (40): A szénhidrát bevitel csökkentése, ill. a fehérje bevitel növelése. Ennek következtében kiegyensúlyozottabb étrend kialakítása.

Mária (40): Először végigcsináltam a Los Angelesi fogyókúrát 3x5 napot, -2 kg, utána a 10 naposat, újabb -1 kg, azóta pedig próbálok szénhidrátmentese enni, ez most már kb 6. hét és - 1 kg . Heti 2x aerob mozgás+2-3 l víz naponta

Beáta (41): Az infóitok!

Ági (24): Tudatos táplálkozás, sok sport

Andrea (47): Diéte mellett napi rendszerességű edzés.

András (63): mozgás + kalória csökkentés (1500kcal/nap)

Nelly (30): l-karnitin króm tabletta és zöld tea fogyasztása több folyadék fogyasztás

Ági (30): Agyban dől el, ha nincs meg az elhatározás akkor nem is lehet lefogyni.

Sándor andrás (20): intenzív sport, kevesebb bevitt szénhidrát, este 6-7 után semmi étel csak nagyon ritkán és az se mindegy, hogy mi, több gyümölcs bevitel, egészségesebb ételek fogyasztása, kevesebb cukor fogyasztás

Pálma (21): Sokat sportoltam szabadidőmben.

Hajni (18): Próbáltam lassan étkezni, s kevesebbet a megszokottnál. Kipróbáltam különféle sportokat. Sok folyadékot ittam. Kerültem a cukros ételeket.

Viki (40): Több folyadék (víz), kevesebb nasi (sajnos) :-(

Zoltán (43): keveset ettem bicikliztem és nem utolsó sorban étvágycsökkentő készítményt szedtem

Bandi (36): Kb. 6-7 éve csinálom a 'Bandi-féle' fogyást! Sjanos szeptembertől történik mindig egy vágás az életemben, amit nem tudok megmagyarázni és elkezdek zabálni, édességet tömni..stb. és persze lazsálni. Fel is hízom 95-98 kilóra. Aztán január elejétől nekiállok leadni! Csupán annyival, hogy kihagyom az édességet, az esti zabálást, amellyel egy ember napi kalóriaszükségletét bevittem és mozgok (szobabicikli, több gyaloglás autózás helyett) minden évben sikerül 80 kilóra lemennem. Erre büszke is vagyok! Viszont tudom, hogy ez az állandó súlyingadozás megterheli a szervezetem! De ha valakit érdekel a 'technikám', szívesen leírom bővebben, mert 15-18 kiló minusz 3-4 hónap alatt drasztikus megerőltetés, kínzás nélkül nem semmi!

Ildiko (32): kevesebb evés, és tobb folyadék

Bianka (18): Mozgás , illetve az étkezésre való figyelem

Zsuzsi (29): Szemelyi edzo, aki folyamatosan motivalt.

Brigitta (39): Mozgás, kalóriaszámlálás

Mária (37): torna

Karcsi (57): Napi kalória csökkentése:max.1200kal. Uzsonna, ebéd, után alma emésztés rásegítő/10dkg/ Kerültem a zsír, vaj,kenyér,/kiv:búzacsíra/ tészták,burgonya édességek fogyasztását. Ha megkivántam bármit, egy pohár víztől ellehet felejteni. Napi 25p. futással a fölösleges zsírt elégettem. 1hónap=5kg fogytam.

Kriszti (37): Közel 13-éve nem eszek kenyeret

Timi (24): anorexia

Gabi (48): Több mozgás, étkezési szokások megváltoztatása

Szandra (23): Update táplálkozás

Szuzanna (23): lemondtam a szenhidratokrol.

Bea (33): többszöt ettem kevesebbet

Szilvia (30): probálok sok folyadékot inni ,reggel ennni és naponta többször

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Mónika (44): A rendszeres táplálkozás és a mozgás bevezetése. A türelem és a kitartás fontossága.

Ildikó (40): Kevesebbet ettem, megvontam a süteményeket, kenyereket és nem vacsiztam.Meg persze besegített a kínai fogi tea!

Mária (20): Az étrend átalakítása és a megfelelő folyadékbevitel.

Katalin (34): sportolás!!!!!!!!!!!!!!!

Szilvia (27): Sok folyadékot ittam.

Tímea (19): kevesett ettem es mellette tornáztam

Barbara (22): figyeltem a kalória bevitelt, friss zöldség és gyümölcs levek fogyasztása, sok folyadék evitel

István (41): Koplalás nélkül kipróbáltam a ganoderma gyógygomba tartalmú zöldteát ill. kávét. Lúgosít és pörgeti az anyagcserét. Kb. 1 hónap alatt 6 kg-t fogytam.

Annamari (22): mindennap futottam és öt féle felülést csináltam

Ildi (44): akkupunktura,csala tea

Erika (48): Megértettem, hogy miért kívánom annyira az édességet, hogy a vércukor szint ingadozás miért van, beláttam, hogy több folyadékra van szükségem, mert nagyon keveset fogyasztok.

Kata (30): A szerelem csodákra képes.:-)

István (39): Gluténmentes diétával 6 hét alatt 8 kg fogyás, 0 koplalással, jóízű étkezésekkel. Még pár (nem búza) sör is belefért. De ami számomra ennél is fontosabb, az a lényegesen jobb közérzet, és pihentető nyugodt alvás, amivel a diéta előtt gondok voltak. Ez innentől nem is diéta, mert maradok 99%-ban gluténmentes :)

Polett (26): 90 napos diétát csinálom jelenleg. 168 cm vagyok, 70 kilósan kezdtem el a diétát szülés után. Most a 8. hétnél tartok és leadtam 12 kilót, nem is igazán van rajtam mostmár felesleg, még talán 3 kilótól szeretnék megszabadulni. Viszont azt meg kell jegyeznem, hogy a diétát 100%-osan betartottam, egyszer sem 'bűnöztem'!

Csilla (35): Csakis a kevesebb kalóriabevitel testmozgással kombinálva. Nagyon fontos az, hogy az alapvető mozgásomra is jobban figyelek, minden mozgásban ahol csak lehet megfeszítem az izmaimat.

Ildiko (45): 90 napossal indítottam,mozgás

Móni (36): Kisebb adagokat eszek,kevesebb cukrot és lisztet.Próbálok többet inni és biciklivel járok dolgozni.Célkitűzéseim is vannak,pl.beleférni egy szép ruhába.

Brigitta (30): Az hogy csokkentettem az etel mennyiseget

Gai (45): Heti 4-szer 1-1 óra kerékpározás,plusz erősítő edzések,és a kalóriaszámlálás.

Andrea (36): főleg a mozgás segitett.

Enikő (21): edzőtermi súlyzós edzés valamintkardio

Jani (54): a kórházban töltött 40 nap!!-9kg !cukorbeteg vagyok !a jobb lábam ortopéd lett!! lábbal való sport kizárva! esetleg sakk és ulti!!amugy dolgozok de gépen ami a lábam nem nagyon terheli!!

Anett (25): 14:00 után már csak Norbi update termékeket fogyasztottam és minden nap kardióztam minimum 1 órát

Moncsi (36): Sok folyadékivás,többszöri kevés evés.

Zsuzsanna (57): Számoltam a bevitt szénhidrátot

Tünde (41): Zsírégetés harcosai módszer alapján ( étrend-mozgás) sikerült 8kg-tól megszabadulni.

Reni (40): fehérje dita

Nikolett (24): Többszöri étkezés és kisebb mennyiség, cukor elhagyása, folyadék mennyiség növelése

Etelka (41): Sok folyadékot ittam...nem ettem kenyeret pl.,..sokszor ettem keveset

Lilla (30): feherje, keves kaloriabevitel

Monica (31): Rengeteg sport,reggeli futtas,kiegyensulyozott etkezes. Most kezdem a feher dietat. Eddig 6kg ment le a 75kgbol/172cm. Meg 6kg akarok leadni.

Edina (26): Több folyadék és mozgás!

Ilike (54): Étkezésem radikális megreformálása és minden délután 45 perc torna (DUCI TORNA - NORBIVAL) segítségével. Egy hete csinálom és fogytam 2 kg-ot.

Rozsi (52): sok zöldség és gyümőcs és almaecet

Éva (50): Liszt allergia :( , és most magas cukor szint

Marian (30): sportolas,kevesebet etkezem

Ani (25): mozgás, diéta

Erzsébet (35): Kiegyensúlyozott táplálkozás, sok víz

Andrea (43): Az,hogy alig ettem.KB.600 kalóriát naponta.De ez még fiatal koromban volt,ma már nem bírnám.

Anna (51): amikor tényleg nagyon keveset ettem,és teljes mértékbe odafigyeltem,hogy mit eszek meg.De az tényleg nagyon kevés kaja volt.

Anna (42): A türelem, bíztam a lassú fogyásban, 3 hónap alatt tartósan lefogytam 3 kg-ot, a következő 3 hónapban ugyanilyen intenzítással még 3 kg-ot akarok fogyni.

Zsuzsa (56): Megtalaltam a megfelelo fogyokurat,amit konnyen betudtam tartani.

Hegyi gabriella (29): étkezés megváltoztatása és rendszeres edzés

Anna (53): a léböjt

Irén (52): A folyadékfogyasztásra figyelek oda, csak liszt, cukor, zsír,olajat nem eszem, heti 3x4x tornázom alkalmanként 30-40 percet.

Kati (72): nem ettem

Zsuzsanna (43): Este 6-fél 7 után nem ettem semmit, kevesebb étel,

Dia (24): Szénhidrátbevitel erős csökkentése (semmi pékárú, semmi tészta).

Zsolt (20): Sok edzés, odafigyeltem mit eszek a kalóriatáblázat segítségét gyakran igénybe vettem :)

Niki (23): Több vizet fogyasztottam,ami sokkal jobb közérzetet adott!Növeltem a mozgást is és csökkentettem a felesleges kalória bevitelt!

Anita (33): Diéta mozgás

György (33): többszöri kevés étkezés, kevés vacsorával, sok zöldséggel és csirkemellel .

Zsófi (25): kevesebb és napi többszöri táplálkozás, napi 2-3 l folyadék, cukor-liszt-tészta elhagyása

Árpi (43): Nem eszem szénhidrátot. Azaz semmi kenyér, krumpli, rizs, tészta. csak annyit ami a zöldségekben van. ja és semmi édesség. Sok folyadék ( tea citrommal cukor nélkül )

Gábor (55): Áttértem a délelőtt csak gyümölcs fogyasztásra.

András (48): rendszeres sport; kevesebb fehérkenyér fogyasztás; este nincs kaja

Réka (27): Növeltem a sportolás heti rendszerességét, illetve átalakítottam az étrendemet. Este 6-7 óra után már nem nagyon ettem, főleg szénhidrátot nem. Bár a szénhidrátot napközben is jóval lecsökkentettem az előzőkhöz képest.

Gabi (44): Több mozgás, kevesebb étel, több ásványvíz.

Naola (19): Sok mozgás. Pedig nem annyira étkeztem egészségesen. Csak vissza fogtam a magam, és ha ettem is édességet csak nagyon keveset.

Mártika (64): A bétablokkoló gyógyszerek elhagyása és a paleolit diéta.

Gabor (47): Sok zoldseg, gyumolcs, heti 4-5 alkalommal intenziv testmozgas, sok folyadek bevitelnapi 4-5 alkalommal torteno etkezes

Rita (44): Léböjt

Mano (46): Az etkezesek idejet mindig szigoruan betartottam es tobb mozgast vittem az eletembe.

Marti (26): Hogy betudtam tartani a rendszeres etkezest es ez igen sokat tett a fogyasban.

Anna (62): Testmozgás

Nikolett (30): Kevesebb kalória bevitel, zsíros ételeket nem fogyasztottam. Több mozgás

Renata (19): torna,egesseges etrend,kaloriaszamlalas

Renáta (20): Sokkal több folyadékot ittam és próbáltam mindennap mozogni egy kicsit. Természetesen az étkezésemre is odafigyeltem,csökkentettem a finomított szénhidrát és a cukor bevitelt.

István (32): nem ettem pékárút(kenyeret), sok vízet ittam és odafigyeltem a mennyiségre

Marianna (28): kitartás

Gábor (37): Kenyér, és a sok szénhidrát elhagyása, odafigyelés, mozgás.

Anikó (26): A kapott információkat felhasználva változtattam az életmódomon! Kiszámoltam mennyi kalóriát ettem eddig (több mint 2000 kcal volt), ebből levontam az oldalon ajánlott 700 kcal-t. Így ma már csak napi 1500 kcal-ra szorítkozom, és egyáltalán nem okoz megerőltetést. Igyekszem naponta 5x enni. Két étkezés közt egyáltalán nem vagyok éhes. Tornázni kezdtem, ahogy Önök javasolták, ehhez vásároltam 2 eszközt is, hogy otthon végezhessem mindezt, ugyanis borzasztóan fázós típus vagyok. A legnagyobb probléma a haskörfogatommal volt, ez szinte depresszióssá tett. 106 cm-es haskörfogattal, a kapott javaslat után kezdtem el a fogyit, mára 98 cm-nél állok. A 4.-5. emelet megmászása sem jelent már gondot! :) Kevesebb cigit szívok! Alapvetően megváltozott az életem, és ezért nagyon hálás vagyok az oldal szerkesztőinek! :)

Ivett (28): almaecet

Mónika (42): többször keveset enni.Nuku cukor,liszt.

Erika (52): Kevesebb szénhidrátot ettem és többet mozogtam. És az étkezések adagjait is csökkentettem.

Borbála (21): sokat mozogtam, tornáztam és több vizet ittam, valamint jobban odafigyeltem arra, hogy mit eszem és mennyit

Emese (22): futás

Judit (42): Heti 2x1 óra alakformáló torna, és a klasszikus dietetikusi útmutatás: semmi cukor, semmi fehér liszt, sok zöldség, gyümölcs, folyadék,napi 5x étkezés.

Zoltán (41): Egy időben elhagytam az étrendemből minden pékárút.

Klári (61): rendszeres mozgás

Mária (52): Napi 40 perc szobakerékpározás+10perc felülés,zöldségekből készült ételek(külön főzök magamnak)76 kg-ról 72-re fogytam még 6kg a cél.

Csaba (28): étrend+edzés

Mária (64): mozgás, torna. Kilók még nem változtak, de cm-rek csökkentek. Egy hét alatt 3 centi csökkenés a csípőn, s 4 centi csökkenés a derékon.

Borbála (58): csak halat és csirmellet ettem és párolt zöldséget és ha lehet tornézom szobakerékpározom. De csak kimérten mert térd protézisre várok.

Julianna (35): Az első sikeres fogyássom a gyomor gyűrű műtét után volt, amit ki kellett vetetni, mert begyulladt. Ez nem volt egy sikeres fogyás, utána vissza híztam a leadott kilókat .

Piroska (20): sok mozgás

Ildiko (54): A mindennapos tornaval ertem el sikereket.

Ildikó (45): 6+1 diéta + mozgás: heti 3x45 perc, sok vizet iszom, C-vitamint és krómot szedek. Még csak 10 napja kezdtem, de már érzem a jótékony hatását. Sokkal jobban érzem magam, és a nadrágom sem szorít. :-)

Anna (22): kisebb adagok, sok mozgás, sok folyadékbevitel

Gábor (22): Napi 5-6 étkezés, kevesebbet mint amikor kitöltöttem a tesztet (bár férfiként el kell, hogy mondjam nem könnyű) + a cukor helyett is természetes édesítőt használok. Szedek vitaminokat és az általatok javasolt Zsírégetőket.

Zsuzsi (53): Nem ettem

Zsani (35): diéta és torna

Mónika (40): Mérem a fehérjét szénhidrátod és a zsirt. Természetesrn grammra.

Anita (34): TELJESEN kihagyom a cukrot és az édességeket, szörpöt az étrendemből, vizet iszok kb óránként egy pohárral és reggelire egy tejeskávéra levittem az adagom 2 db édesítőpöttyel. Tésztaféléket egyáltalán nem csak rizst, vagy krumpli és zöldségköretet eszek, kenyér helyett pedig találtam szénhidrát szegény és csupa magos kenyeret ez negyed kilós és 4 napig kitart!!! Hetente legalább 4* kerékpározok kb 2 órát, még a tornára nem vettem rá magam:)

Zsolt (38): Mozgás kevesebb evés

Rita (24): Több zöldséget fogyasztok és mozogni is elkezdtem

Anett (19): a mozgás, és a napi többszöri de kicsi adagok étkezéskor

Erika (34): Tőb időt forditottam sportra, jobban odafigyeltem az étkezésre.

Joco (37): lugos etelek es sok viz fogyasztasa

Irén (56): Sokat (minden nap)tornáztam

Tünde (57): Léböjtkúra és utána rendszeres böjtnapok beiktatása. Mindennapi mozgásra odafigyelés. (Nem elég, hogy tudom, csinálni is kell...)

Judit (56): Napi kalóriabevitel kontrollja számlálással.(1700 alatt próbáltam tartani)

Szilvia (33): Korábban 90 napos diéta, de az már nem játsszhat, mert a második turnusnál már tönkretettem vele a gyomrom és már nem tudom csinálni.

Zsuzsi (38): elkezdtem lúgosítani, és az esti vacsikat korábbra tenni, kevesebbet enni, többet inni...

Csilla (28): Diéta, napi min. 2 l víz, és heti 3 alkalommal mozgás.

Laci (47): egy fogyókúrás diéta és , hogy utána tudtam tartani a súlyomat (tojásdiéta)

Szilvia (40): mindig a mozgás, mértékletes evés

Mária (43): rendszeres edzés és nagyon kevés étel

Pál (44): A rendszeres mozgás. Séta, kocogás, futás.

Anna (57): Tobb folyadek, kenyeret egyaltalan nem eszem. Igazabol en nem dietazom hanem naponta 5-6 etkezem keveset. Igy 3 kg fogytam Heti egy alkalom 1 ora seta

Dika (21): koplalás

Katalin (38): Pilates, sok folyadék fogyasztás, odafigyelni az étrendre

Monika (22): Sprot! Mersekkel eves, 6utan nem ettem egyaltalan kenyeret! Edesseg kihagyasa illetve minimalisra csokkentese!

Mónika (26): Kalóriaszámolós módszer,minimális szénhidr?t bevitel,heti 4 edzés.

Filip katalina (34): Kevesebb csoki,es több mozgas

István (59): Alapban szerintem elsődlegesen agyban dől el. Tényleg akarom-e, elhiszem, látom előre az eredményeket és aért hajlandóvagyok a szükséges (választott) módszer alakalmazására.

Katalin (54): gyakori étkezés kis adagok és szénhidrátmentes

Erika (41): változtattam az étrendemen, és figyelek a kalória bevitelre

Dia (27): Teljesen elhagytam a kenyeret és a tésztákat. A levesekkel pedig elkerülöm az éhségrohamokat.

Vera (45): nem ettem csak minimális kalória bevitel volt

Zsani (21): Teljesen kizártam a csokoládét az életemből és a cukros üdítőket, a teát is édesítővel iszom (ha iszom), és naponta elfogyasztok kb. 3 liter vizet.

Bea (38): Elhagytam a fehérlisztet, cukrot, édesítőket, tartósítószereket. Sport.

Zoltán (40): Mozgás, minimális szénhidrát és cukor bevitel

Emese (29): Kihagyom az étrendből a szénhidrátot, a cukrot. Nem eszem kenyeret, tésztát, sem krumplit vagy rizst. Maximum update kenyeret vagy teljes kiőrlésű tésztát, de csak nagyon keveset. Update édességeket és sok nyers gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok. Igyekszem naponta legalább ötször enni, mindig keveset. Mellette sportolok is, heti 2-3 kardió edzést csinálok végig. Eddig 8 kilót fogytam.

Terézia (57): sajnos eddig eredménytelen voltam!

Sibeli (18): még nem probáltam

Andrea (48): Novemberben mütötték a könyököm és mivel elötte abbahagytam a rendszeres mozgást a fájdalmaim miatt 5 hónap alatt felszedtem 6 kilót, ami rettenetesen zavar. Még csak pár hete kezdtem el megint mozogni és jobban odafigyelni az étkezésre. Nem kezdtem el rohamosan fogyni, de elindult lefelé a mérleg mutatója és fittebbnek érzem magam. Edzésnaplót vezetek, amibe beleírom a napi edzésadagot és hogy mit eszem (a nassolást is szigorúan!), meg a reggel mért súlyomat.

Renáta (20): Nehezen tudom rávenni magam az edzésre, szóval az étkezésemre próbálok figyelni kisebb-nagyobb sikerrel.

Monika (32): Dieta

Mónika (33): torna(futás mellett),diéta

Krisztina (37): diéta,kerékpározás

Zoltán (36): Diéta és edzés.

Laci (39): Gondoltam összeírom, hogy milyen sikerem volt a saját fogyásomban, és ezt nagymértékben a fogyas.info-nak köszönhetem. 39 éves vagyok, nem volt nagy súly pluszom, csak a hasam zavart, és éreztem, hogy lomhábban mozgok. 77-78 kiló voltam, és ez sok volt a 168 cm-es magasságomhoz. Elkezdtem mozogni egyre többet, ezt sikerült megcsinálnom. Majdnem naponta lementem futni vagy focizni. Ez jól esett, de a testsúlyom nem csökkent sajnos ettől még. Ekkor találtam rá a fogyas.info cikkeire és a “6+1-es diétára' Azt hamar megéreztem, hogy az étkezéssel van a gond. A baj az volt, hogy soha nem tudtam változtatni a szénhidrátos, kólás, csokis étkezésemen. Gyakorlatilag reggel-délben-este ettem édességeket, kenyeret. Nem csoda, hogy nem fogytam. A fogyas.info-n nagyon sok anyagot találtam és elkezdtem képezni magamat. Rájöttem, hogy nem tudok dolgokat, nem világos, hogy mit eszek, az mit tartalmaz. Felszínesen tudtam pár adatot, de rá kellett döbbennem, hogy ez messze nem elég. A 6+1-

Laci (48): Időlegesen fogytam többnapos böjttel.

Szilvia (43): Kalória számolás, egészséges ételek fogyasztása, sok zöldség, kevés szénhidrát, sok folyadék.

Cintia ivett (21): Több zöldséget és gyümölcsöt eszek. Meg még még több vízet és gyümölcsleveket iszom. Többet mozgok.

Éva (51): Kalória számolás, torna.

Gábor (23): Szerintem az vezetett a siker útjához, hogy beiktatódott a mozgás és valamivel megfontoltabban étkeztem.

Edit (25): Életmódváltás

Anikó (41): Mivel nem bírom megállni, hogy ne egyek édességet, így a torna sokat nem ért.:) Torna mellett szedem a hoodiát, így nem kívánom az ételt. Beválik!!!! :)

Julcsi (45): Próbálok esete 6 után nem enni, sok vizet iszom. Figyelek arra is hogy mit eszem, de csak nagyjából, azért nem lettem fanatikus, de figyelek egy picit a kalóriákra is. Van amikor egyszerűen felezem az adagot. Pl reggel, vagy este.

Éva (60): A szénhidrát és a zsír csökkentése,ugyanakkor a nagymennyiségű kényszerevés visszaszorítása,amely igen nagy önfegyelmet igényel.

Renáta (30): Edzés ,cukrot és szénhidrátot , pékárut kivontam az életemböl és a jo tanácsok

Klári (38): 600kal./nap

Áron (23): egyszerre csak keveset enni

Hajni (36): délelőtt csak gyümölcs,minimális szénhidrát

Zsuzsi (44): Szénhidrát elhagyása az étrendből. Folyadék bevitelre való odafigyelés. Rendszeres étkezés.

Zsaklin (24): Rendeltem egy csomagot az oldalról, ami hozzájárul ahhoz, hogy egészségesebben és biztonságosabban tudjak megszabadulni a feleslegtől.

Katalin (53): Jártam akupunktúrás kezeléseken és ez sokat segített, mert jobban be tudtam tartani az ötszöri étkezést, azonkívül a tornázást is.

Moreh katalin (49): volt egy erdekes fogyokuraetrendem amitol le is fogytam

Manyi (46): Látni, hogy mennyi kaloriát etem.

Bea (28): 3 után nem evés. Reggeli bőségesen.

Móni (38): szerelem :-) -15kg az eredmény

János (36): Rendszeres sport Testépítés heti 4-5 alkalommal. +diéta napi 6-7 étkezés + sok sok sima víz :)

Viktória (42): Diéta,sok folyadék,mozgás.

Reni (26): Diéta, sport ( spinning)

Kata (28): sport

Paksi melinda (35): diéta és sport

Andrea (50): Korábbi sikernél, a jelentősen kevesebb kalóriabevitel a megszokottnál, ami meglehetősen nagy nehézséget okozott, ezért is az állandó visszaesés.

Nikolett (15): Sport

Adri (32): étkezés változtatása, sport és az akarat.

Szilvia (29): Alkalmaztam a szinte semmit nem eszek logikát , mert valaki azt mondta nekem, hogy Auschwitzban sem volt kövér ember. Heti 4 nap eddzéssel, Be is vált, 5 hónap alatt -33 kg. Amiből következett, hogy vissza kellett szednem 10 kg-ot, mert akkora vitaminhiányom lett, hogy az orvosi rendelőben törzsvendég voltam. Lényegében most egészséges ételeket eszek sok zöldséggel, vizet rendszeresen, és rengeteg féle vitamint, ami nekem a legfontosabb a B12! Eddzés maradt a heti szinten 4 alkalom. Beválik!

Moncsi (22): Megfelelő táplálkozás es rengeteg edzés, főként cardio jellegű, de erősítés is volt benne, plusz nagyon sok vizet es zöld teát ittam

Niki (19): edzés + diéta

Erzsébet (48): több testmozgás, ami nem a kilókban , inkább a testformában kezd már látszani

Anita (24): kevesseb eves

Gabriella (51): Étrend változás, heti 3-4 lakalom a fitneszteremben.