Pat Gallaghan

Miért írtam a Kiút az evés fogságából c. könyvet?Túlsúlyos tizenévesként nem volt könnyű dolgom. Döntéseimet, cselekedeteimet valahol mélyen mindig befolyásolta a külsőm. "Kövéren nem mehetek bulizni!", "Ilyen alakkal úgysem kellek a fiúknak!", "Jó lenne..., majd ha lefogyok!" És tényleg küzdöttem, hogy le tudjak fogyni, és végre megtehessem mindazt, amit kövéren ugye nem lehet!

De nem fogytam le, ellenben egyre jobban utáltam magamat. Kipróbáltam jó néhány dolgot, azonban az eredmények – ha egyáltalán – csak időszakosak voltak. A környezetem felé sem volt egyszerű felvállalnom, hogy le akarok fogyni, hiszen a valóság egyáltalán nem ezt mutatta, és úgy éreztem, mind magam, mind mások előtt is nevetségessé válok.

Mindig irigyeltem azokat a nőket, akiket láthatóan nem zavart kövérségük. (Lehet aztán, hogy belül ők is szenvedtek, de én akkor úgy láttam, hogy nekik ez nem gond.) Volt barátjuk, határozottak voltak, a társaság hangadói. Még csodálkoztam is magamban, hogy lehet barátja, hiszen kövér?

Korábban azt hittem, csak nekem van ilyen problémám! Nem konkrétan a túlsúlyra vagy a fogyás nehézségeire gondolok, hiszen az láthatóan többeket érint, hanem ahogy a kövérséget és az evést megéltem. Tényleg azt gondoltam, hogy ez egyedül az én kálváriám, és más ezt úgy sem értheti! Aztán elolvastam néhány könyvet, beszélgettem másokkal, és rá kellett jönnöm, hogy az évekig „dédelgetett problémám” nem csak az enyém! S ha vannak is különbségek, sok mindenben azért hasonló utat járunk be.

Ma már szerencsére kikerültem ebből a csapdából, és jó néhány dolgot másképp látok. Mások tudása és tapasztalata sokat segített, hogy megértsem, ami bennem zajlik, és képes legyek kikerülni a túlzott evés ördögi köréből. Sok-sok éves tanulásom és kísérletezgetésem ezen a területen megalapozta, hogy mára én is képes legyek hatékony segítséget nyújtani másoknak.

Kinek szól a könyv?

A könyv azoknak szól, akik nem érzik jól magukat a saját bőrükben; túlsúlyosak vagy sem, nem felszabadultak az evés területén; állandó figyelmük van azon, mit, mikor és mivel ehetnek. Kudarcaikat gyakorta kövérségüknek tulajdonítják, illetve a siker előfeltételeként ott lebeg a „majd ha lefogyok…” a szemük előtt. Amennyiben van rajtuk felesleg, nyíltan vagy titokban, de állandóan szeretnének lefogyni, ha meg normál testalkatúak (vagy akár nagyon vékonyak), attól rettegnek, nehogy meghízzanak.

Megfigyeléseim alapján ez leginkább a nőket érinti, ennek ellenére biztos, hogy a férfiak egy része is profitálhat ebből az írásból.

A könyv célja

A könyv nem a 'Hogyan fogyjunk le egy hét alatt?' sorozat legújabb eleme.

Célja a megértés és a tudatosság növelése; hogy a leírt adatok és a javasolt gyakorlatok segítségével egy személy képes legyen kikerülni az „evés fogságából”, el tudja érni, és meg tudja tartani a számára optimális testsúlyt.

Az ideális testalkat megítélése kultúrákként és korszakonként változik. Nem cél, hogy mindenki „sovány” legyen, hanem inkább az, hogy az ember jól érezze magát, és ha akar, le tudjon fogyni!

Az olvasáshoz kellemes időtöltést, az alkalmazáshoz pedig sok sikert kívánok!

Pat Gallaghan
a "Kiút az evés fogságából" c. könyv szerzője


Kiút az evés fogságából - Fogyás egy új nézőpontból - LETÖLTÉS Letöltés