Főoldal: Fogyás.info – A sikeres fogyás titka Fogyás.info - Menü
Érezd jól magad a bőrödben!

Kismama diéta

Kismamáknak ajánlott étrendA várandósság nem a fogyókúra időszaka.
De az sem igaz, hogy a terhesség alatt kettő helyett kellene enni.

A várandósság alatt a súlygyarapodás természetes. Az egészséges súlygyarapodás mértéke attól függ, mennyi volt a kismama testsúlya a terhesség előtt. Túlsúlyos kismamák esetében, ha a kismama a várandóság alatt áttér egy kiegyensúlyozott, egészséges étrendre, az sem kizárt, hogy szülés után „csinosabb” lesz.

Azonban fontos leszögezni, hogy a terhesség alatt az egészséges, kiegyensúlyozott étrend a legfontosabb, és semmilyen fogyókúrás célt nem szabad e fölé helyezni. Hiszen most már nem csak saját magunkért, hanem kisbabánk egészségéért is felelősek vagyunk!

Az alábbiakban javasolunk egy általános étrendet, ami egészséges keretek között tartja a terhesség alatti súlygyarapodást.

Minden kismamának saját felelőssége, hogy étrendjét orvosával vagy védőnőjével egyeztesse. És nyilván vannak olyan esetek (pl. magas vércukorszint esetén), amikor egy speciális étrendre van szükség.


Kismama diéta • Kismamáknak ajánlott étrend


Az egészséges táplálkozás alapjai

Változatosság

Minél többféle élelmiszerből állítsuk össze az étrendünket. A változatos, sokféle nyersanyagból kialakított étrend minden fontos tápanyagot megfelelő arányban biztosítani tud a szervezet számára.

Zsiradék mennyisége és minősége

Az étrendben az alacsonyabb zsírtartalmú élelmiszerek szerepeljenek, beleértve a soványabb húsféléket, tejtermékeket stb. Részesítsük előnyben kevesebb zsiradék felhasználását igénylő ételkészítési módokat (pl.: párolás, grillezés) és eszközöket. Főzéshez-sütéshez növényi zsiradékot ajánlott használni.

Édességek, desszertek

Édesség, desszert csak az étkezések befejező fogásaként, mértéktartóan szerepeljen az étrendben hetente legfeljebb 1-3 alkalommal. A desszertek helyes kiválasztásánál fontos szempont, hogy kevesebb energiát, zsírt, ugyanakkor több értékes tápanyagokat tartalmazó tej-, gyümölcsalapú legyen.

Ételeit-italait csekély mértékben édesítsünk cukorral vagy mézzel. A lakosság étkezésében a legnagyobb probléma a túlzott, értéktelen szénhidrátbevitel (kristálycukor, fehérliszt, fehérrizs, burgonya).

Sófogyasztás

A sóbevitel mérsékelhető az utólagos sózás és a magas sótartalmú élelmiszerek mellőzésével. Ezen kívül főzéskor ajánlatos a megszokottnál kisebb mértékű sózás mellett kihasználni a zöldségfélék, gyümölcsök természetes ízesítő hatását, illetve zöld és száraz főszerek széles skáláját változatosan felhasználni.

Tej, tejtermék

Fél liter sovány tej vagy azzal egyenértékű kefír, joghurt, sajt illetve tehéntúró minden nap szerepeljen az étrendben, mert ezek jó forrásai értékes fehérjéknek és egyes vitaminoknak, ásványi anyagoknak.

Sovány húsok, húskészítmények, halak és a tojás

Ajánlott naponta fogyasztani húsfélét (többnyire szárnyasok, marhahús), magas biológiai értékű fehérje és egyes, a szervezet számára nélkülözhetetlen vitamin és ásványi anyag tartalmuk miatt. A halak, különösen az értékes zsírsav-összetételű tengeri halak rendszeres fogyasztása hetente 1-2-szer ajánlott. Tojásból hetente 3-5 db-ot, májat havonta 2-3 alkalommal tartalmazzon az étrend.

Változatos zöldség- és gyümölcsfogyasztás

Zöldségfélét és gyümölcsöt idénynek megfelelően frissen vagy mirelit illetve savanyúság, befőtt formájában bőségesen ajánlott fogyasztani, összesen napi legalább 50 dkg mennyiségben. Gazdag forrásai az élelmi rostoknak, egyes vitaminoknak és ásványi anyagoknak illetve egyéb egészségvédő hatású biológiailag aktív anyagoknak.

Többségük energiaszegény, magas víztartalmú. A gyümölcs, az aszalt gyümölcs önállóan is kiváló desszert lehet.

Teljes értékű gabonaféle

Rendszeresen, minden nap fogyasszunk valamilyen teljes értékű gabonafélét. Ide tartoznak a teljesőrlésű lisztből készült barna-, korpás-, magokkal dúsított kenyérfélék, pékáruk, a gabonapelyhek, a teljes gabonaszemet tartalmazó őrlemények, natúr gabonapelyhek, müzlik, zabkorpa, hajdina, köles stb.

A teljes értékű gabonafélék és termékeik táplálkozás-élettani szempontból egyik legfontosabb élelmi rostforrásaink.

Vízivás

A szomjúság legjobban az ivóvízzel oltható. A napi 2 liternyi folyadék igényt vízzel, ásványvízzel, gyümölcsteával, tejjel fedezzük. Gyümölcsléből keveset fogyasszunk, napi 1-2 dl-t, mert még a 100 %-os gyümölcslé is gyorsan emeli a vércukorszintet. Értékesebb, ha gyümölcsöt eszünk.

Vegyük figyelembe az elfogyasztott leves, kefir, és joghurt mennyiségét is! Ajánlott kerülni illetve mérsékelni a koffein- és alkoholtartalmú italok fogyasztását, többek között azért is, mert fokozzák a víz kiürülését a vesén keresztül.

Az egészséges táplálkozás a vásárlással kezdődik

Figyeljünk arra, hogy a megvásárolandó élelmiszer friss, kifogástalan minőségű legyen, és mindig olvassuk el a csomagoláson található feliratokat, például a feltüntetett energia és tápanyagértékeket, egyéb összetételi adatokat (pl. az adalékanyagok, melyekből nem jó, ha 3-4-nél több van jelen), amelyek sok segítséget adnak az élelmiszerek kiválasztásában és az étrend összeállításában.

Ideális étkezési körülmények

Ha lehet, mindig étkezzünk nyugodt, kulturált körülmények között, kényelmesen, megterített asztal mellett, az étkezésre elegendő időt szánva! Emellett arra is tanácsos ügyelni, hogy közben más elfoglaltság – TV nézés, olvasás – ne vonja el a figyelmünket, így elkerülhető a szükségesnél nagyobb mennyiségű étel elfogyasztása.

Helyes étkezési ritmus

Naponta négyszer-ötször, de legalább háromszor étkezzünk, ha lehet, mindig hasonló időpontban. Kiegyensúlyozott legyen az étrend, a napi szükséges táplálék mennyiséget arányosan elosztva az egyes étkezések között, illetve az egyes napokon ne legyen túl nagy ingadozás a táplálékfelvételben.

Terhesség alatt kerülendő...

A biztonságos táplálkozás érdekében érdemes az alábbi tanácsokat megfogadni:

 • Mikrobiológiai szennyezettség szempontjából az állati eredetű nyers élelmiszerek a legveszélyesebbek, de a zöldségek, gyümölcsök is közvetíthetnek betegségeket, ezért különösen figyelni kell a gyorsan romló élelmiszerekre, így a tojásra, húsra, baromfihúsra, halra, kagylóra, a tejtermékekre és a friss gyümölcsökre, zöldségekre.

 • Törekedjünk a tároló helyiségek és a konyha tisztaságára. Védjük az élelmiszereket a rágcsálóktól, rovaroktól és egyéb kártevőktől, hiszen gyakran hordoznak élelmiszerrel is terjedő mikroorganizmusokat.

 • Vásárláskor ügyeljünk arra, hogy sértetlen csomagolású és megfelelő szavatossági idejű termék kerüljön a kosárba. A gyorsan romló élelmiszereket vegyük meg utoljára és minél hamarabb vigyük haza. Ha tehetjük, vegyünk hűtőtáskát a fagyasztott élelmiszerek biztonságos szállításához. Otthon azonnal tegyük be a hűtést igénylő termékeket a hűtőszekrénybe. A hűtőszekrénybe helyezzünk hőmérőt, az optimális hőmérséklet 0 és +5 ° közötti, de mindenképpen +10 °C alatt legyen.

 • A nyers, a félkész és a kész élelmiszereket, ételeket mindig különítsük el a bevásárlás, tárolás és az étel-készítés alatt is.

 • Az élelmiszerek tárolása alatt tartsuk be a csomagoláson feltüntetett tárolási javaslatokat, és ellenőrizzük a termékek lejárati idejét.

 • Gombát engedélyezett kereskedelmi forgalomból vásároljunk. Vadon termő, saját szedésű gombát csak akkor fogyasszunk, ha azt gombavizsgáló szakember ehetőnek minősítette.

 • A fagyasztott élelmiszereket kiolvadás után minél előbb fel kell dolgozni, újra fagyasztani tilos.

 • Ne használjuk ugyanazokat az eszközöket (vágódeszka, kések) a nyersanyagokhoz és a kész élelmiszerekhez, vagy a nyersanyag előkészítés után gondosan tisztítsuk meg azokat.

 • A listeriosis nevű fertőzés különösen veszélyes várandós nőkre és újszülöttekre. A betegséget okozó baktériumot leggyakrabban a nem megfelelően hőkezelt hús- és májpástétomokból, illetve penészes, érlelt sajtokból mutatták ki. Ugyancsak a nem eléggé sütött-főzött húsok, a nem hőkezelt tej, illetve a nem megfelelően tisztított zöldségek terjeszthetik a toxoplazma nevű élősködőt, amely az anyán keresztül fertőződött magzatnál súlyos idegrendszeri károsodást okozhat. A toxoplazmát macskák is terjeszthetik, ezért várandós nő kerülje a macskákkal való érintkezést.

 • Nyers tejet csak forralás után fogyasszunk.

 • A nyersen fogyasztásra kerülő salátákat gondosan tisztított zöldségekből, gyümölcsökből készítsük. Féregpeték lehetnek az erősen szennyezett vagy nehezen tisztítható zöldségféléken (fejes saláta, kelkáposzta, cékla, sárgarépa, stb.), amelyek nem megfelelő tisztítás vagy hőkezelés hiánya esetén bélférgességet okozhatnak.

 • Főzéssel, sütéssel a mikrobák többsége elpusztítható. Győződjünk meg róla, hogy a gyorsan romló nyersanyagokból készülő ételek megfelelően átsültek, megfőttek. Különös figyelmet kell fordítani a fagyasztott és a vastag vagy töltött húsok teljes hőkezelésére.

 • Lehetőleg frissen készült ételt fogyasszunk. A maradék ételt mielőbb, de legkésőbb 1,5 órán belül helyezzük hűtőbe, és ne tároljuk 1-2 napnál tovább. A tárolt ételt újra melegítésnél forrásig hevítsük vagy ennek megfelelő hőmérsékletűre melegítsük.

 • A házhoz szállított ételt csak ép csomagolásban vegyük át. A langyos hőmérsékletű ételt fogyasztás előtt forraljuk fel vagy alaposan süssük át.

 • Mosogatáshoz használjunk meleg vizet és mosogatószert, és folyó vízzel öblítsünk. Ne törölgessünk, az elmosott edényeket hagyjuk megszáradni. A mosogatáshoz használt eszközöket tisztán és szárazon kell tartani.

 • Mossunk alaposan kezet a nyers hússal vagy a zöldséggel való foglalkozás után, és ételkészítés közben minden olyan esetben, amikor a kéz szennyeződhetett (pl. WC használat, vagy házi állatokkal való foglalkozás után). A szalmonella fertőzés veszélye miatt csak friss, ép, tiszta héjú, lehetőleg tyúktojást használjunk. Ha lehetőségünk van, vásároljunk fertőtlenített héjú tojást. Hidegkonyhai készítményt pasztőrözött majonézből készítsünk. Kerüljük a nyers tojásos vagy gyengén sütött, főzött tojásos ételek fogyasztását. Az alapos hőkezelés elpusztítja a szalmonella baktériumokat.

Forrás, illetve bővebben tájékoztatás itt: Várandós és szoptató anya étrendje

Kívánóság

A várandósság alatt gyakori lehet, hogy bizonyos ételek után erős sóvárgást érzünk.

Ha a kívánóság egy egészséges szinten marad (pl. nem egész nap csokit ennél stb.), akkor nyugodtan add meg magadnak, amire éppen vágysz!

Egyél egy kis édességet, ülj be egy mekibe vagy vegyél magadnak egy sütit!

A túl erős kívánóság azonban gyakorta szervezetünk jelzése, hogy valamilyen tápanyagra, vitaminra szükségünk van.

Érdemes átnézni az alábbi cikket: Ételek utáni sóvárgások, és az étrendet ennek megfelelően módosítani, hogy a kívánóságot kordában tudjuk tartani.Kattints ide, és nézd meg!


Kismama diéta:


Nekem ez vált be:
2099 hozzászólás

Hozzászólás írása

Alexandra (24): Edzés

Csaba (37): paleolit étrend foci kondi

Csilla (53): Több folyadék, anyagcseregyorsító , méregtelenîtő gyógyteák, több saláta, de. Csak gyümolcsöt fogyasztok, káposzta leves, glútén mentesebb élelmiszer, torna, táplálék kiegészítők.

Eszti (18): Teljes életmódváltás. Az életemet teljesen megváltoztattam, a mozgás a mindennapjaimhoz tartozik már.

Gabi (42): Megfelelo folyadek bevitel.

Tünde (52): Szénhidrát teljes megvonás, hús,sajt,hal +zöldség evése naponta 4x kevés,reggelire Adiponix diéta turmix, sok folyadék és legalább napi fél óra intenzív mozgás. Nem éheztem, és mégis két hét alatt 6 kg-ot fogytam.

Irén (61): Több folyadék, több mozgás és az étrendre jobban figyelek.

Anna (27): Többet mozogtam, étrendemből kivontam a cukrokat és csökkentettem a szénhidrátot. Betartottam a napi háromszori étkezést, köztes időben csak gyümölcsöt ettem.

Teréz (63): Folyadékot sokkal többet fogyasztok, az étkezések számát növeltem, viszont a mennyiséget csökkentettem,

Eszti (20): Táplálkozás során a mérték betartása, sok mozgás.

Kitti (38): cukor, fehérliszt elhagyása.Sok zöldség,folyadék (víz) pótlása,mozgás.

Ildikó (47): szénhidrát mentes étkezés (vagy minimális szénhidrát)+ rendszeres mozgás

Mária (55): C.és MagneB6.vitamin,almaecet,Norbi mikor mit ehetünk.Súlyzós edzés. Kalóriabevitel csökkentése.

Otília (25): cukor kiiktatása, sok fehérje, kevés szénhidrát

Marika (57): 4 hete csak paleo-t eszem, ez alatt 3,8kg-t fogytam, kevésbé vagyok fáradékony

Andrea (38): Következetes diéta kalória számolgatással, sok torna, sport.

Bm (26): Kiegyensúlyozottabb étkezés, kardio és erősítő edzésekkel.

Éva (60): étrendváltozás,

Ria (56): A 6 napos piramis diéta sokat segitett

Csilla (52): A szétválasztó diéta.

Annamari (44): A kalóriák + folyadék bevitel figyelése + TORNA!!- már akár napi 20'is.

Yvett (20): Heti 3-5 nap 40 perces kardió edzések(vagy 20 perc kardió - 20 perc erősítő gyakorlatok), és az ételadag csökkentése.

Zoltán (46): A cukor és a liszt likvidálása

Marcsi (50): víz ,c vitamin2000,napfény.

Magdi (56): Én a 90napos diétát választottam ez már egyszer bevált nekem.Még hozzá vettem napi 20perc szobabicajozást .

Tünde (37): Este már el tudtam hagyni az evést, illetve hetente 1-2 alkalommal tornázok is. Illetve nem várom meg a déli étkezést mire farkaséhes leszek, legtöbbször már 10 óra körül eszek.

Zsuzsa (31): Kevesebb étel adagok, kalóriaszámlálás, rendszeres edzések.

Zoltán (42): Megértetem az étkezések összetevői és a mozgás fontossága közötti összefüggést. Ennek hatására életmódot váltottam, ettől a pillanattól minden pozitív irányba indult el az életemben. Az elért eredményem 6hét alatt fogytam 22kg-ot, koplalás nélkül de rengeteg mozgással. A legpozitívabb változás az, ami az állóképességemben javulása hozott és a sport által új barátaim lettek, akik ösztönzően hatnak rám.

Móni (36): Kisebb adagokat eszek,kevesebb cukrot és lisztet.Próbálok többet inni és biciklivel járok dolgozni.Célkitűzéseim is vannak,pl.beleférni egy szép ruhába.

Juraj (30): Az hogy akkora volt már a hasam hogy nem tudtam bekötni a cipőfűzőmet.

Renata (41): más étkezési kultúra,napi kalória bevitel csökkentése

Kriszti (28): mozgás

Gyöngyi (53): Még nem

Tímea (30): Kevesebbet ettem, többször, és többet mozogtam.

Mariann (35): Életmódváltás, mozgás és a kitartás.

Laura (27): 18óra után nem ettem és edzésnek a táncot választottam amivel idáig 3kg adtam le! Bár szerencsére ez az első alkalom,hogy picit oda figyeltem eddig nem volt rá szükségem és remélem ezután sem lesz.Ennek a 3kg örülök és még 5kg szeretnék májusig leadni!!!

Erika (50): A napi 5 étkezés ebből 2étkezés gyümölcs amit mindig hanyagoltam .Nem eszem kenyeret pékárut és édességet.

Nelly (30): l-karnitin króm tabletta és zöld tea fogyasztása több folyadék fogyasztás

Anita (22): reggeli előtt 1pohár almaecetes víz, naponta többször kis adagokba evés, +3l víz,ami nagyon jó mert így nembirok és nem is kívánok sokat enni és reggel-este min30p ugrálókötél :)

Kinga (32): Norbi Update , Szétválasztó diéta

Józsi (52): szénhidrátok, alkohol elhagyása

Betty (40): Kevesebb szénhidrát, és rendszeres mindennapi edzés

Tímea (24): Rengeteg edzés, alacsony kalória bevitel.

Kitti (24): Kevesebb,mértékletes evés.

István (31): még nem indult meg a fogyás de viszont észrevettem h kevesebet eszem és keveseb a szénhidrát az életemben

Judit (61): Az etkezessel kapcso;atos tanacsok.Hanyszor enni,menyit,mit..Foleg tobb folyadekot fogyasztok

Piroska (46): Zumba, hetente 2x, tarsasagi tanc hetente 1x, gyalogolas minden nap hegyre 20 percet, egeszseges taplalozas, adagok csokkkentese - 4 kg-ot fogytam

Katalin (52): kevesebb szénhidrát

Zsolt (40): fehér liszt,cukor,zsíros ételek teljes elhagyása. sok zöldség és zsírszegény husok foyasztása. 2naponta 1-1.5óra intenzív edzés.

Erika (34): Szénhidrát diéta tornával egybekötve!

Szilvia (29): Citromos víz, 6 óra után nem ettem, sok zöldséget fogyasztottam

Orsi (32): Több test mozgás, nagyobb folyadék bevitel, és az ételadagok megfelezése

Gabriella (48): Naponta többszöri étkezés, minimális vacsora, minimális szénhidrát és cukor fogyasztása, mozgás.

Judith (42): 6 + 1 diéta (kedvencem a 'bünözési nap'! ), ételek helyes t?rsit?sa, sok mozg?s, délelött csak gyümölcs, gluténmentes étkezés. A cukros tejes k?vé és az alkohol teljes kiiktat?sa

Ágnes katalin (60): Az hogy fiatalabb voltam, és tudtam mozogni.

Laci (47): egy fogyókúrás diéta és , hogy utána tudtam tartani a súlyomat (tojásdiéta)

Erzsébet (43): Szénhidrát elhagyása

Szandi (21): Rubint Réka 120 perces alakformáló video

Judit (39): Kontrollált étkezés. Sport megfelelő mennyiségének megtalálása.

Ferenc (59): ....hmm, az odafigyelés önmagamra :)

László (52): sütik , üdítők és alkohol mellőzése !

Anikó (40): Diéta és Edzés heti 5 alkalommal.

Szilvia (34): Étrend

Éva (35): Fehér liszt és cukor teljes elhagyása

Anna (22): mozgás

Roland (34): Diéta,bőséges folyadék bevitel, 'tiszta étrend', mozgás,zsírégetők.

Edit (32): Nem küldtetek semmit a tesz kitöltése után

Anett (19): a mozgás, és a napi többszöri de kicsi adagok étkezéskor

Tünde (18): Citromos víz, fahéj, túró, zöld tea

Judit (50): Mérsékletesség

Jennifer (21): Valtozatos étrend

Bea (53): Több víz, zöld tea fogyasztása. Kevesebb szénhidrát bevitele.

Szandrus (24): Aerobik, odacigyelés a napi kalóriabevitelre és tápanyageloszlásra

Ani (49): akkupunktúrás kezelés, calanetics torna

Evelin (24): Narancs diétázom :) és minden nap legalább 40 percet tornázom!:)

Éva (61): 90 napos diéta, már az is siker, hogy jobb a közérzetem. De még csak két hete élek így, 3 kg-mal kevesebbet mutat a mérleg.

Erika (60): zöldség, fehérje, gyümölcs kombináció

Kinga (36): Naponta többször eszek keveset.

Dóra30 (30): Szénhidrátból sokkal kevesebbet, folyadékból többet vittem be a szervezetembe.

Zsuzsa (56): Megtalaltam a megfelelo fogyokurat,amit konnyen betudtam tartani.

Fruzsi (19): A 90 napos diéta.

Szandi (21): Minden este futni jártam, próbáltam kevesebbet enni és a kenyérféléket mellőzni.

Viktor (24): Több mozgás, kisebb adag ételek, cukor és finomliszt fogyasztásának minimalizálása.

Anna (62): Testmozgás

Vera (28): 90 napos diéta

Dalma (20): Víz és zöldtea fogyasztás, aerob és erősítő edzés

Eszti (30): Napi 3 liter víz elfogyasztása és napi 1 db króm tabletta bevitele.

Zoltan (46): 90 napos dieta, meg tart ... 10 het alatt 15kg fogytam :)

Orsolya (25): Rengeteg edzés, diéta és vitaminok sokasága. :)

Klaudia (21): kevesebbet ettem ( nem vacsoráztam)

Brigo (19): Tobb kardio edzes,csak turelem es kitartas kell,meg ido az latvanyos eredmenyhez. A boromben jobban erzem magam,konnyebb a mozgas es magabiztosabb vagyok.

Kati (48): Torna,zöld kávé+ króm kapszula

Gizella (51): az étrenden változtatás és a mozgás

Viktória (26): többszöri, kevesebb evés

Lajos (56): Kevesebbet ettem.

Katalin (38): Napi 40-60 perc futás-gyorsgyaloglás

Réka (38): Elkezdtem rendszeresen mozogni és felhagytam a koplalással fogyással.

Zsu (27): keveset tobbszor ettem, es szamoltam a ragasaimat, emrt tudtam hogy nem ragom meg kulonben az etelt es igy kesobb jelentkezik majd a telitettseg erzese. Sokat mozogtam mindemellett es sokat ittam.

Katalin (24): sok mozgas es lemondas az edesegrol

Mucika (53): Csoki, süti, rágcsa nassolás elhagyása, zsírégető szedése, rendszeres sport (gyaloglás, kerékpározás naponta)

Róbert (40): 2000Kcal kevesebb étel bevitel

Linda (32): Sokat segít,hogy elkezdtem rendszeresen táplálkozni. Napi négyszer, fele annyit, mint ezelőtt. Kenyeret csak akkor eszem,ha nincs más. :-| :-) Hozzászoktam az üres kávéhoz és naponta 2liter üres teát is megiszom. Eddig 3 és fél kiló lement 2hét alatt mozgás nélkül. Ideje lesz beiktatnom. :-D

Zsuzsanna (40): elkezdtem kevesebbet enni mint eddig három hét alatt csak 2kg -fogytam le

Daniel (28): akaraterő

Zsanett (27): 13NAPOS DIÉTA,TÖBB MOZGÁS ,EDDIGINÉL KEVESEBB ÉTEL FOGYASZTÁSA,BÚZALISZT TÖRÖLVE!!!!!3-4 LITER VÍZ NAPONTA

Gertrud (38): Talan a legtobbet Ti segitettetek, nem tartok semmilyen szigoru dietat, de tobb szempontot is figyelembe veszek, azert, hogy egeszsegeebben eljek, es ezzel egyutt jar az idealis testsuly elerese is. Ti ebresztettetek ra arra, hogy tulajdonkeppen csak egeszsegesen kell taplalkozzak ahoz, hogy csokkenjen a testsulyom. Harom hete Fogyokurazom, harom kilot fogytam. 71 rol 68ra ertem el. szeretnek meg fogyni. Koszonom a segitseget!

Zsuzsi (42): Elkezdtem rendszeresen konditerembe is járni és nagyon figyelek az étkezésekre.

Erzsébet (54): Rengeteget, napi haromliter vizet is meg iszok!

Krisztina (46): up date torna felülés l carnitinnel kapszula (slim lady)

Hencsi (25): Nem eszem cukrot,semmilyen cukros terméket sem eszem/iszom és nem hiányzik

Emi (23): Mostanaban ujra tancolok. :) Reszben japan (parapara) tancot folytatok, es mar a baratnoimet is sikerult bevonni :) Ami jo, mert igy nem egyedul csinalom. :) Tobb folyadekot iszom, es tobb gyumolcsot is fogyasztok. Napi 3*parapara [edzes] es ezek mellett 4het alatt sikerult 6kgtol megszabadulnom. :) (^-^)/

Petra (27): Az étkezésemen változtattam.

Laci (32): Étkezés rendszeresitése, sokszor keves de intenziv kardio mozgas,nagyon fontos napi bőduletes folyadekpotlas

Bea (38): Elhagytam a fehérlisztet, cukrot, édesítőket, tartósítószereket. Sport.

Rozika (48): Kenyér, cukor elhagyása, és szétválasztó diéta

Barbara (19): Megszabtam hány óráig ehetek

Karolyna (29): Heti két alkalommal edzés

Vivien (29): Torna,bicikli

Barbi (36): Minimális kenyér/pékáru,burgonya és rizs fogyasztása,illetve tésztafél?k mellőzése

Mónika (37): Szénhidrát bevitel csökkentése

Ágnes (41): Lúgosítás. Próbálok minél több ételt lecserélni az étrendemben, ami inkább lúgosít és elhagyni azokat, amik savasítanak.

Ági (51): többet mozogtam

Kriszta (45): Legjobban az vált be, hogy csökkentettem a lisztes és keményítős dolgokat pl: kenyér, krumpli, rizs, tészta, és az acélom, hogy teljesen el is hagyjam.

Zelma (44): Most már megiszom a napi 2-2,5 liter vizet (mert eddig alig ittam 2 pohárral naponta) és ezáltal nincs mindig éhségérzetem.Nem kivánom a nasit és oda figyelek az bevitt étel menyiségére, illetve kevesebbet eszem és lassan, nem pedig kapkodva mint régebben.

Vinczeller (30): fogyokura

Sándor (48): Táplálék mennyiség és szénhidrát csökkentés.

Etelka (49): akupuntúra, fegyelmezett étkezés és mozgás

Gina (27): betegség

Eszter (25): Kevesebbet ettem,jobban odafigyeltem az étkezésre.

Attila (61): 1000 kalóriás étrend

Dia (27): Teljesen elhagytam a kenyeret és a tésztákat. A levesekkel pedig elkerülöm az éhségrohamokat.

Szilvia (50): kevesebbet eszem

Éva (61): 1 liter sós koktél reggelire és utána semmi étel, csak pótcselekvésként 1-1 kávé és citromleves folyadék, 5 napon át.

Gabriella (34): Teljes étrendv?ltoztat?s és életmódv?lt?s. /Edzés/.

Mónika (32): Este hat után már nem eszem,odafigyelek mennyit eszem,és nem nassolok.

Laci (58): Kedves Bea, még nem sikerült semmit tennem a cél érdekében,igérem igyekszem,szükségem volna rá,de még az elhatározás hiányos. Köszönöm az érdeklődést,,ígérem igyekszem.

Kitti (22): Megfogadtam a tanácsokat és odafigyeltem az étkezésre és sokkal többet mozogtam.

Alexandra (19): A különböző hasgyakorlatok,futás,és kerékpározás.

Kitti (19): kevesebb krumpli, több nyers zöldség gyümölcs

Anna (49): kevesebbet eszem és drasztikusan nem esze kenyeret, sütit és csokit

Tibor (49): Sajnos lassan megy,mivel túl falánk vagyok(ünnepek).A kitartás a fontos és 5-6 kg-ot szeretnék fogyni!-A gyakori kis étkezés,ami segít a fogyásban.

Gyongyver (44): napi 20 perc torna es minden masnap 40 perc,etrend valtoztatasa,tobbszor eszem es keveset,kenyeret es edeset mellozom, este 6 utan nem eszem.elszantsag,kitartas, 1 honap alatt 3,4 kg -ot fogytam

Andrea (31): GLÜKOMANNÁN + DIÉTA

Ildikó (38): Mozgás beiktatása

Rozália (50): Már este öt után nem ettem semmit, elhagytam a fehér kenyérféléket és többet mozogtam például futottam minden nap 2 km-t

Andi (37): Kevesebb szénhidrát,több mozgás:)

Andrea (26): Igen pl:nem ettem este 5 után illetve csak gyümölcsöt ha éhes voltam .

Bandi (29): A kalória bevitel folyamatos figyelése, és a rendszeres sport.

Marika (52): Sok mozgás ! Kevesebb nasi ! Korábbiakhoz képest sok folyadék, zöld tea ( télen amúgy is sok gyógytea fogy a családban !) almaecet ! :)

Balázs (32): próbáltam napi ötször keveset enni és 18 óra után már csak vizet ittam két hétig napi 30 percet kocogtam a szabadba aztán a kocogást abbahagytam és kondizni kezdtem az bánt kicsit hogy a mérleg szerint fogytam 3 kilót de nem látszik

Anita (26): Kevesebb szénhidrát, sok mozgás, sok víz fogyasztás, üdítők kerülése.

Renáta (18): több folyadékot iszom mostmár és kevesebbszer (hetente kétszer) eszem csak húsokat

Eszter (23): Sok víz, folyadék és tésztafélék kevesebb fogyasztása.

Timi (22): 5 mins shaper ?s ?trend változtat?s

Edit (40): kenyer,edesseg elhagyasa,tobb gyumolcs es zoldseg

Lilla (36): Sok fehérfe hust ettem salátával-káposztával nagy akarat ero kell három nap kell hogy megszokja a szervezet hogy kevesebbett eszel utánna már nem kíván annyi energiát táplálékot és gyogyteák zold tea stb.

Andrea (42): Szénhidrát elhagyása

Kinga (46): MÉG TÖBB MOZGÁS, GYAKORI KIS SZÉNHIDRÁTTARTALMÚ ÉTKEZÉSEK, HÚS MINIMALIZÁLÁSA.

Violetta (48): megvaltoztattam az etkezesi szokasaimat,lemondtam az etkezes kozti nasolasokrol,tobb gyumolcsot es vetemenyt eszek

Virgínia (19): Taposógép használata, káposztadiéta, napi 15 perc futás ill. kerültem a cukrot.

Rene (46): Muay Thai edzés

Veronika (37): mozgás, diéta-kevesebb étel

Balázs (28): Az étrend, figyeltem a kalóriabevitelre, fehérjemaximalizálás, szénhidrát csökkentés, valamint a folyamatos mozgás és folyadékbevitel.

Gabi (37): A Teletál Speed Fitt zsírégető fehérje diétáját eszem. Ez egész napi menü a hét minden napjára.

Zsuzsanna (53): Teljesen más étkezés. Sok hal,kevés szénhidrát ,több zöldség.

Ildiko (30): Az aloe Vera diéta!

Laci (48): Időlegesen fogytam többnapos böjttel.

Timi (39): A fogyás szerintem csak kombináltan és lassan kivitelezhető, így számomra a testmozgás, zöld tea fogyasztás és az étrendem módosítása együttesen vezetett már korábban is eredményre, most is ezzel próbálkozom.

Ilona (55): Az étrend átalakítása és több mozgás.

Tímea (46): heti 4x1 óra sport, napi 20 perc sport otthon, hétvégén több óra tánc, turbó fogyókúra étrend-Gastroyal=nem éhezek

Ildiko (31): Kevesebbet ettem egyszerre es tobszor ,nem laktam jol egy etkezesnel sem, edesseg kihagyasa.

Agota (61): Sok folyadékot ittam, dietat tartottam és mellette tornáztam.

Mira (28): A mozgás,a kitartás

Erika (25): A kenyér és liszt elhagyása a vacsorával együtt :)

Zsófi (47): Atkins dieta, Dukan dieta, kalória számolás, Herbalife, ezek mind külön

Katalin (34): sportolás!!!!!!!!!!!!!!!

Agnes (32): Mozgas

Teréz (56): kevés szénhidrát,kevés cukor,sok séta

Zsuzsi (44): Szénhidrát elhagyása az étrendből. Folyadék bevitelre való odafigyelés. Rendszeres étkezés.

Monika (22): Sprot! Mersekkel eves, 6utan nem ettem egyaltalan kenyeret! Edesseg kihagyasa illetve minimalisra csokkentese!

Lili (22): A sok sport, és rendszeres, jól időzített evés.

Laci (38): Naponta legalább ötszöri étkezés. Kisebb adagok fogyasztása egy-egy étkezés alkalmával, este már minimális szénhidrát bevitellel.

Irén (62): Rengeteg mozgás, kevés evés, az is lehetőleg csak zöldség, gyümölcsből állt, semmi nasi.

Attila (18): El?ször is lemondtam a cukros ételekröl, italokrol. Nem fogyasztottam lisztes ételeket... Bio étrendre váltottam.

Kati (57): Februárban határoztam el, hogy fogyni AKAROK.Az igazság az , hogy füllentettem a doktornőmnek,amikor rákérdezett a súlyomra.103 kg voltam amikor utoljára voltam nála,és mondtam hogy amióta nem találkoztunk kicsit híztam sajnos(105 kg vallottam be)csak suttogva írom,hogy 115 voltam.Tehát meg volt a nyomás hogy ha fene fenét eszik is le kell fogynom!Azért írtam nagy betűvel,mert nem szeretnék,hanem AKAROK,TEHÁT MEG IS TESZEM!Úgy gondolom mindenkinél első fontos lépés az elhatározás valami véghez viteléhez.A lényeg, hogy négy hónap alatt megszabadultam 12 kg-tól.A fogyásinfó oldala adata meg a löketet ,rendeltem étrend kiegészítőket, számoltam a kalóriákat.Ez a szokásom is megmaradt ,kevesebbet eszem jelenleg is.Többet iszom.Jelenleg járok úszni és vízi tornára.Érlelődik bennem a gondolat, hogy az úszást beépítem az élet vitelembe,mivel szemlátomást alakul a formám minden nap.

Eszter (24): Teljesen kihagyom a kenyeret és péktermékeket, valamint a hozzáadott cukrokat az étkezésemből.

Barbara (46): Étrend v?ltoztatás..flabelos gép

Ildikó (42): sok torna,sok folyadék

Ili (39): Diétázás.

Laura (19): Sok mozgás,többször ettem keveset.

Réka (18): Betartottam a megfelelő kalóriabevitelt, plussz még sokat edzettem mellette..., nem ettem édességeket, gyorskajákat, illetve péksüteményeket

Maria (30): A heti 3sport; a reggelizes es 6-utan nem eszem

János (58): akarat!!!

Anikó (38): Az ételek glükémiás indexe alapján terveztem meg az étrendem, igyekszem emellett a napi szénhidrát bevitelt 160g körül tartani, 5 étkezésre bontva. Kétnaponta 'sportolok', ami - kisbabával vagyok itthon - másfél-két órás babakocsis sétát jelent. És hegyen lakunk :D. Naplózom, hogy mit eszem és hogy mennyit iszom, így könnyű mind az ételekre, mind a napi 2,5 liter víz bevitelére figyelni.

Katalin (58): A napi többszöri étkezés alkalmazása.

Dóra (21): Mozgás

Tímea (20): a spor és hogy kitartó voltam

Anna (20): A barátommal lassan már 3 hete súlyzós edzést csinálok és mellette próbálok odafigyelni a táplálkozásra és a megfelelő mennyiségű víz fogyasztásra. Súlyban nagy változás még nincs, de látványra már másabbul fest a testem. Úgy edzek, ahogyan ő, csak valamivel kevesebb súllyal, de ezt hatásosnak találom. Nem kardiózok, mert eredményesebbnek találom ezt a fajta edzést, amit most csinálok. Nincs sok felesleg rajtam, így ez nekem tökéletes. :)

Ildiko (32): kevesebb evés, és tobb folyadék

Péter (30): Diéta és test mozgás

LÁszlÓ (52): napi 1400 kcal.beállítás és több mozgás!

Zoltán (35): alacsony szénhidrát,magas fehérje

Karesz (48): 4 nap alatt kb 1 - 1, 1 kg - ot leadtam. Végülis az almaecet módszert választottam, + ma már tudom, hogy nem szabad állandóan - görcsösen alig ennem sztán este pedig bepótolni mindezt.

Andrea (50): stressz a legjobb

Anita (38): még nem

Katalin (38): ételadag csökkentés, cukrozott ételek megvonása, több zöldség - gyümölcs, este 6 után nem étkezem és a sok tiszta víz fogyasztása.

Anita (23): A rendszeres sport és a 90 napos diéta bevezetése az életembe.

Bia (18): Napi minimum 2 óra mozgás, napi 5 étkezés, sok, folyadék, zöldség és gyümölcs de emellett nem vetettem meg a húst sem és a csokit sem :D

Flora (18): alig ettem és sportáborba mentem

Orsi (41): Cukor és szénhidrát megvonás

Ildikó (45): 6+1 diéta + mozgás: heti 3x45 perc, sok vizet iszom, C-vitamint és krómot szedek. Még csak 10 napja kezdtem, de már érzem a jótékony hatását. Sokkal jobban érzem magam, és a nadrágom sem szorít. :-)

László (63): Kis adagok többször.sok mozgás. Cukorés szénhidrát csökkentés.

Balázs (36): no kaja minimumra csökentettem +acai megduplázva

Zsuzsi (29): Szemelyi edzo, aki folyamatosan motivalt.

Bernadeta (19): Napi többszöri étkezés persze kis adagokat és a mozgás természetesen.

Renáta (30): Edzés ,cukrot és szénhidrátot , pékárut kivontam az életemböl és a jo tanácsok

Reka (23): Betartom, hogy nem eszek edeset.A cukrot, kenyeret es mas tesztafeleket kiiktattam az etrendembol. Sok folyadek!!!!

Ildikó (53): caloría ki számolás,napi többször kevés evés

Ilona (51): minden reggel iszom étkezés előtt egy pohár almaecetes italt amit mézzel és citromlével kiegészítek délben rendesen étkezem délután gyümölcs és sok sok folyadék természetesen a zöld tea nem hiányozhat este is csak könnyű vacsora az édességet nagyrészben ki iktattam csak néha eszem

Anikó (25): Szénhidrátok csökkentése. Zöldség, gyümölcs nagyobb mennyiségben való fogyasztása. Tudatos táplálkozás. Akarat!

Piroska (60): A Norbi update diétával nem éhezek. Miután imádom a húst- a vércsoport diéta szerint ragadozó vagyok:)-, ehetem is. Odafigyelek arra is, hogy naponta többször, de keveset egyek. És természetesen megfelelő mennyiségű folyadékot iszom, és többet mozgok.

Marianna (49): A napi életvitelembe rendszerességet kezdek beütemezni.Odafigyelek mit eszem,napi folyadék bevitelemet próbálom emelni ami számomra a legne- hezebb,és a mozgást emelem.

Zsolt (40): Kivontam teljesen a szenhidratokat de sohasem eheztem.

Edit (53): a 90 napos diéta

Kata (35): Mozgás, kevesebb étel

Laci (52): odafigyeltem milyent és mennyit eszek

Gabriella (33): Sok folyadék,fehérhús fogyaszt?s sok zöldség és gyümölcs.

Sándor (63): nagyrészt gyümölcs és zöldsé gböl állo étkezés 1 honap alatt 10 kg minusz éhezés nélkül

Évi (32): kevesebb adagokat ettem és mozogtam

Edit (53): napi többszöri kevés étkezés, szénhidrát, cukor csökkentése

Judit (39): Kalóriasz?mol?s,odafigyelve a szénhidr?t bevitelre. Életmódváltás. Sport.

Zsuzsi (29): Napi 6-7 evés

Mária (58): Céklás koktél reggeli elött egy órával. Az ételadag mennyiségének lecsökkentése, majdnem teljes mértékben a kenyér fogyasztásának kiiktatása. Vacsora kihagyása. Édességek mellözése.

Timi (38): Nem ettem cukrot, pèkárut,(szènhidrátot)köretet.

Mónika (26): Kalóriaszámolós módszer,minimális szénhidr?t bevitel,heti 4 edzés.

Ildi (53): Tudatosabban étkeztem és látványosra sikerült a zabpehely és leves váltogatása.

Szabina (40): 90 napos szétválasztó diétát csináltam végig és így 9 kg fogytam, mellette pedig jártam heti 2-3x edzésre .

Georgina (27): Az segített a legtöbbet, hogy nem egyedül csinálom, mert a családom segít.

Luca (61): Odafigyelés az étkezésekre, fehérjében gazdag,szénhidrátokban szegény étrend kialakítása 'kalória.számolgatós' módszerrel.

Betti (29): odafigyeltem, hogy mit, mennyit és mikor eszem (semmit nem vontam meg magamtól :) és elkezdtem újra sportolni.

Bettina (24): rendes etkezes es mozgas

Brigi (43): Dieta

Zsu (41): Nincs teltségérzetem. Sokan megdicsértek, hogy jól nézek ki, jól tartom magam.

Kata (24): nem ettem 5 napig és sokat táncoltam.

Kata (55): Sajnos még nem sikerült fogynom ,de a saját hibámból!

Annamari (37): torna, na meg persze kenyér és egyéb hasonló dolgok csökkentése, több zöldség és gyümölcs fogyasztása

Ádám (22): Kontrollálni tudtam saját magam.

Mirtill (20): Az edzés intenzitásának fokozása, A cukor és fehér liszt valamint a tej teljes mértékben történő kiiktatása az étrendből. Sokat segített a CLA szedése is.

Bernadett (26): Folyékon L-Carnitine fogyaszt?sa alatt 22kg-ot adtam le, heti 5x2 ?ra edzéssel megfűszerezve! Ez most is sikeres...

Brigitta (39): Mozgás, kalóriaszámlálás

Jutka (49): cm-ek változása

Kata (27): Még több torna,aerobik.

Mónika (19): Minden napos, nem túl megerőltető testmozgás, megváltozott étrend.

Péter (37): Sport , étrend

Kriszti (34): Rengeteg mozgás és szénhidrát

Gábor (37): Kenyér, és a sok szénhidrát elhagyása, odafigyelés, mozgás.

Attila (53): kevesebb süteményt eszek és mindenböl csak a felét.

Ágnes (19): Főleg a mozgással kapcsolatos cikkek, hogy melyis mozgásforma hogyan alakítja a testem.

Csilla (49): csoportos tornázás

Szilvia (29): Alkalmaztam a szinte semmit nem eszek logikát , mert valaki azt mondta nekem, hogy Auschwitzban sem volt kövér ember. Heti 4 nap eddzéssel, Be is vált, 5 hónap alatt -33 kg. Amiből következett, hogy vissza kellett szednem 10 kg-ot, mert akkora vitaminhiányom lett, hogy az orvosi rendelőben törzsvendég voltam. Lényegében most egészséges ételeket eszek sok zöldséggel, vizet rendszeresen, és rengeteg féle vitamint, ami nekem a legfontosabb a B12! Eddzés maradt a heti szinten 4 alkalom. Beválik!

Pál (50): bontott étkezési program (fehérje, zöldség,szénhidrát, gyümölcs),napi bontásban.

Csilla (34): folyamatos szigorú mozgás, nálam leginkább a zumba mint mozgásforma vált be

Linda (29): Az oldalról rendelt vitaminok segítettek a fogyás elíndításában,és mostmár jobban odafigyelek arra,hogy mit és mennyit eszem. S mindemellett eljárok tornázni.

Rozsi (52): sok zöldség és gyümőcs és almaecet

András (65): napi többszöri, kevesebb étkezés, zöldségek fogyasztása

Diána (40): 15 kg fogytam terhesség után, újra 55-58 kg vagyok. Edzés önmagában kevés, nagyon kemény diéta! 1-1 db csoki ok, üres sonka, kefír vacsi.

Gina (19): fehérjediéta

Alexa (23): seta

Marina (53): Jobban figyeltem az étkezéseimre.. mit..mikor..és mennyit egyek..Sokkal több folyadékot fogyasztok azóta..

Vivien (29): több sport és az étkezésben való odafigyelés

Angéla (58): Kevés étel, nagyjából annak a fele, amit enni szoktam, négyszeri étkezés, napi egy db kis rozsos zsemle - elosztva egész napra. sok vizet ittam. Reggelire főtt tojás és/vagy párizsi, és/vagy sajt paradicsommal, paprikával és egy pohár 100%-os gyümölcslé vagy tej. Délelőtt gyümölcs. Ebédre főzelék egy szelet hússal, délután gyümölcs, hat óra után semmi. Heti egy kg ment le ezzel az 'étrenddel'. Ez nem sok, de nekem nem sürgős és éhezni nem szeretek.

Marika (55): elsősorban a szervezet lugositásával kezdtem.reggel 1 evőkanál frissen facsart citomlé evés előtt fél órával.délben 1 evőkanál almaecet szintén evés előtt fél órával.este lefekvés előtt szintén 1 evő kanál almaecet mindezt 2dl langyon vízben,és este félóra szobakerékpározás.napi 2.5lt folyadék!!!

Katalin (50): Megnéztem, hogy súly, életkor, mozgás, magasság alapján heti 0,5 kg fogyáshoz 1282 kcal-t fogyaszthatok és ehhez probálom tartani magam.

Tímea (37): Reg-enor /-19 kg/

Nikoletta (24): keveseb evés több mozgás

Márta (44): Éhség megakadályozására szedett tabletta. Minden egészségtelen étel száműzése. Zsírégető pulzuson végzett mozgás.

Erzsike (61): 2hét alatt 2.5 kg szétvállaszó diétát kezdtem el

Enikő (19): rubint rékás edzés

Novák anna (23): kocogas fel ülés gugolás biciglizés

Eszter (53): Visszafogott, napi 5 szöri étkezés, és a mindennapi mozgás.

Ági (53): Glutén és laktózmentes élelmiszerre váltottam a rendszeres mozgás mellett

Tamás (31): Az evés nagymértékű mérséklése.

Enikő (32): Ma kezdetem el a Dukan diétát, remélem ez az akció fog fogyáshoz vezetni.

Szabina (28): elhagytam a pékárút(mindet, semmi teljes és akármilyen kiörlésű) a burgonyát, a tésztát és rizsből is keveset ettem

Izabella (38): Ha nem eszem fehér kenyeret és semmit ,ami fehér lisztből van.

Károly (29): Rendszeres ?tkez?s, nemszabaf ?hezni, több zölds?g amiket szeretek is. Így nem kinzom magam.

Rozi (28): 800 kalória/nap és napi torna 20-90 perc

Gréta (18): Életmódváltás és heti 2x mozgás.

Judit (40): zöld tea,cukor ,kenyér elhagyása,és nem vacsorázom

Marian (62): Majdnem zéró édesség, sok mozgás

István (32): nem ettem pékárút(kenyeret), sok vízet ittam és odafigyeltem a mennyiségre

Aniko (54): Még rövid az idő ahoz hogy foggyak,de mostmár próbálok teljes kiőrlésü kenyeret a kifli helyett,mozogni többet egyenlőre! És ezt a ti javaslatotokra teszem!Köszi!

Renáta (25): A mozgás és a szénhidrátok csökkentése!

Cintia (29): Természetesen a szénhidrát megvonása

Dóra (24): Rendszeres táplálkozás és mozgás.

Kriszti (18): Kevesebb evés több mozgás

Erika (60): Napi 4-5 szöri kevés étkezés, kenyér elhagyása és napi fél óra torna

Erzsébet (57): kenyér,burgonya, tészta mellőzése, zöldség fogyasztás

Andrea (36): szénhidrát bevitel csökkentése

Erika (37): Elkezdtem szedni az ideális csomagot, több vizet iszok, és ébredés után minél előbb eszek, ahogy tanácsoltátok.

Dávid (24): Nálam a sok mozgás vezetett sikerre, az étkezés terén bármit változtathattam, nem adtam le egy dekát sem, de heti 2-3 óra aktív sportolással egy hónap alatt 2 kilót leadtam

Erzsi (54): több folyadék,kevesebb étel

László (50): Diéta és mozgás

Betti (28): a 90 napos dieta es a mozgas

Maca (55): sport,lefoglalni magam,hogy ne nassoljak

Tímea (45): odafigyeltem a folyadék mennyiségére

Diana (18): Jobban oda figyeltem az étkezésemre... Sportoltam..

Szilvia (41): REGENOR

Tibor (18): több mozgás, sokkal több vizet fogyaszto és oda figyelek hogy mikor mit eszek

Katalin (54): gyakori étkezés kis adagok és szénhidrátmentes

Frida (22): futás sokat használ

Andrea (45): elhatároztam, hogy tavaszra visszanyerem a versenysúlyomat

Kati (38): Kevesebbet eszem, kevesebb szénhidrátot, szétválasztó diétát részesítem előnyben, és kerékpárral járok dolgozni.

Viktória (49): Szia! Igen, a káposzta leves, és most hogy 10 kg-ot leadtam, kezdek savanyúvá válni. nem csak azt eszem, de a leg hatékonyabb a leves.

Árpi (43): Nem eszem szénhidrátot. Azaz semmi kenyér, krumpli, rizs, tészta. csak annyit ami a zöldségekben van. ja és semmi édesség. Sok folyadék ( tea citrommal cukor nélkül )

Brigitta (35): Szénhidrát bevitel nagyfokú csökkentése, Update1 kódos termékekkel és persze napi 30 perc mozgás!!!

Rita (28): Cukor nélkül készített édesség, rendszeres testmozgás,

Brigitta (28): Rájöttem, hogy nem fogok megerőltető sportoktól meg éhezéstől fogyni. Táblázatban számolom a napi kalóriabevitelt, igyekszem betartani az ajánlott fehérje, zsír, szénhidrát (és cukor) arányokat, minden nap sétálok 5-10kilométert, amennyit kedvem és időm engedi. Néha szünetet tartok, de nem többet, mint hetente egyszer.

Emese (42): edzés, diéta

Viki (18): Kalória számolás

Julcsi (45): Próbálok esete 6 után nem enni, sok vizet iszom. Figyelek arra is hogy mit eszem, de csak nagyjából, azért nem lettem fanatikus, de figyelek egy picit a kalóriákra is. Van amikor egyszerűen felezem az adagot. Pl reggel, vagy este.

Éva (46): a testmozgás, minimális szénhidrát bevitel.

Borbála (58): csak halat és csirmellet ettem és párolt zöldséget és ha lehet tornézom szobakerékpározom. De csak kimérten mert térd protézisre várok.

Mária (54): a reggeli egy evőkanál almaecet egy pohár vízben feloldva

Péter (36): Szénhidrátok részleges megvonása

Anikó (59): eddig még nem fogyókuráztam,most kezdtem a 90 napos diétát,egész jól haladok, csak a gyümölcs nap nehéz egy kicsit,estére már nagyon éhes vagyok.

Mártika (64): A bétablokkoló gyógyszerek elhagyása és a paleolit diéta.

Anita (34): kevesebb kalória bevitel, mint az alapanyagcsere.

Melinda (19): sok mozgás és a citromos víz

Mária (63): IR. Diéta/-25.kg/

Zita (25): kevesebb szénhidrát, sok folyadék, naponta minimum fél óra mozgás

Edit (45): Saját magam által kitalált étrend (alapja:szénhidrát és cukor/csoki elhagyása), sok folyadékkal és a heti 2-3 alkalmas mozgás, tornázás. És természetesen az akarat és a kitartás. 3 hónap alatt 6 kilót fogytam így.

Gábor (35): A honlapon található fehérje diéta + több mozgás

Attila (33): A többszöri étkezés, kis mennyiségekben

Erzsébet (54): Paleo-t eszem, de keveset és lassan + sok vizet iszom.

István (65): napi 1 ó -kerékpározás és diéta

Petra (24): Több folyadék bevitel.

Zita (37): A diéta betartása,és az edzés.

Csaba (61): diéta,mozgás

Dóri (21): Rendszeres sport, ez nálam a torna és a lovaglás volt, emellett figyeltem az étkezésre, bár azzal eddig se nagyon volt gondom illetve a víz fogyasztása. Végül még a párom, aki csinosnak lát azóta, mivel belül kezdem magam elfogadni és ez kifelé is látszik :)

Kriszti (37): Közel 13-éve nem eszek kenyeret

Bernadett (19): Sport

Éva (34): Életmódváltás: több mozgás, egészségesebb ételek

Era (26): Rendszeres mozgás és az étkezési szokáson való változás.

Irénke (58): Reggelizek rendzseresen-sok gyümölcsöt eszek-és ha tehetem szinte naponta 16-km-kerékpározok-és legaláb 2 liter folyadékot iszom-kizárólag forrásvizet.

Niki (23): Fitness Junkie 30 napos program

Annie (32): Mozgás bevezetése az életemben.

Katalin (46): Sok gyümölcs, és a szétválasztó 90 nap diéta

Győző (40): a 90 napos fogyokura

Aniko (43): Mozgás,folyadék

Sara (24): Nem eszek 18 óra után, több folyadékot iszom, stb

Rita (20): kevesebbet eszek, többet mozgok

SÁri (46): kevesebb mennyiség az egyszeri evésnél

Erika (31): Kisebb adagok

Anna (58): A 90 napos diéta és mellette (heti 4 alkalom) otthoni torna.

István (46): Heti négyszeri mozgás ( alkalmanként 8 km kocogás) .Minimális kenyér és zéró alkohol fogyasztás. Valamint étkezés változtatás.

Erzsébet (59): paleolit diéta,de 2 hónap után semmi, a szervezetem gőzerővel ' akarja' vissza a leadott 5 kg-t

Nóra (20): Mikor nem eszek semmit napi-.kg-t fogyok :) Az előző két napban ezzel 3kg ment le :)

Tünde (41): Aerobik edzés hetente 3-szor

Barbara (31): már többször eszem egy nap

Ildikó (52): A szerelem, ami miatt nem tudtam enni, s segített az endorfin. Emellett sokat ittam, öt után nem ettem. Csökkentettem az adagok méretét. Bár ez a semminél persze nem lehetséges. Ezt ne kövessétek, mert amit egy kicsivel többet ettem, rögtön be akarta építeni a szervezetem azt a keveset is! Különben nálam a diéták, bármelyik fél eredménnyel zárul! Mindig fele annyit fogyok, mint sorstársaim.

Dóra (21): Napi 1200-1300 kaloria es meg plusz torna,futas,sulyzozas

Hajni (36): Kevesebbet ettem

Györgyi (40): Kalória számlás. zumba 3x hetente 50 perc

Csilla (35): Csakis a kevesebb kalóriabevitel testmozgással kombinálva. Nagyon fontos az, hogy az alapvető mozgásomra is jobban figyelek, minden mozgásban ahol csak lehet megfeszítem az izmaimat.

Zsófika (60): Többet mozgok, naponta sétálok kb. egy órát, ez 3-4 km, nagyon jónak érzem, sok vizet és almaecetes vizet kezdtem fogyasztani, nem cukrozom a tejeskávémat, nem fogyasztok kenyeret, édességet, gyümölcsnapokat tartok (háromszor alma és kétszer mandarin), számlálom a kalóriákat, naponta beveszek 1-2 tabletta 1000 mg-os csipkebogyó kivonattal készített C-vitamint és egy Supradyn-t, a napi 1000 kcal-t nem lépem túl, este 6 óra után nagyon keveset eszem, ha éhes vagyok- 1 mandarin vagy egy alma, jó sokáig rágcsálva:) Öt hét után 4 kg-val mutat kevesebbet reggel a mérleg, és nagyon remélem, hogy ez nem csak az első napokban távozott víz:) Nem állok meg, a következő hetekben is folytatom :)

Katalin (38): Minden második napon tornáztam.

Mária (47): Az etrend megvaltoztatasa es heti 5x egy oras mozgas (uszas,fit labdan valo torna es gyors gyaloglas konditeremben.13kg fogytam december 2-tol mostanaig.

Petra (19): Nem ettem.

Niki (19): December óta 6 kilót fogytam diétával, minden nap egy óra bicikli és heti két óra zumba segítségével.

Kati (63): szenhidratokat kihagyni az etkezesbol, bazis-sav aranyt betartani, sokat inni, 19 ora utan nem enni, napi egy orat mozogni

Erzsébet (35): Kiegyensúlyozott táplálkozás, sok víz

Andi (31): Kalóriaszámlálás, sokkal kevesebb étel és egészségesebb étel fogyasztása. Sok zöldség és gyümölcs és természetesen a rengeteg edzőtermi munka. Az elmúlt évek során 30 kg-t adtam le, ebből tavaly adtam le 18 kg-t. Most lassan egy hónapja csinálom megint komolyan, mert még szeretnék leadni kb 20 kg-t.

Erika (44): Nekem a 9 napos diéta vált be,de hát a jo- jo efekt.....

Tomi (48): többet kell mozogni.

Panni (23): Mozgas, Tanc :D

György (43): A szénhidrát mentesétkezés.

Edina (27): Mióta nem eszem glutén taralmú készitnényeket (Fehér kenyeret,és fehér lisztből készült dolgok)azóta már sikerült fogynom 5-kg

Melinda (34): Vacsorára már nem ettem: Rízs, krumpli, tészta, édességek. Ebédre kis tányérban kicsi adagot, semmi nassolás.

Gizella (39): Több mozgás, kevesebb szénhidrát.

Rajmund (26): Táplálkozásra odafigyeltem!!kevés minimális szénhidrát bevitel sok fehérje

Szilvi (46): 90 napos diéta egyesítve 1000-1200 kalóriás diétával,mozgás

Viktória (24): Kevesebb kalória bevitel, jobb minőségű tápanyagok.

Anna (40): 90 napos diéta

Dávid (28): Elhatározás, legalább napi 3 liter folyadékot inni, többször keveset enni, délután 5 után már nem enni, minden reggel egy nagy pohár citromos langyos víz elfogyasztása, délig csak gyümölcsöt enni, kenyeret egyáltalán nem fogyasztani

Piroska (54): nem eszem kenyeret es tejet, tejes dolgokat

Mónika (24): Én eddig napi pár kortyot ittam. Javaslatotokra emeltem a mennyiséget, eleinte rossz volt, ma már a munkahelyemre is viszek, és állandóan iszok mert szomjas vagyok ami eddig nem voltam. Elkezdtem heti 2 alkalommal spinningre járni 2kg-ot fogytam. Igaz ez nagyon kevés, de kb. 2éve egy dekát sem fogytam, szóval örülök neki.Még 8kg-tól szeretnék megszabadulni.

M?ria (55): ?tszerveztem az evési szok?saimat, jobban odafigyelek, miböl mennyit és mikor eszem, persze még van min javitanom

Tünde (46): Rendszeresített mozgás, 30 percet futok 3-4-szer egy héten, mellőzöm a szénhidrátokat, sok zöldséget eszem, sokat iszom

Anna (62): Minimális mennyiséget ettem.

Judit (35): mozgás sok zöldség sok folyadék

Marian (30): sportolas,kevesebet etkezem

Norbert (19): Szénhidrát csökkentés, fittnesz.

Erika (60): Narancs, alma, joghurt, zabpehely, rozspehely, lenmagdara turmix. Rendkívül laktató.

Niki (19): edzés + diéta

Paula (20): A nem evés

Gergő (37): Több mozgás, rendszeres edzés. Vettem egy FitBit Charge HR órát, ami nagyságrendileg megmondja elég volt-e a napi zsírégetés, stb. Nagyon jó támpont.

Hajnalka (29): cukor és kenyér mentes étkezés, valamint a torna.

Anikó (26): Sajnos nem volt ilyen,pedig otthon ellaptrikus tréneren szinte napi szinten ,,edzek'+a nállatok talált gyakorlatokból csinálok (hasfeszesítés),de még mindig semmi.De nem adom fel!!!

Viola (35): Rendszeres mozgás (min.napi fél óra),étrend változtatás

Márta (47): nem ettem kenyeret sokat ittam

Zsuzsa (59): a paleo etrenddel es a rendszeres mozgässal mär voltak sikereim

Betti (26): Napi rendszeres folyadekbevitel tudatosan beepitve : reggel 6-tol este 10 ig vagyok aktiv. Minden oraban igyekeztem 2 dl vizet kifacsart citromlevel inni. Igy kb. megvolt a napi 2-2, 5 L, ami nekem nagy nehezseg volt eddig betartani. Illetve elhagytam a cukrot es a cukros eteleket, edesseget. Csak vizet iszom. Kenyeret, peksütit nem eszem. Es heti ketszeri Zumba januar ota. Este 7-8 utan nem ettem :)

Pál (44): A rendszeres mozgás. Séta, kocogás, futás.

Erzsebet (45): rendszeres sport,meg a viz fogyasztasa

Eva (63): Fegyelmezettebb vagyok.

Gabi (38): Diéta, sportolás

Zsófi (21): sok mozgás,kevés szénhidrát

Barbara (22): figyeltem a kalória bevitelt, friss zöldség és gyümölcs levek fogyasztása, sok folyadék evitel

Piri (30): fehérje+zöldség fogyasztása, szinte semmi más

Erika (45): heti 4X1,5-2 óra edzés és diéta

Imre (25): Napi 500-700 ckal bevitele, szénhidrát kerülése, kenyér és pékárú teljes kiküszöbölése, napi 1 citrom leve vízzel hígitva

Levente (36): Egészségesebb táplálkozás sok gyümölcsöt ettem meg salátákat.

Manka (27): önmegtartóztatás

Dániel (35): Keveset ettem többször és többet mozgok

Mária (37): torna

Csaba (36): napi 30 perc mozgás,étkezés

György (22): Igazából sok folyadék és a diéta!keményen edzek,bár néha el gyengülök az evéssel kapcsolatban,de utána többet edzek!

Éva (48): Szoó Judit Kilófaló termékek, nyírfacukor, kókuszzsír, csökkentett CH tartalmú étrend és mozgás

Mária (55): Korábban napi 3-szor ettem nagyon keveset, de nem fogytam egyáltalán. Mostanság kicsit másképpen étkezem, 5-6-szor naponta keveset, kerülöm a kenyeret és a cukrot, csokit minimálisat de még eszegetek. A lényeg, lement kb 1 hónap alatt 3 kg. :)

Lenke (20): Napi többször étkezek, de keveset, sokkal több folyadékot viszek be a szervezetembe akár 6 litert is naponta. naponta többet sportolok, kerülöm a szénhidrátos termékeket, sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok. Mindezek segitségével 07.01-től mostanáig 09.01. 12kg-ot sikerült fogynom, nagyon szépen köszönöm a sok segitséget.

Nikolett (15): Sport

Joci (32): odafigyelek mennyit eszem és mit

Andrea (31): kevesebbet eszem, és többet mozgok.

Mariann (35): A mozgás

Kriszta (25): 30% Lelki motiváció, 30% Diéta, 40% Sport,Sport,Sport :)

Anett (18): egészségesen étkeztem, kevesebb édességet ettem

Anikó (39): 6+1 napos diéta

Zsuzsa (39): még semmi

Zsuzska (33): Tisztító léböjtkúra. Odafigyelek, hogy csak akkor egyek ha éhes vagyok, lassan az evésre időt hagyva.

Judit (43): Az alkohol gátolja a zsírlebontást, edzésnapokon teljesen el kell hagyni!

Krisztina (32): Este 6 utan nem ettem. Szenhidratot reggel. Sok zoldseg.

Fruzsi (25): kalóriaszámolás - ne vigyél be többet, mint amennyit elégetsz, ha mégis, akkor mozogd le a többletet!

Zoltán (40): Mozgás, minimális szénhidrát és cukor bevitel

Kati (32): sport

Ági (53): Rendszeres étkezés napi ötször kis adagokban.Sosem voltam éhes.Gyümölcsnap heti egyszer, sok folyadék, napi fél óra kötelező bármilyen aktív mozgás /séta, torna bármi, csak autómentes legyen:))

Diána (17): A minden másnapi mozgás. Mivel kifárasztani nem akartam magam, de sokkal könnyebb elaludnom, ha fáradt vagyok testileg is teljesen. Ráadásul a kedvem is sokkal jobb ha mozgok.

S erika (39): egy heten belul 3 beiktatott gyumolcsnap, 1-2 savanyokaposztale napos lekura

Gyöngyi (45): életmódváltás a cukros és lisztes ételek elhagyása, futás, torna

Loretta (37): Cukor mellőzése és a testmozgás.Étrend megválogatása.

Zsuzsanna (43): Este 6-fél 7 után nem ettem semmit, kevesebb étel,

Sándor (47): kalória számolás , minden bevitt étel ital esetén. Fogyásnapló vezetése.FONTOS.

Ildiko (40): 3hét alat sikerült 1.50 kg fogynom bio alma ecetes kúrát csinálok 1 dcl vizhez 1 evőkanál ecet és kevesebb kenyeret eszek, nagyon őrvendek

Kriszti (31): A többször kevesebb étkezés és az édesség visszaszorítása.

Gabi (51): lé kúra

József (45): Kevesebb kaloriabevitel és sokkal több mozgás, edzés.

Sibeli (18): még nem probáltam

Ildi (36): a nassolás elhagyása, csak zöldség evés estére!

Hajnalka (31): Tartos dieta

Brigitta (32): Kevesebb edesseg, tobb gyumolcs es zoldseg! Kevesebb edesitett udito es sokkal tobb viz! Es nem mellekes a tavasszal tobb mozgas!

Anna (42): A türelem, bíztam a lassú fogyásban, 3 hónap alatt tartósan lefogytam 3 kg-ot, a következő 3 hónapban ugyanilyen intenzítással még 3 kg-ot akarok fogyni.

Edit (54): Szénhidrát ,zsír különválasztása.Egyszerre nem ettem őket.Lassú fogyás,de nagyon eredményes.

Alexandra (22): Sportolás, odafigyelés arra, hogy mit eszek ( pl.: tartalmaz e szinezéket, édesítőszert a termék....stb)

Beata (42): nagyon keveset ettem.

Reka (31): en a norbi apdate 1 es kodszerint etkezek es nekem bevalt

Sándor (53): az akaraterő, a diéta, a mozgás együttes alkalmazása

Mária (31): 15 évesen sikerült lefogynom 90 kilóról 65-re. Kevesebbet ettem, nem vacsoráztam, csak almát és sokat sétáltam, néha futottam. Később 25 évesen elkezdtem a 90 napos fogyókúrát, mert felszedtem 10 kilót. Azzal sikerült 12 kilótól megszabadulnom. Azóta tartom a 60-63 kilót, pedig közben született két kisfiam. Sajnos nem tudom rászánni magam a sokszor keveset elvre, legtöbbször délelőtt gyümölcsöt eszem, délután pedig egy adag főtt ételt. Így elég vékony tudok maradni, mert magas vagyok, de sportolnom nagyon kellene, csak két pici gyerek mellett elég nehéz megoldanom.

Laura (20): Nem eszek annyit. Inkább iszok sokat vizet. És nem is vagyok éhes. Köszi mindent.?

Zsolt (54): Sikerült olyan napi étrendet kialakitanom aminek rendszeres betartásával heti egy kg.fogyást értem el.

Anita (39): Sport es kcal szamolas.

Szilvia (42): Az étkezésre próbáltam odafigyelni, nem nagy sikerrel.

Timea leontina (18): REggel 2-héten keresztül 45-perc futás és 30 hasizom legelőször a második hétre ezt megnöveltem 5-tel.

Éva (50): Fehérje diéta,naponta 5-6 étkezés,rengeteg folyadék.

Laci (18): 90 napos diéta 18 napján tartok.Eddig 6 kilót fogytam.

Szilvia (31): A FOGYASZTÓKRÉMEK BEVÁLTAK

Niki (23): Több vizet fogyasztottam,ami sokkal jobb közérzetet adott!Növeltem a mozgást is és csökkentettem a felesleges kalória bevitelt!

Regina (42): Kevesebb kalóriabevitel , napi fél óra mozgás .

Clau (24): Február 12.-én jött az elhatározás, hogy igen is most változtatni fogok az életvitelemen. Két kislány anyukájaként nem sok időm van magamra, hiszen szinte minden percemet elfoglalják. A fogyásom titka: reggel meleg citromos vízzel kezdek, napközben megiszok 2-3 l sima csapvizet+ 2-3 pohár zöldteát, az étkezéseim számát megnöveltem viszont a mennyiséget a felére csökkentettem, hamar hozzá lehet szokni. :) A cukrot próbálom édesítővel kiküszöbölni a fehérkenyeret pedig minimalizálni( sosem tudnám teljesen elhagyni :) ) Ha van időm a nap folyamán tornázni az max 30-40 perc a gyerekek alvásidejében. Az eredményem 2,5 hónap alatt 7,5 kg a centik csak úgy olvadnak úgy, hogy nem éhezek. A siker pedig még jobban ösztönöz! Minden féle fogyókúrát kipróbáltam már, de ez amit saját magamnak raktam össze ez mindennél jobb és még koplalnom sem kell. Jól érzem magam és folytatom a kilók olvasztását kényelmesen. Még kb. 5-7 kilótól akarok megszabadulni. Ha ez is sikerül megosztom veletek. :)

Peti (33): 5 étkezés,heti 3 kardió edzés.

Judit (49): 90 napos diéta

Judit (58): oda figyelés

Erzsi (45): egy kapszula növényi eredetű és ez mellett ehettem igaz kicsit kevesebbet, de megérte a lábaim nem fájnak.

Vivien dorottya (12): én sokat futottam , és nem ettem kenyeret , és este mindig csináltam 30 db felülést ,10 db vekfőtámaszt

Renáta (37): Keveset eszek, és nem nassolok.

Joco (37): lugos etelek es sok viz fogyasztasa

Betti (40): Napi többszöri étkezés, kisebb mennyiséggel és zéró szénhidrát. Semmi lisztes és cukros dolog és sok víz fogyasztásával. Ezt szigorúan betartva két és fél hónap alatt 15kg mínusz. 68 kg-ról 53 kg-ra. Ezen idő alatt nem sportoltam. Azóta lazítottam a diétán, viszont beépítettem rendszeres testmozgást, de a nehéz emésztésű szénhidráttal teli ételeket azóta is mellőzöm. 1-2 kg jött vissza, de azt tartom. Azóta eltelt 1 év.

Erika (37): Édesség csökkentése, kiváltása cukormentes saját készítésű lekvárral, rendszeres, kemény edzés.

Jenő (62): 76KG-RÓL 68 kg-ra való súlyleadás DIÉTA NÉLKÜL!!De ez csak akkor sikerülhet,ha van olyan anyag,mint a TIÉTEK,SOK 'NORMÁLIS' TANÁCCSAL!!!

Andrea (29): Több mozgás, diéta, cukor és liszt elhagyása, több zöldség fogyasztása, víz, víz, víz tudatos étkezés

Éva (50): kerákpározás, kenyér, tészta, édesség teljes kivonása az étrendből, valamint étrendem megszokott mennyiségét 1/3.-dra csökkentettem

Szilvia (37): drasztikus étrendváltoztatás és mennyiség csökkentés

Gabriella (26): rengeteg fehérjében gazdag étel, és egy héten keresztül dinnyét is ettem, Nah és persze ezt kiegeszitve naponta legalább egy óra cardio és sulyzos edzés is ez a sikeres fogyás titka tapasztaltam tényleg be válik.

Eleonóra (60): A szénhidrát a finomított lisztek,tartós tej, olajak kiiktatása az étrendembol, és az elv tobbszor keveset

Krisztina (39): Gluténmentes diéta

Anikó (28): Sokszor enni keveset + testmozgás

Tamas (29): Futas

Emese (29): Kihagyom az étrendből a szénhidrátot, a cukrot. Nem eszem kenyeret, tésztát, sem krumplit vagy rizst. Maximum update kenyeret vagy teljes kiőrlésű tésztát, de csak nagyon keveset. Update édességeket és sok nyers gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok. Igyekszem naponta legalább ötször enni, mindig keveset. Mellette sportolok is, heti 2-3 kardió edzést csinálok végig. Eddig 8 kilót fogytam.

Éva (48): a gyaloglás ha rendszeresen végeztem

Denise (49): életmód váltás: megfelelő táplálkozás mellett mindennap tornázok.Heti 1-2 alkalommal futok ill. biciklizek.

Karolina (28): kalloria bevitel csökentése és a napi egy óra torna

?va (38): Futás

Katalin (59): Napi 1500-1600 Kcal bevitel

Edina (20): Kevesebb etelmennyiseg es tobb sport .

Klára (62): Megtanultam,hogy mit mivel egyek,és egy nap 5x és keveset.A vizből is keztem 3 litert meginni

Maja (44): 90 napos diéta

Kata (23): Mértékletes étkezés, egészséges életmód

Zsuzsa (32): 90 napos diéta, aerobik, pilates

Vivien (18): Sokkal több vizet ittam.

István (59): Alapban szerintem elsődlegesen agyban dől el. Tényleg akarom-e, elhiszem, látom előre az eredményeket és aért hajlandóvagyok a szükséges (választott) módszer alakalmazására.

Timi (26): Kalóriabázis.hu- ez segitett mindenben

Juraj (58): a minusz háron kilo

Adri (32): étkezés változtatása, sport és az akarat.

Zsoka (54): A rendszeres,napi 4-5 etkezes

Vera (65): napi max 1200 kcal és 160 ch. ennél több nem lehetett, csak kevesebb. Így 8 hónap alatt 10 kg- ot sikerült leadni, ami másfél év alatt sem jött vissza.

Magdaléna (34): mindenképpen a több mozgás és az édességek csökkentése az étrendemben!

Ágnes (64): 90 napos diéta

Mária (60): csökkent kalória bevitel

Gabriella (36): Sok séta...

Szilvi (28): Nem ettem cukrot, lisztet, burgonyat es rizst, valamint este 6 ora utan nem ettem semmit, emellett jartam aerobickra heti 3x-4x.

Anna (62): a kevesebb evés, az édesség csökkentése

Ilona (64): Dukan diéta 14 kg és 3 éve nem híztam vissza

Bernadett (25): kesoi oraban nem ettem

Pamela (21): Sport, rágógumi

Katalin (63): csak keveset eszek es tobb folyadekot fogyasztok

Réka (18): Sport és odafigyeltem arra,hogy mit eszek.

Böbi (32): Sok zöldség. Fehérliszt kizárva

Ilona (55): sport

Szilvia (24): Mindig a felit ettem mint szoktam.

Kriszti (23): Bizonyos ételek 'megvonása' és a testmozgás

Anita (43): szénhidrát csökkentése

Csilla (28): Diéta, napi min. 2 l víz, és heti 3 alkalommal mozgás.

Naola (19): Sok mozgás. Pedig nem annyira étkeztem egészségesen. Csak vissza fogtam a magam, és ha ettem is édességet csak nagyon keveset.

Andrea (44): Kalóriaszámlálás és torna

Imi (40): 6 után nincs evés!!!

Zsolt (39): Cukor es a hus bevitelenek minimalizalasa

Csilla (32): tojás,savanyúkáposzta,citromlé

Eva (39): 90 NAPOS FOGYOKURA

Ilona (60): Az étkezések gyakoriságának növelése -2-3 alkalomról 5-6 alkalomra,valamint a mennyiségek - számomra jelentős- csökkentése. Az utóbbi nagy önfegyelmet igényel!!

Joe (47): Napi egy óra rendszeres mozgás (gyilkos evezőpad :-)) Táblázatban vezetett kalória, fehérje, zsír és szénhidrát mennyiség kordábantartása.

Renáta (29): Sok folyadékot ittam,mint szoktam és persze kevesebbet ettem.

Erika (34): Tőb időt forditottam sportra, jobban odafigyeltem az étkezésre.

Márta (40): eddig még nem sikerült fogynom

Zita (37): kalória számolás

István (56): amit ti is írtok mozgás, rendszeres étkezés. nálam bevált régebben a ferenc josef ásványviz kura, de már csak bélfürdőhöz használom most alamaecete kurára fogytam magam, két hónap alattegy öltönyméretet fogytam megaztán ugy gondolom fejben dől el ez is, mint minden

Gyuri (52): Fehér kenyér, péksütemények elhagyása, változó intenzítású mozgás.

Jolán (52): Heti 1 gyümölcsnap, kevesebb pékáru és édesség, több folyadék fogyasztása, rendszeres mozgás

Andrea (49): három hónapja egy power plate edzést kezdtem el,valamint elhagytam a kenyereket,burgonyát,péksüteményeket,cukrot egyáltalán nem fogyasztok,sem olyat ami ilyet tartalmaz-hat.Igyekszem többször enni kb 4-5 alkalommal de csak keveset és a főétkezés mindig úgy alakítom,hogy mind adagban,mind kb kalóriában alacsony legyen.Az egyik ,rendszerint a reggelit étkezést kiváltom kazein fogyasztásával.Sokkal több folyadékot fogyasztok,pl almaecetes víz,szűrt víz,natur tea.

Mery (60): Már életem során sokszor fogyókúráztam, akár 20kg-is.Nem kellett hozzá semmi csodaszer.napi 4,5 ször evés,nagyon kis adagokban.most 50 nap alatt fogytam 5kg-t.

Mónika (38): torna,diéta,

Emese (47): Mozgás

Heni (23): Ha nem ettem semmit lenyegeben csak fottojast

Eszter (42): Sok folyadék,torna.Torna napi fél óra.Kevés mennyiségű étel(gyermekem kis tányérkája volt az adag :)) napi háromszori étkezés. 16 óra után egy darab gyümölcs,sok folyadék.

Ági (51): Átértékeltem a folyadék bevitelemet, és az étkezések időpontját, megtanulta, lassan rágni, módszeresen enni

Erika (55): használom a kalória táblázatot

Rita (43): Nekem a táplálkozás megváltoztatása mellett nagyon sokat segített a heti háromszori cardio-edzés.

Erzsébet (59): Ételeket odafigyeléssel választom meg.

Zoltan (45): nem eszem zsirt

Erika (53): Szénhidrát diéta

Tilda (65): A magam által bevezetett és lassan szokássá vált életforma. 1.! reggeli torna, 2. teljes kiőrlésű kenyér ( abból is kevés) 3./ sok zöldség, főzelék és csirke, máj, kevés vörös hús

Karolinka (34): zumba elkezdése, ételek mennyiségének csökkentése, egészségtelen ételek kiváltása diétásokkal.

Istvan (42): Az étkezés és az edzés

Anita (18): Többször kevesebbet ettem, csak azt és akkor, amikor tényleg kívántam. Hetente többször sétáltam néhány órát. Gyakran fogyasztottam folyadékot.

Máté (19): A 90 napos diéta hozta meg nekem a várva várt sikert, 3x csináltam végig, mellette persze mozogtam rendszeresen!

Bogica (13): Evés

Szabolcs (35): Heti 70-80km biciklizes es kevesebb szenhidrat fogyasztasa. Az utobbi sokkal nehezebb nekem mint ha ketszer haromszor ennyit mozognek. Eddig bevallt, masfel honap alatt 3-4 kilot fogytam.

Bbenő (53): Az étkezési időpontok és sűrűség megváltoztatása ugyan annyi kalória mellett -5kg egy hónap alatt ,ja és a fogyi napló fontos!!!

Niki (18): 90 napos dieta

Tünde (24): Cukros üdítők kerülése, nasinak magvakat eszem, kerültem a fehér kenyeret.

Noémi (24): étkezésen való változtatás (ez nagyon sokat számít nálam)

Nusi (61): tobb receptet is kiprobaltam. mindenik hozott sikert,pl 2 het alatt 9 kilo . de ezek tul drasztikusak voltak szamomra. ezekhez ezutan csak akkor nyulnek ha surgosen kellene leadjak egy par kilot. itt olvastam a 90 napos fogyokurarol. kiprobaltam , meg mindeg probalom:). nem nehez betartani, nem kell ehezni, talan a gyumolcsnap egy kicsit macera de ki lehet birni. nalam ez hoz eredmenyt minden heten leadtam mostanig 1,2 kg. nagyon orulok ,hogy rabukkantam erre az oldalra. szerkesztoinek koszonet, gratula, es sok-sok jo olvasnivalo! tisztelettel samsudean nusi

Alexandra (22): Regenor

Eva (48): KEVESEBBET ETTEM TOBBET MOZOGTAM

Klára (47): kevesebb kalória, több mozgás, L-karnitin, folyadékfogyasztás emelése, reggeli étkezés bevezetése, este 6+ óra után csak gyümölcs

Pisti (56): 5 napos léböjt kúra, kevesebb szénhidrát,több folyadék (zsírégető teák), -5 kiló 10 nap alatt

Ilona (54): A táplálkozás terén: fogyasztottam csicsókát, citromot, zabkorpát,búza csirát, tört lenmagot. ezek a táplálékok sokat segítettek, és elég sokáig lehetett tartani a szintet. Igaz mindig kel törődni a táplálkozással.

Marta (32): Elkezdtem a 90 napos dietat.

Anita (30): kevest ettem

Ferenc (46): Mozgás, mozgás...Zsírszegény ételek.

Anikó (37): kalóriabázis.hu

Márti (44): szénhidrát csökkentése

Niki (28): Glutén mentes étrend leginkább

Ágnes (55): az adagokat csökkentettem

Eszter (37): A szétválasztó dieta!

Kati (57): Sikertörténetem az,hogy 3 kg lekopott rólam 3 hét alatt.Megrendeltem az ideális csomagot az étrend kiegészítőkből.Nagyon gyorsan és korrekten leszállították.Február 22-én kezdtem életmód váltásba,,Február 25. óta szedem az étrend kiegészítőket.Jegyzem a kalóriákat kevesebbet eszem,igyekszem 1000 kcal alatt maradni/nap.Végül is elindult bennem egy folyamat a változtatásra.Már csak többet kellene mozognom. :-)

Márta (38): Testmozgás, és 1200kalória betartása az étkezésbe.

Kata (53): Mozgás, megtartóztatás, fegyelem.

Andrea (40): Az en sikeres modszerem a következö volt: csökkentettem az eteladagokat, teljesen elhagytam az edessegeket, a chipset es egyeb brutalisan hizlalo elemeket. Potoltam a krom hianyomat, (jelenleg is szedem) -ez lenyeges volt, mert mar sejtszinten megjelent a cukoranyagcsere-zavar! Ekkor kicsit megijedtem. Ezert halas vagyok nektek, hogy elmagyaraztatok, hogy a megfelelö krom-szint miert is fontos a szervezetnek!! Elkezdtem rendszeresen zöld teat fogyasztani, nem eszek feher kenyeret es Pilatesre jarok. Ja es majdnem kifelejtettem, hogy a fogyas beindulasa elött lenmaggal meregtelenitettem. Kefirbe (0,5 l) tettem 1-2 evökanal lenmagot es nagyon hatasos salaktalinatast vegzett a kettö együtt (kefir+lenmag). Azota nincs gondom az evek ota fennallo hasi puffadasommal es szekrekedesemmel! Ez mar önmagaban is oriasi. Ezutan pedig a fogyas is gyorsabban beindult. Oh es meg valami: az igazsaghoz az is hozzatartozik, hogy a lenmagos meregtelenites idejen voltam ket alkalommal nyirokmasszazson is.

Ria (20): mediterrán étrend, kevés tésztaféle, sok gyümölcs és zöldség

Bea (25): Mozgás

Gyöngyi (53): mozgás

Timea (21): Rendszeres torna,18 ora utánni evés elhagyás,és a cukor/édesség elhagyása

Anita (34): gi diéta, több torna

Brigitta (18): napi egyszeri evés

Tamás (22): hát kis kilotol meg szabadultam

Zsuzsa (54): Még az 'elején' vagyok és csak kb. 3 kg körül fogytam ( két hét alatt) De ami ehhez vezetett, az a tudatos táplálkozás,( saláták, zöldségek, gyümölcsök, sovány húsok) egészséges és nem hizlaló ételek fogyasztása, a kenyérfélék és édességek szigorú elhagyása,helyette teljes kiörlésű termékek, abból is napi max. 2 db ! Napi 5-szöri kevés étkezés,amibe mindig legyen gyümölcs, zöldség! Este 6 után már nem evés !!! Plusz napi 20 perc torna, és napi 1,5 km futás. Ez eleinte elég nagy áldozat és lemondás, de meg lehet szokni ! A cél: 68-69 kg , már 'csak' 22 kg-tól kell megszabadulni ! A sikeres fogyás titka a tudatosság, minden az 'agyban' dől el ! Ne akarjunk gyorsan fogyni ( pl. 1 hónap alatt 16 kg-ot) mert az soha nem lesz tartós. Nincsenek 'csodapirulák', csodaszerek ! A lassú, de biztos fogyás titka : az életmódváltás és táplálkozásváltás! A fogyásért igen is tenni kell, a nem jön magától ! A mozgás és sportolás elengedhetetlen ehhez, kb. 50 %-ot tesz hozzá ! Ja és ne mérjük magunk

Mónika (33): Összeállított edzésterv, 'mit-mivel' étrend kialakítása.

Ágnes (31): Elhagytam a kenyeret,mindenféle cukros italokat,csak vizet iszom,sok gyümölcsöt, zöldség és fehérje.

Erika (50): Betartottam a szabályt

László (59): Napi 5-6 alkalommal étkezés, 3-4 liter víz, sok sok séta. Semmi alkohol,semmi megterhelő sport. 143 kg voltam, most 104! (Mindez 8 hónap alatt!) Szeretnék még 20 kg fogyni!!!

Bea (28): Étkezésre odafigyelni és mozogni heti 3 alkalommal

Andrea (46): Beteg voltam. Nem bírtam enni. Sok citromos vizet iszok. Délig gyümölcsöt. Most kertészetben dolgozok.

Gyöngyi (29): Este már nem eszem,és üdítők helyett vizet iszom,és többet mozgok!

Ildikó (23): fehérje diéta, rendszeres kerdio mozgás, jóga

Andrea (19): helyes taplalkozas,minden heten 5-szor kondi terem,tobbek kozott hetvegen szobabiciklizes.

Timi (42): Kevesebb szénhidrát és cukor fogyasztás, rendszeres mozgás beiktatása.

Lilla (30): feherje, keves kaloriabevitel

Gabi (51): evés helyett inkább iszom és az osztott étrend

Agota (26): sport,etrend valtoztatas és recode használata

Tündi (26): még semmi :)

Barbi (19): A sport mindenképp, és az hogy néhány 'bűnözés' után elhesegettem a bűntudatomat és azt mondtam,nembaj holnap folytatom tovább

Anna (62): többszöri étkezés és a cukor elhagyása

Andi (29): Sok zöldség, csirkemell, és semmi lisztes, semmi tészta, rengeteg gyümölcs... :)

Ildikó (40): Belekezdtem a cellRESET fogyás programba ami fantasztikus!

Ibolya (41): több mozgás

Réka (24): Többször keveset enni, mozgás, sok folyadék

Kitti (20): Torna, rendszerezett étkezés

Éva (51): Kalória számolás, torna.

Ilona (50): életmódváltás

Gergely (26): Kalóriaszámlálás+sport

Ági (29): igazából a mozgás és a nem túlzásba vitt evést

Hanna szidónia (23): Sport, változatos étrend, hetente egy szelet csoki (halál komoly)

Eniko (38): kizártam a fehérkenyeret, lisztet, cukrot, rizset illetve csak délelőtt eszem kenyeret (teljes kiőrlésüt) krumplit, délután csak zőldség sovány húst, sovány tejterméket

Andrea (33): Étkezési szokások megváltoztatása (egészséges étkezés) napi egy óra torna,napi 2-3 liter víz. 2013 dec.30.án kereken 90 kg voltam jelenleg 2014.feb.27.én 81.30 kg vagyok, és egyre jobb a közérzetem.

Inez (45): Sok folyadék fogyasztása.Önmagam elfogadása.

Dorka (26): estére nem ettem haéhes voltam ittam inkábba valamit.

Erzsébet (43): jobban oda figyeltem az étkezésemre :)

Zsuzsi (29): 5 hét alatt 4 kg-t fogytam diétával és speed fitnessel.

Tímea (41): Eddig fogytam 6 kg-ot, de sajnos most megtorpanni látszik .

Szimonetta (18): rá szoktattam magam ara hogy egy nap 4szer eszek de keveset, sok gyümölcsöt eszek meg salátákat, csökkentettem a szénhidrátot is, most jól érzem magam a bőrömbe, el kezdtem sportolni is, 4 kilót fogytam, fel merek venni olyan ruhákat is amiket eddig nem, de több kilót nem nagyon szeretnék fogyni.

Anna (30): elkeztem kromot szedni megszüntek az éhség rohamaim, és rendszeresen járok futni 2 hete

Kata (34): Itt a tavasz, ki lehet menni futni a szabadba a jó levegőre, a kerti munka.

Marti (26): Hogy betudtam tartani a rendszeres etkezest es ez igen sokat tett a fogyasban.

Edina (44): Elszántság, kitartás.

István (34): Sok sok mozgás és futás:):)

Melinda (33): Hasznos volt amit írtak, tanácsoltak!! köszönöm !! megfogadtam naponta többet iszom :) jobban oda figyelek !!!

Andrea (47): Diéte mellett napi rendszerességű edzés.

Edith (48): Gyakori étkezések, kicsi adagok, nagyon kevés kenyér, semmi édesség.

Éva (42): A megrendelt fogyasztó tabletták megérkeztek kb. 10 napja szedem! Még nincs mit írni róla!

Andrea (42): az étkezésre jobban odafigyeltem

Krisztina (19): Étrend változtatás.

Dávid (43): Még a legelején tartok 3-4 kg fogyással. Én orvosi kivizsgálással kezdtem. Utána kalória csökkentett ételek, kis mennyiség, vacsora gyümölcs, fokozott mozgás. Zöld kávé tabl. Krómmal.

Tatjana (31): Este hat óra után nem ettem semmit csak gyümölcsöt ha nagyon megéheztem . Plusz heti 3-4 alkalom torna

László (63): minél több mozgás,valamint az étkezés kivállasztás!

Bea (39): Reggelire zabkását, ebédre salátát sovány hússal, vacsorára gyümölcsöt fogyasztottam, és heti négy alkalommal mozogtam

Julia (52): akupunktura

Andrea (20): van egy újságom ami a fogyáshoz vezethet engem de abban voltak ivó joghurt meg minden például még a good milk az is ivó joghurt meg még teljeskiőrlésű lisztből van kenyér ami érdekes

Marika (60): Eddig a legsikeresebb fogyókúrás módszerek közül az segített, amikor szénhidrátot csak délig, bizonyos gyümölcsöt, rizst és krumplit 3-ig ettem. Este meg már csak fehérjét. Elhagytam teljesen a kenyeret. Lehetőleg 5X ettem. Mellette sokat gyalogoltam. Még azt figyeltem meg, hogy ha kevés folyadékot iszom, azonnal feljön rám néhány kg.

Sándor (48): 10 napos neera szirup kúra és 2 héttel utánna 14 napos bécsi diéta.

Eszter (58): 8 hónapig napi 6-700cal ,napi 45-60 p torna hétvégén is .Pajzsmirígy szív és magas vérnyomás gondom van,az orvosaim nagyon leteremtettek a módszerem miatt, helytelenül fogytam le a 27kg-t

Györgyi (58): Level diéta

Ezsbet (53): diéta

Tünde (20): Sport, étrend változtatás.

Irina (24): A futás leginkabb es a kevesebb esti étkezés!

Anna (49): gyümölsc, zöldség, sport, sok víz és zöldtea

Györgyi (48): Fehérje dieta, de csak egy hétig volt sikeres. Aztán megállt a fogyas.

Ingrid (38): Jóval több folyadékot iszok, este már nem eszek, sokat mozgok. És sok zöldséget, gyümölcsöt eszek nyersen.

Gabi (37): Sokkal többet iszok,étrend változás(-4kg);;))))

Klára (52): Paleo étrenddel, de nálam csak pár kg-ról volt szó. A lányom találta ezt az oldalt. Főleg miatta olvastam és kíváncsiságból töltöttem ki a tesztet. Egyébként Ő is kitöltötte.

Kata (22): A szénhidrát és az édesség/nasi teljes mellőzése. A rostos ételek előnyben részesítése, főleg a délelőtti órákban. Sok tea (zöld, cellulit, mate) fogyasztása.

Magdi (57): Korábban eszem reggel,kevesebb cukrot fogyasztok.minden nap picivel többet mozgok,

Terézia (57): sajnos eddig eredménytelen voltam!

Aniko (65): zsirmentes etkezes, sok parolt zoldseg, korlatlan mennyisegben

Mária (44): diéta

Domi (20): Nagyon keveset enni és az is csak mértékkel. Semmi kenyér vagy csak ritkán. Aztán a szervezet hozzá szokik és nem is kíván annyi ételt az ember. Ezzel módszerrel én 10 kilót fogytam!

Nikolett (24): Többszöri étkezés és kisebb mennyiség, cukor elhagyása, folyadék mennyiség növelése

Barbara (46): Flabelos gépet vettem..nem eszem kenyeret..tésztát..január harmadika óa..hét kiló ment le..

Zsolt (20): Sok edzés, odafigyeltem mit eszek a kalóriatáblázat segítségét gyakran igénybe vettem :)

Gabriella (57): a hetes fogyokura

Maggi (39): szénhidrátdiéta, heti 3x1 óra aerobic

Ibolya (33): A kalóriaszámolás, és a dietetikus által javasolt diéta.

Erzsébet (38): Odafigyelek az étkezésemre, számolom a kalóriákat!Tornázom is csak sajna nem sikerül rendszeresen!

Timea (30): Volt aki hajtott

Rita (31): Eletmod-valtas

Zsolt (50): A tanácsadás.

Margit (60): Talan hogy jobban oda figyelek hogy mennyit iszok es mennyit eszek es mikkor

Iki (35): A jó időben több időt töltünk a szabadban. Kertészkedünk, szépítjük az udvart. Észrevétlenül is többet mozgok.

Vivi (19): A gyümölcs, zöldség fogyasztása és a mozgás. Igaz nem sokat fogytam, de próbálok mindig keveset enni 5-6 alkalommal egy nap, csak pár kilótól akartam megszabadulni, aminek a fele már sikerült is. A napi folyadék mennyiséget is növeltem. Most már a szervezetem igényli is a folyadékot, aminek nagyon örülök.

Anikó (50): az idegesség

Dia (24): Szénhidrátbevitel erős csökkentése (semmi pékárú, semmi tészta).

Ibolya (27): RENDSZERES MOZGAS

Vica (27): Több mozgas, kevesebb szenhidrat (föleg vacsorara)

Szilvia (43): Kalória számolás, egészséges ételek fogyasztása, sok zöldség, kevés szénhidrát, sok folyadék.

Erika (52): Kevesebb szénhidrátot ettem és többet mozogtam. És az étkezések adagjait is csökkentettem.

Viktória (48): almakúra

Krisztina (24): atkins diéta..

Klaudia (23): Naponta többszöri étkezés, és figyelni mikor, mit, mennyit eszem. Fontos az is, mennyit iszik az ember.

Gabriella (64): Tobb zoldseget gyumolcsot ettem, kevesebb hust es kenyeret de sajnos a korom (64) a szivmutetem es a mostani foglalkozasom (bentlakasos hazi apolo) nem biztosit eleg testmozgast

Anna (53): Minden étkezés előtt, egy citrom frissen facsart levét ittam meg, naponta 3-szor, és a teljes kiőrlésű kenyér. Három hét alatt 4kg.

Krisztina (40): Nagyon figyelek az iv?sra ?s este 6 után nem fogyasztok ?telt.

Nóra (21): futás

Edit (57): ananászdiéta+szénhidrátszegény diéta keverése

Mónika (24): Rendszerey mozgás, kalóriabevitel csökkentése

Marianna (51): Először is az elhatározás és a kitartás. A gyakori de kevesebb mennyiségű evés. Sok-sok saláta, kenyér helyettesítő dolgok, zsírmentes ételek, majdnem minden cukor mentesen eszek, iszok. Zsír égető teák pl. a kömény, a kardamon és a zöld tea. A gyömbért nyersen pépesítem citromlével és minden evésnél egy kiskanállal elfogyasztok belőle. Több vizet igyekszem inni. A torna nagyon fontos. Továbbra is, ami újat megtudok mi járulhat hozzá a fogyáshoz, majdnem mindent kipróbálok. Fogyasztó tablettákat sohasem szedtem, és sikeresen, mert már ott tartok, hogy 120 kg-ról 93 kg-ra lefogytam 6 hónap alatt, 178 cm magas vagyok és 51 éves. Már elég jól nézek ki. Habár még vagy 10-15 kg-t le szeretnék adni, ami tudom, hogy most már sikerülni is fog.

Gyöngyi (35): Lemondtam a kenyérről, a péksüteményekről és sokkal kevesebb édességet eszek. Zöldséget eszek a kenyér helyett.

Rita (45): A szénhidrát és a cukor elhagyása,,, 6 napig ,,, a 7.-en éltem 'bűnös' életet!! :-D A legnehezebb a viz fogyasztás növelése!!

Edit (38): Mozgas, dieta, zsiregeto kapszulak (Acetyl-L Karnitin es zold kave)

Gábor (47): elhatározás,napi kb 600 Kcal

Sári (42): Sok zöldség, gyümölcs, napi 4x, a fehérkenyér teljes elhagyása, a sütemények, édességek tiltólistán, most a cukor is, s húsvét előtti 2 hétben kezdtem el az életmódváltást,húsvétkor 2 nap sütinap volt 3 szelet sütivel....s most még mérlegre nem álltam, de a ruháim már lógnak! :) Ez út a siker felé??? Majd meglátom.

Ketrin (18): meg nem adtam le egy dekat sem sajnalom .nem tom hogy fondnak le.

Eszter (36): CH szegény étrend

László (21): kcal és szénhidrát megvonás

Berni (33): konkrét menü és mozgásterv, sok folyadék

Angyal (46): Kalória számlálás, teljes étrend váltás,mozgás, 6 óra után nem étkezem...

Reni (26): Diéta, sport ( spinning)

Feri (53): szénhidrát jelentős csökkentése

Eszter (21): A napi többszöri kevés evés.

Dóra (37): sokkal több folyadék fogyasztása

Gai (45): Heti 4-szer 1-1 óra kerékpározás,plusz erősítő edzések,és a kalóriaszámlálás.

Ádám (20): Kalóriaszámlálás a neten, sportolás nálam biciklizés és hiit futás, motivációt nyujtott a pulzusmérős kalóriaszámlálós órám.

Meli (36): Kevés szénhidrát, 18óra után csak gyümölcs saláta.

Edina (47): Mozgáshoz szoktattam az eddig lusta kutyámat!

Anita (41): több folyadék bevitel kevesebb evés

Kriszti (34): felülés, gyaloglás, futás, cukor fehér liszt, tészta mellőzése.

Dee (31): Sok folyadék (főleg víz), egészségesebb táplálkozás. Több mozgás, és az édességek, nasik radikális csökkentése.

Ildiko (55): A sok zoldseg fogyasztasa,nyersen es parolva,talan a citromos viz is segitett sokat.

Marika (65): káposztaleves(részben)

Ilike (54): Étkezésem radikális megreformálása és minden délután 45 perc torna (DUCI TORNA - NORBIVAL) segítségével. Egy hete csinálom és fogytam 2 kg-ot.

Monika (36): kevés étel+sok edzés+KITARTÁS!!!

Tamara (37): Napi 5-6-szori kisebb étkezés.mozgás beiktatása heti 3-4 alkalommal 1óra,finomított szénhidrátok minimálisra csökkentve(elhagyva),napi 3-4 liter víz fogyasztása

Anita (35): Minden napi mozgás és többszöri étkezés.

Kati (60): Sok folyadék, és a jó idő, ami kicsábít a természetbe. Így a testedzés is könnyebb. Nem egyedül kezdtem neki a fogyókúrának és az életmódváltásnak.

Nora (48): amikor számoltam mennyi kaloriát fogyasztok ésmozogtam rendszeresen

Rita (44): Léböjt

László (47): Minden nap hasizom gyakorlatok.Heti 4 súlyzós edzés.Alkohol fogyasztás 90 százalékkal csökkentése.Kerékpározás.

Meli (38): Növeltem a vízbevitelt 3l-re. Szénhidrátok elhagyása kivéve gyümölcsök

Renata (28): lisztes es cukros etelek 95%-os mellozese

Patricia (12): Kevesebbet ettem és tobbet sportoltam

Lili (21): Hétfő, Kedd 6 km futás, Szerda semmi, Csütörtök, Péntek 6 km futás, Szombat semmi, Vasárnap 10 km futás. közben 700 kalória bevitel, így eddig -> 2 hónap= -12 kg

István (38): napi 1250-1300 kcal max bevitel + mozgás

Anita (33): Diéta mozgás

Bea (41): Szénhidrát csökkentése, plusz a heti két TRX sportot kiegészítettem minden napos futással.

János (39): Fehérkenyér nékülözése.ezzel közel 2 hónsp alatt 8 kilot adtam le

Denisza (33): Odafigyeltem hogy kevés szénhidrát tartalmú ételeket fogyasztottam és kipróbáltam az Atkins diétát is,amit csak javasolni tudok mindenkinek,mert jól érzed magad tőle és 2het utan mar látható eredmények vannak.

Emese (27): Betartott étrend ,cafe form kávé de költséges

Szilvia (30): Egészséges életmód, a mozgás,és a sok viz fogyasztás.

Gyula (63): Minimális szénhidrátot fogyasztottam, sok fehérjét ettem.

Csilla (19): Édességek, szénhidrátok mellőzése ! Sok halat eszem, csirke húst, gombát, zöldségeket, joghurtokat, sajtokat (alacsony zsirtartalmúakat) valamint gyümölcs turmixokat !

Marianna (49): több folyadék bevitel oda figyelek mikor mit eszem

Eszter (62): Diabetikus édességek fogyasztása.

Kati (72): nem ettem

Ildikó (36): nem tudok 1 dolgot kiemelni: édesgyökér, L-Karnitin, kevesebb szénhidrát, sok zöldség, kevés vacsora, testkezelések, sok folyadék

Nóra (33): Étel rendelés

Nikolett (40): nem eszem kenyeret,tésztát,cukrosat,szénhidrátot.

Filip katalina (34): Kevesebb csoki,es több mozgas

Zita (18): sok mozgás

Renata (19): torna,egesseges etrend,kaloriaszamlalas

Hanga (36): Nem eszek cukrot,feher lisztet, tejtermeket (kiveve natur joghurt, kefir), tojast, hust keveset.

Katalin (31): este 6 óra után nem eszek,édesség csökkentés

Gigi (44): egy hétnapos diéta

Móni (36): a helyes táplálkozás a legfontosabb tényező,és utána a sport

Károly (60): Kisebb mennyiség, rostosabb ételek, zöldségek, gyümölcsök Kevesebb pékáru.

Gabriella (56): lisztes dolgok csökkentése, több mozgás, kevesebb vöröshús

Jutka (47): vacsora kihagyása kenyér

Antal (63): Napi 1200 kcal, 150g szénhidrát. Napi rendszeresség következetesen az étkezések terén.

Ágnes (60): protein kura

Márta (51): Napi 5-6 -szori kisebb mennyiségű étkezés, több folyadék, kevesebb szénsavas üdítőital (még ha cukormentes is) fogyasztása. A mozgás gyakoriságának növelése. A zsírégetés módszerének megismerése.

Ibolya (53): Schorbert Norbi főzelékének ebédre történő beiktatása (azóta már nincsen, nem árulják), reggeli a német teljes kiőrlésű kenyér, mandula stb...ebéd után alma és este nem is voltam éhes..igaz, több mint 10 kg leadása után ki is volt már merülve a szervezetem....tehát nem volt jó módszer..

Tünde (36): Szénhidrát csökkentés

Csilla (42): Kevesebb kenyér félét ettem és kerültem a fehér lisztet, fehér rizst, és a cukrot. De még a mesterséges édesítőket is.

Orsi (28): Étrend változtatás, bizonyos ételek helyettesítése, több folyadék, és heti rendszeres mozgás.

Ildikó (41): diéta és torna

Krisztina (37): diéta,kerékpározás

Gabi (44): Leginkább az hozott látványosabb fogyást, amikor teljesen leálltam a kenyér, zsömle és társai fogyasztásával és ha odafigyelek a folyadék fogyasztásomra.

Teréz (63): rendszeres evés

Annamari (22): mértékletes étkezés

Etelka (61): diét,torna

Móni (27): Étrend változtatása és több mozgás.

Gabriella (31): Nem ettem kenyeret és nem fogyasztottam üdítőket.

Róza (60): aminosavak fogyasztása, fehérjék, finomítottch megvonás

Nóri (41): Szénhidrát és fehérje fogyasztásomat elkülönítettem egymástól.

Katalin (51): Nem ettem fehér kenyeret és édességet.Sok gyümölcsöt ettem.

Tibi (28): Valtoztattam az etrendemen, a Fogyas Info Kedves kollegai altal kuldott levelben osszefoglaltakat kovettem es kovetem a mind a mai napig.

Lívia (42): kevesebb szénhidrát fogyasztás,és több mozgás.

Moncsi (36): Sok folyadékivás,többszöri kevés evés.

Kati (29): vacsorára kevesebbet eszem, és többet sporotolok

Dóra (48): elsősorban a kalória számolás

Annamária (38): Kevés szénhidrát, sok fehérje és zöldség, napi ötszöri kisebb étkezés és heti 3-4-szer torna.

Noémi (18): futás és kardio együtt (kardio nem mindig) emellett próbáltam odafigyelni mennyit eszem

Mária (46): betartom az étkezéshez adott tanácsokat

Zsolt (35): Az étkezések beosztásai, hogy mikor mit ehetek.

Sandor (44): Valami gyogyszerek,kb 5 eve,de ahogy abbahagytam azonnal vissza is hiztam.

Ágnes (45): Szigorú diéta+ mozgás

Ágnes (33): Mindennapi (legalább 1 óra)edzés, kenyér elkerülése, sok folyadék ivása.

Éva (58): Amikor kiköltöztem Németországba, itt másképp étkeztem, minden nap sétáltam 4-5 km, kutyasétáltatás az erdőben, fél év alatt le is ment 15 kg.

Ákos (19): minden nap lejártam kondiba

Tünde (39): Csökkentettem az adagokat ill lecseréltem a lisztet, nem eszem kenyeret, cukrot nincs nasi csak magvak, nincs több vaj, lecseréltem az olajat extra szűz olivára, kimaradt a sertéshús, több a hal és a gyümölcs és napi 3 l víz! Heti három Rubint Réka+ fél óra step gép.

Viktória (21): Sport, 1 bűnözés nap a héten, ezen kívül sok fehérje és zöldség, kenyér és pékáruk mellőzése.

Detti (29): Több víz, minosegi szénhidrát bevitel(rizs), kiiktattam a cukrokat, több fehérje, zöldség bevitel

Peter (31): Kezdetben sok kesu diot es mogyorot fogyasztottam,majd pedig edesitokent mezet kezdtem hasznalni.

Angéla (34): többször ,kevesebbet és a szénhidrátot csökkentettem

Andrea (50): Adipex

Brigitta (30): Elhagytam az étrendemből a fehér kenyeret, tésztákat és a kólát. Az evési mennyiségemet is csökkentettem, és lassabban kezdtem enni. Szinte minden nap tornázom 20-30 percet.

Szabina (19): Kenyér, cukor kivonása az étrendemből, egészséges, rostokban és vitaminokban gazdag ételek. Rendszeres mozgás.

Julia (48): odafigyeltem a vizivasra, naponta elfogyasztottam 2,5 litert. csokkentettem az elfogyasztott etel mennyiseget.

Edina (26): Napi 2 szer eszem és tornázok minden nap!

Anett (25): Kevesebb étel kellő odafigyeléssel,cukros üdítők mellőzése,több mozgás.

Mária (57): a sport,a chrom tabletta..

Ildiko (46): el hagytam az esti nasit

Zsüzsü (42): diéta + futópad

Gábor (30): Ketogén diéta

Marianna (43): Rendszeres étkezés, mozgás.

Zsuzsi (38): elkezdtem lúgosítani, és az esti vacsikat korábbra tenni, kevesebbet enni, többet inni...

Paksi melinda (35): diéta és sport

Beáta (40): Torna es egyes elelmiszerek kihagyasa

Marianna (34): Szénhidrát megvonása, heti 2-3 alkalommal futottam.

Hanna (23): Több mozgás

Edit (46): Három nap csak gzümölcsöt ettem, és sok folyadékot ittam. Azután pedig odafigyeltem, hogy mit és mennzit eszem. Nem esyem fehér kenyeret, édességet, süteményt pedik ritkán és keveset. Nekem kissé nehéz a fogyókúra, mert nem régen volt egy szivműtétem. De ez a gzümölcsös bevált. 3 kg-ot fogytam. Sokat sétálok, biciklizek, néha úszni járok. Remálem segitettem.

Brigita (38): a torna

István (46): A sok futás és a ninja

Zsuzska (22): Napi torna + elkezdtem a 90 napos diétát.

Mónika (26): Még nem vált be,de csak diétával probálkoztam

Éva (30): Evészavarom gyógyszeres kezelése és a cukrozott italok (édes kávé és tejtermékek) kiiktatása.

Katalin (48): 21 éve 3 hónap alatt a testkontroll című könyv és mindennapi torna segítségével sikerült 20 kg fogynom.

Tünde (39): megváltoztattam a táplálkozásomat többet mozgok

Csaba (47): mozgás+diéta

V (36): Két hetes diétával kezdtem utánna több mozgás mellett jobban figyeltem a bevitt étel mennyiségére,cukrosat,fehér lisztet és kenyeret semmilyen formában nem eszek.

Katalin (20): Elkezdtem a 90 npos diétát és már most 2 hét után sikerélményeim vannak

Szabolcs (39): Kalóriaszámolás, testmozgás növelése, fehérjemennyiség növelése, makronutritensek megfelelő aránya a táplálkozásban.

Szilvi (38): Rendszeres étkezés

Ottília (39): Az élelmiszerek glikémiás indexét figyelembe vettem és lehetőleg csak alacsony GI élelmiszereket fogyasztok,minden második nap 40 percet tornázok.25 nap alatt 5 kg-ot fogytam,65 kg vagyok és boldog és folytatom.5x étkezem egy nap keveset de finomat,külön főzök magamnak.Van Tupper párolóedényem,ezzel hamar megy.Multivitamint,probiotikumot,C vitamint és magnéziumot szedek.A nyáron 2x20 leszek és már alig várom a szülinapi partimat,jól fogok kinézni!

Zsolt (21): Ételmegvonás, léböjt

Gyöngyi (50): Többszöri étkezés,kevesebb kalória bevitel.

Judit (55): Odafigyelek,hogy mit eszek, mennyit és mikor.

Tünde (57): Léböjtkúra és utána rendszeres böjtnapok beiktatása. Mindennapi mozgásra odafigyelés. (Nem elég, hogy tudom, csinálni is kell...)

Csaba (38): Bevitt kaloriamennyiseg csokkentese,szenhidratok csokkentese

Szuzanna (23): lemondtam a szenhidratokrol.

Piroska (68): Megadása semmi pedig sok mindent kipróbáltammar.A zoldtra sem segít,pedig évek óta iszom.Segítséget kérek,hogy letudjak fogyni.

Andrea (33): Szénhidr?t csökkentés.pl.kenyér ki iktat?sa cukor el hagy?sa kalória bevitel csökkentésel

Orsolya (31): A szénhidr?t és cukor megvon?sa.

Ilona (42): prutein dieta

Zsuzska (36): komolyan vettem az általatok leírt programot amit a részemre kuldtetek :-)

Károly (62): Szénhidrát megvonás

István (46): Probálkoztam de azt a fogyokura gyogyszert betiltották.Akkor leadtam 6-kg-ot.

Zsuzsa (29): Kevesebb és egészségesebb t?pl?lkoz?s,es több mozg?s

Ibolya (51): Vércsoportos étkezés, mindig kevés étel egyszerre, sok víz, gyaloglás. Nyers zöldségek, kis adagok, sok víz, gyaloglás.

Veronika (60): Sok saláta, szinte mindenhez (sárgarépa uborka, paradicsom, vitaminpaprika stb..), gyümölcs napközben. Norbi duci tornája reggel este, ezt soha nem hagytam ki volt olyan napom amikor este 22 órakor kezdtem.

Piroska (31): Fehérje diéta, 5kg 2,5 hét alatt és nem jött vissza.

Marcsi (55): 1000 kcal étrend,és mellette a mozgás.

Monika (32): Dieta

Ágnes (21): 90 napos diéta, de már lefogytam vele annyira, hogy több kilót egyszer csak nem tudtam leadni

Kati (30): koplalás

Zoli (19): Étrend változtatása.

Csilla (27): diéta

Kata (20): több mozgás, egyszerre kis adagok, sok folyadék

Erika (47): Sport és étrend váltás.

Edina (28): Nálam leginkább a szénhidrát és cukor megvonás és sokszori kis adagok amiket ettem!

Naola (19): Napi 2óra intenzív edzés és napi 6 étkezés(2 óránként).

Márti (44): Sokkal jobban oda figyelek az étkezésemre, a mozgásra és ez nagyon sokat segített abban, hogy pár kilótól sikerült megszabadulnom.

Zsolt (42): este 5-kor egy gyenge kave edesitovel,ra fel orara egy muzli szelet majd ra egy orara 40 perc othoni trening.Lefekves elott,1.5-2-oraval nagy pohar hideg tej.Ez nekem tokeletesen bejott.

Kata (28): Napi 5szöri étkezés, sok zöldség, kb napi 1200 kcal fogyasztása, heti 3-4szeri mozgás, cukor, liszt, zsír elhagyása.

Zsuzsi (28): Norbi Update, és minden nap torna

Beáta (39): Rendszeres étkezés

Ancsa (37): A mozgád

Bernadett (30): Többszöri kis mennyiségű evés, sok zöldség és gyümölcs és a sport.

Andi (32): Szénhidrát diéta, 4 hét alatt 5 kg, mivel a torna nem igazán nekem való így a tánc mint testmozgás sokat segített.

Roland (39): A kalória tábla használata

Eva (28): torna

Peter (35): Etrend valtozas,rengeteg sport,mozgas

Andrea (29): Norbi update kód szerint evés

Szilvi (24): Mozgás és este nem evés vagy csak zöldség,gyümölcs

Ilona (48): Amikor többet mozogtam szépen formálódott az alakom.

Valentina (42): Candida és hrono diéta

Brigitta (28): Elkezdtem sportolni, több folyadékot ittam ,csökkentettem a szénhidrát bevételt

Évi (23): Amikor végre rászántam magamat, hogy heti háromszor edzek.

Zsó (30): napi kétszeri étkezés, nem sok szénhidráttal 4 óra előtt...

Zita (48): étrendváltás

Janka (29): Csökkentett étel mennyiség valamint odafigyelés az összetételére . Liszt, krumpli , cukor mellőzése .

Annamária (45): GYALOGLAS NAPONTA 6KM,ETREND VALTAS

Gábor (50): Folyadékbevitel növelése a testsúlyhoz viszonyított arányban, és a citromos víz fogyasztása.

Barbi (21): Rendszeres edzés, egészséges táplálkozás

Zsuzsi (47): Életmód-váltás és rengeteg sport

Erika (30): nassolas helyett folyadekot ittam,citromos vizet.odafigyelek a napi 2 L folyadek bevitelre reggeli torna napi 15 perc

Mari (44): Tudatosan kevesebbet ettem. Odafigyeltem, hogy mennyit iszom. Csökkentettem az édességet és helyette inkább gyümölcsöt ettem.

Reka (34): a napi otszori etkezes

Zsuzsa (27): Az amikor szerelmes voltam.

Irén (35): Diéta és még tobb sport.

Reni (28): Nagyon alacsony kcal tartalmú vacsora - fehérje turmix vagy rántotta és rengeteg zöldség. Heti 3-5 edzés.

Martina (37): Kevesebb szénhidrát bevitel, és picit több mozgás.

Marcsi (52): A feher liszt es cukor, krumpli es rizs elhagyasa. Tobb zoldseg, tobb folyadek (gyogytea), este 6 utan semmi kaja! Rendszeres mozgas: heti 3-4x.

Erzsi (48): Emelt folyadékfogyasztás (citromos víz),cukor minimalizálása,több mozgás,kevesebb szénhidrát.

Erika (48): csak az ha odafigyeltem mit eszem és előre elkészítettem minden ételt, nem akkor habzsoltam be amit éppen találtam amikor már nagyon éhes voltam

Viola (19): Betartottam a szabályokat.

Zsuzsa (38): Édesség elhagyása, gyömbéres zöld tea.

Szabina (19): Sok mozgás, egészséges étkezés és életmód. Odafigyelni a helyes táplálkozásra.

Gabi (43): Kenyér tészta elhagyása

Tünde (39): fülakupunktura

Hajni (24): A kenyer es mas pekaruk kiiktatasa az etrendembol.

Rita (27): a 'sokszor de keveset' és nagyobb menyiségű folyadék bevitel...

Erika (35): kitartás és elszántság és az a tudat,hogy másoknak is sikerult eröt ad. 9 kilo minusz két honap alatt.

Thomas (43): folyamatosan követem a leírtakat, illetve a weboldalon hasznos további tanácsoakt találok.

Szilvia (23): Szénhidrát diéta (150g)

Gabi (37): Fehérje diéta, a Teletáltól rendelem a Speed Fitt menüt és nagyon tudom ajánlani. Január közepén még 89 kg voltam, ma már csak 71 kg. 18 kg-ot fogytam, úgy hogy nem is éheztem, és finomakat ettem! Hihetetlen, hogy ilyen könnyű volt. Már csak a ruhatáram lecserélése okoz gondot! :)

Edit (56): Napi többszöri étkezés, persze kevesebbet ettem egy-egy alkalommal, illetve több folyadékot ittam.

Szabolcs (30): nem vacsoraztam csak 1 gyumolcsot

Joci (13): futás

Laci (39): Gondoltam összeírom, hogy milyen sikerem volt a saját fogyásomban, és ezt nagymértékben a fogyas.info-nak köszönhetem. 39 éves vagyok, nem volt nagy súly pluszom, csak a hasam zavart, és éreztem, hogy lomhábban mozgok. 77-78 kiló voltam, és ez sok volt a 168 cm-es magasságomhoz. Elkezdtem mozogni egyre többet, ezt sikerült megcsinálnom. Majdnem naponta lementem futni vagy focizni. Ez jól esett, de a testsúlyom nem csökkent sajnos ettől még. Ekkor találtam rá a fogyas.info cikkeire és a “6+1-es diétára' Azt hamar megéreztem, hogy az étkezéssel van a gond. A baj az volt, hogy soha nem tudtam változtatni a szénhidrátos, kólás, csokis étkezésemen. Gyakorlatilag reggel-délben-este ettem édességeket, kenyeret. Nem csoda, hogy nem fogytam. A fogyas.info-n nagyon sok anyagot találtam és elkezdtem képezni magamat. Rájöttem, hogy nem tudok dolgokat, nem világos, hogy mit eszek, az mit tartalmaz. Felszínesen tudtam pár adatot, de rá kellett döbbennem, hogy ez messze nem elég. A 6+1-

Maria (53): Sok mozg?s

Erika (50): Elsőre elkezdtem reggelizni. Délután pedig próbálok nem enni szénhidrátot. Még nem mérem magam.

Beáta (41): Az infóitok!

Vivien (17): A helyes táplálkozás betartása.

Zsuzsanna (44): rendszeres mozgás,kevesebb és egészséges táplálkozás

Peti (19): sok mozgás, napi 1000 kalóriás táplálék bevitel

Mate (19): A folyadék fogyasztás

Edina (36): Elfogyasztott kalória mennyiség kordában tartása és mozgás.

Anna (20): 90 napos diéta

Eszter (26): szenhidratok csokkentese, tobb zoldseg, testmozgas

Tímea (46): nagyon kevés étel

Judit (45): Torna, torna felülés.

Otília (25): Súlyfigyelő diéta. Naplóztam a napi kajákat, és persze pontoztam. Mellette rengeteget dolgoztam, így kevés idő jutott az evésre.

Ildi (52): Nagyon sok edzés ,kardio

Marcsi (43): 24 évesen 7és17 italporral 24 kg

Szilárd (19): Konditerem. Sokkal több folyadékot iszok. kevesebbet eszek. próbálok több fehérjét bevinni mint szénhidrátot. heti 4-szer járok konditerembe, napi másfél-két órát.

Melinda (43): Amikor szerelmes lettem,ugyanis megismertem életem szerelmét,és csak ra tudtam gondolni.

Tibor (54): reggeli citrom ivása

Ágnes (61): Átgondoltam, milyen étkezési szokásaim vannak, ami miatt hízom, és hogy tudok ezeken úgy változtatni, hogy fogyjak, de a komfort érzetem is megmaradjon.

Erika (18): Az erős paprika masszázsolaj, sportolás, diéta.

Andi (41): cukor és szénhidrát bevitelének elhagyása

Reni (28): Nem nagyon ettem, inkább csak zöldségeket! Este 5 után semmit.

Andrea (54): Tulajdonképpen az, hogy mindent eszem, de az eddigiek felét, kivéve azöldség-gyümölcsöt

Andi (28): Edzés, egeszséges ételek, napi 5 étkezés

Katalin (62): 20 éve az Adipex Retard tabletta(szuper volt, 1 hónap alatt 7 kg-ot fogytam és nem jött vissza 2 évig). Sajnos ezt betiltották. Mostanában egy kéthetes, szétválasztó diéta az egyetlen, ami hatásos, de 3-4 kg-nál többet ezzel se tudok leadni csak akkor, ha a diétát több héten keresztül folytatom. 2 hét nem elég. Semmi más nem használ. Az a meglátásom, hogy a fogyitabletták egyszerűen placebók, csak a pénzemet viszik el.

Zoltán (50): Nem fogyasztok kenyeret, tésztát, burgonyát, csokoládét, cukrot.

Anita (27): Megvalogatni az ételt amit eszem.

Ági (36): Rendszeres mozgás.Eleinte csak keveset bírtam(napi 20perc),de ma már a másfél órát végig edzem.

Dávid (35): norbi update 1-es kód + kalória számolás (1300 kcal/nap)

Brigitta (38): Sport

Krisztina (33): Egyenlőre semmi

Eszter (44): az idő,mikor mit eszem

Zsófi (22): kardió,diéta

Bernadett (31): Diéta és torna. :)